Lediga jobb Svenska Botaniska Föreningen i Uppsala

Se alla lediga jobb från Svenska Botaniska Föreningen i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Redaktör hos Svenska Botaniska Föreningen

Svenska Botaniska Föreningen Svenska Botaniska Föreningen är en ideell förening som verkar för ökad kännedom om och skydd av vilda växter. Föreningen är en samlingsplats för alla som är intresserade av botanik. Bland våra verksamheter kan nämnas Floraväkteriet, Botanikportalen och Atlasprojektet. Varje år ordnar vi, De vilda blommornas dag och tillsammans med SLU, Vårkollen och Försommarkollen. Föreningen har två tidskrifter, Svensk Botanisk Tidskrift (SBT... Visa mer
Svenska Botaniska Föreningen
Svenska Botaniska Föreningen är en ideell förening som verkar för ökad kännedom om och skydd av vilda växter. Föreningen är en samlingsplats för alla som är intresserade av botanik. Bland våra verksamheter kan nämnas Floraväkteriet, Botanikportalen och Atlasprojektet. Varje år ordnar vi, De vilda blommornas dag och tillsammans med SLU, Vårkollen och Försommarkollen. Föreningen har två tidskrifter, Svensk Botanisk Tidskrift (SBT) och Vilda Växter (VV). SBT har getts ut sedan 1907 och utkommer med fyra nummer per år, med sammanlagt ca 350 sidor. VV som getts ut sedan 2013 kommer också ut med fyra nummer per år, med sammanlagt ca 120 sidor. Mer om vår verksamhet kan du läsa om på www.svenskbotanik.se.

Om jobbet
Svenska Botaniska Föreningen söker en redaktör för Svensk Botanisk Tidskrift. Som redaktör kommer du att ansvara för planering av tidskriftens innehåll, kontakter med författare, redigering av inkomna manus, layout och sammanställning ända fram till tryck. En viktig del i arbetet är att hålla tidsramarna för utgivningen av tidskriften. Du kommer att jobba tillsammans med Vilda Växters redaktör och ett redaktionsråd.

Just nu befinner sig tidskrifterna i en förändringsprocess. Vi vill att du, tillsammans med redaktionsråd och föreningens styrelse, utveckla SBT så att den bättre passar föreningens framtida behov.

Din bakgrund
Du har gedigna kunskaper i botanik, gärna med akademisk examen med inriktning mot artkunskap. Du har ett relevant nätverk, gärna bland både ideell verksamhet, forskning och myndigheter. Du har god kännedom om Sveriges geografi och naturförhållanden. Du hanterar svenska och engelska språket på ett bra sätt och du har god stilistisk förmåga. Du är lätt att samarbeta med, har ett eget driv och kan få saker gjorda och har god organisationsförmåga, samt är utåtriktad och kontaktskapande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper så som god förmåga att samarbeta, skapa och upprätthålla kontakter och nätverk samt att förankra och skapa samförstånd i olika frågor.

Meriterande är erfarenhet av redaktionellt arbete och vetenskapligt skrivande, intresse och erfarenhet för bildbehandling och layout samt digital publicering.

Praktisk information
Tjänsteutrymme: 50 % eller enligt överenskommelse.
Arbetsplats finns på föreningens kansli i Uppsala, men arbetet kan även utföras på distans.
Lön: Enligt överenskommelse, ange gärna dina löneanspråk.
Tillträde: Helst 2024-10-01 eller enligt överenskommelse.
Ansökan (personligt brev och CV): skickas digitalt ([email protected]) till SBF:s kansli senast 2024-09-01.
Märk ansökan med: Redaktör SBT.
Referenser ska kunna lämnas vid anmodan.
Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Visa mindre

Kansliassistent

Svenska Botaniska Föreningen söker en kansliassistent till vårt kansli i Uppsala. Svenska Botaniska Föreningen är en ideell förening som verkar för ökad kännedom om och skydd av vilda växter. Föreningen bildades 1907 och är idag är en samlingsplats för alla som är intresserade av botanik. Föreningen har även ett bokförlag, vars lager finns i Uppsala. Beskrivning av tjänsten. Som kansliassistent kommer du att vara placerad på kansliet i Uppsala och bistå... Visa mer
Svenska Botaniska Föreningen söker en kansliassistent till vårt kansli i Uppsala.
Svenska Botaniska Föreningen är en ideell förening som verkar för ökad kännedom om och skydd av vilda växter. Föreningen bildades 1907 och är idag är en samlingsplats för alla som är intresserade av botanik. Föreningen har även ett bokförlag, vars lager finns i Uppsala.
Beskrivning av tjänsten.
Som kansliassistent kommer du att vara placerad på kansliet i Uppsala och bistå föreningens verksamhetskoordinator med de uppgifter som finns på kansliet. I rollen som kansliassistent arbetar du självständigt men i nära samarbete med verksamhetskoordinatorn och styrelsen.
Det handlar bland annat om medlemsservice, posthantering, arkiv, planering och förberedelser av aktiviteter och möten, beställningar/utskick av böcker och tidskrifter, fakturering och enklare bokföring. Uppdatering av hemsidor och sociala medier.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 30% med tillämpad provanställning och start i september/oktober 2020. I perioder med ökad arbetsbelastning kan möjlighet till extra arbete utöver tjänstens 30% finnas.
Du som person
Tycker om att arbeta med administrativa uppgifter och service.
Trivs med varierande arbetsuppgifter, en del rutinarbete men också arbetsuppgifter som kräver lärande och nytänkande.
Har god organisationsförmåga, har förmåga att hålla flera bollar i luften samtidigt, och har ett eget driv och får saker gjorda.
Är utåtriktad, kontaktskapande och har lätt att engagera människor.
Har god datorerfarenhet, t ex att använda ordbehandlare och kalkylblad.

Meriterande
Intresse för botanik och våra svenska växter.
Erfarenhet av arbete där administration och service ingår.
Utbildning/erfarenhet av enklare bokföring och fakturering.
Erfarenhet av arbete med medlems-/kundregister.
Erfarenhet av att arrangera event, konferenser, kurser eller liknande.
Erfarenhet av webpublicering - främst Wordpress.
Erfarenhet av bildbehandlingsprogram, så som Adobe Creative Cloud.För frågor gällande tjänsten kontakta;
Maria van der Wie
Verksamhetskoordinator.
[email protected], 018-103 300
Observera att under perioden 24/7 - 23/8 är kansliet stängt för semester.

Ansökan skickas till: [email protected], märk ansökan med: Kansliassistent
Sista ansökningsdag: 24/8 Visa mindre