Lediga jobb som Transportchef i Uppsala

Se lediga jobb som Transportchef i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Är du Uppsalahems nya arbetsledare till vår fordonsverkstad?

Ansök    Nov 22    Uppsalahem    Transportchef
Uppsalahem är Uppsalas ledande bostadsbolag – nästan var sjätte Uppsalabo bor i någon av våra 17 000 bostäder. Vi är det gröna bostadsbolaget och arbetar tillsammans med vår ägare Uppsala kommun, för en bättre och mer hållbar framtid. Hos oss får du genom ditt arbete möjlighet att bidra till en bättre vardag för Uppsalaborna.    Är du vår nya arbetsledare som vill vara med och leda Uppsalahems team och arbete på vår fordonsverkstad?   Om tjänsten Avde... Visa mer
Uppsalahem är Uppsalas ledande bostadsbolag – nästan var sjätte Uppsalabo bor i någon av våra 17 000 bostäder. Vi är det gröna bostadsbolaget och arbetar tillsammans med vår ägare Uppsala kommun, för en bättre och mer hållbar framtid. Hos oss får du genom ditt arbete möjlighet att bidra till en bättre vardag för Uppsalaborna. 

 

Är du vår nya arbetsledare som vill vara med och leda Uppsalahems team och arbete på vår fordonsverkstad?

 

Om tjänsten
Avdelningen Bostadsservice är Uppsalahems interna specialistavdelning inom felavhjälpande service, driftsfrågor och underhållsarbeten. Avdelningen består av ett fyrtiotal specialister fördelat på olika områden. Hit hör även fordonsverkstaden.

Som arbetsledare ansvarar du för att utveckla, planera och följa upp det dagliga arbetet för dina tre medarbetare på fordonsverkstaden. Våra stora utmaningar blir dina mest spännande arbetsuppgifter, hur skall våra transporter vara relevanta och hur vi skall minska vår belastning på omgivningen? Denna utveckling inbegriper fordonsteknik, miljöfrågor och digitalisering samt ett stort mått av nyfikenhet och ödmjukhet. Vi vill tänka stort och nytt och vi vill att du tänker med oss!

I dina arbetsuppgifter ingår att förvalta värdet av våra fordon på 55 miljoner, optimera vår interna process för fordonsanskaffning och avyttring samt arbeta för en effektiv transportlogistik. Hållbarhetsfrågan är viktig för oss och 2020 skall vi vara fossilfria för personbilar och 2023 skall vi vara fossilfria för alla arbetsredskap enligt våra ägares direktiv.

Du ansvarar för att inom ditt arbetsområde bryta ner verksamhetsplanen i konkreta aktiviteter. I ansvaret ingår bland annat ekonomi, arbetsmiljö och hållbart utförande. En annan viktig del av ditt arbete kommer att vara budget- och prognosarbete samt se till att våra mål inom ekonomi-, kund- och medarbetarnöjdhet uppnås.

 

Kompetensprofil
Vi söker dig med avslutad gymnasieutbildning och som har jobbat några år som tex Fleet Manager/Coordinator eller liknande. Vi ser att du har erfarenhet inom arbetsledning och känner dig trygg i din roll som chef. Du har ett tekniskt intresse och kunnande som du kan applicera på fordon, maskiner och arbetsredskap av olika typer.


Vi söker dig som är trygg i din administrativa förmåga och som samtidigt är nyfiken på och har kraft att driva utvecklingen för hur vår fordonsverkstad och fordonsflotta skall fungera de närmaste 10 åren. Att vi skall verka för ett hållbart utförande av våra tjänster samtidigt som vi upprätthåller god service är en självklarhet för dig.

Det är viktigt att du är social och har förmåga att skapa en öppen och förtroendefull dialog. Samtidigt är du en drivande och tydlig ledare som arbetar på ett inkluderande sätt. Du är en solklar bärare av bolagets värderingar som du lever och arbetar efter. Vidare är du kommunikativ och uttrycker dig väl i både tal och skrift. Självklart är du även lyhörd och bra på att utveckla både medarbetare och arbetsprocesser. B-körkort är ett krav.

 

Mer Information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. För frågor om tjänsten kontakta gärna chef Bostadsservice Johan Andersson, tel. 018-727 31 42 eller HR Generalist Yasmine Hollsten, tel. 018- 727 36 07. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan senast 2019-12-13.  

 

Vad erbjuder vi?
Ett arbete i en av Sveriges mest expansiva regioner. Själva tycker vi att Uppsalahem är ett lagom stort företag, litet nog för att präglas av en vi-anda och stort nog för att vara en viktig aktör i bostadsbranschens utveckling. Vi bygger och förnyar bostäder i kombination med att vara en aktiv kundnära bostadsförvaltare och i vår utveckling av Uppsalas stadsmiljö har vi stort fokus på hållbarhetsfrågor. På Uppsalahem är vi stolta över att vara en öppen och inkluderande arbetsplats som främjar mångfald och tar tillvara på olikheter. Visa mindre

Fordonsansvarig

Ansök    Jun 24    Ls Jobbet AB    Transportchef
Recover har en mycket positiv utveckling med stor efterfrågan på våra tjänster. Vi har ett behov av flera kvalificerade medarbetare som vill vara med i vår expansion och utveckla oss vidare. I och med detta söker vi nu en Fordonsansvarig med placering i Stockholm, Uppsala eller Västerås. Om rollen Tjänsten passar dig som stimuleras av att arbeta i en entreprenörsdriven miljö med ett högt tempo. Din utmaning blir att vidareutveckla vårt arbetssätt och ford... Visa mer
Recover har en mycket positiv utveckling med stor efterfrågan på våra tjänster. Vi har ett behov av flera kvalificerade medarbetare som vill vara med i vår expansion och utveckla oss vidare. I och med detta söker vi nu en Fordonsansvarig med placering i Stockholm, Uppsala eller Västerås.
Om rollen
Tjänsten passar dig som stimuleras av att arbeta i en entreprenörsdriven miljö med ett högt tempo. Din utmaning blir att vidareutveckla vårt arbetssätt och fordonshantering med utgångspunkt från vår hållbarhetsstrategi. Du är en drivande, initiativtagande och självgående person då förutsättningar och arbetssätt är under utveckling och du blir en viktig spelare att tillsammans med chefer sätta strukturer på plats. Du bör ha dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, operativ erfarenhet från transportbransch eller liknande, och goda kunskaper om miljöteknik och alternativa drivmedel. Du bör också vara van vid ekonomiska kalkyler, fordons-, bränsle-, och utsläppsuppföljning, avtalsskrivning och skadehantering. Rollen kräver många kontaktytor, både intern och externt, så det är av betydelse att vara lyhörd och kommunikativ. Resor förekommer.
Arbetsuppgifter:
Vara företagets trafiktillståndsansvarig
Administration och handläggning av fordon, drivmedelskort och fordonsregister via webverktyg
Prestationsutvärdering, KPI uppföljning samt analys
Koordinera fordonsfrågor tillsammans med den nordiska verksamheten (Recover group)
Upprätta strategier och utveckla arbetssätt för förebyggande och avhjälpande underhåll
Utveckla upplägg för leasing av fordon
Utveckla våra fordonsverkstäder
Rådgivare till ledning och chefer i fordonsfrågor samt utbilda och coacha
Ta fram lång- och kortsiktiga investerings- och utbytesplaner av fordon
Fördelning, omplacering och avyttring av fordon
Att utveckla processen för fordonshantering
Säkerhetsställa att lagar och förordningar efterlevs för fordon, tankbesiktningar, kontroll färdskrivare mm
Att tillsammans med inköpschef planera och genomföra inköp av fordonsrelaterade produkter och tjänster

Vidare ansvar du för att ta fram och implementera strategiska och operationella planer för att utveckla vår fordonsflotta. Du genom för långsiktig och kortsiktig CAPEX-planering och kontinuerlig prestationsutvärdering av samtliga verksamhetsdelar inom transport och KPI-struktur. Du initierar, driver och/eller följer upp kostnadseffektiviseringsprojekt, t.ex. kostnadsanalyser på samtliga fordon, optimering av fordonsflottan och underhållskostnader, ruttoptimering osv. Du upprättar strategier och arbetssätt för förebyggande och avhjälpande underhåll.
Om dig
Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom till exempel ekonomi eller transport alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet samt flera års operativ erfarenhet inom transportbranschen. Du har en fallenhet för att leda personal, förändringsarbete och du drivs av nyckeltal och målstyrning. Det är meriterande om du har yrkestrafiktillstånd/är trafikansvarig och/eller säkerhetsrådgivare/ADR. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete tillsammans med duktiga medarbetare. Rollen kan på sikt utvecklas till en chefsbefattning med underställd personal. Befattningen rapporterar till Chef Hållbarhet.
Annat viktigt att veta
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan utgången ansökningstid.
Vid frågor kontaktas:
Fredrik Kringberg, Chef Hållbarhet, tfn: 010-143 00 58
alternativt e-post: [email protected]
Välkommen med din ansökan!
Krav
Högskoleutbildning inom ex. ekonomi eller transport alt. motsvarande arbetslivserfarenhet
Flera års operativ erfarenhet inom transportbranschen
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
Har yrkestrafiktillstånd/är trafikansvarig och/eller säkerhetsrådgivare/ADROm arbetsgivaren - Recover
Recover Group är marknadsledande i Norden inom Industri- & Skadeservice och har i tillägg en dominant position inom Riv & Håltagning i Sverige. Koncernen levererar tjänster till försäkringsbolag, företag och privatpersoner. Sedan Recover Group etablerades som en självständig verksamhet för sex år sedan har företaget tredubblat omsättningen och genomfört 19 förvärv. Recover är en nordisk aktör som är rikstäckande i Norge, Danmark och Finland och är i Sverige marknadsledande i Mälardalen. Recover har över 2 100 anställda fördelat på 104 kontor över hela Norden. Visa mindre

Fordonsansvarig Uppsala

Relita Industri & Skadeservice AB grundades 1996. Sedan dess har vi utvecklats till ett av de marknadsledande företagen i Sverige. Vi bedriver nu verksamhet i Uppsala, Stockholm, Östhammar, Norrtälje, Sala, Tierp, Gävle, Borlänge, Enköping, Västerås, Örebro och Göteborg. Vi har drygt 750 anställda och vår huvudsakliga verksamhet är fastighetsservice, skadeservice, avfuktning, selektivrivning, sanering, håltagning, industrirengöring, högtryck-/avloppsspolni... Visa mer
Relita Industri & Skadeservice AB grundades 1996. Sedan dess har vi utvecklats till ett av de marknadsledande företagen i Sverige. Vi bedriver nu verksamhet i Uppsala, Stockholm, Östhammar, Norrtälje, Sala, Tierp, Gävle, Borlänge, Enköping, Västerås, Örebro och Göteborg. Vi har drygt 750 anställda och vår huvudsakliga verksamhet är fastighetsservice, skadeservice, avfuktning, selektivrivning, sanering, håltagning, industrirengöring, högtryck-/avloppsspolning, vacuumsug, transporter av avfall och jour. Vår verksamhet bedrivs dygnet runt. Planen är att bli rikstäckande i Sverige i och med sammanslagningen med Recover Nordic Group som i dag finns i Norge, Danmark och Finland. Bolaget är miljöcertifierad enligt ISO 14001:2015 och kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2015.Relita Industri & Skadeservice AB har en mycket positiv utveckling med stor efterfrågan på våra tjänster. Vi söker därför kvalificerade medarbetare som vill vara med i vår expansion och utveckla oss vidare.Vill du vara med och medverka till att Relitas fordon håller en hög kvalité, både vad gäller utformning och underhåll i en ny tjänst? Relitas fordonspark (tunga fordon, servicebilar och tjänstebilar) består i dag av drygt 550 fordon.Arbetsuppgifter I rollen som Fordonsansvarig på Relita kommer du att få ta ett helhetsansvar för bolagets fordonsfrågor vilket innebär att du ansvarar för avtalsuppföljning så som godkännandeprocesser, fordonskrav med mera och du är länken mellan våra regioner i bolaget rörande fordonsfrågor när vi driver projekt som påverkar såväl fordon som teknik som ska installeras i fordon. Du rapporterar till affärsområdeschef för industriservice.Du blir en viktig del i vårt interna arbete med kravställning, analyser och framtagandet av beredande underlag. I ett långsiktigt perspektiv är du med i arbetet att utveckla Relitas fordonsstrategi och kravställning beträffande fordon i upphandlingar.Dina dagliga arbetsuppgifter kommer bl a att innefatta:Standardisera och optimera Relitas fordonsparkIdentifiera lämpliga leverantörer och skapa samarbete med demInköp av fordon tillsammans med inköpschefTCO-kalkylerKontakt med regionchefer, produktionsledare och medarbetareAgera intern fordonsexpert och supporta organisationen i fordonsrelaterade frågorKvalifikationer Vi söker dig som har ett genuint tekniskt intresse och är uppdaterad på utvecklingen i branschen. Vi ser gärna att du har branscherfarenhet, kanske med bakgrund från en fordonstillverkare, tjänstebilsleverantör eller motsvarande. Du förstår därför både vad ett fordonsägande innebär och kostar men också vad en förare/användare behöver och förväntar sig.För att lyckas i rollen har du förmågan att skapa förtroendefulla relationer och samarbeta med våra regioner och fordonsleverantörer. Som person är du drivande, målfokuserad och strukturerad, vilket behövs när en ny roll och funktion ska skapas och sättas. Du har en analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har god datavana. Vidare trivs du med att driva förändring i en skapande roll där din kommunikativa och prestigelösa personlighet kommer till nytta.Vi erbjuder dig en intressant roll, trevliga kollegor och en trivsam arbetsplats på vårt huvudkontor i Uppsala. Tjänsten är en tillsvidareanställning (6 mån provanställning) på heltid med tillträde efter överenskommelse.För ytterligare information om tjänsterna är du välkommen att kontakta affärsområdeschef Tony Axelsson, telnr 010-143 00 04.Vi behandlar ansökningarna löpande och önskar tillsätta tjänsten så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag som är den 20 maj. Visa mindre