Lediga jobb som Meteorologer i Uppsala

Se lediga jobb som Meteorologer i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Postdoktor inom storyline scenarier för klimattröskelpunkter

Ansök    Apr 7    Uppsala Universitet    Meteorolog
Postdoktor inom storyline scenarier för klimattröskelpunkter, LUVAL Vill du arbeta i gränssnittet mellan klimatvetenskap, naturolyckor och klimatanpassning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent på Uppsala universitet. Institutionen för geovetenskaper... Visa mer
Postdoktor inom storyline scenarier för klimattröskelpunkter, LUVAL

Vill du arbeta i gränssnittet mellan klimatvetenskap, naturolyckor och klimatanpassning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskningsassistent på Uppsala universitet.

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd. Vi är idag ca 280 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrologi och tektonik; paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap. läs mer här: https://www.uu.se/institution/geovetenskaper

Tjänsten är inom programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, som samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Se: https://www.uu.se/institution/geovetenskaper/forskning/luft--vatten--och-landskapslara/naturgeografi för mer information om programmet för luft-, vatten- och landskapslära.

Du kommer specifikt att arbeta i en forskargrupp som fokuserar på dynamiken, förutsägbarheten och effekterna av extrema klimathändelser, samordnad av G. Messori. Forskargruppen arbetar med flera H2020/Horizon Europe och nationellt finansierade projekt, och gruppmedlemmarna är experter inom flera olika ämnen. Du hittar mer information här: https://gmessori.eu/. Du kommer också att vara en del av Svenskt centrum för extrema klimathändelser (climes, http://www.climes.se). Climes är ett samarbete mellan Uppsala universitet, Lunds universitet och RISE. Centret är kärnan i ett tvärvetenskapligt forskarsamhälle och regelbundet samordnar vetenskapliga möten, internationella utbyten och utbildningstillfällen.

Arbetsuppgifter
Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bedriva forskning inom Horizon Europe projektet ClimTip. Du kommer specifikt att arbeta med att sammanställa resultat om extrema klimathändelser, modellosäkerhet och sociala och miljöeffekterna av klimattröskelpukter i så kallade storylines, eller berättelser av framtidsscenarier på regional / lokal nivå. Dessa storylines syftar till att ge en utvärdering av tröskelpunkterna för olika samhällsgrupper och en kvalitativ nyttobedömning av möjliga anpassnings- och utsläppsminskningstrategier. Resultatet av denna analys kommer att ge konkret vägledning till beslutsfattare, som ett komplement till resultaten för numeriska modeller.

Som en del av ditt arbete förväntas du samarbeta med forskare från andra ClimTip-institutioner. Du ska placeras vid Institutionen f. geovetenskaper i Uppsala, men internationella resor kan förekomma. Undervisning kan komma att ingå in tjänsten upp till 20%.

Kvalifikationskrav


Vi söker en proaktiv forskare som kan arbeta både självständigt och som en del av ett internationellt forskningskonsortium, och med en stark drivkraft att förnya och testa nya idéer.

Doktorsexamen i klimatvetenskap, meteorologi, fysik, datavetenskap, kvantitativ miljövetenskap eller relaterade discipliner eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i nämnda ämne. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Du ska också visa förmågan att kommunicera din forskning genom referentgranskade artiklar i ledande internationella akademiska tidskrifter och ha utmärkta färdigheter i att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet med storyline klimatscenarier, analys av klimatrisker och effekterna av klimathändelser samt arbete med extremväder eller klimattröskelpunkter är högst meriterande. Vi värdesätter dessutom ett självständigt arbetssätt, hög kvalitet på publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem och samarbetsvilja i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö.

Ansökan skall innehålla:

- En Curriculum Vitae.
- En kort forskningsrapport (max. 2 sidor) som beskriver hur sökandens tidigare erfarenhet är relevant till utlysningen och beskriver idéer för att utveckla en storylinescenario för klimattröskelpunkter.
- En lista över publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem.
- Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter, inkl. telefonnummer). Referensbrev undanbedes.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 2025-09-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gabriele Messori, 018-471 2588, mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 6 maj 2025, UFV-PA 2025/995.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Prognosmeteorologer till SMHI

Blir det snöstorm, regn eller strålande sol i helgen? Vill du vara den som har svaren? På SMHI söker vi nu prognosmeteorologer som vill vara med och ta fram väderprognoser, varningar och beslutsunderlag som hjälper både samhället och den enskilda individen – dygnet runt, året om. SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. På vetenskaplig grund och genom kunskap,... Visa mer
Blir det snöstorm, regn eller strålande sol i helgen? Vill du vara den som har svaren? På SMHI söker vi nu prognosmeteorologer som vill vara med och ta fram väderprognoser, varningar och beslutsunderlag som hjälper både samhället och den enskilda individen – dygnet runt, året om.

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. På vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Enheten Prognos Väder är uppdelade i tre grupper, en på varje kontor, i Norrköping, Göteborg och Uppsala.

Om tjänsten
Som prognosmeteorolog får du vara en del av glatt gäng av ca 75 prognosmeteorologer som alla drivs av att få vara med och bidra till samhällets hållbarhet. Varje kontor har sin specifika nisch, därmed skiljer sig arbetsuppgifterna lite åt beroende på vilket kontor du kommer att jobba vid. I det stora hela ingår det i arbetet att ta fram och leverera väder- och varningsinformation till allmänheten och professionella kunder. Vi bistår bland annat kommuner, myndigheter och privata kunder med prognoser och varningsinformation, samt levererar innehåll till vår hemsida och sociala medier. Det innebär mycket kontakt och samarbeten, bland annat med danska DMI gällande flygväder, med Sveriges Radio för skriftliga och muntliga väderprognoser, samt med kunder inom sjöfart, energimarknaden och inom väg- och spårtrafik.

Utöver kontakt med externa parter kan du även ingå i olika projekt och utvecklingsarbeten med andra delar av SMHI där din kunskap inom meteorologi kommer till användning. 

På smhi.se kan du läsa mer om vad våra meteorologer Stina och Linus gör om dagarna, samt om varför de trivs på SMHI. 

Om dig
Vi söker dig som har meteorologisk utbildning, eller motsvarande som uppfyller WMO:s kompetenskrav, samt genomgången PMU. Vi önskar att du bifogar ladok-utdrag eller motsvarande kursintyg i din ansökan. Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska är ett krav, det är meriterande med övriga språkkunskaper.

Det är vidare meriterande med: 


• Erfarenhet av meteorologiskt prognosarbete
• Kännedom om hydrologi och oceanografi
• Erfarenhet av att ha medverkat i radio eller TV-sändingar med väderinnehåll
• Erfarenhet av flygverksamhet eller energibranschen
• Erfarenhet av projektarbete och av att ha jobbat som utbildare eller lärare
• Erfarenhet av att arbeta med sociala medier/rörlig bild/kommunikation/webbsidor
• Programmeringskunskaper, samt kunskap eller erfarenhet av AI/ML.

Som person behöver du vara kommunikativ, utåtriktad och ha lätt för att samarbeta då mycket av arbetet utförs med dina kollegor eller i kontakt med kunder. Eftersom intensitet och arbetsuppgifter varierar är flexibilitet och förmåga att handla rationellt i stressiga situationer av stor vikt. Du behöver även ha en förmåga att kunna planera, strukturera och vara drivande i arbetsuppgifter. Vi ser även att det är viktigt att alla i gruppen är med och bidrar till utveckling och en trivsam stämning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform: Tillsvidare

Placeringsort: Uppsala, Norrköping eller Göteborg, vi söker medarbetare till samtliga kontor. 

Arbetstid: Skiftarbete med tjänstgöring året om, under dygnets alla timmar

Sista ansökningsdag: Måndag 21 april

Fackliga representanter: Therese Fougman (Saco) och Johan Wiksten (ST), båda nås via 011-495 8000 eller [email protected].  

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

SMHI är en beredskapsmyndighet och som anställd kan du komma att krigsplaceras vid myndigheten.

Tänk på att de handlingar och uppgifter du skickar till SMHI genom din ansökan blir en allmän handling. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på att i första hand skriva det som du bedömer är relevant i förhållande till kraven på tjänsten. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Visa mindre

Gruppchef för gruppen Meteorologi Uppsala

Till SMHIs prognoskontor i Uppsala söks en chefskollega som vill vara med och leda och utveckla en verksamhet som bidrar till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om. På SMHIs avdelning Samhällsberedskap finns enheten Prognos Väder som består av meteorologer uppdelade på tre grupper, en på varje kontor i Norrköping, Göteborg och Uppsala. Tillsammans ger de prognoser, varningar och beslutsunderlag på allt från här och nu till s... Visa mer
Till SMHIs prognoskontor i Uppsala söks en chefskollega som vill vara med och leda och utveckla en verksamhet som bidrar till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

På SMHIs avdelning Samhällsberedskap finns enheten Prognos Väder som består av meteorologer uppdelade på tre grupper, en på varje kontor i Norrköping, Göteborg och Uppsala. Tillsammans ger de prognoser, varningar och beslutsunderlag på allt från här och nu till storskaligt under säsong, och servar allmänhet, andra myndigheter samt privata kunder 24 timmar om dygnet, året runt. Vi söker nu efter en gruppchef till vårt kontor i Uppsala som idag består av en gruppchef, två produktionsledare och ca 25 prognosmeteorologer.

Om tjänsten

Rollen innebär chefsansvar och beroende på din bakgrund kan rollen även innebära operativt prognosarbete. Du kommer att tillsammans med nuvarande gruppchef dela på ledningen av gruppen och övriga arbetsuppgifter. Uppgiftsfördelningen styrs till stor del av dig och din chefskollega och kan variera över tid, vilket därmed innebär ett mycket nära samarbete med nuvarande gruppchefen.

I tjänsten ingår bland annat:


• Ansvar för personal, arbetsmiljö, budget samt kompetensplanering och utveckling av medarbetare.
• Stötta produktionsledare i det dagliga arbetet med prioriteringar, schemaläggning samt utveckling och förbättringar av produktionen.
• Ansvarar för säkerhets- och beredskapsfrågor, bland annat genom att säkerställa att reserv- och återgångsplan samt styrdokument är uppdaterade.
• Vara en del av enhetens ledningsgrupp och vara delaktig i att säkerställa ett gott samarbete inom enheten och att de tre prognosgrupperna strävar mot gemensamma mål.

Om dig

För tjänsten ska du ha eftergymnasial utbildning inom naturvetenskap eller teknik, med mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Allmänt goda IT-kunskaper krävs, främst vad gäller Office-paketet. Vi söker en person med goda ledaregenskaper, gärna med tidigare chefs- eller ledarerfarenhet. Att ha någon form av meteorologisk arbetslivserfarenhet är starkt meriterande.  

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och potential för att utvecklas som ledare. För att lyckas i rollen är samarbetsförmåga och god kommunikation av stor vikt, både i samarbetet med din chefskollega, dina medarbetare samt med övriga på SMHI. Att du är tydlig i din kommunikation, är lyhörd och har en förmåga att skapa engagemang i grupper är extra viktigt i denna roll eftersom att arbetsgruppen arbetar 24/7 och där du som chef inte dagligen kan träffa all personal på grund av natt-, helg- och hemarbete. Situationer blir sällan som man tänkt sig och därmed är flexibilitet samt nytänkande viktigt vid förändringar och utmaningar.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Placeringsort: Uppsala, tjänsten innebär enstaka resor per år som huvudsakligen sker inrikes.

Sista ansökningsdag: 29 september 2024

Anställningen kan komma att innebära placering i säkerhetsklass. Svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) är i så fall förutsättning för anställning.

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

SMHI är en beredskapsmyndighet och som anställd kan du komma att krigsplaceras vid myndigheten.

Tänk på att de handlingar och uppgifter du skickar till SMHI genom din ansökan blir en allmän handling. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på att i första hand skriva det som du bedömer är relevant i förhållande till kraven på tjänsten. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Visa mindre

Forskare inom meteorologi med inriktning växthusgaser

Ansök    Jan 31    Uppsala Universitet    Marinmeteorolog
Forskare inom meteorologi med inriktning växthusgaser Vill du arbeta med marina kolcykeln, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskare på Uppsala universitet. Institutionen för geovetenskaper är kunskapsmässigt mycket bred och har skapats genom en sammanslagning av fe... Visa mer
Forskare inom meteorologi med inriktning växthusgaser

Vill du arbeta med marina kolcykeln, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskare på Uppsala universitet.

Institutionen för geovetenskaper är kunskapsmässigt mycket bred och har skapats genom en sammanslagning av fem tidigare fristående institutioner. Geologiska institutionen, Naturgeografiska institutionen och Paleontologiska institutionen slogs samman 1992. Sex år senare tillkom Meteorologiska institutionen och Institutionen för geofysik. Detta gör att vi idag är en av Europas mest heltäckande geovetenskapliga institutioner och vi bedriver utbildning och forskning både i Uppsala och i Visby.

LUVAL är ett stort forskningsprogram som är uppdelat i tre huvudområden; luften, vattnet, och landskapet. Vi studerar väder och klimat och effekterna av klimatförändring; vatten och miljöföroreningar, och glaciologi och de processer som formar jordens yta. Vår forskning sker både ute i fält och i laboratorier och mycket av vår forskning kretsar kring klimatfrågor. läs mer här: https://www.uu.se/institution/geovetenskaper/forskning/luft--vatten--och-landskapslara

Tjänsten ingår i projektet GreenFeedBack (https://eu-greenfeedback.com/), finansierat inom Horizon Europé ramverket. GreenFeedBakc leds från Århus universitet med ett konsortium med partners som för samman kunskap från fältmätningar och modellering. Syftet är att öka kunskapen om flöden av växthusgaser i klimatsystemet, med fokus på terresta, marina och akvatiska ekosystem på högre latituder. Frågeställningar handlar om responsen och återkopplingar mellan klimatförändringar och ekosystem.

Arbetsuppgifter 
Den aktuella forskartjänsten fokuserar på den marina kolcykeln, hur den påverkans av, och återkopplar till en klimatförändring. Vi kommer att använda den globala klimatmodellen EC-Earth och implementera modellkomponenter som framtagits i andra delar av projektet och göra simuleringar för att förstå känsligheten i systemet och responsen av klimatförändringar. Arbetet kommer att genomföras i nära samarbete med kollegor från Århus universitet, samt övriga partners inom konsortiet.

Kvalifikationskrav
För anställning som forskare ska du ha doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i meteorologi, oceanografi, miljövetenskap, biogeokemi, datavetenskap, statistik eller motsvarande. Du förväntas kunna hantera och analysera stora databaser och resultat från simuleringar med klimatmodeller. God förståelse av engelska i tal och skrift är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Förståelse av dynamik i atmosfär/hav är meriterande, även erfarenhet av numerisk modellering av atmosfäriska och/eller marina system, helst med fokus på återkopplingsmekanismer. Meriterande är också erfarenhet av att använda EC-Earth eller liknande kopplade modellsystem. 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2025-04-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Anna Rutgersson, +46701679044, mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 3 mars 2025, UFV-PA 2024/4468.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Forskare inom dynamik av extremväderhändelser

Ansök    Feb 26    Uppsala Universitet    Meteorolog
Forskare inom dynamik av extremväderhändelser Vill du utforska extrema väderhändelsers dynamik, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskare på Uppsala universitet. Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en un... Visa mer
Forskare inom dynamik av extremväderhändelser
Vill du utforska extrema väderhändelsers dynamik, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskare på Uppsala universitet.

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd. Idag är vi ca 280 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrologi och tektonik; paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap.

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Se: LUVAL för mer information om programmet för luft-, vatten- och landskapslära. 
https://www.uu.se/institution/geovetenskaper/forskning/luft--vatten--och-landskapslara

G. Messoris forskningsgrupp arbetar med flera H2020/Horizon Europe projekt och nationella projekt kring olika aspekter av extremväderhändelser på mellan- och höga breddgraderna. Se https://gmessori.eu/ för mer information.

Arbetsuppgifter 
Forskaren kommer att arbeta inom ett pågående H2020 forskningsprojekt som studerar de storskaliga atmosfäriska cirkulationsmönster som leder till extrema väderhändelser. Det geografiska fokusområdet är Nordamerika och Europa. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer vara analys av klimatdata och sammanställning av resultaten i en vetenskaplig artikel.

Kvalifikationskrav
För anställning som forskare ska du ha doktorsexamen  inom meteorologi eller klimatvetenskap, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom meteorologi eller klimatvetenskap. Du förväntas kunna hantera och analysera stora mängder klimatdata, och ha tidigare arbetat med analyser av dynamiken av extremväderhändelser i projektets geografiskt fokusområde. Det krävs dessutom tidigare erfarenhet att publicera vetenskapliga artiklar i engelskspråkiga internationella tidskrifter med peer-granskning, samt god förståelse av engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av att studera så kallad compound, eller multivariata extremväderhändelser är meriterande. Meriterande är också erfarenhet av att analysera ERA5 och CMIP6 data. Erfarenhet med att ha arbetat inom H2020 eller Horizon Europe projekt är en fördel. 

Ansökan skall innehålla:

En Curriculum Vitae som styrker kvalifikationskraven.

Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter, inkl. telefonnummer).

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 7 månader. Omfattningen är heltid %. Tillträde 2025-05-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gabriele Messori, 018-471 2588, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 12 mars 2025, UFV-PA 2025/548.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Postdoktor inom effekterna av extremväderhändelser

Ansök    Maj 17    Uppsala Universitet    Meteorolog
Postdoktor inom effekterna av extremväderhändelser Vill du arbeta med datainsamling om och/eller analys av effekterna av extrema väderhändelser, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som postdoktor på Uppsala universitet. Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största ... Visa mer
Postdoktor inom effekterna av extremväderhändelser

Vill du arbeta med datainsamling om och/eller analys av effekterna av extrema väderhändelser, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som postdoktor på Uppsala universitet.

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd och ca 280 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrologi och tektonik; paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap.

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Se: http://www.geo.uu.se/forskning/luval för mer information om programmet för luft-, vatten- och landskapslära.

Du kommer att arbeta inom Svenskt center för effekterna av extremväderhändelser (climes, http://www.climes.se). Climes är ett samarbete mellan Uppsala universitet, Lunds universitet och RISE. Centret är kärnan i ett tvärvetenskapligt vetenskapsnätverk, och har som mål att organisera flera olika återkommande möten, internationella utbyten och utbildningsevenemang. Centret är dessutom värd för flera nationella och internationella forskningsprojekt. Centret har ett brett fokus på effekterna av extrema klimathändelser: från ekonomiska förluster till påverkan på ekosystem och effekterna på samhälle och folkhälsa. Tjänster vid centret ger en frihet att utveckla egna forskningsidéer, generösa medel för internationella vistelser inom centrets nätverk, möjlighet att föreslå ledande utländska experter att bjudas in till Sverige för forskningsbesök och stort fokus på karriärutveckling. 

Arbetsuppgifter
Postdoktorn kommer att arbeta med datainsamling om och/eller analys av effekterna av extrema väderhändelser på mellanbreddgraderna. Inom denna ram finns det frihet att fokusera på olika specifika ämnen eller analysmetoder. Undervisning kan komma att ingå. Du ska placeras vid Institutionen för geovetenskaper i Uppsala, men förväntas resa både inom och utanför Sverige.

Kvalifikationskrav
Vi söker en proaktiv forskare- kan arbeta både självständigt och som en del av ett kollaborativt center/ internationella forskningskretsar, med en stark drivkraft att förnya och testa nya idéer.

Du ska ha en doktorsexamen i klimatvetenskap, meteorologi, fysik, tillämpad matematik, statistik, datavetenskap eller relaterade discipliner  eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i ovanstående ämne. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet med analys av klimatdata samt arbete med extremväder är högst meriterande. Vi värdesätter dessutom ett självständigt arbetssätt, hög kvalitet på publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem och samarbetsvilja med de övriga forskargrupper i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Erfarenheter inom den privata sektorn inom områden som är relevanta för arbetsuppgifterna kommer också att värderas positivt.

Ansökan skall innehålla:

- En Curriculum Vitae.
- En kort forskningsrapport (max. 2 sidor) som beskriver hur sökandens tidigare erfarenhet är relevant till centrets arbete och beskriver en forskningsplan inom Centrets ämnesområde.
- En lista över publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem.
- Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter, inkl. telefonnummer). Referensbrev undanbedes.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-11-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gabriele Messori, 018-471 2588, [email protected]
Välkommen med din ansökan senast den 5 juli 2024, UFV-PA 2024/1701.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Prognosmeteorologer

Blir det kraftigt snöfall, regnskur eller sol i helgen? SMHI söker nu prognosmeteorologer som vill vara med i arbetet med att ta fram prognoser, varningar och beslutsunderlag som används av såväl allmänheten som av kommuner och privata kunder. Varje dag, dygnet runt, året om. SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. På vetenskaplig grund och genom kunskap, for... Visa mer
Blir det kraftigt snöfall, regnskur eller sol i helgen? SMHI söker nu prognosmeteorologer som vill vara med i arbetet med att ta fram prognoser, varningar och beslutsunderlag som används av såväl allmänheten som av kommuner och privata kunder. Varje dag, dygnet runt, året om.

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. På vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Enheten Prognos Väder är uppdelade i tre grupper, en på varje kontor, i Norrköping, Göteborg och Uppsala.  

Om tjänsten

I rollen som prognosmeteorolog hos oss på SMHI får du vara en i gänget bland våra ca 75 meteorologer. Beroende på vilket kontor du börjar på så ser rollen lite olika ut då varje kontor har olika huvudområden. I det stora hela ingår det i arbetet att ta fram och leverera väder- och varningsinformation till allmänheten och professionella kunder. Vi bistår bland annat kommuner, myndigheter och privata kunder med prognoser och varningsinformation, samt levererar innehåll till vår hemsida och sociala medier. Det innebär mycket kontakt och samarbeten, bland annat med danska DMI gällande flygväder, med Sveriges Radio för skriftliga och muntliga väderprognoser, samt med kunder inom sjöfart, energimarknaden och inom väg- och spårtrafik.

Utöver kontakt med externa parter kan du även ingå i olika projekt och utvecklingsarbeten med andra delar av SMHI där din kunskap inom meteorologi kommer till användning.

Om dig

För rollen behöver du ha en meteorologisk utbildning, samt genomgången PMU, eller motsvarande utbildning. Vi önskar att du bifogar ladok-utdrag eller motsvarande kursintyg i din ansökan. Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, samt god datorvana behövs.

Det är meriterande med:


• Erfarenhet av meteorologiskt prognosarbete
• Kännedom om hydrologi och oceanografi
• Erfarenhet av att ha medverkat i radio eller TV-sändingar med väderinnehåll
• Erfarenhet av flygverksamhet eller energibranschen
• Erfarenhet av projektledning och av att jobba som utbildare eller lärare
• Erfarenhet av att arbeta med sociala medier/rörlig bild/kommunikation/webbsidor
• Programmeringskunskaper

Som person behöver du vara kommunikativ, utåtriktad och ha lätt för att samarbeta då mycket av arbetet utförs med dina kollegor eller i kontakt med kunder. Eftersom intensitet och arbetsuppgifter varierar är flexibilitet och förmåga att handla rationellt i stressiga situationer av stor vikt. Du behöver även ha en förmåga att kunna planera, strukturera och vara drivande i arbetsuppgifter. Vi ser även att det är viktigt att alla i gruppen är med och bidrar till utveckling och en trivsam stämning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid

Arbetstid: Skiftarbete med tjänstgöring året om, under dygnets alla timmar

Placeringsort: Göteborg, Norrköping eller Uppsala

Sista ansökningsdag: 22 september 2024

Fackliga kontaktpersoner: Johan Wiksten (ST) och Therese Fougman (SACO). Samtliga nås på telefon 011-495 8000 eller via e-post [email protected]

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

SMHI är en beredskapsmyndighet och som anställd kan du komma att krigsplaceras vid myndigheten.

Tänk på att de handlingar och uppgifter du skickar till SMHI genom din ansökan blir en allmän handling. Detta betyder att allt material i ansökan, inklusive bilagor, kan behöva lämnas ut till den som begär det om uppgifterna inte omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Tänk på att i första hand skriva det som du bedömer är relevant i förhållande till kraven på tjänsten. Tänk på din integritet och undvik att lämna information som innehåller känsliga personuppgifter, uppgifter om din eller närståendes hälsa, politiska åsikter eller religiös övertygelse. Visa mindre

Forskare inom atmosfärsdynamik och extremväderhändelser

Ansök    Aug 8    Uppsala Universitet    Meteorolog
Forskare inom atmosfärsdynamik och extremväderhändelser, LUVAL Vill du arbeta med analys av hur den storskaliga atmosfäriska dynamiken kopplas till extremväderhändelser, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskare på Uppsala universitet. Institutionen för geovetenskap... Visa mer
Forskare inom atmosfärsdynamik och extremväderhändelser, LUVAL

Vill du arbeta med analys av hur den storskaliga atmosfäriska dynamiken kopplas till extremväderhändelser, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som forskare på Uppsala universitet.

Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner. Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. Läs mer på https://www.uu.se/institution/geovetenskaper/.

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Se: för mer information om https://www.uu.se/institution/geovetenskaper/forskning/luft--vatten--och-landskapslara.

Arbetsuppgifter 
G. Messoris forskningsgrupp arbetar med flera H2020/Horizon Europe projekt och nationella projekt kring olika aspekter av extremväderhändelser på mellan- och höga breddgraderna. Se https://gmessori.eu/ för mer information. Forskaren kommer att arbeta inom ett H2020 projekt och fokusera på en analys av hur den storskaliga atmosfäriska dynamiken kopplas till extremväderhändelser. Nationella- och internationella forskningsresor samt upp till 20% undervisning kan komma att ingå.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i klimatvetenskap, meteorologi, fysik, datavetenskap, matematik, eller närliggande ämnesområde eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i dessa ämnen. Samt de tekniska- och kodningsfärdigheter som behövs för att kunna analysera stora mängder data.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet med dynamisk och statistisk analys av extremväderhändelser inom reanalysdata eller numeriska klimatmodeller är högst meriterande. Vi värdesätter dessutom ett självständigt arbetssätt, hög kvalitet på publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem och samarbetsvilja i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Erfarenheter inom den privata sektorn inom områden som är relevanta för arbetsuppgifterna kommer också att värderas positivt.

Ansökan skall innehålla:

- En Curriculum Vitae.
- En kort forskningsrapport (max. 1 sida) som beskriver hur sökandens tidigare erfarenhet är relevant till projektet och beskriver befintliga kunskapsbrister inom projektets forskningsområde.
- En lista över publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem.
- Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter, inkl. telefonnummer).

Referensbrev undanbedes.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är heltid %. Tillträde 2025-01-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gabriele Messori, 018-471 2588, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 19 september 2024, UFV-PA 2024/2628.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 600 anställda och 53 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Anställningen kan komma att säkerhetsprövas. Vid säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning att sökande blir godkänd.


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Postdoktor i effekterna av multivariata extremväderhändelser

Ansök    Okt 10    Uppsala Universitet    Meteorolog
Postdoktor i effekterna av multivariata extremväderhändelser i Nordamerika och Europa Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd och ca 280 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrolog... Visa mer
Postdoktor i effekterna av multivariata extremväderhändelser i Nordamerika och Europa

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd och ca 280 anställda.

Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrologi och tektonik; paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap. För mer information: https://www.geo.uu.se/

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Se: http://www.geo.uu.se/forskning/luval för mer information om programmet för luft-, vatten- och landskapslära.

Arbetsuppgifter
G. Messoris forskningsgrupp arbetar med fyra H2020/Horizon Europe projekt och flera nationella projekt kring olika aspekter av extremväderhändelser på mellan- och höga breddgraderna. Se https://gmessori.eu/ för mer information. Postdok kommer att arbeta inom H2020/Horizon Europe projekt med focus på att analysera effekterna av extrema klimathändelser i Nordamerika och Europa. Det finns en viss frihet för att självständigt välja vilka analysmetoder som ska användas. Undervisning kan komma att ingå.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i Klimatvetenskap, Fysik, Datavetenskap, Matematik, Meteorologi, eller närliggande ämnesområde eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Du behöver även  ha de kodningsfärdigheter som behövs för att kunna analysera stora mängder data.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet med maskininlärning eller kvantitativ arbete med effekterna av extremt väder är högst meriterande. Vi värdesätter dessutom ett självständigt arbetssätt, hög kvalitet på publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem och samarbetsvilja med de övriga forskargrupper i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Erfarenheter inom den privata sektorn inom områden som är relevanta för arbetsuppgifterna kommer också att värderas positivt.

Ansökan skall innehålla:

- En Curriculum Vitae.
- En kort forskningsrapport (max. 2 sidor) som beskriver hur sökandens tidigare erfarenhet är relevant till projektet och beskriver befintliga kunskapsbrister inom projektets forskningsområde.
- En lista över publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem.
- Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter, inkl. telefonnummer).

 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-01-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gabriele Messori, 018-471 2588, mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 7 november 2023, UFV-PA 2023/3632.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 500 anställda och 54 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Postdoktor inom effekterna av extremväderhändelser

Ansök    Nov 8    Uppsala Universitet    Meteorolog
Vill du arbeta med forskning inom effekterna av extremväderhändelser, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som postdoktor på Uppsala universitet. Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar va... Visa mer
Vill du arbeta med forskning inom effekterna av extremväderhändelser, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som postdoktor på Uppsala universitet.

Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner. Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. Läs mer på http://www.geo.uu.se/.

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Se: http://www.geo.uu.se/forskning/luval för mer information om programmet för luft-, vatten- och landskapslära.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta inom Svenskt centrum för extrema klimathändelser (CLIMES). CLIMES är ett samarbete mellan Uppsala universitet, Lunds universitet och RISE, och ska bildas under 2024. Centret är kärnan i ett tvärvetenskapligt vetenskapsnätverk, och har som mål att organisera flera olika återkommande möten, internationella utbyten och utbildningsevenemang. Centret är dessutom värd för flera nationella och internationella forskningsprojekt. Centret har ett brett fokus på effekterna av extrema klimathändelser: från ekonomiska förluster till påverkan på ekosystem och effekterna på samhälle och folkhälsa. Tjänster vid centret ger en stor frihet att utveckla egna forskningsidéer, generösa medel för internationella vistelser inom centrets nätverk, möjlighet att föreslå ledande utländska experter att bjudas in till Sverige för forskningsbesök och stort fokus på karriärutveckling. Du ska placeras vid Institutionen för geovetenskaper i Uppsala, men förväntas resa både inom och utanför Sverige.

Postdoktorn kommer att arbeta med datainsamling om och/eller analys av effekterna av extrema väderhändelser på mellanbreddgraderna. Inom denna ram finns det stor frihet att fokusera på olika specifika ämnen eller analysmetoder. Undervisning kan komma att ingå med högst 20%. 

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i klimatvetenskap, meteorologi, fysik, tillämpad matematik, statistik, datavetenskap eller relaterade discipliner eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i nämnda ämnen. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Vi söker en postdoktor som är drivande, arbetar självständigt och är initiativtagande. Du ska gilla att utveckla och testa nya idéer. Du behöver ha god samarbetsförmåga då arbetet innefattar kollaborationer med olika internationella forskningskretsar och centers. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet med analys av klimatdata samt arbete med extremväder är högst meriterande. Vi värdesätter hög kvalitet på publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem. Erfarenheter inom den privata sektorn inom områden som är relevanta för arbetsuppgifterna kommer också att värderas positivt.

Ansökan skall innehålla:

- En Curriculum Vitae.
- En kort forskningsrapport (max. 2 sidor) som beskriver hur sökandens tidigare erfarenhet är relevant till centrets arbete och beskriver befintliga kunskapsbrister inom projektets forskningsområde.
- En lista över publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem.
- Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter, inkl. telefonnummer). Referensbrev undanbedes.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 2 år enligt centralt kollektivavtal. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-03-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gabriele Messori, 018-471 2588, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 11 december 2023, UFV-PA 2023/4070.

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla 7 500 anställda och 54 000 studenter som med nyfikenhet och engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser.


Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet
https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/


Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Domprost Svenska kyrkan i Uppsala

Ansök    Feb 20    Uppsala Pastorat    Domprost
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Domprost sökes Med kommunikativt ledarskarskap, helhetssyn och strategisk blick leder och utvecklar du kyrkans liv och dess mångfacetterade verksamhet. Är det du? I slutet av våren 2023 gå... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Domprost sökes
Med kommunikativt ledarskarskap, helhetssyn och strategisk blick leder och utvecklar du kyrkans liv och dess mångfacetterade verksamhet.

Är det du?

I slutet av våren 2023 går nuvarande domprost i Uppsala i pension. Uppsala pastorat och Uppsala stift söker därför dig som är beredd att åta dig uppdraget att leda ett av Svenska kyrkans större pastorat. Som domprost i Uppsala får du möjlighet att leda och utveckla kyrkans liv och mångfacetterade verksamhet med stöd av kompetenta och engagerade medarbetare, förtroendevalda och ideella krafter.  

Som domprost är du en teolog och andlig ledare som är grundad i kyrkans innersta väsen och liv samtidigt som du är närvarande i församling, pastorat, stift och samhälle. Du verkar såväl för församlingarnas unika karaktär som för att bilda nätverk med andra samhällsaktörer.

Om uppdraget

Domprosten är biskopens ersättare i stiftsstyrelsen, ledamot i domkapitlet, del av prostmötet, deltar i präst- och diakonexamen samt utför visitationer.  

Domprosten har en strategisk och viktig roll att samla Uppsala pastorat och leda i en gemensam riktning. I uppdraget ligger ett övergripande ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi för pastoratet.

Uppsala pastorat består av fem församlingar inklusive sjukhuskyrkan och universitetskyrkan och Uppsala kyrkogårdar med begravningsverksamhet samt ett pastoratskansli med stödjande funktioner såsom ekonomi, HR, IT, fastighet och kommunikation. Domprosten är ansvarig för verksamheten i Uppsala domkyrka med dess nationella roll. Uppsala pastorat arbetar med att utveckla näringsverksamhet i form av bland annat heltidsförskolor och välfärdsdiakoni. Pastoratet har i dagsläget cirka 275 anställda. 

Kvalifikationer

Du är prästvigd i Svenska kyrkan och har en mångårig chefserfarenhet som kyrkoherde i en större församling, pastorat eller likvärdigt sammanhang. Vi ser gärna att du utöver kyrkoherdeutbildning har en högre teologisk utbildning, ytterligare ledarskapsutbildning samt erfarenhet av Svenska kyrkans olika nivåer.

För att trivas och lyckas i uppdraget har du ett kommunikativt ledarskap med helhetssyn och strategisk blick. Du har god kunskap om roller, ansvarsfördelning och hur människor motiveras. Du är en sammanhållande och motiverande kraft som bygger goda relationer och som har förmåga att skapa delaktighet, förtroende och engagemang i en mogen och välfungerande organisation. Med tillit leder du pastoratets chefer och har förmågan att delegera.

Om tjänsten

Domprosten förväntas vara bosatt i domprostbostaden vid domkyrkan.
Tillsvidareanställning 100%

Till din ansökan vill vi att du bifogar


• Personligt brev i vilket du beskriver hur du tänker kring uppdraget som domprost i Uppsala
• CV
• Prästbrev
• Intyg enligt Kyrkoordningen Av 34 kap 9 § 4 p. Kyrkoordningen följer att endast den som förklarat sig beredd att i alla uppgifter tjänstgöra tillsammans med andra som vigts till ett uppdrag inom kyrkans vigningstjänst oavsett deras kön är behörig att anställas som kyrkoherde.
• Intyg om teologisk examen
• Intyg från Svenska kyrkans utbildningsinstitut/motsvarande
• Intyg från behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning

Intervjuer kommer att genomföras med:

Tillsättningsnämnden och övriga intervjugrupper: den 11 och 17 april.
Slutintervjuer sker den 4 och 12 maj.

Referenser lämnas vid intervjutillfället.

Välkommen med din ansökan senast den 20 mars. 

För mer information om tjänsten:

Tillsättningsnämndens ordförande ärkebiskop Martin Modéus, kontakt genom ärkebiskopens sekreterare Margareta Langlott 018-16 95 00, [email protected] 

Kyrkorådets ordförande Kerstin Ramdén [email protected]

Information om processen samt om fackliga företrädare genom Uppsala pastorats HR-chef Malin Thimerdal 018-430 35 03, [email protected]

Presskontakt: Ulrika Nordström, Uppsala pastorats kommunikationschef, 018-430 35 10 [email protected]

Vi undanber oss vänligen all kontakt med annons-och rekryteringsföretag. Visa mindre

Teknisk ingenjör - försvarsteknik

Ansök    Jun 30    AFRY AB    Försvarsmeteorolog
Företagsbeskrivning Vi söker dig som är teknisk ingenjör och som har bakgrund från försvarsindustrin och/eller försvarsnära verksamheter. Med utgångspunkt från vår kompetens inom komplexa system inom markområdet från försvar så tar vi oss an utmaningar inom hela markarenan. Våra kompetensområdet omfattar Systemanalys/Systemplanering, ILS (Integrated Logistic Support), Projektledning och Utbildning. Vi hjälper myndigheter, försvarsindustrin, organisatione... Visa mer
Företagsbeskrivning


Vi söker dig som är teknisk ingenjör och som har bakgrund från försvarsindustrin och/eller försvarsnära verksamheter.
Med utgångspunkt från vår kompetens inom komplexa system inom markområdet från försvar så tar vi oss an utmaningar inom hela markarenan. Våra kompetensområdet omfattar Systemanalys/Systemplanering, ILS (Integrated Logistic Support), Projektledning och Utbildning.
Vi hjälper myndigheter, försvarsindustrin, organisationer och civila företag inom fordons- och flygindustrin att upphandla, utveckla och hantera avancerade system och produkter.


Jobbeskrivning


Du kommer jobba i en varierad konsultroll, antingen i ett projekt som kan vara "inhouse" eller i uppdrag ute hos kund.
Vi främjar kompetensutveckling och bedriver egen utbildningsverksamhet inom ramen för AFRY Academy. Du kan utbilda dig inom exempelvis Systems Engineering och ILS.
Du vill tillsammans med oss göra skillnad och bidra till samhällsengagemang och stärka svensk försvarsförmåga.
Vi söker främst till våra kontor i Stockholm, Enköping, Uppsala och Skövde.


Kravspecifikation


Vi vill att du är lägst högskoleingenjör inom tekniskt område alternativt officersbakgrund. Du har eller har haft en tekniknära roll från försvar, försvarsindustrin eller närliggande områden. Du har god förståelse för systemens livscykelprocess. Då många av våra kunder är myndigheter bör du kunna uttrycka dig väl både på svenska och engelska.
Du är en lagspelande person med ansvarskänsla och mycket eget driv.
Dagspendling till våra kunder ingår som en naturlig del av tjänsten. Även längre tjänsteresor kan förekomma. Uppdrag utomlands kan också bli aktuella, främst inom Norden.
Denna anställning kan innebära placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras inför säkerhetsklassat uppdrag.


Ytterligare information


AFRY präglas av en känsla av samhörighet och en familjär stämning. Här är inte bara jobbet utan också livet utanför viktigt och därför är begreppet ”work life balance” något vi verkligen lever efter. Vi tror att du som söker till oss är en teamplayer som vill dela med dig av dina kunskaper och som inte tvekar inför nya utmaningar.


AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer. Hos oss är du med och utvecklar innovativa och hållbara lösningar inom infrastruktur, energi och industri. Just nu söker vi marknadens vassaste medarbetare som tillsammans med oss vill skapa framtidens robusta samhälle. Vi hoppas också att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig.
Urval och intervjuer påbörjas under augusti månad, pga semestertider. Sista ansökningsdag 15 augusti.

Kontaktuppgifter för frågor:


Stefan Oscarsson, Sektionschef
[email protected]
Ellinor Danielsson, Rekryteringspartner
[email protected]
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Postdoktor inom förutsägbarhet av multivariata extremväderhändelser

Ansök    Okt 5    Uppsala Universitet    Meteorolog
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.




Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner.

Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. Läs mer på http://www.geo.uu.se.

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Se: http://www.geo.uu.se/forskning/luvalför mer information om programmet för luft-, vatten- och landskapslära.

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/.

Arbetsuppgifter  

G. Messoris forskningsgrupp arbetar med två H2020 projekt och flera nationella projekt kring olika aspekter av extremväderhändelser på mellan- och höga breddgraderna. Se https://gmessori.eu./ för mer information. Postdoktorn ska arbeta inom G. Messoris ERC projekt: “Multivariata extremväderhändelser i Nordamerika och Europa: från dynamik till förutsägbarhet”. Syftet med arbetet är att koppla multivariata extremväderhändelser i Europa och Nordamerika till atmosfärens storskaliga dynamik och analysera dess förutsägbarhet. Det finns stor frihet att fokusera på olika analysmetoder, från dynamisk systemanalys till maskininlärning eller numeriska modelleringsverktyg. Undervisning kan komma att ingå.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i klimatvetenskap, geovetenskaper, fysik, matematik, meteorologi, eller närliggande ämnesområde innan tillträdet eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i dessa ämnen, samt grundkunskap om väderprognoser eller numeriska prognosmodeller i andra fält. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet med numeriska prognosmodellerna, maskininlärningsverktyg och/eller statistiska analyser av extremväderhändelser, samt lämplig databehandling och kodningskunskap är högst meriterande. Vi värdesätter dessutom ett självständigt arbetssätt, hög kvalitet på publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem och samarbetsvilja med de övriga forskargrupper i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Erfarenheter inom den privata sektorn inom områden som är relevanta för arbetsuppgifterna kommer också att värderas positivt.

Ansökan skall innehålla:

- En Curriculum Vitae.
- En kort forskningsrapport (max. 2 sidor) som beskriver hur sökandens tidigare erfarenhet är relevant till projektet och några kunskapsbrister inom projektets forskningsområde.
- En lista över publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem.
- Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter, inkl. telefonnummer).

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad  i 2 år. Omfattningen är 100 %. Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gabriele Messori, 018-471 2588 mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 10 oktober 2022, UFV-PA 2022/2914.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Postdoktor inom dynamik av multivariata extremväderhändelser

Ansök    Aug 18    Uppsala Universitet    Meteorolog
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.




Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner.

Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. Läs mer på http://www.geo.uu.se.

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Se: http://www.geo.uu.se/forskning/luval för mer information om programmet för luft-, vatten- och landskapslära.

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/.

Arbetsuppgifter  
G. Messoris forskningsgrupp arbetar med två H2020 projekt och flera nationella projekt kring olika aspekter av extremväderhändelser på mellan- och höga breddgraderna. Se https://gmessori.eu./ för mer information. Postdoktorn ska arbeta inom G. Messoris ERC projekt: “Multivariata extremväderhändelser i Nordamerika och Europa: från dynamik till förutsägbarhet”. Syftet med arbetet är att identifiera de regionerna som är mest utsatta för multivariata extremväderhändelser i Europa och Nordamerika och koppla dessa händelser till dynamiska processer i atmosfären och storskaliga atmosfärsdynamik. Det finns stor frihet att fokusera på olika analysmetoder, från dynamisk systemanalys till maskininlärning eller idealiserade modelleringsverktyg. Undervisning kan komma att ingå.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i klimatvetenskap, geovetenskaper, fysik, matematik, meteorologi, eller närliggande ämnesområde innan tillträdet eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i dessa ämnen, samt de matematiska färdigheter som behövs för att kunna förstå atmosfärens dynamik. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet med idealiserade atmosfärsmodeller och statistiska analyser av extremväderhändelser, samt lämplig databehandling och kodningskunskap är högst meriterande. Vi värdesätter dessutom ett självständigt arbetssätt, hög kvalitet på publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem och samarbetsvilja med de övriga forskargrupper i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Erfarenheter inom den privata sektorn inom områden som är relevanta för arbetsuppgifterna kommer också att värderas positivt.

Ansökan skall innehålla:

- En Curriculum Vitae.
- En kort forskningsrapport (max. 2 sidor) som beskriver hur sökandens tidigare erfarenhet är relevant till projektet och några kunskapsbrister inom projektets forskningsområde.
- En lista över publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem.
- Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter, inkl. telefonnummer).

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad  i 2 år. Omfattningen är 100 %. Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gabriele Messori, 018-471 2588, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 10 oktober 2022, UFV-PA 2022/2913.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Postdoktor i dynamik av multivariata extremväderhändelser

Ansök    Okt 1    Uppsala Universitet    Meteorolog
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.




http://www.

geo.uu.seerbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner. Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. 

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, http://www.geo.uu.se/forskning/luval, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. 

Arbetsuppgifter: https://gmessori.weebly.com/ forskningsgrupp arbetar med två H2020 projekt och flera nationella projekt kring olika aspekter av extremväderhändelser på mellan- och höga breddgraderna. Postdoktorn ska arbeta inom ERC projekt “Multivariata extremväderhändelser i Nordamerika och Europa: från dynamik till förutsägbarhet”. Genom att använda dynamisk systemanalys och idealiserade numeriska modeller, kommer postdoktorn att identifiera de regionerna som är mest utsatta för multivariata extremväderhändelser, och koppla dessa händelser till atmosfärens storskaliga dynamik. Undervisning kan komma att ingå.

Kvalifikationskrav: För denna anställning krävs doktorsexamen eller motsvarande i klimatvetenskap, geovetenskaper, fysik, matematik, meteorologi, eller närliggande ämnesområde. Den sökande skall ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, och som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Tidigare erfarenhet med idealiserade atmosfärsmodeller och statistiska analyser av extremväderhändelser, samt lämplig databehandling och kodningskunskap är högst meriterande. Vi värdesätter dessutom ett självständigt arbetssätt, hög kvalitet på publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem och samarbetsvilja med de övriga forskargrupper i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Erfarenheter inom den privata sektorn inom områden som är relevanta för arbetsuppgifterna kommer också att värderas positivt.

Ansökan skall innehålla:

- En Curriculum Vitae.
- En kort forskningsrapport (max. 2 sidor) som beskriver hur sökandens tidigare erfarenhet är relevant till projektet och några kunskapsbrister inom projektets forskningsområde.
- En lista över publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem.
- Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter, inkl. telefonnummer).

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Efter överenskommelse, dock tidigast 2021-01-01

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om 24 månader.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gabriele Messori, e-mail: mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 19 november 2020, UFV-PA 2020/3452.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Prognosmeteorolog flygväder

Är du meteorolog? Tycker du det låter spännande att göra prognoser och varningar för lufthavet ovanför dig?  Nu söker vi prognosmeteorologer till vårt kontor i Uppsala. SMHI har uppgiften att vara statens expertmyndighet inom meteorologi, klimatologi, hydrologi och oceanografi. Det innebär att vi förvaltar och utvecklar information om väder, vatten och klimat som ger samhällets funktioner, näringsliv och allmänhet kunskap och kvalificerat beslutsunderlag.... Visa mer
Är du meteorolog? Tycker du det låter spännande att göra prognoser och varningar för lufthavet ovanför dig?  Nu söker vi prognosmeteorologer till vårt kontor i Uppsala.

SMHI har uppgiften att vara statens expertmyndighet inom meteorologi, klimatologi, hydrologi och oceanografi. Det innebär att vi förvaltar och utvecklar information om väder, vatten och klimat som ger samhällets funktioner, näringsliv och allmänhet kunskap och kvalificerat beslutsunderlag.

SMHIs produktionsenhet Luftfart har som främsta uppgift att ansvara för och utföra produktion och uppföljning av väder emot flygbranschen. Det innebär produkter till Luftfartsverket såväl som till kommersiella flygkunder inklusive samhällsviktigt flyg (ambulans- och polishelikoptrar samt flyg- och sjöräddningen). Enheten bedriver även viss produktion till kunder inom landtrafik och andra affärsområden på uppdrag av andra enheter inom SMHI. Flygväderproduktionen utförs i samarbete med DMI (vädertjänst i Danmark), FMI (vädertjänst i Finland) samt Met.no (vädertjänst i Norge).

Din huvudsakliga arbetsuppgift blir flygväderprognostjänst, men andra produktionsområden som t ex landtrafik- och energiprognoser kan också ingå i tjänsten. Även utvecklingsarbete mot produktion, metodik och teknik kan komma att ingå.

Arbetstiden innebär skiftarbete, med tjänstgöring både vardagar och helgdagar, året om under dygnets alla timmar. Arbetstempot varierar och är periodvis högt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Uppsala.

Din profil

Vi söker dig med akademisk examen med inriktning meteorologi samt genomförd och godkänd PMU (Praktisk Meteorologisk Utbildning) senast vid anställningstillfället. Erfarenhet av prognostjänst från annat område än flygvädertjänst är meriterande. Erfarenheter inom flygmeteorologi och kunskaper om flygbranschen värdesätts, liksom kunskaper och erfarenheter av de produktionssystem vi använder oss av på enheten.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som att du är kommunikativ, utåtriktad och har kunden i fokus. Du har lätt för, och trivs med, att samarbeta med andra. Eftersom intensitet och arbetsuppgifter varierar är flexibilitet och förmåga att handla rationellt i stressiga situationer viktiga egenskaper.

Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav. 

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta gärna Enhetschef Michael Hansson eller Produktionsledare Anette Levin. Du kan också kontakta HR-specialist Susanne Gullmar. Fackliga representanter är för ST, Arvid Olsen och för SACO, Maria Svedestig. Samtliga kan nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post [email protected].

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-21.


SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om. Visa mindre

Wind and Site Engineer

Ansök    Jan 27    Nordex Sverige AB    Meteorolog
We are looking for a new colleague to join our team in Uppsala Sweden as a Wind & Site Engineer. There are currently about 260 of us who work at Nordex in the Nordic countries, about 130 of us are in Finland, 100 in Sweden and almost 30 in Norway. We are growing fast! Our Wind & Site Engineers are making sure that our customers get the best production while keeping highest safety requirements for turbines in their wind farms. Together with our Sales and ... Visa mer
We are looking for a new colleague to join our team in Uppsala Sweden as a Wind & Site Engineer.
There are currently about 260 of us who work at Nordex in the Nordic countries, about 130 of us are in Finland, 100 in Sweden and almost 30 in Norway. We are growing fast!
Our Wind & Site Engineers are making sure that our customers get the best production while keeping highest safety requirements for turbines in their wind farms. Together with our Sales and Engineering teams we optimize wind farms based on the site data and latest techniques, following the requirements of our customers.
Main responsibilities in the role:
Analyze and interpret site specific wind and climate data
Perform Wind Resource Assessments to assess the wind and site conditions, according to Nordex standards
Analyze constraints for every specific site, and support our customers and sales team in proposing the best possible turbine type, layout to get the best energy yield output; considering the project constraints (hub height, rotor diameter, shadow, noise, etc.)
Calculate the impact of the site specific conditions into our wind turbines and evaluate their structural integrity with modern software tools
Combine technical requirements, practical limitations and financial opportunities into an optimized site layout
Identify risks and opportunities in early phase and develop adequate mitigation measures
Perform Production Assessments including curtailments
Prepare Site Assessment and other reports and explain these to our customers and Sales Managers/Engineers
Implement and support corporate processes and tools and develop locally required processes / tools in cooperation with the central function
Report achievements, risks and challenges on regular basis
Analyze and challenge (if necessary) external reports
Analyze (if necessary) performance of operating wind farms and apply learnings to future analyses
Occasional discussions and negotiations with Customers/developers and external consultants
Ensure active involvement of corporate Health, Safety & Environmental
Irregular travel within the country and abroad is part of the job


Your profile:
University degree in Engineering/Physics/Meteorology or equivalent
You have at least 3 years of experience in a similar position
You have an interest in renewable energy in general, and wind energy in particular
You have an understanding of the cycle of wind projects and the wind industry
Competence in wind flow modelling and you are advanced in using relevant software such as WindPro, WAsP or other comparable software. Experience with CFD codes (e.g. Meteodyn) is an advantage
You are able to work at the level of the industry’s best practice, and have an eagerness to learn and expand the team’s knowledge and capabilities
Strong analytical skills and the ability to work with large datasets
Self-driven and process-oriented working style, with sufficient flexibility to cover the unforeseen
Specific knowledge on cold climate calculations are beneficial
Ability to work under pressure with tight deadlines
Ability to deal and work with other cultures and technical areas hand in hand to find the best solutions
Good English communication skills, speaking and writing


The position is based in our Uppsala office with some traveling is involved, anyway less than 10% on annual bases.
We are looking to fill the position as soon as we find our perfect match so please if you think this just might be your next step please send in your application via the link below.
For further info about the role you can contact our People & Culture recruitment Coordinator Kajsa Karlsson at [email protected] Visa mindre

Försvarsmeteorolog - Uppsala

Ansök    Aug 1    Försvarsmakten    Försvarsmeteorolog
Försvarsmaktens vädertjänsts huvuduppgift är att göra anpassade väder- och oceanografiprognoser samt bedömningar på hur vädret påverkar militär verksamhet. Detta görs dygnet runt till våra militära förband och staber i Sverige och utomlands. Inom Försvarsmaktens vädertjänst tjänstgör ca 60 försvarsmeteorologer och ca 40 civilanställda vid flygflottiljerna, Ledningsregementet i Enköping samt på Högkvarteret i Stockholm. Vi söker nu försvarsmeteorologer ti... Visa mer
Försvarsmaktens vädertjänsts huvuduppgift är att göra anpassade väder- och oceanografiprognoser samt bedömningar på hur vädret påverkar militär verksamhet. Detta görs dygnet runt till våra militära förband och staber i Sverige och utomlands.

Inom Försvarsmaktens vädertjänst tjänstgör ca 60 försvarsmeteorologer och ca 40 civilanställda vid flygflottiljerna, Ledningsregementet i Enköping samt på Högkvarteret i Stockholm. Vi söker nu försvarsmeteorologer till våra flygflottiljer. De finns i Ronneby, Linköping, Lidköping(Såtenäs) och Luleå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du arbetar med att ta fram det viktigaste ur stora mängder information för att kunna göra en prognos för hur vädret utvecklar sig och hur det kan komma att påverka pågående eller planerad verksamhet. När du delgivit din prognos följer du upp den efter överenskomna gränsvärden. Uppföljning av prognosen är en viktig del av ditt arbete. Det innebär att du måste vara uppmärksam på om vädret avviker från prognosen och i så fall snabbt meddela detta till de användare som fått din ursprungliga prognos. I flottiljmeteorologens arbetsuppgifter ingår även att vid behov genomföra väderspaning från flygplan (SK60). Du kommer i början av din karriär att arbeta på en flottilj med att utarbeta och delge flygväderprognoser till flygande förband, men även andra militära enheter i närheten.

Kvalifikationer
Har du gått ut gymnasiet och är behörig till meteorologutbildningen som finns i Uppsala, Stockholm eller Lund kan du ansöka. Vi gör då en utbildningsplan och planerar därefter den utbildning du behöver för att bli försvarsmeteorolog.

Har du genomfört värnplikt eller militär grundutbildning erbjuds du anställning. Din första arbetsuppgift blir att genomföra meteorologstudier på universitetet. Du behöver ha behörighet till meteorologutbildningen som finns i Uppsala, Stockholm eller Lund.

Har du 180 högskolepoäng i ämnena matematik och fysik erbjuds du anställning. I dina arbetsuppgifter som anställd ingår då att komplettera dina universitetsstudier mot meteorolog.

Har du en examen inom meteorologi erbjuds du anställning. Du får därefter den utbildning du behöver för att bli försvarsmeteorolog.

Personliga egenskaper
Arbetet som försvarsmeteorolog kräver noggrannhet, överblick och logiskt tänkande. Du måste vara bra på att uttrycka dig i både bild och tal, ska kunna hantera stora mängder information, och måste kunna fatta snabba beslut – även under hård press. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Information om rekryteringsprocessen
Innan anställning sker tester på Totalförsvarets Rekryteringsmyndighet i Stockholm eller Malmö (1 dag).

Om du går vidare i rekryteringen så åtföljs det av tester på HR Centrum i Stockholm (2 dagar).

Vissa fysiska och medicinska krav måste också uppnås för att bli godkänd som officer med flygtjänst.

Testerna genomförs under hösten och påbörjas löpande efter att komplett ansökan inkommit.

Övrigt
Tillträde enligt ök.

Mer information om uttagningstester och den militära utbildningen till officer finns på: http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/vagen-in/befattningar/forsvarsmeteorolog/

Du kan också läsa mer om yrket på
http://blogg.forsvarsmakten.se/forsvarsmeteorologerna/

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta
Annika Schröder, [email protected] , tfn 0171-15 76 20.

Fackliga kontaktpersoner
SACO AnnMarie Löfwenberg, tfn 0171-15 75 86,
OF  Magnus Johansson, tfn 0171-15 79 73,
OFR/S Inge Bäcklin, tfn 0171-15 73 83,
SEKO, tfn 0171-15 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Postdoktor inom samspelet mellan klimatet och kolcykeln

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.




Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 200 anställda.

Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se: http://www.geo.uu.se eller besök oss på http://www.facebook.com/geouppsalauniversity/.

Programmet för luft-, vatten- och landskapslära, LUVAL, samlar forskning och utbildning i meteorologi, hydrologi, miljöanalys och naturgeografi. Se: http://www.geo.uu.se/forskning/luval för mer information om programmet. 

Arbetsuppgifter/Projektbeskrivning:
Postdoktorn ska arbeta inom projektet: "Storskalig atmosfärisk variabilitet driver förändringar på den jordbundna kolcykeln och kollagring", vilket syftar till att länka diagnostik av storskalig atmosfärisk cirkulation och variabilitet med fjärranalyserad, in situ och modellerad jordbundet kolflöde och lagringsförändringar. Forskningens exakta inriktning är flexibel, men arbetet ska fördjupa vår förståelse för hur förändringar i atmosfärisk variabilitet kan orsaka långsiktiga förändringar i jordbundna kolflöden och lagring i regional nivå med fokus på Europa. Undervisning kan komma att ingå, upp till max 20%.

Kvalifikationskrav:
Doktorsexamen i klimatvetenskap, geovetenskap, fysik, matematik, meteorologi eller närliggande ämnesområde som arbetsgivaren finner relevant. Erfarenhet i antingen atmosfäriska/klimatstudier eller jordbunden koldioxidcykel är nödvändig. Den sökande skall ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, och som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Tidigare erfarenhet av hantering av stora dataset och utförande av statistiska analyser, skicklighet i databehandling och kodning, samt tidigare erfarenhet av hantering av satellitbaserade dataprodukter är en fördel. Vi värdesätter dessutom ett självständigt arbetssätt, hög kvalitet på publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem och samarbetsvilja med de övriga forskargrupper i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö.

Ansökan ska innehålla:

- En Curriculum Vitae.
- En kort forskningsrapport (max 2 sidor) som beskriver några kunskapsbrister inom projektets forskningsområde, som sökanden skulle vilja utforska under sin postdok.
- En lista över publikationer i internationella tidskrifter med referentsystem.
- Två referenser (namn och fullständiga kontaktuppgifter).
Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten och lika villkorsfrågor är viktiga för oss vid institutionen för geovetenskaper. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-06-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om två år enligt centralt kollektivavtal.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av:

- Gabriele Messori, e-post: [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 20 maj 2019, UFV-PA 2019/1209.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Postdoktor inom vind - energi - meteorologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.




Postdoktor inom Vind-Energi-Meteorologi

Institutionen för geovetenskaper erbjuder utbildning och forskning med en unik bredd och anses i internationella utvärderingar vara en av Europas mest kompletta geovetenskapliga institutioner.

Denna bredd representeras av erfarna lärare och forskare med expertis som täcker allt från stenar och vulkaner, till jordbävningar, väder, vindkraft och klimat, från livets utveckling på jorden till dinosaurier, och från sjöar till glaciärer, koldioxidlagring och hållbara energisystem. 

Enheten för vindenergi på Campus Gotland är engagerad i aktiviteter relaterade till utveckling av vindkraftprojekt och hållbar energiomställning. Dessa aktiviteter omfattar undervisning, forskning och samverkan. Gruppen består idag av fler än 15 personer som fokuserar på planering, utveckling och projektering av vindenergiprojekt samt hållbar energiomställning. Dessa personer har bred bakgrund och gruppen har kompetens inom teknisk, natur- och samhällsvetenskap. Gruppens undervisning består av både campus och distansutbildning på grund och avancerad nivå.

Forskargruppen har lång erfarenhet av avancerad modellering av vakar bakom vindkraftverk, interaktionen mellan vindkraftverk, skogsgränsskikt, modellering av vindkraftparker samt park till park interaktion, dvs modelleringen omfattar en rad olika skalnivåer.

Vi söker nu en Postdoktor på 100% under perioden 2019-09-01-2021-08-31.

Anställningen är placerad vid Campus Gotland, placeringsort Visby.

Arbetsuppgifter:
Den svenska vindkraften finns exploaterad i två distinkta områden. En som domineras av komplex till måttligt komplex topografi, kallt klimat och skog med atmosfärisk stabilitet om visar en mycket stark säsongsvariation. Den andra regionen är Östersjön, som domineras av kustnära processer och advektiv gränsskiktsdynamik.

Ämnesområdena för denna tjänst är att:

• testa och förbättra WRF-modellen för svenska förhållanden.

• assistera vid mätningar ute i fält.

För båda fokusområdena är de två viktigaste områdena skogsgränsskikt och kustnära processer.

Forskargruppen har lång erfarenhet av att testa och utvärdera mätningar i det atmosfäriska gränssnittet och en del av arbetet kommer att bestå av kvalitetskontroll, beredning och analys av mätningar från både in situ mätningar samt fjärranalys. Inom projektet ingår ett nära samarbete med forskare inom mesoskala modellering på huvudcampus i Uppsala.

Kvalifikationskrav:
För att vara behörig för tjänsten som Postdoktor måste sökanden inneha doktorsexamen eller motsvarande. Den sökandes doktorsexamen måste ha avlagts senast tre år före ansökningsdagen. Examen kan vara äldre än tre år om det finns särskilda skäl. Sådana särskilda skäl kan vara perioder med sjukskrivning, föräldraledighet mm som dras av från treårsperioden. Kravet för denna tjänst är en doktorsexamen i meteorologi eller motsvarande kompetens med erfarenhet av numerisk mesoskala modellering. Erfarenhet av förformning av WRF-modellering är av särskilt intresse.

Rankingkriterier:
För kvalificerade kandidater kommer särskild vikt att ges till vetenskapliga färdigheter i förhållande till ämnesområdet. Vid tillsättning av denna tjänst ämnar universitetet att rekrytera den person som bedöms vara mest lämpad att utföra och utveckla arbetet, baserat på en kombinerad utvärderingen av kompetens, färdigheter och dokumenterade kvalifikationer samt den sökandes möjligheter att bidra till en positiv utveckling av avdelningen.

Hur man ansöker:
Ansökan bör skrivas på engelska och bör innehålla en kort beskrivning av den sökandes forskningsintressen och presentation av sig själv som person. Vidare skall ansökan även innehålla ett CV, kopior av relevanta examensbevis, en kopia av doktorsavhandlingen och publikationer samt andra relevanta dokument (t.ex. rekommendationsbrev eller motsvarande).

Samtliga meriter ska vara dokumenterade så att både kvalitet och omfattning kan bedömas.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om två år.

Anställningens omfattning: 100%.

Placeringsort: Visby, Campus Gotland.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Stefan Ivanell, