Lediga jobb Iris Utvecklingscenter AB i Uppsala

Se alla lediga jobb från Iris Utvecklingscenter AB i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Familjehemskonsulent

Vi söker en familjehemskonsulent till vår växande enhet. Vi söker dig som är engagerad, nyfiken, ser möjligheterna, har tidigare erfarenhet av familjehemsvård och är intresserad av att medverka i fortsatt utveckling av vår verksamhet. Har du även erfarenhet av att ha arbetat med missbruksvård är det ett plus. Uppdraget och din roll Som familjehemskonsulent kommer du att: • handleda och stödja familjehemmen enskilt och i grupp tillsammans med dina kolleg... Visa mer
Vi söker en familjehemskonsulent till vår växande enhet. Vi söker dig som är engagerad, nyfiken, ser möjligheterna, har tidigare erfarenhet av familjehemsvård och är intresserad av att medverka i fortsatt utveckling av vår verksamhet. Har du även erfarenhet av att ha arbetat med missbruksvård är det ett plus.

Uppdraget och din roll
Som familjehemskonsulent kommer du att:


• handleda och stödja familjehemmen enskilt och i grupp tillsammans med dina kollegor
• utbilda familjehemmen 
• samarbeta med socialtjänst och andra samarbetspartners
• samarbeta med behandlare från Acces duo i de fall placeringen sker gemensamt
• ha ett dokumentationsansvar
• rekrytera och utreda intresserade familjehem

Din profil och bakgrund
Du har god samarbetsförmåga då du kommer att ha ett nära samarbete med familjehemmen,  dina kollegor och andra samarbetspartners. Du kan även arbeta självständigt och ta egna initiativ. Arbetet innebär många och långa resor till familjehemmen och för att ha en hög tillgänglighet för familjehemmen ingår beredskapstid utöver vanlig kontorsarbetstid. Stor möjlighet till hemarbete så var du bor är av mindre vikt.

Kvalifikationskrav:


• Socionomprogrammet eller beteendevetenskapligt program eller motsvarande utbildning på högskolenivå med huvudsaklig inriktning mot beteendevetenskap
• Körkort

Meriterande är om du har:


• Utbildning och erfarenhet i metoder att utreda familjehem, Kälvesten eller Nya Kälvesten
• Kunskap och erfarenhet av BBiC och/eller ASI för vuxna och ADAD för ungdomar
• Annan utbildning som till exempel KBT, MI eller ICDP

Alla som arbetar hos oss förstår vikten av respektfullt och varmt bemötande, gentemot både kollegor och våra klienter. Du förstår att vi människor har mer gemensamt än vad som skiljer oss åt.  

Om oss
Iris Familjehemsvård har funnits sedan hösten 2020. Målgruppen för verksamheten är familjehem för barn, ungdomar och vuxna. Förutom familjehemsplacering erbjuder vi även familjehemsplacering i kombination med digital missbruksbehandling via Access duo. Vi har tillstånd från IVO att bedriva familjehemsvård. 

Iris Utvecklingscenter drivs av medarbetare som vill skapa förändring för människor i livsproblem grundat i beroende/missbruk och psykisk ohälsa. Vårt syfte är att med individuellt formade behandlingsprogram hjälpa våra klienter att nå bestående förändring – en hållbar och värdig vardag. Iris Utvecklingscenter AB grundades 1986 och är ett medarbetarägt vårdföretag som idag har verksamheter i Enköping, Hestra, Mullsjö, Ryfors, Stockholm och Jönköping. Vi har alltid satsat på kunskap och fortsätter att utveckla vår verksamhet för att möta nya och gamla behov i vår målgrupp. Iris utvecklingscenter-gruppen växer med bland annat Familjehemsvård och kommer att fortsätta göra det. 

Iris mission
Vi ser alltid möjligheterna. Vi är övertygade om att det är möjligt för alla med beroende och livsproblem att forma en hållbar vardag och ett värdigt liv. ?

Vi möter klientens behov på ett innovativt sätt och erbjuder anpassat stöd hela vägen. Vi skapar en miljö som våra klienter kan växa i för att nå varaktig förändring.

Vi går till jobbet hängivna den uppgiften med en vilja att tänka nytt och att utveckla vår förmåga att möta våra klienters behov. Ambitionen hos oss ?alla är hög. Det smittar av sig. ?

Det bär vi med oss, varje dag och i varje möte.? Det räddar liv.

Vi ser fram emot din ansökan!
Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan snarast.

Detta är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse och vi tillämpar provanställning. Alkohol och drogtest görs för slutkandidater i alla våra rekryteringar och registerutdrag ska visas upp.

Läs mer om vår verksamhet www.irisuc.se Visa mindre