Lediga jobb Riksantikvarieämbetet i Uppsala

Se alla lediga jobb från Riksantikvarieämbetet i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Museilärare Gamla Uppsala museum

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige. Myndigheten bedriver också utställnings- och visningverksamhet vid Glimmingehus och Gamla Uppsala... Visa mer
Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

Myndigheten bedriver också utställnings- och visningverksamhet vid Glimmingehus och Gamla Uppsala museum.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer vara en del i vårt team som tillsammans arbetar för att göra besöksmålet vid Gamla Uppsala museum till en lustfylld och innehållsrik upplevelse. Du genomför visningar och pedagogiska program för allmänhet, skolgrupper och bokade visningar. Du tar emot våra internatioenlla besökare på engelska. Du kommer att bistå i vår butik med försäljning och gott kundmottagande. Även städning och skötsel av besöksmålet ingår i tjänsten.  

Din kompetens
Vi söker dig som har minst 60 högskolepoäng i arkeologi eller vad vi bedömer som likvärdigt. För att lyckas i tjänsten behöver du flera års erfarenhet av program- och visningsverksamhet. Har du inriktat dig på barn och unga eller besökare med särskilda förutsättningar är det meriterande.

Vi vill att du har några års erfarenhet av butik och försäljning samt kassavana. Har du dessutom erfarenhet av ES kassasystem är detta meriterande. Även erfarenhet av vaktmästeri och städ är meriterande.

Vi söker dig som är serviceinriktad och har förmågan att möta alla besökare utifrån deras behov. Du har lätt för att kommunicera muntligt och att involvera besökarna så att de känner sig delaktiga. Eftersom många av våra besökare inte talar svenska är det ett krav att du talar engelska väl. Om du desutom kan guida på ytterligare spåk är detta meriterande. Eftersom vi ordnar skapande verkstäder och olika programdagar ser vi gärna att du har kunskap i hantverk, musik eller dylikt. I arbetet behöver du vara ansvarstagande och beredd på att ta egna initiativ samt ha lätt att arbeta med andra.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi söker 2 museilärare till Gamla Uppsala museum. Anställningarna är säsongsanställningar på 75 % med start 1 april och längst tom 30 september 2020.
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2020-02-23. Märk din ansökan med diarienr RAÄ-2020-217. Visa mindre

Museilärare på Gamla Uppsala museum

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.  Myndigheten bedriver också utställnings- och visningsverksamhet vid Glimmingehus och Gamla Uppsa... Visa mer
Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

 Myndigheten bedriver också utställnings- och visningsverksamhet vid Glimmingehus och Gamla Uppsala museum.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer vara en del i teamet på Gamla Uppsala museum. Du kommer vara delaktig i den dagliga verksamheten på besöksmålet och vara ett av museets ansikte utåt då du dagligen kommer bistå i vår butik med försäljning och gott värdskap. Du genomför visningar och pedagogiska program för allmänhet, skolgrupper och bokade visningar både på plats och via webben.

Städning och skötsel av besöksmålet ingår i tjänsten.  

Din kompetens

Vi söker dig som har minst 60 högskolepoäng i arkeologi eller vad vi bedömer som likvärdigt samt har dokumenterad erfarenhet av program- och visningsverksamhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet eller kunskap av;


• Arbete med barn och unga eller med personer med särskilda behov
• Digitalt visningsarbete
• Filmning eller fotografering
• Hantverk, musik eller dylikt
• Kundbemötande gärna i kombination med försäljning
• Vaktmästeri och städ

Som person är du serviceinriktad och har förmågan att möta alla besökare utifrån deras behov. Du har lätt för att kommunicera muntligt och att involvera besökarna så att de känner sig delaktiga.

Vi vill att du har en god förmåga att jobba både självständigt och tillsammans med andra i grupp och vi ser gärna att du har en kreativ personlighet och att du tycker om att möta besökare i alla åldrar.

I arbetet behöver du vara ansvarstagande och beredd på att ta egna initiativ.

Du behärskar både svenska och engelska väl i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi söker 2 museilärare till Gamla Uppsala museum. Anställningarna är säsongsanställningar på 75 % med start 1 april och längst tom 30 september 2021.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-02-28. Märk din ansökan med diarienr RAÄ-2021-581. Visa mindre