Lediga jobb som Miljöcontroller i Uppsala

Se lediga jobb som Miljöcontroller i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Specialist Hållbarhetscontroller Building Sverige

Ansök    Maj 18    NCC AB    Miljöcontroller
Specialist Hållbarhetscontroller – med analytisk förmåga Hos oss kommer du att få alla möjligheter att vara med och utveckla vårt hållbarhetsarbete genom att ansvara för att följa upp och rapportera hur hållbarhetsarbetet i affärsområdet Building efterlevs. Detta är en viktig del i vårt arbete med att nå högt ställda mål inom bland annat klimatområdet. För NCC handlar hållbarhet om att ta hänsyn till nuvarande och framtida generationers behov, öka sin för... Visa mer
Specialist Hållbarhetscontroller – med analytisk förmåga
Hos oss kommer du att få alla möjligheter att vara med och utveckla vårt hållbarhetsarbete genom att ansvara för att följa upp och rapportera hur hållbarhetsarbetet i affärsområdet Building efterlevs. Detta är en viktig del i vårt arbete med att nå högt ställda mål inom bland annat klimatområdet.

För NCC handlar hållbarhet om att ta hänsyn till nuvarande och framtida generationers behov, öka sin förmåga till lönsam tillväxt samt att ta långsiktigt ansvar i den dagliga verksamheten. NCC:s hållbarhetsarbete är grunden för NCC:s framtida utveckling vilket styrs av koncernensramverk för hållbarhet och uppförandekod samt policy.

Affärsområdet Building Sverige bygger och renoverar hållbara bostäder och kommersiella byggnader för offentliga och privata kunder i Sverige. Med hög kompetens inom hållbarhet, digitalisering och partnering utvecklar vi projekt tillsammans med våra kunder i tidiga skeden. Du kommer att rapportera till Buildings Hållbarhetschef och ingå i ett team på fyra personer som arbetar centralt med Buildings strategiska hållbarhetsfrågor.

Rollen som Hållbarhetscontroller
I rollen som hållbarhetscontroller kommer du att ansvara för affärsområdet Buildings rapportering av olika hållbarhetsdata, bland annat till koncernens hållbarhetsredovisning samt till de olika verksamheterna. Du kommer även att ansvara för uppföljning av affärsområdets hållbarhetsmål och att spåra framsteg relaterade till våra höst satta hållbarhetsmål.

Eftersom vi vill ta nya steg framåt i vårt sätt att följa upp hållbarhetsdata kommer arbetet att innebära att du ska finna nya vägar och kanske även nya verktyg för att hitta bästa sättet att strukturera upp, analysera och mäta den data vi behöver. Sedan några år är NCC:s stora satsning att koppla ihop information från olika system. Du kommer att vara involverad i detta ur ett hållbarhetsperspektiv. Informationen ska efter den samlas in även kommunicerad tillbaka till vår verksamhet så att vi kan nå våra högt satta mål inom hållbarhet och bli klimatneutrala 2045.

För att stödja en effektiv styrning av verksamheten använder NCC ett processorienterat verksamhetssystem, certifierat enligt ISO 14001.

I mån av din tid samt vid behov kommer du även att stötta dina kollegor i gruppen med övriga frågor som berör hållbarhetsarbetet.

Din Profil
Vi tror att du är civilingenjör alternativt civilekonom med inriktning på hållbarhet, ekonomi eller analys och med minst tre års erfarenhet inom något av dessa områden. Har du dessutom erfarenhet av hållbarhetsrapportering, redovisning av klimatutsläpp, GRI-rapportering samt arbete med ISO 14001, oavsett bransch är detta meriterande.

Du har en god analytisk förmåga samt intresse för att analysera och värdera data för att därifrån dra slutsatser samt tillsammans med enheten återkoppla dessa tillbaka ut till organisationen. Med uthållighet, kreativitet, ett strukturerat arbetssätt och en analytisk förmåga hittar du de bästa lösningarna.

Dina kollegor kommer kanske att finnas på olika orter i Sverige så det är bra att du känner dig trygg med att arbeta självständigt. Å andra sidan kommer du att ha kontakt med många interna kollegor samt även behöva söka upp information externt. Detta innebär att du trivs med att bygga relationer.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort Solna, Göteborg. Malmö eller vid något annat av våra kontor i Sverige. Resor inom Sverige kan förekomma.

Kontakt och Ansökan
Du är välkommen att kontakta Hållbarhetschef Maria Bueno Eriksson på 070-644 35 96 alternativt HR Specialist Rekrytering Monica Klersén på 070-653 90 49. För att söka tjänsten registrerar du ditt CV eller Linkedinprofil via länken nedan senast den 18 juni 2021.

Välkommen med din ansökan!

Om oss
På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar och bygger kommersiella fastigheter och bostäder, vägar, broar samt annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial, asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag och grundläggning.  

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.    

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.  

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag. Visa mindre

Miljöcontroller Avfall

Hållbar affärsutveckling Vill du driva och utveckla det systematiska miljöarbetet inom Uppsala Vattens biogas- och avfallsverksamhet? Vi söker nu en ny miljöcontroller till avdelningen Hållbar affärsutveckling på Uppsala Vatten och Avfall AB. Om tjänsten I din roll som Miljöcontroller Avfall kommer du för Biogasanläggningen, Hovgårdens Avfallsanläggning, bolagets Återvinningscentraler samt Mellanlagringstationen för farligt avfall att: • Ansvara för ... Visa mer
Hållbar affärsutveckling

Vill du driva och utveckla det systematiska miljöarbetet inom Uppsala Vattens biogas- och avfallsverksamhet? Vi söker nu en ny miljöcontroller till avdelningen Hållbar affärsutveckling på Uppsala Vatten och Avfall AB.

Om tjänsten
I din roll som Miljöcontroller Avfall kommer du för Biogasanläggningen, Hovgårdens Avfallsanläggning, bolagets Återvinningscentraler samt Mellanlagringstationen för farligt avfall att:

• Ansvara för den löpande uppföljningen av verksamheten enligt lagar,föreskrifter samt villkor
• Ansvara för kontakten med tillsynsmyndigheten
• Ansvara för framtagande av relevanta miljörapporter
• Tillsammans med anläggningsägare arbeta proaktivt med att efterleva verksamhetens miljötillstånd och bevaka behov av att initiera anmälnings- och tillståndsärenden
• Arbeta med omvärldsbevakning

Arbetsuppgifterna innefattar uppföljning av avfallsavdelningens verksamheter och i rollen ingår arbete med att upprätta program för egenkontroll, följa upp utsläpp från anläggningarna, ha fortlöpande kontakt med tillsynsmyndigheten, delta vid periodiska besiktningar, utveckla rutiner, genomföra miljöriskbedömning etc.

I ditt arbete kommer du att ha ett nära samarbete med anläggningsägare, bolagets miljösamordnare, miljöcontroller för VA samt drift- och anläggningsingenjörer.

Du tillhör avdelningen Hållbar affärsutveckling, som har som uppdrag att utveckla bolagets hållbarhetsarbete inom värdekedjan, och rapporterar till avdelningschef för Hållbar affärsutveckling. Du deltar även i Avfallsavdelningens ledningsgrupp samt i bolagets utvecklingsgrupp för avfall. Du är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

• Relevant universitets- eller högskoleutbildning och 5+ års dokumenterad erfarenhet inom miljöområdet
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort är ett krav

Meriterande

• Erfarenhet från anmälnings- och tillståndsärenden enligt miljöbalken
• Erfarenhet av arbete med miljöledningssystem

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta och samverka med andra. Rollen kräver både förmåga att driva analytiskt detaljarbete och övergripande långsiktigt planeringsarbete.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-04-24. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef Hållbar affärsutveckling Mikael Ekhagen, tfn 018-727 18 01
HR Business partner Angelica Anderman, tfn 018-726 09 73

Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Miljöspecialist – Vattenfall Services

Ansök    Apr 25    Uppsala    Miljöcontroller
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Har du erfarenhet av att arbeta med frågor inom områdena miljö och kvalitet i elbranschen, bygg- och anläggningsbranschen eller processindustrin, så vill vi gärna utveckla vår verksamhet tillsammans med dig.Din roll som miljöspecialistDu... Visa mer
Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation. Har du erfarenhet av att arbeta med frågor inom områdena miljö och kvalitet i elbranschen, bygg- och anläggningsbranschen eller processindustrin, så vill vi gärna utveckla vår verksamhet tillsammans med dig.Din roll som miljöspecialistDu är vår miljöspecialist och är en del i vår grupp för interna revisioner samt säkerställer att vi följer och uppfyller lagstiftning, regelverk, standarder och krav på miljön.Utifrån verksamhetspolicy bidrar du med att utveckla processer, standards och rutiner och säkerställer att de implementeras och följs. Vilket bland annat innebär att du tillsammans med vårt HSSEQ team arbetar med att planera och uppdatera ledningssystemet inom miljö, årligen eller vid behov.För att lyckas i rollen är du strukturerad och har förmågan att fokusera och prioritera. Du har ett starkt engagemang, är drivande och är nyfiken. Du är utåtriktad och har förmåga att skapa goda relationer framförallt internt då du samarbetar med många olika funktioner inom företaget, som person har du integritet och kan stå för dina beslut, samtidigt som du är ödmjuk, lyhörd och pedagogisk. Är du dessutom positiv, lösningsorienterad och kommunikativ kommer du att trivas och göra skillnad hos oss. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.I arbetet kommer du jobba både självständigt och tillsammans i grupp. Resor förekommer i samband med bland annat möten och revisioner.Arbetsuppgifterna består av frågor rörande:• Systematiskt miljö och kvalitetsarbete gällande t.ex. dokumentation, instruktioner, utredningar och vägledning etc.• Delta vid internrevisioner.• Bistå med din kompetens till våra chefer och verksamheten• Utbildningsinsatser• Vara uppdaterad på nyheter inom miljö så som lagar och andra krav.Dina kvalifikationerUtöver dina personliga egenskaper så tror vi att du har följande kvalifikationer:• Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor. Du ska vara insatt i lagstiftning och regelverk samt ISO14001:2015. Akademisk utbildning är meriterande men inte ett krav.• Kunskaper i kvalitetsarbete och ledningssystem är meriterande men inte ett krav• Gärna utbildning i gällande normer och standarder som t.ex. ISO14001:2015, ISO9001:2015 eller liknande.• Erfarenhet av systematiskt och samlat arbete med miljöfrågor• Erfarenhet av att identifiera och tillämpa relevant lagstiftning, rådande praxis, normer och standarder inom miljö och kvalitets området:• Du behärskar både svenska och engelska väl i tal och skrift.Mer informationVill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Lars Hedenskog 0703473952. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Sofie Arneson 0724524582.Fackliga representanter för denna tjänst är Sven Johannesson, Unionen, Leif Karlsson, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00. Placeringsort: Flexibel på någon av våra kontor i: Solna, Sundsvall, Motala, Båberg, Uppsala, Luleå, Umeå, eller Göteborg. Placering på en av Vattenfall Services övriga större etableringar kan också vara möjligt.Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest. Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Så här ansöker duFörbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Ange önskad placeringsort i din ansökan. Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan! Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 1 800 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats! Följ oss gärnaLinkedin – Vattenfall Services Nordic ABInstagram – Vattenfallservices Visa mindre