Lediga jobb Tierps kommun i Uppsala

Se alla lediga jobb från Tierps kommun i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

IT-driftchef

Ansök    Okt 21    Tierps kommun    Driftchef, data
IT-Centrum IT-nämnden bildades den första januari 2019 som gemensam nämnd för IT-verksamheten för Tierp, Östhammar, Knivsta, Älvkarleby och Heby kommuner. Tierp är värdkommun och tog över ansvar för verksamhet och budget från 1 januari 2019. Nämndens ansvarsområde är såväl övergripande strategiska och taktiska frågor samt it-operativa insatser för kommunerna. Nämnden ska arbeta för att möjliggöra för kommunerna att arbeta i en samverkanskultur för att få ... Visa mer
IT-Centrum

IT-nämnden bildades den första januari 2019 som gemensam nämnd för IT-verksamheten för Tierp, Östhammar, Knivsta,
Älvkarleby och Heby kommuner. Tierp är värdkommun och tog över ansvar för verksamhet och budget från 1 januari 2019.
Nämndens ansvarsområde är såväl övergripande strategiska och taktiska frågor samt it-operativa insatser för
kommunerna. Nämnden ska arbeta för att möjliggöra för kommunerna att arbeta i en samverkanskultur för att få mer
effektiva lösningar för såväl kärnverksamheterna som för IT-verksamheten. Nämndens ansvar är även att medverka i de fem kommunernas digitala utvecklingsarbete samt stödja samordning av IT-relaterade verksamhetsutvecklingsinsatser.

Grunden är att erbjuda alla kommunernas verksamheter och handläggare en enkel och homogen miljö. I planeringen för
att vi ska nå våra mål att skapa samverkan finns hela tiden tanken på gemensamma plattformar och system, som gemen-
samt datacenter, Office 365, AD, backup, övervakning men även olika verksamhetssystem. Parallellt med detta har vi den
dagliga driften och supporten som är av största vikt. Idag har vi en blandad miljö av intern och extern drift/support, där två
av kommunerna har Advania som drift- och first line-support. Övriga tre kommuner har drift och support i egen regi.

Kommunerna består av ca 29 000 st användare fördelat på ca 10 000 st datorer och ca 10 000 st mobila enheter. Miljön
är till största delen virtualiserad, både VMware och HyperV används idag. Majoriteten av servrarna och klienterna är Win-
dows-baserade. Bland handhållna enheter finns både Apple- och Android-system.

Läs gärna mer om de fem kommunerna på respektive kommuns hemsida.ARBETSUPPGIFTER
Som chef för IT-drift så kommer du att leda, motivera och utveckla ett team med sju kollegor, parallellt med cheferna för support och nät och deras team. Ditt team har det övergripande och samordnande ansvaret för IT-förvaltningens centrala servermiljöer. Du är väl bekant med ITIL då Incident, Change och Problem är centrala processer.

IT-Centrum har idag tre separata lokationer för våra miljöer och ska under nästa år konsoliderad de fem kommunernas IT-miljö. Vårt mål är ett AD och en tenant för de fem kommunerna och deras medarbetare.

Vi skapar en ny virtuell digital kommun som spänner över de fem kommunerna för att främja samverkan i deras kärnverksamheter. IT-Centrum har som uttalad strategi att utföra de mest verksamhetsnära uppgifterna med egen personal och att nyttja den erfarenhet och de volymer som en privat aktör har. Internt inom IT-Centrum uttalas detta som högre upp i värdekedjan, vi strävar efter att upphandla och skapa partnerförhållanden med leverantörerna. Det är en multisourcad strategi med en egen spets som även bidrar till beställarkompetens i nära och öppna förhållanden med våra partnerföretag.

Verksamhetsförståelsen och att på rätt sätt kunna tolka och stödja verksamhetsutvecklingen är IT-Centrums huvuduppgift. Vi jobbar med kundens fokus och inte kunden i fokus.

Du förväntas vara väl förtrogen med verksamhetens uppdrag och vilja driva utvecklingen framåt. I arbetet, utöver att få gruppen att jobba framåt, är det också av stor vikt att ha god kunskap om de tekniska delarna så som datacenter, virtualisering etc. Du kommer rapportera till förvaltningschefen och rollen ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Vi har fem kontor i kommunernas huvudorter (du väljer var du vill ha placeringsort) samt satellitkontor i centrala Uppsala och Gävle. Vi har en flexibel arbetsplats med stora möjligheter att arbeta på distans, men vi sätter stort värde på att du arbetar nära dina medarbetare.

Typiska aktiviteter i rollen driftchef:

- leda och fördela arbetet med de centrala it-driftsmiljöerna
- bidra till att få medarbetarna att bli involverade och utvecklas
- ansvara för ekonomi/budget/planering
- driva projekt/utveckling
- samverkan såväl internt som externt
- ansvara för och lägga beställningar gentemot leverantörer
- ansvara för tillkomsten och uppföljning av avtal
- aktivt arbete inom säkerhetsområdet - säkerhetsansvarig
- bidra med teknisk rådgivning
- ansvara för processer/rutiner/policys/styrdokument

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från en liknande roll och söker dig som tycker om att arbeta i en komplex miljö nära både verksamhet och teknik.

- Du bör ha flerårig erfarenhet av kommunala organisationer, upphandling under LOU och förstå verksamhetens behov.
- Du är bra på att skapa goda relationer.
- Du är stresstålig, diplomatisk, har god analytisk förmåga och kan enkelt röra dig mellan detaljer och helheter
- Du har mycket goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig på ett professionellt och lättförståeligt sätt i tal och skrift.
- Du har goda kunskaper inom drift, övervakning och felsökning av server, nätverk och applikationer.
- Kanske har du en bakgrund som IT-arkitekt eller drifttekniker.
-Du är även bra på engelska och har givetvis minst B-körkort.

För tjänsten bör du ha universitets- eller högskoleexamen inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.


ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Fysioterapiassistenter till Tierps Kommun

ARBETSUPPGIFTER Trygg hemgång är ett arbetssätt i samband med utskrivningsprocessen som i upp till två veckor stöttar de kunder som skrivs ut från slutenvården eller korttidsboende och har stora behov av omvårdnad och/eller trygghet och som behöver ett stöd i hemmet. Uppdraget är att arbeta nära kund för att få kunskap om kunds egna resurser och vad som behöver kompenseras/tränas. Du kommer vara en del av teamet i verksamheten. Beroende av hur stort beho... Visa mer
ARBETSUPPGIFTER
Trygg hemgång är ett arbetssätt i samband med utskrivningsprocessen som i upp till två veckor stöttar de kunder som skrivs ut från slutenvården eller korttidsboende och har stora behov av omvårdnad och/eller trygghet och som behöver ett stöd i hemmet. Uppdraget är att arbeta nära kund för att få kunskap om kunds egna resurser och vad som behöver kompenseras/tränas. Du kommer vara en del av teamet i verksamheten.

Beroende av hur stort behovet av trygg hemgång är, så kan arbetsuppgifterna variera. Du kommer även att vara ett stöd för HSL personalen genom att vara behjälplig i delegerade uppgifter från deras respektive profession.

Detta ställer krav på att du arbetar utifrån stor flexibilitet.

Du arbetar utredande, det innebär att du med kundfokus ser över vilka insatser som fortsatt kan behövas. Du deltar på uppföljningsmöten med kund, anhöriga och biståndshandläggare.

KVALIFIKATIONER
Vi söker vi dig som är utbildad undersköterska grundläggande behörighet samt Vård- och omsorgsprogrammet: Etik och människans livsvillkor 100p, Medicin 1 150p, Vård- och omsorgsarbete 1 200p och Vård och omsorgsarbete 2 150p, samt med minst ett års arbetslivserfarenhet som undersköterska inom vård och omsorg.

Erfarenhet från rehabiliterande arbetssätt alternativt tidigare arbete i Trygg Hemgångs arbete är meriterande. Har du arbetat som rehabassistent tidigare så är även det meriterande. Du ska ha god samarbetsförmåga och vara lyhörd för kundens behov och önskemål. Du ska kunna arbeta självständigt och inte vara rädd att ta egna beslut. Du ska ha lätt för att bemöta och kommunicera med äldre människor, samt se den enskilda individen. Om du är öppen för vidareutbildning externt så ses det som meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift då dokumentation är ett krav.

B-körkort är ett krav samt den intern utbildning som kommer att erbjudas.

Placeringsorten är Örbyhus.

Tierps kommun är utsedd till finsk förvaltningskommun. Kunskaper i finska språket är meriterande, främst inom barnomsorg och vård och omsorg.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Intervjuer och tillsättning sker löpande.
Tillträde till tjänsten enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre