Lediga jobb som Trafikplanerare, offentlig förvaltning i Uppsala

Se lediga jobb som Trafikplanerare, offentlig förvaltning i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Trafikplanerare till en kommun med höga ambitioner

Trafik & samhälle Är du en erfaren trafikplanerare som vill arbeta med trafik- och mobilitetsfrågor i en kommun som har höga ambitioner gällande stadsutvecklingen? Drivs du av att arbeta i ett engagerat gäng där du kan påverka trafikfrågorna här och nu men också för framtiden? Då kan du vara trafikplaneraren som vi söker! På enheten trafik och samhälle är vi 22 engagerade medarbetare som ser fram emot att få en ny kollega som vill förstärka vårt gäng! ... Visa mer
Trafik & samhälle

Är du en erfaren trafikplanerare som vill arbeta med trafik- och mobilitetsfrågor i en kommun som har höga ambitioner gällande stadsutvecklingen? Drivs du av att arbeta i ett engagerat gäng där du kan påverka trafikfrågorna här och nu men också för framtiden? Då kan du vara trafikplaneraren som vi söker!

På enheten trafik och samhälle är vi 22 engagerade medarbetare som ser fram emot att få en ny kollega som vill förstärka vårt gäng! Vi är en del av avdelning gata, park, natur på stadsbyggnadsförvaltningen och vår enhet ansvarar för både kort- och långsiktiga planeringsfrågor kring allmän plats, framför allt rörande hållbar mobilitet, trafiksystem, trafiksäkerhet och infrastruktur. I vårt uppdrag ingår det att ta fram och realisera handlingsplaner inom området utifrån politiska beslut likväl som att följa upp och utvärdera arbetet. Vi ansvarar också för en del utåtriktad verksamhet mot medborgare och näringsliv i frågor som rör vårt ansvarsområde.

Vi har nyligen flyttat in i Uppsalas nya stadshus med moderna lokaler och ett riktigt bra pendlarläge, precis intill Uppsala resecentrum. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö och det finns även möjlighet att utföra en del av arbetet på distans.

Ditt uppdrag
Du kommer ha stort fokus på att arbeta med trafik- och mobilitetsfrågor i tidiga skeden, främst i detaljplaner kopplat till kommunens stadsbyggnadsprojekt som exempelvis sydöstra staden och spårväg. Du ansvarar för trafikutredningar och säkerställer att kommunens visioner och mål för hållbar mobilitet och stadsbyggnad uppfylls. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att självständigt driva utredningar rörande trafikfrågor på olika nivåer, delta i förvaltningens arbete med handlingsplaner och program, omvärldsbevakning samt leda projekt av olika slag. Det kan även ingå i arbetsuppgifterna att arbeta med beteendepåverkansprojekt, mobility management och i andra delar av enhetens ansvarsområde.

Du kommer ha mycket kontakt med andra delar inom förvaltningen. Det ingår i arbetsuppgifterna att skriva fram underlag till politiska beslut, svara på remissyttranden och att delta i samråd med medborgare och näringsliv. Att svara på frågor från medborgare är en viktig del av arbetsuppgifterna.

Här får du leda och vara delaktig i många olika projekt där du kan påverka här och nu men också framtiden. Arbetsuppgifterna kräver kompromissvilja och helhetsförståelse för trafik- och samhällsplanering och att du har ett stort intresse för dessa frågor.

Din bakgrund
Vi söker dig med civilingenjörsutbildning med inriktning mot väg och vatten, samhällsbyggnad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi söker en erfaren trafikplanerare och du behöver därför ha flerårig erfarenhet av att arbeta med trafikplanering i stadsbyggnadsprojekt.

Du behöver ha erfarenhet av att arbeta med trafikfrågor i detaljplaner och om du dessutom har erfarenhet av offentlig förvaltning, trafik- och mobilitetsplanering och anläggningsprojekt hos en offentlig arbetsgivare är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stora komplexa projekt och upphandling. Om du har goda kunskaper i ArcMap, ArcGIS och Illustrator är det meriterande för tjänsten. Du behöver dessutom ha goda kunskaper i Office-paketet och ha B-körkort.

Som person är du en god analytiker och har förmåga att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har en god helhetssyn och kan se frågor i ett större perspektiv. Eftersom du samarbetar med många olika aktörer är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att lyssna in och anpassa ditt sätt att kommunicera samtidigt som du är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Tove Västibacken, enhetschef, 018-727 43 75

Fackliga företrädare:
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Weronica Öhrt, 018-727 21 76

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 03

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kollektivtrafikstrateg

Tjänsten tillhör enheten Långsiktig planering. Huvudfokus för enheten är den långsiktiga och hållbara utvecklingen av länets transportinfrastruktur och kollektivtrafik utifrån Region Uppsalas roll som regional kollektivtrafikmyndighet och upprättare av länsplan för regional transportinfrastruktur. Arbetet sker nära den politiska ledningen till vilken enheten utarbetar beslutsunderlag. Enheten är en del av avdelningen Samhällsutveckling. I rollen Som Kollek... Visa mer
Tjänsten tillhör enheten Långsiktig planering. Huvudfokus för enheten är den långsiktiga och hållbara utvecklingen av länets transportinfrastruktur och kollektivtrafik utifrån Region Uppsalas roll som regional kollektivtrafikmyndighet och upprättare av länsplan för regional transportinfrastruktur. Arbetet sker nära den politiska ledningen till vilken enheten utarbetar beslutsunderlag. Enheten är en del av avdelningen Samhällsutveckling.
I rollen
Som Kollektivtrafikstrateg ansvarar du för den långsiktiga utvecklingen av den regionala tågtrafiken i länet. Du arbetar fram strategiska inriktningar, driver eller deltar i uppdrag och utredningar för att identifiera brister och behov samt åtgärder.
Vår tågtrafik kommer inom kort att integreras med Mälartåg och i ditt uppdrag ingår det att representera Region Uppsala i samarbetet med de andra huvudmännen i Mälardalen. Även i samarbetet med Region Stockholm avseende pendeltågstrafiken in i Uppsala län förväntas du i din roll representera Region Uppsala.
Du arbetar även med planering för infrastruktur tillsammans med aktörer från Trafikverket, kommuner och andra regioner. Ditt fokus ligger på tågtrafik men lösningarna involverar såklart även alla andra trafikslag och infrastrukturprojekt som angränsar detta område.
Tillsammans med kommuner och Trafikverket vill vi skapa förutsättningar för ett integrerat kollektivtrafiksystem. Vi ser att tågtrafikens utveckling är central för ett hållbart resande och en självklar del i större transportlösningar.
Ditt uppdrag är strategiskt och långsiktigt och kräver mycket god förståelse för politiskt styrd verksamhet, trafiksystem och infrastrukturutveckling.
Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning alt annan utbildning och erfarenhet som kan anses likvärdig. För att lyckas i uppdraget behöver du ha mångårig erfarenhet av att driva utveckling av kollektivtrafiksystem på en strategisk nivå, gärna inom tågtrafik.
Har du kunskap om järnvägsinfrastruktur och processer samt Trafikverkets organisation och uppdrag så ser vi det som mycket meriterande.
Du är mogen och självständig i din roll samtidigt som du har mycket god samarbetsförmåga och vet hur man bygger långsiktiga och hållbara relationer. Du är van att planera och organisera ditt arbete, sätta upp tidsramar och följa upp.
Din svenska och engelska är mycket god i såväl tal som skrift.
Vårt erbjudande:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. För denna tjänst tillämpar vi förtroendearbetstid och man har goda möjligheter att jobba på distans.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Sista ansökningsdag 13 februari 2022.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen därför med din ansökan redan idag!
Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger på [email protected]
Krav
Relevant akademisk utbildning alt annan utbildning och erfarenhet som kan anses likvärdig
Mångårig erfarenhet av att driva utveckling av kollektivtrafiksystem på en strategisk nivå
God svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet av tågtrafikOm arbetsgivaren - Trafik och Samhälle, Region Uppsala
Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. På vår förvaltning arbetar cirka 100 medarbetare. Vår verksamhetsidé är att utveckla och bedriva hållbara transporter för ett växande Uppsala län. Vi utvecklar bland annat infrastrukturen och kollektivtrafiken inom länet. Under varumärket UL bedrivs kollektivtrafik i samarbete med våra upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en stor bredd av kompetenser och arbetar bland annat med verksamhetsutveckling, upphandling, samhällsplanering, trafikplanering, systemförvaltning, ekonomi, kommunikation, försäljning och kundtjänst. Visa mindre

Trafikplanerare

Trafik & samhälle Är du en erfaren trafikplanerare som vill arbeta med trafik- och mobilitetsfrågor i en kommun som har höga ambitioner gällande stadsutvecklingen? Drivs du av att arbeta i ett engagerat gäng där du kan påverka trafikfrågorna här och nu men också för framtiden? Då kan du vara trafikplaneraren som vi söker! På enheten trafik och samhälle är vi 20 engagerade medarbetare som ser fram emot att få en ny kollega som vill förstärka vårt gäng! ... Visa mer
Trafik & samhälle

Är du en erfaren trafikplanerare som vill arbeta med trafik- och mobilitetsfrågor i en kommun som har höga ambitioner gällande stadsutvecklingen? Drivs du av att arbeta i ett engagerat gäng där du kan påverka trafikfrågorna här och nu men också för framtiden? Då kan du vara trafikplaneraren som vi söker!

På enheten trafik och samhälle är vi 20 engagerade medarbetare som ser fram emot att få en ny kollega som vill förstärka vårt gäng! Vi är en del av avdelning gata, park, natur på stadsbyggnadsförvaltningen och vår enhet ansvarar för både kort- och långsiktiga planeringsfrågor kring allmän plats, framförallt rörande hållbar mobilitet, trafiksystem, trafiksäkerhet och infrastruktur. I vårt uppdrag ingår det att ta fram och realisera handlingsplaner inom området utifrån politiska beslut likväl som att följa upp och utvärdera arbetet. Vi ansvarar också för en del utåtriktad verksamhet mot medborgare och näringsliv i frågor som rör vårt ansvarsområde.

Vi har nyligen flyttat in i Uppsalas nya stadshus med moderna lokaler och ett riktigt bra pendlarläge, precis intill Uppsala resecentrum. Vi arbetar i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö och det finns även möjlighet att utföra en del av arbetet på distans.

Ditt uppdrag
Du kommer ha stort fokus på att arbeta med trafik- och mobilitetsfrågor i tidiga skeden, främst i detaljplaner kopplat till kommunens stadsbyggnadsprojekt som exempelvis sydöstra staden och spårväg. Du ansvarar för trafikutredningar och säkerställer att kommunens visioner och mål för hållbar mobilitet och stadsbyggnad uppfylls. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att självständigt driva utredningar rörande trafikfrågor på olika nivåer, delta i förvaltningens arbete med handlingsplaner och program, omvärldsbevakning samt leda projekt av olika slag.

Du kommer ha mycket kontakt med andra delar inom förvaltningen. Det ingår i arbetsuppgifterna att skriva fram underlag till politiska beslut, svara på remissyttranden och att delta i samråd med medborgare och näringsliv. Att svara på frågor från medborgare är en viktig del av arbetsuppgifterna.

Här får du leda och vara delaktig i många olika projekt där du kan påverka här och nu men också framtiden. Arbetsuppgifterna kräver kompromissvilja och helhetsförståelse för trafik- och samhällsplanering och att du har ett stort intresse för dessa frågor.

Din bakgrund
Vi söker dig med civilingenjörsutbildning med inriktning mot väg och vatten, samhällsbyggnad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi söker en erfaren trafikplanerare och du behöver därför ha flerårig erfarenhet av att arbeta med trafikplanering i stadsbyggnadsprojekt.

Du behöver ha erfarenhet av att ha arbetat med trafikfrågor i detaljplaner och om du dessutom har erfarenhet av offentlig förvaltning, trafik- och mobilitetsplanering och anläggningsprojekt hos en offentlig arbetsgivare är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av stora komplexa projekt och upphandling. Om du har goda kunskaper i ArcMap, ArcGIS och Illustrator är det meriterande för tjänsten. Du behöver dessutom ha goda kunskaper i Office-paketet och ha B-körkort.

Som person är du en god analytiker och har förmåga att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har en god helhetssyn och kan se frågor i ett större perspektiv. Eftersom du samarbetar med många olika aktörer är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att lyssna in och anpassa ditt sätt att kommunicera samtidigt som du är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Tove Västibacken, enhetschef, 018-727 43 75

Har du frågor gällande registrering av din ansökan eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Sandra Sjöblom, HR-specialist, 018-727 67 03

Fackliga företrädare:
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Trafikplanerare

Trafikenheten Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. På vår förvaltning arbetar cirka 100 medarbetare. Vår verksamhetsidé är att utveckla och bedriva hållbara transporter för ett växande Uppsala län. Vi utvecklar bland annat infrastrukturen och kollektivtrafiken inom länet. Under varumärket UL bedrivs kollektivtrafik i samarbete med upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en stor bredd av kompet... Visa mer
Trafikenheten

Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. På vår förvaltning arbetar cirka 100 medarbetare. Vår verksamhetsidé är att utveckla och bedriva hållbara transporter för ett växande Uppsala län. Vi utvecklar bland annat infrastrukturen och kollektivtrafiken inom länet. Under varumärket UL bedrivs kollektivtrafik i samarbete med upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en stor bredd av kompetenser och arbetar bland annat med verksamhetsutveckling, upphandling, samhällsplanering, trafikplanering, systemförvaltning, ekonomi, kommunikation, försäljning och kundtjänst.

Vår verksamhet
Att jobba hos oss innebär att bidra till ökat hållbart resande, att underlätta vardagen och att möta behoven i ett växande län. Vill du vara med och göra skillnad? Vi söker nu en Trafikplanerare som med inriktning mot skolbusstrafiken ska verka för en attraktiv och kostnadseffektiv kollektivtrafik.

Tjänsten tillhör enheten Trafik på avdelningen Samhällsutveckling. Enhetens uppdrag är att göra verklighet av den kollektivtrafik som förvaltningen planerat för, genom upphandling, uppföljning och trafikplanering. Denna tjänst är en av tre Trafikplanerare som tillsammans ansvarar för trafikplaneringen inom busstrafiken.

Ditt uppdrag
Trafikplanerarna har ansvar för att planera trafiken inom ett eller flera trafikavtalsområden, i arbetet ingår bland annat tidtabellsplaneringen, hantering av planerade störningar, omplanering i samband med vägarbeten eller evenemang och att beräkna produktionskostnader. I uppdraget ingår även att stötta strateger och trafikingenjör vid utvecklingen av trafiken i samarbete med kommunerna. I denna roll har du huvudansvar för att planera och optimera skoltrafiken. Du arbetar bland annat med att skapa tidtabeller utifrån kommunernas behov, samordna skoltrafiken med kollektivtrafiken, beställa trafik av trafikföretag samt ta fram och följa upp trafikproduktion.

Trafikplanerarna utgör ett team med gemensamt ansvar för planeringen och prioriteringen av arbetet samt även effektivisering och utveckling av gemensamma arbetssätt, kring exempelvis optimering och effektivisering av trafiken. För detta krävs det att du är flexibel, prestigelös och har god samarbetsförmåga. På förvaltningen värdesätter vi teamet och ett gott samarbete där alla medarbetare jobbar för ömsesidig framgång. Vi är öppna och ser möjligheter hos varandra och utvecklar vår gemensamma kompetens genom att vara generösa med vår egen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med kunskap och erfarenhet av trafikplanering. Du har en affärsmässig medvetenhet och intresse för statistik, effektivisering och optimering.

Det är meriterande med eftergymnasial utbildning inom exempelvis statistik, ekonomi, logistik eller liknande. Vi ser gärna att du har lokalkännedom eller förmågan att snabbt skapa dig en geografisk överblick av länet.

Din kompetens
Du har förmåga att se helheten, både ur ett trafikperspektiv och genom att se din roll som en del av helheten och hur du bidrar till det gemensamma uppdraget. Du har även en ekonomisk medvetenhet som du kan applicera i arbetet genom att ta hänsyn till effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du är noggrann och har förmåga att analysera och lösa problem och prioriterar arbetet utifrån uppsatta mål.

Du har en god samarbetsförmåga och bidrar till samarbetet genom att ta initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat samtidigt som du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Vi erbjuder
Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra. Så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi vill också erbjuda våra medarbetare en flexibel arbetsplats.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
Enhetschef Johanna Bång, 018-611 19 55, [email protected]
För Vision Johan Damström, 018-611 19 76, [email protected]
För Saco Björn Schulte-Herbrüggen, 018-617 08 97, [email protected]Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Banarbetsplanerare, projektnära stöd

Som Banarbetsplanerare, projektnära stöd på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur. Banarbetsplanerare, projektnära stöd Arbetsuppgifter Är du sugen på att delta i samhällsutvecklingen och vara med och lösa framtidens utmaningar på vår järnväg? Då kanske du är vår nya Banarbetsplanerare i Öst/Sthlm eller Syd! Vi erbjuder Dig en... Visa mer
Som Banarbetsplanerare, projektnära stöd på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.


Banarbetsplanerare, projektnära stöd

Arbetsuppgifter

Är du sugen på att delta i samhällsutvecklingen och vara med och lösa framtidens utmaningar på vår järnväg? Då kanske du är vår nya Banarbetsplanerare i Öst/Sthlm eller Syd! Vi erbjuder Dig en möjlighet att trivas och utvecklas tillsammans med hjälpsamma och kompetenta kollegor inom ett intressant arbetsområde med stort fokus på leverans och utveckling.
Vi söker nu Banarbetsplanerare med fokus på projektnära stöd för att arbeta med planering och koordinering av banarbetstider för utförandeprojekt inom distriktsverksamheten med fokus på Öst/Stockholm eller Syd. I ansvarsområdet ingår till exempel planering och registrering av tider i spår, att planera och anmäla behov av banarbetstider för trafikpåverkande aktiviteter i genomförandeskedet, liksom handläggande vid återlämnande av banarbetstider. Arbetet sker i tätt samarbete och samråd med projektledare, delprojektledare samt BAP- och TPÅ-koordinator.
Vi finns geografiskt utspridda från norr till söder. Du kommer till ett trevligt och hjälpsamt gäng med ett gott samarbetsklimat och som är vana vid att arbeta tillsammans på distans. Vi står inför många intressanta utmaningar och utvecklar hela tiden våra arbetssätt för att möta verksamhetens behov. Tillsammans med oss får du vara med och utveckla och påverka. Jag som blir din närmsta chef heter Susanne Fogelberg. Som ledare för enheten Banarbetsplanering drivs jag av engagemang, proaktivitet och delaktighet. För mig är det viktigt att vi har ett öppet och gott samarbetsklimat och en god arbetsmiljö där vi hjälper varandra. Jag hoppas du vill vara en del av vårt team och delta i vårt arbete med lösa framtidens utmaningar på vår järnväg! Jag ser fram emot din ansökan!

Övrig information

Webbaserade tester kan komma att genomföras som en del i urvalsprocessen. Dessa skickas i så fall ut via mejl. Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress till dig och kolla även din inkorg och även skräppost efter ansökningstidens slut för att vara säker på att du får all information och eventuella kallelser från oss.
Intervjuer för tjänsten beräknas kunna hållas ca vecka 36-37.
Under semestertiden kan det vara svårt att nå mig i händelse av att du har frågor eftersom jag har semester under delar av juli och augusti. Ifall du inte får svar direkt så lämna gärna ett meddelande på telefonen eller skicka ett mejl (susanne.fogel[email protected]) så hör jag av mig efter min semester. Så var beredd på att det kan ta lite tid innan du får ett svar. Om din fråga har betydelse för om du tänker söka tjänsten eller inte och du inte hinner få ett svar innan ansökningstidens slut så ansök i alla fall så ditt intresse för tjänsten blir inlämnad i tid.

Kvalifikationer

Vem är du?
För att lyckas i rollen som Banarbetsplanerare är du analytisk och ser logik och samband i komplex information. Din kommunikationsförmåga är god, du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Som Banarbetsplanerare är du samarbetsorienterad, anpassar dig och hittar lösningar som passar alla genom ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är trygg, har mod att säga ifrån samt förmåga att skilja på sak och person. Som Banarbetsplanerare är du självgående, tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver ditt arbete.
Du
har en universitets- eller högskoleexamen alternativt annan utbildning i kombination med aktuell och relevant yrkeserfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig.
har yrkeserfarenhet från järnväg och god generell järnvägskunskap framför allt inom området banarbetsplanering och trafikbestämmelser på järnväg. Kunskapen har du fått i form av exempelvis BAP-/BUP-planering, koordinering, kapacitetsplanering, trafikledning, trafikplanering, järnvägsunderhållsplanering, projektledning, produktionsplanering och/eller planering av tågplanen.
har ett högt säkerhetstänk och har god yrkeserfarenhet av säkerhetsfrågor inom järnväg (t ex trafiksäkerhet, arbetsmiljö, byggherreansvar och elsäkerhet).
har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du
har arbetat i system som TRANS och Trainplan.


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Besvara därför dessa frågor tydligt.
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. Visa mindre

Kollektivtrafikstrateg

Tjänsten tillhör enheten Långsiktig planering. Huvudfokus för enheten är den långsiktiga och hållbara utvecklingen av länets transportinfrastruktur och kollektivtrafik utifrån Region Uppsalas roll som regional kollektivtrafikmyndighet och upprättare av länsplan för regional transportinfrastruktur. Arbetet sker nära den politiska ledningen till vilken enheten utarbetar beslutsunderlag. Enheten är en del av avdelningen Samhällsutveckling. I rollen Som Kollek... Visa mer
Tjänsten tillhör enheten Långsiktig planering. Huvudfokus för enheten är den långsiktiga och hållbara utvecklingen av länets transportinfrastruktur och kollektivtrafik utifrån Region Uppsalas roll som regional kollektivtrafikmyndighet och upprättare av länsplan för regional transportinfrastruktur. Arbetet sker nära den politiska ledningen till vilken enheten utarbetar beslutsunderlag. Enheten är en del av avdelningen Samhällsutveckling.
I rollen
Som Kollektivtrafikstrateg ansvarar du för den långsiktiga utvecklingen av den regionala tågtrafiken i länet. Du arbetar fram strategiska inriktningar, driver eller deltar i uppdrag och utredningar för att identifiera brister och behov samt åtgärder.
Vår tågtrafik kommer inom kort att integreras med Mälartåg och i ditt uppdrag ingår det att representera Region Uppsala i samarbetet med de andra huvudmännen i Mälardalen. Även i samarbetet med Region Stockholm avseende pendeltågstrafiken in i Uppsala län förväntas du i din roll representera Region Uppsala.
Du arbetar även med planering för infrastruktur tillsammans med aktörer från Trafikverket, kommuner och andra regioner. Ditt fokus ligger på tågtrafik men lösningarna involverar såklart även alla andra trafikslag och infrastrukturprojekt som angränsar detta område.
Tillsammans med kommuner och Trafikverket vill vi skapa förutsättningar för ett integrerat kollektivtrafiksystem. Vi ser att tågtrafikens utveckling är central för ett hållbart resande och en självklar del i större transportlösningar.
Ditt uppdrag är strategiskt och långsiktigt och kräver mycket god förståelse för politiskt styrd verksamhet, trafiksystem och infrastrukturutveckling.
Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning alt annan utbildning och erfarenhet som kan anses likvärdig. För att lyckas i uppdraget behöver du ha mångårig erfarenhet av att driva utveckling av kollektivtrafiksystem på en strategisk nivå, gärna inom tågtrafik.
Har du kunskap om järnvägsinfrastruktur och processer samt Trafikverkets organisation och uppdrag så ser vi det som mycket meriterande.
Du är mogen och självständig i din roll samtidigt som du har mycket god samarbetsförmåga och vet hur man bygger långsiktiga och hållbara relationer. Du är van att planera och organisera ditt arbete, sätta upp tidsramar och följa upp.
Din svenska och engelska är mycket god i såväl tal som skrift.
Vårt erbjudande:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. För denna tjänst tillämpar vi förtroendearbetstid och man har goda möjligheter att jobba på distans.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Sista ansökningsdag 30 januari 2022.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen därför med din ansökan redan idag!
Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger på [email protected]
Krav
Relevant akademisk utbildning alt annan utbildning och erfarenhet som kan anses likvärdig
Mångårig erfarenhet av att driva utveckling av kollektivtrafiksystem på en strategisk nivå
God svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet av tågtrafikOm arbetsgivaren - Trafik och Samhälle, Region Uppsala
Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. På vår förvaltning arbetar cirka 100 medarbetare. Vår verksamhetsidé är att utveckla och bedriva hållbara transporter för ett växande Uppsala län. Vi utvecklar bland annat infrastrukturen och kollektivtrafiken inom länet. Under varumärket UL bedrivs kollektivtrafik i samarbete med våra upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en stor bredd av kompetenser och arbetar bland annat med verksamhetsutveckling, upphandling, samhällsplanering, trafikplanering, systemförvaltning, ekonomi, kommunikation, försäljning och kundtjänst. Visa mindre

Trafikplanerare

Stadsbyggnadsförvaltningen, Trafik och samhälle Vill du arbeta för ett hållbart samhälle? Som trafikplanerare på enhet trafik och samhälle arbetar du med att skapa förutsättningar för hållbara resor och transporter. Arbetsuppgifterna sträcker sig från tidiga skeden i planeringen till genomförande- och driftskeden. Här får du leda och vara delaktig i många olika projekt där du kan påverka här och nu men också framtiden. På enheten för trafik och samhäl... Visa mer
Stadsbyggnadsförvaltningen, Trafik och samhälle

Vill du arbeta för ett hållbart samhälle? Som trafikplanerare på enhet trafik och samhälle arbetar du med att skapa förutsättningar för hållbara resor och transporter. Arbetsuppgifterna sträcker sig från tidiga skeden i planeringen till genomförande- och driftskeden. Här får du leda och vara delaktig i många olika projekt där du kan påverka här och nu men också framtiden.

På enheten för trafik och samhälle arbetar 16 engagerade medarbetare. Vi är en del av avdelning gata, park, natur på stadsbyggnadsförvaltningen och vi söker dig som vill förstärka vårt gäng. Vi har ansvar för både kort- och långsiktiga planeringsfrågor kring allmän plats, framför allt rörande hållbar mobilitet, trafiksystem och infrastruktur. I vårt uppdrag ingår det att ta fram och realisera handlingsplaner inom området utifrån tagna politiska beslut, likväl som att följa upp och utvärdera. Vårt ansvarsområde medför mycket utåtriktad verksamhet, både mot medborgare och näringsliv.

Läs mer om oss här (https://www.uppsala.se/organisation-och-styrning/Organisation/forvaltningar/Stadsbyggnadsforvaltningen/?selectedyear=)

Ditt uppdrag
Som trafikplanerare på enheten arbetar du med att skapa förutsättningar för hållbara resor och transporter. Arbetsuppgifterna sträcker sig från tidiga skeden i samhällsplaneringsprocessen likväl som till själva genomförandet av mindre byggprojekt och driftskeden.

Du kommer bland annat att arbeta med trafik och mobilitetsfrågor i detaljplaner, arbeta med trafikutredningar och handlingsplaner som kommunens nya trafik- och mobilitetsplan, delta i planeringsprocesser tillsammans med andra aktörer så som regionen och Trafikverket.

Du kommer ha mycket kontakt med andra delar inom förvaltningen. Det ingår i arbetsuppgifterna att skriva fram underlag till politiska beslut, svara på remissyttranden och att delta i samråd med medborgare. Att svara på frågor från medborgare är en viktig del av arbetsuppgifterna.

Här får du leda och vara delaktig i många olika projekt där du kan påverka här och nu men också framtiden. Arbetsuppgifterna kräver kompromissvilja och helhetsförståelse för trafik- och samhällsplanering och ett stort intresse för dessa frågor.

Arbetsuppgifterna är breda och kan innefatta bland annat att:


• Arbeta med att ta fram handlingsplaner inom området, så som trafik- och mobilitetsplaner
• Ansvara för trafik- och mobilitetsperspektivet i pågående detaljplaner, utredningar i tidiga skeden och anläggningsprojekt
• Stötta förvaltningens olika delar med tillämpningen av kommunens parkeringspolicy, parkeringstal och dess verktyg.
• Ha dialog med byggherrar och samverka med dem för att åstadkomma bättre lösningar som gynnar hållbar mobilitet i kommunen.
• Projektleda mindre ombyggnationer

Din bakgrund
Vi söker dig som har civilingenjörsexamen inom väg och vatten eller motsvarande som arbetsgivaren finner likvärdigt. Vi ser som meriterande om du har utbildning eller erfarenhet inom nudging och miljö- och klimatkommunikation. För att lyckas i arbetet är erfarenheter av kommunal trafik- och samhällsplanering med fokus på mobilitets- och trafikfrågor meriterande likväl som erfarenhet av projektledning, beteendepåverkansarbete och av kundnära arbete. Vi förutsätter att du behärskar både svenska och engelska. Har du ytterligare språkkunskaper är även det meriterande. Det är även meriterande att ha utbildning i, eller erfarenhet av GIS, att ha arbetat med social hållbarhet och medborgardialoger. Erfarenhet av trafiksäkerhetsarbete samt offentlig förvaltning är meriterande.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är analytisk i ditt arbetssätt, tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har även en god kommunikations- och samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta:
Tove Västibacken, enhetschef trafik & samhälle, 018-727 43 75
Iréne Lavesson, HR-specialist, 018-727 12 91

Fackliga företrädare:
Vision: Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Saco: Sampo Hinnemo, 018-727 40 58

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till stadsbyggnadsförvaltningen. Här tar vi tillsammans ansvar för helheten i stads- och landsbygdsutvecklingen. Vi ansvarar för hela samhällsbyggnadsprocessen och arbetar med strategisk planering, detaljplanering, bygglov och bostadsanpassning. Bland annat tar vi fram kommunens översiktsplan. Här kan du arbeta med frågor som rör mark och exploatering, plan och bygg, gata/park/natur samt idrott och fritid. Målet är att utveckla en attraktiv och hållbar kommun där nya kommuninvånare och företag vill etablera sig.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre