Lediga jobb Glinet Ekonomisk Fören i Uppsala

Se alla lediga jobb från Glinet Ekonomisk Fören i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Förskollärare

Om Glinet Glinets förskola är ett föräldrakooperativ som funnits sedan 1989. Vi har för närvarande 29 barn och ett arbetslag med två förskollärare och tre barnskötare samt en rektor med tjänstgöring förlagd som förskollärare i barngrupp del av tiden. Glinet är beläget i Stabby backe i fina lokaler, med en härlig gård och omedelbar närhet till både stad, skog och natur. På Glinet arbetar vi utifrån Läroplanen för förskolan, Lpfö 18, och söker ständigt utvec... Visa mer
Om Glinet
Glinets förskola är ett föräldrakooperativ som funnits sedan 1989. Vi har för närvarande 29 barn och ett arbetslag med två förskollärare och tre barnskötare samt en rektor med tjänstgöring förlagd som förskollärare i barngrupp del av tiden. Glinet är beläget i Stabby backe i fina lokaler, med en härlig gård och omedelbar närhet till både stad, skog och natur.
På Glinet arbetar vi utifrån Läroplanen för förskolan, Lpfö 18, och söker ständigt utveckla vårt arbetssätt för att hitta spännande vägar mot målen. Vårt arbetssätt bygger på lust och nyfikenhet och vi arbetar tillsammans med barnen för att skapa en utbildning där alla är delaktiga och får bidra med sina kunskaper, tankar och reflektioner. Vi har utöver detta stort fokus på värdegrundsarbete och barnens utveckling av sin sociala kompetens. Sedan många år jobbar vi för att utveckla metoder ocharbetssätt som främjar hållbar utveckling. Detta gör vi enligt stiftelsen Håll Sverige Rents modell, som går hand i hand med läroplanens mål. Under hösten 2010 blev vi certifierade som Grön Flagg-förskola. Att ha en trygg grund är en förutsättning för att våga, prova, göra och utvecklas. Därför jobbar vi också mycket med hur utbildningen ska utformas så att vi hittar ett lugnt och tryggt arbetsklimat för både barn och vuxna. Det systematiska kvalitetsarbetet genomsyrar alla delar av Glinets verksamhet.
Som vuxna är vi förebilder för barnen och arbetslagets samspel och dynamik har följaktligen stor betydelse för barngruppens dito. Därför lägger vi stor vikt vid arbetslagets egna utvecklingsprocesser, både som grupp och för varje enskild pedagog. Personalen har också ett nära samarbete med vårdnadshavare och lägger stor vikt vid föräldrainflytande i utformandet av verksamheten.
Personalens stora engagemang visade sig tydligt i kommunens senaste föräldraenkät där Glinet hade mycket goda resultat.
Vi söker nu en förskollärare/lärare.
Kvalifikationer: Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller lärare. Vi vill att du tillsammans med övrig personal driver en verksamhet som hjälper barnen att bli trygga, kreativa och nyfikna. Du ser barn som kompetenta och vill dela deras upptäckarglädje. Du är driven, engagerad och samarbetsinriktad såväl mot föräldrar som barn och kollegor. Du arbetar mot uppställda mål och tar ansvar för din del samtidigt som du ser helheten.
En adekvat utbildning är ett krav och ansökningar som inte uppfyller detta krav kommer ej att beaktas.
Tillträde: 2023-05-01 eller enligt överenskommelse,
Tjänsten är ett vikariat på 8 månader med goda möjligheter till förlängning. Detta då en av våra förskollärare går på föräldraledighet.
Omfattning: heltid, 40tim/vecka.
Vid en eventuell anställning ska registerutdrag ur Rikspolisstyrelsen belastningsregister lämnas in.
Förmåner: vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och gratis pedagogisk lunch.
Varmt välkommen med din ansökan till [email protected]
Frågor om tjänsten besvaras av ordförande Elin Inge Lampa.
Besök gärna vår hemsida för mer information www.glinet.se Visa mindre

Rektor eller förskollärare med rektorsambitioner

Ansök    Jan 18    Glinet Ekonomisk Fören    Rektor
Är du vår nya rektor? Glinets förskola är en föräldradriven förskola i Luthagen, med Stabbyskogen som närmsta granne. Glinet har engagerade pedagoger och delaktiga föräldrar som tillsammans arbetar för att skapa en trygg och lärande miljö där barnen kan få utlopp för sin nyfikenhet och lust att lära. Natur och miljö är av central betydelse vilket avspeglas i ett aktivt arbete med dessa frågor i den pedagogiska verksamheten, i de dagliga rutinerna och i val... Visa mer
Är du vår nya rektor?
Glinets förskola är en föräldradriven förskola i Luthagen, med Stabbyskogen som närmsta granne. Glinet har engagerade pedagoger och delaktiga föräldrar som tillsammans arbetar för att skapa en trygg och lärande miljö där barnen kan få utlopp för sin nyfikenhet och lust att lära. Natur och miljö är av central betydelse vilket avspeglas i ett aktivt arbete med dessa frågor i den pedagogiska verksamheten, i de dagliga rutinerna och i valet av produkter.
Vi söker nu dig som är rektor eller förskollärare med rektorsambitioner.


Om Glinet
Glinets förskola är ett föräldrakooperativ som funnits sedan 1992. Vi har för närvarande 29 barn och ett arbetslag med två förskollärare och tre barnskötare samt en rektor med tjänstgöring förlagd som förskollärare i barngrupp del av tiden. Glinet är beläget i Stabby backe i fina lokaler, med en härlig gård och omedelbar närhet till både stad, skog och natur.
På Glinet arbetar vi utifrån Läroplanen för förskolan, Lpfö 18, och söker ständigt utveckla vårt arbetssätt för att hitta spännande vägar mot målen. Vårt arbetssätt bygger på lust och nyfikenhet och vi arbetar tillsammans med barnen för att skapa en utbildning där alla är delaktiga och får bidra med sina kunskaper, tankar och reflektioner. Vi har utöver detta stort fokus på värdegrundsarbete och barnens utveckling av sin sociala kompetens. Sedan många år jobbar vi för att utveckla metoder och arbetssätt som främjar hållbar utveckling. Detta gör vi enligt stiftelsen Håll Sverige Rents modell, som går hand i hand med läroplanens mål. Under hösten 2010 blev vi certifierade som Grön Flagg-förskola. Att ha en trygg grund är en förutsättning för att våga, prova, göra och utvecklas. Därför jobbar vi också mycket med hur utbildningen ska utformas så att vi hittar ett lugnt och tryggt arbetsklimat för både barn och vuxna. Det systematiska kvalitetsarbetet genomsyrar alla delar av Glinets verksamhet.
Som vuxna är vi förebilder för barnen och arbetslagets samspel och dynamik har följaktligen stor betydelse för barngruppens dito. Därför lägger vi stor vikt vid arbetslagets egna utvecklingsprocesser, både som grupp och för varje enskild pedagog. Personalen har också ett nära samarbete med vårdnadshavare och lägger stor vikt vid föräldrainflytande i utformandet av verksamheten. Personalens stora engagemang visade sig tydligt i kommunens senaste föräldraenkät där Glinet hade mycket goda resultat.

Ditt uppdrag
Till vår förskola söker vi en rektor som vill samarbeta i arbetslag där vi planerar, genomför, utvärderar och utvecklas gemensamt. Tjänsten är delad med 40% som rektor och 60% som förskollärare.
Som rektor på Glinet leder du det pedagogiska arbetet och säkerställer en trygg och utvecklande verksamhet. Uppdraget innebär att du som rektor ansvarar för personal-, arbetsmiljö-, lokal- och verksamhetsfrågor samt det systematiska kvalitetsarbetet. Du arbetar i nära samråd med styrelsen som består av sju engagerade representanter för föräldrarna. Vi strävar efter en transparent organisation där det finns möjlighet att påverka och växa, både som barn och medarbetare.
Du ansvarar för att skapa ramarna för en förskola med trygga barn och vårdnadshavare samt att vara en förebild och inspirationskälla för våra medarbetare. Du leder och fördelar arbetet och har ett övergripande ansvar för att förskolans utbildning utvecklas och bedrivs i enlighet med skollagen och läroplanen och inom givna budgetramar. Tillsammans med arbetsgruppen och styrelsen kommer du ha stora möjligheter att utveckla förskolan framåt. I och med att Glinet är en föräldradriven förskola, så finns ett starkt engagemang från föräldrarna att driva och hjälpa till att förbättra verksamheten vilket skapar goda förutsättningar för bra omsorg och utbildning.

Kvalifikationer
Vi söker en legitimerad förskollärare och det är meriterande om du redan har en rektorsutbildning. I det fall du saknar formell rektorsutbildning är det en förutsättning att denna påbörjas inom 2 år från anställningsstart, Glinet bidrar självklart till att möjliggöra detta i kombination med rektorsuppdraget. Du är väl insatt i förskolans styrdokument och du har kunskap om rektorsarbetet och vilket ansvar och befogenheter det innebär.
Som person är du en problemlösare med positiv attityd. Du har ett uttalat ledarskap som smittar av sig. Vi ser att du har ett genuint intresse för ditt yrke, barns utbildning, utveckling och välbefinnande. Du ska också vara en förebild för de övriga pedagogerna och kunna entusiasmera och inspirera dem och bidra till deras utveckling.
Då du kommer att ha mycket kontakt med både kollegor, föräldrar och barn är det viktigt att du har ett gott bemötande, god samarbetsförmåga samt god kommunikativ förmåga. Du har förmåga att prioritera ditt arbete och arbetssätt efter verksamhetens behov. Du behöver ha goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?
Frågor om tjänsten besvaras av ordförande Elin Inge Lampa, [email protected]
Besök gärna vår hemsida för mer information www.glinet.se
Tillträde: Tillträde 2023-04-01 eller enligt överenskommelse.
Omfattning: Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%. Provanställning kan tillämpas.
Vid en eventuell anställning ska registerutdrag ur Rikspolisstyrelsen belastningsregister lämnas in.
Förmåner: vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och gratis pedagogisk lunch.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vi undanber oss kontakt från rekryteringsföretag och annonssäljare.
Välkommen med din ansökan till [email protected] Visa mindre