Lediga jobb som Agronom i Uppsala

Se lediga jobb som Agronom i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Expert inom foder och/eller idisslarnutrition

Ansök    Nov 18    Ls Jobbet AB    Agronom
Växa har hög kompetens inom flera ämnesområden kopplat till mjölk- och nötköttsproduktion. Vi fyller en viktig roll genom att bevaka forskningsresultat och tillgängliggöra dem för de svenska lantbruksföretagen i form av tjänster och verktyg. Vår utvecklingsavdelning bedriver även egna projekt, både i samarbete med forskare och mer tillämpat på gårdsnivå. Vårt arbete bidrar till det svenska lantbrukets utveckling genom att tillhandahålla ett varierat och in... Visa mer
Växa har hög kompetens inom flera ämnesområden kopplat till mjölk- och nötköttsproduktion. Vi fyller en viktig roll genom att bevaka forskningsresultat och tillgängliggöra dem för de svenska lantbruksföretagen i form av tjänster och verktyg. Vår utvecklingsavdelning bedriver även egna projekt, både i samarbete med forskare och mer tillämpat på gårdsnivå. Vårt arbete bidrar till det svenska lantbrukets utveckling genom att tillhandahålla ett varierat och innovativt utbud av tjänster som ger ökad lönsamhet och produktivitet, god djurhälsa och ett minskat klimatavtryck.
Vi behöver förstärka vårt erfarna team och söker en expert med kompetens inom foder och/eller idisslarnutrition, gärna med koppling till branschens hållbarhetsarbete. Vår nya expert kommer att få en nyckelroll i att säkerställa vår framtida kompetensnivå. Vår nya expert ska tillsammans med befintliga kollegor arbeta för att våra kunderbjudanden på foderområdet är i framkant för att möta både lantbrukets och konsumenternas högt ställda krav.
I ditt uppdrag som Expert på Växa kommer du bl a att:
Utveckla Norfor-modellen tillsammans med nordiska kollegor
Bevaka och sammanställa forskning inom t ex idisslarnutrition, fodervärdering, utfodring och klimatpåverkan
Förmedla ny kunskap internt och externt
Initiera, leda och delta i projekt
Tillsammans med andra avdelningar utveckla vårt utbud av tjänster och verktyg
Samverka med universitet, myndigheter och branschorganisationer
Bedriva kontinuerlig omvärldsbevakning och konkurrensanalys

Då den aktuella tjänsten är nyinrättad kommer du ha stora möjligheter att forma tjänsten utifrån dina kunskaper och ditt arbetssätt.
För att passa i rollen vill vi att du:
Har en akademisk examen inom relevant område; t ex agronom eller biolog
Har kunskap om idisslarnas ämnesomsättning
Har kunskap om fodervärdering och utfodring av idisslare
Behärskar svenska och engelska på god nivå i både tal och skrift

Det är vidare meriterande om du:
Har en forskarutbildning inom relevant område
Har kunskap inom klimatpåverkan från mjölk- och nötköttsproduktion
Har kunskap om hur foder påverkar mjölkens sammansättning
Har tidigare arbetslivserfarenhet från arbete som rådgivare eller motsvarande
Har erfarenhet av praktiskt arbete på ett lantbruk

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom egen drivkraft och initiativförmåga. Vi tror att du har lätt för att samarbeta med kollegor som har många olika kompetenser och infallsvinklar, samt att du är strukturerad och tydlig.
Vi erbjuder även bland annat:
Ett flexibelt arbetsliv
Individuellt anpassad kompetensutveckling
Sjukvårdsförsäkring
Friskvårdsbidrag

Omfattning och placeringsort Heltid och tillsvidare med placering i Uppsala eller Laholm. Annan placeringsort kan eventuellt diskuteras. Tjänsten innebär ett antal resdagar per år i Sverige och utomlands. Lön enligt överenskommelse.
För mer information är du välkommen att kontakta Hållbarhetschef Malin Hidgård, [email protected] 073-073 31 27 Facklig kontaktperson: Jessica Stenvall, [email protected] 070-269 29 15
Ansökan senast 2022-01-04
Varmt välkommen med din ansökan!
Krav
Akademisk examen inom relevant område; t ex agronom eller biolog
Kunskap om idisslarnas ämnesomsättning
Kunskap om fodervärdering och utfodring av idisslare
Svenska och engelska i både tal och skrift

Meriterande
Forskarutbildning inom relevant område
Kunskap inom klimatpåverkan från mjölk- och nötköttsproduktion
Kunskap om hur foder påverkar mjölkens sammansättning
Arbetslivserfarenhet från arbete som rådgivare eller motsvarande
Erfarenhet av praktiskt arbete på ett lantbrukOm arbetsgivaren - Växa Sverige
Växa Sverige är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag för lantbruksföretagare, flertalet inom mjölk- och köttproduktion. Hållbarhet och konkurrenskraft är centrala begrepp i vår verksamhet, och företagen som är våra kunder står för klimatsmart produktion, god djurhälsa och låg användning av antibiotika. Vår vision är att bidra till ökad konkurrenskraft hos våra kunder genom de tjänster, verktyg och den service vi säljer. Vi är landets största husdjursförening, och omsätter drygt 400 Mkr. Hos oss jobbar cirka 500 anställda fördelade på 27 driftsplatser över i stort sett hela landet. Som ett ledande kunskapsföretag i branschen värderas kompetens högt hos oss, tillsammans med arbetsglädje, affärsmässighet och initiativrikedom. Visa mindre

Forskare inom ämnet landsbygdsutveckling i det globala syd

Ansök    Nov 1    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för Stad och Land erbjuder en stimulerande forskningsmiljö. Forskning och utbildning vid institutionen bedrivs vid fyra olika avdelningar: agrarhistoria, landsbygdsutveckling, landskapsarkitektur och miljökommunikation. Utnämningen sker vid avdelningen för landsbygdsutveckling. Avdelningen för landsbygdsutveckling består av två ämnesområden: landsbygdsutveckling i det globala syd och landsbygdsutveckling i Sverige och Europa. Avdelningen erbj... Visa mer
Institutionen för Stad och Land erbjuder en stimulerande forskningsmiljö. Forskning och utbildning vid institutionen bedrivs vid fyra olika avdelningar: agrarhistoria, landsbygdsutveckling, landskapsarkitektur och miljökommunikation. Utnämningen sker vid avdelningen för landsbygdsutveckling. Avdelningen för landsbygdsutveckling består av två ämnesområden: landsbygdsutveckling i det globala syd och landsbygdsutveckling i Sverige och Europa. Avdelningen erbjuder ett internationellt masterprogram i landsbygdsutveckling och naturresurshantering och ett 5-årigt professionellt program inom agronomi med fokus på landsbygdsutveckling.
Arbetsuppgifter:
Vi letar efter en mycket motiverad person som vill vara med i vårt pågående forskningsprojekt som berör bergslandskap i Nepal. Projektets huvudfokus är att undersöka långsiktiga investeringar i landskapet (dvs landesque capital) som en riskhanteringsstrategi i ett sammanhang av ökade risker genererade av klimatförändringar, men även djupare strukturella faktorer i det nepalesiska samhället. Projektet kommer att involvera en grupp forskare inom landsbygdsutveckling med bakgrunder inom agronomi, antropologi, livsmedelssäkerhet och ekologi. 

Forskaren kommer att arbeta tillsammans med ett team av svenska och nepalesiska forskare och kommer att ansvara för att samordna fältarbete i Nepal samt forskarteamet i Nepal. Han/hon kommer att ansvara för att utveckla forskningsdesign, övervaka datainsamling och hantering av data, samt att medverka i analys och att skriva artiklar. Personen kommer också att spela en aktiv roll i att koppla forskningen till nationella politiska processer i Nepal och i SLU:s samarbete med lokala organisationer dvs ForestAction Nepal och Southasia Institute of Advanced Studies.

Kvalifikationer:
Kandidaten ska ha en doktorsexamen i landsbygdsutveckling. Kandidaten måste ha fått doktorsexamen innan han/hon börjar sin tjänst. Företräde kommer att ges kandidater som har tilldelats examen högst fyra år innan anställningen börjar. Tidigare erfarenhet av att arbeta inom skogspolitik och markanvändning i Nepal är ett krav. Kandidaten bör ha lång erfarenhet av att utföra fältarbete på landsbygden i Nepal och en djup förståelse för klimatförändringsagendan och skogssektorn i Nepal. Kandidaten måste vara flytande i att tala och skriva på både engelska och nepalesiska. Kandidaten ska ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta självständigt med kvalitativa metoder och dataanalys. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper som kreativitet, motivation och drivkraft.

Placering:
Ultuna

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
35%

Tillträde:
220101

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-11-14.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Forskare i Landsbygdsutveckling

Ansök    Dec 20    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för stad och land Tjänst som forskare om mark-rättvisa och marktillgång för småbönder i Tanzania Institutionen för stad och land vid SLU har en stark samhällsvetenskaplig forskningsmiljö som omfattar fyra forskningsområden: landsbygdsutveckling, miljökommunikation, agrarhistoria och landskapsarkitektur. Utnämningen sker vid avdelningen för landsbygdsutveckling som har två ämnesområden: landsbygdsutveckling i det globala syd och landsbygdsutve... Visa mer
Institutionen för stad och land
Tjänst som forskare om mark-rättvisa och marktillgång för småbönder i Tanzania
Institutionen för stad och land vid SLU har en stark samhällsvetenskaplig forskningsmiljö som omfattar fyra forskningsområden: landsbygdsutveckling, miljökommunikation, agrarhistoria och landskapsarkitektur. Utnämningen sker vid avdelningen för landsbygdsutveckling som har två ämnesområden: landsbygdsutveckling i det globala syd och landsbygdsutveckling i Sverige och Europa.

Ämnesbeskrivning:
Tjänsten är inom ämnet landsbygdsutveckling i globala syd. Ansökningar är välkomna för forskare med nyckelkompetens inom politisk ekologi, markrättigheter samt utvecklingspolicy och är meriterade och intresserade av att utforska om/hur småbönder i Tanzania påverkas vad gäller marktillgång och mat-säkerhet av avbrutna, storskaliga jordbruksprojekt. Den sökande bör ha dokumenterad kunskap och erfarenhet av analyser av utvecklingsprojekt och markrättigheter i Tanzania, samt i:


• Tvärvetenskapligt synsätt (särskilt genom att kombinera access-teori med social rättvise-teori) och
• Implementera tvärvetenskaplig forskning med både kvalitativ och kvantitativ forskningsmetodik.
• Utformning och implementering av utvecklingspolicy 

Sökande ska tillhandahålla en kort text som beskriver deras lämplighet för forskningsprojektet och påvisa tydliga kopplingar till redan pågående forskning inom institutionen för stad och land.

Arbetsuppgifter:
Vi letar efter en mycket motiverad person som kan vara med och utveckla vår forskargrupp om landsbygdsutveckling. Din uppgift kommer att vara:


• konceptuell utveckling kring access-teori och rättviseteori genom fältarbete i Tanzania av markdynamiken som följer avbrutna storskaliga utvecklingsprojekt (särskilt relaterat till jordbruksinvesteringar);
• att aktivt publicera och sprida forskningsresultaten via etablerade nätverk i Sverige och Tanzania
• att delta aktivt i akademiska aktiviteter på institutionen och bidra till att bygga upp ämnena på

Kvalifikationer:
Kandidaten måste ha en doktorsexamen i landsbygdsutveckling, inklusive vetenskapligt granskade publikationer, inom det ovan nämnda forskningsområdet. Den sökande ska också ha en dokumenterad förmåga att utföra självständig forskning. Utmärkt kommunikationsförmåga på svenska, engelska samt grundläggande kunskaper i kiswahili förväntas. Tidigare erfarenhet av att bo och arbeta i Tanzania är önskvärd, liksom erfarenhet av att arbeta och bo i avlägsna områden med lokalbefolkning.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

 

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Ansökan:
Ansökan bör innehålla ett ansökningsbrev som beskriver varför du är lämplig för tjänsten med detaljer om dina forskningsintressen, ett projektförslag, CV inklusive en lista över publikationer, ett urval av ditt arbete, (t.ex. en artikel), kontaktinformation från två referenspersoner och en kopia på din doktorsexamen.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-01-02

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Grundutbildningsamanuens

Ansök    Okt 4    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för ekonomi Inom institutionen för ekonomi bedrivs forskning och undervisning i ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och naturresursekonomi. Unikt för institutionen är att stor vikt läggs vid tillämpad vetenskap, ofta i samverkan med universitetets naturvetenskapliga ämnen. Prioriterade områden är 1) den areella näringens (särskilt lantbrukets) ekonomiska förhållanden, 2) livsmedelsindustrins organisation och arbetssätt, 3) jordbrukspoliti... Visa mer
Institutionen för ekonomi
Inom institutionen för ekonomi bedrivs forskning och undervisning i ämnena företagsekonomi, nationalekonomi och naturresursekonomi. Unikt för institutionen är att stor vikt läggs vid tillämpad vetenskap, ofta i samverkan med universitetets naturvetenskapliga ämnen. Prioriterade områden är 1) den areella näringens (särskilt lantbrukets) ekonomiska förhållanden, 2) livsmedelsindustrins organisation och arbetssätt, 3) jordbrukspolitik och internationell handel samt förädling av jordbruksprodukter, 4) naturresurs- och miljöekonomi , 5) de mindre företagens villkor. 

Institutionen utbildar agronomekonomer och ekonomer med naturresursinriktning samt ger forskarutbildning. Vidare erbjuds enstaka kurser till biologi-, teknik- och ekonomistudenter och ett mastersprogram för utländska studenter.

Arbetsuppgifter:
Institutionen söker två amanuenser för medverkan i kursen FÖ0373, "Lantbruksekonomi och driftsplanering", omfattning 20 % av heltid under perioden 1  december 2021 till 31 mars 2022. Kursen är en programkurs för studerande på agronomprogrammet, SLU, med ekonomisk inriktning. Arbetsuppgifterna innefattar kursadministration samt undervisning i driftsplanering, optimering och tillämpad kalkylering och analys av lantbruksföretag. I arbetsuppgifterna ingår även att inhämta grundmaterial till fallstudier vilka utgör en integrerad del av kursen. Undervisningen sker huvudsakligen i form av föreläsningar, övningar samt handledning av projektgrupper. För närmare information om tjänsten, kontakta Hans Andersson, via e-mail [email protected] alternativt ring 018- 67 35 05, 073 441 14 80.

Kvalifikationer:
Lämpliga kvalifikationer för tjänsterna är agronomstudier eller motsvarande med ekonomisk inriktning. Genomförd kurs med minst betyg 3 i "Lantbruksekonomi och driftsplanering, FÖ0373" är meriterande för tjänsten.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 3-6 månader.

Omfattning:
20% 

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-10-25.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Växa söker Projekt- och affärsorganisatör

Ansök    Jul 7    Ls Jobbet AB    Agronom
Är du strukturerad, driven och gillar jobba med många projekt? Gillar du dessutom kor då är jobbet som projekt- och affärsorganisatör något för dig! Växa söker en Projekt och affärsorganisatör till avdelningen Rådgivning & Företagande. Rollen som projekt- och affärsorganisatör innebär att du blir den sammanhållande länken i projekt som drivs inom avdelningen och även administrativt stöd till avdelningens chefer. Arbetsuppgifterna kan vara allt från att an... Visa mer
Är du strukturerad, driven och gillar jobba med många projekt? Gillar du dessutom kor då är jobbet som projekt- och affärsorganisatör något för dig!
Växa söker en Projekt och affärsorganisatör till avdelningen Rådgivning & Företagande. Rollen som projekt- och affärsorganisatör innebär att du blir den sammanhållande länken i projekt som drivs inom avdelningen och även administrativt stöd till avdelningens chefer.
Arbetsuppgifterna kan vara allt från att ansvara för upphandling och utlysningar av projektmedel till att projektleda och coacha andra i pågående projekt och team. Men kan också innehålla produkt- och kundansvar samt att leda våra specialistteam. I rollen ingår en viss verksamhetsstyrning och att arrangera utbildning.
I tjänsten ingår även att samarbeta med alla avdelningar inom Växa.
Utbildning och erfarenhet Vi ser gärna att du är Agronom eller motsvarande akademisk utbildning.
Utbildning och erfarenheter kring projektledning, projektekonomi och affärsutveckling och försäljning är ett plus. Har du dessutom arbetat med offentliga upphandlingar är det meriterande.
Vi lägger stor vikt vid din personliga drivkraft och sociala kompetens. Arbetet är självständigt och kräver förmåga att strukturera och få saker och ting gjorda.
Som person är du öppen och lyhörd med tydligt affärs– och kundfokus. Du har lätt för att skapa goda relationer och tycker om att samarbeta i team.
Vi erbjuder dig Ett arbete som är rörligt och fritt med stort eget ansvar och du kommer att ingå i ett engagerat och affärsdrivet team med stort hjärta. Och inte minst, du kommer göra skillnad och arbeta tillsammans med hela Växa för ett hållbart lantbruk. Låter det roligt? Då kan detta vara jobbet för dig!
Omfattning och placeringsort Tjänsten är en heltidstjänst och placeringsort är av underordnad betydelse. Vi har 29 kontor från Kristianstad till Ånäset och har stor vana vid digitala möten.
Lön enligt överenskommelse.
För mer information om tjänsterna är du välkommen att kontakta Olof Persson, avdchef Rådgivning & Företagande, 010-471 07 05 el [email protected]
Jannica Krafft, Akademikerna, 010-471 03 08
Ansökan senast 9 augusti Processen kommer påbörjas efter sista ansökningsdag. Tillträde efter överenskommelse.


Om arbetsgivaren - Växa Sverige
Växa Sverige är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag för lantbruksföretagare, flertalet inom mjölk- och köttproduktion. Hållbarhet och konkurrenskraft är centrala begrepp i vår verksamhet, och företagen som är våra kunder står för klimatsmart produktion, god djurhälsa och låg användning av antibiotika. Vår vision är att bidra till ökad konkurrenskraft hos våra kunder genom de tjänster, verktyg och den service vi säljer. Vi är landets största husdjursförening, och omsätter drygt 400 Mkr. Hos oss jobbar cirka 500 anställda fördelade på 27 driftsplatser över i stort sett hela landet. Som ett ledande kunskapsföretag i branschen värderas kompetens högt hos oss, tillsammans med arbetsglädje, affärsmässighet och initiativrikedom. Visa mindre

Postdoctoral position in soil/plant sciences

Ansök    Jul 7    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
The Department of Soil & Environment conducts research, environmental monitoring & assessment and higher education for sustainable soil management in agriculture, forestry and urban environments. Outcomes are aligned to and contribute towards national and international strategies on food security, national environmental objectives and climate reporting as well as the 2030 Agenda for Sustainable Development. The majority of the department’s activities and e... Visa mer
The Department of Soil & Environment conducts research, environmental monitoring & assessment and higher education for sustainable soil management in agriculture, forestry and urban environments. Outcomes are aligned to and contribute towards national and international strategies on food security, national environmental objectives and climate reporting as well as the 2030 Agenda for Sustainable Development. The majority of the department’s activities and employees are located in the Soil-Water-Environment building on the SLU Ultuna campus in Uppsala, and there is a research group and a field research station situated in Skara.

Duties:
We are looking for a highly motivated individual to join our research group at the Swedish University of Agricultural Sciences in Uppsala. You will be part of the Soil Mechanics and Soil Management group at the Department for Soil and Environment and collaborate with colleagues at the Soil Biology Group of our department and our international collaborators at the Department of Geosciences and Natural Resource Management, University of Copenhagen.

In an interdisciplinary approach at the interface of soil science, plant science and agronomy, we will test whether mixed cultivar systems combining shallow and deep rooting cultivars are more drought resistant (i.e. more productive under drought stress) than single cultivar systems. Spring barley will be used as a model crop due to its great importance for crop production in Nordic countries. Field experiments will be set up in Uppsala and Copenhagen to i) test the performance and resource use efficiency of mixed cultivar systems under simulated drought and ii) to explore the role of mycorrhiza for resource acquisition in such mixed cultivar systems. You will work closely with a fellow Postdoc based at the University of Copenhagen.

Qualifications:

For this position, a PhD in soil science, plant science, agricultural science, or a related discipline is required. Postdoctoral appointments are career?developing positions for junior researchers, and we therefore are primarily looking for candidates with a doctoral degree that is three years old at most. The candidate should have experience and interest in studying plant-soil interactions. Expertise in plant ecophysiology and/or fungal ecology is an advantage. Experience in molecular laboratory work is an advantage. Experience in setting up and analysing agricultural field experiments are a merit. The applicant should have good skills in writing scientific publications, documented by a publication record. Excellent English communication skills are expected. Since the project involves field experiments in Sweden and Denmark, the candidate should be prepared to do occasional field work in Denmark.

The application must contain i) motivation letter, ii) a brief summary of past research experience and future plans (max 1 page), iii) a CV including publication list, iv) a brief summary of up to three own publications (max. 200 words), and v) names and contact of two reference persons.

Excellent knowledge of English (writing and oral communication skills).

Drivers licence B is an advantage.


Place of work:
Uppsala

Form of employment:
Temporary employment, Postdoctoral scientist, 24 months. With the possibility of extension.

Extent:
100%

Starting date:
1 January 2022 or according to agreement.

Application:
We welcome your application no later than 2021-08-15, use the button below.

Academic union representatives:
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) develops the understanding and sustainable use and management of biological natural resources. The university ranks well internationally within its subject areas. SLU is a research-intensive university that also offers unique degree programmes in for example rural development and natural resource management, environmental economics, animal science and landscape architecture.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses in Alnarp, Umeå and Uppsala.

www.slu.se

SLU is an equal opportunity employer. Visa mindre

Postdoktor i Skogsmarkens biogeokemi

Ansök    Jun 29    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för Mark & Miljö bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om hållbar markanvändning inom såväl jord- och skogsbruk som urbana miljöer. Verksamheten sker i enlighet med nationella och internationella strategier såsom livsmedelssäkerhet, nationella miljö- och klimatmål samt Agenda 2030 och de globala målen. Majoriteten av institutionens verksamhet och merparten av medarbetarna finns i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Upp... Visa mer
Institutionen för Mark & Miljö bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om hållbar markanvändning inom såväl jord- och skogsbruk som urbana miljöer. Verksamheten sker i enlighet med nationella och internationella strategier såsom livsmedelssäkerhet, nationella miljö- och klimatmål samt Agenda 2030 och de globala målen. Majoriteten av institutionens verksamhet och merparten av medarbetarna finns i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Uppsala, men en forskargrupp och en fältforskningsstation finns också i Skara.

Arbetsuppgifter:
Forskargruppen för Skogsmarkens biogeokemi söker en postdoktor som ska undersöka omsättningen av kol och fosfor i marken i olika terrestra ekosystem. Postdoktorn kommer att arbeta med marker från långliggande försök och miljöövervakningsområden med skilda typer av markanvändning på olika kontinenter. Han/hon kommer att använda såväl stabila som icke-stabila isotoper för att undersöka omsättningen av kol och fosfor och genomföra metodutveckling.

Kvalifikationer:

• Doktorsexamen i markvetenskap eller liknande (helst inte äldre än tre år gammal)
• Erfarenhet av (stabil eller icke-stabil) isotopanalys
• Erfarenhet av ämnesspecifik isotopanalys är önskvärd
• Erfarenhet av markkemiska analyser
• Utmärkt kompetens i statistiska analyser
• Förmåga att självständigt bedriva kemiska och statistiska analyser
• Behärskar flytande engelska i tal och skrift
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i skrift
• God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta i ett team
• Hög entusiasm om markforskning

Anställningen är avsedd för en junior forskare och vi söker främst personer som avlagt doktorsexamen för högst tre år sedan.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 24 månader.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2021-11-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-07-31.

Din ansökan ska innehålla:


• Ett ansökningsbrev som beskriver den sökandes erfarenhet och kvalifikationer och motivation i förhållande till tjänsten
• Curriculum Vitae
• Publikationslista
• Kopia av examen inkl. utskrift av akademiska register
• Namn och kontaktuppgifter för två referenspersoner (helst tidigare handledare)

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Postdoc in soil biogeochemistry

Ansök    Jun 29    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
The Department of Soil & Environment conducts research, environmental monitoring & assessment and higher education for sustainable soil management in agriculture, forestry and urban environments. Outcomes are aligned to and contribute towards national and international strategies on food security, national environmental objectives and climate reporting as well as the 2030 Agenda for Sustainable Development. The majority of the department’s activities and e... Visa mer
The Department of Soil & Environment conducts research, environmental monitoring & assessment and higher education for sustainable soil management in agriculture, forestry and urban environments. Outcomes are aligned to and contribute towards national and international strategies on food security, national environmental objectives and climate reporting as well as the 2030 Agenda for Sustainable Development. The majority of the department’s activities and employees are located in the Soil-Water-Environment building on the SLU Ultuna campus in Uppsala, and there is a research group and a field research station situated in Skara.

Duties:
The group Biogeochemistry of Forest Soils in the Department of Soil and Environment is looking for a postdoc to explore the cycling of carbon and phosphorus in soils in different terrestrial ecosystems. The postdoc will work with soils from long-term field experiments and environmental monitoring sites under different types of land-use on different continents. He/She will use stable as well as non-stable isotopes to explore carbon and phosphorus cycling and conduct method development.

Qualifications:

• PhD in Soil Science or similar 
• Experience in (stable or non-stable) isotope analysis
• Experience in substance-specific isotope analysis is desirable
• Experience in soil chemical analyses
• High proficiency in statistical analyses
• High proficiency in spoken and written English
• Very good writing skills
• Good communication skills
• High level of enthusiasm about soil research

As postdoctoral appointments are career-developing positions for junior researchers, we are primarily looking for candidates with a doctoral degree that is three years old at most.

Place of work:
Uppsala

Form of employment:
Temporary employment, 24 months

Extent:
100%

Starting date:
1 November 2021 or according to agreement. 

Application:
We welcome your application no later than 31 July 2021, use the button below.

Academic union representatives:
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) develops the understanding and sustainable use and management of biological natural resources. The university ranks well internationally within its subject areas. SLU is a research-intensive university that also offers unique degree programmes in for example rural development and natural resource management, environmental economics, animal science and landscape architecture.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses in Alnarp, Umeå and Uppsala.

www.slu.se

SLU is an equal opportunity employer. Visa mindre

Postdoktorand i mark-växtinteraktioner

Ansök    Jul 7    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för Mark & Miljö bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om hållbar markanvändning inom såväl jord- och skogsbruk som urbana miljöer. Verksamheten sker i enlighet med nationella och internationella strategier såsom livsmedelssäkerhet, nationella miljö- och klimatmål samt Agenda 2030 och de globala målen. Majoriteten av institutionens verksamhet och merparten av medarbetarna finns i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Upp... Visa mer
Institutionen för Mark & Miljö bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om hållbar markanvändning inom såväl jord- och skogsbruk som urbana miljöer. Verksamheten sker i enlighet med nationella och internationella strategier såsom livsmedelssäkerhet, nationella miljö- och klimatmål samt Agenda 2030 och de globala målen. Majoriteten av institutionens verksamhet och merparten av medarbetarna finns i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Uppsala, men en forskargrupp och en fältforskningsstation finns också i Skara.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en mycket motiverad postdoktorand för att förstärka vår forskargrupp vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Du kommer att vara en del av forskargruppen Markmekanik och jordbearbetning vid Institutionen för mark och miljö och samarbeta med kollegor i markbiologigruppen vid vår institution och våra internationella samarbetspartner vid institutionen för geovetenskap och naturresurshantering, Köpenhamns universitet.

Med ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt i gränslandet mellan markvetenskap, växtfysiologi och agronomi kommer vi att testa om odlingssystem som kombinerar grunda och djuptrotande grödor är mer torktåliga (dvs. mer produktiva under torkstress) än enskilda sorter. Vårkorn kommer att användas som modellgröda på grund av dess stora betydelse för växtproduktionen i Norden. Fältförsök kommer att göras i Uppsala och Köpenhamn för att i) testa avkastningen och utnyttjandet av resurser (vatten, näring) hos odlingssystem bestående två olika sorter under simulerad torka och ii) utforska mycorrhizas roll i hur effektivt vatten och näring utnyttjas i sådana blandade sortsystem. Du kommer i projektet att samarbeta med en annan postdoktorand, baserad vid Köpenhamns universitet.

Kvalifikationer:
För denna position krävs en doktorsexamen i markvetenskap, växtvetenskap, agronomi eller relaterad disciplin. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss i första hand till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år. Kandidaten ska ha erfarenhet och intresse av att studera mark-växt-interaktioner. Kompetens inom växtekofysiologi och/eller svampekologi är en fördel. Erfarenhet av molekylärt laboratoriearbete är också en fördel. Erfarenhet av att inrätta och analysera fältförsök är en merit. Kandidaten bör ha goda färdigheter att skriva vetenskapliga artiklar och en stark publiceringslista. Goda kunskaper i engelska (både skriftligt och muntligt) är ett krav. Eftersom projektet involverar fältförsök i Sverige och Danmark, ingår enstaka fältarbeten i Danmark.

Ansökan ska innehålla i) motiverande brev, ii) en kort sammanfattning av tidigare forskningserfarenhet och framtida planer (max 1 sida), iii) ett CV med publikationslista, iv) en kort sammanfattning av upp till tre egna publikationer (max. 200 ord) och v) namn och kontakt för två referenspersoner.

Goda språkkunskaper i engelska, både skrift och muntlig.

B-körkort är en fördel.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad, Postdoktorandanställning 24 månader, med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-08-15.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Genetiker för utveckling av avelsarbetet inom mjölk- och köttproduktion

Ansök    Maj 19    Ls Jobbet AB    Agronom
Växa Sverige har nationellt ansvar för de officiella uppdragen inom avel, såsom avelsvärden, avelsmål och stambokföring, för de största mjölk- och köttraserna i Sverige. Vi har en omfattande kodatabas med registreringar och information om bland annat produktion, hälsa, härstamning och genomisk profil för de svenska nötkreaturen. Genom att bearbeta och presentera denna information skapar vi verktyg för att de svenska nötkreaturen ska förbli bland de mest vä... Visa mer
Växa Sverige har nationellt ansvar för de officiella uppdragen inom avel, såsom avelsvärden, avelsmål och stambokföring, för de största mjölk- och köttraserna i Sverige. Vi har en omfattande kodatabas med registreringar och information om bland annat produktion, hälsa, härstamning och genomisk profil för de svenska nötkreaturen. Genom att bearbeta och presentera denna information skapar vi verktyg för att de svenska nötkreaturen ska förbli bland de mest välmående i världen samtidigt som produktiviteten kan ökas. Förutom vårt nationella uppdrag arbetar vi även aktivt i nordiska och internationella nätverk för avelsvärdering, som till exempel NAV (Nordisk avelsvärdering), Interbull och Interbeef. Växa Sverige medverkar kontinuerligt i flertalet utvecklingsprojekt för att förbättra den genetiska förmågan hos våra nötkreatur och säkerställa ett fortsatt hållbart och konkurrenskraftigt avelsarbete som gynnar lantbruket inom och utanför Sverige.
Den aktuella tjänsten är placerad i vårt team Kunskap & Utveckling, Avel. Du kommer, tillsammans med dina kollegor och representanter från andra organisationer, att ingå i utvecklingsprojekt inom området avel med syfte att stärka nötkreatursaveln och säkerställa att ny och relevant forskning implementeras i den praktiska lantbruksproduktionen. Arbetet innebär också en del arbetsuppgifter av mer rutinartad karaktär, såsom att förbereda data inför avelsvärderingar och att beräkna avelsvärden.
I tjänsten hos oss kommer du att:
Delta i vårt utvecklingsarbete för att stärka det svenska och nordiska avelsarbetet
Utveckla nya metoder och rutiner för avelsvärdering och implementering av dess resultat i den praktiska mjölk- och köttproduktionen
Följa den senaste forskningen inom området genetik för att applicera ny och relevant forskning och kunskap i Växa Sveriges avelsverksamhet
Leverera kvalitetssäkrat material till de regelbundna avelsvärderingarna och säkerställa resultatet av dessa
I olika sammanhang representera Växa Sverige och informera om vårt avelsarbete
Samverka med nordiska och internationella kollegor för ett gemensamt kvalitetssäkrat och för framtiden hållbart avelsarbete.

Vi står inför en spännande period då avelsarbetet är i ständig utveckling och kundernas krav på avelsvärderingen hela tiden ökar. Som vår nya kollega i Växa Sveriges avdelning Kunskap & Utveckling, Avel arbetar du aktivt med utveckling av lantbruksföretag med mjölk- och köttproduktion och du kommer ingå i ett team med olika kompetenser.
För att passa i rollen ska du:
Ha en akademisk examen inom husdjursvetenskap eller biologi, med inriktning genetik
Behärska svenska och engelska (minst ett av dessa som fullgott arbetsspråk)
Minst tre års arbetslivserfarenhet inom relevant område
Ha lätt för att samarbeta och bygga relationer

Det är även meriterande om du har:
Tidigare erfarenhet av avelsvärdering
Högre universitetsstudier; licentiatexamen eller högre inom genetik

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom egen drivkraft, stort engagemang och förmåga att möta människor. Arbetet är självständigt där du aktivt planerar och genomför dina arbetsuppgifter i samråd med chef och kollegor.
Omfattning och placeringsort Heltid och tillsvidareanställning med placering i Uppsala. Önskemål om annan placeringort eller deltid ner till 75% kan diskuteras.
Lön enligt överenskommelse.
För mer information är du välkommen att kontakta
Affärsområdeschef Kunskap & Utveckling, Avel: Carolina Markey, [email protected], 070-537 06 63
Facklig kontaktperson: Jessica Stenvall, [email protected], 070-269 29 15
Ansökan senast 2021-05-29 Intervjuer kan komma att ske löpande.
Varmt välkommen med din ansökan!


Om arbetsgivaren - Växa Sverige
Växa Sverige är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag för lantbruksföretagare, flertalet inom mjölk- och köttproduktion. Hållbarhet och konkurrenskraft är centrala begrepp i vår verksamhet, och företagen som är våra kunder står för klimatsmart produktion, god djurhälsa och låg användning av antibiotika. Vår vision är att bidra till ökad konkurrenskraft hos våra kunder genom de tjänster, verktyg och den service vi säljer. Vi är landets största husdjursförening, och omsätter drygt 400 Mkr. Hos oss jobbar cirka 500 anställda fördelade på 27 driftsplatser över i stort sett hela landet. Som ett ledande kunskapsföretag i branschen värderas kompetens högt hos oss, tillsammans med arbetsglädje, affärsmässighet och initiativrikedom. Visa mindre

Postdoktor i Skogsmarkens biogeokemi

Ansök    Jun 28    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för Mark & Miljö bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om hållbar markanvändning inom såväl jord- och skogsbruk som urbana miljöer. Verksamheten sker i enlighet med nationella och internationella strategier såsom livsmedelssäkerhet, nationella miljö- och klimatmål samt Agenda 2030 och de globala målen. Majoriteten av institutionens verksamhet och merparten av medarbetarna finns i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Upp... Visa mer
Institutionen för Mark & Miljö bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om hållbar markanvändning inom såväl jord- och skogsbruk som urbana miljöer. Verksamheten sker i enlighet med nationella och internationella strategier såsom livsmedelssäkerhet, nationella miljö- och klimatmål samt Agenda 2030 och de globala målen. Majoriteten av institutionens verksamhet och merparten av medarbetarna finns i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Uppsala, men en forskargrupp och en fältforskningsstation finns också i Skara.

Arbetsuppgifter:
Forskargruppen för Skogsmarkens biogeokemi söker en postdoktor som ska undersöka omsättningen av kol och fosfor i marken i olika terrestra ekosystem. Postdoktorn kommer att arbeta med marker från långliggande försök och miljöövervakningsområden med skilda typer av markanvändning på olika kontinenter. Han/hon kommer att använda såväl stabila som icke-stabila isotoper för att undersöka omsättningen av kol och fosfor och genomföra metodutveckling.

Kvalifikationer:

• Doktorsexamen i markvetenskap eller liknande (helst inte äldre än tre år gammal)
• Erfarenhet av (stabil eller icke-stabil) isotopanalys
• Erfarenhet av ämnesspecifik isotopanalys är önskvärd
• Erfarenhet av markkemiska analyser
• Utmärkt kompetens i statistiska analyser
• Förmåga att självständigt bedriva kemiska och statistiska analyser
• Behärskar flytande engelska i tal och skrift
• Mycket god förmåga att uttrycka sig i skrift
• God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta i ett team
• Hög entusiasm om markforskning

Anställningen är avsedd för en junior forskare och vi söker främst personer som avlagt doktorsexamen för högst tre år sedan.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 24 månader.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2021-11-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-07-31.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Postdoc in soil biogeochemistry

Ansök    Jun 28    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
The Department of Soil & Environment conducts research, environmental monitoring & assessment and higher education for sustainable soil management in agriculture, forestry and urban environments. Outcomes are aligned to and contribute towards national and international strategies on food security, national environmental objectives and climate reporting as well as the 2030 Agenda for Sustainable Development. The majority of the department’s activities and e... Visa mer
The Department of Soil & Environment conducts research, environmental monitoring & assessment and higher education for sustainable soil management in agriculture, forestry and urban environments. Outcomes are aligned to and contribute towards national and international strategies on food security, national environmental objectives and climate reporting as well as the 2030 Agenda for Sustainable Development. The majority of the department’s activities and employees are located in the Soil-Water-Environment building on the SLU Ultuna campus in Uppsala, and there is a research group and a field research station situated in Skara.

Duties:
The group Biogeochemistry of Forest Soils in the Department of Soil and Environment is looking for a postdoc to explore the cycling of carbon and phosphorus in soils in different terrestrial ecosystems. The postdoc will work with soils from long-term field experiments and environmental monitoring sites under different types of land-use on different continents. He/She will use stable as well as non-stable isotopes to explore carbon and phosphorus cycling and conduct method development.

Qualifications:

• PhD in Soil Science or similar 
• Experience in (stable or non-stable) isotope analysis
• Experience in substance-specific isotope analysis is desirable
• Experience in soil chemical analyses
• High proficiency in statistical analyses
• High proficiency in spoken and written English
• Very good writing skills
• Good communication skills
• High level of enthusiasm about soil research

As postdoctoral appointments are career-developing positions for junior researchers, we are primarily looking for candidates with a doctoral degree that is three years old at most.

Place of work:
Uppsala

Form of employment:
Temporary employment, 24 months

Extent:
100%

Starting date:
1 November 2021 or according to agreement. 

Application:
We welcome your application no later than 31 July 2021, use the button below.

Academic union representatives:
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) develops the understanding and sustainable use and management of biological natural resources. The university ranks well internationally within its subject areas. SLU is a research-intensive university that also offers unique degree programmes in for example rural development and natural resource management, environmental economics, animal science and landscape architecture.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses in Alnarp, Umeå and Uppsala.

www.slu.se

SLU is an equal opportunity employer. Visa mindre

Forskningsassistent inom livsmedelsproducerande djur

Ansök    Maj 12    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi forskar och undervisar om de vanligaste husdjurens byggnad och funktion. Vi arbetar med livsmedelsproducerande djur, sport- och sällskapsdjur, försöksdjur samt även med insekter, spindlar och vilda djur. Vi undervisar i de grundläggande ämnena anatomi, histologi, fysiologi och biokemi på veterinär-, djursjukskötar- och agronomprogrammen, samt på flera kandidat... Visa mer
Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi
Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi forskar och undervisar om de vanligaste husdjurens byggnad och funktion. Vi arbetar med livsmedelsproducerande djur, sport- och sällskapsdjur, försöksdjur samt även med insekter, spindlar och vilda djur. Vi undervisar i de grundläggande ämnena anatomi, histologi, fysiologi och biokemi på veterinär-, djursjukskötar- och agronomprogrammen, samt på flera kandidatprogram och fristående kurser. Vi bedriver forskning och forskarutbildning inom en rad områden som spänner över allt från molekylära och cellulära mekanismer till hela djurens struktur och funktion, samt hur de påverkas av fysiskt arbete, produktion, stress, sjukdomar, skötsel och miljöfaktorer. Vi håller till i VHC och är ca 50 anställda. 
Vi söker nu en forskningsassistent som skall hjälpa till i forskning som rör i första hand livsmedelsproducerande djur.
Arbetsuppgifter:
Arbetet består av att medverka i forskningsprojekt om hussyrsor och mjölkkor. Arbetsuppgifterna innefattar t.ex. provhantering, visst analysarbete och ansvar för djurskötsel och sammanställning av data. 

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har läst motsvarande mastersnivå i husdjursvetenskap, helst med husdjursagronomexamen. Examensarbete skall bifogas ansökan. Vi vill att du behärskar svenska och engelska i skrift och tal. Som person är du engagerad, noggrann och ansvarstagande. I denna roll ställs krav på god samarbets- och organisationsförmåga men också förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 7 månader

Omfattning:
80-100%

Tillträde:
Snarast

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-05-26.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Laboratoriebiträde på Provmottagningen

Ansök    Maj 17    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för Mark & Miljö bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om hållbar markanvändning inom såväl jord- och skogsbruk som urbana miljöer. Verksamheten sker i enlighet med nationella och internationella strategier såsom livsmedelssäkerhet, nationella miljö- och klimatmål samt Agenda 2030 och de globala målen. Majoriteten av institutionens verksamhet och merparten av medarbetarna finns i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Upp... Visa mer
Institutionen för Mark & Miljö bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om hållbar markanvändning inom såväl jord- och skogsbruk som urbana miljöer. Verksamheten sker i enlighet med nationella och internationella strategier såsom livsmedelssäkerhet, nationella miljö- och klimatmål samt Agenda 2030 och de globala målen. Majoriteten av institutionens verksamhet och merparten av medarbetarna finns i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Uppsala, men en forskargrupp och en fältforskningsstation finns också i Skara.

Arbetsuppgifter:
Provmottagningen på Mark- och Växtlaboratoriet på Institutionen för Mark och Miljö /SLU söker en extra person för arbete under sommaren. Att arbeta på provmottagningen innebär framför allt följande uppgifter:


• Uppackning och sortering av jordprov som inkommer till provmottagningen
• Registrering av prover i LIMS
• Färgbestämning av färska jordprov
• Invägning av jord- och växtprov för kommande analyser

Vid behov vill vi även att du hjälper till med en del av de övriga arbetsuppgifter som utförs vid Mark- och Växtlaboratoriet som t ex provberedning och enkla laborativa moment.

Kvalifikationer:
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ordningsam, kan arbeta systematiskt och kan prioritera bland dina uppgifter.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning under perioden fr o m 2021-06-14 t o m 2021-08-31

Omfattning:
100%

Tillträde:
2021-06-14 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-05-30.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Laboratoriebiträde på Mark- och växtlaboratoriet

Ansök    Maj 17    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för Mark & Miljö bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om hållbar markanvändning inom såväl jord- och skogsbruk som urbana miljöer. Verksamheten sker i enlighet med nationella och internationella strategier såsom livsmedelssäkerhet, nationella miljö- och klimatmål samt Agenda 2030 och de globala målen. Majoriteten av institutionens verksamhet och merparten av medarbetarna finns i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Upp... Visa mer
Institutionen för Mark & Miljö bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om hållbar markanvändning inom såväl jord- och skogsbruk som urbana miljöer. Verksamheten sker i enlighet med nationella och internationella strategier såsom livsmedelssäkerhet, nationella miljö- och klimatmål samt Agenda 2030 och de globala målen. Majoriteten av institutionens verksamhet och merparten av medarbetarna finns i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Uppsala, men en forskargrupp och en fältforskningsstation finns också i Skara.

Arbetsuppgifter:
Mark- och Växtlaboratoriet på Institutionen för Mark och Miljö /SLU söker en extra person för arbete under sommaren. Att arbeta på mark-och växtlaboratoriet innebär framför allt följande uppgifter:


• Beredning (torkning, malning, siktning) av jord- och växtprov
• Invägning av jord- och växtprov för kommande analyser
• Extraktion och uppslutning för efterföljande kemisk analys
• Kemiska analyser som t ex pH-mätning, titrering etc

Kvalifikationer:
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Meriterande är om du tidigare har arbetat på laboratorium.

Det är viktigt att du är noggrann, kan arbeta systematiskt och prioritera bland dina uppgifter.

Placering:
Uppsala, Ultuna

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning under perioden fr o m 2021-06-01 t o m 2021-08-30 med möjlighet till förlängning

Omfattning:
100%

Tillträde:
2021-06-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-05-30.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Fältkontrollant/handläggare

Ansök    Feb 16    Länsstyrelsen i Uppsala län    Agronom
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få ge... Visa mer
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få genomslag och samordnar olika samhällsintressen samt främjar samverkan mellan olika aktörer i länet. Vi ger bidrag och stöd till olika verksamheter och ser till att lagar och riktlinjer följs.

På länsstyrelsen i Uppsala län arbetar cirka 220 personer. Landshövdingen är chef för länsstyrelsen. Vi är en arbetsplats som präglas av kunskap, öppenhet och engagemang.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en medarbetare som ska arbeta med fältkontroller av jordbrukets EU-stöd samt handläggning av jordbrukets EU-stöd. Arbetsuppgifterna utgörs av handläggning av SAM-ansökningar i Jordbruksverkets datasystem samt att i fält verifiera de uppgifter som lantbrukaren har lämnat i sin SAM-ansökan. I tjänsten ingår även telefonsupport och kundtjänst till länets lantbrukare. Mer specifikt innebär kontrollarbetet att man i fält mäter upp arealer, kontrollerar vilka grödor som finns samt att villkoren för de olika stöden är uppfyllda. Eventuellt kan det bli aktuellt att kontrollera uppgifter som finns registrerade i de centrala djurdatabaserna. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar både fältbesök och kontorsarbete. Övrigt förekommande arbetsuppgifter inom enheten ingår i arbetet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av arealkontroller. Har du erfarenhet av arbete med tvärvillkorskontroller eller registerkontroller av djur är det meriterande. Meriterande är även erfarenhet av handläggning av jordbrukarstöd i Jordbruksverkets IT-system Jorden under pågående landsbygdsprogram. Du har goda datorkunskaper, är analytisk, noggrann, utåtriktad och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du har grundläggande kunskap om lantbruk. Avgörande är dina personliga egenskaper, det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är drivande och effektiv samt har en positiv inställning till arbetsuppgifterna. I kontakt med lantbrukare och myndigheter företräder du Länsstyrelsen på ett förtroendeingivande sätt. B-körkort krävs för tjänsten.

ÖVRIGT
Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Läs mer på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Forskningsassistent markanvändningsindikatorer, Energi och teknik

Ansök    Maj 7    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
Energi och teknik  Institutionen för energi och teknik (ET) vid mark, vatten och miljöcentrum (MVM) erbjuder en stimulerande och tvärvetenskaplig forskningsmiljö med såväl nationellt som internationellt fokus. Vi är bland de ledande institutionerna i landet när det gäller analys av system för produktion av näringskretslopp, mat, biomaterial och bioenergi med livscykelanalys. Arbetsuppgifter: Vi söker en person intresserad av jordbrukets produktionssystem ... Visa mer
Energi och teknik 
Institutionen för energi och teknik (ET) vid mark, vatten och miljöcentrum (MVM) erbjuder en stimulerande och tvärvetenskaplig forskningsmiljö med såväl nationellt som internationellt fokus. Vi är bland de ledande institutionerna i landet när det gäller analys av system för produktion av näringskretslopp, mat, biomaterial och bioenergi med livscykelanalys.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en person intresserad av jordbrukets produktionssystem som kan arbeta i ett projekt med att ta fram indikatorer för svensk mjölkproduktion och dess förändring över tid. Fokus ligger på markanvändning och miljöpåverkan kopplad till denna. Arbetet innebär bland annat att sammanställa data från statistik, databaser, litteratur etc.

Kvalifikationer:
Vi söker en civilingenjör, agronom eller motsvarande med:


• god kunskap om markanvändning och miljöeffekter kopplade till dessa
• god kunskap om metoder för miljösystemanalys av landbaserad produktionssystem med fokus på indikatorutveckling
• intresse för användning av geospatial data och GIS

Tvärvetenskaplig bakgrund med anknytning till hållbar samhällsutveckling och ekonomi är meriterande. Vidare kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet och förmågor såsom analytisk förmåga, samarbetsförmåga samt dokumenterad förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 6 månader med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-05-21.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Fältkontrollant/handläggare tidsbegränsad

Ansök    Feb 16    Länsstyrelsen i Uppsala län    Agronom
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få ge... Visa mer
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få genomslag och samordnar olika samhällsintressen samt främjar samverkan mellan olika aktörer i länet. Vi ger bidrag och stöd till olika verksamheter och ser till att lagar och riktlinjer följs.

På länsstyrelsen i Uppsala län arbetar cirka 220 personer. Landshövdingen är chef för länsstyrelsen. Vi är en arbetsplats som präglas av kunskap, öppenhet och engagemang.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker medarbetare som ska arbeta med fältkontroller av jordbrukets EU-stöd samt handläggning av jordbrukets EU-stöd. Arbetsuppgifterna utgörs av handläggning av SAM-ansökningar i Jordbruksverkets datasystem samt att i fält verifiera de uppgifter som lantbrukaren har lämnat i sin SAM-ansökan. I tjänsten ingår även telefonsupport och kundtjänst till länets lantbrukare. Mer specifikt innebär kontrollarbetet att man i fält mäter upp arealer, kontrollerar vilka grödor som finns samt att villkoren för de olika stöden är uppfyllda. Eventuellt kan det bli aktuellt att kontrollera uppgifter som finns registrerade i de centrala djurdatabaserna. Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar både fältbesök och kontorsarbete. Övrigt förekommande arbetsuppgifter inom enheten ingår i arbetet.

KVALIFIKATIONER
Det är meriterande om du har erfarenhet av arealkontroller, arbete med tvärvillkorskontroller eller registerkontroller av djur. Meriterande är även erfarenhet av handläggning av jordbrukarstöd i Jordbruksverkets IT-system Jorden under pågående landsbygdsprogram. Du har goda datorkunskaper, är analytisk, noggrann, utåtriktad och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du har grundläggande kunskap om lantbruk.

Avgörande är dina personliga egenskaper, det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är drivande och effektiv samt har en positiv inställning till arbetsuppgifterna. I kontakt med lantbrukare och myndigheter företräder du Länsstyrelsen på ett förtroendeingivande sätt. B-körkort krävs för tjänsten.

ÖVRIGT
Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Läs mer på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Rådgivare naturvård till Mellansverige

Ansök    Jan 27    Hs Konsult AB    Agronom
Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande, varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tillsammans med drivna kollegor kommer du att vara med och utveckla vår rådgivning till lantbruksföretag. Hos oss kan du göra skillnad för svenskt lantbruk! Vill du bli del av ett av Sveriges vassaste rådgivningsteam inom skog- och lantbruk? Vi söker nya medarbetare då vi ser en ökad efterfrågan på vår naturvårdsrådgivning. Hos oss kommer du att ingå i ett team m... Visa mer
Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande, varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tillsammans med drivna kollegor kommer du att vara med och utveckla vår rådgivning till lantbruksföretag. Hos oss kan du göra skillnad för svenskt lantbruk!
Vill du bli del av ett av Sveriges vassaste rådgivningsteam inom skog- och lantbruk? Vi söker nya medarbetare då vi ser en ökad efterfrågan på vår naturvårdsrådgivning. Hos oss kommer du att ingå i ett team med flera rådgivare inom miljöområdet men du har även stöd från kollegor inom andra ämnesområden som lantbruksdjur och växtodling.
Tillsammans med nyfikna kollegor kommer du att vara med och utveckla och sprida kunskap om biologisk mångfald i odlingslandskapet och dess betydelse för lönsamheten. Du kommer huvudsakligen att jobba med enskild rådgivning samt driva projekt för exempelvis kommuner och andra myndigheter.Det finns också stora möjligheter att utforma tjänsten efter din kompetens och dina intressen., I arbetet ingår även att skriva artiklar och nyhetsbrev samt arrangera kurser och kundträffar. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid.
Kvalifikationer
• Har adekvat utbildning för tjänsten (agronom, lantmästare, biolog m.fl.).
• Är intresserad av eller har kunskap om lantbruk.
• Är väl insatt i biologisk mångfald i odlingslandskapet
• Stimuleras av rådgivarrollen med eget resultatansvar.
Placeringsort: Uppsala, Örebro, Strängnäs, Nyköping, Borlänge, Storvik, Bollnäs eller Västerås
För mer information:
Affärsområdeschef: Björn Järpemo, 070-236 25 45
Facklig kontaktperson Naturvetarna: Anders Ericsson 070-562 02 71
Ansökningar med personligt brev och CV vill vi ha senast 15 februari 2021. Intervjuer kommer att ske löpande och anställning kan bli aktuell innan ansökningstidens slut.
Ansökningshandlingarna skickar du till: [email protected]
Märk ditt mail med ”Rådgivare naturvård HS Konsult AB samt önskad stationeringsort”.
Hushållningssällskapet har i 200 år erbjudit oberoende rådgivning inom de gröna näringarna, och det gör vi fortfarande. Vi bedriver konsultverksamhet inom flertalet olika områden samt fältförsök och forskning inom framförallt växtodling. Idag är vi cirka 60 medarbetare vid kontoren i Uppsala, Nyköping, Strängnäs, Örebro, Kumla, Västerås, Storvik, Borlänge och Bollnäs. Visa mindre

Miljörådgivare vatten till mellansverige

Ansök    Jan 27    Hs Konsult AB    Agronom
Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande, varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tillsammans med drivna kollegor kommer du att vara med och utveckla vår miljörådgivningstjänst till lantbruksföretag. Hos oss kan du göra skillnad för svenskt lantbruk! Vill du bli del av ett av Sveriges vassaste rådgivningsteam? Vi söker nya medarbetare då vi ser en ökad efterfrågan på vår vattenrådgivning. Hos oss kommer du att ingå i ett team med flera rådgiva... Visa mer
Vi erbjuder en flexibel arbetsplats med spännande, varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tillsammans med drivna kollegor kommer du att vara med och utveckla vår miljörådgivningstjänst till lantbruksföretag. Hos oss kan du göra skillnad för svenskt lantbruk!
Vill du bli del av ett av Sveriges vassaste rådgivningsteam? Vi söker nya medarbetare då vi ser en ökad efterfrågan på vår vattenrådgivning. Hos oss kommer du att ingå i ett team med flera rådgivare inom miljöområdet men du har även stöd från kollegor inom andra ämnesområden som lantbruksdjur och växtodling.
Tillsammans med nyfikna kollegor kommer du att vara med och utveckla vår vattenvårdsrådgivning framförallt till lantbruksföretag. Du kommer huvudsakligen jobba med enskild rådgivning driva vattenvårdsprojekt, exempelvis för dikningsföretag och våtmarker, som i ett led i företagets strävan att tillhandahålla oberoende kunskap för utveckling och förbättrad lönsamhet i de gröna näringarna. I arbetet ingår även att skriva artiklar och nyhetsbrev samt arrangera kurser och kundträffar. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal och tjänsten är på heltid.
Kvalifikationer
• Har adekvat utbildning för tjänsten (agronom, limnolog, biolog m.fl.).
• Är insatt i modernt lantbruk.
• Är väl insatt i miljö/vattenlagsstiftningen.
• Stimuleras av rådgivarrollen med eget resultatansvar.
Det är meriterande med tidigare erfarenhet av GIS samt av arbete med dikningsföretag och markavvattningsfrågor.
Placeringsort: Uppsala, Örebro, Strängnäs, Nyköping, Västerås, Storvik, Borlänge eller Bollnäs
För mer information:
Affärsområdeschef Björn Järpemo, 070-236 25 45
Facklig kontaktperson: Anders Ericsson 070-562 02 71
Ansökningar med personligt brev och CV senast den 15 februari 2021. Intervjuer kommer att ske löpande och anställning kan bli aktuell innan ansökningstidens slut.
Ansökningshandlingarna skickar du till: [email protected]
Märk ditt mail med ”Miljörådgivare Vatten HS Konsult AB samt önskad stationeringsort”.
Hushållningssällskapet har i 200 år erbjudit oberoende rådgivning inom de gröna näringarna, och det gör vi fortfarande. Vi bedriver konsultverksamhet inom flertalet olika områden, fältförsök och forskning inom framförallt växtodling. Idag är vi cirka 60 medarbetare vid kontoren i Uppsala, Nyköping, Strängnäs, Örebro, Kumla, Västerås, Storvik, Borlänge och Bollnäs Visa mindre

Växtodlingsrådgivare

Ansök    Jan 27    Hs Konsult AB    Agronom
Vill du bli del av ett av Sveriges vassaste rådgivarteam inom lantbruk? Vi söker förstärkning till vår växtodlingsgrupp. Du som söker har adekvat erfarenhet och kommer att ingå i ett arbetslag med kompetens inom växtodling, lantbruksdjur, fältförsök, forskning och utveckling, miljö och naturvård, bygg och energi, ekonomi, skog samt mat och hälsa. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att bedriva rådgivning i fält samt vara ett bollplank när kunderna drar up... Visa mer
Vill du bli del av ett av Sveriges vassaste rådgivarteam inom lantbruk? Vi söker förstärkning till vår växtodlingsgrupp. Du som söker har adekvat erfarenhet och kommer att ingå i ett arbetslag med kompetens inom växtodling, lantbruksdjur, fältförsök, forskning och utveckling, miljö och naturvård, bygg och energi, ekonomi, skog samt mat och hälsa.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att bedriva rådgivning i fält samt vara ett bollplank när kunderna drar upp riktlinjerna för sin växtodling. I arbetet ingår även att upprätta SAM-ansökningar, skriva artiklar och nyhetsbrev samt arrangerar kurser och kundträffar.
Vi vill att du som söker:
Har adekvat utbildning för tjänsten (agronom, lantmästare eller motsvarande) med inriktning mot växtodling
Har arbetslivserfarenhet inom lantbruk
Har erfarenhet av enskild rådgivning till lantbruksföretag
Stimuleras av rådgivarrollen med eget resultatansvar

Placeringsort: Örebro
Välkommen med din ansökan!
För mer information:
Affärsområdeschef: Marie Lundberg 070-644 52 12
Samordnare växtodling: Anna Linnell 070-564 02 72
Facklig kontaktperson: Anders Ericsson 070-562 02 71

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal.
Ansökningar med personligt brev och CV vill vi ha senast 24 februari, 2021.
Intervjuer kommer att ske löpande och anställning kan bli aktuell innan ansökningstidens slut. Vi samarbetar med en rekryteringsfirma vid tillsättandet av tjänsten. Ansökningshandlingarna skickar du till: [email protected]
Märk ditt mail med ”Ditt namn Växtodling Örebro”.
HS Konsult AB säljer oberoende rådgivning till lantbruksföretag i Uppsala, Stockholm, Södermanland, Västmanland, Örebro, Gävleborg och Dalarnas län. Vi är 60 medarbetare på kontoren i Uppsala, Nyköping, Strängnäs, Örebro, Kumla, Västerås, Storvik och Arbrå. Utifrån vår gemensamma värdegrund baserad på kompetens, pålitlighet och förtroende arbetar vi tillsammans för utveckling och ökad lönsamhet inom de gröna näringarna. Visa mindre

Produktansvarig - Jord

Ansök    Nov 29    Econova Garden AB    Agronom
På Econova omvandlar vi problem till möjligheter och skapar samhällsmässiga vinster i form av återvinning, förnyelsebar energi, minskade transporter och grönare trädgårdar. Econova är en innovativ koncern som arbetar för en hållbar framtid. Vi baserar våra återvinningsmetoder på naturens egna processer såsom sol, vind och mikroliv. De återvunna produkterna säljer vi tillsammans med ett stort antal andra natur- och trädgårdsrelaterade produkter. Koncernen E... Visa mer
På Econova omvandlar vi problem till möjligheter och skapar samhällsmässiga vinster i form av återvinning, förnyelsebar energi, minskade transporter och grönare trädgårdar. Econova är en innovativ koncern som arbetar för en hållbar framtid. Vi baserar våra återvinningsmetoder på naturens egna processer såsom sol, vind och mikroliv. De återvunna produkterna säljer vi tillsammans med ett stort antal andra natur- och trädgårdsrelaterade produkter. Koncernen Econova omsätter idag ca 500 MSEK och har ca 120 anställda. Vårt huvudkontor finns i Åby utanför Norrköping. www.econova.se.
Vill du bli del av en koncern som arbetar för en hållbar framtid? Drivs du av ansvar och arbete med kvalitetsfrågor? Econova Garden AB söker en ny lagspelare! Vill du växa med oss?
Som produktansvarig Jord arbetar du med kvalitetsfrågor, framtagning av nya recepturer och blandningar. I rollen ingår att, vid behov, resa till våra egna samt samarbetspartners anläggningar för att kontrollera att våra jordprodukter håller hög kvalitet. Att klämma, känna och lukta samt kontrollera jordarnas struktur är en viktig del i vårt kvalitetsarbete!
Som Produktansvarig Jord ingår att regelbundet planera, ta prover och analysera provresultat samt komma med förslag på justeringar för hur pH, närings halter och siktkurvor stämmer med det som utlovats, både för säckade produkter och anläggningsjordar. Du har en viktig roll i att vara kunskapsbank för att minimera ogrästrycket i våra produkter.
Din profil
Vi ser gärna att du är utbildad agronom, lantmästare, hortonom eller trädgårdsingenjör. Du har kunskap inom jord och odling samt har förmåga att leverera produkter av hög kvalitet. Har du arbetat i någon form av affärsmässig roll inom lantbruks- eller jordbrukssidan, är det en merit. Du är en jordnära och social person som har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer, både internt och externt. Du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
Vad Du blir del av
Du kommer att arbeta nära produktspecialister, produktchefer och säljare i Skandinavien. Sälj- och Produktutveckling är en avdelning med dryga 20 medarbetare i Sverige och Danmark. Vi har ett tiotal jordaanläggningar i Närke, Värmland, Östergötland, Västergötland, Skåne och Småland. Det kommer att innebära resor i tjänsten. Du kommer tillhöra en avdelning och ett familjeägt miljöföretag som vill möjliggöra en grön vardag och en hållbar utveckling för så många som möjligt. Det här är en spännande och stimulerande roll i alla perspektiv.
Är du redo för nya utmaningar?
Varmt välkommen med din ansökan senast till [email protected] Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.
Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef: Jonas Wallin, [email protected] eller 070-752 39 72. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR-chef: Agnesa Citaku, [email protected] eller 072-184 99 30. Visa mindre

Forskningsassistent till växtodlingsförsök

Ansök    Sep 25    Sveriges Lantbruksuniversitet    Agronom
Energi och teknik Institutionen för energi och teknik (ET) vid mark, vatten och miljöcentrum (MVM) erbjuder en stimulerande och tvärvetenskaplig forskningsmiljö med såväl nationellt som internationellt fokus. Vi är bland de ledande institutionerna i landet när det gäller analys av system för produktion av optimala näringskretslopp, mat, biomaterial och bioenergi med livscykelanalys. Arbetsuppgifter: Vi söker efter en forskningsassistent som skall assistera... Visa mer
Energi och teknik
Institutionen för energi och teknik (ET) vid mark, vatten och miljöcentrum (MVM) erbjuder en stimulerande och
tvärvetenskaplig forskningsmiljö med såväl nationellt som internationellt fokus. Vi är bland de ledande institutionerna i landet när det gäller analys av system för produktion av optimala näringskretslopp, mat, biomaterial och bioenergi med livscykelanalys.
Arbetsuppgifter:
Vi söker efter en forskningsassistent som skall assistera vid ett växtodlingsförsök där rajgräs och basilika kommer att gödslas med gödselmedel producerade från avloppsfraktioner och matavfall från olika demonstrations-anläggningar i Europa. Syftet med projektet är att utvärdera gödselmedlen med avseende på skörd och med avseende på föroreningar som tex. tungmetaller. För att få veta mer om projektet besök vår hemsida project home page.

Arbetet innebär att planera och starta upp försöket, att sköta odlingen under försöket samt att skörda och analysera grödan. Du kommer att vara del av Kretsloppsteknikgruppen på SLU, vilken forskar på olika tekniker och processes för att sluta kretsloppet av näring mellan land och stad. Du kommer att jobba in nära samarbete med forskare som leder experimentet. 

Kvalifikationer:
Agronomexamen, alternativt student i senare delen av pågående studier Mark-växt programmet. Liknande utbildning som inkluderar växtbiologi, mark kemi, markvetenskap etc. är också fördelaktigt. Tidigare erfarenhet av växtodling är en fördel. Kommunikation på engelska eller svenska. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, såsom kommunikationsförmåga och förmåga till självständigt arbete. 

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 3 månader med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Tillträde så snart som möjligt.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-10-08.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Avdelningschef Fält

Ansök    Okt 13    Ls Jobbet AB    Agronom
Vi söker en visionär, modig och engagerad ledare som vill utveckla framtidens reproduktions- och serviceverksamhet. I Växa styr vi efter ledstjärnan ”Det ledande kunskapsföretaget” och söker dig som har viljan och förmågan att genom ditt ledarskap, tillsammans med oss, uppfylla vår ambition om Växa Sverige som drömarbetsgivaren. Växa Sveriges primära uppdrag är att höja mjölk- och köttföretagens konkurrenskraft genom att bidra till goda förutsättningar f... Visa mer
Vi söker en visionär, modig och engagerad ledare som vill utveckla framtidens reproduktions- och serviceverksamhet. I Växa styr vi efter ledstjärnan ”Det ledande kunskapsföretaget” och söker dig som har viljan och förmågan att genom ditt ledarskap, tillsammans med oss, uppfylla vår ambition om Växa Sverige som drömarbetsgivaren.
Växa Sveriges primära uppdrag är att höja mjölk- och köttföretagens konkurrenskraft genom att bidra till goda förutsättningar för lönsamhet i produktionen så att långsiktigt hållbara lantbruksföretag skapas.
Vi erbjuder en spännande tjänst där:
Agendan är hållbarhet för djur, människor, miljö och ekonomi. Glädje, positivt bemötande och bra relationer styr dagen.
Du medverkar i livsmedelskedjan med stöd till primärproducenten
Du leder en avdelning med kunniga och engagerade medarbetare som brinner för kor och kunder
Du jobbar med ett starkt eget team av regionchefer och med inspirerande chefskollegor som tillsammans med dig utvecklar Växa till ”Det Ledande Kunskapsföretaget”
Du kan nyttja flexibiliteten mellan att arbeta digitalt och att vara på plats för att lyfta ditt ledarskap och styrka laget
Uppgifter och ansvar:
Du är ytterst ansvarig för det samlade verksamhets-, budget- och försäljningsarbetet samt utveckling av avdelningen
Du har övergripande personalansvar med ansvar för kompetensutveckling och kompetensförsörjning
Du håller kontakt med myndigheter och intressenter inom den gröna näringen samt representerar Växa Sverige i olika sammanhang
Du driver, samordnar och arbetar proaktivt i linje med vår vision, värdegrund och strategi
Som avdelningschef ingår du i Växa Sveriges ledningsgrupp
Om avdelningen Fält
Avdelningen har ca 110 medarbetare (husdjurstekniker och fruktsamhetsrådgivare) och erbjuder ett stort utbud av kundanpassade produkter där många har fokus på fruktsamheten på gården. Här ingår till exempel assistentsemin, fruktsamhetsrådgivning och -service, embryoservice och hjälp vid provmjölkning. Avdelningen har försäljningsansvar för SenseHub (elektroniskt övervakningssystem) som hjälper kunden förbättra fruktsamhet och hälsa i sin besättning och för Växa Sveriges Webbshop Växshop, där vi erbjuder våra medlemmar ett stort urval av förnödenheter.
Din profil
Agronom, Lantmästare eller motsvarande akademisk utbildning.
Ledarskapsutbildning och erfarenhet av personalledning
Erfarenhet av den gröna näringen samt sälj- och affärsutveckling
Personliga egenskaper
Som person är du mål och resultatinriktad. Du är nytänkande, lösningsorienterad och affärsmässig i din attityd samt ser möjligheter i förändring med förmåga att coacha, och engagera andra på ett öppet och team-inriktat sätt. Förväntningar på Växas ledarteam är att vi ska vara: strategiska, modiga, visionära samt kommunicerande, motiverande och inspirerande.
Omfattning och placeringsort:
Tjänsten är på heltid, tillsvidare och placeringsort kan diskuteras. Du kommer arbeta över hela Sverige, men vi ser gärna att du utgår från någon av följande orter där vi har kontor: Umeå, Östersund, Bollnäs, Uppsala, Örebro, Falköping, Linköping, Kalmar, Eksjö, Ingelstad eller Falkenberg
Ansök senast 2020-11-08
Vi arbetar löpande med urvalet och välkomnar din ansökan så snart som möjligt, tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Dorit Greve 070-534 02 24, [email protected] .
Nilla Henning Facklig förtroendeman för Naturvetarna, emejl [email protected]
Bertil Månsson Facklig förtroendeman för Unionen, emejl [email protected]


Om arbetsgivaren - Växa Sverige
Växa Sverige är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag för lantbruksföretagare, flertalet inom mjölk- och köttproduktion. Hållbarhet och konkurrenskraft är centrala begrepp i vår verksamhet, och företagen som är våra kunder står för klimatsmart produktion, god djurhälsa och låg användning av antibiotika. Vår vision är att bidra till ökad konkurrenskraft hos våra kunder genom de tjänster, verktyg och den service vi säljer. Vi är landets största husdjursförening, och omsätter drygt 400 Mkr. Hos oss jobbar cirka 500 anställda fördelade på 27 driftsplatser över i stort sett hela landet. Som ett ledande kunskapsföretag i branschen värderas kompetens högt hos oss, tillsammans med arbetsglädje, affärsmässighet och initiativrikedom. Visa mindre

Försökstekniker till Lövsta fältforskningsstation

Ansök    Jan 27    Sveriges lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för växtproduktionsekologi bildar tillsammans med institutionen för ekologi en inspirerande forskningsmiljö i Ekologicentrum i Uppsala. Vi utbildar och forskar om växter för livsmedel, foder och energi. Forskningen och undervisningen har en produktionsinriktad karaktär med fokus på jordbruksmarkens växtbestånd och samspelet med omgivande miljö och system. I forskningen undersöks hur olika produktionsmetoder, odlingsmiljöer och -system påverka... Visa mer
Institutionen för växtproduktionsekologi bildar tillsammans med institutionen för ekologi en inspirerande forskningsmiljö i Ekologicentrum i Uppsala. Vi utbildar och forskar om växter för livsmedel, foder och energi. Forskningen och undervisningen har en produktionsinriktad karaktär med fokus på jordbruksmarkens växtbestånd och samspelet med omgivande miljö och system. I forskningen undersöks hur olika produktionsmetoder, odlingsmiljöer och -system påverkar avkastning och andra ekosystemtjänster, samt produktkvalitet och omgivande miljö. Vi undervisar om växtproduktion, växtekologi, ogräsbiologi och växtodlingssystem i ett ekologiskt hållbarhetsperspektiv.

Institutionen för växtproduktionsekologi
Vill du bidra till utvecklingen av svenskt lantbruk genom att vara med och testa jordbrukets frågeställningar i fältförsök? Tycker du om att lösa problem och är du serviceinriktad? Då kan denna tjänst vid SLU i Uppsala vara något för just dig. Under de senaste åren har vi gjort stora investeringar i ny teknik, och nu söker vi en försökstekniker som kan bidra till att utveckla verksamheten ytterligare. Tillsammans med kollegor kommer du att genomföra forskningsinriktade specialförsök, långliggande odlingssystem-, bördighets- och jordbearbetningsförsök, samt provning av nytt förädlingsmaterial av vall, stråsäd och andra grödor under fältmässiga förhållanden.

Arbetsuppgifter:
Medverkan i planering, organisation samt genomförande av fältförsök. Bidra till att finna lösningar på problem som kan uppstå när teoretiska frågeställningar ska undersökas under fältmässiga förhållanden.

Under växtodlingssäsong sker arbetet till stor del i fält. Arbetsuppgifterna omfattar då främst genomförande av praktiska moment kopplade till försöken. Viktiga arbetsmoment är till exempel graderingar av gröda, sjukdomar, ogräs och insekter, provtagning av jord och växtmaterial, samt relevanta odlingsåtgärder.

Du kommer som försökstekniker också att arbeta med dokumentation och uppföljning av försök via datasystem, handledning av studenter, enklare mätningar i laboratoriet, sortering och vägning av jord och växtmaterial, visst tekniskt underhåll. Arbetet kan medföra oregelbundna arbetstider, samt övertidsarbete under odlingssäsongen.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som:


• är intresserad av forskning och utveckling.
• gärna har ett nära samarbete med forskare, företag och studenter.
• vill jobba praktiskt på en jordbruksinriktad försöksstation.
• trivs med att arbeta utomhus.
• kan jobba självständigt.
• är noggrann.

Du bör ha utbildning till lantmästare, agronom, eller annan relevant examen som arbetsgivaren bedöms som likvärdig och erfarenhet.

Det krävs att du:

har god praktisk kunskap om svensk växtodling.


• har datorvana.
• behärskar svenska i tal och skrift.
• innehar B-körkort.

Erfarenhet av arbete med fältförsök är meriterande, liksom erfarenhet av växtodlingsrådgivning, innehav av sprutcertifikat och BE-körkort. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper, såsom samarbetsförmåga, noggrannhet och självständighet.

Placering:
Lövsta fältforskningsstation utanför Uppsala, vid institutionen för växtproduktionsekologi.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar 6 mån provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-02-24.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

För dig som vill jobba i Växa Sverige - Gör en spontanansökan!

Ansök    Maj 19    Ls Jobbet AB    Agronom
Om vi inte har tjänsten som passar dig utannonserad men du ändå vill jobba hos Växa Sverige, gör en intresseanmälan! Vi söker alltid talanger och ser alltid igenom inkomna intresseanmälningar när vi söker folk! Vi söker dig som brinner för svenskt lantbruk och vill vara en del av Växa Sveriges team av kompetenta och engagerade medarbetare. Hos oss får du en individuell kompetensplan, ett gediget introduktionsprogram och en mentor som stöttar dig när du är ... Visa mer
Om vi inte har tjänsten som passar dig utannonserad men du ändå vill jobba hos Växa Sverige, gör en intresseanmälan! Vi söker alltid talanger och ser alltid igenom inkomna intresseanmälningar när vi söker folk!
Vi söker dig som brinner för svenskt lantbruk och vill vara en del av Växa Sveriges team av kompetenta och engagerade medarbetare. Hos oss får du en individuell kompetensplan, ett gediget introduktionsprogram och en mentor som stöttar dig när du är ny.
Vi tror att du är utbildad Agronom, Lantmästare Agrotekniker, Byggingenjör, Husdjurstekniker, Veterinär, har Naturbruksgymnasium med påbyggnadskurser eller har praktisk erfarenhet av mjölk- och köttproduktion.
Oavsett vilken yrkesroll du har hos oss kommer du att ha kontinuerlig kontakt med andra människor och vi ser därför att du behöver goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift. B-körkort är ett krav.
Våra driftplatser
Vi har driftplatser på följande orter:
Bollnäs, Borlänge, Bredaryd, Eksjö, Eskilstuna, Falkenberg, Falköping, Flen, Färjestaden, Ingelstad, Kalmar, Kil, Laholm, Lilla Böslid, Linköping, Lövsta, Piteå, Röbäcksdalen, Stockholm, Söderköping, Töreboda, Uppsala, Vimmerby, Vänersborg, Ånäset, Örebro och Östersund
Vad kan jag jobba med på Växa Sverige?
Nedan finns en kort beskrivning av de tjänster vi ofta rekryterar.
Avelsrådgivare I arbetsuppgifterna ingår bland annat försäljning av rådgivning och doser, exteriörbedömning, avelsstrategier och avelsplaner. Du arrangerar kundträffar, studieresor och medverkar i utbildningar.
Avelssäljare Du brinner för att göra affärer och har ett stort intresse för människor. Ditt jobb blir att sälja doser och andra avelstjänster till både kött- och mjölkföretag.
Byggrådgivare Arbetet är mångsidigt och innefattar allt från tidiga skisser, förprövningsunderlag och kostnadsberäkningar till förfrågningsunderlag samt byggstyrning.
Djurhälsoveterinär I arbetsuppgifterna ingår rådgivning om förebyggande djurhälsa, bland annat inom Hälsopaket mjölk och ViLA. Du ansvarar för utbildningar både för lantbrukare och Växa Sveriges personal samt har tillsyn över husdjurstekniker och djurägarseminörer.
Husdjurstekniker Som husdjurstekniker arbetar du främst med fruktsamhetsarbete och service till våra kunder. Hos Växa Sverige finns det goda möjligheter för dig att utvecklas och specialisera dig inom till exempel robotprovmjölkning och ultraljudsundersökningar.
Lantbruksavbytare I arbetsuppgifterna ingår traditionell djurskötsel. Om du är rätt person har du stora möjligheter att påverka ditt arbete efter intresse och erfarenhet.
Produktionsrådgivare Som produktionsrådgivare arbetar du aktivt med utveckling av lantbruksföretag med mjölk- och köttproduktion. Vårt uppdrag är att tillhandahålla rådgivningstjänster inom utfodring och foderplanering, foderproduktion, produktionsekonomi, djurvälfärd och management.
Växtodlingsrådgivare Arbetet är mångsidigt och innefattar allt från växtodlingsplanering, fältbesök, att skriva växtodlingsbrev till projektledning och att anordna kurser samt fältvandringar.
Annat viktigt att veta
Eftersom det här är en intresseanmälan kommer du inte få någon löpande återkoppling. Vi kommer ta kontakt med dig när vi har en tjänst som vi tror matchar din profil.


Om arbetsgivaren - Växa Sverige
Växa Sverige är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag för lantbruksföretagare, flertalet inom mjölk- och köttproduktion. Hållbarhet och konkurrenskraft är centrala begrepp i vår verksamhet, och företagen som är våra kunder står för klimatsmart produktion, god djurhälsa och låg användning av antibiotika. Vår vision är att bidra till ökad konkurrenskraft hos våra kunder genom de tjänster, verktyg och den service vi säljer. Vi är landets största husdjursförening, och omsätter drygt 400 Mkr. Hos oss jobbar cirka 500 anställda fördelade på 27 driftsplatser över i stort sett hela landet. Som ett ledande kunskapsföretag i branschen värderas kompetens högt hos oss, tillsammans med arbetsglädje, affärsmässighet och initiativrikedom. Visa mindre

Växa Sverige söker en medarbetare till Kundsupport!

Ansök    Apr 27    Ls Jobbet AB    Agronom
Vi behöver förstärka vårt kundsupportteam med en engagerad kollega. Tillsammans med ett kunnigt och engagerat team kommer du att ta ansvar för att ständigt utveckla, förbättra och ge kunderna bästa service! Supportens uppdrag innebär att stödja våra interna och externa användare med Växas program och applikationer. Du kommer att arbeta brett med många olika typer av ärenden. Utöver support kan det bli aktuell att delta i interna projekt eller hjälpa till ... Visa mer
Vi behöver förstärka vårt kundsupportteam med en engagerad kollega.
Tillsammans med ett kunnigt och engagerat team kommer du att ta ansvar för att ständigt utveckla, förbättra och ge kunderna bästa service! Supportens uppdrag innebär att stödja våra interna och externa användare med Växas program och applikationer. Du kommer att arbeta brett med många olika typer av ärenden. Utöver support kan det bli aktuell att delta i interna projekt eller hjälpa till med utredningar – helt enkelt en varierande vardag tillsammans med dina kollegor. Våra kundkontakter sker mestadels via telefon och e-post. Vi har öppet vardagar kl.7.30-16.00.
Vem är du?
Du har stort intresse för vår bransch. Du är självgående och har förmåga att själv strukturera ditt arbete. Du är pedagogisk, tålmodig och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du har en ödmjuk framtoning, brinner för att skapa kundnytta och är affärsmässig i ditt arbete. Du är nyfiken och söker aktivt den information du behöver för att lyckas i din roll med att ge den bästa möjliga service. Du är en lagspelare och strävar ständigt efter att utveckla dig själv, teamet och dess förutsättningar. Det är naturligt för dig och du inser vikten av att bidra med positiv energi till teamet dagligen.
Kompetenskrav:
Kunskap inom mjölk- eller köttproduktion
Du är lantmästare eller husdjuragronom eller har motsvarande arbetslivserfarenhet
1-4 års erfarenhet av kundrelationer/kundkontakt.
Det är meriterande om du har erfarenhet av Växas program så som IndividRAM, MinGård, KKPC m.fl. Även andra verktyg så som CRM, Outlook & Teams.
Vi förutsätter att du har god datorvana samt god social kompetens

Känner du igen dig i beskrivningen? – Sök tjänsten och bli en del av vårt team!
Ansökan
Ansök redan idag! Rekryteringen startar nu. Urval och intervjuer sker löpande med tillträde enligt överenskommelse.
Omfattning och placeringsort
Heltid och tillsvidare med placering främst i Eskilstuna eller någon annan av Växas driftplatser i närheten så som Örebro, Flen, Stockholm eller Uppsala. Lön enligt överenskommelse.
Kontakt
IT-Enhetschef: Armina Avanes, [email protected], 070-280 66 64
Facklig kontakt Unionen: Alexander Svan, [email protected], 070-295 71 10
Akademikerna: Nilla Henning, [email protected], 010-471 05 37


Om arbetsgivaren - Växa Sverige
Växa Sverige är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag för lantbruksföretagare, flertalet inom mjölk- och köttproduktion. Hållbarhet och konkurrenskraft är centrala begrepp i vår verksamhet, och företagen som är våra kunder står för klimatsmart produktion, god djurhälsa och låg användning av antibiotika. Vår vision är att bidra till ökad konkurrenskraft hos våra kunder genom de tjänster, verktyg och den service vi säljer. Vi är landets största husdjursförening, och omsätter drygt 400 Mkr. Hos oss jobbar cirka 500 anställda fördelade på 27 driftsplatser över i stort sett hela landet. Som ett ledande kunskapsföretag i branschen värderas kompetens högt hos oss, tillsammans med arbetsglädje, affärsmässighet och initiativrikedom. Visa mindre

Byggrådgivare inom lantbruk

Ansök    Dec 20    Växa Sverige    Agronom
Vill du arbeta med planering av lantbrukets och landsbygdens byggnader?  Då har vi världens roligaste jobb för dig! Växa Sverige är en arbetsplats med stor samlad kunskap och du kommer att ingå i en expanderande grupp av fem erfarna byggrådgivare. Tillsammans med andra härliga kollegor inom bl a ekonomi samt mjölk- och nötköttsproduktion, kommer du att utveckla de svenska lantbruks- och landsbygdsföretagen.  Arbetet är mångsidigt och innefattar allt från t... Visa mer
Vill du arbeta med planering av lantbrukets och landsbygdens byggnader? 
Då har vi världens roligaste jobb för dig! Växa Sverige är en arbetsplats med stor samlad kunskap och du kommer att ingå i en expanderande grupp av fem erfarna byggrådgivare. Tillsammans med andra härliga kollegor inom bl a ekonomi samt mjölk- och nötköttsproduktion, kommer du att utveckla de svenska lantbruks- och landsbygdsföretagen. 
Arbetet är mångsidigt och innefattar allt från tidiga skisser, förprövningsunderlag och kostnadsberäkningar till förfrågningsunderlag samt byggstyrning. Det finns stora möjligheter att utforma tjänsten efter eget intresse inom t ex mekanisering, energi- och miljöfrågor eller arbetsmiljö.
Lämplig utbildning och erfarenhet
Agronom, lantmästare, byggingenjör eller motsvarande akademisk utbildning. Vi söker en person med stort engagemang och som tycker om att möta människor. Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och har god datorvana. B-körkort fordras. Arbetet är självständigt och flexibelt.
Meriterande
Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet och har arbetat som rådgivare eller säljare i lantbruks- eller byggbranschen. Har du även kunskap i AutoCAD eller annat ritprogram är det meriterande.
Omfattning och placeringsort
Heltid och tillsvidare med placering på Lilla Böslid/Halmstad eller något av Växa Sveriges större kontor i Sverige t ex Falköping, Kalmar, Linköping eller Uppsala. Se vxa.se för fler kontor. Lön enligt överenskommelse.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Verksamhetschef Bygg & Växtodling: Sara Lundberg 010-4710336, 070-8177591 eller rekryteringskonsult Sandra Sjöberg, 018-470 71 03.
Facklig kontaktperson: Susanne Bååth Jacobsson 010-4710337
Ansökan senast 2020-01-24
Varmt välkommen med din ansökan att bli en del av vårt engagerade team! 
Krav
Agronom, lantmästare, byggingenjör eller motsvarande akademisk utbildning
Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
Engelska, läsförståelse
God datorvana
B-körkort

Meriterande
Praktisk erfarenhet från djurhållning eller byggbranschen
Arbetat som rådgivare eller säljare inom lantbruks- eller byggbranschen
Kunskap i AutoCAD eller annat ritprogram

Växa Sverige är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag för lantbruksföretagare, flertalet inom mjölk- och köttproduktion. Hållbarhet och konkurrenskraft är centrala begrepp i vår verksamhet, och företagen som är våra kunder står för klimatsmart produktion, god djurhälsa och låg användning av antibiotika. Vår vision är att bidra till ökad konkurrenskraft hos våra kunder genom de tjänster, verktyg och den service vi säljer. Vi är landets största husdjursförening, och omsätter drygt 400 Mkr. Hos oss jobbar cirka 500 anställda fördelade på 27 driftsplatser över i stort sett hela landet. Som ett ledande kunskapsföretag i branschen värderas kompetens högt hos oss, tillsammans med arbetsglädje, affärsmässighet och initiativrikedom. Visa mindre

Forskare

Ansök    Nov 12    Sveriges lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för husdjurens miljö och hälsa Institutionen: Institutionen har ca 65 medarbetare i framförallt Skara, som ligger i Sveriges mest lantbruksdjurstäta område, samt även i Uppsala och Göteborg. Här arbetar agronomer, etologer, veterinärer, biologer, etiker samt teknisk och administrativ personal. Institutionen har ansvar för SLU Götala nöt- och lammköttsforskning, som ligger strax utanför Skara. Forskning: Institutionen är ansvarig för både gru... Visa mer
Institutionen för husdjurens miljö och hälsa
Institutionen: Institutionen har ca 65 medarbetare i framförallt Skara, som ligger i Sveriges mest lantbruksdjurstäta område, samt även i Uppsala och Göteborg. Här arbetar agronomer, etologer, veterinärer, biologer, etiker samt teknisk och administrativ personal. Institutionen har ansvar för SLU Götala nöt- och lammköttsforskning, som ligger strax utanför Skara.

Forskning: Institutionen är ansvarig för både grundforskning och tillämpad forskning inom husdjurens miljö och hälsa, etologi, djurskydd, djuretik, köttvetenskap, idisslarnutrition, lantbruksekonomi och djurproduktionssystem. Forskningen genomförs i samarbete med tex lantbruksnäring, myndigheter och andra lärosäten inom regionala, nationella och internationella nätverk.

Utbildning: Institutionen utbildar bland annat studenter på kandidat- och mastersnivå på etologi- och djurskyddsprogrammet, veterinärprogrammet, husdjursagronomprogrammet, sport- och sällskapsdjursprogrammet samt djursjukskötarprogrammet.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna kommer att bestå av forskning i projekt om djurvälfärd och hälsa hos grisar, samt undervisning på kandidat- och mastersnivå inkl. administration och fältbaserad undervisning på svenska och engelska. Även samverkan med samhälle och näringsliv ingår i arbetet.

Forskningen handlar om samspelet mellan djurmiljö, djurhälsa och djurbeteende hos f.f.a. grisar. Målsättningen är förbättrad djurhälsa, djurvälfärd och hållbarhet i djurproduktionen. Forskningen kommer att omfatta utformning och genomförande av forskningsstudier, inkl. datainsamling, statistisk analys av experimentella och epidemiologiska data,  sammanställning, bearbetning, analys av resultat, samt publicering och annan resultatförmedling till samhället i stort. Arbetet innefattar även utformning av forskningsansökningar samt administration av större forskningsprojekt i en nationell och internationell kontext.

Kvalifikationer:
Du som söker ska vara disputerad inom husdjursvetenskap, med inriktning på djurskydd och inhysning hos gris. Du ska ha erfarenhet av undervisning, inklusive gårdsbaserad undervisning. Meriterande är dokumenterad samverkan med intressenter inom lantbrukssektorn samt att du framgångsrikt sökt egna forskningsmedel.  Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Du ska också ha B-körkort.

Placering:
Uppsala

Anställningsform: 
Tidsbegränsad anställning 12 månader med möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 januari 2020 eller enligt överenskommelse

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-11-26.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Växtodlingsrådgivare sökes!

Ansök    Dec 20    Växa Sverige    Agronom
Vill du jobba för konkurrenskraft i det svenska lantbruket och driva växtodlingen framåt? Då har vi världens roligaste jobb för dig! Växa Sverige är en arbetsplats med stor samlad kunskap och du kommer att ingå i en expanderande grupp av sju erfarna växtodlingsrådgivare. Tillsammans med andra härliga kollegor inom bl a ekonomi samt mjölk- och nötköttsproduktion, kommer du att utveckla de svenska lantbruksföretagen.   Arbetet är mångsidigt och innefattar al... Visa mer
Vill du jobba för konkurrenskraft i det svenska lantbruket och driva växtodlingen framåt?
Då har vi världens roligaste jobb för dig! Växa Sverige är en arbetsplats med stor samlad kunskap och du kommer att ingå i en expanderande grupp av sju erfarna växtodlingsrådgivare. Tillsammans med andra härliga kollegor inom bl a ekonomi samt mjölk- och nötköttsproduktion, kommer du att utveckla de svenska lantbruksföretagen.  
Arbetet är mångsidigt och innefattar allt från växtodlingsplanering och fältbesök till projektledning. Du arbetar självständigt och det finns stora möjligheter att utforma tjänsten efter eget intresse. Du får gärna ha intresse för miljö, precisionsodling eller vattenfrågor.
Din profil
Agronom, lantmästare, hortonom eller motsvarande akademisk utbildning. Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift och har god datorvana. B-körkort fordras.
Vi söker en person som tycker det är roligt att möta människor, brinner för strategifrågor i växtodlingen och vill skapa bästa lönsamhet utifrån lantbrukarnas förutsättningar.
Meriterande
Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet från lantbruk och har arbetat som rådgivare eller säljare i branschen.
Omfattning och placeringsort
Heltid och tillsvidare med placering i Falkenberg eller Lilla Böslid/Halmstad. För erfarna rådgivare kan placering på något av Växa Sveriges större kontor i Sverige också vara aktuellt, t ex Falköping, Kalmar, Linköping eller Uppsala. Lön enligt överenskommelse.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Verksamhetschef Bygg och Växtodling: Sara Lundberg 010-4710336, 070-8177591 eller rekryteringskonsult Sandra Sjöberg, 018-470 71 03.
Facklig kontaktperson: Susanne Bååth Jacobsson 010-4710337
Ansök senast 2020-01-24
Varmt välkommen med din ansökan att bli en del av vårt engagerade team! 
Krav
Agronom, lantmästare, hortonom eller motsvarande akademisk utbildning
Vi söker en person med stort engagemang och förmåga att möta människor
Du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift
Engelska, läsförståelse
God datorvana
B-körkort

Meriterande
Praktiskt arbete inom växtodlingsproduktion
Arbetat som rådgivare eller säljare i branschen

Växa Sverige är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag för lantbruksföretagare, flertalet inom mjölk- och köttproduktion. Hållbarhet och konkurrenskraft är centrala begrepp i vår verksamhet, och företagen som är våra kunder står för klimatsmart produktion, god djurhälsa och låg användning av antibiotika. Vår vision är att bidra till ökad konkurrenskraft hos våra kunder genom de tjänster, verktyg och den service vi säljer. Vi är landets största husdjursförening, och omsätter drygt 400 Mkr. Hos oss jobbar cirka 500 anställda fördelade på 27 driftsplatser över i stort sett hela landet. Som ett ledande kunskapsföretag i branschen värderas kompetens högt hos oss, tillsammans med arbetsglädje, affärsmässighet och initiativrikedom. Visa mindre

Research Assistant in Nutrient Cycling

Ansök    Jul 9    Sveriges lantbruksuniversitet    Agronom
Department of Soil and Environment A temporary position as research assistant is available at the Department of Soil and Environment, Faculty of Natural Resources and Agricultural Sciences, SLU, Uppsala, Sweden. The Department is housed in the Soil-Water-Environment Centre and conducts research, environmental analysis and education for sustainable land use. Duties: We are looking for a research assistant in agricultural nutrient cycling with focus on the t... Visa mer
Department of Soil and Environment
A temporary position as research assistant is available at the Department of Soil and Environment, Faculty of Natural Resources and Agricultural Sciences, SLU, Uppsala, Sweden. The Department is housed in the Soil-Water-Environment Centre and conducts research, environmental analysis and education for sustainable land use.
Duties:
We are looking for a research assistant in agricultural nutrient cycling with focus on the turnover of organic manure, in particular farmyard manure. The project will centre on the development of pre-treatment methods of organic wastes to increase their nutrient-efficiency as valuable organic fertilizers and nutrient sources.

The work will include the production of new organic waste-based products including the evaluation of their stability as well as their fertilizing value. Studies will be carried out in the laboratory using incubation experiments and pot-trials in the greenhouse. Furthermore, it will involve both practical handling of soils and plants etc. as well as conducting chemical and microbiological analyses of soils.

Qualifications:
We are looking for someone who is interested in applied research, both working in the laboratory and in the greenhouse. Good analytical laboratory (e.g. N, P soil extractions) and practical skills in the greenhouse are therefore essential. You need to have bechelor degree at agronomy, soil science or related field. A master degree would be an advantage. Previous lab-experiences in the use of stable isotope techniques in relation to soil science is a merit. Moreover, we are looking for a person who is willing and has the ability to work in a team.

Place of work:
Uppsala

Form of employment:
Temporary employment, 6 months

Extent:
100%

Starting date:
As soon as possible.

Application:
We welcome your application no later than 2019-08-20, use the button below.

Academic union representatives:
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) develops the understanding and sustainable use and management of biological natural resources. The university ranks well internationally within its subject areas. SLU is a research-intensive university that also offers unique degree programmes in for example rural development and natural resource management, environmental economics, animal science and landscape architecture.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses in Alnarp, Umeå and Uppsala.

www.slu.se

SLU is an equal opportunity employer. Visa mindre

Regionchef till Fält, Region Mitt/Nord

Ansök    Sep 16    Jobbet.se/LS Jobbet AB    Agronom
Vi söker en driven, lösningsorienterad och engagerad chef som vill vara med och påverka och utveckla service och tjänster till Växa Sveriges kunder i mitten och norra Sverige. Du får en spännande roll där du kommer att leda ett lag av duktiga och engagerade medarbetare som arbetar med olika typer av service, semineringar och fruktsamhetsrådgivning, till främst nöt- och mjölkföretagare. Växa Sveriges primära uppdrag är att höja företagens konkurrenskra... Visa mer
Vi söker en driven, lösningsorienterad och engagerad chef som vill vara med och påverka och utveckla service och tjänster till Växa Sveriges kunder i mitten och norra Sverige. Du får en spännande roll där du kommer att leda ett lag av duktiga och engagerade medarbetare som arbetar med olika typer av service, semineringar och fruktsamhetsrådgivning, till främst nöt- och mjölkföretagare. Växa Sveriges primära uppdrag är att höja företagens konkurrenskraft genom att bidra till goda förutsättningar för ökad lönsamhet i produktionen, så att långsiktigt hållbara lantbruksföretag skapas. Vi gör det genom att erbjuda tjänster och service som spar tid och pengar till våra kunder.Vår goda kompetens och förmåga att analysera företagens direkta behov bidrar till utveckling i kundernas företag.Uppgifter och ansvar: Arbetet är självständigt och du ingår i teams av chefer, dels inom avdelning men också ett regionalt chefsteam som samverkar inom alla Växa Sveriges kompetenser. Där driver ni frågor tillsammans och stöttar varandra.Du har verksamhets- och budgetansvar och ska tillse att vi når uppsatta mål i affärsplanen. Du har direkt personalansvar för medarbetarna inom Avdelning Fälts i region Mitt/Nord som innebär att Du kommer leda våra husdjurstekniker och Fruktsamhetsrådgivare samt ansvara för deras utveckling och kompetensförsörjning. Du rapporterar direkt till avdelningschef och ingår i avdelningens chefsgrupp och i regionens chefsteam.Du utvecklar och säkerställer goda samarbeten i våra kundkontakter i Mitt/Nord och arbetar för en positiv affärsutveckling i hela Växa Sverige.Du driver, samordnar och arbetar proaktivt i linje med vår vision, värdegrund och strategi. Vi jobbar till stor del på distans, vilket medför utnyttjande av tillgänglig teknik men det innebär också att du behöver vara tillgänglig på fysiska möten på olika platser i landet. Det betyder att du får ett antal resdagar som en del i tjänsten. Till vår hjälp finns väl inarbetade verktyg och vi har ett stort basutbud av tjänster till våra kunder på gård och även på distans. Lämplig utbildning och erfarenhet Dokumenterad ledarerfarenhet, branschkunskap är meriterande. Gärna Agronom, Lantmästare eller annan akademisk utbildning.B- körkort fordras.Du kommunicerar fritt på svenska och engelska både i tal och skrift. Personliga egenskaper Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom egen drivkraft, engagemang och förmåga att möta och motivera andra människor samt vilja att bidra till lösningar och en positiv utveckling. Du har en god kommunikationsförmåga, är utåtriktad och flexibel. Omfattning och placeringsort Tjänsten omfattar heltid. Din chefstjänst kan komma att kombineras med andra uppdrag beroende av din bakgrund, intresse och din placering. Det kan vara ämnesansvar, alternativ produktansvar för någon eller några av våra produkter. Ledarskapet kommer dock vara det centrala. Vi satsar aktivt på chefsutveckling och din individuella utvecklingsplan utformar vi tillsammans. Vi är öppna för att diskutera placeringsort och erbjuder förmånsbil, sjukvårdsförsäkring och en coach som stöd i din personliga utveckling.Det geografiska området är mellersta Sverige från Sörmland-Närke och norrut. Vi har idag har kontor på flertalet platser i området men det är en fördel om du kan vara placerad i den nordliga delen, tillexempel Umeå eller Östersund.Har du frågor är du välkommen att kontakta Avdelningschef Birgitta Sjödin, 010-471 01 12. Facklig kontakter: Akademikerna, Jannica Kraft 010-471 03 08Unionen, Bertil Månsson 010- 471 05 36 Ansökan senast 2019-10-14 Skicka in din ansökan omgående rekryteringsprocessen påbörjars direktAnsökan önskar vi på svenska.Om arbetsgivarenVäxa Sverige är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag som utvecklar IT-lösningar för småföretagare verksamma i de gröna näringarna, flertalet inom mjölk- och köttproduktion. Hållbarhet och konkurrenskraft är centrala begrepp i vår verksamhet, och företagen som är våra kunder står för klimatsmart produktion, god djurhälsa och låg användning av antibiotika. Vår vision är att bidra till ökad konkurrenskraft hos våra kunder genom de tjänster, verktyg och den service vi säljer. Vi är landets största husdjursförening, och omsätter drygt 400 Mkr. Hos oss jobbar cirka 500 anställda fördelade på 27 driftsplatser över i stort sett hela landet. Som ett ledande kunskapsföretag i branschen värderas kompetens högt hos oss, tillsammans med arbetsglädje, affärsmässighet och initiativrikedom. Visa mindre

Växa Sverige söker ny kollega med intresse för genetik och Big Data!

Ansök    Nov 4    Jobbet.se/LS Jobbet AB    Agronom
Växa Sverige söker en ny kollega med utvecklingsansvar för våra produktions- och uppföljningsverktyg inom genetik och avel för nötkreatur. I tjänsten kommer du också att arbeta med beräkning av genetiska värden, som sedan används som urvalskriterier för djur att använda i avel. I tjänsten hos oss kommer du att: Leverera kvalitetssäkrat material till den regelbundna avelsvärderingen och säkerställa resultatet. Arbeta med kvalitetssäkring av de databaser och... Visa mer
Växa Sverige söker en ny kollega med utvecklingsansvar för våra produktions- och uppföljningsverktyg inom genetik och avel för nötkreatur. I tjänsten kommer du också att arbeta med beräkning av genetiska värden, som sedan används som urvalskriterier för djur att använda i avel.
I tjänsten hos oss kommer du att:
Leverera kvalitetssäkrat material till den regelbundna avelsvärderingen och säkerställa resultatet.
Arbeta med kvalitetssäkring av de databaser och datamaterial som ingår i avelsvärderingen.
Utveckla nya användningsområden för det omfattande data som finns i kodatabasen och andra datakällor.
Utveckla och förvalta våra avelsverktyg i samråd med användare.
Agera kravställare gentemot IT-utvecklare.
Ge användarstöd och råd till avelsverktygens användare.
Utifrån dina intressen och erfarenheter finns också möjlighet att delta i vårt utvecklingsarbete för att stärka det nordiska avelsarbetet eller att gå mer in på djupet i IT-utveckling och förvaltning.

Vi står inför en spännande period då avelsarbetet är i ständig utveckling och kundernas krav på avelsvärderingen hela tiden ökar.
Som vår nya kollega i Växa Sveriges avdelning Kunskap och Utveckling arbetar du aktivt med utveckling av lantbruksföretag med mjölk- och köttproduktion och du kommer ingå i ett team med olika kompetenser.
Lämplig utbildning och erfarenhet
Akademisk examen inom relevant område; agronom/husdjursvetenskap, IT, bioinformatik eller liknande. Vi tror att du har ett stort intresse för biologi och databashantering / programmering och gärna arbetslivserfarenhet från något av dessa områden. Kunskaper i programspråken och SAS är meriterande.
Som person är du noggrann och initiativrik. Du trivs med ett jobb som innehåller en blandning av kreativt nytänkande och en del arbetsuppgifter av mer rutinartad karaktär. Du har lätt för att skapa goda relationer och att samarbeta.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom egen drivkraft, stort engagemang och förmåga att möta människor. Arbetet är självständigt där du aktivt planerar och genomför dina arbetsuppgifter i samråd med chef och kollegor.
Omfattning och placeringsort 
Heltid och tillsvidare med placering på något av våra kontor i Uppsala eller Eskilstuna.
Lön enligt överenskommelse.
För mer information är du välkommen att kontakta 
Utvecklingschef Fredrik von Unge, [email protected]  070-298 11 95
Facklig kontaktperson: Jessica Stenvall, [email protected]  070-269 29 15
Ansökan senast 2019-12-15
Intervjuer kan komma att ske löpande.
 
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Doktorand , Teknologi

Ansök    Apr 29    Sveriges lantbruksuniversitet    Agronom
Energi och teknik Vi söker en forskarstuderande som kan jobba med att utveckla och analysera system för produktion av biomassa i ett helhets- och systemperspektiv. Miljöbelastningen, och framförallt klimateffekterna, vid produktion av biomassa har blivit en allt viktigare faktor vid planering av samhällets framtida system för försörjning med mat och energi. Fokus i arbetet är klimatpåverkan av system för odling av råvara för el- och värmeproduktion, men re... Visa mer
Energi och teknik
Vi söker en forskarstuderande som kan jobba med att utveckla och analysera system för produktion av biomassa i ett helhets- och systemperspektiv. Miljöbelastningen, och framförallt klimateffekterna, vid produktion av biomassa har blivit en allt viktigare faktor vid planering av samhällets framtida system för försörjning med mat och energi. Fokus i arbetet är klimatpåverkan av system för odling av råvara för el- och värmeproduktion, men resultaten är viktiga även för matproduktion.

Doktorandprojektet är del i ett större tvärvetenskapligt forskningsprojekt om produktion av förnybar energi med minimal miljöpåverkan. Institutionen för energi och teknik vid mark, vatten och miljöcentrum erbjuder en stimulerande och tvärvetenskaplig forskningsmiljö med såväl nationellt som internationellt fokus. Vi är bland de ledande institutionerna när det gäller analys av system för produktion av mat och bioenergi med livscykelanalys (LCA).

Vid institutionen för energi och teknik bedrivs forskning och utbildning med fokus på teknik och system för uthållig produktion av livsmedel och bioenergi, även inkluderande optimala näringskretslopp och logistiksystem. Inom metodområdet har vi stor kompetens i systemanalys inklusive miljösystemanalys och LCA, liksom i biometri. Doktorandutbildning är en viktig del av vår verksamhet.

Klimateffekter av biobaserade energisystem

Innehållsbeskrivning:
Tjänsten avser en anställning som forskarstuderande med sikte på i första hand licentiatexamen. Ämnesområdet för forskarstudierna omfattar kvantifiering av miljöeffekter av system för produktion av bioenergi. Speciellt avses att studera effekterna av förändringar i Albedo vid förändrad markanvändning.

Kvalifikationer:
Agronomexamen med naturresursinriktning eller motsvarande. Du ska ha väl dokumenterade kunskaper om utvecklingen av geografiska informationssystem (GIS) och tillämpningen av dessa vid analys av miljöeffektrelaterade frågeställningar. Kunskaper i svenska är meriterande. Du bör ha körkort giltigt i Sverige. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, såsom samarbetsförmåga, analytisk och problemlösande förmåga samt förmåga till självständigt arbete.

Placering:           
Uppsala

Försörjningsform:
Anställning som doktorand (2 års utbildning) 

Tillträde:
2019-08-01

Ansökan
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen senast den 2019-05-14.

För att vara behörig till utbildning på forskarnivå krävs avlagd examen på avancerad nivå eller minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå.

Urval bland de behöriga sökande baseras på: skriftlig ansökan inklusive meritförteckning; examensarbete; personliga referenser; tillräckliga kunskaper i engelska samt en intervju.

Observera att den/de sökande som blir kallade till intervju då ska lämna in vidimerade kopior av examensbevis och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, samt att de sökande som har utländskt medborgarskap också ska lämna in en vidimerad kopia av den sida i passet som innehåller foto och personinformation.

Läs mer om SLU:s forskarutbildning på www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Hushållningssällskapet söker företagsrådgivare inom lantbruksdjur

Ansök    Jul 2    HS Konsult AB    Agronom
Vill du bli del av ett av Sveriges vassaste rådgivarteam inom lantbruk? Vi behöver förstärka vårt team med en erfaren företagsrådgivare med inriktning lantbruksdjur i Dalarna/Gävleborg. HS Konsult AB bedriver oberoende rådgivning till lantbruksföretag i Mellansverige. Hos oss får du jobba på en flexibel arbetsplats med spännande, varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tillsammans med nyfikna kollegor kommer du att vara navet i verksamhetsutve1cklingen... Visa mer
Vill du bli del av ett av Sveriges vassaste rådgivarteam inom lantbruk? Vi behöver förstärka vårt team med en erfaren företagsrådgivare med inriktning lantbruksdjur i Dalarna/Gävleborg. HS Konsult AB bedriver oberoende rådgivning till lantbruksföretag i Mellansverige. Hos oss får du jobba på en flexibel arbetsplats med spännande, varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Tillsammans med nyfikna kollegor kommer du att vara navet i verksamhetsutve1cklingen inom de gröna näringarna i regionen.Som företagsrådgivare är du kundens självklara bollplank när det gäller utveckling av djurföretaget. Du kommer aktivt bidra till ökad lönsamhet i djurföretagen i området bland annat med fokus på produktionsekonomi och affärsutveckling. I ditt uppdrag ingår också att driva utvecklingen av vårt koncept HIR tillsammans med kollegor inom växtodling, skog och miljö. Du kommer också göra SAM-ansökningar, skriva artiklar och nyhetsbrev samt arrangera och delta i kurser och kundträffar. Vi vill att du som söker:Stimuleras av rådgivarrollen med eget resultatansvar.Har erfarenhet av lantbruksföretagande. Har adekvat utbildning för tjänsten (ekonom, agronom, lantmästare, eget företag m.fl.)Är intresserad av produktionsekonomi, grovfoder och djurproduktion.  Placeringsort: Storvik, Arbrå eller Dalarna Välkommen med din ansökan!För mer information:Affärsområdeschef: Victoria Thuillier 070- 236 25 45 Facklig kontaktperson: Sofie Eriksson 070-753 77 97Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetsplatsen omfattas av kollektivavtal.Ansökningar med personligt brev och CV vill vi ha senast 25 augusti, 2019 till [email protected] Märk ditt mail med ”Ditt namn Företagsrådgivare önskad placeringsort”. Intervjuer kommer att ske löpande och anställning kan bli aktuell innan ansökningstidens slut. Vi samarbetar med en rekryteringsfirma vid tillsättandet av tjänsten. HS Konsult AB säljer oberoende rådgivning till lantbruksföretag i Uppsala, Stockholm, Södermanland, Västmanland, Örebro, Gävleborg och Dalarnas län. Idag är vi ca 60 medarbetare vid kontoren i Uppsala, Nyköping, Strängnäs, Örebro, Kumla, Västerås, Storvik och Arbrå. Våra kompetensområden är växtodling, lantbruksdjur, fältförsök, forskning och utveckling, miljö och naturvård, bygg och energi, ekonomi, skog samt mat och hälsa. Utifrån vår gemensamma värdegrund baserad på förtroende, pålitlighet och kompetens arbetar vi tillsammans för utveckling och ökad lönsamhet inom de gröna näringarna. Visa mindre

Forskningsassistent Växtnäringshushållning i Jordbrukssystem

Ansök    Jul 9    Sveriges lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för mark och miljö lnstitutionen för mark och miljö utvecklar den vetenskapliga basen för uthållig markanvändning inom jord- och skogsbruk samt urbana miljöer. lnstitutionen har ca 130 medarbetare. Huvuddelen av verksamheten är placerad i Uppsala, men betydande verksamhet finns även i Skara. Arbetsuppgifter: Vi söker en forskningsassistent inom växtnäringshushållning i jordbrukssystem med fokus på organiska gödselmedel, särskilt stallgödsel. ... Visa mer
Institutionen för mark och miljö
lnstitutionen för mark och miljö utvecklar den vetenskapliga basen för uthållig markanvändning inom jord- och skogsbruk samt urbana miljöer. lnstitutionen har ca 130 medarbetare. Huvuddelen av verksamheten är placerad i Uppsala, men betydande verksamhet finns även i Skara.
Arbetsuppgifter:
Vi söker en forskningsassistent inom växtnäringshushållning i jordbrukssystem med fokus på organiska gödselmedel, särskilt stallgödsel. Det handlar bland annat om metoder att separera och behandla organiska gödselmedel för att förbattra utnyttjande av växtnäringsämnena i växtodlingen.
Du kommer att arbeta med framställning av olika gödselmedelfraktioner och utvärdera dem pa labb och i växthusförsök. Arbetet handlar både om praktiskt handhavande av jord och växter m.m. och om att genomföra markkemiska och mikrobiologiska analyser.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en magisterexamen i agronomi, markvetenskap eller närliggande område. Har du magisterexamen är det meriterande. Du är intresserad av tillämpad forskning, och arbetar gärna praktiskt i både fält och på labb.  Analytiska labb-erfarenheter (t.ex. N, P jordextraktion) och praktiska färdigheter i växthus är därför ett krav. Tidigare erfarenhet i användning av stabila isotoper inom markvetenskap är meriterande. Vi lägger också stor vikt vid ditt intresse och förmåga att samarbeta.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 6 månader. 

Omfattning:
100%

Tillträde:
Snarast

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-08-20.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Postdoc position , carbon and nitrogen cycling in agroecosystems

Ansök    Apr 24    Sveriges lantbruksuniversitet    Agronom
Department of Ecology At the Department of Ecology, SLU we conduct both empirical and theoretical research for sustainable forest and agricultural production and efficient biological conservation. Our research on populations, communities, and ecosystems forms the foundation for studying the influence of land use andclimate change on animals, plants and soils. Solutions are sought that will improve greenhouse gas balances, preserve threatened species, benef... Visa mer
Department of Ecology
At the Department of Ecology, SLU we conduct both empirical and theoretical research for sustainable forest and agricultural production and efficient biological conservation. Our research on populations, communities, and ecosystems forms the foundation for studying the influence of land use andclimate change on animals, plants and soils. Solutions are sought that will improve greenhouse gas balances, preserve threatened species, benefit biological diversity and ecosystem services, sustainable wildlife management and control pests in forest and agricultural landscapes as well as in urban areas.

Duties:
We are looking for a postdoc joining our work on carbon and nutrient cycling in agricultural systems. The main focus is on the effects of different management on soil carbon and nutrient cycling. We have access to comprehensive databases on long-term field experiments, monitoring programs, eddy-flux data and regional agricultural statistics. They are used in system analysis including dynamic modeling and the development of tools for agricultural extension programs, evaluation of ecosystem services, lifecycle analysis and national environmental reporting. You are expected to conduct research on carbon and nutrient cycling in agricultural systems which will involve statistical analysis of data series at field and regional scale as well as dynamic modeling. The position is only partly linked to specific projects. Thus, there will be enough freedom for developing your own research ideas in cooperation with your mentor and other scientist at SLU.

Qualifications:
Applicants should hold a PhD in agronomy, ecology, soil science, environmental science or similar disciplines. Documented experience in developing or applying soil and ecosystem models is highly desirable. Skills in mathematics, programming (e.g. SAS or R software), GIS and statistics are of advantage. Excellent oral and written communication skills are expected. Great emphasis will be placed on analytical abilities, collaborative skills, motivation and ability to work independently. An employment as a postdoc is an early carreer position for junior scientists. Therefore we primarily focus on those who have a doctoral degree that is not older than three years. 

Place of work:
Uppsala

Form of employment:
A postdoctoral position is limited to two years.

 

Extent:
100%

Starting date:
According to agreement

Application:
We welcome your application no later than 2019-05-26, use the button below.

Academic union representatives:
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) develops the understanding and sustainable use and management of biological natural resources. The university ranks well internationally within its subject areas. SLU is a research-intensive university that also offers unique degree programmes in for example rural development and natural resource management, environmental economics, animal science and landscape architecture.


SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses in Alnarp, Umeå and Uppsala.

www.slu.se

SLU is an equal opportunity employer. Visa mindre

Byggrådgivare

Ansök    Apr 3    Växa Sverige    Agronom
Är Du Växa Sveriges nya byggrådgivare?Vill du arbeta med planering av alla typer av lantbrukets och landsbygdens byggnader? Då har vi jobbet för dig! Arbetet är mångsidigt och innefattar allt från tidiga skisser, förprövningsunderlag och kostnadsberäkningar till förfrågningsunderlag samt byggstyrning. Utöver ovan finns det stora möjligheter att utforma tjänsten efter eget intresse inom t ex mekanisering, energi- och miljöfrågor eller arbetsmiljö. På Växa S... Visa mer
Är Du Växa Sveriges nya byggrådgivare?Vill du arbeta med planering av alla typer av lantbrukets och landsbygdens byggnader? Då har vi jobbet för dig! Arbetet är mångsidigt och innefattar allt från tidiga skisser, förprövningsunderlag och kostnadsberäkningar till förfrågningsunderlag samt byggstyrning. Utöver ovan finns det stora möjligheter att utforma tjänsten efter eget intresse inom t ex mekanisering, energi- och miljöfrågor eller arbetsmiljö. På Växa Sverige fokuserar vi på kundens behov och arbetar i team runt våra kunder. Tillsammans med våra produktionsrådgivare, företagsrådgivare, veterinärer och andra kompetenser kommer du att arbeta för att utveckla de svenska lantbruks- och landsbygdsföretagen. Lämplig utbildning och erfarenhet Agronom, lantmästare, byggingenjör eller motsvarande akademisk utbildning. Vi söker en person med stort engagemang och förmåga att möta människor. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har god datorvana. B-körkort fordras. Arbetet är mycket självständigt och flexibelt.Meriterande Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet och har arbetat som rådgivare eller säljare i lantbruks- eller byggbranschen. Har du även kunskap i AutoCAD eller annat ritprogram är det meriterande.Omfattning och placeringsort Heltid och tillsvidare med placering på något av Växa Sveriges större kontor i Sverige t ex Halmstad, Falköping, Kalmar, Linköping eller Uppsala. Se vxa.se för fler kontor. Lön enligt överenskommelse.För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Affärsområdeschef Rådgivning och Företagande: Sara Lundberg 010-4710336, 070-8177591Facklig kontaktperson: Susanne Bååth Jacobsson 010-4710337Ansökan senast 2019-05-06 Skicka in din ansökan omgående, urval kommer ske löpande med tillträde enligt överenskommelse.Om ossVäxa Sverige är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag som utvecklar IT-lösningar för småföretagare verksamma i de gröna näringarna, flertalet inom mjölk- och köttproduktion. Hållbarhet och konkurrenskraft är centrala begrepp i vår verksamhet, och företagen som är våra kunder står för klimatsmart produktion, god djurhälsa och låg användning av antibiotika. Vår vision är att bidra till ökad konkurrenskraft hos våra kunder genom de tjänster, verktyg och den service vi säljer. Vi är landets största husdjursförening, och omsätter drygt 400 Mkr. Hos oss jobbar cirka 300 heltidsanställda fördelade på 27 driftsplatser över i stort sett hela landet. Som ett ledande kunskapsföretag i branschen värderas kompetens högt hos oss, tillsammans med arbetsglädje, affärsmässighet och initiativrikedom. Visa mindre

Postdoktor , kol - och kväveomsättning i jordbrukssystem

Ansök    Apr 24    Sveriges lantbruksuniversitet    Agronom
Institutionen för ekologi Inom ekologiinstitutionen tar vi fram kunskap som kan användas för effektiv naturvård och viltförvaltning, verkningsfullt växtskydd och uthållig skogs- och jordbruksproduktion. Vi studerar effekter av klimatförändringar på mark, växter och djur. Vi försöker även finna lösningar för att bevara hotade arter, gynna biologisk mångfald, bekämpa skadegörare och minska jordbrukets klimatpåverkan. Dessa kontrasterande mål kräver god kunsk... Visa mer
Institutionen för ekologi
Inom ekologiinstitutionen tar vi fram kunskap som kan användas för effektiv naturvård och viltförvaltning, verkningsfullt växtskydd och uthållig skogs- och jordbruksproduktion. Vi studerar effekter av klimatförändringar på mark, växter och djur. Vi försöker även finna lösningar för att bevara hotade arter, gynna biologisk mångfald, bekämpa skadegörare och minska jordbrukets klimatpåverkan. Dessa kontrasterande mål kräver god kunskap om ekologiska samspel i naturen. Verksamheten är inriktad på populationer, organismsamhällen och ekosystem.

Arbetsuppgifter:
Vi söker en postdoktor som vill arbeta i vår grupp med kol- och kväveomsättning i jordbrukssystem. Forskningen handlar om hur odlingsåtgärder inom jordbruket påverkar kol- och kväveomsättningen. Vi har tillgång till stora databaser från fältförsök, inventeringar, miljöövervakningssprogram, eddy-flux data och regional jordbruksstatistik som vi använder i modeller. Vi utvecklar verktyg för rådgivning inom jordbruket, utvärdering av ekosystemtjänster, livscykelanalyser och nationell miljö- och klimatrapportering. Du förväntas bedriva forskning om kol- och näringsflöden i jordbrukssystem. Arbetet handlar om statistisk analys och modellering på fält och regional nivå. Tjänsten är bara delvis kopplad till specifika projekt. Således kommer det att finnas tillräckligt med frihet för att utveckla egna forskningsidéer i samarbete med din mentor och andra

Kvalifikationer:
Du ska ha doktorsexamen i agronomi, ekologi, markvetenskap, miljövetenskap eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet av utveckling eller användning av mark- eller ekosystemmodeller är önskvärt. Färdigheter i matematik, programmering (t.ex. SAS eller R), GIS och statistik är meriterande. Utmärkt kommunikationsförmåga i engelska i tal och skrift förväntas. Stor vikt kommer att läggas på analytisk förmåga, samarbetsförmåga, motivation och förmåga att arbeta självständigt. Eftersom anställning som postdoktor utgör en meriteringsanställning för juniora forskare, riktar vi oss i första hand till den som har en doktorsexamen som inte är äldre än tre år.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 24månader med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-05-26.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre