Lediga jobb som Konstintendent i Uppsala

Se lediga jobb som Konstintendent i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Två amanuenser i textilvetenskap och/eller arkeologi 50%

Ansök    Sep 19    Uppsala Universitet    Konstintendent
Konstvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå samt forskning inom ämnesinriktningarna konstvetenskap, textilvetenskap och kulturvård på två orter, Engelska parken i Uppsala och Campus Gotland i Visby. För mer information, var god se institutionens hemsida: http://www.konstvet.uu.se/. Arbetsuppgifter Inventera och sortera ett textilarkeologiskt material i universitetets samlinga... Visa mer
Konstvetenskapliga institutionen vid Uppsala universitet bedriver utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå samt forskning inom ämnesinriktningarna konstvetenskap, textilvetenskap och kulturvård på två orter, Engelska parken i Uppsala och Campus Gotland i Visby.

För mer information, var god se institutionens hemsida: http://www.konstvet.uu.se/.

Arbetsuppgifter
Inventera och sortera ett textilarkeologiskt material i universitetets samlingar.

Kvalifikationskrav
Kandidatexamen i textilvetenskap eller arkeologi. För amanuenstjänst krävs att aktiva studier bedrivs parallellt med arbetet. Anställningen som amanuens regleras av Högskoleförordningens 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap § 10).

Önskvärt/meriterande i övrigt
Studier på avancerad nivå inom berörda ämnen. Arbetsuppgiften ställer höga krav på noggrannhet. Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla CV, en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker anställningen. Uppge även om du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Lön
Individuell lönesättning tillämpas.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 49 % under 2 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde 2023-10-10 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: prefekt Eva Lindqvist Sandgren, [email protected] och John Ljungkvist [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 3 oktober 2023, UFV-PA 2023/3409.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 500 anställda och 54 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Konsthandläggare/Konsttekniker

Ansök    Sep 11    REGION UPPSALA    Konstintendent
Konstenheten Vår verksamhet Konstenheten ansvarar för att köpa in, beställa och förvalta den offentliga konsten inom Region Uppsala. Konsten finns framför allt i vårdens miljöer men också inom administration, utbildning och konferensverksamhet. Ditt uppdrag Nu söker vi en konsthandläggare till vårt team med en anställning på 50%! Vi söker dig med stor kunskap om och intresse av samtida konst och som har god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du ska ä... Visa mer
Konstenheten

Vår verksamhet
Konstenheten ansvarar för att köpa in, beställa och förvalta den offentliga konsten inom Region Uppsala. Konsten finns framför allt i vårdens miljöer men också inom administration, utbildning och konferensverksamhet.

Ditt uppdrag
Nu söker vi en konsthandläggare till vårt team med en anställning på 50%! Vi söker dig med stor kunskap om och intresse av samtida konst och som har god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du ska även ha kunskap om konstnärliga tekniker, erfarenhet av att hänga konst samt god materialkännedom.

Som Konsthandläggare/Konsttekniker arbetar du att sammanställa och hänga konstkollektioner, transportera konst samt bistå projektledare och konsulter vid installation av konst. Du ingår i en arbetsgrupp om cirka sex personer som har ett tätt samarbete.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har:

• Konstnärlig utbildning och/eller gedigen arbetserfarenhet på en liknande tjänst. Exempel på liknande tjänster är som utställningstekniker på museum, konsthall eller galleri
• God kunskap om konstnärliga tekniker
• En god social förmåga samt god samarbetsförmåga
• Vana av att arbeta i team.
• Vana av fysiskt arbetet då tjänsten ibland kräver tunga lyft
• Kunskap om att arbeta i office-paketet
• B-körkort
• Det är meriterande om du har kunskaper om snickeri samt vana av att arbeta i konstregister


Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Tjänstens omfattning är 50%.

Vårt moderna kontor ligger direkt intill Uppsala resecentrum, men du har hela länet som arbetsfält.

Vi erbjuder

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Enhetschef Andreas Bjersby, [email protected], +46186116282
Fackliga representanter nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Konsttekniker

Ansök    Mar 6    REGION UPPSALA    Konstintendent
Konstenheten Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Staben, Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola och konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö. Nu söker vi en konsttekniker med kunskap om och förståelse för kons... Visa mer
Konstenheten

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Staben, Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola och konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.

Nu söker vi en konsttekniker med kunskap om och förståelse för konst i offentlig miljö.

Konsenheten ansvarar för att köpa in, beställa och förvalta den offentliga konsten inom Region Uppsala. Konsten finns framför allt i vårdens lokaler men också inom administration, utbildning och konferensverksamhet. Du ingår i en arbetsgrupp om cirka sex personer som har ett tätt samarbete. Tjänsten är på halvtid och tills vidare.

Ditt uppdrag
Som konsttekniker har du ansvaret för alla de tekniska frågor som ryms inom arbetet med offentlig konst, till exempel installation och demontering av konst, transporter och emballering. Du bistår projektledarna för offentlig konst med förslag på tekniska lösningar och beställer ramningar. Du utför enklare reparationer och snickeriarbeten.

I uppdraget ligger även att sammanställa konstkollektioner och genomföra mindre konstkompletteringar.

Tjänsten innebär delvis tunga lyft.

Dina kvalifikationer
Krav:

• Erfarenhet av arbete med konstinstallationer
• Dokumenterad erfarenhet av och god förståelse för hantering av konstverk i samband med emballering, transport, montering och demontering.
• Erfarenhet av snickeriarbete och monteringar
• B-Körkort

Meriterande:

• Högskoleutbildning inom konstområdet
• Arbetat med konst i offentlig miljö

Din kompetens
Du har vana av och förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du är noggrann och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du är kommunikativ, pedagogisk och lyhörd i samarbetet med andra och löser problem på ett serviceinriktat och konstruktivt sätt.

Vi erbjuder
Tjänsten är tillsvidare och omfattar 50%, med tillträde enligt överenskommelse.

Vårt moderna kontor ligger direkt intill Uppsala resecentrum, men du har hela länet som arbetsfält.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Enhetschef Andreas Bjersby, [email protected], +46186116282
Fackliga representanter nås via växeln: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Intendent för offentlig konst

Ansök    Jul 29    Uppsala kommun    Konstintendent
Enheten för offentlig konst Har du erfarenhet av projektledning och arbete med konst och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som intendent för offentlig konst. Vi på enheten för offentlig konst erbjuder en trevlig arbetsplats och ett utmanande arbete. Välkommen med din ansökan! Enheten för offentlig konst i Uppsala kommun arbetar med all konst på allmänna platser, parker, skolor och arbetsplatser mm. Vi köper ... Visa mer
Enheten för offentlig konst

Har du erfarenhet av projektledning och arbete med konst och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som intendent för offentlig konst. Vi på enheten för offentlig konst erbjuder en trevlig arbetsplats och ett utmanande arbete. Välkommen med din ansökan!

Enheten för offentlig konst i Uppsala kommun arbetar med all konst på allmänna platser, parker, skolor och arbetsplatser mm. Vi köper in konst och placerar ut den och ger uppdrag åt konstnärer som skapar nya konstverk för en speciell plats. Vi förvaltar vår konstsamling och arbetar pedagogiskt med den för att sprida kunskap om den offentliga konsten som är allas konst.

Mer information om offentlig konst i Uppsala hittar du här (http://www.uppsala.se/offentlig konst)

Ditt uppdrag
I arbetet som intendent ingår att som en av flera processledare övergripande ansvara för externt upphandlade konstprojektledare och konstnärer. Du förväntas följa upp konstprojekten och se att arbetet följer Uppsala kommuns styrdokument för arbete med offentlig konst. I arbetet ingår att följa upp budget och prognosarbete i de konstprojekt du ansvarar för i samarbete med konstprojektledare och enhetens projektsamordnare. Vidare kommer du att delta i kulturförvaltningens sakkunniggrupp för offentlig konst och bereda konstärenden för kulturnämnden. Du ska även ansvara för att sammanställa kommunikationsunderlag. Viktigt är också att samverka med interna och externa aktörer kopplade till konstprojekten. Tjänsten kan också innebära projektledning direkt mot konstnär.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom konstvetenskap och gärna utbildning inom samtidskonst och projektledning. Tjänsten kräver erfarenhet av arbete inom konstsektorn och att du har studerat konstvetenskap. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av arbete med offentlig konst eller arbete i politiskt styrd organisation liksom erfarenhet av registrering av konst samt kunskap i förvaltning av konst. Kunskaper i Office-paketet, Excel, projektledning, konstpedagogik eller avtalshantering är meriterande. B-körkort är en fördel.

Du är flexibel med förmågan att se möjligheter i förändringar. Vidare är du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Anna Ehn, chef offentlig konst, 018-727 86 80.

Facklig företrädare:
DIK, Marianne Skoglund, 018-727 57 09
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 24 33
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 09 18.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Intendent för offentlig konst

Ansök    Sep 27    Uppsala kommun    Konstintendent
Enheten för offentlig konst Har du erfarenhet av projektledning och arbete med konst och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som intendent för offentlig konst. Vi på enheten för offentlig konst erbjuder en trevlig arbetsplats och ett utmanande arbete. Välkommen med din ansökan! Enheten för offentlig konst ansvarar för arbetet med konstnärliga gestaltningsuppdrag och konstkollektionsarbete, reparationer och und... Visa mer
Enheten för offentlig konst

Har du erfarenhet av projektledning och arbete med konst och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som intendent för offentlig konst. Vi på enheten för offentlig konst erbjuder en trevlig arbetsplats och ett utmanande arbete. Välkommen med din ansökan!

Enheten för offentlig konst ansvarar för arbetet med konstnärliga gestaltningsuppdrag och konstkollektionsarbete, reparationer och underhåll av samlingen av offentlig konst samt pedagogiskt arbete kring offentlig konst.

Här kan du läsa mer om verksamheten (https://www.uppsala.se/kultur-och-fritid/konst-kultur-och-sevardheter/offentlig-konst/offentlig-konst-i-uppsala/)

Ditt uppdrag
I arbetet som intendent ingår att som en av flera processledare övergripande ansvara för externt upphandlade konstprojektledare och konstnärer. Du förväntas följa upp konstprojektet och se att arbetet följer Uppsala kommuns styrdokument för arbete med offentlig konst. I arbetet ingår att följa upp budget och prognosarbete i de konstprojekt du ansvarar för i samarbete med konstprojektledare och enhetens projektsamordnare. Vidare kommer du att delta i kulturförvaltningens sakkunniggrupp för offentlig konst och bereda konstärenden för kulturnämnden. Du ska även ansvara för att sammanställa kommunikationsunderlag. Viktigt är också att samverka med interna och externa aktörer kopplade till konstprojekten. Tjänsten kan också innebära projektledning direkt mot konstnär.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen inom konstvetenskap. Vi ser gärna att du har utbildning inom projektledning. Arbetet kräver att du har erfarenhet av arbete inom konstsektorn och projektledning. Har du erfarenhet av att skriva konsttexter och/eller ärendehandlingar ses det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med genusfrågor, konstpedagogik, registrering av konst samt reparationer och underhåll av konst. Du behöver ha B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskap i Office-paketet.

Som person är du kreativ och kommer gärna med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du är bra på att strukturera och planera ditt arbete.

Sist men inte minst söker vi dig som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en god ledarskapsförmåga. Dessutom är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Anna Ehn, chef offentlig konst, 018-727 86 80.

Fackliga företrädare:
DIK, Anna-Lotta Jadinge, 018-727 60 43
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre