Lediga jobb Stiftelsen Upplandsmuseet i Uppsala

Se alla lediga jobb från Stiftelsen Upplandsmuseet i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Vi söker engagerade Museilärare till Gamla Uppsala museum

Gamla Uppsala museum är en del av Upplandsmuseet, hela Upplands museum med verksamhet i länets alla kommuner. Museets cirka 65 medarbetare kan verkligen berättelsen om Uppland och arbetar för att Upplands kulturarv och kulturhistoria utforskas, bevaras och tillgängliggörs på sätt som bidrar till kunskap och nya perspektiv på dåtid, nutid och framtid. Vi möter Upplands befolkning via våra verksamheter som utställningar, visningar, arkeologi och kulturmiljö ... Visa mer
Gamla Uppsala museum är en del av Upplandsmuseet, hela Upplands museum med verksamhet i länets alla kommuner. Museets cirka 65 medarbetare kan verkligen berättelsen om Uppland och arbetar för att Upplands kulturarv och kulturhistoria utforskas, bevaras och tillgängliggörs på sätt som bidrar till kunskap och nya perspektiv på dåtid, nutid och framtid. Vi möter Upplands befolkning via våra verksamheter som utställningar, visningar, arkeologi och kulturmiljö vilka förankras via vår forskningsavdelning. Du kommer ha din arbetsplats på Gamla Uppsala museum där vi presenterar platsens rika och varierande historia på ett involverande och trovärdigt sätt.
Vi söker nu engagerade museilärare till Gamla Uppsala museum för säsongen 2023
Om tjänsten
Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö i vilken vi bedriver vår verksamhet såväl digitalt som på plats, ute och inne, och du kommer som Museilärare att vara en del av museets dagliga verksamhet där vi tar hand om våra besökare med målet att de ska få ut mesta möjliga av sitt besök.
Vi som arbetar på Gamla Uppsala museum är ett team som du kommer att bli en del av. Vi fördelar arbetsuppgifterna oss emellan och de består delvis av:
genomföra visningar och skolprogram både på plats och digitalt
planera och genomföra museets barnaktiviteter
kassabemanning och värdskap
Visst städ ingår

Tjänsten är schemalagd med viss kvällstjänstgöring och mycket arbete är förlagd till helger så du kommer att arbeta minst tre helger per månad under säsongen.
Semesterersättning betalas ut månadsvis och ersätts inte med ledighet.


Vem vi söker:
Vi söker en idérik och kreativ kollega eftersom vi alltid är pigga på att testa nya idéer. Du ska ha läst minst 60 högskolepoäng arkeologi eller vad vi finner likvärdigt. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift och brinner för att förmedla din kunskap inför stora och små grupper både live och digitalt. Vi söker dig som alltid kommer i tid. Du har förmågan att arbeta självständigt och samtidigt gilla att jobba i grupp. Eftersom vi är så få i vår arbetsgrupp är flexibilitet en ytterst nödvändig egenskap likväl som att hitta lösningar när något inte går som det var tänkt och att kunna reda ut stressiga situationer samt att du passar in i gruppen.
Viktigast av alla våra ska-krav är att du har våra besökare i fokus och att service är din ledstjärna eftersom du blir ett av våra ansikten utåt.
Meriterande:
Meriterande är:
pedagogisk erfarenhet av att arbeta med barn och unga
att du behärskar fler språk
Visningserfarenhet
erfarenhet av teater, hantverk, musik och/eller återskapande eller vad vi finner likvärdigt.


Vi söker fem nya Museilärare varav
Två på 75% från 1 april-30 sept
Och tre för kortare tjänster i juni-augusti

Sista ansökningsdag är 19 februari men vi behandlar ansökningarna löpande så skicka in snarast om detta är jobbet för dig.

Ansökningar görs till: [email protected]
Märk med ”Museilärare” och "lång” eller “sommar” Visa mindre

Upplandsmuseet söker Museivärd

Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län och har ett 60-tal anställda. Upplandsmuseet bedriver verksamhet i alla länets kommuner och speglar en levande och engagerande kulturhistoria som görs tillgänglig för alla. Till denna kopplas frågor om nutid och framtid med utgångspunkt från en kritisk och vetenskaplig grund. Museet med utställningar, reception och museibutik ligger centralt i Uppsala, i den gamla Akademikvarnen mitt i Fyrisån, i närheten av dom... Visa mer
Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län och har ett 60-tal anställda. Upplandsmuseet bedriver verksamhet i alla länets kommuner och speglar en levande och engagerande kulturhistoria som görs tillgänglig för alla. Till denna kopplas frågor om nutid och framtid med utgångspunkt från en kritisk och vetenskaplig grund.
Museet med utställningar, reception och museibutik ligger centralt i Uppsala, i den gamla Akademikvarnen mitt i Fyrisån, i närheten av domkyrkan. Här visas fasta utställningar om Uppsala stadshistoria och om uppländsk forntid under 5000 år, men också aktuella utställningar kring olika teman med såväl uppländskt fokus som globala utblickar. I Upplandsmuseets organisation ingår även friluftsmuseet Disagården samt Gamla Uppsala museum.

Arbetsuppgifter
Som museivärd bemannar du reception/entrékassa och cirkulerar i de publika områdena, sköter kassahantering och tar emot museets besökare. Du arbetar tillsammans med övriga värdar i museibutiken, svarar för daglig tillsyn och bevakning av utställningar och övriga publika utrymmen samt agerar vid larm- och nödsituationer. I rollen ingår även digitalt arbete i form av kalendarier, sociala medier och statistik.
För att arbeta som museivärd på Upplandsmuseet krävs det att du är serviceinriktad, tycker om ett varierande arbete och kan arbeta i team. Du ska även ha en god samarbetsförmåga och en stark känsla för service. För att lyckas i rollen är det också viktigt att du har ett lösningsfokuserat arbetssätt. Som person är du engagerad och har viljan att utvecklas inom kundbemötande tillsammans med oss. En stor del av våra besökare är barnfamiljer och skolelever, därför ska du trivas i en miljö med barn och deras familjer.
Arbetsuppgifterna kräver att du är självständig, initiativrik och har förmågan att se vad som behöver göras. Du är bra på att hålla god ordning och struktur i ditt arbete. Då flera arbetsuppgifter är digitala krävs det också att du har god datorvana. Arbetet innebär schemalagd tjänstgöring där kvällar och helger ingår. Tjänstgöringen sker enligt ett tre veckors rullande schema.
Kvalifikationer
Som sökande vill vi att du har:
Erfarenhet av att arbeta inom serviceyrke, med kassahantering och bemötande
Goda kunskaper i hantering av Outlook, Office och sociala medier
Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.
Kulturhistoriskt intresse

Meriterande:
Ytterligare språkkunskaper
Arbetat med barn och unga
Erfarenhet av försäljning

Personliga egenskaper:
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har en naturlig känsla för service och erfarenhet av utåtriktat arbete. Du är van vid att arbeta i en intensiv miljö och du trivs med att ha många människor runt omkring dig. Du är van vid att kommunicera med människor i olika åldrar och du talar god svenska och engelska.
Tjänsten är på 75% och vi önskar att du börjar så snart som möjligt.
Ansökningar kommer att behandlas löpande. Visa mindre

UPPLANDSMUSEET SÖKER MUSEIPEDAGOG FÖR EN LÄNGRE SÄSONGSANSTÄLLNING

Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län och har ett 60-tal anställda. Vi har en bred kompetens med experter inom arkeologi, pedagogik, forskning, hemslöjd, samlingar, utställning och kulturmiljö. Museet bedriver verksamhet i hela regionen och speglar en levande och engagerande kulturhistoria som görs tillgänglig för alla. Till denna kopplas frågor om nutid och framtid med utgångspunkt från en kritisk och vetenskaplig grund. Upplandsmuseet med utställn... Visa mer
Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län och har ett 60-tal anställda. Vi har en bred kompetens med experter inom arkeologi, pedagogik, forskning, hemslöjd, samlingar, utställning och kulturmiljö. Museet bedriver verksamhet i hela regionen och speglar en levande och engagerande kulturhistoria som görs tillgänglig för alla. Till denna kopplas frågor om nutid och framtid med utgångspunkt från en kritisk och vetenskaplig grund.
Upplandsmuseet med utställningar, reception och museibutik ligger centralt i Uppsala, i den gamla Akademikvarnen mitt i Fyrisån. Gamla Uppsala museum ligger vid de tre monumentala Kungshögarna och där presenterar vi platsens sägenomspunna historia. Friluftsmuseet Disagården i Gamla Uppsala visar hur bönder levde på den uppländska landsbygden under 1800-talet genom hus, odllingar och djur. Byggnaderna är flyttade hit från olika delar av Uppland och erbjuder tillsammans med dansbanan och sommarcaféet en plats för upptäckarglädje, lärande och avkoppling.

Arbetsuppgifter
Museipedagogtjänsten är uppdelad i två delar och innefattar en säsongsanställning på friluftsmuseet Disagården samt ett regionalt pedagogiskt arbete under hösten.
Maj–September kommer du att arbeta på friluftsmuseet Disagården i Gamla Uppsala. Här ingår visningar, kommunikationsinsatser, programverksamhet samt djur- och trädgårdsskötsel. Arbetet innebär schemalagd tjänstgöring där kvällar och helger ingår.
Oktober-November kommer du att arbeta med ett regionalt pedagogiskt projekt. Detta innefattar ansvar för planering, kontakt med skolor samt dagliga visningar.

Som museipedagog krävs det att du trivs med att möta människor och har stor vana av att möta enskilda besökare såväl som större grupper, är initiativrik och har förmågan att se vad som behöver göras. Du ska även ha en god samarbetsförmåga och en stark känsla för service och är van att arbeta i team. Som person är du engagerad och har erfarenhet av tidigare pedagogiskt arbete. En stor del av våra besökare är barnfamiljer och skolelever, därför ska du trivas i en miljö med barn och deras familjer. För att lyckas i rollen är det också viktigt att du kan arbeta självständigt och har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har erfarenhet av utåtriktat arbete. Du är van vid att arbeta i en intensiv miljö, är flexibel och trivs med att ha många människor omkring dig. Du är van att kommunicera med människor i olika åldrar och du talar god svenska och engelska.
Kvalifikationer
Som sökande vill vi att du har:
Erfarenhet av pedagogiskt arbete på museum eller skola
Pedagogisk alternativt kulturhistorisk utbildning
Vana av att arbeta med grupper i olika åldrar
Goda kunskaper i hantering av Outlook, Office samt sociala medier
Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.
B-Körkort

Meriterande:
Erfarenhet av arbete med djur- och trädgårdsskötsel
Ytterligare språkkunskaper


Tjänsten är en deltidsanställning på 75%, 1 april–30 november med månadslön.
Ansökningarna kommer att behanslas löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen den 10 februari 2023.
Skicka din ansökan till: [email protected] och ange Museipedagog i ämnesrutan.


Upplandsmuseet har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet. Visa mindre

Fastighetstekniker / Fastighetsskötare

UPPLANDSMUSEET SÖKER FASTIGHETSTEKNIKER / FASTIGHETSSKÖTARE Arbetsgivare Stiftelsen Upplandsmuseet Drottninggatan 7 753 10 UPPSALA Tel 018-169100 [email protected] http://www.upplandsmuseet.se Arbetsort Uppsala Platsbeskrivning Upplandsmuseet är en kreativ miljö i en kunskapsintensiv organisation där vi på ett lekfullt sätt involverar våra besökare och kollegor för att på ett trovärdigt sätt utmana tanken. Vi är ett länsmuseum för Uppsa... Visa mer
UPPLANDSMUSEET SÖKER FASTIGHETSTEKNIKER / FASTIGHETSSKÖTARE Arbetsgivare
Stiftelsen Upplandsmuseet
Drottninggatan 7
753 10 UPPSALA
Tel 018-169100
[email protected]
http://www.upplandsmuseet.se


Arbetsort UppsalaPlatsbeskrivning
Upplandsmuseet är en kreativ miljö i en kunskapsintensiv organisation där vi på ett lekfullt sätt involverar våra besökare och kollegor för att på ett trovärdigt sätt utmana tanken. Vi är ett länsmuseum för Uppsala län med ca 60 anställda och vi har en bred kompetens med experter inom arkeologi, forskning, hemslöjd, samlingar, utställning, pedagogik och kulturmiljö


Tillsammans vill vi berätta hela historien om människorna i Uppland! Vårt uppdrag är att värna om och spegla en levande och engagerande kulturhistoria som ställer frågor om nutid och framtid. Vår verksamhet finns på många platser i vår region. I Akademikvarnen, i centrala Uppsala visar vi utställningar, har program och visningar. Professorsvåningen i Walmstedtska gården är en bevarad kulturhistorisk stadsmiljö från 1800-talet. Gamla Uppsala museum ligger vid de tre monumentala Kungshögarna och där presenterar vi platsens sägenomspunna historia. Friluftsmuseet Disagården i Gamla Uppsala visar hur bönder levde på den uppländska landsbygden under 1800-talet. Vi har även en spännande verksamhet inom arkeologi och kulturmiljö i hela regionen och vi bedriver forskning om Upplands historia.


Arbetsuppgifter:
Din huvudsakliga arbetsuppgift som fastighetstekniker / fastighetsskötare på Upplandsmuseet ät att arbeta med drift, skötsel och inre underhåll av våra fastigheter och utemiljöer. I arbetsuppgifterna ingår arbetsledaransvar samt ett nära samarbete med fastighet- och säkerhetsansvarig.
Du har ansvar för skötsel och underhåll samt arbetar för att stödja de olika avdelningarna med deras löpande drifts- och transportbehov. Du kommer arbeta med att ha ansvar för drift, tillsyn och skötsel samt underhåll av tekniska installationer och funktioner. Du kommer arbeta med reparationer och felavhjälpande underhåll, transporter samt planerat underhåll och återkommande ronderingar. Tillsammans med fastighet och säkerhetsansvarig kommer du utveckla underhållsplaner och agera beställare av servicepersonal. Du förväntas bl.a.:
· Planera och utföra rutinmässig rondering och ärendehantering.
· Ansvara för att ställa i ordning ytor och möbler inför evenemang.
· Utföra mindre reparationer samt agera beställare av städ, service och större underhåll.
· Genomföra förebyggande och planerat underhåll.
· Medverka vid brandtillsyn.
· Beräkna arbetstid och materialkostnader för arbetsorder samt följa upp och rapportera kring arbetsuppgifter.
· Säkerställa att arbetet uppfyller alla myndighetskrav, lokala krav, hållbarhet och energieffektivitet.


Kvalifikationer:
Du ska ha minst ett par års erfarenhet av att ha arbetat som vaktmästare eller fastighetsskötare, vilket innebär att du är väl förtrogen med vad denna tjänst innebär. Du tar ansvar, är strukturerad och har ett helhetsperspektiv på verksamheten. Vidare ska du ha:
· Utbildning med inriktning drift, fastighet teknik eller motsvarande
· Goda IT-kunskaper ( Word, Powerpoint, Excel)
· Giltigt B körkort.


Meriterande
Vi ser gärna att du har ett intresse av kulturarvs- och hållbarhetsfrågor. Det är meriterande om du tidigare arbetat med fastighetsskötsel av kulturhistoriska byggnader och miljöer och har erfarenhet av att leda och fördela arbetsuppgifter. Även erfarenhet av aktivt arbetsmiljöarbete är meriterande.
Personliga egenskaper:
Som person är du initiativrik och har god organisatorisk förmåga. Du är van att vara flexibel och att prioritera givna deadlines. Du är generellt tekniskt intresserad och en duktig problemlösare eftersom du kommer kunna ställas inför nya uppgifter att lösa varje dag. Du ska kunna planera ditt arbete och upprätthålla goda kontakter med leverantörer och underentreprenörer. Du har ett genuint intresse av att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera god service.
Vid rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Arbetstid/Varaktighet
Fastighetstekniker 100 %.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning 6 månader.

Lön
Månadslön. Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning.
Kollektivavtal finns.


Kontaktpersoner Monica Tägtström Bergman tele 073 0743706
Fackliga företrädare:
Lars Hellstrand Vision 018169108
Marie Fagerlind DIK/SACO 018169170
Sista publiceringsdag 20220812
Ansökan via e-post [email protected]
Tidsplan: lägga ut under v. 27 vi intervjuar löpande.
Sista ansökningsdag 14 augusti. Visa mindre

Engagerade Museilärare mitt i historien

Vi söker engagerade Museilärare mitt i historien Upplandsmuseet är hela Upplands museum med verksamhet i länets alla kommuner. Vi är cirka 60 medarbetare som verkligen kan berättelsen om Uppland och arbetar för att Upplands kulturarv och kulturhistoria utforskas, bevaras och tillgängliggörs på sätt som bidrar till kunskap och nya perspektiv på dåtid, nutid och framtid. Vi möter Upplands befolkning via våra verksamheter som utställningar, visningar, arkeolo... Visa mer
Vi söker engagerade Museilärare mitt i historien
Upplandsmuseet är hela Upplands museum med verksamhet i länets alla kommuner. Vi är cirka 60 medarbetare som verkligen kan berättelsen om Uppland och arbetar för att Upplands kulturarv och kulturhistoria utforskas, bevaras och tillgängliggörs på sätt som bidrar till kunskap och nya perspektiv på dåtid, nutid och framtid. Vi möter Upplands befolkning via våra verksamheter som utställningar, visningar, arkeologi och kulturmiljö vilka förankras via vår forskningsavdelning.
Du kommer ha din arbetsplats på Gamla Uppsala museum som är en dela av Upplandsmuseet.
Nu söker vi engagerade Museilärare till Gamla Uppsala museum för sommaren.


Om tjänsten
Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö i vilken vi bedriver vår verksamhet såväl digitalt som på plats, ute och inne, och du kommer som Museilärare att vara en del av museets dagliga verksamhet där vi tar hand om våra besökare med målet att de ska få ut mesta möjliga av sitt besök.
Vi som arbetar på Gamla Uppsala museum är ett team som du kommer att bli en del av. Vi fördelar arbetsuppgifterna oss emellan och delvis består av:
· genomföra visningar och skolprogram både på plats och digitalt
· planera och genomföra museets barnaktiviteter
· kassabemanning och värdskap
· viss städ
Tjänsten är schemalagd och mycket arbete är förlagd till helger så du kommer att arbeta minst tre helger per månad under säsongen.

Vem vi söker:
Vi söker en idérik och kreativ kollega eftersom vi alltid är pigga på att testa nya idéer. Du ska ha läst minst 60 högskolepoäng arkeologi eller likvärdigt. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift och brinner för att förmedla din kunskap inför stora och små grupper både live och digitalt. Vi söker dig som alltid kommer i tid. Du har förmågan att arbeta självständigt och samtidigt gilla att jobba med gruppen. Eftersom vi är så få i vår arbetsgrupp är flexibilitet en ytterst nödvändig egenskap likväl som att hitta lösningar när något inte går som det var tänkt och att kunna reda ut stressiga situationer samt att du passar in i gruppen.
Viktigast av alla våra skakrav är att du har våra besökare i fokus och att service är din ledstjärna eftersom du blir ett av våra ansikten utåt.

Meriterande:
Meriterande är om du har pedagogisk erfarenhet och/eller dokumenterad erfarenhet av att arbeta med barn och unga och om du behärskar fler språk,
Vidare slänger vi med en liten önskan om erfarenhet av bland annat teater, hantverk, musik och återskapande.

1. Museilärare 75% från 1 april-30 sept
2. Museilärare 80% från 1 juni- 31 augusti
3. Museilärare 75% från 20 juni-20 aug

Sista ansökningsdag är 6:e mars men vi behandlar ansökningarna löpande så skicka in snarast om detta är jobbet för dig.
Ansökningar görs till: [email protected]
Märk med ”Museilärare nr ” och vilken/vilka av tjänsterna du söker Visa mindre

Utställningsproducent på länsmuseum

Upplandsmuseet Upplandsmuseet är en kreativ miljö i en kunskapsintensiv organisation där vi på ett lekfullt sätt involverar våra besökare och kollegor för att på ett trovärdigt sätt utmana tanken. Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län. Vi är ett 60-tal anställda och vi bedriver vår verksamhet i alla länets kommuner. Upplandsmuseet ska spegla en levande och engagerande kulturhistoria som görs tillgänglig för alla. Till denna kopplas frågor om nutid o... Visa mer
Upplandsmuseet
Upplandsmuseet är en kreativ miljö i en kunskapsintensiv organisation där vi på ett lekfullt sätt involverar våra besökare och kollegor för att på ett trovärdigt sätt utmana tanken.
Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län. Vi är ett 60-tal anställda och vi bedriver vår verksamhet i alla länets kommuner. Upplandsmuseet ska spegla en levande och engagerande kulturhistoria som görs tillgänglig för alla. Till denna kopplas frågor om nutid och framtid med utgångspunkt från en kritisk och vetenskaplig grund.
Museet med utställningar, reception och museibutik ligger centralt i Uppsala, i den gamla Akademikvarnen mitt i Fyrisån, i närheten av domkyrkan. Här visar vi fasta utställningar om Uppsala stadshistoria och om uppländsk forntid under 5000 år, men också aktuella utställningar kring olika teman med såväl uppländskt fokus som globala utblickar.
Upplandsmuseet driver också friluftsmuseet Disagården som ligger i Gamla Uppsala.
Friluftsmuseet skildrar uppländsk kulturhistoria genom inredda hus, odlingar och djur. Under juni, juli och augusti är Disagården öppen alla dagar och där erbjuds en omfattande programverksamhet med bland annat midsommarfirande, slåtter, gammaldans, skördedag och temavisningar. Under maj och september bedrivs skolverksamhet. Upplandsmuseets främsta målgrupp är länets invånare men under sommaren är det också många utländska turister som besöker museet och Disagården.
Arbetsuppgifter:
Vi har påbörjat arbetet med en ny basutställning och under de närmsta två åren ska denna färdigställas. Ett förarbete är gjort och vi går nu in i ett arbete med projektstart, konceptutveckling och gestaltning.
Vi arbetar i en kreativ, öppen, involverande miljö dör vi gemensamt söker lösningar för att nå projektets mål och möta besökarnas behov och drivkrafter.
Det är viktigt att du har erfarenhet av projektledning, beställning av tjänster och kontakt med leverantörer, budgetansvar och arbetsledning. Du behöver ha kunskap om interaktiva och digitala upplevelser i utställningssammanhang.
Du ska tycka om både det mer strategiska utvecklingsarbetet som konkret utställningsarbete och formgivning.
I arbetsuppgifterna ligger även att leda och genomföra mindre insatser kring museets övriga utställningsverksamhet samt medverka i kunskapsuppbyggnaden inom våra ämnesområden.

Kvalifikationer:
Du ska ha:
Högskole-/universitetsutbildning i museirelaterade ämnen.
Erfarenhet av gestaltningsarbete och kunskapsförmedling.
Erfarenhet av att arbeta med interaktion och digitala lösningar.
Flerårig erfarenhet av att leda projekt och självständigt driva utställningsprojekt.
Du har även erfarenhet av administrativa uppgifter som t.ex. verksamhetsplanering och budgetarbete.
Du har B-körkort.
Språkkrav: läsa och skriva obehindrat svenska och engelska.
Meriterande
Dokumenterad erfarenhet av samarbetsprojekt med flera olika parter och att du är väl förtrogen med utställningsmediets utveckling. Kunskaper om arbetsmetoder som inkluderar publik och målgrupper i skapandeprocessen.
Vi ser gärna att du har ett stort intresse för kulturhistoria och samhällsfrågor.


Personliga egenskaper:
Som person är du noggrann, strukturerad och entusiasmerande. Du har stor respekt för människors olika förutsättningar och är flexibel, positiv och framåt. För att lyckas i ditt arbete hos oss behöver du ha initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt så väl som att skapa ett gott samarbetsklimat när du arbetar i team. Du levererar hög kvalitet även vid arbete i högt tempo. I ditt arbete ser du möjligheter i stället för problem och du har ett lösningsfokuserat angreppssätt och är serviceinriktad.
Upplandsmuseet har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet.


Arbetstid/Varaktighet
Tjänsten är en projektanställning, kopplad till vårt basutställningsprojekt, som sträcker sig till 2023 -12 -01.
Anställningen kan vid behov förlängas.
Lön
Månadslön. Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning
Kollektivavtal finns. Övriga förmåner utöver att få vara en del av vår kunniga och trevliga personalgrupp är att vi tillämpar årsarbetstid, har såväl friskvårdstimme som friskvårdsbidrag.
Märk din ansökan med "Utställningsproducent".
Ansökningar kommer att behandlas löpande. Visa mindre

Historieintresserad vaktmästare

Upplandsmuseet är ett länsmuseum för Uppsala län och driver bland annat friluftsmuseet Disagården som ligger i Gamla Uppsala. Friluftsmuseet skildrar uppländsk kulturhistoria genom inredda hus, odlingar och djur. Under juni, juli och augusti är Disagården öppen alla dagar och där erbjuds en omfattande programverksamhet med bland annat midsommarfirande, slåtter, gammaldans, skördedag och temavisningar. Under maj och september bedrivs skolverksamhet.  Under ... Visa mer
Upplandsmuseet är ett länsmuseum för Uppsala län och driver bland annat friluftsmuseet Disagården som ligger i Gamla Uppsala. Friluftsmuseet skildrar uppländsk kulturhistoria genom inredda hus, odlingar och djur. Under juni, juli och augusti är Disagården öppen alla dagar och där erbjuds en omfattande programverksamhet med bland annat midsommarfirande, slåtter, gammaldans, skördedag och temavisningar. Under maj och september bedrivs skolverksamhet. 
Under sommarhalvåret behöver vi en extra kraft på Disagården och söker dig som är engagerad, händig, serviceinriktad och ansvarstagande. Du ska ha vana och förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra samt ha en god social kompetens då mycket av arbetet sker i en publik miljö.


Som vaktmästare jobbar du med skötsel och underhåll av området på Disagårdens friluftsmuseum.
I arbetet ingår:
Gräsklippning och trimning, underhåll och reparationer av inhägnader, djurhus med mera.
Renhållning av utomhusytor samt sophantering.
Viss skötsel av trädgård och odlingar.
Byggnadsvård i form av snickeriarbeten och målning.
Delta i förberedelserna av arrangemang och programverksamhet.
Du förväntas även kunna rycka in där det behövs med andra arbetsuppgifter.
Arbetet kan vara fysiskt krävande och tunga lyft förekommer.
Vi ser att du har erfarenhet av liknande arbete. Visa mindre

Upplandsmuseet söker museivärd

Ansök    Okt 25    Stiftelsen Upplandsmuseet    Publikvärd
Upplandsmuseet söker Museivärd Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län. Vi är ett 60-tal anställda och vi bedriver vår verksamhet i alla länets kommuner. Upplandsmuseet ska spegla en levande och engagerande kulturhistoria som görs tillgänglig för alla. Till denna kopplas frågor om nutid och framtid med utgångspunkt från en kritisk och vetenskaplig grund. Museet med utställningar, reception och museibutik ligger centralt i Uppsala, i den gamla Akademi... Visa mer
Upplandsmuseet söker Museivärd
Upplandsmuseet är länsmuseum för Uppsala län. Vi är ett 60-tal anställda och vi bedriver vår verksamhet i alla länets kommuner. Upplandsmuseet ska spegla en levande och engagerande kulturhistoria som görs tillgänglig för alla. Till denna kopplas frågor om nutid och framtid med utgångspunkt från en kritisk och vetenskaplig grund.
Museet med utställningar, reception och museibutik ligger centralt i Uppsala, i den gamla Akademikvarnen mitt i Fyrisån, i närheten av domkyrkan. Här visar vi fasta utställningar om Uppsala stadshistoria och om uppländsk forntid under 5000 år, men också aktuella utställningar kring olika teman med såväl uppländskt fokus som globala utblickar. Upplandsmuseet driver också friluftsmuseet Disagården som ligger i Gamla Uppsala.
Arbetsuppgifter
Museets värdar bemannar reception/entrékassa, cirkulerar i de publika områdena, sköter kassahantering och kassaredovisning på museet. Som museivärd arbetar du även i museibutiken, svarar för daglig tillsyn och bevakning av utställningar och övriga publika utrymmen samt agerar vid larm- och nödsituationer.
För att arbeta som museivärd på Upplandsmuseet krävs det att du är serviceinriktad och snabblärd och trivs i en varierande roll.
Som person är du stresstålig, engagerad och har viljan att utvecklas inom kundbemötande tillsammans med oss. En stor del av våra besökare är barnfamiljer och skolelever, därför ska du trivas i en miljö med barn och deras familj.
Många av arbetsuppgifterna kräver att du är självständig, självgående och initiativrik och har förmågan att se vad som behöver göras. Du är bra på att hålla god ordning och struktur i ditt arbete.
Arbetet innebär schemalagt arbetet där kvällar och helger ingår.


Kvalifikationer
Som sökande vill vi att du har:
Erfarenhet av att arbeta inom serviceyrke, med kassahantering och bemötande.
Goda kunskaper i svenska och engelska
Kulturhistoriska intresseMeriterande:
Ytterligare språkkunskaper 
Arbetat med barn och ungaPersonliga egenskaper:
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har en naturlig känsla för service och erfarenhet av utåtriktat arbete. Du är van vid att arbeta i en intensiv miljö och du trivs med att ha många människor runt omkring dig. Du är van vid att kommunicera med människor i olika åldrar och du talar god svenska och engelska.


Upplandsmuseet har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsidentitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet. Visa mindre