Lediga jobb Folkuniversitetet i Uppsala

Se alla lediga jobb från Folkuniversitetet i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Handledare till uppdraget STÖD OCH MATCHNING i Uppsala

Handledare till tjänsten Stöd och Matchning – Folkuniversitetet "Ort" Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisatione... Visa mer
Handledare till tjänsten Stöd och Matchning – Folkuniversitetet "Ort"
Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.
Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter.
Folkuniversitetet verkar för ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Vi har fantastiska möjligheter och stora utmaningar. Vi söker nu en målinriktad och engagerad person som har förmågan att vägleda individer och matcha dem till arbete eller utbildning inom ramen för Arbetsförmedlingens tjänst Stöd och Matchning.   Ditt uppdrag  Som handledare genomför du olika insatser både på individ och gruppnivå, så som kartläggning av resurser, skapa/förbättra ansökningshandlingar samt ge vägledande samtal.   Som handledare jobbar du aktivt med att;  orientera arbetsgivare med rekryteringsbehov och matcha dessa med våra deltagare  arbetar för att hjälpa våra deltagare med att komma ut på studiebesök, praktik, lärlingsplats eller vidarestudier  synliggör deltagarnas kompetenser och kunskaper, de positiva egenskaper och intressen  tränar deltagarna i att skriva ett konkurrenskraftigt cv och personligt brev   stödjer deltagaren inför möten med arbetsgivare och ser till att deltagaren känner sig redo för sin anställningsintervju  stärker deltagarens förmåga att äga processen att planera sitt arbetssökande och sätta upp yrkesmål  Du kommer också att ha tät kontakt med arbetsgivare/företag så det är en fördel om du har god kännedom om den lokala arbetsmarknaden.    Din profil  Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med handledning och matchning av arbetssökande. Du har avslutad akademisk utbildning inom exempelvis beteendevetenskap, personalarbete, studie- och yrkesvägledning eller liknande samt minst två års arbetslivserfarenhet inom den senaste femårsperioden.  Alternativt har du genomfört minst ett års godkända heltidsstudier på eftergymnasial nivå och har minst tre års arbetslivserfarenhet inom exempelvis rekrytering, karriärvägledning, omställningsarbete eller liknande. Du är flexibel och har servicekänsla. Du behärskar svenska och engelska väl.  Som person är du engagerad och lösningsorienterad och att skapa relationer och bygga nätverk är något du känner dig bekväm med. I ditt arbete gör du skillnad och du vill se resultat i dina insatser. Att du är strukturerad, administrativt lagd och ha god förmåga att självständigt planera ditt arbete lägger vi stor vikt vid. Då målgruppen är bred ser vi det som meriterande om du är flerspråkig. 
 
Anställning: vi ser gärna att du arbetar hos oss som konsult, alternativt som timanställd.
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: "Ort", men arbete kan också vid en del tillfällen förläggas till andra kommuner i "Ort" län. Mer information om tjänsten lämnas av __________ på tfn _________ eller [email protected]
 
Sista ansökningsdag ______________. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
 
Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare!
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager.
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. 
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Studie-och yrkesvägledare till Folkuniversitetets gymnasieskolor Uppsala

Studie- och yrkesvägledare till Folkuniversitetets gymnasie-  skolor  Uppsala   I Folkuniversitetets lokaler på Bergsbrunnagatan 1 , centralt i Uppsala läser idag 240 elever . Eleverna är fördelade på  Vård- och omsorgsprogrammet och Yrkesintroduktion ( Cultus gymnasium) samt Samhällsvetenskaps- och Humanistiska programmet (Internationella gymnasiet). Skolan präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat med goda relationer mellan elever /personal och v... Visa mer
Studie- och yrkesvägledare till Folkuniversitetets gymnasie- 
skolor  Uppsala  

I Folkuniversitetets lokaler på Bergsbrunnagatan 1 , centralt i Uppsala läser idag 240 elever . Eleverna är fördelade på  Vård- och omsorgsprogrammet och Yrkesintroduktion ( Cultus gymnasium) samt Samhällsvetenskaps- och Humanistiska programmet (Internationella gymnasiet).
Skolan präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat med goda relationer mellan elever /personal och vi får genomgående goda resultat i elev- och medarbetarundersökningar.
Huvudman är Folkuniversitetet ,ett studieförbund som utöver gymnasieskola bedriver folkbildning och vuxenutbildning. Vi verkar i nära anknytning till universitet och det omgivande samhället.

Som studie- och yrkesvägledare hos oss är du en del av skolans elevhälsoteam och arbetar på såväl individ, grupp och organisatorisk nivå för att utveckla verksamheten.
I arbetsuppgifterna ingår att genomföra vägledning i såväl snäv som i vid bemärkelse ,nätverka , ingå i intressanta utvecklingsprojekt, omvärldsbevakning, utbildningsmässor samt att 
stödja Skolledning och personal i frågor kring Studie- och yrkesvägledning .

För ytterligare information kring våra skolor;

http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Gymnasieskolor/Internationella-gymnasiet-Uppsala/

https://www.cultusutbildning.se/

Kvalifikationer

Behörig Studie-och yrkesvägledare , gärna med några års yrkeserfarenhet.

Typ av anställning  

Deltidsanställning, ca 40 %  med tillträde i februari  2020. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Tillsättning sker löpande.  Sista ansökningsdag 28 februari 2020

Ansökan tas bara emot via vår rekryteringstjänst HR-manager.

Upplysningar
Liselotte Pahlén, Rektor  
[email protected]
018-68 00 88 Visa mindre

Kurator på Internationella Gymnasiet Uppsala

Ansök    Aug 16    Folkuniversitetet    Skolkurator
Kurator - Internationationella gymnasiet i Uppsala    Internationella gymnasiet är en skola med två nationella program , Samhällsvetenskapsprogrammet och Humanistiska programmet samt Språkintroduktion.Det totala elevantalet är cirka 180 elever. Vår skola präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat och goda relationer mellan elever och lärare, och vi får genomgående goda resultat i elev- och medarbetarundersökningar.   Gymnasiets huvudman är Folk... Visa mer
Kurator - Internationationella gymnasiet i Uppsala 
 
Internationella gymnasiet är en skola med två nationella program , Samhällsvetenskapsprogrammet och Humanistiska programmet samt Språkintroduktion.Det totala elevantalet är cirka 180 elever. Vår skola präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat och goda relationer mellan elever och lärare, och vi får genomgående goda resultat i elev- och medarbetarundersökningar.
 
Gymnasiets huvudman är Folkuniversitetet - ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning. Vi verkar i nära anknytning till universitet och högskolor och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. 
 


 
 
Arbetsuppgifter
 

Som kurator på Internationella Gymnasiet är du en del av skolans Elevhälsa. Elevhälsan arbetar för att bidra till en skolmiljö som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Kuratorn arbetar med enskilda samtal, samt med psykosocialt arbete på olika sätt. Du medverkar på EHT  och samverkar med övriga professioner på skolan. Du har nära kontakt med våra elever och  stöttar dem i deras skolvardag. Du arbetar med närvarofrämjande aktiviteter, och hjälper till med att förmedla, och hålla kontakt med  externa kontakter i elevärenden.  
 

Kvalifikationer  
 


Vi söker dig som är lyhörd och har en god professionell förmåga att kommunicera och samverka med elever, vårdnadshavare och personal  samt externa kontakter. 
 
Du har socionomexamen eller likvärdig utbildning, och du har god förmåga att arbeta självständigt samt kan ta egna initiativ.    
 
 
Vi ser gärna att du  
 
· Har höga förväntningar på ungdomarnas förmåga  
 
· Har lätt för att kommunicera och samarbeta med ungdomar, föräldrar och kollegor  
 
· Har ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans värdegrund  
 
· Har förmågan att väcka elevernas engagemang och ansvarstagande  
 
 
 

Typ av anställning  
 

- Tillsvidareanställning från och med september  2019. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.   
  
- Omfattningen är 60 %    Ansökan tas bara emot via vår rekryteringstjänst HR-manager.
OBS! Vi undanber oss alla försök att sälja in ytterligare annonsering eller liknande.
 

Tillsättning sker löpande.  Sista ansökningsdag 16 september  2019
 

 
Upplysningar  
 
Liselotte Pahlén, rektor  
 
[email protected]
018-68 00 88 Visa mindre

Lärare i tyska

Ansök    Jul 15    Folkuniversitetet    Lärare i gymnasiet
Lärare i Tyska på Internationella Gymnasiet i Uppsala      Internationella gymnasiet är en skola med två gymnasieprogram, samhällsvetenskapsprogrammet och humanistiska programmet. Sedan läsåret 2015/16 finns även Språkintroduktion på skolan.Det totala elevantalet är cirka 180 elever. Vår skola präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat och goda relationer mellan elever och lärare, och vi får genomgående goda resultat i elev- och medarbetarundersök... Visa mer
Lärare i Tyska på Internationella Gymnasiet i Uppsala   
 
Internationella gymnasiet är en skola med två gymnasieprogram, samhällsvetenskapsprogrammet och humanistiska programmet. Sedan läsåret 2015/16 finns även Språkintroduktion på skolan.Det totala elevantalet är cirka 180 elever. Vår skola präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat och goda relationer mellan elever och lärare, och vi får genomgående goda resultat i elev- och medarbetarundersökningar.
 
Gymnasiets huvudman är Folkuniversitetet - ett studieförbund som förutom gymnasieutbildning  bedriver folkbildning och vuxenutbildning. Vi verkar i nära anknytning till universitet och högskolor och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. 
 

-Vi söker en lärare som kan undervisa deltid, 40-50 % i tyska på våra  gymnasieprogram.  
  

 

Kvalifikationer  
 
Behörig lärare för undervisning i Tyska på gymnasienivå
 
 
Vi ser gärna att du;  
 
· Låter din undervisning präglas av höga förväntningar på ungdomarnas förmåga  
 
· Har lätt för att kommunicera och samarbeta med ungdomar, föräldrar och kollegor  
 
· Har ett tydligt ledarskap i klassrummet och ett förhållningssätt som stämmer överrens med skolans värdegrund  
 
· Har förmågan att väcka elevernas engagemang och ansvarstagande  
 
 
 

Typ av anställning  
 
· Visstidsanställning för perioden  19/8- 20/12 2019  med eventuell förlängning
 
 

Ansökan tas bara emot via vår rekryteringstjänst HR-manager.
OBS! Vi undanber oss alla försök att sälja in ytterligare annonsering eller liknande.
 

Tillsättning sker löpande.  Sista ansökningsdag 15 augusti  2019
 
Facklig företrädare; Karin Olsson
[email protected]
 
 

 
Upplysningar  
 
Liselotte Pahlén, rektor  
 
[email protected]
 
018-68 00 88 Visa mindre

Medarbetare till elevhälsoteam på Internationella Gymnasiet Uppsala

Ansök    Apr 29    Folkuniversitetet    Fritidsledare
Medarbetare till elevhälsoteam- Internationationella gymnasiet i Uppsala    Internationella gymnasiet är en skola med två gymnasieprogram, samhällsprogrammet och humanistiskt program med inriktning kultur. Under läsåret 2015/16 har vi startat upp två SPRINT-klasser. Det totala elevantalet är cirka 180 elever. Vår skola präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat och goda relationer mellan elever och lärare, och vi får genomgående goda resultat i el... Visa mer
Medarbetare till elevhälsoteam- Internationationella gymnasiet i Uppsala 
 
Internationella gymnasiet är en skola med två gymnasieprogram, samhällsprogrammet och humanistiskt program med inriktning kultur. Under läsåret 2015/16 har vi startat upp två SPRINT-klasser. Det totala elevantalet är cirka 180 elever. Vår skola präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat och goda relationer mellan elever och lärare, och vi får genomgående goda resultat i elev- och medarbetarundersökningar.
 
Gymnasiets huvudman är Folkuniversitetet - ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning. Vi verkar i nära anknytning till universitet och högskolor och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. 
 


 
 
Arbetsuppgifter

Trygghet och vuxennärvaro är viktigt för  elevernas lärande och skolmiljö. I din arbetsroll möter du elever i olika situationer under skoldagen med syfte att skapa goda och trygga samtal och aktiviteter. Du arbetar för att alla elever har en trygg miljö på raster, lektioner och i korridorer.  På skolan har vi som ambition att snabbt agera och uppmärksamma incidenter, där vi lägger stor vikt vid utredning, dokumentering och uppföljning. Det är därför viktigt att du självständigt kan genomföra och dokumentera arbetet.  
 

Kvalifikationer  
 


Du har eftergymnasial utbildning med inriktning mot pedagogik eller beteendevetenskap. Vi ser gärna sökande som är utbildad fritidsledare, fritidspedagog eller socialpedagog. Du har god förmåga att skapa relationer och har en erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar. Du har en god förmåga att kommunicera och arbeta med konflikter. Det är viktigt att du är trygg med dig själv, har god samarbetsförmåga, är initiativrik, utåtriktad och engagerad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.    
 
Typ av anställning  

 

- Visstidsanställning.  
  
· Omfattningen är 40- 60 % 
 
Start snarast möjligt.   Ansökan tas bara emot via vår rekryteringstjänst HR-manager.
OBS! Vi undanber oss alla försök att sälja in ytterligare annonsering eller liknande.
 

Tillsättning sker löpande.  Sista ansökningsdag 3 maj 2019
 

 
Upplysningar  
 
Liselotte Pahlén, rektor  
 
[email protected]
018-68 00 88 Visa mindre

Utbildare folkbildning – Folkuniversitetet Uppsala

Utbildare folkbildning – Folkuniversitetet Uppsala   Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter... Visa mer
Utbildare folkbildning – Folkuniversitetet Uppsala
 
Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Läs mer om oss på folkuniversitetet.se/uppsala.
Folkuniversitetet arbetar för att möta omvärldens förväntan på folkbildningen. Vi verkar för ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Vi har fantastiska möjligheter och stora utmaningar.
 
Vi söker nu en utbildare till folkbildningsavdelningen, där vi arbetar med studiecirklar, föreningssamarbeten och kulturarrangemang. I tjänsten ingår ansvar för att planera och genomföra utbildningar till våra samarbeten med grupper och föreningar. En stor del av våra samarbeten är studentföreningar.
Tjänstens omfattning kommer att variera mellan 10-40 % under hösten 2019. Arbetstiden kommer att vara mer omfattande inledningsvis när utbildningsmaterial ska sammanställas. Därefter förläggs arbetstiden utefter höstens utbildningstillfällen, uppskattningsvis 1-2 utbildningar i veckan. Arbetet sker främst kvällstid men även dagtid. Helgtjänstgöring kan förekomma.
  Utbildaren Genomför utbildningar inom folkbildning, förenings- och styrelsearbete Sammanställer innehåll i utbildningsmaterial Arbetar både i samverkan med kollegor och självständigt med eget ansvar
  Vi söker dig som Har erfarenhet av och är bekväm med att arbeta med föreläsningar/utbildningar/workshops Har kunskap om ideellt arbete Har förmågan att entusiasmera och känner ett engagemang för den verksamhet/utbildning som vi bedriver Är kommunikativ och bra på att anpassa budskapet efter mottagaren Är flexibel och har servicekänsla Behärskar svenska och engelska väl
 
Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar innehållet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.
 
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Uppsala, men arbete kan också vid en del tillfällen förläggas till andra kommuner i Uppsala län. Mer information om tjänsten lämnas av verksamhetschef Carin Aronsson på tfn 018-68 00 41 eller [email protected]
 
Sista ansökningsdag måndag 24 juni. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
 
Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare!
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
 
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre