Lediga jobb som Applikationsingenjör i Uppsala

Se lediga jobb som Applikationsingenjör i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Applikationsingenjör till LightLab

Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter. LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfe... Visa mer
Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter.

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse, både i media och hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner.


Om tjänsten
Tjänsten innebär att driva och säkerställa in-design och integration av LightLab Swedens UV-desinfektionslösningar, ge tekniskt stöd till kunden samt att skapa förståelse för kundens specifika behov. I detta ingår viss utbildning av våra kunder som kan ha varierande bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Positionen utgör en viktig och naturlig del i säljprocessen för att koordinera och hjälpa kunden att anpassa sin produkt för ett så bra resultat som möjligt. Detta medför ett brett tekniskt arbete med överväganden av desinfektionseffektivitet, mekaniska randvillkor (utrymme och placering), energiförsörjning, kommunikation med drivelektroniken med mera.

Det innebär också att skapa en förståelse för varje kunds interna processer för att på bästa sätt stödja våra kunder i arbetet med att ta fram, prova och lansera sina produkter med integrerade UV-desinfektionslösningar, bestående av LightLab Swedens unika UV-chip och relaterad drivelektronik. Arbetet kommer också innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Tjänsten är placerad inom LightLab Swedens enhet för produktledning och medger stora möjligheter att påverka utformning och uppbyggnad av funktionen för in-design och tekniskt kundstöd. Vi tror också att tjänsten kan innebära en del resande.


Vem är du?
Vi tror att du är en socialt utåtriktad och kundorienterad civilingenjör eller motsvarande, med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av försäljning B2B.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation, lyhördhet och social anpassningsförmåga.

Du är också driven och har förslag på nästa steg i arbetsprocessen samt en positiv grundinställning och ser möjligheter mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar https://www.lightlab.com Visa mindre

Sökes: Utvecklare Inbyggda system med koll på Linux

Ansök    Feb 15    EdZa AB    Applikationsingenjör
Det fortsätter att hända spännande saker på Prevas i Uppsala. Vi är ett tekniskt konsultföretag som erbjuder lösningar, tjänster och produkter till företag inom en rad olika branscher. Synonymt för kunderna är att de präglas av högt tempo och hög innovationstakt och Prevas hjälper de med utveckling av produkter som på ett eller annat sätt skapar samhällsnytta. Fokus ligger på helhetsåtaganden, vilket innebär att kunderna kan komma med en enkel idé eller sk... Visa mer
Det fortsätter att hända spännande saker på Prevas i Uppsala. Vi är ett tekniskt konsultföretag som erbjuder lösningar, tjänster och produkter till företag inom en rad olika branscher. Synonymt för kunderna är att de präglas av högt tempo och hög innovationstakt och Prevas hjälper de med utveckling av produkter som på ett eller annat sätt skapar samhällsnytta. Fokus ligger på helhetsåtaganden, vilket innebär att kunderna kan komma med en enkel idé eller skiss så tar vi det därifrån hela vägen till färdig produkt. Analytiska instrument inom medicinteknik är ett exempel på vad Prevas arbetar med men denna gång letar vi talanger till ett helt annat och spännande segment där det inte är fel att prata om att siktet är ställt mot stjärnorna…

Vad letar vi efter
Vi letar nu efter fler duktiga individer som vill komma in i en spännande och dynamisk miljö kopplat till  hårdvarunära programmering. Denna gång söker vi dig med ett brinnande tekniskt intresse och som känner dig komfortabel med Linux. Du kommer att bli del av ett kompetent team som arbetar direkt mot kund. En viktig faktor för framgång är att du som person befinner dig intresse- och kunskapsmässigt i gränslandet mellan teknik och programmering.
Du är relativt i början av din karriär och vill nu ta ditt nästa språng utvecklingsmässigt. Du gillar programmering med Linux och framför allt hur det kopplar in i tekniken. Dina kunskaper är viktiga men vi värdesätter lika mycket dina personliga egenskaper och din ambition och drivkraft.
Teamet kommer att arbeta på plats hos kund i Uppsala så vi ser gärna att du har en anknytning till staden.

Din utveckling
Denna roll ingår som en del i vårt Team-upplägg. För att säkerställa att du har de bästa förutsättningarna att lyckas i din roll och för att utvecklas kommer du att ingå i ett team med en senior specialist som bidrar med teknisk coachning och vägledning.
Utöver det får du ett skräddarsytt upplägg som parallellt med dina arbetsuppgifter bygger på en individuell utvecklingsplan. Kopplat till planen säkerställs din kompetensutveckling genom tydligt formulerade mål, rätt utbildningar och teknisk coachning. Ett strukturerat sätt för att accelerera ditt kunskapsbyggande så att du snabbt blir produktiv.  

Vem letar vi efter?
En hel del av det du behöver i form av kunskap kommer vi tillsammans att bygga men vi tror att du: Har en relevant utbildning t.ex. Teknisk fysik, Elektronik eller motsvarande. 
Du har erfarenhet av mjukvaruutveckling antingen genom studier eller för att det är det roligaste du vet att göra på din fritid. 
Känner dig hemma i programmering kopplat till hårdvara och med bra koll på Linux
Har en förståelse och intresse för samspelet mellan mjukvara och hårdvara
Som person är du nyfiken, engagerad och vågar ta för dig och drivs av att ständigt utvecklas.
Du håller dig uppdaterad inom ny teknik och innovation och delar gärna med dig av dina kunskaper.
Din framtid
Du kommer att direkt bli en del av ett team med konkret leverans till kund. Vi både tror på och förväntar oss en snabb utveckling i dina kunskaper och kompetenser.
Du kommer initialt bli del av ett team i regi av Prevas men vara anställd av Ed:Za. Dock ser vi att du i förlängningen kommer att bli en del av kundens egen personal i Uppsala om allt går som det ska.
Att vara en del av Prevas och Ed:Za innebär att du kommer att få rätt stöd och fokus för att du skall utvecklas på bästa sätt. Vi arbetar alltid utifrån våra hörnstenar – Tydliga mål och rätt coachning. Tillsammans med ditt driv och ambition blir det en kraftfull kombination. Visa mindre

Applications Operations Engineer- Vattenfall IT (Solna)

Ansök    Jan 11    Vattenfall AB    Applikationsingenjör
Vattenfall is a European energy company with approximately 20,000 employees. For more than 100 years we have electrified industries, supplied energy to people's homes and modernized our way of living through innovation and cooperation. We now want to make fossil-free living possible within one generation. To be able to reach this ambitious goal we are looking for talented individuals who, in addition to their passion for their own role, also have strong te... Visa mer
Vattenfall is a European energy company with approximately 20,000 employees. For more than 100 years we have electrified industries, supplied energy to people's homes and modernized our way of living through innovation and cooperation. We now want to make fossil-free living possible within one generation. To be able to reach this ambitious goal we are looking for talented individuals who, in addition to their passion for their own role, also have strong team spirit and want to contribute to supporting a meaningful corporate mission.
We are looking for an Applications Operations Engineer to maintain the availability and stability for server-based applications and over all infrastructure within Vattenfall IT in accordance with the agreed service levels (SLA), and with the support of ITSM processes within IT Operations.


Your responsibilities as Applications Operations Engineer
In the role of Applications Operations Engineer you will work in a team that is very close to infrastructure maintenance as well as the business. To succeed in this role, you should be self-driven, exact, analytic, critical and know how to prioritize. You are not only an experienced technician, but you also have social competence to understand the needs of the business. You always challenge yourself and others on how to improve, are open to suggestions from others, but can also give suggestions yourself.
‘’Spider in the web, key person, connecting the dots. You've heard it all before, but it is true. We are essential in making operations happen’’, Oscar Rylin, Applications Operations Engineer and team member.
We want to strengthen our IT Operations team within the Dedicated Services department with an additional colleague who is driven by technical challenges and the urge to always find better and more efficient ways of delivering services to the customer. We are operating and coordinating IT services, like infrastructural and application services to all business areas in Vattenfall and are looking for an ambitious Applications Operations Engineer in Solna. The main responsibility is to maintain the availability and stability for server-based applications and over all infrastructure within Vattenfall IT in accordance with the agreed service levels (SLA), and with the support of ITSM processes.


The focus areas are:
• Central contact person for all technical questions regarding the infrastructure services and their components.
• Coordination and execution of tasks of infrastructure service lifecycle management
( Planning, installation, upgrade and decommission)
• Main role in resolving incidents, planning and execution of changes and root cause analysis of problems.
• Steering of incident processes, administrative activities, patch strategies, backup and recovery plans, catastrophe protection and downtimes.
• You are dedicated to defined internal customers and responsible for the operation of several services and the fulfilment of the agreed service levels (SLA). It also includes the support of the whole service lifecycle.
• Design of infrastructure based on application specific requirements and creation of operational concepts and ITIL service trees.
• Update and maintain operational (SLA) documentation
• Project support for small infrastructure topics
• 2nd Level Support and operational support of Incidents
Part of rotational "on-call team” for high available services (estimated. 6-8 weeks p.a.).


Your qualifications as Applications Operations Engineer
Ideally you have a degree in IT or related studies – in addition to datacenter environment.
• Experience in Application Operations and SLA Maintenance
• Technical knowledge in IT infrastructure (Server, Storage, Network, Middleware and Support systems)
• Knowledge and experience in administration of operating systems (MS and Linux)
• Solid understanding of IT Security
• Experience in handling ITIL processes (Incident / Change / Problem / Config / Patch / LCM)
• Experience in supporting projects
• Experience of infrastructure solution design development and implementation
• Experience of operations within security complex environments
• Experience in automating IT processes
• Experience in working Agile and in "virtual" teams are desirable


Your soft skills:
• You are able to understand complex situations and are experienced in analyzing problems and using structured approaches.
• Your focus is on the Customer and offering strong IT Services
• Strong in Stakeholder & Expectation Management
• Highly skilled in communication. planning, coordination and teamwork
• Strong interest in multicultural and international environments
• Strong communication skills
• Good understanding in unbundling regulations
• Team player and solid Work Ethic
• Fluent Swedish (Spoken & Written) as well as strong Business English skills are required


What we offer
We offer a challenging and international work environment and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues. We offer attractive employment conditions and opportunities for personal and professional development. At Vattenfall we also offer staff benefits such as favorable occupational pension agreements, parental leave allowances, flexible working hours and more. Read more about our benefits here:
https://careers.vattenfall.com/about-us/compensation-and-benefits.


Location: Stockholm, Solna


For more information about the position you are welcome to contact hiring manager Manuel Karlsson 072 560 11 61. For more information about the recruitment process you are welcome to contact recruiter Teri-Anne Brink, [email protected]
Trade union representatives in Sweden Vatkovic Silvija (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). To get in contact with the representatives, please call Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.
We welcome your application including CV and cover through the portal, last day to apply 13th of February 2022. Selection and interviews are held after last application date. We do not accept applications through email.


We look forward to your application.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Applikationsingenjör till LightLab

Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter. LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfe... Visa mer
Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter.

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse, både i media och hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner.


Om tjänsten
Tjänsten innebär att driva och säkerställa in-design och integration av LightLab Swedens UV-desinfektionslösningar, ge tekniskt stöd till kunden samt att skapa förståelse för kundens specifika behov. I detta ingår viss utbildning av våra kunder som kan ha varierande bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Positionen utgör en viktig och naturlig del i säljprocessen för att koordinera och hjälpa kunden att anpassa sin produkt för ett så bra resultat som möjligt. Detta medför ett brett tekniskt arbete med överväganden av desinfektionseffektivitet, mekaniska randvillkor (utrymme och placering), energiförsörjning, kommunikation med drivelektroniken med mera.

Det innebär också att skapa en förståelse för varje kunds interna processer för att på bästa sätt stödja våra kunder i arbetet med att ta fram, prova och lansera sina produkter med integrerade UV-desinfektionslösningar, bestående av LightLab Swedens unika UV-chip och relaterad drivelektronik. Arbetet kommer också innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Tjänsten är placerad inom LightLab Swedens enhet för produktledning och medger stora möjligheter att påverka utformning och uppbyggnad av funktionen för in-design och tekniskt kundstöd. Vi tror också att tjänsten kan innebära en del resande.


