Lediga jobb som Chefssjuksköterska i Uppsala

Se lediga jobb som Chefssjuksköterska i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Avdelningschef infektionssjukdomar

Ansök    Dec 19    REGION UPPSALA    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde infektionssjukdomar Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kolle... Visa mer
Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Varför ska du arbeta med infektionssjukvård?
Verksamhetsområde infektionssjukdomar är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde; akutmottagning, planerad mottagning, avdelning och en stor konsultverksamhet gentemot övriga sjukhuset. Vi erbjuder dig en stimulerande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten där du som avdelningschef/biträdande avdelningschef har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din ledarroll. Infektionssjukvården är i ständig utveckling och vi kommer att spela en avgörande roll för all avancerad sjukvård, både nu och i framtiden!

Infektionsavdelning 30F
Infektionsavdelningen har 28 vårdplatser, varav 10 enkelrum för isolering. Vi har en utpräglad akutprofil och vårdar patienter med svåra infektioner, inklusive smittsamma och tropikmedicinska sjukdomar. På avdelningen arbetar utöver sjuksköterskor och undersköterskor även apotekare, receptarie, fysioterapeut, arbetsterapeut och medicinska sekreterare. En av våra främsta drivkrafter är att hela tiden arbeta med hållbar bemanning och utbildning för att vi alla ska utvecklas. Viljan att bli ännu bättre på det vi gör resulterar i en stimulerande och positiv arbetsmiljö dit vi har många sökande.

Vill du fortsätta skapandet av en framgångssaga och bygga upp framtidens infektionsvård?
Verksamhetsområde infektionssjukdomar har under coronapandemin genomgått stora påfrestningar men under senaste åren har vi byggt en ny stark organisation i grunden. Vi har gått från att vara helt beroende av bemanningssjuksköterskor till att nu ha en majoritet av egna sjuksköterskor, med ett mycket gott rykte bland studenter och ökande antal spontana ansökningar. Vi har skapat en ny hållbar organisation som tar hand om och bygger upp medarbetarna från grunden med en trygg arbetsmiljö och en tydlig kompetensutveckling och vi är även en pilotklinik för flera sjukhusövergripande projekt som gäller hållbar bemanning och arbetsmiljö. Nu när vår nuvarande avdelningschef ska prova sina vingar på annan plats behöver vi ett nytt tillskott i ledningen, antingen som avdelningschef eller biträdande avdelningschef beroende på personliga meriter.

Ditt uppdrag
Avdelningschefen och de båda biträdande avdelningscheferna ansvarar för avdelningsverksamheten, främst i form av personal- och ekonomiansvar, men ni har även ett strategiskt ansvar att driva och motivera utvecklingsarbetet både på avdelningen och på övergripande verksamhetsnivå. Ni säkerställer att patienterna får en genomgående god vård, och ni arbetar tillsammans för att tillvarata på era medarbetares idéer. Ni är en viktig del av en välfungerande och utvecklande ledningsgrupp med gott samarbetsklimat.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett brinnande engagemang för en hållbar arbetsmiljö och patientsäkerhet. Ditt ledarskap är tydligt och du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du är handlingskraftig och inspirerar till förändring och fortsatt utveckling. Du är lugn, stabil, välorganiserad, kan prioritera och agera på ett sätt som skapar förtroende.

Vi ser det som en självklarhet att du delar Akademiskas värderingar: Skickliga - Ödmjuka - Långsiktiga.

Stämmer det här in på dig så är verksamhetsområde infektionssjukdomar rätt utmaning för dig!

Vi erbjuder
Tjänsten innebär ett visstidsförordnande som avdelningschef i tre år och en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Fredrik Sund, 018-611 28 08
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Bifoga handlingar som styrker kompetenskraven.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef till öron-, näs- och halsavdelning 85 F1

Ansök    Nov 29    REGION UPPSALA    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler.... Visa mer
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar är en kirurgisk specialitet som diagnostiserar och behandlar både vuxna och barn med sjukdomstillstånd som berör öron, näsa, bihålor, övre luftvägar samt hörsel och balans. Våra patienter kan behöva allt från basal till högspecialiserad vård, och för vård inom vissa områden remitteras patienter till oss från hela region Mellansverige. De flesta kirurgiska ingreppen är planerade men även akuta operationer förekommer.

Avdelningen består av 13 vårdplatser. Våra patienter är i alla åldrar vilket innebär att vi även vårdar barn på avdelningen. Vi delar våningsplan med plastik- och käkkirurgiavdelningen.

På kvällar, nätter och helger har vi jourverksamhet på avdelningen. Jouren bemannas av en ÖNH-jourläkare och en sjuksköterska och innebär mottagningsbesök och ibland inläggningar. Sjuksköterskan har även en viss telefonrådgivning och gör egna bedömningar med hjälp av en bedömningsmall och vid behov konsulteras ÖNH-jourläkaren.

Ditt uppdrag
Som avdelningschef på öron, näs -och halsavdelning 85 F1 är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. I ledningsgruppen kommer du aktivt arbeta med det övergripande arbetet med att utveckla hela verksamhetsområdet.

På avdelning 85F1 ansvarar du för personal, arbetsmiljö och ekonomi och tillsammans med dina medarbetare leder du mot verksamhetens mål. Konstruktivt samarbete med övriga avdelningschefer inom verksamhetsområdet och andra kontaktytor är av stor vikt för uppdraget.

Dina kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska med tidigare erfarenhet av att leda inom vårdverksamhet.

Din kompetens
Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna. Du ser och tar tillvara medarbetarnas kompetens och kan motivera andra att växa och ta ansvar. Du vill förbättra och utveckla verksamheten tillsammans med oss. Du har förmåga till helhetssyn och insikt om att fokus på kvalitet är viktigt för god arbetsmiljö och ekonomi. Du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Du erbjuds en tillsvidareanställning inom din profession, med ett tidsbegränsat chefförordnande på tre år med möjlighet till förlängning. Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Katarina Norlander, 018-611 53 32
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Biträdande avdelningschef 85 B1

Ansök    Dec 28    REGION UPPSALA    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde neuro Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss få... Visa mer
Verksamhetsområde neuro

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
På strokeavdelningen 85B1 har vi 15 vårdplatser, här vårdas vuxna patienter som har misstänkt eller bekräftad stroke. Vården av strokepatienter syftar till att det i akuta skedet begränsa skadan efter hjärninfarkt eller blödning. Vardagar mellan 09–15 ansvarar vi även för Rädda Hjärnan -flödet genom att möta upp akuta patienter med misstänkt stroke på röntgen samt ge behandling med blodförtunnande läkemedel. Efter behandlingen övervakar vi patienterna på våran övervakningssal.

Hjärnan är det viktigaste vi har och den del som bestämmer över vår kropp och vilka vi är. Hjärnan är en gåta vi hela tiden lär oss mer om. Den styr allt vi gör, eller inte klarar av. Låter det spännande? Kom och bli en del av vårt fantastiska team! Vi har ett tätt samarbete över avdelningsgränserna för att lägga fokus på arbetsmiljö och göra det bästa för våra medarbetare. Vi har ett aktivt ledarskap som bidrar till struktur och god arbetsmiljö vilket är mycket viktigt för oss.

Ditt uppdrag
Vi ska nu utöka med ytterligare en biträdande avdelningschef och söker dig som vill vara delaktig och utveckla en verksamhet som fokuserar på både personal och patienter. Du arbetar 50% kliniskt i din profession och 50% i ditt chefsuppdrag.

I ditt chefsuppdrag ingår det att leda, planera, följa upp och utveckla det dagliga arbetet samt långsiktiga projekt i verksamheten, bl a en av sjukhusets KUA (klinisk utvecklingsavdelning) som blir en del av vår verksamhet from februari 2024. Du har ett nära samarbete med avdelningschef, biträdande avdelningschef och avdelningens bemanningsassistent. Du är delaktig i patientflöden, arbetsmiljöfrågor, bemanningsfrågor, rekrytering, reflektionsstunder och avdelningsmöten. Du är direkt underställd mig som avdelningschef och ersätter mig vid frånvaro.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har ett genuint intresse för ledarskap. Du har tidigare arbetat i ledande befattning, alternativt har tydliga ledaregenskaper. Du har arbetat mer än ett par år som sjuksköterska och förväntas vara ett stöd för personalen och hjälpa de att prioritera och planera det dagliga arbetet . Det är viktigt att du är strukturerad, kommunikativ samt har förmåga att fatta och genomföra beslut. Som person söker jag dig som är prestigelös, samarbetsvillig och ansvarstagande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett visstidsförordnande på 3 år som biträdande avdelningschef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Arbetstiden delas lika mellan chefsuppdrag och kliniskt arbete i patientvården. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
För att få ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta:
Avdelningschef Kattia Quintanilla, 018-611 70 65
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef till neuroavdelning 85D

Ansök    Okt 16    REGION UPPSALA    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde neuro Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss få... Visa mer
Verksamhetsområde neuro

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Vid verksamhetsområdet neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas. Vårt arbete utgår alltid från patientens behov med ett systematiskt arbetssätt. Vår vision är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området.

Avdelning 85D
85D är en vårdavdelning där vi utreder och behandlar personer med neurologisk sjukdom såsom exempelvis MS, Parkinsons sjukdom, och epilepsi. Vården är mycket varierande, både akut och elektiv, samt länssjukvård och högspecialiserad regionvård. Avdelningen har i nuläget 19 vårdplatser inklusive 2 platser för intensiv epilepsiövervakning. Vården kännetecknas av teamarbete där sjuksköterskor, undersköterskor och läkare arbetar tillsammans för patientens bästa. Patienterna kommer både akut och planerat från alla sju regioner i sjukvårdsregion Mellansverige.

Ditt uppdrag
Som avdelningschef på 85D kommer du att arbeta med neurologisk vård i framkant. Du kommer att leda vår fortsatta utveckling tillsammans med ett professionellt team av trygga, glada, kompetenta kollegor och chefer. Stort fokus i uppdraget ligger på kvalitet, utbildning och delaktighet. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du ansvarar för avdelningens verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Konstruktivt samarbete med övriga enheter inom verksamhetsområdet och andra kontaktytor är av stor vikt för uppdraget.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av en ledande roll inom vårdverksamhet.

Din kompetens
Vi söker en avdelningschef med naturligt ledarskap, mod och förmåga att tänka nytt. Som ledare motiverar du och ger andra befogenheter som krävs för att uppnå gemensamma mål, samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet. Du har god samarbetsförmåga och löser konflikter på ett konstruktivt sätt samtidigt som du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet för att gynna hela verksamheten. Vidare visar du gott omdöme vid agerande och beslutsfattande genom att göra korrekta avvägningar och prioriteringar samt att väga samman komplex information. Du strävar alltid efter att uppfylla mål och kvalitetsstandarder och är noggrann i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef på 3 år med startdatum enligt överenskommelse, samt en tillsvidareanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Mats Ryttlefors, 018-611 98 83
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att ansökningar behandlas i enlighet med offentlighetsprincipen.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef infektionssjukdomar

Ansök    Nov 16    REGION UPPSALA    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde infektionssjukdomar Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kolle... Visa mer
Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Varför ska du arbeta med infektionssjukvård?
Verksamhetsområde infektionssjukdomar är en spännande arbetsplats med många olika verksamheter inom ett och samma verksamhetsområde; akutmottagning, planerad mottagning, avdelning och en stor konsultverksamhet gentemot övriga sjukhuset. Vi erbjuder dig en stimulerande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten där du som avdelningschef/biträdande avdelningschef har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din ledarroll. Infektionssjukvården är i ständig utveckling och vi kommer att spela en avgörande roll för all avancerad sjukvård, både nu och i framtiden!

Infektionsavdelning 30F
Infektionsavdelningen har 28 vårdplatser, varav 10 enkelrum för isolering. Vi har en utpräglad akutprofil och vårdar patienter med svåra infektioner, inklusive smittsamma och tropikmedicinska sjukdomar. På avdelningen arbetar utöver sjuksköterskor och undersköterskor även apotekare, receptarie, fysioterapeut, arbetsterapeut och medicinska sekreterare. En av våra främsta drivkrafter är att hela tiden arbeta med hållbar bemanning och utbildning för att vi alla ska utvecklas. Viljan att bli ännu bättre på det vi gör resulterar i en stimulerande och positiv arbetsmiljö dit vi har många sökande.

Vill du fortsätta skapandet av en framgångssaga och bygga upp framtidens infektionsvård?
Verksamhetsområde infektionssjukdomar har under coronapandemin genomgått stora påfrestningar men under senaste åren har vi byggt en ny stark organisation i grunden. Vi har gått från att vara helt beroende av bemanningssjuksköterskor till att nu ha en majoritet av egna sjuksköterskor, med ett mycket gott rykte bland studenter och ökande antal spontana ansökningar. Vi har skapat en ny hållbar organisation som tar hand om och bygger upp medarbetarna från grunden med en trygg arbetsmiljö och en tydlig kompetensutveckling och vi är även en pilotklinik för flera sjukhusövergripande projekt som gäller hållbar bemanning och arbetsmiljö. Nu när vår nuvarande avdelningschef ska prova sina vingar på annan plats behöver vi ett nytt tillskott i ledningen, antingen som avdelningschef eller biträdande avdelningschef beroende på personliga meriter.

Ditt uppdrag
Avdelningschefen och de båda biträdande avdelningscheferna ansvarar för avdelningsverksamheten, främst i form av personal- och ekonomiansvar, men ni har även ett strategiskt ansvar att driva och motivera utvecklingsarbetet både på avdelningen och på övergripande verksamhetsnivå. Ni säkerställer att patienterna får en genomgående god vård, och ni arbetar tillsammans för att tillvarata på era medarbetares idéer. Ni är en viktig del av en välfungerande och utvecklande ledningsgrupp med gott samarbetsklimat.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med ett brinnande engagemang för en hållbar arbetsmiljö och patientsäkerhet. Ditt ledarskap är tydligt och du är en god teamledare som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Du är handlingskraftig och inspirerar till förändring och fortsatt utveckling. Du är lugn, stabil, välorganiserad, kan prioritera och agera på ett sätt som skapar förtroende.

Vi ser det som en självklarhet att du delar Akademiskas värderingar: Skickliga - Ödmjuka - Långsiktiga.

Stämmer det här in på dig så är verksamhetsområde infektionssjukdomar rätt utmaning för dig!

Vi erbjuder
Tjänsten innebär ett visstidsförordnande som avdelningschef i tre år och en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Heltid. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Fredrik Sund, 018-611 28 08
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Bifoga handlingar som styrker kompetenskraven.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef till öron-, näs- och halsavdelning 85 F1

Ansök    Nov 7    REGION UPPSALA    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler.... Visa mer
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar är en kirurgisk specialitet som diagnostiserar och behandlar både vuxna och barn med sjukdomstillstånd som berör öron, näsa, bihålor, övre luftvägar samt hörsel och balans. Våra patienter kan behöva allt från basal till högspecialiserad vård, och för vård inom vissa områden remitteras patienter till oss från hela region Mellansverige. De flesta kirurgiska ingreppen är planerade men även akuta operationer förekommer.

Avdelningen består av 13 vårdplatser. Våra patienter är i alla åldrar vilket innebär att vi även vårdar barn på avdelningen. Vi delar våningsplan med plastik- och käkkirurgiavdelningen.

På kvällar, nätter och helger har vi jourverksamhet på avdelningen. Jouren bemannas av en ÖNH-jourläkare och en sjuksköterska och innebär mottagningsbesök och ibland inläggningar. Sjuksköterskan har även en viss telefonrådgivning och gör egna bedömningar med hjälp av en bedömningsmall och vid behov konsulteras ÖNH-jourläkaren.

Ditt uppdrag
Som avdelningschef på öron, näs -och halsavdelning 85 F1 är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. I ledningsgruppen kommer du aktivt arbeta med det övergripande arbetet med att utveckla hela verksamhetsområdet.

På avdelning 85F1 ansvarar du för personal, arbetsmiljö och ekonomi och tillsammans med dina medarbetare leder du mot verksamhetens mål. Konstruktivt samarbete med övriga avdelningschefer inom verksamhetsområdet och andra kontaktytor är av stor vikt för uppdraget.

Dina kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska med tidigare erfarenhet av att leda inom vårdverksamhet.

Din kompetens
Du har ledaregenskaper som skapar förtroende hos medarbetarna. Du ser och tar tillvara medarbetarnas kompetens och kan motivera andra att växa och ta ansvar. Du vill förbättra och utveckla verksamheten tillsammans med oss. Du har förmåga till helhetssyn och insikt om att fokus på kvalitet är viktigt för god arbetsmiljö och ekonomi. Du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Du erbjuds en tillsvidareanställning inom din profession, med ett tidsbegränsat chefförordnande på tre år med möjlighet till förlängning. Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Katarina Norlander, 018-611 53 32
Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Biträdande avdelningschef 85 B1

Ansök    Okt 10    REGION UPPSALA    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde neuro Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss få... Visa mer
Verksamhetsområde neuro

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
På strokeavdelningen 85B1 har vi 15 vårdplatser, här vårdas vuxna patienter som har misstänkt eller bekräftad stroke. Vården av strokepatienter syftar till att det i akuta skedet begränsa skadan efter hjärninfarkt eller blödning. Vardagar mellan 09–15 ansvarar vi även för Rädda Hjärnan -flödet genom att möta upp akuta patienter med misstänkt stroke på röntgen samt ge behandling med blodförtunnande läkemedel. Efter behandlingen övervakar vi patienterna på våran övervakningssal.

Hjärnan är det viktigaste vi har och den del som bestämmer över vår kropp och vilka vi är. Hjärnan är en gåta vi hela tiden lär oss mer om. Den styr allt vi gör, eller inte klarar av. Låter det spännande? Kom och bli en del av vårt fantastiska team! Vi har ett tätt samarbete över avdelningsgränserna för att lägga fokus på arbetsmiljö och göra det bästa för våra medarbetare. Vi har ett aktivt ledarskap som bidrar till struktur och god arbetsmiljö vilket är mycket viktigt för oss.

Ditt uppdrag
Vi ska nu utöka med ytterligare en biträdande avdelningschef och söker dig som vill vara delaktig och utveckla en verksamhet som fokuserar på både personal och patienter. Du arbetar 50% kliniskt i din profession och 50% i ditt chefsuppdrag.

I ditt chefsuppdrag ingår det att leda, planera, följa upp och utveckla det dagliga arbetet samt långsiktiga projekt i verksamheten, bl a en av sjukhusets KUA (klinisk utvecklingsavdelning) som blir en del av vår verksamhet from februari 2024. Du har ett nära samarbete med avdelningschef, biträdande avdelningschef och avdelningens bemanningsassistent. Du är delaktig i patientflöden, arbetsmiljöfrågor, bemanningsfrågor, rekrytering, reflektionsstunder och avdelningsmöten. Du är direkt underställd mig som avdelningschef och ersätter mig vid frånvaro.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har ett genuint intresse för ledarskap. Du har tidigare arbetat i ledande befattning, alternativt har tydliga ledaregenskaper. Du har arbetat mer än ett par år som sjuksköterska och förväntas vara ett stöd för personalen och hjälpa de att prioritera och planera det dagliga arbetet . Det är viktigt att du är strukturerad, kommunikativ samt har förmåga att fatta och genomföra beslut. Som person söker jag dig som är prestigelös, samarbetsvillig och ansvarstagande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett visstidsförordnande på 3 år som biträdande avdelningschef och en tillsvidareanställning i din grundprofession. Arbetstiden delas lika mellan chefsuppdrag och kliniskt arbete i patientvården. Lön och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
För att få ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta:
Avdelningschef Kattia Quintanilla, 018-611 70 65
Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef till nyöppnade intagningsenheten ITE

Ansök    Okt 10    REGION UPPSALA    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler... Visa mer
Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin är ett verksamhetsområde under snabb utveckling och förändring och har idag cirka 400 medarbetare. Arbetet omfattar prioritering, diagnostik och behandling av patienter med olika akuta sjukdomstillstånd. Inom verksamheten finns akutmottagning, intermediärvård, akutsjukvårdsavdelning, intagningsenhet, medicinavdelning, medicinmottagning samt öppenvårdsenhet för patienter med hjärtsvikt.

Du kommer ingå i ledningsgruppen bestående av erfarna chefskollegor och vara en viktig person i vår satsning att erbjuda våra patienter på akutmottagningen en trygg och säker vård.

Vill du bli en del av vårt fantastiska team?
Oktober 2023 öppnar verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin 11 öppenvårdsplatser på ITE som ska ta emot patienter från akutmottagningen. Enheten planeras ta emot ett blandat flöde av patienter som söker med kirurgiska, medicinska eller neurologiska söksymtom och kommer vara öppet 23 h per dygn för att säkerställa vårdplatser till akutmottagningen. Syftet är att ge våra patienter god omvårdad enligt magnetmodellen, utreda, behandla samt sätta rätt medicinsk märkning på patienten innan förflyttning hem eller till rätt vårdavdelning för vidare vård. 50E1 kommer även samarbeta med primärvården i form av närvårdsplatser (NÄVA) eller med uppföljning i hemmet med stöd av mobilt närvårdsteam (MNT).

Din kompetens
Chefserfarenhet med stort intresse för ledarskap och förändringsarbete. Du är handlingskraftig, lyhörd, lösningsorienterad och kan arbetsleda alla personalkategorier. När det blåser hårt håller du i och är närvarande. Du trivs med att ha många interna och externa kontakter. Vi söker dig som vill påverka och utveckla vården och verksamheten. Erfarenhet av förändringsarbete är en merit. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Anette Skoglund, 018-611 11 64
Tf avdelningschef Ann Wettervik, 018-617 12 72
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef till lungmedicin

Ansök    Sep 12    REGION UPPSALA    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver... Visa mer
Verksamhetsområde hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Den lungmedicinska slutenvårdsavdelningen 50E ingår i sektionen för lungmedicin och allergologi inom verksamhetsområdet hjärt-lungmedicin och klinisk fysiologi. Avdelningen har tolv vårdplatser där vården spänner mellan akutsjukvård och palliativ vård där några av de vanligaste diagnoserna är KOL, lungfibros, respiratorisk insufficiens, sömnapné och lungcancer.

Vår sektion, som är relativt liten, kännetecknas av en god stämning och ett gott och nära samarbete mellan olika yrkesgrupper med korta beslutsvägar.

Ditt uppdrag
Som avdelningschef är du direkt underställd biträdande verksamhetschef och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du har ansvar för medarbetare och ekonomi och arbetar strategiskt och leder arbetet mot verksamhetens mål. Att säkerställa att avdelningen håller en hög kvalitet i omvårdnadsarbetet med patientsäkerhet i fokus är en viktig del i ditt arbete. Tillsammans med dina medarbetare, biträdande avdelningschef, övriga chefer på sektionen samt övriga chefer inom verksamhetsområdet driver du aktivt avdelningens utveckling framåt.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet av arbete som chef ser vi som högst meriterande.

Din kompetens
Vi söker dig som är intresserad av att leda och utveckla. Du är en naturlig ledare och inspirerande chef, som vill driva och utveckla vår verksamhet och dess medarbetare. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är noggrann och strävar efter att uppfylla mål och att hålla en hög patientsäkerhet och god kvalitet. Du arbetar bra tillsammans med andra människor, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning i din grundprofession som legitimerad sjuksköterska och ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef på tre år, med möjlighet till förlängning. Vi erbjuder dig chefsutbildning inom sjukhusets chefsprogram och bland annat patientsäkerhetsutbildning inom sjukhusets övriga utbildningsprogram för chefer. Vi erbjuder också ett gott arbetsklimat i en trygg verksamhetsledningsgrupp med stort kollegialt stöd.

Tjänsten är på 100% och tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Biträdande verksamhetschef Cecilia Jakobsson, 018-611 00 00
HR-partner Olivia Laurent-Wijkmark, 018-611 00 00
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef till neuroavdelning 85D

Ansök    Sep 5    REGION UPPSALA    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde neuro Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss få... Visa mer
Verksamhetsområde neuro

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet
Vid verksamhetsområdet neuro bedriver vi högspecialiserad vård för patienter med sjukdomar och skador i nervsystemet. Vi arbetar med utredning och diagnostik samt medicinsk och kirurgisk behandling av såväl akuta tillstånd som kroniska sjukdomar i nervsystemet. Vi erbjuder vård till patienter från sju regioner i Mellansverige och erbjuder nationell högspecialiserad vård inom vissa områden till patienter från hela Sverige. Det komplexa uppdraget skapar bra förutsättningar för våra medarbetare och verksamheten att utvecklas. Vårt arbete utgår alltid från patientens behov med ett systematiskt arbetssätt. Vår vision är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom neuro-området.

Avdelning 85D
85D är en vårdavdelning där vi utreder och behandlar personer med neurologisk sjukdom såsom exempelvis MS, Parkinsons sjukdom, och epilepsi. Vården är mycket varierande, både akut och elektiv, samt länssjukvård och högspecialiserad regionvård. Avdelningen har i nuläget 19 vårdplatser inklusive 2 platser för intensiv epilepsiövervakning. Vården kännetecknas av teamarbete där sjuksköterskor, undersköterskor och läkare arbetar tillsammans för patientens bästa. Patienterna kommer både akut och planerat från alla sju regioner i sjukvårdsregion Mellansverige.

Ditt uppdrag
Som avdelningschef på 85D kommer du att arbeta med neurologisk vård i framkant. Du kommer att leda vår fortsatta utveckling tillsammans med ett professionellt team av trygga, glada, kompetenta kollegor och chefer. Stort fokus i uppdraget ligger på kvalitet, utbildning och delaktighet. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du ansvarar för avdelningens verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Konstruktivt samarbete med övriga enheter inom verksamhetsområdet och andra kontaktytor är av stor vikt för uppdraget.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av en ledande roll inom vårdverksamhet.

Din kompetens
Vi söker en avdelningschef med naturligt ledarskap, mod och förmåga att tänka nytt. Som ledare motiverar du och ger andra befogenheter som krävs för att uppnå gemensamma mål, samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet. Du har god samarbetsförmåga och löser konflikter på ett konstruktivt sätt samtidigt som du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet för att gynna hela verksamheten. Vidare visar du gott omdöme vid agerande och beslutsfattande genom att göra korrekta avvägningar och prioriteringar samt att väga samman komplex information. Du strävar alltid efter att uppfylla mål och kvalitetsstandarder och är noggrann i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som avdelningschef på 3 år med startdatum enligt överenskommelse, samt en tillsvidareanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef Mats Ryttlefors, 018-611 98 83
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Observera att ansökningar behandlas i enlighet med offentlighetsprincipen.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Gruppchef klinik

Ansök    Jul 3    Ls Jobbet AB    Chefssjuksköterska
Vill du vara med i processen att bygga upp ett växande företag som siktar högt? Där ett av målen är att stärka den svenska infrastrukturen för Life Science? Clinical Trial Consultants AB är ett Clinical Research Organisation (CRO) företag med huvudkontor i Uppsala. Vi utför kliniska studier på uppdrag av både industrin och akademin och erbjuder ett komplett full-service paket med alla involverade tjänster och moment från start till slut på en klinisk studi... Visa mer
Vill du vara med i processen att bygga upp ett växande företag som siktar högt? Där ett av målen är att stärka den svenska infrastrukturen för Life Science?
Clinical Trial Consultants AB är ett Clinical Research Organisation (CRO) företag med huvudkontor i Uppsala. Vi utför kliniska studier på uppdrag av både industrin och akademin och erbjuder ett komplett full-service paket med alla involverade tjänster och moment från start till slut på en klinisk studie. Våra kliniska studier genomförs främst på egna forskningskliniker men även i samarbete med externa kliniker. Studier i tidiga faser (0-IIa) är vår främsta specialisering.
Vi är drygt 70 medarbetare varav ca 30 arbetar på våra två kliniker belägna på Akademiska Sjukhuset och Science Park i Uppsala.
Vi söker nu en gruppchef för klinik!
Ditt huvudsakliga uppdrag är övergripande ansvar för en av CTCs kliniker och i detta ingår bland annat:
Personalansvar för klinisk personal bestående av sjuksköterskor och undersköterskor
Resursfördelning och support vid bemanning av våra studier
Granskning av studieprotokoll och studieplanering för kliniken
Kliniskt arbete omfattande bl.a. dosering av studieläkemedel, blodprovstagning, EKG, puls- och blodtryck och andra inom kliniken vanligt förekommande uppgifter
Ansvar för CTC’s journalarkiv
Övriga uppgifter, som att vid behov delta i kundmöten, inspektioner och audits, samt fungera som mentor till kollegor kan förekomma

Om dig
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet och vi söker dig som är beredd att arbeta efter CTC’s värdeord Gemenskap, Respekt, Engagemang och Professionalitet. Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta och bygga relationer. Du sätter värde i att leverera med optimal kvalitet inom överenskomna tidsramar och trivs med att jobba i team såväl som självständigt. Du arbetar gärna i flera projekt parallellt och har en god anpassningsförmåga.
Några av de viktigaste egenskaperna är att du har förmåga att engagera dig i och bidra till det kliniska studieteamet från start till mål, att du är engagerad i ditt arbete och har ett respektfullt och professionellt förhållningssätt till sponsor, kliniker, underleverantörer och kollegor.
Annat bra att veta
Arbetstid, deltid/heltid enl. ök, i huvudsak under kontorstid
Tillträdesdag enl. ök.
Ansökningstiden pågår fram till 31 augusti, men tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.
Låter det spännande eller har du frågor?
Kontakta Gruppchef Sandra Gunnarsson, [email protected], 0705-292325


Om arbetsgivaren - CTC Clinical Trial Consultants AB
CTC Clinical Trial Consultants AB, är ett snabbt växande företag med kontor i Uppsala och Lund och kliniker belägna i Uppsala och Linköping. Vi utför kliniska prövningar av läkemedel och medicintekniska produkter på våra egna kliniker och i samarbete med andra kliniker på uppdrag av både industrin och akademin. Vi är dryga 70 medarbetare Visa mindre

Sektionschef Företagshälsan

Ansök    Feb 1    Cytiva Sweden AB    Chefssjuksköterska
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi efter en sektionschef till vår interna Företagshälsa på Cytivas site i Uppsala. Som sektionschef på Företagshälsan arbetar du för att förebygga ohälsa och främja hälsa bland våra medarbetare. Sektionschefen leder den dagliga verksamheten för Företagshälsan i nära samarbete med HR, arbetsmiljö och de fackliga organisationerna. Har du en passion för att arbeta proaktivt med hälsa – och arbetsmiljöfrågor för medarbetare? Då vill vi gärna höra ifrån dig!
Vad du ska göra
Ansvara för Företagshälsans olika verksamhetsområden; arbetsrelaterad hälsa, ergonomi, OSA, rehabilitering, medicinska kontroller, hälsofrämjande, vaccinationer och resemedicin, första hjälpen och krisstöd samt chefsstöd, med avseende på kvalitet, lagefterlevnad och budget.
Leda arbetet för ett team bestående av företagssköterskor, ergonom/sjukgymnast, psykolog, läkare och administratör.
Operativt dagligt arbete på Företagshälsan.
Utveckla det lokala hälsoarbetet inom en kemisk-teknisk industri så att det på bästa sätt stöttar både medarbetare och organisation.
Driva arbetet inom organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA) och det hälsofrämjande arbetet för hela Uppsalasiten.
Löpande kommunicera kring Företagshälsans verksamhet genom relevanta interna kanaler.
Stödja lokala chefer i frågor rörande medarbetares hälsa, arbetsmiljö och rehabilitering.
Budgetansvar för Företagshälsans verksamhet.
Medicinskt ledningsansvar.
Medverka i Uppsalasitens arbetsmiljökommitté.
Ingå i EHS ledningsgrupp.

Vem du är
Akademisk examen inom hälsa och/eller arbetsmiljö.
Erfarenhet från arbete med företagshälsovård är ett krav.
Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.
Erfarenhet av att leda och utveckla team är meriterande.
Kunskap om rehabilitering, hälsofrämjande och OSA är meriterande.
Starkt engagemang för hälso- och arbetsmiljöfrågor.

För att vara framgångsrik i denna roll ser vi gärna att du som söker känner igen dig i beskrivningen som en organiserad, prestiegelös och resultatdriven individ. I rollen som sektionschef på Företagshälsan är det viktigt att du är lyhörd och kommunikativ samt att du har lätt för att ta kontakt och samarbeta med kollegor från vitt skilda delar av organisationen. Vidare har du en god förmåga att kunna prioritera utifrån affärsstrategier, ibland med hög takt och korta tidsfrister.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, den 19 februari 2023 . För frågor rörande den här tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Ann-Charlotte Almquist på [email protected]. Varmt välkommen med din ansökan!
När du börjar hos oss blir du en del i Danahers globala organisation, där 68 000 människor varje dag går till jobbet fast beslutna om att hjälpa våra kunder vinna. Som medarbetare kommer du att få prova nya saker, arbeta hårt och utveckla dina färdigheter. Erfarna chefer och kollegor ger vägledning med stöd av kraftfulla Danaher Business System och en etablerad organisation.
Danaher arbetar målmedvetet med en mångsidig och inkluderande kultur där alla känner att de hör hemma och alla röster hörs. Vi tror på våra medarbetare och de unika perspektiv som de bidrar med till varje utmaning, därför ger vi dig möjligheten att flytta fram gränserna för vad som är möjligt.
Om du någon gång har undrat över vad som finns inom dig så kan du nu få svaret. Visa mindre

Avdelningschef steriltekniska avdelningen

Ansök    Nov 15    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård (AnOpIVA) Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i ... Visa mer
Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård (AnOpIVA)

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde Anestesi, operation och Intensivvård AnOpIVA har idag ca 900 medarbetare och omfattar Anestesi och operationsresurser, operationsförberedelse enhet, intensivvårdsavdelningar CIVA och BIVA, Pre och Postoperativ avdelning, dagkirurgisk verksamhet och Steriltekniska avdelningen. Vi söker dig som med engagemang och drivkraft vill vara med och leda vår Steriltekniska avdelning. Steriltekniska avdelningen ansvarar för central sterilgodshantering för Akademiska sjukhuset och Primärvården i Uppsala läns landsting. Vi är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2015 och vår policy är att med kompetens och kvalitet leverera sterilt gods på överenskommen tid till våra kunder. Hos oss arbetar idag ca 60 medarbetare och steriltekniska avdelningen bemannas dygnet runt.

Ditt uppdrag
Som avdelningschef har du ledningsansvar vad gäller personal, arbetsmiljö, ekonomi och utveckling. Tillsammans med biträdande avdelningschef och sektionschef planerar och utvecklar du verksamheten. Du är direkt underställd en av våra två sektionschefer inom anestesi- och operationssektionen och kommer att ingå i ett nätverk med kunniga avdelningschefskollegor inom An/Op.

Dina kvalifikationer
Du har relevant utbildning för tjänsten och vi ser gärna att du har erfarenhet av produktionsledning, logistik, sterilteknik eller operationssjukvård. Vidare vill vi att du har erfarenhet av ledarskap och gärna i en liknande roll. Chefserfarenhet och förändringsarbete inom offentlig eller privat sektor meriterande.

Din kompetens
Vi söker dig som är positiv, tydlig, har ett flexibelt arbetssätt och god förmåga att samarbeta samtidigt som du har vana och drivkraft att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid förmåga att utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare och kollegor inom olika yrkeskategorier inom verksamhetsområdet. Du är tydlig i ditt ledarskap och tar tillvara på dina medarbetares idéer och visar uppskattning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Heltid, tidsbegränsat chefsförordnande under tre år med en tillsvidareanställning inom din profession inom Region Uppsala som grund. Lön och tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Sektionschef Liza Nordström Partanen 018-611 35 65
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Biträdande avdelningschef till steriltekniska avdelningen

Ansök    Nov 22    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av f... Visa mer
Verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Den steriltekniska avdelningen ansvarar för sterilgodshanteringen på Akademiska sjukhuset och externa kunder. Avdelningens verksamhet är kvalitetssäkrad enligt ISO 9001:2015 sedan 1998. Sterilgodshanteringen bedrivs för största patientsäkerhet enligt de krav som medarbetare, kunder och myndigheter ställer på oss. I samverkan med vårdhygien utgör Steriltekniska avdelningen en basresurs för hela Region Upplands sterilgodshantering vad gäller kompetens och utveckling.

Ditt uppdrag
Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen. I uppdraget ingår ett ansvar för verksamheten, personal, utbildning, maskinell utrustning och avvikelsehantering. Arbetet på avdelningen är tekniskt och kvalitetskrävande. Verksamheten är självständig och starkt lagstyrd. Vi arbetar med ständiga förbättringar som innebär att personalgruppen lyfter och arbetar aktivt med förbättringsåtgärder. Verksamheten bedrivs dygnet runt.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har stort intresse av att leda och utveckla andra människor, du kan vara utbildad steriltekniker eller undersköterska med erfarenhet från operation eller sterilteknisk verksamhet, operationssjuksköterska, sjuksköterska, alternativt har annan utbildning inom det steriltekniska området, kanske har du erfarenhet från läkemedelsindustrin eller annan produktionsinriktad tjänst.

Din kompetens
Vi ser gärna att du är en initiativtagande person med god förmåga att arbeta både självständigt och i team. Noggrannhet, ett systematiskt arbetssätt samt god samarbetsförmåga och flexibilitet är egenskaper vi värdesätter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett tidsbegränsat förordnande som biträdande avdelningschef och en tillsvidareanställning inom din profession. Heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
TF Avdelningschef, Helena Evestam Eklund 018-611 32 88
Fackliga företrädare Vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Gruppchef intensivvårdsavdelning för nyfödda 95F

Ansök    Nov 11    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollego... Visa mer
Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Akademiska sjukhusets intensivvårdsavdelning för nyfödda fungerar som center för högspecialiserad intensivvård (inklusive nyföddhetskirurgi) för regionens minsta och/eller sjukaste nyfödda barn. Med hjälp av sjukhusets intensivvårdshelikopter upprätthåller enheten även en nationell transportverksamhet för intensivvårdskrävande spädbarn.

Vår avdelning har en engagerad personalgrupp som utvecklar vår familjecentrerade vård med barnet och dess familj i fokus. Vi är en växande verksamhet och söker en engagerad gruppchef.

Ditt uppdrag
I din roll som gruppchef driver du avdelningen framåt genom att främja samarbete, coacha och utveckla medarbetare. Du har personalansvar för ca 25 medarbetare vilket bland annat innebär att du ansvarar för uppföljning av nyanställda, medarbetarsamtal och rehabiliteringsärenden. Tillsammans med bitr. avdelningschefer/avdelningschef ansvarar du för lönesättning av medarbetare och ni arbetar med arbetsmiljöfrågor tillsammans.

Som gruppchef är du direkt underställd bitr. avdelningschefer/avdelningschef. Du varvar ditt gruppchefskap med att arbeta som koordinator på avdelningen då du leder och fördelar det dagliga arbetet. Övrig tid arbetar du kliniskt som sjuksköterska enligt schema.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är sjuksköterska med adekvat specialistutbildning samt med erfarenhet av neonatalvård, alternativt barnsjukvård eller intensivvård. Meriterande är att du har en ledarskapsutbildning och har haft liknande uppdrag tidigare.

Din kompetens
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Att du är bra på att samarbeta, är kommunikativ och har ett stort intresse av ledar- och medarbetarskapsfrågor är egenskaper vi värdesätter högt.

Vi erbjuder
Vi kan erbjuda en tjänst som gruppchef, du får ett 3-årsförordnande som gruppchef med en grundanställning inom din profession. Tjänsten är tillsvidare på heltid.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Hör av dig till någon av oss avdelningschefer:
Anna Restrup 018-617 4130, [email protected]
Marianne Kjellgren 018- 6172743 [email protected]
Ylva Thernström Blomqvist 018-611 5831, [email protected]
Vårdförbundets representanter Anna Backström och Ylva Ericksson 018-611 5950

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar och tillsätter tjänsten fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef till Affektiv Mottagning 3

Ansök    Okt 16    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde Psykiatri Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster s... Visa mer
Verksamhetsområde Psykiatri

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Vi har cirka 800 medarbetare som är indelade i fem sektioner. Affektiva sjukdomar, Akut- och konsultpsykiatri, Beroende- och neuropsykiatri, Barn- och ungdomspsykiatri samt Psykosvård och Rättspsykiatri. Vi finns representerade i hela länet men med huvudparten av verksamheten i Psykiatrins hus på Akademiska sjukhusområde. Dagligen strävar vi efter att vara en attraktiv arbetsplats där anställda har inflytande samt känner delaktighet, arbetsglädje och yrkesstolthet.

Affektiv mottagning 3 är en öppenvårdsmottagning inom specialistpsykiatrin i Uppsala. Vår målgrupp är personer över 25 år med en eller flera av diagnoserna bipolär sjukdom, depression, ångestsyndrom, personlighetsstörningar och neuropsykiatriska funktionshinder. Vi arbetar i multiprofessionella team och vår målsättning är att ha tydliga och konkreta behandlingsriktlinjer samt goda flöden för samtliga patientgrupper.

Könsdysforimottagningen för vuxna (KIM) ingår också i chefsuppdraget och är en av sex enheter i landet som utför könsdysforiutredningar. Vi tar emot patienter från 16 års ålder både från Uppsala län och övriga landet utifrån fritt vårdval. Vi har ett gott och inarbetat samarbete med aktuella somatiska mottagningar på sjukhuset.

Ditt uppdrag
Som avdelningschef är du underställd sektionschefen och ingår i Affektiva sjukdomars ledningsgrupp. Du ansvarar för att leda mottagningen mot uppsatta mål med ett övergripande ansvar för personal, ekonomi och verksamhet i nära samarbete med medicinskt ledningsansvarig läkare. Du ger medarbetarna tillgång till daglig direkt och indirekt ledning samt genomför årliga medarbetar- och lönesamtal.

Dina kvalifikationer
Du har för verksamheten lämplig akademisk utbildning, gärna några års erfarenhet av chefsuppdrag inom hälso- och sjukvård.

Din kompetens
Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och skapar delaktighet och engagemang på arbetsplatsen. Du är tydlig i ditt ledarskap samt lyhörd och drivande. Du tar tillvara dina medarbetares olika kompetenser och trivs med att leda och coacha team. Du är öppen för nya arbetssätt och dina beslut är väl förankrade i verksamheten. Vid tillsättningen kommer stor hänsyn att tas till personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Tjänsten som avdelningschef innebär en tillsvidareanställning i din grundprofession, med ett treårigt förordnande som avdelningschef. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Urval, intervjuer och anställning kan ske innan ansökningstiden gått ut så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vid anställning kommer utdrag från Belastnings- och misstankeregister att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Kontaktperson/personer:
T.f Sektionschef Gunilla Svedström 018-611 22 38
Bitr. Sektionschef Susanne Ruckman Forsblom 018-611 25 08
Fackliga företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Biträdande avdelningschef kirurgisk utvecklingsavdelning

Ansök    Jun 27    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde Kirurgi Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som... Visa mer
Verksamhetsområde Kirurgi

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi är här för att utveckla vården tillsammans med våra patienter
Vi kan inte lova guld och gröna skogar. Vi kan lova att det i perioder kommer att vara utmanande. Vi kan också lova att det kommer att vara meningsfullt, spännande och utvecklande

Vår verksamhet
Nu har vi startat utvecklingsavdelningen, en avdelning med fokus på att finna nya arbetssätt för framtiden genom att skapa delaktighet och arbeta teambaserat. Vi kommer att fokusera på hälsosamma arbetstider samt skapa tid och förutsättningar för att bedriva utveckling i tvärprofessionella team. Avdelningen kommer av naturliga skäl fungera som testbädd för ny teknik. Våra verktyg är vetenskap och beprövad erfarenhet och till vår hjälp har vi Akademiska sjukhusets samlade resurser. Vi har också i uppgift att sprida våra erfarenheter vidare till andra enheter och på så vis bidra till hela sjukhusets strävan efter utveckling.

Skillnad, utveckling och mening
Vi vill göra en positiv skillnad i människors liv och tillsammans kan vi göra större skillnad än var för sig. Vi strävar ständigt efter att utveckla oss själva, varandra och den vård vi ger. Alla våra medarbetare ska känna, oavsett roll, att de är viktiga delar för framgång i teamet. Våra metoder är innovativa, vi vågar prova nya vägar och vår drivkraft är viljan att göra skillnad varje dag. Vi vill med detta skapa en hållbar arbetsplats som ger förutsättningar till personlig utveckling och som med rätt förutsättningar bidrar till att utveckla framtidens vård.

Våra mål
Teambaserad vård: Hos oss ansvarar rätt kompetens för rätt arbetsuppgift och vi har tydliga arbetsområden. Varje medarbetare har någonting att bidra med och alla idéer är värdefulla. När vi jobbar tillsammans uppnår vi bättre resultat.

Personcentrerad vård: Patienten är en självklar del av vårdteamet. Våra patienter är välinformerade och deltar aktivt i sin egen vård.

Förändrade arbetssätt: Vi vågar prova och vi vågar misslyckas. När vi misslyckas drar vi lärdomar av det. När vi lyckas delar vi med oss av resultaten till övriga sjukhuset. På så vis utvecklar vi vården och bidrar till en förbättrad arbetsmiljö.

Ditt uppdrag
Uppdraget som biträdande avdelningschef på reumatologen innebär att du ska ha god inblick och förståelse i chefskapets tre delar; personal, verksamhet och ekonomi. Du har ett nära samarbete med avdelningschef och sektionschef, där ni tillsammans ansvara för och driva den dagliga verksamheten, i enlighet med befintliga lagar och avtal. Du är direkt underställd avdelningschefen och har samarbete med övriga chefer inom verksamhetsområdet samt ingår i reumatologsektionens ledningsgrupp. I ditt arbete ingår att utveckla verksamhet och personal med en förståelse för helheten. Du håller ett långsiktigt visionärt förhållningssätt med fokus på kvalitet. Du ska självständigt kunna ta ansvar för uppgifter såsom schema och bemanningsfrågor. Vid avdelningschefens frånvaro är du dennes ersättare.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med specialistutbildning i kirurgi eller minst 5 års erfarenhet av arbete inom kirurgi. Dokumenterad chefsutbildning ses som meriterande.

Din kompetens
Arbetet kräver att du har beslutsförmåga, drivkraft, entusiasm och initiativförmåga. Du är en god och lyhörd kommunikatör och har lätt för att samarbeta med såväl den egna arbetsgruppen som externa aktörer. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Du kommer att få ett tidsbegränsat chefsförordnande och en tillsvidareanställning som sjuksköterska. Tillträde efter överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Avdelningschef/Projektledare Utvecklingsavdelningen Patrik Bodeby 018-611 28 64
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef Ortopedmottagningen

Ansök    Okt 14    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde Ortopedi & Handkirurgi Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. ... Visa mer
Verksamhetsområde Ortopedi & Handkirurgi

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde ortopedi på Akademiska sjukhuset består av sju sektioner innehållande subspecialiteterna barn-, trauma-, rygg-, protes- samt skuldra-knä, fotkirurgi och handkirurgi.

Förutom patienter från Uppsala län handläggs ett stort antal riks/regionpatienter inom respektive subspecialitet och verksamheten har ett omfattande samarbete med ortopedklinikerna i regionen. Utveckling och undervisning prioriteras högt i vårt arbete och stämningen på kliniken är glad och positiv. Verksamhetens mål är att vara på internationell toppnivå vad gäller medicinsk kvalitet och inom ortopedisk forskning, ge god omvårdnad och samtidigt vara kostnadseffektiva.

Ditt uppdrag
Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Tillsammans med dina chefskollegor har du ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamheten samt dess utveckling. Du leder, följer upp och är i högsta grad delaktig i att utveckla såväl verksamhet som organisation och medarbetare. Din roll som chef blir viktig både som kreativ och drivande medlem i ledningsgruppen och som inspirerande ledare för dina medarbetare. Du blir den som skapar förutsättningar för medarbetarna att känna inspiration, motivation och engagemang.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och gärna har yrkeserfarenhet från en arbetsledande roll. Har du dessutom genomgått ledarskapsutbildning samt har erfarenhet av att arbeta som chef där fullt personal-, budget- samt verksamhetsansvar ingått ser vi det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda verksamhet och grupper i förändring.

Din kompetens
Som person ser vi gärna att du är stabil och trygg i din roll som ledare. Genom ett modernt ledarskap arbetar du aktivt med att stödja, coacha och engagera medarbetare i en föränderlig och komplex miljö. Du inspirerar hellre än instruerar och du uppmuntrar dem du leder till att själva ta eget ansvar och initiativ. Du har en god samarbetsförmåga, är tydlig i din kommunikation, dina budskap och beslut. Vidare leder du inte utifrån vad som varit utan vad som kan bli och du har en förmåga att ta initiativ och genomföra förändringar på ett effektivt och inkluderande sätt. Du är ödmjuk och lyhörd och skapar ett positivt arbetsklimat och du vet att ditt engagemang smittar av sig till din omgivning. Som en naturlig del av ditt uppdrag arbetar du mot sektionens mål samt ansvarar för att fastställda rutiner följs. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, så stämmer det här in på dig så kan Akademiska sjukhuset vara den framtida arbetsplatsen för dig!

Vi erbjuder
Din arbetsplats kommer att vara på Ortopedmottagningen, ingång 70. Tjänsten är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder ett treårigt förordnande (med möjlighet till förlängning) som avdelningschef, kombinerat med en grundanställning inom din proffession.

För att du ska få bästa möjliga start som vår nya kollega kommer du att få en genomarbetad introduktion där du får "praktisera" i våra olika processer - för att lära känna såväl organisation som arbetskamrater. Du kommer få utbildning i våra systemstöd och genomgå bland annat ett operativt chefsprogram. Du kommer också ha ett gott stöd i dina kollegor i ledningsgruppen för att komma in i verksamheten på ett bra sätt. I rollen kommer du få stor inverkan på sektionens framtida utveckling. Vi erbjuder ett treårigt förordnande (med möjlighet till förlängning) som avdelningschef, kombinerat med en grundanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Verksamhetschef, Karin Bernhoff, 018-611 44 39
Enhetssamordnare, Viktor Näslund 018-611 44 02
Facklig organisation kan nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Biträdande avdelningschef Barn - och ungdomspsykiatri

Ansök    Maj 8    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Affektiva mottagningen för barn och ungdomspsykiatri, verksamhetsområde Psykiatri Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt... Visa mer
Affektiva mottagningen för barn och ungdomspsykiatri, verksamhetsområde Psykiatri

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Huvuddelen av barn- och ungdomspsykiatrisk öppenvård finns på Märstagatan 7. Verksamheten är indelad i två enheter, en affektiv respektive en neuropsykiatrisk enhet. Varje enhet är sedan uppdelad i mindre tvärprofessionella team. Personalgruppen på den affektiva enheten består av läkare, psykologer, sjuksköterskor, skötare och kuratorer.

Välkommen att läsa mer om vår verksamhet på vår hemsida www.akademiska.se

Ditt uppdrag
Arbetet som biträdande avdelningschef för den affektiva enheten innebär att du på halva din tid arbetar kliniskt inom din profession och i den andra halvan arbetar med ditt chefsuppdrag. Tjänsten innebär att driva utveckling av vården, följa forskningsutveckling och kvalitetsgranskning i nära samarbete med avdelningschef. Ditt uppdrag innebär att du arbetsleder i den dagliga verksamheten och är ansvarig för patientflödet. Du följer också upp och utvecklar verksamheten och medarbetare i samarbete med avdelningschef. Som biträdande avdelningschef är du direkt underställd avdelningschefen. Biträdande avdelningschef och avdelningschef kommer att ha ett nära samarbete för att optimera verksamheten.

Dina kvalifikationer
Du har adekvat högskole-/universitetsutbildning. Erfarenhet av barn- och ungdomspsykiatriskt arbete är meriterande.

Din kompetens
Du är tydlig i ditt ledarskap, du får saker gjorda och har förmåga att delegera. Det är viktigt för oss att du är lyhörd och engagerad i ditt arbete och att du uppskattar teamarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Tjänsten innebär en tillsvidareanställning i din profession och ett tidsbegränsat förordnande som biträdande avdelningschef. Arbetstiden delas lika mellan chefsuppdrag och kliniskt arbete. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Innan anställning kommer utdrag från Misstanke- och belastningsregister att tas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Susanna de Connick 018-617 16 06
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Sektionsledare med intresse för infektionssjukdomar

Ansök    Apr 11    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde Infektionssjukdomar Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De ... Visa mer
Verksamhetsområde Infektionssjukdomar

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård? Sök då till vårt härliga team på infektionsmottagningen!

Vår verksamhet
På infektionsmottagning 2 utreder och behandlar vi icke akuta infektionssjukdomar och immunbristsjukdomar, som tex HIV, hepatit, tuberkulos.

Vi erbjuder dig en spännande och lärorik miljö där vi arbetar tillsammans kring patienten och där du som sjuksköterska har en väldigt viktig roll. I vårt uppdrag ingår högspecialiserad vård, forskning, utveckling och utbildning och vi arbetar kontinuerligt med att tillvarata medarbetarnas kunskaper, kompetens och erfarenhet. Arbetsuppgifterna är varierande, lärorika och utmanande och du kommer ständigt att utvecklas i din roll.

VO infektion står inför en utvecklings- och expansiv fas där vi nu söker fler engagerade medarbetare och ledare som är redo att tänka nytt och har en vilja att påverka. Här vill vi satsa på utbildning av medarbetare och utveckling av verksamheten, allt i syfte att ge patienterna den senaste och bästa vården.

Ditt uppdrag
Vårt mål är att möta förväntningarna om en individanpassad vård av högsta standard. Du kommer vara med och skapa något nytt och utveckla verksamheten, med stark förankring i värdebaserad vård och utveckling. Att vara sektionsledare på infektionsmottagning 2 innebär att vara en viktig del i vår organisationsförändring med huvudinriktning att utveckla och forma infektionsmottagning 2 till en framåttänkande och modern mottagning. Vi arbetar aktivt med patientsäkerhetsfrågor och ständiga förbättringar för att utveckla vården för våra patienter varför det är viktigt med ett nyfiket och lösningsorienterat förhållningssätt.

Utöver den kliniska tjänstgöringen så kommer du att vara en del i ledningen på mottagningen och i den gemensamma ledningsgruppen för avdelningen och mottagningen.

Dina kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska med goda erfarenheter och kunskaper inom infektionssjukvård. Det är särskilt meriterande om du har tidigare ledarskapserfarenheter samt erfarenhet av arbete med HIV, hepatit och eller tuberkulos patienter.

Din kompetens
Då arbetet består av personliga kontakter ska du vara en god kommunikatör, lyhörd, och på ett föredömligt sätt arbeta och verka för samarbetet i teamet, men som sektionsledare behöver du förstås även vara ansvarstagande och kunna arbeta självständigt. Du är pedagogisk och organiserad i ditt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. ?

Vi är också intresserade av dina idéer och din kreativitet så du kommer att få möjlighet att arbeta med utvecklingsarbeten, implementera, följa upp och utvärdera framstegen. Vi erbjuder lång introduktion samt schemalagd utbildningstid kontinuerligt under året.

Om du tror att arbetet här kan vara något för dig, tveka inte att höra av dig! På Infektionsmottagningen får du möjlighet att arbeta i en trygg grupp med mycket kunskaper, lång erfarenhet och god stämning.

Vi erbjuder
Tjänstgöringsgraden kan diskuteras, tillträde efter överenskommelse.

Vill du veta mer?
Har du frågor kring arbetet eller tjänsten kontakta
Avdelningschef Karin Fischer Liddle, 018- 617 08 89
Facklig representant Vårdförbundet, Josefin Waage, 018- 611 56 20

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Avdelningschef till sektionen för Akut - och konsultpsykiatri

Ansök    Maj 24    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde Psykiatri Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster s... Visa mer
Verksamhetsområde Psykiatri

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Verksamhetsområde Psykiatri har ca 800 medarbetare och är indelat i 5 sektioner. Forskning och undervisning är integrerade delar i verksamheterna.

Mottagningen för hjärnstimulering tillhör Sektionen för akut- och konsultpsykiatri. Övriga delar inom sektionen är akutmottagningen för vuxenpsykiatri som har jourverksamhet dygnet runt, en psykiatrisk akutvårdsavdelning (PAVA) med 12 vårdplatser samt ett mobilt team.

På Mottagningen för hjärnstimulering och Veteranmottagningen bedrivs klinisk verksamhet med anknytning till flera specialiteter (psykiatri, anestesi, neurologi). Parallellt bedrivs forskning och service/konsultation till övriga delar av VO psykiatri samt myndigheter och organisationer i landet. Dessutom ges utbildning på både grund- och specialistnivå, internt och externt. De flesta medarbetarna är aktiva både inom klinisk verksamhet och forskning. Arbetsgruppen är välfungerande, lösningsorienterad och arbetar självständigt i sina respektive positioner.

Ditt uppdrag
Då vår nuvarande avdelningschef går i pension söker vi nu en ersättare. Tjänsten innebär att du är avdelningschef på deltid (50%) och arbetar övrig tid (50%) som sjuksköterska på mottagningen. Som avdelningschef har du ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du ska vara väl införstådd med ditt uppdrag, dina befogenheter och verksamhetens mål avseende både klinik och forskning.

Dina kvalifikationer
Du är legitimerad sjuksköterska och har gärna tidigare erfarenhet av chefsuppdrag. En fördel är om du är förtrogen i personaladministrativa system som Besched, Tidomat, MedControl och SAS-verktyg.

Din kompetens
Ditt förhållningssätt präglas av ansvarstagande och framåtanda och du har intresse för både omvårdnad och medicinsk teknik. Du har god förmåga till helhetssyn, lätt att fatta beslut och du kommunicerar tydligt. Du är flexibel och kan växla arbetsuppgifter och prioritera mellan de parallella verksamheterna på mottagningen. Du engagerar, stöttar och ställer krav på dina medarbetare efter behov och du har förmåga att vara prestigelös och kollegial i ditt ledarskap. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, god samarbetsförmåga och ett bra bemötande gentemot patienter, forskningsdeltagare och personal.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning i din grundprofession och ett visstidsförordnande som avdelningschef. Tillträde november 2019 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Sektionschef Sofia Christopoulou, 018-611 21 88
Avdelningschef Liljedahl Mats, 018 617 01 02
Facklig kontaktperson för Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan därmed komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Vänta därför inte med att skicka din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Biträdande avdelningschef till Neurokirurgavdelning 85E

Ansök    Mar 5    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi ... Visa mer
Verksamhetsområde klinisk neurofysiologi, neurokirurgi och neurologi

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
"Jag söker en kollega! Har du en önskan om att få ha inverkan genom att vara en ledare men du vill även fortsätta att arbeta kliniskt? Om svar ja, då har jag rollen för dig! Jag vill anställa en biträdande avdelningschef som tillsammans med mig ska fortsätta utveckla den verksamhet där jag är avdelningschef, Neurokirurgavdelning 85E. Jag har lång erfarenhet av den neurokirurgiska vården men behöver dig och dina idéer som kan bilda ett team med mig där vi kompletterar varandra. Jag är stolt chef över en grupp av medarbetare som vill välkomna dig in i gemenskapen. Låter det intressant så ska du fortsätta läsa denna annons."
/Josefine Norén Avdelningschef Neurokirurgavdelning 85E

Neurokirurgisk vårdavdelning 85E är en av sex högspecialiserade neurokirurgiska kliniker i Sverige och vi tar emot både planerade och akuta patienter dygnet runt. Patienterna som vi vårdar har blödningar i huvudet, tumörer i hjärnan och ryggen, skador på ryggraden, kärlmissbildningar och hydrocefalus.

Hos oss ansvarar sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, fysioterapeuter och apotekare för den pre- och postoperativa vården av patienter i nyrenoverade lokaler där 24 av 26 vårdplatser är enkelrum. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter. Hos oss blir du en del av ett härligt gäng med blandade åldrar, kön och erfarenheter. Vi stöttar varandra och hjälps åt. Du är aldrig ensam!

Ditt uppdrag
Vi söker dig som vill vara delaktig i en verksamhet som fokuserar på trygghet och nytänkande. I ditt uppdrag kommer du få vara med och utveckla avdelningen mot mål tillsammans med avdelningschefen. Du arbetar kliniskt i din profession 50% samt leder, planerar och följer upp verksamheten 50% där administrativa uppgifter ingår. Personalansvar över en del av avdelningens medarbetare ingår. Detta innebär att du ansvarar för medarbetarsamtal, lönesamtal, rehabiliteringsåtgärder och uppföljning av medarbetare och deras utveckling. Tillsammans med avdelningschefen sker ett nära samarbete. Du är delaktig i patientflöden, arbetsmiljöfrågor, bemanningsfrågor, rekrytering, reflektionsstunder och avdelningsmöten. Du är direkt underställd avdelningschefen och ersätter denna vid frånvaro.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som vill vara delaktig och ha stort inflytande i Neurokirurgavdelning 85E. Erfarenhet av tidigare chefs- eller ledarbefattningar är meriterande.

Din kompetens
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet där engagemang och drivkraft till att motivera och utveckla verksamheten är positivt. Du ser möjligheter i förändringsarbete och genom att informera och stödja medarbetarna skapar du ett positivt arbetsklimat.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska med ett visstidsförordnande som biträdande avdelningschef. Tjänsten är på heltid. Arbetstiden delas lika mellan chefsuppdrag och kliniskt arbete i patientvården. Lön och tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden så tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sök redan idag!

Vill du veta mer?
För att få ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta Avdelningschef Josefine Norén 018-6170865. Facklig kontaktperson för vårdförbundet nås via växeln 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Gruppchef

Ansök    Apr 10    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Njur- och dialysmottagningarna, verksamhetsområde Specialmedici, hud och reumatologi Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är h... Visa mer
Njur- och dialysmottagningarna, verksamhetsområde Specialmedici, hud och reumatologi

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Den njurmedicinska verksamheten omfattar utredning, vård och behandling av komplicerade fall av njursvikt. Vi har två enheter, Dialys- och aferesmottagningen samt Oscar II-dialysen där vi tar emot patienter med dialyskrävande njursvikt av akut eller kronisk karaktär. I dagsläget har vi ca 90 dialyspatienter som kommer till våra mottagningar varje vecka. Vi utför även blodreningsbehandlingar och plasmabytes/plasmareningsbehandlingar. På Oscar II-dialysen finns också våra träningsenheter för peritoneal- och hemhemodialys. Gällande öppettider är måndag-onsdag-fredag klockan 7-20 samt tisdag-torsdag-lördag klockan 7-15.30. Dialysmottagningarna söken nu en gruppchef på 100 %. Verksamheten står inför en kommande lokalförändring och det finns ett behov av att utöka ledningsgruppen för våra verksamheter.

Ditt uppdrag
Du kommer att ha koordinatorsansvar för vårt patientflöde, bemanningsansvar och medarbetaransvar för ca 10 medarbetare. Du ingår i en ledningsgrupp med avdelningschef, sektionschef samt gruppchef på Oscar II-dialysen.
Har du inte dialyserfarenhet kommer du att få gå vårt inskolningsprogram på två månader för att lära dig grundläggande kunskap om dialysbehandlingarna. Akademiska sjukhuset erbjuder ett introduktionsprogram för nya chefer sk. Operativa chefsprogrammet.

Dina kvalifikationer
Vi söker Dig, legitimerad sjuksköterska som vill ta ett nytt steg i arbetslivet. Vi ser helst tidigare chefserfarenhet eller chefsförberedande utbildning inom region Uppsalas regi. Meriterande är även god kunskap inom kvalitetsrutiner gällande GMP samt tidigare dialyserfarenhet.

Din kompetens
Du ska ha ett strukturerat tänk, kunna vara med och leda en verksamhet i förändring samt vara flexibel då arbetet innebär operativt ansvar på Dialys- och aferesmottagningen samt delaktighet i flyttprojektet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder 100% gruppchefstjänst med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Avdelningschef Johanna Grape 018-611 4276
Gruppchef Oscar II-dialysen 018-611 9793
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Tillförordnad Gruppchef Hjärtavdelning 50F

Ansök    Mar 14    Region Uppsala    Chefssjuksköterska
Verksamhetsområde Hjärt- lungmedicin och klinisk fysiologi Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov ... Visa mer
Verksamhetsområde Hjärt- lungmedicin och klinisk fysiologi

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vår verksamhet
Är du intresserad av kardiologi och vill leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten? Då är du välkommen att söka till oss på avdelning 50F.

Vi vårdar patienter med hjärtsjukdom. Vår specialitet är hjärtsvikt och arytmi. För att beskriva våra arbetsplats skulle man kunna dela in den i två delar. Den ena delen handlar om planerad vård där korta vårdtider och pre- och postoperativa förberedelser/kontroller ingår för våra patienter som i de flesta fall kommer hemifrån. Den andra delen är det akuta flödet där vi tar emot patienter från akutmottagningen, andra sjukhus eller direkt från ambulansen.

Ett gott medarbetarskap och möjlighet att utvecklas med exempelvis egna ansvarsområden är en självklarhet hos oss. Avdelningen är under ständig utveckling då forskning bedrivs i stor skala. Vi har goda möjligheter till fortbildning med bland annat schemalagda studiedagar för intern kompetensutveckling.

Ditt uppdrag
En av avdelningens gruppchefer ska vara föräldraledig och vi söker nu dig som vill vara gruppchef under den perioden. Som gruppchef är du direkt underställd avdelningschefen, du har personalansvar för cirka 20 medarbetare. På avdelningen arbetar vi med delat ledarskap vilket innebär att du tillsammans med dina gruppchefskollegor är operativ vilket innebär bl a koordinatorsansvar. I dina arbetsuppgifter ingår att utveckla- och följa upp rutiner och kvalitetsarbete samt att ha medarbetar- och lönesamtal. Tillsammans med gruppchefskollega och avdelningschefen ingår du i avdelningens ledningsgrupp. Vi har ett nära samarbete inom hjärtsektionen, helgtjänstgöring kommer att ske på båda vårdavdelningarna 50G och 50F.

Dina kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet och med intresse av ledarskap och kardiologi.

Din kompetens
Du har förmågan att inspirera och motivera medarbetare till utveckling, förändring och delaktighet. För att lyckas är det viktigt att du har lätt för att samarbeta och har god självinsikt. Arbetsuppgifterna kräver att du är strukturerad, kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra i ett växlande arbetstempo. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Du erbjuds ett tidsbegränsat förordnande som gruppchef från maj 2019 - januari 2020 samt en grundanställning som sjuksköterska. Helgtjänstgöring kommer att ingå. Tillträde och lön enligt överenskommelse. Observera att vi intervjuar fortlöpande under ansökningstiden, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vill du veta mer?
Avdelningschef Cecilia Jakobsson 018-611 44 91
Facklig kontaktperson Vårdförbundet & Kommunal nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre