Lediga jobb Uppsala Vatten och Avfall AB i Uppsala

Se alla lediga jobb från Uppsala Vatten och Avfall AB i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Anläggare

Ledningsnät Vill du vara med att säkerställa en långsiktigt hållbar VA-försörjning för Uppsalas växande befolkning? Vi söker nu två anläggare till sektion Ledningsnät för att stärka upp avdelningen för VA-nät. Tjänsterna är tillsvidare med en provanställning på 6 månader. Uppsala Vatten och Avfall AB verkar i en mycket expansiv del i Sverige – i en av landets starkaste tillväxtregioner. Uppsala kommun fortsätter att expandera och förtätas. Där nya områ... Visa mer
Ledningsnät

Vill du vara med att säkerställa en långsiktigt hållbar VA-försörjning för Uppsalas växande befolkning?
Vi söker nu två anläggare till sektion Ledningsnät för att stärka upp avdelningen för VA-nät. Tjänsterna är tillsvidare med en provanställning på 6 månader.

Uppsala Vatten och Avfall AB verkar i en mycket expansiv del i Sverige – i en av landets starkaste tillväxtregioner. Uppsala kommun fortsätter att expandera och förtätas. Där nya områden växer fram och nya arbetsplatser tar form krävs fungerande infrastruktur, säkrad kapacitet och hållbar förvaltning av våra naturresurser och våra anläggningar.

Om tjänsten
I ditt ansvarsområde så kommer dina arbetsuppgifter primärt bestå av:

• Att självständigt planera, samordna och utföra anläggningsarbeten på VA-ledningsnätet utifrån aktuella bygghandlingar och produktionsplan.
• Etablera och hantera avstängningar enligt gällande TA-planer.
• Schaktning och rörläggning i enlighet med anvisningar i AMA.
• Återställningsarbete efter avslutat VA-arbete.
• Planera, samordna och utföra provisoriskt vatten och spill under byggnation.
• Vidta säkerhetsåtgärder enligt arbetsmiljöplan.
• Beredskap kan ingå till tjänsten (roterande beredskap, enligt beredskapsplan).

Du ansvarar så klart för ordning och reda på arbetsplatsen. Andra arbetsuppgifter kommer att vara aktuellt vid behov och beslutas löpande av närmaste chef.

Kvalifikationer
För att lyckas i tjänsten behövs:

• B-körkort.
• Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
• Gymnasieexamen
• Minst 3-5 års praktisk erfarenhet (gärna som VA-rörläggare och/eller annan relevant erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen, montör, eller mekaniker).


Meriterande

• Genomfört med godkänt resultat följande kurser/utbildning:- Hygienkurs vatten - Schakta säkert - Kap med motorsåg - Säker hantering motorkap - ABC-utbildning - Heta arbeten
• C-körkort
• Svetsutbildning för svetsning av PE-ledning
• Arbetet på väg nivå 1,2 och 3A


Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-08-31. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta: Gruppchef Magnus Rosander, [email protected] under vecka 27-28 Gruppchef Jens Lejdeblad, [email protected] under vecka 29-30 Sektionschef Erik Brekke, [email protected]

Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.
Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

IT tekniker

IT sektionen Uppsala Vatten söker dig som har ett stort intresse för IT och brinner för att hjälpa andra. För att möta behovet av ett växande Uppsala utvidgar Uppsala Vatten sin viktiga IT-organisation. Därför söker vi dig som brinner för slutanvändarsupport, installation, felsökning samt optimering av IT-klientmiljöer. Uppsala Vatten och Avfall AB är ett av Uppsala kommun helägt kommunalt bolag. Tjänsten är placerad inom IT-sektionen som i dagsläget ... Visa mer
IT sektionen

Uppsala Vatten söker dig som har ett stort intresse för IT och brinner för att hjälpa andra.
För att möta behovet av ett växande Uppsala utvidgar Uppsala Vatten sin viktiga IT-organisation. Därför söker vi dig som brinner för slutanvändarsupport, installation, felsökning samt optimering av IT-klientmiljöer.

Uppsala Vatten och Avfall AB är ett av Uppsala kommun helägt kommunalt bolag. Tjänsten är placerad inom IT-sektionen som i dagsläget består av 11 medarbetare samt konsulter. Sektionen ansvarar för en kritisk och högteknologisk IT-drift av hela Uppsala Vattens verksamhet med ca 300 användare, 300 klienter, kringutrustning och telefoni. Verksamheten är utspridd geografiskt i kommunen på våra olika anläggningar. IT-sektionen sitter samlad på Uppsala Vattens huvudkontor i nyrenoverade lokaler i södra Uppsala. Tjänsten innebär att du i första hand arbetar på plats och utgår från vårt huvudkontor.

Om tjänsten
I rollen som IT-tekniker håller du hög servicenivå och löser ärenden och problem själv eller med stöd av kollegorna. Du kommer arbeta i IT-driftgruppen som, förutom dig, består av sex ytterligare IT-tekniker.

Till arbetsuppgifterna hör:

• Slutanvändarsupport via vårt ärendehanteringssystem (JIRA), telefon, mail samt även direktkontakt med våra användare
• Beställning, installation och support av klientbaserad hård- och mjukvara
• Administration telefoni (beställning mobilabonnemang och mobiltelefoner)
• Hantering av mobila enheter (telefoner och plattor)
• Konto- och behörighetsadministration
• Paketering och distribution av programvara samt licenshantering
• Optimering av vår IT-klientmiljö utifrån säkerhet och prestanda
• Löpande omvärldsbevakning inom området.


Kvalifikationer

• Du har utbildning inom IT eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet
• Vi ser gärna att du har minst två års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• Goda kunskaper inom Microsoftmiljöer (Windows 10, M365, AD, GPO)
• B-körkort är ett krav då du arbetar både från vårt kontor samt på plats ute i vår verksamhet.

Meriterande

• Vana av Intune, SCCM, WSUS, SCOM och Snow License Manager

Vi ser gärna att du som person är positiv och har ett driv att lära och utvecklas i ditt arbete.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpa dem i din yrkesroll. Du är bra på att samarbeta i grupp men löser dina arbetsuppgifter till stor del självständigt och du trivs med att arbeta i ett delvis högt tempo.

Du är en duktig problemlösare och har förmågan att bemöta olika typer av människor samt att du kan göra dig förstådd i många olika sammanhang. Du ska kunna organisera och prioritera arbetsuppgifter på ett effektivt sätt och hålla en hög servicenivå. Du uttrycker dig tydligt och pedagogiskt i komplexa frågor, i såväl tal som skrift på svenska samt ska även ha goda kunskaper i engelska.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-08-14. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Gruppchef IT drift Mikael Sundén, 018 – 727 9116
Sektionschef Kristina Wass, 018 – 727 9461

Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Utredningsingenjör

VA-Nät Uppsala Vatten och Avfall AB söker - Utredningsingenjör inom Utveckling och förnyelse Tycker du att det är spännande att arbeta med VA-frågor och samhällskritiska funktioner? Sök då tjänsten som utredningsingenjör inom utveckling och förnyelse till avdelningen VA-nät. Ansvarsområde I rollen som utredningsingenjör inom utveckling och förnyelse kommer du aktivt arbeta för att uppnå och bibehålla en god status på det allmänna VA-ledningsnätet, ti... Visa mer
VA-Nät

Uppsala Vatten och Avfall AB söker -
Utredningsingenjör inom Utveckling och förnyelse

Tycker du att det är spännande att arbeta med VA-frågor och samhällskritiska funktioner? Sök då tjänsten som utredningsingenjör inom utveckling och förnyelse till avdelningen VA-nät.

Ansvarsområde

I rollen som utredningsingenjör inom utveckling och förnyelse kommer du aktivt arbeta för att uppnå och bibehålla en god status på det allmänna VA-ledningsnätet, tillsammans med tre andra utredningsingenjörer. I arbetet ingår att utreda driftproblem, identifiera förnyelsebehov, samt ta fram föreslagna förnyelseobjekt och projektdirektiv för investeringsbeslut. Projekten följs upp under genomförandet och tas emot som en färdig del av VA-anläggningen. Rollen innebär interna samarbeten och kontakt med externa intressenter såsom kommun och fastighetsägare.
Du kommer att tillhöra sektionen Planering nät, som är en del av avdelningen VA-nät, och ingå i ett team där samarbete och trivsel värderas högt. I rollen rapporterar du till sektionschef och är stationerad på Uppsala Vattens nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park.

Arbetsuppgifterna består av bland annat:


• Planera och genomföra flödesmätningar med syfte att identifiera områden med stort in- eller utläckage samt att föreslå lämpliga åtgärder.
• Planera och genomföra drift- och funktionskontroller på befintligt VA-ledningsnät.
• Utreda det allmänna VA-ledningsnätets behov av förnyelse, förstärkning eller ombyggnadsbehov genom kontroll av exempelvis driftstatus, kapacitetsbegränsningar, in- och utläckage samt omsättningsproblem.
• Ta fram projektdirektiv för reinvestering i ledningsnät och dagvattenanläggningar.
• Delta i förnyelseplanering och annan planering inom sektionen.
• Delta i bolagets arbete med att öka digitaliseringen av VA-ledningsnätet.
• Uppföljning av status och funktion för anläggningar på ledningsnätet ute i fält.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar Uppsala Vattens kärnvärden som är lyhörd, framsynt och nyfiken, samt tillämpar dem i din yrkesroll.

Kvalifikationer

Vi söker dig med:

• Civilingenjör, högskoleingenjör eller annan eftergymnasialutbildning inom anläggning eller VA.
• B-körkort


Meriterande:

• Erfarenhet av arbete med kommunal VA-verksamhet
• Kunskap och erfarenhet av förnyelsearbete
• Kunskap och erfarenhet av schaktfria anläggningsmetoder
• Kunskap och erfarenhet av VA-lagstiftningFör att trivas i rollen tror vi att du arbetar strukturerat och kommunicerar tydligt, enkelt och effektivt samt dokumenterar och följer upp ditt arbete. Du är duktig på att hitta lösningar på problem som uppstår i arbetssituationer samt driver frågor på ett självständigt sätt. I rollen ingår många interna och externa kontakter därför är det även viktigt att du är duktig på lyssna in och bemöta olika typer av frågor.

Du är trygg som person och tycker om att ha kontakter med både företag och privatpersoner i din roll som representant för VA-huvudmannen. Din förmåga att samarbeta samt att skapa förtroende och goda relationer är avgörande.


Ansökan

Vi gör löpande urval så välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-08-04. Intervjuer är preliminärt planerade att äga rum v 36–38.
Kallelse sker via e-post så var noga med att ange aktuell e-postadress. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

Vid frågor sänd mail till
[email protected]

Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.
Uppsala Vatten tillämpar sex månaders provanställning. Avtal för distansarbete från hemmakontor på deltid kan tecknas.

Om Uppsala vatten & avfall ab.

Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Avfallsingenjör

Hushållsavfallssektionen Uppsala Vatten och Avfall AB söker vikarierande medarbetare. En av våra Avfallsingenjörer ska var föräldraledig och vi söker nu hennes ersättare. Till Uppsala Vatten söker vi nu en vikarierande entreprenadansvarig avfallsingenjör som ska ansvara för att driva och utveckla samarbetet mellan Uppsala Vatten och våra upphandlade avfallsentreprenörer. Avfallsavdelningen på Uppsala vatten består av fyra sektioner - hushållsavfall, av... Visa mer
Hushållsavfallssektionen

Uppsala Vatten och Avfall AB söker vikarierande medarbetare.
En av våra Avfallsingenjörer ska var föräldraledig och vi söker nu hennes ersättare.
Till Uppsala Vatten söker vi nu en vikarierande entreprenadansvarig avfallsingenjör som ska ansvara för att driva och utveckla samarbetet mellan Uppsala Vatten och våra upphandlade avfallsentreprenörer.
Avfallsavdelningen på Uppsala vatten består av fyra sektioner - hushållsavfall, avfallsanläggning, återvinningscentraler och biogas. Avfallsingenjören tillhör sektionen för hushållsavfall som framför allt jobbar med entreprenader för hämtning av avfall och slam.
Entreprenadansvarig avfallsingenjör är beställare ansvarig för att avtal följs, säkerställer att taxor, entreprenadersättningar och behandlingsavgifter tillämpas korrekt, gör prognoser över avfallsmängder, intäkter och kostnader samt lämnar underlag till bolagets ekonomiska uppföljning och planering.
Entreprenadansvarig har ett övergripande ansvar för insamling av säck- och kärlavfall och arbetar processinriktat och driver utvecklingsprojekt i syfte att förbättra avtal, service, kvalitet och miljöprestanda.
Du ser till att avtal är aktuella och tillämpas i enlighet med föreskrifter och lagkrav samt att kommunens medborgare får hushållsavfallet hämtat utifrån gällande abonnemang och föreskrifter. I tjänsten ingår att planera och genomföra upphandlingar, medverka i driftmöten och leda entreprenadsmöten.
Du blir entreprenörens huvudsakliga kontaktperson i alla frågor gällande entreprenad och avtal. Du kommer ansvara för dokumentation av rutiner och dokumentationshantering inom ansvarsområdet samt göra ekonomisk förvaltning och planering inom ansvarsområdet (sanktionsrapporter, fakturor, avvikelser och ärenden, inventeringar, avräkningar, fakturering, indexreglering entreprenörespriser, bonus, avtalsuppföljning, avtalsrevision etc.). Du kommer leda samarbetet med kundtjänst/marknad och IT gällande tillämpning och utveckling av verksamhetssystemet för insamling, utveckla avvikelsehantering och ärendehantering, arbetssätt och rutiner, uppföljning och statistik samt samarbeta med driftansvariga gällande hantering av drift- och arbetsmiljöärenden, utveckla och dokumentera rutiner samt vid behov bidra med kompetens vid driftärenden.

Utbildning
Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet och kompetens inom verksamhetsområdet.

Krav, erfarenheter, särskild kompetens
Du -
- har ett strukturerat och systematiskt arbetssätt
- har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
- har god förståelse för avtalsfrågor och ekonomisk uppföljning
- har ett genuint intresse för miljö- och avfallsfrågor
- är lösningsorienterad, kommunikativ och god samarbetsförmåga
- har lägst B-körkort
- har erfarenhet av entreprenadstyrning.
-har jobbat med olika kunddatasystem (exempelvis Future)

Tjänsten är ett vikariat med start enligt överenskommelse, så snart som möjligt till 2023-12-31.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-07-12. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Sektionschef Elin Hagberg, telefon 018 – 727 92 28 (från 11/7)
Hr-specialist Lena Lidefjord, telefon 018 – 726 03 41

Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se Visa mindre

Guide

Ansök    Jun 22    Uppsala Vatten och Avfall AB    Guide
Marknad & Kommunikation Vi söker engagerade guider som vill bidra till ett mer hållbart samhälle! Vi på Uppsala Vatten ger barn och vuxna mer kunskaper kring vatten, avlopp och avfallsfrågor. Vi vill inspirera och underlätta för Uppsalaborna att leva mer hållbart och ge kunskap om hur vi får vårt dricksvatten, hur vi tar hand om vårt avloppsvatten och vårt avfall. Nu behöver vi dig som är intresserad och gärna kunnig inom nämnda områden och som har en p... Visa mer
Marknad & Kommunikation

Vi söker engagerade guider som vill bidra till ett mer hållbart samhälle!
Vi på Uppsala Vatten ger barn och vuxna mer kunskaper kring vatten, avlopp och avfallsfrågor. Vi vill inspirera och underlätta för Uppsalaborna att leva mer hållbart och ge kunskap om hur vi får vårt dricksvatten, hur vi tar hand om vårt avloppsvatten och vårt avfall.
Nu behöver vi dig som är intresserad och gärna kunnig inom nämnda områden och som har en pedagogisk förmåga att berätta och visa för barnfamiljer och andra besökare. Vi söker 2 personer som vill guida och bemanna på Pumphuset. Är det du eller någon du känner?

Vi behöver hjälp med det här:
Vi söker två personer som kan bemanna och guida under söndagsöppet på Pumphuset, i ett lag av fyra. Ni arbetar i par och bemannar varannan söndag med start i augusti 2022.

Vi söker dig som känner igen dig i det här:
Du har ett genuint intresse för hållbarhet och att förmedla kunskap. Du tar ansvar och kan ta egna initiativ. Du har lätt att prata med nya människor och tycker det är roligt att berätta och visa vad som händer inom Uppsala vatten. Kanske går du en naturvetenskaplig eller pedagogisk utbildning? Det är meriterande om du har kunskap inom något av våra kompetensområden och pedagogisk erfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi vill att du är lyhörd, framsynt och nyfiken.

Det här är vi:
Uppsala Vatten är ett kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, hämtar hushållsavfall, producerar biogas och återvinner avfall. Vi arbetar aktivt för att kommunicera vad vi gör och öka kunskapen om kretslopp och hur man kan leva mer hållbart. Ett sätt för oss att göra det är att ta emot studiebesök på våra anläggningar. Vi visar upp vattenverk, reningsverk, biogasanläggning, avfallsanläggning med deponi samt återvinningscentraler. Vi har också Uppsalas första vattenverk Pumphuset som är ett museum med en interaktiv utställning om vatten och avfall. Under veckodagarna håller vi i bokade besök av framför allt skolklasser, men på söndagar och vissa särskilda tillfällen har vi öppet då allmänhet kan besöka utställningen.

Övriga upplysningar
I denna rekrytering kan olika typer av personlighets- och färdighetstester samt bakgrundskontroll komma att användas som ett komplement i urvalsprocessen.

För närvarande pågår ett arbete med att anpassa bolagets verksamhet till ändrade omvärldsförutsättningar.
Detta medför att tjänsten kan komma att inplaceras i säkerhetsklass, viket då innebär att du kan behöva genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Stina Bengtsson 018–7279237 eller [email protected] Visa mindre

Verksamhetsutvecklare avfall

Avfall Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, samlar in kommunalt avfall, producerar biogas och återvinner avfall. I en tillväxtregion där allt fler väljer att bo växer även den kommunala VA- och avfallshanteringen. För att möta utmaningarna så växer också vi som bolag och vi är samtidigt inne i ett mycket positivt och spännande utvecklin... Visa mer
Avfall

Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, samlar in kommunalt avfall, producerar biogas och återvinner avfall. I en tillväxtregion där allt fler väljer att bo växer även den kommunala VA- och avfallshanteringen. För att möta utmaningarna så växer också vi som bolag och vi är samtidigt inne i ett mycket positivt och spännande utvecklingsarbete. Det är tufft men roligt och ställer krav på oss att vi kan utföra vårt uppdrag dagligen men också att vi står redo att möta framtidens utmaningar och krav på både utveckling och innovation.

Därför söker vi två verksamhetsutvecklare som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss.

Avfallsavdelningen har fyra sektioner: Hovgårdens avfallsanläggning, återvinningscentraler, biogas och hushållsavfallssektionen. Var och en med egna organisationer och chefer. Som verksamhetsutvecklare tillhör du tillsammans med en annan verksamhetsutvecklare avdelningens stab.
Avfallsavdelningen på Uppsala Vatten & Avfall AB sköter och utvecklar den kommunala avfallshanteringen för Uppsala kommun. Avdelningen jobbar med allt från strategisk planering och utveckling av tjänster och insamlingssystem, drift av egna avfallsanläggningar, till insamling av avfall och avfallets miljöpåverkan. Vi utvecklar vår verksamhet för att uppnå högre kundnytta, större miljönytta och siktar mot målet att bli ledande inom kommunal avfallshantering.

Om tjänsten
Som verksamhetsutvecklare på avfallsavdelningen arbetar du på uppdrag av avfallschefen med att i samarbete med avdelningens sektionschefer och medarbetare förbereda och samordna underlag till beslut av avfallschefen och/eller bolagets ledning. Du är spindeln i nätet inom en avdelning med höga ambitioner och hög utvecklingstakt. Du arbetar med kortare och längre utvecklingsprojekt och driver även egna utredningar och förstudier kopplade till avfallsområdet.
Andra exempel på projekt är:

• Införande av fastighetsnära insamling av förpackningar från småhus
• Projekt utifrån ny avfallsplan "Ett cirkulärt Uppsala"
• Implementering av och verksamhetsplanering i nytt ledningssystem
• Utveckla statistikuppföljningen i nationellt system
• Kostnadskartläggningar
• Utveckling av intern verksamhetsplanering, rapportering och uppföljning och mycket mer.

Tjänsten handlar om att i gränslandet mellan det anläggningsnära utvecklingsarbetet och forskning & utveckling, driva verksamhets- och affärsutveckling genom långsiktiga hållbarhetsperspektiv så som cirkulär ekonomi, verklig återvinningsgrad och resurseffektivitet.

Kvalifikationer

• Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens inom verksamhetsområdet

Meriterande

• Tidigare erfarenhet av arbete inom kommunal avfallshantering
• Utbildning inom och erfarenhet av projektledning
• Utbildning och erfarenhet av att processarbete

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas och passa som verksamhetsutvecklare är du en person med engagemang och god samarbetsförmåga. Du arbetar strukturerat och målinriktat tillsammans med andra. Din roll är att på ett effektivt sätt slutföra projekt och gå vidare till nästa.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-08-10. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avfallschef Fredrik Karlsson, tel 018- 727 91 62
HR Business Partner Angelica Anderman, tel 018-726 09 73

Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Hållbarhetsstrateg

Hållbar affärsutveckling Hållbarhetsstrateg Vill du driva och utveckla det strategiska hållbarhetsarbetet inom Uppsala Vatten? Vi söker nu en ny Hållbarhetsstrateg till avdelningen Hållbar affärsutveckling på Uppsala Vatten och Avfall AB. Om tjänsten I din roll som Hållbarhetsstrateg kommer du att: • Ansvara för och driva utvecklingen av hållbarhetsperspektivet inom ramen för bolaget processbaserade ledningssystem • Driva bolagets arbete med in intres... Visa mer
Hållbar affärsutveckling

Hållbarhetsstrateg
Vill du driva och utveckla det strategiska hållbarhetsarbetet inom Uppsala Vatten?
Vi söker nu en ny Hållbarhetsstrateg till avdelningen Hållbar affärsutveckling på Uppsala Vatten och Avfall AB.

Om tjänsten
I din roll som Hållbarhetsstrateg kommer du att:

• Ansvara för och driva utvecklingen av hållbarhetsperspektivet inom ramen för bolaget processbaserade ledningssystem
• Driva bolagets arbete med in intressent- och väsentlighetsanalyser
• Ansvara för framtagandet och utvecklingen av bolagets hållbarhetsredovisning
• I samarbete med verksamheten utveckla mål och indikatorer för att styra och följa upp hållbarhetsarbetet

Arbetsuppgifterna innefattar strategiskt utvecklingsarbete i nära samarbete med bolagets ledning och sakkunniga. Du håller i workshops, genomför intressentdialoger, driver projekt inom hållbarhetsområdet samt arbetar med omvärldsanalys och benchmark.
Du tillhör avdelningen Hållbar affärsutveckling, som har som uppdrag att utveckla bolagets hållbarhetsarbete inom värdekedjan, och rapporterar till avdelningschef för Hållbar affärsutveckling. Du är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Vid behov tecknas distansavtal på deltid.
Kvalifikationer

• Relevant universitets- eller högskoleutbildning och 5+ års erfarenhet inom miljö- och hållbarhetsarbete.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• Kunskaper om Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen

Meriterande

• Kunskap om hållbarhetsredovisning enligt ÅRL och GRI

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta och samverka med andra. Rollen kräver både strategiskt utvecklingsarbete, projektledning och koordinering samt analytisk förmåga.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-07-29. Intervjuer kommer att hållas under v 32. Tänk på att uppge en aktuell e-post då kallelse till anställningsintervju sker via e-post.
Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef Hållbar affärsutveckling Mikael Ekhagen, tfn 018-727 18 01
Hr-specialist Lena Lidefjord, tfn 018-726 03 41
Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.
Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

IT arkitekt

IT sektionen Arbetsbeskrivning För att möta behovet av ett växande Uppsala utvidgar Uppsala Vatten sin IT-organisation med en tjänst där rollen IT-arkitekt är kombinerat med integratör. Vi söker dig som brinner för att jobba med att förenkla verksamhetens processer med smarta tekniska lösningar! Tjänsten är placerad inom IT-sektionen som i dagsläget består av ca 11 medarbetare samt konsulter. Sektionen ansvarar för en kritisk och högteknologisk IT-drif... Visa mer
IT sektionen

Arbetsbeskrivning
För att möta behovet av ett växande Uppsala utvidgar Uppsala Vatten sin IT-organisation med en tjänst där rollen IT-arkitekt är kombinerat med integratör. Vi söker dig som brinner för att jobba med att förenkla verksamhetens processer med smarta tekniska lösningar!

Tjänsten är placerad inom IT-sektionen som i dagsläget består av ca 11 medarbetare samt konsulter. Sektionen ansvarar för en kritisk och högteknologisk IT-drift av hela Uppsala Vattens verksamhet med ca 280 användare, 300 klienter, kringutrustning och telefoni.
Verksamheten är utspridd geografiskt i kommunen på våra olika anläggningar. IT-sektionen sitter samlade på Uppsala Vattens huvudkontor i nyrenoverade lokaler i södra Uppsala. Du rapporterar till sektionschef IT, men det dagliga arbetet kommer drivas och styras till stor del av samarbetet mellan övrig personal på IT-sektionen och verksamheten.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom data- eller systemvetenskap alternativt motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet.
• Minst 3 års erfarenhet av att ha jobbat som IT-arkitekt
• Arkitekturkompetens som kan omsätta behov till IT-lösningar
• Arbetslivserfarenhet som systemutvecklare/integratör, erfarenhet av att ha jobbat med olika integrationstekniker
• Du ska ha en vana att jobba med komplicerade systemlösningar och ansvara för helhet i tekniska lösningar
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

För att lyckas i rollen krävs att du är självgående, strukturerad och drivande. Du har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Det är även viktigt att du är serviceinriktad och lösningsorienterad. Du trivs i en roll där du får möjlighet att hjälpa dina kollegor i deras vardagliga arbete. Du är lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga.

Ansvarsområde
Den här tjänsten är en kombinerad tjänst med två roller, dels IT-arkitekt och dels systemintegratör. Det innebär att du måste ha intresse för verksamheten och ha lätt för att koppla ihop processer med smarta tekniska lösningar.
Som arkitekt måste du förhålla dig till den snabba digitala utvecklingen och hitta rätt väg framåt genom att skapa en struktur för innovation, agilitet och snabba förändringar.
I rollen som IT-arkitekt ska du beskriva samtliga IT-system som används på bolaget samt hur dessa interagerar med varandra. När nya IT-system köps in är du delaktig för att hålla ihop bolaget systemarkitektur och alltid med IT-säkerhet i beaktande.

Som integratör får du omsätta verksamhetens krav på automatisering i praktiken genom att implementera automatiserade processer via olika verktyg, bland annat via vårt integrationsverktyg (SetConnect), men också knyta ihop processer direkt i vårt processverktyg via s.k. Low Code programmering.
I rollen som systemintegratör ska du knyta ihop verksamhetssystemen till varandra så sömlöst som möjligt utan att ge avkall på säkerhet. Du ska även ansvara för drift och övervakning av integrationerna.
Exempel på dagliga arbetsuppgifter:

• Beskriva bolagets systemarkitektur och integrationer samt hålla dokumentation uppdaterad
• Ta fram övergripande målarkitektur för bolagets IT-system samt hur dessa bör samverka
• Ansvara för att leda och driva utveckling och optimering av våra teknikplattformar utifrån rollen som IT-arkitekt
• Omsätta verksamhetens behov till IT-lösningar som ska bygga på moderna teknikval och bolagets krav på säkerhetstänk
• Agerar teknisk ledare och driver samt kommunicerar målbilder både med interna och externa intressenter
• Ta fram strategier för integrationer, användarscenarion och modeller för informationsflöden/datastrukturer
• Genom systemutveckling implementera bolagets visioner avseende automatisering och förenkling av verksamhetens manuella rutiner
• Planerar, genomför och fastställer design och arkitektur av integrationslösningar
• Arbetar med test, verifiering och dokumentation av genomförda integrationer
• Ansvara för drift och övervakning av befintliga och nya integrationer.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten & Avfall med Randstad rekrytering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Linnea Holmström, [email protected] 070 284 49 65. Rekryteringsprocessen kommer ske löpande, så vänta inte med din ansökan!
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.
Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

Om Uppsala Vatten & Avfall AB
Tillväxten i regionen samt högt ställda krav på utveckling och innovation sker under Uppsala Kommuns tydliga ledarskap som präglas av ett starkt fokus på hållbarhet och klimatomställning, och i sker nära samverkan med länets och regionens offentliga och privata aktörer.
Vi producerar dricksvatten, avleder och omhändertar spillvatten och dagvatten, samlar in hushållsavfall, producerar biogas till kollektivtrafik och privatbilar, levererar biogödsel och slam till jordbruk och omhändertar och sorterar avfall vid vår sorteringsanläggning Hovgården. Vår verksamhet är styrd av speciella lagkrav på vatten-, miljö- och säkerhetsområdet eftersom vi levererar samhällsviktiga tjänster. Även för näringslivet i Uppsala är vi en viktig aktör med många leveranser till företag och integrerad infrastruktur.
https://www.uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/) Visa mindre

Provtagare

Dricksvatten Uppsala Vatten och Avfall AB söker provtagare till Dagvattenavdelningen Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök då jobbet som provtagare hos oss! Om tjänsten Provtagning & Mätning - utför provtagning av dricksvatten, råvatten, processvatten, infiltrationsvatten - utför grundvattenmätningar - kontroll och skötsel av instrument för provtagning - Invente... Visa mer
Dricksvatten

Uppsala Vatten och Avfall AB söker provtagare till Dagvattenavdelningen
Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök då jobbet som provtagare hos oss!

Om tjänsten

Provtagning & Mätning
- utför provtagning av dricksvatten, råvatten, processvatten, infiltrationsvatten
- utför grundvattenmätningar
- kontroll och skötsel av instrument för provtagning
- Inventering och beställning av provtagningskärl
- Hantera följesedelsmallar
- Hantera klagomål på dricksvatten, från själva klagomålet till ev. provtagning.

Arbetet är fritt under ansvar, du är fri att lägga upp ditt eget arbete inom ramen för provtagningsprogrammet.

Uppge giltig mailadress då vi kallar till intervju via e-post. Intervjuer kommer att hållas under v 28.

Utbildning

• Minst gymnasium gärna mer
• Inriktning naturvetenskap

B-körkort är ett krav.

Meriterande

• Kunskap inom Provtagning
• Hygienutbildning


Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.
Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se Visa mindre

Hållbarhetssamordnare

Hållbar affärsutveckling Vill du driva och utveckla det strategiska hållbarhetsarbetet inom Uppsala Vatten? Vi söker nu en ny hållbarhetssamordnare till avdelningen Hållbar affärsutveckling på Uppsala Vatten och Avfall AB. Om tjänsten I din roll som hållbarhetsamordnare kommer du att: • Ansvara för och driva utvecklingen av hållbarhetsperspektivet inom ramen för bolaget processbaserade ledningssystem • Driva bolagets arbete med in intressent- och väs... Visa mer
Hållbar affärsutveckling

Vill du driva och utveckla det strategiska hållbarhetsarbetet inom Uppsala Vatten? Vi söker nu en ny hållbarhetssamordnare till avdelningen Hållbar affärsutveckling på Uppsala Vatten och Avfall AB.

Om tjänsten
I din roll som hållbarhetsamordnare kommer du att:

• Ansvara för och driva utvecklingen av hållbarhetsperspektivet inom ramen för bolaget processbaserade ledningssystem
• Driva bolagets arbete med in intressent- och väsentlighetsanalyser
• Ansvara för framtagandet och utvecklingen av bolagets hållbarhetsredovisning
• I samarbete med verksamheten utveckla mål och indikatorer för att styra och följa upp hållbarhetsarbetet

Arbetsuppgifterna innefattar strategiskt utvecklingsarbete i nära samarbete med bolagets ledning och sakkunniga. Du håller i workshops, genomför intressentdialoger, driver projekt inom hållbarhetsområdet samt arbetar med omvärldsanalys och benchmark.

Du tillhör avdelningen Hållbar affärsutveckling, som har som uppdrag att utveckla bolagets hållbarhetsarbete inom värdekedjan, och rapporterar till avdelningschef för Hållbar affärsutveckling. Du är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park men kan vid behov teckna distansavtal på deltid.

Kvalifikationer

• Relevant universitets- eller högskoleutbildning och 5+ års erfarenhet inom miljö- och hållbarhetsarbete.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• Kunskaper om Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen

Meriterande

• Kunskap om hållbarhetsredovisning enligt ÅRL och GRI

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta och samverka med andra. Rollen kräver både strategiskt utvecklingsarbete, projektledning och koordinering samt analytisk förmåga.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-04-24. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef Hållbar affärsutveckling Mikael Ekhagen, tfn 018-727 18 01
HR partner Angelica Anderman, tfn 018-726 09 73

Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Systemförvaltare

IT sektionen Arbetsbeskrivning För att möta behovet av ett växande Uppsala utvidgar Uppsala Vatten sin viktiga IT systemförvaltningsorganisation. IT-sektionens leveranser innebär drift, förvaltning och support av olika system och tjänster till Uppsala Vattens samtliga verksamheter. Nu söker vi dig som brinner för att arbeta med systemförvaltning i komplexa IT-miljöer. Tjänsten är placerad inom IT-sektionen som i dagsläget består av ca 11 medarbetare sa... Visa mer
IT sektionen

Arbetsbeskrivning
För att möta behovet av ett växande Uppsala utvidgar Uppsala Vatten sin viktiga IT systemförvaltningsorganisation. IT-sektionens leveranser innebär drift, förvaltning och support av olika system och tjänster till Uppsala Vattens samtliga verksamheter. Nu söker vi dig som brinner för att arbeta med systemförvaltning i komplexa IT-miljöer.

Tjänsten är placerad inom IT-sektionen som i dagsläget består av ca 11 medarbetare samt konsulter. Sektionen ansvarar för en kritisk och högteknologisk IT-drift av hela Uppsala Vattens verksamhet med ca 280 användare, 300 klienter, kringutrustning och telefoni. Verksamheten är utspridd geografiskt i kommunen på våra olika anläggningar.
IT-sektionen sitter samlade på Uppsala Vattens huvudkontor i nyrenoverade lokaler i södra Uppsala. Du rapporterar till sektionschef IT, men det dagliga arbetet kommer drivas och styras till stor del av samarbetet mellan övrig personal på IT-sektionen och verksamheten.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom Data- eller Systemvetenskap alternativt motsvarande utbildning eller arbetslivserfarenhet
• Minst några års erfarenhet av att jobba i komplexa förvaltningsorganisationer
• Du förstår hur andra system och IT-miljöer påverkar de system du själv förvaltar
• Du ska ha erfarenhet av att ha lett användargrupper tidigare
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

För att lyckas i rollen krävs att du är självgående, strukturerad och drivande. Du har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Det är även viktigt att du är serviceinriktad och lösningsorienterad. Du trivs i en roll där du får möjlighet att hjälpa dina kollegor i deras vardagliga arbete. Du är lyhörd, pedagogisk och har en mycket god samarbetsförmåga.

Ansvarsområde
Som systemförvaltare kommer du ta hand om ett flertal av våra viktiga administrativa stödsystem såsom diarie- och dokumenthanteringssystem, HR-, ekonomi-, och projektsystem. Du ser till att relevant och användbar mjukvara och system är tillförlitliga och effektiva och att våra medarbetare förstår programmen och systemen och vet hur de ska använda dem. Du behöver konstant vara uppdaterad på vad som sker inom IT-branschen samt ha koll på nyheter inom ditt förvaltningsområde.

Arbetet omfattar att koordinera och administrera alla pågående IT-aktiviteter inom förvaltningen samt arbeta långsiktigt strategiskt i planeringen för IT-systemen. Du hanterar också användarsupport, planering av driftsättningar, felsökning och konfigurering.

På IT-sektionen arbetar vi nära våra användare med ständig utveckling, teknik och leveranser av hög kvalitet. Du kommer ha mycket kontakter både internt och externt och då är det viktigt att du har förmågan att utveckla ett bra samarbete med goda relationer.
Eftersom bolaget använder systemförvaltningsmodellen PM3 innebär tjänsten att du kommer ha rollen förvaltningsledare IT i de förvaltningsobjekt som tjänsten omfattar.
Exempel på dagliga arbetsuppgifter:

• Ta fram och verkställa förvaltningsobjektens förvaltningsplaner i samverkan med verksamheten
• Leda förvaltningen inom ramen för objektens förvaltningsplan och ansvarsområde
• Koordinera och administrera pågående aktiviteter inom förvaltningen
• Rapportera till och driva aktiviteter i nära samarbete med Sektionschef IT
• Upprätta och underhålla avtal med leverantörer
• Stötta med tekniska lösningar i det dagliga arbetet, med allt från användarsupport, planering av driftsättning, felsökning, utredning av tekniska frågeställningar, ändringsplanering, incidenthantering mm
• Hålla i relevanta användarforum och användarutbildningar
• Ta fram och underhålla rutiner, användarinstruktioner och annan relevant systeminformation
• Säkerställa att IT-systemen efterlever regler och lagstiftning.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten & Avfall med Randstad rekrytering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Linnea Holmström, [email protected] 070 284 49 65.

Rekryteringsprocessen kommer ske löpande, så vänta inte med din ansökan!
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.

Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

Om Uppsala Vatten & Avfall AB
Tillväxten i regionen samt högt ställda krav på utveckling och innovation sker under Uppsala Kommuns tydliga ledarskap som präglas av ett starkt fokus på hållbarhet och klimatomställning, och i sker nära samverkan med länets och regionens offentliga och privata aktörer.

Vi producerar dricksvatten, avleder och omhändertar spillvatten och dagvatten, samlar in hushållsavfall, producerar biogas till kollektivtrafik och privatbilar, levererar biogödsel och slam till jordbruk och omhändertar och sorterar avfall vid vår sorteringsanläggning Hovgården. Vår verksamhet är styrd av speciella lagkrav på vatten-, miljö- och säkerhetsområdet eftersom vi levererar samhällsviktiga tjänster. Även för näringslivet i Uppsala är vi en viktig aktör med många leveranser till företag och integrerad infrastruktur.
https://www.uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/) Visa mindre

Medarbetare Återvinningscentral

Återvinningscentralen Serviceinriktad person med miljöintresse till Uppsalas återvinningscentraler. Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök då jobb på Uppsala Vatten och Avfall! Vi arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av stort engagemang och högt teknisk... Visa mer
Återvinningscentralen

Serviceinriktad person med miljöintresse till Uppsalas återvinningscentraler.

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök då jobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Vi arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Till vårt förfogande finns bland annat femton vattenverk, tretton reningsverk, en modern avfallsanläggning med deponi samt en biogasanläggning som producerar drivmedel till bilar och bussar. Uppsala Vatten är ett kommunalt bolag med drygt 300 medarbetare.

Om tjänsten
Vi söker personer som ska hjälpa till att få den dagliga driften på återvinningscentralerna att fungera. Vi har idag åtta väl fungerade återvinningscentraler samt en anläggning för farligt avfall i Uppsala kommun.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av -
Att vägleda och informera kunder som kommer och lämnar avfall.
Att vara delaktig i planering av den dagliga driften, tex. att beställa tömning av containrar från vår entreprenör
Se till att återvinningscentralen är ren och ger ett välkomnande intryck.
Arbetet är förlagt till dagtid, kvällstid samt helger.

Kvalifikationer
Fyllt 18 år
Avslutad gymnasial utbildning
Tidigare erfarenhet av service och kundbemötande
Grundläggande datakunskaper

Meriterande är om du innehar B-körkort och bil.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden - vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpa dem i din yrkesroll. Du är återvinningscentralens ”ansikte utåt” vilket kräver en god social förmåga med fokus på god kundkommunikation. Du har en positiv inställning och ser lösningar i stället för problem. Du gillar att skapa ordning och reda men kan samtidigt acceptera en viss röra kortare stunder.
Vår arbetsgrupp är liten så vi värdesätter god samarbetsförmåga. Ensamarbete förekommer vid vissa arbetspass.
Arbetet sker utomhus året om oavsett väderlek.
Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 18/5 2022.
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-05-18. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Tobias Linnesköld, 018-727 93 63

Övrig information
Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.
Om Uppsala Vatten

Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på – www.uppsalavatten.se (http://www.uppsalavatten.se) / under ”Om oss”

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Sommarjobb drifttekniker/processoperatör

Biogas Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Uppsala Vatten och Avfall AB ansvarar bland annat för hantering av hushållsavfallet i Uppsala kommun. Till avfallsavdelningen söker vi nu en sommarvikarie till biogassektionen, Biogassektionen producerar biogas av matavfallet och förser stora delar av stadsbussarna m... Visa mer
Biogas

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Uppsala Vatten och Avfall AB ansvarar bland annat för hantering av hushållsavfallet i Uppsala kommun. Till avfallsavdelningen söker vi nu en sommarvikarie till biogassektionen, Biogassektionen producerar biogas av matavfallet och förser stora delar av stadsbussarna med drivmedel.

Arbetsperioden är enligt överenskommelse men önskvärt vecka 24-33. De första veckorna går du på upplärning för att ta ett större ansvar under senare delen av sommaren. Vi ser gärna att du kan börja tidigare eller komma in på upplärning kvällstid under våren.
Arbetstiden är 7.00-16.00 men var fjärde vecka jobbar du 12.00-21.00.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara:

• Behjälplig med diverse arbetsuppgifter i vår drift t ex kontrollrumsarbete som processoperatör
• Städning inomhus och utomhus
• Enklare underhållsarbeten med rensning av pumpar och maskiner

Kvalifikationer

• B-körkort är ett krav
• Erfarenhet av mekaniskt underhåll är meriterande
• Du får inte vara rädd för att bli smutsig då anläggningen processar mat och slaktavfall

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
För mer information om tjänsten kontakta
Sektionschef, Lennart Nordin, tfn 018-72 93 71 eller [email protected]

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Sommarjobb återvinningscentral

ÅVC Serviceinriktade sommarvikarier med miljöintresse till Uppsalas återvinningscentraler Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Vi söker timvikarier under perioden 13/6 – 21/8 som i första hand ska hjälpa till att få den dagliga driften på återvinningscentralerna att fungera då ordinarie medarbetare är på semes... Visa mer
ÅVC

Serviceinriktade sommarvikarier med miljöintresse till Uppsalas återvinningscentraler
Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Vi söker timvikarier under perioden 13/6 – 21/8 som i första hand ska hjälpa till att få den dagliga driften på återvinningscentralerna att fungera då ordinarie medarbetare är på semester.
Uppsala Vatten är ett kommunalt bolag med drygt 300 medarbetare.
Vi arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Till vårt förfogande finns bland annat femton vattenverk, tretton reningsverk, en modern avfallsanläggning med deponi samt en biogasanläggning som producerar drivmedel till bilar och bussar.

Vi har idag åtta väl fungerade återvinningscentraler samt en anläggning för farligt avfall i Uppsala kommun. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av:

• Att vägleda och informera kunder som kommer och lämnar avfall
• Att vara delaktig i planering av den dagliga driften, t ex att beställa tömning av containrar från vår entreprenör
• Se till att återvinningscentralen är ren och ger ett välkomnande intryck.

Arbetet är förlagt till dagtid, kvällstid samt helger.

Kvalifikationer

• Fyllt 18 år
• Avslutad gymnasial utbildning
• Tidigare erfarenhet av service och kundbemötande
• Grundläggande datakunskaper
• Meriterande är om du innehar B-körkort och bil

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. Du är återvinningscentralens ”ansikte utåt” vilket kräver en god social förmåga med fokus på god kundkommunikation. Du har en positiv inställning och ser lösningar istället för problem. Du gillar att skapa ordning och redan men kan samtidigt acceptera en viss röra kortare stunder.
Vår arbetsgrupp är liten så vi värdesätter god samarbetsförmåga. Ensamarbete förekommer vid vissa arbetspass.

Arbetet sker utomhus året om oavsett väderlek.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Tobias Linnesköld, 018-727 93 63

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Miljöcontroller Avfall

Hållbar affärsutveckling Vill du driva och utveckla det systematiska miljöarbetet inom Uppsala Vattens biogas- och avfallsverksamhet? Vi söker nu en ny miljöcontroller till avdelningen Hållbar affärsutveckling på Uppsala Vatten och Avfall AB. Om tjänsten I din roll som Miljöcontroller Avfall kommer du för Biogasanläggningen, Hovgårdens Avfallsanläggning, bolagets Återvinningscentraler samt Mellanlagringstationen för farligt avfall att: • Ansvara för ... Visa mer
Hållbar affärsutveckling

Vill du driva och utveckla det systematiska miljöarbetet inom Uppsala Vattens biogas- och avfallsverksamhet? Vi söker nu en ny miljöcontroller till avdelningen Hållbar affärsutveckling på Uppsala Vatten och Avfall AB.

Om tjänsten
I din roll som Miljöcontroller Avfall kommer du för Biogasanläggningen, Hovgårdens Avfallsanläggning, bolagets Återvinningscentraler samt Mellanlagringstationen för farligt avfall att:

• Ansvara för den löpande uppföljningen av verksamheten enligt lagar,föreskrifter samt villkor
• Ansvara för kontakten med tillsynsmyndigheten
• Ansvara för framtagande av relevanta miljörapporter
• Tillsammans med anläggningsägare arbeta proaktivt med att efterleva verksamhetens miljötillstånd och bevaka behov av att initiera anmälnings- och tillståndsärenden
• Arbeta med omvärldsbevakning

Arbetsuppgifterna innefattar uppföljning av avfallsavdelningens verksamheter och i rollen ingår arbete med att upprätta program för egenkontroll, följa upp utsläpp från anläggningarna, ha fortlöpande kontakt med tillsynsmyndigheten, delta vid periodiska besiktningar, utveckla rutiner, genomföra miljöriskbedömning etc.

I ditt arbete kommer du att ha ett nära samarbete med anläggningsägare, bolagets miljösamordnare, miljöcontroller för VA samt drift- och anläggningsingenjörer.

Du tillhör avdelningen Hållbar affärsutveckling, som har som uppdrag att utveckla bolagets hållbarhetsarbete inom värdekedjan, och rapporterar till avdelningschef för Hållbar affärsutveckling. Du deltar även i Avfallsavdelningens ledningsgrupp samt i bolagets utvecklingsgrupp för avfall. Du är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

• Relevant universitets- eller högskoleutbildning och 5+ års dokumenterad erfarenhet inom miljöområdet
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort är ett krav

Meriterande

• Erfarenhet från anmälnings- och tillståndsärenden enligt miljöbalken
• Erfarenhet av arbete med miljöledningssystem

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta och samverka med andra. Rollen kräver både förmåga att driva analytiskt detaljarbete och övergripande långsiktigt planeringsarbete.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-04-24. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef Hållbar affärsutveckling Mikael Ekhagen, tfn 018-727 18 01
HR Business partner Angelica Anderman, tfn 018-726 09 73

Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Drifttekniker

Spillvatten Vill du arbeta med problemlösning och samtidigt ha kul på jobbet? Vill du vara med och bli en av våra samhällsbyggare? Vi söker just nu en drifttekniker till vårt uppdrag, att ge kommunens hushåll och företag högkvalitativa tjänster inom VA och avfallshantering. Om tjänsten Spillvattenavdelningen består av 25 personer varav de flesta arbetar på eller utgår från Kungsängsverket. Vi ansvarar för drift, process och utveckling av samtliga kommu... Visa mer
Spillvatten

Vill du arbeta med problemlösning och samtidigt ha kul på jobbet? Vill du vara med och bli en av våra samhällsbyggare? Vi söker just nu en drifttekniker till vårt uppdrag, att ge kommunens hushåll och företag högkvalitativa tjänster inom VA och avfallshantering.

Om tjänsten
Spillvattenavdelningen består av 25 personer varav de flesta arbetar på eller utgår från Kungsängsverket. Vi ansvarar för drift, process och utveckling av samtliga kommunala reningsverk och pumpstationer.

Som drifttekniker kommer du att arbeta med drift och driftövervakning bl a via vårt övervakningssystem Uniview, skötsel av utrustning och fastighet, förebyggande underhåll, reparation av förekommande utrustning på reningsverket mm.
I tjänsten ingår beredskap där inställelsetiden är max en timme.

Kvalifikationer

• Utbildad drifttekniker, underhållstekniker eller annan mekanisk utbildning, alternativt likvärdig förvärvad arbetslivserfarenhet
• Tidigare arbetslivserfarenhet av mekaniskt underhåll
• B-körkort är ett krav
• Utbildning inom travers, truck, slutna utrymmen, gas etc är meriterande men inget krav

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll.
För att trivas i rollen är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga samtidigt som du ska vara självständig och kunna jobba på egen hand. Du trivs med omväxlande arbetsuppgifter samt har ett bra ordningssinne. Du är engagerad i ditt arbete, prestigelös och tvekar inte att rycka in där det behövs. Samarbete och flexibilitet är viktiga ledord i vår verksamhet.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Rekryterande chef Walter Johansson, [email protected]

Övrig information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till
återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Sommarjobb anläggningsskötsel

Dricksvatten Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Dricksvattenavdelningen på Uppsala vatten är ansvarig för den kommunala dricksvattenberedningen, från vattentäkt till ledningsnät. Till sommaren 2022 söker vi en vikarie att sköta utvändigt underhåll av våra anläggningar runt om i kommunen. Du kommer att jobba... Visa mer
Dricksvatten

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Dricksvattenavdelningen på Uppsala vatten är ansvarig för den kommunala dricksvattenberedningen, från vattentäkt till ledningsnät. Till sommaren 2022 söker vi en vikarie att sköta utvändigt underhåll av våra anläggningar runt om i kommunen.

Du kommer att jobba på avdelning dricksvatten och dina arbetsuppgifter kommer att vara:

• Till största del att klippa och trimma gräs på tomterna till våra vattenverk och övriga anläggningar för att drift och underhåll ska kunna ske så smidigt som möjligt
• Du kommer att vara behjälplig med andra liknande arbetsuppgifter vid behov.

Kvalifikationer

• Körkort (B)
• Bekväm med att köra med släp
• Van att arbeta självständigt

Arbetet innebär mycket eget ansvar och planering av arbetstiden och du bör därför kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
För mer information om tjänsten kontakta Bertil Lustig, tfn 018-727 93 11, mail: [email protected]

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Sommarjobb drifttekniker vattenverk

Dricksvatten Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Dricksvattenavdelningen på Uppsala vatten är ansvarig för den kommunala dricksvattenberedningen, från vattentäkt till ledningsnät. Till sommaren 2022 söker vi en drifttekniker för att sköta drift av vattenverk och vattentäkter. Du kommer att jobba på avdelning... Visa mer
Dricksvatten

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten

Dricksvattenavdelningen på Uppsala vatten är ansvarig för den kommunala dricksvattenberedningen, från vattentäkt till ledningsnät. Till sommaren 2022 söker vi en drifttekniker för att sköta drift av vattenverk och vattentäkter.
Du kommer att jobba på avdelning dricksvatten och dina arbetsuppgifter kommer att vara:

• Sköta drift och underhåll enligt gällande rutiner och riktlinjer, bland annat kring provtagning och kemikaliehantering.

Vattenverken ska besökas och kontrolleras ett antal gånger i veckan, men planering och arbetsupplägget väljer du till stora delar själv. Du får en introduktion i början av perioden men arbetar sedan självständigt på området.

Kvalifikationer

• Tekniskt kunnig
• Körkort (B)
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

Vi söker dig som trivs med och är bra på att arbeta självständigt och kan planera din tid. Du tycker om att ha ansvar och tar initiativ inom ramen för ditt uppdrag. Arbetet kräver att du är noggrann och strukturerad.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
För mer information om tjänsten kontakta Bertil Lustig, tfn 018-727 93 11, mail: [email protected]

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.


Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Sommarjobb grundvattenanalyser

Dricksvatten Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Dricksvattenavdelningen söker en-två personer som är intresserade av att arbeta med grundvatten utifrån ett dricksvattenperspektiv. Stora delar av Uppsala kommun får sitt dricksvatten genom grundvatten från Uppsala- och Vattholmaåsarna och när Uppsala utvecklas... Visa mer
Dricksvatten

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Dricksvattenavdelningen söker en-två personer som är intresserade av att arbeta med grundvatten utifrån ett dricksvattenperspektiv. Stora delar av Uppsala kommun får sitt dricksvatten genom grundvatten från Uppsala- och Vattholmaåsarna och när Uppsala utvecklas behöver grundvattenfrågorna bevakas så att naturresursen kan fortsätta användas framöver, även med en växande befolkning och förändrat klimat. Avdelningens grundvattendel består av 3 personer som arbetar med att bevaka grundvattnets kvantitet och kvalitet. Grundvattendelen agerar som sakkunniga i bolagets övriga arbete, bland annat kring planeringsfrågor.

Till detta krävs kontinuerlig insamling och granskning av data och underlag. Bolaget besitter, och samlar kontinuerligt in, en stor mängd data. Som sommarjobbare kommer du vara en tillgång till att data sorteras och förvaltas för att kunna användas på bästa sätt. Du blir en nyckelspelare för att vi ska kunna upprätthålla våra rutiner även under sommaren.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Provtagning och nivåmätningar i fält
• Sammanställa och analysera grundvattennivåer
• Uppdatera och sortera bland digitala verktyg och dokument
• Gå igenom äldre handlingar för att hitta värdefull information för digitalisering
• Framtagande och sammanställning av underlag till diverse utredningar som pågår.

Om grundvattennivåerna är kritiska kan arbete komma att behöva prioriteras om och arbetsuppgifterna ändras.

Kvalifikationer

• Utbildning inom vattentjänster
• Intresse för naturvetenskap, vatten och miljö
• Körkort (B)
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper inom Excel, ArcGIS

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och strukturerat då ensamarbetet i fält förekommer. Du ska vara noggrann och ha ett sinne för ordning då data sorteras, hanteras och kvalitetssäkras. Vi ser gärna att du genom utbildning, eller på annat sätt,
har kunskaper om grundvatten och dess beteende och egenskaper.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll.

Vi ser helst att du har möjlighet att jobba i minst 8 veckor, ange i din ansökan vilka veckor du kan tänka dig. Arbete är flexibelt och det är möjligt att planera för lediga dagar inom arbetsperioden.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
För mer information om tjänsten kontakta Eric Beal, Utredningsingenjör, tfn 018-727 93 19, mail: [email protected]

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Miljöingenjör

Hållbar affärsutveckling Arbetsbeskrivning Vill du vara med och driva vårt proaktiva uppströmsarbete inom VA? Vill du kombinera systematiskt miljöarbete med djupa analyser? Sök rollen som miljöingenjör! Uppsala Vattens slamproduktion är sedan 2013 certifierad enligt Revaq för att säkerställa att produktionen uppfyller de krav som ställs av lantbrukare, konsumenter och svensk lagstiftning. Läs mer om vårt arbete kring certifiering av slam enligt Revaq ... Visa mer
Hållbar affärsutveckling

Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och driva vårt proaktiva uppströmsarbete inom VA?
Vill du kombinera systematiskt miljöarbete med djupa analyser? Sök rollen som miljöingenjör!

Uppsala Vattens slamproduktion är sedan 2013 certifierad enligt Revaq för att säkerställa att produktionen uppfyller de krav som ställs av lantbrukare, konsumenter och svensk lagstiftning. Läs mer om vårt arbete kring certifiering av slam enligt Revaq här: https://www.uppsalavatten.se/om-oss/verksamhet-och-drift/avloppsvatten/slam/

Kvalifikationer

• Teknisk och/eller naturvetenskaplig högskoleutbildning inom kemi, vatten och avlopp, eller miljö
• Erfarenhet från VA-branschen eller processindustrin
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort är ett krav
• Erfarenhet inom kemiområdet är starkt meriterande
• Tidigare erfarenhet av Revaq-certifiering är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta och samverka med andra. Då det är ett brett arbetsområde som kräver både analytiskt detaljarbete och övergripande långsiktigt strategiarbete är det viktigt att du självständigt kan prioritera och driva arbetet framåt.

Ansvarsområde
Som miljöingenjör ansvarar du, tillsammans med vår Miljösamordnare, för att säkerställa att vi följer bolagets riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete som styr vårt arbete med slam. Du arbetar i en bred och varierande roll med många kontaktytor, intern och externt.

Arbetsuppgifterna innefattar proaktivt uppströmsarbete med syfte att minska tillförseln av farliga ämnen i avloppsreningsverken genom att t ex:

• Utveckla strategier och handlingsplaner för uppströmsarbete
• Bedriva en aktiv dialog med anslutna verksamheter och följa upp krav och riktlinjer
• Utveckla riktlinjer för anslutna verksamheters utsläpp till avloppsvatten
• Utveckla och driva projekt inom området ”wastewater monitoring” i nära samarbete med externa aktörer
• Besvara remisser om anslutning av verksamheter

Du arbetar även för en hållbar återföring av växtnäring genom att t ex:

• Utveckla strategier för slamhanteringen
• Transparent och öppen dialog med intressenter om slammets produktion, innehåll och användning
• Rapportering och uppföljning av slamkvalitet

Som miljöingenjör tillhör du avdelningen Hållbar affärsutveckling och rapporterar till avdelningschef för Hållbar affärsutveckling. Du är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Resor ingår i tjänsten.

Ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-04-04. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Kontakt
För mer information om tjänsten kontakta:Hannah Sandström Senior rekryteringskonsult, Randstad Engineering [email protected]

Omfattning

• Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.
• Ordinarie arbetstid är förlagd inom normal kontorstid.

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten & Avfall AB
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se
https://www.uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/) Visa mindre

Sommarjobb provtagare dricksvatten

Dricksvatten Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Du kommer att jobba på avdelning dricksvatten och dina arbetsuppgifter kommer att vara: • Förbereda och planera för provtagning • Kontroll och kalibrering av fältmätningsinstrument • Provtagning av vatten och mätning av grundvattennivåer • Skötsel av provtagni... Visa mer
Dricksvatten

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Du kommer att jobba på avdelning dricksvatten och dina arbetsuppgifter kommer att vara:

• Förbereda och planera för provtagning
• Kontroll och kalibrering av fältmätningsinstrument
• Provtagning av vatten och mätning av grundvattennivåer
• Skötsel av provtagningsfordon (personbil).

Kvalifikationer

• Intresse för naturvetenskap, vatten och miljö
• Körkort (B)
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Tekniskt kunnig

Vi söker dig som trivs med och är bra på att arbeta självständigt. Du tycker om att ha ansvar och tar initiativ inom ramen för ditt uppdrag. Arbetet kräver ordning och reda och du är strukturerad, noggrann och har god analytisk förmåga. Du uppskattar utomhusarbete då stora delar av arbetet sker utomhus.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
För mer information om tjänsten kontakta Bertil Lustig, tfn 018-727 93 11, mail: [email protected]

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.


Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Sommarjobb instrumenttekniker

Spillvatten Sommarjobb som instrumenttekniker och provtagare Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommar semestern v. 25-31 Du kommer att arbeta med provtagning av slam- och vattenprover. Rengöring och kalibrering av instrument och mätare såsom... Visa mer
Spillvatten

Sommarjobb som instrumenttekniker och provtagare

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommar semestern v. 25-31

Du kommer att arbeta med provtagning av slam- och vattenprover. Rengöring och kalibrering av instrument och mätare såsom flödesmätare, fosformätare, syremätare mm.
Även andra arbetsuppgifter kan komma ifråga.
Du kommer att jobba på Kungsängsverket. Dina arbetstider är dagtid mellan 7-16.

Kvalifikationer

• Du är noggrann och har ett systematiskt arbetssätt
• B körkort krävs
• Kunskap om hur reningsprocessen på ett reningsverk fungerar är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. Du är en person med god arbetsmoral, har ordning och reda och är van att ta egna initiativ. I tjänsten ingår att du kan få rycka in och jobba där behov finns, därför är du praktiskt lagd, är orädd för att smutsa ner dig och du bör kunna jobba både självständigt som i team.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
För mer information om tjänsten kontakta avdelningschef Walter Johansson, tfn 018-72 93 36

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Sommarjobb vattenlaboratoriet

Vattenlaboratoriet Sommarjobb - vattenlaboratoriet Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommarsemestern v. 26-33. Till vårt ackrediterade vattenlaboratorium söker vi sommarvikarier för laboratoriearbete samt administration. Vattenlaboratoriet ha... Visa mer
Vattenlaboratoriet

Sommarjobb - vattenlaboratoriet

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommarsemestern v. 26-33.
Till vårt ackrediterade vattenlaboratorium söker vi sommarvikarier för laboratoriearbete samt administration. Vattenlaboratoriet hanterar olika typer av prover, bl.a dricksvatten, avloppsvatten och slam från reningsverk och biogasanläggning.

Dina arbetsuppgifter på laboratoriet kommer bland annat att vara

• Förbereda och planera arbete för analys av inkomna prover
• Beredning av lösningar och substrat
• Utföra analyser av olika prover samt leverera provsvar till kund
• Laboratoriedisk, rengöring och städning
• Kundmottagning, registrering och fördelning av prover till labb

Du kommer att jobba på vattenlaboratoriet. Dina arbetstider är kl 08-17.

Upplärningstid för laboratoriearbete är lång, eftersom laboratoriets ackreditering kräver ett särskilt upplärningsförfarande med analyskörkort innan personen är godkänd för att utföra analyser. Vi ställer därför som krav att man skall kunna jobba ”hela” sommaren, och gärna återkomma flera somrar i rad.

Kvalifikationer

• Intresse för naturvetenskap, vatten och miljö
• Erfarenhet av laboratoriearbete
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Goda datorkunskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via e-post.
För mer information om tjänsten kontakta
Åsa Hultgren, Sektionschef vattenlaboratoriet, tfn 018-727 94 55

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Sommarjobb testare

Spillvatten Sommarjobb med testverksamhet av läkemedelsrening och kolkälla Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommarsemestern v. 25-32. Du kommer att arbeta med testning av läkemedelsrening samt försök med kolkälla och olika luftningsvarianter... Visa mer
Spillvatten

Sommarjobb med testverksamhet av läkemedelsrening och kolkälla

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommarsemestern v. 25-32.
Du kommer att arbeta med testning av läkemedelsrening samt försök med kolkälla och olika luftningsvarianter i biobassängerna.

Du kommer att jobba på Kungsängsverket. Dina arbetstider är dagtid mellan 7-16.

Kvalifikationer

• Erfarenhet av praktiska tester och analyser i labbmiljö
• B körkort krävs


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. Du är en person med god arbetsmoral och har ordning och reda.
I tjänsten ingår att du kan få rycka in och jobba där behov finns, därför är du praktiskt lagd, är orädd för att smutsa ner dig och du bör kunna jobba både självständigt som i team.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
För mer information om tjänsten kontakta avdelningschef Walter Johansson, tfn 018-72 93 36

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

VA handläggare

Marknad och kommunikation Vill du vara med och bli en av våra samhällsbyggare? Vill du utvecklas och samtidigt ha kul på jobbet? Uppsala växer vilket också innebär att många nya kunder ansluter sig till kommunalt VA. Vi arbetar aktivt med att förbättra vårt digitala stöd och utveckla processen kring anslutning. Vi söker dig som vill vara med och skapa goda kundrelationer när vårt ledningsnät för vatten och avlopp växer. Om tjänsten Som VA-handläggare ... Visa mer
Marknad och kommunikation

Vill du vara med och bli en av våra samhällsbyggare? Vill du utvecklas och samtidigt ha kul på jobbet?

Uppsala växer vilket också innebär att många nya kunder ansluter sig till kommunalt VA. Vi arbetar aktivt med att förbättra vårt digitala stöd och utveckla processen kring anslutning. Vi söker dig som vill vara med och skapa goda kundrelationer när vårt ledningsnät för vatten och avlopp växer.

Om tjänsten
Som VA-handläggare ansvarar du för kundkontakter i samband med att kunder vill ansluta till VA-nätet eller har frågor om sin befintliga anslutning. Du tar ärendet från start till mål med hjälp på vägen av kollegor på andra avdelningar. Rollen som VA-handläggare är en bred och övergripande roll och du har en nyckelroll i hela anslutningsprocessen. I arbetet ingår att handlägga nya kunder som ska anslutas, ha löpande kundkontakt, fakturera, skriva avtal, dokumentera och följa upp. Arbetet innebär fokus på kundkontakt, arbete i kundhanteringssystem, ekonomi och juridiska frågor. Ärendena spänner ofta över lång tid och det är viktigt att kunna upprätthålla en god kundrelation samtidigt som verksamheten är ganska strikt lagreglerad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har arbetat som handläggare i några år. Erfarenhet från VA-branschen och kunskap inom VA-teknik och juridik är meriterande. Kunden i fokus är en självklarhet för dig och du är van att hantera kundkontakter på telefon och mail men även i personliga möten. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och ett intresse för processutveckling. Du behöver ha helhetssyn, vara lösningsorienterad och se till kundens och hela bolagets bästa. Högskolestudier inom teknik, ekonomi eller juridik är en merit.
För att trivas i rollen som VA-handläggare behöver du vara strukturerad, noggrann och självgående. Din förmåga att samarbeta samt att skapa förtroende hos kund och goda relationer är avgörande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-02-28. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
För mer information om tjänsten kontakta
Rekryterande chef Christina Bostedt, 018-727 94 44
Ansvarig rekryterare Angelica Anderman, 018-726 09 73


Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Arbetsmiljösamordnare

HR Arbetsmiljösamordnare Vi söker en arbetsmiljösamordnare till HR-sektionen på Uppsala Vatten. I en tekniskt avancerad verksamhet blir arbetsmiljöfrågorna och samspelet mellan teknik-människa-miljö särskilt viktiga. Det ska vara tryggt och säkert att arbeta hos oss, vilket vi tror är en framgångsfaktor för att våra medarbetare ska trivas och utvecklas men även för att verksamheten ska kunna utvecklas långsiktigt och hållbart. Därför söker vi nu en a... Visa mer
HR

Arbetsmiljösamordnare

Vi söker en arbetsmiljösamordnare till HR-sektionen på Uppsala Vatten.

I en tekniskt avancerad verksamhet blir arbetsmiljöfrågorna och samspelet mellan teknik-människa-miljö särskilt viktiga. Det ska vara tryggt och säkert att arbeta hos oss, vilket vi tror är en framgångsfaktor för att våra medarbetare ska trivas och utvecklas men även för att verksamheten ska kunna utvecklas långsiktigt och hållbart. Därför söker vi nu en arbetsmiljösamordnare som kan axla ett bolagsövergripande ansvar att stödja och utveckla bolaget och våra chefer att upprätthålla och ständigt utveckla en god arbetsmiljö.
Detta är ett unikt tillfälle för dig som vill göra nytta i en samhälls- och livsviktig verksamhet i Sveriges snabbast växande stad.

Om tjänsten
Tillsammans med de övriga medarbetarna inom arbetsmiljö kommer du att driva och samordna arbetsmiljöfrågorna i bolaget enligt ISO 45001. Bolagets mål på sikt är att uppnå certifierbarhet och för detta jobbar vi med att vidareutveckla arbetsmiljöprocesser, rutiner och systematik.

Ditt uppdrag är att i nära samarbete, ute på enheterna, i driften, praktiskt handleda och stödja chefer och medarbetare inom området arbetsmiljö, t.ex. i samband med skyddsronder, riskinventeringar, arbetssäkerhetsanalyser, utredningar m.m.

Du är delaktig i arbetet med att

• Planera, samordna och följa upp arbetsmiljöarbetet inom bolaget
• Planera och samordna utbildningsinsatser som rör lagstadgade krav men även övriga områden inom arbetsmiljö
• Bevaka lagar och regler samt vara kontaktperson gentemot myndigheter och övriga externa intressenter i arbetsmiljöärenden.

Arbetet är omväxlande och har en hög förändringstakt med både utmanande arbetsuppgifter och sådana som är mer rutinartade.

Kvalifikationer

• Utbildad arbetsmiljöingenjör
• 3-5 års erfarenhet från arbete med arbetsmiljöfrågor
• Van att i nära samarbete med chefer, medarbetare och skyddsombud praktiskt jobba med arbetsmiljöfrågor
• God kunskap om lagar och förordningar inom arbetsmiljöområdet.


Starkt meriterande är erfarenhet från tekniskt producerande verksamhet/ processindustri där arbetsmiljön präglas av en hög förekomst av teknisk utrustning och maskinpark.
Är du väl insatt i elsäkerhetsfrågor är det också en merit.
Du behöver ha goda kunskaper i och vara en van användare av de vanligaste Office produkterna.

Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, därför behöver du kunna du behärska det svenska språket obehindrat i både tal och skrift. Du har även goda kunskaper i engelska.

Du är självgående och har förmåga att upprätthålla en god struktur i ditt arbete samt har förmåga att behålla lugnet i krävande situationer. Du har god pedagogisk förmåga och är skicklig på att kommunicera arbetsmiljöfrågor till arbetsmiljöansvariga chefer och medarbetare inom andra yrkeskategorier.

Körkort B är ett krav.

Kontakt och ansökan

Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-03-20. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta HR-chef Helena Karlsson, tfn 018-727 93 59.

Övriga upplysningar:
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.

Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Sommarjobb drifttekniker

Spillvatten Sommarjobb – drifttekniker Kungsängsverket Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommarsemestern v. 20-32. Du kommer att arbeta med drift och driftövervakning, skötsel, förebyggande underhåll, reparation av utrustning på reningsverk o... Visa mer
Spillvatten

Sommarjobb – drifttekniker Kungsängsverket

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommarsemestern v. 20-32.
Du kommer att arbeta med drift och driftövervakning, skötsel, förebyggande underhåll, reparation av utrustning på reningsverk och pumpstationer.
Du kommer att jobba på Kungsängsverket. Dina arbetstider är dagtid mellan 7-16.

Kvalifikationer

• Erfarenhet från arbeten inom mekaniskt underhåll eller utbildning inom driftteknik, verkstad, VVS eller liknande
• Du innehar B-körkort

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. I tjänsten ingår att du kan få rycka in och jobba där behov finns, du trivs därför med omväxlande arbetsuppgifter och har ett bra ordningssinne. Du är en person med god samarbetsförmåga men du kan också jobba självständigt på egen hand.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
För mer information om tjänsten kontakta avdelningschef Walter Johansson, tfn 018-72 93 36

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Beredskapssamordnare

Kansli Har du ett stort intresse för samhälls- och krishanteringsfrågor? Vill du samordna och utveckla beredskapsfrågor inom en samhällsviktig sektor? Nu söker vi en beredskapssamordnare till Uppsala Vatten och Avfall. Om tjänsten Som beredskapssamordnare ansvarar du för Uppsala Vattens krisberedskapsarbete, enligt Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap. Detta innebär att du får en... Visa mer
Kansli

Har du ett stort intresse för samhälls- och krishanteringsfrågor? Vill du samordna och utveckla beredskapsfrågor inom en samhällsviktig sektor? Nu söker vi en beredskapssamordnare till Uppsala Vatten och Avfall.

Om tjänsten
Som beredskapssamordnare ansvarar du för Uppsala Vattens krisberedskapsarbete, enligt Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap. Detta innebär att du får en viktig roll i krisledningsorganisationen i händelse av samhällsstörningar, samt i planering och uppbyggnad av civilt försvar som syftar till att samhället ska fungera vid höjd beredskap och krig.
Ansvarsområden och arbetsuppgifter innefattar bl.a. att:

• Samordna och utveckla bolagets beredskapsarbete.
• Ansvara för och samordna bolagets arbete med risk- och sårbarhetsanalys.
• Samordna bolaget TiB-funktion.
• Göra utredningar och besvara remisser inom det egna ansvarsområdet.
• Omvärldsbevaka inom det egna ansvarsområdet.
• Samordna bolagets arbete inom kommunens totalförsvarsplanering.
• Genomföra övningar och utbildningar i exempelvis krisledning och stabsmetodik.
• Företräda bolaget i respektive branschråd, fokusgrupper, nätverk osv.

Som beredskapssamordnare tillhör du sektionen kansli som bl.a. ansvarar för utvecklings- och samordningsansvaret för juridik, verksamhetsskydd, arkiv och registratur, dokument- och ärendehantering, styrelseadministration, systematiskt kvalitetsarbete samt bolagets gemensamma mål- och affärsplaneprocess. Du rapporterar till sektionschef kansli. Du har din arbetsplats på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park.

Kvalifikationer

• Relevant högskole- eller universitetsutbildning
• Några års erfarenhet av krisberedskapsarbete
• Goda kunskaper om säkerhetsskydd och informationssäkerhet
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Samverkansutbildningar i krishantering, utbildning i totalförsvar eller liknande genom MCB, FHS/CTSS är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen bör du vara självgående och ansvarstagande i ditt arbete med en hög integritet. Du har förmågan att planera, organisera och strukturera ditt arbete på ett effektivt och kvalitativt sätt. Då du har många interna och externa kontakter i rollen har du en god samarbetsförmåga, är inlyssnande och kommunikativ.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-01-30. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Sektionschef kansli Per Ekegren, tfn 018-727 92 14
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med regsterkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Laboratorieingenjör

Vattenlaboratoriet Har du några års erfarenhet av laboratoriearbete och vill arbeta i en omväxlande roll som laboratorieingenjör på vårt ackrediterade laboratorium? Då kan det vara dig vi söker! Om tjänsten Vårt laboratorium är ackrediterat av SWEDAC enligt SS-EN ISO/IEC 17025. Varje år hanterar vi ca 13 000 prover och utför ca 130 000 analyser på olika typer av vatten och slam. Läs mer om vårt laboratorium här Vattenlaboratoriet | uppsalavatten.se (ht... Visa mer
Vattenlaboratoriet

Har du några års erfarenhet av laboratoriearbete och vill arbeta i en omväxlande roll som laboratorieingenjör på vårt ackrediterade laboratorium? Då kan det vara dig vi söker!

Om tjänsten
Vårt laboratorium är ackrediterat av SWEDAC enligt SS-EN ISO/IEC 17025. Varje år hanterar vi ca 13 000 prover och utför ca 130 000 analyser på olika typer av vatten och slam. Läs mer om vårt laboratorium här Vattenlaboratoriet | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/vara-anlaggningar/vattenlaboratoriet/).

Som laboratorieingenjör följer du hela kedjan av en provtagning, från inledande dialog med kunden, genomförande av analys och återkoppling till kunden. Arbetet är strukturerat och rutinstyrt för att säkerställa att vi utför våra uppdrag korrekt och opartiskt. Arbetsrotation mellan olika typer av provtagningsområden förekommer vilket innebär variation i arbetet.

Arbetsgifterna innefattar bl.a.

• Planera och förbereda analysarbete genom att se till att förbrukningsmaterial finns till hands, förbereda lösningar och standarder till laboratoriet, samt utföra laboratoriedisk.
• Utföra rutinanalyser (fysikaliska, kemiska parametrar) av vattenprover, samt avlopps- och slamprover.
• Utföra underhåll, kontroll och kalibrering av laboratorieutrustning.
• Delta i rapportering och bedömning av analysresultat till labbdatasystemet.
• Delta i kvalitetssäkringsarbete inom ramen för laboratoriets ackreditering.
• Kontakt och rådgivning till kunder i frågor inom ansvarsområdet.

Du har din arbetsplats på laboratoriet som ligger i anslutning till vårt reningsverk i Kungsängen. Du rapporterar till sektionschef vattenlaboratoriet.

Kvalifikationer

• Högskole- eller universitetsutbildning inom naturvetenskap, t.ex. mark- och vattenkemi
• Tidigare erfarenhet från arbete på laboratorium, erfarenhet från ackrediterat laboratorium är meriterande
• Kunskap i kemiska analysmetoder
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrit

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du är analytisk och noggrann i ditt arbete och gillar struktur och rutinarbete. Du har ett naturligt samarbete med kollegorna och bör vara prestigelös då arbetet kräver att vi hjälps åt och stöttar upp för varandra vid behov.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-01-16. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Sektionschef vattenlaboratoriet Åsa Hultgren, tfn 018-727 94 55
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

VD-assistent/koordinator

Kansli Uppsala växer som stad och det gör även Uppsala Vatten. Har du ett stort intresse för att arbeta i en föränderlig organisation och har bred erfarenhet av administration? Nu söker vi en VD assistent/koordinator till Uppsala Vatten. Om tjänsten Som VD assistent/koordinator kommer du att ha ett samlat ansvar för att samordna och arbeta med flera av bolagets viktiga administrativa processer samt att stödja VD. I dina ansvarsområden ingår att vara ko... Visa mer
Kansli

Uppsala växer som stad och det gör även Uppsala Vatten. Har du ett stort intresse för att arbeta i en föränderlig organisation och har bred erfarenhet av administration? Nu söker vi en VD assistent/koordinator till Uppsala Vatten.

Om tjänsten
Som VD assistent/koordinator kommer du att ha ett samlat ansvar för att samordna och arbeta med flera av bolagets viktiga administrativa processer samt att stödja VD. I dina ansvarsområden ingår att vara koordinator för huvudkontoret, VD:s sekreterare, bolagsövergripande chefs-och planeringsstöd samt biblioteksansvarig. Utifrån förändrade interna och externa krav, inkomna avvikelser eller förbättringsförslag även löpande utvärdera och utveckla dina ansvarsområden.
I dina arbetsuppgifter ingår b la:

• Sköta VD:s kalender
• Vara VD behjälplig med administrativa underlag
• Operativt ansvarig för serviceavtal som t ex städning, kaffemaskiner mm
• Stötta och biträda kontorschef i allmänna och operativa verksamhetsskyddsfrågor
• Hantera felanmälan och vara kontaktperson för huvudkontorets lokaler
• Boka tjänsteresor, konferenslokaler etc
• Delta i anordnandet av div personalaktiviteter, uppvaktningar etc
• Bolagsövergripande administration av ID-06
• Ekonomigranskning och attestering av fakturor

Som VD assistent/koordinator tillhör du sektionen kansli som bl.a. ansvarar för utvecklings- och samordningsansvaret för juridik, verksamhetsskydd, arkiv och registratur, dokument- och ärendehantering, styrelseadministration, systematiskt kvalitetsarbete samt bolagets gemensamma mål- och affärsplaneprocess. Du rapporterar till sektionschef kansli. Du har din arbetsplats på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park.

Kvalifikationer

• Bred erfarenhet av administrativt arbete
• Erfarenhet av dokument- och ärendehanteringssystemet DHS
• Vana och erfarenhet av att arbeta med samverkan och dialog

Meriterande

• Tidigare arbete i förändringsprocesser
• Erfarenhet av att arbeta i samordnande roller

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll.
För att trivas i rollen har du en förmåga att se helhetsperspektiv samt ha ett metodiskt och strukturerat arbetssätt med fokus på detaljer. Rollen innebär många kontakter, både interna och externa och du har en god social förmåga men samtidigt en hög integritet.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-01-31. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta Sektionschef kansli Per Ekegren, tfn 018-727 92 14
HR partner Angelica Anderman, tfn 018-726 09 73

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Projektledare tidiga skeden

Planering Vill du vara med och bidra till hållbar samhällsutveckling i ett växande Uppsala? Sök rollen som projektledare tidiga skeden. Om tjänsten Uppsala Vatten är inne i en expansiv fas med mycket utvecklingsarbete inom både spillvatten och dricksvatten med många strategiska beslut och därför behöver vi förstärka teamet med två projektledare tidiga skeden. Planeringsavdelningen har en viktig roll i detta och som projektledare ges du möjligheten att ... Visa mer
Planering

Vill du vara med och bidra till hållbar samhällsutveckling i ett växande Uppsala? Sök rollen som projektledare tidiga skeden.

Om tjänsten
Uppsala Vatten är inne i en expansiv fas med mycket utvecklingsarbete inom både spillvatten och dricksvatten med många strategiska beslut och därför behöver vi förstärka teamet med två projektledare tidiga skeden. Planeringsavdelningen har en viktig roll i detta och som projektledare ges du möjligheten att arbeta i flera skeden, från tidig projektidé, förstudie till systemhandling och beslut om genomförande. Projekten är av varierande storlek och kan t.ex. handla om lokaliserings- och vägvalsutredningar, om- och nybyggnation på reningsverk och dricksvattenverk och förprojektering av nya anläggningsdelar (inom t.ex. maskin- geoteknik och bygg). Du agerar ofta beställare och arbetar efter vår interna projektprocess vilket bl.a. innefattar upprättande av projektplaner, projektledning, upphandla konsulter, projektekonomi och diarieföring.

I rollen har du många kontaktytor och tätt samarbete med bl.a. kollegor inom dricksvattenproduktion och spillvattenhantering

Du rapporterar till avdelningschef planering och blir en del av ett team med bred kompetens där det är högt i tak och vi stöttar och hjälper varandra. Du har din arbetsplats på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Möjlighet till distansarbete finns.

Kvalifikationer

• Högskole- eller civilingenjörsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Flera års arbetslivserfarenhet av att självständigt driva projekt eller utredningar i tidiga skeden inom t.ex. VA och/eller processindustri, anläggning och infrastruktur.
• Erfarenhet av projekt inom spillvatten- och/eller dricksvatten är meriterande.
• God kännedom inom upphandlingsjuridik, LOU och LUF med erfarenhet att agera beställare
• B-körkort är ett krav

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har flera års erfarenhet av att självständigt och i grupp driva projekt i tidiga skeden. Du har förmågan att självständigt planera, organisera, prioritera och driva dina ansvarsområden framåt med hög kvalitet i genomförandet. Då du har många interna och externa kontakter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-01-16. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef planering Kristina Ekholm, tfn 018-727 93 14
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Verksamhetsutvecklare

Projekt Har du erfarenhet av projektledning och utveckling av processer och arbetssätt? Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhällsbyggande i Uppsala? Sök rollen som verksamhetsutvecklare! Om tjänsten Som verksamhetsutvecklare jobbar du i en bred roll där du bidrar till att utveckla, effektivisera och digitalisera projektprocessen, relevanta arbetsverktyg och stöddokument. Du blir en viktig kugge i att säkerställa hållbart och långsiktigt sam... Visa mer
Projekt

Har du erfarenhet av projektledning och utveckling av processer och arbetssätt? Vill du vara med och bidra till ett hållbart samhällsbyggande i Uppsala? Sök rollen som verksamhetsutvecklare!

Om tjänsten
Som verksamhetsutvecklare jobbar du i en bred roll där du bidrar till att utveckla, effektivisera och digitalisera projektprocessen, relevanta arbetsverktyg och stöddokument. Du blir en viktig kugge i att säkerställa hållbart och långsiktigt samhällsbyggande genom effektiva arbetssätt inom projektprocessen. I rollen samarbetar du med flera olika funktioner, t.ex. IT och ekonomi, inom organisationen. Du ansvarar huvudsakligen för två områden:
Processledare för projektprocessen FIP10 vilket innefattar att förvalta och utveckla processen, samt tillhörande dokumentation. Arbetsuppgifterna innefattar:

• Ansvara för att uppdatera rutiner och mallar för överlämning av projekt till förvaltning
• Uppdatera och utveckla checklistor och mallar
• Delta vid kartläggning av projektprocessen FIP10 och angränsande processer, samt tydliggöra ansvar och rollen.

Förvaltningsledare för projektverktyget Antura, vilket innefattar att förvalta och utveckla verktyget med utgångspunkt i organisationens behov. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a.

• Införa och utveckla arbetssätt i Antura, t.ex. prognosarbete, projektstyrning, portföljhantering och liknande
• Fastställa integrationsmöjligheter mellan Antura och andra system
• Ta fram och genomföra utbildningar av verktyget

Du tillhör vår projektavdelning och rapporterar till avdelningschef. Du har din arbetsplats på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Möjlighet till distansarbete finns.

Kvalifikationer

• Högskole- eller civilingenjör, eller motsvarande utbildning
• Erfarenhet av projekt, t.ex. som projektledare, projektkoordinator, projektadministratör eller likande
• Erfarenhet av projektmodeller
• Erfarenhet av att driva förändringsarbete med fokus på effektivisering och digitalisering av arbetssätt och processer
• Mycket goda IT-kunskaper
• Erfarenhet av projektverktyg, Antura är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du är initiativtagande, driver arbetet framåt och säkerställer att uppgiften blir slutförd på ett strukturerad sätt och inom givna tidsramar. Då du har många interna samarbeten i rollen är det viktigt att du är både kommunikativ och har en god samarbetsförmåga.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-01-16. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef projekt Malin Grundin, tfn 018-727 94 40
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Utredningsingenjör VA-taxa

VA-nät Har du tidigare erfarenhet inom VA och VA-taxa? Nu utökar vårt team som arbetar med VA-taxan och rekryterar ytterligare en utredningsingenjör. Om tjänsten Som utredningsingenjör med fokus på VA-taxan arbetar du aktivt med och bidrar till både utveckling och förvaltning av Uppsala Vattens VA-taxa. Arbetsuppgifterna innefattar bl.a. • Utreda kundärenden (t.ex. skattning av fastigheter BTA-yta som är en central del av VA-taxans upplägg) • Bevaknin... Visa mer
VA-nät

Har du tidigare erfarenhet inom VA och VA-taxa? Nu utökar vårt team som arbetar med VA-taxan och rekryterar ytterligare en utredningsingenjör.

Om tjänsten
Som utredningsingenjör med fokus på VA-taxan arbetar du aktivt med och bidrar till både utveckling och förvaltning av Uppsala Vattens VA-taxa.
Arbetsuppgifterna innefattar bl.a.

• Utreda kundärenden (t.ex. skattning av fastigheter BTA-yta som är en central del av VA-taxans upplägg)
• Bevakning av vattenmätare (både hos kund och Uppsala Vattens egna)
• Aktivt bevaka anslutningsärenden
• Prognoser t.ex. långsiktig intäktsprognos
• Kundkontakter
• Vid behov förkommer också andra typer av utredningar

Du kommer att tillhöra avdelningen VA-nät och rapportera till avdelningschef VA-nät. Du har din arbetsplats på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Möjlighet till distansarbete finns.

Kvalifikationer

• Civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik, eller likvärdig utbildning. Alternativt likvärdig förvärvad kunskap genom arbetslivserfarenhet
• Tidigare arbetslivserfarenhet av VA-frågor
• Tidigare arbetslivserfarenhet av att arbeta med VA-taxa
• Erfarenhet av relevanta regelverk inom VA

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har några års erfarenhet av arbete med VA-frågor. Du känner stort ansvar för uppgiften och har förmågan att självständigt strukturera och driva dina arbetsprocesser framåt. Då rollen innebär många kontakter, både internt och externt, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-01-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef VA-nät Bert Skagerberg, tfn 018-727 20 61
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Avdelningschef VA-nät

VA-nät Brinner du för teknisk infrastruktur och räds inte komplexiteten i en lagstyrd verksamhet med en hög utvecklingstakt? Är du en erfaren ledare med hög integritet som vill göra en betydelsefull insats för samhällsviktig verksamhet i en bransch där hållbarhet är kärnverksamhet? Sök rollen som avdelningschef VA-nät. Om tjänsten Uppsala Vatten verkar i en mycket expansiv del av Sverige, i en av landets största tillväxtregioner. Då Uppsala kommun fort... Visa mer
VA-nät

Brinner du för teknisk infrastruktur och räds inte komplexiteten i en lagstyrd verksamhet med en hög utvecklingstakt? Är du en erfaren ledare med hög integritet som vill göra en betydelsefull insats för samhällsviktig verksamhet i en bransch där hållbarhet är kärnverksamhet? Sök rollen som avdelningschef VA-nät.

Om tjänsten
Uppsala Vatten verkar i en mycket expansiv del av Sverige, i en av landets största tillväxtregioner. Då Uppsala kommun fortsätter expandera och förtätas där nya områden växer fram, ställer det krav på fungerande infrastruktur, säkrad kapacitet och hållbar förvaltning av våra naturresurser och anläggningar. Detta innebär att vi på Uppsala Vatten måste fortsätta utveckla våra befintliga anläggningar och öka takten i underhållsinvesteringar på VA-nätet – här får du som avdelningschef VA ett mycket viktigt uppdrag.

Som avdelningschef VA-nät verkar du i en komplex roll där du ansvarar för att leda och utveckla verksamheten både operativt och strategiskt. Du har tätt samarbete med andra avdelningar inom bolaget för att säkra effektiva arbetssätt, då vi alla är beroende av och påverkar varandra. Ansvarsområdet omfattar bl.a.:

• Anläggningsägare för VA-nätanläggningarna
• Processägare för en av våra viktigaste leveranser mot kund – omhänderta och rena dagvatten
• Budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för avdelningen
• Företräda Uppsala Vatten som VA-huvudman gentemot interna och externa intressenter

Till din hjälp har du två erfarna sektionschefer som utgör avdelningens ledningsgrupp, 2 direktrapporterande strateger samt 45 medarbetare. Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgruppen. Du har din arbetsplats på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park och det finns möjlighet till distansarbete när arbetet tillåter.

Kvalifikationer

• Högskole- eller civilingenjörsutbildning inom t.ex. väg och vatten eller liknande, alternativt akademisk utbildning samt intresse för teknik och infrastrukturfrågor
• Minst fem års arbetslivserfarenhet från arbete i en strategisk, ledande befattning med budget-, persona- och arbetsmiljöansvar
• Tala och skriva svenska och engelska obehindrat
• B-körkort är ett krav
• Tidigare arbetslivserfarenhet från vatten, energi eller processindustri är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. Vi söker dig som är en trygg, stabil och strukturerad ledare som trivs med strategisk ledningsgruppsarbete. Du har en hög integritet, är resultatinriktad och handlingskraftig. Då arbetet är processtyrt och kräver analytiskt arbete tror vi att du har ett strukturerat arbetssätt med fokus på ordning och reda.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-01-09. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
VD Sigrid De Geyter, tfn 018-727 93 51
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Projektledare

Projekt Vill du vara med och bidra till hållbar samhällsutveckling i ett växande Uppsala? Sök rollen som projektledare. Om tjänsten Som projektledare ansvarar du för att driva främst VA-, avfall- och anläggningsprojekt av varierande storlek och budget. Detta innebär att du utefter vår interna projektprocess ansvarar för att t.ex.: • Upprätta projektplaner • Projektledning under förprojektering, projektering samt under genomförande och utförande • Delt... Visa mer
Projekt

Vill du vara med och bidra till hållbar samhällsutveckling i ett växande Uppsala? Sök rollen som projektledare.

Om tjänsten
Som projektledare ansvarar du för att driva främst VA-, avfall- och anläggningsprojekt av varierande storlek och budget. Detta innebär att du utefter vår interna projektprocess ansvarar för att t.ex.:

• Upprätta projektplaner
• Projektledning under förprojektering, projektering samt under genomförande och utförande
• Delta i projektmöten
• Hantera avvikelser och ändringsanmälningar
• Upphandla konsulter och entreprenörer
• Projektekonomi, budget och prognos, samt fakturahantering
• Projektadministration, upprättande av relevanta handlingar, diarieföring, arkivering m.m.
• Myndighetskontakter

Du har många olika kontaktytor och samarbeten både internt och externt.
Du rapporterar till avdelningschef projekt och blir en del av ett team med bred och varierande kompetenser stark gemenskap där vi hjälper och stöttar varandra. Du har din arbetsplats på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Möjlighet till distansarbete finns.

Kvalifikationer

• Högskole- eller civilingenjörsutbildning, eller motsvarande utbildning
• Minst tre års arbetslivserfarenhet av att självständigt driva projekt inom t.ex. anläggning och infrastruktur, VA eller processindustri
• God kännedom inom upphandlingsjuridik, LOU och LUF
• God kännedom inom entreprenadjuridik, AB och ABT


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har några års erfarenhet av att självständigt driva projekt och känner dig trygg i processen. Du har förmågan att självständigt planera, organisera, prioritera och driva dina ansvarsområden framåt med hög kvalitet i genomförandet. Då du har många interna och externa kontakter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/)

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-01-09. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef projekt Malin Grundin, tfn 018-727 94 40
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras. Visa mindre

Drifttekniker spillvatten och yttre reningsverk

Spillvatten Vill du arbeta med underhåll och problemlösning i en varierande roll där du har ett viktigt uppdrag – att rena spillvattnet i Uppsala? Sök rollen som drifttekniker. Om tjänsten Som drifttekniker kommer du arbeta med drift och driftövervakning via vårt övervakningssystem Uniview av våra yttre reningsverk i främst Vänge, Ramstalund och Järlåsa. Arbetsuppgifterna innebär bl.a. skötsel, förebyggande underhåll och reparation av utrustning, anläg... Visa mer
Spillvatten

Vill du arbeta med underhåll och problemlösning i en varierande roll där du har ett viktigt uppdrag – att rena spillvattnet i Uppsala? Sök rollen som drifttekniker.

Om tjänsten
Som drifttekniker kommer du arbeta med drift och driftövervakning via vårt övervakningssystem Uniview av våra yttre reningsverk i främst Vänge, Ramstalund och Järlåsa. Arbetsuppgifterna innebär bl.a. skötsel, förebyggande underhåll och reparation av utrustning, anläggningar (reningsverk och pumpstationer) och fastigheter.

Du kan ha din utgångspunkt från Uppsala eller Björklinge. I tjänsten ingår beredskap där inställelsetid är max en timme. Du rapporterar till avdelningschef spillvatten.

Kvalifikationer

• Utbildad drifttekniker, underhållstekniker eller annan mekanisk utbildning, alternativt likvärdig förvärvad arbetslivserfarenhet
• Tidigare arbetslivserfarenhet av mekaniskt underhåll
• Datorvana
• Tidigare arbetslivserfarenhet från reningsverk eller pumpstationer är meriterande
• B-körkort är ett krav

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du är en teknisk problemlösare som drivs med omväxlande arbetsuppgifter och arbetsplatser då du kommer jobba på flera av våra reningsverk. Du är noggrann, har en god samarbetsförmåga och tvekar inte att rycka in där det behövs, samtidigt är det viktigt att du tar eget ansvar och jobbar bra på egen hand då du även kommer jobba mycket självständigt.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-12-22. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef Spillvatten Walter Johansson, tfn 018-727 93 36
HR-specialist, Cecilia Jansson, 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Anläggare

Ledningsnät Är du en praktisk problemlösare som vill arbeta med varierande arbetsuppgifter? Nu söker vi anläggare till sektionen ledningsnät. Om tjänsten Som anläggare har du ett varierande jobb där du självständigt planerar, samordnar och utför rörläggningsarbeten. Du jobbar bl.a. med: • Schaktning och rörläggning • Återställningsarbete efter avslutat VA-arbete • Planera, samordna och utföra provisoriskt vatten och spill under byggnation • Vidta säke... Visa mer
Ledningsnät

Är du en praktisk problemlösare som vill arbeta med varierande arbetsuppgifter? Nu söker vi anläggare till sektionen ledningsnät.

Om tjänsten
Som anläggare har du ett varierande jobb där du självständigt planerar, samordnar och utför rörläggningsarbeten. Du jobbar bl.a. med:

• Schaktning och rörläggning
• Återställningsarbete efter avslutat VA-arbete
• Planera, samordna och utföra provisoriskt vatten och spill under byggnation
• Vidta säkerhetsåtgärder enligt arbetsmiljöplan

Kvalifikationer

• Tidigare erfarenhet som VA-rörläggare eller liknande erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen är meriterande
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• B-körkort är ett krav

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. Som anläggare jobbar du i tätt samarbete med kollegor och därför tror vi att du är samarbetsvillig, serviceinriktad och ansvarstagande. Jobbet kan vara riskfyllt och därför är de viktigt att du jobbar säkert.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-12-16. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Sektionschef ledningsnät Erik Brekke, tfn 018-727 20 90
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Projektkoordinator

Projekt Är du en administrativ klippa som vill ansvara för att samordna projekt så de genomförs i rätt ordning och tid, med fokus på hållbarhet och kvalitet? Sök rollen som projektkoordinator. Om tjänsten Som projektkoordinator ansvarar du för att samordna projekt så de genomförs i rätt ordning och i rätt tid med fokus på hållbarhet och kvalitet, samtidigt som påverkan på drift och miljö är minimal. Du är stöd till projektledare och arbetsuppgifterna i... Visa mer
Projekt

Är du en administrativ klippa som vill ansvara för att samordna projekt så de genomförs i rätt ordning och tid, med fokus på hållbarhet och kvalitet? Sök rollen som projektkoordinator.

Om tjänsten
Som projektkoordinator ansvarar du för att samordna projekt så de genomförs i rätt ordning och i rätt tid med fokus på hållbarhet och kvalitet, samtidigt som påverkan på drift och miljö är minimal. Du är stöd till projektledare och arbetsuppgifterna innefattar bl.a. att:

• Ta fram tidplaner, driftsättningsplaner, riskanalyser, milstolpesscheman, statistiska underlag, resursplaner, tekniska rapporter och sammanfattande rapporter
• Bistå projektledare med diverse administrativa arbetsuppgifter så som tidplaner, samordning och kommunikation i projekten
• Koordinering av interna projekt i nära samarbete med anläggningsingenjör och drift

Du rapporterar till avdelningschef projekt och blir en del av ett team med bred och varierande kompetenser stark gemenskap där vi hjälper och stöttar varandra. Du har din arbetsplats på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Möjlighet till distansarbete finns.

Kvalifikationer

• Tidigare arbetslivserfarenhet från en administrativ, koordinerande roll
• Mycket god datorvana
• Tidigare arbetslivserfarenhet av projektkoordinering och/eller projektledning är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du är en administrativ klippa som gillar att skapa struktur och ordning och reda. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och driver arbetet framåt. Då du kommer ha många interna kontakter, samt verka i en stödjande roll är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-01-09. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef projekt Malin Grundin, tfn 018-727 94 40
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med regsterkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Anläggare drift

Ledningsnät Har du några års erfarenhet som anläggare eller rörläggare inom VA och vill jobba med teknisk problemlösning? Nu söker vi anläggare drift till sektion ledningsnät. Om tjänsten Som anläggare drift utför du löpande och akuta reparationer, och underhåll på ledningsnät. Arbetsuppgifterna är varierande och innebär bl.a.: • Självständigt planerar, samordnar och utför rörläggningsarbeten • Schaktning och rörläggning • Återställningsarbete efter a... Visa mer
Ledningsnät

Har du några års erfarenhet som anläggare eller rörläggare inom VA och vill jobba med teknisk problemlösning? Nu söker vi anläggare drift till sektion ledningsnät.

Om tjänsten
Som anläggare drift utför du löpande och akuta reparationer, och underhåll på ledningsnät. Arbetsuppgifterna är varierande och innebär bl.a.:

• Självständigt planerar, samordnar och utför rörläggningsarbeten
• Schaktning och rörläggning
• Återställningsarbete efter avslutat VA-arbete
• Planera, samordna och utföra provisoriskt vatten och spill under byggnation
• Vidta säkerhetsåtgärder enligt arbetsmiljöplan
• Felsökning vid akuta arbeten
• Planera, samordna och utföra reparationer och underhåll på VA-ledningsnät

Beredskap ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

• Tidigare erfarenhet som VA-rörläggare eller liknande erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen
• Tidigare erfarenhet av ledningsnät
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• B-körkort är ett krav
• C-körkort är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. Som anläggare jobbar du i tätt samarbete med kollegor och därför tror vi att du är samarbetsvillig, serviceinriktad och ansvarstagande. Jobbet kan vara riskfyllt och därför är de viktigt att du jobbar säkert.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-12-16. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Sektionschef ledningsnät Erik Brekke, tfn 018-727 20 90
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med regsterkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Utredningsingenjör Biogas

Biogas Vill du vara med och bidra till ett mer hållbart Uppsala? Nu söker vi en utredningsingenjör till vår biogasanläggning. Om tjänsten På biogasen producerar vi biogas av Uppsalas matavfall och förser stora delar av stadsbussarna med drivmedel. Nyfiken på biogas? Här kan du läsa mer Biogas | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/vara-anlaggningar/biogas/) Tekniken på anläggningen är avancerad och hanterar hela kedjan från inkommande... Visa mer
Biogas

Vill du vara med och bidra till ett mer hållbart Uppsala? Nu söker vi en utredningsingenjör till vår biogasanläggning.

Om tjänsten
På biogasen producerar vi biogas av Uppsalas matavfall och förser stora delar av stadsbussarna med drivmedel. Nyfiken på biogas? Här kan du läsa mer Biogas | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/vara-anlaggningar/biogas/)

Tekniken på anläggningen är avancerad och hanterar hela kedjan från inkommande avfall till försäljning av färdig fordonsgas. Som utredningsingenjör samordnar du frågor inom miljö- och processutveckling, vilket bl.a. innefattar:

• Bidra i övergången till ett processbaserat arbetssätt
• Arbete med ledningssystem och certifieringssystem, så som ISO 9001 och SPCR 120
• Utreda och genomföra förstudier till investeringar
• Arbete med miljötillstånd, säkerställa uppfyllnad av befintliga, samt arbete med nytt
• Avtal och leverantörsrutiner gällande råvaror, samt biogödselleveranser

Du har din arbetsplats på vår biogasanläggning och rapporterar till sektionschef för biogas. I tjänster ingår beredskap var åttonde vecka och då tillkommer arbetsuppgifter inom t.ex. driftövervakning och underhållsåtgärder

Kvalifikationer

• Civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik, eller likvärdig utbildning
• Erfarenhet av anläggnings-, underhålls och/eller arbetsmiljöarbete
• Erfarenhet av dokumenthantering är meriterande
• Erfarenhet av ritningsläsning är meriterande
• B-körkort är ett krav

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har ett stort tekniskt intresse. Arbetsuppgifterna är varierande och du bör vara flexibel och prestigelös i ditt förhållningssätt. Då du har många interna och externa kontakter bör du ha god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-12-05. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Sektionschef biogas Lennart Nordin, tfn 018-727 93 71
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Utredningsingenjör Spillvatten

Spillvatten Är du ingenjör och vill arbeta i en varierande roll där teknik och teori är naturliga inslag? Vill du vara med och bidra till utformningen av framtidens reningsverk? Nu söker vi en utredningsingenjör till spillvattensavdelninen. Om tjänsten Som utredningsingenjör arbetar du i en varierande roll som är både operativ och strategisk och arbetsuppgifterna innefattar bl.a.: • Utveckla, förbättra och optimera reningsprocessern • Stödja och utvec... Visa mer
Spillvatten

Är du ingenjör och vill arbeta i en varierande roll där teknik och teori är naturliga inslag? Vill du vara med och bidra till utformningen av framtidens reningsverk? Nu söker vi en utredningsingenjör till spillvattensavdelninen.

Om tjänsten
Som utredningsingenjör arbetar du i en varierande roll som är både operativ och strategisk och arbetsuppgifterna innefattar bl.a.:

• Utveckla, förbättra och optimera reningsprocessern
• Stödja och utveckla driftpersonal
• Driva och medverka vid utredningar
• Driva och medverka i projekt
• Delta i provtagningar, tester och försök
• Uppdatera rutiner och styrande dokument
• Ta fram uppgifter till årsredovisning och miljörapport

Du tillhör vår spillvattenavdelning och har din arbetsplats på Kungsängsverket, resor i tjänsten kan förekomma.

Kvalifikationer

• Civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik, eller likvärdig utbildning
• Erfarenhet från reningsverk är meriterande
• B-körkort är ett krav

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. Vi söker dig som vill utvecklas hos oss på Uppsala Vatten! För att trivas i rollen tror vi att du har ett stort intresse av teknik, VA-frågor och miljö. Du har en problemlösande analytisk förmåga och arbetar gärna med komplexa frågeställningar. Du tar initiativ till aktiviteter, driver självständigt arbetet framåt och säkerställer att uppgiften slutförs. Då du har många interna och externa kontakter är det viktig att du har en god samarbetsförmåga.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-12-14. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef Spillvatten Walter Johansson, tfn 018-727 93 36
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Drifttekniker Biogas

Biogas Vill du arbeta i en omväxlande roll med avancerad teknik? Nu söker vi en drifttekniker till vår biogasanläggning. Om tjänsten På biogasen producerar vi biogas av Uppsalas matavfall och förser stora delar av stadsbussarna med drivmedel. Nyfiken på biogas? Här kan du läsa mer Biogas | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/vara-anlaggningar/biogas/) Som drifttekniker arbetar du med driftövervakning av våra anläggningar, process-, g... Visa mer
Biogas

Vill du arbeta i en omväxlande roll med avancerad teknik? Nu söker vi en drifttekniker till vår biogasanläggning.

Om tjänsten
På biogasen producerar vi biogas av Uppsalas matavfall och förser stora delar av stadsbussarna med drivmedel. Nyfiken på biogas? Här kan du läsa mer Biogas | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/vara-anlaggningar/biogas/)

Som drifttekniker arbetar du med driftövervakning av våra anläggningar, process-, gasuppgradering- samt tankstationsanläggningar. Du arbetar även med reparation och svetsarbeten, samt städ och rutinadministration.

Du rapporterar till sektionschef för biogas. Normalarbetstiden är 07-16, men är även schemalagd kvälls- och helgarbete var åttonde vecka med reparationsarbeten. I rollen ingår även beredskap var åttonde vecka, vilket kräver inställelsetid på max 45 min.

Kvalifikationer

• Tekniska gymnasieutbildning
• Erfarenhet av olika tekniska system så som maskin, pneumatik och automatik
• Utbildning inom svets för rostfritt är ett krav
• B-körkort är ett krav
• Truck- och lastmaskinskort är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du är en serviceinriktad, teknisk mångsysslare. Du gillar att jobba med problemlösning och bidrar gärna till utvecklingen av verksamheten med din kompetens och nya idéer.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-12-05. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Sektionschef biogas Lennart Nordin, tfn 018-727 93 71
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Ekonomiassistent

Ekonomi Nu söker vi en ekonomiassistent som vill jobba i en bred och varierande roll. Om tjänsten Som ekonomiassistent arbetar du med varierande arbetsuppgifter inom både kund- och leverantörsreskontra. Du jobbar även med andra löpande arbetsuppgifter så som t.ex. registervård, konteringar och avstämningar, filhantering och tidrapportering. Då Uppsala Vatten är ett bolag i förändring och utveckling är du även med och bidrar till utvecklingen genom att... Visa mer
Ekonomi

Nu söker vi en ekonomiassistent som vill jobba i en bred och varierande roll.

Om tjänsten
Som ekonomiassistent arbetar du med varierande arbetsuppgifter inom både kund- och leverantörsreskontra. Du jobbar även med andra löpande arbetsuppgifter så som t.ex. registervård, konteringar och avstämningar, filhantering och tidrapportering.

Då Uppsala Vatten är ett bolag i förändring och utveckling är du även med och bidrar till utvecklingen genom att t.ex. effektivisera och digitalisera arbetssätt och rutiner, eller deltar i diverse utvecklingsprojekt. Det innebär att du ges möjlighet att bredda din kompetens och utvecklas i din yrkesroll.

Du blir en del av ekonomiavdelningen och rapporterar till ekonomichef. Du har din arbetsplats på vårt aktivitetsbaserade kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park och det finns goda möjlighet till distansarbete.

Kvalifikationer

• Gymnasial ekonomisk utbildning, alternativt likvärdig förvärvad arbetslivserfarenhet
• Minst tre års arbetslivserfarenhet inom ekonomi
• Goda kunskaper i Excel
• Mycket god systemvana, gärna erfarenhet av Agresso (affärssystem) och/eller Future (debiteringssystem)
• Erfarenhet från arbete inom kommun eller kommunalägt bolag är meriterande
• Erfarenhet av processkartläggning och rutinbeskrivningar är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. I arbetet kommer du att komma i kontakt med både leverantörer och kunder, varför du bör trivas med att ha ett stort kontaktnät. För att trivas i rollen tror vi att du tar ansvar för uppgiften och driver arbetet framåt på ett strukturerat och noggrant sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändring. Då det är ett tight team är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är inlyssnande och kommunikativ.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-11-24. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Ekonomichef Veronika Gauffin, tfn 018-727 95 19
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Processingenjör

Spillvatten Vill du arbeta i en varierande roll där du får möjlighet att bidra till utformningen av framtidens reningsverk? Nu söker vi en processingenjör inom VA. Om tjänsten Som processingenjör arbetar du både operativt och strategiskt med att utveckla och optimera avloppsreningsprocesser, samt stödja och utveckla driftpersonal i processtekniska frågor. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar bl.a. • Medverka i och driva utredningar • Medverk... Visa mer
Spillvatten

Vill du arbeta i en varierande roll där du får möjlighet att bidra till utformningen av framtidens reningsverk? Nu söker vi en processingenjör inom VA.

Om tjänsten
Som processingenjör arbetar du både operativt och strategiskt med att utveckla och optimera avloppsreningsprocesser, samt stödja och utveckla driftpersonal i processtekniska frågor. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar bl.a.

• Medverka i och driva utredningar
• Medverka i och driva projekt inom utveckling-, om- och tillbyggnad av reningsverk
• Deltagande i provtagning, tester och försök.

Inledningsvis kommer du involveras i att utveckla lakvattenhanteringen på vår avfallsanläggning Hovgården, och du förväntas förlägga stor del av din arbetstid på anläggningen. Du tillhör vår spillvattenavdelning och har din arbetsplats på Kungsängsverket.

Kvalifikationer

• Civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik, eller likvärdig utbildning
• Några års arbetslivserfarenhet inom VA-processen från reningsverk
• B-körkort är ett krav
• Erfarenhet är lakvatten är meriterande
• Kunskap inom kemi är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har ett genuint intresse för VA-frågor. Du har en problemlösande analytisk förmåga och arbetar gärna med komplexa frågeställningar. Du tar initiativ till aktiviteter, driver självständigt arbetet framåt och säkerställer att uppgiften slutförs. I rollen har du många interna och externa kontakter så det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-12-14. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef Spillvatten Walter Johansson, tfn 018-727 93 36
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Handläggare inom bygglov

Planering Har du ett teknikintresse och gillar att utveckla administrativa rutiner och processer? Vill du vara med och bidra till ett växande Uppsala? Nu söker vi en handläggare inom bygglov. Om tjänsten Handläggningen av externa bygglov omfattar ett brett arbetsområde, så som grundvatten-, dagvatten-, spillvatten-, ledningsnät- och avfallsfrågor. Som handläggare inom bygglov ansvarar du bl.a. för: • Framtagande av remissvar på bygglovsansökningar och... Visa mer
Planering

Har du ett teknikintresse och gillar att utveckla administrativa rutiner och processer? Vill du vara med och bidra till ett växande Uppsala? Nu söker vi en handläggare inom bygglov.

Om tjänsten
Handläggningen av externa bygglov omfattar ett brett arbetsområde, så som grundvatten-, dagvatten-, spillvatten-, ledningsnät- och avfallsfrågor. Som handläggare inom bygglov ansvarar du bl.a. för:

• Framtagande av remissvar på bygglovsansökningar och förhandsbesked.
• Att utveckla vår interna bygglovsprocess (arbetsformer, uppföljning, analys).
• Samarbete med kommunens bygglovsenhet.
• Kontakt med bygglovssökande gällande t.ex. bygglov eller förhandsbesked.


På sikt kan rollen komma att utvecklas och innefatta t.ex. projektstöd/projektkoordinering, övrig remisshantering och arbete inom detaljplanering.

Du rapporterar till avdelningschef planering och blir en del av ett drivet team med högt i tak, där vi delar med oss av vår kompetens. Du är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park.

Kvalifikationer

• Erfarenhet av bygglovsprocessen
• Erfarenhet av relevant lagstiftning, t.ex. PBL, LAV är meriterande
• Erfarenhet av processen för kommunens fysiska planering är meriterande
• Erfarenhet av VA eller avfall är meriterande
• B-körkort är ett krav


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du är strukturerad och gillar att utveckla administrativa rutiner och processer. Då svarstiden på inkomna bygglovsremisser är begränsad med tydliga deadlines är det viktigt att du tar stort eget ansvar för uppgiften och säkerhetsställer att driva arbetet vidare och levererar på uttalad tid. Du är kommunikativ i tal och skrift och serviceinriktad.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-12-13. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef planering Kristina Ekholm, tfn 018-727 93 14
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Utredningsingenjör dagvatten

Planering Vill du vara med och bidra till en långsiktig och hållbar vattenhantering i kommunen? Nu söker vi en utredningsingenjör inom dagvatten. Om tjänsten Planeringsavdelningen på Uppsala Vatten ansvarar för planering och planeringsförutsättningar för vatten-, avlopp och avfallsfrågor i kommunen, samt för våra egna anläggningar. Som utredningsingenjör med fokus på dagvatten kommer du tillsammans med kollegor ansvara för att skapa hållbara vattenlös... Visa mer
Planering

Vill du vara med och bidra till en långsiktig och hållbar vattenhantering i kommunen? Nu söker vi en utredningsingenjör inom dagvatten.

Om tjänsten
Planeringsavdelningen på Uppsala Vatten ansvarar för planering och planeringsförutsättningar för vatten-, avlopp och avfallsfrågor i kommunen, samt för våra egna anläggningar.

Som utredningsingenjör med fokus på dagvatten kommer du tillsammans med kollegor ansvara för att skapa hållbara vattenlösningar i ett växande Uppsala. Du är vår sakkunnige inom dagvattenfrågor och fungerar som rådgivare internt och externt. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer att tillsammans med kollegor arbeta med dagvattenfrågor inom fysisk planering, som expertstöd åt både konsulter och kommunen. Arbetsuppgifterna innebär bl.a.:

• Granska dagvattenutredningar med fokus på detaljplaner
• Driva eller delta i utvecklingsprojekt, utredningar och förstudier inom dagvatten
• Omvärldsbevakning inom dagvattenområdet
• Uppdatera befintliga, samt utveckla och implementera nya, stödjande dokument inom dagvatten i kvalitetsledningssystemet

Du rapporterar till avdelningschef planering och blir en del av ett drivet team med högt i tak, där vi delar med oss av vår kompetens. Du är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Resor i tjänsten förekommer.

Kvalifikationer

• Civilingenjörsutbildning inom miljö och vatten, eller motsvarande utbildning
• Minst två års erfarenhet av arbete med dagvattenfrågor
• Kunskap om relevant lagstiftning, t.ex. LAV, PBL, MB
• Erfarenhet av geografiska informationssystem, GIS
• B-körkort är ett krav

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du är initiativtagande och självständigt driver arbetet framåt. Då du har många interna och externa kontakter med människor med varierande erfarenheter inom ditt dagvatten är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-11-30. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef planering Kristina Ekholm, tfn 018-727 93 14
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med regsterkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Sektionschef Kundtjänst

Marknad & Kommunikation Vill du fortsätta utveckla vårt arbete inom kundtjänst för att ge kunderna ännu bättre service genom digitalisering och samtidigt bevara den personliga kundkontakten? Sök rollen som sektionschef för kundtjänst. Om tjänsten Kundtjänst ansvarar bland annat för kundkontakt, administration av abonnemang, felanmälningar, enklare fakturafrågor och växel. Kommunikationen med kunder sker via flera olika kanaler; telefon, mejl, sms och w... Visa mer
Marknad & Kommunikation

Vill du fortsätta utveckla vårt arbete inom kundtjänst för att ge kunderna ännu bättre service genom digitalisering och samtidigt bevara den personliga kundkontakten? Sök rollen som sektionschef för kundtjänst.

Om tjänsten
Kundtjänst ansvarar bland annat för kundkontakt, administration av abonnemang, felanmälningar, enklare fakturafrågor och växel. Kommunikationen med kunder sker via flera olika kanaler; telefon, mejl, sms och webb. Arbetet på kundtjänst är omväxlande och man är med där allting händer.

Uppsala Vatten genomgår just nu ett stort förändringsarbete där vi bygger ett mer systematiskt och processinriktat arbetssätt. Som sektionschef för kundtjänst får en viktig roll som processledare för de två operativa processerna ”Ansluta kunder” och ”Serva befintliga kunder”. I ditt ansvarar ingår att:

• Leda och fördela det dagliga arbetet, samt coacha teamet som består av sex erfarna och kompetenta kundtjänsthandläggare
• Utveckla och uppdatera processer och rutiner med stort fokus på kundupplevelsen och digitalisering
• Arbeta operativt i kundtjänst vid behov
• Vara en del i vår beredskapsorganisation med kommunikationsberedskap var sjätte vecka.

Kundtjänst är en del av Marknad och Kommunikation och du rapporterar till Marknads- och kommunikationschef. Du är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Du har också möjlighet till distansarbete.

Kvalifikationer

• Gymnasial utbildning
• Minst tre års dokumenterad erfarenhet av kundtjänstarbete
• Minst tre års dokumenterad erfarenhet av att driva förändrings-, effektiviserings- och digitaliseringsarbete
• Tidigare erfarenhet av en arbetsledande roll, t.ex. som gruppchef
• Mycket goda IT-kunskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har tidigare erfarenhet från en liknande roll där du drivit förändrings- och förbättringsarbete med kunden och digitaliseringen i fokus. Du vet att initiativtagande och uthållighet är nycklarna för att lyckas med förändringen, samtidigt som det krävs nytänkande och ett strukturerat arbetssätt. Du är en trygg och tydlig ledare som motiverar teamet genom att skapa engagemang och delaktighet.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-11-30. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Marknads- och kommunikationschef Christina Bostedt, tfn 018-727 94 44
HR-Specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Miljöingenjör

Hållbar Affärsutveckling Vill du vara med och driva vårt proaktiva uppströmsarbete inom VA? Vill du kombinera systematiskt miljöarbete med djupa analyser? Sök rollen som miljöingenjör! Om tjänsten Uppsala Vattens slamproduktion är sedan 2013 certifierad enligt Revaq för att säkerställa att produktionen uppfyller de krav som ställs av lantbrukare, konsumenter och svensk lagstiftning. Läs mer om vårt arbete kring certifiering av slam enligt Revaq här: ... Visa mer
Hållbar Affärsutveckling

Vill du vara med och driva vårt proaktiva uppströmsarbete inom VA? Vill du kombinera systematiskt miljöarbete med djupa analyser? Sök rollen som miljöingenjör!

Om tjänsten
Uppsala Vattens slamproduktion är sedan 2013 certifierad enligt Revaq för att säkerställa att produktionen uppfyller de krav som ställs av lantbrukare, konsumenter och svensk lagstiftning. Läs mer om vårt arbete kring certifiering av slam enligt Revaq här: Slam | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/verksamhet-och-drift/avloppsvatten/slam/). Som miljöingenjör ansvarar du, tillsammans med vår Miljösamordnare, för att säkerställa att vi följer bolagets riktlinjer för systematiskt kvalitetsarbete som styr vårt arbete med slam. Du arbetar i en bred och varierande roll med många kontaktytor, intern och externt.
Arbetsuppgifterna innefattar proaktivt uppströmsarbete med syfte att minska tillförseln av farliga ämnen i avloppsreningsverken genom att t.ex.:

• Utveckla strategier och handlingsplaner för uppströmsarbete
• Bedriva en aktiv dialog med anslutna verksamheter och följa upp krav och riktlinjer
• Utveckla riktlinjer för anslutna verksamheters utsläpp till avloppsvatten
• Utveckla och driva projekt inom området ”wastewater monitoring” i nära samarbete med externa aktörer
• Besvara remisser om anslutning av verksamheter

Du arbetar även för en hållbar återföring av växtnäring genom att t.ex.:

• Utveckla strategier för slamhanteringen
• Transparent och öppen dialog med intressenter om slammets produktion, innehåll och användning
• Rapportering och uppföljning av slamkvalitet

Som miljöingenjör tillhör du avdelningen Hållbar affärsutveckling och rapporterar till avdelningschef för Hållbar affärsutveckling. Du är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

• Teknisk och/eller naturvetenskaplig högskoleutbildning inom kemi, vatten och avlopp, eller miljö
• Erfarenhet från VA-branschen eller processindustrin
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort är ett krav
• Erfarenhet inom kemiområdet är meriterande
• Tidigare erfarenhet av Revaq-certifiering är meriterande


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta och samverka med andra. Då det är ett brett arbetsområde som kräver både analytiskt detaljarbete och övergripande långsiktigt strategiarbete är det viktigt att du självständigt kan prioritera och driva arbetet framåt.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-12-06. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef Hållbar affärsutveckling Mikael Ekhagen, tfn 018-727 18 01
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med regsterkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Senior upphandlare

Hållbar Affärsutveckling Tror du, precis som vi, att man kan skapa hållbara affärer redan i upphandlingsskedet? Sök rollen som senior upphandlare hos oss på Uppsala Vatten och Avfall. Om tjänsten Upphandlingsfunktionen är en del av vår avdelning Hållbar affärsutveckling. Hållbarhet, klimat och miljö genomsyrar vår affär och i rollen som upphandlare driver och påverkar du vårt hållbarhetsarbete redan i upphandlingsskedet. Du rapporterar till avdelningsc... Visa mer
Hållbar Affärsutveckling

Tror du, precis som vi, att man kan skapa hållbara affärer redan i upphandlingsskedet? Sök rollen som senior upphandlare hos oss på Uppsala Vatten och Avfall.

Om tjänsten
Upphandlingsfunktionen är en del av vår avdelning Hållbar affärsutveckling. Hållbarhet, klimat och miljö genomsyrar vår affär och i rollen som upphandlare driver och påverkar du vårt hållbarhetsarbete redan i upphandlingsskedet. Du rapporterar till avdelningschef för Hållbar affärsutveckling och är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park.

Som senior upphandlare arbetar du i en bred roll med ansvar för planering och genomförande av upphandlingsprojekt inom olika varu- och tjänsteområden av varierande komplexitet. Upphandlaren ansvarar för strategiarbetet inom upphandlingen, upprättar upphandlingsdokument, ansvarar för anbudsvärderingar och upprättande av avtal. Du arbetar med flera upphandlingar parallellt i tätt samarbete med beställare där du har ett rådgivande och stödjande förhållningssätt.

Uppsala Vatten och Avfall genomgår just nu ett stort förändringsarbete där vi bygger ett mer systematiskt och processinriktat arbetssätt. Som upphandlare kommer du med din kompetens inom upphandling att vara med och bidra till att skapa kvalitativa och effektiva processer och rutiner inom området.

Kvalifikationer

• Eftergymnasial utbildning inom juridik, ekonomi, inköp eller för arbetsuppgifterna annan relevant erfarenhet som bedöms likvärdig
• Flera års erfarenhet av arbete inom offentlig upphandling
• Mycket goda kunskaper i LOU, LUF och andra tillämpliga regelverk
• Erfarenhet av upphandlingsverktyg, Visma TendSign är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har flera års erfarenhet av offentlig upphandling och att du genom din kunskap kan bidra till att förstärka vår organisation ytterligare. Du är lugn, trygg och stabil i ditt arbetssätt, med hög integritet. Då du har många interna och externa kontakter är det viktigt att du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-11-15. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef Hållbar affärsutveckling Mikael Ekhagen, tfn 018-727 18 01
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72 Visa mindre

Tekniker spill- och dagvattendistribution

Ledningsnät Ledningsnät ansvar för att utföra planerat och akut underhåll av samtliga vatten, spill- och dagvattenledningar med tillhörande utrusning inom Uppsala Vatten. Som tekniker ”spill och dagvattendistribution” ansvarar du för att koordinera och utgöra underhåll av dagvattenanläggningar samt mindre utredningar och felsökning av ledningsnätet. Du ansvarar även för kontering fakturor av utförda tjänster, samt en viss ajourhållning av vårat digitala... Visa mer
Ledningsnät

Ledningsnät ansvar för att utföra planerat och akut underhåll av samtliga vatten, spill- och dagvattenledningar med tillhörande utrusning inom Uppsala Vatten. Som tekniker ”spill och dagvattendistribution” ansvarar du för att koordinera och utgöra underhåll av dagvattenanläggningar samt mindre utredningar och felsökning av ledningsnätet. Du ansvarar även för kontering fakturor av utförda tjänster, samt en viss ajourhållning av vårat digitala kartsystem.

Du blir en del av vårt underhållsteam inom Ledningsnät som är stationerade i Uppsala Business Park och rapporterar till gruppchef för underhåll.

Kvalifikationer

• Erfarenhet av ledningsnätsfrågor
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper inom IT
• B-körkort är ett krav
• Kännedom om Geosecma är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har god samarbetsförmåga, både med kollegor och kunder. Du gillar varierande arbetsuppgifter och kan arbeta både proaktivt och med problemlösning som uppstår här och nu.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-11-08. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Sektionschef Ledningsnät Erik Brekke, tfn 018-727 99 89
Rekryteringsspecialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72 Visa mindre

Energiingenjör

Hållbar Affärsutveckling Är du nyexad ingenjör med intresse för energi- och klimatfrågor? Nu rekryterar vi en energiingenjör. Om tjänsten Som energiingenjör tillhör du vår avdelning Hållbar affärsutveckling. Hållbarhet-, energi- och klimatfrågor är direkt kopplade till vår affär och strategi och som energiingenjör bidrar du i arbetet med våra åtaganden inom Uppsala klimatprotokoll, Länsstyrelsens färdplan för ett hållbart län, Hållbarhetslöften och Fo... Visa mer
Hållbar Affärsutveckling

Är du nyexad ingenjör med intresse för energi- och klimatfrågor? Nu rekryterar vi en energiingenjör.

Om tjänsten
Som energiingenjör tillhör du vår avdelning Hållbar affärsutveckling. Hållbarhet-, energi- och klimatfrågor är direkt kopplade till vår affär och strategi och som energiingenjör bidrar du i arbetet med våra åtaganden inom Uppsala klimatprotokoll, Länsstyrelsens färdplan för ett hållbart län, Hållbarhetslöften och Fossilfritt Sverige. Du rapporterar till avdelningschef för Hållbar affärsutveckling och är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park.

Tjänsten är en heltids visstidsanställning om 12 månader, med möjlighet till förlängning.
Som energiingenjör arbetar du i tätt samarbete med vår energisamordnare med energi- och klimatfrågor på våra anläggningar, men även övergripande för bolaget. Det är en varierande roll där arbetet sker både ute på våra anläggningar och på kontoret.

Arbetsuppgifterna innebär bl.a.:

• Genomföra energikartläggningar på våra anläggningar
• Ta fram förslag på, samt stötta verksamheten vid genomförande av energieffektiviseringsåtgärder
• Bidra i utvecklingen av energi- och klimatfrågor inom verksamheten samt stötta verksamheten vid genomförande av åtgärder inom dessa områden.
• Utföra beräkningar och analyser kopplat till energi- och klimatfrågor.

Kvalifikationer

• Universitets- eller högskoleutbildning inom t.ex. energisystem eller vatten- och miljöteknik eller liknande
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort är ett krav
• Arbetslivserfarenhet inom energi- och klimatområdet är meriterande
• Kunskaper inom livscykelanalys eller beräkningar enligt GHG-protokollet är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du är initiativtagande och självständigt kan strukturera och driva dina ansvarsområden. Då du har många interna och externa kontakter är det viktigt att du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-11-15. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef Hållbar affärsutveckling Mikael Ekhagen, tfn 018-727 18 01
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72 Visa mindre

Guider

Ansök    Jun 11    Uppsala Vatten och Avfall AB    Guide
Vi söker engagerade guider som vill bidra till ett mer hållbart samhälle! Vi på Uppsala Vatten ger barn och vuxna mer kunskaper kring vatten, avlopp och avfallsfrågor. Vi vill inspirera och underlätta för Uppsalaborna att leva mer hållbart och ge kunskap om hur vi får vårt dricksvatten, hur vi tar hand om vårt avloppsvatten och vårt avfall. Nu behöver vi dig som är intresserad och gärna kunnig inom nämnda områden och som har en pedagogisk förmåga att berä... Visa mer
Vi söker engagerade guider som vill bidra till ett mer hållbart samhälle!
Vi på Uppsala Vatten ger barn och vuxna mer kunskaper kring vatten, avlopp och avfallsfrågor. Vi vill inspirera och underlätta för Uppsalaborna att leva mer hållbart och ge kunskap om hur vi får vårt dricksvatten, hur vi tar hand om vårt avloppsvatten och vårt avfall.
Nu behöver vi dig som är intresserad och gärna kunnig inom nämnda områden och som har en pedagogisk förmåga att berätta och visa för barnfamiljer och andra besökare. Vi söker fyra personer som vill guida och bemanna på Pumphuset. Är det du eller någon du känner?
Vi behöver hjälp med det här:
Vi söker fyra personer som kan bemanna och guida under söndagsöppet på Pumphuset, i ett lag av fyra. Ni arbetar i par och bemannar varannan söndag med start september 2021.
Vi söker dig som känner igen dig i det här:
Du har ett genuint intresse för hållbarhet och att förmedla kunskap. Du tar ansvar och kan ta egna initiativ. Du har lätt att prata med nya människor och tycker det är roligt att berätta och visa. Kanske går du en naturvetenskaplig eller pedagogisk utbildning? Det är meriterande om du har kunskap inom något av våra kompetensområden och pedagogisk erfarenhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi vill att du är lyhörd, framsynt och nyfiken.
Det här är vi:
Uppsala Vatten är ett kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, hämtar hushållsavfall, producerar biogas och återvinner avfall. Vi arbetar aktivt för att kommunicera vad vi gör och öka kunskapen om kretslopp och hur man kan leva mer hållbart. Ett sätt för oss att göra det är att ta emot studiebesök på våra anläggningar. Vi visar upp vattenverk, reningsverk, biogasanläggning, avfallsanläggning med deponi samt återvinningscentraler. Vi har också Uppsalas första vattenverk Pumphuset som är ett museum med en interaktiv utställning om vatten och avfall. Under veckodagarna håller vi i bokade besök av framför allt skolklasser, men på söndagar och vissa särskilda tillfällen har vi öppet då allmänhet kan besöka utställningen.
Övriga upplysningar
I denna rekrytering kan olika typer av personlighets- och färdighetstester samt bakgrundskontroll komma att användas som ett komplement i urvalsprocessen.

För närvarande pågår ett arbete med att anpassa bolagets verksamhet till ändrade omvärldsförutsättningar. Detta medför att tjänsten kan komma att inplaceras i säkerhetsklass, viket då innebär att du kan behöva genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).


Har du några frågor är du välkommen att kontakta Stina Bengtsson 018-7279237 eller [email protected] Facklig kontakt är Björn Nilsson, SACO, 018- 727 94 38, Ida Vikström, VISION, 018-7279414, och Anders Ferm, Kommunal, 018-7279498. Visa mindre

HR-specialist inom rekrytering

Rätt person på rätt plats i rätt tid – nu söker vi dig som vill jobba som HR-specialist inom rekrytering och har flera års erfarenhet inom området. Trivs du med varierande arbetsuppgifter, eget ansvar och möjligheten att vara med och förändra och utveckla rekryteringsprocesser? Då kan det vara dig vi söker! Om tjänsten Uppsala växer och så gör även vi. Uppsala Vatten är ett bolag i förändring och HR-sektionen är i högsta grad involverad i detta. Det innebä... Visa mer
Rätt person på rätt plats i rätt tid – nu söker vi dig som vill jobba som HR-specialist inom rekrytering och har flera års erfarenhet inom området. Trivs du med varierande arbetsuppgifter, eget ansvar och möjligheten att vara med och förändra och utveckla rekryteringsprocesser? Då kan det vara dig vi söker!
Om tjänsten
Uppsala växer och så gör även vi. Uppsala Vatten är ett bolag i förändring och HR-sektionen är i högsta grad involverad i detta. Det innebär att vi bland annat har en omfattande rekrytering och har behov av en medarbetare som blir en viktig del i vårt uppdrag att försörja bolaget med rätt kompetens i rätt tid. HR-sektionen inom Uppsala Vatten ska förstärkas med en HR-specialist inom rekrytering och kompetensförsörjning. Befattningen är ny inom bolaget och HR-sektionen. Tjänsten erbjuder dig ett brett uppdrag med en hög grad av påverkan, där du själv får bidra till att utveckla alla typer av frågor inom vår kompetensförsörjning och vara delaktig i att utveckla bolagets HR-arbete.
Tjänsten innebär både operativa och strategiska arbetsuppgifter. Du rapporterar till HR-chef.
Exempel på arbetsuppgifter
Planera för och arbeta operativt med rekrytering av olika roller i bolaget
Ansvara för bolagets rekryteringar vilket innebär operativt och konsultativt stöd till cheferna
Vara delaktig i digitalisering av rekryteringsprocessen
Utveckla och planera inom området attrahera
Arbeta med processer för kompetenskartläggning och kompetensförsörjning och stödja cheferna i framtagande av bemanningsplaner.
Medverka i bolagets nätverk gällande kompetensförsörjning och etablera kontakter med utbildare etc.
Kontinuerligt utvecklingsarbete tillsammans med HR-chef och HR-business partner.

Vem är du?
Du som söker har en beteendevetenskaplig utbildning såsom personalvetare eller liknande alternativt genom arbetslivserfarenhet skaffat dig likvärdiga kunskaper. Du har gedigen erfarenhet av kompetensförsörjning och rekrytering och har i dina roller arbetat brett och självständigt.
Du har goda kunskaper i och intresse av kompetensbaserad rekrytering.
Meriterande är om du har utbildning och vana att jobba med etablerat testverktyg.
Du är van och uppskattar att jobba både operativt och med långsiktiga frågor. Du är trygg i din roll och har erfarenhet av förändringsarbete. Rollen kräver goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Du trivs med ett digitalt och förbättringsorienterat arbetssätt.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och social förmåga eftersom rollen kräver stort mått av samverkan och initiativtagande. För att lyckas i rollen är du en person som motiveras av utveckling och resultat. Du är trygg i din roll och lyhörd och konsultativ i ditt arbetssätt.


Övriga upplysningar: Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma. Fördjupad bakgrundskontroll kommer att genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.
Om bolaget
Tillväxten i regionen samt högt ställda krav på utveckling och innovation sker under Uppsala kommuns tydliga ledarskap som präglas av ett starkt fokus på hållbarhet och klimatomställning, och sker i nära samverkan med länets och regionens offentliga och privata aktörer.
Vi producerar dricksvatten, avleder och omhändertar spillvatten och dagvatten, samlar in hushållsavfall, producerar biogas till kollektivtrafik och privatbilar, levererar biogödsel och slam till jordbruk och omhändertar och sorterar avfall vid vår sorteringsanläggning Hovgården. Vår verksamhet är styrd av speciella lagkrav på vatten-, miljö- och säkerhetsområdet eftersom vi levererar samhällsviktiga tjänster. Även för näringslivet i Uppsala är vi en viktig aktör med många leveranser till företag och integrerad infrastruktur. Visa mindre

Registratorassistent

Uppsala Vatten & Avfall AB ska implementera en digital ärende- och informationshantering och övergå från ett dokumenthanteringssystem till ett annat. Vi söker nu en registratorsassistent som ska förstärka registraturen under övergångsperioden. Det tidigare systemet behöver ses över och diverse dokument diarieföras och arkiveras enligt gällande principer. Arbetsbeskrivning Dina arbetsuppgifter består av att granska, registrera samt arkivera allmänna handlin... Visa mer
Uppsala Vatten & Avfall AB ska implementera en digital ärende- och informationshantering och övergå från ett dokumenthanteringssystem till ett annat.
Vi söker nu en registratorsassistent som ska förstärka registraturen under övergångsperioden. Det tidigare systemet behöver ses över och diverse dokument diarieföras och arkiveras enligt gällande principer.
Arbetsbeskrivning
Dina arbetsuppgifter består av att granska, registrera samt arkivera allmänna handlingar från tidigare dokumenthanteringssystem. Arbetet kommer att utföras i samverkan med registrator, arkivarie, kvalitetssamordnare samt de avdelningar och sektioner som förvarat sina dokument i systemet.
Kvalifikationer
Krav för tjänsten är datorvana och goda kunskaper i det svenska språket.
Det är även meriterande om du har kunskap eller erfarenhet om myndigheters funktion, allmänna handlingar, diarieföring, Public 360 och SharePoint 2019.
Vi söker dig som planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar. Vidare är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har vilja och intresse att hjälpa andra.
Sista ansökningsdag är den 31 maj men intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare än sista ansökningsdag. Visa mindre

Maskinförare till Hovgårdens avfallsanläggning

Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 18 anställda. Vi söker nu 1 stycken lastbilschaufför och maskinförare. Huvuduppgifter Som lastbilschaufför kommer du att köra containrar med material från sortering till mellanlager. Som maskinförare är dina främsta uppg... Visa mer
Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 18 anställda.
Vi söker nu 1 stycken lastbilschaufför och maskinförare.
Huvuduppgifter
Som lastbilschaufför kommer du att köra containrar med material från sortering till mellanlager. Som maskinförare är dina främsta uppgifter att med grävmaskin utrustad med grip sortera ut inkommande avfall i olika fraktioner och med hjullastare skjuta ihop utsorterat material och lasta i containrar.
I tjänsten kommer du medverka i det dagliga arbetet på hela anläggningen där vi hanterar deponi, slam, trä, ris, kompost mm.
Du vårdar och gör mindre underhåll på maskiner och anläggning. Du kommer också ha stor kontakt med våra kunder. Arbetstiden är förlagd till dagtid, snöjour kan förekomma.
Kvalifikationer
Du som söker ska ha C-Kort och YKB. Utbildningsbevis för hjullastare och grävmaskin är meriterande. Erfarenhet att arbeta inom verksamhetsområde eller liknade arbetsuppgifter.
Personliga egenskaper
God samarbetsförmåga och hög ansvarskänsla. Du är praktiskt lagd och lösningsorienterad, har förmåga att arbeta både självständigt och i lag. Vi ser gärna även att du har förmåga till egna initiativ.
Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen.
Kontaktperson
Marcus Pettersson, Gruppchef Hovgården
[email protected], 018-727 92 75. Din ansökan vill vi ha senast 10 april 2021 och den ska innehålla CV och personligt brev. Du ansöker via vår webb: https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/.Om Uppsala Vatten & Avfall
Uppsala stad växer och vi behöver fler medarbetare till vårt uppdrag, att ge kommunens hushåll och företag högkvalitativa tjänster inom VA och avfallshantering. Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten-hantering, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 550 miljoner kr per år och har cirka 240 medarbetare. Visa mindre

Maskinförare till Hovgårdens avfallsanläggning

Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 18 anställda. Vi söker nu 1 stycken lastbilschaufför och maskinförare. Huvuduppgifter Som lastbilschaufför kommer du att köra containrar med material från sortering till mellanlager. Som maskinförare är dina främsta uppg... Visa mer
Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 18 anställda.
Vi söker nu 1 stycken lastbilschaufför och maskinförare.
Huvuduppgifter
Som lastbilschaufför kommer du att köra containrar med material från sortering till mellanlager. Som maskinförare är dina främsta uppgifter att med grävmaskin utrustad med grip sortera ut inkommande avfall i olika fraktioner och med hjullastare skjuta ihop utsorterat material och lasta i containrar.
I tjänsten kommer du medverka i det dagliga arbetet på hela anläggningen där vi hanterar deponi, slam, trä, ris, kompost mm.
Du vårdar och gör mindre underhåll på maskiner och anläggning. Du kommer också ha stor kontakt med våra kunder. Arbetstiden är förlagd till dagtid, snöjour kan förekomma.
Kvalifikationer
Du som söker ska ha C-Kort och YKB. Utbildningsbevis för hjullastare och grävmaskin är meriterande. Erfarenhet att arbeta inom verksamhetsområde eller liknade arbetsuppgifter.
Personliga egenskaper
God samarbetsförmåga och hög ansvarskänsla. Du är praktiskt lagd och lösningsorienterad, har förmåga att arbeta både självständigt och i lag. Vi ser gärna även att du har förmåga till egna initiativ.
Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen.
Kontaktperson
Marcus Pettersson, Gruppchef Hovgården
[email protected], 018-727 92 75. Din ansökan vill vi ha senast 28 april 2021 och den ska innehålla CV och personligt brev. Du ansöker via vår webb: https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/.Om Uppsala Vatten & Avfall
Uppsala stad växer och vi behöver fler medarbetare till vårt uppdrag, att ge kommunens hushåll och företag högkvalitativa tjänster inom VA och avfallshantering. Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten-hantering, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 550 miljoner kr per år och har cirka 240 medarbetare. Visa mindre

Mekaniker till Hovgårdens avfallsanläggning

Om jobbet Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 8 anställda. Från den 1 feb 2021 tog vi över sorteringsverksamheten i egen regi. Vi söker nu 1 mekaniker. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som mekaniker kommer du medverka till att serviceschema följs och att akuts... Visa mer
Om jobbet
Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 8 anställda. Från den 1 feb 2021 tog vi över sorteringsverksamheten i egen regi.
Vi söker nu 1 mekaniker.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som mekaniker kommer du medverka till att serviceschema följs och att akutservice utförs på Hovgårdens maskiner och övrig utrustning. Du kommer arbeta med förebyggande och planerat underhåll samt utföra enklare reparationer på Hovgårdens maskiner, containrar och övrig utrustning, vilket kan innebära enklare svets- och plåtarbeten. Du kommer också medverka i Hovgårdens fastighetsskötsel vilket innebär enklare underhåll samt att göra felanmälan i vårt underhållsystem IDUS.
Kvalifikationer
Relevant gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens inom verksamhetsområdet, B-körkort, heta arbeten, erfarenhet av att svetsa och reparera entreprenadmaskiner.
Meriterande är om du har förarbevis för hjullastare och grävmaskin, svetsutbildning och C-körkortsbehörighet.
Personliga egenskaper
God samarbetsförmåga och hög ansvarskänsla. Du är praktiskt lagd och lösningsorienterad, har förmåga att arbeta både självständigt och i lag. Vi ser gärna även att du har förmåga till egna initiativ.
Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen.
Kontaktperson
Marcus Pettersson, Gruppchef Hovgården [email protected], 018-727 92 75. Din ansökan vill vi ha senast 13 maj 2021 och den ska innehålla CV och personligt brev.
Om Uppsala Vatten & Avfall
Uppsala stad växer och vi behöver fler medarbetare till vårt uppdrag, att ge kommunens hushåll och företag högkvalitativa tjänster inom VA och avfallshantering. Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten-hantering, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 550 miljoner kr per år och har cirka 240 medarbetare. Visa mindre

Driftledare till Hovgårdens avfallsanläggning

Driftsledare Hovgårdens avfallsanläggning Om jobbet Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 8 anställda. Från den 1 feb 2021 kommer vi att ta över sorteringsverksamheten i egen regi. Uppsala vatten och avfall söker nu 1 driftansvarig som kommer ansvara för d... Visa mer
Driftsledare Hovgårdens avfallsanläggning


Om jobbet
Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 8 anställda. Från den 1 feb 2021 kommer vi att ta över sorteringsverksamheten i egen regi.
Uppsala vatten och avfall söker nu 1 driftansvarig som kommer ansvara för den dagliga driften på Hovgårdens avfallsanläggning.
Huvuduppgifter
Som driftansvarig på Hovgårdens avfallsanläggning kommer du ansvara för att leda, fördela och utveckla det dagliga arbetet på anläggningen. Du kommer i nära kontakt med övriga maskinförare se till att den dagliga driften fungerar, både på sorteringsplatta och på övriga anläggningen. Du ansvarar för att säkerhetsföreskrifter för anläggningen efterlevs och att bemanningen är optimal och används effektivt.
Kvalifikationer
Du som söker ska ha B-körkort samt förarbevis för hjullastare och grävmaskin. Du ska också ha erfarenhet av att arbeta inom verksamhetsområdet eller liknade arbetsuppgifter. Meriterande är om du har C-körkortsbehörighet och YKB.
Personliga egenskaper
God samarbetsförmåga och hög ansvarskänsla samt förmåga att leda en grupp framåt. Du är praktiskt lagd och lösningsorienterad samt har förmåga att arbeta både självständigt och i lag. Du bör även ha förmåga att ta egna initiativ.
Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen.
Kontaktperson
Conny Karlsson, Sektionschef Hovgården
[email protected], 018-727 92 74. Din ansökan vill vi ha senast 14 oktober 2020 och den ska innehålla CV och personligt brev. Du ansöker via vår webb: https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/.

Om Uppsala Vatten & Avfall
Uppsala stad växer och vi behöver fler medarbetare till vårt uppdrag, att ge kommunens hushåll och företag högkvalitativa tjänster inom VA och avfallshantering. Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten-hantering, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 550 miljoner kr per år och har cirka 240 medarbetare. Visa mindre

Sommarjobb inom vattenlaboratoriet, biogas- spillvatten- och dricksvatten

Vill du jobba hos oss i sommar? Vi söker sommarvikarier till våra verksamheter. Om du är motiverad, har en positiv inställning och är på jakt efter ett roligt och utmanande sommarjobb kan du vara den som vi söker. Vi söker sommarjobbare inom drift, anläggningsskötsel, vattenprovtagning och laboratorietjänster. Läs mer på https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/. Där finns alla tjänster att söka. Visa mer
Vill du jobba hos oss i sommar? Vi söker sommarvikarier till våra verksamheter. Om du är motiverad, har en positiv inställning och är på jakt efter ett roligt och utmanande sommarjobb kan du vara den som vi söker.


Vi söker sommarjobbare inom drift, anläggningsskötsel, vattenprovtagning och laboratorietjänster.
Läs mer på https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/. Där finns alla tjänster att söka. Visa mindre

Maskinförare till Hovgårdens avfallsanläggning

Maskinförare Hovgårdens avfallsanläggning Om jobbet Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 8 anställda. Från den 1 feb 2021 kommer vi att ta över sorteringsverksamheten i egen regi. Vi söker nu 6 stycken maskinförare och en lastbilschaufför. Huvuduppgifter S... Visa mer
Maskinförare Hovgårdens avfallsanläggning
Om jobbet
Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 8 anställda. Från den 1 feb 2021 kommer vi att ta över sorteringsverksamheten i egen regi.
Vi söker nu 6 stycken maskinförare och en lastbilschaufför.
Huvuduppgifter
Som maskinförare är dina främsta uppgifter att med grävmaskin utrustad med grip sortera ut inkommande avfall i olika fraktioner och med hjullastare skjuta ihop utsorterat material och lasta i containrar. Som lastbilschaufför kommer du att köra containrar med material från sortering till mellanlager.
I båda tjänsterna kommer du medverka i det dagliga arbetet på hela anläggningen där vi hanterar deponi, slam, trä, ris, kompost mm.
Du vårdar och gör mindre underhåll på maskiner och anläggning. Du kommer också ha stor kontakt med våra kunder. Arbetstiden är förlagd till dagtid, snöjour kan förekomma.
Kvalifikationer
Du som söker ska ha B-körkort (C-Kort och YKB för lastbilstjänsten), förarbevis för hjullastare och grävmaskin. Erfarenhet att arbeta inom verksamhetsområde eller liknade arbetsuppgifter.
Personliga egenskaper
God samarbetsförmåga och hög ansvarskänsla. Du är praktiskt lagd och lösningsorienterad, har förmåga att arbeta både självständigt och i lag. Vi ser gärna även att du har förmåga till egna initiativ.
Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen.
Kontaktperson
Conny Karlsson, Sektionschef Hovgården
[email protected], 018-727 92 74. Din ansökan vill vi ha senast 14 oktober 2020 och den ska innehålla CV och personligt brev. Du ansöker via vår webb: https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/.Om Uppsala Vatten & Avfall
Uppsala stad växer och vi behöver fler medarbetare till vårt uppdrag, att ge kommunens hushåll och företag högkvalitativa tjänster inom VA och avfallshantering. Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten-hantering, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 550 miljoner kr per år och har cirka 240 medarbetare. Visa mindre

Mekaniker/fastighetsskötare till Hovgårdens avfallsanläggning

Mekaniker/ fastighetsskötare Hovgårdens avfallsanläggning Om jobbet Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 8 anställda. Från den 1 feb 2021 kommer vi att ta över sorteringsverksamheten i egen regi. Vi söker nu 2 mekaniker/fastighetsskötare. Huvudsakliga arbet... Visa mer
Mekaniker/ fastighetsskötare Hovgårdens avfallsanläggning
Om jobbet
Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 8 anställda. Från den 1 feb 2021 kommer vi att ta över sorteringsverksamheten i egen regi.
Vi söker nu 2 mekaniker/fastighetsskötare.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som mekaniker/ fastighetsskötare kommer du medverka till att serviceschema följs och att akutservice utförs på Hovgårdens maskiner, fastigheter och övrig utrustning. Du kommer arbeta med förebyggande och planerat underhåll samt utföra enklare reparationer på Hovgårdens maskiner, containrar och övrig utrustning, vilket kan innebära enklare svets- och plåtarbeten. Du kommer också ansvara för Hovgårdens fastigheter vilket inkluderar att göra felanmälan i vårt underhållsystem IDUS.
Kvalifikationer
Relevant gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens inom verksamhetsområdet, B-körkort, heta arbeten, erfarenhet av att svetsa och reparera entreprenadmaskiner.
Meriterande är om du har förarbevis för hjullastare och grävmaskin, svetsutbildning och C-körkortsbehörighet.
Personliga egenskaper
God samarbetsförmåga och hög ansvarskänsla. Du är praktiskt lagd och lösningsorienterad, har förmåga att arbeta både självständigt och i lag. Vi ser gärna även att du har förmåga till egna initiativ.
Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen.
Kontaktperson
Conny Karlsson, Sektionschef Hovgården
[email protected], 018-727 92 74. Din ansökan vill vi ha senast 14 oktober 2020 och den ska innehålla CV och personligt brev. Du ansöker via vår webb: https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/.


Om Uppsala Vatten & Avfall
Uppsala stad växer och vi behöver fler medarbetare till vårt uppdrag, att ge kommunens hushåll och företag högkvalitativa tjänster inom VA och avfallshantering. Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten-hantering, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 550 miljoner kr per år och har cirka 240 medarbetare. Visa mindre

ADR-chaufför/miljötekniker till mellanlagringsstation för farligt avfall

Uppsala Vatten är ett kommunalt bolag med ca 240 medarbetare. Vi arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Till vårt förfogande finns bland annat femton vattenverk, tretton reningsverk, en modern avfallsanläggning med deponi samt en biogasanläggning som producerar drivmedel till bilar och bussar. Farligt... Visa mer
Uppsala Vatten är ett kommunalt bolag med ca 240 medarbetare. Vi arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Till vårt förfogande finns bland annat femton vattenverk, tretton reningsverk, en modern avfallsanläggning med deponi samt en biogasanläggning som producerar drivmedel till bilar och bussar.
Farligt avfall ingår i sektionen Återvinningscentraler med ca 20 medarbetare.
Bakgrund
Idag hanterar vi hela kedjan för farligt avfall som kommer från hushållen. Inhämtning sker på de åtta återvinningscentralerna i och runt Uppsala samt även med en mobil Farligt Avfall-lastbil vissa veckor på året. Sedan sker sortering, mellanlagring och beställning av vidaretransport till destruktion.
Arbetsuppgifter
Arbetet som specialbilförare är omväxlande och innehåller mycket annat än att köra lastbil. Arbetet utgår från vår mellanlagringsstation som ligger på Almungevägen mellan rondellerna på gamla och nya E4:an. Specialbilförarna roterar mellan att hämta in farligt avfall och att arbeta på mellanlagringsstationen. Vid inhämtningen av det farliga avfallet ingår klassificering, emballering, dokumentation och transport enligt gällande regler. Arbetet på stationen innebär hällning av kemikalier, bokning av transporter, lastning och lossning av gods, beställning av varor samt skötsel av tekniska anordningar och bil.
Krav
Du som söker ska ha C-körkort samt yrkesförarintyg . Har du dessutom utbildning/förarbevis för att köra hjullastare så är det en fördel.
Då hantering av farligt avfall är styrt av lagar och regler som kräver dokumentation så ser vi att du är trygg i att använda dator samt att du är systematisk och noggrann.
En längre erfarenhet av kemiarbete eller annat arbete där man möter kemikalier är till en fördel.
Vi vill att du ska vara flexibel och hjälpsam i ditt sätt samt ha ett tekniskt intresse för att hitta lösningar.
Vi ser att du har en positiv inställning och ser lösningar istället för problem. Att hugga i är något du gillar.
Då arbetsgruppen är liten så värdesätter vi högst god samarbetsförmåga samt personkemin med övriga i arbetsgruppen..
Vid Uppsala Vatten tillämpas individuell lönesättning.
Kontaktperson
Tobias Linnesköld, Sektionschef ÅVC, 018-727 93 63
Sista ansökningsdag är 2020-06-13. Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. ADR-
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Du ansöker via vår webbplats https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/ Visa mindre

Drifttekniker till Biogasanläggningen

Uppsala Vatten och Avfall AB ansvarar bland annat för hantering av hushållsavfallet i Uppsala kommun. Till avfallsavdelningen söker vi nu drifttekniker med mekaniskt kunnande till biogassektionen. Biogassektionen producerar biogas av matavfallet och förser stora delar av stadsbussarna med drivmedel. Arbetsuppgifter Det är en processindustri som är tekniskt avancerad och innehåller mycket varierande uppgifter vilket gör arbetet omväxlande. Den dagliga d... Visa mer
Uppsala Vatten och Avfall AB ansvarar bland annat för hantering av hushållsavfallet i Uppsala kommun. Till avfallsavdelningen söker vi nu drifttekniker med mekaniskt kunnande till biogassektionen. Biogassektionen producerar biogas av matavfallet och förser stora delar av stadsbussarna med drivmedel.
Arbetsuppgifter
Det är en processindustri som är tekniskt avancerad och innehåller mycket varierande uppgifter vilket gör arbetet omväxlande. Den dagliga driften innefattar mottagning och bearbetning av matavfall i processanläggningen samt hela kedjan till försäljning av färdig fordonsgas. Det innebär driftövervakning av våra anläggningar, process-, gasuppgradering-samt tankstationsanläggningar. Utöver det kommer du att arbeta med underhåll och reparation av kompressorer, pumpar och maskiner samt städ och rutinadministration. Truck och lastmaskinsarbete ingår några timmar per vecka
Kvalifikationer
Som person är du serviceinriktad och mångsysslare inom det tekniska området kombinerat med intresse att lära sig. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Du trivs och vill vara delaktig i en verksamhet som är under utveckling och stimuleras av en roll där du förväntas ta egna initiativ och uppfattar nya problem som stimulerande utmaningar. Du skall ha en gymnasieutbildning med någon teknisk inriktning och ha förmåga att sätta dig in i olika tekniska system såsom maskin, pneumatik, och automatik. Alternativt har du motsvarande kompetens från arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av svetsning och mekaniskt underhåll är starkt meriterande, truck och lastmaskin utbildar vi dig på. B-körkort är ett krav.
Normalarbetstiden är 07:00-16:00 med kvällsarbete var femte vecka 13:00-22:00, och beredskap var sjunde vecka dygnet runt, då du har ansvaret för alla anläggningar utanför kontorstid, vilket kräver inställelsetid på max 45 min.


Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen.


För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.


Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning


Mer information
Mer information om tjänsten lämnas av Lennart Nordin, , på telefon 018-727 93 71 . Tillträde efter överenskommelse.


Din ansökan vill vi ha snarast men dock senast 2020-09-25. Ansökan innehållande personligt brev och CV skickas via länk på hemsidan https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/ Visa mindre

Avfallsplanerare till Uppsala Vatten och Avfall AB

Avfallsplanerare till Uppsala Vatten och Avfall AB  Brinner du för cirkulär ekonomi? Vill du vara med att planera och driva samhällsutvecklingen i Uppsala? Planeringsavdelningen på Uppsala Vatten rekryterar nu en person med ett starkt driv och ett högt engagemang av miljö- och klimatfrågor. Planeringsavdelningen inom Uppsala Vatten och Avfall AB arbetar brett med avfalls- och VA-frågor, med allt från långsiktiga strategiska utredningar till mer konkret... Visa mer
Avfallsplanerare till Uppsala Vatten och Avfall AB


 Brinner du för cirkulär ekonomi? Vill du vara med att planera och driva samhällsutvecklingen i Uppsala? Planeringsavdelningen på Uppsala Vatten rekryterar nu en person med ett starkt driv och ett högt engagemang av miljö- och klimatfrågor.


Planeringsavdelningen inom Uppsala Vatten och Avfall AB arbetar brett med avfalls- och VA-frågor, med allt från långsiktiga strategiska utredningar till mer konkreta utredningar av nya anläggningar. Vi är en naturlig samarbetspartner då staden växer och ansvarar för avfalls-, och VA-frågor i den fysiska planeringen.


Vad erbjuder Uppsala Vatten & Avfall dig?
En varierande och utvecklande roll där du blir viktig del i teamet. Vi uppmuntrar till dina egna idéer, eftersom vi ständigt vill bli bättre och värnar om att jobba utifrån en hög integritet. Det är såklart också viktigt att du trivs hos oss och att du har kul på jobbet!

Du får vara med och forma morgondagens Uppsala! Att jobba hos Uppsala Vatten och Avfall AB innebär att vara i en framtidsbransch och att vara delaktig i att utveckla och säkerställa de mest grundläggande och absolut nödvändiga funktionerna i ett hållbart Uppsala.


Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som drivs av samhällsutveckling och har ett högt engagemang och strategiskt tänk kopplat till hållbarhet, miljö och cirkulär ekonomi. Bolaget siktar på att vara ledande och drivande inom avfallsområdet och anställer därför en avfallsplanerare som är framåtblickande och företagsam.
Du är ansvarig att ta fram ny avfallsplan som du gör tillsammans med avfallsavdelningen. Du initierar och driver olika utvecklingsprojekt som berör hela avfallskedjan kopplat till avfallsplanen. Du är också delaktig i projekt som drivs av kommunen, exempelvis avfallshantering inom exploateringsområden eller hållbarhetsprojekt.
Anställningen är på heltid tillsvidare och inleds med sex månaders provtjänstgöring
Ansvarsområde
·        Ansvara för att ta fram ny avfallsplan och dess föreskrifter
·        Ansvara och driva utredningar samt innovation- och utvecklingsprojekt inom avfallsområdet.
·        Genomföra utvecklingsprojekt tillsammans med kommun tex. öka utsortering, minimera avfallet högre upp i kedjan, utveckla hämtning etc
·        Utveckla avfallsområdet inom detaljplanering. Vid behov delta i förvaltningsövergripande projektgrupper.


Omvärldsbevakning inom området och nätverkande är viktigt för att ständigt utveckla avfallsområdet.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning alternativt annan utbildning i kombination med relevant arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har minst fem års erfarenhet av arbete inom avfallsområdet.
Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta med flera olika kompetenser, från experter till strategiska planerare. Är du bekant med den kommunala planeringsprocessen enligt Plan- och bygglagen är det meriterande.
Som person är du ansvarstagande och självständig och kan på ett strukturerat sätt leda projekt fram till beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet som initiativförmåga och strategiskt tänkande. Du är transparent, lyhörd och kommunikativ och har god förmåga att skapa och utveckla goda relationer såväl inom som utom den egna verksamheten. Då kommunikation, både muntlig och skriftlig, är en viktig del i rollen vill vi att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska. 


Övriga upplysningar
I denna rekrytering kan olika typer av personlighets- och färdighetstester samt bakgrundskontroll komma att användas som ett komplement i urvalsprocessen.  
För närvarande pågår ett arbete med att anpassa bolagets verksamhet till ändrade omvärldsförutsättningar. Detta medför att tjänsten kan komma att inplaceras i säkerhetsklass, viket då innebär att du kan behöva genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Visa mindre

Serviceinriktad handläggare till Planering Nät

Serviceinriktad handläggare till Planering Nät Arbetsbeskrivning Gillar du att få saker gjorda? Vill du vara med och bidra när Uppsala utvecklas? Vi söker dig som vill bli en del av vår trevliga grupp och delta i utvecklingen av Uppsala Vattens verksamhet. Sektion Planering Nät inom avdelningen VA-Nät arbetar med att förvalta och utveckla vårt VA-ledningsnät. Vi söker dig som vill vara en del av vår arbetsgrupp om 13 medarbetare i vårt arbete med att bidra... Visa mer
Serviceinriktad handläggare till Planering Nät
Arbetsbeskrivning
Gillar du att få saker gjorda? Vill du vara med och bidra när Uppsala utvecklas? Vi söker dig som vill bli en del av vår trevliga grupp och delta i utvecklingen av Uppsala Vattens verksamhet.
Sektion Planering Nät inom avdelningen VA-Nät arbetar med att förvalta och utveckla vårt VA-ledningsnät. Vi söker dig som vill vara en del av vår arbetsgrupp om 13 medarbetare i vårt arbete med att bidra till hållbara VA-lösningar i ett växande Uppsala.
I rollen arbetar du med att hantera frågor och förmedla information om våra VA-ledningsnät. Du arbetar till stor del självständigt men samverkar också med kollegor inom sektionen och bolaget. Tillsammans löser vi uppgifter och utvecklar verksamheten.


Ansvarområde
Du deltar i arbetet att hantera och fördela inkommande frågor från kund med fokus på information om våra VA-ledningsnät. Du förmedlar information om vårt VA-ledningsnät och fungerar som ansvarig för leverans av kartunderlag till interna och externa intressenter.


Du svarar för information som lämnas via tjänsten Ledningskollen och för hantering av kommunens internremiss för grävarbeten i närheten av VA-ledningsnätet. Du administrerar ansökningar av grävtillstånd för Uppsala Vattens egna arbeten. Arbetet utförs till stor del i verktygen ArcGIS och i AutoCad. I tjänsten ingår dokumentation av ärenden och diarieföring. Tillsammans med dina kollegor arbetar du med att förbättra och förenkla våra arbetssätt.


Personliga egenskaper
Som person är du serviceinriktad och strukturerad. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift samt inger förtroende och skapar goda relationer. God förmåga att samarbeta är en förutsättning då arbetet innebär många kontakter inom bolaget och kommunen samt med fastighetsägare, konsulter och andra externa intressenter.


Du är nyfiken och lyhörd och vill lära nytt.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av ärendehantering och kundkontakter. Genomförda studier inom geografiska informationssystem, GIS, är en stor fördel liksom relevant arbetslivserfarenhet från VA-branschen eller annan ledningsägares verksamhet. Kompetens inom ArcGIS eller andra GIS-verktyg samt CAD-verktyg är en starkt meriterande.
Du har god teknisk förståelse och ett intresse för kartor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Ansökan
Omfattning: Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.

Sista ansökningsdag: 2020-03-02.

Har du frågor är du välkommen att kontakta sektionschef Elin Jansson, [email protected], 018-727 93 18.
Facklig kontakt: Anders Nilsson, Akademikerföreningen 018-727 92 92


För att ansöka skickar du in ett cv och personligt brev via vår webbsida: https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/
Vänta inte med att skicka in din ansökan då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.


För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Bakgrundskontroll komma att användas som ett komplement i urvalsprocessen. För närvarande pågår ett arbete med att anpassa bolagets verksamhet till ändrade omvärldsförutsättningar. Detta medför att tjänsten kan komma att inplaceras i säkerhetsklass, viket då innebär att du kan behöva genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).
Vad erbjuder Uppsala Vatten dig?
En varierande och utvecklande roll där du blir viktig del i teamet. Vi uppmuntrar idéer, eftersom vi ständigt vill bli bättre och värnar om att jobba utifrån en hög integritet. Det är såklart också viktigt att du trivs hos oss och att du har kul på jobbet!

Du får vara med och forma morgondagens Uppsala! Att jobba hos Uppsala Vatten och Avfall AB innebär att vara i en framtidsbransch och att vara delaktig i att utveckla och säkerställa de mest grundläggande och absolut nödvändiga funktionerna i ett hållbart Uppsala.

Om Uppsala Vatten
Uppsala stad växer och vi behöver fler medarbetare till vårt uppdrag, att ge kommunens hushåll och företag högkvalitativa tjänster inom VA och avfallshantering. Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle.
Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvattenhantering, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 550 miljoner kr per år och har cirka 230 medarbetare.
Uppsala Vatten ger dig rent vatten och smarta kretslopp i ett växande Uppsala. 
https://www.uppsalavatten.se Visa mindre

Sommarvikarierande maskinförare

Sommarvikarierande maskinförare till Hovgårdens Avfallsanläggning Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 8 anställda. Vi söker en sommarvikarierande maskinförare. Arbetet som maskinförare på Hovgården är omväxlande och innehåller också mycket annat än a... Visa mer
Sommarvikarierande maskinförare till Hovgårdens Avfallsanläggning


Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av 8 anställda. Vi söker en sommarvikarierande maskinförare.


Arbetet som maskinförare på Hovgården är omväxlande och innehåller också mycket annat än att bara köra lastmaskin. Som maskinförare har du olika arbetsuppgifter på anläggningen då vi hanterar askor, kompost, slam, deponi, trä och ris. Du vårdar och gör även mindre underhåll på anläggningen och de maskiner som finns här. Du kommer ha många kontakter med våra kunder. Tunga lyft kan förekomma i arbetet. Arbetstiden är förlagd till dagtid.


Du som söker ska ha B-körkort, tillgång till egen bil och vana att framföra hjullastare, samt förarbevis för hjullastare. Som person du ska vara strukturerad, ansvarstagande och ordningsam. Eftersom sektionen är liten ställs stora krav på dig när det gäller samarbete och kommunikation. Ditt agerande gentemot våra kunder är affärsmässigt. Stor vikt kommer att läggas på den personliga lämpligheten.


För mer information vänder du dig till Conny Karlsson, sektionschef för Hovgårdens Avfallsanläggning på 018-727 92 74. Din ansökan innehållande ett personligt brev och CV lämnar du på vår webbsida: https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/. Vi intervjuar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dock ska den ha inkommit till oss 2020-05-31. Visa mindre

Ingenjör till vår avfallsanläggning

Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 500 miljoner kr per år och har cirka 230 medarbetare. Kvalifikationer Vi tror att du som söker har en akademisk utbildning och är ingenjör... Visa mer
Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 500 miljoner kr per år och har cirka 230 medarbetare.

Kvalifikationer
Vi tror att du som söker har en akademisk utbildning och är ingenjör. Kravet på utbildning kan ersättas med lång arbetslivserfarenhet inom området.

Vi ser gärna att du har något eller några års relevant arbetslivserfarenhet men vi välkomnar även sökande som kommer direkt från högskola/universitet. Du har ett intresse för miljö och teknik och är inte främmande för att arbeta praktiskt. Vidare ska du ha en god förmåga att uttrycka dig i skrift, främst på svenska. Har du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter så är detta naturligtvis meriterande.
B-körkort är ett krav.

Som person ska du vara strukturerad och en god administratör. Du kommer att ha kontakt med entreprenörer och kunder och det kräver att du är en god kommunikatör som kan företräda bolaget på ett professionellt och tydligt sätt. Arbetsuppgifterna har en stor vidd och omfattar allt från att lösa små praktiska problem till att arbeta med långsiktig utveckling. Detta kräver att du är flexibel och kan växla mellan dessa olika uppgifter. Då du kommer att arbeta i en liten grupp värdesätter vi god samarbetsförmåga, samtidigt som vissa uppgifter kräver att du är självständig och kan fatta egna beslut.

Uppsala Vatten och Avfall AB ansvarar bland annat för hantering och återvinning av grov- och industriavfall. Då vår nuvarande ingenjör går vidare till nya utmaningar inom bolaget, söker vi dig som vill jobba med drift- och utvecklingsfrågor. Trivs du lika bra med skiftnyckeln i handen som vid skrivbordet och drivs av miljö och teknik? Då kan det vara dig vi söker! Tjänsten är placerad på Hovgårdens avfallsanläggning i Uppsala.

Arbetsuppgifter
Som ingenjör på Hovgården kommer du att, tillsammans med sektionschefen, hantera både operativa och strategiska utvecklingsfrågor. du kommer bl.a. att arbeta med mottagningskontroller, bedömning av vilka avfallsslag som kan tas emot, utveckling av rutiner, drift av vårt reningsverk, dokumentering, provtagning samt utvecklingsprojekt.

Uppföljning av verksamheten och praktisk problemlösning är centrala delar i arbetet, liksom att hantera förfrågningar från våra kunder. Det är en liten sektion vilket innebär att du ibland kan behöva sitta i vår mottagning och väga in lastbilar som levererar avfall.

På Hovgården är ingen dag den andra lik och skrivbordsarbete varvas med arbete i fält. Vill du ha ett arbete där du arbetar tätt inpå drift och får direkt återkoppling? Då är den här tjänsten något för dig. Visa mindre

Vågoperatör till Hovgårdens avfallsanläggning

Vågoperatör till Hovgårdens Avfallsanläggning Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av sju anställda. På anläggningen finns även två entreprenörer, totalt arbetar runt 15-20 på anläggningen. Du kommer att arbeta med att ta emot och registrera de fordon som k... Visa mer
Vågoperatör till Hovgårdens Avfallsanläggning


Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av sju anställda. På anläggningen finns även två entreprenörer, totalt arbetar runt 15-20 på anläggningen.
Du kommer att arbeta med att ta emot och registrera de fordon som kommer för att lämna avfall på anläggningen samt registrering av nya kunder. Du kommer även att hantera mottagningsfrågor och vara den första kontakten med besökande på anläggningen.
Arbetet innebär också ett tätt samarbete med kundservice och ekonomiavdelningen. Rollen innebär också att vara ett stöd för våra kunder.
Arbetstiden är förlagd till dagtid. Anläggningen är öppen vardag 06:30-17:30 förutom fredag då vi stänger 16:00.
Du som söker har en positiv attityd och tycker om att lära dig nya saker. Eftersom att du har den första kontakten med våra kunder vill vi att du har en god kommunikativ och social förmåga. Goda kunskaper i svenska och engelska samt har en god datorvana då registrering sker i vårt vågsystem.
Du har en genomförd gymnasieutbildning. Eftersom att anläggningen är förlagd utanför Uppsala ser vi gärna att du som söker har B-körkort. Stor vikt kommer att läggas på den personliga lämpligheten.
Övriga upplysningar
I denna rekrytering kan olika typer av personlighets- och färdighetstester samt bakgrundskontroll komma att användas som ett komplement i urvalsprocessen. 
För närvarande pågår ett arbete med att anpassa bolagets verksamhet till ändrade omvärldsförutsättningar. Detta medför att tjänsten kan komma att inplaceras i säkerhetsklass, viket då innebär att du kan behöva genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585).
Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.
För mer information vänder du dig till Conny Karlsson, sektionschef för Hovgårdens Avfallsanläggning på 018-727 92 74. Din ansökan innehållande ett personligt brev och CV vill vi ha senast 20 november 2019.  Din ansökan lämnar du via vår webbsida: https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/
Om bolaget
Uppsala Vatten och Avfall har en tydlig inriktning mot hållbara lösningar för infrastrukturen i Uppsala kommun. Som anställd på Uppsala Vatten och Avfall har du möjlighet att påverka invånarna i Uppsala i sitt vardagliga liv. Vi är ett kommunalt bolag med drygt 200 medarbetare som arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr. Läs mer: www.uppsalavatten.se Visa mindre

Utredningsingenjör-Projektledare till vår avfallsavdelning

Utredningsingenjör – projektledare till vår avfallsavdelning Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, hämtar hushållsavfall, producerar biogas och återvinner avfall. I en tillväxtregion där allt fler väljer att bo växer även den kommunala VA- och avfallshanteringen. För att möta utmaningarna så växer också vi som bolag och vi är samtidigt in... Visa mer
Utredningsingenjör – projektledare till vår avfallsavdelning


Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, hämtar hushållsavfall, producerar biogas och återvinner avfall. I en tillväxtregion där allt fler väljer att bo växer även den kommunala VA- och avfallshanteringen. För att möta utmaningarna så växer också vi som bolag och vi är samtidigt inne i ett mycket positivt och spännande utvecklingsarbete, Det är tufft men roligt och ställer krav på oss att vi kan utföra vårt uppdrag dagligen men också att vi står redo att möta framtidens utmaningar och krav på både utveckling och innovation.
Avfallsavdelningen har fyra sektioner: Hovgårdens avfallsanläggning, återvinningscentraler, biogas och hushållsavfallssektionen. Var och en med egna organisationer och chefer. Som utredningsingenjör-projektledare tillhör du hushållsavfallsektionen.
Avfallsavdelningen inom Uppsala Vatten & Avfall AB och planerar och utför hantering av hushållsavfall för Uppsala kommun. Avdelningen jobbar med allt från planering och utveckling av insamlingssystem, drift av egna avfallsanläggningar, till insamling av avfall och avfallets miljöpåverkan. Vi utvecklar vår verksamhet för att uppnå högre kundnytta, större miljönytta och siktar mot målet att bli ledande inom kommunal avfallshantering.
Jobbet
Som utredningsingenjör och projektledare inom hushållsavfallssektionen har du en viktig samordnade roll inom sektionen, avfallsavdelningen och kommunen. Du kommer in i precis rätt tid då framtagandet av ny avfallsplan påbörjas under 2020. Uppsala kommuns avfallsplan tas fram av Uppsala Vattens planeringsavdelning men du deltar aktivt i framtagandet för att sedan ansvara för avfallsplanens genomförande.
Med utgångspunkt i avfallsplanens övergripande perspektiv har du en viktig roll i att samordna avfallsverksamhetens olika delar. Du ser den stora bilden och hjälper dina kollegor att hitta rätt riktning.
I rollen som utredningsingenjör och ansvarig för avfallsplanen arbetar du systematiskt med omvärldsbevakning, statistik, rapporter och analyser till stöd för verksamhetens utveckling.
Du arbetar även som projektledare och driver olika typer av avfallsprojekt och upphandlingar för att utveckla avfallsverksamheten. I rollen som projektledare får du från dag ett på Uppsala Vatten ta över det pågående projektet för införande av papperspåsar för insamling av matavfall I Uppsala och bidra till minskad plastanvändning inom kommunen.
Dina tidigare erfarenheter
* Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens inom verksamhetsområdet
* Projektledarutbildning och /eller erfarenhet av att driva projekt.
* Utbildning inom och erfarenhet av projektledning är meriterande
Vem är du?
För att trivas och passa som utredningsingenjör är du en person med engagemang och är genuint intresserad av miljö- och klimatfrågor. Du har god samarbetsförmåga och är ödmjuk och lyhörd. Du arbetar strukturerat och målinriktat tillsammans med andra. Din roll är att på ett effektivt sätt slutföra projekt och gå vidare till nästa.
Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Vi har mycket spännande framför oss och du behövs här!
Övriga upplysningar
I denna rekrytering kan olika typer av personlighets- och färdighetstester samt bakgrundskontroll komma att användas som ett komplement i urvalsprocessen. 
 
För närvarande pågår ett arbete med att anpassa bolagets verksamhet till ändrade omvärldsförutsättningar. Detta medför att tjänsten kan komma att inplaceras i säkerhetsklass, viket då innebär att du kan behöva genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.


Frågor om tjänsten: Fredrik Karlsson, avfallschef, tel. 018 – 727 91 62.
Fackliga ombud: Anders Nilsson, Akademikerföreningen, 018 - 727 92 92.
Din ansökan, innehållande CV och personligt brev vill vi ha senast 2019-11-30. Din ansökan gör du på vår webbsida https://www.uppsalavatten.se/om-oss/foretaget/jobba-hos-oss/


Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är ute så vänta inte med att skicka in din ansökan!
Uppsala Vatten och Avfall är ett kommunalt bolag med cirka 220 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr. www.uppsalavatten.se Visa mindre

Driven utredningsingenjör till Planering Nät

Driven utredningsingenjör till Uppsala Vatten Är du en problemlösare? Vill du vara med när Uppsala växer och verksamheten utvecklas? Vi söker dig som vill vara med i vår utveckling. Uppsala växer och VA-anläggningen byggs ut och förnyas. Våra arbetsmetoder och verktyg förändras och förbättras för att på bästa vis bidra till ett hållbart samhälle. Som utredningsingenjör hos Planering Nät blir du en del av vår arbetsgrupp med uppdraget att utveckla och förva... Visa mer
Driven utredningsingenjör till Uppsala Vatten
Är du en problemlösare? Vill du vara med när Uppsala växer och verksamheten utvecklas?
Vi söker dig som vill vara med i vår utveckling. Uppsala växer och VA-anläggningen byggs ut och förnyas. Våra arbetsmetoder och verktyg förändras och förbättras för att på bästa vis bidra till ett hållbart samhälle. Som utredningsingenjör hos Planering Nät blir du en del av vår arbetsgrupp med uppdraget att utveckla och förvalta hållbara VA-lösningar för Uppsala.
Tjänsten
Som utredningsingenjör på Planering Nät arbetar du med utveckling och förvaltning av våra vatten- och avloppsystem och våra dagvattenanläggningar.
I denna roll svarar du för att driva arbete kring mätning och databearbetning av mätdata på VA-nät.
Du kommer att ha en viktig roll i arbetet med utveckling och förvaltning av våra dagvattenanläggningar.
Du arbetar tillsammans med andra med utredningar och förstudier för ny- och ombyggnation av VA-nät för att möjliggöra utvecklingen av Uppsala. Fokus är på att möjliggöra de ur såväl hållbarhets som ekonomiskt perspektiv bästa lösningarna. Du följer projekten hela vägen och fungerar som stöd för vår projektavdelning vid projektering och genomförande. Du stöttar i frågor kopplat till anslutningar.


Kvalifikationer
Du har utbildning som ingenjör alternativt relevant arbetslivserfarenhet och några års erfarenhet från liknande verksamhet. Du har erfarenhet av planering, utredning, projektledning eller projektering av infrastruktur. Kunskap om VA-branschen från kommunal eller privat verksamhet är en stor fördel. Erfarenhet av mätning och mätdatahantering är starkt meriterande.
Som person är du driven och analytisk med god teknisk förståelse. Du har förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. För att lyckas i tjänsten behöver du ha god kommunikativ förmåga. Du skapar och utvecklar goda relationer samt uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Som utredningsingenjör arbetar du externt och internt, vilket ställer krav på flexibilitet, samarbetsförmåga och en förståelse för olika funktioner i och utanför organisationen.
Ansökan
Ansökan gör du via vår webbsida: http://www.uppsalavatten.se/om-oss/uppsala-vatten/jobba-hos-oss/
Urval och intervjuer kan ske löpande. Din ansökan vill vi ha senast den 31 oktober 2019. Ansökan ska innehålla personligt brev och cv. Frågor om tjänsten besvaras av Elin Jansson, sektionschef på Planering Nät, [email protected],  018-727 9318 .
Om bolaget
Uppsala Vatten och Avfall har en tydlig inriktning mot hållbara lösningar för infrastrukturen i Uppsala kommun. Som anställd på Uppsala Vatten och Avfall har du möjlighet att påverka invånarna i Uppsala i sitt vardagliga liv. Vi är ett kommunalt bolag med drygt 200 medarbetare som arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr. Läs mer: www.uppsalavatten.se Visa mindre

Vikarierande verksamhetsutvecklare till Avfallsavdelningen

Vikarierande verksamhetsutvecklare till AvfallsavdelningenVi söker en vikarie till vår avfallsavdelningUppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, hämtar hushållsavfall, producerar biogas och återvinner avfall. I en tillväxtregion där allt fler väljer att bo växer även den kommunala VA- och avfallshanteringen. För att möta utmaningarna så växer o... Visa mer
Vikarierande verksamhetsutvecklare till AvfallsavdelningenVi söker en vikarie till vår avfallsavdelningUppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, hämtar hushållsavfall, producerar biogas och återvinner avfall. I en tillväxtregion där allt fler väljer att bo växer även den kommunala VA- och avfallshanteringen. För att möta utmaningarna så växer också vi som bolag och vi är samtidigt inne i ett mycket positivt och spännande utvecklingsarbete, Det är tufft men roligt och ställer krav på oss att vi kan utföra vårt uppdrag dagligen men också att vi står redo att möta framtidens utmaningar och krav på både utveckling och innovation.Avfallsavdelningen har fyra sektioner: Hovgårdens avfallsanläggning, återvinningscentraler, biogas och hushållsavfallssektionen. Var och en med egna organisationer och chefer. Som verksamhetsutvecklare tillhör du tillsammans med en miljöcontroller avdelningens stab. Avfallsavdelningen på Uppsala Vatten & Avfall AB och planerar och utför hantering av hushållsavfall för Uppsala kommun. Avdelningen jobbar med allt från planering och utveckling av insamlingssystem, drift av egna avfallsanläggningar, till insamling av avfall och avfallets miljöpåverkan. Vi utvecklar vår verksamhet för att uppnå högre kundnytta, större miljönytta och siktar mot målet att bli ledande inom kommunal avfallshantering. Vårt nya kontor är en flexibel arbetsplats med mycket goda förbindelser. Som verksamhetsutvecklare på avfallsavdelningen arbetar du på uppdrag av avfallschefen med att i samarbete med avdelningens sektionschefer och medarbetare förbereda och samordna underlag till beslut av avfallschefen och/eller bolagets ledning. Du är spindeln i nätet inom en avdelning med höga ambitioner och hög utvecklingstakt. Du arbetar med kortare och längre utvecklingsprojekt och driver även egna utredningar och förstudier kopplade till avfallsområdet. Tjänsten är ett längre föräldraledighetsvikariat och bland de projekt som är aktuella under perioden finns: samråd om tillståndspliktigt insamlingssystem för förpackningar och tidningar, utredning av utförande av verksamhet i egen regi, kostnadskartläggning inför justering av basprislista, implementering av internt processinriktat arbetssätt, utveckling av samarbete med återbruksaktörer inom det civila samhället, fastighetsnära insamling av förpackningar från småhus, utveckling av intern verksamhetsplanering, rapportering och uppföljning och mycket mer.Dina tidigare erfarenheter * Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens inom verksamhetsområdet * Tidigare erfarenhet av arbete inom kommunal avfallshantering är meriterande* Utbildning inom och erfarenhet av projektledning är meriterandeVem är du? För att trivas och passa som verksamhetsutvecklare är du en person med engagemang och god samarbetsförmåga. Du arbetar strukturerat och målinriktat tillsammans med andra. Din roll är att på ett effektivt sätt slutföra projekt och gå vidare till nästa.B körkort erfordras.Detta är ett vikariat på minst 12 månader  och vi ser gärna att du börjar din anställning hos oss så snart som möjligt. Vi har mycket spännande framför oss och du behövs här!Frågor om tjänsten: Fredrik Karlsson, avfallschef, tel. 018 – 727 91 62.Fackliga ombud: Anders Nilsson, Akademikerföreningen, 018 - 727 92 92. Din ansökan, innehållande CV och personligt brev vill vi ha senast 2019-07-07. Din ansökan gör du på vår webbsida http://www.uppsalavatten.se/om-oss/uppsala-vatten/jobba-hos-oss/.Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är ute så vänta inte med att skicka in din ansökan! Visa mindre

Kundtjänsthandläggare på deltid

Kundtjänsthandläggare på deltid till Uppsala Vatten Vill du jobba med kundservice och kommunikation i en framtidsbransch för ett hållbart Uppsala? Vad kan vara roligare än sophantering, mer spännande än slamfrågor, eller intressantare än vattenavläsningar? Inte mycket, tycker vi på Uppsala Vatten, som levererar rent dricksvatten och bra avfallstjänster till våra kunder. Nu behöver vi bli fler och söker dig som har stor vana av att arbeta i kundtjänst, ha... Visa mer
Kundtjänsthandläggare på deltid till Uppsala Vatten


Vill du jobba med kundservice och kommunikation i en framtidsbransch för ett hållbart Uppsala? Vad kan vara roligare än sophantering, mer spännande än slamfrågor, eller intressantare än vattenavläsningar? Inte mycket, tycker vi på Uppsala Vatten, som levererar rent dricksvatten och bra avfallstjänster till våra kunder. Nu behöver vi bli fler och söker dig som har stor vana av att arbeta i kundtjänst, har högt tempo och ett konstruktivt och utvecklingsorienterat förhållningssätt. 


I kundtjänst svarar vi på frågor, lägger ordrar, fakturerar etc. Arbetsuppgifterna är varierande och kvalificerade och kanalerna in till kundtjänsten är många.
Vi är ett team på 5 personer som arbetar tillsammans i högt tempo och glatt arbetsklimat. Vi hjälps åt med svåra ärenden och försöker arbeta efter devisen att ’gå på lösning’ och ha ’rätt mental inställning’.
Kundtjänst tillhör Uppsala Vattens avdelning för marknad och kommunikation. Du kommer att samarbeta en hel del med våra kommunikatörer och självklart med övriga inom bolaget
Vi söker dej som har minst 3 års dokumenterad erfarenhet från kundkontakt center/kundtjänst och är van att arbeta med ständiga förbättringar.
Du behöver ha god datavana och erfarenhet av att arbeta i många olika system.
Du ska ha ett genuint intresse för service och vara framsynt, lyhörd och nyfiken. Vi tror att du kommer att trivas hos oss om du gillar att arbeta i grupp men är van att ta eget ansvar och egna initiativ. Om du är serviceinriktad, känner ett engagemang och en vilja att sätta kunden i centrum samt ge bästa möjliga service kommer vi att trivas med dig också. Du behöver ha förmågan att ge ett ansvarsfullt, professionellt och förtroendeingivande bemötande. Du är social, gillar att jobba med kundservice, har lätt för att lära dig nya IT-system. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vi söker nu två kundtjänsthandläggare på deltid om 75% under ordinarie medarbetares tjänstledighet och föräldraledighet. Vi ser möjligheter till att det blir extra timmar upp till 100 procent och en möjlighet till förlängning. Därför är det positivt om du gärna vill arbeta 100 procent.


Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan omgående dock senast 191031. För frågor kontakta kundtjänstchef Margaretha Järvetun,  [email protected]  018- 727 17 75.


Om oss
Uppsala Vatten ger dig rent vatten och smarta
kretslopp i ett växande Uppsala.
Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vi är en del av Uppsala kommun och en av de ledande aktörerna i VA-branschen. Visa mindre

Anläggningsingenjörer till Uppsala Vatten & Avfall

Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 500 miljoner kr per år och har cirka 230 medarbetare.Nu förstärker vi bolaget med ett flertal anläggningsingenjörerÄr du en erfaren ingenjör... Visa mer
Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 500 miljoner kr per år och har cirka 230 medarbetare.Nu förstärker vi bolaget med ett flertal anläggningsingenjörerÄr du en erfaren ingenjör eller drifttekniker med hög integritet och som styrs av värderingar och vill arbeta med samhällsviktig verksamhet? Är du dessutom en trygg, stabil person med teknisk bakgrund som trivs lika bra med att skriva fram underhållsplaner och investeringsunderlag som att vara ett dagligt stöd i arbetet med arbetsmiljö och säkerhetsfrågor på en anläggning? Då kan det vara dig vi söker till flera spännande möjligheter att arbeta som anläggningsingenjör hos ett av Uppsalas viktigaste bolag.Uppsala Vatten och Avfall AB verkar i en mycket expansiv del i Sverige – i en av landets starkaste tillväxtregioner. Uppsala kommun fortsätter att expandera och förtätas och där nya områden växer fram och nya arbetsplatser tar form krävs fungerande infrastruktur, säkrad kapacitet och hållbar förvaltning av våra naturresurser och våra anläggningar. Nu behöver vi förstärka det strategiska, taktiska och operativa arbetet på våra anläggningar med en nyinrättad tjänst som vi kallar anläggningsingenjörer. Vi söker därför anläggningsingenjörer till: 1 person till Avdelningen för spillvatten-chef Walter Johansson tel 018-727 93 36 1 person till biogassektionen- Lennart Nordin tel 018-727 93 71 1 person till återvinningscentraler och vattenlaboratorium – chef Pär Ekman tel 018-7279405 1 person till Sektion Teknik och Fastigheter – chef Pär Ekman, tel 018-727 94 05 1 person till Avdelningen för dricksvatten – chef Bertil Lustig, tel 018-727 93 111 person till Hovgården- chef Conny Karlsson, tel 018-727 92 741 person till Avdelningen för VA-nät – chef Bert Skagerberg 018-727 20 61 Som Anläggningsingenjör kommer du att arbeta som samordnare av anläggningsförvaltning inklusive investeringsbehov, underhållsplanering, säkerhet och arbetsmiljö samt samordningsansvar.Arbetsuppgifterna består av att riskbedöma, planera och prioritera löpande och kommande underhållsbehov av befintliga anläggningar. Du kommer att driva  reparations- och ombyggnadsarbeten, bereda beslutsunderlag, samordna arbetet inom anläggningarna, samordna skyddsronder, periodiska besiktningar och svara för att anläggningarna uppfyller krav och har de tillstånd som krävs. Du kommer att vara ett viktigt stöd till anläggningsansvarig chef att säkerställa rutinefterlevnad inom aktuella områden.Du som söker har utbildning inom el, bygg, energi, kvalitet eller annan bakgrund som bedöms som likvärdig och relevant. Det är önskvärt att du har erfarenhet av projektledning, ritningsläsning och arbete med underhållsplanering. Du behöver ha god datorvana och vara bekväm med att skriva projektdirektiv och .andra beslutsunderlag.Det är en fördel om du har erfarenhet av processindustri, underhållsarbete och arbetsmiljöarbete samt från respektive sakområde. Det är också bra om du tidigare jobbat i ett underhållssystem och ekonomisystem. Vi använder oss av IDUS och Agresso.Som anläggningsingenjör jobbar du på uppdrag av anläggningschefen enligt en bolagsövergripande plan i nära samarbete med personalen i driftsorganisationen. Vi lägger därför stor vikt hur du är som person och hur du fungerar i team med andra människor.Du trivs också med omväxlande arbetsuppgifter och har ett bra ordningssinne. Du är ansvarsfull, prestigelös och tvekar inte att rycka in där det behövs.  Du blir en viktig spindel i nätet helt enkelt!6 månaders provanställning tillämpas. Uppsala Vatten och Avfall ska vara en trygg och säker arbetsplats. Vi tillämpar bakgrundskontroll i rekryteringsprocessen och tjänsterna kan komma att säkerhetsklassas. Beredskap kan bli aktuellt beroende på vilken anläggning du arbetar på. Visa mindre

Ingenjör till vår avfallsanläggning

Uppsala Vatten och Avfall AB ansvarar bland annat för hantering och återvinning av grov- och industriavfall. Då vår nuvarande ingenjör går vidare till nya utmaningar inom bolaget, söker vi dig som vill jobba med drift- och utvecklingsfrågor. Trivs du lika bra med skiftnyckeln i handen som vid skrivbordet och drivs av miljö och teknik? Då kan det vara dig vi söker! Tjänsten är placerad på Hovgårdens avfallsanläggning i Uppsala. Arbetsuppgifter Som ingenjö... Visa mer
Uppsala Vatten och Avfall AB ansvarar bland annat för hantering och återvinning av grov- och industriavfall. Då vår nuvarande ingenjör går vidare till nya utmaningar inom bolaget, söker vi dig som vill jobba med drift- och utvecklingsfrågor. Trivs du lika bra med skiftnyckeln i handen som vid skrivbordet och drivs av miljö och teknik? Då kan det vara dig vi söker! Tjänsten är placerad på Hovgårdens avfallsanläggning i Uppsala.

Arbetsuppgifter
Som ingenjör på Hovgården kommer du att, tillsammans med sektionschefen, hantera både operativa och strategiska utvecklingsfrågor. du kommer bl.a. att arbeta med mottagningskontroller, bedömning av vilka avfallsslag som kan tas emot, utveckling av rutiner, drift av vårt reningsverk, dokumentering, provtagning samt utvecklingsprojekt.

Uppföljning av verksamheten och praktisk problemlösning är centrala delar i arbetet, liksom att hantera förfrågningar från våra kunder. Det är en liten sektion vilket innebär att du ibland kan behöva sitta i vår mottagning och väga in lastbilar som levererar avfall.

På Hovgården är ingen dag den andra lik och skrivbordsarbete varvas med arbete i fält. Vill du ha ett arbete där du arbetar tätt inpå drift och får direkt återkoppling? Då är den här tjänsten något för dig.


Kvalifikationer
Vi tror att du som söker har en akademisk utbildning och är ingenjör. Kravet på utbildning kan ersättas med lång arbetslivserfarenhet inom området.

Vi ser gärna att du har något eller några års relevant arbetslivserfarenhet men vi välkomnar även sökande som kommer direkt från högskola/universitet. Du har ett intresse för miljö och teknik och är inte främmande för att arbeta praktiskt. Vidare ska du ha en god förmåga att uttrycka dig i skrift, främst på svenska. Har du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter så är detta naturligtvis meriterande.
B-körkort är ett krav.

Som person ska du vara strukturerad och en god administratör. Du kommer att ha kontakt med entreprenörer och kunder och det kräver att du är en god kommunikatör som kan företräda bolaget på ett professionellt och tydligt sätt. Arbetsuppgifterna har en stor vidd och omfattar allt från att lösa små praktiska problem till att arbeta med långsiktig utveckling. Detta kräver att du är flexibel och kan växla mellan dessa olika uppgifter. Då du kommer att arbeta i en liten grupp värdesätter vi god samarbetsförmåga, samtidigt som vissa uppgifter kräver att du är självständig och kan fatta egna beslut.Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 500 miljoner kr per år och har cirka 230 medarbetare. Visa mindre

Engagerad avfallsingenjör till Hushållsavfallsektionen

Vi söker en ny kollega till vår sektion för hushållsavfall!Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, hämtar hushållsavfall, producerar biogas och återvinner avfall. I en tillväxtregion där allt fler väljer att bo växer även den kommunala VA- och avfallshanteringen. För att möta utmaningarna så växer också vi som bolag och vi är samtidigt inne i... Visa mer
Vi söker en ny kollega till vår sektion för hushållsavfall!Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som med högt tekniskt kunnande och stort engagemang levererar dricksvatten, renar avloppsvatten, hämtar hushållsavfall, producerar biogas och återvinner avfall. I en tillväxtregion där allt fler väljer att bo växer även den kommunala VA- och avfallshanteringen. För att möta utmaningarna så växer också vi som bolag och vi är samtidigt inne i ett mycket positivt och spännande utvecklingsarbete, Det är tufft men roligt och ställer krav på oss att vi kan utföra vårt uppdrag dagligen men också att vi står redo att möta framtidens utmaningar och krav på både utveckling och innovation. Hushållsavfallssektionen tillhör avfallsavdelningen på Uppsala Vatten & Avfall AB och planerar och utför hantering av hushållsavfall för Uppsala kommun. Vårt nya kontor är en flexibel arbetsplats med mycket goda förbindelser. Avfallshantering är ett av kommunens prioriterade miljöområden och Avfallsavdelningen jobbar med allt från planering och utveckling av insamlingssystem, drift av egna avfallsanläggningar, till insamling av avfall och avfallets miljöpåverkan. Vi utvecklar vår verksamhet för att uppnå högre kundnytta, större miljönytta och siktar mot målet att bli ledande inom kommunal avfallshantering. Hur ser din arbetsdag ut?  I ditt uppdrag har du entreprenadansvar och som entreprenadansvarig är du ansvarig för insamling av avfall. Du ansvarar för flera insamlingsentreprenader. Rollen innebär att utveckla och planera, genomföra insamling och följa upp verksamhet och ekonomi inom insamlingsprocessen. Du samarbetar med entreprenörerna och driftorganisationen för insamling och bolagets egna kundtjänst. Du ansvarar för samordning av insamling, kundtjänst, ekonomi och utveckling inom ansvarsområdet. Du planerar och samordnar aktiviteter och projekt, utvecklar bolagets interna processer, följer upp genomförandet och utvecklar servicen till kommuninvånarna. Utöver stödet inom sektionen har du tillgång till administrativt stöd och konsultstöd.Du är sakkunnig inom ditt ansvarsområde, erbjuder rådgivning samt handlägger och föredrar ärenden. Du leder självständigt utvecklingsprojekt och kan träda in i rollen som teknisk resurs i kommunala planerings-, och utvecklingsprojekt. Du bidrar till kommunens och bolagets miljöarbete och ansvarar för att kommunen är ledande på avfallsområdet, vilket kräver god omvärldsbevakning, vård av kontaktnät och kontinuerlig kompetensutveckling.Rollen innebär stor variation av arbetsuppgifter från möten med enskilda medborgare till planering inför nästa entreprenad. Helhetsansvar inom området och tydliga befogenheter ger rätt person stora utvecklingsmöjligheter.Dina tidigare erfarenheter * Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet och kompetens inom verksamhetsområdet* Tidigare erfarenhet av arbete inom kommunal avfallshantering, upphandling och avtalsuppföljning är meriterande* Erfarenhet av verksamhetssystemet EDP Future är meriterandeVem är du? För att trivas och passa som entreprenadledare är du en person med driv och genuint miljöengagemang. Du har god servicekänsla, ser medborgarens, entreprenörens och kommunmedarbetarens behov och lägger stort värde vid resultat och kundnöjdhet. Du är utåtriktad och har förmågan att bygga långsiktiga nätverk och förtroende. Med stort personligt engagemang kan du hantera den dagliga verksamheten utan att tappa fokus på långsiktiga mål och ambitioner.B körkort erfordras.Detta är en tillsvidareanställning, som inleds med provanställning, och vi ser gärna att du börjar din anställning hos oss så snart som möjligt. Vi har mycket spännande framför oss och du behövs här!Frågor om tjänsten: Fredrik Karlsson, avfallschef, tel. 018 – 727 91 62.Fackliga ombud: Anders Nilsson, Akademikerföreningen, 018 - 727 92 92. Din ansökan, innehållande CV och personligt brev vill vi ha senast 2019-07-07. Din ansökan gör du på vår webbsida http://www.uppsalavatten.se/om-oss/uppsala-vatten/jobba-hos-oss/.Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är ute så vänta inte med att skicka in din ansökan! Visa mindre

Drifttekniker till Biogasanläggningen

Uppsala Vatten och Avfall AB ansvarar bland annat för hantering av hushållsavfallet i Uppsala kommun. Till avfallsavdelningen söker vi nu en drifttekniker till biogassektionen. Vi är ett gäng på 8 män och 1 kvinna och ser gärna kvinnliga sökanden. Biogassektionen producerar biogas av matavfallet och förser stora delar av stadsbussarna med drivmedel. Arbetsuppgifter Vi söker dig som vill vara med och förvalta biogasproduktionen. Anläggningen är tekniskt ... Visa mer

Uppsala Vatten och Avfall AB ansvarar bland annat för hantering av hushållsavfallet i Uppsala kommun. Till avfallsavdelningen söker vi nu en drifttekniker till biogassektionen. Vi är ett gäng på 8 män och 1 kvinna och ser gärna kvinnliga sökanden. Biogassektionen producerar biogas av matavfallet och förser stora delar av stadsbussarna med drivmedel.


Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och förvalta biogasproduktionen. Anläggningen är tekniskt avancerad och innehåller mycket varierande uppgifter vilket gör arbetet omväxlande. Den dagliga driften innefattar mottagning och bearbetning av matavfall i processanläggningen , det innebär driftövervakning av våra anläggningar, process-, gasuppgradering-samt tankstationsanläggningar.

Utöver det kommer du att arbeta med underhåll och reparation av kompressorer, pumpar, städ samt rutinadministration. Truck och lastmaskinsarbete ingår sporadiskt. Du kommer att ha beredskap c:a var 7:e vecka dygnet runt, då du har ansvaret för alla anläggningar utanför kontorstid, vilket kräver inställelsetid på max 45 min.


Kvalifikationer
Som person är du serviceinriktad och mångsysslare inom det tekniska området kombinerat med intresse att lära sig. Du trivs och vill vara delaktig i en verksamhet som är under utveckling och stimuleras av en roll där du förväntas ta egna initiativ och uppfattar nya problem som stimulerande utmaningar.

Du skall ha en gymnasieutbildning med någon teknisk inriktning och ha förmåga att sätta dig in i olika tekniska system såsom maskin, pneumatik, och automatik. Alternativt har du motsvarande kunskaper från arbetslivserfarenhet.

Erfarenhet av svetsning och mekaniskt underhåll är meriterande.

Utbildning att framföra truck och lastmaskin sker genom bolaget.

B-körkort är ett krav.

Normalarbetstiden är varierande 07:00-16:00 eller 09:00-18:00, schemalagt storhelgsarbete och kvällsarbete förekommer.
Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 500 miljoner kr per år och har cirka 220 medarbetare. Visa mindre

Sommarvikarier med miljöintresse till Uppsalas återvinningscentraler.

Vi har idag åtta väl fungerade återvinningscentraler samt en anläggning för farligt avfall i Uppsala kommun. Vi söker timvikarier som i första hand ska hjälpa till att få den dagliga driften på återvinningscentralerna att fungera utmärkt sommaren 2019. Arbetet består i första hand av att vägleda och informera kunder som kommer och lämnar avfall vid våra centraler. I arbetsuppgifterna ingår också att vara delaktig i att planera den dagliga driften, till ... Visa mer
Vi har idag åtta väl fungerade återvinningscentraler samt en anläggning för farligt avfall i Uppsala kommun.

Vi söker timvikarier som i första hand ska hjälpa till att få den dagliga driften på återvinningscentralerna att fungera utmärkt sommaren 2019.

Arbetet består i första hand av att vägleda och informera kunder som kommer och lämnar avfall vid våra centraler. I arbetsuppgifterna ingår också att vara delaktig i att planera den dagliga driften, till exempel att beställa tömning av containrar från vår entreprenör. Dessutom ser du till att återvinningscentralen är ren och ger att välkomnande intryck.Vi söker dig söm är nyfiken, framsynt och lyhörd och är intresserad av service och kundbemötande. Du blir ”ansiktet utåt”, vilket kräver en god social förmåga med fokus på god kundkommunikation.

Vi ser att du har en positiv inställning och ser lösningar istället för problem. Att hugga i är något du gillar.

Du är en person som gillar att skapa ordning och reda, men samtidigt accepterar en viss röra korta stunder.

Då arbetsgruppen är liten så värdesätter vi god samarbetsförmåga. Ensamarbete sker vid vissa arbetspass.
Arbetet är förlagt till dagtid, kvällstid samt även helger. Därför är du som person väldigt flexibel när det gäller arbetstider och ser det inte som några problem att jobba på varierande tider.

Vi ser gärna att du har B-körkort och bil, då det förenklar transporterna mellan återvinningscentralerna.

Vi ser gärna att du har gymnasieutbildning och besitter grundläggande datakunskaper.

Tjänsten är en timanställning under perioden 10/6-18/8


Då det är ett utomhusarbete, året om oavsett väderlek, så bör du stortrivas i ”ur och skur”!Uppsala Vatten och Avfall är ett kommunalt bolag med cirka 230 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr. www.uppsalavatten.se Visa mindre

Erfaren rörläggare till Uppsala Vatten och Avfall AB

Uppsala växer och vi behöver utöka vår bemanning. Ledningsnätsektionen söker därför ytterligare rörläggare. Du kommer att arbeta med rörläggningsarbete inom VA. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Din bakgrund Din utbildningsnivå är gymnasieutbildning eller motsvarande inom lämpligt område. Tjänsten kräver erfarenhet från anläggningsbranschen, goda kunskaper i svenska, B-körkort samt god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är noggrann och engag... Visa mer
Uppsala växer och vi behöver utöka vår bemanning. Ledningsnätsektionen söker därför ytterligare rörläggare. Du kommer att arbeta med rörläggningsarbete inom VA. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Din bakgrund
Din utbildningsnivå är gymnasieutbildning eller motsvarande inom lämpligt område. Tjänsten kräver erfarenhet från anläggningsbranschen, goda kunskaper i svenska, B-körkort samt god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är noggrann och engagerad. Erfarenheter från VA-branschen samt C-körkort är en merit.


Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 500 miljoner kr per år och har cirka 230 medarbetare. Visa mindre

Sommarvikarie till vår kundtjänst

Arbetsuppgifter Arbetet innebär att ta mot och svara på våra kunders frågor på telefon och på mejl och utföra andra administrativa uppgifter. Du kommer att arbete både i vårt kundsystem EDP Future och i vårt telefonisystem Trio. Du samarbetar med övriga avdelningar på bolaget och löser kundernas frågor och problem. Kvalifikationer • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska • Goda datorkunskaper och förmåga att lära dig nya progra... Visa mer
Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att ta mot och svara på våra kunders frågor på telefon och på mejl och utföra andra administrativa uppgifter. Du kommer att arbete både i vårt kundsystem EDP Future och i vårt telefonisystem Trio. Du samarbetar med övriga avdelningar på bolaget och löser kundernas frågor och problem.


Kvalifikationer
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Goda datorkunskaper och förmåga att lära dig nya program
• Erfarenhet av kundservicearbete på telefon och mejl är en merit
• Erfarenhet av vårt ansvarsområde är en merit

Personliga egenskaper
• Du ser till kundens bästa och vill ge en hög kundservice
• Du kan arbeta självständigt med de arbetsuppgifter som du tilldelas
• Du tar initiativ inom ramen för ditt ansvar
• Du är strukturerad och noggrann
• Du kan arbeta både självständigt och i grupp
• Du tar eget ansvar och inte rädd för att ta tag i de arbetsuppgifter som behöver göras
• Du har lätt för att lära dig nya saker

Arbetstid: Arbetet kräver att du kan arbeta heltid stora delar av sommaren. Flextid tillämpas.Uppsala Vatten och Avfall AB är ett helägt kommunalt bolag som ansvarar för den kommunala VA- och avfallshanteringen inom Uppsala kommun. Verksamheten omfattar hantering av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Uppsala Vatten omsätter cirka 500 miljoner kr per år och har cirka 220 medarbetare. Visa mindre

Fastighetsskötare / reparatör till Hovgårdens avfallsanläggning

Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av sju anställda. På anläggningen finns även två entreprenörer, totalt arbetar runt 15-20 på anläggningen. När nu vår fastighetsskötare/reparatör går i pension behöver vi ersätta den funktionen vid vår avfallsanläggning, ... Visa mer
Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av sju anställda. På anläggningen finns även två entreprenörer, totalt arbetar runt 15-20 på anläggningen.

När nu vår fastighetsskötare/reparatör går i pension behöver vi ersätta den funktionen vid vår avfallsanläggning, vilket innebär att du har hand om anläggningens fastigheter, grönområden samt enklare maskinunderhåll och svetsarbeten vid anläggningen.

Det är en liten sektion vilket innebär att du kan förvänta dig att ibland vikariera som maskinförare likväl som att sitta i vår mottagning och väga in lastbilar som ska leverera avfall.Kvalifikationer
Vi tror att du som söker har en lång erfarenhet/utbildning i fastighetsskötsel, fordonsteknik eller verkstadsteknik. Tjänsten kräver att du har förarbevis för last- eller grävmaskin, samt dokumenterad kunskap av svetsarbeten.

Vi ser gärna att du har något eller några års relevant arbetslivserfarenhet men vi välkomnar även sökande som kommer direkt från skola/universitet. Du har ett intresse för teknik och mekanik. Vidare ska du ha en god förmåga att uttrycka dig i skrift, främst på svenska. Har du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter så är detta naturligtvis meriterande.

B-körkort är ett krav och heta arbeten ser vi som en merit.

Som person ska du vara strukturerad. Du kommer att ha kontakt med entreprenörer och kunder och måste vara en god kommunikatör och kunna företräda bolaget på ett professionellt och tydligt sätt. Arbetsuppgifterna har stor vidd och omfattar allt från små praktiska problem till att arbeta med utveckling på lång sikt. Detta kräver att du är flexibel och kan växla mellan dessa olika uppgifter. Då du kommer att arbeta i en liten grupp värdesätter vi god samarbetsförmåga, samtidigt som vissa uppgifter kräver att du är självständig och kan fatta egna beslut.Om Uppsala Vatten och Avfall
Uppsala Vatten och Avfall är ett kommunalt bolag med cirka 220 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr. www.uppsalavatten.se Visa mindre

Vågoperatör till Hovgårdens avfallsanläggning

Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av sju anställda. På anläggningen finns även två entreprenörer, totalt arbetar runt 15-20 på anläggningen. Inför sommarens semestrar söker vi en vikarierande vågoperatör. Du kommer att arbeta med att ta emot och registrera... Visa mer
Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av sju anställda. På anläggningen finns även två entreprenörer, totalt arbetar runt 15-20 på anläggningen. Inför sommarens semestrar söker vi en vikarierande vågoperatör.

Du kommer att arbeta med att ta emot och registrera de fordon som kommer för att lämna avfall på anläggningen samt registrering av nya kunder. Du kommer även att hantera mottagningsfrågor och vara den första kontakten med besökande på anläggningen. Arbetstiden är förlagd till dagtid. Anläggningen är öppen vardag 06:30-17:30 förutom fredag då vi stänger 16:00.


Du som söker har en positiv attityd och tycker om att lära dig nya saker. Eftersom att du har den första kontakten med våra kunder vill vi att du har en god kommunikativ och social förmåga. Goda kunskaper i svenska och engelska samt har en god datorvana då registrering sker i vårt vågsystem.

Du har en genomförd gymnasieutbildning. Eftersom att anläggningen är förlagd utanför Uppsala ser vi gärna att du som söker har B-körkort och tillgång till egen bil. Stor vikt kommer att läggas på den personliga lämpligheten.

Tillträde enligt överenskommelse.


Om Uppsala Vatten och Avfall
Uppsala Vatten och Avfall är ett kommunalt bolag med cirka 220 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr. www.uppsalavatten.se Visa mindre

Sommarvikarierande maskinförare

Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av sju anställda. På anläggningen finns även två entreprenörer, totalt arbetar runt 15-20 på anläggningen. Inför sommarens semestrar söker vi nu en maskinförare. Arbetet som maskinförare på Hovgården är omväxlande och lä... Visa mer
Hovgårdens Avfallsanläggning, några kilometer utanför Uppsala mot Östhammar, hanterar hela kedjan av det avfall som lämnas vid anläggningen, från invägning till sortering, mellanlagring, behandling till utlastning. Sektionen består idag av sju anställda. På anläggningen finns även två entreprenörer, totalt arbetar runt 15-20 på anläggningen. Inför sommarens semestrar söker vi nu en maskinförare.

Arbetet som maskinförare på Hovgården är omväxlande och lärorikt, anläggningen omfattar 57 hektar och här hanterar vi askor, kompost, slam, deponi, trä och ris med mera. Som maskinförare vårdar du och utför du mindre underhåll på anläggningen och de maskiner som finns här. Du kommer även att ha viss kontakt med våra kunder. Tunga lyft kan förekomma i arbetet. Arbetstiden är förlagd till dagtid. anläggningen är öppen vardag 06:30-17:30 förutom fredag då vi stänger 16:00.

Du som söker ska ha B-körkort, tillgång till egen bil och vana att framföra hjullastare, Har du förarbevis är det meriterande. Du har en genomförd gymnasieutbildning. Som person du ska vara strukturerad, ansvarstagande och ordningsam. Eftersom sektionen är liten ställs stora krav på dig när det gäller samarbete och kommunikation. Ditt agerande gentemot våra kunder är affärsmässigt. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten.

Om Uppsala Vatten och Avfall
Uppsala Vatten och Avfall är ett kommunalt bolag med cirka 220 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall, produktion av biogas samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr. www.uppsalavatten.se Visa mindre