Vem är du?
Vi tror att du är en socialt utåtriktad och kundorienterad civilingenjör eller motsvarande, med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av försäljning B2B.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation, lyhördhet och social anpassningsförmåga.

Du är också driven och har förslag på nästa steg i arbetsprocessen samt en positiv grundinställning och ser möjligheter mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar https://www.lightlab.com Visa mindre

Applikationsingenjör till LightLab

Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter. LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfe... Visa mer
Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter.

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse, både i media och hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner.


Om tjänsten
Tjänsten innebär att driva och säkerställa in-design och integration av LightLab Swedens UV-desinfektionslösningar, ge tekniskt stöd till kunden samt att skapa förståelse för kundens specifika behov. I detta ingår viss utbildning av våra kunder som kan ha varierande bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Positionen utgör en viktig och naturlig del i säljprocessen för att koordinera och hjälpa kunden att anpassa sin produkt för ett så bra resultat som möjligt. Detta medför ett brett tekniskt arbete med överväganden av desinfektionseffektivitet, mekaniska randvillkor (utrymme och placering), energiförsörjning, kommunikation med drivelektroniken med mera.

Det innebär också att skapa en förståelse för varje kunds interna processer för att på bästa sätt stödja våra kunder i arbetet med att ta fram, prova och lansera sina produkter med integrerade UV-desinfektionslösningar, bestående av LightLab Swedens unika UV-chip och relaterad drivelektronik. Arbetet kommer också innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Tjänsten är placerad inom LightLab Swedens enhet för produktledning och medger stora möjligheter att påverka utformning och uppbyggnad av funktionen för in-design och tekniskt kundstöd. Vi tror också att tjänsten kan innebära en del resande.


Vem är du?
Vi tror att du är en socialt utåtriktad och kundorienterad civilingenjör eller motsvarande, med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av försäljning B2B.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation, lyhördhet och social anpassningsförmåga.

Du är också driven och har förslag på nästa steg i arbetsprocessen samt en positiv grundinställning och ser möjligheter mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar https://www.lightlab.com Visa mindre

Sökes: Junior utvecklare Inbyggda system med koll på Linux

Ansök    Dec 14    EdZa AB    Applikationsingenjör
Det fortsätter att hända spännande saker på Prevas i Uppsala. Vi är ett tekniskt konsultföretag som erbjuder lösningar, tjänster och produkter till företag inom en rad olika branscher. Synonymt för kunderna är att de präglas av högt tempo och hög innovationstakt och Prevas hjälper de med utveckling av produkter som på ett eller annat sätt skapar samhällsnytta. Fokus ligger på helhetsåtaganden, vilket innebär att kunderna kan komma med en enkel idé eller sk... Visa mer
Det fortsätter att hända spännande saker på Prevas i Uppsala. Vi är ett tekniskt konsultföretag som erbjuder lösningar, tjänster och produkter till företag inom en rad olika branscher. Synonymt för kunderna är att de präglas av högt tempo och hög innovationstakt och Prevas hjälper de med utveckling av produkter som på ett eller annat sätt skapar samhällsnytta. Fokus ligger på helhetsåtaganden, vilket innebär att kunderna kan komma med en enkel idé eller skiss så tar vi det därifrån hela vägen till färdig produkt. Analytiska instrument inom medicinteknik är ett exempel på vad Prevas arbetar med men denna gång letar vi talanger till ett helt annat och spännande segment där det inte är fel att prata om att siktet är ställt mot stjärnorna…

Vad letar vi efter
Vi letar nu efter fler duktiga individer som vill komma in i en spännande och dynamisk miljö kopplat till  hårdvarunära programmering. Denna gång söker vi dig med ett brinnande tekniskt intresse och som känner dig komfortabel med Linux. Du kommer att bli del av ett kompetent team som arbetar direkt mot kund. En viktig faktor för framgång är att du som person befinner dig intresse- och kunskapsmässigt i gränslandet mellan teknik och programmering.
Du är början av din karriär och vill nu ta ditt första eller nästa språng utvecklingsmässigt. Du gillar programmering med Linux och framför allt hur det kopplar in i tekniken. Dina kunskaper är viktiga men vi värdesätter lika mycket dina personliga egenskaper och din ambition och drivkraft.
Teamet kommer att arbeta på plats hos kund i Uppsala så vi ser gärna att du har en anknytning till staden.

Din utveckling
Denna roll ingår som en del i vårt Team-upplägg. För att säkerställa att du har de bästa förutsättningarna att lyckas i din roll och för att utvecklas kommer du att ingå i ett team med en senior specialist som bidrar med teknisk coachning och vägledning.
Utöver det får du ett skräddarsytt upplägg som parallellt med dina arbetsuppgifter bygger på en individuell utvecklingsplan. Kopplat till planen säkerställs din kompetensutveckling genom tydligt formulerade mål, rätt utbildningar och teknisk coachning. Ett strukturerat sätt för att accelerera ditt kunskapsbyggande så att du snabbt blir produktiv.  

Vem letar vi efter?
En hel del av det du behöver i form av kunskap kommer vi tillsammans att bygga men vi tror att du: Har en relevant utbildning t.ex. Teknisk fysik, Elektronik eller motsvarande. 
Du har erfarenhet av mjukvaruutveckling antingen genom studier eller för att det är det roligaste du vet att göra på din fritid. 
Känner dig hemma i programmering kopplat till hårdvara och med bra koll på Linux
Har en förståelse och intresse för samspelet mellan mjukvara och hårdvara
Som person är du nyfiken, engagerad och vågar ta för dig och drivs av att ständigt utvecklas.
Du håller dig uppdaterad inom ny teknik och innovation och delar gärna med dig av dina kunskaper.
Din framtid
Du kommer att direkt bli en del av ett team med konkret leverans till kund. Vi både tror på och förväntar oss en snabb utveckling i dina kunskaper och kompetenser.
Du kommer initialt bli del av ett team i regi av Prevas men vara anställd av Ed:Za. Dock ser vi att du i förlängningen kommer att bli en del av kundens egen personal i Uppsala om allt går som det ska.
Att vara en del av Prevas och Ed:Za innebär att du kommer att få rätt stöd och fokus för att du skall utvecklas på bästa sätt. Vi arbetar alltid utifrån våra hörnstenar – Tydliga mål och rätt coachning. Tillsammans med ditt driv och ambition blir det en kraftfull kombination. Visa mindre

Applikationsingenjör till LightLab

Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter. LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfe... Visa mer
Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter.

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse, både i media och hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner.


Om tjänsten
Tjänsten innebär att driva och säkerställa in-design och integration av LightLab Swedens UV-desinfektionslösningar, ge tekniskt stöd till kunden samt att skapa förståelse för kundens specifika behov. I detta ingår viss utbildning av våra kunder som kan ha varierande bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Positionen utgör en viktig och naturlig del i säljprocessen för att koordinera och hjälpa kunden att anpassa sin produkt för ett så bra resultat som möjligt. Detta medför ett brett tekniskt arbete med överväganden av desinfektionseffektivitet, mekaniska randvillkor (utrymme och placering), energiförsörjning, kommunikation med drivelektroniken med mera.

Det innebär också att skapa en förståelse för varje kunds interna processer för att på bästa sätt stödja våra kunder i arbetet med att ta fram, prova och lansera sina produkter med integrerade UV-desinfektionslösningar, bestående av LightLab Swedens unika UV-chip och relaterad drivelektronik. Arbetet kommer också innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Tjänsten är placerad inom LightLab Swedens enhet för produktledning och medger stora möjligheter att påverka utformning och uppbyggnad av funktionen för in-design och tekniskt kundstöd. Vi tror också att tjänsten kan innebära en del resande.


Vem är du?
Vi tror att du är en socialt utåtriktad och kundorienterad civilingenjör eller motsvarande, med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av försäljning B2B.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation, lyhördhet och social anpassningsförmåga.

Du är också driven och har förslag på nästa steg i arbetsprocessen samt en positiv grundinställning och ser möjligheter mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar https://www.lightlab.com Visa mindre

Applications Specialist to Eurofins, Uppsala

Company Description Through Eurofins Technologies, we have taken our commitment to Testing for Life to the next level. Eurofins Technologies is a fast-growing provider of diagnostic test kits and laboratory consumables to help public and industrial laboratories undertake their own fast, reliable and cost-effective testing for food pathogens, allergens and other toxins. At Eurofins we value the key role the Applications Specialist plays in ensuring a fruitf... Visa mer
Company Description
Through Eurofins Technologies, we have taken our commitment to Testing for Life to the next level. Eurofins Technologies is a fast-growing provider of diagnostic test kits and laboratory consumables to help public and industrial laboratories undertake their own fast, reliable and cost-effective testing for food pathogens, allergens and other toxins.
At Eurofins we value the key role the Applications Specialist plays in ensuring a fruitful cooperation with our customers. You will use your technical expertise in PCR, qPCR and related molecular techniques to promote and support the implementation of the newly launched and existing portfolio at end customers and channel partners in Nordics.
Job Description
THE FOUR PILLARS OF THE ROLE
I. PRODUCT PRESENTATION TO PROSPECTS
Give presentations regarding the technical functionality of the products in front of a selected group or in front of a bigger audience at the prospect customer´s site.
Train users on how to apply the kits at the start of the trial period. Teach every step while pointing out the advantages of the product.

II. NEW CUSTOMER ONBOARDING
Onboard new customers.
Work together with the customer by following up on the training and ensure customer satisfaction.
Recognize if you can help the customer to use the products more efficiently, such as improving the SOPs, additional training of technicians, etc.

III. ONGOING TECHNICAL CUSTOMER SUPPORT
Help customer to find the cause for technical problems and make sure that the customer can quickly resume normal operations. In some cases, this involves teamwork with Field Engineers and Quality Control.
Collaborate with channel partners and make sure they have the technical knowledge to sell the product successfully.
Document all customer activities in the customer relationship management system (Zoho CRM).

IV. CUSTOMER DEVELOPMENT
Identify how the customer´s operations can be further improved by using additional Novatec products.
Team-up with the sales team to translate these insights into concrete business opportunities.

Qualifications
University degree in Biology or related field
Theoretical and practical knowledge in PCR, qPCR and related molecular techniques
Minimum four years of experience in technical, and/or application support
·Fluency in English
Feel comfortable presenting and to articulating product benefits, values, and technical information with customers and co-workers

Additional information
This position is permanent and fulltime. Individual salary based on qualifications. The job included travels. The position can be filled before last day of application so please apply as soon as possible but latest the 3rd of September.
Any questions? Please contact Pasha Razifar, [email protected] Visa mindre

Applikationsingenjör till LightLab

Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter. LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfe... Visa mer
Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter.

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse, både i media och hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner.


Om tjänsten
Tjänsten innebär att driva och säkerställa in-design och integration av LightLab Swedens UV-desinfektionslösningar, ge tekniskt stöd till kunden samt att skapa förståelse för kundens specifika behov. I detta ingår viss utbildning av våra kunder som kan ha varierande bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Positionen utgör en viktig och naturlig del i säljprocessen för att koordinera och hjälpa kunden att anpassa sin produkt för ett så bra resultat som möjligt. Detta medför ett brett tekniskt arbete med överväganden av desinfektionseffektivitet, mekaniska randvillkor (utrymme och placering), energiförsörjning, kommunikation med drivelektroniken med mera.

Det innebär också att skapa en förståelse för varje kunds interna processer för att på bästa sätt stödja våra kunder i arbetet med att ta fram, prova och lansera sina produkter med integrerade UV-desinfektionslösningar, bestående av LightLab Swedens unika UV-chip och relaterad drivelektronik. Arbetet kommer också innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Tjänsten är placerad inom LightLab Swedens enhet för produktledning och medger stora möjligheter att påverka utformning och uppbyggnad av funktionen för in-design och tekniskt kundstöd. Vi tror också att tjänsten kan innebära en del resande.


Vem är du?
Vi tror att du är en socialt utåtriktad och kundorienterad civilingenjör eller motsvarande, med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av försäljning B2B.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation, lyhördhet och social anpassningsförmåga.

Du är också driven och har förslag på nästa steg i arbetsprocessen samt en positiv grundinställning och ser möjligheter mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar https://www.lightlab.com Visa mindre

Applikationsingenjör till LightLab

Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter. LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfe... Visa mer
Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter.

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse, både i media och hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner.


Om tjänsten
Tjänsten innebär att driva och säkerställa in-design och integration av LightLab Swedens UV-desinfektionslösningar, ge tekniskt stöd till kunden samt att skapa förståelse för kundens specifika behov. I detta ingår viss utbildning av våra kunder som kan ha varierande bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Positionen utgör en viktig och naturlig del i säljprocessen för att koordinera och hjälpa kunden att anpassa sin produkt för ett så bra resultat som möjligt. Detta medför ett brett tekniskt arbete med överväganden av desinfektionseffektivitet, mekaniska randvillkor (utrymme och placering), energiförsörjning, kommunikation med drivelektroniken med mera.

Det innebär också att skapa en förståelse för varje kunds interna processer för att på bästa sätt stödja våra kunder i arbetet med att ta fram, prova och lansera sina produkter med integrerade UV-desinfektionslösningar, bestående av LightLab Swedens unika UV-chip och relaterad drivelektronik. Arbetet kommer också innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Tjänsten är placerad inom LightLab Swedens enhet för produktledning och medger stora möjligheter att påverka utformning och uppbyggnad av funktionen för in-design och tekniskt kundstöd. Vi tror också att tjänsten kan innebära en del resande.


Vem är du?
Vi tror att du är en socialt utåtriktad och kundorienterad civilingenjör eller motsvarande, med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av försäljning B2B.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation, lyhördhet och social anpassningsförmåga.

Du är också driven och har förslag på nästa steg i arbetsprocessen samt en positiv grundinställning och ser möjligheter mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar https://www.lightlab.com Visa mindre

Applikationsingenjör till LightLab

Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter. LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfe... Visa mer
Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter.

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse, både i media och hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner.


Om tjänsten
Tjänsten innebär att driva och säkerställa in-design och integration av LightLab Swedens UV-desinfektionslösningar, ge tekniskt stöd till kunden samt att skapa förståelse för kundens specifika behov. I detta ingår viss utbildning av våra kunder som kan ha varierande bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Positionen utgör en viktig och naturlig del i säljprocessen för att koordinera och hjälpa kunden att anpassa sin produkt för ett så bra resultat som möjligt. Detta medför ett brett tekniskt arbete med överväganden av desinfektionseffektivitet, mekaniska randvillkor (utrymme och placering), energiförsörjning, kommunikation med drivelektroniken med mera.

Det innebär också att skapa en förståelse för varje kunds interna processer för att på bästa sätt stödja våra kunder i arbetet med att ta fram, prova och lansera sina produkter med integrerade UV-desinfektionslösningar, bestående av LightLab Swedens unika UV-chip och relaterad drivelektronik. Arbetet kommer också innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Tjänsten är placerad inom LightLab Swedens enhet för produktledning och medger stora möjligheter att påverka utformning och uppbyggnad av funktionen för in-design och tekniskt kundstöd. Vi tror också att tjänsten kan innebära en del resande.


Vem är du?
Vi tror att du är en socialt utåtriktad och kundorienterad civilingenjör eller motsvarande, med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av försäljning B2B.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation, lyhördhet och social anpassningsförmåga.

Du är också driven och har förslag på nästa steg i arbetsprocessen samt en positiv grundinställning och ser möjligheter mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar https://www.lightlab.com Visa mindre

Applikationsingenjör till LightLab

Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter. LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfe... Visa mer
Intresset för LightLab Swedens teknologi, PureFize®, för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter.

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse, både i media och hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner.


Om tjänsten
Tjänsten innebär att driva och säkerställa in-design och integration av LightLab Swedens UV-desinfektionslösningar, ge tekniskt stöd till kunden samt att skapa förståelse för kundens specifika behov. I detta ingår viss utbildning av våra kunder som kan ha varierande bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Positionen utgör en viktig och naturlig del i säljprocessen för att koordinera och hjälpa kunden att anpassa sin produkt för ett så bra resultat som möjligt. Detta medför ett brett tekniskt arbete med överväganden av desinfektionseffektivitet, mekaniska randvillkor (utrymme och placering), energiförsörjning, kommunikation med drivelektroniken med mera.

Det innebär också att skapa en förståelse för varje kunds interna processer för att på bästa sätt stödja våra kunder i arbetet med att ta fram, prova och lansera sina produkter med integrerade UV-desinfektionslösningar, bestående av LightLab Swedens unika UV-chip och relaterad drivelektronik. Arbetet kommer också innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Tjänsten är placerad inom LightLab Swedens enhet för produktledning och medger stora möjligheter att påverka utformning och uppbyggnad av funktionen för in-design och tekniskt kundstöd. Vi tror också att tjänsten kan innebära en del resande.


Vem är du?
Vi tror att du är en socialt utåtriktad och kundorienterad civilingenjör eller motsvarande, med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av försäljning B2B.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation, lyhördhet och social anpassningsförmåga.

Du är också driven och har förslag på nästa steg i arbetsprocessen samt en positiv grundinställning och ser möjligheter mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar https://www.lightlab.com Visa mindre

Security Field Application Engineer - Uppsala/Stockholm

Due to the fast growth within the security area with a growing number of connected products, evolving legislations and increasing security threats, we are looking to expand our FAE team with a security expert. Keep reading to find out if you are our match! About the role We are seeking an experienced Field Application Engineer to support technical initiatives of the EMEA sales organization in order to grow revenue primarily within our security tools and se... Visa mer
Due to the fast growth within the security area with a growing number of connected products, evolving legislations and increasing security threats, we are looking to expand our FAE team with a security expert. Keep reading to find out if you are our match!
About the role
We are seeking an experienced Field Application Engineer to support technical initiatives of the EMEA sales organization in order to grow revenue primarily within our security tools and services offer.
The Field Application Engineer is a member of the Sales organization of IAR Systems, located in Sweden at our Uppsala or Stockholm office. As a technical expert of our Embedded Security Solutions, you are responsible for developing professional relationships with customers and partners, perform pre- and post-sales support, conduct technical presentations, and participate in key strategies aimed at growing business in the embedded systems segment. You are also expected to maintain a high standard of technical knowledge of our portfolio of products and our technology alliance partners’ products and services.
Qualifications
We are looking for someone with several years of experience in hardware, software, or applications engineering who possesses the following skills:
BS or higher in Electrical Engineering, Computer Engineering or Computer Science.
Knowledge of C and C++ languages in Embedded Applications.
Experience developing firmware in embedded systems is a plus.
Experience with cryptography (hashing, encryption, signatures, etc.)
Understanding of communication protocols e.g. Sockets, TCP/IP etc.
Knowledge of IoT and Security Marketplace

IAR Systems is a global company in a worldwide market, thus you need to possess strong communication skills (both oral and written). Since you will have a great deal of interaction with customers and partners, you should be a people-person with a natural commitment for building relationships, and you should have a positive attitude and the ability to inspire confidence. You should also possess the ability to conduct a well-constructed presentation.
It is a bonus but not a requirement if you also have knowledge of the RISC-V architecture and standard extensions as well as knowledge regarding security legislation and best practices, and have experience with secure boot/devices. IAR Systems is a curious, knowledge-sharing and inclusive company and being a team-player will help you to be successful in this role.
What are we offering?
You will be part of a multi-cultural and global business in a fast growing industry, an organization where every co-worker’s individual role is very important in the big picture. We are welcoming, open to new ideas, and take pride in our achievements. We work together as a team, in each specific office as well as globally. We are problem-solvers and take on new challenges with excitement and energy. This is why we will place great emphasis on your personal qualities and their alignment with our values.
If you feel this might be the right fit for you, please email us your application with cover letter and resume/CV today and indicate “Security FAE” in the subject line. Selection and interviews will take place on a continuous basis and the post may be filled before the closing date, so apply as soon as possible.
If you have questions please reach out to David Källberg, FAE Manager EMEA. Contact details below.


About the company
IAR Systems is a knowledge-intensive and value-driven company, operating in a fast-paced, technology driven environment. A truly global company at the top of our industry, providing world-leading software for building embedded applications for more than 38 years and today over 150,000 developers are using our software. We supply the tools and services that make embedded systems development fast, efficient, and reliable, enabling our customers worldwide to deliver better products to their markets faster. Working with us, you will be part of a dedicated team of more than 200 employees worldwide, all proudly working together to provide the most competitive customer solutions. Visa mindre

Teknisk kundprojektledare till LightLab

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner. Intresset för LightLab teknologi för att döda v... Visa mer
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner.

Intresset för LightLab teknologi för att döda virus och bakterier med UVC ljus är mycket stort, med stor kundtillströmning. De söker nu en utåtriktad och tekniskt kompetent kundprojektledare med huvuduppgift att säkerställa installationen av deras teknologi hos LightLab´s kunder.

Om tjänsten
Tjänsten ingår i LightLab´s försäljningsorganisation och innebär att tekniskt ansvara för att stödja kunden samt säkerställa implementationen av LightLab´s teknologi i deras kunders system. I detta ingår viss utbildning av kunder som kan ha varierande bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.

Då tjänsten är ny inom LightLabs verksamhet får du stora möjligheter och att påverka utformningen och uppbyggnaden av funktionen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Positionen kommer vara en viktig och naturlig del i säljprocessen för att koordinera och hjälpa kunden att anpassa sin produkt för ett så bra resultat som möjligt. Detta medför ett brett tekniskt arbete, bland annat överväganden av mekaniska randvillkor (utrymme och placering), energiförsörjning, kommunikation med drivenheten med mera.

Det innebär också att skapa en förståelse för varje kunds interna processer för att på bästa sätt stödja LightLab´s kunder i arbetet med att ta fram, prova och lansera sina produkter med integrerade LightLab UV-chip. Arbetet kommer även innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Tjänsten är lokaliserad till Uppsala och visst resande kan komma att ingå.


Vem är du?
Vi tror att du är socialt utåtriktad och kundorienterad civilingenjör eller motsvarande, med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter.

Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av försäljning B2B.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation, lyhördhet och social anpassningsförmåga.

Som person är du driven och har förslag på nästa steg i arbetsprocessen samt en positiv grundinställning och ser möjligheter mot givna mål. Du är samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Vidare är du målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar http://www.lightlab.se. Visa mindre

Global System Specialist

Ansök    Jan 29    Phadia AB    Applikationsingenjör
Thermo Fisher Scientific is the world leader in serving science, with annual revenue exceeding $25 billion. No other company can match our range of customer touch points – technologically, geographically or commercially. We help our customers in finding cures for cancer, protecting the environment, making sure our food is safe and moving forward with thousands of important projects that improve millions of lives. This position is based in Uppsala, where... Visa mer
Thermo Fisher Scientific is the world leader in serving science, with annual revenue exceeding $25 billion. No other company can match our range of customer touch points – technologically, geographically or commercially. We help our customers in finding cures for cancer, protecting the environment, making sure our food is safe and moving forward with thousands of important projects that improve millions of lives.


This position is based in Uppsala, where Thermo Fisher develops, manufactures, and markets complete blood test systems to support the clinical diagnosis and monitoring of allergy, asthma and autoimmune diseases. With 1,900 employees worldwide, and 1,000 in Sweden, we are the global leader in in-vitro allergy testing and the European leader in autoimmunity diagnostics.


Job: Global System Specialist
Location: Uppsala, Sweden


How will you be able to influence?


As a Global System Specialist for our Immuno Diagnostics Division (IDD), you will support our global Field Service Engineers (FSEs) and provide support for complex questions from Customer.


Although you will be based at our Uppsala site in Sweden for the majority of your time, you will support colleagues and customers globally and may be required to travel internationally on occasion.
As a global company, we pride ourselves in providing a stimulating working environment and extensive opportunities for career development and training.


What are you going to do?


· Secure that AS and user related functionality is taken into account and prioritized in new product development and Product Care activities/updates
· Represent Global System Support in Product Development and Product Care projects to give feedback on system functionality and user friendliness
· Sustain continuous alignment with Sales, Global Marketing, RA/QA and R&D around customer issues and product launches to ensure high levels of customer satisfaction
· Provide direct support for complex questions from customer and visit customers if needed
· Investigator role in specific System Support cases and general systems issues
· Provide User and Application trainings on the Phadia instruments
· Provide structured and timely support on the incoming issues
· Provide information how to avoid that the problems come back
· Ensure that system documentation, support processes, are always up-to-date, including
o Training programs for each instrument line
o Service Bulletins, Troubleshooting Guides, Check Lists, Error Tree
o Customer support process from customer contact to CAPA process
o Support tools (software)


What do you need to succeed?


You are a driver with a team first mindset. You take initiatve in the team, but also work in a structured and selv-driven manner.


To be successful in this role, we believe you have the following formal qualifications:


· A Bachelor’s degree or equivalent is strongly preferred
· Can work under stress with many things ongoing with short delivery time lines
· Experience with software investigation and IET investigations.
· Experience and knowledge of existing application platforms.
· Extensive and relevant experience in IVD industry
· Relevant experience in Field Service or Technical Support will be an advantage.
· Excellent written and oral English communication skills
· Must have good presentation skills as service/customer training and presenting at internal/external meetings is a requirement
· Strong competency and an interest in continuous learning in the areas of Computer, Software, Method, Immunology, Assay process, Chemistry and function of our reagents.


What’s in it for you:


· Competitive salary
· Annual Incentive Plan Bonus
· Flexible benefits package: may include generous annual leave and parental leave; Life Assurance; various Health Benefits; Discounted Gym Membership; Pension Scheme; Flexi-time & more
· Excellent career progression as part of a global organization


Please apply by sending you application to [email protected]
Reference: 140166BR


Please apply as soon as possible, the position will be filled as soon as suitable candidate is found.
About us:
Each one of our 75,000 extraordinary minds has a unique story to tell. It’s not just a career, it’s a chance to realise your best – professionally and personally.


Join us and contribute to our mission—enabling our customers to make the world healthier, cleaner and safer. Visa mindre

Custom and Lab filtration Specialist Nordics/BeNeLux

Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020. Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing in... Visa mer
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health


We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020.


Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innovative vaccines, biologic drugs, and novel cell and gene therapies. Our job is to supply the tools and services - the pots, pans, soups and sauces - they need to work better, faster and safer, leading to better patient outcomes.


What you’ll do


As the Custom and Lab Filtration Specialist you’ll generate new and reoccurring business for standard and custom ranges within the Nordic/BeNeLux region with our biotech, academic, pharma and industrial customers.


Build end user demand for both direct and indirect customers and spend at least 70% of time in the field.
Motivate, encourage and support distributors to promote Lab filtration ranges in named key accounts .
Partner with the Consumable Sales Specialist to implement the direct and indirect strategy for Lab Filtration.
Negotiate sales and deal closures, influencing key decision makers.
Use Salesforce.com to forecast and monitor business and to ensure transparency to total customer engagement.Who you are


Have strong consultative sales experience; experience working with distributors preferred
Understand applications of filtration products
Strong analytical skills with the ability to review customer data and develop financially sound sales solutions
Excellent communicator able to synthesize complex issues into simple messages
Fluent in English (written and verbal)
Earned a Bachelor’s degree or the equivalent, preferably in the life sciences
Possess a valid motor vehicle license and willing to travel within the region with occasional overnight stays Visa mindre

LightLab söker en teknisk Applikationsingenjör

LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Vår banbrytande chipteknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas där arbetet spänner över ett stort antal discipliner. Det här är en helt ny funktion och tjänst för... Visa mer
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor.

Vår banbrytande chipteknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas där arbetet spänner över ett stort antal discipliner.

Det här är en helt ny funktion och tjänst för LightLab och de ser tjänsten som en nyckelroll i deras fortsatta utveckling. Det innebär att du kommer vara en del av, men också navet i, uppbyggnaden av denna funktion.

Om du tycker tjänsten låter intressant och är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling.
Då är du rätt person för tjänsten.

Om tjänsten
Som applikationsingenjör på LightLab stödjer och driver du in-design av LightLabs produkter i våra kunders system och produkter för att integrera våra UV-ljuskällor för desinfektion med tillhörande drivelektronik snabbt och effektivt. I detta ingår viss utbildning av våra kunder som har olika bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.

Du skall stödja och driva integrationen av våra produkter i våra kunders utvecklingsprojekt, skapa förståelse för kundens behov och krav och samtidigt kunna LightLabs produkter och system väl. Detta medför ett brett tekniskt arbete som spänner från exempelvis optiska beräkningar av UV-intensitet och överväganden av mekaniska randvillkor (utrymme och placering) till energiförsörjning av UV-chip (m.m.).

Du behöver också skapa dig förståelse för varje kunds interna processer för att kunna stödja och hitta det snabbaste lösningarna vad gäller integration, testning och lansering av sina produkter med LightLab UV-chip.

Arbetet kommer också innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Tjänsten är lokaliserad till Uppsala och organisatoriskt kommer du att tillhöra vår växande försäljningsorganisation.


Vem är du?
Du är civilingenjör eller motsvarande med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av arbete med Comsol och Solid Works eller liknande.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation och lyhördhet.

Du har också förslag kring nästa steg i arbetsprocessen och ser en väg framåt mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar. För att få mer information om bolaget gå in på www.lightlab.se.

I denna rekrytering samarbetar LightLab med Poolia vid frågor om tjänsten var snäll att kontakta Rekryterings konsult Peter frost Mob: 072-0742010 Mail: [email protected] Visa mindre

Cell Culture Field Application Specialist

Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020. Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing inno... Visa mer
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health
We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020.


Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innovative vaccines, biologic drugs, and novel cell and gene therapies. Our job is to supply the tools and services - the pots, pans, soups and sauces - they need to work better, faster and safer, leading to better patient outcomes.
We are looking for a Cell Culture Field Application Specialist to work with our sales and technical experts in the Cell Culture Commercial Modality team of 20 field base employees spread across EMEA. Do you have a passion for the Biopharmaceutical Industry? Then we would love to hear from you.


What you’ll do
Primary responsibility is to provide troubleshooting and application support on issues that arise related to end-user’s technical skills, feeding strategies, experiment of design and explaining technical results from optimization/support services.
Provide technical support during sales process by demonstrating full range of product features including potential uses, product capabilities and benefits to customers as needed
Work closely with our Process Science Leaders to identify custom media development projects and provide technical support relating to media optimization and formulation modifications for our customers.
Support trade shows and professional conferences by performing product demonstration and seminars
Use market and product knowledge to assist sales teams in developing sales, marketing and account sales strategies
Provide competitive product insight and provide regular feedback on customer satisfaction and needs to internal stakeholders.
Support Account Managers and Sales Specialists across all BioPharma functions to develop and finalize bids/quotes and custom services to meet customer requirements.Who you are
A Masters or PhD degree in Life Sciences or Biomedical Engineering or related discipline. However, would consider graduate level if experienced in Bioprocess.
Must have 5+ years of industry experience in cell culture process development and/or manufacturing within a pharmaceutical/biotechnology company
Demonstrated interpersonal & communication skills (ability to effectively communicate, verbally and in writing, to external customers, global counterparts and to team members in other functional organizations)
Solid problem-solving skills (ability to manage and resolve conflict, communicate issues and propose solutions to both internal team members and external customers)
Willingness to travel within your specified geographic region and globally to participate in trainings, meetings and key projects.
Proven professional business acumen (experience interfacing with both internal team members and external customers as a part of a solution-based sales process)
Good communication, interpersonal and negotiating skills and high ability to work in a team.
Self-motivated, willingness to take the initiative to identify opportunities for improvement and take actions to improve.
Proficiency in computer skills in Microsoft Office Suite products.
Fluency in English (written and spoken). Additional language skill would be beneficial.
To the extent you are applying for a position that requires you to operate a Cytiva owned/leased, privately owned/leased or rental vehicle for company business, you must be willing to submit to a check of your driving record.
Must be willing to travel (~20 - 60%)

For questions in regards to this opening, please contact hiring manager Vicky Thomson ([email protected]). Last day to apply is June 7.


Who we are
Whatever your role, we bring purpose and challenge into our everyday work. If you are driven to make the world a better place thanks to science and medicine, you’ll feel right at home here. If you’re flexible, curious and relentless, you’ll belong. If you are excited about a global culture, this can be the place to further your career. Visa mindre

Sr Enterprise Application Engineer - BIOPROD Global Supply Chain

As Sr Enterprise Application Engineer – BIOPROD GSC, you will be responsible for creating strong working relationships within the Healthcare Global Supply Chain function and LS ERP and GSC IT support organizations. You will partner with Supply Chain Business and IT teams and work closely with a diverse dev-ops team of architects, developers and operations personnel across global locations including US, Poland, UK, and India.   Essential Responsibilities: ... Visa mer
As Sr Enterprise Application Engineer – BIOPROD GSC, you will be responsible for creating strong working relationships within the Healthcare Global Supply Chain function and LS ERP and GSC IT support organizations.
You will partner with Supply Chain Business and IT teams and work closely with a diverse dev-ops team of architects, developers and operations personnel across global locations including US, Poland, UK, and India.
 
Essential Responsibilities:
As a domain expert for Biopharma Oracle ERP GSC (Product), you will partner with Global Supply Chain at management and technical levels to develop/define/refine the Product strategy, support and influence Product direction and execute agreed upon strategy on time and within budget. You will also be responsible for the day to day operations of the Product, and ensure the Product is kept up and running meeting internal Service Level Agreements (SLAs).


In this role, you will:
Architect and design sound/supportable solutions to complex business requirements
Align to strategic Biopharma Supply Chain ERP initiatives to provide architectural guidance
Evaluate requests for enhancements and determine potential impacts with the current system design/configuration
Partner with Supply Chain business & IT teams to review business needs and recommend IT solutions
Provide functional design for application changes, Reports, Interfaces and localization requirements
Review and support functional specifications and document system changes
Understand the 21 CFR Part 11 regulations as they apply to Computer systems validation from a packaged application perspective
Provide business application architecture review, design & development for Product
Provide predictable service management to improve service to our end users of Product
Ensure Product compliance with regulatory, GE & GEHC Controls & audit support
Be a domain/business expert in Product to guide teams, establish/refine Product management processes
Work cross functionally across internal customers, analysts and senior management teams to formulate and execute the Product strategy
Responsible to create strong working relationship & influence across GE Healthcare business and other stakeholders
Ability to manage and mentor junior level individual contributors
Support Biopharma Job Jar delivery for GSC requests

For more information about the position please contact Dave Smith [email protected]
Last day to apply is December 15th


Candidates should note that this role will be in scope for the proposed transition of GE Biopharma to Danaher and will transfer to Danaher at close of this transaction.
 
Qualifications/Requirements:
Basic Qualifications:
Bachelor’s Degree in Information Technology/related field or equivalent knowledge or experience
Oracle EBS implementation experience in different capacities
Good understanding of Global Supply Chain functionality in Oracle EBS
Must be willing to travel
Must be willing to work out of an office located in Uppsala, Sweden
European Work Permit is requiredTechnical Expertise:
Knowledge of Software Development Lifecycle process (SDLC)
Knowledge of Oracle products, specifically Oracle EBS ERP version 12+ and underlying database(s)
Extensive knowledge of operations processes including incident, problem and change management
Project management experience is a plusBusiness Acumen:
Strong business analysis, problem solving, and strategy development skills
Evangelizes new technology, predicts trends, and identifies new opportunities based on trends
Identifies the customer’s business and strategic needs, concerns, and desires for the value delivery capabilities of the Product
Functional understanding of logistics, sourcing, manufacturing and close the books business processes
Ability to interact with Business stakeholders and solve business problems spanning across functions
Adept at business process change management.
Ability to interact at all levels of the organization and with other GE businesses
Extremely high degree of customer focus and responsiveness is a must Visa mindre