Lediga jobb som Omsorgschef i Uppsala

Se lediga jobb som Omsorgschef i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Avdelningschef socialpsykiatri och personligt stöd

Ansök    Mar 8    Uppsala kommun    Omsorgschef
Avdelningen socialpsykiatri och personligt stöd Vill du göra skillnad för våra brukare med funktionsnedsättning? Är du intresserad av innovationsarbete och vill leda en organisation i förändring? Då kan det här vara rätt jobb för dig! Inom avdelningen socialpsykiatri och personligt stöd finns verksamheter som boende, sysselsättning och träffpunkter inom socialpsykiatri, boendestöd, öppna förebyggande insatser, personlig assistans, kontaktpersoner, leds... Visa mer
Avdelningen socialpsykiatri och personligt stöd

Vill du göra skillnad för våra brukare med funktionsnedsättning?
Är du intresserad av innovationsarbete och vill leda en organisation i förändring? Då kan det här vara rätt jobb för dig!

Inom avdelningen socialpsykiatri och personligt stöd finns verksamheter som boende, sysselsättning och träffpunkter inom socialpsykiatri, boendestöd, öppna förebyggande insatser, personlig assistans, kontaktpersoner, ledsagning och avlösning. Arbetet leds av en avdelningschef tillsammans med områdeschefer och verksamhetschefer och vi har cirka 2 000 medarbetare.

Vi söker dig som vill leda en verksamhet i förändring samtidigt som du också har fokus på en god arbetsmiljö, kan göra skillnad och utveckla morgondagens stöd till våra brukare med funktionsnedsättning.

Du kan läsa mer om hur kommunen arbetar med frågor som rör stöd och omsorg här (https://www.uppsala.se/stod-och-omsorg/)

Ditt uppdrag
Som avdelningschef har du ledningsansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi samt leder och styr verksamheten mot uppsatta mål. Du rapporterar direkt till förvaltningsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Ditt uppdrag är på strategisk nivå och du leder verksamheten genom områdeschefer som i sin tur leder verksamhetschefer. Du ansvarar för att verksamheten har ändamålsenliga processer och att dessa är väl förankrade hos samtliga medarbetare samt att verksamheten bedrivs resurseffektivt. Du skapar förutsättningar för en ekonomi i balans genom ett strukturerat och långsiktigt ekonomiskt arbete, samverkan och medvetenhet i verksamheten.

Under 2021 har vi också påbörjat en förändringsresa genom att omsorgsförvaltningen och äldreförvaltningen har gått samman till en förvaltning, vård- och omsorgsförvaltningen. Syftet med sammanslagningen är att skapa bättre förutsättningar för en modern vård och omsorg. Som en del av förvaltningsledningen har du en viktig roll i att bidra till hela förvaltningens utvecklingsarbete.

Fokusområden i utvecklingsarbetet:

• Utveckla ett nätverksbaserat arbete kring och tillsammans med brukaren, där brukares och medborgares behov av stöd och insatser skapar trygghet och ges med kvalitet
• Innovationsarbete med fokus på digitala hjälp- och stödfunktioner och arbete för att säkra digital inkludering för våra brukare
• Förvaltningen ska vara en modern arbetsgivare präglad av tydliga förväntningar, mandat och tillit till medarbetare och chefer
• Arbeta med en god gemensam kultur där kommunens värdegrund är vägledande - tillsammans, göra skillnad, välkomna nyskapande
• Skapa en hållbar vård och omsorg både vad gäller ekonomi, god krisberedskap och påverkan på samhällets utveckling och byggande för att ta tillvara medborgarperspektivet
• Samarbete med Region Uppsala, andra externa parter och det omgivande civilsamhället


Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation och IT. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.


Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta inom verksamhetsområdet eller liknande verksamhet. Du har gedigen erfarenhet av rollen som chef på strategisk nivå och har erfarenhet av att leda chefer. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att leda chefer som i sin tur leder chefer med direkt ledarskap för medarbetare. Vi förutsätter att du i rollen som chef haft budget- och resultatansvar och uppnått goda resultat samt har erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet samt har kunskaper om LOV och LOU. Du har en högskoleexamen och har du även ledarskapsutbildning är det meriterande.

Som ledare har du förmåga att skapa förutsättningar för engagemang, delaktighet och innovation. Du har lätt för att lyssna och kan anpassa ditt sätt att kommunicera i olika sammanhang. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans och har lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lenita Granlund, förvaltningsdirektör, 018-727 21 03

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Helena Persson Brage, HR-specialist, 018-727 67 05

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-018-727 24 24
Vision, Lena Wiksten Andersson, 018-727 24 30
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22
Fysioterapeuterna, Ewa Larsson, 018-727 72 01
Sveriges Arbetsterapeuter, Therese Samuelsson, 018-727 66 49
Vårdförbundet, Kristian Hjertén, 018-67 70 47
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till vård- och omsorgsförvaltningen. Här arbetar vi med stöd och vård till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Det handlar om öppna insatser, hemtjänst, korttidsvård, särskilt boende, LSS-verksamhet, personlig assistans, socialpsykiatri och hälso- och sjukvård. Målet är att äldre och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Förvaltningen ansvarar också för biståndshandläggning, strategisk planering, upphandling och uppföljning.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Uppdragsansvarig / Chef inom personlig assistans

Olivia Personlig Assistans kombinerar det stora assistansbolagets samlade kompetens och erfarenhet med det lilla lokalkontorets möjlighet att vara personlig och lättillgänglig. Vårt mål är att erbjuda den bästa personliga hjälpen och assistansen på ett omtänksamt och engagerat sätt. Vi ska utveckla och förbättra livet för människor med funktionsvariationer. Via personalen på något av våra 10 lokalkontor erbjuds funktionsvarierade råd och stöd när det gälle... Visa mer
Olivia Personlig Assistans kombinerar det stora assistansbolagets samlade kompetens och erfarenhet med det lilla lokalkontorets möjlighet att vara personlig och lättillgänglig. Vårt mål är att erbjuda den bästa personliga hjälpen och assistansen på ett omtänksamt och engagerat sätt. Vi ska utveckla och förbättra livet för människor med funktionsvariationer. Via personalen på något av våra 10 lokalkontor erbjuds funktionsvarierade råd och stöd när det gäller att anställa personliga assistenter och att administrera den personliga assistansen. Vi har idag 240 kunder och närmare 1200 assistenter som gör ett fint jobb varje dag året runt. Som assistent hos oss får du genomgå ett gediget utbildningsprogram som både ger dig trygghet i din yrkesroll och kunden en säker assistans.

Nu har du chansen att ta steget till att verkligen göra skillnad i människors vardag! Att jobba som Uppdragsansvarig hos oss är ett väldigt variationsrikt och givande arbete för dig som både vill hjälpa andra människor men samtidigt också utmana din administrativa ådra. Drivs du dessutom av att coacha medarbetare och ta personalansvar så är du rätt person att läsa vidare nedan… 

Vi växer och söker en ny kollega till vårt kontor i Uppsala. Tjänsten innebär resor inom regionen  då våra kunder  bor utspridda i Uppsala/Mälardalen.
Vi arbetar i ett litet team med kollegor som stöttar och guidar varandra i det dagliga arbetet. Vi strävar efter att ha ett professionellt och varmt klimat i vår arbetsgrupp där kunden alltid står i fokus. Vi strävar även efter att alla våra anställda, från assistent till uppdragsansvarig chef, ska ha en god arbetsmiljö och en bra och hållbar arbetssituation som gör att de trivs. 
Som Uppdragsansvarig chef är du ansvarig för kundkontakt, arbetsledning och administration för assistansgrupper. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. kvalitetsarbete och aktiviteter, rekrytering och bemanning, externa kontakter som Försäkringskassa och god man, lönerapportering och administration av assistanstimmar. I chefskapet gentemot assistenter ingår t.ex. att hålla i personalmöten, medarbetar- och lönesamtal, arbetsmiljöarbete och konflikthantering.

Vi söker i första hand dig som har rätt karaktär för arbetet, dvs dina personliga egenskaper väger tungt. Vi letar efter en kollega som har engagemang, ansvarskänsla och en positiv attityd. Att vara handlingskraftig, flexibel och lösningsorienterad är andra viktiga egenskaper som behövs för att våra kunder skall få den bästa personliga assistansen som erbjuds på marknaden.  Då arbetet håller högt tempo så ställer det höga krav på stresstålighet, struktur och förmågan att hålla många bollar i luften.   
Sociala kompetens en förutsättning för att klara av jobbet då du dagligen interagerar med kunder, assistenter och kollegor. 
Det är en klar fördel att ha erfarenhet av personlig assistans och kunskap om lagstiftning inom området. 
B-körkort är ett krav

Tjänstgöringsgrad 100% med inledande provanställning på 6 mån. 
Oreglerad arbetstid. 
Fast månadslön, individuell lönesättning. Kollektivavtal finns. 
Tillträde enligt överenskommelse. 
Välkommen med din ansökan senast 2019-06-06(löpande urval) till [email protected] Visa mindre