Lediga jobb som GIS-ingenjör i Uppsala

Se lediga jobb som GIS-ingenjör i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

GIS-handläggare

Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få ge... Visa mer
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få genomslag och samordnar olika samhällsintressen samt främjar samverkan mellan olika aktörer i länet. Vi ger bidrag och stöd till olika verksamheter och ser till att lagar och riktlinjer följs.

På länsstyrelsen i Uppsala län arbetar cirka 220 personer. Landshövdingen är chef för länsstyrelsen. Vi är en arbetsplats som präglas av kunskap, öppenhet och engagemang.


ARBETSUPPGIFTER
Vi förstärker arbetsgruppen för GIS med ytterligare en GIS-handläggare. I dagsläget består GIS-gruppen av tre personer som har i uppdrag att stötta verksamheternas arbetssätt och metoder, ge support och utbildning till användare, men också att utföra analyser och förvalta geodata. Nya arbetssätt, programvaror och rutiner tillkommer ständigt och GIS-gruppen arbetar tillsammans för att skapa förändring och utveckling av vår verksamhet. Vi stödjer användare i ArcGIS Pro, hanterar lokala geodata i SDE samt driftar åtskilliga anpassade interna och externa webbGIS, storymaps och fältappar för att uppfylla våra uppdrag. Förvaltning och informationsklassning av geodata sker i länsstyrelsernas metadatakatalog.

Utöver att arbeta med GIS-gruppens ordinarie arbetsuppgifter kommer du att vara ansvarig för drönarsamordning. Under 2021 trädde nya regler om drönare i kraft i EU och Länsstyrelsen i Uppsala län ska arbeta med att anpassa sin drönarverksamhet efter dem. Som drönarsamordnare blir du praktiskt ansvarig för länsstyrelsens drönarverksamhet och ansvarar för verksamheten både administrativt och operativt.

I din vardag kommer du att samarbeta med bland annat olika verksamheter inom länsstyrelsen och andra länsstyrelser.
Andra arbetsuppgifter kan på sikt bli aktuella och du bör ha intresse och vilja att utvecklas inom flera områden.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom GIS eller likvärdig kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du ska kunna hantera Esris plattform och ge support på den. Du ska ha ett starkt tekniskt intresse och vi ser gärna att du har erfarenhet av Python eller annat programmeringsspråk för att kunna bearbeta geodata samt erfarenhet av programvara för analys av drönarbilder. Drönarcertifikat och erfarenhet av att flyga drönare är meriterande. Kunskap inom 3D-modellering och FME är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper eftersom du kommer ingå i en grupp som arbetar tätt tillsammans med flexibla uppdrag. Vi vill att du är utvecklingsinriktad, lösningsorienterad, noggrann och har en förmåga att se nyttor i verksamheten och samhället i stort med de arbetsuppgifter vi tar oss för. Du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift samt har god läsförståelse på engelska. B-körkort är ett krav.

Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan beslut om anställning fattas.


ÖVRIGT
Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Läs mer på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

GIS-Konsult - Vattenfall service, flexibel placering

Ansök    Jan 31    Vattenfall AB    GIS-ingenjör
GIS-konsult – Vattenfall Services Affärsområde Skog, Mark & Miljö erbjuder konsulttjänster inom skogliga frågor, avtal-, tillståndshantering, miljö, GIS och geodetisk mätning. Vi är verksamma i projekt i hela Sverige inom nybyggnation och underhåll av kraftledningar samt infrastrukturprojekt inom vindkraft, belysning, fjärrvärme, vatten och järnväg. GIS & Inmätning är en ny avdelning från och med januari 2022 och ingår som en av fem avdelningar i affärs... Visa mer
GIS-konsult – Vattenfall Services
Affärsområde Skog, Mark & Miljö erbjuder konsulttjänster inom skogliga frågor, avtal-, tillståndshantering, miljö, GIS och geodetisk mätning. Vi är verksamma i projekt i hela Sverige inom nybyggnation och underhåll av kraftledningar samt infrastrukturprojekt inom vindkraft, belysning, fjärrvärme, vatten och järnväg.

GIS & Inmätning är en ny avdelning från och med januari 2022 och ingår som en av fem avdelningar i affärsområdet. Avdelningen består av ca 20 medarbetare med placering på ett flertal orter. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla våra verksamhet som GIS-konsult. Läs gärna mer om oss på vår hemsida.

Din roll som GIS-konsult
Arbetet i vårt GIS-team innebär ett tätt samarbete med kollegor inom affärsområdet och företagets övriga verksamheter. Vi arbetar kundinriktat i en målstyrd och projektorienterad organisation som präglas av stark särkhetskultur, affärsmässighet, kreativitet och samarbete. Du kommer att vara en del i får GIS-team och dina huvudsakliga arbetsuppgifter utgår från kunduppdrag som kan bl.a. bestå av:
Skapa och ajourhålla underlag och applikationer
Databearbetning, kartframställning och geografisk presentation
Geografiska analyser
Databashantering
Konvertering mellan olika koordinatsystem och data-format.
Beställa och inhämta geodata från andra aktörer vid behov
Driva frågor självständigt och se projektens behov
Stötta medarbetare (främst i fält) så att mobila lösningar finns och fungerar.
Kontakter med kunder, myndigheter och andra intressenter
Samordna GIS-arbete inom olika uppdrag/projekt

Placeringsort för den här tjänsten är Sundsvall, Uppsala, Solna, eller Motala. Vid kunduppdrag kan det bli aktuellt med resor eller att arbetet utförs hos kund.
Just nu händer det mycket inom GIS-området på Vattenfall Services. Under 2021 lanserades en företagsgemensam GIS-plattform med tillhörande GIS-strategi. För närvarande har vårt GIS-team ett starkt fokus på att introducera nya GIS-verktyg och stötta våra verksamheter med att ta fram verksamhetsspecifika tillämpningar.

Dina kvalifikationer
För att bli framgångsrik i tjänsten ser vi att du har en välutvecklad pedagogisk förmåga och alltid strävar efter att uppnå de bästa lösningarna för kunden. En förutsättning för det är att du har en utpräglad servicekänsla och ett konsultativt förhållningssätt. Vi söker dig som har:
Lägst 3-årig högskoleutbildning inom GIS alternativt 2-årig YH-utbildning, eller motsvarande, med lång erfarenhet.
Du har praktisk erfarenhet av Esri’s ArcGIS-plattform (ArcMap, ArcGIS Pro, ArcGIS Online, ArcGIS Enterprise m.m.).
Erfarenhet av arbete med de mobila fältappar som finns i plattformen är en merit. Det är även meriterande om du dessutom arbetat med MapInfo, AutoCAD och FME.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom infrastrukturprojekt, speciellt inom elbranschen.
Kunskap och erfarenhet gällande optimering av databasdesign och struktur är mycket intressant och meriterande.

För oss är det också viktigt att vara noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten i den här rollen. Du är självgående och levererar med hög kvalitet på utsatt tid. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och du bör även vara nyfiken, kreativ och intresserad av utvecklingsarbetet.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Mia Eriksson, 070-671 22 20. För mer information kring rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Malin Malmsten 073-597 73 71.
Fackliga representanter är Dennis Krantz för Unionen, Robert Lönnqvist SEKO, Magnus Tjergefors Ledarna och Torbjörn Blom Akademikerna. Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 20 februari 2022!
Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 300 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se
Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!
Följ oss gärna!
LinekdIn: Vattenfall Services Nordic AB
Instagram: Vattenfallservices
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Objektsledare GIS

Ansök    Jan 10    Uppsala kommun    GIS-ingenjör
Geodataenheten Är du en engagerad och resultatinriktad person som vill vara med och driva GIS-utvecklingen i Uppsala kommunkoncern? Har du förståelse för hur GIS, IT och verksamheter behöver samverka och kanske till och med nycklarna för hur det ska gå till? Välkommen med din ansökan till geodataenheten! På geodataenheten arbetar idag 16 engagerade medarbetare med bland annat förvaltning och utveckling av geodata och GIS. Vi är delaktiga i verksamhetsu... Visa mer
Geodataenheten

Är du en engagerad och resultatinriktad person som vill vara med och driva GIS-utvecklingen i Uppsala kommunkoncern? Har du förståelse för hur GIS, IT och verksamheter behöver samverka och kanske till och med nycklarna för hur det ska gå till? Välkommen med din ansökan till geodataenheten!

På geodataenheten arbetar idag 16 engagerade medarbetare med bland annat förvaltning och utveckling av geodata och GIS. Vi är delaktiga i verksamhetsutveckling och kompetenshöjning inom vår egen och andra förvaltningar i utvecklingen mot en helt digital samhällsbyggnadsprocess. Du kommer att arbeta på stadsbyggnadsförvaltningen mitt i händelsernas centrum och vara med på vår resa mot den smarta staden. Enheten kännetecknas av gott samarbete, stort genuint intresse och engagemang för arbetsuppgifterna och vårt uppdrag. Vi arbetar digitalt och aktivitetsbaserat, med många möjligheter till en flexibel vardag, och har nyligen flyttat in i kommunens nya stadshus med bästa pendlarläge intill resecentrum.

Ditt uppdrag
Du kommer att anställas som utvecklingsledare för GIS-objektet och ha en kommunikativ och drivande roll där du till stor del inspirerar och motiverar verksamheter att ställa om till ett mer datadrivet arbetssätt inom geografiska informationssystem. Tjänsten är placerad vid geodataenheten men du kommer att arbeta över hela kommunkoncernen. Det är ett spännande uppdrag där du får vara en del av olika verksamheters utveckling. Du kommer att organisera och samordna den gemensamma GIS-utvecklingen inom SBF och kommunen.

Du kommer tillsammans med en grupp objektsspecialister från olika verksamheter och vår IT-stab analysera och prioritera utvecklingsbehov inom GIS. Det innebär att resursplanera på detaljerad nivå samt samordna, leda, motivera och engagera verksamhetsresurserna. Du blir en katalysator i att våga prova nya lösningar och bidrar med kontakter och din kompetens. Du kommer att samverka med verksamhetsutvecklare/controller på förvaltningar och bolag för att kontrollera att objektet fokuserar på aktiviteter som är prioriterade för verksamheten.

Vidare leder du arbetet genom möten och avstämningar med objektspecialister från olika verksamheter. Du är föredragande i ledningsmöten med direktörer och chefer från förvaltningar och bolag där du servar med beslutsunderlag i frågor om prioritering av utveckling och digitalisering. Genom omvärldsbevakning, fokus på verksamhetsnytta och gedigen kompetens inom GIS kommer du att ha en vägledande roll för hela organisationen inom området. Du leder förvaltningsarbetet inom objektet och säkerställer att målen i planen nås på ett kostnadseffektivt sätt samt att förvaltningsprodukter ger avsedd nytta i verksamheterna. Du utarbetar förvaltningsplan tillsammans med Objektledare IT och kommer att ansvara för all kommunikation om och marknadsföring av objektet till verksamheterna.

Din uppgift blir att driva och hålla samman olika projekt och frågor med helhetssyn i fokus. Du kommer att kunna samverka, få stöd av och bolla idéer med andra inom förvaltningsstyrningen med samma uppdrag som du. Att samla in önskemål och skapa engagemang i verksamheten är en stor del av arbetet och avstämning med andra utvecklingsledare är nödvändigt för att se om det finns samverkansvinster eller behov av GIS-utveckling i andra förvaltningsobjekt.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleexamen inom GIS eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten. Har du även någon form av projektledarutbildning eller ledarskapsutbildning är detta meriterande.

Vidare har du en gedigen kompetens och flerårig erfarenhet inom GIS och tidigare erfarenhet från roller som objektsledare, utvecklingsledare eller projektledare i en större organisation. Erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt och driva frågor inom området digitalisering är ett krav. Kunskaper inom geodata/geografiska informationssystem samt kunskaper om hur GIS, IT och verksamhet samverkar är en förutsättning för att lyckas i rollen. Tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och kunskaper inom PM3-modellen är meriterande.

Du är en person som drivs av att få ta stort eget ansvar och av möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Du har lätt för att samarbeta men är också självgående, driven och initiativtagande som person. Du har förmågan att ta hänsyn till det större perspektivet. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Vidare är du en person som är bra på att se sakers långsiktiga betydelse. Sist men inte minst söker vi dig som kan arbeta strukturerat och planera ditt arbete. På enheten sker ett ständigt pågående kvalitetsarbete som du är aktiv i tillsammans med dina kollegor och din enhetschef, därför är det viktigt att du har ett stort engagemang och intresse för utvecklings- och kvalitetsfrågor.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jenny Björnström, områdeschef, 018-727 66 68

Facklig företrädare:
SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: Josephine Alderson, 018-727 23 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

GIS-ingenjör till geodataenheten

Ansök    Dec 15    Uppsala kommun    GIS-ingenjör
Geodataenheten Är du nyfiken på kvalitetssäkrade geodataflöden, smarta GIS-tillämpningar och framtidsinriktad verksamhetsutveckling? Då kan det här vara rätt jobb för dig! Välkommen med din ansökan till tjänsten GIS-ingenjör vid geodataenheten! Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där du får möjlighet att medverka till Uppsalas positiva utveckling. Du kommer att ingå i stadsbyggnadsförvaltningen och arbeta mitt i händelsernas centru... Visa mer
Geodataenheten

Är du nyfiken på kvalitetssäkrade geodataflöden, smarta GIS-tillämpningar och framtidsinriktad verksamhetsutveckling? Då kan det här vara rätt jobb för dig! Välkommen med din ansökan till tjänsten GIS-ingenjör vid geodataenheten!

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där du får möjlighet att medverka till Uppsalas positiva utveckling. Du kommer att ingå i stadsbyggnadsförvaltningen och arbeta mitt i händelsernas centrum. Din placering är inom avdelningen plan och bygg, en avdelning med cirka 130 medarbetare. Vårt kontor har stadens bästa pendlarläge i nya stadshuset och vi jobbar aktivitetsbaserat!

På geodataenheten finns 15 ingenjörer med kompetens inom mätning, kartor och GIS, du kommer tillhöra GIS-gruppen som idag består av två GIS-ingenjörer. Vi levererar produkter och tjänster externt och internt och jobbar med informationsförsörjning och ajourhållning av geodata samt utgör en service- och expertfunktion inom förvaltningen. Vi vill förstärka vår enhet med en GIS-ingenjör för att tillsammans med oss fortsätta utveckla och digitalisera samhällsbyggnadsprocessen. GIS är en relativt ny grupp på enheten som håller på att bygga upp sin verksamhet, vilket innebär att du kommer få möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av verksamheten. I den utvecklingen är högkvalitativa geodata och optimerade geodataflöden en förutsättning. Till de program vi använder dagligen hör ESRI-plattformen, Geosecma for ArcGIS och FME. Övriga program som används på enheten är AutoCAD, TopoCAD och ESPA.

Ditt uppdrag
I den här rollen kommer dina uppgifter först och främst att vara att:
• utveckla metoder för insamling, bearbetning och förädling av geodata
• utveckla metoder för leveranser och tillgängliggörande av geodata
• kartlägga förvaltningens användning och behov av geodata för att optimera geodataflöden och informationsförsörjning
• vara ett stöd i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen och delta i utveckling av förvaltningens användning GIS-plattformen
• föra dialog med GIS-kompetens inom övriga verksamheter, med GIS-ingenjörer inom IT-avdelningen, med vår GIS-partner Esri samt med externa aktörer såsom Lantmäteriet och Trafikverket och projektörer osv.
• Utveckla verksamheten på Geodata, arbetssätt, rutiner och dokumentation.
Du kommer att rapportera till enhetschefen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning som GIS-ingenjör eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper inom ArcGIS Pro. Det är meriterande om du även har kunskap inom CAD, Geosecma for ArcGIS och FME.

Du har minst två års arbetslivserfarenhet inom relevant område och ett stort intresse för förädling av geodata och av att tillgängliggöra geodata så det kommer till användning och skapar värde, både i den kommunala verksamheten och för medborgare och näringsliv. Vi ser gärna att du har tidigare arbetslivserfarenhet från kommun, lantmäteri eller konsultbranschen.

Vi tror att du är en person som drivs av att få ta stort eget ansvar och möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Du har lätt för att samarbeta och arbeta i grupp men är också självständig och driven. Du har förmågan att ta hänsyn till det större perspektivet. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Vidare är du en person som är bra på att se sakers långsiktiga betydelse. Sist men inte minst söker vi dig som kan arbeta strukturerat och planera ditt arbete. Du är bra på att komma med egna initiativ. På enheten sker ett ständigt pågående kvalitetsarbete som du är aktiv i tillsammans med dina kollegor och din enhetschef, därför är det viktigt att du har ett stort engagemang och intresse för utvecklings- och kvalitetsarbete.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jenny Björnström, tf. enhetschef, 018-727 66 68

Fackliga företrädare:
SACO, Sampo Hinnemo, 018-7274058
Vision, Liselotte Ehn, 018-7274949

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Enhetschef till geodata, plan- och byggavdelningen

Ansök    Aug 27    Uppsala kommun    GIS-ingenjör
Enhet geodata, plan- och byggavdelningen Är du en drivande person med intresse för ledarskap i kombination med den snabba utvecklingen inom geodata och GIS och vill var med och forma framtidens digitala samhällsbyggnadsprocess i Uppsala kommun? Välkommen med din ansökan redan idag! Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där du får möjlighet att medverka till Uppsalas positiva utveckling. Du kommer att vara en del av stadsbyggnadsförval... Visa mer
Enhet geodata, plan- och byggavdelningen

Är du en drivande person med intresse för ledarskap i kombination med den snabba utvecklingen inom geodata och GIS och vill var med och forma framtidens digitala samhällsbyggnadsprocess i Uppsala kommun? Välkommen med din ansökan redan idag!

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där du får möjlighet att medverka till Uppsalas positiva utveckling. Du kommer att vara en del av stadsbyggnadsförvaltningen och arbeta mitt i händelsernas centrum. Vårt kontor har stadens bästa pendlarläge beläget precis intill centralstationen.

Plan- och byggavdelningen ansvarar för geodata, detaljplanering, bygglov, tillsyn, bostadsanpassning, energi- och klimatrådgivning samt administration. Vi har både en myndighetsutövande och rådgivande roll och är en resurs för alla förvaltningar i Uppsala kommun rörande kartor, geodata och GIS.

På geodataenheten arbetar idag 16 engagerade medarbetare som ansvarar för mätning, ajourhållning av primärkartan, framtagning av nybyggnadskarta, utsättning av hus, lägeskontroller, granskning av situationsplaner, förvaltning och utveckling av geodata och GIS. Vi är delaktiga i verksamhetsutveckling och kompetenshöjning inom vår egen och andra förvaltningar i utvecklingen mot en helt digital samhällsbyggnadsprocess. Vi använder stereokartering och är i startgroparna att börja använda vår drönare som kompletterande arbetsredskap. Enheten ansvarar också för kvalitet och aktualitet i primärkartan, och i 3D-modellen och avropar flygfotografering och flyglaserskanning.

Enheten kännetecknas av gott samarbete, stort genuint intresse och engagemang för arbetsuppgifterna och lojalitet till uppdraget samt ett gott kundbemötande till de som bor och verkar i Uppsala.

Ditt uppdrag
I rollen som enhetschef är du ansvarig för enhetens verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. Du har en viktig roll i kommunens övergripande och långsiktiga arbete med geodata och GIS-frågor. Du förväntas leda, driva och utveckla det operativa arbetet såväl inom enheten, på avdelningen som utåt mot andra avdelningar och förvaltningar i kommunen.

Som enhetschef ansvarar du för att skapa goda förutsättningar för din personal så att ni tillsammans på ett resultatinriktat, effektfullt sätt och med helhetssyn når övergripande mål med hög kvalitet. Som chef förväntas du vara närvarande, stötta, stimulera och kompetensutveckla dina medarbetare samt skapa bra förutsättningar för en god arbetsmiljö och arbetsglädje. Kvalitetssäkring och verksamhetsutveckling är en självklarhet för dig i ditt sätt att leda verksamheten framåt.

Du ingår i områdets ledningsgrupp bestående av områdeschef, enhetschefer för administration, tillsyn och bostadsanpassning samt koordinator. I ledningsgruppen arbetar vi med gemensamma ledningsfrågor, verksamhetsnära men också strategiska frågor, samarbetsfrågor inom och utanför området parallellt med ledningsgruppsutveckling. Ledningsgruppsutveckling är en viktig del för att utvecklas och lyckas i sitt uppdrag som ledare där områdeschefen coachar, guidar och stödjer dig som enhetschef.

Du förväntas delta med din kompetens som en självklar kraft i enhetens, områdets och avdelningens arbete med utveckling av teknik, system och metoder med anknytning till geodata, informationsförsörjning och införande av standarder. Denna utveckling är i sig steg mot den övergripande ambitionen att digitalisera samhällsbyggnadsprocessen, vilket sker i samarbete med gis-ingenjörer och handläggare inom förvaltningen och med systemutvecklare inom IT-avdelningens GIS-enhet. Enheten har ett nära samarbete med kommunala lantmäterimyndigheten.

Din bakgrund
Vi söker dig med flerårig chefserfarenhet, gärna inom verksamhetsområdet geodata/GIS/lantmäteri samt ser vi att du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot kart/mät/GIS teknik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vidare har du erfarenhet av arbetsuppgifterna inom geodataområdet, budgetarbete och planering av verksamhet. Vi ser även gärna att du arbetat inom eller mot en politiskt styrd organisation.

En förutsättning för tjänsten är att du är väl insatt i IT-frågor och har förståelse för dagens och morgondagens tekniska möjligheter inom kart-, mät-, och GIS-området samt har god svenska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen som chef för geodataenheten drivs du av nyttan med geodata och GIS. Du är en positiv, coachande, ödmjuk, nyfiken, tydlig, prestigelös och engagerad ledare som har ett genuint intresse för verksamheten och dess medarbetare. Du har god självinsikt och ett mod att agera när det behövs.

Du är drivande, ansvarstagande, målinriktad, strukturerad, analytisk med ett helhetstänk och en stor vilja till utveckling då geodata är ett viktigt verktyg i den digitala samhällsbyggnadsprocessen.

Du är tydlig och smidig i din kommunikation, har lätt för att bygga goda relationer och inspirera andra både internt och externt och är trygg i de beslut du behöver fatta. Det är naturligt för dig att både tänka och lära nytt.

På enheten sker ett ständigt pågående kvalitetsarbete som du förväntas vara aktiv i att driva tillsammans med dina medarbetare, därför är det viktigt att du har ett stort engagemang och intresse för utvecklings- och kvalitetsarbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Områdeschef Jenny Björnström 018-727 66 68
HR-specialist Jessica Ededal 018-727 12 92

Facklig företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 018–727 24 40
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Sveriges arkitekter, Brita Bugge, 018-727 46 08, alt. Sofie Rosell Güler, 018-727 47 85
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

GIS-ingenjör till IT-staben på kommunledningskontoret

Ansök    Dec 20    Uppsala kommun    GIS-ingenjör
Systemförvaltning miljö, bygg, fastighet GIS Vill du fördjupa dig inom hela Esris ArcGIS-plattform och samtliga GEOSECMA-moduler? Låter 3D, IoT, webb-GIS och ArcGIS Server extra intressant i kombination med möjligheten att göra skillnad för dem som bor, vistas och verkar i Uppsala kommun? Då kan detta vara en tjänst för dig. IT-staben, där GIS-verksamheten ingår, bidrar med långt mer än tekniska lösningar och finns som en naturlig del av ledningsstöde... Visa mer
Systemförvaltning miljö, bygg, fastighet GIS

Vill du fördjupa dig inom hela Esris ArcGIS-plattform och samtliga GEOSECMA-moduler? Låter 3D, IoT, webb-GIS och ArcGIS Server extra intressant i kombination med möjligheten att göra skillnad för dem som bor, vistas och verkar i Uppsala kommun? Då kan detta vara en tjänst för dig.

IT-staben, där GIS-verksamheten ingår, bidrar med långt mer än tekniska lösningar och finns som en naturlig del av ledningsstödet till förvaltningar och bolag. Inom Uppsala kommun tillämpar vi förvaltningsmodellen pm³ och inom IT-staben tillämpas agila metoder samt best practice (ITIL)

Uppsala kommuns målbild för GIS är att öka samverkan mellan förvaltningarna och de kommunala bolagen, genom att sammanföra olika verksamheters geografiska information vilket skapar effektivare processer och som ska bidra till kommunens digitalisering. Ett tydligare fokus på information istället för teknik skapar större nytta för samtliga verksamheter.

Ditt uppdrag
Som GIS-ingenjör på IT-staben arbetar du med utveckling och förvaltning av GIS tjänster och produkter för Uppsala kommun och dess bolag i nära samarbeten med berörda verksamheters nyckelpersoner och vår GIS-partner. Du arbetar i ett agilt team och tillsammans verkar ni för att verksamhetsbehoven förverkligas i nära dialog med personer från verksamheten. Tillsammans med övriga i GIS-teamet prioriterar du arbetet utifrån GIS förvaltningsplan och de långsiktiga målen i den kommungemensamma IT-planen.

Arbetet innehåller även:

• sköta det dagliga underhållet men också det mer långsiktiga förvaltnings- och utvecklingsarbetet i databaser och datasystem
• kontroller av teknisk prestanda, samt skapa och förvalta rutiner för kvalitetssäkring med fokus på databaserna
• arbete med tillgänglighet och att ständigt uppdatera tekniska miljöer med nya releaser är två vanliga mål i arbetet
• att utveckla och konfigurera verksamhetsanpassade GIS-applikationer vilket bl a innebär att skapa komplexa arbetsflöden och webbapplikationer också med driften av dessa applikationer

Vi erbjuder möjlighet till fördjupning inom hela Esris ArcGIS-plattform och samtliga GEOSECMA- moduler med bl.a. specialisering inom områden som 3D, IoT, webb-GIS och ArcGIS Server. Vi satsar på att ligga i framkant inom kommunalt GIS-användande. Det finns även möjlighet till fördjupning inom systemarkitektur, FME, databasadministration och att arbeta med verksamhetsutveckling genom att delta i digitaliseringsarbetet tillsammans med kommunkoncernens olika verksamheter.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av utveckling av GIS-verksamhet i kombination med högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap eller motsvarande. Du har en teknisk bakgrund och är van att självständigt och tillsammans med teamet planera och samordna ert arbete och leverera i rätt tid med rätt kvalitet.

Vidare efterfrågar vi följande erfarenheter och kunskaper:

• praktisk och teoretisk kunskap att administrera Esris plattform, ArcGIS Enterprise
• arbetat med teknisk design av hela eller delar av ArcGis plattformen; har du mångårig erfarenhet är det meriterande
• arbetat med databashantering och integrationer inom ArcGIS plattformen och mot externa tjänster/verksamhetssystem
• arbetat med förvaltning och utveckling av databaser (MS )
• van att planera den dagliga driften och administrationen av plattformen liksom att planera databasernas kapacitet
• arbetat med tillgängligheten och att ständigt uppdatera tekniska miljöer
• utvecklat och konfigurerat verksamhetsanpassade GIS-applikationer
• att arbeta med agila metoder och enligt best practice (ITIL)
• goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt kunskap i hur en skriver olika typer av tekniska dokument, användarinstruktioner etc
• kunna pedagogiskt kunna förklara komplexa tekniska samband för verksamheten

Skulle du dessutom ha erfarenhet/kunskap om något av nedanstående är det meriterande:
• certifierad systemarkitekt eller motsvarande
• arbetat med support och användarutbildning
• arbetat med datamodellering, skapa databasobjekt
• FME Desktop och FME Server
• Python- programmering samt i Transact- (tex vyer, triggrar)

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samtidigt som du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Att du är serviceinriktad och tillmötesgående samt tar ansvar och driver ditt arbete mot resultat är också viktigt.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Kristina Meisingseth, teamledare, 018-727 36 67 eller Enes Ramovic, enhetschef, 018-727 46 90. Vi nås bäst under vecka 1.

Fackliga företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 alt. 018–7272440
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 95

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

GIS-ingenjörer till Geodataenheten i Uppsala

Ansök    Feb 10    Uppsala kommun    GIS-ingenjör
Geodataenheten Brinner du för kvalitetssäkrade geodataflöden, smarta GIS-tillämpningar och framtidsinriktad verksamhetsutveckling? Då kan det här vara rätt jobb för dig! Sök tjänsten som GIS-ingenjör till Geodataenheten redan idag! Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där du får möjlighet att medverka till Uppsalas positiva utveckling. Du kommer att ingå i stadsbyggnadsförvaltningen och arbeta mitt i händelsernas centrum. Din placer... Visa mer
Geodataenheten

Brinner du för kvalitetssäkrade geodataflöden, smarta GIS-tillämpningar och framtidsinriktad verksamhetsutveckling? Då kan det här vara rätt jobb för dig! Sök tjänsten som GIS-ingenjör till Geodataenheten redan idag!

Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete där du får möjlighet att medverka till Uppsalas positiva utveckling. Du kommer att ingå i stadsbyggnadsförvaltningen och arbeta mitt i händelsernas centrum. Din placering är inom avdelningen plan och bygg, en avdelning med cirka 130 medarbetare. Vårt kontor har stadens bästa pendlarläge beläget precis intill centralstationen på Stationsgatan 12 i Uppsala.

På geodataenheten finns 15 ingenjörer med kompetens inom mätning, kartor och GIS. Vi levererar produkter och tjänster externt och internt och jobbar med informationsförsörjning och ajourhållning av geodata samt utgör en service- och expertfunktion inom förvaltningen. Vi vill förstärka vår enhet med två gis-ingenjörer för att tillsammans med oss fortsätta utveckla och digitalisera samhällsbyggnadsprocessen. I den utvecklingen är högkvalitativa geodata och optimerade geodataflöden en förutsättning. Till de program vi använder dagligen hör ArGIS Pro, Geosecma for ArcGIS, ArcGIS Field Maps, AutoCAD, Topocad och FME,
och bland våra verktyg för datafångst finns stereokartering och drönare. Högt på agendan just nu står bearbetning av LAS-data och utveckling av en levande 3D-modell.

Ditt uppdrag
I den här rollen kommer dina uppgifter först och främst att vara att:

• utveckla metoder för insamling, bearbetning och förädling av geodata
• utveckla metoder för leveranser och tillgängliggörande av geodata
• kartlägga förvaltningens användning och behov av geodata för att optimera geodataflöden och informationsförsörjning
• vara ett stöd i digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen och delta i utveckling av förvaltningens användning GIS-plattformen
• föra dialog med GIS-kompetens inom övriga verksamheter, med GIS-ingenjörer inom IT-avdelningen, med vår GIS-partner Esri samt med externa aktörer såsom Lantmäteriet och Trafikverket och projektörer osv. Du kommer att rapportera till enhetschefen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning som GIS-ingenjör eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig och relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper i funktion och format inom GIS och CAD. Du har ett stort intresse för förädling av geodata och av att tillgängliggöra geodata så det kommer till användning och skapar värde, både i den kommunala verksamheten och för medborgare och näringsliv. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom kommun, lantmäteri eller konsultbranschen.

Vi tror att du är en person som drivs av att få ta stort eget ansvar och möjligheten att utvecklas i din yrkesroll. Du har förmågan att ta hänsyn till det större perspektivet. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Vidare är du en person som är bra på att se sakers långsiktiga betydelse. Sist men inte minst söker vi dig som kan arbeta strukturerat och planera ditt arbete. Du är bra på att komma med egna initiativ. På enheten sker ett ständigt pågående kvalitetsarbete som du är aktiv i tillsammans med dina kollegor och din enhetschef, därför är det viktigt att du har ett stort engagemang och intresse för utvecklings- och kvalitetsarbete

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Örjan Mattsson, enhetschef, 018-727 47 19

Fackliga företrädare:
SACO, Sampo Hinnemo, 018-7274058
Vision, Liselotte Ehn, 018-7274949

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur samt idrott och fritid. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

GIS - ingenjör

Ansök    Jul 31    Uppsala kommun    GIS-ingenjör
Stadsbyggnadsförvaltningen Plan & Bygg Brinner du för verksamhetsutveckling och geografiska IT-lösningar? Geografisk information är ett viktigt stöd för flera av kommunens förvaltningar, avdelningar och enheter. Både för det interna arbetet men också för att nå ut med information till kommunens invånare och företagare. Är du självgående, gillar att arbeta brett inom GIS och vill utveckla och utvecklas både tekniskt och kommunikativt? Välkommen med din... Visa mer
Stadsbyggnadsförvaltningen Plan & Bygg

Brinner du för verksamhetsutveckling och geografiska IT-lösningar?

Geografisk information är ett viktigt stöd för flera av kommunens förvaltningar, avdelningar och enheter. Både för det interna arbetet men också för att nå ut med information till kommunens invånare och företagare. Är du självgående, gillar att arbeta brett inom GIS och vill utveckla och utvecklas både tekniskt och kommunikativt?
Välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag
Ditt övergripande uppdrag är att utifrån ett helhetstänk identifiera och samordna förvaltningens användning och behov av geodata. Kvalitetssäkring och uppdatering av geodatan är en viktig del i arbetet liksom att vid behov samla in data med enhetens egen teknik eller genom upphandling. Du kommer även att fokusera på processkartläggning och verksamhetsutveckling med syfte att effektivisera och digitalisera samhällsbyggnadsprocessen. Härmed får du en nyckelroll i förhållande till att stödja övriga medarbetare i samhällsbyggnadsprocessen att systematisera och digitalisera deras uppdrag. I övrigt deltar du som en självklar och drivande kraft i enhetens arbete med utveckling av GIS-systemen och databasen parallellt med kart- och mätningsuppdrag för kunder. Du kommer att ha ett nära samarbete med gis-, kart- och mätningsingenjörer inom förvaltningen och med systemutvecklare inom IT-avdelningen. Externa kontaktytor kan exempelvis vara Lantmäteriet, Trafikverket, Länsstyrelsen och projektörer.
Då detta är en ny tjänst i förvaltningen har du stora möjligheter att vara med och påverka arbetssätt och rutiner liksom stort utrymme för eget ansvar och utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar i modern ABW-miljö med stadens bästa pendlarläge precis intill centralstationen i Uppsala - 30 minuter från Stockholm.

Vi söker dig som är utbildad GIS-ingenjör, lantmätare eller har annan (minst två års eftergymnasial) utbildning som anses likvärdig. Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och är van att arbeta med databaser. Om du har kunskap om Nationella geodatastrategin, och Digitaliserad Samhällsbyggnadsprocess (DigSam) är det meriterande. Du har goda kunskaper i funktion och format inom GIS, CAD och 3D. Är du dessutom van att jobba med/ har kunskap om BIM, FME, ArcGIS Pro, 3D-GIS, ArcGIS eller Geosecma för ArcGIS är det meriterande. Vi ser det också som en fördel om du har arbetat i eller med kommunal verksamhet och har erfarenhet av/ utbildning i att leda projekt. Det är en tillgång att ha B-körkort.

Som person är du en god analytiker med helhetssyn som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du tar initiativ, sätter igång och driver aktiviteter för att uppnå resultat. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och din omgivning upplever dig som lätt och smidig att samarbeta med.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, ring enhetschef Örjan Mattsson på 018-727 47 19 och lämna ett meddelande, så ringer han upp dig. Har du frågor om rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta HR-specialist Britt Pedersen 018- 727 67 12 v. 31 eller Susanne Blomberg 018-727 19 94 v. 32-33. Vi avser att genomföra intervjuer i v. 35 och kommer kontakta aktuella sökande v. 34.

Facklig företrädare:SACO, Sampo Hinnemo 018-727 40 58, Vision, Liselotte Ehn 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur, idrott och fritid samt fastighet. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

GIS-ingenjör till VA NÄT, Uppsala Vatten & Avfall

Ansök    Mar 16    Randstad AB    GIS-ingenjör
Arbetsbeskrivning Vill du vara med att säkerställa en långsiktigt hållbar VA-försörjning för Uppsalas växande befolkning? Uppsala vatten söker nu en noggrann och strukturerad GIS-ingenjör till Ledningsnätsektionen. Som GIS-ingenjör är du direkt underställd sektionschefen för Ledningsnät där du ingår i GIS-gruppen som leds av en teamledare. Ledningsnätssektionens huvudsakliga uppdrag är att utföra planerat och akut underhåll av samtliga vatten, spill- oc... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med att säkerställa en långsiktigt hållbar VA-försörjning för Uppsalas växande befolkning?

Uppsala vatten söker nu en noggrann och strukturerad GIS-ingenjör till Ledningsnätsektionen. Som GIS-ingenjör är du direkt underställd sektionschefen för Ledningsnät där du ingår i GIS-gruppen som leds av en teamledare.

Ledningsnätssektionens huvudsakliga uppdrag är att utföra planerat och akut underhåll av samtliga vatten, spill- och dagvattenledningar med tillhörande utrustning inom verksamhetsområdet enligt årligen upprättad verksamhetsplan.

Ansvarsområden
Arbetsuppgifter innefattar bl.a. att uppdatera VA-databasen genom att dokumentera nya och ombyggda ledningar, anordningar och andra anläggningsdelar samt rätta felaktiga ledningsdata rörande både positionering och attributdata. GIS-ingenjören ansvarar även för utsättning och inmätning av löpande byggverksamhet på Ledningsnätssektionen samt ledningsutsättning till andra ledningsägare.

GIS-ingenjörens ansvarsområden:
Att uppdatera av VA-databasen genom inläsning av inmätningsfiler, rita in nya eller ändrade VA-objekt i GIS och mata in attributdata.  
Samla in uppgifter om felaktigheter i VA-databasen och genomföra korrigeringar
Ta emot och hantera relationsunderlag från projektavdelningen samt ta fram skriftliga krav på relationsunderlag
Kvalitetssäkra inkomna relationsunderlag och påtala eventuella brister
Samverka med driftpersonal, mätingenjörer, projektledare, projektörer och arkivarie rörande frågor kopplade till dokumentation av anläggningsdata
Lägga in nya serviser i ledningsdatabasen samt ingå i anslutningsprocessen rörande nya serviser 
Ledningsutsättning 
Utsättning och inmätning inklusive dokumentation av framförallt bussarnas arbete i enlighet med rutiner och instruktioner
Ta fram, utveckla och underhålla mallar och rutiner för arbetet inom tjänsten samt ta dig an övriga inom avdelningen förekommande arbetsuppgifter


Arbetstider
Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom GIS med några års erfarenhet av arbete inom området, alternativt flera års erfarenhet av arbete som kan bedömas likvärdigt. 
Du har grundläggande VA-kunskap samt genomfört kurser med godkänt resultat i Schakta säkert, ABC-utbildningen och Arbetet på väg nivå 1,2 och 3A
Du behärskar ett eller flera olika GIS-program (Uppsala Vatten använder sig av Geosecma och ArcGIS)
Erfarenhet av inmätning i fält, hanterat inmätningsfiler och DWG-ritningar 
B-körkort

Personliga egenskaper
Som person är du initiativtagande, självgående, samarbetsinriktad och har god kommunikativ förmåga. Arbetet innebär samverkan med olika yrkesgrupper vilket kräver social förmåga för att skapa positiva relationer, tydlighet och goda kunskaper i att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska.

Ansökan
Ort: Uppsala.
Omfattning: Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.
Sista ansökningsdag: 2021-04-05
För information: I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten & Avfall med Randstad rekrytering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Summer Lovlinger,  0701 – 606448, [email protected]

Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Vad erbjuder Uppsala Vatten & Avfall dig?
En varierande och utvecklande roll där du blir en viktig del i teamet. Vi uppmuntrar till dina egna idéer, eftersom vi ständigt vill bli bättre och värnar om att jobba utifrån en hög integritet. Det är såklart också viktigt att du trivs hos oss och att du har kul på jobbet!
Du får vara med och forma morgondagens Uppsala! Att jobba hos Uppsala Vatten och Avfall AB innebär att vara i en framtidsbransch och att vara delaktig i att utveckla och säkerställa de mest grundläggande och absolut nödvändiga funktionerna i ett hållbart Uppsala. 

Om företaget
Tillväxten i regionen samt högt ställda krav på utveckling och innovation sker under Uppsala Kommuns tydliga ledarskap som präglas av ett starkt fokus på hållbarhet och klimatomställning, och i sker nära samverkan med länets och regionens offentliga och privata aktörer.

Vi producerar dricksvatten, avleder och omhändertar spillvatten och dagvatten, samlar in hushållsavfall, producerar biogas till kollektivtrafik och privatbilar, levererar biogödsel och slam till jordbruk och omhändertar och sorterar avfall vid vår sorteringsanläggning Hovgården. Vår verksamhet är styrd av speciella lagkrav på vatten-, miljö- och säkerhetsområdet eftersom vi levererar samhällsviktiga tjänster. Även för näringslivet i Uppsala är vi en viktig aktör med många leveranser till företag och integrerad infrastruktur. Visa mindre

GIS - ingenjör

Ansök    Apr 16    Trafikverket    GIS-ingenjör

Vill du arbeta som GIS-ingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållspro... Visa mer

Vill du arbeta som GIS-ingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhållaGIS-ingenjör

Som GIS-ingenjör inom verksamhetsområde Underhåll kommer du att tillhöra sektion Förädla geodata, som idag består av ca 15 personer. Vi ansvarar för ajourhållning av geografisk information och tillhandahåller väg-och järnvägsdata, samt annan geografisk information och kartor till användare både inom och utanför Trafikverket. Vi agerar expertstöd, medverkar i förvaltning och utvecklingsprojekt för hantering av geografisk information och anläggningsdata.Vi söker GIS-ingenjör som ska jobba med geografisk data om Sveriges vägar och järnvägar och dess omgivningar. Just nu är vi inne i en intensiv period där omvärlden förändras snabbt och där vi bygger upp vår kunskap, teknik och arbetssätt för att anpassa oss. Tillsammans med kollegor runt om i landet kommer du jobba med analyser och bearbetningar av data samt att tillgängliggöra på olika sätt för våra användargrupper.Våra främsta verktyg för geografisk information är ArcGIS, både i desktop och webben, och FME men även andra tillämpningar som finns i Trafikverket.Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 300 hp med GIS-inriktning

  • har viss praktisk erfarenhet av datahantering med GIS-verktygDet är meriterande om du har
  • kunskap och erfarenhet av verktygen ArcGIS och FMESom person är du analytisk och har förmågan att lösa problem. Du kan jobba självständigt men också gärna samarbeta med andra där du deltar och bidrar i enhetens utvecklingsarbete.

Visa mindre