Lediga jobb Rättsmedicinalverket i Uppsala

Se alla lediga jobb från Rättsmedicinalverket i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala

Vill du arbeta som rättsmedicinsk assistent och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och. Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol. Avdelningen för rättsmedicin genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi ... Visa mer
Vill du arbeta som rättsmedicinsk assistent och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelningen för rättsmedicin genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott. Inom avdelningen för rättsmedicin finns sex rättsmedicinska enheter placerade i Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Linköping och Lund.

Det här gör vi:
Rättsmedicin - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Enheten för rättsmedicin i Uppsala består av 25 medarbetare som tillsammans arbetar med att genomföra rättsmedicinska obduktioner samt utfärda rättsintyg.


Ditt uppdrag

Som rättsmedicinsk assistent  arbetar du huvudsakligen praktiskt med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet. Administrativa arbetsuppgifter som t. ex. registrering av ärenden, kontakter med polis, vårdgivare och begravningsbyråer ingår även i arbetet. Att bidra till vävnadsdonationsverksamheten som bedrivs på enheten ingår också i arbetsuppgifterna, liksom att ha en aktiv medverkan i kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer


• Minst gymnasiekompetens
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Aktuell arbetslivserfarenhet från praktiskt arbete inom till exempel vård eller annat fysiskt/psykiskt krävande arbete

Meriterande


• Goda anatomiska kunskaper

Personliga egenskaper/förmågor

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, eftersom både interna och externa kontakter är en viktig del av rollen. Vi söker dig som är stabil, kvalitetsmedveten samt serviceinriktad. Arbetet är utmanande dels psykiskt, då mycket av verksamheten innefattar svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar. För att kunna hantera arbetet krävs därför såväl integritet och personlig mognad. Arbetet är även fysiskt krävande, då det innefattar såväl finmotoriska som fysiskt tunga moment, vilket ställer krav på god fysik. Därtill har du med din positiva attityd lätt för att samarbeta med andra och bidrar därmed till en god arbetsmiljö.

Anställningen

Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning med placering på den rättsmedicinska enheten i Uppsala. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov.  I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lisa Pettersson, tel 010-483 47 67. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tfn 010-483 41 31, och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 24.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-21. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. Visa mindre

Utredare till den Rättsmedicinska enheten i Uppsala

"Att jobba som rättsmedicinsk utredare på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att medverka till att bringa klarhet i omständigheterna kring våra dödsfallsutredningar är jag också en del av rättskedjan. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och". Kajsa Kepplerus, rättsmedicinsk utredare vid den rättsmedicinska enheten i Lund På Rättsmedicinalverket har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar m... Visa mer
"Att jobba som rättsmedicinsk utredare på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att medverka till att bringa klarhet i omständigheterna kring våra dödsfallsutredningar är jag också en del av rättskedjan. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och".

Kajsa Kepplerus, rättsmedicinsk utredare vid den rättsmedicinska enheten i Lund

På Rättsmedicinalverket har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland andra polis, åklagare och domstol.

Avdelningen för rättsmedicin genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott. Inom avdelningen för rättsmedicin finns sex rättsmedicinska enheter placerade i Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Linköping och Lund.

Det här gör vi:
Rättsmedicin - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Enheten för rättsmedicin i Uppsala består av 25 personer som tillsammans arbetar med att genomföra rättsmedicinska obduktioner, samt utfärda rättsintyg.

Ditt uppdrag
Som utredare är din viktigaste uppgift att samla in, sortera och värdera information kopplade till våra rättsmedicinska ärenden. Vara delaktig i att driva enhetens vävnadsdonationsverksamhet.

Det innebär bland annat att inhämta, sammanställa och komplettera information om den avlidnes hälsotillstånd och levnadsförhållanden samt omständigheterna kring dödsfall som ett underlag till rättsläkaren. Du har dagliga kontakter med framförallt polisen men även hälso- och sjukvård. Identifiera lämpliga donatorer och samverkan med vävnadsinrättningar samt kunna bistå vid donation.

Du är administratörerna behjälplig med uppgifter så som att skriva efter diktat, posthantering, och ärendehantering.

Kvalifikationer


• Legitimerad sjuksköterska eller annan medicinsk utbildning, som RMV bedömer likvärdig
• Aktuell arbetslivserfarenhet inom till exempel sjukvård, Polisen eller annat som RMV bedömer likvärdig
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

 

 

 

Meriterande


• Medicinsk sekreterarutbildning eller utbildning/erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga
• Kompletterande utbildningar/erfarenheter inom relevanta verksamhetsområden

 

Personliga egenskaper och förmågor
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper, eftersom både interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet. Arbetet kan vara utmanande psykiskt, då mycket av verksamheten innefattar svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar.

Vi ser därför att du har hög integritet och att du agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Som person är du noggrann, strukturerad, flexibel och serviceinriktad. Därtill har du med din positiva attityd lätt för att skapa goda relationer, samarbeta med andra och bidrar därmed till en god arbetsmiljö på enheten.

Anställningen
Anställningen är en visstidsanställning på 6 månader med placering i Uppsala. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Myndighetens enheter finns på olika orter i Sverige och det kan förekomma resor i tjänsten.

Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. Intervjuer kan komma att ske löpande. I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande gruppchef Lisa Pettersson, tfn 010-483 47 67. Facklig företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tfn 010-483 41 31, och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 24.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/ 

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 2024-02-21.Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Visa mindre

Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala - sommarvik

Vill du arbeta som rättsmedicinsk assistent i sommar och bidra med svar i rättskedjan? ”Att jobba som rättsmedicinsk assistent på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att assistera vid rättsmedicinska obduktioner är jag också en del av rättskedjan. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och." Emil, rättsmedicinsk assistent vid den rättsmedicinska enheten i Stockholm På Rättsmedicinalverket har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som d... Visa mer
Vill du arbeta som rättsmedicinsk assistent i sommar och bidra med svar i rättskedjan?
”Att jobba som rättsmedicinsk assistent på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att assistera vid rättsmedicinska obduktioner är jag också en del av rättskedjan. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och."
Emil, rättsmedicinsk assistent vid den rättsmedicinska enheten i Stockholm

På Rättsmedicinalverket har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och att skapa ett rättssäkert samhälle. Enheten för rättsmedicin i Uppsala består av ca 25 medarbetare som tillsammans arbetar med att genomföra rättsmedicinska obduktioner och utfärda rättsintyg.

Ditt uppdrag
Som rättsmedicinsk assistent (obduktionstekniker) arbetar du huvudsakligen med att rent praktiskt förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet. Du kan även komma att ha kontakt med polis, anhöriga och begravningsentreprenörer.

Kvalifikationer
• Avslutad gymnasieutbildning
• Du har praktisk arbetslivserfarenhet från såväl fysiskt som psykiskt krävande arbete
• Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Meriterande
• Erfarenhet av arbete med avlidna, till exempel från obduktionsverksamhet, vården eller blåljusverksamhet
• Goda kunskaper inom anatomi

Dina personliga egenskaper och förmågor
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper eftersom arbetet kräver en hög kvalitetsmedvetenhet samt god samarbetsförmåga. Du är en lugn och stabil person, är lyhörd för verksamheten och kollegors behov, har ett flexibelt förhållningssätt samt bidra till ett bra arbetsklimat.

För att kunna hantera arbetet krävs såväl integritet som personlig mognad. Arbetsuppgifterna är både fysiskt och psykiskt utmanande. Dels ingår såväl finmotoriska som fysiskt tunga moment, vilket ställer krav på god fysik, dels innefattar verksamheten att kunna hantera svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar.

Anställningen
Anställningen är ett tidsbegränsat vikariat på heltid under sommarperioden 2024, mellan den 3 juni och 23 augusti, vid den rättsmedicinska enheten i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse, dock senast tillträdesdatum den 3 juni. 

Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.


Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lisa Pettersson, tfn 010-483 47 67. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tfn 010-483 41 31, och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 24

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 2024-04-29. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.


Rättsmedicinalverkets hemsida: www.rmv.se Visa mindre

Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala

Vill du arbeta som rättsmedicinsk assistent och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och. Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol. Avdelningen för rättsmedicin genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi ... Visa mer
Vill du arbeta som rättsmedicinsk assistent och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelningen för rättsmedicin genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott. Inom avdelningen för rättsmedicin finns sex rättsmedicinska enheter placerade i Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Linköping och Lund.

Det här gör vi:
Rättsmedicin - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Vid den rättsmedicinska enheten i Uppsala arbetar 23 medarbetare, fördelat över yrkesgrupperna läkare, biomedicinska analytiker, rättsmedicinska assistenter, administratörer och utredare.


Ditt uppdrag

Som rättsmedicinsk assistent arbetar du huvudsakligen praktiskt med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet. Administrativa arbetsuppgifter som t.ex. registrering av ärenden, kontakter med polis, vårdgivare och begravningsbyråer ingår även i arbetet. Till arbetsuppgifterna hör också att bidra till vävnadsdonationsverksamheten, som bedrivs på enheten, liksom att ha en aktiv medverkan i kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer


• Minst gymnasiekompetens
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Aktuell arbetslivserfarenhet från praktiskt arbete inom till exempel vård eller annat fysiskt/psykiskt krävande arbete

Meriterande


• Goda anatomiska kunskaper

Personliga egenskaper/förmågor

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, eftersom både interna och externa kontakter är en viktig del av rollen. Vi söker dig som är stabil, kvalitetsmedveten samt hjälpsam och tillmötesgående. Arbetet är utmanande dels psykiskt, då mycket av verksamheten innefattar svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar. För att kunna hantera arbetet krävs därför såväl integritet och personlig mognad. Arbetet är även fysiskt krävande, då det innefattar såväl finmotoriska som fysiskt tunga moment, vilket ställer krav på god fysik. Därtill har du med din positiva attityd lätt för att samarbeta med andra och bidrar därmed till en god arbetsmiljö.

Anställningen

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning med placering i Uppsala. Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Myndighetens enheter finns på olika orter i Sverige och det kan därför ingå resor i tjänsten.

Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov.  I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sara Åkerström, tel  010-483 47 91. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tfn 010-483 41 31, och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 24.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 2023-06-22. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. Visa mindre

Gruppchef till Rättsmedicinalverket i Uppsala

Vill du arbeta som gruppchef och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och. På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle. Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler ... Visa mer
Vill du arbeta som gruppchef och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

På Rättsmedicinalverket (RMV) har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar med svar i rättskedjan och till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Avdelningen för rättsmedicin genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott. Inom avdelningen för rättsmedicin finns sex rättsmedicinska enheter placerade i Umeå, Uppsala, Stockholm, Göteborg, Linköping och Lund.

Det här gör vi:

Rättsmedicin - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Vi söker nu en gruppchef för administratörer, utredare, biomedicinska analytiker och rättsmedicinska assistenter vid den rättsmedicinska enheten i Uppsala. Gruppen består av 13 medarbetare. 

Ditt uppdrag

Tjänsten är en delad roll som innefattar dels att du arbetar operativt i verksamheten, dels är gruppchef för 13 medarbetare. Den operativa delen av tjänsten innebär att du arbetar antingen som administratör, utredare, biomedicinsk analytiker eller som rättsmedicinsk assistent.

Arbetet som gruppchef innebär att du har personalansvar och arbetsleder gruppens medarbetare. Du ansvarar för utvecklings- och lönesamtal samt planerar och följer upp genomförd kompetensutveckling. I uppgifterna ingår att planera och fördela arbetet samt tillsätta personalresurser så att arbetsflödena blir effektiva och ändamålsenliga. Du bidrar till verksamhetsutveckling och det systematiska arbetsmiljöarbetet, samt ansvarar och verkar för ett arbetsklimat som stimulerar till samarbete, kreativitet och förbättringar. Det kan även förekomma visst budgetansvar.


Kvalifikationer

Krav:


• Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet som är en del i rättskedjan
• Erfarenhet av verksamhetsövergripande arbetsuppgifter
• God kännedom om den rättsmedicinska verksamheten och planering av densamma
• Mycket goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande:


• Erfarenhet av ekonomi inom statlig myndighet
• Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter inom statlig myndighet
• Erfarenhet av chefskap alternativt annan ledande roll inom offentlig sektor

Personliga egenskaper och förmågor

Du har integritet, självinsikt och agerar professionellt. Vidare är du är trygg och stabil och behåller lugnet i stressade eller pressade situationer.

Din samarbetsförmåga är god och du lyssnar och kommunicerar på ett tydligt och konstruktivt sätt, där du säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda.

Du har dessutom helhetssyn och tar hänsyn till det större perspektivet, där du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du är också strukturerad genom att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning med placering i Uppsala. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Myndighetens enheter finns på olika orter i Sverige och därför kan resor ingå tjänsten.

Rättsmedicinalverket tillämpar individuell lönesättning.

Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess där det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?

För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande enhetschef Sara Åkerström, tel. 010-483 47 91. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tel. 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tel. 010-483 41 31 och för Seko Christer Johansson, tel. 010-483 46 24.

Här kan du möta några av våra medarbetare:

https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:

 https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?

Välkommen med din ansökan senast 2024-01-12. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Visa mindre

Sommarvikarierande rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket

Inom RMV finns sex rättsmedicinska enheter. På uppdrag av polis och åklagare har de rättsmedicinska enheterna till uppgift att utföra olika typer av rättsmedicinska undersökningar och bedömningar. Rättsmedicins huvudsakliga uppdrag är att genomföra rättsmedicinska obduktioner samt utfärda rättsintyg på uppdrag av bland annat polis, åklagare, domstol och Migrationsverket. Utöver obduktioner och rättsintyg bistår vi även med identifiering av avlidna och vid... Visa mer
Inom RMV finns sex rättsmedicinska enheter. På uppdrag av polis och åklagare har de rättsmedicinska enheterna till uppgift att utföra olika typer av rättsmedicinska undersökningar och bedömningar.

Rättsmedicins huvudsakliga uppdrag är att genomföra rättsmedicinska obduktioner samt utfärda rättsintyg på uppdrag av bland annat polis, åklagare, domstol och Migrationsverket. Utöver obduktioner och rättsintyg bistår vi även med identifiering av avlidna och vid fyndplatsundersökningar.

Vill du sommarjobba som rättsmedicinsk assistent och bidra till ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland andra polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinska avdelningen genomför varje år ca 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Det här gör vi:
Rättsmedicin - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Enheten för rättsmedicin i Uppsala består av cirka 23 medarbetare som tillsammans arbetar med att genomföra rättsmedicinska obduktioner samt utfärda rättsintyg.

Ditt uppdrag
Som rättsmedicinsk assistent (obduktionstekniker) arbetar du huvudsakligen rent praktiskt med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet. Du kan även komma att ha kontakt med polisen, begravningsentreprenörer och anhöriga.

Kvalifikationer


• Minst gymnasiekompetens
• Aktuell arbetslivserfarenhet, t ex inom sjukvård eller service
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande


• Goda anatomiska och/eller fysiologiska kunskaper

Dina personliga egenskaper och förmågor

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet eftersom både interna och externa kontakter är en viktig del i rollen. Arbetet är utmanande, både fysiskt och psykiskt, då mycket av verksamheten innefattar svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar.

Som person har du mycket god fysik, är energisk och har lätt för att lära nytt. Du är en lojal person som med din samarbetsförmåga är flexibel och därmed serviceinriktad såväl mot kollegor som externa kontakter.

Anställningen

Anställningen är en visstidsanställning på 100 % vid den rättsmedicinska enheten i Uppsala cirka 10 veckor under sommarperioden 2023, start enligt överenskommelse. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Vi tillämpar en komptensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?

För mer information är du välkommen att kontakta, enhetschef Sara Åkerström 010-483 47 91. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST Nina Ringquist, tfn 010-483 41 31, och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 24.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/ 

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?

Välkommen med din ansökan senast 2023-05-25. Betyg och eventuella övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala

”Att jobba som rättsmedicinsk assistent på Rättsmedicinalverket är intressant. Förutom att assistera vid rättsmedicinska obduktioner är jag också en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och." Elisabeth Wåhlin, rättsmedicinsk assistent vid den rättsmedicinska enheten i Linköping.  Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i r... Visa mer
”Att jobba som rättsmedicinsk assistent på Rättsmedicinalverket är intressant. Förutom att assistera vid rättsmedicinska obduktioner är jag också en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och."

Elisabeth Wåhlin, rättsmedicinsk assistent vid den rättsmedicinska enheten i Linköping. 

Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Ditt uppdrag

Som rättsmedicinsk assistent arbetar du huvudsakligen praktiskt med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet.

Administrativa arbetsuppgifter som t.ex. registrering av ärenden, kontakter med polis, vårdgivare och begravningsbyråer ingår även i arbetet.


Kvalifikationer


• Minst gymnasiekompetens
• Undersköterskeutbildning alt motsvarande utbildning eller erfarenhet som RMV bedömer likvärdig

Meriter


• Goda anatomiska kunskaper

Dina erfarenheter och egenskaper 
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, eftersom både interna och externa kontakter är en viktig del av rollen. Arbetet är utmanande, dels fysiskt tungt, dels psykiskt, då mycket av verksamheten innefattar svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar. För att kunna hantera arbetet krävs därför såväl integritet och personlig mognad som god fysik. Som person behöver du vara stabil, kvalitetsmedveten samt hjälpsam och tillmötesgående. Därtill har du med din positiva attityd lätt för att samarbeta med andra och bidrar därmed till en god arbetsmiljö. Vidare uttrycker du dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll.

Anställningen
Anställningen är på heltid och tillsvidare med inledande sex månaders provanställning. Tillträde snarast möjligt, placering vid den rättsmedicinska enheten i Uppsala. RMV tillämpar individuell lönesättning. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, 010-4834791. Facklig representant för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST Nina Ringquist samt för Seko Christer Johansson, tfn 010-4834100.

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast den 1 februari. Betyg och ev övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Övrigt

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

ST-läkare till Rättsmedicinalverket i Uppsala

Ansök    Feb 2    Rättsmedicinalverket    ST-läkare
”Att jobba som ST-läkare på Rättsmedicinalverket är intressant. Jag är en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle." Andri Traustason, läkare vid den rättsmedicinska enheten i Lund På Rättsmedicinalverket har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett rättssäkert samhälle. Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska as... Visa mer
”Att jobba som ST-läkare på Rättsmedicinalverket är intressant. Jag är en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle."

Andri Traustason, läkare vid den rättsmedicinska enheten i Lund

På Rättsmedicinalverket har du möjlighet att utöva din profession samtidigt som du tillsammans med dina kollegor bidrar till att skapa ett rättssäkert samhälle.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinska avdelningen genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Det här gör vi:
Rättsmedicin - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Vid den rättsmedicinska enheten i Uppsala arbetar 23 medarbetare, 10 av medarbetarna är läkare var av 6 är specialister och 4 är ST-läkare.

Ditt uppdrag
Rättsmedicinalverket är huvudman för specialiseringsutbildning av läkare inom specialiteten rättsmedicin. Utbildningen följer ett individuellt utbildningsprogram och pågår i minst fem år. Huvuddelen av ST-utbildningen utgörs av praktik och teori inom rättsmedicin men i utbildningen ingår även juridik, kriminalteknik och viss klinisk verksamhet, bland annat klinisk patologi.

Kvalifikationer

För att bli aktuell för anställning krävs att du uppfyller ett av följande villkor:


• innehar svensk läkarlegitimation och gjort AT eller
• innehar svensk läkarlegitimation och gjort BT eller
• innehar svensk läkarlegitimation och redan har påbörjat en ST innan den 1 juli 2021

Du behöver även ha mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska samt god förmåga att kommunicera på engelska.

 

Personliga egenskaper och förmågor

Uppdragen kan vara både tuffa och utmanande, då svåra händelser ska utredas för att fastställa vad som skett. Vi söker dig som har/är:


• Trygg, stabil och har självinsikt
• Integritet och förmåga att tänka begreppsmässigt på frågor ur ett etiskt perspektiv
• God initiativförmåga
• Mål- och resultatinriktad
• God samarbetsförmåga
• Strukturerad med en förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov. I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders inledande provanställning och med placering vid den rättsmedicinska enheten i Uppsala. Tillträde sker enligt överenskommelse. RMV tillämpar individuell lönesättning. Myndighetens enheter finns på olika orter i Sverige. Resor ingår i tjänsten, då utbildning kan ske på annan ort. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, tfn 010-483 47 91. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringqvist och för Seko Christer Johansson, vxl tfn 010-483 41 00.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-12. Examensbevis och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. Visa mindre

Biomedicinsk analytiker till Rättsmedicinalverket i Uppsala

Vill du arbeta som biomedicinsk analytiker och bidra till att ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och. Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol. Rättsmedicinska avdelningen genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. V... Visa mer
Vill du arbeta som biomedicinsk analytiker och bidra till att ett rättssäkert samhälle? Hos oss får du göra både och.

Vi är den medicinska länken i rättskedjan. Här arbetar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinska avdelningen genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Det här gör vi:
Rättsmedicin - Rättsmedicinalverket (rmv.se)

Den rättsmedicinska enheten i Uppsala består av 23 medarbetare, rättsläkare, rättsmedicinska assistenter, administratörer, utredare och biomedicinska analytiker.

Ditt uppdrag
Som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinska enheten i Uppsala blir du en av två medarbetare på vårt histopatologiska laboratorium. Du arbetar självständigt och ansvarar tillsammans med din kollega för den löpande rutinverksamheten med att utföra histopatologiskt arbete så som preparering, framställning av klossar, snittning och färgning av mikroskopiska preparat. Då vår verksamhet är ackrediterad ingår i rollen att ansvara för utrustning och att ha kontakt med servicetekniker. Du kommer även att vara delaktig i utvecklingen av den rättsmedicinska verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. 

Personliga egenskaper och förmågor
Du har lätt för att lära och följa uppsatta rutiner, fattade beslut och policys. Vår verksamhet genomsyras av kvalitetssäkring och spårbarhet vilket ställer höga krav på noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet. Rollen kräver att du är självgående och har god initiativförmåga. Du har även god samarbetsförmåga och är flexibel.

Anställningen
Vi erbjuder en tillsvidareanställning med en inledande provanställning om sex månader och tillsättning enligt överenskommelse vid den rättsmedicinska verksamheten i Uppsala. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Vi tillämpar en kompetensbaserad rekryteringsprocess och det kan förekomma arbetspsykologiska tester, kunskapsprov eller arbetsprov.  I vissa av våra rekryteringar genomförs en bakgrundskontroll. I samband med anställning vid Rättsmedicinalverket följer en skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer?
För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sara Åkerström, tfn 010-483 47 91. Fackliga företrädare för Saco-S är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringquist, tfn 010-483 41 31, och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 24.

Här kan du möta några av våra medarbetare:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/vara-medarbetare/

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Vill du också vara med och bidra till ett rättssäkert samhälle?
Välkommen med din ansökan senast 2023-02-10. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. Visa mindre

Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala

”Att jobba som rättsmedicinsk assistent på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att assistera vid rättsmedicinska obduktioner är jag också en del av rättskedjan och bidrar till att lösa brott. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och." Elisabeth Wåhlin, rättsmedicinsk assistent vid den rättsmedicinska enheten i Linköping.  Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan.... Visa mer
”Att jobba som rättsmedicinsk assistent på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att assistera vid rättsmedicinska obduktioner är jag också en del av rättskedjan och bidrar till att lösa brott. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och."

Elisabeth Wåhlin, rättsmedicinsk assistent vid den rättsmedicinska enheten i Linköping. 

Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Ditt uppdrag

Som rättsmedicinsk assistent arbetar du huvudsakligen praktiskt med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet.

Administrativa arbetsuppgifter som t.ex. registrering av ärenden, kontakter med polis, vårdgivare och begravningsbyråer ingår även i arbetet.


Kvalifikationer


• Minst gymnasiekompetens
• Undersköterskeutbildning eller motsvarande utbildning som RMV bedömer likvärdig
• Erfarenhet av arbete med avlidna 

Meriter


• Erfarenhet av obduktionsverksamhet eller närliggande arbetsuppgifter

Dina erfarenheter och egenskaper 
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, eftersom både interna och externa kontakter är en viktig del av rollen. Arbetet är utmanande, både fysiskt och psykiskt, då mycket av verksamheten innefattar svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar. För att kunna hantera arbetet krävs därför såväl personlig mognad som god fysik. Som person är du kvalitetsmedveten, strukturerad och tydlig. Därtill har du med din positiva attityd lätt för att samarbeta med andra och bidrar därmed till en god arbetsmiljö både i den mindre gruppen och enheten. Vidare uttrycker du dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift.

Anställningen
Anställningen är på heltid och tillsvidare med inledanden sex månaders provanställning. Tillträde snarast möjligt, placering vid den rättsmedicinska enheten i Uppsala. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, 010-4834791. Facklig representant för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST Nina Ringquist samt för Seko Christer Johansson, tfn 010-4834100.

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast den 12 oktober 2022. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Övrigt

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala

”Att jobba som rättsmedicinsk assistent på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att assistera vid rättsmedicinska obduktioner är jag också en del av rättskedjan och bidrar till att lösa brott. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och." Elisabeth Wåhlin, rättsmedicinsk assistent vid den rättsmedicinska enheten i Linköping.  Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan.... Visa mer
”Att jobba som rättsmedicinsk assistent på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att assistera vid rättsmedicinska obduktioner är jag också en del av rättskedjan och bidrar till att lösa brott. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och."

Elisabeth Wåhlin, rättsmedicinsk assistent vid den rättsmedicinska enheten i Linköping. 

Rättsmedicinsk assistent till Rättsmedicinalverket i Uppsala

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Ditt uppdrag

Som rättsmedicinsk assistent arbetar du huvudsakligen praktiskt med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet.

Administrativa arbetsuppgifter som t.ex. registrering av ärenden, kontakter med polis, vårdgivare och begravningsbyråer ingår även i arbetet.


Kvalifikationer


• Minst gymnasiekompetens
• Undersköterskeutbildning eller motsvarande utbildning som RMV bedömer likvärdig
• Erfarenhet av arbete med avlidna 

Meriter


• Erfarenhet av obduktionsverksamhet eller närliggande arbetsuppgifter

Dina erfarenheter och egenskaper 
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, eftersom både interna och externa kontakter är en viktig del av rollen. Arbetet är utmanande, både fysiskt och psykiskt, då mycket av verksamheten innefattar svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar. För att kunna hantera arbetet krävs därför såväl personlig mognad som god fysik. Som person är du kvalitetsmedveten, strukturerad och tydlig. Därtill har du med din positiva attityd lätt för att samarbeta med andra och bidrar därmed till en god arbetsmiljö både i den mindre gruppen och enheten. Vidare uttrycker du dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift.

Anställningen
Anställningen är på heltid och tillsvidare med inledanden sex månaders provanställning. Tillträde snarast möjligt, placering vid den rättsmedicinska enheten i Uppsala. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, 010-4834791. Facklig representant för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST Nina Ringquist samt för Seko Christer Johansson, tfn 010-4834100.

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast den 7 oktober 2022. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Övrigt

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

Administratör till Rättsmedicinalverket i Uppsala

Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi? Rättsmedicinalverket (RMV) är en viktig aktör i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på flera platser i landet och har drygt 500 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar. Hos oss får du möjlighet att ... Visa mer
Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi?

Rättsmedicinalverket (RMV) är en viktig aktör i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på flera platser i landet och har drygt 500 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en professionell miljö med hög kvalitet och möjligheter att utvecklas. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård och goda semester- och pensionsvillkor.

Inom RMV finns sex rättsmedicinska enheter. På uppdrag av polis och åklagare har de rättsmedicinska enheterna till uppgift att utföra olika typer av rättsmedicinska undersökningar och bedömningar.

Ditt uppdrag

Ditt uppdrag som administratör inkluderar ett brett spann av arbetsuppgifter. Du bistår chefen med administrativa uppgifter, korrekturläsning, inköp, har telefonkontakt med våra uppdragsgivare och allmänheten och sköter övriga allmänna kontorsgöromål samt ärendekoordinering. Du hanterar även ekonomiadministration såsom kontroll och kontering av inkommande fakturor, kvittoredovisningar, analyserar enhetens resultatutfall och tar i samarbete med enhetschefen fram underlag för prognoser och årsbudget. 

Tjänsten är placerad vid den rättsmedicinska enheten i Uppsala.

Kvalifikationer

- Tidigare erfarenhet från ekonomiadministration

- Erfarenhet av administrativt arbete 

- Erfarenhet av chefstöd

- God datorvana samt goda kunskaper i Officepaketet

- God kommunikativ förmåga att uttrycka dig mycket väl på svenska i tal och skrift

Meriter

- Medicinsk sekreterarutbildning eller utbildning/erfarenheter som arbetsgivaren bedömer likvärdiga

- Erfarenhet av ekonomiadministrativt arbete inom statlig myndighet eller offentlig verksamhet

Dina erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig som är självgående och flexibel och trivs i en roll med ett brett spektrum av arbetsuppgifter samt relationsskapande, då rollen innebär många kontaktytor. Du är strukturerad och ordningsam och har en förmåga att prioritera mellan arbetsuppgifter och disponera din tid därefter. För att kunna hantera verksamhetens innehåll där svåra händelser beskrivs och dokumenteras krävs att du är en stabil person som är serviceinriktad, noggrann och prestigelös, har en positiv attityd och en mycket god samarbetsförmåga.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid med inledande sex månaders provanställning. Tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad vid vår rättsmedicinska enhet i Uppsala, belägen i Rudbeckslaboratoriet. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV senast den 24 augusti 2022. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Övrigt 

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, 010-483 47 91. Fackliga företrädare är för Saco Maritha Torkildsen Nilsson tel.nr 010-4834100 (växel), för ST/OFR Nina Ringquist, tel.nr 010-483 48 27 och för Seko Christer Johansson, tel.nr 010-483 46 24. 


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Rättsmedicinalverkets hemsida: www.rmv.se Visa mindre

Tandläkare för intermittent anställning till Rättsmedicinalverket, Uppsala

Ansök    Feb 23    Rättsmedicinalverket    Tandläkare
Rättsmedicinalverket söker tandläkare för intermittent anställning Inom Rättsmedicinalverket (RMV) finns sex rättsmedicinska enheter. På uppdrag av polis och åklagare har de rättsmedicinska enheterna till uppgift att utföra olika typer av rättsmedicinska undersökningar. RMV utför även identifieringsärenden, Disaster Victim Identification (DVI), vid större katastrofer på uppdrag av polisen. RMV söker nu sex stycken tandläkare som vid behov kan arbeta med r... Visa mer
Rättsmedicinalverket söker tandläkare för intermittent anställning
Inom Rättsmedicinalverket (RMV) finns sex rättsmedicinska enheter. På uppdrag av polis och åklagare har de rättsmedicinska enheterna till uppgift att utföra olika typer av rättsmedicinska undersökningar. RMV utför även identifieringsärenden, Disaster Victim Identification (DVI), vid större katastrofer på uppdrag av polisen.

RMV söker nu sex stycken tandläkare som vid behov kan arbeta med rättsmedicinska identifieringsärenden och DVI. Anställningarna kommer att vara geografiskt indelade till respektive rättsmedicinsk enhet och en del resor i tjänsten kan förekomma. Anställningsformen är s.k. intermittent anställning vilken innebär att man har en anställning vid RMV och kallas in vid behov på timme.

Ditt uppdrag
Rättsodontologin är en del av den rättsmedicinska verksamheten. Varje år utförs ca 400 rättsodontologiska undersökningar i form av tandidentifieringar, åldersbedömningar utifrån röntgenbilder, Interpol-ärenden, bitmärkesanalyser och traumafall.

Som intermittent anställd tandläkare kommer du att vara en del av myndighetens DVI-team och i samband med större katastrofer arbeta med identifieringar av avlidna, både nationellt och internationellt.

I din roll inom den rättsodontologiska verksamheten kommer du att arbeta med frågeställningar gällande avlidna personer i rättsmedicinska identifieringsärenden. På sikt kan tjänsten även innefatta att skriva rättsintyg beträffande tandskador hos misstänkta och personer som har utsatts för brott samt bedöma tandröntgenbilder som underlag för medicinska åldersbedömningar. Arbetet kommer bedrivas på de sex rättsmedicinska enheterna så det är en fördel om du är verksam i respektive enhets närområde (Umeå, Uppsala, Stockholm, Linköping, Göteborg och Lund).

Vid anställning kommer du att utbildas av myndighetens rättsodontologer.

Kvalifikationer


• Svensk tandläkarlegitimation
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Dina erfarenheter och egenskaper 
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet, eftersom både interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet. Arbetet kan vara utmanande, både fysiskt och psykiskt, då mycket av verksamheten innefattar svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar. Vi ser därför att du har ett etiskt förhållningssätt, integritet och att du agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt.

Du ska även vara noggrann, strukturerad, flexibel, empatisk, ha lätt för att lära nytt och stimuleras av ett varierande arbete samt vara intresserad av utvecklingsarbete och forskning. Därtill har du med din positiva attityd lätt för att skapa goda relationer, samarbeta med andra och bidrar därmed till en god arbetsmiljö både på enheten och inom avdelningen. Din kommunikativa förmåga är viktig, vilket innebär att du har en mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt såväl på svenska som på engelska.

Anställningen
Anställningen är en s.k. intermittent anställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Ersättningsnivån är 450 kr per timme.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta samordningschef Jesper Greby, tfn 010-483 49 14, eller rättsodontolog Irena Dawidson, tfn 010-483 48 55. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringquist och för Seko Christer Johansson, vxl tfn 010-483 41 00.

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV märkt med Dnr X22-90115 genom att klicka på knappen Ansök nedan senast 2022-03-13. 

Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Kallelse till intervju kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Övrigt
Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

Sommarjobb som rättsmedicinsk assistent i Uppsala

”Att jobba som rättsmedicinsk assistent på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att assistera vid rättsmedicinska obduktioner är jag också en del av rättskedjan och bidrar till att lösa brott. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och." Elisabeth Wåhlin, rättsmedicinsk assistent vid den rättsmedicinska enheten i Linköping.  Vill du vikariera som rättsmedicinsk assistent i Uppsala under sommaren? Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i ... Visa mer
”Att jobba som rättsmedicinsk assistent på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att assistera vid rättsmedicinska obduktioner är jag också en del av rättskedjan och bidrar till att lösa brott. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och."

Elisabeth Wåhlin, rättsmedicinsk assistent vid den rättsmedicinska enheten i Linköping. 

Vill du vikariera som rättsmedicinsk assistent i Uppsala under sommaren?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Ditt uppdrag

Som vikarierande rättsmedicinsk assistent arbetar du huvudsakligen rent praktiskt med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet.

Administrativa arbetsuppgifter som t.ex. registrering av ärenden, kontakter med polis, vårdgivare och begravningsbyråer kan även ingå i arbetet.


Kvalifikationer


• Minst gymnasiekompetens, t ex undersköterskeutbildning, eller motsvarande utbildning som RMV bedömer likvärdig

Meriter


• Erfarenhet av arbete med avlidna samt obduktionsverksamhet eller närliggande arbetsuppgifter
• Goda kunskaper i anatomi

Dina erfarenheter och egenskaper 
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet eftersom både interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet. Arbetet är utmanande, både fysiskt och psykiskt, då mycket av verksamheten innefattar svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar. Vi ser därför att du har ett etiskt förhållningssätt, integritet och att du agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Som person har du god fysik, är händig och noggrann, strukturerad, har lätt för att lära nytt, flexibel och empatisk samt stimuleras av ett varierande arbete. Därtill har du med din positiva attityd lätt för att skapa goda relationer, samarbeta med andra och bidrar därmed till en god arbetsmiljö både i den mindre gruppen och enheten. Din kommunikativa förmåga är god, vilket innebär att du uttrycker dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift.

Anställningen
Anställningen är ett tidsbegränsat heltidsvikariat vid den rättsmedicinska enheten i Uppsala under sommarperioden 2022. Tillträde enligt överenskommelse. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, 010-4834791. Facklig representant för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST Nina Ringquist samt för Seko Christer Johansson, tfn 010-4834100.

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X22-90239 genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast den 4 maj 2022. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Övrigt

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

ST-läkare inom rättsmedicin till Rättsmedicinalverket i Uppsala

Ansök    Maj 9    Rättsmedicinalverket    ST-läkare
”Att jobba som ST-läkare på Rättsmedicinalverket är spännande. Jag är en del av rättskedjan och bidrar till att lösa brott." Andri Traustason, läkare vid den rättsmedicinska enheten i Lund Vill du bli en av oss som tillsammans löser brott som annars skulle förbli olösta? Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för ... Visa mer
”Att jobba som ST-läkare på Rättsmedicinalverket är spännande. Jag är en del av rättskedjan och bidrar till att lösa brott."

Andri Traustason, läkare vid den rättsmedicinska enheten i Lund

Vill du bli en av oss som tillsammans löser brott som annars skulle förbli olösta?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brott och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningspersoner och brottsoffer som utsatts för våld.

ST-utbildningen
Rättsmedicinalverket är huvudman för specialiseringsutbildning av läkare inom specialiteten rättsmedicin. Utbildningen följer ett individuellt utbildningsprogram och pågår i minst fem år. Huvuddelen av ST-utbildningen utgörs av praktik och teori inom rättsmedicin men i utbildningen ingår även juridik, kriminalteknik och viss klinisk verksamhet, bland annat klinisk patologi.

Kvalifikationer


• Svensk läkarlegitimation

Dina erfarenheter och egenskaper 
Uppdragen kan vara både tuffa och utmanande och svåra händelser ska utredas för att fastställa vad som skett. På grund av arbetets karaktär tillmäts därför personliga egenskaper mycket stor betydelse. Vi söker dig som har:


• god förmåga att ta emot och ge återkoppling
• mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska samt god förmåga att kommunicera på engelska
• god förmåga att skapa väl fungerande relationer då interna och externa kontakter är en viktig del av arbetet
• integritet och förmåga att agera stabilt även under press
• god initiativförmåga och analytisk förmåga
• intresse för utvecklingsarbete och forskningsfrågor

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid på den rättsmedicinska enheten i Uppsala med 6 månaders inledande provanställning. Tillträde efter överenskommelse. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, tfn 010-483 47 91. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringqvist och för Seko Christer Johansson, vxl tfn 010-483 41 00.

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV märkt med diarienummer X22-90265 genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast 2022-05-22. 

Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Övrigt
Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Läs mer om RMV på hemsidan, www.rmv.se. Visa mindre

Vill du jobba som BMA inom rättsmedicinsk verksamhet i Uppsala?

"Att jobba som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att göra analyser av vävnader och organ är jag också en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och!" Linda, biomedicinsk analytiker på rättsmedicinska enheten i Linköping   Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan? Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här ... Visa mer
"Att jobba som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att göra analyser av vävnader och organ är jag också en del av rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och!"

Linda, biomedicinsk analytiker på rättsmedicinska enheten i Linköping

 

Vill du bli en av oss som tillsammans bidrar med svar i rättskedjan?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.

Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år ca 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Ditt uppdrag
Som biomedicinsk analytiker i vårt histopatologiska laboratorium arbetar du självständigt i den löpande rutinverksamheten med att utföra histopatologiskt arbete, d v s preparering, framställning av klossar, snittning och färgning av mikroskopiska preparat. I arbetet ingår även att delta i utvecklingen av den rättsmedicinska verksamheten. 

Kvalifikationer


• Legitimerad biomedicinsk analytiker

Meriter


• Erfarenhet av histopatologiskt laboratoriearbete
• Arbete från ackrediterad miljö, t ex ISO 17020 eller motsvarande

Dina erfarenheter och egenskaper 
Du har god yrkesmässig ämneskunskap, har lätt för att lära och följa uppsatta rutiner, fattade beslut och policys. Vår verksamhet genomsyras av kvalitetssäkring och spårbarhet vilket ställer höga krav på noggrannhet. Det är viktigt att dina värderingar stämmer överens med vår värdegrund som har fokus på medarbetarskapet och på hur vi förhåller oss till varandra.

Då vårt ledningssystem och instruktioner är formulerade på svenska kräver vi fullgoda kunskaper i tal och skrift

Eftersom du kommer att ingå i en liten arbetsgrupp, lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vill därför att du:


• utför dina arbetsuppgifter självständigt och tar ansvar för att planerat resultat uppnås
• är öppen för nya idéer och aktivt medverkar i förändringsarbete genom att vara flexibel och engagerad
• bidrar till att främja en stabil och förtroendeskapande atmosfär
• planerar arbetet på ett effektivt sätt och har förmåga att hantera flera arbetsuppgifter samtidigt

Anställningen
Vi erbjuder två tillsvidareanställningar som kan komma att inledas med provanställning om sex månader, tillsättning sker enligt överenskommelse i den rättsmedicinska verksamheten i Uppsala. RMV tillämpar individuell lönesättning. Intervjuer kan komma att ske löpande under och efter ansökningstiden.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta bitr. enhetschef Sara Åkerström, tfn 010-483 47 91. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringquist och för Seko Christer Johansson, vxl tfn 010-483 41 00.

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV märkt med D-nr X21-90662 genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast 2022-01-16. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Övrigt
Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Läs mer om Rättsmedicinalverket på vår hemsida www.rmv.se. Visa mindre

Vill du jobba som rättsmedicinsk assistent i Uppsala?

Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta? För mer information gå till RMVs hemsida www.rmv.se       Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. Övrigt Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mer
Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta?

För mer information gå till RMVs hemsida www.rmv.se

 

 

 


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

Vill du jobba som BMA på den rättsmedicinska enheten i Uppsala?

Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta? Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol. "Att jobba som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinalverket är spänna... Visa mer
Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta?


Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.


"Att jobba som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att göra analyser av vävnader och organ är jag också en del av rättskedjan och bidrar till att lösa brottsgåtor. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och!"
Linda, biomedicinsk analytiker på avdelningen för rättsmedicin.


Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

Ditt uppdrag

Som biomedicinsk analytiker i vårt histopatologiska laboratorium arbetar du självständigt i den löpande rutinverksamheten med att utföra histopatologiskt arbete, d v s utskärning, framställning av klossar, snittning och färgning av mikroskopiska preparat. I arbetet ingår även att delta i utvecklingen av den rättsmedicinska verksamheten.

Kvalifikationer

Legitimerad biomedicinsk analytiker.

Erfarenhet av histopatologiskt laboratoriearbete.

Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt

 

Meriter

Erfarenhet av arbete från ackrediterad miljö.

 

Dina erfarenheter och egenskaper

Du har god yrkesmässig ämneskunskap, har lätt för att lära och följa uppsatta rutiner, fattade beslut och policys. Vår verksamhet genomsyras av kvalitetssäkring och spårbarhet vilket ställer höga krav på noggrannhet. Det är viktigt att dina värderingar stämmer överens med vår värdegrund som har fokus på medarbetarskapet och på hur vi förhåller oss till varandra.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och vi vill därför att du


• utför och tar ansvar för dina arbetsuppgifter så att planerat resultat uppnås
• är kvalitetsmedveten och ansvarstagande
• är öppen för nya idéer och aktivt medverkar i förändringsarbete genom att vara flexibel och engagerad
• är stresstålig och lätt att samarbeta med
• ska kunna bidra till att främja en stabil och förtroendeskapande atmosfär

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, tfn 010-483 47 91. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringquist och för Seko Christer Johansson, vxl tfn 010-483 41 00.

Ta gärna del av våra förmåner:

 https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med D nr X21-90114 genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast 2021-03-14.

Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningen

Anställningen är tidsbegränsad på heltid med tillsättning enligt överenskommelse, t o m 2022-08-31, på den rättsmedicinska enheten i Uppsala samt i viss mån den rättsmedicinska enheten i Stockholm, RMV tillämpar individuell lönesättning.


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

Vill du jobba som BMA på den rättsmedicinska enheten i Uppsala?

Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta? Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol. "Att jobba som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinalverket är spänna... Visa mer
Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta?


Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.


"Att jobba som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att göra analyser av vävnader och organ är jag också en del av rättskedjan och bidrar till att lösa brottsgåtor. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och!"
Linda, biomedicinsk analytiker på avdelningen för rättsmedicin.


Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

 

Ditt uppdrag
Som biomedicinsk analytiker i vårt histopatologiska laboratorium arbetar du självständigt i den löpande rutinverksamheten med att utföra histopatologiskt arbete, d v s utskärning, framställning av klossar, snittning och färgning av mikroskopiska preparat. I arbetet ingår även att delta i utvecklingen av den rättsmedicinska verksamheten. 

 
Kvalifikationer


• Legitimerad biomedicinsk analytiker.

Meriter


• Erfarenhet av laboratoriearbete.
• Arbete från ackrediterad miljö.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och vi vill därför att du

Dina erfarenheter och egenskaper 
Du har god yrkesmässig ämneskunskap, har lätt för att lära och följa uppsatta rutiner, fattade beslut och policys. Vår verksamhet genomsyras av kvalitetssäkring och spårbarhet vilket ställer höga krav på noggrannhet. Det är viktigt att dina värderingar stämmer överens med vår värdegrund som har fokus på medarbetarskapet och på hur vi förhåller oss till varandra.


• utför och tar ansvar för dina arbetsuppgifter så att planerat resultat uppnås
• är kvalitetsmedveten och ansvarstagande
• är öppen för nya idéer och aktivt medverkar i förändringsarbete genom att vara flexibel och engagerad
• är stresstålig och lätt att samarbeta med
• kunna bidra till att främja en stabil och förtroendeskapande atmosfär

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, tfn 010-483 47 91. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringquist och för Seko Christer Johansson, vxl tfn 010-483 41 00.

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV märkt med D nr X21-900 13 genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast 2021-01-31. 
Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningen
Anställningen är tidsbegränsad på heltid med tillsättning enligt överenskommelse,  t o m 2021-12-31, på den rättsmedicinska enheten i Uppsala, RMV tillämpar individuell lönesättning.Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

ST-läkare till den rättsmedicinska enheten i Uppsala

Ansök    Nov 10    Rättsmedicinalverket    ST-läkare
Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta? Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år cirka 5 5... Visa mer
Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta?

Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol

Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

ST-utbildningen

Rättsmedicinalverket är huvudman för specialiseringsutbildning av läkare inom specialiteten rättsmedicin. Utbildningen följer ett individuellt utbildningsprogram och pågår i minst fem år. Huvuddelen av ST-utbildningen utgörs av praktik och teori inom rättsmedicin men i utbildningen ingår även juridik, kriminalteknik och viss klinisk verksamhet, inklusive klinisk patologi.

 

 

 

Kvalifikationer

Krav 

- svensk läkarlegitimation

Meriterande

- erfarenhet av rättsmedicin så som obduktioner och skadedokumentation

Dina erfarenheter och egenskaper

Uppdragen kan vara både tuffa och utmanande då svåra händelser ska utredas för att fastställa vad som skett. På grund av arbetets karaktär tillmäts därför personliga egenskaper mycket stor betydelse.

Vi söker dig som har:


• god förmåga att ta emot och ge återkoppling
• mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och god förmåga att kommunicera på engelska
• god förmåga att skapa väl fungerande relationer, då interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet
• integritet och förmåga att agera stabilt även under press
• god initiativ- och analytisk förmåga, samt förmåga att bearbeta information på ett strukturerat och effektivt sätt.
• intresse för utvecklingsarbete, forskning och ledarskapsfrågor

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders inledande provanställning. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X20-90558  senast den 24 november 2020. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, tel. nr 010-483 47 91. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, 010-483 41 27, för ST/OFR Nina Ringqvist, tel. nr 010-483 41 31 och för Seko Christer Johansson, tel. nr 010-483 46 00. Ytterligare information lämnas av ST-studierektor Michéle Bentz tel. nr 010-483 41 00 vxl.

Testning kommer att användas som en del i rekryteringsprocessen.

Intervjuer kan komma att ske löpande.


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

Vill du jobba som BMA på den rättsmedicinska enheten i Uppsala?

Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta? Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol. "Att jobba som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinalverket är spänna... Visa mer
Vill du bli en av oss som tillsammans löser brottsgåtor som annars skulle förbli olösta?


Rättsmedicinalverket är den medicinska länken i rättskedjan. Här jobbar rättsläkare, utredare, rättsmedicinska assistenter, biomedicinska analytiker, administratörer och många fler för att tillsammans lösa brottsgåtor och bidra med svar i rättskedjan på uppdrag av polis, åklagare och domstol.


"Att jobba som biomedicinsk analytiker på Rättsmedicinalverket är spännande. Förutom att göra analyser av vävnader och organ är jag också en del av rättskedjan och bidrar till att lösa brottsgåtor. På Rättsmedicinalverket får jag göra både och!"
Linda, biomedicinsk analytiker på avdelningen för rättsmedicin.


Rättsmedicinalverkets rättsmedicinska avdelning genomför varje år cirka 5 500 rättsmedicinska obduktioner på uppdrag av polis och åklagare. Vi undersöker också misstänkta gärningsmän och brottsoffer som utsatts för våldsbrott.

 

 

 

 

Ditt uppdrag
Som biomedicinsk analytiker i vårt histopatologiska laboratorium arbetar du självständigt i den löpande rutinverksamheten med att utföra histopatologiskt arbete, d v s utskärning, framställning av klossar, snittning och färgning av mikroskopiska preparat. I arbetet ingår även att delta i utvecklingen av den rättsmedicinska verksamheten. 

 
Kvalifikationer


• Legitimerad biomedicinsk analytiker.

Meriter


• Erfarenhet av laboratoriearbete.
• Arbete från ackrediterad miljö.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och vi vill därför att du

Dina erfarenheter och egenskaper 
Du har god yrkesmässig ämneskunskap, har lätt för att lära och följa uppsatta rutiner, fattade beslut och policys. Vår verksamhet genomsyras av kvalitetssäkring och spårbarhet vilket ställer höga krav på noggrannhet. Det är viktigt att dina värderingar stämmer överens med vår värdegrund som har fokus på medarbetarskapet och på hur vi förhåller oss till varandra.


• utför och tar ansvar för dina arbetsuppgifter så att planerat resultat uppnås
• är kvalitetsmedveten och ansvarstagande
• är öppen för nya idéer och aktivt medverkar i förändringsarbete genom att vara flexibel och engagerad
• är stresstålig och lätt att samarbeta med
• kunna bidra till att främja en stabil och förtroendeskapande atmosfär

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, tfn 010-483 47 91. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Nina Ringquist och för Seko Christer Johansson, vxl tfn 010-483 41 00.

Ta gärna del av våra förmåner:
https://www.rmv.se/om-oss/jobba-hos-oss/att-jobba-pa-rattsmedicinalverket/formaner-hos-oss/

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV märkt med D nr X20-90624 genom att klicka på knappen "Ansök" nedan senast 2021-01-14. 
Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningen
Anställningen är tidsbegränsad på halvtid med tillsättning enligt överenskommelse,  t o m 2021-12-31, på den rättsmedicinska enheten i Uppsala, RMV tillämpar individuell lönesättning.


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

ST-läkare till RM Uppsala

Ansök    Sep 2    Rättsmedicinalverket    ST-läkare
Inom RMV finns sex rättsmedicinska enheter. På uppdrag av polis och åklagare har de rättsmedicinska enheterna till uppgift att utföra olika typer av rättsmedicinska undersökningar och bedömningar. Rättsmedicins huvudsakliga uppdrag är att genomföra rättsmedicinska obduktioner samt utfärda rättsintyg på uppdrag av bland annat polis, åklagare, domstol och Migrationsverket. Utöver obduktioner och rättsintyg bistår vi även med identifiering av avlidna och vid... Visa mer
Inom RMV finns sex rättsmedicinska enheter. På uppdrag av polis och åklagare har de rättsmedicinska enheterna till uppgift att utföra olika typer av rättsmedicinska undersökningar och bedömningar.

Rättsmedicins huvudsakliga uppdrag är att genomföra rättsmedicinska obduktioner samt utfärda rättsintyg på uppdrag av bland annat polis, åklagare, domstol och Migrationsverket. Utöver obduktioner och rättsintyg bistår vi även med identifiering av avlidna och vid fyndplatsundersökningar.ST-utbildningen
Rättsmedicinalverket är huvudman för specialiseringsutbildning av läkare inom specialiteten rättsmedicin. Utbildningen följer ett individuellt utbildningsprogram och pågår i minst fem år. Huvuddelen av ST-utbildningen utgörs av praktik och teori inom rättsmedicin men i utbildningen ingår även juridik, kriminalteknik, och viss klinisk verksamhet, inklusive klinisk patologi.

Kvalifikationer

Krav
- svensk läkarlegitimation

Meriter
- erfarenhet av rättsmedicin eller klinisk patologi

- specialistutbildning inom område som ger betydande mervärde till den rättsmedicinska verksamheten (till exempel röntgen, farmakologi, klinisk genetik, patologi)

- forskningserfarenhet

Dina erfarenheter och egenskaper 

Uppdragen kan vara både tuffa och utmanande då svåra händelser ska utredas för att fastställa vad som skett.

Vi söker dig som har:

- god förmåga att ta emot och ge återkoppling

- mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska och god förmåga att kommunicera på engelska

- god förmåga att skapa väl fungerande relationer, då interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet

- integritet och förmåga att agera stabilt även under press

- god initiativ- och analytisk förmåga, samt förmåga att bearbeta information på ett strukturerat och effektivt sätt

- intresse för utvecklingsarbete, forskning och ledarskapsfrågor

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders inledande provanställning. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström, tel. nr 010-483 47 91,  medicinsk chef Ingemar Thiblin, tel. nr 010-483 47 70.    

Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, tel. nr 010-483 41 27, för ST/OFR Seva Budak, tel. nr 010-483 48 27 och för Seko Christer Johansson, tel. nr 010-483 46 00. Ytterligare information lämnas av studierektor Michéle Bentz tel. nr 010-483 44 17 . 

Sista ansökningsdag 
Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X19-903 41 genom att klicka på knappen Ansök nedan senast den 2019-09-29.
Läkarlegitimation, betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Övrigt
I denna rekrytering kommer vi att använda oss av tester.    


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre

Rättsmedicinsk assistent till den rättsmedicinska enheten i Uppsala

Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi? Rättsmedicinalverket (RMV) är en viktig aktör i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på flera platser i landet och har cirka 470 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar. Hos oss får du möjlighet att ... Visa mer
Låter det spännande att vara en del av Sveriges enda expertmyndighet för rättspsykiatri, rättsmedicin, rättsgenetik och rättskemi?

Rättsmedicinalverket (RMV) är en viktig aktör i rättskedjan och bidrar till ett rättssäkert samhälle. Vi finns på flera platser i landet och har cirka 470 kunniga och engagerade medarbetare, vars opartiska bedömningar på vetenskaplig grund hjälper rättsväsendet med undersökningar och bedömningar.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en professionell miljö med hög kvalitet och möjligheter att utvecklas. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och privatliv och våra förmåner omfattar bland annat friskvård, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Inom RMV finns sex rättsmedicinska enheter. På uppdrag av polis och åklagare har de rättsmedicinska enheterna till uppgift att utföra olika typer av rättsmedicinska undersökningar och bedömningar.

Ditt uppdrag
Som rättsmedicinsk assistent arbetar du huvudsakligen med att förbereda och assistera vid rättsmedicinska obduktioner, iordningsställa avlidna, hantera prover samt medverka i enhetens bårhusverksamhet. Du kommer att ha kontakt med begravningsentreprenörer, polis och anhöriga. Att bidra till vävnadsdonationsverksamheten som bedrivs på enheten ingår också i arbetsuppgifterna, samt utlämning och mottagning av leveranser till enheten liksom att ha en aktiv medverkan i kvalitetsarbetet.

Kvalifikationer

 - Gymnasiekompetens

Meriter

- Utbildning inom obduktionsteknik alternativt undersköterskeutbildning eller motsvarande utbildning som RMV bedömer likvärdig.
- Erfarenhet av arbete med avlidna samt obduktionsverksamhet eller närliggande arbetsuppgifter.

- Grundläggande kunskaper inom anatomi.

 

Dina erfarenheter och egenskaper
Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet eftersom både interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet. Arbetet kan vara utmanande, både fysiskt och psykiskt, då mycket av verksamheten innefattar svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar. Vi ser därför att du har ett etiskt förhållningssätt, integritet och att du agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Som person är du noggrann, strukturerad, serviceinriktad och empatisk samt stimuleras av ett varierande arbete. Du är lätt att samarbeta med och initiativ- och ansvarstagande. Du har en förmåga att agera lugnt och tryggt även i stressade situationer.

Anställningen ställer krav på god kommunikativ förmåga vilket innebär att du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. RMV tillämpar individuell lönesättning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter
För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Sara Åkerström tfn 010-483 47 91. Fackliga företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, tfn 010-483 41 27 och för Seko Christer Johansson, tfn 010-483 46 00.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan och CV märkt med dnr X19-90558  senast 24 November 2019. Ansökan sker via knappen Ansökan nedan.

Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju som kan komma att ske löpande.


Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Övrigt
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering. Visa mindre