Lediga jobb som Civilingenjör, byggnadskonstruktion i Uppsala

Se lediga jobb som Civilingenjör, byggnadskonstruktion i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Erfaren Miljösamordnare, Byggnader

Job Description Ramboll har lanserat en strategi för 2022-2025 - “The Partner for Sustainable Change” - och söker nu dig som vill vara med på vår resa och arbeta för en mer hållbar framtid. Vill du vara med och göra skillnad i en värld i stort behov av förändring, och samtidigt få utvecklas vidare inom det område du kan bäst? Då är du troligtvis den vi söker. Vi är intresserade av att komma i kontakt med dig som har flera års erfarenhet inom hållbara byggn... Visa mer
Job Description
Ramboll har lanserat en strategi för 2022-2025 - “The Partner for Sustainable Change” - och söker nu dig som vill vara med på vår resa och arbeta för en mer hållbar framtid.
Vill du vara med och göra skillnad i en värld i stort behov av förändring, och samtidigt få utvecklas vidare inom det område du kan bäst? Då är du troligtvis den vi söker. Vi är intresserade av att komma i kontakt med dig som har flera års erfarenhet inom hållbara byggnader och har driv och engagemang att utvecklas som konsult hos oss på Ramboll. Vi välkomnar dig till ett samarbetsinriktat klimat där innovation, teknik och hållbara samhällen är vårt gemensamma fokus. Till din hjälp har du engagerade kollegor med lång erfarenhet vars expertis sträcker sig över en mängd teknikområden.
Du kommer att tillhöra vår enhet Hållbara byggnader och vårt Uppsala-team
Som vår nya Miljö- och hållbarhetssamordnare kommer du att vara en del av vår enhet för Hållbara byggnader. I dagsläget är vi cirka 20 personer med olika kompetensinriktning, fördelade på fyra geografiska Team. Vi finns på kontoren i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Umeå/Luleå. Våra uppdrag består i huvudsak av miljösamordning och miljöcertifiering i t.ex. Miljöbyggnad, LEED och BREEAM; avancerade simuleringar av t.ex. energi, inomhusklimat och dagsljus samt energitjänster som energideklarationer och kartläggningar. I vår enhet värdesätter vi ett gott arbetsklimat och prestigelöst samarbete. Inom enheten, och inom vårt nationella och internationella nätverk på Ramboll, finns en samlad erfarenhet av hållbarhetsfrågor i byggprojekt som erbjuder en svårslagen miljö att utvecklas i.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
Miljö-/Hållbarhetssamordning i byggprojekt, exempelvis inom certifieringssystem såsom Miljöbyggnad, BREEAM, LEED, Svanen, NollCO2
Ansvar för egna uppdrag där du arbetar själv och leder dina kollegors arbete
Aktivt deltagande i att utveckla Rambolls arbetssätt och marknad
Övrigt beroende på dina egna tidigare erfarenheter – t.ex. återbrukssamordning, beräkningar och simuleringar, energiutredningar m.m.

Utvecklas tillsammans med oss
När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:
En akademisk utbildning som ingenjör, miljövetare, arkitekt eller motsvarande
Minst 5 års erfarenhet av miljö- och hållbarhetsarbete i olika typer av byggprojekt och skeden, och förståelse för vilka framgångsfaktorerna för en projektgrupp är
Erfarenhet av att delta i eller leda arbetet med hållbarhets- och certifieringsfrågor i flera byggprojekt, gärna genom flera skeden. Avslutade projekt är meriterande.
En certifiering eller ackreditering inom något av de stora miljöcertifieringssystemen, exempelvis som BREEAM AP, BREEAM Assessor, Miljöbyggnad eller Svanen
God förmåga att samarbeta och utrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska
Affärsmässighet och en naturlig förmåga att bygga förtroendeingivande relationer

Välkommen till Ramboll Buildings
Som en av världens 10 största konstruktörer arbetar Ramboll på mer än 10 000 byggprojekt varje år. 5 000 experter över hela världen fokuserar på att skapa innovativa, hållbara och levande byggnader. Vi lägger särskild vikt vid att balansera kulturella, sociala och fysiska värden för att förbättra livskvaliteten för kunden, slutanvändaren och samhället.
Låt oss veta mer om dig
Vi tar tacksam emot ditt CV eller skriv några rader om dig själv som ett första steg och ser därefter fram emot att få veta mer om dig om du har den profilen vi söker. Vi ser fram emot att höra från dig! Sista ansökningsdag är 2023-10-15, men intervjuer kommer ske löpande. Visa mindre

COOP Praktikant inom konstruktion

Vi erbjuder dig möjligheten att använda din nyvunna kunskap inom byggteknik i en utvecklande och inspirerande miljö där vi ser fram emot att bidra till din fortsatta utveckling. Vi välkomnar dig till ett samarbetsinriktat klimat där innovation, teknik och hållbara samhällen är vårt gemensamma fokus. Till din hjälp har du drivna kollegor med lång erfarenhet och en organisation vars expertis sträcker sig över en mängd teknikområden. Vi är övertygade om att v... Visa mer
Vi erbjuder dig möjligheten att använda din nyvunna kunskap inom byggteknik i en utvecklande och inspirerande miljö där vi ser fram emot att bidra till din fortsatta utveckling. Vi välkomnar dig till ett samarbetsinriktat klimat där innovation, teknik och hållbara samhällen är vårt gemensamma fokus. Till din hjälp har du drivna kollegor med lång erfarenhet och en organisation vars expertis sträcker sig över en mängd teknikområden. Vi är övertygade om att vi kan berika varandras utveckling och tillsammans arbeta för ett mer hållbart samhälle. Vill du utvecklas tillsammans med oss? – Klicka på knappen "I'm Interested!
Du kommer att tillhöra Uppsalas byggteknikavdelning
Som en del av vår enhet kommer du att arbeta med kollegor där flera av oss började som just COOP praktikanter. Vi tycker att konceptet ger möjlighet för båda parter att lära känna varandra och lära sig av varandra. På avdelningen arbetar vi med en blandning av projekt både mot industri (till exempel vattenverk, sjukhus, flygplatser) och hus (till exempel kontor, bostäder).
Några av sakerna du kommer göra:
Stötta kollegor i olika projekt.
Modellering och ritningsframställning i Revit och AutoCad.
Beräkningar för hand och i StruSoft programvaror.
Ställa massa frågor!
Få inblick i konsultrollen och vad det innebär att arbeta som konstruktör.

Utvecklas tillsammans med oss
När du blir en del av Ramboll kommer vi att göra vårt bästa för att stötta dig i din personliga och professionella utveckling. För att lyckas i den här rollen tror vi att:
Du studerar till högskoleingenjör i byggteknik.
Du är intresserad av att lära dig mer om/utvecklas inom/få inblick i konstruktion.
Du har god kommunikationsförmåga i tal och skrift på både svenska och engelska.

Ramboll i Sverige
Ramboll är ett av Sveriges största teknik-, design- och konsultföretag med fler än 1800 experter på 30 kontor över hela landet. Varje dag löser vi tekniska utmaningar för att göra livet bättre för människor och natur. Vårt engagemang för hållbarhet innefattar även fokus på hållbara medarbetare och vi arbetar därför ständigt med frågor kopplade till ledarskap, hälsa, säkerhet och en god balans mellan arbetsliv, familjeliv och fritid.
Din ansökan
I enlighet med GDPR tar vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Bifoga ditt CV och personliga brev där du kortfattat beskriver varför området intresserar dig . Vi ser fram emot din ansökan senast den 28e februari. Visa mindre

Junior Mark- och Gatuprojektör till Bjerking!

Vill du precis som vår kund göra skillnad på riktigt? Hos Bjerking får du tillsammans med teamet skapa smarta lösningar på komplexa problem med omtanke som ledstjärna! Sök tjänsten som Jr Mark- och Gatuprojekt nu - vi behandlar ansökningar löpande! Information om tjänsten Professionals Nord söker för Bjerkings räkning en Mark- och Gatuprojektör med fokus på CAD-ritning. Tjänsten är en del av vår personaluthyrning, och du kommer att vara anställd av Profe... Visa mer
Vill du precis som vår kund göra skillnad på riktigt? Hos Bjerking får du tillsammans med teamet skapa smarta lösningar på komplexa problem med omtanke som ledstjärna! Sök tjänsten som Jr Mark- och Gatuprojekt nu - vi behandlar ansökningar löpande!

Information om tjänsten

Professionals Nord söker för Bjerkings räkning en Mark- och Gatuprojektör med fokus på CAD-ritning. Tjänsten är en del av vår personaluthyrning, och du kommer att vara anställd av Professionals Nord. Du kommer att arbeta som konsult hos Bjerking under en 6 månaders period. Förutsatt att samarbetet fungerar bra, är målsättningen att tjänsten därefter ska övergå till en anställning direkt hos kunden.

Bjerking är ett medarbetarägt teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad. Vår kund tror på personligt engagemang och kraften i att vara smarta tillsammans. Att bygga vidare på det som fungerar och tänka nytt med innovation och framtidsperspektiv. Genom att utmana och bjuda in till dialog och samarbete tar vi steget mot en framtid som är hållbar och hälsosam.

Du kommer tillhöra anläggningsenheten med 23 stycken seniora och vassa kollegor inom mark/gata och VA. Teamet inom mark/gata består i dagsläget av 8 seniora medarbetare som nu ser fram emot att välkomna dig och bidra till din kickstart i karriären! Hos Bjerking får du möjlighet att bli en central spelare i ett framgångsrikt team med oändligt av utvecklingspotential. 

Arbetsuppgifter

I din roll som mark- och gatuprojektör kommer du att dagligen arbeta i Autocad och Novapoint/Civil 3D. Du kommer rita upp väglinjer, vägsektioner och profiler, samt ta fram detaljritningar på gator samt tillgänglighetsanpassning av ytor. Vi utför även masshantering och höjdsättning, samt tar fram mängder för kalkyl. Exempel på arbetsuppgifter:

• Höjdsättning av gator och mark
• Sektionsritningar
• Dimensionering av vägöverbyggnader
• Projektering av gator
• Hantering och projektering av dagvatten

Du erbjuds:

• En gedigen upplärning av en senior kollega där du får hjälp och stöttning under din första period. 
• Möjligheten att arbeta i mark- och anläggningsprojekt med en trygg orderstock och infrastruktur som syns!
• En plats i ett team med riktigt drivna personer som ser fram emot att agera mentor och utveckla dig.

Vi söker dig som:

• innehar en eftergymnasial utbildning inom Samhällsbyggnad, Väg och Vatten eller annat motsvarande område.
• du har läst relevanta kurser alternativt har arbetslivserfarenhet av AutoCad.
• kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i rollen och därför letar vi efter dig som är ansvarstagande och trivs med att driva ditt eget arbete framåt. Du är inte rädd för att ta initiativ men inte heller rädd för att våga be om hjälp för att nå bästa resultat. Du är utöver detta omtänksam, noggrann och en kommunikativ lagspelare. Du har ett starkt tekniskt intresse och vi tror att CAD är bland det roligaste du vet!

START: Januari 2024
OMFATTNING: Heltid
STAD: Uppsala
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: [email protected]

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected]

 #CAD #samhällsbyggnad #ingenjör Visa mindre

Doktorand inom planering och systemintegration av solelproduktion

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
Institutionen fo?r samhällsbyggnad och industriell teknik består av tre avdelningar: Kvalitetsteknik, Industriell teknik samt Byggteknik och byggd miljö.

Institutionen har ungefär 100 anställda och har sin forskning och utbildning både vid A?ngstro?mlaboratoriet i Uppsala och på Campus Gotland. Denna anställning kommer att vara placerad vid Avdelningen för byggteknik och byggd miljö i Uppsala. För mer information, se https://www.cie.uu.se.

Avdelningen för byggteknik och byggd miljö bedriver forskning och utbildning inom området byggteknik och andra byggvetenskaper med fokus på energi i byggnader och byggd miljö. Vid avdelningen studeras bland annat potentialen för solenergi i den byggda miljön. Utbyggnaden av både tak- och markbaserad solkraft är en komplex fråga som berör integration i byggnader och landskap, anslutning till elnät, solresursens variabilitet över tid och rum och hur den kan utnyttjas i den byggda miljön.

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Arbetsuppgifter
För att nå målet om 100 % förnybar elproduktion i Sverige fram till 2040 krävs en omfattande utbyggnad av förnybar elproduktion under de kommande årtiondena. El från solceller kommer sannolikt att utgöra en betydande del av detta, att döma av den senaste tidens utveckling i form av storskaliga solparker. Att integrera stora mängder solkraft i energisystemet kräver optimering av hur den variabla effekten utnyttjas, liksom planering av var och hur man ska lokalisera och dimensionera solparker.

I det här projektet, som ingår i det nationella kompetenscentret https://www.uu.se/forskning/solve/, kommer du att arbeta med att utveckla matematiska, statistiska och maskininlärningsmetoder för att optimera utnyttjandet av solel i kombination med t.ex. batterilagring, laddning av elfordon, värmepumpssystem och tillhandahållande av stödtjänster till elnätet. Utöver detta kommer du att utveckla och tillämpa metoder för optimal lokalisering och dimensionering av solparker, givet randvillkor som alternativ markanvändning och eldistributionsnätets kapacitet. Projektet omfattar fallstudier av lokal solbruksplanering tillsammans med ett antal svenska kommuner och elnätsoperatörer som är partners i SOLVE.

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Kvalifikationskrav
Vi söker kandidater med civilingenjörsexamen eller teknisk masterexamen inom energisystem, system i teknik och samhälle, teknisk fysik eller annat område relevant för forskningen, i kombination med stark bakgrund inom matematik och datorsimulering. Du bör ha god samarbetsförmåga liksom förmåga att arbeta självständigt. Vi kräver god muntlig och skriftlig färdighet i engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av geografiska informationssystem (GIS) är meriterande.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i https://regler.uu.se/?languageId=3.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Joakim Munkhammar, [email protected], 018-471 31 15.

Välkommen med din ansökan senast den 24 oktober 2022, UFV-PA 2022/3489.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

PhD position in sustainable assessment of new sanitation systems

Department of Energy and Technology At the Department of Energy and Technology, research and education are conducted focusing on how agriculture can contribute to a sustainable society. We have extensive expertise in technology and systems for sustainable production of food and bioenergy, including optimal nutrition circuits and logistics systems. Within the field of methodology we have extensive competence in System Analysis including Environmental System... Visa mer
Department of Energy and Technology
At the Department of Energy and Technology, research and education are conducted focusing on how agriculture can contribute to a sustainable society. We have extensive expertise in technology and systems for sustainable production of food and bioenergy, including optimal nutrition circuits and logistics systems. Within the field of methodology we have extensive competence in System Analysis including Environmental Systems Analysis and LCA, as well as Biometrics (statistics and mathematics with applications in biological systems) and Automation.

Read more about our benefits and what it is like to work at SLU at https://www.slu.se/en/about-slu/work-at-slu/

Closing the gap between fork and farm for circular nutrient flows
Description:
The sanitation sector is increasingly focusing on resource recovery as a way to adapt to environmental challenges. At the same time, the World needs flexible and safe sanitation systems that can be scaled-up quickly to service the billions of people currently lacking access to a proper toilet. A new sanitation paradigm is emerging with flexible, decentralized solutions that recover resources in the form of nutrients, water and energy for use in a variety of productive sectors.

The aim of this project is to investigate the potential for new sanitation innovations to provide sustainable benefits by quantifying trade-offs in terms of environmental impacts, costs and uncertainties. The primary focus will be on developing decision-support tools that allow decision-makers to weight trade-offs and test options for integrating new sanitation systems into existing infrastructures. Methods used will include life cycle assessment, cost-benefit analysis and systems dynamic modeling. The assessment methods will be applied on case studies of emerging technologies for nutrient recovery from urine and wastewater in the context of an EU project. The work will include interaction with stakeholders to co-design of development trajectories for integrating new sanitation systems into the local context.

Qualifications:
Required:


• Master of Science in Engineering or Master's degree with a focus on environmental assessment, buildings and infrastructure, water/waste technology or equivalent.
• Good knowledge of English in speech and writing.

Meriting:


• Project management skills
• Knowledge and experience working with wastewater systems
• Experience with modelling, sustainability assessments and/or systems analysis
• To be able to communicate in Swedish

Great emphasis is placed on personal qualities, such as the ability to work together, analytical and problem-solving ability as well as the ability to work independently.

Place of work:      
Uppsala, Sweden.

Forms for funding or employment:
Employment 4 years.

Starting date:
Latest March 2023.

Application:
The application should contain:


• A Letter of Motivation, describing the applicant's previous academic and professional experience and motivation for applying for this position (maximum 2 A4 pages);
• Short essay explaining the advantages of new sanitation systems and challenges that you see in implementing such a system in your own country (maximum 2 A4 pages);
• Curriculum Vitae
• Copy of degree incl. transcript of academic records
• Copy of degree thesis
• A list of two reference persons familiar with the applicant's qualifications

Click the “Apply” button to submit your application. The deadline is 2022-11-20.

To qualify for third-cycle (Doctoral) courses and study programmes, you must have a second-cycle (Master’s) qualification. Alternatively, you must have conducted a minimum of four years of full-time study, of which a minimum of one year at second-cycle level.

Applicants will be selected based on their written application and CV, degree project, copies of their degree certificate and transcript of records from previous first and second-cycle studies at a university or higher education institution, two personal references, and knowledge of English. More information about the English language requirements can be found here: www.slu.se/en/education/programmes-courses/doctoral-studies/new-doctoral-students/english-language-requirements/

Please note that applicants invited to interview must submit attested copies of their degree certificate, a transcript of records from previous first and second-cycle studies at a university or higher education institution. Applicants who are not Swedish citizens need to submit an attested copy of their passport’s information page containing their photograph and personal details.

Read about the PhD education at SLU at www.slu.se/en/education/programmes-courses/doctoral-studies/

Academic union representatives:
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) is a world-class international university with research, education and environmental assessment within the sciences for sustainable life. Its principal sites are in Alnarp, Umeå and Uppsala, but activities are also conducted at research stations, experimental parks and educational establishments throughout Sweden. We bring together people who have different perspectives, but they all have one and the same goal: to create the best conditions for a sustainable, thriving and better world.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses.

www.slu.se Visa mindre

Doktorand i hållbar bedömning av nya avloppssystem

Institutionen för energi och teknik Vid institutionen för energi och teknik bedrivs forskning och utbildning med fokus på hur lantbruket kan medverka till ett hållbart samhälle. Vi har stor kompetens inom teknik och system för uthållig produktion av livsmedel- och bioenergi, även inkluderande optimala näringskretslopp och logistiksystem. Inom metodområdet har vi stor kompetens i Systemanalys inklusive Miljösystemanalys och LCA, liksom i Biometri (statistik... Visa mer
Institutionen för energi och teknik
Vid institutionen för energi och teknik bedrivs forskning och utbildning med fokus på hur lantbruket kan medverka till ett hållbart samhälle. Vi har stor kompetens inom teknik och system för uthållig produktion av livsmedel- och bioenergi, även inkluderande optimala näringskretslopp och logistiksystem. Inom metodområdet har vi stor kompetens i Systemanalys inklusive Miljösystemanalys och LCA, liksom i Biometri (statistik och matematik med tillämpningar inom biologiska system) och Automation.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Cirkulära växtnäringsflöden genom att sluta kretsloppet mellan bord och jord
Innehållsbeskrivning:
VA-sektorn fokuserar alltmer på resursåtervinning som ett sätt att anpassa sig till miljöutmaningar. Samtidigt behöver världen flexibla och säkra avloppssystem som snabbt kan skalas upp för att betjäna de miljarder människor som för närvarande saknar tillgång till en ordentlig toalett. Ett nytt sanitetsparadigm växer fram med flexibla, decentraliserade lösningar som återvinner resurser i form av näringsämnen, vatten och energi för användning i samhället.

Syftet med detta projekt är att undersöka potentialen för nya avloppsinnovationer att bidra till hållbarhet genom att kvantifiera avvägningar av för- och nackdelar i termer av miljöpåverkan, kostnader och osäkerheter. Fokus ligger på att utveckla beslutsstödsverktyg som hjälper beslutsfattare att se avvägningar och testa alternativ för att integrera nya avloppssystem i befintliga infrastrukturer. Metoder som kommer att användas är livscykelanalys, kostnadsanalys, nyttoanalys och systemdynamisk modellering. Metoderna kommer att tillämpas på fallstudier av framväxande tekniker för återvinning av näringsämnen från urin och avloppsvatten inom ramen för ett EU-projekt. Arbetet kommer att innefatta interaktion med intressenter för att samdesigna utvecklingvägar för att integrera nya avloppssystem i det lokala sammanhanget.

Kvalifikationer:
Krav


• Civilingenjör eller magister med inriktning mot miljöbedömning, byggnader och infrastruktur, miljö- och vattenteknik eller motsvarande.
• Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

 Meriterande


• Projektledningsförmåga
• Kunskap och erfarenhet av arbete med avloppssystem
• Erfarenhet av modellering, hållbarhetsbedömningar och/eller systemanalys
• Att kunna kommunicera på svenska

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, såsom samarbetsförmåga, analytisk och problemlösande förmåga samt förmåga till självständigt arbete.

Placering:           
Uppsala.

Försörjningsform:
Anställning som doktorand (4 års utbildning).

Tillträde:
Enligt överenskommelse (senaste mars 2023).

Ansökan:
Ansökan bör innehålla:


• Ansökningsbrev som beskriver professionella och akademiska meriter samt motivation kopplat till tjänsten (max 2-sidor)
• Kort uppsats som förklarar fördelarna med nya avloppssystem och utmaningar som du ser med att implementera ett sådant system i ditt eget land (max 2 A4-sidor)
• CV
• Kopia av examensbevis
• Kopia av mastersuppsats
• En lista på två referenspersoner som kan beskriva den sökandes akademiska kvalifikationer

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen senast den 2022-11-20.

För att vara behörig till utbildning på forskarnivå krävs avlagd examen på avancerad nivå eller minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå.

Urval bland de behöriga sökande baseras på: skriftlig ansökan inklusive meritförteckning; examensarbete, kopior av examensbevis och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, två personliga referenser, kunskaper i engelska. Mer information om krav på engelska kunskaper finns på följande sida:
www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/nya-doktorander-sokes/krav-pa-engelskakunskaper/

Observera att den/de sökande som blir kallade till intervju ska lämna in vidimerade kopior av examensbevis och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, samt att de sökande som har utländskt medborgarskap också ska lämna in en vidimerad kopia av den sida i passet som innehåller foto och personinformation.

Läs mer om SLU:s forskarutbildning på www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Konstruktör

Vi söker inte vilken konstruktör som helst, vi söker dig som är ute efter att bli bäst. En specialist ut i fingertopparna som inte arbetar med massproduktion utan unika uppdrag som kräver mycket av dig och din kreativa förmåga. Det här är en chans att bli en del av ett genuint företag som är fruktansvärt bra på det dom gör, läs vidare, skicka in en annons eller tipsa en vän! Om tjänsten: Konstruktör är tjänsten och vad som konstrueras är det mesta från... Visa mer
Vi söker inte vilken konstruktör som helst, vi söker dig som är ute efter att bli bäst. En specialist ut i fingertopparna som inte arbetar med massproduktion utan unika uppdrag som kräver mycket av dig och din kreativa förmåga.

Det här är en chans att bli en del av ett genuint företag som är fruktansvärt bra på det dom gör, läs vidare, skicka in en annons eller tipsa en vän!

Om tjänsten:

Konstruktör är tjänsten och vad som konstrueras är det mesta från lokaler för industrin, skrytbyggen för gigant till idrottsanläggningar. Det som genomsyrar arbetet är hög kvalité, noggrannhet i samtliga moment där goda interna rutiner är en nyckel samt goda kontakter med kund där besök på arbetsplats samt veckoavstämningar är en del av arbetet.

Du kommer att göra beräkningar av främst betong-, stål-, och geokonstruktioner där 3d modelleringen sker i primärt revit.

Vår kund:

Vår kund är en för oss trogen partner med flertalet års samarbete under bältet. Företaget består av ett 20-tal medarbetare med otroligt hög kompetens inom sina respektive områden. De har en utvecklande miljö som bygger på en varm familjekänsla och deltagande som medarbetarna själva har tagit fram tillsammans.

Vår kund utför dimensionering och upprättar konstruktionsritningar i alla typer av uppdrag. De har stor erfarenhet av bostäder, skolor, vårdanläggningar och andra offentliga byggnader. Noterbart är deras lyckade projekt av idrottsanläggningar.

Tack vare sin enorma kompetens och korta beslutsvägar kan de konkurrera på alla marknader, är väldigt agila och kan följa kundernas efterfrågan och behov.

De har sitt säte i Gävle men även ett mindre kontor i Stockholm som är under uppbyggnad och de kommer skaffa nya lokaler i Upplands-Väsby inom en relevant framtid.

Din profil:

Skallkrav:

- Eftergymnasial utbildning inom byggkonstruktion
- Hanterar svenska i tal samt skrift
- minst 3 års erfarenhet inom relevant område

Vår kund är ett mindre företag som är kända för sin kvalité, därför vill vi verkligen förtydliga att du ska ha en naturlig läggning för det. Kvalité hänger ofta ihop med struktur så vi ser gärna att du även besitter den egenskapen. En av nycklarna för företagets framgång är deras förmåga att lägga mycket tid på kunder så social förmåga och framförallt en vilja att prata med externa kunder är viktigt.

Om oss:

Nordic Bemanning & Rekrytering är ett auktoriserat bemanning- och rekryteringsföretag med över 10års erfarenhet som är verksamma inom de flesta branscher. Vi är ett personligt företag med huvudkontor i Gävle men vi förmedlar personal på ett flertal orter i Sverige med noggrannhet och träffsäkerhet.

I och med vår auktorisation kan du som konsult känna dig trygg hos oss då du omfattas av alla kollektivavtals avtalsenliga villkor gällande lön, semester, sjukfrånvaro etc.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer till en början vara anställd av Nordic Bemanning & Rekrytering och arbeta som konsult hos vår kund med mål att bli anställd direkt hos kund.

Villkor:

Start :Omgående eller enligt överenskommelse

Omfattning :Heltid eller deltid

Arbetstider :Vardagar 8-17 med möjlighet till flex

Placeringsort :Gävle

Lämna in din ansökan nu eller tipsa en vän Visa mindre

Doktorand inom planering och systemintegration av solelproduktion

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
Institutionen fo?r samhällsbyggnad och industriell teknik består av tre avdelningar: Kvalitetsteknik, Industriell teknik samt Byggteknik och byggd miljö.

Institutionen har ungefär 100 anställda och har sin forskning och utbildning både vid A?ngstro?mlaboratoriet i Uppsala och på Campus Gotland. Denna anställning kommer att vara placerad vid Avdelningen för byggteknik och byggd miljö i Uppsala. För mer information, se https://www.cie.uu.se.

Avdelningen för byggteknik och byggd miljö bedriver forskning och utbildning inom området byggteknik och andra byggvetenskaper med fokus på energi i byggnader och byggd miljö. Vid avdelningen studeras bland annat potentialen för solenergi i den byggda miljön. Utbyggnaden av både tak- och markbaserad solkraft är en komplex fråga som berör integration i byggnader och landskap, anslutning till elnät, solresursens variabilitet över tid och rum och hur den kan utnyttjas i den byggda miljön.

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Arbetsuppgifter
För att nå målet om 100 % förnybar elproduktion i Sverige fram till 2040 krävs en omfattande utbyggnad av förnybar elproduktion under de kommande årtiondena. El från solceller kommer sannolikt att utgöra en betydande del av detta, att döma av den senaste tidens utveckling i form av storskaliga solparker. Att integrera stora mängder solkraft i energisystemet kräver optimering av hur den variabla effekten utnyttjas, liksom planering av var och hur man ska lokalisera och dimensionera solparker.

I det här projektet, som ingår i det nationella kompetenscentret SOLVE, kommer du att arbeta med att utveckla matematiska, statistiska och maskininlärningsmetoder för att optimera utnyttjandet av solel i kombination med t.ex. batterilagring, laddning av elfordon, värmepumpssystem och tillhandahållande av stödtjänster till elnätet. Utöver detta kommer du att utveckla och tillämpa metoder för optimal lokalisering och dimensionering av solparker, givet randvillkor som alternativ markanvändning och eldistributionsnätets kapacitet. Projektet omfattar fallstudier av lokal solbruksplanering tillsammans med ett antal svenska kommuner och elnätsoperatörer som är partners i SOLVE.

Huvuduppgiften för en doktorand är att ägna sig åt sin forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. I arbetsuppgifterna kan det även ingå medverkan i undervisning och annat institutionsarbete, dock max 20 % av arbetstiden.

Kvalifikationskrav
Vi söker kandidater med civilingenjörsexamen eller teknisk masterexamen inom energisystem, system i teknik och samhälle, teknisk fysik eller annat område relevant för forskningen, i kombination med stark bakgrund inom matematik och datorsimulering. Du ska ha god samarbetsförmåga liksom förmåga att arbeta självständigt. Vi kräver god muntlig och skriftlig färdighet i engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av geografiska informationssystem (GIS) är meriterande.Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i https://regler.uu.se/?languageId=3.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Joakim Munkhammar, [email protected], 018-471 31 15.

Välkommen med din ansökan senast den 11 maj 2022, UFV-PA 2022/1281.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre