Lediga jobb som Familjehemssekreterare i Uppsala

Se lediga jobb som Familjehemssekreterare i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Familjehemssekreterare/jourhemshandläggare

Ansök    Jun 23    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenheter 1 och 2 Är du en socionom med erfarenhet av att ge stöd och handledning till familjehem? Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och söker dig som vill bidra med din kompetens och erfarenhet till utvecklingen av Uppsala kommuns familjehemsvård! Arbetet är teambaserat. Du kommer att ingå i en grupp om fyra familjehemssekreterare inriktade mot jourhem. Gruppen utökas bland annat med anledning a... Visa mer
Placeringsenheter 1 och 2

Är du en socionom med erfarenhet av att ge stöd och handledning till familjehem? Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och söker dig som vill bidra med din kompetens och erfarenhet till utvecklingen av Uppsala kommuns familjehemsvård!

Arbetet är teambaserat. Du kommer att ingå i en grupp om fyra familjehemssekreterare inriktade mot jourhem. Gruppen utökas bland annat med anledning av ensamkommande från Ukraina. Gemensamt utvecklar vi våra handledningsverktyg. Vi arbetar systematiskt med utvecklingsarbete. Alla handläggare erhåller regelbundet stöd ifrån enhetens specialisthandläggare liksom extern handledning. Inom enheten finns även en grupp som är inriktade på rekrytering, utredning och utbildning av kontaktfamiljer, jour- och familjehem samt kontaktpersoner.

Ditt uppdrag
Huvuduppdraget är att ge stöd och handledning till socialförvaltningens förstärkta (kontrakterade) jourhem och till jourhem som vi samarbetar med, men som inte är kontrakterade.
I arbetsuppgifterna ingår att du:

• stödjer och handleder jourhemmen vid, och under, placering
• samarbetar med barnets socialsekreterare
• matchar barn och jourhem utifrån remiss
• deltar aktivt i och leder regelbundet återkommande reflektionsträffar och övrig fortbildning som anordnas för jourhemmen
• deltar vid utredningsprocessen av blivande jourhem
• deltar aktivt i olika planeringsmöten
• deltar aktivt i gruppens utvecklingsarbete
• dokumenterar i Life Care och sköter viss administration, såsom Asta-underlag gällande arvode och omkostnadsersättning

För oss alla på enheten är trevnad, kamratskap och glädje på jobbet viktigt. Verksamheten präglas av en positiv anda som vi ständigt bygger vidare på. Vi sitter i trivsamma nyrenoverade lokaler på Bolandsgatan 10 med gratis parkering och en liten träningslokal finns. Vi har både Må bra-grupp och trivselgrupp som syftar till att främja just trivsel och välmående.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en genomförd socionomexamen. Har du även utbildning i Signs of safety, systemteori, handledarutbildning eller utbildning inom NPF är detta meriterande.

Du behöver ha erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga, erfarenhet av familjehemsvård samt erfarenhet av stödsamtal. Det är en fördel om du även har:

• erfarenhet av handledning individuellt och/eller i grupp
• erfarenhet av socialtjänstens utredningsarbete inom barn- och ungaområdet
• erfarenhet av NPF hos barn och unga


Vidare har du goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift, du har vana vid att arbeta digitalt i olika program och system samt B-körkort. Har du arbetat i systemet Lifecare är detta meriterande.

Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller registreringen av din ansökan är du välkommen att kontakta:
Eva Andersson, enhetschef, 018-727 61 01
Catharina Molin, enhetschef, 018-727 64 72

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Apr 22    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Har du erfarenhet av socialtjänstens familjehemsområde och även socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga i sin helhet? Är du dessutom samarbetsinriktad? Då kanske du är vår nästa familjehemssekreterare! På placeringsenheterna är du med på barnets resa med målet att skapa ett tryggt umgänge och stabilt nätverk. Ditt arbete har stor betydelse i barnets liv, och känslan av att skapa omedelbart värde och göra konkret skillnad är... Visa mer
Placeringsenhet 2

Har du erfarenhet av socialtjänstens familjehemsområde och även socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga i sin helhet? Är du dessutom samarbetsinriktad? Då kanske du är vår nästa familjehemssekreterare!

På placeringsenheterna är du med på barnets resa med målet att skapa ett tryggt umgänge och stabilt nätverk. Ditt arbete har stor betydelse i barnets liv, och känslan av att skapa omedelbart värde och göra konkret skillnad är påtaglig. Verksamheten är fördelad på två enheter och består av ca 50 medarbetare. Arbetet bygger på respekt för och allians med barnet, dess biologiska nätverk och de familjehem där barnen är placerade.

Regelbundna metodträffar samt övrigt utvecklingsarbete sker kontinuerligt. Vi arbetar strukturerat mot mål, använder tjänstedesign som arbetsmodell och jobbar med ständiga förbättringar. Verksamheten präglas av en positiv anda som vi ständigt bygger vidare på. Vi har både Måbra-grupp och Trivselgrupp som syftar till att främja just trivsel och välmående. En liten träningslokal är under uppbyggnad i våra nya lokaler.

Ditt uppdrag
Familjehemssekreteraren ansvarar för att utreda familjehem som matchar mot ett barns behov, ge stöd och handledning till familjehemmet i samband med en placering och under hela placeringstiden samt föra löpande dokumentation. I förekommande fall utreder vi enligt Nya Kälvestensmetoden. I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen. Du presenterar familjehemsförslag för ansvarig barnhandläggare vilken du vidare samarbetar med under den fortsatta placeringstiden. Administration såsom bedömning av arvode och omkostnad till familjehemmet ingår i tjänsten. Du samarbetar både med övriga familjehemssekreterare och barnhandläggare och får vägledning av specialister.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen. Har du dessutom utbildning inom något av följande är detta meriterande:
BBIC
Kälvestensmetoden
Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Handledarutbildning
Systemteori

Vidare har du erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde och av att ge stöd till familjehem. Du har även erfarenhet av utredningsarbete samt B-körkort.
God svenska i tal och skrift är nödvändigt för att klara arbetet och det är meriterande om du har arbetat i systemet Lifecare.

Som person är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Eva Andersson, enhetschef, 018-727 61 01

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727- 23 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Jun 23    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenheter 1 och 2 Har du erfarenhet av socialtjänstens familjehemsområde och även socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga i sin helhet? Är du dessutom samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person person för oss! Placeringsenheterna 1 och 2 arbetar tillsammans. I verksamheten finns familjehemssekreterare, barnhandläggare, förstärkt stöd till familjehem, skolteam, jourhemshandläggare samt rekrytering av jour- och familjehem. Totalt b... Visa mer
Placeringsenheter 1 och 2

Har du erfarenhet av socialtjänstens familjehemsområde och även socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga i sin helhet? Är du dessutom samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person person för oss!

Placeringsenheterna 1 och 2 arbetar tillsammans. I verksamheten finns familjehemssekreterare, barnhandläggare, förstärkt stöd till familjehem, skolteam, jourhemshandläggare samt rekrytering av jour- och familjehem. Totalt består de båda enheterna av ca 50 personer. Verksamheten leds tillsammans av två enhetschefer som ansvarar för var sin enhet. I verksamheten finns specialistfunktioner för vägledning till medarbetare, ärendeansvar samt stöd till enhetschef. Regelbundna metodträffar samt övrigt utvecklingsarbete sker kontinuerligt. Vi arbetar strukturerat mot mål, använder tjänstedesign som arbetsmodell och jobbar med ständiga förbättringar. Under hösten kommer våra familjehem att erbjudas MAFI. Medarbetarna erhåller regelbunden extern handledning.

Ditt uppdrag
Familjehemssekreteraren ansvarar för att utreda familjehem som matchar mot ett barns behov, ge stöd och handledning till familjehemmet i samband med en placering och under hela placeringstiden samt föra löpande dokumentation. I förekommande fall utreder vi enligt Nya Kälvestensmetoden. I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen. Du presenterar familjehemsförslag för ansvarig barnhandläggare vilken du vidare samarbetar med under den fortsatta placeringstiden. Administration såsom bedömning av arvode och omkostnad till familjehemmet ingår i tjänsten. Du samarbetar både med övriga familjehemssekreterare och barnhandläggare och får vägledning av specialister.

För oss alla på enheten är trevnad, kamratskap och glädje på jobbet viktigt. Verksamheten präglas av en positiv anda som vi ständigt bygger vidare på. Vi sitter i trivsamma nyrenoverade lokaler på Bolandsgatan 10 med gratis parkering och en liten träningslokal finns. Vi har både Må bra-grupp och trivselgrupp som syftar till att främja just trivsel och välmående.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen. Har du dessutom utbildning inom något av följande är detta meriterande:
BBIC
Kälvestensmetoden
Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Handledarutbildning
Systemteori

Vidare har du erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde och av att ge stöd till familjehem. Du har även erfarenhet av utredningsarbete samt B-körkort.
God svenska i tal och skrift är nödvändigt för att klara arbetet och det är meriterande om du har arbetat i systemet Lifecare.

Som person är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller registreringen av din ansökan är du välkommen att kontakta:
Eva Andersson, enhetschef, 018-727 61 01
Catharina Molin, enhetschef, 018-727 64 72

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemskonsulent

Vi söker en familjehemskonsulent till vår växande enhet. Vi söker dig som är engagerad, nyfiken, ser möjligheterna, har tidigare erfarenhet av familjehemsvård och är intresserad av att medverka i fortsatt utveckling av vår verksamhet. Har du även erfarenhet av att ha arbetat med missbruksvård är det ett plus. Uppdraget och din roll Som familjehemskonsulent kommer du att: • handleda och stödja familjehemmen enskilt och i grupp tillsammans med dina kolleg... Visa mer
Vi söker en familjehemskonsulent till vår växande enhet. Vi söker dig som är engagerad, nyfiken, ser möjligheterna, har tidigare erfarenhet av familjehemsvård och är intresserad av att medverka i fortsatt utveckling av vår verksamhet. Har du även erfarenhet av att ha arbetat med missbruksvård är det ett plus.

Uppdraget och din roll
Som familjehemskonsulent kommer du att:


• handleda och stödja familjehemmen enskilt och i grupp tillsammans med dina kollegor
• utbilda familjehemmen 
• samarbeta med socialtjänst och andra samarbetspartners
• samarbeta med behandlare från Acces duo i de fall placeringen sker gemensamt
• ha ett dokumentationsansvar
• rekrytera och utreda intresserade familjehem

Din profil och bakgrund
Du har god samarbetsförmåga då du kommer att ha ett nära samarbete med familjehemmen,  dina kollegor och andra samarbetspartners. Du kan även arbeta självständigt och ta egna initiativ. Arbetet innebär många och långa resor till familjehemmen och för att ha en hög tillgänglighet för familjehemmen ingår beredskapstid utöver vanlig kontorsarbetstid. Stor möjlighet till hemarbete så var du bor är av mindre vikt.

Kvalifikationskrav:


• Socionomprogrammet eller beteendevetenskapligt program eller motsvarande utbildning på högskolenivå med huvudsaklig inriktning mot beteendevetenskap
• Körkort

Meriterande är om du har:


• Utbildning och erfarenhet i metoder att utreda familjehem, Kälvesten eller Nya Kälvesten
• Kunskap och erfarenhet av BBiC och/eller ASI för vuxna och ADAD för ungdomar
• Annan utbildning som till exempel KBT, MI eller ICDP

Alla som arbetar hos oss förstår vikten av respektfullt och varmt bemötande, gentemot både kollegor och våra klienter. Du förstår att vi människor har mer gemensamt än vad som skiljer oss åt.  

Om oss
Iris Familjehemsvård har funnits sedan hösten 2020. Målgruppen för verksamheten är familjehem för barn, ungdomar och vuxna. Förutom familjehemsplacering erbjuder vi även familjehemsplacering i kombination med digital missbruksbehandling via Access duo. Vi har tillstånd från IVO att bedriva familjehemsvård. 

Iris Utvecklingscenter drivs av medarbetare som vill skapa förändring för människor i livsproblem grundat i beroende/missbruk och psykisk ohälsa. Vårt syfte är att med individuellt formade behandlingsprogram hjälpa våra klienter att nå bestående förändring – en hållbar och värdig vardag. Iris Utvecklingscenter AB grundades 1986 och är ett medarbetarägt vårdföretag som idag har verksamheter i Enköping, Hestra, Mullsjö, Ryfors, Stockholm och Jönköping. Vi har alltid satsat på kunskap och fortsätter att utveckla vår verksamhet för att möta nya och gamla behov i vår målgrupp. Iris utvecklingscenter-gruppen växer med bland annat Familjehemsvård och kommer att fortsätta göra det. 

Iris mission
Vi ser alltid möjligheterna. Vi är övertygade om att det är möjligt för alla med beroende och livsproblem att forma en hållbar vardag och ett värdigt liv. ?

Vi möter klientens behov på ett innovativt sätt och erbjuder anpassat stöd hela vägen. Vi skapar en miljö som våra klienter kan växa i för att nå varaktig förändring.

Vi går till jobbet hängivna den uppgiften med en vilja att tänka nytt och att utveckla vår förmåga att möta våra klienters behov. Ambitionen hos oss ?alla är hög. Det smittar av sig. ?

Det bär vi med oss, varje dag och i varje möte.? Det räddar liv.

Vi ser fram emot din ansökan!
Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan snarast.

Detta är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse och vi tillämpar provanställning. Alkohol och drogtest görs för slutkandidater i alla våra rekryteringar och registerutdrag ska visas upp.

Läs mer om vår verksamhet www.irisuc.se Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Mar 9    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Har du erfarenhet av socialtjänstens familjehemsområde och även socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga i sin helhet? Är du dessutom samarbetsinriktad? Då kanske du är vår nästa familjehemssekreterare! På placeringsenheterna är du med på barnets resa med målet att skapa ett tryggt umgänge och stabilt nätverk. Ditt arbete har stor betydelse i barnets liv, och känslan av att skapa omedelbart värde och göra konkret skillnad är... Visa mer
Placeringsenhet 2

Har du erfarenhet av socialtjänstens familjehemsområde och även socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga i sin helhet? Är du dessutom samarbetsinriktad? Då kanske du är vår nästa familjehemssekreterare!

På placeringsenheterna är du med på barnets resa med målet att skapa ett tryggt umgänge och stabilt nätverk. Ditt arbete har stor betydelse i barnets liv, och känslan av att skapa omedelbart värde och göra konkret skillnad är påtaglig. Verksamheten är fördelad på två enheter och består av ca 50 medarbetare. Arbetet bygger på respekt för och allians med barnet, dess biologiska nätverk och de familjehem där barnen är placerade.

Regelbundna metodträffar samt övrigt utvecklingsarbete sker kontinuerligt. Vi arbetar strukturerat mot mål, använder tjänstedesign som arbetsmodell och jobbar med ständiga förbättringar. Verksamheten präglas av en positiv anda som vi ständigt bygger vidare på. Vi har både Måbra-grupp och Trivselgrupp som syftar till att främja just trivsel och välmående. En liten träningslokal är under uppbyggnad i våra nya lokaler.

Ditt uppdrag
Familjehemssekreteraren ansvarar för att utreda familjehem som matchar mot ett barns behov, ge stöd och handledning till familjehemmet i samband med en placering och under hela placeringstiden samt föra löpande dokumentation. I förekommande fall utreder vi enligt Nya Kälvestensmetoden. I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen. Du presenterar familjehemsförslag för ansvarig barnhandläggare vilken du vidare samarbetar med under den fortsatta placeringstiden. Administration såsom bedömning av arvode och omkostnad till familjehemmet ingår i tjänsten. Du samarbetar både med övriga familjehemssekreterare och barnhandläggare och får vägledning av specialister.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen. Har du dessutom utbildning inom något av följande är detta meriterande:
BBIC
Kälvestensmetoden
Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
Handledarutbildning
Systemteori

Vidare har du erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde och av att ge stöd till familjehem. Du har även erfarenhet av utredningsarbete samt B-körkort.
God svenska i tal och skrift är nödvändigt för att klara arbetet och det är meriterande om du har arbetat i systemet Lifecare.

Som person är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Eva Andersson, enhetschef, 018-727 61 01

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727- 23 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemskonsulent

Ansök    Apr 13    EKFB Sverige AB    Familjehemssekreterare
Om oss EKFB driver konsulentstödd jour- och familjehemsvård och öppenvård. Vi arbetar med barn och unga i åldern 0–21 år. Vi växer och våra ambitioner är höga, därför söker vi dig som vill vara med i utvecklingen och ta bolaget till nästa steg. Kom och bli en del av EKFB-familjen! Arbetsuppgifter: Som familjehemskonsulent ansvarar du för rekrytering, utredning, utbildning och handledning av våra jour- och familjehem. Vi arbetar på uppdrag av socialtjänsten... Visa mer
Om oss
EKFB driver konsulentstödd jour- och familjehemsvård och öppenvård. Vi arbetar med barn och unga i åldern 0–21 år. Vi växer och våra ambitioner är höga, därför söker vi dig som vill vara med i utvecklingen och ta bolaget till nästa steg. Kom och bli en del av EKFB-familjen!
Arbetsuppgifter:
Som familjehemskonsulent ansvarar du för rekrytering, utredning, utbildning och handledning av våra jour- och familjehem. Vi arbetar på uppdrag av socialtjänsten med vilka vi har ett nära samarbete. Våra familjehemskonsulenter tar emot förfrågningar från socialtjänsten och matchar dessa med lämpligt familjehem. Dokumentation och att skriva periodrapporter för varje enskilt familjehem ingår i tjänsten. Resor ingår i tjänsten.
Om dig:
Du ska vara socionom eller beteendevetare. Erfarenhet av familjehemsvård är meriterande.
Ingående kännedom om socialtjänstlagen och god dokumentationsförmåga är ett krav. Då arbetet kräver daglig dokumentation och planering krävs god datorvana, samt att du behärskar svenska språket väl i både i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är driven, engagerad och som är en lagspelare samtidigt som du kan ta ett stort eget ansvar. Körkort och egen bil är ett krav.
Info om tjänsten:
Tjänsten är en provanställning på 6 månader som övergår till en tillsvidareanställning.
Arbetstiden är i huvudsak kontorstid men kräver möjlighet till stor flexibilitet.
Innan anställning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att genomföras.
Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag är 2022-05-13, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. Vid eventuella frågor går det bra att mejla [email protected]
Sökord: socionom, beteendevetare, HVB, barn, ungdomar, ungdom, socialtjänsten, socialsekreterare, familjehem, jourhem, familjehemskonsulent, omsorg, vård, behandling, öppenvård, LVU, stödboende Visa mindre

MADICKENGÅRDEN SÖKER FAMILJEHEMSKONSULENT

Ansök    Feb 23    M Gården AB    Familjehemssekreterare
MADICKENGÅRDENS konsultativa familjehemsverksamhet växer och nu söker vi dig som vill arbeta som konsulent inom HRV. Om tjänsten Som familjehemskonsulent ansvarar du för utredning, utbildning och handledning av familjehem. Du arbetar tillsammans med kollegor inom Madickengårdens stab på uppdrag av socialtjänsten med vilka du har ett nära samarbete. Därutöver har du tät och regelbunden kontakt med aktuell målgrupp. I tjänsten ingår bland annat social dokume... Visa mer
MADICKENGÅRDENS konsultativa familjehemsverksamhet växer och nu söker vi dig som vill arbeta som konsulent inom HRV.
Om tjänsten
Som familjehemskonsulent ansvarar du för utredning, utbildning och handledning av familjehem. Du arbetar tillsammans med kollegor inom Madickengårdens stab på uppdrag av socialtjänsten med vilka du har ett nära samarbete. Därutöver har du tät och regelbunden kontakt med aktuell målgrupp. I tjänsten ingår bland annat social dokumentation, upprättande av genomförandeplaner samt månadsrapporter. Du förväntas ha en hög servicenivå och tillgänglighet gentemot våra uppdragsgivare, inbegripet såväl skriftlig som muntlig kontakt med ansvarig socialsekreterare/socialtjänst men också i förhållande till familjerna i allmänhet och målgruppen i synnerhet.
Som familjehemskonsulent inom Madickengården kommer du arbeta i en organisation och tillsammans med kollegor som är ledande i Sverige inom hedersrelaterat våld och förtryck (HRV) där lång erfarenhet och bred kompetens finns inom området. Du erbjuds en svårslagen utveckling inom fältet och kommer till en arbetsplats med drivna och engagerade medarbetare som brinner för att åstadkomma verklig förbättring i HRV-utsatta människors liv. Som familjehemskonsulent arbetar du självständigt men också som en del av personalteamet och har alltid uppbackning och vardagsnära stöd av kollegor och närmaste chef, samt erbjuds regelbunden intern handledning av professionella med spetskompetens inom HRV.
Din profil
Du ska ha socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Du ska ha god kännedom om aktuell lagstiftning och erfarenhet av social dokumentation. Erfarenhet av flerårigt arbete inom socialtjänst och/eller arbete inom familjehemsvård är önskvärt. Vi lägger dock stor vikt vid personlig lämplighet och att du delar arbetsgivarens värderingar och synsätt.
Det är meriterande om du har utbildning inom Nya Kälvestensmetoden, BBIC samt riskbedömningsinstrumenten PATRIARK, SARA och Freda. Vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med HRV, våld mot barn och/eller våld i nära relation.
Vi ser att du är självgående, ansvarstagande och flexibel. Du behöver förmedla en grundtrygghet och ha en personlig mognad. Du ska vara lyhörd, prestigelös och ha lätt för att samarbeta både externt och internt. Slutligen behöver du vara stresstålig och känna dig trygg med att kunna fatta snabba beslut.
Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100% som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt. Som anställd erbjuds du tillgång till tjänstebil och möjlighet till flexibla arbetstider. Visst arbete utanför kontorstid förekommer och schemalagd beredskapstjänstgöring kan ingå i tjänsten. Arbetet kräver därför att du har körkort. Individuell lönesättning sker enligt överenskommelse och du erbjuds även tjänstepension och friskvårdsbidrag. Placeringsort är Uppsala.
Ansökan
Maila ditt CV och personliga brev i PDF-format till Chia Mohtadi, HR-ansvarig, på [email protected]
Vi ser fram emot att ta del av din ansökan. Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsprocessen.
Utdrag ur misstanke- och belastningsregister krävs i samband med anställning.
Om oss
MADICKENGÅRDEN bedriver sedan 2014 verksamhet inom skydds- och säkerhetsplaceringar i form av konsulentstödd familjehemsvård (med tillstånd från IVO), skyddat boende med dygnet runt-bemanning, jourhem, förstärkt utsluss samt möjlighet för de placerade till eget längre hyreskontrakt.
Målgruppen är vuxna (kvinnor som män), barn (0-18 år ) familjer, par, samt särskild kompetens inom målgrupperna HBTQ och personer med intellektuell funktionsnedsättning. Gemensamt för samtliga placerade är att de riskerat att utsättas för, eller har utsatts för, hedersrelaterat våld och förtryck. Visa mindre

Erfaren och engagerad familjehemskonsulent till vår fina verksamhet!

Om tjänsten Pär Sonesson & Company har bedrivit verksamhet med konsulentstödda jour- och familjehem sedan 1997. Verksamheten bedrivs i ett nära samarbete med systerbolaget Active Omsorg i Linköping. Vi befinner oss i en expansiv period och söker en erfaren och engagerad familjehemskonsulent som vill växa tillsammans med oss. Vi söker dig som vill arbeta med familjehemsplaceringar i en organisation som kännetecknas av engagemang, utveckling och flexibilite... Visa mer
Om tjänsten

Pär Sonesson & Company har bedrivit verksamhet med konsulentstödda jour- och familjehem sedan 1997. Verksamheten bedrivs i ett nära samarbete med systerbolaget Active Omsorg i Linköping. Vi befinner oss i en expansiv period och söker en erfaren och engagerad familjehemskonsulent som vill växa tillsammans med oss. Vi söker dig som vill arbeta med familjehemsplaceringar i en organisation som kännetecknas av engagemang, utveckling och flexibilitet.

Vårt team består av sju familjehemskonsulenter som utgår från de båda kontoren i Stockholm och Linköping. Gruppen har lång erfarenhet och en stark teamkänsla. Vi utbyter erfarenheter med varandra och stöttar varandra i det dagliga arbetet. Det skapar trygghet och möjliggör utveckling framåt i vårt arbete.

Som familjehemskonsulent stödjer, handleder och utbildar du våra familjehem i deras uppdrag. Du besöker kontinuerligt dina familjehem som befinner sig på olika platser i landet. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring. Vid behov kan arbete behöva förläggas till kvällar och helger utifrån verksamhetens bästa.

I rollen ingår också att:

- Rekrytera och utreda nya familjehem. Vi vill göra de bästa matchningarna med god kvalitet

- Rapportera vården till uppdragsgivare

- Upprätthålla kontakten med uppdragsgivare

Eftersom arbetet som familjehemskonsulent innebär resor i tjänsten till familjehem som finns spridda över landet välkomnar vi även dig som bor på annan ort att söka tjänsten.

Vi erbjuder:

- Marknadsmässiga villkor

- Stora möjligheter att påverka ditt arbete

- Fortbildning inom området

- Ett positivt och öppet arbetsklimat med stora möjligheter till personlig utveckling

Om dig

Arbetet som familjehemskonsulent är självständigt och du ansvarar för att planera och strukturera upp ditt eget arbete. För att du ska trivas i rollen ser vi därför att du är självgående. Du är ansvarstagande med en god förmåga att prioritera i dina arbetsuppgifter. Rollen som familjehemskonsulent är varierande och vi tror därför att du uppskattar när det är högt tempo och att du trivs med att snabbt skifta fokus och omprioritera.

Som familjehemskonsulent har du den viktiga och utvecklande uppgiften att handleda och stödja familjehem i deras uppdrag. Det ställer krav på att du som person är trygg och har en hög grad av personlig mognad. Vi värdesätter teamkänslan och tror att du vill vara med och bidra med din kompetens och energi till gruppen. Självklart har du ett stort intresse för, och engagemang i, familjehemsvården.

Du som söker har:

- Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som vi bedömer vara likvärdig

- God kännedom om BBiC

- Erfarenhet av arbete som familjehemssekreterare/familjehemskonsulent

- Förmåga att lära dig och arbeta i olika IT- system

- Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift

- B- körkort och körvana

Om du har tidigare erfarenhet av att utreda familjehem ser vi det som meriterande. Vi ser det också som meriterande om du har utbildning och erfarenhet av lågaffektivt bemötande samt av bedömningsmallen BRA- fam.

Varaktighet/Arbetstid

Heltid, tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.

Sista ansökningsdag 18 februari 2022. Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi utför bakgrundskontroller.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om oss

Pär Sonesson & Company är ett företag som ingår i Team Olivia-koncernen. Team Olivia är en av de största privata aktörerna på omsorgsmarknaden i Sverige, Norge och Danmark. I Team Olivia ingår drygt 50 bolag som erbjuder tjänster inom personlig assistans, omsorgsboenden, behandling, skolor med särskilt stöd och hemomsorg.

Vårt uppdrag är att stödja individer som befinner sig i ett utsatt läge. Därför är det avgörande för vår verksamhet att vi bemöter våra kunder med respekt och engagemang. Vår värdegrund handlar om människors lika värde och den är ständigt närvarande i allt vi gör.

Läs mer om oss: https://www.parsonesson.se/, https://www.teamolivia.se/sv Visa mindre

Familjehemssekreterare med inriktning förstärkt stöd

Ansök    Dec 20    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Har du lång erfarenhet av att arbeta med familjehem, är initiativrik, framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd. Välkommen med din ansökan! Placeringsenheterna 1 och 2 bildar socialförvaltningens verksamhet för placerade barn, deras biologiska föräldrar och jour- och familjehem. Enheterna arbetar tillsammans och har gemensamma rutiner, arbetssätt och mål. I verksamheten f... Visa mer
Placeringsenhet 2

Har du lång erfarenhet av att arbeta med familjehem, är initiativrik, framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd. Välkommen med din ansökan!

Placeringsenheterna 1 och 2 bildar socialförvaltningens verksamhet för placerade barn, deras biologiska föräldrar och jour- och familjehem. Enheterna arbetar tillsammans och har gemensamma rutiner, arbetssätt och mål. I verksamheten finns barnhandläggare, familjehemssekreterare, förstärkt stöd till familjehem, skolteam, jourhemshandläggare samt rekrytering av jour- och familjehem. Totalt består de båda enheterna av ca 50 personer.

Ditt uppdrag
Familjehemssekreterare med inriktning förstärkt stöd innebär att du ger tät handledning till familjehem som utifrån sitt uppdrag har särskilt stora behov av stöd. Närmast har du en kollega med samma uppdrag. Du samarbetar med barnhandläggare, familjehemssekreterare, skolteam och övriga som är involverade i placeringen.

I tjänsten ingår:
- tät handledning till familjehemmen
- vara en del i planeringen för barnet där familjehemmet har förstärkt stöd
- vara mentor till övriga familjehemssekreterare vid behov
- planera och leda reflektionsgrupper tillsammans med kollega
-delta vid ärendegenomgångar
-delta i utvecklingsarbete

Verksamheten leds tillsammans av två enhetschefer som ansvarar för varsin enhet. I verksamheten finns även specialistfunktioner. Vi har regelbundna metodträffar samt övrigt utvecklingsarbete som sker kontinuerligt. Vi arbetar strukturerat mot mål, använder tjänstedesign som arbetsmodell och jobbar med ständiga förbättringar. Verksamheten präglas av en positiv anda som vi ständigt bygger vidare på. Vi har både Måbra-grupp och Trivselgrupp som syftar till att främja just trivsel och välmående. En liten träningslokal är under uppbyggnad. Verksamheten är belagd i trivsamma nyrenoverade lokaler på Bolandsgatan 10 och vi har gratis parkering.

Din bakgrund
Vi söker dig som är utbildad socionom. Om du även har utbildning inom systemteori, Signs of safety, Handledarutbildning, TFCO, marte-meo, utbildning inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller ICDP är detta meriterande.

Du har mångårig erfarenhet av att arbeta med familjehem samt mångårig erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga, inkluderat myndighetsutövning. Erfarenhet av barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är meriterande.
B-körkort är ett krav och även goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Erfarenhet av att ha arbetat i verksamhetssystemet Lifecare är önskvärt.

Som person är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Eva Andersson, tf enhetschef, 018-727 61 01
Marita Eriksson, enhetschef, 018-727 14 57

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemskonsulent till familjehem i Mellansverige

Ansök    Nov 18    Ls Jobbet AB    Familjehemssekreterare
FAMILJEHEMSKONSULENT MED FÖRMÅGA TILL STRUKTUR OCH ORDNING TILL ETT OMVÄXLANDE OCH UTMANANDE ARBETE Alternatus Familia arbetar med att rekrytera, utreda, handleda och utbilda familjehem. Vi tar emot förfrågningar och deltar i placeringar dygnet runt, 365 dagar om året. Metod Vi arbetar utifrån välkända och beprövade metoder hämtade ur inlärningsteorin, KBT. Individen är delaktig i sin behandling genom psykoedukation och psykologikurser. Behandlingen är tra... Visa mer
FAMILJEHEMSKONSULENT MED FÖRMÅGA TILL STRUKTUR OCH ORDNING TILL ETT OMVÄXLANDE OCH UTMANANDE ARBETE
Alternatus Familia arbetar med att rekrytera, utreda, handleda och utbilda familjehem. Vi tar emot förfrågningar och deltar i placeringar dygnet runt, 365 dagar om året.
Metod
Vi arbetar utifrån välkända och beprövade metoder hämtade ur inlärningsteorin, KBT. Individen är delaktig i sin behandling genom psykoedukation och psykologikurser. Behandlingen är transparant och öppen i alla sina delar mot såväl inskriven individ, hens anhöriga och uppdragsgivare.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som familjehemskonsulent har du ansvar för att:
bistå ett antal familjehem med handledning och stöd under de perioder de har ett barn, ungdom eller vuxen placerad hos sig
arbeta på uppdrag av socialtjänsten och har ett nära samarbete med ansvarig socialsekreterare
kontinuerligt rekrytera och utreda nya potentiella familjehem och för att utbilda dessa
ta emot förfrågningar från socialtjänsten och matcha dessa med lämpligt familjehem

Vårt familjehemskontor ligger i Sala och arbetstid kommer att förläggas där, men möjlighet att arbeta hemma kommer också att finnas. Du kommer att resa mycket då du ofta besöker dina familjehem. Resor till möten, handledning etc. ingår i tjänsten, ibland med övernattning.
Vi tillämpar provanställning, 6 månader.
Krav
Högskoleutbildning minst 180 hp, ex. beteendevetare eller socionom
Steg 1 utbildning, inriktning KBT
Ingående kännedom om socialtjänstlagen och god dokumentationsförmåga
Kunskap om barns behov och du brinner för att bidra till en god och kvalitativ familjehemsvård.
God kommunikativ förmåga, såväl i möten med människor som i skrift
God förmåga att använda olika former av datoriserade system
B-körkort

Meriterande
Erfarenhet av familjehemsvård är meriterande
Handledarutbildning
BBICOm arbetsgivaren - Alternatus
Alternatus bedriver vård med kvalitet inom HVB och familjehem.
Alternatus betyder alternativ på latin. Vi vill vara ett alternativ till riskkapitalägda vårdbolag där ekonomin styr verksamheternas kvalitet. Inom Alternatus vill vi vända på förhållandet: utgångspunkten är den kvalitet vi vill att verksamheterna ska präglas av och vi vet att det ger hög beläggning och därmed ekonomisk stabilitet i företaget.
Alternatus medarbetare utgör företaget, allt behandlingsarbete är beroende av medarbetarna. Att värdera, utbilda, uppmuntra och lyssna på våra medarbetare ser vi därför som en självklarhet och som ett sätt att erbjuda våra klienter bästa möjliga vård.
Vårt huvudkontor ligger i Uppsala, men vi har verksamheter och familjehem runt om i landet. Visa mindre

Familjehemssekreterare med inriktning jourhem

Ansök    Sep 29    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Är du en socionom med erfarenhet av att ge stöd och handledning till familjehem? Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och söker dig som vill bidra med din kompetens och erfarenhet till utvecklingen av Uppsala kommuns familjehemsvård! Som familjehemssekreterare med inriktning jourhem kommer du att ingå i en grupp om tre handläggare, jourhemsgruppen. Inom placeringsverksamhetens två enheter ... Visa mer
Placeringsenhet 2

Är du en socionom med erfarenhet av att ge stöd och handledning till familjehem? Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och söker dig som vill bidra med din kompetens och erfarenhet till utvecklingen av Uppsala kommuns familjehemsvård!

Som familjehemssekreterare med inriktning jourhem kommer du att ingå i en grupp om tre handläggare, jourhemsgruppen. Inom placeringsverksamhetens två enheter arbetar barnhandläggare, familjehemssekreterare, skolteam och en grupp som jobbar med rekrytering, utredning och utbildning av jour- och familjehem. Socialförvaltningens Placeringsenheter 1 och 2 består totalt av ca 50 personer och leds av två enhetschefer.

Ditt uppdrag
Du kommer att ge stöd och handledning till socialförvaltningens förstärkta (kontrakterade) jourhem och till jourhem som vi samarbetar med, men som inte är kontrakterade.

I rollen ingår att:
- stödja och handleda jourhemmen vid och under placering
- samarbeta med barnets socialsekreterare
- matcha barn och jourhem utifrån remiss
- delta aktivt i och leda regelbundet återkommande reflektionsträffar och övrig fortbildning som anordnas för jourhemmen
- delta vid utredningsprocessen av blivande jourhem
- delta i olika planeringsmöten
- delta aktivt i gruppens utvecklingsarbete
- dokumentera i Life Care och sköta viss administration, såsom Asta-underlag gällande arvode och omkostnadsersättning

Vi arbetar systematiskt med utvecklingsarbete och ser fram emot att välkomna en ny kollega till vår grupp. Trevnad, kamratskap och glädje på jobbet är viktiga ledord för oss på enheten. Vi erbjuder extern handledning, god introduktion, flexibel arbetstid, friskvårdsersättning samt intern utbildning i t.ex. Signs of safety och eventuell kompletterande påbyggnadsutbildning som tjänsten kräver.

Din bakgrund
Vi söker dig som är utbildad socionom. Om du även har några eller någon av följande utbildningar är detta meriterande; Signs of safety, systemteori, handledarutbildning eller utbildning inom NPF.

Du har erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga och tidigare erfarenhet av placeringar i familjehem/jourhem, familjehemsvård och stödsamtal. Har du också erfarenhet av handledning individuellt och/eller i grupp, NFP hos barn och unga eller utredningsarbete är detta meriterande.

Vidare har du B-körkort, vana vid att arbeta i olika program och system samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Arbete i systemet Life Care är meriterande.

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta enhetschef Marita Eriksson, 018-727 14 57.

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Nov 26    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Är du socionom och nyfiken på att arbeta i ett team där erfarenhetsutbyte, samverkan och nyskapande är viktiga ledord? Nu söker vi en familjehemssekreterare till placeringsenhet 2. Kom och gör skillnad tillsammans med oss! På placeringsenheterna är du med på barnets resa med målet att skapa ett tryggt umgänge och stabilt nätverk. Ditt arbete har stor betydelse i barnets liv, och känslan av att skapa omedelbart värde och göra konkret s... Visa mer
Placeringsenhet 2

Är du socionom och nyfiken på att arbeta i ett team där erfarenhetsutbyte, samverkan och nyskapande är viktiga ledord? Nu söker vi en familjehemssekreterare till placeringsenhet 2. Kom och gör skillnad tillsammans med oss!

På placeringsenheterna är du med på barnets resa med målet att skapa ett tryggt umgänge och stabilt nätverk. Ditt arbete har stor betydelse i barnets liv, och känslan av att skapa omedelbart värde och göra konkret skillnad är påtaglig. Verksamheten är fördelad på två enheter och består av ca 50 medarbetare. Arbetet bygger på respekt för och allians med barnet, dess biologiska nätverk och de familjehem där barnen är placerade.

Ditt uppdrag
Som familjehemssekreterare ansvarar du för att utreda familjehem som bedöms matcha det barn som är i behov av en placering. De flesta utredningarna görs enligt Nya Kälvestensmetoden. Du är även ansvarig för att presentera familjehemsförslaget för ansvarig barnhandläggare som du sedan samarbetar med under den fortsatta placeringstiden. Du kommer att ge familjehemmet stöd och handledning och är också ansvarig för att föra löpande dokumentation under processernas gång. Vi arbetar strukturerat mot mål, använder tjänstedesign som arbetsmodell och jobbar med ständiga förbättringar.

Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor vilket ger ett värdefullt utbyte och yrkesmässig personlig utveckling. Trevnad, kamratskap och glädje på jobbet är viktiga ledord för oss på enheten och vi ser fram emot att välkomna en ny kollega. Vi erbjuder extern handledning, god introduktion, flexibel arbetstid, friskvårdsersättning samt intern utbildning i t.ex. Signs of safety och eventuell kompletterande påbyggnadsutbildning som tjänsten kräver.

I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har socionomexamen och B-körkort. Det är dessutom meriterande om du har utbildning i Signs of safety, Lifecare, Kälvesten, handledning eller systemteori. Du har kunskap inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av socialtjänstens arbete med barn och unga, arbete med familjehemsplaceringar i form av stöd till familjehem och upprättade familjehemsutredningar samt erfarenhet av att skriva utredningar.

Du är bra på att sätta dig in i och förstå andras perspektiv och situation. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Vidare är du analytisk som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Sist men inte minst söker vi dig med ett realistiskt perspektiv på situationer och förmågan att fokusera på rätt saker. Du ser förändring som en möjlighet att komma framåt och anpassar dig enkelt till nya förutsättningar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Catharina Molin, enhetschef, 018-727 64 72

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare med inriktning förstärkt stöd

Ansök    Jun 3    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Har du erfarenhet av att handleda familjehem, är initiativrik, framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd och vara med och bygga upp en verksamhet med behandlingsfamiljer! Placeringsverksamheten är fördelad på två enheter och består av 11 familjehemssekreterare, 16 barnhandläggare, 2 barnspecialister och 2 familjehemsspecialister. I verksamheten finns skolteam, jourhemsver... Visa mer
Placeringsenhet 2

Har du erfarenhet av att handleda familjehem, är initiativrik, framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd och vara med och bygga upp en verksamhet med behandlingsfamiljer!

Placeringsverksamheten är fördelad på två enheter och består av 11 familjehemssekreterare, 16 barnhandläggare, 2 barnspecialister och 2 familjehemsspecialister. I verksamheten finns skolteam, jourhemsverksamhet, förstärkt stöd till familjehem samt rekrytering, utredning och utbildning av uppdragstagare. Enheterna har ett nära samarbete med varandra.

Ditt uppdrag
Förstärkt stöd innebär att du ger tät handledning till familjehem, som utifrån sitt uppdrag har särskilt stora behov av stöd. Närmast har du en kollega med samma uppdrag. Du samarbetar med barnhandläggare och övriga som är involverade i en placering. I tjänsten ingår även att leda reflektionsgrupper. Du samarbetar med familjehemssekreterare i enheterna och deltar i verksamhetens utvecklingsarbete. Planering pågår för att starta en pilotverksamhet med insatsen Behandlingsfamiljer i egen regi, tidsplan ej fastställd. Här kommer du att ha en sammanhållande funktion, med handledning till behandlingsfamiljen som den centrala delen. Du kommer att samarbeta med socialtjänstens utförare i egen regi samt handläggarna på utrednings- och placeringsenheterna.

Trevnad, kamratskap och glädje på jobbet är viktiga ledord för oss på enheten och vi ser fram emot att välkomna en ny kollega till vårt team. Vi erbjuder extern handledning, god introduktion, flexibel arbetstid, friskvårdsersättning samt intern utbildning i t.ex. Signs of safety och eventuell kompletterande påbyggnadsutbildning som tjänsten kräver.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har socionomexamen och handledarutbildning eller motsvarande (ex Steg 1-utbildning). Det är dessutom meriterande om du har utbildning inom TFCO, marte-meo, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ICDP eller systemteori.

Du ska ha mångårig erfarenhet av handledning av familjehem och mångårig erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga inklusive myndighetsutövning. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av barn och ungdom med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det är viktigt att du har körkort och mycket goda kunskaper i det svenska språket. Det är även positivt om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Lifecare.

Vi ser gärna att du är en person som tar dig an ändrade förutsättningar med ett öppet sinne. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är det viktigt att du är en person som strävar efter att se situationer från ett helhetsperspektiv. Sist men inte minst söker vi dig som har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har förmågan att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marita Eriksson 018-727 14 57.

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Jun 29    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 1 Är du socionom och nyfiken på att arbeta i ett team där erfarenhetsutbyte, samverkan och nyskapande är viktiga ledord? Nu söker vi en familjehemssekreterare till placeringsenhet 1. Kom och gör skillnad tillsammans med oss! På placeringsenheterna är du med på barnets resa med målet att skapa ett tryggt umgänge och stabilt nätverk. Ditt arbete har stor betydelse i barnets liv, och känslan av att skapa omedelbart värde och göra konkret s... Visa mer
Placeringsenhet 1

Är du socionom och nyfiken på att arbeta i ett team där erfarenhetsutbyte, samverkan och nyskapande är viktiga ledord? Nu söker vi en familjehemssekreterare till placeringsenhet 1. Kom och gör skillnad tillsammans med oss!

På placeringsenheterna är du med på barnets resa med målet att skapa ett tryggt umgänge och stabilt nätverk. Ditt arbete har stor betydelse i barnets liv, och känslan av att skapa omedelbart värde och göra konkret skillnad är påtaglig. Verksamheten är fördelad på två enheter och består av ca 50 medarbetare. Arbetet bygger på respekt för och allians med barnet, dess biologiska nätverk och de familjehem där barnen är placerade.

Ditt uppdrag
Som familjehemssekreterare ansvarar du för att utreda familjehem som bedöms matcha det barn som är i behov av en placering. De flesta utredningarna görs enligt Nya Kälvestensmetoden. Du är även ansvarig för att presentera familjehemsförslaget för ansvarig barnhandläggare som du sedan samarbetar med under den fortsatta placeringstiden. Du kommer att ge familjehemmet stöd och handledning och är också ansvarig för att föra löpande dokumentation under processernas gång. Vi arbetar strukturerat mot mål, använder tjänstedesign som arbetsmodell och jobbar med ständiga förbättringar.

Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor vilket ger ett värdefullt utbyte och yrkesmässig personlig utveckling. Trevnad, kamratskap och glädje på jobbet är viktiga ledord för oss på enheten och vi ser fram emot att välkomna en ny kollega. Vi erbjuder extern handledning, god introduktion, flexibel arbetstid, friskvårdsersättning samt intern utbildning i t.ex. Signs of safety och eventuell kompletterande påbyggnadsutbildning som tjänsten kräver.

I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har socionomexamen och B-körkort. Det är dessutom meriterande om du har utbildning i Signs of safety, Lifecare, Kälvesten, samtalsmetodik eller BBIC. Du har erfarenhet av att ha arbetat strukturerat och processinriktat tillsammans med kollegor och samarbetspartners. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av socialt arbete med barn och unga, arbete med familjehemsplaceringar i form av stöd till familjehem och upprättade familjehemsutredningar samt erfarenhet av att skriva utredningar.

Du är bra på att sätta dig in i och förstå andras perspektiv och situation. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Vidare är du analytisk som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Sist men inte minst söker vi dig med ett realistiskt perspektiv på situationer och förmågan att fokusera på rätt saker. Du ser förändring som en möjlighet att komma framåt och anpassar dig enkelt till nya förutsättningar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Catharina Molin, enhetschef, 018-727 64 72
Eva Andersson, familjehemsspecialist, 018-727 61 01

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

MADICKENGÅRDEN SÖKER FAMILJEHEMSKONSULENT

Ansök    Aug 24    M Gården AB    Familjehemssekreterare
MADICKENGÅRDENS konsultativa familjehemsverksamhet växer och nu söker vi dig som vill arbeta med familjehemsvård HRV. Om tjänsten Som familjehemskonsulent ansvarar du för utredning, utbildning och handledning av familjehem. Du arbetar tillsammans med kollegor inom Madickengårdens stab på uppdrag av socialtjänsten med vilka du har ett nära samarbete. Därutöver har du tät och regelbunden kontakt med aktuell målgrupp. I tjänsten ingår bland annat social doku... Visa mer
MADICKENGÅRDENS konsultativa familjehemsverksamhet växer och nu söker vi dig som vill arbeta med familjehemsvård HRV.
Om tjänsten
Som familjehemskonsulent ansvarar du för utredning, utbildning och handledning av familjehem. Du arbetar tillsammans med kollegor inom Madickengårdens stab på uppdrag av socialtjänsten med vilka du har ett nära samarbete. Därutöver har du tät och regelbunden kontakt med aktuell målgrupp. I tjänsten ingår bland annat social dokumentation, upprättande av genomförandeplaner samt månadsrapporter. Du förväntas ha en hög servicenivå och tillgänglighet gentemot våra uppdragsgivare, inbegripet såväl skriftlig som muntlig återkoppling till ansvarig socialsekreterare/socialtjänst men också i förhållande till familjerna i allmänhet och målgruppen i synnerhet.
Som familjehemskonsulent inom Madickengården kommer du arbeta i en organisation och tillsammans med kollegor som är ledande i Sverige inom hedersrelaterat våld och förtryck (HRV) där erfarenhet och bred kompetens finns inom området. Du erbjuds en svårslagen utveckling inom fältet och kommer till en arbetsplats med drivna och engagerade medarbetare som brinner för att åstadkomma verklig förbättring i HRV-utsatta människors liv. Som familjehemskonsulent arbetar du självständigt men ingår i personalteamet och har alltid uppbackning och vardagsnära stöd av kollegor och närmaste chef, samt erbjuds regelbunden intern handledning av professionella med spetskompetens inom HRV.
Din profil
Du ska ha socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Du ska ha god kännedom om aktuell lagstiftning och erfarenhet av social dokumentation. Erfarenhet av flerårigt arbete inom socialtjänst och/eller arbete inom familjehemsvård är önskvärt. Vi lägger dock stor vikt vid personlig lämplighet och att du delar arbetsgivarens värderingar och synsätt.
Det är meriterande om du har utbildning inom Nya Kälvestensmetoden, BBIC samt riskbedömningsinstrumenten PATRIARK, SARA och Freda. Vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med HRV, våld mot barn och/eller våld i nära relation.
Vi ser att du är självgående, ansvarstagande och flexibel. Du behöver förmedla en grundtrygghet och ha en personlig mognad. Du ska vara lyhörd, prestigelös och ha lätt för att samarbeta både externt och internt. Slutligen behöver du vara stresstålig och känna dig trygg med att kunna fatta snabba beslut.
Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100% som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt. Som anställd erbjuds du tillgång till tjänstebil och möjlighet till flexibla arbetstider. Visst arbete utanför kontorstid förekommer och schemalagd beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Arbetet kräver därför att du har körkort. Individuell lönesättning sker enligt överenskommelse och du erbjuds även tjänstepension och friskvårdsbidrag. Placeringsort är Uppsala.
Ansökan
Maila ditt CV och personliga brev i PDF-format till Chia Mohtadi, HR-ansvarig, på [email protected]
Vi ser fram emot att ta del av din ansökan. Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsprocessen.
Utdrag ur misstanke- och belastningsregister krävs i samband med anställning.
Om oss
MADICKENGÅRDEN bedriver sedan 2014 verksamhet inom skydds- och säkerhetsplaceringar i form av konsulentstödd familjehemsvård (med tillstånd från IVO), skyddat boende med dygnet runt-bemanning, jourhem, förstärkt utsluss samt möjlighet för de placerade till eget längre hyreskontrakt.
Målgruppen är vuxna (kvinnor som män), barn (0-18 år ) familjer, par, samt särskild kompetens inom målgrupperna HBTQ och personer med intellektuell funktionsnedsättning. Gemensamt för samtliga placerade är att de riskerat att utsättas för, eller har utsatts för, hedersrelaterat våld och förtryck. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Mar 19    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Är du en socionom med erfarenhet av att ge stöd och handledning till familjehem? Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och söker dig som vill bidra med din kompetens och erfarenhet till utvecklingen av Uppsala kommuns familjehemsvård! Placeringsverksamheten är fördelad på två enheter och består av 11 familjehemssekreterare, 16 barnhandläggare, 2 barnspecialister och 2 familjehemsspecialiste... Visa mer
Placeringsenhet 2

Är du en socionom med erfarenhet av att ge stöd och handledning till familjehem? Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och söker dig som vill bidra med din kompetens och erfarenhet till utvecklingen av Uppsala kommuns familjehemsvård!

Placeringsverksamheten är fördelad på två enheter och består av 11 familjehemssekreterare, 16 barnhandläggare, 2 barnspecialister och 2 familjehemsspecialister. I verksamheten finns skolteam, jourhemsverksamhet, förstärkt stöd till familjehem samt rekrytering, utredning och utbildning av uppdragstagare. Enheterna har ett nära samarbete med varandra.

Ditt uppdrag
Som familjehemssekreterare ansvarar du för att utreda matchande familjehem, ge stöd och handledning i samband med en placering och under placeringstiden samt för att föra löpande dokumentation under processernas gång. I förekommande fall utreder vi enligt Nya Kälvestensmetoden. Du deltar i att matcha barn mot familjehem samt att presentera familjehemsförslag för ansvarig barnhandläggare som du sedan samarbetar med under den fortsatta placeringstiden. Vi arbetar strukturerat mot mål, använder tjänstedesign som arbetsmodell och jobbar med ständiga förbättringar.

Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor vilket ger ett värdefullt utbyte och yrkesmässig personlig utveckling. Trevnad, kamratskap och glädje på jobbet är viktiga ledord för oss på enheten och vi ser fram emot att välkomna nya kollegor till vårt team. Vi erbjuder extern handledning, god introduktion, flexibel arbetstid, friskvårdsersättning samt intern utbildning i t.ex. Signs of safety och eventuell kompletterande påbyggnadsutbildning som tjänsten kräver.

I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning. Det är meriterande om du har några eller någon av följande utbildningar:
- BBIC
- Utbildning inom Kälvestensmetoden
- Utbildning inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
- Handledarutbildning
- Systemteori

Vidare har du erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde inom barn och ungdom, erfarenhet av att ge stöd till familjehem och stödfamiljer samt erfarenhet av utredningsarbete. Du har också B-körkort och goda kunskaper i svenska språket, både skriftligt och muntligt.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta enhetschef Marita Eriksson, 018-727 14 57.

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare med inriktning förstärkt stöd

Ansök    Mar 31    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Har du lång erfarenhet av att handleda familjehem, är initiativrik, framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd och vara med och bygga upp en verksamhet med behandlingsfamiljer! Placeringsverksamheten är fördelad på två enheter och består av 11 familjehemssekreterare, 16 barnhandläggare, 2 barnspecialister och 2 familjehemsspecialister. I verksamheten finns skolteam, jourhe... Visa mer
Placeringsenhet 2

Har du lång erfarenhet av att handleda familjehem, är initiativrik, framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd och vara med och bygga upp en verksamhet med behandlingsfamiljer!

Placeringsverksamheten är fördelad på två enheter och består av 11 familjehemssekreterare, 16 barnhandläggare, 2 barnspecialister och 2 familjehemsspecialister. I verksamheten finns skolteam, jourhemsverksamhet, förstärkt stöd till familjehem samt rekrytering, utredning och utbildning av uppdragstagare. Enheterna har ett nära samarbete med varandra.

Ditt uppdrag
Förstärkt stöd innebär att du ger tät handledning till familjehem, som utifrån sitt uppdrag har särskilt stora behov av stöd. Närmast har du en kollega med samma uppdrag. Du samarbetar med barnhandläggare och övriga som är involverade i en placering. I tjänsten ingår även att leda reflektionsgrupper. Du samarbetar med familjehemssekreterare i enheterna och deltar i verksamhetens utvecklingsarbete. Planering pågår för att starta en pilotverksamhet med insatsen Behandlingsfamiljer i egen regi, med start hösten 2021. Här kommer du att ha en sammanhållande funktion, med handledning till behandlingsfamiljen som den centrala delen. Du kommer att samarbeta med socialtjänstens utförare i egen regi samt handläggarna på utrednings- och placeringsenheterna.

Trevnad, kamratskap och glädje på jobbet är viktiga ledord för oss på enheten och vi ser fram emot att välkomna en ny kollega till vårt team. Vi erbjuder extern handledning, god introduktion, flexibel arbetstid, friskvårdsersättning samt intern utbildning i t.ex. Signs of safety och eventuell kompletterande påbyggnadsutbildning som tjänsten kräver.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som är socionom och har handledarutbildning eller motsvarande (ex Steg 1-utbildning). Det är dessutom meriterande om du har utbildning inom TFCO, marte-meo, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ICDP eller systemteori.

Du ska ha mångårig erfarenhet av handledning av familjehem och mångårig erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga inklusive myndighetsutövning. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av barn och ungdom med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det är viktigt att du har körkort och mycket goda kunskaper i det svenska språket. Det är även positivt om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Lifecare.

Vi ser gärna att du är en person som tar dig an ändrade förutsättningar med ett öppet sinne. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är det viktigt att du är en person som strävar efter att se situationer från ett helhetsperspektiv. Sist men inte minst söker vi dig som har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har förmågan att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marita Eriksson 018-727 14 57.

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare med inriktning jourhem

Ansök    Mar 19    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Är du en socionom med erfarenhet av att ge stöd och handledning till familjehem? Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och söker dig som vill bidra med din kompetens och erfarenhet till utvecklingen av Uppsala kommuns familjehemsvård! Som familjerättssekreterare med inriktning jourhem kommer du att ingå i en grupp om fem familjehemssekreterare. Tre av dem är inriktade mot jourhem och två mo... Visa mer
Placeringsenhet 2

Är du en socionom med erfarenhet av att ge stöd och handledning till familjehem? Vi erbjuder en stimulerande och kreativ arbetsplats med varierande arbetsuppgifter och söker dig som vill bidra med din kompetens och erfarenhet till utvecklingen av Uppsala kommuns familjehemsvård!

Som familjerättssekreterare med inriktning jourhem kommer du att ingå i en grupp om fem familjehemssekreterare. Tre av dem är inriktade mot jourhem och två mot familjehem. Vi arbetar alltid i team och utvecklar gemensamt våra handledningsverktyg. På enheten finns även en grupp som arbetar med rekrytering, utredning och utbildning av kontaktfamiljer, jour- och familjehem samt kontaktpersoner.

Ditt uppdrag
Du kommer att ge stöd och handledning till socialförvaltningens förstärkta (kontrakterade) jourhem och till jourhem som vi samarbetar med, men som inte är kontrakterade. I rollen ingår att
- stödja och handleda jourhemmen vid och under placering
- samarbeta med barnets socialsekreterare
- matcha barn och jourhem utifrån remiss
- delta aktivt i och leda regelbundet återkommande reflektionsträffar och övrig fortbildning som anordnas för jourhemmen
- delta vid utredningsprocessen av blivande jourhem
- delta i olika planeringsmöten
- delta aktivt i gruppens utvecklingsarbete
- dokumentera i Life Care och sköta viss administration, såsom Asta-underlag gällande arvode och omkostnadsersättning

Vi arbetar systematiskt med utvecklingsarbete och ser fram emot att välkomna en ny kollega till vår grupp. Trevnad, kamratskap och glädje på jobbet är viktiga ledord för oss på enheten. Vi erbjuder extern handledning, god introduktion, flexibel arbetstid, friskvårdsersättning samt intern utbildning i t.ex. Signs of safety och eventuell kompletterande påbyggnadsutbildning som tjänsten kräver.

Din bakgrund
Vi söker dig som är utbildad socionom. Om du även har några eller någon av följande utbildningar är detta meriterande:
- Signs of safety
- Systemteori
- Handledarutbildning
- Utbildning inom NPF

Du har erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga och tidigare erfarenhet av familjehemsvård och stödsamtal. Har du också erfarenhet av handledning individuellt och/eller i grupp, NFP hos barn och unga eller utredningsarbete är detta meriterande.

Vidare har du B-körkort, vana vid att arbeta i olika program och system samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Arbete i systemet Lifecare är meriterande.

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.
Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta enhetschef Marita Eriksson, 018-727 14 57.

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemskonsulent till Humana

Ansök    Feb 19    Humana AB    Familjehemssekreterare
Humanas familjehemsvård växer och vi söker en erfaren och engagerad familjehemskonsulent. Vi söker dig som är redo att arbeta med svåra familjehemsplaceringar där engagemang, mod och kreativa lösningar behövs. Arbetet som familjehemskonsulent är både stimulerande och viktigt, tillsammans med våra familjehem förändrar vi många barns liv till det bättre. Vi gör allt för att våra familjehem, klienter och kunder ska vara nöjda. Det är ett högt tempo och ofta s... Visa mer
Humanas familjehemsvård växer och vi söker en erfaren och engagerad familjehemskonsulent. Vi söker dig som är redo att arbeta med svåra familjehemsplaceringar där engagemang, mod och kreativa lösningar behövs.
Arbetet som familjehemskonsulent är både stimulerande och viktigt, tillsammans med våra familjehem förändrar vi många barns liv till det bättre. Vi gör allt för att våra familjehem, klienter och kunder ska vara nöjda. Det är ett högt tempo och ofta snabba vändningar i vad vi behöver prioritera.
Enheten som vi rekryterar till heter familjehemsvården i Uppsala och består av 8 familjehemskonsulenter som har kontor i Västerås, Mora, Uppsala och Hudiksvall. Vårt upptagningsområde är Gävleborg, Dalarna, Uppsala, Västmanland, Södermanland samt Gotland och du förväntas kunna resa i hela vårt område.
Som familjehemskonsulent hos oss är jobbet mycket flexibelt och många arbetsuppgifter går att göra på distans.
Vi vill att du utgår från södra Gävleborg eller Uppsala län.
Krav på dig som söker:
-    Färdigutbildad socionom
-    Erfarenhet från familjehemsvård
-    B-körkort
-    God datorvana
-    Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift
Personliga egenskaper som du behöver ha:
-    Du har social kompetens och är duktig på att handleda familjehem
-    Du är van att hålla högt tempo och är stresstålig
-    Du är positiv och har ett gott bemötande i alla dina möten
-    Tillsammans med dina kollegor tar du ansvar för att utveckla vår verksamhet
Vi erbjuder:
-    Branschenlig lön
-    Förtroendearbetstid och stora möjligheter att jobba på distans
-    Förmånsbil eller lån av verksamhetsbil
-    Stora möjligheter till utbildningar och föreläsningar
-    Ett öppet arbetsklimat där våra värdeord glädje, engagemang och ansvar är ledord
Kvalifikationskrav:
Vi vill att du ska ha god kännedom om BBIC samt har ett brinnande intresse för att arbeta i ett kreativt sammanhang med fokus på hög service och god kvalitet. Vår verksamhet möter idag allt fler barn och ungdomar med omfattande behov av stöd och vi söker dig som drivs av att jobba med denna målgrupp.
Personliga egenskaper/ Kompetens:
Som person måste du både känna dig trygg med att arbeta självständigt och med dina kollegor. Du är trevlig, stöttande och bidrar till en god stämning i arbetsgruppen. Arbetet ställer krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du behöver ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha lätt för att kommunicera på olika sätt med dem vi möter. Vi har förtroendearbetstid vilket innebär att vi har frihet att planera vår tid samtidigt som det förväntas av oss att lägga viss arbetstid på kvällar och helger utifrån verksamhetens bästa. Beredskapstjänstgöring ingår. För mer info om Humanas verksamhet se www.humana.se, 

Varaktighet/Arbetstid
Heltid, tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.
Du är välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då urval kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag 20210323, märk ansökan med ”Familjehemskonsulent Humana”.
Vid frågor, vänligen kontakta Shiaou Pourghobad [email protected]

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet.
Inför anställningsintervju behöver du uppvisa utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Familjehemssekreterare till Placeringsenhet 1 i Uppsala

Ansök    Mar 17    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 1 Har du erfarenhet av arbeta strukturerat och processinriktat även tillsammans med kollegor och samarbetsparners och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som familjehemssekreterare. Vi på Placeringsenhet 1 erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan! Socialförvaltningen är inne i en spännande förändringsprocess där vi målmedvetet arbeta... Visa mer
Placeringsenhet 1

Har du erfarenhet av arbeta strukturerat och processinriktat även tillsammans med kollegor och samarbetsparners och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som familjehemssekreterare. Vi på Placeringsenhet 1 erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan!

Socialförvaltningen är inne i en spännande förändringsprocess där vi målmedvetet arbetar för att kunna ge det bästa till de barn och ungdomar som vi möter. Socialnämnden har antagit en handlingsplan för ökad kvalité inom barn- och ungdomsområdet med målsättning att bli en ledande socialtjänst i Sverige. Som ett led i att nå målen satsas bland annat på utökad grundbemanning och utbildningar som till exempel Signs of Safety.

Placeringsenheterna går under avdelning barn och unga. Vi söker engagerade och stabila socionomer som har tidigare erfarenhet av socialt arbete med föräldrar och barn samt familjehemsvård. Du som söker erbjuds en stimulerande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att delta i Uppsala kommuns familjehemsvård. Vi är två enheter som jobbar med placerade barn och ungdomar. Enheterna består av enhetschef, specialist och barnhandläggare och familjehemssekreterare med flera. Vi har regelbunden extern handledning. Du får vidareutbildning inom de områden som du behöver komplettera din utbildningsbakgrund med för att möta de krav som ställs. Uppsala kommun erbjuder friskvårdsersättning.

På de båda Placeringsenheterna arbetar barnhandläggare som är ansvariga för de placerade barnen/ungdomarna, familjehemssekreterare som utreder familjehem och stödjer familjehemmen, specialisthandläggare både för familjehemsfrågor och för barnhandläggarfrågor. Det finns även gemensamma resurser i form av familjehemssekreterare som ansvarar för rekryteringen, samt ett skolteam med ansvar för skolfrågor. De två enheterna har var sin enhetschef.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att utredningsenheterna beslutar att ett barn/ungdom behöver placeras i ett familjehem. Under utredningstiden skickas en remiss till Placeringsenhet. Remissen delas ut till en familjehemssekreterare som får i uppgift att utifrån remissen och kontakter med utredande socialsekreterare söka efter ett lämpligt familjehem. På placeringsenheterna finns en grupp familjehemssekreterare som har i uppgift att söka och utreda ett tilltänkt familjehem. I deras bank kan familjehemssekreteraren hitta en lämplig familj. Familjehemssekreterarens uppgift blir då att matcha denna familj med det barn som remissen beskriver. Familjehemssekretaren gör en fördjupad utredning av familjehemmet för att bli säker på att det passar just det aktuella barnet.
När barnet/ungdomen är placerad i familjehemmet är det familjehemssekreterarens uppgift att handleda och stötta familjehemmet. Det arbetet sker i samarbete med den barnhandläggare som har ansvaret för barnet/ungdomen.

I uppdraget ingår även att:

• samarbeta med kollegor både från utredningsenhet och egen enhet
• utforska nya arbetssätt
• skriva och dokumentera i Life care.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har socionomexamen. Det är dessutom meriterande om du har utbildning i sign of safety, Life care, Kälvesten, Samtalsmetodik och BBIC. Du har erfarenhet av att ha arbetat strukturerat och processinriktat även tillsammans med kollegor och samarbetsparners. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av socialt arbete med barn och unga och arbete med familjehemsplaceringar i form av stöd till familjehem och upprättade familjehemsutredningar. Du har B-körkort och kunskap att skriva utredningar. Det är även positivt om du har kunskap i lifecare.

Du är bra på att sätta dig in i och förstå andras perspektiv och situation. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Vidare är du analytisk som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Sist men inte minst söker vi dig med ett realistiskt perspektiv på situationer och förmågan att fokusera på rätt saker. Du ser förändring som en möjlighet att komma framåt och anpassar dig enkelt till nya förutsättningar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Catharina Molin, enhetschef, 018-727 64 72
Eva Andersson, familjehemsspecialist, 018-727 61 01

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare inriktning förstärkt stöd

Ansök    Mar 2    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Har du lång erfarenhet av att handleda familjehem, är initiativrik, framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd och vara med att bygga upp en verksamhet med behandlingsfamiljer! Organisatoriskt ingår tjänsten i Placeringsenhet 2, men du arbetar likväl med Placeringsenhet 1. Placeringsenheterna tillhör Avdelning barn och ungdom. Inom avdelningen finns en mottagningsenhet, en... Visa mer
Placeringsenhet 2

Har du lång erfarenhet av att handleda familjehem, är initiativrik, framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd och vara med att bygga upp en verksamhet med behandlingsfamiljer!

Organisatoriskt ingår tjänsten i Placeringsenhet 2, men du arbetar likväl med Placeringsenhet 1. Placeringsenheterna tillhör Avdelning barn och ungdom. Inom avdelningen finns en mottagningsenhet, en säkerhetsplaneringsenhet, fem utredningsenheter samt två placeringsenheter. Avdelningen hålls samman av en avdelningschef. Inom placeringsenheterna finns förstärkt jourhemsverksamhet, traditionellt stöd till familjehem, uppföljning och stöd till placerade barn och deras familjer samt tillhörande myndighetsutövning, skolteam, rekrytering/utredning/utbildning av kontakt- jour- och familjehem. Vi arbetar strukturerat mot mål, använder tjänstedesign som arbetsmodell och jobbar med ständiga förbättringar.


Ditt uppdrag
Förstärkt stöd innebär att du ger tät handledning till familjehem, som utifrån sitt uppdrag har särskilt stora behov av stöd. Närmast har du en kollega med samma uppdrag. Du samarbetar med barnhandläggare och övriga som är involverade i en placering. I tjänsten ingår även att leda reflektionsgrupper. Du samarbetar med familjehemssekreterare i enheterna och deltar i verksamhetens utvecklingsarbete. Planering pågår för att starta en pilotverksamhet med insatsen Behandlingsfamiljer i egen regi, med start hösten 2021. Här kommer du att ha en sammanhållande funktion, med handledning till behandlingsfamiljen som den centrala delen. Du kommer att samarbeta med socialtjänstens utförare i egen regi samt handläggarna på utrednings- och placeringsenheterna.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som är socionom och har handledarutbildning eller motsvarande (ex Steg 1-utbildning). Det är dessutom meriterande om du har TFCO, marte-meo, utbildning inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ICDP och Systemteori. Du ska ha mångårig erfarenhet av handledning av familjehem och mångårig erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga och inkluderat myndighetsutövning. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av barn och ungdom med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Du ska ha körkort och mycket god kunskap i det svenska språket. Det är även positivt om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Lifecare.

Vi ser gärna att du är en person som tar dig an ändrade förutsättningar med ett öppet sinne. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är det viktigt att du är en person som strävar efter att se situationer från ett helhetsperspektiv. Sist men inte minst söker vi dig som har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har förmågan att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marita Eriksson 018-727 14 57.

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare inriktning förstärkt stöd

Ansök    Nov 30    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Har du lång erfarenhet av att handleda familjehem, är framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd och vara med att bygga upp en verksamhet med behandlingsfamiljer! Placeringsenhet 2 tillhör Avdelning barn och ungdom. Inom avdelningen finns en mottagningsenhet, en säkerhetsplaneringsenhet, fem utredningsenheter samt två placeringsenheter. Avdelningen hålls samman av en avdel... Visa mer
Placeringsenhet 2

Har du lång erfarenhet av att handleda familjehem, är framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd och vara med att bygga upp en verksamhet med behandlingsfamiljer!

Placeringsenhet 2 tillhör Avdelning barn och ungdom. Inom avdelningen finns en mottagningsenhet, en säkerhetsplaneringsenhet, fem utredningsenheter samt två placeringsenheter. Avdelningen hålls samman av en avdelningschef. Du tillhör Placeringsenhet 2 men arbetar även mot Placeringsenhet 1. I enheterna ingår förstärkt jourhemsverksamhet, traditionellt stöd till familjehem, uppföljning och stöd till placerade barn och deras familjer samt tillhörande myndighetsutövning, skolteam, rekrytering/utredning/utbildning av kontakt-, jour- och familjehem. Vi arbetar strukturerat mot mål, använder tjänstedesign som arbetsmodell och jobbar med ständiga förbättringar.

Ditt uppdrag
Förstärkt stöd innebär att du ger tät handledning till familjehem, som utifrån sitt uppdrag har särskilt stora behov av stöd. Planering pågår för att inrätta insatsen Behandlingsfamiljer i egen regi, med start våren 2021. Här kommer du att ha en sammanhållande funktion, med handledning till behandlingsfamiljen som den centrala delen. Du kommer att ha en kollega som du arbetar nära. Du kommer att samarbeta med socialtjänstens utförare i egen regi samt handläggarna på utrednings- och placeringsenheterna.

Din bakgrund
Vi söker dig som är socionom och har handledarutbildning eller motsvarande (ex Steg 1-utbildning). Meriterande är om du har marte-meo, utbildning inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ICDP och Systemteori. Du ska ha mångårig erfarenhet av handledning av familjehem och av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga, inkluderat myndighetsutövning. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av barn och ungdom med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Även erfarenhet av verksamhetssystemet Lifecare är önskvärt. Tjänsten kräver att du har körkort och mycket god kunskap i det svenska språket.

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marita Eriksson 018 727 14 57

Facklig företrädare:
Vision, Sofia Venemalm 018-727 12 13
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Dec 21    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Har du erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga, att utreda, matcha och ge stöd till familjehem? Är du dessutom samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person person för oss! Placeringsenhet 2 tillhör Avdelning barn och ungdom. Inom avdelningen finns en mottagningsenhet, en säkerhetsplaneringsenhet, fem utredningsenheter samt två placeringsenheter. Avdelningen hålls samman av en avdelningschef. I placeringsenh... Visa mer
Placeringsenhet 2

Har du erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga, att utreda, matcha och ge stöd till familjehem? Är du dessutom samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person person för oss!

Placeringsenhet 2 tillhör Avdelning barn och ungdom. Inom avdelningen finns en mottagningsenhet, en säkerhetsplaneringsenhet, fem utredningsenheter samt två placeringsenheter. Avdelningen hålls samman av en avdelningschef. I placeringsenheterna 1 och 2 ingår förstärkt jourhemsverksamhet, traditionellt stöd till familjehem, uppföljning och stöd till placerade barn och deras familjer samt tillhörande myndighetsutövning, skolteam, rekrytering/utredning/utbildning av kontakt-, jour- och familjehem. Vi arbetar strukturerat mot mål, använder tjänstedesign som arbetsmodell och jobbar med ständiga förbättringar.

Ditt uppdrag
Familjehemssekreteraren ansvarar för att utreda matchande familjehem, ge stöd och handledning i samband med en placering och under placeringstiden samt föra löpande dokumentation. I förekommande fall utreder vi enligt Nya Kälvestensmetoden. I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen. Du deltar i att matcha barn mot familjehem samt att presentera familjehemsförslag för ansvarig barnhandläggare vilken du vidare samarbetar med under den fortsatta placeringstiden.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen. Har du utbildning inom BBIC, Kälvestensmetoden, systemteori samt handledarutbildning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde, av utredningsarbete samt av att ge stöd till familjehem. Du behöver behärska det svenska språket obehindrat i både tal och skrift. Att du innehar B-körkort är en förutsättning för arbetet. Vi ser gärna att du har kunskap inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. det är även meriterande om du har kunskaper i verksamhetssystemet Lifecare.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar samtidigt som du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Dessutom samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marita Eriksson, enhetschef, 018 727 14 57

Fackliga företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare inriktning förstärkt stöd

Ansök    Feb 9    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Har du lång erfarenhet av att handleda familjehem, är initiativrik, framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd och vara med att bygga upp en verksamhet med behandlingsfamiljer! Organisatoriskt ingår tjänsten i Placeringsenhet 2, men du arbetar likväl med Placeringsenhet 1. Placeringsenheterna tillhör Avdelning barn och ungdom. Inom avdelningen finns en mottagningsenhet, en... Visa mer
Placeringsenhet 2

Har du lång erfarenhet av att handleda familjehem, är initiativrik, framåt och samarbetsinriktad? Då kanske du är rätt person att ge kommunens egna familjehem förstärkt stöd och vara med att bygga upp en verksamhet med behandlingsfamiljer!

Organisatoriskt ingår tjänsten i Placeringsenhet 2, men du arbetar likväl med Placeringsenhet 1. Placeringsenheterna tillhör Avdelning barn och ungdom. Inom avdelningen finns en mottagningsenhet, en säkerhetsplaneringsenhet, fem utredningsenheter samt två placeringsenheter. Avdelningen hålls samman av en avdelningschef. Inom placeringsenheterna finns förstärkt jourhemsverksamhet, traditionellt stöd till familjehem, uppföljning och stöd till placerade barn och deras familjer samt tillhörande myndighetsutövning, skolteam, rekrytering/utredning/utbildning av kontakt- jour- och familjehem. Vi arbetar strukturerat mot mål, använder tjänstedesign som arbetsmodell och jobbar med ständiga förbättringar.


Ditt uppdrag
Förstärkt stöd innebär att du ger tät handledning till familjehem, som utifrån sitt uppdrag har särskilt stora behov av stöd. Närmast har du en kollega med samma uppdrag. Du samarbetar med barnhandläggare och övriga som är involverade i en placering. I tjänsten ingår även att leda reflektionsgrupper. Du samarbetar med familjehemssekreterare i enheterna och deltar i verksamhetens utvecklingsarbete. Planering pågår för att starta en pilotverksamhet med insatsen Behandlingsfamiljer i egen regi, med start hösten 2021. Här kommer du att ha en sammanhållande funktion, med handledning till behandlingsfamiljen som den centrala delen. Du kommer att samarbeta med socialtjänstens utförare i egen regi samt handläggarna på utrednings- och placeringsenheterna.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som är socionom och har handledarutbildning eller motsvarande (ex Steg 1-utbildning). Det är dessutom meriterande om du har TFCO, marte-meo, utbildning inom området neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ICDP och Systemteori. Du ska ha mångårig erfarenhet av handledning av familjehem och mångårig erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga och inkluderat myndighetsutövning. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av barn och ungdom med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Du ska ha körkort och mycket god kunskap i det svenska språket. Det är även positivt om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Lifecare.

Vi ser gärna att du är en person som tar dig an ändrade förutsättningar med ett öppet sinne. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är det viktigt att du är en person som strävar efter att se situationer från ett helhetsperspektiv. Sist men inte minst söker vi dig som har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har förmågan att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marita Eriksson 018-727 14 57.

Facklig företrädare:
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Sep 28    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placering 1 Socialförvaltningen är inne i en spännande förändringsprocess där vi målmedvetet arbetar för att kunna ge det bästa till de barn och ungdomar som vi möter. Socialnämnden har antagit en handlingsplan för ökad kvalité inom barn- och ungdomsområdet med målsättning att bli en ledande socialtjänst i Sverige. Som ett led i att nå målen satsas bland annat på utökad grundbemanning och utbildningar som till exempel Signs of Safety. Placeringsenheter... Visa mer
Placering 1

Socialförvaltningen är inne i en spännande förändringsprocess där vi målmedvetet arbetar för att kunna ge det bästa till de barn och ungdomar som vi möter. Socialnämnden har antagit en handlingsplan för ökad kvalité inom barn- och ungdomsområdet med målsättning att bli en ledande socialtjänst i Sverige. Som ett led i att nå målen satsas bland annat på utökad grundbemanning och utbildningar som till exempel Signs of Safety.

Placeringsenheterna går under avdelning barn och unga. Vi söker engagerade och stabila socionomer som har tidigare erfarenhet av socialt arbete med föräldrar och barn samt familjehemsvård. Du som söker erbjuds en stimulerande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att delta i Uppsala kommuns familjehemsvård. Vi är två enheter som jobbar med placerade barn och ungdomar. Enheterna består av enhetschef, specialist, barnhandläggare och familjehemssekreterare med flera. Vi har regelbunden extern handledning. Du får vidareutbildning inom de områden som du behöver komplettera din utbildningsbakgrund med för att möta de krav som ställs. Uppsala kommun erbjuder friskvårdsersättning samt tillgång till arbetsplatsens gym och träningssal.

Ditt uppdrag
Familjehemssekreteraren ansvarar för att utreda matchande familjehem, ge stöd och handledning i samband med en placering och under placeringstiden samt föra löpande dokumentation. I förekommande fall utreder vi enligt Nya Kälvestensmetoden. I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen. Du deltar i att matcha barn mot familjehem samt att presentera familjehemsförslag för ansvarig barnhandläggare vilken du vidare samarbetar med under den fortsatta placeringstiden. Dokumentation sker i verksamhetssystemet procapita. Din målsättning är att alltid ha barnets bästa i fokus för att på bästa sätt matcha barn och familjehem.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen systemteoretisk grund. Relevant påbyggnadsutbildning såsom BBBIC, Samtalsmetodik, Signs of Safety och Kälvesten är meriterande. Vidare har du erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar och av arbete med familjehemsplaceringar i form av stöd till familjehem och upprättade familjehemsutredningar. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att ha arbetat strukturerat och processinriktat även tillsammans med kollegor och samarbetspartners. Arbetet kräver att du har B körkort. Du behöver också kunskap om att skriva utredningar. Meriterande är kunskap om Procapita/Lifecare.

Du har en god samarbetsförmåga men tycker även om att arbeta självständigt. Du är en stabil person, med gott omdöme, som har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Du är en person som har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har även förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.


Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Catharina Molin, enhetschef, 018-727 64 72

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemskonsulent till Humanas familjehemsvård

Ansök    Nov 9    Humana AB    Familjehemssekreterare
Humanas familjehemsvård växer och vi söker en familjehemskonsulent. Enheten heter familjehemsvården i Uppsala och består av 7 familjehemskonsulenter som har kontor i Uppsala, Västerås, Mora och Hudiksvall. Till denna rekrytering söker vi en person som framförallt kommer arbeta i Västmanland men även i våra övriga upptagningsområden (Uppsala, Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Gotlands län). Arbetet som familjehemskonsulent är både stimulerande och viktig... Visa mer
Humanas familjehemsvård växer och vi söker en familjehemskonsulent. Enheten heter familjehemsvården i Uppsala och består av 7 familjehemskonsulenter som har kontor i Uppsala, Västerås, Mora och Hudiksvall. Till denna rekrytering söker vi en person som framförallt kommer arbeta i Västmanland men även i våra övriga upptagningsområden (Uppsala, Gävleborg, Dalarna, Södermanland och Gotlands län). Arbetet som familjehemskonsulent är både stimulerande och viktigt. Vi gör allt för att våra familjehem, klienter och kunder ska vara nöjda. Det är ett högt tempo och ofta snabba vändningar i vad vi behöver prioritera. Vår enhet har familjehem i flera län och vi reser ofta i jobbet. 
Krav på dig som söker:
-    Färdigutbildad socionom
-    Erfarenhet från familjehemsvård
-    B-körkort
-    God datorvana
-    Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift

Personliga egenskaper som du behöver ha:
-    Du har social kompetens och är duktig på att handleda familjehem
-    Du är van att hålla högt tempo och är stresstålig
-    Du är positiv och har ett gott bemötande i alla dina möten
-    Tillsammans med dina kollegor tar du ansvar för att utveckla vår verksamhet

Vi erbjuder:
-    Branschenlig lön
-    Förtroendearbetstid och stora möjligheter att jobba på distans
-    Förmånsbil eller lån av verksamhetsbil
-    Stora möjligheter till utbildningar och föreläsningar
-    Ett öppet arbetsklimat där våra värdeord glädje, engagemang och ansvar är ledord

Kvalifikationskrav:
Vi vill att du ska ha god kännedom om BBIC samt har ett brinnande intresse för att arbeta i ett kreativt sammanhang med fokus på hög service och god kvalitet. Vår verksamhet möter idag allt fler barn och ungdomar med omfattande behov av stöd och vi söker dig som drivs av att jobba med denna målgrupp.
Personliga egenskaper/ Kompetens:
Som person måste du både känna dig trygg med att arbeta självständigt och med dina kollegor. Du är trevlig, stöttande och bidrar till en god stämning i arbetsgruppen. Arbetet ställer krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du behöver ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha lätt för att kommunicera på olika sätt med dem vi möter. Vi har förtroendearbetstid vilket innebär att vi har frihet att planera vår tid samtidigt som det förväntas av oss att lägga viss arbetstid på kvällar och helger utifrån verksamhetens bästa. Beredskapstjänstgöring ingår. För mer info om Humanas verksamhet se www.humana.se, 

Varaktighet/Arbetstid
Heltid, tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.
Du är välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då urval kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag 20201213, märk ansökan med ”Familjehemskonsulent Västerås”.
Vid frågor, vänligen kontakta Shiaou Pourghobad [email protected]

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos oss samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via systemet.
Inför anställningsintervju behöver du uppvisa utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.

Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Danmark och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se Visa mindre

Familjehemskonsulent

Ansök    Okt 12    LIVUNG AB    Familjehemssekreterare
Livung AB är ett företag som erbjuder konsulentstödda jour- och familjehem. Vi är verksamma i Uppsala men åtar oss uppdrag från kommuner i hela Sverige. Vi har mångårig erfarenhet och goda kunskaper av placerade barn och ungdomar samt skyddsplaceringar. Livung AB är i en expansionsfas och vill hitta vår nya medarbetare som gillar förändringar, men framförallt förbättringar. Vi söker därför en engagerad socionom, beteendevetare eller dig med liknande utbild... Visa mer
Livung AB är ett företag som erbjuder konsulentstödda jour- och familjehem. Vi är verksamma i Uppsala men åtar oss uppdrag från kommuner i hela Sverige. Vi har mångårig erfarenhet och goda kunskaper av placerade barn och ungdomar samt skyddsplaceringar.
Livung AB är i en expansionsfas och vill hitta vår nya medarbetare som gillar förändringar, men framförallt förbättringar. Vi söker därför en engagerad socionom, beteendevetare eller dig med liknande utbildning som bedöms som likvärdig, för att bli en del av vårt team. Som familjehemskonsulent kommer dina uppgifter bestå dels av rekrytering och utredning av nya familjehem dels av att ge stöd och handledning inför och under ett pågående uppdrag. Tjänsten ställer höga krav på flexibilitet och det är en del resor i arbete.
Som person ska du ha en god förmåga att planera och organisera ditt arbete. Du är en god lagspelare som även klarar av att jobba självständigt och vet att det krävs goda färdigheter att hantera stressade situationer vid arbete med människor. Vi ser gärna att du är trygg i dig själv och att du har en god social kompetens. Det förekommer mycket dokumentation i arbetet och du ska därav ha goda kunskaper i svenska språket. Arbetet innebär även en del resor och vi vill därför att du är en van bilförare.
Det är meriterande om du är utbildad i att utreda, utbilda och handleda familjehem. Vi ser även att du har erfarenhet av standardiserade och evidensbaserade utredningsmetoderna BRA-fam och Nya Kälvesten.


Dina arbetsuppgifter:
- Rekrytera, utreda och utbilda familjehem.
- Kontinuerligt rapportera vården skriftligt.
- Hålla och vara med på uppföljningsmöten Visa mindre

Familjehemssekreterare med inriktning mot kontaktpersoner

Ansök    Jul 16    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Resursenheten Tillsammans bidrar vi till att barn som blivit beviljad kontaktpersoninsatsen får kontaktpersoner som har kunskap om sitt uppdrag och ett engagemang. Vill du bli en av oss? Kontaktpersonsgruppen ingår i Resursenheten. Övriga delar i enheten är rekrytering, utredning och utbildning av kontakt-, jour- och familjehem, handledning till jourhem och till familjehem med behov av förstärkt stöd. Enheten har regelbundna grupp- och enhetsmöten. A... Visa mer
Resursenheten

Tillsammans bidrar vi till att barn som blivit beviljad kontaktpersoninsatsen får kontaktpersoner som har kunskap om sitt uppdrag och ett engagemang. Vill du bli en av oss?

Kontaktpersonsgruppen ingår i Resursenheten. Övriga delar i enheten är rekrytering, utredning och utbildning av kontakt-, jour- och familjehem, handledning till jourhem och till familjehem med behov av förstärkt stöd. Enheten har regelbundna grupp- och enhetsmöten. Arbetet sker systematiskt utifrån mål, aktivitet och uppföljning. Samarbete sker med övriga enheter inom Socialförvaltningen.

Ditt uppdrag
I arbetsuppgifterna ingår att rekrytera, utreda och utbilda kontaktpersoner inom socialförvaltningen, avdelningen Barn och ungdom. Uppdragsformen innefattar kontaktperson, kvalificerad kontaktperson, samt kontaktperson vid umgänge. En central del av uppdraget innebär att du utreder nya kontaktpersoner samt matchar kontaktperson och barn som fått beslut om kontaktperson som insats. Du har en rådgivande roll gentemot handläggare inom avdelningen i frågor som gäller kontaktpersonsinsatser. Tillsammans med kollegor leder du reflektions- och utbildningsgrupper i syfte att rusta kontaktpersoner inför sitt uppdrag. Detta innebär kvällsarbete en till två gånger per månad. Du ingår i en grupp om fyra kontaktpersonssekreterare. Uppdraget kräver mycket god samarbetsförmåga.
I arbetet ingår att leda reflektion- och utbildningsgrupper en till två gånger per månad (vardag kl 17 - 20).

Din bakgrund
Vi söker dig som är socionom eller har examen som bedöms motsvarande. Meriterande är systemteori och handledarutbildning. Du har erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga och gärna även av utredning av barn och unga. Erfarenhet av handledning på grupp och individnivå är också önskvärt. Arbetet kräver att du har datakunskaper och mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Kunskaper i verksamhetssystemet Procapita/Lifecare är meriterande liksom B-körkort.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marita Eriksson enhetschef 072-58 19 535

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR Maria Persson 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Jun 29    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenhet 2 Är du en engagerad och stabil socionom med erfarenhet av socialt arbete med föräldrar och barn samt familjehemsvård? Välkommen med din ansökan! Socialförvaltningen är inne i en spännande förändringsprocess där vi målmedvetet arbetar för att kunna ge det bästa till de barn och ungdomar som vi möter. Socialnämnden har antagit en handlingsplan för ökad kvalité inom barn- och ungdomsområdet med målsättning att bli en ledande socialtjänst ... Visa mer
Placeringsenhet 2

Är du en engagerad och stabil socionom med erfarenhet av socialt arbete med föräldrar och barn samt familjehemsvård?
Välkommen med din ansökan!

Socialförvaltningen är inne i en spännande förändringsprocess där vi målmedvetet arbetar för att kunna ge det bästa till de barn och ungdomar som vi möter. Socialnämnden har antagit en handlingsplan för ökad kvalité inom barn- och ungdomsområdet med målsättning att bli en ledande socialtjänst i Sverige. Som ett led i att nå målen satsas bland annat på utökad grundbemanning och utbildningar som t ex Signs of Safety.

Du erbjuds en stimulerande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att delta i Uppsala kommuns familjehemsvård. Vi är två placeringsenheter som jobbar med placerade barn och ungdomar. Enheterna består av enhetschef, specialist och barnhandläggare, familjehemssekreterare m fl. Vi har regelbunden extern handledning. Du får vidareutbildning inom de områden som du behöver komplettera din utbildningsbakgrund med för att möta de krav som ställs. Uppsala kommun erbjuder friskvårdsersättning samt tillgång till arbetsplatsens gym och träningssal.

Ditt uppdrag
Familjehemssekreteraren ansvarar för att utreda matchande familjehem, ge stöd och handledning i samband med en placering och under placeringstiden samt föra löpande dokumentation. I förekommande fall utreder vi enligt Nya Kälvestensmetoden. I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen. Du deltar i att matcha barn mot familjehem samt att presentera familjehemsförslag för ansvarig barnhandläggare vilken du vidare samarbetar med under den fortsatta placeringstiden. Dokumentation sker i verksamhetssystemet procapita. Din målsättning är att alltid ha barnets bästa i fokus för att på bästa sätt matcha barn och familjehem.

Din bakgrund
Vi söker dig som är socionom. Systemteoretisk grund. Relevant påbyggnadsutbildning såsom Signs of safety, ICDP och Nya Kälvestenmetoden är meriterande. Du har erfarenhet av att jobba med myndighetsutövning inom socialtjänsten. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av familjehemsvård och som utredare på barn -och familjeenhet. Du behöver ha kännedom om Socialtjänstlagen och vara bra på att dokumentera. Arbetet kräver att du har B-körkort, datorvana, gärna kunskap i Pro Capita och goda kunskaper i svenska språket.

Du har en god samarbetsförmåga men tycker även om att arbeta självständigt.
Du är en stabil person, med gott omdöme, som har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har även förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.


Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Eva Andersson, enhetschef, 018-727 61 01
Catharina Molin, enhetschef, 018-727 64 72

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR Maria Persson, 018-727 24 24
Vision Lena Florén, 018-727 24 30

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemskonsulent Sökes

Stordala Vård & Omsorg AB är ett familjärt företag med kontor i mysiga vindslokaler i hjärtat av Uppsala. Våra nuvarande verksamhetsområden är konsulentstödd familjehemsverksamhet, stödboende, utbildning, öppenvård och företagshälsovård riktat mot missbruk. Vi är medlemmar och certifierade av Riksförbundet för Förstärkt Familjehemsvård (RFF) och lägger stor vikt vid att aktivt vara en del av utvecklingen mot en bättre familjehemsvård i Sverige. Du som sök... Visa mer
Stordala Vård & Omsorg AB är ett familjärt företag med kontor i mysiga vindslokaler i hjärtat av Uppsala. Våra nuvarande verksamhetsområden är konsulentstödd familjehemsverksamhet, stödboende, utbildning, öppenvård och företagshälsovård riktat mot missbruk. Vi är medlemmar och certifierade av Riksförbundet för Förstärkt Familjehemsvård (RFF) och lägger stor vikt vid att aktivt vara en del av utvecklingen mot en bättre familjehemsvård i Sverige.
Du som söker ska ha en socionomexamen eller motsvarande (exempelvis kandidatexamen med relevant kursinnehåll i sociologi, psykologi, pedagogik etc. med tillägg i socialrätt). Du ska ha arbetat inom den sociala sektorn med barn och unga i minst 5 år med erfarenhet av familjehemsvård och då gärna som familjehemskonsulent eller familjehemssekreterare. Önskvärt om du är utbildad i Nya Kälvestensmetoden.
Som person är du initiativtagande, social och kan arbeta självständigt samtidigt som du är bra på att samarbeta. Du är bekväm i att befinna dig i olika miljöer och kan ha ett pragmatiskt förhållningssätt i ditt arbete. Det är en fördel om du föredrar ett flexibelt arbete med möjlighet att styra din egen tid till viss del framför ett kontorsjobb med fast tid och plats.
Som familjehemskonsulent inom Stordala Vård & Omsorg är dina främsta arbetsuppgifter att stötta, handleda och vägleda upp till 10 familjehem med placeringar av varierande problematik och ålder, i detta ingår även möten och samtal med myndigheter och biologiskt nätverk. Du är även med och rekryterar och utreder nya familjehem. Du är med och utformar genomförandeplaner och ansvarar för att familjehemmen arbetar för att nå målen. Du är även med i arbetet kring placering och matchning. I tjänsten ingår jour/beredskap via telefon.
Utifrån att vi är ett litet företag ser vi sökanden som är prestigelösa och kan tänka sig att göra uppgifter inom andra områden i verksamheten om detta behövs och om det finns utrymme till detta inom den ordinarie verksamheten. Vi behöver dig som vill växa tillsammans med oss! Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Jun 7    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placeringsenheterna 1 och 2 Är du en engagerad och stabil socionom med erfarenhet av socialt arbete med föräldrar och barn samt familjehemsvård? Vill du ha ett spännande, utmanande och roligt jobb? Vi ser fram emot din ansökan! Vi behöver utöka våra enheter med fler familjehemssekreterare. Utmaningen är att få det tredelade föräldraskapet att fungera så bra som möjligt för alla berörda, liksom att få alla familjehem att känna att de utgör en viktig del... Visa mer
Placeringsenheterna 1 och 2

Är du en engagerad och stabil socionom med erfarenhet av socialt arbete med föräldrar och barn samt familjehemsvård? Vill du ha ett spännande, utmanande och roligt jobb?
Vi ser fram emot din ansökan!

Vi behöver utöka våra enheter med fler familjehemssekreterare. Utmaningen är att få det tredelade föräldraskapet att fungera så bra som möjligt för alla berörda, liksom att få alla familjehem att känna att de utgör en viktig del i barnens utveckling och liv. Socialförvaltningen är inne i en spännande förändringsprocess där vi målmedvetet arbetar för att kunna ge det bästa till de barn och ungdomar som vi möter. Socialnämnden har antagit en handlingsplan för ökad kvalité inom barn- och ungdomsområdet med målsättning att bli en ledande socialtjänst i Sverige. Som ett led i att nå målen satsas bland annat på utökad grundbemanning och utbildningar som till exempel Signs of Safety. Placeringsenheterna går under avdelning barn. Du som söker erbjuds en stimulerande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att delta i Uppsala kommuns familjehemsvård. Vi är två av tre enheter som jobbar med placerade barn och ungdomar. Enheterna består av enhetschef, specialist och barnhandläggare, familjehemssekreterare med fler. Vi har regelbunden extern handledning. Du får vidareutbildning inom de områden som du behöver komplettera din utbildningsbakgrund med för att möta de krav som ställs. Under hösten kommer enheterna även att erhålla handledning enligt Signs of Safety parallellt med den ordinarie handledningen. Uppsala kommun erbjuder friskvårdsersättning samt tillgång till arbetsplatsens gym och träningssal.

Ditt uppdrag
Familjehemssekreteraren ansvarar för att utreda matchande familjehem, ge stöd och handledning i samband med en placering och under placeringstiden samt föra löpande dokumentation. I förekommande fall utreder vi enligt Nya Kälvestensmetoden. I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen. Du deltar i att matcha barn mot familjehem samt att presentera familjehemsförslag för ansvarig barnhandläggare vilken du vidare samarbetar med under den fortsatta placeringstiden. Dokumentation sker i verksamhetssystemet procapita. Din målsättning är att alltid ha barnets bästa i fokus för att på bästa sätt matcha barn och familjehem.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen. Har du utbildning i samtalsmetodik, Nya Kälvesten, Signs of Safety och ICDP ses det som meriterande för tjänsten. Du har mångårig erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom socialtjänsten samt av arbete som utredare på barn- och familjeenhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med familjehemsvård. B-körkort, goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt datorvana är en förutsättning för arbetet. Vi ser gärna att du har kunskaper i procapita.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Eva Andersson, enhetschef, 018-727 61 01
Catharina Molin, enhetschef, 018-727 64 72

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Hos oss kan du arbeta med individ- och familjeomsorg och ge stöd till familjer och personer med beroendeproblematik. Vi jobbar med socialjour, bostadssociala frågor och mottagning av ensamkommande barn. Andra uppdrag handlar om familjerättsliga frågor, barnrättsfrågor, samordning mot våld i nära relationer och insatser för den nationella minoriteten romer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Bli familjehem

Ansök    Maj 29    Patia AB    Familjehemssekreterare
Som familjehem kommer du att ha en konsulent som stöttar och utbildar dig så att du känner dig trygg i din roll som jour- eller familjehem. Samtliga familjehem som arbetar på uppdrag av Patia genomgår en initial bedömning; Bra Fam i vilken man bedömer lämplighet i uppdraget som familjehem för att sedan genomgå vår utredning. Läs med på https://www.patia.se/bli-familjehem Du har ett genuint engagemang och en vilja att hjälpa till. Det spelar ingen roll ... Visa mer
Som familjehem kommer du att ha en konsulent som stöttar och utbildar dig så att du känner dig trygg i din roll som jour- eller familjehem.
Samtliga familjehem som arbetar på uppdrag av Patia genomgår en initial bedömning; Bra Fam i vilken man bedömer lämplighet i uppdraget som familjehem för att sedan genomgå vår utredning. Läs med på https://www.patia.se/bli-familjehem
Du har ett genuint engagemang och en vilja att hjälpa till.
Det spelar ingen roll om du är gift/skild/ensamstående, om du har barn eller ej, om du har husdjur, bor på landet eller i stan, bor i villa eller lägenhet.
Det viktiga är att du i ditt hem kan erbjuda ett ledigt rum åt ett barn eller en ungdom som i längre eller kortare perioder inte kan bo hemma, att du har en god omhändertagande och stöttande förmåga och ett varmt, inkluderande sinne för dessa barn och unga.
Patia är ett omsorgsföretag verksamt inom vård och behandling av unga, omsorg av vuxna med funktionsnedsättning mm. Våra omsorgstjänster sätter människan i centrum och med utgångspunkt i individens situation och önskemål skapar vi en innehållsrik, trygg och utvecklande tillvaro. Vi har skyddade boenden, HVB-hem, Akut- och utredningshem för föräldrar med omsorgssvikt, stödboenden, öppenvård, LSS-boenden och jour- och familjehem.

https://www.patia.se/bli-familjehem Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Okt 21    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Placering 1 Vill du ha ett spännande, utmanande och roligt arbete där du arbetar med barn, ungdomar och familjer? Vi behöver utöka vår enhet med fler familjehemssekreterare. Utmaningen är att få det tredelade föräldraskapet att fungera så bra som möjligt för alla berörda, liksom att få alla familjehem att känna att de utgör en viktig del i barnens utveckling och liv. Välkommen med din ansökan! Socialförvaltningen är inne i en spännande förändringsproce... Visa mer
Placering 1

Vill du ha ett spännande, utmanande och roligt arbete där du arbetar med barn, ungdomar och familjer?
Vi behöver utöka vår enhet med fler familjehemssekreterare. Utmaningen är att få det tredelade föräldraskapet att fungera så bra som möjligt för alla berörda, liksom att få alla familjehem att känna att de utgör en viktig del i barnens utveckling och liv.
Välkommen med din ansökan!

Socialförvaltningen är inne i en spännande förändringsprocess där vi målmedvetet arbetar för att kunna ge det bästa till de barn och ungdomar som vi möter. Socialnämnden har antagit en handlingsplan för ökad kvalité inom barn- och ungdomsområdet med målsättning att bli en ledande socialtjänst i Sverige. Som ett led i att nå målen satsas bland annat på utökad grundbemanning och utbildningar som t ex Signs of Safety. Placeringsenheterna går under avdelning barn och unga.

Vi söker engagerade och stabila socionomer som har tidigare erfarenhet av socialt arbete med föräldrar och barn samt familjehemsvård. Du som söker erbjuds en stimulerande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att delta i Uppsala kommuns familjehemsvård. Vi är två av tre enheter som jobbar med placerade barn och ungdomar. Enheterna består av enhetschef, specialist, barnhandläggare och familjehemssekreterare med flera. Vi har regelbunden extern handledning. Du får vidareutbildning inom de områden som du behöver komplettera din utbildningsbakgrund med för att möta de krav som ställs. Under hösten kommer enheterna även att erhålla handledning enligt Signs of Safety parallellt med den ordinarie handledningen. Uppsala kommun erbjuder friskvårdsersättning samt tillgång till arbetsplatsens gym och träningssal.

Ditt uppdrag
Familjehemssekreterarna ansvarar för att utreda matchande familjehem, ge stöd och handledning i samband med en placering och under placeringstiden föra löpande dokumentation. I förekommande fall utreder vi enligt Nya Kälvestensmetoden. I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen. Din målsättning är att alltid ha barnets bästa i fokus för att på bästa sätt matcha barn och familjehem. Du presenterar familjehemsförslag för ansvarig barnhandläggare vilken du vidare samarbetar med under den fortsatta placeringstiden. Dokumentation sker i verksamhetssystemet Procapita.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen och vi värdesätter om du har utbildning i nya Kälvestenmetoden och i samtalsmetodik men gärna även i Signs of safety och ICDP. Du har sen tidigare erfarenhet av att jobba med myndighetsutövning inom socialtjänsten. Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av familjehemsvård och av arbete som utredare på barn- och familjeenhet. Vi förutsätter att du innehar B-körkort och eftersom digital dokumentation är en viktig del av arbetet krävs både god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift samt god datorvana. Kunskap i Procapita anses även det meriterande.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har både förmåga att samarbeta och vara empatisk vilket innebär att du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt att du snabbt kan sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är vidare lugn och samlad i olika situationer med förmågan att fokusera på rätt saker och med en helhetssyn kan du se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Catharina Molin, enhetschef, 018-727 64 72

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 94.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Hos oss kan du arbeta med individ- och familjeomsorg och ge stöd till familjer och personer med beroendeproblematik. Vi jobbar med socialjour, bostadssociala frågor och mottagning av ensamkommande barn. Andra uppdrag handlar om familjerättsliga frågor, barnrättsfrågor, samordning mot våld i nära relationer och insatser för den nationella minoriteten romer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare , stöd och handledning till jourhem barn och unga

Ansök    Mar 22    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Resursenheten Vill du ge stöd och handledning till socialförvaltningens jourhem? Sök tjänsten som familjehemssekreterare! Arbetet är teambaserat. Du kommer att ingå i en grupp om fem familjehemssekreterare, varav tre är inriktade mot jourhem och två mot familjehem. Gemensamt utvecklar vi våra handledningsverktyg. Vi arbetar systematiskt med utvecklingsarbete. Enheten består av ytterligare två grupper. Dessa är inriktade på rekrytering, utredning och ut... Visa mer
Resursenheten

Vill du ge stöd och handledning till socialförvaltningens jourhem? Sök tjänsten som familjehemssekreterare!

Arbetet är teambaserat. Du kommer att ingå i en grupp om fem familjehemssekreterare, varav tre är inriktade mot jourhem och två mot familjehem. Gemensamt utvecklar vi våra handledningsverktyg. Vi arbetar systematiskt med utvecklingsarbete.
Enheten består av ytterligare två grupper. Dessa är inriktade på rekrytering, utredning och utbildning av kontaktfamiljer, jour- och familjehem samt kontaktpersoner. Enheten hålls samman av en enhetschef.
För alla oss på enheten är trevnad och kamratskap på jobbet viktigt. Förutom att vi förstås fikar och äter lunch tillsammans, har vi också after work en gång per månad och ibland någon annan gemensam aktivitet.
Vi erbjuder extern handledning, introduktion, årsarbetstid, friskvårdsersättning samt tillgång till arbetsplatsens gym och träningslokal, intern utbildning signs of safety och eventuell kompletterande påbyggnad som tjänsten kräver.

Ditt uppdrag
Huvuduppdraget är att ge stöd och handledning till socialförvaltningens förstärkta (kontrakterade) jourhem och till jourhem som vi samarbetar med men som inte är kontrakterade.
Du:


• stödjer och handleder jourhemmen vid, och under placering
• samarbetar med barnets socialsekreterare
• matchar barn och jourhem utifrån remiss
• deltar aktivt i och leder regelbundet återkommande reflektionsträffar och övrig fortbildning som anordnas för jourhemmen
• deltar vid utredningsprocessen av blivande jourhem
• deltar aktivt i olika planeringsmöten
• deltar aktivt i gruppens utvecklingsarbete
• dokumenterar i procapita och sköter viss administration

Din bakgrund
Vi söker dig som är socionom. Du har erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga, av familjehemsvård samt av stödsamtal. Har du erfarenhet av handledning individuellt och/eller i grupp, av socialtjänstens utredningsarbete inom barn- och ungområdet samt av NPF hos barn och unga är även det meriterande för tjänsten. Du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift, datakunskaper och B-körkort. Det är önskvärt om du även har kunskaper i verksamhetssystemet procapita.

Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser även att du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marita Eriksson, enhetschef, 018-727 14 57

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Hos oss kan du arbeta med individ- och familjeomsorg och ge stöd till familjer och personer med beroendeproblematik. Vi jobbar med socialjour, bostadssociala frågor och mottagning av ensamkommande barn. Andra uppdrag handlar om familjerättsliga frågor, barnrättsfrågor, samordning mot våld i nära relationer och insatser för den nationella minoriteten romer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare med inriktning mot utredning av familjehem

Ansök    Mar 22    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Resursenheten Hos oss kommer du att rekrytera, utreda, utbilda samt rusta kontakt-, jour och familjehem i syfte att främja hållbara placeringar. Låter detta intressant? Sök tjänsten som familjehemssekreterare! Gruppen ”Famrek” består av fyra tjänster och är en del av Resursenheten, där även utredning av kontaktpersoner samt handledning till förstärkta jour- och familjehem ingår. Enheten, inklusive "Famrek" är en stabil enhet, där medarbetarna är erfarn... Visa mer
Resursenheten

Hos oss kommer du att rekrytera, utreda, utbilda samt rusta kontakt-, jour och familjehem i syfte att främja hållbara placeringar. Låter detta intressant? Sök tjänsten som familjehemssekreterare!

Gruppen ”Famrek” består av fyra tjänster och är en del av Resursenheten, där även utredning av kontaktpersoner samt handledning till förstärkta jour- och familjehem ingår. Enheten, inklusive "Famrek" är en stabil enhet, där medarbetarna är erfarna och kompetenta. De fyra i famrek har nära samarbete och arbetar i team.
Vi arbetar systematiskt med mål, aktiviteter och uppföljning. Att arbeta med flöden och rutiner är en grundbult. Vi arbetar därmed kontinuerligt med verksamhetens utveckling.
För alla oss på enheten ät trevnad och kamratskap på jobbet viktigt Förutom att vi förstås fikar och äter lunch tillsammans, har vi också after work en gång i månaden och ibland någon annan gemensam aktivitet.

Vi erbjuder extern handledning, introduktion, årsarbetstid, friskvårdsersättning samt tillgång till arbetsplatsens gym och träningslokal, intern utbildning signs of safety och eventuell kompletterande påbyggnad som tjänsten kräver.
Inledningsvis sker rekryteringen pga barnledighet, men med goda möjligheter till fortsatt arbete i gruppen, eller i enheten.

Ditt uppdrag
Gruppens uppdrag är att rekrytera, utreda, utbilda samt rusta kontakt-, jour och familjehem i syfte att främja hållbara placeringar.
Ditt uppdrag är att utreda kontakt-, jour och familjehem efter intresseanmälan. I utredningen bedöms om hemmet har tillräckligt med resurser för att ta emot ett barn i sitt hem. Utredningen vilar på socialstyrelsens vägledning om risk- och skyddsfaktorer. I utredningen kan djupintervju ingå. Du föreslår matchning mellan barn och nyutredda eller nygamla familjehem. I detta stadium har du nära samarbete med placeringsenheterna som har uppdrag att ge stöd till familjehemmet och barnet under placeringstiden.
En del i uppdraget är rekrytering av nya kontakt- och famíljehem, som delvis sker via sociala medier. För att rusta familjerna deltar du i att anordna temakvällar, familjehemsdagar och dylikt. Gruppen genomför socialstyrelsens familjehemsutbildning Ett hem att växa i.
Gruppens arbete är teambaserat.

Din bakgrund
Vi söker dig som är socionom. Har du utbildning i Kälvestenmetoden, familjehemsvinjetter, familjehemsutbildningen "Ett hem att växa i" och/eller utbildning i systemteori är även det meriterande för tjänsten. Du har erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga. Det är meriterande om du även har erfarenhet av jour- /familjehemsvård, av att leda grupper samt av utredningsarbete av barn och unga. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift, datakunskaper och B-körkort. Det är önskvärt om du även har kunskaper i verksamhetssystemet procapita.

Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare är du kommunikativ, du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt är flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marita Eriksson, enhetschef, 072-581 95 35

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Hos oss kan du arbeta med individ- och familjeomsorg och ge stöd till familjer och personer med beroendeproblematik. Vi jobbar med socialjour, bostadssociala frågor och mottagning av ensamkommande barn. Andra uppdrag handlar om familjerättsliga frågor, barnrättsfrågor, samordning mot våld i nära relationer och insatser för den nationella minoriteten romer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Familjehemssekreterare ; Förtärkt stöd och handledning till familjehem

Ansök    Mar 22    Uppsala kommun    Familjehemssekreterare
Resursenheten Vill du ge stöd och handledning till familjehem med behov av förstärkt stöd? Sök tjänsten som familjehemssekreterare! Arbetet är teambaserat. Du kommer att ingå i en grupp om fem familjehemssekreterare, varav två är inriktade mot familjehem och tre mot jourhem. Gemensamt utvecklar vi våra handledningsverktyg. Vi arbetar systematiskt med utvecklingsarbete. Enheten består av ytterligare två grupper. Dessa är inriktade på rekrytering, utredn... Visa mer
Resursenheten

Vill du ge stöd och handledning till familjehem med behov av förstärkt stöd? Sök tjänsten som familjehemssekreterare!

Arbetet är teambaserat. Du kommer att ingå i en grupp om fem familjehemssekreterare, varav två är inriktade mot familjehem och tre mot jourhem. Gemensamt utvecklar vi våra handledningsverktyg. Vi arbetar systematiskt med utvecklingsarbete.
Enheten består av ytterligare två grupper. Dessa är inriktade på rekrytering, utredning och utbildning av kontaktfamiljer, jour- och familjehem samt kontaktpersoner. Enheten hålls samman av en enhetschef.
För alla oss på enheten är trevnad och kamratskap på jobbet viktigt. Förutom att vi förstås fikar och äter lunch tillsammans, har vi också after work en gång per månad och ibland någon annan gemensam aktivitet.
Vi erbjuder extern handledning, introduktion, årsarbetstid, friskvårdsersättning samt tillgång till arbetsplatsens gym och träningslokal, intern utbildning signs of safety och eventuell kompletterande påbyggnad som tjänsten kräver.

Ditt uppdrag
Huvuduppdraget är att ge stöd och handledning till familjehem som är i behov av stöd. Det förstärkta stödet ges exempelvis i samband med en placering i oerfarna familjehem i syfte att skapa goda förutsättningar för en hållbar placering. Det kan också ges till familjehem med pågående placering där det finns risk för sammanbrott. Stödet omfattas av hög tillgänglighet och täta hembesök efter familjehemmets behov och en utarbetad plan.

Du kommer att:

• stödja och handleda familjehem
• tillsammans med familjehemmet utformar en plan för genomförandet
• har ett nära samarbete med barnhandläggare och andra berörda inom placeringsenheterna
• delta aktivt i olika planeringsmöten
• delta aktivt i reflektionsgrupper som anordnas för familjehemmen
• delta aktivt i gruppens utvecklingsarbete
• dokumentera i verksamhetssystemet Procapita och sköta viss administation


Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning. Vi ser gärna att du har utbildning inom signs of safety, systemteori, vägledande samspel (ICDP), neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) samt handledarutbildning. Erfarenhet av socialtjänstens verksamhetsområde barn och unga, familjehemsvård och stödsamtal är en förutsättning för arbetet. Har du erfarenhet av handledning individuellt eller i grupp, socialtjänstens utredningsarbete inom barn- och unga området eller av NPF hos barn och unga ses det som meriterande. Vi ser att du har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift, datakunskaper och B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskaper i verksamhetssystemet Procapita.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marita Eriksson, enhetschef Resursenheten, 018-727 14 57

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Hos oss kan du arbeta med individ- och familjeomsorg och ge stöd till familjer och personer med beroendeproblematik. Vi jobbar med socialjour, bostadssociala frågor och mottagning av ensamkommande barn. Andra uppdrag handlar om familjerättsliga frågor, barnrättsfrågor, samordning mot våld i nära relationer och insatser för den nationella minoriteten romer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre