Lediga jobb som Landskapsarkitekt i Uppsala

Se lediga jobb som Landskapsarkitekt i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Erfaren landskapsarkitekt

Ansök    Jun 3    AFRY AB    Landskapsarkitekt
Företagsbeskrivning Vi vill förstärka vårt engagerade team i Uppsala med en erfaren landskapsarkitekt! AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kom... Visa mer
Företagsbeskrivning
Vi vill förstärka vårt engagerade team i Uppsala med en erfaren landskapsarkitekt!
AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste kompetens som tillsammans med oss vill skapa framtidens samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är ca 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Genom Club AFRY erbjuder vi roliga fritidsaktiviteter tillsammans med våra härliga kollegor! Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående. En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika ute på marknaden.


Jobbeskrivning
Våra projekt spänner från tidiga utredningar, analyser och koncept till gestaltning och projektering av boendemiljöer, förskolor- och skolor samt urbana rum, parker och verksamhetsmiljöer. Vi arbetar tätt ihop med våra mark- och VA-projektörer som ingår i samma team. Vi erbjuder ett sammanhållet team inom det stora företaget som bäst kan beskrivas som professionella, affärsmässiga och som har roligt tillsammans!
Som landskapsarkitekt hos oss ställs krav på god kommunikativ förmåga och erfarenhet från självständig kontakt med beställare och projektledare. Du ska kunna leda projekt från start till mål, och tillsammans med kollegor inom landskapsarkitektur och mark-/VA genomföra projektering till slutliga handlingar.
Inom AFRY finns ett stort driv inom hållbarhets- och designfrågor, och genom olika interna nätverk deltar vi i seminarier, forum och hjälps åt att utveckla varandra. Förutom kompetensutveckling genom alla inspirerande kollegor på AFRY erbjuder vi kontinuerligt stöd via våra olika ledar- och tekniknätverk samt internutbildningar.


Kravspecifikation
Vi söker en positiv landskapsarkitekt som drivs av ständigt nya utmaningar, kvalitativa resultat samt glädjen av att stötta och utvecklas tillsammans med våra övriga medarbetare. Hos oss arbetar du kreativt men strukturerat i team, där ditt engagemang och affärsmässighet utgör viktiga framgångsfaktorer för våra projekt och kunder. Du är ansvarstagande med hög förmåga att organisera och prioritera ditt arbete.
Kvalifikationer:
Landskapsarkitekt eller markprojektör med vana att utforma och projektera.
Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet.
Svenska i tal och skrift.
Erfarenhet av uppdragsledning och/eller 3D-projektering i Revit är meriterande.


Ytterligare information
Ansökningar behandlas löpande.
Kontaktuppgifter för frågor
Frida Johansson, LAR/MSA
Sektionschef, Uppsala
+46 73 928 72 08
[email protected]
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Lekplatsbesiktningar

Säkerhetsbesiktare lekplatser Vi söker dig som är genuint intresserad av barns säkerhet och deras motoriska utveckling. Vi söker dig som kan och vill säkerhetsbesikta lekplatser. Du måste ha grundutbildning inom området och ha lätt att kommunicera (både med vuxna och barn) Mycket goda kunskaper i det svenska språket är en förutsättning då du dagligen jobbar med nationella lagar och standarder. Är du certifierad enligt SS-EN 1176, SS-EN 1177 och gärna SS-... Visa mer
Säkerhetsbesiktare lekplatser
Vi söker dig som är genuint intresserad av barns säkerhet och deras motoriska utveckling.
Vi söker dig som kan och vill säkerhetsbesikta lekplatser. Du måste ha grundutbildning inom området och ha lätt att kommunicera (både med vuxna och barn) Mycket goda kunskaper i det svenska språket är en förutsättning då du dagligen jobbar med nationella lagar och standarder. Är du certifierad enligt SS-EN 1176, SS-EN 1177 och gärna SS-EN 16630 är det ett stort plus. Minst B-körkort krävs.
Då besiktningarna är säsongsbundna och inte kan göras vintertid är det önskvärt att du kan hoppa in i snöröjning och andra fastighetsskötaruppgifter. Kanske har du andra färdigheter som kan komplettera vår verksamhet vintertid?
Vårt företag sätter en ära i att hålla hög kvalitet och att våra medarbetare trivs och utvecklas. Vi värnar om det lilla företagets anda trots att vi vuxit kraftigt.
Uppsala Fastighetstjänst AB är ett mångsidigt och innovativt familjeföretag som verkar inom fastighetsskötsel, trädvård och bygg. Vi arbetar på uppdrag av såväl bostadsrättsföreningar, företag, kommun som privatpersoner vilket gör oss till ett mångfacetterat företag. Vårt motto och affärsidé är att tillhandahålla kompetent utförda tjänster med högsta kvalitet och garanterad kundnöjdhet då återkommande kunder är de bästa. För mer information om företaget se vår hemsida http://www.uppsalafastighetstjanst.se eller besök oss på facebook, http://www.facebook.com/uppsalafastighetstjanst.
Vi vill helst att du har dokumenterad utbildning eller motsvarande kompetens och har några års arbetslivserfarenhet inom området.


Personliga egenskaper:
Du liksom alla andra som arbetar på Uppsala Fastighetstjänst är företagets ansikte mot kunden varför en av dina viktigaste egenskaper måste vara att du är positiv, utåtriktad och engagerad. Varje person du möter under arbetsdagen kan vara en tänkbar kund eller uppdragsgivare.
Vi lägger även extremt stor vikt vid noggrannhet och flexibilitet, då även detta är egenskaper som ger kundnöjdhet.
Att arbeta på Uppsala Fastighetstjänst innebär att vara en i laget. Lagandan och gemenskapen är mycket viktig för oss då det är något som får alla att trivas, såväl anställda som kunder. Våra anställda har även stora möjligheter att påverka sin arbetssituation och sina arbetsuppgifter då vi månar om tillfredsställd personal, att gå till jobbet ska inte kännas tungt och tråkigt utan vara roligt och tillfredsställande.
Uppsalafastighetstjänst eftersträvar mångfald och värdesätter en jämn könsfördelning.
Körkort
B körkort fordras.


Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidareanställning


Kontaktpersoner
Rasmus Jansson
[email protected]


Ansökan
Vid rätt sökande kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vi tar emot ansökan via epost: [email protected]


Arbetsgivare
UPPSALA FASTIGHETSTJÄNST AB
Skebogatan 2
75228
UPPSALA
E-post: [email protected]
Mer information på http://www.uppsalafastighetstjanst.se


Besöksadress
Skebogatan 2
752 28 UPPSALA Visa mindre

Medverkande landskapsarkitekt

Ansök    Apr 5    White Arkitekter AB    Landskapsarkitekt
White Arkitekter är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor. Vi arbetar med hållbar arkitektur, design och stadsutveckling i en internationell kontext för nuvarande och kommande generationer. Vår mission är att, med arkitekturens kraft, driva omställningen till ett hållbart liv. Vår vision är att 2030 ska alla våra projekt vara formstarka och klimatneutrala. Vi är ett medarbetarägt arkitekturkollektiv som utgörs av cirka 800 medarbetare med närvaro i... Visa mer
White Arkitekter är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor. Vi arbetar med hållbar arkitektur, design och stadsutveckling i en internationell kontext för nuvarande och kommande generationer.

Vår mission är att, med arkitekturens kraft, driva omställningen till ett hållbart liv. Vår vision är att 2030 ska alla våra projekt vara formstarka och klimatneutrala. Vi är ett medarbetarägt arkitekturkollektiv som utgörs av cirka 800 medarbetare med närvaro i Sverige, Norge, Storbritannien, Tyskland, Kanada och Östafrika.
Vår studio Landskap i Uppsala växer. Vi behöver bli ännu fler! Vill du vara med och utvecklas i ett starkt team med landskapsarkitekter och landskapsingenjörer som med formkänsla och inlevelse driver utvecklingen till ett hållbart liv? Nu finns chansen att växa med oss!
Du gillar att diskutera, är prestigelös och vill driva den kreativa processen tillsammans både med kunder och oss på kontoret. Du är nyfiken, ansvarstagande och har stor lust att utvecklas tillsammans med andra. Förutom det har du förstås en hög gestaltningsförmåga och intresse för projektering. Att du är intresserad av hållbarhetsfrågor ser vi som självklart.

Vilka är vi? Landskapsgruppen i Uppsala består av 16 personer, både landskapsarkitekter och landskapsingenjörer, med en mix av nyfikenhet, erfarenhet och kompetens. Uppsalakontoret har en stark position på marknaden och har genom åren vunnit flera priser för sitt arbete och byggt upp ett brett etablerat nätverk.
Vi är ett härligt gäng som ofta efterfrågas för intressanta och utmanande uppdrag och projekt i unika kultur- och naturmiljöer och urbana sammanhang med höga mål för gestaltningen. Bland annat har vi jobbat med flera av Sveriges nationalparker, det prisade Forumtorget i Uppsala, Slussen och Hagastaden i Stockholm och nu senast Spårvägsprojektet i Uppsala och Resecentrum i Karlstad. Vi tävlar och har flera internationella samarbeten. Tillsammans med våra arkitekter, byggnadsingenjörer och projektledare är vi på Uppsalakontoret ett sammansvetsat team med flera gemensamma projekt. Vi sitter nu i helt nya lokaler i Magasin X, alldeles vid stationen i Uppsala.

Hur jobbar vi? På White jobbar vi i interdisciplinära team med allt från experter på social och ekologisk hållbarhet till de skarpaste specialisterna inom ljus, kulturmiljöer och digital design. Vi har även nära samarbeten med landskapsgrupperna på våra andra kontor. Som landskapsarkitekt på White i Uppsala kommer du att ha möjlighet att arbeta i spännande konstellationer med projekt över hela landet och även internationellt.
Vår ambition är att ligga i framkant av utvecklingen inom hållbar arkitektur, samhällsutveckling och arbetsprocesser. För att nå längre avsätter vi bland annat egna medel till forskning och bjuder in allmänheten och branschen till samtal kring aktuella frågeställningar som vi sedan omsätter i våra uppdrag. Våra egna forskningsprojekt är en del av vår vardag och vi söker ständigt efter nya sätt att fördjupa vår kunskap. Vi har ett utforskande arbetssätt där alla får ta plats och vi driver den kreativa processen gemensamt. Grunden till detta ligger i att vi är ett starkt medarbetarägt kollektiv vilket gör att vi kan driva vår egen utveckling.

Om du vill vara med på vår fortsatta resa ser vi fram emot din ansökan!

Kvalifikationer Vi söker dig som är medverkande landskapsarkitekt och:är utbildad Landskapsarkitekt på Masternivå.
nyexaminerad till några års yrkeserfarenhet efter examen.
intresse av att vara med och utveckla uppdrag genom hela processen.
har en hög gestaltningsförmåga, är driven och har intresse för projektering.
Är prestigelös, tycker om att diskutera och lyssna och på så sätt bidra till den kreativa processen i projekt, på kontoret och tillsammans med våra kunder.
har god vana att jobba i AutoCad, Adobe och Officepaktet. Rhino och Revit är meriterande.
behärskar svenska obehindrat i tal och skrift, goda kunskaper i engelska är en självklarhet

Välkommen med din ansökan (skriven på svenska) bestående av CV, personligt brev och portfolio senast 20 maj.
Skicka gärna din ansökan så snart som möjlig då intervjuer och tillsättning sker löpande. Så vänta inte med att skicka din ansökan! Visa mindre

Forskningsamanuens i landskapsplanering

Institutionen för stad och land Vid institutionen för stad och land finns fyra avdelningar: agrarhistoria, landsbygdsutveckling, landskapsarkitektur och miljökommunikation. Institutionen är den största inom SLU för samhällsvetenskap, humaniora och design. Frågor om det hållbara nyttjandet av naturresurser och landskap är centrala i institutionens forskning och undervisning. Vid institutionen finns även Centrum för naturvägledning och Sidas helpdesk för mil... Visa mer
Institutionen för stad och land
Vid institutionen för stad och land finns fyra avdelningar: agrarhistoria, landsbygdsutveckling, landskapsarkitektur och miljökommunikation. Institutionen är den största inom SLU för samhällsvetenskap, humaniora och design. Frågor om det hållbara nyttjandet av naturresurser och landskap är centrala i institutionens forskning och undervisning. Vid institutionen finns även Centrum för naturvägledning och Sidas helpdesk för miljöbedömning.
Vi söker en amanuens som kan hjälpa till med våra pågående studier inom forskningsprojektet "Hållbar mobilitet i den täta staden". Projektet syftar bland annat till att kritiskt granska planeringen för den täta staden och hur metoder för plats- och landskapsanalys kan bidra till att uppmärksamma de värden som bör tas tillvara. Amanuensen kommer att spela en viktig roll i våra studier av metoder för plats- och landskapsanalys, och i dialogen med praktiserande landskapsarkitekter. Amanuensen kommer att ingå i en aktiv, tvärvetenskaplig forskargrupp med ett internationellt nätverk.

Arbetsuppgifter:
Som amanuens kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bestå i att:

(1) samla in och sammanställa metoder för och material om plats- och landskapsanalyser som används i en urban kontext

(2) hjälpa till med att granska dessa metoder

(3) intervjua praktiserande landskapsarkitekter om hur de arbetar med plats- och landskapsanalys

(4) hjälpa till med kartritning och andra illustrationer

(5) hjälpa till med att skriva en rapport

(6) hjälpa till att ordna några workshops och eventuellt ett avslutande seminarium

Kvalifikationer:
Vi söker en landskapsarkitektstudent med intresse för forskning. Personliga egenskaper, inte minst motivation, noggrannhet och analytisk skärpa, men även förmåga att arbeta på egen hand och i grupp, är avgörande för urvalet. God förmåga att formulera sig i tal, skrift och visuellt krävs. Goda kunskaper i svenska krävs. Kunskap om landskapsteori och kvalitativa metoder för landskapsanalys är meriterande.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev (1 sida), en kort CV (ca 1 - 2 sidor), högskolebetyg, samt uppsatser och andra arbeten som den sökande vill åberopa.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 6 månader

Omfattning:
50 %

Tillträde:
1 januari 2021

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-11-08.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre