Lediga jobb som Nutritionist/Näringsfysiolog i Uppsala

Se lediga jobb som Nutritionist/Näringsfysiolog i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Duktig projektledare som vill jobba med data kopplat till nutrition sökes

Har du nutritionskompetens och aktuell vana av projektledning? Har du jobbat med kravställning och support för digitala verksamhetsstöd? Vill du jobba som verksamhetsnära förvaltningsledare för några av Livsmedelsverkets IT-system som hanterar data och verktyg kopplat till framför allt livsmedel och konsumtion? Då kan du vara vår nya medarbetare på enheten för nutrition. Här blir du del av en enhet med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något... Visa mer
Har du nutritionskompetens och aktuell vana av projektledning? Har du jobbat med kravställning och support för digitala verksamhetsstöd? Vill du jobba som verksamhetsnära förvaltningsledare för några av Livsmedelsverkets IT-system som hanterar data och verktyg kopplat till framför allt livsmedel och konsumtion? Då kan du vara vår nya medarbetare på enheten för nutrition. Här blir du del av en enhet med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag. Välkommen med din ansökan!

Varför Livsmedelsverket?
Säker mat, säkert dricksvatten och hållbara matvanor är centralt för ett hållbart samhälle. De frågor vi på Livsmedelsverket arbetar med berör alla på ett eller annat sätt. Livsmedelsverket är med och bygger Sveriges civila försvar och har en nyckelroll för en robust livsmedel- och dricksvattenförsörjning. Vi är Sveriges expertmyndighet inom livsmedelsfrågor och hanterar dagligen aktuella frågor som angår människors liv och vardag.

Avdelningen för risk- och nyttovärdering
Avdelningen består av tre enheter: enheten för nutrition, enheten för biologiska faror och enheten för toxikologi. Totalt är vi ca 35 medarbetare. På avdelningen arbetar vi tillsammans med att göra risk- och nyttovärderingar, och tar fram olika vetenskapliga underlag för Livsmedelsverkets rekommendationer och råd, lagstiftning och för den riskbaserade livsmedelskontrollen.

Enheten för Nutrition
Du kommer att tillhöra enheten för nutrition med 12 engagerade medarbetare som bland annat tar fram vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet och genomför undersökningar av matvanor och livsmedel i Sverige. Som hjälp i detta arbete har Livsmedelsverket flera IT-system som hanterar data och verktyg, bland annat Livsmedelsdatasystemet som innehåller verkets matvaneundersökningsverktyg RiksmatenFlex och Livsmedelsdatabasen. En väl fungerande livsmedelsdatabas är grunden för stora delar av Livsmedelsverkets arbete med bra matvanor men också av stor betydelse för livsmedelsföretagens arbete med näringsdeklaration. Det verksamhetsnära förvaltningsansvaret för detta ligger på enheten, som också ansvarar för själva arbetet med Livsmedelsdatabasen och dess innehåll.

Din roll
Du kommer att arbeta som projektledare för livsmedelsdatabasarbetet och som verksamhetsnära förvaltningsledare för de systemstöd som enheten ansvarar för. Arbetet innebär att planera, följa upp och samordna arbetet med Livsmedelsdatabasen och arbetet mellan IT och verksamheten. Du kommer även att arbeta praktiskt med Livsmedelsdatabasen. På enheten anpassar vi vårt arbete till verksamhetens krav och förutsättningar, så andra arbetsuppgifter kan komma att bli aktuella. Du tar tillsammans med dina kollegor ansvar för verksamhetens gemensamma uppdrag och resurser samt målgruppers behov. Du gör genomtänkta prioriteringar i arbetet och levererar i enlighet med uppsatta mål. Du omvärldsbevakar för att inhämta nya perspektiv och upprätthåller relevant kompetens.

Din kompetens
Krav för tjänsten:


• Du har en högskoleexamen inom nutrition eller livsmedel
• Du har en projektledarutbildning och en dokumenterad och aktuell arbetslivserfarenhet av att driva och fullfölja projekt.
• Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska

Meriterande för tjänsten:


• Vana av att jobba med förbättringar och stöd till verksamheten genom digitalisering
• Vana att arbeta med användarnära frågeställningar kring databaser och system
• Vana av att jobba med data och statistik kring livsmedel och nutrition
• Vana av att arbeta med system och databaser kopplade till livsmedel

Dina personliga egenskaper
Du är självgående, bra på att ta egna beslut och har gott omdöme. Du har lätt för att analysera data och information, se mönster och lyfta blicken för ett helhetsperspektiv. Du arbetar strukturerat, noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Då arbetet innebär samarbeten med flera avdelningar och externa samarbetspartners behöver du vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Du är duktig på att hantera komplexa frågeställningar och förklara för andra på ett lättbegripligt sätt. Du trivs med att hantera flera parallella uppgifter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För att lyckas i ditt arbete agerar du ansvarstagande, samarbetsinriktat, utvecklande och lösningsfokuserat. Du bjuder in till och är öppen för samarbeten och nya perspektiv som förbättrar våra leveranser. Du trivs med att arbeta i team och är öppen för nya arbetssätt. Du delar kompetens och lärdomar för att stärka vår gemensamma förmåga.

Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Carolina Åkerblom. Representant för Saco-S är Ulla-Kaisa Koivisto Hursti och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag är 2025-04-13. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2025/01446.

Ansökan ska vara skriven på svenska.

Mer information om tjänsten
Anställningsform: Föräldravikariat tom 2026-05-15. Heltid.

Titel i anställningen: Risk- och nyttovärderare.

Tillträde: Omgående, eller enligt överenskommelse

Organisationstillhörighet:  Avdelningen för risk- och nyttovärdering, Enheten för nutrition. 

Placeringsort: Uppsala

Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Vi gör vår bedömning grundat på den information som finns i ansökningshandlingarna och var därför tydlig med att beskriva hur du uppfyller kvalifikationerna.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vill du bidra med vetenskapligt perspektiv till frågor som rör nutrition?

Har du kunskap om nutritionsfrågor och vill bidra till att åtgärder för att nå en hållbar livsmedelskonsumtion vilar på vetenskaplig grund? Har du erfarenhet av att granska och sammanställa vetenskapliga studier och förmåga att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband? Är du van att jobba med data? Då kan du vara vår nya medarbetare på enheten för nutrition. Här blir du del av en enhet med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör ... Visa mer
Har du kunskap om nutritionsfrågor och vill bidra till att åtgärder för att nå en hållbar livsmedelskonsumtion vilar på vetenskaplig grund? Har du erfarenhet av att granska och sammanställa vetenskapliga studier och förmåga att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband? Är du van att jobba med data? Då kan du vara vår nya medarbetare på enheten för nutrition. Här blir du del av en enhet med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag. Välkommen med din ansökan!

Varför Livsmedelsverket?
Säker mat, säkert dricksvatten och hållbara matvanor är centralt för ett hållbart samhälle. De frågor vi på Livsmedelsverket arbetar med berör alla på ett eller annat sätt. Livsmedelsverket är med och bygger Sveriges civila försvar och har en nyckelroll för en robust livsmedel- och dricksvattenförsörjning och vi är Sveriges expertmyndighet inom livsmedelsfrågor. Dagligen hanterar vi aktuella frågor som angår människors liv och vardag.

Avdelningen för risk- och nyttovärdering
Avdelningen består av tre enheter: enheten för nutrition, enheten för biologiska faror och enheten för toxikologi. Totalt är vi ca 35 medarbetare. På avdelningen arbetar vi tillsammans med att göra risk- och nyttovärderingar, och tar fram olika vetenskapliga underlag för Livsmedelsverkets rekommendationer och råd, lagstiftning och för den riskbaserade livsmedelskontrollen. Du kommer att tillhöra enheten för nutrition med 12 engagerade medarbetare som tar fram vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet och genomför undersökningar av matvanor och livsmedelskonsumtion i Sverige.

Din roll
Du kommer, enligt riskanalysens principer, att arbeta med att ta fram och tolka vetenskaplig evidens som efterfrågas inom området nutrition, som sedan används som stöd till andra avdelningar och externt. Underlagen som du tar fram kommer att användas av de som utformar insatser (t ex kostråd, riktlinjer och kunskapsstöd), arbetar med lagstiftning inom EU och nationellt, eller jobbar med beredskapsfrågor. I arbetsuppgifterna ingår att utifrån en frågeställning sammanställa och presentera evidens inom ett område på ett enkelt och tydligt sätt. Data och underlagen bidrar till arbetet med att skapa förutsättningar för en hållbar livsmedelskonsumtion. Det kan bli aktuellt med nationella och internationella samarbeten i frågor som rör nutrition, till exempel att vara en kontaktpunkt mellan Livsmedelsverket och Efsa. Därtill kan du komma att vara delaktig i enhetens arbete med data om konsumtion och med matvaneundersökningar. Du kommer också vara delaktig i enhetens omvärldsbevakning och kontinuerliga förbättringsarbete. På enheten anpassar vi vårt arbete till verksamhetens krav och förutsättningar.

Din kompetens
Vi söker dig som har doktorsexamen, med fördjupade kunskaper inom nutrition (eller närliggande område), epidemiologi och metoder för kritisk granskning och bedömning av studier. Du är van att skriva vetenskapliga artiklar och olika typer av rapporter, och du är duktig på att sammanfatta komplexa frågor på ett lättbegripligt sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda projekt, men också en vana att kunna hantera flera parallella arbetsuppgifter. Det är positivt om du har erfarenhet av mediakontakt och vana att presentera och föra fram målgruppsanpassade budskap.

Det är meriterande om du har erfarenhet av tvärvetenskapliga samarbeten, eftersom vi på avdelningen bland annat kombinerar värdering av positiva och negativa hälsoeffekter av livsmedel. Du är van att hantera data och göra statistiska analyser. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska. Det är meriterande med fördjupad kunskap även inom närliggande ämnesområden, t ex födoämnesallergi, toxikologi, mikrobiologi eller hållbarhetsfrågor. Har du kunskap om kostundersökningsmetodik eller kunskap om matvanor i socioekonomiskt utsatta grupper så är det positivt.

Dina personliga egenskaper
Du är självgående, bra på att ta egna beslut och har gott omdöme. Du har lätt för att analysera data och information, se mönster och lyfta blicken för ett helhetsperspektiv. Du arbetar strukturerat, noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Då arbetet innebär samarbeten med flera avdelningar och externa samarbetspartners behöver du vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen att kontakta oss
Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Carolina Åkerblom. Representant för Saco-S är Ulla-Kaisa Koivisto Hursti och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag är 2024-05-13. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2024/01797.

Ansökan ska vara skriven på svenska.

Mer information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare, Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Titel för anställning: risk- och nyttovärderare.

Tillträde: Omgående, eller enligt överenskommelse

Organisationstillhörighet:  Avdelningen för risk och nyttovärdering, enheten för nutrition.

Placeringsort: Uppsala

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Inför intervju
Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Vi gör vår bedömning grundat på den information som finns i ansökningshandlingarna och var därför tydlig med att beskriva hur du uppfyller kvalifikationerna.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om Livsmedelsverket
Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt,
och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris.
Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll.
Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Kollega till Team Mat och Måltider

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete kring hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Är du van att analysera och sammanfatta vetenskapliga rapporter och underlag samtidigt som du är en kommunikativ och utåtriktad person som har förmåga att inspirera andra? Passa då på att söka tjänsten och bli en del av Team Mat & måltider!  Team Mat & måltider Teamet tillhör avdelningen Hållbara matvanor. I teamet arbetar idag 10 pers... Visa mer
Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete kring hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Är du van att analysera och sammanfatta vetenskapliga rapporter och underlag samtidigt som du är en kommunikativ och utåtriktad person som har förmåga att inspirera andra? Passa då på att söka tjänsten och bli en del av Team Mat & måltider! 

Team Mat & måltider
Teamet tillhör avdelningen Hållbara matvanor. I teamet arbetar idag 10 personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor, såsom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället.

Du kommer att ingå i Livsmedelsverkets team Mat och måltider på avdelningen för Hållbara matvanor. Teamet arbetar för att skapa bättre förutsättningar för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i befolkningen genom att ge riktlinjer och kunskapsstöd till olika yrkesgrupper och beslutsfattare, samverka med andra myndigheter, nationella och internationella aktörer samt livsmedelsbranschen. Vårt arbete ska bidra till en hälso- och miljömässigt hållbar livsmedelskonsumtion för alla. Vi fokuserar särskilt på att barn och unga ska få bättre förutsättningar till en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi arbetar därför aktivt med att påverka samhälleliga faktorer. Målen för hållbar utveckling och genomförandet av Agenda 2030 kommer att utgöra den övergripande inriktningen för myndighetens arbete de kommande åren.

Arbetsuppgifter
Vi ansvarar för flera av Livsmedelsverkets regeringsuppdrag, som minskat matsvinn, minskat salt och sockerinnehåll i livsmedel, utveckling av mål och indikatorer för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion samt Nyckelhålet. Vi driver också ett nationellt nätverk för bra matvanor och ett nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg samt deltar i många projekt med andra aktörer. Mycket av vårt arbete är utåtriktat och bedrivs i nära samarbete med andra aktörer både nationellt och internationellt. Vi för också en kontinuerlig dialog med livsmedelsbranschen.

Du kommer att delta i teamets olika arbetsuppgifter och ha egna ansvarsområden. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att planera och leda projekt, delta i Livsmedelsverkets arbete med märkningsfrågor, föra en dialog med livsmedelsbranschen och andra samhällsaktörer, sammanställa och sprida texter och material baserat på vetenskapliga underlag. Du kommer att vara med och arrangera och delta i möten och träffar över hela landet för att stödja och inspirera beslutsfattare och olika yrkesgrupper. Du kommer också att ansvara för något av Livsmedelsverkets många regeringsuppdrag. Du har din arbetsplats i Uppsala och behöver vara beredd på att det kan bli en del resor i tjänsten.

Kompetensprofil
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande masternivå eller högre inom exempelvis livsmedelsagronomi, nutrition, kostvetenskap eller närliggande områden samt arbetslivs- och forskningserfarenhet inom nutrition, livsmedel och livsmedelskonsumtion med ett folkhälso- eller samhällsekonomiskt perspektiv. Erfarenhet av projektledning är ett krav. Det är önskvärt att du har doktorsexamen då tjänsten ställer krav på att kunna analysera vetenskapliga underlag. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av nätverksbyggande, internationellt samarbete och kommunikativt och utåtriktat arbete inklusive media. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom livsmedelsbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med samhällsekonomiska beräkningar och konsekvensutredningar eller social ojämlikhet i frågor som berör hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion.

Som person har du god samarbetsförmåga och kan inspirera andra. Du har lätt att se helheten och kan arbeta strukturerat och självständigt, är handlingskraftig och har förmåga att ta egna initiativ. Mod och nytänkande är andra egenskaper som karaktäriserar dig som person. Du behöver vara prestigelös och öppen för feedback, men också trygg i din egen kunskap och de beslut du slutligen fattar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Ulla-Kaisa Koivisto Hursti. Representant för Saco är Åsa Brugård Konde och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-11-29

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast

Område/avdelning: Avdelningen för hållbara matvanor

Diarienummer: 2021/05043

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Vill du jobba med Livsmedelsverkets matvaneundersökningar?

Är du intresserad av att bidra till ökad kunskap om svenska folkets matvanor? Är du van att arbeta med upplägg och genomförande av stora matvaneundersökningar? Är du bra på att ta hand om deltagare i undersökningar och lösa allt från logistikproblem till andra praktiska aspekter vid genomförandet av stora undersökningar? Då kan du vara vår nya kollega i arbetet med matvaneundersökningar. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får... Visa mer
Är du intresserad av att bidra till ökad kunskap om svenska folkets matvanor? Är du van att arbeta med upplägg och genomförande av stora matvaneundersökningar? Är du bra på att ta hand om deltagare i undersökningar och lösa allt från logistikproblem till andra praktiska aspekter vid genomförandet av stora undersökningar? Då kan du vara vår nya kollega i arbetet med matvaneundersökningar. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag.

Varför Livsmedelsverket?
Vi kan erbjuda en unik arbetsplats där du kan arbeta fokuserat med matvaneundersökningar samt bidra till teamets arbete med den svenska livsmedelsdatabasen.

Risk- och nyttovärderingsavdelningen/team Matvaneundersökningar och Nutrition
Du kommer att tillhöra team Matvaneundersökningar och nutrition med 13 engagerade medarbetare som har en stor samlad kompetens och erfarenhet inom området nutrition. Teamet ansvarar bland annat för den svenska livsmedelsdatabasen, genomför nationella matvaneundersökningar samt följer trender i matvanor och livsmedelskonsumtion. Vi är en del av Livsmedelsverkets Risk- och nyttovärderingsavdelning som arbetar för att alla i Sverige ska ha bra matvanor och säkra livsmedel.

Arbetsuppgifter
Fokus för arbetsuppgifterna är att bidra till arbetet med att samla in data i den pågående nationella matvaneundersökningen Riksmaten småbarn:


• Rekrytering av deltagare (primärt via telefonsamtal) och datainsamling i undersökningen.
• Delta i det praktiska arbetet med matvaneundersökningen.
• Administrera inköp som rör undersökningen.

Rekryteringen innebär kontakt med varje deltagare individuellt genom brevutskick och telefonsamtal. Under datainsamlingen krävs kontinuerlig kontakt med deltagare för att instruera och motivera dem till att delta och fullfölja undersökningen.

Din profil
Personen vi söker har minst en kandidatexamen inom området kost och/eller nutrition. För att kunna förstå och förklara arbetet med Livsmedelsverkets matvaneundersökningar behövs ett folkhälsoperspektiv och därför ser vi gärna att du även har utbildning inom detta område. Du ska ha arbetat praktiskt med genomförande av nationella matvaneundersökningar eller motsvarande omfattande undersökningar, inklusive rekrytering och kontakt med deltagare. Du bör även ha erfarenhet av kostundersökningsmetodik. Erfarenhet av arbete i CRM-system samt vana från arbete i Livsmedelsverkets livsmedelssystem är en merit. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska men även på engelska. Detta eftersom kommunikationen med exempelvis deltagarna kan vara på engelska. Körkort är ett plus, då tjänsteresor kan förekomma.

Som person tycker du om att arbeta med människor. Du är social och bra på att motivera och skapa en positiv atmosfär. Då du kommer att ha mycket kontakt med deltagarna i studien behöver du vara kommunikativ, bra på att informera och att ge instruktioner. Du kommer även att vara en del i projektgruppen samt i avdelningens och teamets övriga arbete, vilket innebär att du behöver vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Du behöver vara självgående och bra på att ta egna initiativ samtidigt som du behöver kunna följa instruktioner och rutiner. Din organisatoriska förmåga är god, du har lätt för att planera och arbetar strukturerat och noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Carolina Åkerblom. Representant för SACO är Anna Karin Lindroos och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-12-22. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning; 1 år, med chans till förlängning.

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning:  Undersökning & Vetenskapligt stöd/Risk- nyttovärderingsavdelningen

Placeringsort: Uppsala

Diarienummer: 2021/05381

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

 Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vill du jobba med Livsmedelsverkets matvaneundersökningar?

Är du intresserad av att bidra till ökad kunskap om matvanor i befolkningen? Är du van att arbeta med genomförande av undersökningar på människor? Har du erfarenhet av att hantera avtal, personuppgifter och andra administrativa uppgifter kring studier? Då kan du vara den teammedlem som vi söker till team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, va... Visa mer
Är du intresserad av att bidra till ökad kunskap om matvanor i befolkningen? Är du van att arbeta med genomförande av undersökningar på människor? Har du erfarenhet av att hantera avtal, personuppgifter och andra administrativa uppgifter kring studier? Då kan du vara den teammedlem som vi söker till team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag.

Varför Livsmedelsverket?
Vi kan erbjuda en unik arbetsplats där du kan arbeta fokuserat med matvaneundersökningar samt bidra till teamets arbete med den svenska livsmedelsdatabasen.

Risk- och nyttovärderingsavdelningen/team Matvaneundersökningar och Nutrition
Du kommer att tillhöra team Matvaneundersökningar och nutrition med 13 engagerade medarbetare som har en stor samlad kompetens och erfarenhet inom området nutrition. Teamet ansvarar bland annat för den svenska livsmedelsdatabasen, genomför nationella matvaneundersökningar samt följer trender i matvanor och livsmedelskonsumtion. Vi är en del av Livsmedelsverkets Risk- och nyttovärderingsavdelning som arbetar för att alla i Sverige ska ha bra matvanor och säkra livsmedel.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna är fokuserade kring Livsmedelsverkets matvaneundersökningar, inklusive:


• Hantera data i pågående och genomförda undersökningar och i Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas
• Delta i arbetet med data- och provinsamling i matvaneundersökningar
• Koordinera och administrera kontakter och avtal kring datadelning och extern användning av det webbaserade verktyget för matvaneundersökningar
• Vid behov bearbeta data och sammanställa resultat från undersökningar

Din profil
Vi söker dig med minst magister-/masterutbildning inom området kost och/eller nutrition. Du bör ha erfarenhet av administration kring humanstudier: hantering av personuppgifter i enlighet med GDPR, avtal, samt databashantering och förvaltning av data. Vi ser gärna att du har arbetat med matvaneundersökningar eller liknande undersökningar, gärna där man samlat in biologiska prover. Har du god kunskap om näringsinnehåll i livsmedel och konsumtionsdata är det ett plus, liksom erfarenhet av kostundersökningsmetodik och statistisk analys. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska men även på engelska. Detta eftersom kommunikationen med exempelvis externa kontakter såsom forskare kan vara på engelska.

Som person behöver du vara kommunikativ och lyhörd då du kommer att arbeta med kontakter både internt och externt. Du behöver vara bra på att samordna och informera, både muntligt och skriftligt. Du kommer att vara en del i teamet och på avdelningen vilket innebär att du behöver vara social, flexibel och ha god samarbetsförmåga. Du behöver vara självgående och bra på att ta egna initiativ samtidigt som du behöver kunna följa instruktioner och rutiner. Din organisatoriska förmåga är god, du har lätt för att planera och arbetar strukturerat och noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Carolina Åkerblom. Representant för SACO är Anna Karin Lindroos och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 9 januari 2022. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Visstidsanställning på 1,5 år, ev chans till förlängning.

Tillträde: From 1 februari 2022, eller enligt överenskommelse.

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Placeringsort: Uppsala

Diarienummer: 2021/05382

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Teamchef för teamet Matvaneundersökningar och nutrition

Vi söker dig som har goda kunskaper i nutrition och matvanor och som vill bidra till en hållbar livsmedelskonsumtion i Sverige. Är du van att ta egna initiativ, är effektiv och drivs av att engagera medarbetare? Vill du vara med och utveckla Risk- och nyttovärderingsavdelningen på Livsmedelsverket? Då kan detta arbete som teamchef vara något för dig. Vi på Livsmedelsverket är sedan årsskiftet nyinflyttade i toppmoderna lokaler med aktivitetsbaserat arbetss... Visa mer
Vi söker dig som har goda kunskaper i nutrition och matvanor och som vill bidra till en hållbar livsmedelskonsumtion i Sverige. Är du van att ta egna initiativ, är effektiv och drivs av att engagera medarbetare? Vill du vara med och utveckla Risk- och nyttovärderingsavdelningen på Livsmedelsverket? Då kan detta arbete som teamchef vara något för dig. Vi på Livsmedelsverket är sedan årsskiftet nyinflyttade i toppmoderna lokaler med aktivitetsbaserat arbetssätt, i hjärtat av innovativa Uppsala science park.

Avdelningens uppgift

Risk- och nyttovärderingsavdelningen är en tvärvetenskaplig avdelning med experter inom nutrition, toxikologi, mikrobiologi och matvaneundersökningar. Vi utarbetar risk- och nyttovärderingar och andra kunskapsunderlag inom våra expertområden som underlag för Livsmedelsverkets rekommendationer och råd, regelarbete och för den riskbaserade kontrollen. Arbetet kan innebära att göra sammanvägningar av riskfaktorer och nyttofaktorer, t.ex. genom att använda systematiska litteraturstudier. Vi ansvarar också för den svenska livsmedelsdatabasen, genomför nationella matvaneundersökningar samt följer trender i matvanor och livsmedelskonsumtion.

Ditt uppdrag

Som teamchef har du personal- och arbetsmiljöansvar för cirka 12 sakkunniga medarbetare som har fokus på matvanor, exponering och nutrition. Vi söker en person som kan leda och utveckla teamet samt sätta och styra mot uppsatta mål i samklang med avdelningens och Livsmedelsverkets mål att uppnå en hållbar livsmedelskonsumtion som bidrar till god och jämlik hälsa och till att miljökvalitetsmålen nås.

Som chef för teamet tar du ansvar för och samordnar teamets arbete med att ta fram  nyttovärderingar, exponeringsuppskattningar och andra vetenskapliga underlag inom området hållbara matvanor. Underlagen ligger till grund för bland annat kostråd och beslut om berikning. I teamets uppgifter ingår även utveckling av metoder inom nyttovärdering, ansvar för näringsinnehållet i den svenska livsmedelsdatabasen samt insamling och analys av data i matvaneundersökningar, biomonitorerings- och matkorgsstudier.

Som teamchef arbetar du med teamets och medarbetarnas utveckling, rekrytering, arbetsmiljöfrågor, medarbetar- och lönesamtal, verksamhetsplanering samt uppföljning av ditt team. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och medverkar aktivt i avdelningens utveckling och dess bidrag till Livsmedelsverkets mål. Du understödjer avdelningens samarbeten med andra  myndigheter i Sverige, Norden och andra EU länder samt den Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (Efsa). Du upprätthåller goda relationer med personal på alla nivåer samt interna beställare som är beroende av avdelningens vetenskapliga underlag.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning inom området nutrition samt arbetslivserfarenhet inom nutrition och matvanor med ett folkhälsoperspektiv. Det är meriterande om du har en doktorsexamen inom teamets ansvarsområde t.ex. nutrition, epidemiologi eller folkhälsovetenskap. Det är även meriterande att du har erfarenhet av personalansvar, verksamhetsstyrning och erfarenhet av att arbeta inom en myndighet. För tjänsten krävs att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du utåtriktad och kommunikativ. Ditt arbetssätt är strukturerat och strategiskt och du eftersträvar kvalitetssäkrade arbetsflöden. Du drivs av att engagera medarbetare och har ett intresse för att utöva ett ledarskap som utvecklar medarbetare. Teamet har många samarbeten och uppdrag både inom och utanför Livsmedelsverket, det är därför avgörande att du har god samarbetsförmåga. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av nätverksbyggande och internationellt samarbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Svensk medborgare: Anställningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste för detta vara svensk medborgare. All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Per Bergman. Representant för Saco Bettina Julin och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-04-07

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast

Område/avdelning: Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Diarienummer: 2021/01370

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Vill du bidra med vetenskapligt perspektiv till frågor som rör kost?

Har du kunskap om nutritionsfrågor och vill bidra till att åtgärder för att nå hållbara matvanor vilar på vetenskaplig grund? Har du erfarenhet av att granska och sammanställa vetenskapliga studier och förmåga att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband och data? Då kan du vara vår nya medarbetare i team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för mång... Visa mer
Har du kunskap om nutritionsfrågor och vill bidra till att åtgärder för att nå hållbara matvanor vilar på vetenskaplig grund? Har du erfarenhet av att granska och sammanställa vetenskapliga studier och förmåga att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband och data? Då kan du vara vår nya medarbetare i team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag.

Varför Livsmedelsverket?
Livsmedelsverket är Sveriges expertmyndighet inom livsmedel. Dagligen hanterar vi aktuella frågor som angår människors liv och vardag, här får du möjlighet att påverka. Du kommer in i en spännande tid med intressanta uppdrag och projekt . Vi har nya, fräscha lokaler i Uppsala där vi arbetar aktivitetsbaserat. Läs gärna mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1.

Team Matvaneundersökningar och nutrition
Du kommer att tillhöra team Matvaneundersökningar och nutrition, ett team med runt 12 engagerade medarbetare som tar fram vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet och genomför undersökningar av matvanorna i Sverige. Teamet är en del av vår Risk- och nyttovärderingsavdelning som arbetar för att vi i Sverige ska ha bra matvanor och säkra livsmedel.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att ta fram vetenskapliga underlag inom nutrition, som sedan används som stöd till andra avdelningar som utformar kostråd och arbetar med lagstiftning inom EU- och nationellt. Underlagen bidrar till arbetet med att skapa förutsättningar för hållbara matvanor och en hållbar livsmedelskonsumtion. Arbetet innebär att utifrån en frågeställning sammanställa evidens inom ett område på ett enkelt och tydligt sätt. Det kan också innebära att göra en del av en kombinerad värdering av risk och nytta med livsmedel.

Du kommer att ge stöd i olika prioriterade uppdrag och frågor inom nutrition, såsom regeringsuppdrag och olika nationella och internationella samarbeten. Därtill kommer du att vara delaktig i arbetet med att sammanställa data från matvaneundersökningarna Riksmaten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorerat inom nutrition, naturvetenskap eller medicinsk vetenskap. Du har djupa kunskaper inom nutrition, nutritionsepidemiologi och metoder för kritisk granskning och bedömning av studier. Du är van att skriva rapporter och vetenskapliga artiklar och är duktig på att sammanfatta komplexa frågor på ett lättbegripligt sätt. Har du arbetat med hållbarhet kopplat till hälsa, eller matvaneundersökningar är det meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tvärvetenskapliga samarbeten, eftersom vi på avdelningen bland annat kombinerar värdering av positiva och negativa hälsoeffekter av livsmedel. Det är också bra om du är van att göra statistiska analyser av data. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Som person är du självgående, bra på att ta egna beslut och har gott omdöme. Du har lätt för att analysera data och information, se mönster och lyfta blicken för ett helhetsperspektiv. Du har även lätt för att presentera och föra fram budskap. Du arbetar strukturerat, noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Då arbetet innebär samarbeten med flera avdelningar och externa samarbetspartners behöver du vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Hanna Eneroth som är tillgänglig vecka 30 samt från vecka 32. Från och med vecka 33 kontaktar du Carolina Åkerblom. Representant för Saco är Anna Karin Lindroos och för ST Anneli Widenfalk, tillgängliga v 33. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 22 augusti 2021. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Diarienummer: 2021/02613

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.
All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Team Mat och Måltider söker förstärkning

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete kring hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Är du van att analysera och sammanfatta vetenskapliga rapporter och underlag samtidigt som du är en kommunikativ och utåtriktad person som har förmåga att inspirera andra? Passa då på att söka tjänsten och bli en del av Team Mat & måltider!  Team Mat & måltider Teamet tillhör avdelningen Hållbara matvanor. I teamet arbetar idag 10 pers... Visa mer
Vill du vara med och bidra till utvecklingen av Livsmedelsverkets arbete kring hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion? Är du van att analysera och sammanfatta vetenskapliga rapporter och underlag samtidigt som du är en kommunikativ och utåtriktad person som har förmåga att inspirera andra? Passa då på att söka tjänsten och bli en del av Team Mat & måltider! 

Team Mat & måltider
Teamet tillhör avdelningen Hållbara matvanor. I teamet arbetar idag 10 personer med olika kompetenser och stort engagemang. Vi har förmånen att få arbeta med en bredd av frågor, såsom hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion, vilket ger oss ett bra helhetsperspektiv och möjlighet att ständigt utveckla vår kompetens. Arbetet präglas av en tvärvetenskaplig dialog med mycket utåtriktad verksamhet - det vi gör når ut i samhället.

Du kommer att ingå i Livsmedelsverkets team Mat och måltider på avdelningen för Hållbara matvanor. Teamet arbetar för att skapa bättre förutsättningar för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion i befolkningen genom att ge riktlinjer och kunskapsstöd till olika yrkesgrupper och beslutsfattare, samverka med andra myndigheter, nationella och internationella aktörer samt livsmedelsbranschen. Vårt arbete ska bidra till en hälso- och miljömässigt hållbar livsmedelskonsumtion för alla. Vi fokuserar särskilt på att barn och unga ska få bättre förutsättningar till en hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi arbetar därför aktivt med att påverka samhälleliga faktorer. Målen för hållbar utveckling och genomförandet av Agenda 2030 kommer att utgöra den övergripande inriktningen för myndighetens arbete de kommande åren.

Arbetsuppgifter
Vi driver bland annat ett nationellt nätverk för bra matvanor och ett nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. Vi ansvarar för flera av Livsmedelsverkets regeringsuppdrag, som minskat matsvinn, minskat salt och sockerinnehåll i livsmedel, Nyckelhålet och utveckling av mål och indikatorer för hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion. Vi deltar också i många projekt med andra aktörer. Mycket av vårt arbete är utåtriktat och bedrivs i nära samarbete med andra aktörer både nationellt och internationellt. Vi för också en kontinuerlig dialog med livsmedelsbranschen.

Du kommer delta i teamets olika arbetsuppgifter och ha egna ansvarsområden. Du kommer till att börja med koordinera och leda det Vinnova-finansierade missionsorienterade projektet ”Ett nytt recept för skolmåltider”. Du ska också arbeta med stöd till kommuner och regioner i deras arbete med policyutveckling inom folkhälsoarbetet samt delta i arbetet med Livsmedelsverkets kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg. I arbetsuppgifterna ingår att planera och leda projekt, planera och genomföra olika kommunikativa insatser, sammanställa och sprida kunskap om hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion, samt vara med och arrangera och delta i möten och träffar över hela landet för att stödja och inspirera beslutsfattare och olika yrkesgrupper. Du har din arbetsplats i Uppsala och behöver vara beredd på att det kan bli en del resor i tjänsten.

Kompetensprofil
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande masternivå eller högre inom exempelvis folkhälsovetenskap, kostvetenskap eller närliggande områden samt arbetslivserfarenhet med ett folkhälso- eller samhällsekonomiskt perspektiv. Erfarenhet av projektledning är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av forskning, innovationsledning och av att beställa, upphandla och genomföra undersökningar. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet av nätverksbyggande, internationellt samarbete och kommunikativt och utåtriktat arbete inklusive media är en merit. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av arbete i kommun eller region, civilsamhället eller livsmedelsbranschen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med samhällsekonomiska beräkningar och konsekvensutredningar eller social ojämlikhet i frågor som berör hållbar och hälsosam livsmedelskonsumtion.

Som person har du god samarbetsförmåga och kan inspirera andra. Du har lätt att se helheten och kan arbeta strukturerat och självständigt, är handlingskraftig och har förmåga att ta egna initiativ. Mod och nytänkande är andra egenskaper som karaktäriserar dig som person. Du behöver vara prestigelös och öppen för feedback, men också trygg i din egen kunskap och de beslut du slutligen fattar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

All tillsvidareanställd personal på Livsmedelsverket är krigsplacerad.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Ulla-Kaisa Koivisto Hursti. Representant för Saco är Åsa Brugård Konde och för ST Anders Staffas. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-11-29

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast

Område/avdelning: Avdelningen för hållbara matvanor

Diarienummer: 2021/05044

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Vill du jobba med matvanor och vetenskapliga underlag inom nutrition?

Har du intresse av nutritionsfrågor och vill bidra till ökad kunskap om svenska matvanor? Är du van att granska och sammanställa vetenskapliga studier och gillar att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband och data? Då kan du vara vår nya medarbetare i team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag. Livsmedelsverket är Sveriges expe... Visa mer
Har du intresse av nutritionsfrågor och vill bidra till ökad kunskap om svenska matvanor? Är du van att granska och sammanställa vetenskapliga studier och gillar att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband och data? Då kan du vara vår nya medarbetare i team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag.

Livsmedelsverket är Sveriges expertmyndighet inom livsmedel. Dagligen hanterar vi aktuella frågor som angår människors liv och vardag, här får du möjlighet att påverka. Du kommer in i en spännande tid med intressanta uppdrag och projekt, vi ställer också om till ett mer digitalt arbetssätt och planerar inför nästa års flytt till nya, fräscha lokaler i centrala Uppsala. Läs gärna mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1

Du kommer att tillhöra team Matvaneundersökningar och nutrition, ett team med 12 engagerade medarbetare som tar fram vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet och genomför undersökningar av matvanorna i Sverige. Teamet är en del av vår Risk- och nyttovärderingsavdelning som arbetar för att vi i Sverige ska ha bra matvanor och säkra livsmedel.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att ta fram vetenskapliga underlag inom nutrition, som sedan används som stöd till andra avdelningar som utformar kostråd och arbetar med lagstiftning inom EU- och nationellt. Underlagen bidrar till arbetet med att skapa förutsättningar för hållbara matvanor och en hållbar livsmedelskonsumtion. Arbetet innebär att utifrån en frågeställning sammanställa evidens inom ett område på ett enkelt och tydligt sätt. Det kan också innebära att göra en del av en kombinerad värdering av risk- och nytta med livsmedel. Du kommer att ge stöd i olika prioriterade uppdrag och frågor inom nutrition, såsom regeringsuppdrag och olika nationella och internationella samarbeten. Därtill kommer du att vara delaktig i arbetet med att genomföra, sammanställa och vidareutveckla matvaneundersökningarna Riksmaten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorerat inom nutrition, naturvetenskap eller medicinsk vetenskap. Du har djupa kunskaper inom nutrition, nutritionsepidemiologi och metoder för kritisk granskning och bedömning av studier. Du är van att skriva rapporter och vetenskapliga artiklar och är duktig på att sammanfatta komplexa frågor på ett lättfattligt sätt. Har du arbetat med hållbarhet kopplat till hälsa, socioekonomi och miljö är det starkt meriterande. Likaså är erfarenhet från arbete med olika gruppers matvanor, matvaneundersökningar, dess metodik och praktiska genomförande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tvärvetenskapliga samarbeten och har förståelse för arbete med risk- och nyttovärderingar. Det är också bra om du är van att göra utvärderingar och statistiska analyser, och har arbetat med hälsoekonomiska modelleringar. Vana att arbeta digitalt och aktivitetsbaserat är meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Som person är du självgående, bra på att ta egna beslut och har gott omdöme. Du har lätt för att analysera data och information, se mönster och lyfta blicken för ett helhetsperspektiv. Du gillar att förenkla och formulera fakta och uttrycker dig klart och koncist. Du har även lätt för att presentera och föra fram budskap. Du arbetar strukturerat, noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Då arbetet innebär samarbeten med flera avdelningar och externa samarbetspartners behöver du vara flexibel, duktig på att kommunicera och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Eva Södergren. Representant för SACO är Hanna Eneroth och för ST Annelie Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 16 september 2019. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Diarienummer: 2019/02674

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 


Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Vill du jobba med matvanor och vetenskapliga underlag inom nutrition?

Har du intresse av nutritionsfrågor och vill bidra till ökad kunskap om svenska matvanor? Är du van att granska och sammanställa vetenskapliga studier och gillar att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband och data? Då kan du vara vår nya medarbetare i team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag. Livsmedelsverket är Sveriges expe... Visa mer
Har du intresse av nutritionsfrågor och vill bidra till ökad kunskap om svenska matvanor? Är du van att granska och sammanställa vetenskapliga studier och gillar att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband och data? Då kan du vara vår nya medarbetare i team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag.

Livsmedelsverket är Sveriges expertmyndighet inom livsmedel. Dagligen hanterar vi aktuella frågor som angår människors liv och vardag, här får du möjlighet att påverka. Du kommer in i en spännande tid med intressanta uppdrag och projekt, vi ställer också om till ett mer digitalt arbetssätt och planerar inför nästa års flytt till nya, fräscha lokaler i centrala Uppsala. Läs gärna mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1

Du kommer att tillhöra team Matvaneundersökningar och nutrition, ett team med 12 engagerade medarbetare som tar fram vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet och genomför undersökningar av matvanorna i Sverige. Teamet är en del av vår Risk- och nyttovärderingsavdelning som arbetar för att vi i Sverige ska ha bra matvanor och säkra livsmedel.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med att ta fram vetenskapliga underlag inom nutrition, som sedan används som stöd till andra avdelningar som utformar kostråd och arbetar med lagstiftning inom EU- och nationellt. Underlagen bidrar till arbetet med att skapa förutsättningar för hållbara matvanor och en hållbar livsmedelskonsumtion. Arbetet innebär att utifrån en frågeställning sammanställa evidens inom ett område på ett enkelt och tydligt sätt. Det kan också innebära att göra en del av en kombinerad värdering av risk- och nytta med livsmedel. Du kommer att ge stöd i olika prioriterade uppdrag och frågor inom nutrition, såsom regeringsuppdrag och olika nationella och internationella samarbeten. Därtill kommer du att vara delaktig i arbetet med att genomföra, sammanställa och vidareutveckla matvaneundersökningarna Riksmaten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorerat inom nutrition, naturvetenskap eller medicinsk vetenskap. Du har djupa kunskaper inom nutrition, nutritionsepidemiologi och metoder för kritisk granskning och bedömning av studier. Du är van att skriva rapporter och vetenskapliga artiklar och är duktig på att sammanfatta komplexa frågor på ett lättfattligt sätt. Har du arbetat med hållbarhet kopplat till hälsa, socioekonomi och miljö är det starkt meriterande. Likaså är erfarenhet från arbete med olika gruppers matvanor, matvaneundersökningar, dess metodik och praktiska genomförande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av tvärvetenskapliga samarbeten och har förståelse för arbete med risk- och nyttovärderingar. Det är också bra om du är van att göra utvärderingar och statistiska analyser, och har arbetat med hälsoekonomiska modelleringar. Vana att arbeta digitalt och aktivitetsbaserat är meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Som person är du självgående, bra på att ta egna beslut och har gott omdöme. Du har lätt för att analysera data och information, se mönster och lyfta blicken för ett helhetsperspektiv. Du gillar att förenkla och formulera fakta och uttrycker dig klart och koncist. Du har även lätt för att presentera och föra fram budskap. Du arbetar strukturerat, noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Då arbetet innebär samarbeten med flera avdelningar och externa samarbetspartners behöver du vara flexibel, duktig på att kommunicera och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Eva Södergren. Representant för SACO är Hanna Eneroth och för ST Annelie Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 23 september 2019. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Diarienummer: 2019/02674

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 


Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Vill du jobba med matvanor , livsmedelsdatabasen och vårt livsmedelssystem?

Har du intresse av nutrition och vill bidra till ökad kunskap om livsmedels innehåll och svenska matvanor?  Är du van att arbeta med system och databaser kopplade till livsmedel och har god hand om siffror? Då kan du vara vår nya medarbetare i team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag. Livsmedelsverket är Sveriges expertmyndighet in... Visa mer
Har du intresse av nutrition och vill bidra till ökad kunskap om livsmedels innehåll och svenska matvanor?  Är du van att arbeta med system och databaser kopplade till livsmedel och har god hand om siffror? Då kan du vara vår nya medarbetare i team Matvaneundersökningar och nutrition. Här blir du del av ett team med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag.

Livsmedelsverket är Sveriges expertmyndighet inom livsmedel. Dagligen hanterar vi aktuella frågor som angår människors liv och vardag, här får du möjlighet att påverka. Du kommer in i en spännande tid med intressanta uppdrag och projekt, vi ställer också om till ett mer digitalt arbetssätt och planerar inför nästa års flytt till nya, fräscha lokaler i centrala Uppsala. Läs gärna mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1

Du kommer att tillhöra team Matvaneundersökningar och nutrition, ett team med 12 engagerade medarbetare som tar fram vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet och genomför undersökningar av matvanorna i Sverige. Teamet är en del av vår Risk- och nyttovärderingsavdelning som arbetar för att vi i Sverige ska ha bra matvanor och säkra livsmedel.

Arbetsuppgifter

Primärt kommer du att arbeta med att förvalta, utveckla och underhålla livsmedelssystemet där vi samlar data och verktyg kopplade till bland annat matvaneundersökningar, livsmedelsdatabasen och andra undersökningar inom nutrition. Arbetet innebär att strukturera, tänka ut nya lösningar samt samordna arbetet mellan IT och verksamheten.

Du kommer också att vara delaktig i arbetet med att utveckla och underhålla livsmedelsdatabasen, vilket innebär att göra analysplaner för uppdatering av nya livsmedel, skapa nya funktionaliteter och nya variabler såsom exempelvis nya data kopplade till olika livsmedels klimat- och miljöbelastning. Därtill kommer du att vara delaktig i arbetet med att genomföra, sammanställa och vidareutveckla matvaneundersökningarna som kallas Riksmaten och den webbaserade metoden Riksmaten Flex. Du kommer också att jobba med undersökningar av livsmedelskonsumtion, såsom Matkorgen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med akademisk utbildning inom nutrition, naturvetenskap, medicinsk vetenskap, livsmedelsvetenskap eller livsmedelsteknologi. Doktorsexamen är en merit. Du har djupa kunskaper om livsmedel, vad maten innehåller och erfarenhet av att arbeta med data om livsmedelskonsumtion. Du har erfarenhet av att arbeta med system och databaser kopplade till livsmedel. Har du arbetat specifikt med livsmedelsdatabasen är det starkt meriterande.

Vi ser gärna att du har arbetat med olika gruppers matvanor, matvaneundersökningar, dess metodik och praktiska genomförande. Det är också bra om du skrivit rapporter, vetenskapliga artiklar samt är van att göra utvärderingar och statistiska analyser. Vana att arbeta digitalt och aktivitetsbaserat är meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska. Körkort är meriterande, då tjänsteresor kan förekomma.

Som person är du självgående och bra på att ta egna beslut. Du bidrar med nya idéer, tar initiativ till förbättringar och är lösningsorienterad. Samtidigt gillar du den förvaltande rollen och att underhålla befintliga system. Din organisatoriska förmåga är god, du har lätt för att planera och arbetar strukturerat, noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Du tycker även om att arbeta med siffror och att genomföra analyser och beräkningar. Då arbetet innebär samordning med flera avdelningar behöver du vara flexibel, duktig på att kommunicera och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Eva Södergren. Representant för SACO är Hanna Eneroth och för ST Annelie Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 9 september 2019. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Undersökning och vetenskapligt stöd/Risk- och nyttovärderingsavdelningen

Diarienummer: 2019/02646

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre