Lediga jobb RISE Research Institutes of Sweden AB i Uppsala

Se alla lediga jobb från RISE Research Institutes of Sweden AB i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Marknadschefer till avdelning inom jordbruk, livsmedel och kretsloppsteknik

Är du strukturerad och gillar att tänka i termer av nya erbjudanden och vem som skulle kunna vara intresserade av dessa? Har du lätt för att skapa nya kontakter och förtroende? Har du goda ledaregenskaper och identifierar dig själv som affärsmässig. Då kan det vara dig vi söker! Om ossRISE skapar de två nya avdelningarna Jordbruk och kretsloppsteknik (JoK) samt Livsmedel och konsumtion (LoK). JoK-avdelningen har behov av en Marknadschef som kan ta sig an l... Visa mer
Är du strukturerad och gillar att tänka i termer av nya erbjudanden och vem som skulle kunna vara intresserade av dessa? Har du lätt för att skapa nya kontakter och förtroende? Har du goda ledaregenskaper och identifierar dig själv som affärsmässig. Då kan det vara dig vi söker!
Om ossRISE skapar de två nya avdelningarna Jordbruk och kretsloppsteknik (JoK) samt Livsmedel och konsumtion (LoK). JoK-avdelningen har behov av en Marknadschef som kan ta sig an ledarskapet för att förflytta avdelningen i en riktning mot ökad andel direkt uppdragsforskning. Avdelningarna JoK och LoK avser dela ett affärsutvecklingsteam vilket skall ledas av två Marknadschefer, en från vardera avdelningen. Syftet med att ha ett gemensamt affärsutvecklingsteam är att säkerställa en sammanhållen verksamhet inom hela livsmedelskedjan och matsystemet. Denna annons gäller specifikt för rekrytering av Marknadschef till avdelningen Jordbruk och kretsloppsteknik som skall vara placerad i Uppsala.
Om rollen Som Marknadschef på avdelningen JoK leder du avdelningens samlade projektutveckling men har ett särskilt ansvarar för systematisering av vårt arbete för att utöka vår uppdragsaffär. De två marknadscheferna för JoK och LoK leder tillsammans ett gemensamt affärsutvecklings- och koordineringsteam för de båda avdelningarna som består av de båda marknadscheferna och ytterligare att antal medarbetare med särskilda (tillika) uppgifter att koordinera vår offentligt finansierade forskningsportfölj (både nationell och EU-finansiering) samt våra erbjudanden mot offentliga aktörer. Marknadschefens eget ansvar att arbeta operativt med affärsskapande aktiviteter är begränsat till kunduppdrag, den s.k. FOI-U portföljen. Vi har en tydlig ambition att utöka andelen FOI-U inom avdelningens projektverksamhet så rollen är kopplad till specifika försäljningsmål som skall uppnås i nära samarbete med linjen.
Med avseende på FOI-U affären så är marknadschefen rent konkret ansvarig för att skapa och leda ett strukturerat arbete för kundkontakt, kundvård och införsäljning. Behovsanalys och erbjudandematchning utför du genom marknadsanalys och kundkontakt i mycket nära samarbete med linjens experter. Du är även operativt involverad i offertarbete och kontraktshantering men dessa aktiviteter drivs oftast av linjen.
Med avseende på det gemensamt affärsutvecklings- och koordineringsteamet så leder du möten och strukturerar arbetet samt stöttar de olika rollinnehavarna i teamet efter behov. Du ser även till att teamets aktiviteter träffar hela avdelningarnas verksamhet och representerar teamet i avdelningens ledningsgrupp. Vi strävar efter gemensamma arbetssätt och strukturer över de två avdelningarna. En mycket viktig faktor i koordineringen är att hålla ihop våra erbjudanden inom hela livsmedelskedjan med målet att uppdelningen mellan två avdelningar inte skall märkas externt.
Vem är du? Vi tror att du är en utåtriktad person med ett brett anslag kompetensmässigt inom respektive avdelningen Jordbruk och kretsloppstekniks arbetsområden. Det är ett krav att du är väl bevandrad i de båda avdelningarnas befintliga verksamhet. Du behöver ha, eller ha förmågan att skapa ett brett kontaktnät inom jordbruks- och kretsloppsteknikbranscherna och besitta en mycket bra förmåga att skapa förtroende hos både kunder och medarbetare. Du skall ha erfarenhet av att leda strategiska satsningar inom jordbruk eller kretsloppsteknik som syftar till att paketera, etablera och kommunicera våra erbjudanden mot kunder. En nyfikenhet av vad dina kollegor håller på med och en vilja att lära dig tillräckligt mycket om alla hörn av vår verksamhet för att effektivt kunna prata om den är också viktigt. Sist men inte minst så är det viktigt att du har lätt för att ta kontakt med nya personer och har ett driv att vårda relationer över tid.
Välkommen med din ansökan! Låter detta spännande så kom och hjälp våra avdelningar genom att skapa effektiva processer och arbetssätt. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande Avdelningschefer Klara Båth och Gustav Rogstrand på +46 10 516 66 89 respektive +46 10 516 69 48. Sista ansökningsdag är den 20 februari. Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.
Våra fackliga representanter är:Ingemar Petermann, SACO, 010-2284122 och Linda Ikatti, Unionen 010-5165161. Visa mindre

Chef för Kunskapsnav animalieproduktion

Är du en erfaren ledare som vill bidra till att Sverige har en konkurrenskraftig och hållbar primärproduktion? Då kan det vara dig vi söker! Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom den svenska animalieproduktionen bl. a. genom att säkra att de senaste nationella och internationella kunskaperna görs tillgängliga och kommer till nytta för de svenska animalieproducenterna. Kunskapsnav animalieproduktion är en relativt ny enhet inom RISE, som ... Visa mer
Är du en erfaren ledare som vill bidra till att Sverige har en konkurrenskraftig och hållbar primärproduktion? Då kan det vara dig vi söker!

Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom den svenska animalieproduktionen bl.

a. genom att säkra att de senaste nationella och internationella kunskaperna görs tillgängliga och kommer till nytta för de svenska animalieproducenterna.

Kunskapsnav animalieproduktion är en relativt ny enhet inom RISE, som är under uppbyggnad. Uppbyggnaden sker tillsammans med navets experter inom animalieproduktion, vilka också har gedigen kompetens inom bland annat kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Tillsammans med olika aktörer ska kunskapsnavet identifiera animalieproduktionens behov för kunskap och bidra till att göra denna tillgänglig för lantbrukare och rådgivare samt initiera eller genomföra test och försök, som ger förutsättningar för de inhemska animalieproducenterna att driva lönsamma och konkurrenskraftiga företag.

Kunskapsnavet ska sprida kunskap inom animalieproduktion och vara en länk mellan forskningen, lantbruket och rådgivningen. Detta genom att samarbeta med aktörerna i branschen om att samla kunskap från olika håll och göra den användbar för både animalieproducenterna och rådgivningsföretagen. Utöver det jobbar Kunskapsnavet även med att utveckla test och försök på svenska gårdar vilket kommer att ge praktiskt tillämpar kunskap som kommer att stärka de svenska animalieproducenterna.

Om rollen
I rollen som chef kommer du att leda den fortsatta utvecklingen av kunskapsnavet. Du kommer ha cirka 13 engagerade, självständiga och kunniga medarbetare som är experter inom olika områden inom animalieproduktion, kommunikation och administration.

Inom ramen för tjänsten som enhetschef för Kunskapsnav animalieproduktion har du bland annat ansvar för att:

- Sätta visioner, strategier och planer för kunskapsnavet utifrån animalieproduktionens behov och arbetssätt.
- Vara nytänkande i relation till navets uppdrag och bidra till att navets lösningar och arbetssätt i relation till branschen inte blir ”business as usual”.
- Skapa samverkan och koordination inom branschen – alltid med lantbrukarens behov i fokus.
- Representera navet mot finansiärer och samarbetspartners.
- Vara en länk till kunskapsnavets styrgrupp.
- Genom delegering och samarbete säkra att experterna har de bästa förutsättningarna för att lyckas med sitt uppdrag.
- Som en del av avdelningsledningsgruppen förväntas du lyfta blicken, se möjligheter, skapa samverkan och bidra till helheten.
- Strukturera enhetens arbetssätt och underlätta medarbetarnas vardag genom ett tydligt och inkluderande ledarskap.

Som chef för kunskapsnavet ingår du som en enhetschef på RISE och rapporterar till avdelningschefen. Resor förekommer då Kunskapsnavet är placerat både i Uppsala och i Lund.

Vem är du?
Du är en erfaren visionär med en entreprenörs tänkande. Du är nyfiken och har förmåga att se möjligheter och utvecklingspotential som baserar sig på branschens behov. Du trivs med rollen som ledare – du har strategisk förmåga och en övergripande syn på verksamheten, samtidigt som du ger stöd och utrymme till medarbetare som tar egna initiativ.

För att lyckas i rollen behöver du:

- Ha en akademisk utbildning, med inriktning och relevans för att utveckla en hållbar primärproduktion.
- Vara en stark processledare som får saker att hända.
- Kunna jobba mot myndigheter och politiker med påverkansfrågor och förstå det politiska landskapet för branschen.
- Ha goda kunskaper om, och kontakter med aktörer inom svensk primärproduktion, med ett brett nätverk i och gärna utanför Sverige.
- Ha en god kommunikativ förmåga
- Skapa förtroendefulla realtioner och bygga strategiska nätverk.
- Besitta kunskap om lantbruk och animalieproduktion och förutsättningarna för lantbrukaren.
- Ha förståelse för eller erfarenhet av forskning och/eller rådgivningsverksamhet.
- Erfarenhet och kunskap av strategisk verksamhetsutveckling.
- Ha erfarenhet som en ledare, som har fokus på att delegera ansvar och lyfta sina medarbetare.
- Kunna lyssna på och värdera medarbetarnas behov och ha ett coachande arbetssätt.


Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så kom hjälp oss gör världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gustav Rogstrand, Avdelningschef, [email protected]. Sista ansökningsdag är den 31 januari 2024. Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Ingemar Petermann, SACO, 010-2284122 och Linda Ikatti, Unionen 010-5165161. Visa mindre

Expert/projektledare inom mjölk för en hållbar animalieproduktion

Har du kunskap om och erfarenhet av mjölkproduktion? Vill du arbeta med framtidens hållbara mjölkproduktion tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktion för livsmedel genom att säkra att den nyaste kunskapen nationellt och internationellt kommer till nytta för svenska producenter. Kunskapsnav animalieprod... Visa mer
Har du kunskap om och erfarenhet av mjölkproduktion? Vill du arbeta med framtidens hållbara mjölkproduktion tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktion för livsmedel genom att säkra att den nyaste kunskapen nationellt och internationellt kommer till nytta för svenska producenter.

Kunskapsnav animalieproduktion är en ny enhet inom RISE som vi bygger upp tillsammans med experter inom området och som har kompetens inom kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Vi ska tillsammans med aktörerna identifiera animalieproduktionens behov och utveckla modeller och rådgivningsmetoder, som bringar kunskapen i användning hos jordbrukaren. Kunskapsnavet ska inte själva bedriva forskning eller rådgivning, utan vara en länk mellan forskningen och rådgivningen och ska samla kunskap från olika håll och göra den användbar för rådgivningsföretag och jordbrukarna.

Om rollen
Vi utökar nu vårt team med ytterligare en expert inom området mjölkproduktion. Som expert i vårt team får du möjligheten att arbeta med inhämtning, sammanställning och kunskapsöverföring gällande mjölkproduktion, djurhälsa och -välfärd, avel, foder, mjölkkvalitet, ny teknik och företagande. Detta för en framtida hållbar svensk animalieproduktion, som bidrar till god djurvälfärd och arbetsmiljö, tillsammans med en god lönsamhet. Du blir en viktig lagspelare i en engagerad avdelning med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete med både kollegor inom RISE och med våra partners.

Du kommer att ha en viktig nyckelroll där du samlar och koordinerar olika kompetenser inom mjölkproduktionen med våra experter, branschpartners och övriga RISE kompetenser, för att bidra till kunskapsöverföring utifrån animalieproducentens aktuella och framtida behov.

Tjänsten är placerad i Uppsala eller Lund och innefattar visst resande, därav är B-körkort ett krav.

Vem är du?
Du har en utbildning på åtminstone högskolenivå som agronom, veterinär, lantmästare eller motsvarande. Du har erfarenhet av och kunskap om hela mjölkproduktionens process, dvs. kunskaper inom bl.a. djurhälsa, avel, foder, produktionsekonomi och management. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande, samt arbetat med informationsförmedling och med identifiering av lantbrukares kunskapsbehov, i nationella/internationella projekt.

Det är meriterande om du har flera års arbetslivserfarenhet inom området mjölkproduktion, informationsinsatser/fortbildning och rådgivning för jordbruksföretagare.

Som person är du fokuserad, engagerad, drivande och bra på att bygga relationer med t.ex. Du arbetar målinriktat och strukturerat samt har en stark förmåga att snabbt ta till dig information och händelser. Ditt tankesätt är strategiskt och du har en god helhetssyn. Du är proaktiv och systematisk i ditt arbetssätt och tänker gärna nytt.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss på RISE kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av experter där du ges möjlighet till såväl erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ett värdefullt bollplank. Du kommer samarbete med våra forskare och experter inom lantbruksproduktion.

Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 10 november 2024. Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Ingemar Petermann, SACO 010-2284122 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling. Visa mindre

Erfaren forskare inom Hållbart Jordbruk

Tror du på stora möjligheter inom hållbar utveckling av jordbruket? Trivs du med att arbeta i lag tillsammans med forskare, företag, myndigheter och andra organisationer för att bidra till denna utveckling? Då kan du vara rätt person för oss! Inom området Hållbar konsumtion och produktion är vi idag runt 40 personer fördelade på två enheter som kartlägger miljöpåverkan av livsmedelskedjan för att hitta förbättringsmöjligheter inom såväl produktion som kon... Visa mer
Tror du på stora möjligheter inom hållbar utveckling av jordbruket? Trivs du med att arbeta i lag tillsammans med forskare, företag, myndigheter och andra organisationer för att bidra till denna utveckling? Då kan du vara rätt person för oss!

Inom området Hållbar konsumtion och produktion är vi idag runt 40 personer fördelade på två enheter som kartlägger miljöpåverkan av livsmedelskedjan för att hitta förbättringsmöjligheter inom såväl produktion som konsumtionsmönster, samt för att ge underlag för policybeslut för en mer hållbar utveckling.

Vår verksamhet utgår från metoden livscykelanalys (LCA) och vi tillämpar ett systemperspektiv i det vi gör.

Om rollen
Vi söker nu en disputerad forskare som vill arbeta med tillämpad forskning och uppdrag mot industrin inom hållbart jordbruk för att utöka och stärka denna verksamhet. För närvarande är vi ca 7-8 personer i gruppen som arbetar med frågeställningar inom exempelvis växtproduktion, djurens roll i hållbara livsmedelssystem, biologisk mångfald, miljöindikatorer, klimatberäkningar och metodutveckling inom LCA, men vi samverkar också brett med olika kompetenser på RISE. Tillsammans deltar vi i alltifrån fleråriga nationella och internationella forskningsprojekt till kortare uppdrag för att belysa olika frågeställningar för företag, myndigheter eller miljöorganisationer. Vi arbetar gemensamt för att utveckla området och ser till verksamheten som helhet, snarare än enbart de projekt som vi ansvarar för.

Som forskare inom hållbart jordbruk kommer du att:

- Vara drivande inom forskningsområdet hållbart jordbruk
- Delta i vissa av våra befintliga forskningsprojekt
- skapa nya projekt genom att driva ansökningar både enskilt och tillsammans med andra i gruppen och med externa parter
- Arbeta strategiskt för att utveckla området på både kort och lång sikt
- driva kortare projekt på uppdrag av våra kunder utifrån din och gruppens expertis
- delta i projekt där någon annan är projektledare utifrån din expertis
- representera RISE verksamhet inom området i olika sammanhang, internt och externt.

Tjänsten är placerad på enheten Hållbar konsumtion och produktion 1, Avdelningen för Jordbruk och livsmedel, med placering i Uppsala, Göteborg eller Lund. Vänligen observera att denna roll kan kräva en säkerhetsprövning, senare i rekryteringsprocessen eller i framtiden.

Vem är du?
Vi söker dig som:

- är disputerad agronom, ekolog, biolog, miljövetare eller liknande, med erfarenhet av att ha drivit egna projekt och ansökningar.
- har god kunskap om det svenska jordbrukssystemet och om jordbrukets och livsmedelskedjans miljöpåverkan
- har stor erfarenhet av LCA-metodik och andra systemvetenskapliga verktyg för miljövärdering av primärproduktion och jordbruk
- är projektskapande och har goda erfarenheter av projektledning
- har ett etablerat nätverk inom forskningsområdet, nationellt och gärna internationellt
- vill utveckla och bredda din expertis i samverkan med andra forskarkolleger
- är analytisk och noggrann. När du tagit ansvar för något levererar du.
- Talar och skriver obehindrat på svenska

Som person är du prestigelös och social och du tycker om att utmana dig själv i att leta efter lösningar tillsammans med kollegor, andra forskare, och samhällsaktörer. Du är driven och tar egna initiativ, men trivs också med att arbeta i lag. Det är meriterande om du har ett bra nätverk inom jordbrukssverige och har erfarenhet av tillämpade projekt så att du kan agera brygga mellan forskningen och näringen.  

Många av våra kunder och samarbetspartners är internationella. Du behöver därför kunna uttrycka dig obehindrat även på engelska i tal och skrift.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste problem. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt.

Givetvis är vi väldigt nyfikna på dig och hur du stärker och kompletterar oss! Beskriv i din ansökan vilken typ av forskning du skulle vilja utveckla, samt vilken typ av kompetenser du vill utveckla hos dig och hos gruppen du arbetar med. Beskriv gärna din erfarenhet av att arbeta i tvärvetenskapliga forskningsprojekt, din roll och dina intressen, samt hur du ser på att arbeta både med offentligt finansierad forskning och privata eller offentliga uppdrag.

Vill du veta mer?
Om du har frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Maria Hellström (+46 10 516 66 30), eller Markus Langeland (+46 10 516 66 35), forskare på Hållbar konsumtion och produktion 1. Sista ansökningsdag är den 9 oktober 2024. Vänta inte med din ansökan då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är:
Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61, och Lazaros Tsantaridis, 010-516 62 21.

Forskning, RISE, jordbruk, hållbarhet, LCA, miljö, klimat, biologisk mångfald, agronom, markanvändning, ekolog, biolog, livsmedel, Uppsala, Göteborg, Lund Visa mindre

Projektledare och specialist inom Hållbart Jordbruk

Ser du stora möjligheter inom en hållbar utveckling av jordbruket? Vill du hjälpa jordbrukssverige att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft och lönsamhet? Trivs du med att arbeta i lag tillsammans med företag, forskare, myndigheter och andra organisationer för att bidra till denna utveckling? Då kan du vara rätt person för oss! Inom området Hållbar konsumtion och produktion är vi idag runt 40 personer fördelat på två enheter som kartlägger miljöpåverk... Visa mer
Ser du stora möjligheter inom en hållbar utveckling av jordbruket? Vill du hjälpa jordbrukssverige att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft och lönsamhet? Trivs du med att arbeta i lag tillsammans med företag, forskare, myndigheter och andra organisationer för att bidra till denna utveckling? Då kan du vara rätt person för oss!

Inom området Hållbar konsumtion och produktion är vi idag runt 40 personer fördelat på två enheter som kartlägger miljöpåverkan av livsmedelskedjan för att hitta förbättringsmöjligheter inom såväl produktion som konsumtion, samt för att ge underlag till policybeslut för en mer hållbar utveckling.

Vår verksamhet utgår till stor del från metoden livscykelanalys (LCA) och vi tillämpar ett systemperspektiv i det vi gör.

Om rollen
Vi söker nu en affärsmässig och kundorienterad projektledare med stort engagemang för miljöfrågor som vill arbeta med företag och organisationer inom jordbrukssektorn och deras hållbarhetsarbete. Vi arbetar i uppdragsform för olika kunder, men även i forsknings- och utvecklingsprojekt som finansieras av till exempel forskningsfinansiärer, regioner och myndigheter. Vi är en kunskapsorganisation med det viktigtiga uppdraget att ta kunskap och forskningsresultat till tillämpning. Vi är därav inte en typisk konsultverksamhet, utan vi arbetar ofta med att föra ut ny kunskap, nya krav och nya metoder till praktisk användning. Vi arbetar gemensamt för att anpassa vårt erbjudande efter branschens behov och utveckla området, och vi ser till verksamheten som helhet snarare än enbart de projekt som vi ansvarar för. Därför är det viktigt att du vill utveckla och bredda din expertis i samverkan med kollegor.

Som projektledare och specialist inom hållbart jordbruk kommer du att:

- leda och genomföra kundprojekt inom områden som exempelvis hållbara odlingssystem, klimatberäkningar inom primärproduktion av t.ex. grödor och animalier, kolinlagring i mark, metodutveckling inom LCA, och miljöindikatorer.
- arbeta med kvantitativa och kvalitativa miljöbedömningar av jordbrukssystemet eller produkter från jordbruket.
- delta i projekt, även forskningsprojekt, utifrån din expertis där någon annan är projektledare.
- ansvara för kunddialoger och kundkontakter.
- utveckla våra erbjudanden inom hållbart jordbruk tillsammans med kollegor i gruppen.
- utveckla våra arbetssätt tillsammans med kollegor i gruppen.
- representera RISE verksamhet inom området i olika sammanhang, både internt och externt.

Tjänsten är placerad på enheten Hållbar konsumtion och produktion 1, Avdelningen för Jordbruk och livsmedel, i Göteborg, Lund eller Uppsala.

Vem är du?
Vi söker dig som:

- har relevant naturvetenskaplig utbildning på MSc-nivå, till exempel agronom, miljöingenjör, miljövetare eller liknande, och minst tre års relevant arbetslivserfarenhet (t.ex. som rådgivare inom jordbruk, projektledare, miljökonsult)
- har god kunskap om det svenska jordbrukssystemet och om jordbrukets och livsmedelskedjans miljöpåverkan
- har erfarenhet av att göra kvantitativa och kvalitativa bedömningar av miljö- och klimatpåverkan inom jordbrukssystemet
- har praktisk erfarenhet av arbete med LCA och LCA-metodik, gärna i programvaran SimaPro eller motsvarande
- har erfarenhet av projektledning och av att arbeta i projektform
- har god vana av att arbeta i Excel och/eller andra beräknings- och datahanteringsprogram (t.ex. VBA, MATLAB, R eller Python)
- är kundorienterad och har förmåga att lyssna och förstå kundens behov

Det är meriterande om du:

- har kunskap om olika LCA-standarder (t.ex. ISO 14067, 14040, GHG-protokollet, Product Environmental Footprint, Green Claims, GFLI)
- har erfarenhet av att räkna på förändrat markanvändning (LUC) och kolinlagring
- har kunskap om klimatberäkningar och -målsättningar på organisationsnivå, t.ex. enligt GHG-protokollet och SBTi
- har förståelse för hur landskapet av hållbarhetsrapporteringskrav ser ut och hur det utvecklas, och hur dessa kommer att påverka svenska jordbruks- och livsmedelsföretag
- Har erfarenhet av offertskrivning

Som person tror vi att du är prestigelös, social och tycker om att interagera med människor. Du är driven och tar egna initiativ, men trivs också med att arbeta i lag. Du är analytisk och noggrann och när du tagit ansvar för något levererar du. Många av våra kunder och samarbetspartners är internationella och du behöver därför kunna uttrycka dig obehindrat på både svenska och engelska i tal och skrift, även om koncernspråket är svenska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste problem. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt.

Givetvis är vi väldigt nyfikna på dig och hur du stärker och kompletterar oss! Berätta gärna om dina kompetenser och erfarenheter, men också hur du vill utvecklas. Beskriv gärna dina erfarenheter av kundnära arbete och att arbeta i projektform och om du har erfarenhet av innovations- eller forskningsprojekt.

Vill du veta mer?
Om du har frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Maria Hellström (+46 10 516 66 30), och Danira Behaderovic (+46 10 516 66 88), projektledare på Hållbar konsumtion och produktion 1. Sista ansökningsdag är den 9 oktober 2024.

Våra fackliga representanter är Ulf Nordberg, Sveriges Ingenjörer, 010-5166959 och Linda Ikatti, Unionen, 010-5165161.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.        

 

RISE, jordbruk, hållbarhet, LCA, miljö, klimat, agronom, ingenjör, miljövetare, livsmedel, markanvändning, kolinlagring, Göteborg, Lund, Uppsala Visa mindre

Expert inom fjäderfä - för en hållbar animalieproduktion

Har du erfarenhet av arbete med fågel och/eller äggproduktion? Vill du arbeta med framtidens hållbara fågel- och äggproduktion tillsammans med företag och rådgivarna inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktionen samlas, sammanställs, kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss Regeringen önskar att stärka konkur... Visa mer
Har du erfarenhet av arbete med fågel och/eller äggproduktion? Vill du arbeta med framtidens hållbara fågel- och äggproduktion tillsammans med företag och rådgivarna inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktionen samlas, sammanställs, kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktionen för att säkra att de senaste nationella och internationella kunskaperna görs tillgängliga och kommer till nytta för de svenska animalieproducenterna.

Kunskapsnav animalieproduktion är en ny enhet inom RISE, som är under uppbyggnad. Uppbyggnaden sker tillsammans med olika experter inom animalieproduktion, vilka har kompetens inom bland annat kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Tillsammans med olika aktörer ska kunskapsnavet identifiera animalieproduktionens behov för att utveckla modeller, råd och rådgivningsmetoder, som ger förutsättningar för de inhemska animalieproducenterna att driva lönsamma och konkurrenskraftiga företag.

Kunskapsnavet ska inte själva bedriva forskning eller rådgivning, utan vara en länk mellan forskningen och rådgivningen. Detta genom att samla kunskap från olika håll och göra den användbar för rådgivningsföretag, animalieproducenterna m.fl.

Om rollen
Som expert i vårt team får du möjligheten att arbeta med inhämtning, sammanställning och kunskapsöverföring gällande fågel- och äggproduktion, djurhälsa och -välfärd, avel, foder, ny teknik och företagande. Detta för en framtida hållbar svensk animalieproduktion, som bidrar till god djurvälfärd och arbetsmiljö, tillsammans med en god lönsamhet. Du blir en viktig lagspelare i en engagerad avdelning med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete med både kollegor inom RISE och med våra partners.

Du kommer att ha en viktig nyckelroll där du samlar och koordinerar olika kompetenser inom fågel- och äggproduktion med våra experter, branschpartners och övriga RISE kompetenser, för att bidra till kunskapsöverföring utifrån animalieproducentens aktuella och framtida behov. Detta innebär att du specifikt ska koordinera våra ämnesövergripande teman om fågel- och äggproduktion i en hållbar animalieproduktion, skapa dialog, driva kunskapsöverföring samt bidra till att förmedla vetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet till lantbrukare och andra relevanta aktörer.

Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av olika experter med kompetens inom olika djurslag, stallbyggnader, företagsekonomi, kunskapsöverföring – alltsammans riktat mot att stärka animalieproduktionen i Sverige. Som expert inom fågel- och äggproduktion rapporterar du till enhetschefen på Kunskapsnav animalieproduktion.

Vem är du?
Du har en utbildning på åtminstone högskolenivå som agronom eller motsvarande. Du har erfarenhet av och kunskap om hela produktionens process, dvs. kunskaper inom bl.a. djurhälsa, avel och foder. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande, samt arbetat med informationsförmedling och med identifiering av lantbrukares kunskapsbehov, i nationella/internationella projekt.

Det är meriterande om du har åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet inom området fågel- eller äggproduktion, informationsinsatser/fortbildning och rådgivning för jordbruksföretagare.

Som person är du fokuserad, engagerad, drivande och bra på att bygga relationer med t.ex. forskare, rådgivare och lantbrukare. Du arbetar målinriktat och strukturerat samt har en stark förmåga att snabbt ta till dig information och händelser. Ditt tankesätt är strategiskt och du har en god helhetssyn. Du är proaktiv och systematisk i ditt arbetssätt och tänker gärna nytt samtidigt som du är modig och vågar utmana det befintliga arbetssättet i den mån det behövs. Du har lätt för att samarbeta med människor i olika funktioner och värdesätter värdeskapandet i att samarbeta med andra.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Tjänsten är placerad i Uppsala eller Lund och innefattar visst resande, därav är B-körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss på RISE kommer du få jobba i en bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk där du ges möjlighet till erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling. Du kommer samarbete med våra experter, forskare och kommunikatörer som alla brinner för svensk animalieproduktion.   

Kulturen på RISE präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 26 augusti 2024.

Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

 


RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 3 300 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se. Visa mindre

Forskare inom veterinär- och husdjursvetenskap

Är du disputerad och vill arbeta med tillämpad husdjursforskning? Brinner du för djurhälsa och smittskydd och vill bidra till en hållbar framtid? Då kan det var just DIG vi söker! RISE söker nu en forskare till enheten Jordbruk och Trädgård I, för att stärka upp i vårt team som består av bred husdjurs-, jordbruks- och teknisk kompetens med fokus på hållbar animalieproduktion, djurhälsa och smittskydd. Här får du möjlighet att forska inom ett område som... Visa mer
Är du disputerad och vill arbeta med tillämpad husdjursforskning? Brinner du för djurhälsa och smittskydd och vill bidra till en hållbar framtid? Då kan det var just DIG vi söker!

RISE söker nu en forskare till enheten Jordbruk och Trädgård I, för att stärka upp i vårt team som består av bred husdjurs-, jordbruks- och teknisk kompetens med fokus på hållbar animalieproduktion, djurhälsa och smittskydd.

Här får du möjlighet att forska inom ett område som har ett stort allmänintresse och med flera utvecklingsmöjligheter.

Om rollen
Som forskare i vårt team kommer du att arbeta med tillämpad husdjursforskning, framför allt inom området djurhälsa och smittskydd som ska komma näringen till nytta. Du blir en viktig lagspelare i ett engagerat gäng med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete, både inom teamet och med våra partners och kunder. Du kommer att spela en central roll i våra forsknings- och utvecklingsprojekt som bidrar till framtidens hållbara djurproduktionssystem.

Arbetsuppgifter:

- Utföra omvärldsbevakning och behovsanalyser.
- Skriva forskningsansökningar samt planera, genomföra och leda forsknings- och utvecklingsprojekt på nationell och internationell nivå inom animalieproduktion.
- Bearbeta och analysera data, sammanställa och tolka resultat samt publicera vetenskapligt, rapportera till forskningsfinansiärer och uppdragsgivare
- Bidra till relevant resultatspridning och kommunicera forskningsprojekt både internt och externt till olika målgrupper.
- Aktivt delta i nätverk och träffar och främja samverkan både internt och externt.
- Bidra till strategiskt arbete inom verksamheten.

Resor kan ingå i rollen, både nationellt och internationellt. Placeringsort är Uppsala, Lund eller Skara.

Vem är du?
För att vara framgångsrik i den här rollen behöver du vara en bra lagkamrat och en nyfiken, öppen och positiv person. Du bör vara lösningsorienterad och drivas av att ta dig an nya utmaningar, kunna identifiera forskningsfrågor och omsätta dem från idé till färdigt projekt, samt vilja bidra till utveckling. Det är viktigt att du är noggrann, strukturerad, analytisk, och kreativ, samt har förmåga till kritiskt tänkande. God kommunikativ förmåga och trygghet i att tala inför folk är också nödvändigt. Du bör kunna arbeta både i team och självständigt samt i nära samverkan med både kollegor och lantbrukare.

Krav:

- Doktorsexamen inom husdjursvetenskap, veterinärmedicin eller motsvarande.
- Forskningserfarenhet och god kännedom om lantbruksdjur och produktionssystem inom animalieproduktion.
- Kompetens och erfarenhet av arbete inom området djurhälsa och smittskyddsfrågor.
- Erfarenhet av att identifiera forskningsbehov, skriva forskningsansökningar och vetenskapliga publikationer och är van vid att planera, koordinera och leda projekt.
- Kunskap inom statistisk bearbetning samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
- B-körkort.

Meriterande:

- Ha utvecklat ett omfattande kontaktnät inom branschen och deltagit i EU-projekt.
- Sökt och erhållit forskningsmedel från flera olika forskningsfinansiärer.
- Praktiskt arbete med lantbruksdjur.
- Ha arbetat i tillämpade projekt i nära samverkan med lantbruksföretag eller ha medverkat i projekt som genomförts ute på kommersiella gårdar.

Är vi rätt för varandra?
På RISE är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. På RISE kommer du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor att bidra till en hållbar framtid.

Välkommen med din ansökan!
Om detta låter spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Magdalena Åkerfeldt på +46 10 251 39 71. Sista ansökningsdag är den 31 augusti. Urval och intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden med uppehåll under semesterveckorna. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om du vill veta mer om vår arbetsplats kan du också kontakta någon av våra fackliga representanter, Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61. Visa mindre

Senior forskare eller utvecklingsingenjör inom Gasproduktionsteknik

Vill du bidra till minskad användning av fossil energi och råvara? Tycker du om ett omväxlande jobb där du kan ta kan förverkliga dina idéer? Då har vi rätt tjänst för dig! Vi på RISE söker en senior ingenjör eller forskare med djup kunskap inom biogas-, vätgas- och koldioxidteknik till vår enhet Kretsloppsteknik. Tillsammans kommer vi att skapa och driva både teoretiska och praktiska projekt som syftar till att stärka de förnybara energigasernas och k... Visa mer
Vill du bidra till minskad användning av fossil energi och råvara? Tycker du om ett omväxlande jobb där du kan ta kan förverkliga dina idéer? Då har vi rätt tjänst för dig!

Vi på RISE söker en senior ingenjör eller forskare med djup kunskap inom biogas-, vätgas- och koldioxidteknik till vår enhet Kretsloppsteknik.

Tillsammans kommer vi att skapa och driva både teoretiska och praktiska projekt som syftar till att stärka de förnybara energigasernas och koldioxidens värdekedjor.

Om rollen
Det här är en väldigt flexibel roll med ett mycket omväxlande jobb – har du bra idéer så kan du göra verklighet av dem här! Det här är en möjlighet för dig som är en driven utvecklingsinriktad ingenjör/forskare och vill ta idé från ritbord, via prototyper och tester till industriell implementering tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. 

Du kommer att ansvara för teknisk utveckling och utformning av gassystem – både i produktionsanläggningar, gaslager, gasöverföringssystem och gasanvändning. Du kommer att driva forskningsansökningsarbete mot publika finansiärer och offertarbete mot privata kunder och stå för den tekniska designen av innovativa lösningar, samt labb och pilotsystem inom områdena gasproduktionsteknik, gasrening och gasöverföring.

Arbetsuppgifterna inkluderar:

- bygga nära relationer med kunder och partners som resulterar i gemensamma forskningsprojekt och uppdragsforskning
- Utveckla och skala upp relevanta tekniska lösningar för att förbättra de teknoekonomiska förutsättningarna för ovan nämnda omställning
- Identifiera problem och hitta lösningar inom gasområdet tillsammans med industripartners och kunder (metan, koldioxid och vätgas – frågeställningar kring syrgas kan också förekomma) 
- Omvärldsbevakning och partnerkontakt för att hålla sig ajour med vilka tekniska problem som hindrar full implementering av biometanproduktion och användning, koldioxidinfångning och användning/lagring samt vätgasproduktion och användning inom industrin
- Interna kontakter inom och utanför avdelningen för bioraffinaderi och energi där olika arbets-/projektgrupper behöver djup praktisk teknisk kunskap kopplat till gassystem

Du kommer främst att arbeta i projektform där du tillsammans med kollegor och kunder formulerar, utför, analyserar och dokumenterar olika forsknings- och utredningsuppgifter. Resor förkommer några gånger per år nationellt och internationellt. Det finns goda möjligheter att utvecklas i rollen och inom fältet.

Placeringsort för den här tjänsten är i Uppsala, Göteborg eller Lund.

Vem är du?
Du brinner för omställningen mot ett fossilfritt samhälle. Som person är du engagerad och samarbetsvillig samtidigt som du har hög förmåga till problemlösning. Du är ödmjuk och öppen för andras perspektiv samt är initiativrik och ansvarstagande. Du har stor förmåga att praktiskt tillämpa dina ingenjörsfärdigheter i olika sammanhang och är inte rädd för att prova nya lösningar.

Vi ser att du är civilingenjör eller högre inom exempelvis energisystem, maskin/apparatteknik, kemiteknik eller liknande. Du har flera års arbetslivserfarenhet inom biogasproduktion, vätgassystem, olja och gas, kemiindustri eller andra industriella sammanhang där det finns gasinstallationer. Alternativt inom annat forskningssammanhang med tydlig koppling till gasbranschen inom industrin, akademin eller institut. Vidare är du tekniskt skicklig och har god känsla för ingenjörsmässiga principer.
Krav:

- God förmåga att omsätta forsknings- och utvecklingsresultat i en praktisk industriell kontext
- djup kunskap inom kemiteknik eller biokemi, samt djup teknisk kompetens inom metan-, koldioxid- och vätgashantering
- flytande engelska i både tal och skrift
- B-körkort

Meriterande:

- Forskarutbildning (PhD eller Kandidatexamen) 
- skrivit och beviljats större ansökningar med europeiska forskningsfinansiärer
- Tidigare praktiska erfarenheter inom produktion, rening, överföring eller kompression/förvätskning av metangas, koldioxid eller vätgas 
- Kunskap och erfarenhet av designverktyg såsom CAD-program, processimuleringsprogram 
- Flytande svenska i tal och skrift 

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så kom hjälp oss gör världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Emelie Ljung, Enhetschef Kretsloppsteknik, +46 10 516 69 85. Sista ansökningsdag är 15:e september 2024. Urval och intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61. Visa mindre

Forskare och projektledare inom animalieproduktion

Är du forskare med kompetens inom animalieproduktion? Vill du vara med och bidra till utveckling inom primärproduktion och framtidens hållbara djurproduktionssystem? Då kan det vara dig vi söker! RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. På enheten för Jordbruk och Trädgård 1 arbetar vi med f... Visa mer
Är du forskare med kompetens inom animalieproduktion? Vill du vara med och bidra till utveckling inom primärproduktion och framtidens hållbara djurproduktionssystem? Då kan det vara dig vi söker!

RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. På enheten för Jordbruk och Trädgård 1 arbetar vi med forskning och innovation inom animalieproduktion med fokus på produktionssystem, inhysning, djurhälsa och välfärd samt miljöpåverkan. Vi söker nu en forskare till enheten som vill vara med och bidra till en hållbar utveckling inom animalieproduktion.

Om rollen
I rollen som forskare och projektledare inom animalieproduktion kommer du att bli en viktig del i ett kompetent team fokuserat på hållbar husdjursproduktion och primärproduktionens utveckling. Du kommer arbeta med att söka, planera och genomföra forsknings- och utvecklingsprojekt, publicera vetenskapliga artiklar och rapporter samt delta i enhetens verksamhetsutveckling. I rollen ingår ett nära samarbete med kollegor, externa partners och kunder och du kommer att nätverka och delta vid branschrelaterade träffar samt kommunicera pågående forskningsprojekt både internt och externt.

Resor kan ingå i rollen, både nationellt och internationellt, i enlighet med projektens behov. I dagsläget finns möjlighet till hybridarbete. Placeringsort är Uppsala, Lund eller Skara.

Vem är du?
Vi söker dig som har en doktorsexamen inom husdjursvetenskap, veterinärmedicin eller motsvarande. Du har en djup kunskap inom primärproduktion och animalieproduktion och god erfarenhet av projektledning och av att samarbeta med olika aktörer. Du har flera års arbetslivserfarenhet från forskning och ett etablerat kontaktnät inom branschen, har erfarenhet av att bearbeta data, statistisk analys samt att skriva vetenskapliga texter och forskningsansökningar.

För att vara framgångsrik i rollen bör du vara en bra lagkamrat med en öppen och positiv inställning. Du behöver vara praktiskt orienterad och lösningsfokuserad med förmåga att arbeta både i team och självständigt. Du trivs med att ta dig an nya utmaningar och bidra till utveckling. Det är meriterande ifall du har erfarenhet av internationellt forskningssamarbete. Vana av arbete med olika djurslag inom lantbruket och kompetens inom smittskyddsfrågor, djurhälsa eller fodersäkerhet är också ett plus.

Rollen kräver att du kan svenska och engelska, både i tal och skrift, samt att du har B-körkort.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olikhet och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhälls- och industriutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en innovativ miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta rekryterande chef Magdalena Åkerfeldt på [email protected]. Sista ansökningsdag är den 25 februari 2024. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Bertil Svensson, Unionen 010-516 53 56 och Ulf Nordberg, Sveriges Ingenjörer 010-516 69 59.


RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 3 300 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se. Visa mindre

Senior forskare inom Hållbart jordbruk

Vi söker nu en senior forskare till vår kompetensgrupp Hållbart jordbruk. Är det du? - Du vill vara med och göra skillnad genom att arbeta för en hållbar livsmedelsproduktion. - Du är disputerad agronom, ekolog eller biolog med erfarenhet av forskning inom kvantitativa och kvalitativa mätningar av miljöpåverkan från jordbrukssystem. - Du har erfarenhet av ansökningsarbete, genomförande och framdrift av större forskningsprojekt, gärna i samarbete med... Visa mer
Vi söker nu en senior forskare till vår kompetensgrupp Hållbart jordbruk.

Är det du?

- Du vill vara med och göra skillnad genom att arbeta för en hållbar livsmedelsproduktion.
- Du är disputerad agronom, ekolog eller biolog med erfarenhet av forskning inom kvantitativa och kvalitativa mätningar av miljöpåverkan från jordbrukssystem.
- Du har erfarenhet av ansökningsarbete, genomförande och framdrift av större forskningsprojekt, gärna i samarbete med aktörer inom livsmedelskedjan.
- Du är en prestigelös teamspelare som gillar att samarbeta

Om oss
Inom området Hållbar konsumtion och produktion är vi idag 38 personer fördelat på två
enheter. Teamen kartlägger miljöpåverkan av livsmedelskedjan för att visa på
förbättringsmöjligheter inom såväl primärproduktion, förädling som konsumtionsmönster samt för att ge underlag för policybeslut för en mer hållbar utveckling.

Vår verksamhet utgår från metoden livscykelanalys (LCA) och vi tillämpar ett systemperspektiv i allt vi utför inom vårt arbete. Vi söker nu en erfaren och senior forskare till vår kompetensgrupp Hållbart jordbruk.

Om rollen
Som senior forskare hos oss får du möjlighet att tillsammans med teamet driva
och forma forskningsverksamheten inom miljövärdering av livsmedelssystemet med fokus på
primärproduktionen. Det är ett varierat arbete där du både driver ditt forskningsarbete
självständigt men alltid i samverkan med de övriga i teamet. Du ansvarar för att skriva ansökningar samt leda, genomföra och driva forskningsprojekt.

Förutom att leda offentligt finansierade forskningsuppdrag kommer du även att projektleda
och/eller bistå i andra uppdrag inom RISE som på olika sätt främjar en hållbar livsmedelsproduktion och värdekedja hos livsmedelsaktörer i Sverige. I rollen som senior forskare hos oss har du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Tjänsten tillhör RISE avdelningen för Jordbruk och livsmedel med placering i Uppsala, med möjlighet till viss hybridarbete. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträdesdatum enligt överenskommelse.


Vem är du?
Du är en disputerad agronom, ekolog, eller miljövetare med goda kunskaper om jordbrukssystemets miljöpåverkan och biodiversitet. Det är meriterande om du även gjort en postdoc inom området. Du har ett etablerat forskarnätverk inom akademin, framför allt i Sverige. Du har erfarenhet av LCA metodik och andra systemvetenskapliga verktyg för miljövärdering av primärproduktion av livsmedel. Du har erfarenhet av att skriva ansökningar och att ansvara för finansieringen av din forskning.

Då du i din roll som senior forskare skriver rapporter på såväl svenska som på engelska så är
mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift ett krav för rollen.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste problem. Vi
kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och
några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en
dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos
oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Om du har frågor är du välkommen att kontakta Katarina Nilsson (+46 10 516 66 08),
enhetschef Hållbarkonsumtion och produktion 1, eller Serina Ahlgren (+46 10 516 69 41),
forskare Hållbart jordbruk. Sista ansökningsdag är den 19:e maj 2024. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Linda Ikatti, 010 516 51 61 och Ulf Nordberg; 010 516 69 59..

Jordbruk, LCA, Miljö, Klimatpåverkan, Biologisk mångfald, Forskning, RISE, livsmedel, Uppsala


RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 3 300 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se. Visa mindre

Forskare inom hantering av stallgödsel och andra organiska restprodukter

Är du disputerad inom jordbruk eller miljöteknik? Har du erfarenhet av gasmätningar av ammoniak, metan och lustgas? Vill du vara med och bidra till framtidens hållbara djurproduktionssystem? I så fall kanske det är just dig vi söker! Om oss RISE söker nu en forskare till enheten Jordbruk och Trädgård I, som strävar efter att främja hållbart jordbruk genom innovativ forskning och utveckling. Vår verksamhet fokuserar på att förbättra växtnäringshantering... Visa mer
Är du disputerad inom jordbruk eller miljöteknik? Har du erfarenhet av gasmätningar av ammoniak, metan och lustgas? Vill du vara med och bidra till framtidens hållbara djurproduktionssystem? I så fall kanske det är just dig vi söker!

Om oss
RISE söker nu en forskare till enheten Jordbruk och Trädgård I, som strävar efter att främja hållbart jordbruk genom innovativ forskning och utveckling.

Vår verksamhet fokuserar på att förbättra växtnäringshantering och utveckla tekniska lösningar som bidrar till miljövänliga jordbruksmetoder. Vi består av ett engagerat team med bred kompetens inom jordbruk, växtnäring och teknikutveckling.

Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta inom ett område med stort allmänintresse och flera utvecklingsmöjligheter. Du blir en viktig lagspelare i ett engagerat team med bred kompetens inom jordbruk, växtnäring och teknikutveckling. Du kommer att driva och delta i forsknings- och utvecklingsprojekt som bidrar till framtidens hållbara djurproduktionssystem och arbetar nära tillsammans med kollegorna för att möta framtidens utmaningar inom hållbar djurproduktion.

Om rollen
Som forskare hos oss kommer du att spela en central roll i våra projekt som syftar till att optimera hanteringen av stallgödsel och andra organiska restprodukter. Du kommer att:

- Ansvara för mätningar och beräkningar av miljö- och klimatgaser.
- Genomföra fält- och labbförsök på stallgödsel och andra organiska gödselmedel.
- Utveckla mätmetoder för ammoniak, metan och lustgas.
- Skriva forskningsansökningar och leda projekt på nationell och internationell nivå.
- Bearbeta och analysera data samt framställa vetenskapliga publikationer.
- Leverera enligt plan och budget i projekt och rapportera till forskningsfinansiärer och uppdragsgivare.
- Kommunicera forskningsprojekt internt och externt till olika målgrupper.
- Aktivt delta i relevanta nätverk och träffar.
- Bidra till strategiskt arbete inom verksamheten.

Rollen innebär också resor, både nationellt och internationellt, för att delta i möten, konferenser och fältstudier. Placeringsort är Uppsala.

Vem är du
Du har en doktorsexamen inom jordbruk, miljöteknik eller motsvarande och en gedigen erfarenhet av gasmätningar av metan och lustgas. Du är van vid att planera, koordinera och leda projekt och har erfarenhet av att skriva forskningsansökningar och vetenskapliga publikationer. Du har kunskap inom statistisk bearbetning samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Då rollen innebär en del resor kräver det att du har B-körkort.

Vi ser gärna att du har god kännedom om jordbruk och jordbruksföretag och det är meriterande om du har  erfarenhet av gasmätningar av ammoniak, några års arbetslivserfarenhet och ett omfattande kontaktnät inom branschen. Ett starkt teknikintresse och erfarenhet av teknikutveckling är också välkommet.

Som person är du en bra lagkamrat, öppen och positiv och du gillar praktiskt fältarbete. Du är lösningsorienterad och strukturerad, kan arbeta både i team och självständigt och samarbeta nära med kollegor och lantbrukare. Du drivs av att ta dig an nya utmaningar, arbeta även utanför ditt expertområde och bidra till utveckling.

Är vi rätt för varandra?
På RISE är vi övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar
gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. På RISE kommer du tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor att bidra till en hållbar framtid!

Välkommen med din ansökan!
Om detta låter spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta Magdalena Åkerfeldt på +46 10 251 39 71. Sista ansökningsdag är den 30 juni och urval och intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden så vänta inte med att söka tjänsten. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om du vill veta mer om vår arbetsplats kan du också kontakta någon av våra fackliga representanter, Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59 och Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61.

 


RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 3 300 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se. Visa mindre

Enhetschef inom Kretsloppsteknik

Vill du vara med och driva och utveckla en innovationsmiljö där företag, forskare och entreprenörer inom bioekonomin kan mötas? Vill du vara med och förverkliga visionen om att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsnation? Då är det kanske dig vi söker! Avdelningen Bioraffinaderi och Energi samlar kompetens inom bioraffinaderiprocesser, termiska, termokemiska och biologiska processer och hållbar energi. För omställningen till ett fossilob... Visa mer
Vill du vara med och driva och utveckla en innovationsmiljö där företag, forskare och entreprenörer inom bioekonomin kan mötas? Vill du vara med och förverkliga visionen om att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsnation? Då är det kanske dig vi söker!

Avdelningen Bioraffinaderi och Energi samlar kompetens inom bioraffinaderiprocesser, termiska, termokemiska och biologiska processer och hållbar energi.

För omställningen till ett fossiloberoende samhälle är vårt arbete med bioraffinaderiets värdekedjor av stor betydelse. En nyckel till framgång är våra industrilika test- och demoanläggningar.

Avdelningen ingår i division Bioekonomi och Hälsa som sammanför kompetenser inom alla delar av bioekonomin: jordbruk, livsmedel, den skogsindustriella sektorn och den marina bioekonomin. Avdelningen står inför en mycket stark tillväxt och en väldigt spännande tid framöver då vi bygger ett centrum i världsklass med testbäddar för bioraffinaderi. Vi söker nu en ny enhetschef för enheten Kretslopsteknik 1, som vill vara med och ta oss framåt i utvecklingen.

Om rollen
Enheten arbetar med forsknings- och utvecklingsprojekt fokuserade på samhällets och industrins omställning till cirkulära och klimatsmarta system och tekniklösningar. Detta gör vi i nära samarbete inom enheten och med universitet, forskningsfinansiärer, myndigheter och näringslivet.

Som enhetschef för kretsloppsteknik 1 leder och utvecklar du din verksamhet, samtidigt som du har ett tätt och väldigt nära samarbete med enhetschefen för Kretsloppsteknik 2. De två enheterna arbetar tillsammans för att utveckla teknik och processer för att återföra resurser från organiska restströmmar genom bland annat biogasproduktion, växtnäringsextraktion och vattenrening. Enheten består idag av 11 medarbetare och planeras att rekrytera några fler under 2024.

I rollen som Enhetschef Kretsloppsteknik 1 får du möjlighet att samarbeta över teknik- och verksamhetsområden för att kunna skapa både nya affärer och innovationer. Här får du möjligheten att hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft. Kretsloppsteknik 1 innefattar två kompetensområden: bioprocesser och bionedbrytning samt prototypproduktion. Området bioprocesser och bionedbrytning bedrivs som praktisk laborativ verksamhet i ett antal egna välutrustade laboratorier. Prototypproduktionen ligger ytterligare ett steg ut mot tillämpning. Här designar vi och fysiskt konstruerar forskningsutrustning, prototyper och pilotanläggningar i egen verkstad. Projekten som utförs inom enheten består både av offentligt finansierade forskningsprojekt och direkta industriuppdrag. Förutom personalansvar medför verksamhetens art arbetsmiljöansvar för en stor mängd fysiska installationer, apparater, maskiner och instrument.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi gärna att du är en naturlig ledare och förebild som skapar förutsättningar för dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Du har en för divisionen relevant universitetsutbildning eller motsvarande och du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Om du har erfarenhet av komplex projektledning är det meriterande.

Du trivs med att leverera resultat och gör det genom att engagera dina medarbetare med ditt inspirerande och tydliga ledarskap. Du involverar och coachar dina medarbetare på ett lyhört och varmt sätt och är van vid att leda olika typer av människor med olika intressen. Du har erfarenhet av kommersiella samarbeten med kunder inom industrin. Du är affärsmässig, utåtriktad och inger förtroende hos våra kunder och partners.

Placeringsort för rollen är Uppsala.

Vi ser fram emot din ansökan!
Låter det här spännande och du vill veta mer är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gustav Rogstrand; [email protected]. Sista ansökningsdag är den 8:e januari 2024. Urval och intervjuer sker löpande under och efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Ulf Nordberg; 010 516 69 59 och Bertil Svensson; 010-5165356.

Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi kan lova en spännande resa där vi tillsammans med engagerade och kompetenta kollegor bidrar till en hållbar framtid och till att säkra ett försprång i den globala konkurrensen. Vill du vara med på resan? Visa mindre

Senior ingenjör inom Gasproduktionsteknik

Vi på RISE söker en senior ingenjör eller forskare till vår enhet Kretsloppsteknik som kan skapa och driva både teoretiska och praktiska projekt som syftar till att stärka biogasproduktionens värdekedja. Har du arbetat inom ramen för utvecklings- och forskningsprojekt och är van vid att ha direktkontakt med industrikunder och produktionsanläggningar? Söker du en utmanande och stimulerande arbetsmiljö där du kan använda din tekniska kunskap och samtidigt... Visa mer
Vi på RISE söker en senior ingenjör eller forskare till vår enhet Kretsloppsteknik som kan skapa och driva både teoretiska och praktiska projekt som syftar till att stärka biogasproduktionens värdekedja.

Har du arbetat inom ramen för utvecklings- och forskningsprojekt och är van vid att ha direktkontakt med industrikunder och produktionsanläggningar? Söker du en utmanande och stimulerande arbetsmiljö där du kan använda din tekniska kunskap och samtidigt leda ett kompetent team framåt där du får kombinera klassiskt ingenjörskap med forskning?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik. Kretsloppsteknik är uppdelad i två enheter, Kretsloppsteknik 1 och Kretsloppsteknik 2, som jobbar tajt tillsammans och där majoriteten av de drygt 20 medarbetarna är placerade i Uppsala.

Inom Kretsloppsteknik arbetar vi med forsknings- och utvecklingsprojekt fokuserade på samhällets och industrins omställning till cirkulära och klimatsmarta system och tekniklösningar. Detta gör vi i nära samarbete med universitet, forskningsfinansiärer, myndigheter och näringslivet. Projekten handlar konkret om tillämpad utveckling och utredning av ny teknik, innovativa processer och förbättrade metoder för utvinning och valorisering av energi, växtnäring och rent vatten från industrins och samhällets organiska restströmmar. Specifika arbetsområden för den här tjänsten kommer att handla om biologisk metanisering, power-to-gas, biogasuppgradering och vätgasapplikationer i anslutning till olika koncept för koldioxidinfångning och användning (så kallad bio-CCS/CCU).  

Om rollen
Nu söker vi en senior ingenjör eller tekniskt driven forskare med djup kunskap inom biogas-, vätgas- och koldioxidteknik som kan leda vår forskning inom gasteknik framåt. Du kommer att vara ansvarig för forsknings- och idéutvecklingsledningen inom området och ha en ledande roll kring att designa och utveckla tekniker och system för gasproduktion.
Du kommer att vara ansvarig för teknisk design av pilotanläggningar och tillämpade försöksuppställningar, samt kontakter med andra forskare och industri. Om du har erfarenhet av kompetensområdesledning inom gasproduktion, gasuppgradering och gashantering så är det ett stort plus. Dina kollegor är likasinnade och dina närmaste medarbetare inkluderar allt från väldigt duktiga mekaniker/tekniker till civilingenjörer och forskare som alla har lång erfarenhet inom teknik och processutveckling för biogasproduktion och närliggande områden. Inom teamet finns goda resurser och bra förutsättningar för att göra fysisk verklighet av dina idéer, inklusive egen verkstad för produktion av prototyper och pilotanläggningar.

I tjänsten ingår även projektledning, offert- och ansökningsarbete samt direktkontakt med våra kunder och finansiärer som naturliga delar i arbetet. Arbetet sker nästan uteslutande i projektform där du tillsammans med kollegor och kunder formulerar, utför, analyserar och dokumenterar olika forsknings- och utredningsuppgifter.

Vem är du?
Som senior ingenjör har du en hög förståelse för industrins förutsättningar samt förmågan att omsätta forsknings- och utvecklingsresultat i en praktisk industriell kontext.
Du har också en bevisad förmåga att få större ansökningar beviljade av europeiska forskningsfinansiärer och är bekväm med att skriva ansökningar, försöksdesign och vetenskaplig publicering.
Vi ser gärna att du har en för ämnet relevant forskarutbildning eller erfarenhet från forskning och utveckling inom industrin, en djup kunskap inom kemiteknik eller biokemi, samt djup teknisk kompetens inom koldioxid- och vätgashantering.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som är tekniskt drivande, engagerad och samarbetsvillig samtidigt som du har hög förmåga till problemlösning. Du har stor förmåga att praktiskt tillämpa dina ingenjörsfärdigheter i olika sammanhang och är inte rädd för att prova nya tekniska lösningar. Du måste även vara noggrann och strukturerad eftersom du kommer att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet och spårbarhet är mycket viktigt.

Du behöver vara partiskt lagd och kapabel att lösa komplexa mekaniska och styrsystemsrelaterade problem i fält. Exempel på relevant arbetslivserfarenhet är forskningsinstitut och teknikutvecklingsbolag. Vi ser gärna internationella kandidater men det är viktigt för tjänsten att man snabbt lär sig att behärska svenska så pass bra att man kan kommunicera obehindrat med svenska företag, myndigheter och finansiärer.   

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så kom hjälp oss gör världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Emelie Ljung, Enhetschef Kretsloppsteknik, +46 10 516 69 85. Sista ansökningsdag är söndag den 28 maj 2023.

I den här processen arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka in ansökan så snart du kan.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. Visa mindre

Senior Projektledare inom Digitalisering av jordbruk

Vill du arbeta med att ta fram framtidens jordbruksteknik där teknik som digitalisering, autonoma fordon, AI används för att göra jordbruket mer hållbart? Är du van att initiera och driva stora projekt? Trivs du i en dynamisk och innovativ miljö? I så fall kan det vara dig vi söker! Avdelningen Jordbruk och Livsmedel på RISE är en dynamisk och spännande organisation som bland annat arbetar med att ta fram teknik för  framtidens hållbara jordbruk genom inn... Visa mer
Vill du arbeta med att ta fram framtidens jordbruksteknik där teknik som digitalisering, autonoma fordon, AI används för att göra jordbruket mer hållbart? Är du van att initiera och driva stora projekt? Trivs du i en dynamisk och innovativ miljö? I så fall kan det vara dig vi söker!

Avdelningen Jordbruk och Livsmedel på RISE är en dynamisk och spännande organisation som bland annat arbetar med att ta fram teknik för  framtidens hållbara jordbruk genom innovation och digitalisering.

Vi erbjuder en fri och flexibel arbetsmiljö där du har möjligheten att påverka och forma inriktningen för framtidens jordbruk. Vi söker nu en erfaren, driven och engagerad Senior Projektledare inom digitalisering av jordbruket för att stärka vårt team och driva framstående projekt.

En konkret utmaning vi arbetar med är hur en hektar spannmål på vår testbädd Digitaliserat jordbruk i Uppsala ska kunna odlas helt fossilfritt, digitaliserat och autonomt. Hur bygger man upp en digital tvilling, hur kan den användas, vilka maskiner behövs och hur vi får tillgång till dem? Idag har vi testbädd, prototypverkstad, datainsamling, datainfrastruktur, 5G edge, drönare, eldriven autonom traktor - men hur får vi ihop detta till en helhet? Kanske har just du bra idéer och kan bidra till ett mer hållbart jordbruk?

Om tjänsten
Som senior projektledare inom digitaliserat jordbruk kommer du att ingå i enheten Jordbruk och Trädgård II och rapportera till enhetschefen. Du kommer att vara en del av ett team fokuserat på digitalisering  där du kommer initiera och leda stora projekt.

I rollen som senior projektledare inom digitaliserat jordbruk ingår att;

- Ta fram och driva tillämpade forsknings- och utvecklingsprojekt inom digitalisering av jordbruket, ofta i samarbete med företag och andra organisationer
- Arbeta förutsättningsskapande genom att skapa samarbeten
- Söka och leda både små och stora projekt på nationell och internationell nivå
- Projektleda grupper
- Aktivt delta i relevanta nätverk och sammanhang
- Kommunicera pågående projekt både internt och externt och vara aktiv på sociala medier
- Arbeta med att ta fram strategiska planer för utvecklingen och önskade positioner inom området

En del resor ingår i rollen, både nationellt och internationellt. Placeringsort för rollen är Uppsala eller Lund. I dagsläget finns möjlighet till hybridarbete.

Vem är du?
Vi söker dig som trivs med att driva på utvecklingen och hitta nya lösningar tillsammans med kollegor och samarbetspartners. Du är en bra lagkamrat, öppen, driven och positiv som person och trivs i en dynamisk miljö där du kan arbeta både i team och självständigt.

Du har en mycket god kännedom om jordbruksbranschen och du har ett omfattande kontaktnät. Du har en relevant högskoleutbildning, som  agronom eller civilingenjör. Du bör ha några års arbetslivserfarenhet, samt vara van vid projektledning. Det är meriterande om du har en doktorsexamen, men det är ej ett krav.

För att trivas i rollen som senior projektledare inom digitaliserat jordbruk så trivs du i sociala sammanhang. Du är relationsbyggande och trivs med att vara ansiktet utåt mot både nationella och internationella partners. Du är van att initiera och utveckla samarbeten med både akademi och näringsliv. Du har arbetat självständigt och framgångsrikt med att projektleda stora projekt som t ex EU-projekt. Vi ser gärna att du har en stark drivkraft och vision om hur jordbruket kan utvecklas och göras mer hållbart med ny teknik, som autonoma fordon, AI, 5G och digitalisering.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olikhet och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhälls- och industriutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en innovativ miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta rekryterande chef Mikael Gilbertsson på [email protected]. Sista ansökningsdag är den 25 februari 2024. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Bertil Svensson, Unionen 010-516 53 56 och Ulf Nordberg, Sveriges Ingenjörer 010-516 69 59.

 


RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 3 300 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se. Visa mindre

Senior forskare inom Anaeroba processer

Är du en passionerad och senior forskare med en stark bakgrund inom anaeroba nedbrytningsprocesser? Vill du ha möjlighet att leda och bidra till ett prestigelöst team? Är du tekniskt drivande, engagerad och har hög förmåga till problemlösning? Då är det här en tjänst för dig! Om oss Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik. Kretsloppsteknik är uppdel... Visa mer
Är du en passionerad och senior forskare med en stark bakgrund inom anaeroba nedbrytningsprocesser? Vill du ha möjlighet att leda och bidra till ett prestigelöst team? Är du tekniskt drivande, engagerad och har hög förmåga till problemlösning?

Då är det här en tjänst för dig!

Om oss
Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik.

Kretsloppsteknik är uppdelad i två enheter, Kretsloppsteknik 1 och Kretsloppsteknik 2, som jobbar tajt tillsammans och där majoriteten av de drygt 20 medarbetarna är placerade i Uppsala.

Inom Kretsloppsteknik arbetar vi med forsknings- och utvecklingsprojekt fokuserade på samhällets och industrins omställning till cirkulära och klimatsmarta system och tekniklösningar. Detta gör vi i nära samarbete med universitet, forskningsfinansiärer, myndigheter och näringslivet. Projekten handlar konkret om tillämpad utveckling och utredning av ny teknik, innovativa processer och förbättrade metoder för utvinning och valorisering av energi, växtnäring och rent vatten från industrins och samhällets organiska restströmmar

Den laborativa utrustning som Kretsloppsteknikenheterna ansvarar för består av avancerade laboratorier för olika anaeroba nedbrytningsprocesser och tillhörande analyser samt flertalet avancerade testbäddar i pilotskala och olika typer av mätutrustning för fältarbete.

Om rollen
Nu söker vi en senior forskningsledare med djup ämneskunskap inom anaeroba nedbrytningsprocesser, särskilt inom biogas- och anaeroba vattenreningsprocesser.
Som en del av vårt forskningsteam kommer du att ha ansvar för ansökningsskrivning, försöksdesign, resultattolkning och vetenskaplig publicering, samt ha kontakter med andra forskare och industri. Du kommer också att sam-leda vårt kompetensområde för biologiska nedbrytningsprocesser i nära samarbete med vår specialist inom aeroba processer.

I tjänsten ingår genomgång av vetenskaplig litteratur, planering och genomförande av laborativa studier samt analys och rapportering av resultat för både anaeroba och aeroba biologiska nerbrytningsprocesser. Just metod- och försöksdesign, planering, projektledning och resultatförmedling på ett förståeligt sätt, både i vetenskapliga publikationer och i mer populärvetenskaplig form direkt till kunder är extra viktiga komponenter i den här rollen. Tyngdpunkten ligger på anaeroba rötningsprocesser för biogasproduktion, men vi har även en omfattande verksamhet kring biologisk sulfatreduktion, biologisk nedbrytning av kemiska bekämpningsmedel och bionedbrytning av nya material. Vi utvecklar ständigt vårt verksamhetsområde och använder våra kunskaper om biologiska processer i nya sammanhang hela tiden.

Den person vi nu söker kommer att ha en stor del i att leda den utvecklingen. Även utredningar och viss konsulting direkt mot industrikunder i syfte att optimera biologiska processer kan förekomma. Offert- och ansökningsarbete samt direktkontakt med våra kunder och finansiärer ingår därför som naturliga delar i vardagen. Arbetet sker nästan uteslutande i projektform där du tillsammans med kollegor och kunder formulerar, utför, analyserar och dokumenterar olika forsknings- och utredningsuppgifter. Den laborativa verksamheten kompletteras av att vi inom enheten för Kretsloppsteknik täcker in biogasens hela värdekedja. Det innebär att det finns nära kollegor som jobbar i alla skalor från teori och laborativ tillämpad forskning till fysisk teknikutveckling och design.

Byggnation och drift av pilotanläggningar hör till enhetens vardag och vår laborativa verksamhet fungerar då som analysstöd och bollplank för processutvärdering. Många gånger kommer vi hela vägen upp i kommersiell produktions skala med direkt rådgivning till kommersiella anläggningar genom förstudier, förprojektering, tekniskt upphandlingsstöd och i sällsynta fall även design, konstruktion och driftsättning av produktionsanläggningar som är de första av sitt slag i Sverige.

Du kommer att tillhöra ett prestigelöst team där det är viktigt med samarbete och ödmjukhet inför varandras olikheter. Ni delar på ansvar och har tillsammans som grupp fullt fokus på att lösa uppgiften. Vi vill behålla denna gruppdynamik, så det är viktigt att du känner att du kan bidra till och passa in i ett helt prestigelöst sammanhang.

Placeringsort: Uppsala.  

Vem är du?
Vi söker dig som har stor vana att arbeta med anaeroba processer i labbmiljö, med en djup ämneskunskap inom rötning (biogasproduktionsprocesser). Du talar och skriver flytande svenska, danska eller norska och engelska.

För att lyckas i rollen behöver du ha en hög meritering som forskare och lång erfarenhet av anaeroba nedbrytningsprocesser inom exempelvis biogasproduktion eller vattenrening. Du bör också ha erfarenhet av att leda forskargrupper och bevisad förmågan att som huvudsökande få större ansökningar beviljade av skandinaviska forskningsfinansiärer. B-körkort är också en förutsättning.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som är tekniskt drivande, engagerad och samarbetsvillig samt har hög förmåga till problemlösning. Du måste ha stor förmåga att praktiskt översätta mikrobiologisk och biokemisk kunskap till metodik och laborativa uppställningar som möjliggör analys av komplexa bioprocesser. Som person är du inte är rädd för att prova nya sätt att ta dig an olika problem. Du är noggrann och strukturerad och har förmågan att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet, spårbarhet och ibland sekretess är mycket viktigt.

Förmågan att översätta labbresultat till applikation i större skala, så kallad uppskalning är en viktig egenskap som vi kommer att utvärdera och vi ser därför gärna att du även kan uppvisa förståelse för de kommersiella produktionssystems förutsättningar såsom ekonomiska och praktiska begränsningar. 

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så kom hjälp oss gör världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gustav Rogstrand, Enhetschef Kretsloppsteknik, +46 10 516 69 48. Sista ansökningsdag är söndag den 28 maj 2023. .

Vi intervjuar och rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen!

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56 Visa mindre

Expert / projektledare inom nötkreatur för en hållbar animalieproduktion

Har du kunskap om och erfarenhet av nötköttsproduktion? Vill du arbeta med framtidens hållbara nötköttsproduktion tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställs, kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften i... Visa mer
Har du kunskap om och erfarenhet av nötköttsproduktion? Vill du arbeta med framtidens hållbara nötköttsproduktion tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställs, kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktion för livsmedel genom att säkra att den nyaste kunskapen nationellt och internationellt kommer till nytta för svenska producenter.

Kunskapsnav animalieproduktion är en ny enhet inom RISE som vi ska bygga upp tillsammans med experter inom området och som har kompetens inom kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Vi ska tillsammans med aktörerna identifiera animalieproduktionens behov och utveckla modeller och rådgivningsmetoder, som bringar kunskapen i användning hos jordbrukaren.

Kunskapsnavet ska inte själva bedriva forskning eller rådgivning, utan vara en länk mellan forskningen och rådgivningen och ska samla kunskap från olika håll och göra den användbar för rådgivningsföretag och jordbrukarna.

Om rollen
Som expert i vårt team får du möjligheten att arbeta med inhämtning, sammanställning och kunskapsöverföring gällande nötköttsproduktion, djurhälsa och -välfärd, avel, foder, ny teknik och företagande. Detta för en framtida hållbar svensk animalieproduktion, som bidrar till god djurvälfärd och arbetsmiljö, tillsammans med en god lönsamhet. Du blir en viktig lagspelare i en engagerad avdelning med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete med både kollegor inom RISE och med våra partners.

Du kommer att ha en viktig nyckelroll där du samlar och koordinerar olika kompetenser inom nötköttsproduktionen med våra experter, branschpartners och övriga RISE kompetenser, för att bidra till kunskapsöverföring utifrån animalieproducentens aktuella och framtida behov. Detta innebär att du specifikt ska koordinera våra ämnesövergripande teman om nötköttsproduktion i en hållbar animalieproduktion, skapa dialog, driva kunskapsöverföring samt bidra till att förmedla vetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet till lantbrukare och andra relevanta aktörer.

Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av olika experter med kompetens inom olika djurslag, stallbyggnader, företagsekonomi, kunskapsöverföring – alltsammans riktat mot att stärka animalieproduktionen i Sverige. Som expert inom nötköttsproduktion rapporterar du till enhetschefen på Kunskapsnav animalieproduktion.

Vem är du?
Du har en utbildning på åtminstone högskolenivå som agronom eller motsvarande. Du har erfarenhet av och kunskap om hela nötköttsproduktionens process, dvs. kunskaper inom bl.a. djurhälsa, avel, foder och bete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande, samt arbetat med informationsförmedling och med identifiering av lantbrukares kunskapsbehov, i nationella/internationella projekt.

Det är meriterande om du har åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet inom området nötköttsproduktion, informationsinsatser/fortbildning och rådgivning för jordbruksföretagare.

Som person är du fokuserad, engagerad, drivande och bra på att bygga relationer med t.ex. forskare, rådgivare och lantbrukare. Du arbetar målinriktat och strukturerat samt har en stark förmåga att snabbt ta till dig information och händelser. Ditt tankesätt är strategiskt och du har en god helhetssyn. Du är proaktiv och systematisk i ditt arbetssätt och tänker gärna nytt samtidigt som du är modig och vågar utmana det befintliga arbetssättet i den mån det behövs. Du har lätt för att samarbeta med människor i olika funktioner och värdesätter värdeskapandet i att samarbeta med andra.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Tjänsten är placerad i Uppsala eller Lund och innefattar visst resande, därav är B-körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss på RISE kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av experter där du ges möjlighet till såväl erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ett värdefullt bollplank. Du kommer samarbete med våra forskare och experter inom lantbruksproduktion.

Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 2 oktober 2023.

Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.


RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se. Visa mindre

Expert / projektledare inom mjölk för en hållbar animalieproduktion

Har du kunskap om och erfarenhet av mjölkproduktion? Vill du arbeta med framtidens hållbara mjölkproduktion tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställs, kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom an... Visa mer
Har du kunskap om och erfarenhet av mjölkproduktion? Vill du arbeta med framtidens hållbara mjölkproduktion tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställs, kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktion för livsmedel genom att säkra att den nyaste kunskapen nationellt och internationellt kommer till nytta för svenska producenter.

Kunskapsnav animalieproduktion är en ny enhet inom RISE som vi ska bygga upp tillsammans med experter inom området och som har kompetens inom kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Vi ska tillsammans med aktörerna identifiera animalieproduktionens behov och utveckla modeller och rådgivningsmetoder, som bringar kunskapen i användning hos jordbrukaren.

Kunskapsnavet ska inte själva bedriva forskning eller rådgivning, utan vara en länk mellan forskningen och rådgivningen och ska samla kunskap från olika håll och göra den användbar för rådgivningsföretag och jordbrukarna.

Om rollen
Som expert i vårt team får du möjligheten att arbeta med inhämtning, sammanställning och kunskapsöverföring gällande mjölkproduktion, djurhälsa och -välfärd, avel, foder, mjölkkvalitet, ny teknik och företagande. Detta för en framtida hållbar svensk animalieproduktion, som bidrar till god djurvälfärd och arbetsmiljö, tillsammans med en god lönsamhet. Du blir en viktig lagspelare i en engagerad avdelning med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete med både kollegor inom RISE och med våra partners.

Du kommer att ha en viktig nyckelroll där du samlar och koordinerar olika kompetenser inom mjölkproduktionen med våra experter, branschpartners och övriga RISE kompetenser, för att bidra till kunskapsöverföring utifrån animalieproducentens aktuella och framtida behov. Detta innebär att du specifikt ska koordinera våra ämnesövergripande teman om mjölkproduktion i en hållbar animalieproduktion, skapa dialog, driva kunskapsöverföring samt bidra till att förmedla vetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet till lantbrukare och andra relevanta aktörer.

Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av olika experter med kompetens inom olika djurslag, stallbyggnader, företagsekonomi, kunskapsöverföring – alltsammans riktat mot att stärka animalieproduktionen i Sverige. Som expert inom mjölkproduktion rapporterar du till enhetschefen på Kunskapsnav animalieproduktion.

Vem är du?
Du har en utbildning på åtminstone högskolenivå som agronom, lantmästare eller motsvarande. Du har erfarenhet av och kunskap om hela mjölkproduktionens process, dvs. kunskaper inom bl.a. djurhälsa, avel, foderhygien, bete och mjölkkvalitet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande, samt arbetat med informationsförmedling och med identifiering av lantbrukares kunskapsbehov, i nationella/internationella projekt.

Det är meriterande om du har åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet inom området mjölkproduktion, informationsinsatser/fortbildning och rådgivning för jordbruksföretagare.

Som person är du fokuserad, engagerad, drivande och bra på att bygga relationer med t.ex. forskare, rådgivare och lantbrukare. Du arbetar målinriktat och strukturerat samt har en stark förmåga att snabbt ta till dig information och händelser. Ditt tankesätt är strategiskt och du har en god helhetssyn. Du är proaktiv och systematisk i ditt arbetssätt och tänker gärna nytt samtidigt som du är modig och vågar utmana det befintliga arbetssättet i den mån det behövs. Du har lätt för att samarbeta med människor i olika funktioner och värdesätter värdeskapandet i att samarbeta med andra.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Tjänsten är placerad i Uppsala eller Lund och innefattar visst resande, därav är B-körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss på RISE kommer du att få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av experter där du ges möjlighet till såväl erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ett värdefullt bollplank. Du kommer att samarbete med våra forskare och experter inom lantbruksproduktion.

Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 2 oktober 2023.

Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.


Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling. Visa mindre

Expert inom gris för en hållbar animalieproduktion

Har du kunskap om och erfarenhet av arbete med grisproduktion? Vill du arbeta med framtidens hållbara grisproducenter tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställs, kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss Regeringen önskar att stärka konkurrenskraft... Visa mer
Har du kunskap om och erfarenhet av arbete med grisproduktion? Vill du arbeta med framtidens hållbara grisproducenter tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställs, kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktion för livsmedel genom att säkra att den nyaste kunskapen nationellt och internationellt kommer till nytta för svenska producenter.

Kunskapsnav animalieproduktion är en ny enhet inom RISE som vi ska bygga upp tillsammans med experter inom området och som har kompetens inom kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Vi ska tillsammans med aktörerna identifiera animalieproduktionens behov och utveckla modeller och rådgivningsmetoder, som bringar kunskapen i användning hos jordbrukaren.

Kunskapsnavet ska inte själva bedriva forskning eller rådgivning, utan vara en länk mellan forskningen och rådgivningen och ska samla kunskap från olika håll och göra den användbar för rådgivningsföretag och jordbrukarna.

Om rollen
Som expert i vårt team får du möjligheten att arbeta med inhämtning, sammanställning och kunskapsöverföring gällande grisproduktion, djurhälsa och -välfärd, avel, foder, ny teknik och företagande. Detta för en framtida hållbar svensk animalieproduktion, som bidrar till god djurvälfärd och arbetsmiljö, tillsammans med en god lönsamhet. Du blir en viktig lagspelare i en engagerad avdelning med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete med både kollegor inom RISE och med våra partners.

Du kommer att ha en viktig nyckelroll där du samlar och koordinerar olika kompetenser inom grisproduktionen med våra experter, branschpartners och övriga RISE kompetenser, för att bidra till kunskapsöverföring utifrån animalieproducentens aktuella och framtida behov. Detta innebär att du specifikt ska koordinera våra ämnesövergripande teman om grisproduktion i en hållbar animalieproduktion, skapa dialog, driva kunskapsöverföring samt bidra till att förmedla vetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet till lantbrukare och andra relevanta aktörer.

Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av olika experter med kompetens inom olika djurslag, stallbyggnader, företagsekonomi, kunskapsöverföring – alltsammans riktat mot att stärka animalieproduktionen i Sverige. Som expert inom grisproduktion rapporterar du till enhetschefen på Kunskapsnav animalieproduktion. 

Vem är du?
Du har en utbildning på åtminstone högskolenivå som agronom eller motsvarande. Du har erfarenhet av och kunskap om hela grisproduktionens process, dvs. kunskaper inom bl.a. djurhälsa, avel och foder. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande, samt arbetat med informationsförmedling och med identifiering av lantbrukares kunskapsbehov, i nationella/internationella projekt.

Det är meriterande om du har åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet inom området grisproduktion, informationsinsatser/fortbildning och rådgivning för jordbruksföretagare.

Som person är du fokuserad, engagerad, drivande och bra på att bygga relationer med t.ex. forskare, rådgivare och lantbrukare. Du arbetar målinriktat och strukturerat samt har en stark förmåga att snabbt ta till dig information och händelser. Ditt tankesätt är strategiskt och du har en god helhetssyn. Du är proaktiv och systematisk i ditt arbetssätt och tänker gärna nytt samtidigt som du är modig och vågar utmana det befintliga arbetssättet i den mån det behövs. Du har lätt för att samarbeta med människor i olika funktioner och värdesätter värdeskapandet i att samarbeta med andra.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Tjänsten är placerad i Uppsala eller Lund och innefattar visst resande, därav är B-körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss på RISE kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av experter där du ges möjlighet till såväl erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ett värdefullt bollplank. Du kommer samarbete med våra forskare och experter inom lantbruksproduktion.

Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 2 oktober 2023.

Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Bertil Svensson 010-516 53 56.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.


RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se. Visa mindre

Senior Projektledare för en framtida hållbar animalieproduktion

Är du en erfaren projektledare inom hållbar svensk animalieproduktion? Vill du arbeta med projektutveckling och genomförande tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställas och kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss Regeringen önskar att stärka konk... Visa mer
Är du en erfaren projektledare inom hållbar svensk animalieproduktion? Vill du arbeta med projektutveckling och genomförande tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställas och kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktion för livsmedel genom att säkra att den nyaste kunskapen nationellt och internationellt kommer till nytta för svenska producenter.

Kunskapsnav animalieproduktion är en ny enhet inom RISE som vi ska bygga upp tillsammans med experter inom området och som har kompetens inom kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Vi ska tillsammans med aktörerna identifiera animalieproduktionens behov och utveckla modeller och rådgivningsmetoder, som bringar kunskapen i användning hos jordbrukaren.

Kunskapsnavet ska inte själva bedriva forskning eller rådgivning, utan vara en länk mellan forskningen och rådgivningen och ska samla kunskap från olika håll och göra den användbar för rådgivningsföretag och jordbrukarna.

Om rollen
Som senior projektledare i vårt team får du möjligheten att arbeta med kunskapsöverföring, syntesarbete, dialog och att initiera behovsdriven forskning, som har många utvecklingsmöjligheter. Du blir en viktig lagspelare i en engagerad avdelning med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete med både kollegor inom RISE och med våra partners.

Du kommer att ha en nyckelroll med att koordinera arbetet med våra experter, branschpartners och övriga RISE kompetenser, för att bidra till kunskapsöverföring utifrån jordbrukarens aktuella och framtida behov. Du ska specifikt koordinera våra ämnesövergripande teman om animalieproduktion, miljö- och klimatpåverkan, skapa dialog, driva kunskapsöverföring samt bidra till att förmedla vetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet till jordbrukare och branschpartners.

Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av olika experter med kompetens inom olika djurslag, stallbyggnader, företagsekonomi, kunskapsöverföring – alltsamman riktat mot att stärka animalieproduktionen i Sverige. Som Informations- och kommunikationsansvarig rapporterar du till enhetschefen på Kunskapsnav animalieproduktion.

Vem är du?
Du har en utbildning på åtminstone forskarnivå inom jordbruksvetenskap och god pedagogisk förmåga att uttrycka kunskap i tal och skrift. Du har erfarenhet och kunskap inom tvärvetenskaplig forskning, informationsförmedling och identifiering av jordbrukares kunskapsbehov, i nationella samt i EU-projekt.

Det är meriterande om du har åtminstone 15 års arbetslivserfarenhet inom området hållbara jordbrukssystem med animalieproduktion, populärvetenskapliga informationsinsatser, Jordbruksverket som finansiär/anbudsgivare, fortbildning för jordbrukare, rådgivare eller lärare. Du är extra intressant om du jobbat med aktörsinitiativ tillsammans med jordbrukare, bransch och akademi.

Som erfaren projektledare hos oss är du en person som har erfarenhet av att koordinera och leda stora komplexa projekt där man samarbetar med olika aktörer. Du drivs av att ta dig an nya utmaningar, men också av att engagera och leda andra. Genom din analytiska förmåga och självständiga arbetssätt kommer du till din rätt i en miljö som inte är statisk. Vi fokuserar på en kultur där man samarbetar och hjälper varandra och uppskattar humor och ett informellt arbetssätt.

Då våra samarbetspartners både finns i och utanför Sverige är det avgörande att du har god förmåga att vara vårt ansikte utåt, samt kan uttrycka dig på arbetsnivå i tal och skrift på både svenska och engelska.

Tjänsten är placerad i Uppsala eller Lund och innefattar visst resande, därav är B-körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss på RISE kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av kommunikatörer där du ges möjlighet till såväl erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ett värdefullt bollplank. Du kommer samarbete med våra forskare och experter inom lantbruksproduktion.

Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 4 juni 2023.

Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling. Visa mindre

Projektledare inom avlopp

Är du sugen på en ny utmaning i karriären? Är du kunnig inom området avlopp och vill arbeta som projektledare tillsammans med oss på RISE för att bidra till utvecklingen av framtidens avloppsvattenrening och kretsloppssystem? Vill du arbeta med utveckling av resursutvinning och resursåterföring från industrins och samhällets avloppsfraktioner? Då kanske du är vår nästa medarbetare! Om oss Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonom... Visa mer
Är du sugen på en ny utmaning i karriären? Är du kunnig inom området avlopp och vill arbeta som projektledare tillsammans med oss på RISE för att bidra till utvecklingen av framtidens avloppsvattenrening och kretsloppssystem? Vill du arbeta med utveckling av resursutvinning och resursåterföring från industrins och samhällets avloppsfraktioner?

Då kanske du är vår nästa medarbetare!

Om oss
Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik.

Kretsloppsteknik är uppdelad i två enheter, Kretsloppsteknik 1 och Kretsloppsteknik 2, som jobbar tajt tillsammans och där majoriteten av de drygt 20 medarbetarna är placerade i Uppsala.

Inom Kretsloppsteknik arbetar vi med forsknings- och utvecklingsprojekt fokuserade på samhällets och industrins omställning till cirkulära och klimatsmarta system och tekniklösningar. Detta gör vi i nära samarbete med universitet, forskningsfinansiärer, myndigheter och näringslivet. Projekten handlar konkret om tillämpad utveckling och utredning av ny teknik, innovativa processer och förbättrade metoder för utvinning och valorisering av energi, växtnäring och rent vatten från industrins och samhällets organiska restströmmar.

Om rollen
Kretsloppsteknik 2 söker nu en erfaren projektledare med fokus på resursåterföring från olika avloppsfraktioner och avloppsströmmar.

Som projektledare inom avloppsområdet kommer du att få du möjligheten att arbeta med spännande forskningsprojekt och uppdrag där det krävs hög kompetens inom både teknik, juridik och standarder. Du kommer att vara en tongivande kompetensgruppsmedlem och jobba tillsammans med RISE-medarbetare även från andra avdelningar och enheter.  I den här rollen ingår även huvudansvar för vår testbädd Småskalig avloppsvattenrening, vilken är en fast test- och utvärderingsplats för avloppsreningsteknik.  

Kompetensgruppen som du kommer att tillhöra arbetar idag bl.a. med teknikutveckling, utvärdering och utredningar som syftar till resursåterföring från avloppsfraktioner, att förbättra slamkvaliteten med målet att sluta kretslopp samt att säkerställa och förbättra reningsfunktion för små avlopp. Ett område under framväxt, och där vi behöver din hjälp och din avloppsreningskunskap, är effektiv industrivattenrening.

Tillsammans med dina kollegor bedriver du forskning och utför flera olika typer av uppdrag inom vatten- och avloppsområdet, där mycket fokus ligger på resursåterföring. Tillgång till egen prototypverkstad och testbäddar ger dig möjlighet att kombinera teoretisk forskning med praktiska försök i allt från laboratorium till kommersiella produktionsanläggningar.

Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk examen med relevant inriktning, exempelvis civilingenjörsexamen eller likvärdig examen från universitet/högskola inom miljö- och vattenområdet. Du har goda kunskaper om vattenreningsprocesser och olika slamhanteringstekniker (rötning, torkning, förbränning, pyrolys etc.).

Erfarenhet av tillämpad forskning vid ett lärosäte, institut eller liknande samt kunskap om provning, certifiering och relevanta standarder inom området är meriterande. Även LCA-kunskap/-erfarenhet är meriterade.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har god ämneskunskap samt erfarenhet av ansöknings- och offertskrivning, projektledning- och administration inklusive slutrapportering, försöksdesign, resultatutvärdering och rapportskrivning.

Som person är du en noggrann och strukturerad teamspelare som är duktig på att ge och som trivs med att samarbeta. Du är tekniskt drivande och engagerad i ditt arbete samt har hög förmåga till problemlösning. Du har stor förmåga att praktiskt tillämpa dina erfarenheter i olika sammanhang och är inte rädd för att prova nya utmaningar.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova dig ett spännande uppdrag där du alltid får bidra till industrins och organisationens utveckling. Om du vill bli en del av vårt team så kan du förvänta dig en mycket bra arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med stor variation. Du kommer att få arbeta med det senaste inom vattenreningsteknik och resursåterföring och känna att du verkligen ligger i utvecklingens framkant.

Välkommen att bli vår nya kollega!

Välkommen med din ansökan!
Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Emelie Ljung, Enhetschef, +46 10 516 69 85. Sista ansökningsdag är den 23 april 2023. I den här processen arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. Visa mindre

Forskare inom Anaeroba processer

Är du en passionerad forskare med en stark bakgrund inom anaeroba nedbrytningsprocesser? Vill du ha möjlighet att leda och bidra till ett prestigelöst team? Är du tekniskt drivande, engagerad och har hög förmåga till problemlösning? Då är det här en tjänst för dig! Om oss Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik. Kretsloppsteknik är uppdelad i två en... Visa mer
Är du en passionerad forskare med en stark bakgrund inom anaeroba nedbrytningsprocesser? Vill du ha möjlighet att leda och bidra till ett prestigelöst team? Är du tekniskt drivande, engagerad och har hög förmåga till problemlösning?

Då är det här en tjänst för dig!

Om oss
Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik.

Kretsloppsteknik är uppdelad i två enheter, Kretsloppsteknik 1 och Kretsloppsteknik 2, som jobbar tajt tillsammans och där majoriteten av de drygt 20 medarbetarna är placerade i Uppsala.

Inom Kretsloppsteknik arbetar vi med forsknings- och utvecklingsprojekt fokuserade på samhällets och industrins omställning till cirkulära och klimatsmarta system och tekniklösningar. Detta gör vi i nära samarbete med universitet, forskningsfinansiärer, myndigheter och näringslivet. Projekten handlar konkret om tillämpad utveckling och utredning av ny teknik, innovativa processer och förbättrade metoder för utvinning och valorisering av energi, växtnäring och rent vatten från industrins och samhällets organiska restströmmar

Den laborativa utrustning som Kretsloppsteknikenheterna ansvarar för består av avancerade laboratorier för olika anaeroba nedbrytningsprocesser och tillhörande analyser samt flertalet avancerade testbäddar i pilotskala och olika typer av mätutrustning för fältarbete.

Om rollen
Nu söker vi en forskningsledare med djup ämneskunskap inom anaeroba nedbrytningsprocesser, särskilt inom biogas- och anaeroba vattenreningsprocesser.
Som en del av vårt forskningsteam kommer du att ha ansvar för ansökningsskrivning, försöksdesign, resultattolkning och vetenskaplig publicering, samt ha kontakter med andra forskare och industri. Du kommer också att sam-leda vårt kompetensområde för biologiska nedbrytningsprocesser i nära samarbete med vår specialist inom aeroba processer.

I tjänsten ingår genomgång av vetenskaplig litteratur, planering och genomförande av laborativa studier samt analys och rapportering av resultat för både anaeroba och aeroba biologiska nerbrytningsprocesser. Just metod- och försöksdesign, planering, projektledning och resultatförmedling på ett förståeligt sätt, både i vetenskapliga publikationer och i mer populärvetenskaplig form direkt till kunder är extra viktiga komponenter i den här rollen. Tyngdpunkten ligger på anaeroba rötningsprocesser för biogasproduktion, men vi har även en omfattande verksamhet kring biologisk sulfatreduktion, biologisk nedbrytning av kemiska bekämpningsmedel och bionedbrytning av nya material. Vi utvecklar ständigt vårt verksamhetsområde och använder våra kunskaper om biologiska processer i nya sammanhang hela tiden.

Den person vi nu söker kommer att ha en stor del i att leda den utvecklingen. Även utredningar och viss konsulting direkt mot industrikunder i syfte att optimera biologiska processer kan förekomma. Offert- och ansökningsarbete samt direktkontakt med våra kunder och finansiärer ingår därför som naturliga delar i vardagen. Arbetet sker nästan uteslutande i projektform där du tillsammans med kollegor och kunder formulerar, utför, analyserar och dokumenterar olika forsknings- och utredningsuppgifter. Den laborativa verksamheten kompletteras av att vi inom enheten för Kretsloppsteknik täcker in biogasens hela värdekedja. Det innebär att det finns nära kollegor som jobbar i alla skalor från teori och laborativ tillämpad forskning till fysisk teknikutveckling och design.

Byggnation och drift av pilotanläggningar hör till enhetens vardag och vår laborativa verksamhet fungerar då som analysstöd och bollplank för processutvärdering. Många gånger kommer vi hela vägen upp i kommersiell produktions skala med direkt rådgivning till kommersiella anläggningar genom förstudier, förprojektering, tekniskt upphandlingsstöd och i sällsynta fall även design, konstruktion och driftsättning av produktionsanläggningar som är de första av sitt slag i Sverige.

Du kommer att tillhöra ett prestigelöst team där det är viktigt med samarbete och ödmjukhet inför varandras olikheter. Ni delar på ansvar och har tillsammans som grupp fullt fokus på att lösa uppgiften. Vi vill behålla denna gruppdynamik, så det är viktigt att du känner att du kan bidra till och passa in i ett helt prestigelöst sammanhang.

Placeringsort: Uppsala.  

Vem är du?
Vi söker dig som har stor vana att arbeta med anaeroba processer i labbmiljö, med en djup ämneskunskap inom rötning (biogasproduktionsprocesser). Du talar och skriver flytande svenska, danska eller norska och engelska.

För att lyckas i rollen behöver du ha en hög meritering som forskare och lång erfarenhet av anaeroba nedbrytningsprocesser inom exempelvis biogasproduktion eller vattenrening. Du bör också ha erfarenhet av att leda forskargrupper och bevisad förmågan att som huvudsökande få större ansökningar beviljade av skandinaviska forskningsfinansiärer. B-körkort är också en förutsättning.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som är tekniskt drivande, engagerad och samarbetsvillig samt har hög förmåga till problemlösning. Du måste ha stor förmåga att praktiskt översätta mikrobiologisk och biokemisk kunskap till metodik och laborativa uppställningar som möjliggör analys av komplexa bioprocesser. Som person är du inte är rädd för att prova nya sätt att ta dig an olika problem. Du är noggrann och strukturerad och har förmågan att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet, spårbarhet och ibland sekretess är mycket viktigt.

Förmågan att översätta labbresultat till applikation i större skala, så kallad uppskalning är en viktig egenskap som vi kommer att utvärdera och vi ser därför gärna att du även kan uppvisa förståelse för de kommersiella produktionssystems förutsättningar såsom ekonomiska och praktiska begränsningar. 

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så kom hjälp oss gör världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gustav Rogstrand, Enhetschef Kretsloppsteknik, +46 10 516 69 48. Sista ansökningsdag är söndag den 28 maj 2023. .

Vi intervjuar och rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan till sista dagen!

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56 Visa mindre

Expert inom byggnader för lantbruksdjur för en hållbar animalieproduktion

Har du erfarenhet av arbete med stallbyggnader inom olika djurslag? Vill du arbeta med framtidens byggnader för lantbrukets djur tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställs, kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss Regeringen önskar att stärka konk... Visa mer
Har du erfarenhet av arbete med stallbyggnader inom olika djurslag? Vill du arbeta med framtidens byggnader för lantbrukets djur tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställs, kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktion för livsmedel genom att säkra att den nyaste kunskapen nationellt och internationellt kommer till nytta för svenska producenter.

Kunskapsnav animalieproduktion är en ny enhet inom RISE som vi ska bygga upp tillsammans med experter inom området och som har kompetens inom kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Vi ska tillsammans med aktörerna identifiera animalieproduktionens behov och utveckla modeller och rådgivningsmetoder, som bringar kunskapen i användning hos jordbrukaren.

Kunskapsnavet ska inte själva bedriva forskning eller rådgivning, utan vara en länk mellan forskningen och rådgivningen och ska samla kunskap från olika håll och göra den användbar för rådgivningsföretag och jordbrukarna.

Om rollen
Som expert i vårt team får du möjligheten att arbeta med inhämtning, sammanställning och kunskapsöverföring gällande projektering, planering och byggnation av stallar för lantbrukets djur. Detta för en framtida hållbar svensk animalieproduktion, som bidrar till god djurvälfärd och arbetsmiljö, tillsammans med en god lönsamhet. Du blir en viktig lagspelare i en engagerad avdelning med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete med både kollegor inom RISE och med våra partners.

Du kommer att ha en viktig nyckelroll där du samlar och koordinerar olika kompetenser inom lantbruksteknologi/stallbyggnader med våra experter, branschpartners och övriga RISE kompetenser, för att bidra till kunskapsöverföring utifrån animalieproducentens aktuella och framtida behov. Detta innebär att du specifikt ska koordinera våra ämnesövergripande teman om stallbyggnader i en hållbar animalieproduktion, skapa dialog, driva kunskapsöverföring samt bidra till att förmedla vetenskaplig kunskap och beprövad erfarenhet till lantbrukare och andra relevanta aktörer.

Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av olika experter med kompetens inom olika djurslag, stallbyggnader, företagsekonomi, kunskapsöverföring – alltsamman riktat mot att stärka animalieproduktionen i Sverige. Som Informations- och kommunikationsansvarig rapporterar du till enhetschefen på Kunskapsnav animalieproduktion.

Vem är du?
Du har en utbildning på åtminstone högskolenivå inom lantbruksteknik, byggnadsteknik eller motsvarande. Du har erfarenhet av och kunskap om hela lantbrukets byggprocess, dvs. kunskaper inom planering, projektering och byggnation av stallar för alla lantbrukets djur. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande, samt arbetat med informationsförmedling och med identifiering av lantbrukares kunskapsbehov, i nationella/internationella projekt.

Det är meriterande om du har åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet inom området lantbruksbyggnader, informationsinsatser/fortbildning och rådgivning för jordbruksföretagare.

Som person är du fokuserad, engagerad, drivande och bra på att bygga relationer med tex. forskare, rådgivare och lantbrukare. Du arbetar målinriktat och strukturerat samt har en stark förmåga att snabbt ta till dig information och händelser. Ditt tankesätt är strategiskt och du har en god helhetssyn. Du är proaktiv och systematisk i ditt arbetssätt och tänker gärna nytt samtidigt som du är modig och vågar utmana det befintliga arbetssättet i den mån det behövs. Du har lätt för att samarbeta med människor i olika funktioner och värdesätter värdeskapandet i att samarbeta med andra.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Tjänsten är placerad i Uppsala eller Lund och innefattar visst resande, därav är B-körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss på RISE kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av kommunikatörer där du ges möjlighet till såväl erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ett värdefullt bollplank. Du kommer samarbete med våra forskare och experter inom lantbruksproduktion.

Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 11 juni 2023.

Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling. Visa mindre

Expert inom företagsekonomi för en hållbar animalieproduktion

Har du erfarenhet av arbete med företagsekonomi och lönsamhet i animalieproduktion? Vill du arbeta med företagsekonomiska värderingar av nya initiativ tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställas och kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss Regerin... Visa mer
Har du erfarenhet av arbete med företagsekonomi och lönsamhet i animalieproduktion? Vill du arbeta med företagsekonomiska värderingar av nya initiativ tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion samlas, sammanställas och kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktion för livsmedel genom att säkra att den nyaste kunskapen nationellt och internationellt kommer till nytta för svenska producenter.

Kunskapsnav animalieproduktion är en ny enhet inom RISE som vi ska bygga upp tillsammans med experter inom området och som har kompetens inom kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Vi ska tillsammans med aktörerna identifiera animalieproduktionens behov och utveckla modeller och rådgivningsmetoder, som bringar kunskapen i användning hos jordbrukaren.

Kunskapsnavet ska inte själva bedriva forskning eller rådgivning, utan vara en länk mellan forskningen och rådgivningen och ska samla kunskap från olika håll och göra den användbar för rådgivningsföretag och jordbrukarna.

Om rollen

Vi söker dig som kan driva och samordna behovsanpassad kunskapsförmedling till jordbrukare, framför allt om företagsekonomi och lönsamhet i animalieproduktion. Du har branschnätverk och kan skapa samverkan – särskilt inom Sverige. Vi ser stora möjligheter för svensk animalieproduktion att växa och utvecklas med relevant och användbar kunskap för jordbrukaren. För att lyckas behöver svenska aktörer och akademi, institut, innovatörer, företag och finansiärer samarbeta, vilket du vill bidra med.

Som expert i vårt team får du möjligheten att arbeta med lantbruksföretagets värdekedjor och möjliga vägar för att uppnå lönsamhet. Du blir en viktig lagspelare i en engagerad avdelning med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete med både kollegor inom RISE och med våra partners. Du kommer att ha en nyckelroll med att koordinera arbete om agrar ekonomi med våra experter, branschpartners och övriga RISE kompetenser, för att bidra till kunskapsöverföring utifrån jordbruksföretagarens aktuella och framtida behov.

Du kommer att koordinera våra ämnesövergripande teman om företagsekonomiskt hållbar animalieproduktion, värdera lönsamheten av jordbrukets investeringar och nya tilltag, skapa dialog, driva kunskapsöverföring samt bidra till att förmedla tex. lönsamhetsberäkningar och beprövad erfarenhet till jordbrukare och branschpartners.

Vidare kommer du att ingå i ett arbetslag bestående av olika experter med kompetens inom olika djurslag, stallbyggnader, företagsekonomi, kunskapsöverföring – alltsammans riktat mot att stärka animalieproduktionen i Sverige.

Vem är du?
Du har en utbildning på åtminstone högskolenivå inom företagsekonomi/agrar ekonomi. Du har erfarenhet av och kunskap om att värdera investeringar med hjälp av driftsplaneringsprogram för olika typer av lantbruksföretag, såsom agriwise eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta ämnesövergripande, samt arbetat med informationsförmedling och med identifiering av jordbrukares kunskapsbehov, i nationella/internationella projekt.

Det är meriterande om du har åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet inom området företagsekonomi för lantbruksföretag, informationsinsatser/fortbildning/rådgivning för jordbruksföretagare.

Som person är du fokuserad, engagerad, drivande och bra på att bygga relationer med tex. forskare, rådgivare och lantbrukare. Du arbetar målorienterat och strukturerat och har en stark förmåga att snabbt ta till dig information och händelser. Ditt tankesätt är strategiskt och du har en god helhetssyn. Du är systematisk i ditt arbetssätt och tänker gärna i nya banor. Du har lätt för att samarbeta med människor i olika funktioner och värdesätter värdeskapandet i att samarbeta med andra.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Tjänsten är placerad i Uppsala eller Lund och innefattar visst resande, därav är B-körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss på RISE kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av kommunikatörer där du ges möjlighet till såväl erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ett värdefullt bollplank. Du kommer samarbete med våra forskare och experter inom lantbruksproduktion.

Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 11 juni 2023.

Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling. Visa mindre

Laboratorieassistent inom Kretsloppsteknik

Är du nyexaminerad laboratorieingenjör? Vill du arbeta som laboratorieassistent i en spännande biokemisk miljö? Vill du arbeta i en dynamisk miljö där du ständigt utmanas och utvecklas? Vill du arbeta på en plats där det du jobbar med gör skillnad på riktigt? Då kan det vara dig vi söker! Om oss Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik. Kretsloppste... Visa mer
Är du nyexaminerad laboratorieingenjör? Vill du arbeta som laboratorieassistent i en spännande biokemisk miljö? Vill du arbeta i en dynamisk miljö där du ständigt utmanas och utvecklas? Vill du arbeta på en plats där det du jobbar med gör skillnad på riktigt?

Då kan det vara dig vi söker!

Om oss
Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik.

Kretsloppsteknik är uppdelad i två enheter, Kretsloppsteknik 1 och Kretsloppsteknik 2, som jobbar tajt tillsammans och där majoriteten av de drygt 20 medarbetarna är placerade i Uppsala.

Inom Kretsloppsteknik arbetar vi med forsknings- och utvecklingsprojekt fokuserade på samhällets och industrins omställning till cirkulära och klimatsmarta system och tekniklösningar. Detta gör vi i nära samarbete med universitet, forskningsfinansiärer, myndigheter och näringslivet. Projekten handlar konkret om tillämpad utveckling och utredning av ny teknik, innovativa processer och förbättrade metoder för utvinning och valorisering av energi, växtnäring och rent vatten från industrins och samhällets organiska restströmmar.

Om rollen
Som laboratorieassistent kommer du att arbeta i en labbgrupp där du kommer att utföra experiment, mätningar och enklare underhåll. Du kommer även att förbehandla prover och hantera logistik för prover som skall på extern analys. I rollen ingår också resultathantering såsom loggning i protokoll och databaser samt viss bearbetning. Efter en handledd introduktionstid kommer du att utföra ditt arbete självständigt enligt instruktioner, manualer, rutiner och riskanalyser.

I den nu utlysta tjänsten ingår primärt genomförande av laborativa försök i bänkskala och praktisk utförande av analyser. Jobbet inkluderar även deltagande i försöks- och arbetsplanering samt processutvärdering, analys och rapportering av resultat för både anaeroba och aeroba biologiska nerbrytningsprocesser. Viss administration, som hantering av egen projekttid och att ta fram faktureringsunderlag i våra affärssystem ingår också i uppgifterna.

I den här rollen söker vi dig som är tillfreds med en ganska renodlad utförarroll men samtidigt har ambitionen att växa in i rollen och med tiden bli självgående och utveckla djupare expertkunskaper inom olika analyser och laborativa metoder som vi använder och utvecklar. Offertskrivning och ansökningsarbete tillsammans med kollegor samt delat ansvar för direktkontakt med våra kunder och finansiärer kan också komma att ingå i rollen på sikt.

Placeringsort: Uppsala.

Vem är du?
Vi söker en laboratorieassistent med utbildning som laboratoringenjör eller liknande. Tidigare erfarenhet av att arbeta i ett kemiskt/biokemiskt labb är en fördel.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och du får gärna vara nyexaminerad, men det är ändå meriterande att ha viss erfarenhet av biologiska processer, speciellt för sulfatrening och/eller metanproduktion genom exempelvis ett examensarbete eller praktik/sommarjobb.

Som person är du en ödmjuk och prestigelös teamspelare som är serviceinriktad och som trivs med att samarbeta. Det är viktigt att du inte är rädd för att prova nya sätt att ta dig an olika problem. Du måste även vara noggrann och strukturerad eftersom du kommer att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet, spårbarhet och ibland sekretess är mycket viktigt.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova dig ett spännande uppdrag där du alltid får bidra till industrins och organisationens utveckling. Om du vill bli en del av vårt team så kan du förvänta dig en mycket bra arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med stor variation. Du kommer att få arbeta med det senaste inom vattenreningsteknik, biogasproduktion och näringsrecirkulering och känna att du verkligen ligger i utvecklingens framkant.

Välkommen med din ansökan!
Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gustav Rogstrand, Gruppchef, +46 10 516 69 48. Sista ansökningsdag är söndag den 21 maj 2023. I den här processen arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. Visa mindre

Enhetschefer till Jordbruk och trädgård

Är du en nyfiken person med förmåga att se möjligheter och utvecklingspotential som baserar sig på branschens behov? Har du ett upparbetat nätverk med olika aktörer inom svensk primärproduktion och relevanta forskningsaktörer?  Är du en naturlig ledare med innovations- och utvecklingsfokus? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offen... Visa mer
Är du en nyfiken person med förmåga att se möjligheter och utvecklingspotential som baserar sig på branschens behov? Har du ett upparbetat nätverk med olika aktörer inom svensk primärproduktion och relevanta forskningsaktörer?  Är du en naturlig ledare med innovations- och utvecklingsfokus?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
RISE är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 3000 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

Jordbruket och trädgårdsnäringen är grundbultar i produktionen av miljömässigt hållbara och hälsosamma livsmedel, djurfoder, energiråvaror och material samt bidrar till ett rikt odlingslandskap. För att minska klimatpåverkan från svensk jordbruksproduktion arbetar vi med ökad produktivitet, förbättrad djurhälsa och minskat läckage av näringsämnen till sjöar och hav men den globala konkurrensen är hård. Digitaliseringen skapar nya möjligheter samtidigt som utvecklingen också drivs på av anpassning till förändrat klimat, miljöbelastning, energieffektivitet och konsumentkrav. Framtidens lönsamma och hållbara jordbruk är därför beroende av tvärgående samarbeten.

RISE samlar en bred expertis till nytta för utvecklingen av det svenska matsystemet och tillsammans med bl.a. jordbrukare, branschorganisationer, myndigheter, akademi och företag arbetar vi för att hitta nya innovativa lösningar för ett konkurrenskraftigt jordbruk. Vi är med och utvecklar ny teknik för precisionsodling samt lönsam torkning av skörd på gården, autonoma maskiner som använder fossilfria drivmedel och teknik som förbättrar djurhälsa och välfärd samt jordbrukarens arbetsmiljö.

Om rollen
Är du nyfiken på ledarskap och vill testa på ledningsarbete inom RISE?
Verksamheten inom jordbruk och trädgård på RISE består av två enheter. Enheterna finns på avdelningen Jordbruk och livsmedel, som nyligen expanderat organisatoriskt. Därför söker vi nu två ledare som vill driva dessa två enheter i nära samarbete med sin chefskollega. Tillsammans täcker man upp för en bred kompetens med syfte att stötta branschens aktörer och behovsägare i den hållbara omställningen av jordbruket. På enheterna för Jordbruk och trädgård jobbar medarbetarna med frågor kring i första hand trädgårdsnäringen, växtodlingsteknik, digitalisering, fossilfrihet, restströmmar, djurhälsa och välfärd, ingen övergödning, begränsad klimatpåverkan och biologisk mångfald. Enheterna Jordbruk och trädgård 1 och 2 har ca 15-20 medarbetare var som är placerade i Uppsala, Lund och Skara.

På enheten för Jordbruk och trädgård 1 har man fokus på forskning och innovation inom animalieproduktion med god djurhälsa och välfärd, säker djurhantering och arbetsmiljö i lantbruket, stallmiljö, foder, torkning och konservering, bete på vall samt naturbeten, gödsling med stallgödsel och begränsad miljöpåverkan. På enheten för Jordbruk och trädgård 2 arbetar man med utveckling inom i första hand växtodling och trädgårdsnäring oftast med precisionsteknik i fokus. Här jobbar man med forskning och innovation kring digitalisering, tillämpningar av bildanalys och AI (artificiell intelligens), fossilfrihet, restströmmar, nya grödor och odlingssystem samt biologisk mångfald.

Som chef för en utav enheterna inom Jordbruk och trädgård har du bland annat ansvar för:

- Personalansvar för knappt 20 medarbetare per enhet
- Bidra till att stärka RISE roll som innovationspartner
- Skapa samverkan både internt och externt
- Sätta visioner, strategier och planer för enheten utifrån primärproduktionens behov och arbetssätt
- Sätta din enhets verksamhet i ett sammanhang – på RISE och i omvärlden
- Att bidra i ledningsgruppen på Jordbruk och livsmedel. Du förväntas lyfta blicken, se möjligheter, skapa samverkan och bidra till helheten för avdelning och RISE som koncern
- Att strukturera enhetens arbetssätt och underlätta medarbetarens vardag genom ett tydligt ledarskap

Som enhetschef rapporterar du till avdelningschef. En del resor förekommer.

Vem är du?
Du är en nyfiken person med förmåga att se möjligheter och utvecklingspotential som baserar sig på branschens behov. Du har en affärsmässig syn på utvecklingen av verksamheten och trivs med rollen som ledare. Du har strategisk förmåga och en övergripande syn på verksamheten, samtidigt som du ger stöd och utrymme till medarbetare som tar initiativ till projekt och driver forskningsfrågor. Du har en akademisk utbildning, gärna med forskningskompetens, med relevans för att utveckla en hållbar primärproduktion.

Vi tror att du har goda kunskaper om, och kontakter med aktörer inom svensk primärproduktion, med ett brett nätverk i och gärna utanför Sverige. Du inger stort förtroende hos såväl kunder som medarbetare och bygger strategiska nätverk. För att trivas i rollen tror vi att du har flerårig arbetslivserfarenhet inom området och tidigare erfarenhet av verksamhetsledande roller.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så kom hjälp oss gör världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Klara Båth, Avdelningschef, +46 10 516 66 89. Sista ansökningsdag är söndag den 7 maj 2023.

I den här processen arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. Visa mindre

Senior ingenjör inom Gasproduktionsteknik

Vi på RISE söker en senior ingenjör eller forskare till vår enhet Kretsloppsteknik som kan skapa och driva både teoretiska och praktiska projekt som syftar till att stärka biogasproduktionens värdekedja. Har du arbetat inom ramen för utvecklings- och forskningsprojekt och är van vid att ha direktkontakt med industrikunder och produktionsanläggningar? Söker du en utmanande och stimulerande arbetsmiljö där du kan använda din tekniska kunskap och samtidigt... Visa mer
Vi på RISE söker en senior ingenjör eller forskare till vår enhet Kretsloppsteknik som kan skapa och driva både teoretiska och praktiska projekt som syftar till att stärka biogasproduktionens värdekedja.

Har du arbetat inom ramen för utvecklings- och forskningsprojekt och är van vid att ha direktkontakt med industrikunder och produktionsanläggningar? Söker du en utmanande och stimulerande arbetsmiljö där du kan använda din tekniska kunskap och samtidigt leda ett kompetent team framåt där du får kombinera klassiskt ingenjörskap med forskning?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik. Kretsloppsteknik är uppdelad i två enheter, Kretsloppsteknik 1 och Kretsloppsteknik 2, som jobbar tajt tillsammans och där majoriteten av de drygt 20 medarbetarna är placerade i Uppsala.

Inom Kretsloppsteknik arbetar vi med forsknings- och utvecklingsprojekt fokuserade på samhällets och industrins omställning till cirkulära och klimatsmarta system och tekniklösningar. Detta gör vi i nära samarbete med universitet, forskningsfinansiärer, myndigheter och näringslivet. Projekten handlar konkret om tillämpad utveckling och utredning av ny teknik, innovativa processer och förbättrade metoder för utvinning och valorisering av energi, växtnäring och rent vatten från industrins och samhällets organiska restströmmar. Specifika arbetsområden för den här tjänsten kommer att handla om biologisk metanisering, power-to-gas, biogasuppgradering och vätgasapplikationer i anslutning till olika koncept för koldioxidinfångning och användning (så kallad bio-CCS/CCU).  

Om rollen
Nu söker vi en senior ingenjör eller tekniskt driven forskare med djup kunskap inom biogas-, vätgas- och koldioxidteknik som kan leda vår forskning inom gasteknik framåt. Du kommer att vara ansvarig för forsknings- och idéutvecklingsledningen inom området och ha en ledande roll kring att designa och utveckla tekniker och system för gasproduktion.
Du kommer att vara ansvarig för teknisk design av pilotanläggningar och tillämpade försöksuppställningar, samt kontakter med andra forskare och industri. Om du har erfarenhet av kompetensområdesledning inom gasproduktion, gasuppgradering och gashantering så är det ett stort plus. Dina kollegor är likasinnade och dina närmaste medarbetare inkluderar allt från väldigt duktiga mekaniker/tekniker till civilingenjörer och forskare som alla har lång erfarenhet inom teknik och processutveckling för biogasproduktion och närliggande områden. Inom teamet finns goda resurser och bra förutsättningar för att göra fysisk verklighet av dina idéer, inklusive egen verkstad för produktion av prototyper och pilotanläggningar.

I tjänsten ingår även projektledning, offert- och ansökningsarbete samt direktkontakt med våra kunder och finansiärer som naturliga delar i arbetet. Arbetet sker nästan uteslutande i projektform där du tillsammans med kollegor och kunder formulerar, utför, analyserar och dokumenterar olika forsknings- och utredningsuppgifter.

Vem är du?
Som senior ingenjör har du en hög förståelse för industrins förutsättningar samt förmågan att omsätta forsknings- och utvecklingsresultat i en praktisk industriell kontext.
Du har också en bevisad förmåga att få större ansökningar beviljade av europeiska forskningsfinansiärer och är bekväm med att skriva ansökningar, försöksdesign och vetenskaplig publicering.
Vi ser gärna att du har en för ämnet relevant forskarutbildning eller erfarenhet från forskning och utveckling inom industrin, en djup kunskap inom kemiteknik eller biokemi, samt djup teknisk kompetens inom koldioxid- och vätgashantering.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som är tekniskt drivande, engagerad och samarbetsvillig samtidigt som du har hög förmåga till problemlösning. Du har stor förmåga att praktiskt tillämpa dina ingenjörsfärdigheter i olika sammanhang och är inte rädd för att prova nya tekniska lösningar. Du måste även vara noggrann och strukturerad eftersom du kommer att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet och spårbarhet är mycket viktigt.

Du behöver vara partiskt lagd och kapabel att lösa komplexa mekaniska och styrsystemsrelaterade problem i fält. Exempel på relevant arbetslivserfarenhet är forskningsinstitut och teknikutvecklingsbolag. Vi ser gärna internationella kandidater men det är viktigt för tjänsten att man snabbt lär sig att behärska svenska så pass bra att man kan kommunicera obehindrat med svenska företag, myndigheter och finansiärer.   

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande så kom hjälp oss gör världen lite bättre. Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Emelie Ljung, Enhetschef Kretsloppsteknik, +46 10 516 69 85. Sista ansökningsdag är söndag den 28 maj 2023.

I den här processen arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka in ansökan så snart du kan.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. Visa mindre

Projektledare inom kretsloppsteknik

Är du sugen på en ny utmaning i karriären? Är du kunnig inom området avlopp och vill arbeta som projektledare tillsammans med oss på RISE för att bidra till utvecklingen av framtidens avloppsvattenrening och kretsloppssystem? Vill du arbeta med utveckling av resursutvinning och resursåterföring från industrins och samhällets avloppsfraktioner? Då kanske du är vår nästa medarbetare! Om oss Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonom... Visa mer
Är du sugen på en ny utmaning i karriären? Är du kunnig inom området avlopp och vill arbeta som projektledare tillsammans med oss på RISE för att bidra till utvecklingen av framtidens avloppsvattenrening och kretsloppssystem? Vill du arbeta med utveckling av resursutvinning och resursåterföring från industrins och samhällets avloppsfraktioner?

Då kanske du är vår nästa medarbetare!

Om oss
Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik.

Kretsloppsteknik är uppdelad i två enheter, Kretsloppsteknik 1 och Kretsloppsteknik 2, som jobbar tajt tillsammans och där majoriteten av de drygt 20 medarbetarna är placerade i Uppsala.

Inom Kretsloppsteknik arbetar vi med forsknings- och utvecklingsprojekt fokuserade på samhällets och industrins omställning till cirkulära och klimatsmarta system och tekniklösningar. Detta gör vi i nära samarbete med universitet, forskningsfinansiärer, myndigheter och näringslivet. Projekten handlar konkret om tillämpad utveckling och utredning av ny teknik, innovativa processer och förbättrade metoder för utvinning och valorisering av energi, växtnäring och rent vatten från industrins och samhällets organiska restströmmar.

Om rollen
Kretsloppsteknik 1 söker nu en erfaren projektledare med fokus på resursåterföring från olika avloppsfraktioner och avloppsströmmar.

Som projektledare inom avloppsområdet kommer du att få du möjligheten att arbeta med spännande forskningsprojekt och uppdrag där det krävs hög kompetens inom både teknik, juridik och standarder. Du kommer att vara en tongivande kompetensgruppsmedlem och jobba tillsammans med RISE-medarbetare även från andra avdelningar och enheter.  I den här rollen ingår även huvudansvar för vår testbädd Småskalig avloppsvattenrening, vilken är en fast test- och utvärderingsplats för avloppsreningsteknik.  

Kompetensgruppen som du kommer att tillhöra arbetar idag bl.a. med teknikutveckling, utvärdering och utredningar som syftar till resursåterföring från avloppsfraktioner, att förbättra slamkvaliteten med målet att sluta kretslopp samt att säkerställa och förbättra reningsfunktion för små avlopp. Ett område under framväxt, och där vi behöver din hjälp och din avloppsreningskunskap, är effektiv industrivattenrening.

Tillsammans med dina kollegor bedriver du forskning och utför flera olika typer av uppdrag inom vatten- och avloppsområdet, där mycket fokus ligger på resursåterföring. Tillgång till egen prototypverkstad och testbäddar ger dig möjlighet att kombinera teoretisk forskning med praktiska försök i allt från laboratorium till kommersiella produktionsanläggningar.

Vem är du?
Vi söker dig som har akademisk examen med relevant inriktning, exempelvis civilingenjörsexamen eller likvärdig examen från universitet/högskola inom miljö- och vattenområdet. Du har goda kunskaper om vattenreningsprocesser och olika slamhanteringstekniker (rötning, torkning, förbränning, pyrolys etc.).

Erfarenhet av tillämpad forskning vid ett lärosäte, institut eller liknande samt kunskap om provning, certifiering och relevanta standarder inom området är meriterande. Även LCA-kunskap/-erfarenhet är meriterade.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har god ämneskunskap samt erfarenhet av ansöknings- och offertskrivning, projektledning- och administration inklusive slutrapportering, försöksdesign, resultatutvärdering och rapportskrivning.

Som person är du en noggrann och strukturerad teamspelare som är duktig på att ge och som trivs med att samarbeta. Du är tekniskt drivande och engagerad i ditt arbete samt har hög förmåga till problemlösning. Du har stor förmåga att praktiskt tillämpa dina erfarenheter i olika sammanhang och är inte rädd för att prova nya utmaningar.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova dig ett spännande uppdrag där du alltid får bidra till industrins och organisationens utveckling. Om du vill bli en del av vårt team så kan du förvänta dig en mycket bra arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med stor variation. Du kommer att få arbeta med det senaste inom vattenreningsteknik och resursåterföring och känna att du verkligen ligger i utvecklingens framkant.

Välkommen att bli vår nya kollega!

Välkommen med din ansökan!
Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Emelie Ljung, Enhetschef, +46 10 516 69 85. Sista ansökningsdag är den 23 april 2023. I den här processen arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. Visa mindre

Verkstadsmekaniker inom Kretsloppsteknik

Är du vår nästa verkstadsmekaniker? Nu erbjuder vi dig en spännande och utmanande arbetsplats där du kommer att arbeta med erfaren och kompetent personal i en modern verkstad. Om du trivs med att arbeta i team, är kreativ och har en passion för mekanisk tillverkning, är det här rätt jobb för dig! Om oss Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik. Kretsl... Visa mer
Är du vår nästa verkstadsmekaniker?
Nu erbjuder vi dig en spännande och utmanande arbetsplats där du kommer att arbeta med erfaren och kompetent personal i en modern verkstad.

Om du trivs med att arbeta i team, är kreativ och har en passion för mekanisk tillverkning, är det här rätt jobb för dig!

Om oss
Avdelningen Bioraffinaderi och energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat Kretsloppsteknik. Kretsloppsteknik är uppdelad i två enheter, Kretsloppsteknik 1 och Kretsloppsteknik 2, som jobbar tajt tillsammans och där majoriteten av de drygt 20 medarbetarna är placerade i Uppsala.

Inom Kretsloppsteknik arbetar vi med forsknings- och utvecklingsprojekt fokuserade på samhällets och industrins omställning till cirkulära och klimatsmarta system och tekniklösningar. Detta gör vi i nära samarbete med universitet, forskningsfinansiärer, myndigheter och näringslivet. Projekten handlar konkret om tillämpad utveckling och utredning av ny teknik, innovativa processer och förbättrade metoder för utvinning och valorisering av energi, växtnäring och rent vatten från industrins och samhällets organiska restströmmar.

Om rollen
Kretsloppsteknik 2 söker nu en verkstadsmekaniker till Uppsala.

I den här rollen får du möjlighet att arbeta med det senaste inom forskning och utveckling i en innovativ verkstadsmiljö som kombinerar hantverk med CNC-styrda maskiner. Ingen dag kommer att vara den andra lik och du kommer aldrig att bygga samma sak två gånger. Du kommer att arbeta nära forskare, ingenjörer och externa kunder och stödja dem med praktiskt verkstadsarbete för produktion av mätutrustning, prototyper och pilotanläggningar.

Som verkstadsmekaniker hos oss ställs du inför alla möjliga utmanande design- och konstruktionsarbeten där det blir ditt jobb att tillsammans med ditt team lösa praktiska problem. Grundkravet är att du har goda färdigheter inom verkstadsarbeten såsom svets (TIG, MIG – svartplåt, rostfritt och aluminium), metallbearbetning (svarv och fräs), bockning, skärande bearbetning, etc. För att komplettera ditt team behöver du även behärska CAD/CAM och CNC-maskiner.

Du kommer att arbeta tillsammans med dina verkstadskollegor för att översätta kunders och forskares idéer till tillverkningsbara CAD-ritningar och styra CNC-maskiner för tillverkning av komponenter. Dina arbetsuppgifter inkluderar också svetsning, manuell skärande bearbetning och montering.

Vem är du?
Vi söker dig som är en lagspelare som drivs av servicetänk och som kan samarbeta i olika projektteam. Du ska vara uppfinningsrik och lite av en praktisk allkonstnär som kan omvandla andras teoretiska idéer och vaga skisser till verkliga objekt och funktionella maskiner. Därför är det viktigt att du är nyfiken och intresserad av att förstå övergripande mål och syften med det vi bygger i projekten.

Du har en gedigen erfarenhet inom verkstadsarbete eller liknande samt har en för området relevant verkstadsutbildning. Du har goda kunskaper inom CAD/CAM och är duktig på att styra CNC-maskiner. Du bör också ha viss erfarenhet inom MIG-svetsning i svartplåt, metallbearbetning (svarv och fräs), bockning och skärande bearbetning samt TIG-svetsning i rostfritt och aluminium.  
Du är strukturerad och förstår vikten av noggrannhet då kvalitet, tydlighet och spårbarhet är mycket viktigt för förtroendet för våra försöksresultat. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper som att du är självgående, ordningsam, drivande, engagerad och en bra och positiv kollega.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova dig ett spännande uppdrag där du alltid får bidra till industrins och organisationens utveckling.

Välkommen med din ansökan!
Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Gustav Rogstrand, Enhetschef, +46 10 516 69 48. Sista ansökningsdag är den 23 april 2023. I den här processen arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. Visa mindre

Forskare till RISE - Miljömässig hållbarhet i jordbruket

Vi behöver förstärka vårt forskarteam som arbetar med miljömässig hållbarhet av jordbruks- och livsmedelssystemet. Vi söker två, gärna disputerade agronomer, biologer eller miljövetare med goda kunskaper om jordbrukets produktion och produktionsförutsättningar, inom växtodling eller djurhållning. Ett stort plus för tjänsten är att du kan bidra med erfarenhet av miljövärdering av jordbrukssystemet med hjälp av miljösystemanalys, LCA och ett holistiskt an... Visa mer
Vi behöver förstärka vårt forskarteam som arbetar med miljömässig hållbarhet av jordbruks- och livsmedelssystemet.

Vi söker två, gärna disputerade agronomer, biologer eller miljövetare med goda kunskaper om jordbrukets produktion och produktionsförutsättningar, inom växtodling eller djurhållning. Ett stort plus för tjänsten är att du kan bidra med erfarenhet av miljövärdering av jordbrukssystemet med hjälp av miljösystemanalys, LCA och ett holistiskt angreppsätt. 

Om oss
Vi är idag 38 personer som engagerat arbetar för ett miljömässigt hållbart livsmedelssystem. Vi kartlägger miljöpåverkan av livsmedelskedjan för att visa på förbättringsmöjligheter inom såväl produktionen som konsumtionen av mat. Vår forskning är tillämpad och resultaten syftar till att förbättra miljöpåverkan av alla steg i värdekedjan från jord & vatten till bord och tallrik. Vår verksamhet utgår från metoden livscykelanalys (LCA) och vi tillämpar ett systemperspektiv i allt vi utför inom vårt arbete. Vi söker nu erfarna forskare till vår kompetensgruppen Hållbart jordbruk.

Om rollen
Som forskare hos oss får du möjlighet att tillsammans med teamet utveckla vår forskning inom miljövärdering av livsmedelssystemet med fokus på jordbrukets produktionssystem. Du kommer att leda såväl som arbeta i offentligt finansierade forskningsprojekt och förväntas aktivt bidra i enhetens ansökningsarbete för fortsatt finansiering och utveckling av vår forskning. Rollen förutsätter en god samarbetsförmåga, samt flexibilitet med avseende på de olika uppdrag vi står inför.

Förutom forskningsuppdrag kommer du även att projektleda och/eller bistå i tillämpade uppdrag som på olika sätt främjar en hållbar livsmedelsproduktion och värdekedja hos livsmedelsaktörer i Sverige. RISE fungerar som en brygga mellan akademi och näringsliv och rollen som forskare hos oss innebär en chans att göra skillnad på riktigt. Tjänsten tillhör RISE Avdelningen för jordbruk och livsmedel, inom enheten Hållbarkonsumtion och produktion I, med placering i Uppsala, Göteborg eller Lund efter önskemål.
Tjänsten är en tillsvidareanställning och tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Vem är du?
Du är driven, engagerad och prestigelös och trivs med att arbeta tillsammans i team och du drar dej inte för att ta olika roller i teamet. Du bör helst vara disputerad inom agronomi, biologi eller miljövetenskap och ha goda kunskaper om jordbrukets produktionssystem och dess miljöpåverkan. Att ha god förståelse av hur det de biologiska systemen i primärproduktionen av livsmedel fungerar är en nödvändighet. Du är bekväm med att ta dig an projektets olika steg, från idé- och metodutveckling, ansökningsprocess till utförande och projektledning.

Du ser samarbete och samverkan som en naturlig del av att lösa komplexa problem, och trivs med nära samarbeten både med kollegor och externa parter. Som forskare hos oss bör du också tycka om att skriva rapporter på svenska såväl som på engelska och delta i olika sammanhang för att sprida projekt- och forskningsresultat. Det är meriterande om du har erfarenhet av LCA metodik eller andra miljösystemmetodiker av jordbrukssystemet.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut!

Välkommen med din ansökan!
Om du har frågor är du välkommen att kontakta Katarina Nilsson (+46 10 516 66 08),
enhetschef Hållbar konsumtion och produktion 1, eller Danira Behaderovic (+46 10 516 66 88), forskare Hållbart jordbruk. Sista ansökningsdag är den 30 april 2023.
Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis , SACO, 010-516 62 21 och Bertil Svensson, Unionen 010-5165356. Visa mindre

Administratör till Kunskapsnavet

Vill du bidra till att våra medarbetare och partners känner sig trygga med att kontakt, koordinering och service sker på hög nivå? Är du duktig på att arbeta självständigt och proaktivt? Är du flexibel och lyhörd och tillför struktur och ordning i de arbetsprocesser du driver eller medverkar i? Är du den som får saker att hända, är snabb och resultatorienterad? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss RISE är en kraftsamling för den hållbara omstäl... Visa mer
Vill du bidra till att våra medarbetare och partners känner sig trygga med att kontakt, koordinering och service sker på hög nivå? Är du duktig på att arbeta självständigt och proaktivt? Är du flexibel och lyhörd och tillför struktur och ordning i de arbetsprocesser du driver eller medverkar i? Är du den som får saker att hända, är snabb och resultatorienterad?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
RISE är en kraftsamling för den hållbara omställning näringslivet, samhället och världen behöver.

Som hela Sveriges forskningsinstitut jobbar vi med lösningarna och förutsättningarna som gör skillnad här och nu. Och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon. Mixen av roller, perspektiv och kompetenser ger oss och andra bättre förutsättningar i en komplex värld. Den gör också RISE till en utmanande och omväxlande arbetsplats, med möjlighet att göra det mesta. Oavsett vilket område du vill arbeta med, vilken yrkesroll du har eller vart i livet du befinner dig.

Om rollen
Vi söker nu en administratör till vår nya enhet Kunskapsnav Animalieproduktion.
Som administratör arbetar du heltid med administrativa uppgifter åt kunskapsnavets verksamhet. Du har ansvar för att hantera och koordinera möten, event, workshops, konferenser och andra events med allt från administration till inbjudningar, registrering, bokningar och tekniskt stöd. Du tar fram övergripande presentationer och sammanställer rapporter för internt bruk, koordinerar avtal med externa partners samt har hand om viss fakturahantering. I din roll ingår även arbetsuppgifter så som att stötta i våra administrativa system IFS och Excel samt upphandla varor och tjänster med hjälp av inköpsavdelningen.

Du kommer vara ett administrativt stöd till kunskapsnavets enhetschef, styrgrupp samt arbetsgrupper. Du kan även komma att axla en roll som projektadministratör i ett eller flera projekt. Som administratör på kunskapsnav animalieproduktion rapporterar du till enhetschefen.

Kunskapsnavet har sin verksamhet spridd över flera orter i landet men tänkt fysisk placering för avdelningsadministratören är Uppsala eller Lund.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen som administratör hos oss tror vi att du vill jobba med arbetsuppgifter som bidrar till att andra lyckas. Du brinner för att få verksamheten att förstå hur professionell administration kan skapa värde i det dagliga arbetet och i projekten. Du har en grundutbildning inom tillämpliga områden och några års erfarenhet med goda referenser av liknande arbetsuppgifter. Meriterande är om du har vidareutbildat dig inom relevanta områden. Du har också mycket goda kunskaper i Office-paketet och har lätt att ta till dig ny funktionalitet hos IS/IT-system.

Vidare har du en mycket god känsla för det svenska språket i både tal och skrift och dokumenterat goda kunskaper i engelska. Har du kunskaper i ett annat nordiskt språk är det en fördel. Du arbetar självständigt och proaktivt, är flexibel och lyhörd och tillför struktur och ordning i de arbetsprocesser du driver eller medverkar i. Du får saker att hända, är flexibel, snabb och resultatorienterad. Vidare trivs du med och har förmåga att snabbt etablera kontakter och nätverk.

Är vi rätt för varandra?
Hos oss på RISE kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av administratörer där du ges möjlighet till såväl erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ett värdefullt bollplank. Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid.

Välkommen med din ansökan!
Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jørgen Korning, e-post: [email protected], mobil: 0703136996. Sista ansökningsdag är den 5 mars, 2023.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen. Visa mindre

Informations- och Kommunikationsansvarig

Har du erfarenhet av arbete med kommunikation och rådgivning inom jordbruk? Vill du arbeta inom kommunikation, kunskapsspridning tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom ani... Visa mer
Har du erfarenhet av arbete med kommunikation och rådgivning inom jordbruk? Vill du arbeta inom kommunikation, kunskapsspridning tillsammans med företag och rådgivningen inom jordbruks- och animaliesektorn? Vill du bidra till att relevant kunskap kring animalieproduktion kommuniceras och förmedlas på ett sätt som gör kunskapen användbar för jordbrukaren?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss
Regeringen önskar att stärka konkurrenskraften inom animalieproduktion för livsmedel genom att säkra att den nyaste kunskapen nationellt och internationellt kommer till nytta för svenska producenter.

Kunskapsnav animalieproduktion är en ny enhet inom RISE som vi ska bygga upp tillsammans med experter inom området och som har kompetens inom kunskapsöverföring, rådgivning och kommunikation. Vi ska tillsammans med aktörerna identifiera animalieproduktionens behov och utveckla modeller och rådgivningsmetoder, som bringar kunskapen i användning hos jordbrukaren.

Kunskapsnavet ska inte själva bedriva forskning eller rådgivning, utan vara en länk mellan forskningen och rådgivningen och ska samla kunskap från olika håll och göra den användbar för rådgivningsföretag och jordbrukarna.

Om rollen
Nu söker vi en informations- och kommunikationsansvarig till vår nya enhet Kunskapsnav Animalieproduktion.

Som information- och kommunikationsansvarig hos RISE ansvarar du för koordinering av kommunikation-, informations- och rådgivningsaktiviteter inom enheten kunskapsnav animalieproduktion. Du har ett nära samarbete med både interna som externa aktörer kring hur man på bästa sätt når slutmålgruppen inom rådgivning av kunskap inom jordbruk och animalieproduktion. Du kommer att ansvara för utformningen samt genomförandet av kommunikationsplanen samt vara koordinerande i uppbyggandet av våra kommunikationskanaler så som vår hemsida.

I din roll ingår det att stödja enhetens projektledare och forskare i deras kommunikation ut mot rådgivningsföretagen som i sin tur förmedlar värdeskapande information ut mot aktörerna på jordbruks- och animalieproduktionsmarknaden. Du koordinerar nyhetsbrev som summerar information, utveckling och aktiviteter inom området samt koordinerar utvecklingen av kunskapsnavets nya hemsida. Du har även ansvar för att det publiceras och kommuniceras på rätt sätt på hemsidan.

Du kommer att ingå i ett arbetslag bestående av olika experter med kompetens inom olika djurslag, stallbyggnader, företagsekonomi, kunskapsöverföring – alltsamman riktat mot att stärka animalieproduktionen i Sverige. Som Informations- och kommunikationsansvarig rapporterar du till enhetschefen på Kunskapsnav animalieproduktion.

Vem är du?
Vi söker dig som har en relevant universitets- eller högskoleutbildning samt goda kunskaper inom svenskt lantbruk. För att lyckas i rollen så ser vi gärna att du har utbildningsbakgrund som lantmästare, agronom, utbildning inom kommunikation eller motsvarande utbildning. Du har praktisk erfarenhet utav arbete med målriktad kommunikation, kunskapsöverföring och rådgivning samt erfarenhet av koordinering/ledning. Du har både strategisk och operativ erfarenhet av att utveckla hemsidor samt erfarenhet av digital rådgivning med externa aktörer.

Som person är du engagerad, drivande och bra på att bygga relationer. Du arbetar målorienterat och strukturerat och har en hög förmåga att snabbt ta till dig information och händelser. Ditt tankesätt är strategiskt och du har en god helhetssyn.
Du är proaktiv och systematisk i ditt arbetssätt och tänker gärna nytt samt är modig och vågar utmana det befintliga arbetssättet i den mån det behövs. Du har lätt för att samarbeta med människor i olika funktioner och värdesätter värdeskapandet i att samarbeta med andra. Du är gillar ordning och reda, samt är van att driva och koordinera informations- och kommunikationsaktiviteter från start till mål i samarbete med andra kollegor.
Du har ett digitalt helhetstänk, är kreativ och har förmågan att arbeta med alltifrån hemsidor, poddar, texter, pressmeddelanden och annan relevant kommunikation.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Tjänsten är placerad i Uppsala eller Lund och innefattar visst resande, därav är B-körkort ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Hos oss på RISE kommer du få jobba med en otroligt bred och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett nätverk av kommunikatörer där du ges möjlighet till såväl erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling som ett värdefullt bollplank. Du kommer samarbete med vår professionella kommunikationsavdelning och externa leverantörer om t.e.x. hemsida, digitala plattformar, nytt grafiskt uttryck till kunskapsnavet.

Kulturen präglas av en positiv anda där allt är möjligt och där vi arbetar fokuserat mot våra gemensamma mål. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, för när du lyckas så bidrar du till en hållbar framtid

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 5 mars 2023. Intervjuer kommer att ske löpande under samt efter ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling. Visa mindre

Senior affärsutvecklare inom Jordbruk och Livsmedel

Har du erfarenhet av affärsutveckling samt får saker att hända? Gillar du att fånga upp ostrukturerade problem till strukturerade och avgränsade affärsmöjligheter? Är du en person med affärs- och ekonomifokus som tar ansvar? Har du yrkesmässig erfarenhet från livsmedelssystemet?  Får du liksom vi energi av att arbeta med att hjälpa världen snabbare framåt i omställningen mot det hållbara samhället? Då kan det här vara en tjänst för dig! Om oss  Jordbruk ... Visa mer
Har du erfarenhet av affärsutveckling samt får saker att hända? Gillar du att fånga upp ostrukturerade problem till strukturerade och avgränsade affärsmöjligheter? Är du en person med affärs- och ekonomifokus som tar ansvar? Har du yrkesmässig erfarenhet från livsmedelssystemet?  Får du liksom vi energi av att arbeta med att hjälpa världen snabbare framåt i omställningen mot det hållbara samhället?

Då kan det här vara en tjänst för dig!

Om oss 
Jordbruk och livsmedel är en avdelning med drygt 100 medarbetare inom RISE med fokus på livsmedelssystemet.

Vi jobbar med forskning och innovation hela vägen från primärproduktionen, via livsmedelsprocesser och produktutveckling till konsumtion. Som en del av RISE jobbar vi tillsammans med våra kollegor tvärvetenskapligt för att möta livsmedelsbranschen utmaningar i en hållbar omställning med t.ex. digitalisering och civilförsvarsfrågor.

Om rollen
Nu söker vi en affärsutvecklare till RISE avdelning Jordbruk och Livsmedel.
I den här rollen kommer du i samverkan med avdelningsledningen få möjligheten att analysera, planera, leda och samordna affärsutveckling av avdelningens verksamhet. Du ingår som en av två affärsutvecklare i ledningsgruppen för avdelningen, denna roll har huvudfokus på utveckling av avdelningens kommersiella affär medan din kollega fokuserar mer på vår offentligt finansierade forskning. Tillsammans har ni gemensamt ansvar för avdelningens affärsutveckling som i stort handlar om att ta vår behovsdrivna forskning till kommersiella uppdrag men också att identifiera forskningsbehov utifrån kundernas och samhällets utmaningar. I rollen kommer du också samverka med likasinnade inom andra avdelningar via marknadsforum på divisionsnivå (division Bioekonomi och hälsa).  

I din roll som affärsutvecklare kommer du att skapa projekt och uppdrag i samverkan med avdelningens enheter men också med andra delar av RISE, samt både nationellt och internationellt. I den här rollen ska du i samverkan med våra forskare och experter förvalta, etablera och utveckla kundkontakter samt vid behov stötta i frågor rörande prissättning, IP och avvägningar i avtalsfrågor. Vidare kommer du att arbeta med och bidra till ett strukturerat försäljningsarbete som en del av ett team på avdelningen.

Du företräder avdelningsrelaterade uppdragsfrågor både externt och internt samt utvecklar nya affärsmodeller och strategisk innovationsinfrastruktur inom ditt område. Du stärker intressentdialogen och det externa samarbetet på området samt medverkar även till avdelningens omvärlds-, marknads- och konkurrentanalyser.

Placeringsort: Uppsala, Lund eller Göteborg

Vem är du?
Vi söker dig som är passionerat intresserad av affärsutveckling inom jordbruk och livsmedel. Du är snabb på att sätta dig in i nya forskningsområden och förstår med affärsmässighet hur de kan skapa ännu mer kundnytta. Du har god förståelse för livsmedelssektorn med upparbetat nätverk är ett plus, nationellt och/eller internationellt

Som person är du affärsmässig och inger förtroende hos såväl kunder som medarbetare. Du har talangen att kunna skapa nya affärskontakter samt drivet att vilja komma till avslut. Du är strukturerad och duktig i din tidsplanering i dina projekt. Du är flexibel och prestigelös samt trivs i en utvecklande miljö där vi lär oss av varandra och av våra misstag. Du förväntas ta egna nydanade initiativ, vågar utmana dig själv och din omgivning samt ha ett rådgivande och lyssnande förhållningssätt. Rätt person för detta arbete uppskattar att hantera såväl operativa frågor (offerter, erbjudandepaketering, avtalsdiskussioner, eventdeltagande) som strategiska frågor (strategiska kundmöten, ramavtalsförhandlingar etc.) för att växa vår affär.

Du har en för enheten relevant universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av affärsutveckling eller säljroller.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där
vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos
oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste problem. Vi
kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och
några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en
dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos
oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges
forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Klara Båth, Avdelningschef, +46 10 516 66 89. Sista ansökningsdag är den 23 april 2023. I den här processen arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. Visa mindre

Enhetschef inom Kretsloppsteknik

Sverige står inför en gigantisk omställning mot ett cirkulärt samhälle och resurseffektiva industriprocesser, och i det arbetet har RISE en naturlig roll. Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt. Men vi behöver bli fler. Vi behöver din hjälp. Hjälp att testa och genomföra nya lösningar tillsammans. Hjälp att visa att det går att nå miljömåle... Visa mer
Sverige står inför en gigantisk omställning mot ett cirkulärt samhälle och resurseffektiva industriprocesser, och i det arbetet har RISE en naturlig roll.

Tillsammans med näringsliv och offentlig sektor utvecklar vi konkurrenskraftiga lösningar och förutsättningar som driver den hållbara utvecklingen framåt. Men vi behöver bli fler. Vi behöver din hjälp. Hjälp att testa och genomföra nya lösningar tillsammans. Hjälp att visa att det går att nå miljömålen med hållbar tillväxt. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Nu söker vi Enhetschef till vår verksamhet inom kretsloppsteknik 1 med inriktning mot biogasproduktion och resurseffektiv avloppsvattenrening.

Vill du bidra till att det svenska samhället blir mer cirkulärt och resurseffektivt? Är du en entusiastisk och positiv ledare även i utmanande situationer? Är du en person som tar ansvar och får saker att hända?

Då är det kanske dig vi söker!

Om oss
Avdelningen Bioraffinaderi och Energi tillhör divisionen Bioekonomi och hälsa på RISE, och består av flera enheter bland annat kretsloppsteknik. Enheten Kretsloppsteknik är uppdelad i två enheter, Kretsloppsteknik 1 och Kretsloppsteknik 2. Tillsammans består de av cirka 15 dedikerade forskare, ingenjörer och projektledare som är placerade i Uppsala och Göteborg. Den laborativa utrustning som enheten Kretsloppsteknik ansvarar för består av flertalet avancerade testbäddar i pilotskala och olika typer av mätutrustning för fältarbete.

Enheten arbetar med forsknings- och utvecklingsprojekt fokuserade på samhällets och industrins omställning till cirkulära och klimatsmarta system och tekniklösningar. Detta gör vi i nära samarbete inom enheten och med universitet, forskningsfinansiärer, myndigheter och näringslivet. Projekten handlar konkret om tillämpad utveckling och utredning av ny teknik, innovativa processer och förbättrade metoder för utvinning och valorisering av energi, växtnäring och rent vatten från industrins och samhällets organiska restströmmar.

Om rollen
Som enhetschef för kretsloppsteknik 1 leder och utvecklar du din verksamhet, samtidigt som du har ett tätt och väldigt nära samarbete med enhetschefen för Kretsloppsteknik 2 som har inriktningen labb och verkstad.

I rollen som Enhetschef Kretsloppteknik 1 får du möjlighet att samarbeta över teknik- och verksamhetsområden för att kunna skapa både nya affärer och innovationer. Här får du möjligheten att hjälpa svensk industri att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft.

Inom din enhet arbetar ni med att testa och förbättra teknik samt metoder för rening av enskilda avloppsströmmar, källsorterade avlopp och resursåterförande slamhantering samt effektiv biogasproduktion, biogasuppgradering, rötrestförädling och koldioxidinfångning/användning/lagring. Er arbetsmetodik innefattar teoretiskt utredningsarbete, tekniska tester, teknisk design, tekniskt upphandlingsstöd, teknoekonomisk utvärdering samt processledning och framtagande av vetenskapligt underbyggt beslutsunderlag för beslutsfattare inom industri och politik. Och ni arbetar både i offentligt finansierade forskningsprojekt och med direkta kunduppdrag.

Du brinner för långsiktig verksamhetsutveckling och tillsammans med avdelningens ledningsgrupp leder du arbetet i din enhet i enlighet med RISE vision för att skapa mervärde både för industri och samhälle men även för att utveckla samarbetsformer som förenklar kunskapsöverföring och genomförandet av gemensamma projekt. I samarbete med kollegor inom RISE och med våra partners arbetar du för att utforma, initiera och genomföra forsknings- och utvecklingsprojekt av hög kvalitet så väl som direkta uppdrag mot kund. Till er hjälp finns helt unik ”State of the art” test och demoutrustning. Du rapporterar till avdelningschefen och placeringsort är Uppsala.

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen ser vi gärna att du är en naturlig ledare och förebild som skapar förutsättningar för dina medarbetare att prestera på bästa sätt. Vi tror att du har en civilingenjörsexamen inom miljö och vattenteknik eller energiteknik (eller motsvarande). Om du har erfarenhet av komplex projektledning är det meriterande.

Du trivs med att leverera resultat och gör det genom att engagera dina medarbetare med ditt inspirerande och tydliga ledarskap. Du involverar och coachar dina medarbetare på ett lyhört och varmt sätt och är van vid att leda olika typer av människor med olika intressen. För att lyckas i rollen behöver du ha god domänkunskap inom kretsloppsteknikområdet, gärna inom både avloppsvattenrening, biogasproduktion och slamrelaterade utmaningar.

Du har erfarenhet av kommersiella samarbeten med kunder inom industrin. Du är affärsmässig, utåtriktad och inger förtroende hos våra kunder och partners. Erfarenhet av att söka och genomföra anslagsfinansierade projekt är meriterande. Du har en hög kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Vi lovar dig inte ett lätt jobb men vi kan lova dig ett spännande uppdrag där du alltid får bidra till industrins och organisationens utveckling.

Välkommen med din ansökan!
Om du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johanna Mossberg, +46 76 876 72 29. Sista ansökningsdag är den 28 oktober, 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. Visa mindre

Försökstekniker inom området kretsloppsteknik (T6)

Är du en problemlösare ut i fingerspetsarna? Vill du arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor? Vill du arbeta på en plats där det du jobbar med gör skillnad på riktigt? Då kan vi vara en match för varandra! Om oss RISE Kretsloppsteknikenhet bedriver forskning och utveckling som riktar sig mot biogasbranschen och VA-branchen. Verksamheten innehåller även prototypproduktionsverksamhet i egen verkstad och en bred laboratorieverksamhet i... Visa mer
Är du en problemlösare ut i fingerspetsarna? Vill du arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor? Vill du arbeta på en plats där det du jobbar med gör skillnad på riktigt? Då kan vi vara en match för varandra!

Om oss
RISE Kretsloppsteknikenhet bedriver forskning och utveckling som riktar sig mot biogasbranschen och VA-branchen.

Verksamheten innehåller även prototypproduktionsverksamhet i egen verkstad och en bred laboratorieverksamhet inom området bionedbrytning. Enheten är inne i en expansiv fas där alla delar av verksamheten växer.

Utveckla framtidens bioraffinaderi tillsammans med oss
RISE Research Institutes of Sweden och dotterbolaget RISE Processum är ledande aktörer i utvecklingen av framtiden bioekonomi och bioraffinaderi. Med en unik uppsättning forskningsområden, testbäddar och demonstrationsmiljöer bildar vi en helhetslösning för omvandling av biomassa till gröna produkter, som tidigare varit fossilbaserade. På uppdrag av regeringen bygger vi upp ett nav för forskning inom bioraffinaderiutveckling och genomför en stor modernisering av våra testbäddar samt ett flertal nyinvesteringar för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av nya lösningar för en cirkulär bioekonomi i ett internationellt centrum. Läs mer om satsningen. Vi behöver din hjälp. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Om rollen
Den utlysta tjänsten skall stödja enhetens forskare i praktiska moment inom ramen för forsknings- och utvecklingsprojekt. Arbetet inkluderar montering, drift, underhåll och nedmontering av laborativa uppställningar, pilotanläggningar och försöksutrustning. Dessutom ingår det i rollen att genomföra mätningar och inhämta data enligt instruktion från projektledare. Arbetet bedrivs både inne i våra egna lokaler och ute i fält eller i anslutning till våra kunders industriella produktionsanläggningar runt om i landet. Tjänsten innehåller problemlösning i väldigt många olika moment och situationer och är mycket varierande.   

För att passa för detta arbete behöver du vara mångsidigt tekniskt kunnig och intresserad av forskning och utveckling. Det är raka motsatsen mot ett mer inrutat industrijobb och kräver stor egen initiativförmåga och hantering av förändrade förutsättningar på stående fot. Du behöver även kunna hantera vissa administrativa system som används vid exempelvis inköp av reservdelar och komponenter som hantering av fakturor och tidsregistrering i projekt. I och med att vi jobbar med undersökande projekt där slutsatser skall dras utifrån inhämtad uppmätt information behöver du även vara noggrann och strukturerad så ett vi kan hålla god kvalitet i våra dataunderlag genom hela genomförandefasen i våra projekt. Om du har rätt kompetens för det så skulle tjänsten även kunna innehålla visst tillverknings och monteringsarbete i vår prototypverkstad.

Placeringsort: Uppsala.

Vem är du?
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som har en lämplig teknisk erfarenhet. Formell utbildning är mindre viktig än verifierbar teknisk händighet och förmåga att lösa praktiska problem. Vi tror att du har minst några års arbetslivserfarenhet inom teknisk drift och underhåll. Det är meriterande om du har erfarenhet från teknisk service och praktiskt genomförande av forskningsprojekt.

Välkommen med din ansökan!
Om du vill bli en del av vårt team så kan du förvänta dig en mycket bra arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med stor variation inom områden som det satsas på inför framtiden. Du kommer att få arbeta med det senaste inom energi- och miljöteknik och känna att du verkligen ligger i utvecklingens framkant. Välkommen att bli vår nya kollega.

Ansökan behöver lämnas in senast 31 augusti, 2022. Tillträde enligt överenskommelse. För mer information om tjänsten, kontakta enhetschef Gustav Rogstrand, mobil: 0727-33 11 80.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Drift, underhåll, reparation, problemlösning, verkstad, forskning, tekniker, RISE, Uppsala Visa mindre

Senior forskare inom Hållbart jordbruk

Vill du vara med att göra skillnad genom att arbeta för en hållbar livsmedelsproduktion? Har du erfarenhet av LCA metodik? Är du en erfaren agronom eller biolog med erfarenhet av forskningsarbete inom jordbrukets miljöpåverkan? Då kan det här vara en tjänst för dig. Om oss Inom området Hållbar konsumtion och produktion är vi idag 38 personer fördelat på två enheter. Teamen kartlägger miljöpåverkan av livsmedelskedjan för att visa på förbättringsmöj... Visa mer
Vill du vara med att göra skillnad genom att arbeta för en hållbar livsmedelsproduktion? Har
du erfarenhet av LCA metodik? Är du en erfaren agronom eller biolog med erfarenhet av
forskningsarbete inom jordbrukets miljöpåverkan?

Då kan det här vara en tjänst för dig.

Om oss
Inom området Hållbar konsumtion och produktion är vi idag 38 personer fördelat på två
enheter. Teamen kartlägger miljöpåverkan av livsmedelskedjan för att visa på
förbättringsmöjligheter inom såväl produktion som konsumtionsmönster samt för att ge
underlag för policybeslut för en mer hållbar utveckling. Vår verksamhet utgår från metoden
Livscykelanalys (LCA) och vi tillämpar ett systemperspektiv i allt vi utför inom vårt arbete.
Vi söker nu en erfaren och senior forskare till vår kompetensgruppen Hållbart jordbruk.

Om rollen
Som senior forskare hos oss får du möjlighet att tillsammans med verksamhetsledaren driva
och forma verksamheten inom miljövärdering av livsmedelssystemet med fokus på
primärproduktionen. Det är ett varierat arbete där du både driver ditt forskningsarbete
självständigt men alltid i samverkan med det övriga teamet. Du får vara med och både leda
och driva forskningsprojekt samt skriva ansökningar.

Förutom att leda offentligt finansierade forskningsuppdrag kommer du även att projektleda
och/eller bistå i uppdrag som på olika sätt främjar en hållbar livsmedelsproduktion och
värdekedja hos livsmedelsaktörer i Sverige. På så sätt innebär rollen som senior forskare hos
oss en chans att göra skillnad på riktigt.

Tjänsten tillhör RISE Avdelningen för jordbruk och livsmedel med placering i Uppsala,
Göteborg eller Lund efter önskemål. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträdesdatum
enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi ser gärna att du är en disputerad agronom, biolog, eller miljövetare med goda kunskaper
om jordbrukets miljöpåverkan. Du har erfarenhet av LCA metodik och andra
systemvetenskapliga verktyg för miljövärdering av primärproduktion av livsmedel.

Då du i din roll som senior forskare skriver rapporter på såväl svenska som på engelska så är
goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift ett krav för att lyckas i rollen.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där
vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos
oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste problem. Vi
kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och
några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en
dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos
oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges
forskningsinstitut och innovationspartner.

Välkommen med din ansökan!
Om du har frågor är du välkommen att kontakta Katarina Nilsson (+46 10 516 66 08),
enhetschef Hållbarkonsumtion och produktion 1, eller Serina Ahlgren (+46 10 516 69 41),
forskare Hållbart jordbruk. Sista ansökningsdag är den 13 januari 2023. Intervjuer sker
löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010 516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56.

Jordbruk, LCA, Miljö, Biologisk mångfald, Forskning, RISE, livsmedel, Göteborg


RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se. Visa mindre

Forsknings- & utvecklingsingenjör inom biogasproduktion & bioprocesser (T6)

Är du en nyexaminerad civilingenjör? Vill du arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor?  Vill du arbeta på en plats där det du jobbar med gör skillnad på riktigt? Då kan vi vara en match för varandra! Om oss RISE har under snart 50 år bedrivit forskning och utveckling inom biogasproduktion. Området växer i och med ökat intresse för biogas (biometan) som energiform för att driva fordon och olika industriprocesser. Samtidigt börjar kuns... Visa mer
Är du en nyexaminerad civilingenjör? Vill du arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor?  Vill du arbeta på en plats där det du jobbar med gör skillnad på riktigt? Då kan vi vara en match för varandra!

Om oss
RISE har under snart 50 år bedrivit forskning och utveckling inom biogasproduktion.

Området växer i och med ökat intresse för biogas (biometan) som energiform för att driva fordon och olika industriprocesser. Samtidigt börjar kunskapen för kärnprocessen (konventionell rötning till biogas) att mogna vilket gör att vår laborativa verksamhet fokuseras mot mer komplexa rötningsprocesser och även mot andra produkter än metan, exempelvis fettsyror och vätgas. Dessutom utvecklar vi andra biologiska processer som kan komplettera eller vidareutveckla traditionell rötning för att få stabilare processer vid exempelvis behandling av svåra industriavloppsflöden.

Utveckla framtidens bioraffinaderi tillsammans med oss

RISE Research Institutes of Sweden och dotterbolaget RISE Processum är ledande aktörer i utvecklingen av framtiden bioekonomi och bioraffinaderi. Med en unik uppsättning forskningsområden, testbäddar och demonstrationsmiljöer bildar vi en helhetslösning för omvandling av biomassa till gröna produkter, som tidigare varit fossilbaserade. På uppdrag av regeringen bygger vi upp ett nav för forskning inom bioraffinaderiutveckling och genomför en stor modernisering av våra testbäddar samt ett flertal nyinvesteringar för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av nya lösningar för en cirkulär bioekonomi i ett internationellt centrum. Läs mer om satsningen. Vi behöver din hjälp. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Om rollen
I den nu utlysta tjänsten ingår primärt genomförande av laborativa försök i bänkskala och praktisk utförande av analyser. Jobbet inkluderar även deltagande i försöks- och arbetsplanering samt processutvärdering, analys och rapportering av resultat för både anaeroba och aeroba biologiska nerbrytningsprocesser. Viss administration, som hantering av egen projekttid och att ta fram faktureringsunderlag i våra affärssystem ingår också i uppgifterna.

Tjänsten är ideal för en nyexaminerad civilingenjör. Just nu är behovet fokuserat på en genomförande roll, men eftersom vi är i en expansiv fas, både vad gäller vår fysiska labbmiljö och våra projekt så kommer din roll, ditt ansvar och komplexiteten i dina arbetsuppgifter att växa i takt med din egen erfarenhet och arbetsgruppens utveckling. Den person vi söker behöver alltså inledningsvis vara tillfreds med en ganska renodlad utförarroll men samtidigt ha ambitionen att med tiden växa in i en roll med både processutvecklings- och projektledningsansvar. Senare i karriären kommer även offert och ansökningsarbete samt delat ansvar för direktkontakt med våra kunder och finansiärer att ingå som naturliga delar i vardagen.

Den laborativa verksamheten kompletteras av att vi inom enheten för Kretsloppsteknik täcker in biogasens hela värdekedja. Det innebär att det finns nära kollegor som jobbar i alla skalor från teori och laborativ tillämpad forskning till fysisk teknikutveckling och design. Byggnation och drift av pilotanläggningar hör till enhetens vardag och vår laborativa verksamhet fungerar då som analysstöd och bollplank för processutvärdering och driftsstöd. Många gånger kommer vi hela vägen upp i kommersiell produktionsskala med direkt rådgivning till kommersiella anläggningar genom förstudier, förprojektering, tekniskt upphandlingsstöd och i sällsynta fall även design, konstruktion och driftsättning av produktionsanläggningar som är de första av sitt slag i Sverige. Det är denna helhet som vi vill att just du skall bli en del av.

Placeringsort: Uppsala.

Vem är du?
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som har en Civilingenjörsexamen inom exempelvis miljöinriktad bioteknik. Du får gärna vara nyexaminerad, men det är ändå meriterande att ha viss erfarenhet av bioraffenaderiprodukter och biologiska processer, speciellt för sulfatrening och/eller metanproduktion genom exempelvis ett examensarbete eller praktik/sommarjobb. Det är viktigt att du inte är rädd för att prova nya sätt att ta dig an olika problem. Du måste även vara noggrann och strukturerad eftersom du kommer att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet, spårbarhet och ibland sekretess är mycket viktigt.

Gruppen där du kommer att jobba är idag ett mycket väloljat team där alla delar på ansvar och där hierarkier, roller och titlar är helt underordnat målet att lösa uppgiften. Den gruppdynamiken vill vi behålla så det är viktigt att både du och vi känner att du kan bidra till och passa in i ett helt prestigelöst sammanhang.

Välkommen med din ansökan!
Om du vill bli en del av vårt team så kan du förvänta dig en mycket bra arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med stor variation inom ett område som det satsas på inför framtiden. Du kommer att få arbeta med det senaste inom energi- och miljöteknik och känna att du verkligen ligger i utvecklingens framkant. Välkommen att bli vår nya kollega.

Ansökan behöver lämnas in senast 23 juni 2022. Tillträde enligt överenskommelse. För mer information om tjänsten, kontakta enhetschef Gustav Rogstrand, 0727-33 11 80.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Forskning, biogas, bioprocesser, anaerobi, aerobi, laboratorium, bionedbrytning, RISE, Uppsala Visa mindre

Projektkommunikatör till RISE med fokus på bioekonomi och livsmedel (T6)

Som hela Sveriges forskningsinstitut jobbar vi på RISE med lösningarna som gör skillnad här och nu, och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon. Att kommunicera resultat och nytta med den forskning och de projekt RISE driver är en del i att jobba med vårt övergripande uppdrag att stärka näringslivets konkurrenskraft och en hållbar omställning. Nu söker vi en projektkommunikatör med uppdrag att planera, driva och praktiskt gen... Visa mer
Som hela Sveriges forskningsinstitut jobbar vi på RISE med lösningarna som gör skillnad här och nu, och med de kunskapsområden och tekniker som kan vara avgörande imorgon.

Att kommunicera resultat och nytta med den forskning och de projekt RISE driver är en del i att jobba med vårt övergripande uppdrag att stärka näringslivets konkurrenskraft och en hållbar omställning.

Nu söker vi en projektkommunikatör med uppdrag att planera, driva och praktiskt genomföra kommunikationsinsatser i några av våra viktiga projekt och satsningar inom divisionen Bioekonomi och hälsa.

Utveckla framtidens bioraffinaderi tillsammans med oss
RISE Research Institutes of Sweden och dotterbolaget RISE Processum är ledande aktörer i utvecklingen av framtidens bioekonomi och bioraffinaderi. Med en unik uppsättning forskningsområden, testbäddar och demonstrationsmiljöer bildar vi en helhetslösning för omvandling av biomassa till gröna produkter, som tidigare varit fossilbaserade. På uppdrag av regeringen bygger vi upp ett nav för forskning inom bioraffinaderiutveckling och genomför en stor modernisering av våra testbäddar samt ett flertal nyinvesteringar för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av nya lösningar för en cirkulär bioekonomi i ett internationellt centrum. https://www.ri.se/sv/press/350-miljoner-till-rise-for-att-modernisera-och-komplettera-testbaddar-for-bioraffinaderier
Vi behöver din hjälp. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Om rollen
I rollen som projektkommunikatör arbetar du nära projektledare, forskare och samarbetspartners till projekten. Du har också ett nära samarbete med RISE kommunikationsavdelning och övriga projektkommunikatörer inom RISE.

Du planerar, genomför och utvärderar kommunikationsinsatser med särskilt fokus på projektets behov och målgrupper, och behöver vara van vid att driva egna kommunikationsprojekt från början till slut. I rollen jobbar du både med strategiska frågeställningar, operativt genomförande och produktion av kommunikationsinsatser kopplat till bland annat hemsida och olika digitala kanaler, nyhetsbrev, event och PR.

Du följer upp och utvärderar kommunikationsinsatser.

Placeringsort: Uppsala. Tillträde i september 2022.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete med dokumenterad god erfarenhet av att ta fram målgruppsanpassade budskap och texter. Du har högskoleutbildning inom kommunikation samt bakgrund som kommunikatör, webbredaktör, content manager, copywriter eller journalist. Du har mycket god förståelse för vad som är en nyhet och förmågan att omsätta forskningsresultat till målgruppsanpassad kommunikation med stor genomslagskraft. Du har erfarenhet av arbete med digitala kanaler och skriver och talar obehindrat på engelska och svenska. Du är van att projektleda större kommunikationsprojekt. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med kommunikation kopplat till hållbar utveckling förenat med energi, bioraffinaderi, jordbruk och/eller livsmedel.

Som person är du nyfiken och drivs av att förstå och förklara komplexa frågor. Du är resultatorienterad och trivs med och har förmåga att snabbt etablera kontakter och nätverk. Du är prestigelös och samarbetsorienterad och van vid att arbeta självständigt.

Välkommen med din ansökan!
Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta rekryterande chef Katarina Thornander, Business Office Manager på RISE, + 46 10 228 42 85 eller Ingela Schönning, chef Externkommunikation på RISE, +46 10 516 55 87. Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2022. 

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, SACO, 010-516 62 21 respektive Bertil Svensson, Unionen, 010-516 53 56. 

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling. Visa mindre

Senior projektledare med affärsutvecklingsinriktning (T6)

Har du lång erfarenhet av att leda stor och komplexa projekt? Drivs du av att arbeta med kundvård, marknadsföring, projektutveckling och omvärldsbevakning? Vill du arbeta på en plats där det du jobbar med gör skillnad på riktigt? Då kan vi vara en match för varandra! Om oss RISE Kretsloppsteknikenhet bedriver forskning och utveckling som riktar sig mot biogasbranschen och VA-branchen. Verksamheten innehåller även prototypproduktionsverksamhet i egen ... Visa mer
Har du lång erfarenhet av att leda stor och komplexa projekt? Drivs du av att arbeta med kundvård, marknadsföring, projektutveckling och omvärldsbevakning? Vill du arbeta på en plats där det du jobbar med gör skillnad på riktigt? Då kan vi vara en match för varandra!

Om oss
RISE Kretsloppsteknikenhet bedriver forskning och utveckling som riktar sig mot biogasbranschen och VA-branchen.

Verksamheten innehåller även prototypproduktionsverksamhet i egen verkstad och en bred laboratorieverksamhet inom området bionedbrytning. Enheten är inne i en expansiv fas där alla delar av verksamheten växer.

Utveckla framtidens bioraffinaderi tillsammans med oss
RISE Research Institutes of Sweden och dotterbolaget RISE Processum är ledande aktörer i utvecklingen av framtiden bioekonomi och bioraffinaderi. Med en unik uppsättning forskningsområden, testbäddar och demonstrationsmiljöer bildar vi en helhetslösning för omvandling av biomassa till gröna produkter, som tidigare varit fossilbaserade. På uppdrag av regeringen bygger vi upp ett nav för forskning inom bioraffinaderiutveckling och genomför en stor modernisering av våra testbäddar samt ett flertal nyinvesteringar för att förbättra förutsättningarna för kommersialisering av nya lösningar för en cirkulär bioekonomi i ett internationellt centrum. https://www.ri.se/sv/press/350-miljoner-till-rise-for-att-modernisera-och-komplettera-testbaddar-for-bioraffinaderier.
Vi behöver din hjälp. Vill du bli en av oss? Vi hoppas det!

Om rollen
Den utlysta tjänsten har två huvudinriktningar. Ungefär halva arbetet kommer att bestå av projektledning av stora och komplexa projekt och program både externt och internt. De externa projekten är inte sällan av internationell karaktär med EU`s olika program som primära finansieringskälla, men det förekommer också många uppdragsforskningsprojekt där vi arbetar direkt mot internationella kunder. Den andra halvan utgörs av affärsutvecklingsarbete där kundvård, marknadsföring, projektutveckling och omvärldsbevakning ingår som tydliga arbetsmoment. Båda delarna av arbetet utförs i mycket nära samarbete med enhetschef, forskande medarbetare och avdelningens forsknings- och affärsutvecklare. Några viktiga syften med tjänsten är: att öka och intensifiera enhets kontaktyta mot övriga delar av den avdelning vi tillhör och andra delar av RISE; att ytterligare förbättra våra branschkontakter och närvaro vid braschevent; samt att jobba för att vi kommer med i fler forskningskonsortier på EU-nivå.  

För att passa för detta arbete behöver du ha ett stort kontaktnät inom de branscher som vår verksamhet inriktar sig mot. Det krävs även lång erfarenhet av att operativt och administrativt leda större projekt med offentliga finansiärer inom våra befintliga verksamhetsområden. Du behöver vara utåtriktad och samtidigt lyhörd både för våra kunder behov och våra forskares kompetens och kapacitet för att på ett bra sätt kunna balansera erbjudanden mot vår möjlighet att leverera högkvalitativa resultat inom rätt tidsram.

Placeringsort: Uppsala.

Vem är du?
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som har en lämplig Civilingenjörsexamen och minst 15 års relevant arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du tidigare har jobbat inom institutssektorn och därmed har kännedom om de förutsättningar och arbetssätt som karakteriserar vår verksamhet. Du måste även vara noggrann och strukturerad eftersom det ställs stora krav på ordning och reda i stora offentligt finansierade projekt. Vi vill även att du skall kunna påvisa konkret erfarenhet av eller direktkoppling till biogas- och avloppsbranscherna.

Enheten där du kommer att jobba är idag ett mycket väloljat team där alla delar på ansvar och där hierarkier, roller och titlar är helt underordnat målet att lösa uppgiften. Den gruppdynamiken vill vi behålla så det är viktigt att både du och vi känner att du kan bidra till och passa in i ett helt prestigelöst sammanhang.

Välkommen med din ansökan!
Om du vill bli en del av vårt team så kan du förvänta dig en mycket bra arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med stor variation inom områden som det satsas på inför framtiden. Du kommer att få arbeta med det senaste inom energi- och miljöteknik och känna att du verkligen ligger i utvecklingens framkant. Välkommen att bli vår nya kollega.

Ansökan behöver lämnas in senast 23 juni 2022. Tillträde enligt överenskommelse. För mer information om tjänsten, kontakta enhetschef Gustav Rogstrand, 0727-33 11 80.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling

Forskning, biogas, avlopp, verkstad, laboratorium, affärsutveckling, projektledning, RISE, Uppsala Visa mindre

Laboratorieingenjör inom biogasproduktion och bioprocesser

Om oss RISE har under snart 50 år bedrivit forskning och utveckling inom biogasproduktion. Området växer i och med ökat intresse för biogas (biometan) som energiform för att driva fordon och olika industriprocesser. Samtidigt börjar kunskapen för kärnprocessen (konventionell rötning till biogas) att mogna vilket gör att vår laborativa verksamhet fokuseras mot mer komplexa rötningsprocesser och även mot andra produkter än metan, exempelvis fettsyror och... Visa mer
Om oss
RISE har under snart 50 år bedrivit forskning och utveckling inom biogasproduktion.

Området växer i och med ökat intresse för biogas (biometan) som energiform för att driva fordon och olika industriprocesser. Samtidigt börjar kunskapen för kärnprocessen (konventionell rötning till biogas) att mogna vilket gör att vår laborativa verksamhet fokuseras mot mer komplexa rötningsprocesser och även mot andra produkter än metan, exempelvis fettsyror och vätgas. Dessutom utvecklar vi biologisk sulfatreduktion och kombinerar i vissa fall den processen med rötning för att få stabilare processer vid behandling av svåra industriavloppsflöden.

Om rollen
I tjänsten ingår primärt ansvar för våra laborativa uppställningar i bänkskala och praktisk utveckling av nya metoder och analyser. Jobbet inkluderar även planering och genomförande av laborativa studier samt analys och rapportering av resultat för både anaeroba och aeroba biologiska nerbrytningsprocesser. Viss administration som exempelvis kemikaliehantering (KLARA) samt upprättande och kontinuerlig uppdatering av rutiner för säkert arbete på labb ingår också i uppgifterna. Tyngdpunkten i vår verksamhet ligger på anaeroba rötningsprocesser för biogasproduktion, men vi har även en omfattande verksamhet kring biologisk sulfatreduktion, biologisk nedbrytning av kemiska bekämpningsmedel och bionedbrytning av nya material. Vi utvecklar ständigt vårt verksamhetsområde och använder våra kunskaper om biologiska processer i nya sammanhang hela tiden. Detta gör att vi ofta bygger nya laborativa uppställningar och mätsystem.

Den person vi nu söker kommer att ha en stor del i att leda den utvecklingen. Även utredningar och viss konsulting direkt mot industrikunder i syfte att optimera biologiska processer kan förekomma. Offert och ansökningsarbete samt direktkontakt med våra kunder och finansiärer ingår därför som naturliga delar i vardagen. Den laborativa verksamheten kompletteras av att vi inom enheten för Kretsloppsteknik täcker in biogasens hela värdekedja. Det innebär att det finns nära kollegor som jobbar i alla skalor från teori och laborativ tillämpad forskning till fysisk teknikutveckling och design. Byggnation och drift av pilotanläggningar hör till enhetens vardag och vår laborativa verksamhet fungerar då som analysstöd och bollplank för processutvärdering. Många gånger kommer vi hela vägen upp i kommersiell produktionsskala med direkt rådgivning till kommersiella anläggningar genom förstudier, förprojektering, tekniskt upphandlingsstöd och i sällsynta fall även design, konstruktion och driftsättning av produktionsanläggningar som är de första av sitt slag i Sverige.

Placeringsort: Uppsala.

Vem är du?
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som är tekniskt drivande, engagerad och har hög förmåga till problemlösning. Du måste ha stor förmåga att praktiskt översätta metodbeskrivningar i standarder och vetenskaplig litteratur till praktiska försöksuppställningar och ha en vana att hantera avancerade analytiska instrument så som GC och HPLC. Det är viktigt att du inte är rädd för att prova nya sätt att ta dig an olika problem. Du måste även vara noggrann och strukturerad eftersom du kommer att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet, spårbarhet och ibland sekretess är mycket viktigt.

Gruppen där du kommer att jobba är idag ett mycket väloljat team där alla delar på ansvar och där hierarkier, roller och titlar är helt underordnat målet att lösa uppgiften. Den gruppdynamiken vill vi behålla så det är viktigt att du känner att du kan bidra till och passa in i ett helt prestigelöst sammanhang. Vi söker dig som är civilingenjör inom kemiteknik eller liknande och har flerårig erfarenhet av att ta praktiskt ansvar i laboratoriemiljö inom antingen Universitet eller Institut. På grund av den befintliga projektmix som du kommer att arbeta inom är det mycket meriterande om du kan uppvisa demonstrerad arbetslivserfarenhet inom någon eller några av följande områden: metanproduktion, anaeroba processer, teknik för valorisering av organiska restströmar (explv förbehandling, separationsteknik och extraktion) samt aeroba nedbrytningsprocesser.

Välkommen med din ansökan!
Om du vill bli en del av vårt team så kan du förvänta dig en mycket bra arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med stor variation inom ett område som det satsas på inför framtiden. Du kommer att få arbeta med det senaste inom energi- och miljöteknik och känna att du verkligen ligger i utvecklingens framkant. Välkommen att bli vår nya kollega.

Ansökan behöver lämnas in senast 16 januari 2022. För mer information om tjänsten, kontakta enhetschef Gustav Rogstrand, mobil: 0727-33 11 80.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59.

Forskning, laboratorieingenjör, biogas, bioprocesser, anaerobi, aerobi, laboratorium, bionedbrytning, RISE, Uppsala Visa mindre

Projektledare/Forskare inom jordbrukets digitalisering

Vill du bidra till ett hållbart svenskt jordbruk med fokus på de möjligheter som digitaliseringen ger? Är du engagerad i hållbar livsmedelsproduktion? Vill du vara med och utveckla RISE kompetens inom området? Vår avdelning vill utöka vårt team i Uppsala eller Lund. Därför söker vi nu dig som vill arbeta med jordbrukets digitalisering. Utvecklingen går snabbt med de digitala möjligheterna inom jordbruket, liksom i andra branscher. Vi jobbar intensivt m... Visa mer
Vill du bidra till ett hållbart svenskt jordbruk med fokus på de möjligheter som digitaliseringen ger? Är du engagerad i hållbar livsmedelsproduktion? Vill du vara med och utveckla RISE kompetens inom området?

Vår avdelning vill utöka vårt team i Uppsala eller Lund.

Därför söker vi nu dig som vill arbeta med jordbrukets digitalisering. Utvecklingen går snabbt med de digitala möjligheterna inom jordbruket, liksom i andra branscher. Vi jobbar intensivt med viktiga frågor inom allt från jordbrukets behov, den tekniska utveckling där digitala verktyg är avgörande, till hantering och ägarskap av data. Möjligheterna med digitalisering för jordbruket blir allt större, men också mer komplicerade och därmed är förståelse för både jordbruket och den digitala världen avgörande för att stötta den transformation som digitaliseringen av jordbruket innebär. Det behövs personer som du med en fot i myllan och en fot bland ettor och nollor som kan länka ihop de två världarna.

Om rollen
Som projektledare/forskare i vårt team får du möjligheten att arbeta med ett område som har många utvecklingsmöjligheter. Du blir en viktig lagspelare i en engagerad grupp med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete med både kollegor inom RISE och med våra partners och kunder. Du kommer ha en nyckelroll inom både att koppla jordbrukets behov till teknikens möjligheter och den tekniska utvecklingen inom sensorer, interoperabilitet, datatillgänglighet för ML/AI, så väl som hantering av jordbrukets data och beslutsstödsystem för precisionsodling. Baserat på dina kompetenser inom både jordbruk och digitalisering kommer du ha ett viktigt ansvar i att koppla ihop spetskompetens inom jordbruket och digitaliseringen. Dina närmsta kollegor på enheten jobbar med hållbart jordbruk ur alla dess aspekter, t ex socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv. Exempel på områden är bl a: djurhälsa och -välfärd, hushållning av växtnäring och vatten, digitaliserat jordbruk, autonoma maskiner, energisystem, resurseffektivisering, automatisering, cirkulär ekonomi, livscykelanalys och mycket mer

Vem är du?
Du har en utbildning på åtminstone kandidatnivå inom jordbruk och/eller digitalisering. Troligen är du civilingenjör eller agronom eller har liknande kompetens. Det är avgörande att du har erfarenhet, kompetens och kunskap inom både jordbruk och den digitala världen. Det är meriterande om du har åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet inom området. Du är extra intressant om du jobbat med initiativ tillsammans med jordbrukare och företag. Då våra samarbetspartners både finns i och utanför Sverige vill vi se att du har god förmåga att vara vårt ansikte utåt, samt kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Som projektledare/forskare hos oss är du en person som har erfarenhet av att koordinera och leda projekt där man samarbetar med olika aktörer. Du drivs av att ta dig an nya utmaningar, men också av att engagera och leda andra. Genom din analytiska förmåga och självständiga arbetssätt kommer du till din rätt i en miljö som inte är statisk. Vi fokuserar på en kultur där man samarbetar och hjälper varandra och uppskattar humor och ett informellt arbetssätt.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Jørgen Korning, Enhetschef, 070-313 6996. Sista ansökningsdag är den 10 januari 2022. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Projektledare, Forskare, digitalisering, iot, data, AI, gården, samarbete, utvärdering, jordbruket, samarbete, utveckling, Lund, Uppsala, RISE Visa mindre

Projektledare inom Klimatanpassning och hållbar dagvattenhantering

Vill du vara med och utveckla, leda och genomföra projekt inom dagvattenområdet? Har du erfarenhet av utveckling, innovation eller forskning inom dagvattenhantering och ha arbetat nära behovsägare som t. ex. kommun, industri eller markägare med dagvattenfrågor? Då kan det vara dig vi söker! Om oss RISE Research Institutes of Sweden söker en eller två projektledare som vill vara med och utveckla forsknings- och innovationsområdet Klimatanpassning och hå... Visa mer
Vill du vara med och utveckla, leda och genomföra projekt inom dagvattenområdet? Har du erfarenhet av utveckling, innovation eller forskning inom dagvattenhantering och ha arbetat nära behovsägare som t.

ex. kommun, industri eller markägare med dagvattenfrågor? Då kan det vara dig vi söker!

Om oss
RISE Research Institutes of Sweden söker en eller två projektledare som vill vara med och utveckla forsknings- och innovationsområdet Klimatanpassning och hållbar dagvattenhantering. Tjänsten kommer att finnas inom enheten Urban Water Management inom division Samhällsbyggnad.

Inom RISE har vi en bred expertis inom de kunskapsområden som vi tror är en framgångsfaktor för innovationsprojekt inom dagvatten. Hos oss kommer du att arbeta i nära samverkan med forskare och projektledare inom bl a:

- Stadsplanering enligt den kommunala samhällsbyggnadsprocessen
- Utformning och implementering av blågröna dagvattenanläggningar
- Metoder och verktyg för ett effektivt beslutsfattande, t ex multikriterieanalys och kostnad- nyttoanalys
- Uppbyggnad och drift av test- och demoanläggningar
- Dagvattenmodellering avseende fördröjning och föroreningsspridning
- Digitalisering, GIS och visualisering
- Vattenresursplanering
- Konsekvenser av havsnivåhöjning

Om rollen
En betydande del av arbetet kommer att bestå i att utveckla, genomföra och driva forsknings- och innovationsprojekt inom dagvattenområdet tillsammans med kommunala tjänstemän, myndigheter, fastighetsägare, teknikleverantörer, konsulter och akademi. Det är vår övertygelse att dagvatten ska hanteras på ett långsiktigt och hållbart sätt med hänsyn till vårt ständigt förändrade klimat och den pågående urbaniseringen.

I arbetsuppgifterna ingår

- Utveckla, leda och genomföra projekt inom dagvattenområdet
- Göra omvärldsbevakning
- Nätverka externt och internt
- Utveckla nya projekt inom dagvattenområdet genom kundkontakter

Placering i Uppsala, Stockholm eller Göteborg.

Vem är du?
Vi söker dig med grundutbildning inom teknik, naturvetenskap, landskapsingenjör eller samhällsvetenskap. Vi välkomnar även sökande med forskarutbildning, men det är ej ett krav. Du får gärna ha erfarenhet av utveckling, innovation eller forskning inom dagvattenhantering och ha arbetat nära behovsägare som t.ex. kommun, industri eller markägare med dagvattenfrågor. Det är meriterande att du har erfarenheter av projektledning. Du har god analytisk förmåga, och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska såväl som på engelska. Du är van att arbeta i projektform och i samverkan med kollegor och externa samarbetspartners. Vi sätter ett stort värde på förmåga att skapa goda relationer för fruktsamma projektsamarbeten.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Välkommen med din ansökan!
Vi vill ha din ansökan senast den 30 maj 2022. Vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kommer ske löpande. Vid eventuella frågor kontakta Enhetschef Urban Water Management, Erik Kärrman, 010-516 63 32 eller Projektledare Urban Water Management Brita Stenvall, 073- 073 57 62.

Våra fackliga företrädare är Lazaros Tsantaridis, Sveriges Ingenjörer (SACO), 010-228 41 22 respektive Daniel Gäwerth, Unionen, 010-516 68 15.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling. Visa mindre

Forsknings- och utvecklingsingenjör inom området CCS/CCU & biogasproduktion

RISE har under mer än 45 år bedrivit forskning och utveckling inom biogasproduktion. Området växer i och med ökat intresse för biogas (biometan) som energiform för att driva fordon och olika industriprocesser. Vår verksamhet täcker in biogasens hela värdekedja och inkluderar process- och teknikutveckling inom både rötning och biologisk metanisering av syntesgas. Dessutom bedrivs projekt där teknik för småskalig uppgradering och förvätskning av biogas ut... Visa mer
RISE har under mer än 45 år bedrivit forskning och utveckling inom biogasproduktion.

Området växer i och med ökat intresse för biogas (biometan) som energiform för att driva fordon och olika industriprocesser. Vår verksamhet täcker in biogasens hela värdekedja och inkluderar process- och teknikutveckling inom både rötning och biologisk metanisering av syntesgas. Dessutom bedrivs projekt där teknik för småskalig uppgradering och förvätskning av biogas utvecklas i samarbete med etablerade teknikleverantörer. Under senaste åren har verksamheten breddats till att även inkludera system för bio-CCS och Bio-CCU. På Uppsalakontoret kommer du att sitta tillsammans med kollegor som jobbar med frågor som rör biologisk processutveckling i laboratoriemiljö, enskilda avlopp och småskalig avloppsvattenreningsteknik, prototypproduktion i verkstadsmiljö samt jordbruksteknisk forskning och utveckling.

Till vår avdelning Bioraffinaderi och energi söker vi nu en Forsknings- och utvecklingsingenjör inom området CCS/CCU och biogasproduktion.

Om rollen
Som forsknings- och utvecklingsingenjör hos oss ingår att arbeta med modellering och systemstudier kopplat till CCS/CCU där tonvikten ligger mot distributionslösningar för CO2. Vidare täcker tjänsten drift och underhåll av pilotanläggningar, försöksutrustning och testbäddar kopplat till enhetens forskning inom biogasproduktion och fossilfria drivmedel. Därtill ingår projektledning, offert- och ansökningsarbete samt direktkontakt med våra kunder och finansiärer som naturliga delar i arbetet. Arbetet sker nästan uteslutande i projektform där du tillsammans med kollegor och kunder formulerar, utför, analyserar och dokumenterar olika forsknings- och utredningsuppgifter.

Placeringsort för tjänsten är Uppsala.

Vem är du?
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen med inriktning mot energisystem eller liknande. Vi förväntar oss inte sökande med lång arbetslivserfarenhet men det vore bra om du har någon slags erfarenhet från tekniskt utredningsarbete eller processindustri genom exempelvis relativt avancerat feriearbete. På grund av den befintliga projektmix som du kommer att arbeta inom är det mycket meriterande om du har kommit i direktkontakt med frågeställningar och teknik kopplat till distributionslösningar för CO2 i ditt examensarbete. Det är även meriterande om du har erfarenhet av modellering i Matlab eller liknande simuleringsmiljöer. En del arbete utförs vid våra testbäddar runt om i landet och därför är B-körkort ett krav för den aktuella tjänsten.  

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som är tekniskt drivande, engagerad och har hög förmåga till problemlösning. Du har stor förmåga att praktiskt tillämpa dina ingenjörsfärdigheter i olika sammanhang och är inte rädd för att prova nya tekniska lösningar. Du måste även vara noggrann och strukturerad eftersom du kommer att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet och spårbarhet är mycket viktigt.

Är vi rätt för varandra?
Hos oss kommer du att få möjlighet att arbeta i ett växande företag där det händer mycket. Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner!

Välkommen med din ansökan!
Om du vill bli en del av vårt team så kan du förvänta dig en mycket bra arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med stor variation inom ett område som det satsas på inför framtiden. Du kommer att få arbeta med det senaste inom energiteknik och känna att du verkligen ligger i utvecklingens framkant. Låter detta spännande och du vill veta mer så är du välkommen att kontakta enhetschef Gustav Rogstrand, 0727-33 11 80. Sista ansökningsdag är den 13 april 2021.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59.

Forskning, ingenjör, biogas, elsystem, styrsystem, fossilfritt, förnybara bränslen, energisystem, RISE, Uppsala Visa mindre

Projektledare inom animalieproduktion

Vill du bidra till ett hållbart svenskt jordbruk med fokus på en god djurhälsa och välfärd? Är du engagerad i hållbar livsmedelsproduktion? Vill du vara med att utveckla RISE kompetens inom området? Till enheten Jordbruk och trädgård som finns i Uppsala, Skara och Lund söker vi nu dig, som vill jobba i projekt, med stöttning av forskare och erfarna projektledare. Enheten består idag av 17 personer med bred jordbruks- och teknisk kompetens där ditt närm... Visa mer
Vill du bidra till ett hållbart svenskt jordbruk med fokus på en god djurhälsa och välfärd? Är du engagerad i hållbar livsmedelsproduktion? Vill du vara med att utveckla RISE kompetens inom området?

Till enheten Jordbruk och trädgård som finns i Uppsala, Skara och Lund söker vi nu dig, som vill jobba i projekt, med stöttning av forskare och erfarna projektledare.

Enheten består idag av 17 personer med bred jordbruks- och teknisk kompetens där ditt närmaste team arbetar med djurhälsa, djurvälfärd, beteende, stallmiljö och utveckling av tekniska lösningar.

Om rollen
I rollen som projektledare inom animalieproduktion ingår självständigt arbete i delprojekt eller arbetspaket, med ledning av och i samarbete med projektansvarig.  Du blir en viktig lagspelare i ett engagerat gäng med hög kompetens och som värdesätter att arbeta i nära samarbete i såväl uppdragsprojekt som forskningsfinansierade projekt. Arbetet sker ofta i parallella projekt och alltid i nära samverkan med andra kompetenser både inom och utanför RISE. Du kommer att i delar av arbetet möta externa parter och vara ett ansikte utåt för RISE.

Vem är du?
Gillar du såväl praktiskt fältarbete som att analysera data och att skriva, är lösningsorienterad, strukturerad och trivs att arbeta både självständigt samt i nära samverkan med både kollegor och partners kommer du att trivas i denna roll. Erfarenhet av att arbeta med lantbrukets djur är essentiellt och vi ser att du har en naturvetenskaplig utbildning inom djurens biologi på masternivå/husdjursagronom eller motsvarande, samt har ett teknikintresse. Erfarenhet från att arbeta i projekt och vana vid vetenskaplig metodik är starkt meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både engelska och svenska. Vi ser gärna att du har utbildning i försöksdjurskunskap.

Är vi rätt för varandra?
Inom RISE gillar vi olika och vi är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Hos oss möts passionerade problemlösare för att lösa några av världens viktigaste, och kanske roligaste, problem. Vi kan inte lova dig ett enkelt jobb, men vad vi kan lova dig är ett gäng engagerade kollegor och några riktigt spännande samhällsutmaningar att ta itu med. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som ger dig utvecklingsmöjligheter både professionellt och personligt. Hos oss får du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Välkommen till hela Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Eva Salomon, Enhetschef, 010 – 516 69 61. Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är: Lazaros Tsantaridis 010-516 62 21 och Linda Ikatti, 010-516 51 61. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Projektledare, animalieproduktion, djurhälsa, djurvälfärd, fältarbete, dataanalys, jordbruk, samarbete, utveckling, teknik, RISE Visa mindre

Forskare inom bioprocesser och biogasproduktion

Om oss RISE har under snart 50 år bedrivit forskning och utveckling inom biogasproduktion. Området växer i och med ökat intresse för biogas (biometan) som energiform för att driva fordon och olika industriprocesser. Samtidigt börjar kunskapen för kärnprocessen (konventionell rötning till biogas) att mogna vilket gör att vår laborativa verksamhet fokuseras mot mer komplexa rötningsprocesser och även mot andra produkter än metan, exempelvis fettsyror och ... Visa mer
Om oss
RISE har under snart 50 år bedrivit forskning och utveckling inom biogasproduktion.

Området växer i och med ökat intresse för biogas (biometan) som energiform för att driva fordon och olika industriprocesser. Samtidigt börjar kunskapen för kärnprocessen (konventionell rötning till biogas) att mogna vilket gör att vår laborativa verksamhet fokuseras mot mer komplexa rötningsprocesser och även mot andra produkter än metan, exempelvis fettsyror och vätgas. Dessutom utvecklar vi biologisk sulfatreduktion och kombinerar i vissa fall den processen med rötning för att få stabilare processer vid behandling av svåra industriavloppsflöden. Vidare ser vi behov av att utveckla vätgasargumenterade bioprocesser och olika biologiska metaniseringsprocesser vilket gör att vi växer inom området gasfermentering. Vi utvecklar vår fysiska laborativa miljö och bygger egna reaktorer och system för att möta de krav som nya processer ställer. Vår verksamhet är helt inriktad mot mixkulturer och biologiska processer som bygger på naturligt förekommande konsortier av mikroorganismer som vi anpassar för att rikta processerna mot olika mål.


Om rollen
I tjänsten ingår genomgång av vetenskaplig litteratur, planering och genomförande av laborativa studier samt analys och rapportering av resultat för både anaeroba och aeroba biologiska nerbrytningsprocesser. Just metod- och försöksdesign, planering, projektledning och resultatförmedling på ett förståeligt sätt, både i vetenskapliga publikationer och i mer populärvetenskaplig form direkt till kunder är extra viktiga komponenter i den här rollen. Tyngdpunkten ligger på anaeroba rötningsprocesser för biogasproduktion, men vi har även en omfattande verksamhet kring biologisk sulfatreduktion, biologisk nedbrytning av kemiska bekämpningsmedel och bionedbrytning av nya material. Vi utvecklar ständigt vårt verksamhetsområde och använder våra kunskaper om biologiska processer i nya sammanhang hela tiden.

Den person vi nu söker kommer att ha en stor del i att leda den utvecklingen. Även utredningar och viss konsulting direkt mot industrikunder i syfte att optimera biologiska processer kan förekomma. Offert- och ansökningsarbete samt direktkontakt med våra kunder och finansiärer ingår därför som naturliga delar i vardagen. Arbetet sker nästan uteslutande i projektform där du tillsammans med kollegor och kunder formulerar, utför, analyserar och dokumenterar olika forsknings- och utredningsuppgifter. Den laborativa verksamheten kompletteras av att vi inom enheten för Kretsloppsteknik täcker in biogasens hela värdekedja. Det innebär att det finns nära kollegor som jobbar i alla skalor från teori och laborativ tillämpad forskning till fysisk teknikutveckling och design. Byggnation och drift av pilotanläggningar hör till enhetens vardag och vår laborativa verksamhet fungerar då som analysstöd och bollplank för processutvärdering. Många gånger kommer vi hela vägen upp i kommersiell produktionsskala med direkt rådgivning till kommersiella anläggningar genom förstudier, förprojektering, tekniskt upphandlingsstöd och i sällsynta fall även design, konstruktion och driftsättning av produktionsanläggningar som är de första av sitt slag i Sverige. Placeringsort: Uppsala.  

Vem är du?
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som är tekniskt drivande, engagerad och har hög förmåga till problemlösning. Du måste ha stor förmåga att praktiskt översätta mikrobiologisk och biokemisk kunskap till metodik och laborativa uppställningar som möjliggör analys av komplexa bioprocesser. Det är väldigt viktigt att du inte är rädd för att prova nya sätt att ta dig an olika problem. Du måste även vara noggrann och strukturerad eftersom du kommer att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet, spårbarhet och ibland sekretess är mycket viktigt. Gruppen där du kommer att jobba är idag ett mycket väloljat team där alla delar på ansvar och där hierarkier, roller och titlar är helt underordnat målet att lösa uppgiften. Den gruppdynamiken vill vi behålla så det är viktigt att du känner att du kan bidra till och passa in i ett helt prestigelöst sammanhang.

Vi söker dig som är disputerad forskare inom exempelvis tillämpad mikrobiologi med gedigen erfarenhet av att driva mixkulturbaserade bioprocesser. Gärna relevant erfarenhet som Post-Doc. På grund av den befintliga projektmix som du kommer att arbeta inom är det mycket meriterande om du kan uppvisa demonstrerad arbetslivserfarenhet inom metanproduktion, sulfatrening och vätgasproduktion/omvandling. Förmågan att översätta labbresultat till applikation i större skala, så kallad uppskalning är en viktig egenskap som vi kommer att utvärdera och vi ser därför gärna att du även kan uppvisa förståelse för de kommersiella produktionssystems förutsättningar såsom ekonomiska och praktiska begränsningar. Exempel på relevant arbetslivserfarenhet är forskningsinstitut, universitet och R&D-avdelning inom den privata sektorn, gärna i en kombinerad projektledande och teknikansvarig roll för komplexa projekt där både akademi och industri är involverade. Vi ser gärna att du har en internationell bakgrund, men givet att kommunikation med nationella finansiärer och företag ingår som en essentiell del i rollen är det viktigt att du behärskar Svenska tillräckligt bra för att den kommunikationen skall fungera.

Välkommen med din ansökan!
Om du vill bli en del av vårt team så kan du förvänta dig en mycket bra arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med stor variation inom ett område som det satsas på inför framtiden. Du kommer att få arbeta med det senaste inom energi- och miljöteknik och känna att du verkligen ligger i utvecklingens framkant. Välkommen att bli vår nya kollega.Välkommen med din ansökan senast 24 oktober 2021. För mer information om tjänsten, kontakta sektionschef Gustav Rogstrand, mobil: 0727-33 11 80.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59.

Forskning, disputerad, biogas, bioprocesser, anaerobi, aerobi, laboratorium, uppskalningsförsök, bionedbrytning, RISE, Uppsala Visa mindre

Forsknings- och utvecklingsingenjör inom området biogasproduktion

RISE avdelning för Bioraffinaderi och energi söker nu en Forsknings- och utvecklingsingenjör inom området biogasproduktion till enheten för Kretsloppsteknik, med placering i Uppsala. Om rollen I tjänsten ingår praktisk design, byggledning, drift och underhåll av pilotanläggningar, försöksutrustning och testbäddar kopplat till enhetens forskning inom biogasproduktion och fossilfria drivmedel. Även utredningar och viss konsulting direkt mot industrikunder... Visa mer
RISE avdelning för Bioraffinaderi och energi söker nu en Forsknings- och utvecklingsingenjör inom området biogasproduktion till enheten för Kretsloppsteknik, med placering i Uppsala.

Om rollen
I tjänsten ingår praktisk design, byggledning, drift och underhåll av pilotanläggningar, försöksutrustning och testbäddar kopplat till enhetens forskning inom biogasproduktion och fossilfria drivmedel. Även utredningar och viss konsulting direkt mot industrikunder i syfte att förbättra, utveckla eller byta ut befintliga produktionsprocesser kan förekomma. Dessutom ingår projektledning, offert- och ansökningsarbete samt direktkontakt med våra kunder och finansiärer som naturliga delar i arbetet. Arbetet sker nästan uteslutande i projektform där du tillsammans med kollegor och kunder formulerar, utför, analyserar och dokumenterar olika forsknings- och utredningsuppgifter. RISE har under mer än 45 år bedrivit forskning och utveckling inom biogasproduktion. Området växer i och med ökat intresse för biogas (biometan) som energiform för att driva fordon och olika industriprocesser. Vår verksamhet täcker in biogasens hela värdekedja och inkluderar process- och teknikutveckling inom både rötning och biologisk metanisering av syntesgas. Dessutom bedrivs projekt där teknik för småskalig uppgradering och förvätskning av biogas utvecklas i samarbete med etablerade teknikleverantörer. Under senare år har integration av energisystem på lantbruk, exempelvis kombinationen förnybar el och biogasproduktion vuxit fram som ett intressant tillväxtområde som vi vill vidareutveckla. På Uppsalakontoret kommer du att sitta tillsammans med kollegor som jobbar med frågor som rör biologisk processutveckling i laboratoriemiljö, enskilda avlopp och småskalig avloppsvattenreningsteknik, prototypproduktion i verkstadsmiljö samt jordbruksteknisk forskning och utveckling.

Vem är du?
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som är tekniskt drivande, engagerad och har hög förmåga till problemlösning. Du har stor förmåga att praktiskt tillämpa dina ingenjörsfärdigheter i olika sammanhang och är inte rädd för att prova nya tekniska lösningar. Du måste även vara noggrann och strukturerad eftersom du kommer att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet och spårbarhet är mycket viktigt. Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen med inriktning mot energisystem eller liknande och har ett antal års arbetslivserfarenhet som utvecklingsingenjör. På grund av den befintliga projektmix som du kommer att arbeta inom är det mycket meriterande om du kan uppvisa demonstrerad arbetslivserfarenhet inom praktisk biogasforskning i kombination med prototyputveckling av el- och elektroniksystem. Du behöver vara mycket partiskt lagd och kapabel att lösa komplexa mekaniska och styrsystemsrelaterade problem i fält. Exempel på relevant arbetslivserfarenhet är forskningsinstitut och teknikutvecklingsbolag, gärna i en kombinerad projektledande och teknikansvarig roll för utveckling och drift av prototyper och försöksriggar. Praktisk lantbrukserfarenhet är en fördel men inte ett absolut krav.    

Välkommen med din ansökan!
Om du vill bli en del av vårt team så kan du förvänta dig en mycket bra arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med stor variation inom ett område som det satsas på inför framtiden. Du kommer att få arbeta med det senaste inom energiteknik och känna att du verkligen ligger i utvecklingens framkant. Välkommen att bli vår nya kollega.

För mer information om tjänsten, kontakta sektionschef Gustav Rogstrand, 0727-33 11 80. Välkommen med din ansökan senast 16 November, 2020.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59.

Forskning, ingenjör, biogas, elsystem, styrsystem, fossilfritt, förnybara bränslen, energisystem, RISE, Uppsala


RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle. Våra 2 800 medarbetare driver och stöder alla typer av innovationsprocesser. RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster. www.ri.se. Visa mindre

Vikarierande Forsknings- och utvecklingsingenjör

RISE avdelning för Bioraffinaderi och energi söker nu en vikarierande Forsknings- och utvecklingsingenjör inom området småskalig avloppsvattenreningsteknik, med placering i Uppsala. Om rollen Till följd av en föräldraledighet inom ”Avloppsgruppen” söker vi nu en vikarierande utvecklingsingenjör och biträdande projektledare för perioden 15 mars till och med 31 december 2021. I tjänsten ingår förutom projektadministration även en hel del praktiskt projekt... Visa mer
RISE avdelning för Bioraffinaderi och energi söker nu en vikarierande Forsknings- och utvecklingsingenjör inom området småskalig avloppsvattenreningsteknik, med placering i Uppsala.

Om rollen
Till följd av en föräldraledighet inom ”Avloppsgruppen” söker vi nu en vikarierande utvecklingsingenjör och biträdande projektledare för perioden 15 mars till och med 31 december 2021. I tjänsten ingår förutom projektadministration även en hel del praktiskt projektarbete i form av provtagning, kalibrering och kunskapsinsamling via litteraturstudier, enkäter och intervjuer samt dataanalys och resultatredovisning. Projekten som är aktuella för detta vikariat handlar om utredningar och teknik-/metodtester kopplat till prefabricerade minireningsverk, markbaserad vattenrening och resursåterförande system för enskilda/källsorterade avlopp. Visst offert- och ansökningsarbete kan förekomma och direktkontakt med våra kunder och finansiärer är naturliga delar i arbetet. Arbetet sker nästan uteslutande i projektform där du tillsammans med kollegor och kunder formulerar, utför, analyserar och dokumenterar olika forsknings- och utredningsuppgifter.

Vem är du?
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, och söker dig som är drivande, engagerad samt har god administrativ förmåga. Du behöver kunna tillämpa ett ingenjörsmässigt tankesätt inom vatten, mark och miljöområdet. Inom de projekt som du kommer att jobba är det även viktigt att du är noggrann och strukturerad eftersom du kommer att hantera stora mängder analysdata och försöksresultat där kvalitet, tydlighet och spårbarhet är viktigt.

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen med inriktning mot miljö- och vattenteknik eller liknande. Vi förväntar oss inte sökande med lång arbetslivserfarenhet men det vore bra om du har någon slags erfarenhet från tekniskt utredningsarbete genom exempelvis relativt avancerat feriearbete. På grund av den befintliga projektmix som du kommer att arbeta inom är det mycket meriterande om du har kommit i direktkontakt med frågeställningar och teknik kopplat till småskalig avloppsvattenrening, exempelvis genom ditt examensarbete. Det är även meriterande om du har haft tidigare kontakt med forskningsinstitut och känner till lite grand om hur arbetet bedrivs där.    

Välkommen med din ansökan!
Om du vill bli en del av vårt team så kan du förvänta dig en mycket bra arbetsplats med trevliga kollegor och ett arbete med stor variation inom ett område som är mycket viktigt för att utveckla miljösäkra cirkulära system. Du kommer att få arbeta med det senaste inom vattenreningsteknik och känna att du verkligen bidrar till förbättrat miljöskydd och ökad återföring av resurser så som växtnäring. Välkommen att bli vår nya kollega. För mer information om tjänsten, kontakta enhetschef Gustav Rogstrand, mobil: 0727-33 11 80. Välkommen med din ansökan senast 11 mars 2021. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Våra fackliga representanter är Linda Ikatti, Unionen, 010-516 51 61 och Ulf Nordberg, SACO, 010-516 69 59.

Forskning, ingenjör, vattenrening, avlopp, miljöskydd, resursåterföring, kretslopp, RISE, Uppsala Visa mindre