Lediga jobb som Skolkurator i Uppsala

Se lediga jobb som Skolkurator i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Skolkurator till Vaksalaskolan (vikariat)

Ansök    Mar 23    Uppsala kommun    Skolkurator
Vaksalaskolan Har du socionomexamen och gillar att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar? Vill du ha ett mångsidigt arbete där du får arbeta med barn och ungdomar? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som skolkurator! Vaksalaskolan är en kommunal F-9 skola med cirka 580 elever. Skolan är två parallellig vilket betyder att skolan har två klasser i varje årskurs. Skolan är belägen mitt i centrala Uppsala med närhet till Resecentrum vilket... Visa mer
Vaksalaskolan

Har du socionomexamen och gillar att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar? Vill du ha ett mångsidigt arbete där du får arbeta med barn och ungdomar? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som skolkurator!

Vaksalaskolan är en kommunal F-9 skola med cirka 580 elever.
Skolan är två parallellig vilket betyder att skolan har två klasser i varje årskurs. Skolan är belägen mitt i centrala Uppsala med närhet till Resecentrum vilket gör det lätt om du som söker behöver pendla och även lätt att nå skolan om du bor i Uppsala stad.

Ditt uppdrag
Skolkuratorn bidrar med den psykosociala kompetens i elevhälsans arbete. Handledning och konsultation inom det psykosociala området innebär i huvudsak ett direkt men också ett indirekt stöd i verksamheten till grupper och individer, elever såväl som personal.
På övergripande nivå syftar arbetet till att stärka skolan som miljö för lärande, hälsa och utveckling. Du ingår i skolans elevhälsoteam. Det gemensamma målet är att alla elever ska klara utbildningens mål.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av socialt arbete med barn i yngre åldrar, från förskoleklass upp till årskurs 9 och av arbete som skolkurator i grundskolans tidigare år. Har du erfarenhet av arbete i socialtjänsten och/eller med socialt behandlingsarbete ses det som meriterande. Det är en fördel om du har kunskaper och arbetssätt i normkritiskt bemötande.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Vidare är du Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Jobbet passar dig som är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Sist men inte minst samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Bengt Stenberg, rektor, 018-727 50 63.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator till Magelungen gymnasium Uppsala

Ansök    Mar 15    Magelungen Utveckling AB    Skolkurator
Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. I alla verksamheter är forskning och utvärdering en integrerad del.Vill du ha ett unikt och spännande upp... Visa mer
Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. I alla verksamheter är forskning och utvärdering en integrerad del.Vill du ha ett unikt och spännande uppdrag?

Vi har nu en ledig tjänst som skolkurator där du kommer att arbeta i team med skolledningen, elevhälsan, resurspedagoger, mentorer och lärare för att öka möjligheterna för våra elever att nå sina mål.

Om oss
Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. 

Vårt mål är att erbjuda ett sammanhang där alla elever kan få en chans att lyckas utifrån sina förutsättningar. Vi organiserar oss efter faktiska behov och är en flexibel och lärande organisation på alla nivåer. 

Våra gymnasieskolor erbjuder utbildning för elever i omfattande behov av särskilt stöd. På gymnasiet i Uppsala erbjuder vi samhällsvetenskapliga programmet (inriktning samhällskunskap) samt introduktionsprogrammet individuellt alternativ. 

Om tjänsten 

Du kommer att arbeta förebyggande och främjande på olika nivåer och i nära samarbeta med lärare, resurspedagoger, mentorer, skolledning samt övriga kollegor i elevhälsan (arbetsterapeut, logoped, vår andra skolkurator, skolsköterska, skolläkare, skolpsykolog, studie- och yrkesvägledare, biträdande rektor samt rektor). I vår verksamhet är trygghet och det relationella arbetet väldigt viktigt. Som skolkurator har du en viktig roll i detta arbete. Du kommer att stötta elever på olika sätt, bland annat genom enskilda samtal. men du kommer också leda skolans trygghetsarbete och grupp. Du kommer även att ingå i skolans antagnings- och inskolningsgrupp tillsammans med mentorer, SYV, vår andra skolkurator och specialpedagog samt leda arbetet rörande närvaro tillsammans med vår specialpedagog. Du kommer också att delta i olika schemabrytande aktiviteter såsom teater- och studiebesök samt finnas tillgänglig för elever under delar av skoldagen i gemensamma utrymmen. Du deltar också på elevhälsomöten samt går på SIP och nätverksmöten och det förekommer besök och möten med elever i hemmet eller utanför skolan, dit du t.ex. kan ta dig med någon av skolans bilar. Tjänsten innebär vidare ett ansvar för att uppdatera vissa planer samt eventuellt ansvara för behörigheter till skolans journalsystem Prorenata. Du kommer att erbjudas handledning ihop med andra skolkuratorer från flera andra av våra gymnasieskolor. Vi flyttar till nya, större och nyrenoverade lokaler på Rapsgatan 8 1/8.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta med målgruppen och som har kunskaper om olika funktionsvariationer. Vi söker vidare dig som är bra på att bygga relationer, har en helhetssyn samt är självgående, flexibel, strukturerad, kreativ och har lätt att tänka utanför boxen samt som har en god samarbetsförmåga. Du har också b-körkort. 

Vi söker också dig som har har erfarenhet av arbete i elevhälsan samt med elever i behov av särskilt stöd och som skolkurator på gymnasiet.

Meriterande med erfarenhet av arbete  i journalsystemet Prorenata samt har kunskap om hur gymnasiet och introduktionsprogrammet individuellt alternativ fungerar.

Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med start 1/8 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 27/3-2023. Utdrag ur belastningsregistret (misstanke och brott) kommer att efterfrågas. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rektor Anna Granlund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och tjänster. Visa mindre

Skolkurator till Tunabergsskolan

Ansök    Mar 13    Uppsala kommun    Skolkurator
Tunabergsskolan Har du socionomexamen eller beteendevetarutbildning med relevant inriktning och erfarenhet av att arbeta som skolkurator? Har du även god digital kompetens och kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning? Då borde du söka tjänsten som skolkurator hos oss på Tunabergsskolan! Tunabergsskolan har 570 elever, vi arbetar målmedvetet för att utveckla vår verksamhet. Här kan du läsa mer om Tunabergsskolan (https://tunabergsskolan.upp... Visa mer
Tunabergsskolan

Har du socionomexamen eller beteendevetarutbildning med relevant inriktning och erfarenhet av att arbeta som skolkurator? Har du även god digital kompetens och kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning? Då borde du söka tjänsten som skolkurator hos oss på Tunabergsskolan!

Tunabergsskolan har 570 elever, vi arbetar målmedvetet för att utveckla vår verksamhet.

Här kan du läsa mer om Tunabergsskolan (https://tunabergsskolan.uppsala.se/).

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa, ansvara för att bevaka och följa upp elever med hög frånvaro samt ansvara för kränkningsanmälningar till huvudmannen. Det ingår även att träffa elever i både planerade och spontana samtal, ha kontakt med vårdnadshavare och externa instanser som socialtjänsten och BUP, arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet, oro och ängslan hos elever samt tillsammans med elevhälsans övriga professioner medverka till att elever i behov av särskilt stöd får sina behov allsidigt kartlagda och bedömda.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetarutbildning med relevant inriktning. Har du vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket och samtalsmetodiska utbildningar är det meriterande. Tjänsten förutsätter att du har erfarenhet av arbete som skolkurator. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn/elever i behov av särskilt stöd och med handledning. Arbetet kräver att du har god digital kompetens, kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning samt att du är van att arbeta i dokumentationssystem.

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och är lugn och samlad i olika situationer. Vidare är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Dessutom är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Maya Cardoso Plaza, biträdande rektor, 018-727 66 25.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Stordammens skola

Ansök    Dec 23    Uppsala kommun    Skolkurator
Stordammens skola Stordammens skola söker nu en kurator som gillar att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar. Vill du ha ett mångsidigt arbete där du får arbeta med ungdomar? Då kan du vara den vi söker! Stordammen F-9, den internationella skolan nära dig. Stordammen har grundskoleverksamhet i år F-9. Skolan är två, tre och fyra paralleller och har cirka 700 elever indelade i 24 klasser. Stordammen har fördjupning inom idrottsämnet i fotboll... Visa mer
Stordammens skola

Stordammens skola söker nu en kurator som gillar att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar. Vill du ha ett mångsidigt arbete där du får arbeta med ungdomar? Då kan du vara den vi söker!

Stordammen F-9, den internationella skolan nära dig. Stordammen har grundskoleverksamhet i år F-9. Skolan är två, tre och fyra paralleller och har cirka 700 elever indelade i 24 klasser. Stordammen har fördjupning inom idrottsämnet i fotboll, innebandy och gymnastik och idrott och hälsa och dans. Skolan präglas av en avspänd och vänlig atmosfär. Vi har ett välsorterat skolbibliotek och en stor sporthall och en samlingssal med möjlighet till föreläsningar och filmvisningar. Det finns ett Kulturcentrum i anslutning till skolan.

Ditt uppdrag
Som kurator kommer du att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa. Du kommer att ansvara för att bevaka och följa upp elever med hög frånvaro samt ansvara för kränkningsanmälningar till huvudmannen. Det ingår även att träffa elever i både planerade och spontana samtal, genomföra presentationer i klasser om olika områden, ha kontakt med vårdnadshavare och externa instanser som socialtjänsten och BUP. Du förväntas arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet, oro och ängslan hos elever.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetarutbildning med relevant inriktning. Har du vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket, utbildning inom HBTQ, KBT-utbildning steg 1 eller utbildning i normkritiskt bemötande ses det som meriterande. Vi ser att du har erfarenhet av arbete som skolkurator, gärna inom grundskolan. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av socialt arbete inom barn och unga samt av arbete med nyanlända/andraspråkselever. Vi ser gärna att du har erfarenhet av samarbete och samverkan i ett välfungerande team där olika yrkeskategorier kompletterar varandra. Det är en fördel om du har erfarenhet av samarbete med socialpedagog, mångkulturellt arbete och/eller handledning.

Arbetet kräver att du har mycket god svenska i både tal och skrift samt kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning. Du behöver även ha god digital kompetens och vara van vana att jobba med lärplattformar. Är du van att arbeta i dokumentationssystem eller har kunskap om DF respons ses det som positivt. Det är även meriterande om du har kunskaper inom arbete mot kränkande behandling och normkritiskt bemötande.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Jobbet passar dig som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Sist men inte minst är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Cilla Peiró, biträdande rektor, 018-727 52 15.

Fackliga företrädare:
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38
Akademiker förbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-praktik/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

JENSEN grundskola Kåbo söker Kurator

Ansök    Dec 16    Jensen Education AB    Skolkurator
JENSEN grundskola startade i Uppsala 2010 och är en omtyckt skola med nöjda elever och föräldrar. JENSEN grundskola Kåbo är en skola där eleverna kan gå från årskurs 4-9.  Vårt utbildningskoncept “Träning för verkligheten” genomsyrar hur vi arbetar på JENSEN. Det innebär att vi arbetar med studierna i fokus, hög grad av ordning och studiero, elevernas uppträdande och verklig bildning. Vi är en skola för elever och föräldrar med höga ambitioner, det betyde... Visa mer
JENSEN grundskola startade i Uppsala 2010 och är en omtyckt skola med nöjda elever och föräldrar. JENSEN grundskola Kåbo är en skola där eleverna kan gå från årskurs 4-9. 

Vårt utbildningskoncept “Träning för verkligheten” genomsyrar hur vi arbetar på JENSEN. Det innebär att vi arbetar med studierna i fokus, hög grad av ordning och studiero, elevernas uppträdande och verklig bildning. Vi är en skola för elever och föräldrar med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever. Inom ramen för vår hälsoprofil får våra elever utöva mental träning och ta en pedagogisk promenad under dagens längsta lektion. 

På JENSEN grundskola har vi stort fokus på kvalitet och har uppnått bättre resultat vid Skolinspektioner än genomsnittet i riket. Vi är stolta över våra mycket höga resultat gällande bl.a. medarbetarnöjdhet, chefsbetyg och rekommendationer.


I din roll som kurator på JENSEN får du möjlighet att, tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer, ta ett helhetsansvar för skolan. Samtidigt som du har stor frihet att använda din kompetens till att bistå den pedagogiska verksamheten och tillvarata och utveckla elevers resurser. Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

• Vara närvarande i skolmiljön och arbeta proaktivt med klasser och elever för att skapa en god arbetsmiljö
• Samverka i team med övriga medarbetare för att få skolvardagen att få ett gott elevfokus och driva utvecklingsprojekt för en god social skolmiljö.
• Ansvara för utveckling av sociala aktiviteter för att främja skolhälsa och skolglädje.
• Föra elevsamtal såsom stöd-, konflikt- och krissamtal samt ha utredande samtal med elever i grupp och enskilt.
• Arbeta med EHT för att ta fram handlingsplaner för att främja en god närvaro.
• Fungera som stöd till övriga medarbetare exempelvis på coachtid.
• Ansvara för och driva arbetet med skolans likabehandlingsplan och trygghetsplan.
• Aktivt bidra till skolans hela utveckling och ta ansvar för att verksamheten når sina mål.
• Delta i elevhälsans arbete EHT och i samtal med vårdnadshavare vid behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har adekvat utbildning för socialt arbete som kurator, socionomutbildning eller jämförbar utbildning, och erfarenhet av att arbeta med ungdomar är meriterande. I arbetet som kurator på vår skola söker vi en medarbetare som har goda förmågor att skapa relationer med elever och kollegor. Du ska vara utåtriktad och kunna skapa och underhålla dina relationer. Du har ett uppdrag som kräver att du kan samarbeta väl med såväl skolledning som lärare. Du är lyhörd men vågar också uttrycka dina synpunkter utifrån ditt perspektiv som kurator. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar stort ansvar för din uppgift och ditt arbete som kurator.
 
Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. I rollen som kurator ska du ha väl grundade och tydliga värderingar och integritet. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i ditt arbete. Arbetet kräver gott och klokt omdöme tillsammans med ödmjukhet.
 
Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50% varav 40% mot årskurs 4-9 och 10 % mot F-3. Tillträde 9/1 2023 eller enligt överenskommelse. För den här tjänsten tillämpar vi 6 månader provanställning.
 
Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.
 
Första steget i vår rekryteringsprocess är att genomföra två arbetspsykologiska tester (Mint och Matrigma). Testlänkar skickas på mail direkt efter inskickad ansökan och du får återkoppling på testerna direkt efter att du har genomfört dem.
 
Inom skola måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Beställningsblanketten kan hämtas på https://polisen.se/. Beställ i god tid, det tar minst 14 dagar att få utdraget.
 
Kontaktuppgifter
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta rektor Leon Giang på [email protected] Läs mer på jensengrundskola.se och om att jobba med oss! Du kan också följa oss på LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna om JENSEN education.
 
Varmt välkommen med din ansökan!
Om JENSEN

JENSEN education är ett av Sveriges främsta privata utbildningsföretag som växer organiskt och drivs både långsiktigt och ansvarsfullt. JENSEN education grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och långsiktiga ägare. JENSEN är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med verksamhet i de flesta större städer runtom i Sverige. Vårt utbildningskoncept ”Träning för verkligheten och bildning som mål” genomsyrar all verksamhet. Vi har förtroendet att utbilda drygt 14 000 studerande, på 55 enheter, inom fem olika verksamhetsområden – förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. JENSEN education har drygt 1000 medarbetare och omsätter ca 1200 MSEK. Visa mindre

Skolkurator till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Ansök    Jan 5    Uppsala kommun    Skolkurator
Uppsala yrkesgymnasium Jälla Gillar du att ställas inför nya, spännande utmaningar? Vill du ha ett mångsidigt arbete där du får arbeta med ungdomar? Då kan det här vara uppdraget för dig! Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, naturbruksprogrammet, fordon- och transportprogrammet samt introduktionsprogram. Dessutom finns gymnasiesärskola och vuxenutbil... Visa mer
Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Gillar du att ställas inför nya, spännande utmaningar? Vill du ha ett mångsidigt arbete där du får arbeta med ungdomar? Då kan det här vara uppdraget för dig!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, naturbruksprogrammet, fordon- och transportprogrammet samt introduktionsprogram. Dessutom finns gymnasiesärskola och vuxenutbildning på skolan som har cirka 700 elever och är belägen cirka 6 km från Uppsalas centrum med goda bussförbindelser.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium Jälla (https://yrkesgymnasiumjalla.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta som skolkurator på gymnasiet. Du kommer att arbeta både självständigt och i team. I uppdraget ingår att arbeta strukturerat och målfokuserat.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Har du erfarenhet från arbete som kurator inom skolan ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Jobbet passar dig som är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Tiina Johans, enhetsrektor, 018-727 38 74.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-praktik/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator till Lundellska skolan

Ansök    Nov 16    Uppsala kommun    Skolkurator
Lundellska skolan Lundellska skolan i Uppsala söker nu dig som vill arbeta som skolkurator. Har du en socionomexamen eller beteendevetarutbildning med relevant inriktning? Då kan du vara den vi på Lundellska skolan söker. Ta chansen att bli en del av vår verksamhet redan idag! Lundellska skolan ligger i en stimulerande vacker miljö mellan Ångströmlaboratoriet och SLU. Vi har ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, vå... Visa mer
Lundellska skolan

Lundellska skolan i Uppsala söker nu dig som vill arbeta som skolkurator. Har du en socionomexamen eller beteendevetarutbildning med relevant inriktning? Då kan du vara den vi på Lundellska skolan söker. Ta chansen att bli en del av vår verksamhet redan idag!

Lundellska skolan ligger i en stimulerande vacker miljö mellan Ångströmlaboratoriet och SLU. Vi har ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet, språkintroduktion samt en resursenhet. Det är en av Uppsalas mest framgångsrika gymnasieskolor med en elevsammansättning som speglar Uppsala. Vi jobbar med kollegialt lärande där vi besöker varandra i klassrummet för att lära av varandra. Vi krokar arm kring eleverna för att de utifrån sina förutsättningar ska nå så långt som möjligt. Vår vision är bäst på lärande. Vägen dit handlar om goda kunskaper och goda relationer och ett gott ledarskap i klassrummet.

Här kan du läsa mer om Lundellska skolan (http://lundellska.com)

Ditt uppdrag
Som skolkurator kommer du vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa samt ge konsultation och handledning till arbetslag, klasslag och enskilda pedagoger kring elever eller grupper. I arbetet ingår att arbeta med psykosociala insatser direkt riktade till enskilda eller grupper av elever. Det ingår även att ansvara för att bevaka och följa upp elever med hög frånvaro, träffa elever i både planerade och spontana samtal, genomföra presentationer i klasser om olika områden samt ha kontakt med vårdnadshavare och externa instanser som socialtjänsten och BUP.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetarutbildning med relevant inriktning. Har du vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket ses det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator och/eller av arbete med handledning. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med barn/elever i behov av särskilt stöd. Arbetet kräver att du har mycket god svenska i tal och skrift. Utöver detta behöver du ha kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning. Det är även meriterande om du har kunskaper inom arbetsmetoder för att kunna möta elevernas och skolans behov av insatser.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Jobbet passar dig som är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Pernilla Liljas, programrektor, 018-727 98 07.

Fackliga företrädare:
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-praktik/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator till Celsiusskolan (vikariat)

Ansök    Sep 30    Uppsala kommun    Skolkurator
Celsiusskolan Har du erfarenhet av kurativt arbete och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som skolkurator. Hos oss på Celsiusskolan får du både ett roligt jobb och trevliga kollegor. Vi ser fram emot din ansökan! Celsiusskolan är en kommunal gymnasieskola med cirka 1050 elever. Vi tillhandahåller utbildningar på de nationella programmen för samhällsvetenskap och naturvetenskap och ekonomi och handel. Hos oss ... Visa mer
Celsiusskolan

Har du erfarenhet av kurativt arbete och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som skolkurator. Hos oss på Celsiusskolan får du både ett roligt jobb och trevliga kollegor. Vi ser fram emot din ansökan!

Celsiusskolan är en kommunal gymnasieskola med cirka 1050 elever. Vi tillhandahåller utbildningar på de nationella programmen för samhällsvetenskap och naturvetenskap och ekonomi och handel. Hos oss kan eleverna kombinera idrottsliga satsningar på elitnivå med studier. Skolans utvecklingsarbete sker i arbets- och ämneslag och vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som samverkar med arbetslagen. Som medarbetare hos oss utvecklas du i samarbete med skickliga kollegor med ett stort engagemang.

Här kan du läsa mer om Celsiusskolan (http://www.celsiusskolan.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som skolkurator kommer du att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa. Du kommer att ge konsultation och handledning till arbetslag, klasslag och enskilda pedagoger kring elever eller grupper. Det ingår att träffa elever i både planerade och spontana samtal, arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet, oro och ängslan hos elever. Du förväntas bidra med psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller liknande högskoleutbildning. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av kurativt arbete, gärna som kurator inom skolan. Arbetet kräver att du har mycket god svenska i tal och skrift. Du behöver även ha god digital kompetens.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jörgen Norman, enhetsrektor, 018-727 28 01.

Fackliga företrädare:
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-praktik/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Yrkesgymnasiet Uppsala söker kurator

Ansök    Sep 26    Thorengruppen AB    Skolkurator
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter. Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö ... Visa mer
MOD, KRAFT och PASSION resulterar i en koncern med stort samhällsengagemang och hjärta, ThorenGruppen. Vi är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2300 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor från Malmö till Kiruna, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter.

Yrkesgymnasiet (YG) som tillhör ThorenGruppen finns idag på 17 olika orter i Sverige, spridda från Malmö i söder till Skellefteå i norr och erbjuder ett uppskattat innovativt yrkeskoncept. Vi har idag ett gott söktryck till våra skolor vilket leder till expandering.

Vi utbildar bland annat framtidens byggnadsarbetare, frisörer, svetsare, säljare, hotellreceptionister, elektriker, undersköterskor m fl.Beskrivning

På Yrkesgymnasiet Uppsala har vi ca 200 elever och elever som beskriver skolan säger ofta att den är liten och familjär.

Yrkesgymnasiet Uppsala har idag ett utbud på flera olika yrkesprogram i nära samarbete med näringslivet utifrån ett lärlingskoncept där mer än 50% av utbildningen sker på en arbetsplats, sk arbetsplatsförlagt lärande.

Vi söker dig som tycker om och har erfarenhet av arbete med ungdomar för ett spännande uppdrag som kurator till Yrkesgymnasiet i Uppsala.

 

Arbetsuppgifter

Som kurator kommer du främst att arbeta med och analysera det hälsofrämjande och förebyggande arbetet tillsammans med kollegor som ingår i elevhälsans team. Du ansvara för det psykosociala perspektivet. Du arbetar med de olika professionerna inom skolan och har till viss del rådgörande/stödjande samtal med elever samt genomför sociala kartläggningar vid behov. Det ingår samverkan med socialtjänst, andra skolor och myndigheter och du kommer även arbeta med konflikthantering och kränkningsärenden.  Ditt fokus är att bidra till att eleverna når målen för utbildningen och får förutsättningar att må bra under sin skoltid.

 

Vem är du?

Ditt gillar att skapa relation med eleverna genom elevnära arbete och du är genuint intresserad av ungdomarnas sammanhang i skolans lärmiljöer.

Du som söker har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten (Socionom/beteendevetare osv.), det är meriterande om du har erfarenhet av yrket eller av arbete med liknande karaktär som tjänsten innefattar.


Arbetet kräver god samarbetsförmåga, helhetssyn och flexibilitet och du som person är
strukturerad, kan planera och prioritera i ditt arbete.

 

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad socionom eller har annan likvärdig bakgrund. Du bör ha god kännedom om det regelverk som styr skolans sociala arbete och gärna ha arbetat som skolkurator. 

 

Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning. 

 

Sista ansökningsdag: 2022-10-26, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Vill du veta mer om vår skola eller tjänsten kontakta gärna rektor Besse Blad Savonen 073-0867410, [email protected] eller gå in på vår hemsida www.yrkesgymnasiet.se.

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Vi på ThorenGruppen gör allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Kurator till Uppsala Enskilda Skola

Ansök    Sep 6    Stift Liten Lär    Skolkurator
Uppsala Enskilda Skola ingår i Stiftelsen Liten Lär som en av två enheter. Vi är en fristående grundskola F-5 med ca 250 elever. Vi är organiserade i två klasser per årskurs i förskoleklass till och med åk 3. Vi har ett fritidshem som arbetar för en attraktiv och stimulerande fritidsverksamhet för våra elever. Personalen är indelade i två arbetslag; lärare och fritidsassistenter/övrig personal. Det finns ett stort engagemang hos personalen att alltid se t... Visa mer
Uppsala Enskilda Skola ingår i Stiftelsen Liten Lär som en av två enheter. Vi är en fristående grundskola F-5 med ca 250 elever. Vi är organiserade i två klasser per årskurs i förskoleklass till och med åk 3. Vi har ett fritidshem som arbetar för en attraktiv och stimulerande fritidsverksamhet för våra elever.
Personalen är indelade i två arbetslag; lärare och fritidsassistenter/övrig personal. Det finns ett stort engagemang hos personalen att alltid se till att våra elever mår bra, får rätt anpassningar, utmaningar och på annat sätt stimuleras i sitt lärande. Vi arbetar också aktivt med vårt eget lärande för att hela tiden utveckla vår verksamhet till att bli ännu bättre för våra elever. Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan likvärdig utbildning.
Du har en god ledarskapsförmåga. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du är en positiv person som har lätt att samarbeta nära med övriga kollegor, elever och föräldrar.
Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du har en förmåga att sätta dig in i ärenden utifrån flera perspektiv och bedriva ett strukturerat förebyggande samt åtgärdande arbete inklusive uppföljning och dokumentation. Du har även en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.
Du har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Dina IT-kunskaper är goda.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och ett öppet bemötande.
Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam tillsammans med specialpedagog, skolsköterska, rektor, samordnare samt biträdande rektor.
Du ansvarar för elevhälsans psykosociala insatser utifrån en helhetssyn på individ-, grupp- och organisationsnivå. Dina arbetsuppgifter består av förebyggande elevhälsoarbetearbete, kartläggning av behov, rådgivande och bearbetande samtal, konsultationer och handledning av personal. Du har ett brett register av arbetsmetoder för att kunna möta eleverna och skolans behov av insatser.
Du bidrar med psykosocial kunskap kring tidiga och adekvata stödinsatser på individ-, grupp- och skolnivå, så att eleverna får förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål.
Du deltar också i personalmöten 1 gg/mån (kl.17-19).
Tillträde: fördelaktigt om du kan börja arbeta per omgående. Annars enligt överenskommelse.
Varaktighet: provanställning om 6 månader, som går över till en tillsvidareanställning.
Omfattning: tjänsten omfattar 50-70% (öppna för dialog kring omfattningen på tjänsten) Visa mindre

Skolkurator till Uppsala yrkesgymnasium Jälla (vikariat)

Ansök    Sep 22    Uppsala kommun    Skolkurator
Uppsala yrkesgymnasium Jälla Har du erfarenhet av arbete som kurator inom skolan och vill ta dig an en ny utmaning? Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Då kan tjänsten som skolkurator hos oss på Uppsala yrkesgymnasium Jälla vara något för dig! Välkommen med din ansökan idag! Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, naturbruks... Visa mer
Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Har du erfarenhet av arbete som kurator inom skolan och vill ta dig an en ny utmaning? Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Då kan tjänsten som skolkurator hos oss på Uppsala yrkesgymnasium Jälla vara något för dig! Välkommen med din ansökan idag!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, naturbruksprogrammet och fordon- och transportprogrammet. Dessutom finns introduktionsprogram, gymnasiesärskola och vuxenutbildning på skolan som har cirka 700 elever och är belägen cirka 6 kilometer från Uppsalas centrum med goda bussförbindelser.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium Jälla (https://yrkesgymnasiumjalla.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Vi söker en vikarierande skolkurator till naturbruksprogrammet och introduktionsprogrammet. I arbetet ingår att ingå i elevhälsan tillsammans med skolsköterska och speciallärare och programrektor. Arbetet innebär även att vid behov samarbeta och samverka med andra externa aktörer.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete som kurator inom skolan, ett strukturerat och målfokuserat arbetssätt, förmåga att arbeta både självständigt och i team samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och du säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och du är serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande. Dessutom har du förmågan till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Tiina Johans, tillförordnad rektor, 018-727 38 74.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-praktik/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator till Lundellska skolan (vikariat)

Ansök    Sep 22    Uppsala kommun    Skolkurator
Lundellska skolan Nu söker vi dig som har socionomexamen eller beteendevetarutbildning och vill bli en del av vårt team på Lundellska skolan. Vill du vara med och bidra i frågor kring värdegrund och kamratrelationer? Då bör du läsa vidare och söka jobbet som skolkurator! Lundellska skolan ligger i en stimulerande vacker miljö mellan Ångströmlaboratoriet och SLU. Vi har ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, vård- oc... Visa mer
Lundellska skolan

Nu söker vi dig som har socionomexamen eller beteendevetarutbildning och vill bli en del av vårt team på Lundellska skolan. Vill du vara med och bidra i frågor kring värdegrund och kamratrelationer? Då bör du läsa vidare och söka jobbet som skolkurator!

Lundellska skolan ligger i en stimulerande vacker miljö mellan Ångströmlaboratoriet och SLU. Vi har ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, vård- och omsorgsprogrammet, språkintroduktion samt en resursenhet. Det är en av Uppsalas mest framgångsrika gymnasieskolor med en elevsammansättning som speglar Uppsala. Vi jobbar med kollegialt lärande där vi besöker varandra i klassrummet för att lära av varandra. Vi krokar arm kring eleverna för att de utifrån sina förutsättningar ska nå så långt som möjligt. Vår vision är bäst på lärande. Vägen dit handlar om goda kunskaper och goda relationer och ett gott ledarskap i klassrummet.

Här kan du läsa mer om Lundellska skolan (http://lundellska.nu)

Ditt uppdrag
Som skolkurator kommer du att träffa elever i både planerade och spontana samtal samt genomföra presentationer i klasser om olika områden. Det ingår även att ha kontakt med vårdnadshavare och externa instanser som socialtjänsten och BUP. Du förväntas arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet, oro och ängslan hos elever. Du kommer att vara del av skolans elevhälsoteam och samarbeta med såväl rektor som lärarlag, skolsköterska, skolpsykolog, specialpedagog och lärare.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetarutbildning. Har du vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket ses det som meriterande. Vi ser att du har erfarenhet av arbete som socionom. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som skolkurator, socialt arbete inom socialtjänsten och/eller av socialt behandlingsarbete. Arbetet kräver att du har mycket god svenska i tal och skrift. För att lyckas i arbetet behöver du ha kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning. Det är även meriterande om du har kunskaper inom arbetsmetoder för att kunna möta elevernas och skolans behov av insatser.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Jobbet passar dig som är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Pernilla Liljas, programrektor, 072-584 39 00.

Fackliga företrädare:
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-praktik/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

JENSEN grundskola Kåbo söker Kurator

Ansök    Jun 20    Jensen Education AB    Skolkurator
JENSEN grundskola startade i Uppsala 2010 och är en omtyckt skola med nöjda elever och föräldrar. JENSEN grundskola Kåbo är en skola där eleverna kan gå från årskurs 4-9.  Vårt utbildningskoncept “Träning för verkligheten” genomsyrar hur vi arbetar på JENSEN. Det innebär att vi arbetar med studierna i fokus, hög grad av ordning och studiero, elevernas uppträdande och verklig bildning. Vi är en skola för elever och föräldrar med höga ambitioner, det betyde... Visa mer
JENSEN grundskola startade i Uppsala 2010 och är en omtyckt skola med nöjda elever och föräldrar. JENSEN grundskola Kåbo är en skola där eleverna kan gå från årskurs 4-9. 

Vårt utbildningskoncept “Träning för verkligheten” genomsyrar hur vi arbetar på JENSEN. Det innebär att vi arbetar med studierna i fokus, hög grad av ordning och studiero, elevernas uppträdande och verklig bildning. Vi är en skola för elever och föräldrar med höga ambitioner, det betyder också att vi har höga positiva förväntningar på våra elever. Inom ramen för vår hälsoprofil får våra elever utöva mental träning och ta en pedagogisk promenad under dagens längsta lektion. 

På JENSEN grundskola har vi stort fokus på kvalitet och har uppnått bättre resultat vid Skolinspektioner än genomsnittet i riket. Vi är stolta över våra mycket höga resultat gällande bl.a. medarbetarnöjdhet, chefsbetyg och rekommendationer.


I din roll som kurator på JENSEN får du möjlighet att, tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer, ta ett helhetsansvar för skolan. Samtidigt som du har stor frihet att använda din kompetens till att bistå den pedagogiska verksamheten och tillvarata och utveckla elevers resurser. Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

• Vara närvarande i skolmiljön och arbeta proaktivt med klasser och elever för att skapa en god arbetsmiljö
• Samverka i team med övriga medarbetare för att få skolvardagen att få ett gott elevfokus och driva utvecklingsprojekt för en god social skolmiljö.
• Ansvara för utveckling av sociala aktiviteter för att främja skolhälsa och skolglädje.
• Föra elevsamtal såsom stöd-, konflikt- och krissamtal samt ha utredande samtal med elever i grupp och enskilt.
• Arbeta med EHT för att ta fram handlingsplaner för att främja en god närvaro.
• Fungera som stöd till övriga medarbetare exempelvis på coachtid.
• Ansvara för och driva arbetet med skolans likabehandlingsplan och trygghetsplan.
• Aktivt bidra till skolans hela utveckling och ta ansvar för att verksamheten når sina mål.
• Delta i elevhälsans arbete EHT och i samtal med vårdnadshavare vid behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har adekvat utbildning för socialt arbete som kurator, socionomutbildning eller jämförbar utbildning, och erfarenhet av att arbeta med ungdomar är meriterande. I arbetet som kurator på vår skola söker vi en medarbetare som har goda förmågor att skapa relationer med elever och kollegor. Du ska vara utåtriktad och kunna skapa och underhålla dina relationer. Du har ett uppdrag som kräver att du kan samarbeta väl med såväl skolledning som lärare. Du är lyhörd men vågar också uttrycka dina synpunkter utifrån ditt perspektiv som kurator. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar stort ansvar för din uppgift och ditt arbete som kurator.
 
Du strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. I rollen som kurator ska du ha väl grundade och tydliga värderingar och integritet. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i ditt arbete. Arbetet kräver gott och klokt omdöme tillsammans med ödmjukhet.
 
Anställningsform
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50% varav 40% mot årskurs 4-9 och 10 % mot F-3. Tillträde 22 augusti 2022. För den här tjänsten tillämpar vi 6 månader provanställning.
 
Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande.
 
Första steget i vår rekryteringsprocess är att genomföra två arbetspsykologiska tester (Mint och Matrigma). Testlänkar skickas på mail direkt efter inskickad ansökan och du får återkoppling på testerna direkt efter att du har genomfört dem.
 
Inom skola måste du enligt lag (2000:873) visa upp ett utdrag från belastningsregistret. Beställningsblanketten kan hämtas på https://polisen.se/. Beställ i god tid, det tar minst 14 dagar att få utdraget.
 
Kontaktuppgifter
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta rektor Leon Giang på [email protected] Läs mer på jensengrundskola.se och om att jobba med oss! Du kan också följa oss på LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna om JENSEN education.
 
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Skolkurator till Celsiusskolan

Ansök    Jun 23    Uppsala kommun    Skolkurator
Celsiusskolan Är du nyfiken på hur det är att arbeta som skolkurator på Celsiusskolan? Nu har du chansen! Vi söker dig som drivs av möjligheten att få ha ett jobb som gör skillnad och gillar att arbeta med elevhälsa, förebyggande arbete och stödsamtal. Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan! Celsiusskolan är en kommunal gymnasieskola med ca 1050 elever. Vi tillhandahåller utbildningar på de nationella programmen för samhällsvetenskap... Visa mer
Celsiusskolan

Är du nyfiken på hur det är att arbeta som skolkurator på Celsiusskolan? Nu har du chansen! Vi söker dig som drivs av möjligheten att få ha ett jobb som gör skillnad och gillar att arbeta med elevhälsa, förebyggande arbete och stödsamtal. Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Celsiusskolan är en kommunal gymnasieskola med ca 1050 elever. Vi tillhandahåller utbildningar på de nationella programmen för samhällsvetenskap, naturvetenskap och ekonomi och handel. Hos oss kan eleverna kombinera idrottsliga satsningar på elitnivå med studier. Skolans utvecklingsarbete sker i arbets- och ämneslag och vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som samverkar med arbetslagen. Som medarbetare hos oss utvecklas du i samarbete med skickliga kollegor med ett stort engagemang.

Här kan du läsa mer om Celsiusskolan (https://celsiusskolan.uppsala.se/).

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa, ge konsultation och handledning till arbetslag och klasslag och enskilda pedagoger kring elever eller grupper. Det ingår även att träffa elever i både planerade och spontana samtal, arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet, oro och ängslan hos elever samt bidra med psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten och vi ser gärna att du har relevant vidareutbildning inom kuratorsyrket. Du har erfarenhet av arbete som skolkurator och har kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning. Vidare har du god digital kompetens, är van att arbeta i dokumentationssystem och har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Har du dessutom kunskaper inom arbetsmetoder för att kunna möta elevernas och skolans behov av insatser är det meriterande.

Som person är du lugn och samlad och har en god empatisk förmåga. Du kan sätta dig in i någon annans perspektiv och har förmåga till helhetssyn. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla relationer och på att samarbeta och relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jörgen Norman, rektor, 018-727 28 01.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator till Magelungen gymnasium Uppsala

Ansök    Aug 2    Magelungen Utveckling AB    Skolkurator
Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. I alla verksamheter är forskning och utvärdering en integrerad del.Vill du ha ett unikt och spännande upp... Visa mer
Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. I alla verksamheter är forskning och utvärdering en integrerad del.Vill du ha ett unikt och spännande uppdrag?

Vi har nu en ledig tjänst som skolkurator under läsåret 2022-2023 där du kommer att arbeta i team med skolledningen, elevhälsan, resurspedagoger och lärare för att öka möjligheterna för våra elever att nå sina mål.

Om oss
Magelungen Utveckling är ett medarbetarägt aktiebolag som erbjuder kvalificerat behandlings- och förändringsarbete för barn, ungdomar, unga vuxna och deras familjer. Magelungen bedriver behandling samt resursskolor på grundskole- och gymnasienivå. Målsättningen är att i verksamheterna skapa ett sammanhang som är hanterbart, meningsfullt och begripligt. 

Vårt mål är att erbjuda ett sammanhang där alla elever kan få en chans att lyckas utifrån sina förutsättningar. Vi organiserar oss efter faktiska behov och är en flexibel och lärande organisation på alla nivåer. 

Våra gymnasieskolor erbjuder utbildning för elever i omfattande behov av särskilt stöd. På gymnasiet i Uppsala erbjuder vi samhällsvetenskapliga programmet (inriktning samhällskunskap) samt introduktionsprogrammet individuellt alternativ. 

Om tjänsten 

Du kommer att arbeta förebyggande och främjande på olika nivåer och i nära samarbeta med lärare, resurspedagoger, skolledning samt övriga kollegor i elevhälsan (arbetsterapeut, logoped, vår andra skolkurator, skolsköterska, skolläkare, skolpsykolog, studie -och yrkesvägledare, biträdande rektor samt rektor). I vår verksamhet är trygghet och det relationella arbetet väldigt viktigt. Som skolkurator har du en viktig roll i detta arbete. Du kommer att stötta elever på olika sätt, bland annat genom enskilda samtal med elever. Du kommer även att ingå i en inskolningsgrupp tillsammans med mentorer, SYV och specialpedagog samt driva arbetet rörande närvaro. Du kommer dessutom att delta i arbetet med en grupp tillsammans med vår logoped som elever frivilligt får anmäla sig till. I gruppen kommer ni hjälpa elever med tips rörande kommunikation och interaktion. Du deltar också på elevhälsomöten samt går på SIP. Tjänsten innebär vidare ett ansvar för att uppdatera vissa planer samt eventuellt ansvara för behörigheter till skolans journalsysytem Prorenata. Du kommer att erbjudas handledning ihop med andra skolkuratorer från flera andra av våra gymnasieskolor.

 Kvalifikationer
Vi söker dig som har lämplig utbildning samt erfarenhet av arbete som skolkurator inom skolan och som har ett stort intresse av att arbete med målgruppen samt är flexibel och tycker att arbetsuppgifterna låter spännande.

Anställningsform
Tjänsten är en visstidsanställning på 100% under läsåret 2022-2023 med möjlighet till tillsvidareanställning efter det med start 1/9 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 16/8. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.Utdrag ur belastningsregistret (misstanke och brott) kommer att efterfrågas. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rektor Anna Granlund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser och tjänster. Visa mindre

Skolkurator till Växthusets skola

Ansök    Maj 20    Uppsala kommun    Skolkurator
Växthusets skola Har du erfarenhet av arbete som skolkurator inom grundskolan? Vill du arbeta främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa? Då kan du vara den vi på Växthusets skola letar efter till tjänsten som skolkurator. Välkommen med din ansökan senast 2022-06-03! Växthuset är en skola som är fördelad på två skolhus med cirka 10 minuters gångväg mellan husen. Växthuset 2 och Växthuset 3. Växthuset 2 (V2), ligger i natursk... Visa mer
Växthusets skola

Har du erfarenhet av arbete som skolkurator inom grundskolan? Vill du arbeta främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa? Då kan du vara den vi på Växthusets skola letar efter till tjänsten som skolkurator. Välkommen med din ansökan senast 2022-06-03!

Växthuset är en skola som är fördelad på två skolhus med cirka 10 minuters gångväg mellan husen. Växthuset 2 och Växthuset 3. Växthuset 2 (V2), ligger i natursköna Gottsundagipen där årskurs F med tillhörande fritidsverksamhet (fram till mellis) finns. Växthuset 3 (V3), ligger 10 minuters promenad från Gottsunda centrum och rymmer årskurs 1-5. De flesta elever som går på skolan kommer från närområdet. Skolhusens läge med närhet till grönområden gör det möjligt för elever och personal att använda sig av uterummet både i undervisningssyfte och i fritidsverksamheten. Närheten till Gottsunda centrum erbjuder simhall, möjlighet till teater och bibliotek. Läsåret 2022/2023 har skolan cirka 210 elever och cirka 30 personal. Personalgruppen består av pedagoger med hög kompetens. Lärarna är till 99% behöriga inom sina årskurser och ämnen och de flesta har lång erfarenhet av att undervisa och arbeta i skola.

Fritidshemmets personal arbetar heltid och finns som resurser under skoltid. All personal strävar ständigt efter att förnya och förbättra sitt arbete med eleverna och barnen. Skolan får kontinuerligt nyanlända elever. Elever i årskurserna F-3 placeras direkt i klass medan nyanlända elever i årskurs 4-5 erbjuds placering i en förberedelseklass på annan skola i mån av plats. Tack vare elevunderlaget och de många nyanlända har Växthuset skola ett starkt elevhälsoteam (EHT.) EHT består av två speciallärare (varav en också är specialpedagog) och 50% skolsköterska och 100% skolpsykolog med kurators uppdrag och rektor. Kommunen har en satsning i Gottsunda/Valsätra där Växthusets skola har fått ta del av 40% socialarbetare. Socialarbetaren ska arbeta förebyggande mot elever/familjer med risk för utanförskap. Växthusets interna styrdokument heter Växthusmodellen. Växthusmodellen är skolans egna skrivning för ett gemensamt förhållningssätt för personal sinsemellan och mot elever och vårdnadshavare och allt för att skapa en trygg och förutsägbar miljö.

Här kan du läsa mer om Växthusets skola (http://vaxthusetsskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa. Du förväntas arbeta med psykosociala insatser direkt riktade till enskilda eller grupper av elever. I tjänsten ingår att ansvara för att bevaka och följa upp elever med hög frånvaro samt ansvara för kränkningsanmälningar till huvudmannen. Du kommer även att arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet samt oro och ängslan hos elever.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som skolkurator inom grundskolan. Har du erfarenhet av mångkulturellt arbete eller av socialt arbete inom socialtjänsten och/eller socialt behandlingsarbete ses det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av samarbete och samverkan i ett välfungerande team där olika yrkeskategorier kompletterar varandra. Arbetet kräver att du har mycket god svenska i tal och skrift. Det är även meriterande om du har kunskaper inom arbete mot kränkande behandling eller normkritiskt bemötande.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Jobbet passar dig som är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Sist men inte minst samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lotta Tham, rektor, 018-727 54 57
Sonja Micucci, skolpsykolog, 018-727 49 92.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Vi söker Skolkurator till Drottning Blankas Gymnasieskola i Uppsala

Ansök    Maj 4    DBGY Kronan AB    Skolkurator
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som pe... Visa mer
Drottning Blankas Gymnasieskola startade sin verksamhet 1996 och har idag 27 skolor på 23 orter runt om i Sverige. Vi bedriver utbildning inom såväl praktiskt inriktade som teoretiska gymnasieprogram, alla med utrymme för högskolebehörighet. Inom Drottning Blanka värderar vi relationer och det mänskliga mötet högt. Konkret innebär det att alla skolor inom DBGY arbetar aktivt med engagemang på ett personligt, lokalt och globalt plan där såväl ledning som personal och elever involveras. Du kan läsa mer om oss på www.dbgy.se.

Drottning Blankas Gymnasieskola i Uppsala startades 2009 och erbjuder yrkes- och högskoleförberedande utbildningar inom SA, EK, HV och ES med följande profiler: kriminologi (SA), Business and hospitality management (EK), stylist (HV) samt modedesign (ES). Skolan har cirka 130 elever och 17 medarbetare. Vi söker nu en skolkurator på deltid till vår verksamhet.

Skolkurator till Drottning Blankas Gymnasieskola i Uppsala

Ditt uppdrag

Vi erbjuder nu en tjänst på deltid (40%) som skolkurator på Drottning Blankas gymnasieskola i Uppsala. Arbetet innefattar dels elevnära arbete med stöd och råd till de elever som är i behov av skolkuratorskontatakt, dels arbete med socialt främjande och förebyggande insatser med övrig pedagogiskpersonal samt med elevhälsans övriga kompetenser. Som kurator har du ett särskilt ansvar för skolans arbete med resiliens, se mer information om detta på https://www.drottningblanka.se/om/resiliens/

Din profil

Vi söker främst dig som har vana av arbete som skolkurator, har du vana från gymnasiet är det extra meriterande men det är inte ett krav. Som person har du förmåga att se och arbeta med frågor på en skolövergripande nivå. Du arbetar bra i team och arbetare med ett delat ansvarstagande i tvärprofessionella frågor i elevhälsoteamet.

Vi erbjuder

Som en skola inom AcadeMedia erbjuder vi våra medarbetare kontinuerlig kompetensutveckling genom Academedia Academy samt intern och extern professionsutveckling. För oss är det viktigt att det går bra för dig och därför får du självklart kollektivavtalade förmåner och försäkringar men även friskvårdsbidrag, pensionsrådgivning och möjlighet till fördelaktiga köp genom netto- och bruttolöneväxling.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader. Tillträde augusti 2022.

Du är varmt välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem. Tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. Vid frågor kring tjänsten, kontakta gärna rektor Daniel Öberg på 0725208636 eller mailadress [email protected]

Vi undanbeder oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Kurator till Bälinge skola och Jumkils skola

Ansök    Apr 22    Uppsala kommun    Skolkurator
Bälinge skola och Jumkils skola Har du socionomexamen eller liknande högskoleutbildning och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Bälinge- och Jumkils skola behöver nu tillsätta en kurator. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete! Bälinge och Jumkils skola delar skolledning och har ett gemensamt elevhälsoteam, där alla professioner i elevhä... Visa mer
Bälinge skola och Jumkils skola

Har du socionomexamen eller liknande högskoleutbildning och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Bälinge- och Jumkils skola behöver nu tillsätta en kurator. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Bälinge och Jumkils skola delar skolledning och har ett gemensamt elevhälsoteam, där alla professioner i elevhälsan arbetar på båda enheterna.

Bälinge skola är en F-5 skola med cirka 450 elever. Skolan har en rymlig vacker skolgård och mycket natur i närheten. Det finns goda bussförbindelser till och från skolan. Det arbetar cirka 50 medarbetare på skolan.
Här kan du läsa mer om Bälinge skola (http://www.balingeskola.uppsala.se)

Jumkils skola omfattar verksamheterna förskoleklass och årskurserna 1-5 samt ett fritidshem. Skolan är belägen 17 km norr om Uppsalas stadskärna. På skolan arbetar 10 medarbetare och det går det cirka 100 elever.
Här kan du läsa mer om Jumkils skola (http://www.jumkilsskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som kurator kommer du att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa. Du kommer även vara del av skolornas elevhälsoteam och samarbeta med såväl rektor som lärarlag, skolsköterska och skolpsykolog specialpedagog/lärare samt fritidshemmets personal. Det ingår att ansvara för att bevaka och följa upp elever med hög frånvaro, genomföra stöd-, motivations- och krissamtal liksom utredande och rådgivande samtal med enskilda elever och deras familjer relaterade till skolsituationen. Du förväntas arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet samt oro och ängslan hos elever.

I uppdraget ingår även att:

• hålla i enskilda samtal med elever
• delta i elevhälsoteamet och elevhälsomöten
• handleda personal och vårdnadshavare vid behov
• utföra systematisk uppföljning av skolfrånvaro
• ingå i skolans trygghetsteam
• arbeta förebyggande på grupp- och organisationsnivå utifrån din specifika yrkeskunskap.Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller liknande högskoleutbildning. Har du vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av socialt arbete med barn och unga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator och av arbete med handledning. Det är en fördel om du har erfarenhet av samarbete och samverkan i ett välfungerande team där olika yrkeskategorier kompletterar varandra.

För att kunna ta dig mellan Bälinge- och Jumkils skola behöver du ha B-körkort och tillgång till egen bil. Arbetet kräver att du har mycket god svenska i tal och skrift samt god digital kompetens. Det är även meriterande om du har kunskaper inom arbete mot kränkande behandling samt arbetsmetoder för att kunna möta elevernas och skolans behov av insatser.

Som person samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Jobbet passar dig som är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Ulrika Hållinggård, rektor, 018-727 63 47.

Fackliga företrädare:
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Ansök    Feb 10    Uppsala kommun    Skolkurator
Uppsala yrkesgymnasium Jälla Har du erfarenhet av arbete som skolkurator och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som kurator. Vi på Uppsala yrkesgymnasium Jälla erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling. Välkommen med din ansökan! Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, naturbruks... Visa mer
Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Har du erfarenhet av arbete som skolkurator och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som kurator. Vi på Uppsala yrkesgymnasium Jälla erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling. Välkommen med din ansökan!

Uppsala yrkesgymnasium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, vvs- och fastighetsprogrammet, naturbruksprogrammet samt fordon- och transportprogrammet. Dessutom finns introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildning på skolan som är belägen cirka 6 km från Uppsalas centrum med goda bussförbindelser. På skolan går idag cirka 700 elever.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium Jälla (https://yrkesgymnasiumjalla.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som kurator kommer du att arbeta med psykosociala insatser direkt riktade till enskilda eller grupper av elever. Du kommer vara del av skolans elevhälsoteam och samarbeta med såväl rektor som lärarlag, skolsköterska, skolpsykolog, specialpedagog/lärare. Du förväntas träffa elever i både planerade och spontana samtal, ha kontakt med vårdnadshavare och externa instanser som socialtjänsten och BUP. Det ingår även att arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet samt oro och ängslan hos elever.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetarutbildning med relevant inriktning. Har du vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av arbete som skolkurator, gärna på gymnasiet.

Arbetet kräver att du har god digital kompetens och är van att arbeta i dokumentationssystem och med lärplattformar. Du behöver även ha mycket god svenska i tal och skrift samt kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning. Det är en fördel om du har arbetsmetoder för att kunna möta elevernas och skolans behov av insatser samt kunskaper inom arbete mot kränkande behandling.

Som person är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Jobbet passar dig som en serviceinriktad person som är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Sist men inte minst är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Tommy Persson, rektor, 018-727 23 23.

Fackliga företrädare:
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Nannaskolan

Ansök    Feb 8    Uppsala kommun    Skolkurator
Nannaskolan Vill du jobba med elevhälsoarbete på en skola som kännetecknas av en tillåtande kultur med högt i tak? Drivs du av att ha ett jobb som gör skillnad och att bidra till en bättre elevhälsa? Då bör du söka tjänsten som kurator på Nannaskolan i Uppsala kommun! Nannaskolan är en grundskola med estetisk inriktning för årskurs 6-9. De estetiska ämnen skolan erbjuder är musik, dans, konst & design, hantverk och drama. Skolan har en av Sveriges bäst... Visa mer
Nannaskolan

Vill du jobba med elevhälsoarbete på en skola som kännetecknas av en tillåtande kultur med högt i tak? Drivs du av att ha ett jobb som gör skillnad och att bidra till en bättre elevhälsa? Då bör du söka tjänsten som kurator på Nannaskolan i Uppsala kommun!

Nannaskolan är en grundskola med estetisk inriktning för årskurs 6-9. De estetiska ämnen skolan erbjuder är musik, dans, konst & design, hantverk och drama. Skolan har en av Sveriges bästa skolrestauranger enligt White Guide Junior 1:a plats och topp tio i flera år. Skolan ligger mitt i centrala Uppsala med gångavstånd till resecentrum. Vi delar skolbyggnaden tillsammans med Kulturskolan. Nannaskolan samarbetar med Kulturskolan och Uppsala estetiska gymnasium. Skolan präglas av att eleverna har intresse för det estetiska. Vi har flera stora events och även vardagen fylls av musik, dans och uppträdande. Det är en tillåtande atmosfär att bjuda på sig själv.

Skolan har mycket stort söktryck, många vill gå på Nannaskolan och har höga förväntningar. Vi har ett mycket starkt elevstödsteam som stödjer lärarna med elever som har extra behov. Ämneslärarnas fokus är på samarbete, undervisning, elevernas kunskapsutveckling samt att aktivt anpassa undervisningen tillsammans med kollegor efter varje elevs behov. Trivsel är ett signum för alla, både elever och personal och personalomsättningen är låg.

Ditt uppdrag
Som kurator kommer du att vara en del av skolans elevhälsoteam och samarbeta med såväl rektor som lärarteam, skolsköterska, skolpsykolog specialpedagog/lärare samt personal och träffa elever i både planerade och spontana samtal. Det ingår även att arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet, oro och ängslan hos elever. Du förväntas skapa kontakter och samarbeten kring ungdomen med bland annat föräldrar, socialtjänst, skola och/eller psykiatri samt vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa.

I uppdraget ingår även bland annat att:

• ha kontakt med myndigheter
• hålla i enskilda samtal med elever
• delta i elevhälsoteamet och elevhälsomöten
• ingå i skolans trygghetsteam
• hålla i föräldrasamtal och nätverksmöten
• handleda personal och vårdnadshavare vid behov.Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller liknande högskoleutbildning. Har du vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket eller samtalsmetodiska utbildningar ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha erfarenhet av socialt arbete inom barn och unga samt av kuratorsyrket och/eller annan samtalsbehandling. Du behöver även ha erfarenhet av arbete med barn/elever i behov av särskilt stöd.

Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete som skolkurator, socialt arbete inom socialtjänsten och/eller socialt behandlingsarbete. Det är även meriterande om du har kunskaper inom arbete mot kränkande behandling och har arbetsmetoder för att kunna möta elevernas och skolans behov av insatser.

Som person samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Jobbet passar dig som är en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar. Sist men inte minst är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Henrik Ljungblom, rektor, 070-824 88 67.

Fackliga företrädare:
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator till Lundellska skolan

Ansök    Apr 7    Uppsala kommun    Skolkurator
Lundellska skolan Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Lundellska skolan söker just nu dig som har socionomexamen, beteendevetarutbildning med relevant inriktning eller liknande högskoleutbildning och som gärna vill växa tillsammans med oss inom den offentliga sektorn. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst! Lundellska skolan ligger i en stimulerande vacker miljö mellan Ångstr... Visa mer
Lundellska skolan

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Lundellska skolan söker just nu dig som har socionomexamen, beteendevetarutbildning med relevant inriktning eller liknande högskoleutbildning och som gärna vill växa tillsammans med oss inom den offentliga sektorn. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst!

Lundellska skolan ligger i en stimulerande vacker miljö mellan Ångströmlaboratoriet och SLU. Vi har Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Vård och omsporgsprogrammet, Språkintroduktion samt en resursenhet.
Det är en av Uppsalas mest framgångsrika gymnasieskolor med en elevsammansättning som speglar Uppsala. Vi jobbar med kollegialt lärande där vi besöker varandra i klassrummet för att lära av varandra. Vi krokar arm kring eleverna för att de utifrån sina förutsättningar ska nå så långt som möjligt. Vår vision är bäst på lärande. Vägen dit handlar om goda kunskaper och goda relationer och ett gott ledarskap i klassrummet.

Läs mer om Lundellska skolan här: Lundellska skolan (https://lundellska.com/)

Ditt uppdrag
Att arbeta som skolkurator på Lundellska skolan innebär i första hand att arbeta med psykosociala insatser direkt riktade till enskilda eller grupper av elever och vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa. Dessutom kommer du att ge konsultation och handledning till arbetslag, klasslag och enskilda pedagoger kring elever eller grupper, genomföra presentationer i klasser om olika områden, arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet samt oro och ängslan hos elever.

Din bakgrund
För att jobba som skolkurator på Lundellska skolan krävs det att du har socionomexamen, beteendevetarutbildning med relevant inriktning eller liknande högskoleutbildning. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete som skolkurator, arbete som socionom, arbete med barn/elever i behov av särskilt stöd, socialt arbete inom socialtjänsten och/eller socialt behandlingsarbete och samarbete samt samverkan i ett välfungerande team där olika yrkeskategorier kompletterar varandra. Du har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning. Har du även kunskaper inom arbetsmetoder för att kunna möta elevernas och skolans behov av insatser är det meriterande.

Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

För att lyckas i jobbet behöver du vara bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och ha en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.
Sist men inte minst söker vi dig som är kommunikativ och som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Pernilla Liljas, programrektor, 072-584 39 00

Facklig företrädare:
LR, Teresa Miranda Maureira, 073-049 25 72

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator till Rosendalsgymnasiet

Ansök    Jan 7    Uppsala kommun    Skolkurator
Rosendalsgymnasiet Vill du arbeta som kurator på en skola där vi tar ett gemensamt grepp om hälsofrämjande skolutveckling och där vi samarbetar inom ett EHT-team? På en skola med engagerade elever och personal? Välkommen med din ansökan redan idag! Då är Rosendalsgymnasiet en skola för dig. Skolan är beläget nära Biomedicinskt centrum i en expansiv del av staden. Gymnasieskolan har idag ca 900 elever fördelade på tre program: naturvetenskapliga progra... Visa mer
Rosendalsgymnasiet

Vill du arbeta som kurator på en skola där vi tar ett gemensamt grepp om hälsofrämjande skolutveckling och där vi samarbetar inom ett EHT-team? På en skola med engagerade elever och personal? Välkommen med din ansökan redan idag!

Då är Rosendalsgymnasiet en skola för dig. Skolan är beläget nära Biomedicinskt centrum i en expansiv del av staden. Gymnasieskolan har idag ca 900 elever fördelade på tre program: naturvetenskapliga programmet och samhällsvetenskapsprogrammet och språkintroduktion.

Läs mer om vår skola här: Rosendalsgymnasiet (https://rosendalsgymnasiet.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Att arbeta som skolkurator på Rosendalsgymnasiet innebär i första hand att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa och arbeta med psykosociala insatser direkt riktade till enskilda eller grupper av elever. Som en del av skolans elevhälsoteam och samarbeta med såväl rektor som lärarlag, skolsköterska, skolpsykolog specialpedagog/lärare samt fritidshemmets personal, arbeta i tvärprofessionellt team för att bidra till att skapa en god lärandemiljö för elevernas sociala och kunskapsmässiga utveckling, vilket exempelvis innefattar arbete med förhållningssätt, skolmiljö och värdegrund.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller liknande högskoleutbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som skolkurator på gymnasiet, samarbete och samverkan i ett välfungerande team där olika yrkeskategorier kompletterar varandra och arbete med nyanlända/andraspråkselever. Du har mycket god svenska i tal och skrift samt kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning.

Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt är kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jeanette Fry, rektor, 073-095 68 43

Facklig företrädare:
LR, lokalombud Josefin Hilton-Brown, 018-726 13 51

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Engagerad kurator till Thoren Business School Uppsala

Ansök    Dec 21    Thorengruppen AB    Skolkurator
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkand... Visa mer
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,7 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkande och utveckling, oavsett drömmar och mål.

Thoren Business School i Uppsala har tre huvudprogram; Business Program, Commerce Program och Communication Program.Beskrivning
Vi är en nytänkande gymnasieskola som arbetar i nära samarbete med näringslivet och med hög delaktighet för såväl personal som elever.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din profession och vara med och utveckla skolan mot våra uppsatta mål. Förutom att vara med och stötta och coacha våra elever när de upptäcker framtiden och tar sig an utmaningen med gymnasiet, vill vi att du tillsammans med skolans elevhälsa, lärare och övrig personal är med och skapar ett team med eleven där elevens studier och framtid är i fokus. Tjänsten är på 50% med start så snart som möjligt.

Läs mer om vår pedagogik och upplägg på www.affarsgymnasiet.se 

 

Arbetsuppgifter
Du arbetar nära våra elever och vår personal med det psykosociala arbetet i skolan för att bidra till att eleven uppnår kunskapsmålen och goda förutsättningar för att klara sina studier väl. Du ser eleven i sitt sammanhang, tycker om att arbeta med ungdomar och att ta reda på och förstå hur eleven har det på fritiden, i familjen och i skolan. Uppdraget innebär att arbeta hälsofrämjande för förändring och att hitta hållbara lösningar kring elevens skolgång. Du genomför individuella samtal samt samtal i grupp med elever och coachar även vår personal i det psykosociala arbetet på skolan. 

Som kurator hos oss arbetar du även med skolans värdegrundsarbete, likabehandlingsplaner, handlingsplaner för ökad närvaro, krishantering samt förebyggande arbete inom elevhälsan. Du trivs med människor och håller gärna värderingsövningar med eleverna i klassrummet som en del av det hälsofrämjande elevhälsoarbetet. Som person tillför du kompetens, entusiasm, energi och lust som ger positiva effekter på både elever och kollegor samt bidrar till att skapa en trygg lärandemiljö. Du tycker om att arbeta med ungdomar och känner dig trygg i din roll. Din förmåga att skapa förtroende, trygghet och goda relationer med elever, personal, vårdnadshavare samt andra myndigheter kring skolan är mycket god.

 

Kvalifikationer
Vi ser helst att du är beteendevetare/socionom, har erfarenhet från skolvärlden och har god erfarenhet av att arbeta coachande med ungdomar. Du är insatt i och inläst på de styrdokument som reglerar skolans arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du har kompetens som innebär att du: 

- kan se eleven utifrån ett helhetsperspektiv och arbetar för alla elevers utveckling i sitt lärande och som person.
- har höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
- är med och initierar, organiserar och genomför projekt och aktiviteter som bidrar till en bättre elevhälsa och en bättre skola.
- kan se till hela skolan och bidra till dess utveckling med allt vad det innebär av flexibilitet, kreativitet och uthållighet.

Vi erbjuder
Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. Thorengruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande. Varje år samlas alla medarbetare vid en konferens och kickoff – Thoren Tillsammans. 

Inom Thorengruppen erbjuder vi dig: 

-Frihet under ansvar 

-Möjlighet att påverka 

-Kompetenta och engagerade kollegor 

-Snabba beslutsvägar 

-Entreprenöriellt tänkande

-En kreativ arbetsplats som vill bryta mönster 

-En trygg anställning 

-Varierande och intressanta arbetsuppgifter 

 

På Thoren Business School i Uppsala samarbetar och utvecklas drygt 200 elever och 20-talet kollegor tillsammans varje dag i nära samarbete med näringslivet och samhället runt omkring oss. Just nu huserar vi på Stora Torget men från och med hösten 2022 kommer vi att arbeta i nyrenoverade lokaler på Väderkvarnsgatan 14.

Rekryteringsarbetet samt intervjuer kommer att ske från och med mitten av januari, men skicka gärna in din ansökan redan nu. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Till följd av skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom förskolan, förskoleklassen, fritidshemmet, grundskolan och gymnasiet. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Inom ThorenGruppen gör vi allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade.Läs mer om oss på: thorengruppen.se Visa mindre

Skolkurator till Årstaskolan

Ansök    Nov 19    Uppsala kommun    Skolkurator
Årstaskolan Är du en erfaren och engagerad skolkurator? Vill du precis som vi ge elever en hälsofrämjande skoltid? Välkommen till Årstaskolan! Årstaskolan är en kommunal grundskola för årskurs F-5, i stadsdelen Årsta, nordöstra Uppsala. Skolan har cirka 410 elever och 60 personal. I anslutning till skolan ligger flera parker och grönområden och skolan har fått en ny upprustad skolgård som är utformad för att inbjuda till rörelse, kreativitet och lek. ... Visa mer
Årstaskolan

Är du en erfaren och engagerad skolkurator? Vill du precis som vi ge elever en hälsofrämjande skoltid? Välkommen till Årstaskolan!

Årstaskolan är en kommunal grundskola för årskurs F-5, i stadsdelen Årsta, nordöstra Uppsala. Skolan har cirka 410 elever och 60 personal.
I anslutning till skolan ligger flera parker och grönområden och skolan har fått en ny upprustad skolgård som är utformad för att inbjuda till rörelse, kreativitet och lek.

På Årstaskolan har vi välutbildad och engagerad personal som prioriterar att våra elever får kvalitetsmässiga kunskaper och att de får utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Vår verksamhet är uppdelad i tre olika arbetslag: fritids, F-3 och 4-5. Under skoldagen arbetar fritidspersonalen i klasserna, för att sedan finnas i fritidshemmets verksamhet under eftermiddagarna. På detta sätt följer de elevernas hela dag, vilket gynnar elevernas känsla av trygghet. Vi har hälsoråd och elevråd där eleverna har möjlighet att påverka och vara delaktiga för att skapa en lustfylld, trygg och trivsam skolgång. Vi är stolta över vår verksamhet och känner glädje av att få arbeta tillsammans, barn och vuxna.

Här kan du läsa mer om Årstaskolan (https://arstaskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Du kommer att ingå i vårt aktiva elevhälsoteam tillsammans med rektor, specialpedagoger skolsköterska och skolpsykolog. Du kommer även ingå i trygghetsteamet tillsammans med biträdande rektor, skolsköterska och representanter från arbetslagen. Vi arbetar aktivt för att ge våra elever en hälsofrämjande skoltid.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som relevant för tjänsten. Har du erfarenhet av arbete som skolkurator ses det som meriterande. För att lyckas i arbetet behöver du ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Det är en fördel om du har kunskaper i kommunens IT-system.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.

Jobbet passar dig som är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Sist men inte minst är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Agneta Erikson, tillförordnad rektor, 018-726 05 59.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Palmbladsskolan och Ångelstaskolan

Ansök    Sep 24    Uppsala kommun    Skolkurator
Palmbladsskolan och Ångelstaskolan Vill du jobba med förebyggande arbete och elevhälsa på en arbetsplats som kännetecknas av en tillåtande kultur med högt i tak? Drivs du av att ha ett jobb som gör skillnad och att bidra till en bättre elevhälsa? Då bör du söka tjänsten som kurator med tjänstgöring på Palmbladsskolan och Ångelstaskolan i Uppsala kommun! Palmbladsskolan är en 6-9 skola med cirka 570 elever och ligger i södra Årsta/Slavsta. Palmbladssk... Visa mer
Palmbladsskolan och Ångelstaskolan

Vill du jobba med förebyggande arbete och elevhälsa på en arbetsplats som kännetecknas av en tillåtande kultur med högt i tak? Drivs du av att ha ett jobb som gör skillnad och att bidra till en bättre elevhälsa? Då bör du söka tjänsten som kurator med tjänstgöring på Palmbladsskolan och Ångelstaskolan i Uppsala kommun!

Palmbladsskolan är en 6-9 skola med cirka 570 elever och ligger i södra Årsta/Slavsta.

Palmbladsskolan är en skola som genomsyras av begreppen trygghet och lust att lära. Vi som arbetar på skolan har som mål att alla elever ska känna sig trygga och att de ska lämna oss väl rustade för gymnasiet. I dagsläget har vi 100% kurator på skolan, och denna tjänst är en utökning av kurator.

Till Palmbladsskolan tar du dig lätt med buss.

Här kan du läsa mer om Palmbladsskolan (https://palmbladsskolan.uppsala.se/om-skolan/)

Ångelstaskolan har cirka 340 elever från förskoleklass till årskurs 5. Skolan finns i norra Årsta med närhet till parker, natur och 4H-gård.

Ångelstaskolans vision ära att alla elever ska stärkas i sin tro på att kunna lyckas. Att lyckas innebär att eleven får förutsättningar för att utvecklas kunskapsmässigt och socialt i en kreativ och trygg miljö. Att var och en kan stärka tilltron på sina egna förmågor och nå så långt som möjligt i kunskaper. Det gör vi genom att vi har höga förväntningar på varandra i både arbetet med kunskaper som i det sociala.

Här kan du läsa mer om Ångelstaskolan (https://angelstaskolan.uppsala.se/om-angelstaskolan/)

Ditt uppdrag
Som skolkurator hos oss får du möjligheten att jobba med elevhälsa tillsammans i vårt elevhälsoteam (EHT). Du är med och driver frågor som handlar om eleverna sociala miljö och deras mående. Du arbetar i ett team vars mål är att bidra till elevernas lärande genom att säkerställa att den viktiga grunden för lärande, att eleverna trivs, mår bra och vill vara i skolan, är uppfylld.

I arbetet ingår att vara en del av den samlade elevhälsan som arbetar främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa och ansvara för att bevaka och följa upp elever med hög frånvaro. Det ingår även att ansvara för kränkningsanmälningar till huvudmannen. Du förväntas ha kontakt med vårdnadshavare och externa instanser som socialtjänsten och BUP. Du kommer även att arbeta med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning, konflikter, nedstämdhet samt oro och ängslan hos elever.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som skolkurator, gärna inom grundskolan. Du behöver ha mycket god svenska i tal och skrift samt vara van att arbeta i dokumentationssystem. För att lyckas i arbetet behöver du ha kunskaper i aktuella styrdokument och lagstiftning. Har du kunskaper inom arbete mot kränkande behandling och arbetsmetoder för att kunna möta elevernas och skolans behov av insatser ses det som meriterande.

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Dessutom är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulrika Mattsson, rektor Palmbladsskolan, 018-727 58 18
Martin Jansson, rektor Ångelstaskolan, 018-727 69 76.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator till två eller tre av Uppsalas skolor

Ansök    Sep 7    Uppsala kommun    Skolkurator
Börje skola, Järlåsa skola, Vänge skola Har du socionomexamen eller utbildning till beteendevetare och erfarenhet av arbete på skola? Vill du arbeta på 2 eller 3 av Uppsalas skolor? Vi ser fram emot din ansökan! Tjänsten är placerad vid tre F-6 skolor på landsbygden väster om Uppsala tätort: Börje, Järlåsa och Vänge skolor, med tillsammans 580 elever. Skolorna har ett välutvecklat samarbete inom bland annat elevhälsans område. Det går också att arbeta ... Visa mer
Börje skola, Järlåsa skola, Vänge skola

Har du socionomexamen eller utbildning till beteendevetare och erfarenhet av arbete på skola? Vill du arbeta på 2 eller 3 av Uppsalas skolor? Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är placerad vid tre F-6 skolor på landsbygden väster om Uppsala tätort: Börje, Järlåsa och Vänge skolor, med tillsammans 580 elever. Skolorna har ett välutvecklat samarbete inom bland annat elevhälsans område. Det går också att arbeta på två av skolarna som då är Börje och Järlåsa skolor.

Här kan du läsa mer om Börje skola (https://borjeskola.uppsala.se/)
Här kan du läsa mer om Järlåsa skola (https://jarlasaskola.uppsala.se/)
Här kan du läsa mer om Vänge skola (https://vangeskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som skolkurator kommer du arbeta direkt med elever på individ, grupp och klassnivå. Du träffar elever i både planerade och spontana samtal och du kan genomföra presentationer i klasser om olika områden, exempelvis sociala medier, diskrimineringsgrunder och grupptryck.

Du representerar den psykosociala delen av elevhälsan och du planerar, leder och utvärderar skolans trygghetsarbete. Du utbildar och stödjer lärare och övrig personal i trygghetsfrämjande arbete och du har en central roll i arbetet med och uppföljningen av skolans rutiner för problematisk elevfrånvaro och kränkande behandling. I arbetet ingår det att skriva och uppdatera handlingsplaner för skolan avseende exempelvis kränkande behandling samt att skriva minnesanteckningar, anmälningar till socialtjänsten och liknande. Kontakter med vårdnadshavare och externa instanser som socialtjänsten och BUP ingår i uppdraget.

I uppdraget ingår även att:

• delta i elevhälsoteamet och elevhälsomöten
• handleda personal och vårdnadshavare vid behov
• leda trygghets- och KiVa-team.


Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller utbildning till beteendevetare med relevant inriktning och erfarenhet av arbete i skolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn i åldern 6-12. Då arbetet är på 3 skolor på landsbygden behöver du ha B-körkort. Har du kunskaper inom arbete mot kränkande behandling ses det som meriterande.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du är en god ledare.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jonas Olsson, rektor Vänge skola, 018-727 37 35
Annika Tillander Berg, rektor Börje och Järlåsa skolor, 018-727 78 86.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator

Stiftelsen Uppsala Waldorfskola söker en skolkurator på deltid. Vi ser helst att du är utbildad socionom och har erfarenhet av arbete i skola. Du ingår i skolans elevhälsogrupp som i övrigt består av specialpedagog, stödlärare, skolsköterska, psykolog (vid behov) och rektor. Vi söker dig som kan bygga goda relationer till elever, vårdnadshavare och medarbetare. I ditt uppdrag ingår att driva det förebyggande arbetet mot kränkningar och diskriminering. Till... Visa mer
Stiftelsen Uppsala Waldorfskola söker en skolkurator på deltid. Vi ser helst att du är utbildad socionom och har erfarenhet av arbete i skola. Du ingår i skolans elevhälsogrupp som i övrigt består av specialpedagog, stödlärare, skolsköterska, psykolog (vid behov) och rektor.
Vi söker dig som kan bygga goda relationer till elever, vårdnadshavare och medarbetare. I ditt uppdrag ingår att driva det förebyggande arbetet mot kränkningar och diskriminering.
Tillträde till tjänsten: 10 jan 2022 eller tidigare. Lön enligt kollektivavtal.
Uppsala Waldorfskola är en fristående, idéburen och icke-vinstdrivande skola som arbetar utifrån den värdegrund och de nationella mål som anges i LGR 11, samt utifrån den waldorfpedagogiska kursplanen En väg till frihet.
Uppsala Waldorfskola är belägen i natursköna Hågadalen i västra Uppsala dit du tar dig smidigt med stadsbuss från centrum. Det är en liten, lugn och familjär skola med ca 150 elever F-9 och ett 30-tal medarbetare. Vi är kända i Uppsala för våra fina eldshower i olika sammanhang och för att vi har en skolträdgård där vi odlar grönsaker till skolköket. Vi arbetar gärna med utomhuspedagogik i våra fina omgivningar. Visa mindre

Vikarierande skolkurator till Celsiusskolan

Ansök    Aug 19    Uppsala kommun    Skolkurator
Celsiusskolan Har du socionomexamen och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Celsiusskolan behöver nu tillsätta en vikarierande skolkurator. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad – på riktigt. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete! Celsiusskolan är en kommunal gymnasieskola med drygt 1000 elever. Vår specialitet är idrott på skoltid och vi är Sveriges största idrottsgymnasium... Visa mer
Celsiusskolan

Har du socionomexamen och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på Celsiusskolan behöver nu tillsätta en vikarierande skolkurator. Hos oss får du inte bara ett roligt jobb och trevliga kollegor, du får också möjlighet att göra skillnad – på riktigt. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Celsiusskolan är en kommunal gymnasieskola med drygt 1000 elever. Vår specialitet är idrott på skoltid och vi är Sveriges största idrottsgymnasium. Utmaningen för våra elever är att klara kombinationen idrott och studier och något som hela skolan är uppbyggd för att hjälpa till med sedan flera år tillbaka.

Här kan du läsa mer om Celsiusskolan (http://www.celsiusskolan.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som gymnasiekurator arbetar du på såväl individ- som grupp- och organisationsnivå. Du deltar på EHT-möten för ekonomi- och handelsprogrammen och tar då uppdrag från ansvariga programrektorer. Du ingår i den samlade elevhälsan tillsammans med en annan kurator, skolsköterskor, SYV och psykolog och specialpedagoger. Målet för den samlade elevhälsan är alltid att jobba främjande och förebyggande i samarbete med lärarna för elevernas bästa.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen. Har du vidareutbildningar relevanta för kuratorsyrket ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete som socionom, gärna som skolkurator. För att lyckas i arbetet behöver du ha god digital kompetens samt mycket god svenska både i tal och skrift.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du en person som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Jörgen Norman, enhetsrektor, 018-727 28 01.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator till två eller tre av Uppsalas skolor

Ansök    Jul 2    Uppsala kommun    Skolkurator
Börje skola, Järlåsa skola, Vänge skola Har du socionomexamen eller utbildning till beteendevetare och erfarenhet av arbete på skola? Vill du arbeta på 2 eller 3 av Uppsalas skolor? Vi ser fram emot din ansökan! Tjänsten är placerad vid tre F-6 skolor på landsbygden väster om Uppsala tätort: Börje, Järlåsa och Vänge skolor, med tillsammans 580 elever. Skolorna har ett välutvecklat samarbete inom bland annat elevhälsans område. Det går också att arbeta ... Visa mer
Börje skola, Järlåsa skola, Vänge skola

Har du socionomexamen eller utbildning till beteendevetare och erfarenhet av arbete på skola? Vill du arbeta på 2 eller 3 av Uppsalas skolor? Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är placerad vid tre F-6 skolor på landsbygden väster om Uppsala tätort: Börje, Järlåsa och Vänge skolor, med tillsammans 580 elever. Skolorna har ett välutvecklat samarbete inom bland annat elevhälsans område. Det går också att arbeta på två av skolarna som då är Börje och Järlåsa skolor.

Här kan du läsa mer om Börje skola (https://borjeskola.uppsala.se/)
Här kan du läsa mer om Järlåsa skola (https://jarlasaskola.uppsala.se/)
Här kan du läsa mer om Vänge skola (https://vangeskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som skolkurator kommer du arbeta direkt med elever på individ, grupp och klassnivå. Du träffar elever i både planerade och spontana samtal och du kan genomföra presentationer i klasser om olika områden, exempelvis sociala medier, diskrimineringsgrunder och grupptryck.

Du representerar den psykosociala delen av elevhälsan och du planerar, leder och utvärderar skolans trygghetsarbete. Du utbildar och stödjer lärare och övrig personal i trygghetsfrämjande arbete och du har en central roll i arbetet med och uppföljningen av skolans rutiner för problematisk elevfrånvaro och kränkande behandling. I arbetet ingår det att skriva och uppdatera handlingsplaner för skolan avseende exempelvis kränkande behandling samt att skriva minnesanteckningar, anmälningar till socialtjänsten och liknande. Kontakter med vårdnadshavare och externa instanser som socialtjänsten och BUP ingår i uppdraget.

I uppdraget ingår även att:

• delta i elevhälsoteamet och elevhälsomöten
• handleda personal och vårdnadshavare vid behov
• leda trygghets- och KiVa-team.Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller utbildning till beteendevetare med relevant inriktning och erfarenhet av arbete i skolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn i åldern 6-12. Då arbetet är på 3 skolor på landsbygden behöver du ha B-körkort. Har du kunskaper inom arbete mot kränkande behandling ses det som meriterande.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du är en god ledare.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jonas Olsson, rektor Vänge skola, 018-727 37 35
Annika Tillander Berg, rektor Börje och Järlåsa skolor, 018-727 78 86.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator

Ansök    Jun 30    Uppsala kommun    Skolkurator
Gottsundaskolan Att jobba inom offentlig sektor innebär möjligheten att skapa de bästa förutsättningarna för samhällets medborgare. Nu söker vi dig som har socionomutbildning och vill bli en del av vårt team på Gottsundaskolan. Vill du vara med och bidra på ett konkret och viktigt sätt? Då bör du läsa vidare och söka jobbet som skolkurator! Gottsundaskolan är en skola för kunskap och möten och utveckling. Här undervisas ca 500 elever i årskurserna 6-9.... Visa mer
Gottsundaskolan

Att jobba inom offentlig sektor innebär möjligheten att skapa de bästa förutsättningarna för samhällets medborgare. Nu söker vi dig som har socionomutbildning och vill bli en del av vårt team på Gottsundaskolan. Vill du vara med och bidra på ett konkret och viktigt sätt? Då bör du läsa vidare och söka jobbet som skolkurator!

Gottsundaskolan är en skola för kunskap och möten och utveckling. Här undervisas ca 500 elever i årskurserna 6-9. Arbetsplatsen präglas av ett stort engagemang och hög trivsel. Vi arbetar tillsammans för att varje elev ska nå så långt det bara är möjligt.

Läs om skolan (http://gottsundaskolan.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Skolkuratorn arbetar med frågor som rör värdegrund, kamratrelationer, mobbning och konflikter, samt nedstämdhet, oro och ängslan hos elever. Kuratorn kan även ge stöd vid problem i den sociala situationen utanför skolan, som till exempel vid missbruk, relationsproblem i hemmet eller annat som gör det svårt att utföra skolarbetet.
Inför ansökan om grundsärskola eller gymnasiesärskola (skolformsbedömning) eller om särskilda sociala skäl föreligger och kan skolkurator genomföra en social bedömning.


Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning. Du har även erfarenhet av psykosocialt arbete.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som skolkurator eller har vidareutbildning.

Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du en person som är en kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är lugn och samlad i pressade situationer.
Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Elisabeth Viksten Eriksson, rektor 018-727 61 27
Jonas Forsberg, biträdande rektor 018-727 62 09.

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator med tjänst på 3 av Uppsalas skolor

Ansök    Jun 15    Uppsala kommun    Skolkurator
Börje skola, Järlåsa skola, Vänge skola Har du socionomexamen och erfarenhet av arbete på skola? Vill du arbeta på 3 av Uppsalas skolor? Vi ser fram emot din ansökan! Tjänsten är placerad vid tre F-6 skolor på landsbygden väster om Uppsala tätort: Börje, Järlåsa och Vänge skolor, med tillsammans 580 elever. Skolorna har ett välutvecklat samarbete inom bland annat elevhälsans område. Här kan du läsa mer om Börje skola (https://vangeskola.uppsala.se/) H... Visa mer
Börje skola, Järlåsa skola, Vänge skola

Har du socionomexamen och erfarenhet av arbete på skola? Vill du arbeta på 3 av Uppsalas skolor? Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten är placerad vid tre F-6 skolor på landsbygden väster om Uppsala tätort: Börje, Järlåsa och Vänge skolor, med tillsammans 580 elever. Skolorna har ett välutvecklat samarbete inom bland annat elevhälsans område.

Här kan du läsa mer om Börje skola (https://vangeskola.uppsala.se/)
Här kan du läsa mer om Järlåsa skola (https://jarlasaskola.uppsala.se/)
Här kan du läsa mer om Vänge skola (https://vangeskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som skolkurator kommer du arbeta direkt med elever på individ, grupp och klassnivå. Du träffar elever i både planerade och spontana samtal och du kan genomföra presentationer i klasser om olika områden, exempelvis sociala medier, diskrimineringsgrunder och grupptryck.

Du representerar den psykosociala delen av elevhälsan och du planerar, leder och utvärderar skolans trygghetsarbete. Du utbildar och stödjer lärare och övrig personal i trygghetsfrämjande arbete och du har en central roll i arbetet med och uppföljningen av skolans rutiner för problematisk elevfrånvaro och kränkande behandling. I arbetet ingår det att skriva och uppdatera handlingsplaner för skolan avseende exempelvis kränkande behandling samt att skriva minnesanteckningar, anmälningar till socialtjänsten och liknande. Kontakter med vårdnadshavare och externa instanser som socialtjänsten och BUP ingår i uppdraget.

I uppdraget ingår även att:

• delta i elevhälsoteamet och elevhälsomöten
• handleda personal och vårdnadshavare vid behov
• leda trygghets- och KiVa-team.


Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av arbete i skolan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn i åldern 6-12. Då arbetet är på 3 skolor på landsbygden behöver du ha B-körkort. Har du kunskaper inom arbete mot kränkande behandling ses det som meriterande.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du är en god ledare.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jonas Olsson, rektor Vänge skola, 018-727 37 35
Annika Tillander Berg, rektor Börje och Järlåsa skolor, 018-727 78 86.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Engagerad kurator till Thoren Business School Uppsala

Ansök    Jun 29    Thorengruppen AB    Skolkurator
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkand... Visa mer
ThorenGruppen är ett norrländskt familjeägt utvecklingsföretag, grundat 1999, med drygt 2000 medarbetare och en omsättning på 1,4 miljarder. ThorenGruppen driver gymnasieskolor, för- och grundskolor samt vuxenutbildning på drygt 60 orter från Malmö i söder till Kiruna i norr.

Thoren Business School (TBS) är affärsgymnasiet inom ThorenGruppen. Vi utbildar framtidens ledande entreprenörer och ledare. Vi vill ge eleverna verktygen som krävs för att nytänkande och utveckling, oavsett drömmar och mål.

Thoren Business School i Uppsala har tre huvudprogram; Business Program, Commerce Program och Communication Program.Beskrivning
Vi är en nytänkande gymnasieskola som arbetar i nära samarbete med näringslivet och med hög delaktighet för såväl personal som elever.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i din profession och vara med och utveckla skolan mot våra uppsatta mål. Förutom att vara med och stötta och coacha våra elever när de upptäcker framtiden och tar sig an utmaningen med gymnasiet, vill vi att du tillsammans med skolans elevhälsa, lärare och övrig personal är med och skapar ett team med eleven där elevens framtid är i fokus. Tjänsten är på 50% med start efter sommaren.

Läs mer om vår pedagogik och upplägg på www.affarsgymnasiet.se 

 

Arbetsuppgifter
Du arbetar nära våra elever och vår personal med det psykosociala arbetet i skolan för att bidra till att eleven uppnår kunskapsmålen. Du ser eleven i sitt sammanhang, tycker om att arbeta med ungdomar och att ta reda på och förstå hur eleven har det på fritiden, i familjen och i skolan. Uppdraget innebär att arbeta hälsofrämjande för förändring och att hitta hållbara lösningar kring elevens skolgång. Du genomför individuella samtal samt samtal i grupp med elever och coachar även vår personal i det psykosociala arbetet på skolan. 

Som kurator hos oss arbetar du även med skolans värdegrundsarbete, likabehandlingsplaner, handlingsplaner för ökad närvaro, krishantering samt förebyggande arbete inom elevhälsan. Du trivs med människor och håller gärna värderingsövningar med eleverna i klassrummet som en del av det hälsofrämjande elevhälsoarbetet. Som person tillför du kompetens, entusiasm, energi och lust som ger positiva effekter på både elever och kollegor samt bidrar till att skapa en trygg lärandemiljö. Du tycker om att arbeta med ungdomar och känner dig trygg i din roll. Din förmåga att skapa förtroende, trygghet och goda relationer med elever, personal, föräldrar samt andra myndigheter kring skolan är mycket god.

 

Kvalifikationer
Vi ser helst att du är beteendevetare/socionom eller har god erfarenhet av att arbeta coachande med ungdomar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du har kompetens som innebär att du: 

- kan se eleven utifrån ett helhetsperspektiv och arbetar för alla elevers utveckling i sitt lärande och som person
- har höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas
- är med och initierar, organiserar och genomför projekt och aktiviteter som bidrar till en bättre elevhälsa och en bättre skola
- kan se till hela skolan och bidra till dess utveckling med allt vad det innebär av flexibilitet, kreativitet och uthållighet

Vi erbjuder
Som arbetsgivare erbjuder vi dig en plats i en spännande och nytänkande organisation som vill utveckla medarbetarupplevelse, hälsa och arbetsmiljö. Thorengruppen erbjuder årligen sina medarbetare en utvecklingspeng som möjlighet för personlig utveckling och individuellt välbefinnande. Varje år samlas alla medarbetare vid en konferens och kickoff – Thoren Tillsammans. 

Inom Thorengruppen erbjuder vi dig: 

-Frihet under ansvar 

-Möjlighet att påverka 

-Kompetenta och engagerade kollegor 

-Snabba beslutsvägar 

-Entreprenörskap

-Kreativ arbetsplats som vill bryta mönster 

-En trygg anställning 

-Varierande och intressanta arbetsuppgifter 

 

Vi sitter i anrika lokaler mitt på Stora Torget i Uppsala. Här samarbetar och utvecklas ca 250 elever och 20 kollegor tillsammans varje dag i nära samarbete med näringslivet och samhället runt omkring oss.

Rekryteringsarbetet samt intervjuer kommer att ske i början av augusti men skicka gärna in din ansökan redan nu. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning. Vi uppmuntrar därför dig som söker att i direkt anslutning till att du skickar in din ansökan beställa ett utdrag från belastningsregistret. Blanketten för att beställa utdraget hittar du via polisen.se.Inom ThorenGruppen gör vi allt med MODET att våga förändra, bryta mönster och gå vår egen väg; KRAFTEN att genomföra det vi lovar och samtidigt utvecklas; och med PASSION till vårt uppdrag och att ge våra elever den bästa utbildningen. Vi gör allt detta med HJÄRTA, för att skapa en arbetsplats och skola där alla är välkomna och inkluderade. Visa mindre

Skolkurator

Ansök    Jun 15    Uppsala kommun    Skolkurator
Johannesbäcksskolan Just nu behöver vi på Johannesbäcksskolan utöka vårt team med en skolkurator som är en kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vi söker framför allt dig som drivs av att ha ett jobb där du hjälper och stöttar andra och gillar att arbeta med hälsofrämjande arbete i elevhälsan. Känner du att det passar in på dig? Sök tjänsten redan idag! På Johannesbäcksskolan är vårt mål att alla elever, i en i... Visa mer
Johannesbäcksskolan

Just nu behöver vi på Johannesbäcksskolan utöka vårt team med en skolkurator som är en kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vi söker framför allt dig som drivs av att ha ett jobb där du hjälper och stöttar andra och gillar att arbeta med hälsofrämjande arbete i elevhälsan. Känner du att det passar in på dig? Sök tjänsten redan idag!

På Johannesbäcksskolan är vårt mål att alla elever, i en inspirerande arbetsmiljö, skall känna nyfikenhet och lust att i samarbete med varandra skaffa sig goda kunskaper för framtiden.
Skolan har drygt 370 elever i åk F-6 samt fritidshem.

Pilskolan är en resursenhet inom grundskolan, som riktar sig till elever med hörselnedsättning och/eller språkstörning och i årskurserna F-9. Pilskolans klasser består av 6 - 8 elever.
Lärarna är specialutbildade och personaltätheten möjliggör en hög grad av individualisering i undervisningen.

Läs om Johannesbäcksskolan (http://johannesbacksskolan.uppsala.se) Läs om Pilskolan (http://pilskolan.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Tjänsten som kurator innebär att du kommer att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom elevhälsan, samt i skolornas trygghetsgrupper. Med din kompetens kring elevhälsofrågor bidrar du aktivt och deltar tillsammans med kollegor, föräldrar, socialtjänst, landsting samt andra samhällsinsatser, kring arbetet med främjande och förebyggande arbete för elever och elevgrupper. Tjänsten innebär att du har fokus på arbete med elever, enskilt eller i grupp. Sociala utredningar, utredningar kring kränkningar, mobbingärenden och andra händelser kan också förekomma. Arbetet innebär även deltagande i klassrumsarbete (undervisning, förebyggande trygghetsarbete och observationer) samt handledning av personal för att utveckla ett framgångsrikt pedagogiskt förhållningsätt, vilket ska leda till att alla elever får goda förutsättningar i sin kunskapsutveckling. Du kommer även att hjälpa kollegor med utarbetandet av åtgärdsprogram. Med din kompetens tillför du ett kuratorsperspektiv i elevhälsofrågor och delaktighet i arbetet med elever och elevgrupper i det främjande och förebyggande och åtgärdande arbetet. Vidare kommer du att delta i det utvecklingsarbete som sker på skolorna gällande systematiskt kvalitetsarbete och arbetsmiljöarbete. Du arbetar både självständigt och tillsammans med annan personal på skolorna samt att du följer rådande lagstiftning vad gäller bland annat sekretess.

Din bakgrund
För att arbeta som skolkurator hos oss krävs det att du har socionomutbildning. Vidare har du goda kunskaper i svenska och både i tal och skrift och goda IT-kunskaper. Vi tror att du är en person som drivs av att ha ett jobb som gör skillnad och att hjälpa och stötta andra.
Erfarenhet av tidigare skolkuratorsarbete och vidareutbildning i socialt arbete eller socialt behandlingsarbete är meriterande. Även breda kunskaper av arbetsmetoder för att kunna möta elevernas och skolans behov av insatser ses som meriterande.

Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du en person som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Gunilla Nauwerck, rektor Johannesbäck 070-30 10 706
Anna Palmquist, enhetschef Pilskolan 0708-21 61 85.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Louise Ploebeck, 018-727 24 95
Lärarnas Riksförbund, Helena Lübeck, 018-727 24 23.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator till Pluggparadiset, Vattholma skola och Skyttorp skola

Ansök    Mar 2    Uppsala kommun    Skolkurator
Pluggparadiset, Vattholma skola och Skyttorp skola Är du en person som är bra på att skapa nya kontakter samt att underhålla och utveckla relationer? Tycker du att det låter spännande att få gå in i rollen som skolkurator? Sök jobbet redan idag! Pluggparadiset är en F-5 skola med i dag 340 elever. Skolan är belägen i Storvreta. Goda bussförbindelser samt Upptåget finns att tillgå. Vattholma skola ligger i Vattholma cirka 2 mil från Uppsala med goda k... Visa mer
Pluggparadiset, Vattholma skola och Skyttorp skola

Är du en person som är bra på att skapa nya kontakter samt att underhålla och utveckla relationer? Tycker du att det låter spännande att få gå in i rollen som skolkurator? Sök jobbet redan idag!

Pluggparadiset är en F-5 skola med i dag 340 elever. Skolan är belägen i Storvreta. Goda bussförbindelser samt Upptåget finns att tillgå.

Vattholma skola ligger i Vattholma cirka 2 mil från Uppsala med goda kommunikationer. Det är en F-5 skola, som i dagsläget har knappt 200 elever.

Skyttorp skola ligger 3 mil från Uppsala och har goda kommunikationer. Det är en F-5 skola med 80 elever.

Samtliga skolor är idag F-5 skolor men till hösten 2021 blir skolorna F-6 skolor.

Här kan du läsa mer om Pluggparadiset (http://www.pluggparadiset.uppsala.se)
Här kan du läsa mer om Vattholma skola (http://www.vattholmaskolan.uppsala.se)
Här kan du läsa mer om Skyttorp skola (https://skyttorpskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Skolkuratorn bidrar med den psykosociala kompetens i elevhälsans arbete på olika nivåer. Handledning och konsultation inom det psykosociala området innebär ett indirekt stöd i verksamheten både till enskilda och till grupper. Arbetet på en övergripande nivå omfattar ett strukturellt arbete i syfte att stärka skolan som miljö för lärande, hälsa och utveckling. Vidare kan uppdraget innebära samtal med elever enskilt och i grupp, klasser, Du ingår också i skolans elevhälsoteam och det gemensamma målet är att alla elever ska lyckas i sin skolgång.

Din bakgrund
Krav för att söka tjänsten är att du har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete med barn och unga. Du måste också ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har kunskaper och arbetssätt i normkritiskt bemötande eller erfarenhet av arbete som skolkurator. Det är även en fördel om du har erfarenhet av arbete i socialtjänsten och/eller med socialt behandlingsarbete, men tveka inte att söka tjänsten även om du inte har det.

Vi söker dig som är bra på att sätta dig in i och förstå andras perspektiv och situation. Du ser förändring som en möjlighet att komma framåt och anpassar dig enkelt till nya förutsättningar.

Du har förmågan att organisera, planera och utföra ditt arbete på ett strukturerat sätt. Vidare är du en person som samarbetar bra med andra människor. Du har lätt för att skapa nya kontakter.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulrika Nissemark, rektor Pluggparadiset, 072-519 65 03
Katarina Östlund, rektor Vattholma och Skyttorpskolor, 018-727 78 09, 072-226 79 65.

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Vi söker medarbetare

Gluntens Montessoriskola söker medarbetare Skolkurator Vikariat 50% vt 2021 och 75% ht 2021 Vi söker dig som är utbildad kurator, gärna med erfarenhet från arbete i skola eller med barn och ungdomar. Du är ansvarstagande och trygg i din vuxenroll samt har förmågan att möta varje barn individuellt. Det är viktigt att du kan agera professionellt och tålmodigt även i svåra och pressade situationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på e... Visa mer
Gluntens Montessoriskola söker medarbetare
Skolkurator
Vikariat 50% vt 2021 och 75% ht 2021
Vi söker dig som är utbildad kurator, gärna med erfarenhet från arbete i skola eller med barn och ungdomar. Du är ansvarstagande och trygg i din vuxenroll samt har förmågan att möta varje barn individuellt. Det är viktigt att du kan agera professionellt och tålmodigt även i svåra och pressade situationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du är duktig på att bygga och behålla relationer med elever, kollegor och föräldrar. Som skolkurator ingår du i vår Trygghetsgrupp, som också består av våra specialpedagoger, samt i vårt Elevhälsoteam.
Enskilda- och gruppsamtal med elever samt kontakt med Vårdnadshavare och Socialtjänsten ingår i arbetsuppgifterna.
Gluntens Montessoriskola är en fristående föräldrardriven skola i Uppsala. Vi har drygt 90 medarbetare och ca 600 barn/elever (inklusive barn i förskolan). Barnen kan börja i förskolan som ettåringar och kan vara kvar i vår skola till och med årskurs 9. Vi har motiverade elever och engagerade föräldrar. Glunten är en arbetsplats med många engagerade, flexibla och kompetenta medarbetare.
Tillträde 2020-04-08
Visstidsanställning vårterminen 2021, 50%, och höstterminen 2021, 75%, med ev. förlängning.
Månadslön enligt överenskommelse. Vi erbjuder marknadsmässiga löner.


Välkommen med din ansökan redan idag!
Då urval och intervjuer sker löpande kan tjänsterna komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Sista ansökningsdag 2021-04-01 Visa mindre

Skolkurator

Ansök    Feb 19    Uppsala kommun    Skolkurator
Uppsala estetiska gymnasium Att jobba inom offentlig sektor innebär möjligheten att skapa de bästa förutsättningarna för samhällets medborgare. Nu söker vi dig som har socionomutbildning med examen och vill bli en del av vårt gäng på Uppsala estetiska gymnasium. Vill du vara med och bidra på ett konkret sätt? Då bör du läsa vidare och söka jobbet som skolkurator! Uppsala estetiska gymnasium är en kommunal gymnasieskola i Uppsala. Här kan du läsa mer o... Visa mer
Uppsala estetiska gymnasium

Att jobba inom offentlig sektor innebär möjligheten att skapa de bästa förutsättningarna för samhällets medborgare. Nu söker vi dig som har socionomutbildning med examen och vill bli en del av vårt gäng på Uppsala estetiska gymnasium. Vill du vara med och bidra på ett konkret sätt? Då bör du läsa vidare och söka jobbet som skolkurator!

Uppsala estetiska gymnasium är en kommunal gymnasieskola i Uppsala.

Här kan du läsa mer om skolan (https://estetiska.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
I ditt uppdrag ingår att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta hälsofrämjande och förebyggande tillsammans med ledning, elevhälsoteam, pedagoger och övriga kollegor på skolan. Du kommer att ha rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever. Vidare kommer du att arbeta med grupper i och utanför klassrummen, samordna möten kring elever samt vara beredd på att hantera kriser, konflikter och oförutsedda situationer.
Du är intresserad av att arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete som att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande elevhälsa. Du kommer även att samarbeta med vårdnadshavare samt verksamheter och myndigheter utanför skolan.
Handledning erbjuds tillsammans med kuratorskollegor. Du kommer sitta med i skolans elevhälsoteam och utgöra en viktig funktion i relationskapandet till eleverna på vår skola.


Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har socionomutbildning med examen. Det är dessutom meriterande om du har normkritiskt bemötande, TMO-utbildning och eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av socialt arbete inom barn och unga och som skolkurator på gymnasiet. Vidare är det en fördel om du dessutom har erfarenhet av arbete som skolkurator på grundskola och socialt arbete inom socialtjänsten och/eller socialt behandlingsarbete. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift och goda IT-kunskaper. Det är även positivt om du har goda kunskaper i ytterligare ett annat språk än svenska/engelska.

Du har förmågan att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag. Du har hög empatisk förmåga och en accepterande inställning till människor i din omgivning. Vidare söker vi dig som lyssnar aktivt på andra och anpassar dig till situationen och mottagaren. Du har lätt för att ta egna initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. Sist men inte minst söker vi dig som är en utåtriktad och socialt aktiv person. Du samarbetar bra med andra människor.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Alexandra Södervall, programrektor 018-727 77 22.

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Pluggparadiset, Vattholma skola och Skyttorp skola

Ansök    Okt 21    Uppsala kommun    Skolkurator
Pluggparadiset, Vattholma skola och Skyttorp skola Har du erfarenhet av socialt arbete med barn och unga? Vill du arbeta som kurator på 3 av Uppsalas grundskolor? Vi ser fram emot din ansökan! Pluggparadiset är en F-5 skola med i dag 340 elever. Skolan är belägen i Storvreta. Goda bussförbindelser samt Upptåget finns att tillgå. Här kan du läsa mer om Pluggparadiset (http://www.pluggparadiset.uppsala.se) Vattholma skola ligger i Vattholma cirka 2 mil... Visa mer
Pluggparadiset, Vattholma skola och Skyttorp skola

Har du erfarenhet av socialt arbete med barn och unga? Vill du arbeta som kurator på 3 av Uppsalas grundskolor?
Vi ser fram emot din ansökan!

Pluggparadiset är en F-5 skola med i dag 340 elever. Skolan är belägen i Storvreta. Goda bussförbindelser samt Upptåget finns att tillgå.
Här kan du läsa mer om Pluggparadiset (http://www.pluggparadiset.uppsala.se)

Vattholma skola ligger i Vattholma cirka 2 mil från Uppsala med goda kommunikationer. Det är en F-5 skola, som i dagsläget har knappt 200 elever.
Här kan du läsa mer om Vattholma skola (http://www.vattholmaskolan.uppsala.se)

Skyttorp skola ligger 3 mil från Uppsala, också med goda kommunikationer. Det är en F-5 skola med 80 elever.
Här kan du läsa mer om Skyttorp skola (https://skyttorpskola.uppsala.se/)

Samtliga skolor är idag F-5 skolor men till hösten 2021 blir skolorna F-6 skolor.

Ditt uppdrag
Skolkuratorn bidrar med den psykosociala kompetens i elevhälsans arbete på olika nivåer. Handledning och konsultation inom det psykosociala området innebär ett indirekt stöd i verksamheten både till enskilda och till grupper. Arbetet på en övergripanden nivå omfattar ett strukturellt arbete i syfte att stärka skolan som miljö för lärande, hälsa och utveckling. Vidare kan uppdraget innebära samtal med elever enskilt och i grupp, klasser, Du ingår också i skolans elevhälsoteam och det gemensamma målet är att alla elever ska lyckas i sin skolgång.

Som ny kurator i grundskolan får du introduktion på arbetsplatsen samt en yrkesspecifik introduktion av centrala elevhälsan. Du ingår i ett nätverk med andra skolkuratorer. Du får även utbildning i vårt dokumentationsystem för ärendehandläggning. Handledning erbjuds i grupp tillsammans med kuratorskollegor.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av socialt arbete med barn och unga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetssätt i normkritiskt bemötande. Har du erfarenhet av arbete som skolkurator, av arbete i socialtjänsten och/eller med socialt behandlingsarbete ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i det svenska språket både i tal och skrift.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samtidigt som du är flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ulrika Nissemark, rektor Pluggparadiset, 072-519 65 03
Katarina Östlund, rektor Vattholma och Skyttorpskolor, 018-727 78 09, 072-226 79 65

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

JENSEN gymnasium Uppsala söker kurator

Ansök    Aug 17    Jensen Education AB    Skolkurator
Nu söker JENSEN gymnasium Uppsala en kurator! Vi är ett gymnasium där både elever och medarbetare skattar sin trivsel mycket högt och tillsammans arbetar för en skola som vi är riktigt stolta över. Elevhälsoteamet arbetar främjande eftersom elevhälsa börjar i klassrummet i ett nära samarbete med lärarna. I kollegiet finns en varm och stark gemenskap där alla har samma mål - att stärka elevernas kunskapsutveckling.  Vi söker dig som vill utvecklas i din p... Visa mer
Nu söker JENSEN gymnasium Uppsala en kurator!

Vi är ett gymnasium där både elever och medarbetare skattar sin trivsel mycket högt och tillsammans arbetar för en skola som vi är riktigt stolta över. Elevhälsoteamet arbetar främjande eftersom elevhälsa börjar i klassrummet i ett nära samarbete med lärarna. I kollegiet finns en varm och stark gemenskap där alla har samma mål - att stärka elevernas kunskapsutveckling. 

Vi söker dig som vill utvecklas i din professionella roll och som vill bidra till att våra elever når framgång. I din roll som kurator på JENSEN får du möjlighet att, tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer, ta ett helhetsansvar för skolan. Du har stor frihet att använda din kompetens till att bistå den pedagogiska verksamheten och tillvarata och utveckla elevers resurser.   

Arbetsuppgifter och ansvarsområden


• Föra elevsamtal såsom stöd-, konflikt- och krissamtal samt ha utredande samtal med elever i grupp och enskilt.
• Fungera som stöd till övriga medarbetare exempelvis på coachtid.
• Ansvara för arbetet med skolans likabehandlingsplan.
• Vara en del av skolans elevhälsoteam, tillsammans med skolledning, skolsköterska, specialpedagog och SYV.
• Aktivt bidra till skolans hela utveckling och ta ansvar för att verksamheten når sina mål.

Kvalifikationer

Du har adekvat utbildning för socialt arbete som kurator, socionomutbildning eller psykologutbildning. Erfarenhet av att arbeta med ungdomar är meriterande. 

I arbetet som kurator på vår skola söker vi en medarbetare som har goda förmågor att skapa relationer med elever och kollegor. Du ska vara utåtriktad och kunna skapa och underhålla dina relationer. Du har ett uppdrag som kräver att du kan samarbeta väl med såväl skolledning som lärare. Du är lyhörd men vågar också uttrycka dina synpunkter utifrån ditt perspektiv som kurator. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar stort ansvar för din uppgift och ditt arbete som kurator. 


I rollen som kurator ska du ha väl grundade och tydliga värderingar samt integritet. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i ditt arbete. Arbetet kräver gott och klokt omdöme tillsammans med ödmjukhet. 

Anställningsform 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 60%. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Din ansökan
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt. Urval sker löpande.

Kontaktuppgifter
Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Lisa Helin på 073-770 53 68 eller på [email protected]

Läs mer om oss på jenseneducation.se 
Du kan också följa oss på LinkedIn för att få de senaste uppdateringarna om JENSEN education.

Varmt välkommen med din ansökan!


JENSEN education grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och långsiktiga ägare. JENSEN är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med verksamhet i de flesta större städer runtom i Sverige. Vårt utbildningskoncept ”Träning för verkligheten och bildning som mål”genomsyrar all verksamhet.

Vi har förtroendet att utbilda ca 9 000 studerande inom fem olika verksamhetsområden – förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. JENSEN education har 700 medarbetare och omsätter 700 MSEK. Visa mindre

Kurator

Ansök    Jan 17    REGION UPPSALA    Skolkurator
Region Uppsala folkhögskola Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö. Vår verksamhet Region... Visa mer
Region Uppsala folkhögskola

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.

Vår verksamhet
Region Uppsala folkhögskola – Här växer kunskap och människor
Region Uppsala folkhögskola är en mötesplats för folkbildning och kultur. Genom folkbildning skapar vi möjligheter för människor att hitta kunskap och vägledning i strävan efter personlig utveckling. Folkbildning håller samman, stärker och utvecklar det svenska samhället och demokratin genom att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån i samhället samt bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.
Kunskap, nyfikenhet och utveckling ledord för hur vi arbetar. Vi har ett brett utbud av kurser med fokus på kultur, hälsa, natur och språk och genomför nu folkhögskoleutbildning i Heby, Tierp, Uppsala och på den anrika anläggningen Wik som ligger i anslutning till Wiks slott.

Region Uppsala folkhögskola växer och vi söker därför en kurator.

Ditt uppdrag
Skolkuratorns uppdrag är att föra in ett psykosocialt perspektiv i skolans verksamhet för att bidra till att deltagare uppnår kunskapsmålen och för att de ska trivas och må bra. Som skolkurator har du fördjupad kompetens om psykosociala faktorer och ser kursdeltagare i hela deras sociala sammanhang.

Att se deltagaren i sitt sammanhang innebär att ta reda på och förstå hur denne har det även utanför skolmiljön, på fritiden och i relationer med de övriga deltagarna i studiegruppen. Som kurator arbetar du förebyggande för att problem inte ska uppstå och för att de problem som redan finns inte ska förvärras.

Du kartlägger och arbetar med den psykosociala arbetsmiljön på folkhögskolan utifrån ett deltagarperspektiv och leder det socialkurativa förebyggande arbetet på Region Uppsala folkhögskola.

Du ingår i folkhögskolans deltagarhälsoteam och fungerar som ett stöd till kollegor och ledning och handleder inom ditt expertområde. Du leder deltagarhälsoteam för enskilda deltagare och fungerar som samtalsstöd till deltagare.

I uppdraget ingår också att arbeta hälsofrämjande med boende på skolans internat samt arbete med studerandeinflytande och studeranderätt.

Du deltar som kurator i antagningsarbetet.

Skolkuratorn har kontakt med myndigheter som exempelvis Migrationsverket, Försäkringskassan och socialtjänsten. Du bygger nätverk och samverkar med den specialiserade vuxenpsykiatrin i Region Uppsala.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomutbildning eller motsvarande högskoleutbildning.

En vidareutbildning inom socialt arbete eller socialt behandlingsarbete är meriterande för tjänsten.

Du har dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator eller motsvarande uppdrag.

Du har erfarenhet av socialkurativt förebyggande arbete samt erfarenhet av arbete med unga vuxna.

Det är meriterande för tjänsten att ha erfarenhet av kontakter med exempelvis Migrationsverket, Försäkringskassan och socialtjänsten.

Erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning eller folkhögskoleutbildning är meriterande.

Din kompetens
Du har fördjupad kompetens om psykosociala faktorer och kan se personer i hela deras sociala sammanhang.

Du har metoder för att arbeta förebyggande för att problem inte ska uppstå och för att de problem som finns inte förvärras.

Du har kompetens att stötta övrig personal i det förebyggande socialkurativa arbetet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i mars eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbete sker både på Wik och i Uppsala samt på övriga orter där folkhögskolan har sin verksamhet.

Arbete under kvällar och helger förekommer.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Om du vill veta mer om skolan och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rektor Kristin Spolander på telefon 070 280 51 35.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan innehållandes personligt brev och CV via länken nedan senast den 31 januari. Intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Skolkurator deltid

En skolkurator med stort socialt intresse sökes till Musiklådans friskola i Gottsunda, inför höstterminen 2020. Dina arbetsuppgifter blir, förutom de sedvanliga uppgifter som hör till rollen, att delta i elevhälsoteamets arbete kring hela eleven. Vi tänker att tjänsten ligger på ca 25% fördelat på två arbetsdagar där du själv kan påverka vilka. Kuratorsfunktionen är ny på skolan och här finns stora möjligheter att utforma sin arbetsroll. På skolan arbetar... Visa mer
En skolkurator med stort socialt intresse sökes till Musiklådans friskola i Gottsunda, inför höstterminen 2020. Dina arbetsuppgifter blir, förutom de sedvanliga uppgifter som hör till rollen, att delta i elevhälsoteamets arbete kring hela eleven. Vi tänker att tjänsten ligger på ca 25% fördelat på två arbetsdagar där du själv kan påverka vilka. Kuratorsfunktionen är ny på skolan och här finns stora möjligheter att utforma sin arbetsroll. På skolan arbetar också en skolpsykolog och skolsköterska.
Musiklådans friskola är en F-6 skola i Östra Gottsunda som drivs av en ideell föräldraförening i syfte att kunna erbjuda ett litet, nära alternativ till stadsdelens större skolor. Vi har cirka 140 elever i en enparallellig verksamhet med fritids för de elever som önskar. Vi arbetar lite extra med de praktiskt estetiska ämnena men framför allt fokuserar vi på att bygga relationer mellan alla i skolan; elever, personal och föräldrar. Kunskap genom glädje, kreativitet, trygghet och delaktighet är vårt ledmotiv. Alla vuxna känner alla elever. Välkommen till en skola med trevlig och engagerad personal som hjälps åt för att göra skoldagen så bra som möjligt för såväl elever som personal.
Vi är intresserade av en snabb rekrytering så skicka in din ansökan så snabbt som möjligt. Intervjuer sker löpande. Visa mindre

Kurator till Tunabergsskolan

Ansök    Jun 26    Uppsala kommun    Skolkurator
Tunabergsskolan Vill du vara en del av vårt elevhälsoteam där alla tillsammans arbetar med en gemensam syn på eleven? Är du intresserad av att utveckla och arbeta förebyggande med elevhälsan på skolan? Välkommen till Tunabergsskolan! Tunabergsskolan är en kommunal grundskola i Svartbäcken och har funnits i över 50 år. Skolan har cirka 570 elever i årskurs 6-9 samt cirka 50 medarbetare. Vi är en skola med engagerad personal, höga resultat och trygg milj... Visa mer
Tunabergsskolan

Vill du vara en del av vårt elevhälsoteam där alla tillsammans arbetar med en gemensam syn på eleven? Är du intresserad av att utveckla och arbeta förebyggande med elevhälsan på skolan?
Välkommen till Tunabergsskolan!

Tunabergsskolan är en kommunal grundskola i Svartbäcken och har funnits i över 50 år. Skolan har cirka 570 elever i årskurs 6-9 samt cirka 50 medarbetare. Vi är en skola med engagerad personal, höga resultat och trygg miljö!

Ditt uppdrag
Ditt övergripande uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande med elevernas lärmiljö och stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Som kurator hos oss arbetar du med skolans värdegrundsarbete, likabehandlingsplaner, observationer och kartläggning, handlingsplaner för ökad närvaro, krishantering samt förebyggande arbete inom elevhälsan. Som kurator erbjuder du stöd på individ-, grupp- och organisationsnivå. Detta kan innebära att stödja genom individuella och gruppsamtal samtal, handledning och konsultation till elever, vårdnadshavare och skolpersonal.

Kurator är en del av skolans elevhälsoteam, där ingår även skolsköterska, specialpedagog, psykolog samt biträdande rektor. Du arbetar nära och leder arbetet med skolans två socialpedagoger. Inom grundskolan har kuratorerna inom elevhälsan regelbundna träffar och får även handledning i grupp. Du kommer även att samarbeta med personal i elevhälsoteamet, annan skolpersonal, vårdnadshavare och andra myndigheter.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser att du har erfarenhet av arbete som skolkurator. Har du erfarenhet av att arbeta handledande ses det som meriterande. Vi ser gärna att du har förmåga och vana att arbeta självständigt, ta eget ansvar samt att driva skolkurativa frågor, vilket kräver initiativförmåga.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samtidigt som du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom är du flexibel person och har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lisa Landerhjelm, rektor, 018-727 66 01
Maya C Plaza. biträdande rektor, 018-727 66 25

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Rosendalsgymnasiet

Ansök    Maj 28    Uppsala kommun    Skolkurator
Rosendalsgymnasiet Vill du arbeta på en skola där vi tar ett gemensamt grepp om hälsofrämjande skolutveckling och där vi samarbetar inom ett EHT-team? Välkommen till Rosendalsgymnasiet! Rosedalsgymnasiet är beläget nära Biomedicinskt centrum i en expansiv del av staden. Gymnasieskolan har idag cirka 900 elever fördelade på tre program: naturvetenskapliga programmet, samhällsvetenskapsprogrammet och språkintroduktion. Vi har i dagsläget behov av en ku... Visa mer
Rosendalsgymnasiet

Vill du arbeta på en skola där vi tar ett gemensamt grepp om hälsofrämjande skolutveckling och där vi samarbetar inom ett EHT-team?
Välkommen till Rosendalsgymnasiet!

Rosedalsgymnasiet är beläget nära Biomedicinskt centrum i en expansiv del av staden. Gymnasieskolan har idag cirka 900 elever fördelade på tre program: naturvetenskapliga programmet, samhällsvetenskapsprogrammet och språkintroduktion.
Vi har i dagsläget behov av en kurator som arbetar 50%.

Här kan du läsa mer om Rosendalsgymnasiet (http://www.rosendalsgymnasiet.se)

Ditt uppdrag
Som skolkurator är du en del av det tvärprofessionella samarbetet inom den samlade elevhälsan och ditt uppdrag är att föra in psykosocialt arbete i skolan genom ett hälsofrämjande, förebyggande samt åtgärdande arbete på såväl organisation-, grupp- som individnivå.
På skolan har vi två kuratorer (den tjänst som vi nu utlyser som i dagsläget en motsvarar 50% och ytterligare en 100% tjänst) och i den utlysta tjänsten ingår huvudsakliga arbetet gentemot eleverna på naturvetenskapliga programmet och språkintroduktion.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning, annan beteendevetenskaplig utbildning eller likvärdig kompetens och vill arbeta med elevers sociala och kunskapsmässiga utveckling som helhet. Har du erfarenhet av arbete som skolkurator på gymnasiet ses det som meriterande för tjänsten.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar samtidigt som du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Dessutom har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jeanette Fry, enhetsrektor, 073-095 68 43

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

JENSEN grundskola Uppsala söker kurator

Ansök    Dec 9    JENSEN education    Skolkurator
Vi söker dig som vill utvecklas i din professionella roll och som vill bidra till att våra elever når framgång. I din roll som kurator på JENSEN får du möjlighet att, tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer, ta ett helhetsansvar för skolan. Samtidigt som du har stor frihet att använda din kompetens till att bistå den pedagogiska verksamheten och tillvarata och utveckla elevers resurser.    Arbetsuppgifter och ansvarsområden • Arbeta fr... Visa mer
Vi söker dig som vill utvecklas i din professionella roll och som vill bidra till att våra elever når framgång. I din roll som kurator på JENSEN får du möjlighet att, tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer, ta ett helhetsansvar för skolan. Samtidigt som du har stor frihet att använda din kompetens till att bistå den pedagogiska verksamheten och tillvarata och utveckla elevers resurser.   

Arbetsuppgifter och ansvarsområden


• Arbeta främjande, förebyggande och åtgärdande i skolans elevhälsoarbete.
• Finnas som stöd i verksamheten och bidra till aktiviteter som skapar gemenskap och trivsel för våra elever.
• Utveckla och stödja elevernas sociala samspel under rasttid.
• Ha samtal och ett nära samarbete med föräldrar.
• Göra sociala utredningar vid behov.
• Föra elevsamtal såsom stöd-, konflikt- och krissamtal samt ha utredande samtal med elever i grupp och enskilt.
• Fungera som stöd till övriga medarbetare i arbetet med elelverna, exempelvis på coachtid
• Ansvara för arbetet med skolans plan mot kränkande behandling och diskriminering.
• Ansvara för och utveckla arbetet i skolans trygghetsteam
• Aktivt bidra till skolans hela utveckling och ta ansvar för att verksamheten når sina mål.

Kvalifikationer
Du ska ha adekvat utbildning för socialt arbete som kurator, socionomutbildning, socialpedagogutbildning eller beteendevetare. Erfarenhet av att arbeta med ungdomar är meriterande. 

I arbetet som kurator på vår skola söker vi en medarbetare som har goda förmågor att skapa relationer med elever och kollegor. Du ska vara utåtriktad och kunna skapa och underhålla dina relationer. Du har ett uppdrag som kräver att du kan samarbeta väl med såväl skolledning som lärare. Du är lyhörd men vågar också uttrycka dina synpunkter utifrån ditt perspektiv som kurator. Du lyssnar, kommunicerar och arbetar både förebyggande och agerande vid konflikter och kränkningar på ett konstruktivt sätt. Du tar stort ansvar för din uppgift och ditt arbete som kurator. Du strukturerar själv ditt angreppssätt på ett professionellt sätt och driver dina processer vidare.

I rollen som kurator ska du ha väl grundade och tydliga värderingar och en hög integritet. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i ditt arbete. Arbetet kräver gott och klokt omdöme tillsammans med ödmjukhet. 

Anställningsform
Tjänsten är tillsvidare på 80-100% med placering vid JENSEN grundskola Uppsala. Tillträde efter överenskommelse.

Din ansökan 
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas ej. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan nu. Sista ansökningsdag 31/12. 

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Carola Sjödin på 073-773 31 46 eller [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! 


JENSEN education grundades 1996 av Håkan Jensen, företagets vd och långsiktiga ägare. JENSEN är ett av Sveriges största privata utbildningsföretag med verksamhet i de flesta större städer runtom i Sverige. Vårt utbildningskoncept ”Träning för verkligheten och bildning som mål”genomsyrar all verksamhet.

Vi har förtroendet att utbilda ca 9 000 studerande inom fem olika verksamhetsområden – förskola, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. JENSEN education har 700 medarbetare och omsätter 700 MSEK. Visa mindre

Kurator till Celsiusskolan

Ansök    Nov 18    Uppsala kommun    Skolkurator
Celsiusskolan Celsiusskolan söker nu en skolkurator som kan gå in och stötta verksamheten på kvarts- till halvtid, under vårterminen 2020. Du kommer att ansvara för ett eller två av skolans nationella program. Välkommen med din ansökan! Celsiusskolan är en kommunal gymnasieskola med drygt 1000 elever. Vi tillhandahåller utbildningar på de nationella programmen för samhällsvetenskap, naturvetenskap, ekonomi och handel. Vi erbjuder också SPRINT, språkint... Visa mer
Celsiusskolan

Celsiusskolan söker nu en skolkurator som kan gå in och stötta verksamheten på kvarts- till halvtid, under vårterminen 2020. Du kommer att ansvara för ett eller två av skolans nationella program.
Välkommen med din ansökan!

Celsiusskolan är en kommunal gymnasieskola med drygt 1000 elever. Vi tillhandahåller utbildningar på de nationella programmen för samhällsvetenskap, naturvetenskap, ekonomi och handel. Vi erbjuder också SPRINT, språkintroduktion för nyanlända samt yrkesintroduktion handel. Hos oss kan eleverna på de nationella programmen kombinera idrottsliga satsningar på elitnivå med studier. Skolans utvecklingsarbete sker i arbets- och ämneslag och vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som samverkar med arbetslagen. Som medarbetare hos oss utvecklas du i samarbete med skickliga kollegor med ett stort engagemang.

Här kan du läsa mer om Celsiusskolan (https://celsiusskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som skolkurator tillför du psykosocial kompetens på individ-, grupp- och organisationsnivå för att främja elevers lärande och utveckling. Arbetet innebär bland annat enskilda samtal som till exempel stöd-, utredande, kris-, konflikt- och motivationssamtal, att ta fram beslutsunderlag i elevärenden samt att arbeta gentemot grupper. Arbetet sker i ett nära samarbete med programrektor, övrig elevhälsa och lärare samt med myndigheter, vårdnadshavare, gode män och boenden. Du kommer att delta i Elevhälsans arbete utifrån den lokala Elevhälsoplanen. På skolan finns ytterligare två kuratorer och handledning finns att tillgå.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer relevant för tjänsten. Har du erfarenhet av arbete som skolkurator ses det som meriterande. Vi ser att du är van användare av digitala plattformar. Det är även meriterande om du gar god kunskap om skolans och den egna professionens regelverk.

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Desutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jörgen Norman, enhetsrektor, 018-727 28 01

Facklig företrädare:
SACO/SSR, Maria Persson, 018- 727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Magelungens grundskola Uppsala söker en kurator

Ansök    Nov 29    Magelungen Uppsala    Skolkurator
Vill du vara med och göra skillnad? Magelungens grundskola Uppsala erbjuder en unik tjänst där du som kurator kommer vara en del av den elevhälsan och få utrymme att jobba nära eleverna, deras föräldrar och personal på skolan. Skolan med det lilla sammanhanget - Vill du ha ett jobb där du tillsammans med eleverna verkligen kan göra skillnad på alla plan? - Vill du ha tid att skapa en personlig relation med eleven, för att på så sätt uppnå måluppfyllelse ... Visa mer
Vill du vara med och göra skillnad?
Magelungens grundskola Uppsala erbjuder en unik tjänst där du som kurator kommer vara en del av den elevhälsan och få utrymme att jobba nära eleverna, deras föräldrar och personal på skolan.
Skolan med det lilla sammanhanget
- Vill du ha ett jobb där du tillsammans med eleverna verkligen kan göra skillnad på alla plan?
- Vill du ha tid att skapa en personlig relation med eleven, för att på så sätt uppnå måluppfyllelse på flera olika plan?
- Vill du tillhöra ett litet arbetslag där det är nära mellan idé och handling?


Om Magelungens grundskola Uppsala
Magelungens grundskola 7-9 är en liten skola som riktar sig till elever i behov av omfattande särskilt stöd. Eleverna på Magelungens grundskola har olika bakgrund men det de flesta har gemensamt är att de av olika skäl inte har kommit till sin rätt under sin tidigare skolgång. På skolan går det cirka 20 elever och personalgruppen består av pedagoger, elevhälsa och behandlingssamordnare.
Vi har ambitionen att möta våra elever med hög personaltäthet och bred kompetens inom det specialpedagogiska och det psykosociala området. Undervisningen sker i små grupper i en sammanhållen miljö. Vi vill erbjuda en personlig och förutsägbar miljö.
Tjänsten
Välkommen att söka tjänsten som kurator på 70-80%. Tjänsten är en tidsbegränsad anställning med eventuell möjlighet till förlängning. Som kurator på Magelungens grundskola kommer du att vara en del av det hälsofrämjande och förebyggande arbetet tillsammans med övriga elevhälsan. Du kommer att arbeta nära skolans pedagoger och möta eleverna i deras skolvardag. Kuratorsrollen på Magelungen innebär till viss del att vara stöd under elevernas lektioner och raster. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och har kunskap om neuropsykiatriska diagnoser.


Följande personliga egenskaper och erfarenheter ser vi gärna att du har:
. Utvecklingsbenägen - vi är en både lärande och växande organisation
. Ett varmt intresse för ungdomar i behov av stöd
. Utpräglad teammänniska - för att lyckas måste vi göra det tillsammans. Du ska samarbeta intensivt med andra inom elevhälsa, lärare, och ledning
. Lika delar allvar, engagemang och humor
. Förmåga att se eleverna och vara öppen för att hitta nya kreativa lösningar.


Vi vill att du skickar med CV och personligt brev och r i din ansökan. VI tar endast emot handlingar via e-post. Urval sker löpande. Vi undanbeder oss vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.


Vid eventuella frågor: Visa mindre

söker medarbetare

Ansök    Okt 21    Gluntens Montessoriskola    Skolkurator
Skolkurator  Vikariat 85%  Vi söker dig som är utbildad kurator, gärna med erfarenhet från arbete i skola eller med barn och ungdomar. Du är ansvarstagande och trygg i din vuxenroll samt har förmågan att möta varje barn individuellt. Det är viktigt att du kan agera professionellt och tålmodigt även i svåra och pressade situationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du är duktig på att bygga... Visa mer
Skolkurator 
Vikariat 85% 
Vi söker dig som är utbildad kurator, gärna med erfarenhet från arbete i skola eller med barn och ungdomar. Du är ansvarstagande och trygg i din vuxenroll samt har förmågan att möta varje barn individuellt. Det är viktigt att du kan agera professionellt och tålmodigt även i svåra och pressade situationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samtidigt som du är duktig på att bygga och behålla relationer med elever, kollegor och föräldrar. Som kolkurator ingår du i vår Trygghetsgrupp som också består av specialpedagoger och socialpedagog. 
Enskilda- och gruppsamtal med elever samt kontakt med Vårdnasahavare och Socialtjänsten ingår i arbetsuppgifterna.
Tillträde 2020-01-07
Visstidsanställning 7 januari-17 juni 2020
Månadslön enligt överenskommelse. Vi erbjuder marknadsmässiga löner.
Välkommen med din ansökan redan idag! 
Då urval och intervjuer sker löpande kan tjänsterna komma att tillsättas före sista ansökningsdag. 


Gluntens Montessoriskola är en fristående föräldrardriven skola i Uppsala. Vi har drygt 90 medarbetare och ca 600 barn/elever (inklusive barn i förskolan). Barnen kan börja i förskolan som ettåringar och kan vara kvar i vår skola till och med årskurs 9. Vi har motiverade elever och engagerade föräldrar. Glunten är en arbetsplats med många engagerade, flexibla och kompetenta medarbetare. Visa mindre

Skolkurator

Ansök    Okt 15    Uppsala kommun    Skolkurator
Vaksalaskolan Vaksalaskolan söker dig som ser elever i hela deras sociala sammanhang och vill bidra till att elever uppnår kunskapsmålen! Vaksalaskolan är en kommunal F-9 skola med ca 580 elever. Skolan är två parallellig vilket betyder att skolan har två klasser i varje årskurs. Som kurator ingår Du i skolan Elevhälsoteam som träffas en gång i veckan. Skolan är belägen mitt i centrala Uppsala med närhet till Resecentrum vilket gör det lätt om Du som ... Visa mer
Vaksalaskolan

Vaksalaskolan söker dig som ser elever i hela deras sociala sammanhang och vill bidra till att elever uppnår kunskapsmålen!

Vaksalaskolan är en kommunal F-9 skola med ca 580 elever.
Skolan är två parallellig vilket betyder att skolan har två klasser i varje årskurs.
Som kurator ingår Du i skolan Elevhälsoteam som träffas en gång i veckan.
Skolan är belägen mitt i centrala Uppsala med närhet till Resecentrum vilket gör det lätt om Du som söker behöver pendla och även lätt att nå skolan om Du bor i Uppsala stad.

Läs mer om skolan här (https://vaksalaskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Vi behöver en vikare för vår kurator som ska vara tjänstledig.
Skolkuratorn bidrar med den psykosociala kompetens i elevhälsans arbete på olika nivåer.
Handledning och konsultation inom det psykosociala området innebär ett indirekt stöd i verksamheten både till enskilda och till grupper.
Arbetet på en övergripande nivå omfattar ett strukturellt arbete i syfte att stärka skolan som miljö för lärande, hälsa och utveckling. Vidare kan uppdraget innebära samtal med elever enskilt och i grupp, klasser.
Du ingår också i skolans elevhälsoteam och det gemensamma målet är att alla elever ska klara utbildningens mål.


Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen. Meriterande är om du har kunskaper och arbetssätt i normkritiskt bemötande. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av arbete inom socialt arbete med barn och unga, gärna som skolkurator. Även erfarenhet av arbete i socialtjänsten och/eller med socialt behandlingsarbete är meriterande. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Bengt Stenberg rektor 018-727 50 63

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Ramsta skola

Ansök    Nov 14    Uppsala kommun    Skolkurator
Ramsta skola Vill du arbeta främjande och förebyggande i ett dagligt elevhälsoarbete? Vi ser fram emot din ansökan! Ramsta skola bedriver ett aktivt pedagogiskt utvecklingsarbete inom flera områden, sokratiska samtal, elevledda utvecklingssamtal, klassråd, teamtiskt arbete och vår skolskog. Vi deltar i ett Erasmus + projekt med internationella skolan Lope de Vega i Benidorm, projektet "Building skilfull thinking in children" som syftar till att utveckl... Visa mer
Ramsta skola

Vill du arbeta främjande och förebyggande i ett dagligt elevhälsoarbete?
Vi ser fram emot din ansökan!

Ramsta skola bedriver ett aktivt pedagogiskt utvecklingsarbete inom flera områden, sokratiska samtal, elevledda utvecklingssamtal, klassråd, teamtiskt arbete och vår skolskog. Vi deltar i ett Erasmus + projekt med internationella skolan Lope de Vega i Benidorm, projektet "Building skilfull thinking in children" som syftar till att utveckla elevers tänkande och förmåga till reflektion. Vi samarbetar sedan 2007 med skolforskare Ann Pihlgren, Ignite research institute. Vi arbetar i ett komplett elevhälsoteam där vi nu vill satsa på att stärka det främjande och förebyggande elevsociala arbetet och där kurator blir en viktig funktion.

Ramsta skola är belägen 17 kilometer väster om Uppsala centrum i vacker kulturbygd. Vi har tillgång till en fantastisk utemiljö som vi använder i undervisningen. Delar av skolans lokaler är nyrenoverade och ombyggda för att bättre passa skolans behov. Skolan har för närvarande 323 elever och 30 anställda. I det dagliga arbetet försöker vi se alla elever och deras behov samt anpassar verksamheten så att varje elev ska må bra och klara måluppfyllelsen.

Här kan du läsa mer om Ramsta skola (https://ramstaskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
I ditt uppdrag ingår främjande och förebyggande kurativa arbetsuppgifter i det dagliga elevhälsoarbetet. Du kommer att delta i skolans elevhälsoteam samt ingå i trygghetsteamet. Ha ett övergripande ansvar för utredningar kring elevsociala händelser samt arbeta på elev och gruppnivå med stödjande samtal och insatser. Du kommer även att handleda personal i syfte att utveckla kompetens och kunskap inom området.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Har du erfarenhet av arbete som skolkurator ses det som meriterande. Vi ser att du har goda IT-kunskaper.

Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Lena Holmberg, rektor, 018-727 81 04
Christina Stenhammar, chef för elevhälsan, 018-727 20 15 ([email protected])

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, 018-727 24 24
Lärarförbundet, Lena Falck via expedition, 018-727 81 07


Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator

Ansök    Okt 4    Uppsala kommun    Skolkurator
Fyrisskolan Är du Kurator och vill arbeta på vår skola där stämningen är positiv och där vi alla gör ett engagerade arbete tillsammans för att få våra elever att trivas och lyckas med sina studier? Välkommen till Fyrisskolan! Fyrisskolan är en kommunal gymnasieskola med cirka 950 elever, inklusive Uppsala estetiska gymnasium. Du kommer som kurator att arbeta främst med de cirka 80 eleverna som läser på Språkintroduktionsprogrammet, samt elever på något... Visa mer
Fyrisskolan

Är du Kurator och vill arbeta på vår skola där stämningen är positiv och där vi alla gör ett engagerade arbete tillsammans för att få våra elever att trivas och lyckas med sina studier? Välkommen till Fyrisskolan!

Fyrisskolan är en kommunal gymnasieskola med cirka 950 elever, inklusive Uppsala estetiska gymnasium. Du kommer som kurator att arbeta främst med de cirka 80 eleverna som läser på Språkintroduktionsprogrammet, samt elever på något ytterligare av de fem nationella gymnasieprogram som erbjuds på Fyrisskolan.

Läs mer om skolan här (http://www.fyrisskolan.uppsala.se)

Ditt uppdrag
I kuratorns uppdrag ingår att följa elevernas utveckling mot kunskapsmålen, arbeta hälsofrämjande och förebyggande tillsammans med ledning, elevhälsoteam, pedagoger och övriga kollegor på skolan. Du kommer att ha rådgivande, stödjande och motiverande samtal med elever. Vidare kommer du att arbeta med grupper i och utanför klassrummen, samordna möten kring elever samt vara beredd på att hantera kriser, konflikter och oförutsedda situationer.
Du är intresserad av att arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete som att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande elevhälsa. Du kommer även att samarbeta med vårdnadshavare, gode män, samt verksamheter och myndigheter utanför skolan.
Handledning erbjuds tillsammans med kuratorskollegor.


Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning med examen. Vi ser gärna att du även har utbildning i normkritiskt bemötande. Du har erfarenhet av socialt arbete inom barn och unga och erfarenhet av arbete som skolkurator på gymnasiet, företrädesvis inom Språkintroduktion (nyanlända elever). Meriterande är erfarenhet som skolkurator på grundskola i förberedelseklass. Även erfarenhet av socialt arbete inom socialtjänsten och/eller socialt behandlingsarbete är meriterande. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift och goda IT-kunskaper. Önskvärt är att du har goda kunskaper i ytterligare ett annat språk än svenska/engelska.

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Runar Krantz, enhetsrektor 018-727 97 90
Christina Stenhammar, verksamhetschef Centrala elevhälsan, 018-727 20 15

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator

Ansök    Okt 14    Uppsala kommun    Skolkurator
Grundsärskolan Vill du bidra till att skapa en god lärandemiljö för elevernas kunskaps- och sociala utveckling? Välkommen med din ansökan! Grundsärskolan är till för barn som har svårt att klara grundskolans mål på grund av intellektuell funktionsnedsättning/utvecklingsstörning. Grundsärskolan har årskurserna 1–9 och finns på sex olika enheter. Elevhälsoteamet har sin bas på en av grundsärskolor men arbetar på alla grundsärskolornas enheter. Som ny k... Visa mer
Grundsärskolan

Vill du bidra till att skapa en god lärandemiljö för elevernas kunskaps- och sociala utveckling?
Välkommen med din ansökan!

Grundsärskolan är till för barn som har svårt att klara grundskolans mål på grund av intellektuell funktionsnedsättning/utvecklingsstörning. Grundsärskolan har årskurserna 1–9 och finns på sex olika enheter. Elevhälsoteamet har sin bas på en av grundsärskolor men arbetar på alla grundsärskolornas enheter.

Som ny kurator i grundsärskolan får du introduktion på arbetsplatsen samt en yrkesspecifik introduktion av centrala elevhälsan. Du ingår i ett nätverk med andra kuratorer och får en mentor som ett kollegialt bollplank. Du får även utbildning i vårt datajournalsystem.

Ditt uppdrag
Vi söker en skolkurator till grundsärskolans elevhälsoteam som arbetar mot alla grundsärskolor i Uppsala kommun. Elevhälsan ska främst arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Det övergripande målet för kurators uppdrag är att i ett tvärprofessionellt team bidra till att skapa en god lärandemiljö för elevernas kunskaps- och sociala utveckling, vilket exempelvis innefattar arbete med förhållningssätt, skolmiljö och värdegrund.

Skolkurators generella arbetsuppgifter:
Bidrar med psykosocial kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i den övergripande planeringen av elevhälsans arbete.
Genomför vid behov samtal, såsom stöd-, motivations- och krissamtal liksom utredande och rådgivande samtal med enskilda elever och deras familjer relaterade till skolsituationen.
Utreda och bedöma den sociala och psykosociala situationen för enskilda elever.
Systematisk uppföljning av skolfrånvaro.
Vardagliga samtal med eleverna samt klassobservationer för att fånga upp elever i riskzon.
Bidra med kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa och sociala situation.
Tillsammans med elevhälsans övriga professioner medverka till att elever i behov av särskilt stöd får sina behov allsidigt kartlagda och bedömda.
Sociala frågor, som ex inlärningsmiljö och arbetsmiljö på elev, klass och organisationsnivå.
Erbjuda kompetensutveckling i form av fortbildningsinsatser till grundsärskolans personal utifrån kompetens.
Verka för samverkan och samsyn med nätverk och vårdgivare.


Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen. Vi ser gärna att du har påbyggnadsutbildning inom handledning och utbildningar för att genomföra utredningar specifikt för elever i grundsärskolan. Även påbyggnadsutbildning Barn och trauma är meriterande. Du har erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och av samarbete och samverkan i ett välfungerande team, där olika yrkeskategorier kompletterar varandra. Meriterande är erfarenhet av tidigare arbete som skolkurator inom elevhälsan. Vidare har du goda kunskaper i svenska i tal och skrift och IT-kunskaper. Körkort är önskvärt men inte ett krav.

Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Malin Sandlund, rektor Eriksbergskolans grundsärskola, 018-727 50 16 (#)
Christina Stenhammar verksamhetschef Centrala elevhälsan 018-727 20 15

Facklig företrädare: Psykologförbundet Marie-Louise Airikka Pilichi, 018-727 86 11

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Uppsala yrkesgymnasiet Jälla

Ansök    Sep 25    Uppsala kommun    Skolkurator
Uppsala yrkesgymnasium Jälla Har du erfarenhet av arbete som skolkurator? Vill du arbeta i nya lokaler på en modern yrkesskola? Välkommen med din ansökan! Uppsala yrkesgymnsium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, fordonsprogrammet, naturbruksprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet. Förutom dessa program finns det introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildningar på skolan. Skolan är belägen 6 km... Visa mer
Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Har du erfarenhet av arbete som skolkurator? Vill du arbeta i nya lokaler på en modern yrkesskola?
Välkommen med din ansökan!

Uppsala yrkesgymnsium Jälla är ett gymnasium med bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet, fordonsprogrammet, naturbruksprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet. Förutom dessa program finns det introduktionsprogram, särskola och vuxenutbildningar på skolan. Skolan är belägen 6 km från Uppsalas centrum och har idag cirka 700 elever. Till skolan hör ett större jordbruk som är organiserat i en stiftelse och betjänar skolan med mycket av den praktiska undervisningen inom djurhållning och odling. Vi har 130 mjölkkor med rekrytering och en odlingsareal på cirka 400 hektar. Produktionen drivs i dagsläget konventionellt med certifiering till ekologiskt har påbörjats. Gården finns till med huvudsyfte som utbildningsplats för skolans elever men ska även ligga i framkant avseende produktion och skötsel.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium Jälla (https://yrkesgymnasium.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Vi söker en skolkurator till bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet på Uppsala yrkesgymnasium Jälla. Du blir en del av elevhälsan tillsammans med skolledning, skolsköterska,speciallärare och kurator. Arbetet innebär också att vid behov samarbeta och samverka med andra externa aktörer

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som kurator inom skolan. Att du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är en förutsättning för arbetet.

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Dessutom är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Tommy Persson, rektor, 018-727 23 23
Magnus Holt, programrektor, 0725-74 80 21

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Maria Ros, 018-727 24 38

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator

Ansök    Aug 30    Uppsala kommun    Skolkurator
Celsiusskolan Celsiusskolan söker en vikarierande skolkurator! Celsiusskolan är en kommunal gymnasieskola med drygt 1000 elever. Vi tillhandahåller utbildningar på de nationella programmen för samhällsvetenskap, naturvetenskap, ekonomi och handel. Vi erbjuder också SPRINT, språkintroduktion för nyanlända samt Yrkesintroduktion Handel. Hos oss kan eleverna på de nationella programmen kombinera idrottsliga satsningar på elitnivå med studier. Skolans utve... Visa mer
Celsiusskolan

Celsiusskolan söker en vikarierande skolkurator!

Celsiusskolan är en kommunal gymnasieskola med drygt 1000 elever. Vi tillhandahåller utbildningar på de nationella programmen för samhällsvetenskap, naturvetenskap, ekonomi och handel. Vi erbjuder också SPRINT, språkintroduktion för nyanlända samt Yrkesintroduktion Handel. Hos oss kan eleverna på de nationella programmen kombinera idrottsliga satsningar på elitnivå med studier. Skolans utvecklingsarbete sker i arbets- och ämneslag och vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som samverkar med arbetslagen. Som medarbetare hos oss utvecklas du i samarbete med skickliga kollegor med ett stort engagemang.

Läs mer om skolan här (https://celsiusskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Vi söker nu en skolkurator som kan gå in och stötta verksamheten på halvtid, i första hand september ut, eventuellt längre. Du får självständigt ansvara för ett par av skolans nationella program. Som skolkurator tillför du psykosocial kompetens på individ-, grupp- och organisationsnivå för att främja elevers lärande och utveckling. Arbetet innebär bland annat enskilda samtal som ex. stöd-, utredande, kris-, konflikt- och motivationssamtal, att ta fram beslutsunderlag i elevärenden samt att arbeta gentemot grupper. Arbetet sker i ett nära samarbete med programrektor, övrig elevhälsa och lärare samt med ex. myndigheter, vårdnadshavare, gode män och boenden. Du kommer att delta i Elevhälsans arbete utifrån den lokala Elevhälsoplanen. På skolan finns ytterligare två kuratorer och handledning finns att tillgå.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning och gärna har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du ska vara van användare av digitala plattformar. Vi ser gärna att du har god kunskap om skolans och den egna professionens regelverk.

Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Jörgen Norman, enhetsrektor, 018-727 28 01

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR Maria Persson 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator

Ansök    Aug 29    Uppsala kommun    Skolkurator
Johannesbäcksskolan och Pilskolan Vi söker en kurator till våra skolor som är belägna i stadsdelen Salabackar! På Johannesbäcksskolan är vårt mål att alla elever, i en inspirerande arbetsmiljö, skall känna nyfikenhet och lust att i samarbete med varandra skaffa sig goda kunskaper för framtiden. Skolan har drygt 370 elever i åk F-6 inklusive grundsärskola samt fritidshem. Pilskolan är en resursenhet, som riktar sig till elever med hörselnedsättning och... Visa mer
Johannesbäcksskolan och Pilskolan

Vi söker en kurator till våra skolor som är belägna i stadsdelen Salabackar!

På Johannesbäcksskolan är vårt mål att alla elever, i en inspirerande arbetsmiljö, skall känna nyfikenhet och lust att i samarbete med varandra skaffa sig goda kunskaper för framtiden.
Skolan har drygt 370 elever i åk F-6 inklusive grundsärskola samt fritidshem.

Pilskolan är en resursenhet, som riktar sig till elever med hörselnedsättning och/eller språkstörning, i årskurserna F-9. Pilskolans klasser består av 6 - 8 elever.
Lärarna är specialutbildade och personaltätheten möjliggör en hög grad av individualisering i undervisningen.


Ditt uppdrag
Tjänsten som kurator innebär att du kommer att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom elevhälsan, samt i skolornas trygghetsgrupper. Med din kompetens kring elevhälsofrågor bidrar du och deltar tillsammans med kollegor, föräldrar, socialtjänst, landsting samt andra samhällsinsatser och bidrar aktivt kring arbetet med främjande och förebyggande arbete kring elever och elevgrupper. I tjänsten ingår dokumentation, sociala utredningar, utredningar kring kränkningar, mobbingärenden och andra händelser. Arbetet innebär även deltagande i klassrumsarbete (undervisning, förebyggande trygghetsarbete och observationer) samt handledning av personal för att utveckla ett framgångsrikt pedagogiskt förhållningsätt, vilket ska leda till att alla elever får goda förutsättningar i sin kunskapsutveckling. Du kommer även att hjälpa kollegor med utarbetandet av åtgärdsprogram. Med din kompetens tillför du ett kuratorsperspektiv i elevhälsfrågor och delaktighet i arbetet med elever och elevgrupper i det främjande, förebyggande och åtgärdande arbetet. Vidare kommer du att delta i det utvecklingsarbete som sker på skolorna gällande systematiskt kvalitetsarbete och arbetsmiljöarbete. Du arbetar både självständigt och tillsammans med annan personal på skolorna samt att du följer rådande lagstiftning vad gäller bland annat sekretess.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning. Meriterande är om du har vidareutbildning i socialt arbete eller socialt behandlingsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare skolkuratorsarbete. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Önskvärt är att du har breda kunskaper av arbetsmetoder för att kunna möta eleverna och skolans behov av insatser.

Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Gunilla Nauwerck, rektor Johannesbäcksskolan 018-727 6787
Anna Palmquist, rektor Pilskolan 018-727 51 27

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator på Internationella Gymnasiet Uppsala

Ansök    Aug 16    Folkuniversitetet    Skolkurator
Kurator - Internationationella gymnasiet i Uppsala    Internationella gymnasiet är en skola med två nationella program , Samhällsvetenskapsprogrammet och Humanistiska programmet samt Språkintroduktion.Det totala elevantalet är cirka 180 elever. Vår skola präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat och goda relationer mellan elever och lärare, och vi får genomgående goda resultat i elev- och medarbetarundersökningar.   Gymnasiets huvudman är Folk... Visa mer
Kurator - Internationationella gymnasiet i Uppsala 
 
Internationella gymnasiet är en skola med två nationella program , Samhällsvetenskapsprogrammet och Humanistiska programmet samt Språkintroduktion.Det totala elevantalet är cirka 180 elever. Vår skola präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat och goda relationer mellan elever och lärare, och vi får genomgående goda resultat i elev- och medarbetarundersökningar.
 
Gymnasiets huvudman är Folkuniversitetet - ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning. Vi verkar i nära anknytning till universitet och högskolor och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. 
 


 
 
Arbetsuppgifter
 

Som kurator på Internationella Gymnasiet är du en del av skolans Elevhälsa. Elevhälsan arbetar för att bidra till en skolmiljö som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Kuratorn arbetar med enskilda samtal, samt med psykosocialt arbete på olika sätt. Du medverkar på EHT  och samverkar med övriga professioner på skolan. Du har nära kontakt med våra elever och  stöttar dem i deras skolvardag. Du arbetar med närvarofrämjande aktiviteter, och hjälper till med att förmedla, och hålla kontakt med  externa kontakter i elevärenden.  
 

Kvalifikationer  
 


Vi söker dig som är lyhörd och har en god professionell förmåga att kommunicera och samverka med elever, vårdnadshavare och personal  samt externa kontakter. 
 
Du har socionomexamen eller likvärdig utbildning, och du har god förmåga att arbeta självständigt samt kan ta egna initiativ.    
 
 
Vi ser gärna att du  
 
· Har höga förväntningar på ungdomarnas förmåga  
 
· Har lätt för att kommunicera och samarbeta med ungdomar, föräldrar och kollegor  
 
· Har ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans värdegrund  
 
· Har förmågan att väcka elevernas engagemang och ansvarstagande  
 
 
 

Typ av anställning  
 

- Tillsvidareanställning från och med september  2019. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.   
  
- Omfattningen är 60 %    Ansökan tas bara emot via vår rekryteringstjänst HR-manager.
OBS! Vi undanber oss alla försök att sälja in ytterligare annonsering eller liknande.
 

Tillsättning sker löpande.  Sista ansökningsdag 16 september  2019
 

 
Upplysningar  
 
Liselotte Pahlén, rektor  
 
[email protected]
018-68 00 88 Visa mindre

Kurator till Gamla Uppsala skola och Björklinge skola

Ansök    Aug 14    Uppsala kommun    Skolkurator
Gamla Uppsala skola och Björklinge skola Är du utbildad kurator? Brinner du för att hjälpa och stötta barn och ungdomar? Välkommen till Björklinge skola och Gamla Uppsala skola och gör skillnad för våra elever! Du kommer att tillföra ett kuratorsperspektiv i elevhälsofrågor och delta aktivt i arbetet med elever och elevgrupper när det gäller att främja, förebygga och åtgärda. Du kommer att delta i utvecklingsarbete och vara delaktig i det systematiska... Visa mer
Gamla Uppsala skola och Björklinge skola

Är du utbildad kurator? Brinner du för att hjälpa och stötta barn och ungdomar? Välkommen till Björklinge skola och Gamla Uppsala skola och gör skillnad för våra elever!

Du kommer att tillföra ett kuratorsperspektiv i elevhälsofrågor och delta aktivt i arbetet med elever och elevgrupper när det gäller att främja, förebygga och åtgärda. Du kommer att delta i utvecklingsarbete och vara delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet och arbetsmiljöarbetet på skolan. Arbetet innebär både självständigt arbete men även tillsammans med annan personal på skolan samt att du följer rådande lagstiftning vad gäller bland annat sekretess.

Läs gärna mer om Björklinge skola här (https://bjorklingeskola.uppsala.se/) och om Gamla Uppsala skola här (https://gamlauppsalaskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Tjänsten som kurator innebär att du kommer att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom Elevhälsan samt i skolornas stöd/trygghetsgrupper. Arbetet innebär samverkan med kollegor, föräldrar, socialtjänst, landsting samt andra samhällsinsatser. Vidare ingår dokumentation, utredning av kränkningar, mobbingärenden och andra händelser. Arbetet kan även innebära deltagande i klassrumsarbete(undervisning, förebyggande trygghetsarbete och observationer) samt handledning av personal för att utveckla ett framgångsrikt pedagogiskt förhållningssätt vilket ska leda till att alla elever får goda förutsättningar i sin kunskapsutveckling. Emellanåt kommer din kompetens berika pedagogiska och sociala utredningar samt utarbetande av åtgärdsprogram.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning. Har du dessutom vidareutbildning i socialt arbetet eller socialt behandlingsarbete är det meriterande liksom erfarenhet av tidigare kuratorsarbete. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det anses också meriterande med breda kunskaper av arbetsmetoder för att kunna möta eleverna och skolans behov av insatser.

Som person har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och din samarbetsförmåga är god och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helena Wolrath, rektor Gamla Uppsala skola, 018-727 59 90
Kristina Söderlund, rektor Björklinge skola, 018-727 79 06

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 94.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Lundellska skolan

Ansök    Jul 18    Uppsala kommun    Skolkurator
Lundellska skolan Vill du arbeta förebyggande och hälsofrämjande samt verka för att alla elever ska nå utbildningens mål? Välkommen till Lundellska skolan! Lundellska skolan är en gymnasieskola med ekonomiskt program, naturvetenskapligt program, samhällsvetenskapligt program, vård- och omsorgsprogram, språkintroduktion (Sprint) och en resursenhet för elever inom autismspektrat. Här kan du läsa mer om Lundellska skolan (http://Lundellska.nu) Ditt uppd... Visa mer
Lundellska skolan

Vill du arbeta förebyggande och hälsofrämjande samt verka för att alla elever ska nå utbildningens mål?
Välkommen till Lundellska skolan!

Lundellska skolan är en gymnasieskola med ekonomiskt program, naturvetenskapligt program, samhällsvetenskapligt program, vård- och omsorgsprogram, språkintroduktion (Sprint) och en resursenhet för elever inom autismspektrat.

Här kan du läsa mer om Lundellska skolan (http://Lundellska.nu)

Ditt uppdrag
Som kurator tillför du den sociala och psykosociala kompetensen till skolans elevhälsoteam. Du arbetar med pedagoger, ansvariga skolledare, skolsköterska, psykolog och andra professioner inom skolan. Arbetet innebär bland annat rådgivande- och stödjande samtal med elever, kontakter med vårdnadshavare samt samverkan med socialtjänsten och andra myndigheter.

Som kurator blir du en del av Lundellska skolans elevhälsoteam och det arbetslag som träffas kontinuerligt under läsåret. Du ingår i nätverk med andra skolkuratorer och erbjuds även extern handledning.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Har du erfarenhet från arbete med ungdomar i skolmiljö ses det som meriterande för tjänsten.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Stefan Nyhem, programrektor, 018-727 99 68, 070-554 13 85

Facklig företrädare:
Lärarnas Riksförbund, Helena Dübeck, 076-798 30 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Raoul Wallenbergskolan Uppsala

Raoul Wallenbergskolorna är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av R... Visa mer
Raoul Wallenbergskolorna är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor. Våra skolor ska ge barnen och eleverna bästa tänkbara start i livet, både kunskapsmässigt och karaktärsmässigt, men dessutom är vår ambition att skolans verksamhet på ett positivt sätt ska bidra till att närområdet utvecklas till en positiv och attraktiv stadsdel.Raoul Wallenbergskolan Uppsala är en uppskattad 6-9 skola med ca 240 elever och 30 kollegor. Verksamheten drivs i kulturmärkta lokaler på tre plan med rymliga och ljusa klassrum. Vår skola är belägen i hjärtat av Uppsala på Kungsgatan 18. Vem är du?Vi söker dig som har adekvat utbildning t.ex. socionomexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare kuratorstjänst. Du drivs att göra skillnad för ungdomar. Du är intresserad av skolans verksamhet och elevers lärmiljö som helhet. Du vill bidra med dina kunskaper för att säkra det skolsociala arbetet samt bidra till kvalitetsutveckling av elevhälsoarbetet och skolans värdegrundsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper så som att självständigt kunna se behov och utifrån dessa vara lösningsfokuserad. Du har en förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Elevhälsan ska främst arbeta hälsofrämjande och förebyggande, elevernas utveckling mot utbildningens mål ska stödjas. Som Skolkurator är du en del av det centrala elevhälsoteamet med specialpedagog, skolpsykolog och skolsköterska. Förutom att driva arbetet i skolans elevhälsoteam är exempel på arbetsuppgifter:·      Tillsammans med mentorerna planera och hålla i klassaktiviteter med teman som sammanhållning, konflikthantering och värdegrund·      Samverka med myndigheter som socialtjänst, BUP och habiliteringen·      Stöttande, stödjande och framåtsyftande elevsamtal·      Handledning och konsultation av skolpersonalNågot av det vi erbjuder: ·      Friskvårdsbidrag·      En verksamhet där individuell och kollektiv kompetensutveckling är högsta prioritet. ·      Vi erbjuder två karriärspår: ett pedagogiskt/didaktiskt- och ett ledarskapsspår.·      En närvarande skolledning med en tydlig pedagogisk idé som tillsammans med lärarkåren arbetar mot ambitiösa mål. Vi har ett väl utvecklat system med förstelärare för det pedagogiska karriärspåret och för de lärare som vill utveckla sitt ledarskap erbjuder vi en intern ledarskapsutbildning som syftar till att bereda vägen inför framtida skolledarjobb.·      En närvarande skolledning med en tydlig pedagogisk idé och ett ambitiöst kollegium som brinner för att göra skillnad för eleverna och ser samarbete som en självklarhet.Tjänsten är en tillsvidareanställning på 60% med start 12 augusti. Låter det som spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på www.raoulwallenbergskolan.seAnsökanSök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga personligt brev och ditt CV. Sista ansökningsdag är 5 augusti 2019 men skicka din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kommer att påbörjas före ansökningstidens utgång. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Christer Fernqvist, 070-778 96 64, [email protected]ör att arbeta inom skola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/Vi undanber oss all kontakt från personal- och rekryteringsföretag. Visa mindre

Kurator till Uppsala yrkesgymnasium Ekeby

Ansök    Maj 29    Uppsala kommun    Skolkurator
Uppsala yrkesgymnasium Ekeby Har du erfarenhet av arbete som skolkurator? Vill du arbeta för att främja elevers och personals psykosociala arbetsklimat? Välkommen med din ansökan! Uppsala yrkesgymnasium Ekeby är en rent yrkesförberedande skola som är inrymd i Ekebys gamla bruksområde. Skolan ger bland annat Hotell och turismprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Språkintroduktion och lärlingsutbildningar. Ungefär 60 personal och cirka 400 el... Visa mer
Uppsala yrkesgymnasium Ekeby

Har du erfarenhet av arbete som skolkurator? Vill du arbeta för att främja elevers och personals psykosociala arbetsklimat?
Välkommen med din ansökan!

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby är en rent yrkesförberedande skola som är inrymd i Ekebys gamla bruksområde. Skolan ger bland annat Hotell och turismprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Språkintroduktion och lärlingsutbildningar. Ungefär 60 personal och cirka 400 elever finns på skolan.

Här kan du läsa mer om Uppsala yrkesgymnasium (https://yrkesgymnasium.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Du ingår i skolans elevhälsoteam tillsammans med specialpedagog, skolsköterska, studie- och yrkesvägledare, psykolog och programrektor. Du arbetar förebyggande på både nationella gymnasieprogram, språkintroduktion och IMYRK genom enskilda samtal med elever, deltar i möten med elever, föräldrar och personal samt i klassarbete för att främja elevers och personals psykosociala arbetsklimat. Tjänsten innebär frekventa kontakter med föräldrar och myndigheter.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning, beteendevetenskaplig utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Vi ser att du har erfarenhet av arbete som skolkurator. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med barn och ungdomar.

Som person är du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Dessutom är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Mattias Landén, programrektor, 018-727 27 83

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Gamla Uppsala skola och Björklinge skola

Ansök    Jun 24    Uppsala kommun    Skolkurator
Gamla Uppsala skola och Björklinge skola Är du utbildad socionom? Vill du arbeta förebyggande och hälsofrämjande på två skolor? Välkommen med din ansökan! Gamla Uppsala skola är en skola som ligger på gränsen mellan stad och landsbygd och i närheten av Gamla Uppsala fornminnesområde. Skolan är en F-5 skola med cirka 330 elever fördelat i förskoleklass och årskurs 1-5. Gamla Uppsala skola är sedan höstterminen 2013 evakuerad till paviljonger. Paviljonge... Visa mer
Gamla Uppsala skola och Björklinge skola

Är du utbildad socionom? Vill du arbeta förebyggande och hälsofrämjande på två skolor?
Välkommen med din ansökan!

Gamla Uppsala skola är en skola som ligger på gränsen mellan stad och landsbygd och i närheten av Gamla Uppsala fornminnesområde. Skolan är en F-5 skola med cirka 330 elever fördelat i förskoleklass och årskurs 1-5. Gamla Uppsala skola är sedan höstterminen 2013 evakuerad till paviljonger. Paviljongerna med tillhörande skolgård befinner sig strax söder om Gamlishallen och ska användas i väntan på att en ny skola tas i bruk.

Här kan du läsa mer om Gamla Uppsala skola (https://gamlauppsalaskola.uppsala.se)

Björklinge skola är en F-5 skola och ligger cirka 2 mil norr om Uppsala.
Skolan ligger i en naturskön miljö med närhet till sjö och bad, elljusspår, liten slalombacke, ishall och bibliotek. Närheten till skog och sjö används flitigt som en del i undervisningen.
2009 blev vår skola certifierad hälsofrämjande skola vilket innebär att skolan jobbar aktivt med hälsa i alla former, aktiviteter, förhållningssätt och synsätt.

Här kan du läsa mer om Björklinge skola (https://bjorklingeskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Tjänsten som kurator innebär att du kommer att arbeta förebyggande och hälsofrämjande inom elevhälsan samt i skolornas stöd/trygghetsgrupper. Du kommer att tillföra ett kuratorsperspektiv i elevhälsofrågor och delta aktivt i arbetet att främja, förebygga och i det åtgärdande arbetet kring elever och elevgrupper. Arbetet innebär samverkan med kollegor, föräldrar, socialtjänst, landsting samt andra samhällsinsatser. Vidare ingår dokumentation, utredning av kränkningar, mobbingärenden och andra händelser. Arbetet kan även innebära deltagande i klassrumsarbete (undervisning, förebyggande trygghetsarbete och observationer) samt handledning av personal för att utveckla ett framgångsrikt pedagogiskt förhållningssätt vilket ska leda till att alla elever får goda förutsättningar i sin kunskapsutveckling. Emellanåt kommer din kompetens berika pedagogiska och sociala utredningar samt utarbetande av åtgärdsprogram.
Du kommer att delta i utvecklingsarbete och vara delaktig i det systematiska kvalitetsarbetet och arbetsmiljöarbetet på skolan. Arbetet innebär både självständigt arbete men även arbete tillsammans med annan personal på skolan samt att du följer rådande lagstiftning vad gäller bland annat sekretess.
Tjänsten är fördelad med 50% på Gamla Uppsala skola och 50% på Björklinge skola.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning. Har du dessutom vidareutbildning i socialt arbetet eller socialt behandlingsarbete ses det som meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som kurator. Goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är en förutsättning för arbetet. Det är även meriterande om du har ett brett register av arbetsmetoder för att kunna möta eleverna och skolans behov av insatser.

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helena Wolrath, rektor Gamla uppsala skola, 018-727 59 90
Kristina Söderlund, rektor Björklinge skola, 018-727 79 06

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator

Ansök    Jun 24    Imanskolan    Skolkurator
Vi är en idéburen verksamhet med cirka 170 elever fördelade på F-6. Våra 30 anställda strävar efter kontinuitet i varje barns lärande genom att samverka över verksamhetsgränserna och tänka långsiktigt. Att vara anställd här är att spela en viktig roll i skolans utveckling och vi värdesätter medarbetares förslag och engagemang. Vi erbjuder dig friskvård, pedagogisk lunch och fin arbetsmiljö. Verksamheten finns nu i nya och större lokaler på Palmbladsgatan 1... Visa mer
Vi är en idéburen verksamhet med cirka 170 elever fördelade på F-6. Våra 30 anställda strävar efter kontinuitet i varje barns lärande genom att samverka över verksamhetsgränserna och tänka långsiktigt. Att vara anställd här är att spela en viktig roll i skolans utveckling och vi värdesätter medarbetares förslag och engagemang. Vi erbjuder dig friskvård, pedagogisk lunch och fin arbetsmiljö. Verksamheten finns nu i nya och större lokaler på Palmbladsgatan 12. När vi i höst utökar vår verksamhet med fler elever behöver vi nya medarbetare. Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande utbildning och erfarenhet av arbete som skolkurator. Du bör ha ett stort engagemang för barn och ungdomars psykosociala situation och samtidigt kunna prioritera inom uppdraget tillsammans med skolledning och annan elevhälsopersonal. Du är strukturerad och tydlig i ditt arbete och trivs både med att arbeta självständigt och i samverkan med andra. Du ska som skolkurator ha samtal enskilt, i grupp och på organisationsnivå. Du ska arbeta främjande och förebyggande.Du ska bidra till ökad trygghet och trivsel hos eleverna och på så sätt medverka till att de uppnår kunskapsmålen. Du ska hjälpa till att utveckla skolans elevhälsoarbete och arbeta aktivt med värdegrundsfrågor. Du ska i förekommande fall skriva skolsociala utredningar och samverka med andra myndigheter.Du ska ingå i skolans EHT. Visa mindre

Skolkurator

Ansök    Apr 25    Uppsala kommun    Skolkurator
Vänge, Järlåsa, Börje skolor Skolkurators roll är central för elevernas mående och väl. Vi söker dig som vill vara med och utveckla, förfina och skapa nya initiativ. Att se och stödja de elever som har stora utmaningar och hjälpa dem till en bra skolgång är något mycket viktigt för oss. Skolorna Vänge, Järlåsa och Börje jobbar aktivt med utveckling av elevhälsoarbetet. Elevhälsans arbete är centralt och har hög prioritet. Tillsammans med lärare och fr... Visa mer
Vänge, Järlåsa, Börje skolor

Skolkurators roll är central för elevernas mående och väl. Vi söker dig som vill vara med och utveckla, förfina och skapa nya initiativ. Att se och stödja de elever som har stora utmaningar och hjälpa dem till en bra skolgång är något mycket viktigt för oss.

Skolorna Vänge, Järlåsa och Börje jobbar aktivt med utveckling av elevhälsoarbetet. Elevhälsans arbete är centralt och har hög prioritet. Tillsammans med lärare och fritidshemspersonal skapas förutsättningar för trygga och välmående skolor.

Läs mer om Vänge skola här (https://vangeskola.uppsala.se), Järlåsa skola här (https://jarlasaskola.uppsala.se) och Börje skola här (https://borjeskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Att arbeta som skolkurator innebär att arbeta hälsofrämjande och förebyggande genom att handleda skolans personal, ha enskilda samtal med elever, arbeta med hela klasser samt delta i möten med elever och vårdnadshavare. Skolkurator ingår i skolans elevhälsoteam som har en central funktion på skolan.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning, beteendevetenskaplig utbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har tidigare erfarenhet som skolkurator. Meriterande är om du har erfarenhet av handledning av pedagoger. Vidare har du datorvana och gärna kunskaper inom system som "ProRenata", "DokÄ" och "Unikum".

Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Markus Holgersson rektor Vänge skola 018-727 81 18
Sakarias Åkerman rektor Järlåsa skola 018-727 78 86

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Kurator till Tiundaskolan och Eriksskolan

Ansök    Maj 16    Uppsala kommun    Skolkurator
Tiundaskolan och Eriksskolan Vill du ha möjlighet att i nära samarbeta med erfaren kurator och övrig elevhälsa utveckla skolans kurativa arbete i ett F-9 perspektiv? Vi ser fram emot din ansökan! Tiundaskolan är en nybyggd skola med erfaren personal. Utformningen av miljön skapar förutsättningar för nya former av lärande med hög grad av elevdelaktighet. Lokalerna är ljusa och tillgängliga. Elevhälsan utvecklas nu till att bli en integrerad del av skola... Visa mer
Tiundaskolan och Eriksskolan

Vill du ha möjlighet att i nära samarbeta med erfaren kurator och övrig elevhälsa utveckla skolans kurativa arbete i ett F-9 perspektiv?
Vi ser fram emot din ansökan!

Tiundaskolan är en nybyggd skola med erfaren personal. Utformningen av miljön skapar förutsättningar för nya former av lärande med hög grad av elevdelaktighet. Lokalerna är ljusa och tillgängliga. Elevhälsan utvecklas nu till att bli en integrerad del av skolans vardag.

Eriksskolan ligger i Luthagen, vackert belägen alldeles i kanten av Stabbyskogen. Eriksskolan består av tre byggnader, stora huset, lilla huset och E-huset. Vi har en fantastisk skolgård som inbjuder till lek.

Här kan du läsa mer om Tiundaskolan (https://tiundaskolan.uppsala.se/)
Här kan du läsa mer om Eriksskolan (https://eriksskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Till våra två närliggande skolor söker vi en kurator om 70 %. Tjänsten är förlagd till Eriksskolan, en F-3 skola med 310 elever (20 %) och till Tiundaskolan, en F-9 skola med snart 900 elever (50 %). Du kommer att arbeta på plats vid de båda skolorna i team med övrig elevhälsa. Tjänsten kommer i stor omfattning att vara riktad mot eleverna i de äldre årskurserna.

Tiundaskolans elevhälsoteam består från i höst av två kuratorer, skolpsykolog, två skolsköterskor och i höst av 6 speciallärare. Elevhälsoteamet arbetar nära arbetslagen genom de sex speciallärarna. På så vis skall vi kunna arbeta förebyggande och främjande tillsammans med pedagogerna.

I Eriksskolans elevhälsoteam finns nu skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, logoped, skolpsykolog och rektor.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Har du erfarenhet av arbete som skolkurator, inom socialtjänsten, motiverande samtal och/eller av drogpreventivt arbete ses det som meriterande för tjänsten.

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Dessutom är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Monika Wahlstedt, rektor, 018 727 84 13
Shermineh Rahmani, kurator, 018-727 89 68

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Tanja Trevic, 018-727 81 97
Lärarnas Riksförbund, Emil Niklasson, 018-727 81 98
Vision, Maria Johansson, 018-727 64 68
Kommunal, Mats Orlowskij, 018-727 63 90

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

JENSEN grundskola Uppsala söker kurator

Ansök    Maj 13    JENSEN education    Skolkurator
Vi söker dig som vill utvecklas i din professionella roll och som vill bidra till att våra elever når framgång. I din roll som kurator på JENSEN får du möjlighet att, tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer, ta ett helhetsansvar för skolan. Samtidigt som du har stor frihet att använda din kompetens till att bistå den pedagogiska verksamheten och tillvarata och utveckla elevers resurser.    Arbetsuppgifter och ansvarsområden • Att arbet... Visa mer
Vi söker dig som vill utvecklas i din professionella roll och som vill bidra till att våra elever når framgång. I din roll som kurator på JENSEN får du möjlighet att, tillsammans med engagerade kollegor och närvarande chefer, ta ett helhetsansvar för skolan. Samtidigt som du har stor frihet att använda din kompetens till att bistå den pedagogiska verksamheten och tillvarata och utveckla elevers resurser.   

Arbetsuppgifter och ansvarsområden


• Att arbeta främjande, förebyggande och åtgärdande i skolans elevhälsoarbete.
• Att finnas som stöd i verksamheten och bidra till aktiviteter som skapar gemenskap och trivsel.
• Att utveckla och stödja elevernas sociala samspel under rasttid.
• Att göra sociala utredningar vid behov.
• Föra elevsamtal såsom stöd-, konflikt- och krissamtal samt ha utredande samtal med elever i grupp och enskilt.
• Fungera som stöd till övriga medarbetare exempelvis på coachtid
• Ansvara för arbetet med skolans plan mot kränkande behandling och diskriminering.
• Ansvara för och utveckla arbetet i skolans trygghetsteam
• Aktivt bidra till skolans hela utveckling och ta ansvar för att verksamheten når sina mål.

Kvalifikationer
Du ska ha adekvat utbildning för socialt arbete som kurator, socionomutbildning, socialpedagogutbildning eller beteendevetare. Erfarenhet av att arbeta med ungdomar är meriterande. 

I arbetet som kurator på vår skola söker vi en medarbetare som har goda förmågor att skapa relationer med elever och kollegor. Du ska vara utåtriktad och kunna skapa och underhålla dina relationer. Du har ett uppdrag som kräver att du kan samarbeta väl med såväl skolledning som lärare. Du är lyhörd men vågar också uttrycka dina synpunkter utifrån ditt perspektiv som kurator. Du lyssnar, kommunicerar och arbetar både förebyggande och agerande vid konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar stort ansvar för din uppgift och ditt arbete som kurator. Du strukturerar själv ditt angreppssätt på ett professionellt sätt och driver dina processer vidare.

I rollen som kurator ska du ha väl grundade och tydliga värderingar och en hög integritet. Du styrs av etik och värderingar i avgörande situationer i ditt arbete. Arbetet kräver gott och klokt omdöme tillsammans med ödmjukhet. 

Anställningsform
Tjänsten är tillsvidare på 80-100% med placering vid JENSEN grundskola Uppsala. Tillträde den 7/8 2019.

Din ansökan 
Du ansöker genom att registrera din profil och bifoga ett personligt brev och CV i vårt rekryteringssystem. Ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas ej. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan nu. Sista ansökningsdag 29 maj. 

Vill du veta mer om tjänsten och hur det är att jobba hos oss, vänligen kontakta Rektor Carola Sjödin på 073-773 31 46 eller [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Skolkurator

Ansök    Apr 25    Imanskolan    Skolkurator
Du ska som skolkurator ha samtal enskilt, i grupp och på organisationsnivå. Du ska arbeta främjande och förebyggande. Du ska bidra till ökad trygghet och trivsel hos eleverna och på så sätt medverka till att de uppnår kunskapsmålen. Du ska hjälpa till att utveckla skolans elevhälsoarbete och arbeta aktivt med värdegrundsfrågor. Du ska i förekommande fall skriva skolsociala utredningar och samverka med andra myndigheter. Du ska ingå i skolans EHT. Vi sök... Visa mer
Du ska som skolkurator ha samtal enskilt, i grupp och på organisationsnivå. Du ska arbeta främjande och förebyggande.
Du ska bidra till ökad trygghet och trivsel hos eleverna och på så sätt medverka till att de uppnår kunskapsmålen. Du ska hjälpa till att utveckla skolans elevhälsoarbete och arbeta aktivt med värdegrundsfrågor.
Du ska i förekommande fall skriva skolsociala utredningar och samverka med andra myndigheter.
Du ska ingå i skolans EHT.

Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande utbildning och erfarenhet av arbete som skolkurator. Du bör ha ett stort engagemang för barn och ungdomars psykosociala situation och samtidigt kunna prioritera inom uppdraget tillsammans med skolledning och annan elevhälsopersonal. Du är strukturerad och tydlig i ditt arbete och trivs både med att arbeta självständigt och i samverkan med andra.

Vi är en idéburen verksamhet med cirka 170 elever fördelade på F-6. Våra 30 anställda strävar efter kontinuitet i varje barns lärande genom att samverka över verksamhetsgränserna och tänka långsiktigt. Att vara anställd här är att spela en viktig roll i skolans utveckling och vi värdesätter medarbetares förslag och engagemang. Vi erbjuder dig friskvård, pedagogisk lunch och fin arbetsmiljö. Verksamheten finns nu i nya och större lokaler på Palmbladsgatan 12.
När vi i höst utökar vår verksamhet med fler elever behöver vi nya medarbetare. Visa mindre

Skolkurator deltid

Ansök    Apr 18    Musiklådans friskola    Skolkurator
En skolkurator med stort socialt intresse sökes till Musiklådans friskola i Gottsunda, inför höstterminen 2019. Dina arbetsuppgifter blir, förutom de sedvanliga uppgifter som hör till rollen, att delta i elevhälsoteamets arbete kring hela eleven. Vi tänker att tjänsten ligger på 25-30% fördelat på två arbetsdagar där du själv kan påverka vilka. På skolan arbetar också en skolpsykolog och skolsköterska.Musiklådans friskola är en F-6 skola i Östra Gottsunda ... Visa mer
En skolkurator med stort socialt intresse sökes till Musiklådans friskola i Gottsunda, inför höstterminen 2019. Dina arbetsuppgifter blir, förutom de sedvanliga uppgifter som hör till rollen, att delta i elevhälsoteamets arbete kring hela eleven. Vi tänker att tjänsten ligger på 25-30% fördelat på två arbetsdagar där du själv kan påverka vilka. På skolan arbetar också en skolpsykolog och skolsköterska.Musiklådans friskola är en F-6 skola i Östra Gottsunda som drivs av en ideell föräldraförening i syfte att kunna erbjuda ett litet, nära alternativ till stadsdelens större skolor. Vi har cirka 140 elever i en enparallellig verksamhet med fritids för de elever som önskar. Vi arbetar lite extra med de praktiskt estetiska ämnena men framför allt fokuserar vi på att bygga relationer mellan alla i skolan; elever, personal och föräldrar. Kunskap genom glädje, kreativitet, trygghet och delaktighet är vårt ledmotiv. Alla vuxna känner alla elever. Välkommen till en skola med trevlig och engagerad personal som hjälps åt för att göra skoldagen så bra som möjligt för såväl elever som personal. Visa mindre

Skolkurator till Årstaskolan

Ansök    Mar 20    Uppsala kommun    Skolkurator
Årstaskolan Vi söker dig som tillsammans med oss vill göra skillnad och arbeta för en god arbetsmiljö! Årstaskolan är en skola med skolverksamhet för Förskoleklass tom åk 5 och fritidshemsverksamhet. Vi har 18 klasser och ca 430 elever. Vi deltar i ett projekt i samarbete med Uppsala universitet, IBIS= Inkluderande Beteendestöd I Skolan. Vi är tillsammans ytterligare 9 skolor så kallade "pilotskolor". Ditt uppdrag Att arbeta som skolkurator innebär a... Visa mer
Årstaskolan

Vi söker dig som tillsammans med oss vill göra skillnad och arbeta för en god arbetsmiljö!

Årstaskolan är en skola med skolverksamhet för Förskoleklass tom åk 5 och fritidshemsverksamhet. Vi har 18 klasser och ca 430 elever. Vi deltar i ett projekt i samarbete med Uppsala universitet, IBIS= Inkluderande Beteendestöd I Skolan. Vi är tillsammans ytterligare 9 skolor så kallade "pilotskolor".

Ditt uppdrag
Att arbeta som skolkurator innebär att arbeta hälsofrämjande och förebyggande genom enskilda samtal med elever, delta i möten med elever och vårdnadshavare, personal, och i klassarbete Skolkurator ingår i skolans elevhälsoteam som träffas regelbundet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning, beteendevetenskaplig utbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet som skolkurator. Erfarenhet av att handleda pedagoger är meriterande. Att du har datorvana är ett krav.

Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Dessutom är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.
Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Carina Bellbring, rektor, 018-727 69 70
Maivor Grönberg, skolpsykolog,018-727 69 72
Anna Segerström, skolsköterska, 018-727 69 85
Cecilia Hedman, skolkurator, 018-727 69 01

Facklig företrädare: Akademikerförbundet SSR Maria Persson 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolkurator

Stiftelsen Uppsala Waldorfskola söker en skolkurator på 20% inför läsår 2019-2020. Du ingår i skolans elevhälsogrupp som i övrigt består av specialpedagog, stödlärare, skolsköterska, psykolog (vid behov) och rektor. Uppsala Waldorfskola är belägen i natursköna Hågadalen i västra Uppsala dit du tar dig smidigt med stadsbuss från centrum. Det är en liten och familjär skola med ca 130 elever F-9 och ett 30-tal medarbetare. Vi är kända i Uppsala för våra fin... Visa mer
Stiftelsen Uppsala Waldorfskola söker en skolkurator på 20% inför läsår 2019-2020. Du ingår i skolans elevhälsogrupp som i övrigt består av specialpedagog, stödlärare, skolsköterska, psykolog (vid behov) och rektor.

Uppsala Waldorfskola är belägen i natursköna Hågadalen i västra Uppsala dit du tar dig smidigt med stadsbuss från centrum. Det är en liten och familjär skola med ca 130 elever F-9 och ett 30-tal medarbetare. Vi är kända i Uppsala för våra fina eldshower i olika sammanhang. Uppsala Waldorfskola är en fristående, idéburen skola som arbetar utifrån den värdegrund och de nationella mål som anges i LGR 11, samt utifrån den waldorfpedagogiska kursplanen En väg till frihet. Visa mindre