Lediga jobb som Rådman i Uppsala

Se lediga jobb som Rådman i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Uppsala tingsrätt söker en eller flera tillförordnade rådmän

Ansök    Nov 18    Sveriges Domstolar    Rådman
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led. https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/    Inledning Uppsala tingsrätt får in fler mål än någonsin och vi behöver därför växa. Under 2022 kommer vi att ha ett eller ett par mål som är... Visa mer
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Uppsala tingsrätt får in fler mål än någonsin och vi behöver därför växa.

Under 2022 kommer vi att ha ett eller ett par mål som är så omfattande att vi måste ordna en särskild projektorganisation för att hantera dem. Vi söker därför tillförordnade rådmän för att kunna hantera, i första hand, vår ordinarie verksamhet men det kan också bli aktuellt att delta i något av de längre målen. Anställningen kan som längst pågå i 12 månader.

Arbetsuppgifter
Som rådman i Uppsala tingsrätt får du arbeta med alla typer av mål och ärenden som förekommer på tingsrätten. Arbetet är stimulerande och ställer höga krav på självständighet och personlig integritet. Tingsrätten är för närvarande indelad i två dömande avdelningar men kommer under nästa år att inrätta en tredje dömande avdelning. På avdelningarna arbetar domare, notarier och handläggare tillsammans med ett gemensamt ansvar för att målen blir avgjorda på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Vi söker dig som
uppfyller de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare.

 

Övriga upplysningar
Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar och referenser som den sökande önskar åberopa ska ges in till Uppsala tingsrätt.

Ansökan kan skickas via länken i denna annons eller skickas med epost till:
[email protected], ange dnr AÄ 2021/432.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre