Lediga jobb som Driftchef, data i Uppsala

Se lediga jobb som Driftchef, data i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Gruppchef SLU IT - Servicedesk

IT-avdelningen vid SLU söker en ny gruppchef IT - Servicedesk som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld. IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare.... Visa mer
IT-avdelningen vid SLU söker en ny gruppchef IT - Servicedesk som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld.

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.

SLU:s IT-avdelning är involverade i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt, alltifrån viltspårning till system för SLU:s nya forskningsfartyg. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en nu chef till IT servicedesk. Som gruppchef för Servicedesk ansvar du för att hantera IT:s samlade erbjudande gällande supporttjänster och se till att dessa är behovsanpassade för alla målgrupper inom SLU. I din roll ingår att bereda och följa upp avtal med befintliga och potentiella nya kunder inom SLU.

Med hjälp av den kompetens som idag finns i gruppen säkerställer du och styr mot gruppens uppdrag som är: “Tillhandahålla en personlig, professionell och användarfokuserad kontaktpunkt för anställda, verksamma och studenter för support av tjänster som erbjuds av och via IT avdelningen.”

Personalen är utspridd på flera orter i landet och det krävs därför kunskap av att leda på distans samt ett närvarande ledarskap på alla orter.

Kvalifikationer:
För att kunna leda gruppen på ett effektivt sätt är det viktigt med god kännedom och praktiska erfarenheter/ kunskap inom följande områden:

Krav


• Akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, datavetenskap eller annan civilingenjörsutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som SLU bedömer relevant.
• Chefserfarenhet av operativt ledarskap med personal- och budgetansvar inom IT-området.
• Driva förändringsarbete.
• Processrelaterade arbetssätt (tex ITIL).
• Supportprocesser.
• Bemanningsplanering.

Meriterande


• Etablerat tjänstemodell att leverera och följa upp mot.
• Styra, leda och följa upp på distans.
• Systematiskt IT säkerhetsarbete.
• Ledande roll i en Servicedesk eller annan serviceverksamt som SLU bedömmer relevant.

Förutom de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Som chef/ledare är du prestigelös och drivande. Du är självgående, strukturerad och kan arbeta under stress. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av förbättringsarbete och strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett starkt engagemang för forskning och innovation.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-04-24.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Gruppchef till IT-supportgrupp

Ansök    Okt 13    Uppsala Universitet    Driftchef, data
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Vid universitetsgemensam IT, UIT, på Uppsala universitet möter teknik och nytänkande gamla
traditioner.

Vår uppgift är att bidra till att skapa fungerande samspel mellan IT och verksamhet. Du får chansen att utvecklas i en organisation som tillvaratar kompetens, initiativkraft och samarbetsförmåga. Tillsammans är vi en framtidsinriktad IT-organisation som utvecklar och förvaltar tjänster i världsklass och som erbjuder ett efterfrågat och verksamhetsnära IT-stöd.

UIT arbetar med strategiska IT-frågor och är en serviceorganisation för gemensamma tjänster där
uppdraget innefattar infrastruktur, förvaltning, service och support.
Avdelningen har omkring 200 anställda uppdelat på sex enheter.

För mer information, se: https://www.uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/universitetsgemensam-it.

Enheten för service och support består idag av ca 75 medarbetare uppdelade i sex supportgrupper
geografiskt placerade nära verksamheten och en centralt placerad servicedesk. Enhetens uppdrag består av att tillhandahålla högkvalitativt närstöd till alla verksamheter inom Uppsala universitet med ett nära samarbete med avdelningens andra enheter, framför allt med enheterna för verksamhetsstöd, infrastruktur och drift och förvaltning och utveckling.

Som gruppchef planerar, leder och följer du upp arbetet inom gruppen. Du samplanerar verksamheten tillsammans med enhetschef och övriga gruppchefer. Du utgör en aktiv del av enhetens chefsgrupp och rapporterar till enhetschefen. Du deltar även i enhetens förändringsarbete och ansvarar för att utveckla ditt område och dina medarbetare utifrån avdelningens och enhetens mål och strategier. Din ledarstil är coachande och präglas av engagemang, tydlighet och lyhördhet. Vidare drivs du av att försöka förstå verksamhetens behov av IT-stöd och hur detta kan levereras och utvecklas

Arbetsuppgifter:

• Personalansvar för medarbetare inom gruppen, vilket bl.a. omfattar medarbetar- och lönesamtal,
   rekrytering, arbetsmiljö och kompetensförsörjning.
• Delta i mål- och strategiarbete för enheten.
• Säkerställa bemanning, styra och följa upp olika uppdrag samt aktivt bidra i prioriteringsarbetet
   tillsammans med andra gruppchefer och övriga funktioner inom UIT.
• Arbeta för att effektivisera arbetssätt med gemensamma verktyg och metoder.
• Skapa förutsättningar för medarbetare att jobba effektivt och enhetligt inom enheten.
• Verka för mycket god samverkan och integration inom gruppen, enheten och avdelningen.
• Leda utredningar och förändringsaktiviteter på uppdrag av enhetschef.

Du är placerad nära verksamheten och interagerar på flera plan med verksamhetsföreträdare samt
förväntas delta i gruppens dagliga arbete.

Kvalifikationskrav:

• Relevant akademisk examen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Dokumenterad flerårig ledarerfarenhet med goda vitsord.
• Tydligt och förtroendeingivande ledarskap med god kommunikationsförmåga.
• Resultat- och målfokuserad med god förmåga att prioritera och delegera.
• Erfarenhet av service och support av ett eller flera klient och mobiloperativsystem.
• Strukturerad med en god analytisk förmåga och en utvecklad problemlösningsförmåga.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
• Erfarenhet av arbete i en IT-supportorganisation.

Eftersom supportgrupperna kommer att verka även universitetsövergripande och i samråd med andra organisationer är mycket god vilja och förmåga att samarbeta ett krav. I rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet

Önskvärt/meriterande i övrigt:

• Erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet.
• Vana vid att arbeta i stora organisationer.
• Erfarenhet från arbete i myndighet.
• Goda kunskaper om Windows, macOS, Linux och mobiloperativsystem, klienthanteringssystem och ärendehanteringssystem.
• Kunskap om Uppsala universitets organisation.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Gunnar Herlitz, [email protected], tel. 018 471 40 50.

Välkommen med din ansökan senast den 1 november 2021, UFV-PA 2021/3836.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Avdelningschef sökes till Systemförvaltningsenheten

Ansök    Jan 26    Försvarsmakten    Driftchef, data
Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system/applikationer och masterdata med verksamhet i Enköping, Arboga och Boden. SFE förvaltar och utvecklar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system/applikationer, inom områden som logistik, HR, ekonomi, IS/IT, stabsstöd, tillsyn och insats. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom ... Visa mer
Systemförvaltningsenheten, SFE – Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system/applikationer och masterdata med verksamhet i Enköping, Arboga och Boden.

SFE förvaltar och utvecklar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system/applikationer, inom områden som logistik, HR, ekonomi, IS/IT, stabsstöd, tillsyn och insats. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Avdelningen Masterdatakontoret förvaltar masterdata inom områdena bl a logistik, ekonomi och organisation när systemet SAP nyttjas. Avdelningens huvudsakliga uppdrag är att säkerställa kvalitén av masterdata i system samt vid behov migrera data mellan system.

Masterdatakontoret (MDK) består av fyra sektioner och ansvarar för central och strategisk masterdata i Försvarsmakten. Arbetet sker i huvudsak i Försvarsmaktens system PRIO (SAP). Två av sektionerna verkar från Enköping, en från Arboga och en från Boden. Totalt är det en verksamhet på ca 60 personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som avdelningschef har du ett övergripande ansvar för hela din verksamhet vilket bl a omfattar uppdrag, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Uppdraget innebär att du ansvar för övergripande planering, genomförande, uppföljning samt utveckling av masterdata i Försvarsmakten.

Avdelningen har en tät dialog med Högkvarteret där du som avdelningschef har en central roll. Verksamheten präglas av ständig förändring och arbetsuppgifterna är mångfasetterade och i många fall komplexa.

Du blir direkt underställd chefen Systemförvaltningsenheten och ingår i enhetens ledningsgrupp. Detta innebär att du även kommer att representera enheten i olika forum och uppgifter. I och med att avdelningen, enheten och förbandet finns på flera platser i landet innebär det emellanåt resor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:


• har en akademisk utbildning och gärna med inriktning mot IT- och informationssystem alternativt förskaffat dig motsvarande utbildning/erfarenhet på annat sätt
• har dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet från större organisation
• har arbetslivserfarenhet från IT- alternativt informationsverksamhet
• har god erfarenhet från informations-/ systemförvaltning

Meriterande

Vi ser gärna att du:


• varit chef för underställda chefer
• har en bred teknisk förståelse för komplexa IT-miljöer och dess interaktion med verksamheten
• har erfarenhet av verksamhetsutveckling
• har erfarenhet av att arbeta processorienterat
• har erfarenhet av att leda i förändring
• har erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete

Personliga egenskaper

Som chef och ledare är du tydlig, engagerad, coachande och motiverande. En förutsättning för att klara av arbetsuppgifterna är att du är stresstålig, situationsanpassad och prestigelös. Du har förmåga att se helheten, och kan röra dig mellan strategiska uppgifter och operativt genomförande. Arbetet innebär många interna och externa kontakter, vilket förutsätter att du har mycket god samarbetsförmåga och hög social kompetens. Du har förmåga att tillsammans med andra bygga struktur baserat på vedertagna IT-förvaltningsmodeller/metoder. Eftersom vi står inför stora förändringar i vårt IT landskap är det viktigt att du trivs att arbeta i förändring.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du som vill göra skillnad, tycker om utmaningar och värdesätter att arbeta i en föränderlig och intressant organisation, är välkommen att söka befattningen som chef för avdelningen.

Övrigt

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som inte är anställd i FM.

Tillträde: Efter överenskommelse

Arbetsort: Enköping

Befattningsnivå: civil

Välkommen med din ansökan senast 2022-03-20.

Upplysningar om befattningen lämnas av chefen för Systemförvaltningsenheten, Ann-Eva Karlström, 0708-522551. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS J1 (HR), 019 393500 (växel). Vi återkommer till alla sökande när befattningen blivit tillsatt. 

Fackliga kontaktpersoner;

SACO Pär Loman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Johan Nestwall-Boo

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Enhetschef IT-drift

Du behövs när vi utvecklar framtidens IT-system Enhetschef, IT drift och infrastruktur, kyrkokansliet Uppsala Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Var med i arbetet för något större – för fred, rättvisa och ett hållbart samhälle. Nu söker vi dig som vill hjälpa till att se möjligheterna när vi löser framtidens IT-utmaningar. Svenska kyrkans IT... Visa mer
Du behövs när vi utvecklar framtidens IT-system
Enhetschef, IT drift och infrastruktur, kyrkokansliet Uppsala
Svenska kyrkan finns där människor finns.

Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Var med i arbetet för något större – för fred, rättvisa och ett hållbart samhälle. Nu söker vi dig som vill hjälpa till att se möjligheterna när vi löser framtidens IT-utmaningar.

Svenska kyrkans IT-sektion utvecklar och ansvarar för hela Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform. Vi försörjer verksamheten med system, utrustning och support som behövs för att kommunicera och hantera medlemsuppgifter, ekonomiska flöden och verksamhetsuppgifter.

Hela IT-området står just nu inför stora möjligheter och utmaningar. Därför stärker vi upp med kompetens och medarbetare på alla våra fem enheter:

- IT-förvaltning
- IT-drift och infrastruktur
- Information, support och utbildning
- IT-utveckling och projekt
- IT-arkitektur

Arbetsuppgifter
Som chef för enheten för IT-drift har du ansvar för enhetens verksamhet, budget och personal. Du utgör den taktiska nivån av styrning av relationen med leverantörer och är styrande i riktning och genomförande avseende större förändringar till exempel val av sourcing, nytt nationellt nätverk, anslutningsarbete till nationella IT-tjänster. I ditt arbete har du många kontaktytor inom IT-sektionen, inom övriga kyrkokansliet, samt med stift och församlingar. Din medarbetargrupp innehar hög kompetens och din uppgift som ledare är att ge dem de bästa förutsättningarna.

Kvalifikationer
Vi ser att du har högskoleexamen inom IT, ekonomi eller närliggande relevant område eller att du har motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har övergripande förståelse och arbetslivserfarenhet av IT-infrastruktur och leverantörsstyrning. Exempelvis kan du kan agera bollplank och delta i tekniknära diskussioner, även om du sällan själv är den tekniskt mest kunniga i samtalet.

Som ledare är du bekväm att styra genom mål och du ger din personal förtroende och självständighet inom givna ramar. Du är van att anpassa ditt ledarskap utefter vem du samverkar med eller styr. Meriterande är en styrka i att bygga och vårda relationer. Du är en trygg och erfaren chef och du möter kyrkokansliets ledarkvaliteter väl genom att vara Förebild, Resultatorienterad, Kommunikativ, Utvecklande och Tillitsskapande.

För tjänsten krävs god kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Som ett led i vårt kontinuerliga jämställdhetsarbetet hoppas vi extra mycket på kvinnliga sökande.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidaretjänst med placeringsort Uppsala. Anställning föregås av tester och bakgrundskontroll enligt kyrkokansliets rutin för chefsrekrytering. Tjänsten ska tillträdas under hösten/vintern 2021.

Välkommen med din ansökan
Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2021, urval och intervjuer kan komma att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Fackliga företrädare
mailto:[email protected] (Vision), mailto:[email protected] (Akavia) och mailto:[email protected] (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.

Var med i arbetet för något större

Svenska kyrkan finns där människors finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har.

Svenska kyrkan har 5 miljoner medlemmar och totalt 22 000 anställda i Sverige och utomlands. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Och för att skapelsen ska må bra.

På kyrkokansliet jobbar ca 400 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Läs mer om Svenska kyrkan på www.svenskakyrkan.se. Visa mindre

Gruppchef Intern IT

Är du en chef som vill vara med och bygga framtidens IT och dessutom vill vara med och bidra till lösningar för en hållbar, levande och bättre värld? Då kan du vara den person vi söker till SLU IT som gruppchef IT – internIT inom sektionen för IT-infrastruktur. IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänste... Visa mer
Är du en chef som vill vara med och bygga framtidens IT och dessutom vill vara med och bidra till lösningar för en hållbar, levande och bättre värld? Då kan du vara den person vi söker till SLU IT som gruppchef IT – internIT inom sektionen för IT-infrastruktur.

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.

Du utgör en aktiv del av sektionsledningen och rapporterar till sektionschefen för IT-infrastruktur. Som gruppchef deltar du även i sektionens förändringsarbete och ansvarar för att utveckla ditt område och dina medarbetare utifrån avdelningens och sektionens mål och strategier.

Arbetsuppgifter:

• Personalansvar för samtliga medarbetare inom gruppen, vilket bl.a. omfattar medarbetar- och lönesamtal, rekrytering, arbetsmiljö och kompetensförsörjning.
• Budgetansvar och ekonomisk uppföljning och rapportering.
• Delta i mål- och strategiarbete för sektionen.
• Säkerställa bemanning, styra och följa upp olika typer av uppdrag samt aktivt bidra i prioriteringsarbetet tillsammans med andra gruppchefer och övriga funktioner inom IT-avdelningen.
• Arbeta med uppdrag för att effektivisera arbetssätt med gemensamma verktyg och metoder.
• Verka för mycket god samverkan inom gruppen, sektionen och avdelningen.
• Omvärldsbevaka för att proaktivt kunna skapa rätt förutsättningar utifrån nuvarande och kommande behov.
• Leda utredningar och förändringsaktiviteter på uppdrag av sektionschefen
• Leveransansvar för vissa tjänster förekommer.

Kvalifikationer:
För att kunna leda gruppen på ett effektivt sätt är det viktigt med god kännedom och praktiska erfarenheter/ kunskap inom följande områden:

Krav

• Relevant akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, datavetenskap eller annan civilingenjörsutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som SLU bedömer likvärdig.
• Chefserfarenhet av operativt ledarskap med personal- och budgetansvar inom IT-området.
• Förmåga att driva förändringsarbete.
• Mycket god teknisk erfarenhet inom klienthantering.
• Erfarenhet av katalogtjänster och integration.
• Erfarenhet av systemutveckling och stödsystem för systemutveckling
• Processrelaterade arbetssätt (tex ITIL).

Meriterande

• Erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet
• Vana vid att arbeta i stora organisationer
• Styra, leda och följa upp på distans.
• Kunskap om och erfarenhet av projektledningsmodeller såsom PPS
• Systematiskt IT säkerhetsarbete.
• Erfarenhet från förvaltningsledning.
• Erfarenhet runt kontainerorkestreringsplattformar såsom Kubernetes och Rancher

Utöver de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor vikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Som chef/ledare är du prestigelös och drivande. Du är självgående och strukturerad. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av förbättringsarbete och strategiska utvecklingsfrågor. Vidare är du nyfiken och drivs av att försöka förstå verksamhetens behov av IT-stöd och hur detta kan realiseras i tekniska lösningar inom ramen för gruppens kompetensområden. Du har ett starkt engagemang för forskning och innovation.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning. 

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-10-14.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Gruppchef AV-stöd

IT-avdelningen IT_avdelningen vid SLU söker en ny gruppchef till IT-AV gruppen som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld. IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stö... Visa mer
IT-avdelningen
IT_avdelningen vid SLU söker en ny gruppchef till IT-AV gruppen som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld.

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.

SLU:s IT-avdelning är involverade i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt, alltifrån viltspårning till system för SLU:s nya forskningsfartyg. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Arbetsuppgifter:
Som gruppchef för AV ansvarar du för att hantera IT:s erbjudande gällande alla AV relaterade tjänster. Med hjälp av den specialistkompetens som redan idag finns i gruppen säkerställer och styr du mot att gruppen förvaltar, utvecklar och supporterar stabila, säkra och ändamålsenliga videotjänster för SLU och externa kunder. I AV gruppens uppgifter ingår även att genomföra livesändningar och inspelningar av konferenser och event.

Du kommer att ingå i IT-supportens sektionsledningsgrupp och tillsammans med övriga i gruppen driva verksamhetsfrågor som tar sektionen mot dess mål. Det krävs därför kompetens inom både etablering och vidareutveckling av nya roller, rutiner och processer för att bidra till ständig förbättring.

Personalen är utspridd på flera orter och det krävs därför kunskap av att leda på distans samt ett närvarande ledarskap på alla orter.

Kvalifikationer:
För att kunna leda gruppen på ett effektivt sätt är det viktigt med god kännedom och praktiska erfarenheter/ kunskap inom följande områden:

Krav


• Akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, datavetenskap eller annan civilingenjörsutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som SLU bedömer relevant
• Chefserfarenhet av operativt ledarskap med personal- och budgetansvar inom IT-området
• Arbetat enligt processrelaterade arbetssätt och metoder (tex ITIL, PM3, PPS)
• Erfarenhet av att utveckla tjänstemodeller och leveranser inom AV, videokonferens, och event.
• Erfarenhet av att koordinera och planera mindre projekt.
• Ekonomiuppföljning av befintliga och nya tjänster

Meriterande


• Erfarenhet av metodisk förvaltningsledning
• Bemanningsplanering
• Driva förändringsarbete
• Supportprocesser
• Systematiskt IT säkerhetsarbete
• Följa upp, utvärdera och sammanställa resultat av leveranser
• Operativt arbete inom AV området

Efter de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Som chef/ledare är du prestigelös och drivande. Du är självgående, strukturerad och kan arbeta under stress. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av förbättringsarbete och strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett starkt engagemang för forskning och innovation.

Placering:
Någon av SLUs huvudorter

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-08-08.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Gruppchef IT Support

Ansök    Feb 12    Läkemedelsverket    Driftchef, data
Läkemedelsverkets uppdrag är att se till att läkemedel och övriga produkter inom ansvarsområdet är säkra, effektiva och av god kvalitet. Vi bidrar till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Det är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Beskrivning av enhet/verksamhet Läkemedelsverkets IT-enhet består av ett åttiotal m... Visa mer
Läkemedelsverkets uppdrag är att se till att läkemedel och övriga produkter inom ansvarsområdet är säkra, effektiva och av god kvalitet. Vi bidrar till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Det är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Beskrivning av enhet/verksamhet
Läkemedelsverkets IT-enhet består av ett åttiotal medarbetare med helhetsansvar för att utveckla, förvalta och supporta myndighetens IT-system. Vi samarbetar med användarna för att utveckla verksamheten och skapa IT-stöd som gör nytta. Enheten deltar i hela livscykeln från idé, arkitektur & design, utveckling, test & driftsättning, förvaltning & incidenthantering och användarstöd. Vi utvecklar kontinuerligt arbetssätt, teknik, verktyg och hur vi samarbetar i team för att på bästa sätt leverera.
 
Läkemedelsverket har hundratalet affärsapplikationer och en löpande projektportfölj på 15 - 20 parallella projekt och förstudier. Genom digitalisering skapar vi bättre förutsättningar för Läkemedelsverket att vara en ledande kraft för bättre hälsa.Enheten består av fem grupper: IT Drift, IT Support, IT Utveckling 1, IT Utveckling 2 och IT Verksamhetsutvecklingsstöd.
 
Arbetsuppgifter
I rollen som gruppchef arbetsleder och utvecklar du en grupp på nio personer som arbetar med support, användarstöd och licensadministration. Medarbetarna i gruppen bemannar Läkemedelsverkets interna helpdesk som är den centraliserade ingången för incidenter till all IT-verksamhet. Ditt ansvar är att följa upp, förbättra och utveckla stödet till våra användare så att de får snabb och effektivt stöd vid IT problem.

Tillsammans med förvaltningsobjekten utvecklar ni rutiner för kompetensöverföring så att problem kan lösas på snabbast sätt i rätt nivå. Gruppen ansvarar också för beställning av IT-utrustning, mobiltelefoner och licenser. Din roll är att vidareutveckla de interna processerna för produktförsörjning, leverantörstyrning och avtalsuppföljning samt bidra vid upphandling av nya avtal.
 
Som ledare på Läkemedelsverket är du en god företrädare för vår ledarfilosofi vilken innebär att leda, styra, utveckla och företräda genom helhetssyn, mod, engagemang och målfokus. Du ingår i ledningsgruppen för IT-enheten och rapporterar direkt till Enhetschef IT.
 
Utbildning och erfarenhet
 
Du ska ha:

• Lägst eftergymnasial utbildning inom IT, eller motsvarande förvärvad erfarenhet
• Minst tre års erfarenhet av ledarskap i en IT-organisation
• Flera års erfarenhet av, och mycket goda kunskaper om, användarstöd och IT-support
• Erfarenhet av strukturerat arbete med ärendehantering i en servicedesk eller motsvarande
• God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande:

• Kunskap om ITIL, Pm3 och Agila arbetsmetoder
• Erfarenhet av offentlig upphandling enligt LoU, inköp och avtalsuppföljning
• Flera års erfarenhet av arbete i statlig myndighet 

Personliga egenskaper
Du fattar tydliga beslut, sätter upp väldefinierade, mätbara mål och anger tidsramar. Du tar initiativ, agerar förtroendeingivande och ansvarsfullt och ser till att saker blir utförda. Du föregår med gott exempel, delegerar arbetsuppgifter effektivt och rättvist och är bra på att motivera medarbetare och ge dem ansvar.

Du är en öppen, engagerad och ödmjuk person som har god förmåga att kommunicera med andra, IT-support handlar i hög grad om människor. Du har en väl utvecklad förmåga att skapa teamkänsla och lätt för att bygga relationer. Du är bra på att utveckla arbetssätt och processer, är kvalitetsmedveten, strukturerad och ser värdet av dokumentation till både kollegor och slutanvändare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2021-03-14
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2021-010438

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.
 
Kontakt
Du är välkommen att kontakta IT-chef Pelle Persson på 018-174959. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Åsa Kumlin Howell, SACO och Pia Wictor, ST. De finns på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post [email protected]


Välkommen med din ansökan!
 
Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Sektionschef SLU IT-infrastruktur

IT-avdelningen IT-avdelningen vid SLU söker en ny Sektionschef IT - Infrastruktur som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld. IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och ... Visa mer
IT-avdelningen
IT-avdelningen vid SLU söker en ny Sektionschef IT - Infrastruktur som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld.
IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.
SLU:s IT-avdelning är involverade i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt, alltifrån viltspårning till system för SLU:s nya forskningsfartyg. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Arbetsuppgifter:
Som sektionschef IT-infrastruktur ansvarar du för att upprätthålla en stabil, säker och ändamålsenlig infrastruktur för SLU. Inom området ingår all infrastruktur som levereras från SLU IT och inkluderar både egen hårdvara och infrastruktur i molntjänster. De kommande åren finns det ett stort behov av att modernisera infrastrukturen och införa moderna arbetsprocesser. Detta kommer medföra ett antal projekt och förändringsuppdrag.
I rollen ingår både det dagliga leveransansvaret för den egna sektionens leveranser samt att samverka och driva ständiga förbättringar med både andra delar av IT och SLU:s övriga verksamheter.
I rollen ingår även att vara en del av SLU:s IT ledning och gemensamt med de övriga sektionscheferna och IT direktören ta ansvar för hela IT organisationen. De övriga sektionerna är Projektkontor, IT-utveckling samt IT Support (som även hanterar digital arbetsplats).
Inom sektionen finns tre grupper med följande uppdrag:
IT-plattform: Upprätthåller och utvecklar IT plattformar för SLU
Nät och IT-säkerhet: Upprätthåller och utvecklar nätverkslösningar för SLU samt ansvarar för det systematiska IT säkerhetsarbetet inom SLU.
Intern IT: Upprätthåller och utvecklar system och lösningar för användning i huvudsak inom IT, exempelvis katalogtjänst (AD), identitet federeringar och integrationer.

Kvalifikationer:
För att kunna leda sektionen på ett effektivt sätt är det viktigt med god kännedom och fleråriga praktiska erfarenheter/ kunskap inom följande områden:

Krav


• Akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, datavetenskap eller annan civilingenjörsutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som SLU bedömer relevant
• Chefserfarenhet av operativt ledarskap med personal- och budgetansvar inom IT-området
• Leda långsiktigt och hållbart förändringsarbete
• Lednings och styrgruppsgruppsarbete
• IT service management
• ITIL
• Förvaltningsmodeller
• Arkitekturarbete avseende IT infrastruktur
• Kravställande vid IT-upphandlingar
• Systematiskt IT säkerhetsarbete
• Molninfrastruktur.

Meriterande


• ITIL certifiering
• Bemanningsplanering
• In försäljning av IT tjänster
• Prissättning av IT tjänster
• Framtagande av avtal
• Leverantörsstyrning
• Erfarenhet av att ha varit chef för chefer

Efter de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Som chef/ledare är du prestigelös och drivande. Du är självgående, strukturerad och kan arbeta under stress. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av förbättringsarbete och strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett starkt engagemang för forskning och innovation. 

Placering:
Uppsala eller Umeå

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-04-14.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Gruppchef SLU IT-Servicedesk

IT-avdelningen vid SLU söker en ny gruppchef IT - Servicedesk som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld. IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare.... Visa mer
IT-avdelningen vid SLU söker en ny gruppchef IT - Servicedesk som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld.

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.

SLU:s IT-avdelning är involverade i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt, alltifrån viltspårning till system för SLU:s nya forskningsfartyg. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en chef till IT servicedesk, som gruppchef för Servicedesk ansvar du för att hantera IT:s samlade erbjudande gällande supporttjänster och se till att dessa är behovsanpassade för alla målgrupper inom SLU. I din roll ingår att bereda och följa upp avtal med befintliga och potentiella nya kunder inom SLU. Med hjälp av den kompetens som idag finns i gruppen säkerställer du och styr mot gruppens uppdrag som är:
“Tillhandahålla en personlig, professionell och användarfokuserad kontaktpunkt för anställda, verksamma och studenter för support av tjänster som erbjuds av och via IT avdelningen.”
Personalen är utspridd på flera orter och det krävs därför kunskap av att leda på distans samt ett närvarande ledarskap på alla orter.

Kvalifikationer:
För att kunna leda gruppen på ett effektivt sätt är det viktigt med god kännedom och praktiska erfarenheter/ kunskap inom följande områden:

Krav


• Akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, datavetenskap eller annan civilingenjörsutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som SLU bedömer relevant.
• Chefserfarenhet av operativt ledarskap med personal- och budgetansvar inom IT-området.
• Driva förändringsarbete.
• Processrelaterade arbetssätt (tex ITIL).
• Supportprocesser.
• Bemanningsplanering.

Meriterande


• Etablerat tjänstemodell att leverera och följa upp mot.
• Styra, leda och följa upp på distans.
• Systematiskt IT säkerhetsarbete.
• Ledande roll i en Servicedesk.

Efter de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Som chef/ledare är du prestigelös och drivande. Du är självgående, strukturerad och kan arbeta under stress. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av förbättringsarbete och strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett starkt engagemang för forskning och innovation.

Placering:
Uppsala.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-01-22.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Fresenius Netcare söker en Location Manager

Ansök    Okt 16    Fresenius Kabi AB    Driftchef, data
More than 220 000 people on all continents are working at Fresenius to improve the life of the patients. Our independent business segments Fresenius Medical Care, Fresenius Kabi, Fresenius Helios and Fresenius Vamed offer a wide range of products and services in the health sector. Fresenius Netcare IT provides competence and service for health care and pharmaceutical sector worldwide. We are also the core provider of implementation and operation of SAP ap... Visa mer
More than 220 000 people on all continents are working at Fresenius to improve the life of the patients. Our independent business segments Fresenius Medical Care, Fresenius Kabi, Fresenius Helios and Fresenius Vamed offer a wide range of products and services in the health sector.

Fresenius Netcare IT provides competence and service for health care and pharmaceutical sector worldwide. We are also the core provider of implementation and operation of SAP applications for Fresenius Group and external customers.

Fresenius Netcare söker en Location Manager till vår avdelning IT Infrastructure Sweden  

Netcare är en intern IT-organisation inom den globala läkemedels-koncernen Fresenius. Vi ansvarar bl a för installationer, drift och underhåll av koncernens IT-infrastruktur. Vi är en viktig del i kedjan för att garantera patientsäkra produkter samt göra koncernens produkter konkurrenskraftiga. Som Location Manager kommer du att vara en viktig spelare i vårt arbete med att utveckla vår IT infrastruktur och relaterade tjänster så att de möter verksamhetens höga krav på stabilitet, tillgänglighet och kvalitet.

 

Arbetsuppgifter

Vi arbetar proaktivt med våra användare för att implementera nya- och förbättra nuvarande lösningar. Du kommer leda ett lokalt team om ca 10 personer men även vara en del i vår globala leverans av IT- tjänster. I arbetet ingår bl a;

-      Budgetansvar

-      Tjänste- och personalutveckling

-      Planering/uppföljning av den dagliga verksamheten

Drift, Underhåll, Service Desk och Projekt
-      Regelbunden kontakt med våra kunders beslutsfattare

 

Om dig

Vi tror att du har universitetsutbildning inom IT alt. Verksamhetsutveckling eller motsvarande erfarenheter. För att lyckes i denna roll behöver du vara strukturerad och ha erfarenhet av projektledning. Du bör ha insikt i kvalitetsuppföljning samt förstå värdet av ändringshantering och dokumentation av den samma. Du är en relationsbyggare och skapar samarbete med personer på olika nivåer i organisationen. Service är ett nyckelord och du har ett genuint intresse för att säkerställa kundnöjdhet. Kundfokus är en självklarhet och du söker lösningar som adresserar kundbehov vilket även innefattar utveckling av interna processer. Struktur och uppföljning är ditt arbetssätt och du jobbar med kort- och långsiktig planering för att nå de uppsatta målen.

 

Om tjänsten

Tjänsten är en visstidsanställning i prövosyfte som efter 6 månader övergår i tillsvidareanställning efter överenskommelse.
Tillträde omgående.

 

Om oss

Fresenius är en växande koncern med cirka 300 000 anställda världen över, varav ca 1100 är anställda i Sverige. Vi är stolta över våra produkter och det genomsyrar hela företaget. I våra medarbetarundersökningar lyfts kollegorna, utvecklingsmöjligheterna och den familjära stämningen upp som några av de bästa sakerna med att arbeta på Fresenius.

Att vara en del i Fresenius är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande utsträckning innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling.

 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Ulf Sjöholm, 0766-260330. Fackliga kontaktpersoner är Frank Glackin för Unionen, 018–644 773 och Teresia Karlsson för SACO, 018–644 034. 

Välkommen med din ansökan via länken nedan, urval kan komma att ske löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-mail eller post. Visa mindre

Sektionschef SLU IT-infrastruktur

IT-avdelningen vid SLU söker en ny Sektionschef IT - Infrastruktur som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld. IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till använd... Visa mer
IT-avdelningen vid SLU söker en ny Sektionschef IT - Infrastruktur som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld.
IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.
SLU:s IT-avdelning är involverade i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt, alltifrån viltspårning till system för SLU:s nya forskningsfartyg. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Arbetsuppgifter:
Som sektionschef IT-infrastruktur ansvarar du för att upprätthålla en stabil, säker och ändamålsenlig infrastruktur för SLU. Inom området ingår all infrastruktur som levereras från SLU IT och inkluderar både egen hårdvara och infrastruktur i molntjänster. De kommande åren finns det ett stort behov av att modernisera infrastrukturen och införa moderna arbetsprocesser. Detta kommer medföra ett antal projekt och förändringsuppdrag.
I rollen ingår både det dagliga leveransansvaret för den egna sektionens leveranser samt att samverka och driva ständiga förbättringar med både andra delar av IT och SLU:s övriga verksamheter.
I rollen ingår även att vara en del av SLU:s IT ledning och gemensamt med de övriga sektionscheferna och IT direktören ta ansvar för hela IT organisationen. De övriga sektionerna är Projektkontor, IT-utveckling samt IT Support (som även hanterar digital arbetsplats).
Inom sektionen finns tre grupper med följande uppdrag:
IT-plattform: Upprätthåller och utvecklar IT plattformar för SLU
Nät och IT-säkerhet: Upprätthåller och utvecklar nätverkslösningar för SLU samt ansvarar för det systematiska IT säkerhetsarbetet inom SLU.
Intern IT: Upprätthåller och utvecklar system och lösningar för användning i huvudsak inom IT, exempelvis katalogtjänst (AD), identitet federeringar och integrationer.

Kvalifikationer:
För att kunna leda sektionen på ett effektivt sätt är det viktigt med god kännedom och fleråriga praktiska erfarenheter/ kunskap inom följande områden:

Krav


• Akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, datavetenskap eller annan civilingenjörsutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som SLU bedömer relevant
• Chefserfarenhet av operativt ledarskap med personal- och budgetansvar inom IT-området
• Leda långsiktigt och hållbart förändringsarbete
• Lednings och styrgruppsgruppsarbete
• IT service management
• ITIL
• Förvaltningsmodeller
• Arkitekturarbete avseende IT infrastruktur
• Kravställande vid IT-upphandlingar
• Systematiskt IT säkerhetsarbete
• Molninfrastruktur.

Meriterande


• ITIL certifiering
• Bemanningsplanering
• In försäljning av IT tjänster
• Prissättning av IT tjänster
• Framtagande av avtal
• Leverantörsstyrning
• Erfarenhet av att ha varit chef för chefer

Efter de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Som chef/ledare är du prestigelös och drivande. Du är självgående, strukturerad och kan arbeta under stress. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av förbättringsarbete och strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett starkt engagemang för forskning och innovation. 

Placering:
Uppsala eller Umeå

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-11-15.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

IT-driftchef

Ansök    Okt 21    Tierps kommun    Driftchef, data
IT-Centrum IT-nämnden bildades den första januari 2019 som gemensam nämnd för IT-verksamheten för Tierp, Östhammar, Knivsta, Älvkarleby och Heby kommuner. Tierp är värdkommun och tog över ansvar för verksamhet och budget från 1 januari 2019. Nämndens ansvarsområde är såväl övergripande strategiska och taktiska frågor samt it-operativa insatser för kommunerna. Nämnden ska arbeta för att möjliggöra för kommunerna att arbeta i en samverkanskultur för att få ... Visa mer
IT-Centrum

IT-nämnden bildades den första januari 2019 som gemensam nämnd för IT-verksamheten för Tierp, Östhammar, Knivsta,
Älvkarleby och Heby kommuner. Tierp är värdkommun och tog över ansvar för verksamhet och budget från 1 januari 2019.
Nämndens ansvarsområde är såväl övergripande strategiska och taktiska frågor samt it-operativa insatser för
kommunerna. Nämnden ska arbeta för att möjliggöra för kommunerna att arbeta i en samverkanskultur för att få mer
effektiva lösningar för såväl kärnverksamheterna som för IT-verksamheten. Nämndens ansvar är även att medverka i de fem kommunernas digitala utvecklingsarbete samt stödja samordning av IT-relaterade verksamhetsutvecklingsinsatser.

Grunden är att erbjuda alla kommunernas verksamheter och handläggare en enkel och homogen miljö. I planeringen för
att vi ska nå våra mål att skapa samverkan finns hela tiden tanken på gemensamma plattformar och system, som gemen-
samt datacenter, Office 365, AD, backup, övervakning men även olika verksamhetssystem. Parallellt med detta har vi den
dagliga driften och supporten som är av största vikt. Idag har vi en blandad miljö av intern och extern drift/support, där två
av kommunerna har Advania som drift- och first line-support. Övriga tre kommuner har drift och support i egen regi.

Kommunerna består av ca 29 000 st användare fördelat på ca 10 000 st datorer och ca 10 000 st mobila enheter. Miljön
är till största delen virtualiserad, både VMware och HyperV används idag. Majoriteten av servrarna och klienterna är Win-
dows-baserade. Bland handhållna enheter finns både Apple- och Android-system.

Läs gärna mer om de fem kommunerna på respektive kommuns hemsida.ARBETSUPPGIFTER
Som chef för IT-drift så kommer du att leda, motivera och utveckla ett team med sju kollegor, parallellt med cheferna för support och nät och deras team. Ditt team har det övergripande och samordnande ansvaret för IT-förvaltningens centrala servermiljöer. Du är väl bekant med ITIL då Incident, Change och Problem är centrala processer.

IT-Centrum har idag tre separata lokationer för våra miljöer och ska under nästa år konsoliderad de fem kommunernas IT-miljö. Vårt mål är ett AD och en tenant för de fem kommunerna och deras medarbetare.

Vi skapar en ny virtuell digital kommun som spänner över de fem kommunerna för att främja samverkan i deras kärnverksamheter. IT-Centrum har som uttalad strategi att utföra de mest verksamhetsnära uppgifterna med egen personal och att nyttja den erfarenhet och de volymer som en privat aktör har. Internt inom IT-Centrum uttalas detta som högre upp i värdekedjan, vi strävar efter att upphandla och skapa partnerförhållanden med leverantörerna. Det är en multisourcad strategi med en egen spets som även bidrar till beställarkompetens i nära och öppna förhållanden med våra partnerföretag.

Verksamhetsförståelsen och att på rätt sätt kunna tolka och stödja verksamhetsutvecklingen är IT-Centrums huvuduppgift. Vi jobbar med kundens fokus och inte kunden i fokus.

Du förväntas vara väl förtrogen med verksamhetens uppdrag och vilja driva utvecklingen framåt. I arbetet, utöver att få gruppen att jobba framåt, är det också av stor vikt att ha god kunskap om de tekniska delarna så som datacenter, virtualisering etc. Du kommer rapportera till förvaltningschefen och rollen ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Vi har fem kontor i kommunernas huvudorter (du väljer var du vill ha placeringsort) samt satellitkontor i centrala Uppsala och Gävle. Vi har en flexibel arbetsplats med stora möjligheter att arbeta på distans, men vi sätter stort värde på att du arbetar nära dina medarbetare.

Typiska aktiviteter i rollen driftchef:

- leda och fördela arbetet med de centrala it-driftsmiljöerna
- bidra till att få medarbetarna att bli involverade och utvecklas
- ansvara för ekonomi/budget/planering
- driva projekt/utveckling
- samverkan såväl internt som externt
- ansvara för och lägga beställningar gentemot leverantörer
- ansvara för tillkomsten och uppföljning av avtal
- aktivt arbete inom säkerhetsområdet - säkerhetsansvarig
- bidra med teknisk rådgivning
- ansvara för processer/rutiner/policys/styrdokument

KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från en liknande roll och söker dig som tycker om att arbeta i en komplex miljö nära både verksamhet och teknik.

- Du bör ha flerårig erfarenhet av kommunala organisationer, upphandling under LOU och förstå verksamhetens behov.
- Du är bra på att skapa goda relationer.
- Du är stresstålig, diplomatisk, har god analytisk förmåga och kan enkelt röra dig mellan detaljer och helheter
- Du har mycket goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig på ett professionellt och lättförståeligt sätt i tal och skrift.
- Du har goda kunskaper inom drift, övervakning och felsökning av server, nätverk och applikationer.
- Kanske har du en bakgrund som IT-arkitekt eller drifttekniker.
-Du är även bra på engelska och har givetvis minst B-körkort.

För tjänsten bör du ha universitets- eller högskoleexamen inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.


ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Gruppchef SLU IT-Servicedesk

IT-avdelningen vid SLU söker en ny gruppchef IT - Servicedesk som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld. IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare.... Visa mer
IT-avdelningen vid SLU söker en ny gruppchef IT - Servicedesk som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld.

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.

SLU:s IT-avdelning är involverade i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt, alltifrån viltspårning till system för SLU:s nya forskningsfartyg. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en chef till IT servicedesk, som gruppchef för Servicedesk ansvar du för att hantera IT:s samlade erbjudande gällande supporttjänster och se till att dessa är behovsanpassade för alla målgrupper inom SLU. I din roll ingår att bereda och följa upp avtal med befintliga och potentiella nya kunder inom SLU. Med hjälp av den kompetens som idag finns i gruppen säkerställer du och styr mot gruppens uppdrag som är:
“Tillhandahålla en personlig, professionell och användarfokuserad kontaktpunkt för anställda, verksamma och studenter för support av tjänster som erbjuds av och via IT avdelningen.”
Personalen är utspridd på flera orter och det krävs därför kunskap av att leda på distans samt ett närvarande ledarskap på alla orter.

Kvalifikationer:
För att kunna leda gruppen på ett effektivt sätt är det viktigt med god kännedom och praktiska erfarenheter/ kunskap inom följande områden:

Krav


• Akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, datavetenskap eller annan civilingenjörsutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som SLU bedömer relevant.
• Chefserfarenhet av operativt ledarskap med personal- och budgetansvar inom IT-området.
• Driva förändringsarbete.
• Processrelaterade arbetssätt (tex ITIL).
• Supportprocesser.
• Bemanningsplanering.

Meriterande


• Etablerat tjänstemodell att leverera och följa upp mot.
• Styra, leda och följa upp på distans.
• Systematiskt IT säkerhetsarbete.
• Ledande roll i en Servicedesk.

Efter de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Som chef/ledare är du prestigelös och drivande. Du är självgående, strukturerad och kan arbeta under stress. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av förbättringsarbete och strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett starkt engagemang för forskning och innovation.

Placering:
Uppsala.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-08-14.


Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Gruppchef IT-utveckling

IT-avdelningen vid SLU söker en ny Gruppchef IT-utveckling som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld. IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare. Ak... Visa mer
IT-avdelningen vid SLU söker en ny Gruppchef IT-utveckling som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld.

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.

SLU:s IT-avdelning är involverade i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt, alltifrån viltspårning till system för SLU:s nya forskningsfartyg. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som vill delta i sektionens ledningsgrupp och tillsammans med sin grupp fortsätta utvecklas i vår påbörjade förändringsresan. Gruppen du ska leda levererar idag behovsanpassade, forskningsspecifika system till SLU:s verksamhet inom två olika huvudområden, akvatiska resurser samt veterinärmedicin och husdjursvetenskap. Exempel på verksamheter vi stöttar är forskningsfartyget R/S SVEA och forskningscentrumet på Lövsta. Dessa ger förutsättningar till forskning och miljöanalys i världsklass.
Gruppen du kommer ansvara för består av två verksamhetsbaserade team med ca tio medarbetare, fördelade över två orter. Därför behöver du kunskap om att leda på distans samt vara närvarande på båda orter.
Du leder det operativa arbetet för teamen och ansvarar för leverans av deras backlog. Inom teamet bygger ni gemensam kompetens för att hantera leveranser inom hela systemutvecklingens livscykel.
I rollen krävs en grundläggande teknisk kompetens för att kunna analysera och förmedla både kort- och långsiktiga konsekvenser av besluten som fattas inom teamen.
För att vidmakthålla en teknisk medvetenhet i organisationen ser vi gärna att du deltar i ett eller flera kompetensnätverk inom lämpligt område som passar din bakgrund och dina intressen.
Vi underlättar styrprocessen med att skapa ett holistiskt perspektiv för teamen genom att du får ett helhetsansvar för budget, medarbetarsamtal, lönesamtal, beläggning av personal och kompetensutveckling. Samtidigt driver ledningsgruppen sektionen mot de uppsatta målen
I ledningsgruppen kommer vi tillsammans driva förändringsresan för sektionen.

Kvalifikationer:
För att kunna leda gruppen på ett effektivt sätt är det viktigt med god kännedom och praktiska erfarenheter/ kunskap inom följande
områden:


Krav


• Akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, datavetenskap eller annan civilingenjörsutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som SLU bedömer relevant.
• Operativt ledarskap med personal- och budgetansvar inom IT-området.
• Behovsanalys.
• Kravanalys.
• Systemarkitektur.
• Modellering.
• Programmering.
• Testmetodik.
• Produktionssättning.
• Förvaltningsöverlämning.
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Meriterande


• Driva förändringsarbete.
• Verksamhetsnära uppdrag med koppling till leverans och applikationsutveckling inom större komplexa organisationer.
• Agila systemutvecklingsmodeller.
• Förvaltningsstyrningsmodeller.

Efter de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Som ledare är du prestigelös och drivande. Du är självgående, strukturerad och kan arbeta under stress. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av förbättringsarbete och strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett starkt engagemang för forskning och innovation.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-08-14.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/ Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Gruppchef IT-AV gruppen

IT_avdelningen vid SLU söker en ny gruppchef till IT-AV gruppen som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld. IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användar... Visa mer
IT_avdelningen vid SLU söker en ny gruppchef till IT-AV gruppen som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld.

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.

SLU:s IT-avdelning är involverade i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt, alltifrån viltspårning till system för SLU:s nya forskningsfartyg. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Arbetsuppgifter:
Som gruppchef för AV ansvarar du för att hantera IT:s erbjudande gällande alla AV relaterade tjänster. Med hjälp av den specialistkompetens som redan idag finns i gruppen säkerställer och styr du mot att gruppen förvaltar, utvecklar och supporterar stabila, säkra och ändamålsenliga videotjänster för SLU och externa kunder.
Du kommer att ingå i IT-supportens sektionsledningsgrupp och tillsammans driva verksamhetsfrågor som tar sektionen mot dess mål. Det krävs därför kompetens inom både etablering och vidareutveckling av nya roller, rutiner och processer för att bidra till ständig förbättring.
Personalen är utspridd på flera orter och det krävs därför kunskap av att leda på distans samt ett närvarande ledarskap på alla orter.

Kvalifikationer:
För att kunna leda gruppen på ett effektivt sätt är det viktigt med god kännedom och praktiska erfarenheter/ kunskap inom följande områden:

Krav


• Akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, datavetenskap eller annan civilingenjörsutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som SLU bedömer relevant
• Chefserfarenhet av operativt ledarskap med personal- och budgetansvar inom IT-området
• Supportprocesser
• Tjänstemodeller och leveranser inom AV, videokonferens och streaming
• Ekonomiuppföljnig av befintliga och nya tjänster

Meriterande


• Bemanningsplanering
• Driva förändringsarbete
• Processrelaterade arbetssätt (tex ITIL)
• Systematiskt IT säkerhetsarbete
• Följa upp, utvärdera och sammanställa resultat av leveranser
• Operativt arbete inom AV området

Efter de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Som chef/ledare är du prestigelös och drivande. Du är självgående, strukturerad och kan arbeta under stress. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av förbättringsarbete och strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett starkt engagemang för forskning och innovation.

Placering:
Någon av SLUs huvudorter.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-08-14.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

 Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Fresenius Kabi söker Demand Manager IT

Ansök    Jul 1    Fresenius Kabi AB    Driftchef, data
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet. Under mottot ”Caring for life” sätter ... Visa mer
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik.

Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.


Fresenius Kabi står inför en spännande förändringsresa för att effektivisera och digitalisera verksamheten vid anläggningarna i Brunna och Uppsala. Demand Managern IT är en roll för att samordna och stödja verksamhetens krav och behov av digitala stöd och IT-tjänster.

För att lyckas i denna nya roll som Demand Manager IT ska du vara van att samarbeta och inneha ett stort intresse för att initiera värdeskapande aktiviteter för en ökad digitalisering och effektivisering av hela verksamheten. Du har förmågan att föra en proaktiv och pedagogisk dialog kring verksamhetsbehov och digitala stöd och IT-service.

Arbetsuppgifter


Förvalta och utveckla strukturer för kravhantering för IT från verksamheten och leverantörer
Driva mötes-forum med intressenter och beslutsfattare för att säkerställa den långsiktiga produktportföljens innehåll
Stödja strategisk och taktisk affärsplanering
Coacha och transformera verksamhetens behov till digitala, hållbara och lönsamma lösningar för att upprätthålla en modern och effektiv produktionsenhet
 

Om dig

Vi söker dig som har en kommunikativ förmåga och som med ett strukturerat arbetssätt har ett stort intresse för att med värdeskapande aktiviteter skapa goda resultat både på kort och lång sikt. Du har en förmåga att göra relevanta prioriteringar utifrån en helhetssyn och fokus på affärsnytta. Du innehar:

Mycket god kunskap om strategiska IT-frågor, uppföljning av IT-leveranser och andra operativa IT-frågor
Dokumenterad erfarenhet av processarbete/etablering och implementering av arbetsrutiner
Dokumenterad erfarenhet av projektledning och förändringsledning
Erfarenhet av att ta fram och sammanställa dokumentation och underlag för prioritering/beslut
Erfarenhet av och förmåga att arbeta i större organisationer med höga krav på säkerhet och noggrannhet
 

Meriterande är också om du har erfarenhet från läkemedelsindustrin eller motsvarande som lyder under regulatoriska krav/regelverk samt insikt och förståelse av GMP/Ledningssystems syften och funktion. Du innehar B-körkort.

 

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Uppsala. Tillträde omgående.

 

Om oss

Vi är ett växande företag med cirka 1100 anställda i Sverige, och över 37 000 anställda världen över. Vi är stolta över våra produkter och det genomsyrar hela företaget. I våra medarbetarundersökningar lyfts kollegorna, utvecklingsmöjligheterna och den familjära stämningen upp som några av de bästa sakerna med att arbeta på Fresenius Kabi.

Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande utsträckning innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling.

 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Wester, IT Director, 018–64 46 73. Fackliga kontaktpersoner är Frank Glackin för Unionen, 018–644 773 och Teresia Karlsson för SACO, 018–644 034 .

Välkommen med din ansökan via länken nedan, urval och rekrytering kan komma att ske löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-mail eller post. Visa mindre

SGU söker en IT-driftchef och förvaltningsledare till enheten IT

SGU gör en större förflyttning inom teknikområdet och behöver dig! Vill du som erfaren IT-driftchef och förvaltningsledare för IT-infrastruktur leda arbetet med att implementera vår nya tekniska plattform? I så fall bli din uppgift att leda den tekniknära infrastrukturförvaltningen och den dagliga produktionen för IT-driften och helpdesk. SGU bygger både vanliga IT-miljöer och IT-miljöer som ska skyddas ur ett totalförsvarsperspektiv. IT-enheten har ansva... Visa mer
SGU gör en större förflyttning inom teknikområdet och behöver dig!
Vill du som erfaren IT-driftchef och förvaltningsledare för IT-infrastruktur leda arbetet med att implementera vår nya tekniska plattform? I så fall bli din uppgift att leda den tekniknära infrastrukturförvaltningen och den dagliga produktionen för IT-driften och helpdesk.
SGU bygger både vanliga IT-miljöer och IT-miljöer som ska skyddas ur ett totalförsvarsperspektiv.
IT-enheten har ansvar för drift av SGUs servrar och nätverk, klientdatorer, systemutveckling, helpdesk, system- och databasadministration. Utöver det ansvarar IT enheten för SGUs data- och telekommunikation samt för den operativa IT-säkerheten.
SGUs IT-kompetens arbetar som ett kompetent och engagerat team för att utveckla IT-infrastrukturen såväl internt som externt. Just nu genomgår IT-området hos oss en spännande förändring både vad gäller den tekniska miljön, men också genom att vi arbetar med att utveckla teambaserade arbetssätt.
Arbetsuppgifter
In din roll som driftchef kommer du att vara ansvarig för den dagliga driften av SGUs IT-infrastruktur och arbeta som teamlead för SGUs infrastrukturteam och helpdesk. I arbetsuppgifterna ingår det att vara incidentledare där du är ansvarig för att leda och hantera IT incidenter. Därtill kommer du att vara förvaltningsledare för myndighetens infrastruktur. Som förvaltningsledare ansvarar du för att planera och livscykelhantera SGUs befintliga IT-infrastruktur, samt i samverkan med IT-arkitekten m.fl. planera framtida utveckling.
Kompetens
Vi söker dig som har:
· Akademisk examen, IT-inriktning eller motsvarande erfarenhet inom teknikområdet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig,
· minst 10 års erfarenhet från att vara ledare,
· minst 5 års erfarenhet av att vara ansvarig för drift av IT-infrastruktur,
· minst 5 års erfarenhet av verksamhet som kräver säkerhetsskydd,
· minst 5 års erfarenhet av att leda människor i förändring,
· goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Meriterande erfarenheter:
· Erfarenhet från design av tekniska lösningar inom ramen för säkerhetsskyddad verksamhet,
· goda kunskaper om IT-utvecklingsprocesser, agila ramverk och PM3,
· erfarenhet från att ha varit teknisk förvaltningsledare eller motsvarande.
Personliga kvalifikationer
Som person har du god ledarskapsförmåga samt god kommunikationsförmåga för att kunna diskutera frågeställningar och motivera val av lösning, både med tekniska specialister och personer utan teknisk kompetens. Därtill besitter du en stor vana av att leda och leva i förändring.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Uppsala.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För detta krävs svenskt medborgarskap.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Björn Karlsson 018-19 72 78.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2020-07-31. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Dnr. 411-1623/2020 Visa mindre

Sektionschef SLU IT-infrastruktur

IT-avdelningen vid SLU söker en ny Sektionschef IT - Infrastruktur som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld. IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till använ... Visa mer
IT-avdelningen vid SLU söker en ny Sektionschef IT - Infrastruktur som vill bidra till en hållbar, levande och bättre värld.

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Detta innefattar såväl service som olika tjänster, såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV-stöd, utbildning och stöd till användare. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.

SLU:s IT-avdelning är involverade i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt, alltifrån viltspårning till system för SLU:s nya forskningsfartyg. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Arbetsuppgifter:
Som sektionschef IT-infrastruktur ansvarar du för att upprätthålla en stabil, säker och ändamålsenlig infrastruktur för SLU. Inom området ingår all infrastruktur som levereras från SLU IT och inkluderar både egen hårdvara och infrastruktur i molntjänster. De kommande åren finns det ett stort behov av att modernisera infrastrukturen och införa moderna arbetsprocesser. Detta kommer medföra ett antal projekt och förändringsuppdrag.
I rollen ingår både det dagliga leveransansvaret för den egna sektionens leveranser samt att samverka och driva ständiga förbättringar med både andra delar av IT och och SLU:s övriga verksamheter.
Inom sektionen finns tre grupper med följande uppdrag:
IT-plattform: Upprätthåller och utvecklar IT plattformar för SLU
Nät och IT-säkerhet: Upprätthåller och utvecklar nätverkslösningar för SLU samt ansvarar för det systematiska IT säkerhetsarbetet inom SLU.
Intern IT: Upprätthåller och utvecklar system och lösningar för användning i huvudsak inom IT, exempelvis katalogtjänst (AD), identitet federeringar och integrationer.

Kvalifikationer:
För att kunna leda sektionen på ett effektivt sätt är det viktigt med god kännedom och fleråriga praktiska erfarenheter/ kunskap inom följande områden:

Krav


• Akademisk utbildning företrädesvis inom systemvetenskap, datavetenskap eller annan civilingenjörsutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som SLU bedömer relevant.
• Chefserfarenhet av operativt ledarskap med personal- och budgetansvar inom IT-området.
• Driva förändringsarbete.
• Lednings och styrgruppsgruppsarbete
• IT service management
• Lednings och styrgruppsgruppsarbete
• Förändringsledning
• ITIL
• Förvaltningsmodeller
• Arkitekturarbete avseende IT infrastruktur
• Kravställande vid IT-upphandlingar
• Systematiskt IT säkerhetsarbete
• Molninfrastruktur

Meriterande


• ITIL certifiering
• Bemanningsplanering
• Införsäljning av tjänster
• Prissättning av tjänster
• Framtagning av avtal
• Leverantörsstyrning
• Erfarenhet av att ha varit chef för chefer

Efter de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Som chef/ledare är du prestigelös och drivande. Du är självgående, strukturerad och kan arbeta under stress. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av förbättringsarbete och strategiska utvecklingsfrågor. Du har ett starkt engagemang för forskning och innovation.

Placering:
Någon av SLUs huvudorter

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-08-14.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Gruppchef IT Verksamhetsstöd

IT-Centrum består av de fyra avdelningarna IT Support, IT Drift, IT teknisk plattform och IT Verksamhetsstöd. Totalt arbetar ca 170 medarbetare med att stötta Region Uppsalas samtliga förvaltningar med allt från användarsupport och drift till arkitektur, projektledning, testledning och systemförvaltning. IT-Centrums ledning består av sektionschef, fyra avdelningschefer och 11 gruppchefer. Nu söker vi dig som vill ta rollen som gruppchef för en av grupper... Visa mer
IT-Centrum består av de fyra avdelningarna IT Support, IT Drift, IT teknisk plattform och IT Verksamhetsstöd. Totalt arbetar ca 170 medarbetare med att stötta Region Uppsalas samtliga förvaltningar med allt från användarsupport och drift till arkitektur, projektledning, testledning och systemförvaltning. IT-Centrums ledning består av sektionschef, fyra avdelningschefer och 11 gruppchefer.


Nu söker vi dig som vill ta rollen som gruppchef för en av grupperna inom IT Verksamhetsstöd. Gruppen består av 14 medarbetare, huvudsakligen IT-förvaltningsledare för Region Uppsalas olika förvaltningsobjekt. Bland de system som förvaltas finns allt från administrativa system till t ex vårdsystem. Region Uppsala arbetar enl förvaltningsmodellen pm3. 


Arbetsuppgifter
Som gruppchef har du personal- och verksamhetsansvar. Du rapporterar till avdelningschefen för IT Verksamhetsstöd. Tillsammans med avdelningschef och gruppchef för Arkitektur/projekt- och testledning utgör du avdelningens ledningsgrupp. Inom IT-Centrum är samsyn och samarbete av vikt för att på bästa sätt ge stöd till Region Uppsalas verksamheter. Därför ingår du också i olika mötesforum för planering och informationsutbyte med övriga gruppchefer och sitter även med i gruppen för change management. 


Som gruppchef är du närvarande i dina medarbetares vardag. Du finns till hands för att stötta i planerings- och prioriteringsfrågor, du håller i årliga medarbetar- och lönesamtal och ansvarar för att dina medarbetare har en god arbetsmiljö med tydlig ansvarsfördelning och god kommunikation. Som gruppchef pekar du ut de gemensamma målen och följer upp att gruppen når dit. 


Din kompetens 
Du har en bakgrund inom IT-området och har kunskap om ramverk som ITIL samt har arbetat processorienterat, du förstår de flöden och modeller som finns för att förvalta ett system under hela dess livscykel. Du har flera års erfarenhet i en ledande roll; som projektledare, förvaltningsledare eller liknande. Du är van att på ett konstruktivt sätt få grupper att arbeta mot gemensamma mål, planera, prioritera och vara ett stöd och ett bollplank i problemlösning. Har du tidigare erfarenhet som personalansvarig chef är det en merit. 


Du har högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet genom flerårig, relevant yrkeserfarenhet. Din svenska är god i såväl tal som skrift och du kommunicerar väl även på engelska. 


Annat viktigt att veta
Tjänsten är heltid, tillsvidare. IT-Centrum har f n sina lokaler inom Akademiska sjukhusets område. 
Region Uppsala lägger vikt vid att organisationens chefer har förutsättningar att utöva ett gott ledarskap. Som nybliven chef genomgår du därför vårt operativa chefsprogram liksom kurser i coachande ledarskap och kommunikation. 


Vill du veta mer?
Kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-47 71 10.
Fackliga representanter når du via Region Uppsalas växel: 018-611 10 00.


Vill du jobba med oss? Välkommen med din ansökan senast den 18 februari 2020.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.


Krav
En yrkesbakgrund inom IT
Flera års erfarenhet i någon form av ledande roll
Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande kunskaper genom flerårig yrkeserfarenhet
Mycket god svenska i tal och skrift
God engelskaMeriterande
Erfarenhet som personalansvarig chef

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete. Visa mindre

Erfaren konsult inom drift och förändringsledning

Ansök    Dec 2    SJR IT    Driftchef, data
Till en av våra kunder i Uppsala söker vi dig som är interimskonsult alternativt vill bli anställd på SJR som en av våra uppskattade konsulter. Vår kund är inne i en stor organisationsförändring där nya arbetssätt och ny organisation inom IT-avdelningen ska implementeras. Uppdraget innebär att du stöttar nuvarande driftchef med din kompetens och erfarenhet inom infrastruktur och förändringsledning både operativt och strategiskt. Tillsammans bygger ni fram... Visa mer
Till en av våra kunder i Uppsala söker vi dig som är interimskonsult alternativt vill bli anställd på SJR som en av våra uppskattade konsulter.

Vår kund är inne i en stor organisationsförändring där nya arbetssätt och ny organisation inom IT-avdelningen ska implementeras. Uppdraget innebär att du stöttar nuvarande driftchef med din kompetens och erfarenhet inom infrastruktur och förändringsledning både operativt och strategiskt. Tillsammans bygger ni framtidens driftorganisation utifrån nya krav och behov!

Du är bidragande och drivande i uppbyggnaden av vår kunds nya organisation där du leder, fördelar och följer upp arbetet. På strategisk nivå är du med och arbetar fram hur den nya driftsorganisationen ska se ut avseende organisation, grupper och fördelning av resurser. Du blir också involverad i urval och tillsättning av eventuella framtida ledarroller inom den nya organisationen. Vidare bidrar du i arbetet med att effektivisera och utveckla processer och rutiner som stödjer nya arbetssätt. Uppdraget innefattar inget direkt personalansvar men du är bollplank och arbetar nära driftschefen även i dessa frågor. Avdelningen består idag av ca 20 medarbetare.

Vem är du?

- Du har relevant högskoleutbildning
- Du har erfarenhet av ledande roller inom IT-infrastruktur
- Du har erfarenhet av att driva och implementera förändringar inom organisation, kultur och arbetssätt
- Du är kommunikativ, prestigelös och trygg som person

Om du känner igen dig i den här beskrivningen vill vi gärna komma i kontakt med dig!

Uppdraget startar så snart som möjligt och förväntas pågå i minst 6 månader. För att bli aktuell behöver du kunna börja senast i mitten av januari 2020.

Ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Christine Stamfeldt 070 471 59 16 eller Charlotta Ezitis Holmström 076 647 16 57. Vi intervjuar löpande så sök redan idag!

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...

Varmt välkommen med din ansökan!

Underkonsult hos SJR
Att vara underkonsult passar dig som driver eget bolag, men som vill utvidga ditt nätverk och få riktigt spännande uppdrag. Som en del av vårt nätverk har du stor chans att vara med i utvecklande och utmanande projekt. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare, du kan fokusera på dina uppdrag och överlåta säljarbetet till oss.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT. SJR har idag cirka 550 medarbetare fördelade på våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB Visa mindre

Stf Chef Nätplaneringsavdelning

Ansök    Dec 20    Försvarsmakten    Driftchef, data
Nu söker vi en stf avdelningschef till Nätplaneringsavdelningen på Systemenheten inom Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) med placeringsort Bålsta. Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt. Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige? Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande jobb inom ett område som är i ständi... Visa mer
Nu söker vi en stf avdelningschef till Nätplaneringsavdelningen på Systemenheten inom Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) med placeringsort Bålsta.

Framtidens utmaningar och hot ställer nya krav på oss, vilket gör att Försvarsmakten är under omvandling och tillväxt.

Vill du vara en av oss som jobbar för ett starkare försvar av Sverige?

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande jobb inom ett område som är i ständig tillväxt. Du kommer att jobba under stor frihet där du kan forma din arbetsdag till stor del själv.

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet och har ansvar för drift och underhåll för stora delar av Försvarsmaktens infrastruktur för kommunikation, radio, radar och IT-system. Systemenhetens uppgifter består i huvudsak att säkerställa att de tekniska systemen har den tillgänglighet som Försvarsmakten kräver.

Nätplaneringsavdelningen arbetar med om- och tillbyggnad av Försvarets telenät (FTN) och har även en rad olika uppdrag inom teknikområdena tele, teknisk bevakning och strömförsörjning. Avdelningen är indelad i två sektioner och har ca 40 medarbetare med placering på ett flertal orter.

Som Stf chef på Nätplaneringsavdelningen har du följande arbetsuppgifter

Som stf avdelningschef har du en central roll för en välfungerande produktion. Du ansvarar för avdelningens produktionsplan samt leder och följer upp produktionen så att vi når våra mål. I rollen ingår också ett ekonomiskt ansvar. Som chef agerar du nära dina medarbetare genom bland annat aktiv återkoppling. Att dagligen arbeta tillsammans med medarbetarna för att utveckla arbetssätt och samarbete både inom egen och med andra avdelningar är en självklarhet för dig.

Uppgifterna innebär att du:


• Tillsammans med avdelningens produktionssamordnare ansvarar för produktionsplanering, produktionsledning, prioritering och uppföljning
• Rapporterar status och uppnådda produktionsresultat till enhetens produktionsledare
• Säkerställer att anvisningar och information från Systemenhetens ledning följs
• Aktivt arbeta för att utveckla nya och befintliga arbetsmetoder och rutiner
• Stimulera och skapa förutsättningar för ständigt förbättringsarbete inom egen avdelning

Kvalifikationer


• Ett par års erfarenhet av att leda personal
• Erfarenhet av att arbeta med produktionsplanering och produktionsledning
• Kunskap och förståelse kring processer- och processhantering
• Teknisk utbildning och bakgrund inom t ex; tele, elektronik eller annat teknikområde
• Stor erfarenhet av att leda och driva möten och arbeten
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande kvalifikationer


• Erfarenhet av att arbeta som chef
• God kunskap om projektledningsmetodik
• God kännedom om Försvarets telenät (FTN)
• Erfarenhet av förvaltning av tekniska system
• Erfarenhet och kunskap om ständigt förbättringsarbete
• Erfarenhet och kunskap om agila arbetsmetoder

Personliga egenskaper

Du har ett stort tekniskt intresse och är som person driven, positiv och strukturerad. Du är målmedveten och har lätt för att kommunicera och är trygg i att delegera arbetsuppgifter. Du föredrar målstyrning och involverar dina kollegor för att skapa delaktighet. Du drivs av att utveckla dig själv, dina kollegor och verksamheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten medför resor både över dagen men också längre perioder.

Tjänsten är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej anställd personal inom FM)

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsort: Bålsta

Befattningen: Civil

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-12

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Chef Nätplaneringsavdelningen, Hans Wahlund, 013-283959.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: för SACO Pär-Erik Lohman, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Håkan Larsson samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Sektionschefer inom server, nätverk och infrastruktur

Ansök    Sep 5    Försvarsmakten    Driftchef, data
Vi söker dig som vill bli sektionschef hos Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), Genomförandeenhet Stockholm med placering i Håbo kommun. Det finns totalt tre vakanser för sektionschefer, där vardera sektion har sin specifika uppgift. Den huvudsakliga inriktningen för tjänsterna är som medarbetarchef med personalansvar. Vardera sektion består för närvarande av cirka 5 – 14 medarbetare, med målsättning att bli fler, med... Visa mer
Vi söker dig som vill bli sektionschef hos Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), Genomförandeenhet Stockholm med placering i Håbo kommun. Det finns totalt tre vakanser för sektionschefer, där vardera sektion har sin specifika uppgift.

Den huvudsakliga inriktningen för tjänsterna är som medarbetarchef med personalansvar. Vardera sektion består för närvarande av cirka 5 – 14 medarbetare, med målsättning att bli fler, med olika nivåer av kompetenser inom server, nätverk, infrastruktur med mera.

Sektionerna arbetar bland annat med att sköta daglig drift av lokala och centrala system med olika inriktningar. Vidare arbetar sektionerna även med ärendehantering av olika slag, support och deltar även i projekt inom arbetsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du leder och fördelar arbetet inom din sektion med stöd av avdelningschefen samt övriga sektionschefer. Du ansvarar för dina medarbetares individuella utveckling och genomför bland annat medarbetarsamtal, schemaläggning och utbildningsplanering. I övrigt sedvanliga arbetsuppgifter för en personalansvarig chef så som att


• företräda, leda och utveckla personal och verksamhet
• svara för planering, kvalitetssäkring och uppföljning av produktion
• implementera verksamhetsstyrning-mål i verksamheten
• ansvara för arbetsmiljö och säkerhetsfrågor
• medverka vid ekonomiskt uppföljnings- och prognosarbete
• samverka med andra förband, kunder samt myndigheter inom totalförsvaret
• genomföra rekrytering av personal.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder dig:


• Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
• Flexibel arbetstid samt 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år.
• Möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid samt viss ersättning för läkemedel och besök.
• Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer


• Minst eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga.
• Aktuell och relevant erfarenhet av personalansvar eller ledarskap.
• Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
• God analytisk förmåga.
• *B*** körkort.

 Meriterande


• Tidigare anställning inom Försvarsmakten.
• Gymnasieutbildning med IT/teknisk inriktning.
• Erfarenhet av att arbeta med målstyrning, resultat- och uppföljningsarbete.
• Erfarenhet av ITIL eller annan processarbetsform.
• Kunskap inom ett eller flera av områdena nätverk, server och fysisk infrastruktur.

Personliga egenskaper

Du är öppen, prestigelös, har ett coachande ledarskap och leder kontinuerligt mot att förbättra verksamheten och avdelningens resultat. Vidare är du kundmedveten och har lätt att bygga kontaktnät (såväl internt som externt). Du har ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv. Du har förmågan att prioritera och snabbt fatta beslut för att hantera plötsligt uppkomna arbetsuppgifter. Du är beredd att vidareutbilda dig inom befattningens kompetensområde. Du har även ett högt säkerhetsmedvetande.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt kan förekomma.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Befattningen är civil.

Arbetsort är Bålsta.

Sista ansökningsdag är 30 september. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Operativ sektionschef till nyetablerade Sambandscentralen i Uppsala

Ansök    Jul 3    Försvarsmakten    Driftchef, data
Nu söker vi dig som vill använda och utveckla ditt ledarskap. Vi vill ha dig som ser varje individ och kan stötta dem till att nå sin fulla potential. Samtidigt erbjuder vi dig en mycket spännande och dynamisk arbetsplats med goda karriärmöjligheter, träning på arbetstid och där vi värdesätter balans mellan arbete och fritid. Förbandet Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker nu en sektionschef till sambandscentral... Visa mer
Nu söker vi dig som vill använda och utveckla ditt ledarskap. Vi vill ha dig som ser varje individ och kan stötta dem till att nå sin fulla potential. Samtidigt erbjuder vi dig en mycket spännande och dynamisk arbetsplats med goda karriärmöjligheter, träning på arbetstid och där vi värdesätter balans mellan arbete och fritid.

Förbandet Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker nu en sektionschef till sambandscentralen som just nu etableras hos Flygvapnet i Uppsala. Sambandscentralens roll är att på olika sätt möjliggöra meddelandeförmedling, kryptonyckeladministration och kortadministration. Kortfattat är Sambandscentralens uppgift att möjliggöra så att olika delar inom Försvarsmakten kan kommunicera med varandra.

Ditt lag består av fem medarbetare och ni arbetar tillsammans för att Sambandscentralen ska ge bästa bemötande och ständigt utvecklas. Som sektionschef arbetar du operativt i det dagliga arbetet samtidigt som du leder ditt team i en miljö som ställer höga krav på säkerhetsmedvetenhet, noggrannhet och service. 

Som sektionschef får du möjlighet att utveckla ditt direkta ledarskap. Detta hos en arbetsgivare som värnar om en ansvarskultur som bygger på en väl utvecklad tillit mellan chefer och medarbetare.


Kvalifikationer


• Eftergymnasial utbildning alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Någon tidigare erfarenhet av arbetsledning
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Meriter


• Genomfört ledarskapsutbildning
• Tjänstgjort i en operativ verksamhet
• Erfarenhet från ett myndighetsjobb, gärna från en blåljusmyndighet
• Erfarenhet av säkerhetsarbete
• Signalskyddsutbildad

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund. Därför fäster vi stor vikt kring din förmåga kopplat till Försvarmaktens ledarkriterier.

Mer information om Försvarmaktens ledarkriterier finner du här www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Befattningen är civil.

Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast möjligast.

Tjänsten innebär arbete på dagtid måndag-fredag. Beredskap i hemmet på kvällar, nätter och helger samt inrikesresor kan förekomma. Inledningsvis sker all utbildning på Sambandscentralen i Stockholm.

Bifoga CV och ansökningsbrev som motiverar varför du är lämplig för tjänsten.

Välkommen med din ansökan senast den 19 augusti 2019

Kontaktinformation

Upplysningar om befattningen lämnas av chefen för sambandsavdelningen, tel. 08-788 75 00 (växeln), [email protected]   

Frågor om rekryteringsprocessen lämnas av HR-Specialist Cecilia Nässlander 072-387 91 45, [email protected]

Med anledning av semestertider kan vi tidvis vara lite svåra att nå. Skicka i så fall ett mail med dina frågor så ser vi till att ta kontakt med dig innan ansökningstiden går ut.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS nås via växeln på telefonnummer 019-39 35 00

OFR/O         Anders Bengtsson
OFR/S          Martin Sparr
SACO           Mika Laitanen
SEKO           Matz Felix


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Vi söker en chef för Automationsavdelningen

Ansök    Okt 11    Fresenius Kabi AB    Driftchef, data
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet. Under mottot ”Caring for life” sätter ... Visa mer
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik.

Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.


IT-avdelningen söker nu en chef och förändringsledare till avdelningen för Automation. Du kommer ansvara för ett team där åtta automationsingenjörer, placerade i både Uppsala och Brunna, ingår. Du rapporterar till Director IT och placeringsort är i Uppsala.


Arbetsuppgifter
Du är en förändringsledare som kommer ha det fulla ansvaret för området IT automation och som innefattar allt från budget till personalansvar. Din uppgift blir att fortsätta utveckla teamet och området till nästa generations automationsteknik med en långsiktig vision i åtanke. Ledord som industri 4.0 innebär för dig att harmonisera arbetsuppgifter och leda gruppen mot nya mål. Du leder och fördelar arbetet och stöttar samt kravställer mot olika nya projekt i syfte att skapa bra resultat för dig och din grupp. Vidare bistår du och ditt team övriga organisationen med att lösa automationstekniska problem.


Om dig
Vi söker dig en gedigen och erfaren förändringsledare men lång erfarenhet som brinner för att fortsätta utveckla hela området kring utvecklingen och driften av våra digitaliserade automationssystem som används inom produktion. Vi ser helst att du har stor erfarenhet inom tillverkningsindustrin, där erfarenheter från läkemedelsindustrin är meriterande och givetvis en gedigen IT bakgrund.

Vi söker dig som:

Är en erfaren ledare med kunskap inom IT, automation, elektromekanik, styr- och reglerteknik eller liknande
Har gedigen erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare samt arbetsuppgifter i en komplex global miljö där krav på initiativförmåga och ansvarstagande är viktigt
Tidigare har haft både personal och budgetansvar och är väl bekant med dessa uppgifter
Har förmågan att se helheten och att arbeta tillsammans i olika arbetsgrupper
Erfarenhet av IT sourcing och demand management
Har flerårig dokumenterad erfarenhet från verksamhetsområdet
Övriga egenskaper som beskriver dig är att du har god initiativförmåga och egen drivkraft, är engagerad och ansvarstagande. Du är duktig att utrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Tyskakunskaper är meriterande. Du är självständig och noggrann, och har gärna erfarenhet av GMP och SAP samt har körkort.


Om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning i prövosyfte som efter 6 månader övergår i tillsvidareanställning efter överenskommelse mellan parterna.


Om oss
Vi är ett växande företag med cirka 1100 anställda i Sverige, och över 37 000 anställda världen över. Vi är stolta över våra produkter och det genomsyrar hela företaget. I våra medarbetarundersökningar lyfts kollegorna, utvecklingsmöjligheterna och den familjära stämningen upp som några av de bästa sakerna med att arbeta på Fresenius Kabi.

Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande utsträckning innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling.


Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Wester, Director IT, 018–644 673. Fackliga kontaktpersoner är Frank Glackin för Unionen, 018–644 773 och Teresia Karlsson för SACO, 018–644 034.

Välkommen med din ansökan via länken nedan, urval kan komma att ske löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-mail eller post. Visa mindre

Vill du leda och utveckla team Drift och Support på Livsmedelsverket?

Ansök    Apr 5    Livsmedelsverket    Driftchef, data
Har du bra förståelse för driftfrågor, är driven och kan skapa gott arbetsklimat? Gillar du att leda personal och jobba för att hitta lösningar som säkerställer verksamhetens behov? Vi söker nu en teamchef för vår drift och support inom IT- och Serviceavdelningen, som vill vara med att säkerställa en framtidssäker driftmiljö. Här får du arbeta i en verksamhet med ett meningsfullt syfte och bidra till samhällsnyttan. Varför Livsmedelsverket? Livsmedelsver... Visa mer
Har du bra förståelse för driftfrågor, är driven och kan skapa gott arbetsklimat? Gillar du att leda personal och jobba för att hitta lösningar som säkerställer verksamhetens behov? Vi söker nu en teamchef för vår drift och support inom IT- och Serviceavdelningen, som vill vara med att säkerställa en framtidssäker driftmiljö. Här får du arbeta i en verksamhet med ett meningsfullt syfte och bidra till samhällsnyttan.

Varför Livsmedelsverket?
Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper – alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är nu inne i ett expansivt skede och har stort behov av att arbeta med digitalisering för att stödja verksamhetens viktiga utveckling. Som teamchef för Drift och Support får du en viktig roll i detta arbete.

På Livsmedelsverket har vi hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör, och vi månar om vår personal. Läs mer om vad vi kan erbjuda dig: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1

Arbetsuppgifter
Som chef för team Drift och Support har du personal- och arbetsledningsansvar för dina sju medarbetare i det dagliga arbetet. Du coachar och utvecklar dina medarbetare samt hjälper till med prioriteringar och arbetsfördelning. I den här rollen behöver du arbeta proaktivt och drivas av förändringsarbete samt att ständigt förbättra leveransen för att säkerställa en säker, stabil och kostnadseffektiv IT-drift och att ge bra support och stöd till våra användare. Du tar fram rutiner och arbetsprocesser för teamet, ansvarar för upphandlingar och uppföljning av leverantörer samt projektleder olika utvecklingsprojekt.

IT-säkerhet är ett viktigt område som kommer att kräva extra insatser de kommande åren. Vi kommer inom två år att flytta till nya lokaler i centrala Uppsala och ansvaret för att ta fram en ny teknisk infrastruktur och flytt av vår datorhall ingår i ditt uppdrag. Som teamchef ingår du också i avdelningens ledningsgrupp för planering, uppföljning och utveckling av hela avdelningens verksamhet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har för tjänsten relevant IT-utbildning, gärna inom data/IT-infrastruktur eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av att leda människor, exempelvis som projektledare eller chef. Erfarenhet av budget- och personalansvar samt verksamhetsplanering ses som fördelaktigt.

Du behöver ha lång erfarenhet av IT-drift och det är meriterande om du från tidigare arbeten är van att hantera avtal och leverantörer, samt att hantera en drift- och supportorganisation med tillhörande processer. Det är fördelaktigt om du har erfarenhet av att driva utredningar, projekt och upphandlingar samt har erfarenhet av att arbeta med förvaltning och IT-säkerhet. Erfarenhet av ITIL, Cobit eller dylikt och Kanban som arbetsmetoder är meriterande. Du talar och skriver bra på svenska och engelska.

Som person har du en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du har förmåga att arbeta mål- och resultatorienterat, liksom operativt och långsiktigt. Du fattar tydliga beslut och kan prioritera och delegera arbetsuppgifter, självklart har du också stort intresse för ledarskap och förmåga att skapa engagemang kring uppsatta mål. Du har god samarbetsförmåga och bygger goda relationer med personer i din omgivning. För att lyckas i rollen behöver du klara att hantera många frågor samtidigt och vara kreativ i ditt sätt att hitta nya möjligheter. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: För mer information är du välkommen att kontakta IT-chef Kristina Essén. Fackliga företrädare är Leif Pedersen ST, och Karin Neil Persson, SACO. Samtliga nås på telefon 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2019-04-23. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Området Strategisk utveckling och stöd, IT- och Service avdelningen

Diarienummer: 2019/01364

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre