Lediga jobb som Utbildningskoordinator i Uppsala

Se lediga jobb som Utbildningskoordinator i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Projektkoordinator, vikariat

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Avdelningen för uppdragsutbildning bedriver kompetensutvecklingsinsatser för yrkesverksamma.

Därigenom bidrar vi till att världsledande forskning tillgängliggörs och kommer till nytta i samhället. Vi jobbar i nära samarbete med universitetets forskare och lärare och i tät dialog med våra kunder för att utveckla den bästa fortbildningen för yrkesverksamma. Verksamheten finansieras helt genom intäkter från externa uppdrag. Vi fungerar som en brobyggare som fångar upp kompetensbehov på arbetsmarknaden och kombinerar det med det bästa från akademin. Vi paketerar kunskaper och utformar det till skräddarsydda utbildningar, anpassade till kundens kompetensbehov. Idag erbjuder vi allt ifrån obligatoriska kurser för läkare under specialistutbildning till masterutbildningar för chefer och specialister på en internationell marknad.

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Arbetsuppgifter
Som projektkoordinator på avdelningen för uppdragsutbildning arbetar du med planering, administration, genomförande och uppföljning av utbildningsinsatser i nära samarbete med projektledaren. Du koordinerar flera pågående utbildningar samtidigt och hanterar ett stort kontaktnät av deltagare, föreläsare och kursledare, men även konferensanläggningar och leverantörer m.fl.

Tillsammans med projektledaren genomför du uppföljning och utvärdering, analys och förbättringsåtgärder i utbildningarna. Du bidrar också i utvecklingen av våra administrativa rutiner. I arbetsuppgifterna ingår t.ex. att boka lokaler och förtäring, beställa kurslitteratur, boka resor, ge lärare och föreläsare support i praktiska och tekniska frågor i samband med kursgenomförande, CRM-administration, arvoden, fakturahantering och viss ekonomisk uppföljning.

Vissa utbildningar genomförs på campus och vissa helt digitalt.

Kvalifikationskrav
Högskoleexamen eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarande. Minst två års dokumenterad arbetslivserfarenhet efter senaste examen.

Dokumenterad arbetslivserfarenhet av projektkoordinering, projektadministration eller kursadministration, gärna inom områden som kompetensutveckling av personal eller verksamhetsutveckling. Erfarenhet av att arbeta administrativt i projekt, gärna som projektkoordinator. Mycket goda kunskaper i Officepaketet. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Eftersom vissa utbildningar genomförs digitalt är det värdefullt för oss att du har erfarenhet av, och är bekväm med, digitala mötesformer och läroplattformar, såsom t.ex. Zoom, Teams, Studium.

Stor vikt kommer att fästas vid personliga egenskaper, så som personlig mognad, omdöme, samarbetsförmåga samt hur serviceinriktad och lösningsorienterad du är. Som person är du mycket trygg, stabil och har självinsikt. Du har god organisationsförmåga och har vana av att hantera flera parallellt pågående projekt samtidigt. Du tycker om att samarbeta och har lätt för att kommunicera både med kollegor och med kunder. I arbetet är du strukturerad, noggrann och effektiv, och du har ett starkt eget driv och fokus på att ge hög kvalitet i service och leverans till kunder, deltagare och kollegor. Du har en god förmåga att ta initiativ, upptäcka problem och ta tag i att lösa dessa tillsammans med kollegorna. Du är mån om att inte bara hitta en lösning för stunden utan tänker långsiktigt, för kundernas och hela verksamhetens bästa.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av utbildningsadministration inom universitet/högskola eller annan utbildnings- eller forskningsinriktad organisation är meriterande.

Erfarenhet av Raindance ekonomisystem, CRM-system, arkivsystem och diarieföring samt utbildningssystemen Ladok och Studium är meriterande.

Föräldraledighet, deltidsarbete på grund av vård av barn, fackligt uppdrag, militärtjänst eller liknande beaktas som arbetslivserfarenhet och bör anges i meritförteckningen

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2022-08-31. Omfattningen är 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Ulrika Ljungman, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 28 januari, UFV-PA 2022/63.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Utbildningssamordnare till Galderma i Uppsala

Ansök    Dec 20    Q-Med AB    Utbildningskoordinator
Vi söker just nu en utbildningssamordnare till Galderma i Uppsala! Har du en förmåga att lära andra det du kan, och erfarenhet av arbete i eller nära GMP-reglerad miljö? Då ska du läsa vidare! Om Rollen I rollen som utbildningssamordnare är din uppgift att säkerställa compliance samt arbeta med förvaltning och utveckling med avseende på utbildning, metoder, processer, flöden och kvalitet. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat: · Framtagning, förvaltn... Visa mer
Vi söker just nu en utbildningssamordnare till Galderma i Uppsala! Har du en förmåga att lära andra det du kan, och erfarenhet av arbete i eller nära GMP-reglerad miljö? Då ska du läsa vidare!

Om Rollen

I rollen som utbildningssamordnare är din uppgift att säkerställa compliance samt arbeta med förvaltning och utveckling med avseende på utbildning, metoder, processer, flöden och kvalitet. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

· Framtagning, förvaltning och ägarskap av utbildningsrelaterad dokumentation

· Ta fram/genomföra utbildningar och certifieringar

· Arbeta med och utveckla utbildningspaketet inom produktion

· Arbeta med, standardisera och utveckla introduktionsprogram i tillverkningen

· Supporta teknisk experter vid utbildningsfrågor

· Initiera och leda förbättringsaktiviteter inom utbildning

· Delta i och leda projektgrupper/förbättringsgrupperingar

· Svara för utbildningsfrågor som berör produktionen vid audits

Du förväntas också ha en kontinuerlig omvärldsbevakning inom ansvarsområdet, agera projektledare och delprojektledare vid behov, stötta med individuella utbildningsplaner samt vara en LMS superuser (Path).

Tjänsten är ett vikariat under ett år med omgående tillsättning.

Är du den vi söker?

Du är en serviceminded person som brinner för utbildning och mänskliga kontakter. Du har en mycket god organisatorisk förmåga och en vilja att stödja och supporta andra. För att lyckas i detta arbete behöver du kunskap om pedagogik och ha bra kännedom om hur arbete bedrivs i en GMP-reglerad miljö.

Det är viktigt att du har förmåga att snabbt skifta fokus och hantera förändringar då produktionsmiljön, och den utbildning som är relaterad till den, är ständigt föränderlig och mycket snabba omprioriteringar kan ske.

Frågor och ansökan

På Galderma i Uppsala har vi verksamhet inom produktutveckling och tillverkning. Här arbetar cirka 550 personer med världsledande produkter och vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i en spännande, internationell miljö där både personlig och professionell utveckling uppmuntras. Vi är belägna längs med Fyrisån i Uppsala, 10 minuters cykelfärd från Uppsala Resecentrum.

Har vi fångat ditt intresse? Vi välkomnar din ansökan via denna sida senast 9 januari 2022. Rekryteringen sker löpande under annonstiden och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Mathias Södervall Visa mindre

Pedagogisk Koordinator

Ansök    Nov 10    Ls Jobbet AB    Utbildningskoordinator
Ekonomienheten skapar förutsättningar för Region Uppsalas verksamheter för detta genom att tillsammans tillhandahålla nyskapande och pålitliga ekonomiprocesser. Vi höjer nu ambitionsnivån vad gäller att utveckla och tillhandahålla självservicetjänster. Detta för att ge ännu mer service till våra kunder som utgörs av såväl Region Uppsalas olika verksamheter som exempelvis invånare, övriga regioner och leverantörer. Om rollen Tjänsten är placerad i funktions... Visa mer
Ekonomienheten skapar förutsättningar för Region Uppsalas verksamheter för detta genom att tillsammans tillhandahålla nyskapande och pålitliga ekonomiprocesser. Vi höjer nu ambitionsnivån vad gäller att utveckla och tillhandahålla självservicetjänster. Detta för att ge ännu mer service till våra kunder som utgörs av såväl Region Uppsalas olika verksamheter som exempelvis invånare, övriga regioner och leverantörer.
Om rollen
Tjänsten är placerad i funktionsgruppen ekonomistöd som hanterar de frågor som kommer till ekonomiservice. Det är också på ekonomistöd som utveckling av de självservicetjänster som finns idag sker. Totalt antal mail är ca 45 000 och telefonsamtal ca 9 000 per år. Vi har under den senaste tiden på ett mycket framgångsrikt sätt förflyttat frågeställningar från mail och telefon till självservice, där Ace knowledge har en central roll.
Din roll som koordinator innebär att du fortsätter arbetet med att utveckla och förvalta självservicetjänsterna på en både praktisk och planerande nivå.
Vi erbjuder redan i dag ett flertal olika självservicetjänster och vår ambition är att växla upp det arbetet genom tillsättande av denna tjänst. Genom att använda innovativ teknik och pedagogik vill vi avlasta verksamheten ännu mer. Du kommer ha kontakter inom den egna gruppen men även ett flertal andra funktioner inom Region Uppsala. Eftersom denna tjänst till viss del är ny kommer du få vara med och påverka innehållet.
Vem är du?
Vi tror att du kommer från en bakgrund där någon typ av kommunikation, information eller pedagogik har ingått. Du är obehindrad i svenska och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är pedagogisk, teknisk intresserad, har god förståelse för ekonomi och kan fånga komplexa skeenden enkelt. Du är bra på att skapa relationer och förtroendefulla möten och har förmågan att tänka innovativt. För att fungera bra i denna roll är det viktigt att du är drivande och bra på att samverka med andra för att hitta nya vägar framåt.
I och med att tekniken kommer att ha en central roll i arbetet är det viktigt att du har kunskap och förståelse för att jobba med, kravställa och utveckla olika tekniska lösningar. Ofta handlar det om att använda ny teknik för att bryta mönster.
Övrig information
Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Vi frågor om tjänsten kontaktas rekryteringskonsult Eva Gryding, 018-4707105.
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.
Våra lokaler ligger vid Uppsala Business park.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Vi hanterar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så skicka gärna in din ansökan redan idag, dock senast den 5 december!
Välkommen med din ansökan!
Krav
Kunskap och förståelse för att jobba med, kravställa och utveckla olika tekniska lösningar
Obehindrad i svenska
God förståelse för ekonomiOm arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. Visa mindre

Strateg Regional utveckling

Ansök    Sep 2    Ls Jobbet AB    Utbildningskoordinator
Region Uppsala har statens uppdrag att ansvara för att driva arbetet med regional utveckling i Uppsala län. Arbetet bedrivs inom den nybildade Avdelningen för regional utveckling som arbetar för ett effektivt genomförande av den regionala utvecklingspolitiken samt internt arbete med mänskliga rättigheter och miljö. Länets vision är att skapa ett gott liv i en hållbar och nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Utgångspunkt för arbetet är Upp... Visa mer
Region Uppsala har statens uppdrag att ansvara för att driva arbetet med regional utveckling i Uppsala län. Arbetet bedrivs inom den nybildade Avdelningen för regional utveckling som arbetar för ett effektivt genomförande av den regionala utvecklingspolitiken samt internt arbete med mänskliga rättigheter och miljö.
Länets vision är att skapa ett gott liv i en hållbar och nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Utgångspunkt för arbetet är Uppsala läns regionala utvecklingsstrategi som även fungerar som Agenda 2030-strategi. Vi samordnar och driver på länets utvecklingsarbete tillsammans med länets offentliga, privata och ideella aktörer.
Avdelningen för regional utveckling leder, sammankallar och deltar i många samverkansfora både internt och externt. Du blir en del i Region Uppsalas regionala utvecklingsorganisation i samverkan med andra områdesstrateger för exempelvis arbetsmarknad, kompetensförsörjning och näringsliv.
Det råder kompetensbrist inom många områden i länet samtidigt som det finns ett överskott av individer som inte matchar den kompetens som efterfrågas. I denna tjänst kommer du att arbeta operativt med utveckling av Teknikcollege-verksamheten samt arbeta med YH-utbildningarnas roll inom det strategiska kompetensförsörjningsarbetet inom Region Uppsala.
Vill du utveckla arbetet med Teknikcollege samt bidra till att utbildningar matchas med arbetsgivarnas behov? Då är tjänsten som Strateg Regional utveckling - inriktning processledning Teknikcollege och YH-koordinator kanske något för dig!
Övergripande Tjänsten innefattar att leda samverkansstrukturer, omvärldsbevakning, utvecklingsprojekt, samverkan i relevanta nätverk både internt och externt samt ett ansvar som sakområdesexpert gentemot samverkansstrukturerna och internt inom ramen för våra utvecklingsfrågor. Även kartläggning av kompetensbehov/ utbildningsplatser, omvärldsbevakning, uppföljning, utvärdering och remissvar ingår.
Tjänsten delad på processledare Teknikcollege till 70% och YH-koordinator på 30%.
Processledare inom Teknikcollege: Du kommer att ha rollen som regional processledare med det övergripande operativa ansvaret för verksamheten, marknadsföringen och påverkansarbetet inom Teknikcollege i Uppsala län.
Du arbetar på uppdrag av en regional styrgrupp och arbetar operativt med både utveckling och förvaltning av Teknikcollege. Du är också kontaktperson gentemot Riksföreningen Teknikcollege Sverige och dess kansli, lokala Teknikcollege liksom gentemot andra regioner inom Teknikcollege och aktörer i den egna regionen som är betydelsefulla för Teknikcolleges arbete.
Främja företagsengagemang och samverkan inom regionen
Initiera, samordna och arbeta operativt med utveckling av Teknikcollege-verksamheten
Representera Teknikcollege i relevanta nätverk
Driva och bistå i lokala och regionala ansöknings- och granskningsprocesser
Ansvara för regional budget och den regionala dokumentationen

YH-koordinator: Du kommer att arbeta med behovsanalys, utveckling, aktörssamverkan och utvärdering, sjösätta dialogformer/forum för att främja fler relevanta YH-utbildningar i länet.
Identifiera kompetensbehov från arbetsgivare, samt rapportera dessa till Myndigheten för Yrkeshögskolan
Delta i valideringsprojektet som Region Uppsala deltar i tillsammans med Myndigheten för Yrkeshögskolan för att på sikt göra en strategisk kartläggning av regionen kunskap om och behov av branschvalidering
Vara länken som skapar samsyn mellan näringslivets behov och YH-aktörernas utbildningsplanering och koppla an till övriga utbildningssystemets möjligheter

Erfarenheter: Du har stort intresse av och engagemang för kompetensförsörjnings- och utbildningsfrågor. Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete, gärna på strategisk nivå. Du har erfarenhet av att självständigt leda och driva samverkansprojekt. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande.
Krav: Högskoleutbildning alt. annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdigt Flerårig erfarenhet av arbete med näringslivs-, kompetens-, eller utbildningsfrågor. God svenska i tal och skrift
Personliga egenskaper: Du är en engagerad och resultatorienterad person som trivs med att utveckla och driva processer tillsammans med andra. Du har god kommunikativ förmåga; både muntlig och skriftlig och kan med hjälp av den facilitera möten och skapa förståelse för komplexa sammanhang. Du har en utpräglad vilja och förmåga att samarbeta och knyta förtroendefulla kontakter. Du har även förmåga till ett systematiskt arbetssätt och ett strategiskt tänkande. Du känner dig bekväm med att leda möten inför större grupper och kan jobba självständigt och ta de kontakter som uppdraget kräver.
Viktigt att veta
Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.
Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta. Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.
Vi frågor om tjänsten kontaktas rekryteringskonsult Eva Gryding, 070-445 13 39.
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.
Välkommen med din ansökan senast den 3e oktober!
Krav
Högskoleutbildning alt. annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdigt.
Flerårig erfarenhet av arbete med näringslivs-, kompetens-, eller utbildningsfrågor.
Erfarenhet av att självständigt leda och driva samverkansprojekt.
God svenska i tal och skrift.

Meriterande
Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete på strategisk nivå.
Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation.Om arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla. Visa mindre

Koordinator

Ansök    Mar 16    Uppsala kommun    Utbildningskoordinator
Enheten för kvalitet och uppföljning Har du lärarutbildning och är på jakt efter en ny utmaning? I utbildningsförvaltningen behövs nu en koordinator till Uppsala Kompetenscentrum i lärande för hållbar utveckling, KUPP, som tar egna initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Med KUPP får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället – på riktigt. Sök idag och bli en central de... Visa mer
Enheten för kvalitet och uppföljning

Har du lärarutbildning och är på jakt efter en ny utmaning? I utbildningsförvaltningen behövs nu en koordinator till Uppsala Kompetenscentrum i lärande för hållbar utveckling, KUPP, som tar egna initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Med KUPP får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad i samhället – på riktigt. Sök idag och bli en central del av ett viktigt arbete!

KUPP är ett skolformsövergripande och huvudmannaövergripande nätverk för att utveckla professionens arbete med lärande för hållbar utveckling. Syftet med nätverket är att verka för erfarenhetsutbyte mellan pedagoger och möjliggörande av relevanta fortbildningsinsatser och samverkan med lärosäten. Nätverket skall också fungera som kontaktyta mot andra förvaltningar i arbetet lokalt för främjandet av klimat och miljömål.

Ditt uppdrag
I den här rollen kommer du först och främst att planera och genomföra fortbildningsinsatser för KUPP-nätverket. Ansvara för förekommande dokumentation och intern kommunikation inom nätverket bland annat planera, skriva och skicka ut nyhetsbrev månadsvis samt svara för informationsinsatser i relation till skolledarnivå eller annan förvaltning. Kontakter med externa aktörer såsom Uppsala universitet, Sveriges lantbruksuniversitet, Nationellt nätverk lärande för hållbar utveckling (LHU-nätverket), Den Globala skolan, Skolverket och SWEDESD med flera.
Delta i konferenser och på andra sätt omvärldsbevaka forskningsfältet och didaktisk utveckling inom Lärande för hållbar utveckling. Hålla sig uppdaterad på aktuell litteratur i Lärande för hållbar utveckling.

Din bakgrund
För att söka tjänsten ska du ha lärarutbildning, vara undervisande lärare och ha erfarenhet av lärande för hållbar utveckling, arbete med Agenda 2030 och att kommunicera och undervisa FN:s globala mål. Därutöver kräver arbetet att du är väl insatt i Agenda 2030 och FN:s globala mål. Det är meriterande om du har erfarenhet av att driva nätverksarbete och att organisera fortbildning. I övrigt ser vi gärna att du är en person som drivs av att lära dig nya saker och att ha ett jobb som gör skillnad.

Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare söker vi dig som lyssnar aktivt på andra och anpassar dig till situationen och mottagaren. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Som kan arbeta strukturerat och planera ditt arbete.


Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Olle Bergh, verksamhetsutvecklare, 018-727 25 10
Märit Gunneriusson Karlström, 018-727 86 58

Facklig företrädare:
Lärarnas riksförbund Helena Dübeck, 018-727 24 23
Lärarförbundet Louise Plobeck, 018-727 24 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Koordinator för verksamhetsförlagd utbildning (VFU) mot lärarprogrammen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Områdeskansliet för humaniora och samhällsvetenskap med ca 40 anställda ingår i universitetsförvaltningen och ansvarar där för forsknings- och utbildningsplanering, ekonomisk och annan verksamhetsplanering samt uppföljning av verksamheten inom området.

Enheten för studievägledning och VFU för lärarprogrammen tillhör Områdeskansliet för humaniora och samhällsvetenskap och är fysiskt placerad i Campus Blåsenhus, mellan slottet och Botaniska trädgården i Uppsala. Uppsala universitet bedriver förskollärarprogram, grundlärarprogram, ämneslärarprogram, speciallärarprogram och kompletterande lärarutbildning (både på campus och distans). Dessutom bedriver Uppsala universitet viss lärarutbildning på Campus Gotland. Vid enheten arbetar i dagsläget fyra studievägledare, tre VFU-koordinatorer och två VFU-handläggare.

Arbetsuppgifter: Som VFU-koordinator arbetar du bland annat med att företräda Uppsala universitet i frågor som rör verksamhetsförlagd utbildning, i samråd med ansvariga universitetsinstitutioner och kommuner leda samordning och planering av verksamhetsförlagd utbildning. Som VFU-koordinator fungerar du som ett stöd för verksamheten i frågor som rör t ex handledning, examination och planering av VFU. I arbetsuppgifterna ingår också att tillsammans med andra parter organisera fortbildning för lärare/förskollärare, delta i informationsinsatser för bland annat skolor/förskolor, följa upp och utvärdera VFU samt kommunicera med studenter. Dessutom ingår de administrativa uppgifter som arbetet kräver.

Kvalifikationskrav:  För anställningen krävs lärarexamen eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är viktigt att du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska både i tal och skrift. Du förväntas kunna hålla presentationer inför stora grupper, t ex studenter och aktörer som är inblandade i utbildningen samt vara skicklig på att anpassa budskap efter målgrupp. Du ska också ha erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet så som att den sökande uppvisar ledarskapsförmåga, är strukturerad, serviceinriktad och har ett strategiskt arbetssätt. Det fordras mycket god samarbets- och initiativförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av arbete som lärare i högstadiet eller gymnasiet ämneslärare och erfarenhet av att handleda studenter under verksamhetsförlagd utbildning och/eller ansvar för VFU-kurser.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-12-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef Anna Hagborg, tel 018-471 1492, e-post: [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 18 oktober 2021, UFV-PA 2021/3688.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

2 Projektledare till utvecklingsprojekt i Moldavien, Ryssland och Ukraina

Om Folkuniversitetet Uppsala Folkuniversitetet är en utbildningsorganisation med en stark vilja till ständig förbättring. Vår utgångspunkt är att alla vill utvecklas på jobbet. Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vårt internationella studiearbete består bland annat av samarbete med våra skolor i Europa och genom projekt och utb... Visa mer
Om Folkuniversitetet Uppsala
Folkuniversitetet är en utbildningsorganisation med en stark vilja till ständig förbättring. Vår utgångspunkt är att alla vill utvecklas på jobbet. Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vårt internationella studiearbete består bland annat av samarbete med våra skolor i Europa och genom projekt och utbyten med utbildningsinstanser i hela världen. Folkuniversitetet Uppsala har sedan 2009 en internationell avdelning som bedriver stort antal international projekt inklusive EU projekt. För närvarande bedriver avdelningen EU finansierade projekt i Moldavien, Ryssland och Ukraina inom olika områden; jämställdhet, utbildning och lokal utveckling.
Om tjänsten
Uppdraget är att inom ramarna för Folkuniversitetets projektverksamhet i Moldavien, Ryssland och Ukraina skapa förutsättningar för att överföring av kunskap och kompetens till lokala projektledare.
Tjänsten som Projektledare innebär att ansvara för utbildning i form av praktiska träningstillfällen och undervisning via nätet och på plats, samt att skapa resurser för att stödja partner organisationer i Moldavien, Ryssland och Ukraina. Det innebär att i våra olika projekt anpassa pedagogiska stöd och arbetssätt efter sammansättningen av olika samarbetspartner, exempelvis inom högskola, gymnasieskola, folkbildning och civila organisation. Därtill ingår att projektleda och dokumentera hur arbetet genomförs, utvecklas och bidrar till projektens måluppfyllnad. Du kommer att jobba i en liten, dynamisk och internationell avdelning inom Folkuniversitetet som har en stor mängd samarbetspartner och mängder av olika typer av aktiviteter. Personalen på kontoret jobbar nära varandra i en stor mängd projekt som bygger på innovation och experimentlust.


Kvalifikationer
För att lyckas med uppdraget förväntar vi oss att du:
· Delar Folkuniversitetets värdegrund och vision att alla människors livslånga rätt att fritt söka efter kunskap vilket genomsyrar vår pedagogik, vår organisation och våra värderingar.
· Har erfarenhet av att ta fram och leda fortbildning.
· Har analytisk förmåga och klarar att självständigt och i grupp jobba målinriktat.
· Har förmåga att skapa och vårda relationer och samarbeta med våra externa projektpartner, volontärer och kollegor.
· Har strategier för omvärldsbevakning inom områden för vårt internationella arbete.
· Har förmåga att organisera professionella evenemang.
· Är en driven och skicklig kommunikatör såväl skriftligt som muntligt, inklusive god förmåga att kommunicera väl på svenska, ryska, Ukrainska och engelska.
Krav
· Högskoleexamen inom något av områdena pedagogik, utbildningsvetenskap, och informationsvetenskap eller motsvarande relevant utbildning.
· Praktisk erfarenhet av arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom utbildningssektorn.
· Dokumenterad erfarenhet av IT och lärande.
· Arbeta vissa perioder i mottagarlandet (Moldavien, Ryssland och Ukraina)


Vi erbjuder dig.
· Ett aktivt stöd med att introduceras till verksamhet, de olika system och metoder vi använder inom de olika projektområdena.
· Arbete i en flexibel, öppen, transparent och internationell verksamhet där du kommer att kunna sätta ett tydligt avtryck på din tjänst.
· Anställning enligt kollektivavtal från Vision.
· Arbetsplats på modernt och tillgänglighetsanpassat kontor i Uppsala.
· Generösa flextider och möjlighet att jobba hemifrån.
· Friskvårdsbidrag. Visa mindre

Praktikanskaffare till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Ansök    Jun 9    Uppsala kommun    Utbildningskoordinator
Uppsala yrkesgymnasium Jälla Har du ett stort kontaktnät inom företag och organisationer i Uppland? Vill du arbeta med att bygga upp ett kontaktnät för praktik och APL för våra elever? Vi ser fram emot din ansökan! Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsporgrammet, naturbruksprogrammet och fordon- och transportprogrammet. Dessutom finns introduktionsprogram, särsko... Visa mer
Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Har du ett stort kontaktnät inom företag och organisationer i Uppland? Vill du arbeta med att bygga upp ett kontaktnät för praktik och APL för våra elever?
Vi ser fram emot din ansökan!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsporgrammet, naturbruksprogrammet och fordon- och transportprogrammet. Dessutom finns introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildningar på skolan. Skolan är belägen 6 kilometer från Uppsala centrum och har idag cirka 700 elever.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium Jälla (https://yrkesgymnasiumjalla.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Du kommer huvudsakligen att bygga upp ett kontaktnät med företag som skolans yrkesintroduktionsprogram kan samarbeta med vad gäller praktik och APL. Det handlar främst om företag som uttalat har ett "stort hjärta" och vill vara med och göra en social insats och på detta sätt hjälpa individer med någon form av NPF-problematik. Det kan röra sig om små och medelstora arbetsplatser men även företag och organisationer som har ett uttalat CSR-perspektiv (Corporate Social Responsibility).
Det innebär att arbetsuppgifterna är omväxlande och du kommer att behöva ta kontakt med ett stort antal arbetsplatser för att hitta skräddarsydda praktik- och APL-platser för våra elever. Du ska även utforma ett register över kontaktpersoner samt beskrivning av vilka möjligheter respektive arbetsplats har för att ta emot våra elever.

Din bakgrund
Vi söker dig som har avslutad gymnasieexamen. Arbetet kräver att du har ett stort kontaktnät inom företag och organisationer i Uppland. Vi ser även att du har IT-kunskaper och att du innehar B-körkort. Utöver detta behöver du också behärska svenska språket obehindrat i både tal och skrift.

Som person är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Dessutom tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Anna-Karin Oterhals, programrektor, 076-695 26 55

Facklig företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

VFU- & Utbyteskoordinator

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Är du en person som tycker om att utveckla nya arbetsformer? Trivs du i en miljö som är ständigt förändrande och växande? Har du lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och se möjligheter till förändring?

Vi behöver nu förstärka bemanningen med en VFU/utbyteskoordinator med placering vid den institutionsgemensamma administrativa enheten som för närvarande består av 10 personer.

Arbetsuppgifter: Som VFU-koordinator arbetar du främst med att rekrytera och administrera VFU-platser till våra socionomstudenter som ska genomföra sin handledda verksamhetsförlagda utbildning (H-VFU) inom Uppsalaregionen. Du kommer även delta i utveckling och genomförande av VFU inom våra program i sociologiämnet.

I arbetsuppgifterna ingår att:

- Bygga nätverk med samordnare/enhetschefer inom kommun, landsting och andra organisationer där socionomer arbetar, i hela Uppsalaregionen. I viss mån även andra kommuner och regioner utanför Uppsala.
- Att i samverkan med handledare samt deras verksamheter skapa förutsättningar för en god praktikperiod för socionomstudent på den verksamhetsförlagda utbildningen.
- Ansvara för att placera studenterna på deras VFU-placeringar, samt stödja dem och deras handledare på arbetsplatsen under VFU-perioden.
- Samarbeta med kursansvarig och andra lärare under VFU-perioden.
- Stötta i uppföljning och utvärdering av VFU-platser.
- Administrera praktikkurser inom övriga program vid sociologiska institutionen.
- Arbeta med våra internationella kontakter för studentutbyten. t.ex. administrativ koordinering av studentutbyten och internationaliseringsinsatser.
- Utföra övriga administrativa arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov.

Vi söker dig som är driven, har en förmåga att arbeta kommunikativt, proaktivt och med hög grad av självständighet. Du är duktig på att ta egna initiativ, samtidigt som du har ett mycket gott ordningssinne samt förmåga att prioritera. Det är viktigt att du har mycket god analysförmåga samt hög social kompetens, integritet och lyhördhet för organisationens snabbt förändrade behov för att du ska trivas och utvecklas i denna roll.

Kvalifikationskrav:

- Vi söker dig som har relevant samhällsvetenskaplig högskoleutbildning 
- Minst 2 års dokumenterad och väl vitsordad erfarenhet inom kvalificerad administration.
- Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i både tal och skrift.
- Mycket god förmåga att lära dig samt hantera olika administrativa verktyg/system.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom dokumenterad mycket god förmåga att hantera arbetstoppar och flera komplicerade uppdrag som löper parallellt. Du har förmåga att se helheter och sammanhang och göra väl strukturerade framställningar inom ditt yrkesområde. 

Önskvärt/meriterande i övrigt:

- Erfarenhet av arbete med konstruktion, genomförande och analys av enkätundersökningar är starkt meriterande.
- P.g.a. att en del internationaliseringsinsatser sker eller kan komma att ske inom det tysk- och/eller franskspråkiga området är det starkt meriterande om du har goda kunskaper i åtminstone ett av dessa språk.
- Erfarenhet av det sociala arbetets praktik.
- Erfarenhet av arbete inom högskolesektorn eller inom annan myndighetsutövande verksamhet.
- Erfarenhet av projektarbete och/eller projektledning.

Sociologiska institutionen vid Uppsala universitet befinner sig i en spännande förändring. Institutionen växer och är sedan 2018 värdinstitution för CESAR - Centrum för Socialt arbete. Du får möjlighet att verka i en innovativ och anrik miljö. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. En god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss, tillsammans med andra förmåner som friskvård, bra arbetstider och generöst antal semesterdagar samt tjänstepension. Vi erbjuder även goda möjligheter till kompetensutveckling genom kurser och internationella kompetensutbyten via ERASMUS.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2021-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sofia Englund, HR-generalist, [email protected], 018-471 50 72 eller Helena Olsson, administrativ chef, [email protected], 018-471 51 85.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 9 februari 2021, UFV-PA 2021/39.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Regional training leader till global kund!

Ansök    Okt 28    Lernia    Utbildningskoordinator
Vi söker nu dig som har erfarenhet av projektledning, har hög kompetens inom kommunikation och är van att hålla presentationer. Tjänsten är ett konsultuppdrag via oss på Lernia där du blir uthyrd till vår kund som är ett globalt företag inom life science. Arbetsuppgifter Du kommer att vara involverad i planering, schemaläggning och granskning av teknisk utbildning. Du kommer att arbeta nära global services training team för att identifiera vilken nivå av... Visa mer
Vi söker nu dig som har erfarenhet av projektledning, har hög kompetens inom kommunikation och är van att hålla presentationer. Tjänsten är ett konsultuppdrag via oss på Lernia där du blir uthyrd till vår kund som är ett globalt företag inom life science.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara involverad i planering, schemaläggning och granskning av teknisk utbildning. Du kommer att arbeta nära global services training team för att identifiera vilken nivå av teknisk utbildning som behövs i regionen. I rollen kommer du att skapa förutsättningar för att säkerställa fortsatt teknisk talangutveckling samt att kapaciteten finns att stödja regioner med teknisk utbildning vid behov.

Du kommer att arbeta i samarbete med, field technical leaders, service managers, zone support, online support och field engineers för att möta behovet att teknisk utbildning och säkerställa att CTQ uppnås. Du kommer att upprätta och upprätthålla utbildningskvalitetsmätningar som säkerställer att utbildningarna uppfyller kvalitets, kvantitets och antalsbehovet. I rollen ska du även identifiera och rapportera alla problem relaterade till kundkvalitet eller efterlevnad, till kvalitetsavdelningen.

Formell kompetens

• Erfarenhet inom Biopharma-området
• Bevisad kompetens av kommunikation och presentation
• Bevisad kompetens av mulitfunktionell projektledning och analytiska färdigheter
• Behärskar svenska och engelska i tal och skrift
• Goda kunskaper i MS office, speciellt Word, Excel och Powerpoint

Meriterande kompetens

• Erfarenhet av att arbeta med six sigma och/eller Lean
• Erfarenhet av att arbeta med utbildning
• Erfarenhet av kundservice
• Verbal och skriftlig kommunikation

Personliga egenskaper

Vi ser att är skicklig på kommunikation både muntligt och skriftligt. Vi ser även att du som person är ambitiös, självständig, hängiven, ärlig, ansvarsfull, noggrann och fokuserad.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstid/heltid/Uppsala

Tillträdesdag

Omgående

Information

Intervjuer sker löpande, tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Tveka inte över att skicka in din ansökan redan idag om profilen stämmer bra in på dig!

För frågor om tjänsten - kontakta Ludvig Millqvist på [email protected]

Ansökningsproblem och tekniska frågor - kontakta [email protected]

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Elevkoordinator individuellt alternativ

Ansök    Apr 28    Uppsala kommun    Utbildningskoordinator
UYG Ekeby Här får du jobba kreativt med en spännande elevgrupp i nära samarbete med kollegor med olika yrkestillhörighet. Vi är i ständig utveckling och möjlighet att vara med och skapa något nytt och unikt finns för rätt person. UYG Ekeby är en yrkesförberedande skola som är inrymd i Ekebys gamla bruksområde. Skolan ger bland annat Lärlingsutbildning i åtta nationella program, Hotell och turismprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Språ... Visa mer
UYG Ekeby

Här får du jobba kreativt med en spännande elevgrupp i nära samarbete med kollegor med olika yrkestillhörighet. Vi är i ständig utveckling och möjlighet att vara med och skapa något nytt och unikt finns för rätt person.

UYG Ekeby är en yrkesförberedande skola som är inrymd i Ekebys gamla bruksområde. Skolan ger bland annat Lärlingsutbildning i åtta nationella program, Hotell och turismprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Språkintroduktion. Ungefär 50 personal och cirka 350 elever finns på skolan.

Ditt uppdrag
Som elevkoordinator ansvarar du för en grupp om ca 20 elever inom individuella alternativet. Det kommer handla om att motivera och stötta eleverna så de lyckas med sin skolgång. Eleverna inom IA kombinerar kärnämnen med praktik. Praktikdelen samt den sociala biten kring eleverna är nyckelbitarna i denna tjänst.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gymnasieexamen och gärna även utbildning och erfarenhet av coachning. Du ska ha tidigare erfarenhet av att ha arbetat med ungdomar och av att ha ordnat praktikplatser. Du behöver också ha erfarenhet från arbetslivet utanför skolan. Du behöver också ha kunskaper om gymnasieskolans struktur och regler. B-kort är ett krav för tjänsten liksom grundläggande IT-kunskaper.

Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare har du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lena Sahlin, Programrektor 018-727 95 50 (#)

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Heidi Bischof, 018-727 28 80 (#)
Lärarnas Riksförbund, Mathias Gustafsson-Lafitte, 018-727 28 80

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Koordinator

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Är du en person som tycker om att utveckla nya arbetsformer? Trivs du i en miljö som är ständigt förändrande och växande? Har du lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och se möjligheter till förändring? Tycker du dessutom om att befinna dig i en internationell forskningsmiljö eller önskar vara i en?

Vi på Sociologiska institutionen söker en koordinator.

Sociologiska institutionen vid Uppsala universitet befinner sig i en spännande förändring. Institutionen växer och är sedan 2018 värdinstitution för CESAR - Centrum för Socialt arbete. Vi behöver nu förstärka bemanningen med en H-VFU/utbyteskoordinator med placering vid den institutionsgemensamma administrativa enhet som för närvarande består av ca 10 personer. Vi söker därför dig som vill vara med oss på resan att utveckla nya arbetsformer och bidra till ett välfungerande samarbete mellan de olika delarna av institutionen och våra samarbetspartner.

Du får möjlighet att verka i en innovativ och anrik miljö. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. En god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss, tillsammans med andra förmåner som friskvård, bra arbetstider och generöst antal semesterdagar samt tjänstepension. Vi erbjuder även goda möjligheter till kompetensutveckling genom kurser och internationella kompetensutbyten via ERASMUS.

Arbetsuppgifter:
Som koordinator arbetar du främst med att rekrytera VFU-platser till våra socionomstudenter som ska genomföra sin handledda verksamhetsförlagda utbildning (H-VFU) inom Uppsalaregionen. Du kommer också delta i utveckling och genomförande av VFU inom våra  program i sociologiämnet.

I arbetsuppgifterna det ingår att:

- Bygga nätverk med arbetsledare/enhetschefer inom kommun, landsting och andra organisationer där socionomer arbetar, i hela Uppsalaregionen. I viss mån även andra kommuner
- Förbereda och stödja handledare samt deras verksamheter på att ta emot en socionomstudent på den verksamhetsförlagda utbildningen
- Ansvara för att placera studenterna på deras H-VFU-placeringar, samt stödja dem och deras handledare på arbetsplatsen under H-VFU-perioden
- Samarbeta med kursansvarig och andra lärare under H-VFU-perioden
- Administrera praktikkurser (platser) inom övriga program vid sociologiska institutionen
- Arbeta med våra internationella kontakter för studentutbyten. t ex administrativ koordinering av studentutbyten och internationaliseringsinsatser
- Utföra övriga administrativa arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov.
- Ge kvalificerat och konsultativt stöd inom det egna ansvarsområdet till både institutionsledning och övriga medarbetare vid institutionen.

Vi söker dig som är driven, har en förmåga att arbeta kommunikativt, proaktivt och med hög grad av självständighet. Du är duktig på att ta egna initiativ, samtidigt som du har ett mycket gott ordningssinne samt förmåga att prioritera. Det är viktigt att du har mycket god analysförmåga samt hög social kompetens, integritet och lyhördhet för organisationens snabbt förändrade behov för att du ska trivas och utvecklas i denna roll.

Kvalifikationskrav:

- Vi söker dig som har relevant samhällsvetenskaplig högskoleutbildning eller motsvarande reell kompetens.
- Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i både tal och skrift samt förmåga att arbeta kommunikativt, proaktivt och med hög grad av självständighet.
- Mycket god förmåga att lära dig samt hantera olika administrativa verktyg/system

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom dokumenterad mycket god förmåga att hantera arbetstoppar och flera komplicerade uppdrag som löper parallellt. Du har förmåga att se helheter och sammanhang och göra väl strukturerade framställningar inom ditt yrkesområde.  

Meriterande/meriterande i övrigt:

- Erfarenhet av arbete med konstruktion, genomförande och analys av enkätundersökningar är starkt meriterande
- P g a att en del internationaliseringsinsatser sker eller kan komma att ske inom det tysk- och/eller franskspråkiga området är det starkt meriterande om du har goda kunskaper i åtminstone ett av dessa språk
- Erfarenhet av det sociala arbetets praktik
- Erfarenhet av arbete inom högskolesektorn eller inom annan myndighetsutövande verksamhet
- Erfarenhet av projektarbete och/eller projektledning

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-05-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Helena Olsson, administrativ samordnare, [email protected], 018-471 51 85.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18 mars 2020, UFV-PA 2020/524.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Utbildningskoordinator till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Ansök    Sep 23    Uppsala kommun    Utbildningskoordinator
Uppsala yrkesgymnasium Jälla Har du erfarenhet av arbete inom utbildningsverksamhet? Vill du tillsammans med programrektor leda och utveckla verksamheten på en ny och modern yrkesskola? Välkommen med din ansökan! Uppsala yrkesgymnsium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, fordonsprogrammet, naturbruksprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet. Förutom dessa program finns det introduktionsprogram, särsko... Visa mer
Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Har du erfarenhet av arbete inom utbildningsverksamhet? Vill du tillsammans med programrektor leda och utveckla verksamheten på en ny och modern yrkesskola?
Välkommen med din ansökan!

Uppsala yrkesgymnsium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, fordonsprogrammet, naturbruksprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet. Förutom dessa program finns det introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildningar på skolan. Skolan är belägen 6 km från Uppsalas centrum och har idag cirka 700 elever. Till skolan hör ett större jordbruk som är organiserat i en stiftelse och betjänar skolan med mycket av den praktiska undervisningen inom djurhållning och odling. Vi har 130 mjölkkor med rekrytering och en odlingsareal på cirka 400 hektar. Produktionen drivs i dagsläget konventionellt med certifiering till ekologiskt har påbörjats. Gården finns till med huvudsyfte som utbildningsplats för skolans elever men ska även ligga i framkant avseende produktion och skötsel.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium Jälla (https://yrkesgymnasium.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Du kommer att tillsammans med programrektor leda och utveckla verksamheten för bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet och VVS-programmet. Du ansvarar för att följa upp att det systematiska kvalitetsarbetet genomförs och i samråd med programrektor ser till att skolans verksamhet följer aktuella styrdokument. Du är även en viktig person för att utveckla och säkerställa strukturer och organisation för brandskydd och säkerhetsfrågor i ett arbetsmiljöperspektiv. Som koordinator arbetar du även med utvecklingen av våra digitala lärverktyg och finns med i implementeringen av sådana verktyg tillsammans med lärare och elever. Som koordinator fungerar du som programrektors administrativa ställföreträdare vid dennes frånvaro.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom utbildningsverksamhet. Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning för gymnasieskolan. Att du har erfarenhet som ledare på någon nivå (som till exempel arbetslagledare, förstelärare eller liknande) inom skolan är en förutsättning. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av arbete på yrkesgymnasium. Arbetet kräver att du har kunskap om hur gymnasieskolan är uppbyggd samt skolväsendets styrdokument. Det är även meriterande om du har branschkännedom från bygg- och anläggning-, el- eller vvs-området.

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har en god ledarskapsförmåga. Du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Tommy Persson, rektor, 018-727 23 23
Magnus Holt, programrektor, 0725-74 80 21

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Håkan Wessman, 018-727 98 86
LR, Linnéa Nordenås, 018-727 96 69

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Projektkoordinator inom antibiotikautveckling

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Institutionen för läkemedelskemi bedriver forskning inom området läkemedelsutveckling vilket inbegriper läkemedlens kemi, läkemedel från naturen samt analys av läkemedelsubstanser i kroppen.

Institutionen ansvarar för undervisning i läkemedelsrelaterade ämnen på flera program, exempelvis inom apotekarprogrammet och receptarieprogrammet. Institutionen har ca 85 medarbetare och här arbetar doktorander, lärare, forskare och administratörer nära varandra i en kreativ och öppen miljö. Mer information om institutionen och dess undervisning finns på http://www.ilk.uu.se.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en erfaren och motiverad projektkoordinator som utgör en administrativ resurs för att möta lednings- och koordineringsbehoven inom europeiska läkemedelsutvecklingsprojekt med syfte att stödja utveckling av nya effektiva antibiotika. Du kommer vara projektledare inom ett IMI-projekt och agera ”spindeln i nätet”. Arbetsuppgifterna är mycket varierande då du kommer tillsammans med ledningsgruppen hantera de dagliga utmaningarna inom flertalet olikartade projekt. Detta innebär till exempel att administrera projekt, organisera och dokumentera möten, delta i vetenskaplig och finansiell rapportering av projekt samt stödja frågor kring budget.

Tjänsten kommer innefatta resor.

Kvalifikationskrav:

- Doktorsexamen inom relevant område.
- Flerårig erfarenhet av projektledning inom antibiotikautveckling med kompetens att definiera strategier och beslutsprocesser.
- Dokumenterad erfarenhet av att hantera samarbeten med interna och externa partners i en komplex organisation.
- Erfarenhet av EU-projekt inklusive IMI-projekt.
- Dokumenterad erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna vid statlig myndighet.
- Utmärkta organisatoriska, muntliga och skriftliga kommunikativa egenskaper (svenska och engelska).
- Vi söker dig som är nyfiken, vill förstå andras behov och perspektiv och delar med dig av din kunskap för att du ser att det skapar bäst förutsättningar för verksamheten. Du har ett öga för detaljer och en förmåga att se möjligheter till förändring och förbättring, samt god känsla för vikten av tydlig och informativ kommunikation. Du är en bra lagspelare som hjälper till där det behövs och får snabbt en god blick av helheten men kan också arbeta självständigt.
- Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du initiativtagande, flexibel och självgående. Du arbetar målfokuserat och gillar resultat. Du har servicekänsla, är social och utåtriktad och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prefekt Anders Karlén, 018-471 4293, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 11 november 2019, UFV-PA 2019/2982.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Projektkoordinator

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Avdelningen för internationalisering är en nybildad avdelning vid Uppsala universitets universitetsförvaltning.

I fokus för verksamheten vid avdelningen står att aktivt bidra till internationaliseringsarbetet vid Uppsala universitet. Genom dagliga och nära kontakter med universitetets lärare, forskare och studenter samt med samarbetspartners runt om i världen skapas förutsättningar för strategiska och fördjupade internationella samarbeten.
Vi söker nu en engagerad och ansvarsfull projektkoordinator till enheten för globalt samarbete mobilitet som vill bidra till universitetets internationaliseringsarbete.

Arbetsuppgifter:

Universitetet deltar i ett stort antal projekt som rör alltifrån innovation- och företagssamarbete i Latinamerika, anställbarhet av universitetsexaminerade i Vietnam, driften av en forsknings- och innovationsvecka i Sydafrika och mycket mer. Som projektkoordinator ansvarar du i regel för ett antal egna projekt samt arbetar tillsammans med projektledare i andra projekt.


Dina arbetsuppgifter går huvudsakligen ut på att bygga upp och underhålla existerande nätverk, dels med forskare och institutioner vid Uppsala universitet, dels med partners i och utanför Europa. Inom ramen för detta ingår att du har många kontaktytor varför det är viktigt att du är duktig på att bygga relationer och trivs i en roll som spindeln i nätet. Inom tjänsten har du också ett administrativt ansvar för genomförande och planering av olika moment i projekten, exempelvis kommunikation med partners, löpande ekonomisk administration samt rapportering till EU-kommissionen eller annan finansiär.

Arbetsbelastningen kan variera och är under vissa perioder hög. Inom ramen för tjänsten förekommer resor såväl inom som utanför Europa. Dessa resor kan ibland komma med kort varsel.

Kvalifikationskrav:

- Akademisk examen inom företrädesvis samhällsvetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
- Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom att du är kommunikativ och tar stort ansvar för att arbetsuppgifter blir korrekt utförda. Du är en synnerligen god administratör som genom struktur och effektivitet skapar hög kvalitet i arbetet. Du är även serviceinriktad och har förmåga att skapa och upprätthålla effektiva arbetsrelationer. I arbetet ingår arbetstoppar och du bör klara av hög arbetsbelastning och att arbeta mot tidsgränser.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

- Tidigare erfarenhet av internationella samarbetsprojekt med finansiering från Erasmus+ eller annan extern finansiär.
- Kännedom om Uppsala universitet samt ett väl upparbetat nätverk på en eller flera institutioner.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning, 12 månader.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: teamleader Gustaf Cars, tel. 070-425 36 39.

Välkommen med din ansökan senast den 9 september 2019, UFV-PA 2019/2709.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Kost / hälsopedagog

Vi söker en kunnig och engagerad lärare som tillsammans med arbetskamraterna planerar, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet på skolan. I arbetet ingår planering, genomförande, dokumentation och uppföljning samt utvärdering av verksamheten enligt beslutade mål och riktlinjer, där av är det viktigt att du är väl insatt i skolans läroplan. Att skapa bästa möjligheterna för att barn, föräldrar och kollegor ska trivas och känna sig trygga är också en... Visa mer
Vi söker en kunnig och engagerad lärare som tillsammans med arbetskamraterna planerar, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet på skolan. I arbetet ingår planering, genomförande, dokumentation och uppföljning samt utvärdering av verksamheten enligt beslutade mål och riktlinjer, där av är det viktigt att du är väl insatt i skolans läroplan. Att skapa bästa möjligheterna för att barn, föräldrar och kollegor ska trivas och känna sig trygga är också en del av dina uppgifter.
I arbetslagen har vi en levande dialog kring hur vi ska utveckla vår pedagogiska verksamhet, för att säkerställa en fortsatt hög måluppfyllelse bland våra elever.


Vi söker dig som är en glad och positiv person som tycker om att arbeta i ett harmoniskt team.
Du ska kunna delta i projekt och utveckla inom skol hälsa/miljö område med anpassning efter nya skollagen.
Du är även en drivande kraft i elevhälsoteamet tillsammans med rektor och övrig elevhälsoteampersonal.Vi är en F-6-skola som ligger i statsdelen Valsätra i Uppsala. Skolan har en mångkulturell / språklig inriktning. Vi bedriver vår verksamhet i stora fina lokaler i grönskande område, vår personal har adekvat utbildning. Visa mindre

Utbildare folkbildning – Folkuniversitetet Uppsala

Utbildare folkbildning – Folkuniversitetet Uppsala   Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter... Visa mer
Utbildare folkbildning – Folkuniversitetet Uppsala
 
Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Läs mer om oss på folkuniversitetet.se/uppsala.
Folkuniversitetet arbetar för att möta omvärldens förväntan på folkbildningen. Vi verkar för ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Vi har fantastiska möjligheter och stora utmaningar.
 
Vi söker nu en utbildare till folkbildningsavdelningen, där vi arbetar med studiecirklar, föreningssamarbeten och kulturarrangemang. I tjänsten ingår ansvar för att planera och genomföra utbildningar till våra samarbeten med grupper och föreningar. En stor del av våra samarbeten är studentföreningar.
Tjänstens omfattning kommer att variera mellan 10-40 % under hösten 2019. Arbetstiden kommer att vara mer omfattande inledningsvis när utbildningsmaterial ska sammanställas. Därefter förläggs arbetstiden utefter höstens utbildningstillfällen, uppskattningsvis 1-2 utbildningar i veckan. Arbetet sker främst kvällstid men även dagtid. Helgtjänstgöring kan förekomma.
  Utbildaren Genomför utbildningar inom folkbildning, förenings- och styrelsearbete Sammanställer innehåll i utbildningsmaterial Arbetar både i samverkan med kollegor och självständigt med eget ansvar
  Vi söker dig som Har erfarenhet av och är bekväm med att arbeta med föreläsningar/utbildningar/workshops Har kunskap om ideellt arbete Har förmågan att entusiasmera och känner ett engagemang för den verksamhet/utbildning som vi bedriver Är kommunikativ och bra på att anpassa budskapet efter mottagaren Är flexibel och har servicekänsla Behärskar svenska och engelska väl
 
Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med och påverkar innehållet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.
 
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Uppsala, men arbete kan också vid en del tillfällen förläggas till andra kommuner i Uppsala län. Mer information om tjänsten lämnas av verksamhetschef Carin Aronsson på tfn 018-68 00 41 eller [email protected]
 
Sista ansökningsdag måndag 24 juni. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
 
Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare!
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
 
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Vikarierande projektassistent 30 %

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 200 anställda.

Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se: http://www.geo.uu.se eller besök oss på http://www.facebook.com/geouppsalauniversity/.

Centrum för miljö- och utvecklingsstudier, CEMUS, är en gemensam centrumbildning vid UU och SLU, med fokus på studentdriven utbildning och samverkan i nära samarbete med olika forskningsaktiviteter inom det breda och tvärvetenskapliga miljö- och hållbarhetsområdet. Läs mer på http://www.cemus.uu.se

Arbetsuppgifter:

Arbetet innefattar samordning, planering och administration av verksamheten vid CEMUS samverkan och utbildning i nära samarbete med kollegor, studenter och externa samarbetspartners. Arbetsuppgifterna inkluderar planering och genomförande av daglig verksamhet med särskilt fokus på organisationens utåtriktade verksamhet och samverkan med externa aktörer; samarbete med personal, studenter vid UU och SLU, samt olika lokala och internationella kontakter; internt arbete med stöd; och löpande administration av verksamheten.

Kvalifikationskrav:

Grundexamen, gärna inom hållbar utveckling. Dokumenterad arbetslivserfarenhet av att arbeta med studentdrivna kurser samt dokumenterad erfarenhet av aktiv studentmedverkan. Dokumenterad arbetslivserfarenhet av arbete med olika samverkansprojekt med särskilt fokus på tvärvetenskapliga utbildningsmiljöer och samarbete med studenter och personal.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Arbetet ställer stora krav på samarbetsförmåga samt att självständigt kunna driva och slutföra sina arbetsuppgifter inom givna tidsramar, även under tillfälliga arbetstoppar. God datorvana och goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är starkt meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, så som förmågan att kunna ta egna initiativ och lösa problem på ett för verksamheten konstruktivt sätt.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-09-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2019-09-01 till 2020-03-14.

Anställningens omfattning: 30 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Samverkansansvarig Sara Andersson tel 0702-563828, e-post mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 9 aug 2019, UFV-PA 2019/2065.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Utbildningsansvarig på Skogforsk

Vår utbildningsansvariga ska vara föräldraledig. Nu söker vi dig som genom utbildningar och konferenser vill ta med skogsbruket och samhället på resan mot en hållbar framtid. I tjänsten som utbildningsansvarig har du en viktig roll i att inspirera till nya former för utbildning i samarbete med hela organisationen. Precis som övriga samhället står Skogforsk i en brytningstid där traditionella mänskliga möten flyter ihop med de digitala. Vi söker dig med ... Visa mer
Vår utbildningsansvariga ska vara föräldraledig. Nu söker vi dig som genom utbildningar och konferenser vill ta med skogsbruket och samhället på resan mot en hållbar framtid.

I tjänsten som utbildningsansvarig har du en viktig roll i att inspirera till nya former för utbildning i samarbete med hela organisationen. Precis som övriga samhället står Skogforsk i en brytningstid där traditionella mänskliga möten flyter ihop med de digitala.

Vi söker dig med förmåga att fånga upp trender och inspirera till nya pedagogiska grepp. Du måste kunna inspirera och samarbeta med andra. En högre utbildning inom kommunikation är meriterande liksom att du tidigare har jobbat med pedagogik eller utbildning. Erfarenhet av marknadsföring är också ett plus. Förhoppningsvis har du också erfarenheter av att jobba med webbaserade utbildningar.

Om det låter lockande och du tror att det svenska skogsbruket har en nyckelroll i omställningen till ett hållbart samhälle, då borde den här tjänsten vara intressant för dig.

Vi tror på att mångfald är vägen till framgång och ser därför fram mot ansökningar från alla med relevant erfarenhet och utbildning.

Tjänsten är ett föräldravikariat med start i juni 2019 fram till och med april 2020, eventuellt längre. Skogforsk har verksamhet i Uppsala, Sävar och Ekebo. Kommunikationsavdelningen finns i Uppsala.

Välkommen med din ansökan till [email protected] Ange ”Utbildningsansvarig” i ämnesraden. Senaste ansökningsdatum den 7 april 2019.

Kontaktperson för SACO är Johanna Enström, 070 – 224 99 28, johanna.enströ[email protected] Visa mindre

Projektkoordinator för EIT Health

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Denna anställning är placerad vid Institutionen för läkemedelskemi.

I anställningen ingår ett nära samarbete med enheten för forskningsstöd vid kansliet för medicin och farmaci som koordinerar EU-satsningen EIT Health.

Arbetsuppgifter: Vi söker en projektkoordinator som utgör en administrativ resurs och medverkar i att utveckla Uppsala Universitets deltagande i EIT Health. I arbetet ingår att organisera forsknings- och utbildningsinsatser, att arrangera möten och utbyten, att ta fram avtal och att vara en länk mellan de internationella samarbetsparterna och berörda personer inom Uppsala universitet.

Koordinatorsrollen är dynamisk och kan förändras beroende på Uppsala universitets engagemang i EIT Health och arbetsuppgifter kan därmed förändras eller tillkomma. Tjänsten kommer innefatta resor.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har doktorsexamen inom relevant område samt god kännedom om förutsättningarna för forsknings- och utbildningsverksamhet vid universitet och högskolor. Du har flerårig erfarenhet av projektledning och/eller projektkoordinering med goda resultat. Du har dokumenterad erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna vid statlig myndighet. Du behärskar svenska och engelska väl, både i tal och skrift.

Vi söker dig som är nyfiken, vill förstå andras behov och perspektiv och delar med dig av din kunskap för att du ser att det skapar bäst förutsättningar för verksamheten. Du har ett öga för detaljer och en förmåga att se möjligheter till förändring och förbättring i vardagen samt god känsla för vikten av tydlig och informativ kommunikation. Du är en bra lagspelare som hjälper till där det behövs och får snabbt en god blick av helheten men kan också arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person är du initiativtagande, flexibel och självgående. Du arbetar målfokuserat och gillar resultat. Du har servicekänsla, är social och utåtriktad och har lätt för att skapa förtroende i dialog med andra.

Meriterande/önskvärt i övrigt: Erfarenhet av att skapa och administrera utbildningar vid universitet/högskola. Erfarenhet av samverkan med sjukvård, industri och andra myndigheter. Erfarenhet av EU-projekt.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Projektanställning 24 månader.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av Mats Larhed ([email protected]) och Titti Ekegren ([email protected])

Välkommen med din ansökan senast den 5 april 2019, UFV-PA 2019/793.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Projektkoordinator

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Internationella kansliet söker en engagerad och ansvarsfull projektkoordinator som vill vara med och bidra till internationaliseringsarbetet vid Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter: Universitetet deltar i ett stort antal projekt som rör alltifrån innovation- och företagssamarbete i Latinamerika, anställbarhet av universitetsexaminerade i Vietnam, driften av en forsknings- och innovationsvecka i Sydafrika och mycket mer. Som projektkoordinator ansvarar du i regel för ett antal egna projekt samt arbetar tillsammans med projektledare i andra projekt.

Dina arbetsuppgifter går huvudsakligen ut på att bygga upp och underhålla existerande nätverk, dels med forskare och institutioner vid Uppsala universitet, dels med partners i och utanför Europa. Inom ramen för detta ingår att du har många kontaktytor varför det är viktigt att du är duktig på att bygga relationer och trivs i en roll som spindeln i nätet. Inom tjänsten har du också ett administrativt ansvar för genomförande och planering av olika moment i projekten, exempelvis kommunikation med partners, löpande ekonomisk administration samt rapportering till EU-kommissionen eller annan finansiär.

Tjänsten är placerad inom teamet för Internationella projekt (IP). Inom ramen för IP:s verksamhet drivs ett stort antal projekt där de huvudsakliga målen är att:

• initiera och understödja internationella samarbeten i främst Asien, Afrika och Latinamerika inom utbildning, forskning och innovation.
• bygga nätverk och stärka universitetets relationer till utländska nyckelaktörer inom utbildning, forskning och innovation (ex. forskningsfinansiärer, ministerier, stipendieorganisationer).
• bidra till utveckling och kapacitetsuppbyggnad för universitet i låg- och medelinkomstländer.

Arbetsbelastningen kan variera och är under vissa perioder hög, det är därför viktigt att du inte har några problem med att anpassa dina arbetstider efter detta. Inom ramen för tjänsten förekommer resor såväl inom som utanför Europa. Dessa resor kan ibland komma med kort varsel.

Kvalifikationskrav: För arbetsuppgifterna relevant examen motsvarande minst 240 högskolepoäng. Du behöver ha tidigare erfarenhet från arbete med Erasmus+ eller andra EU-finansierade program. I din ansökan behöver du vidare visa att du har erfarenhet av handläggning/administration från offentlig förvaltning, exempelvis projektledning/koordinering av större samarbetsprojekt. Du behöver behärska engelska och svenska helt obehindrat.

Den person vi söker är noggrann och tar stort ansvar för att arbetsuppgifter blir korrekt utförda. Det är också viktigt att vara flexibel och att du inte har något problem med att nya arbetsuppgifter eller prioriteringar kan dyka upp med kort varsel. Slutligen är det viktigt att du är initiativrik och en problemlösare. För projekten vi arbetar med finns inte alltid rutiner och mallar, utan du som projektkoordinator förväntas kunna lösa de problem som dyker upp antingen på egen hand eller med hjälp av kollegor.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs att du har en positiv läggning och en vilja till dialog och lagarbete.

Meriterande:
• Språkkunskaper i exempelvis portugisiska, spanska, ryska eller andra för verksamheten relevanta språk.
• Kännedom om Uppsala universitet samt ett väl upparbetat nätverk på en eller flera institutioner.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde: 2019-05-01 

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av team leader Gustaf Cars, e-post: [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 5 april 2019, UFV-PA 2019/806

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre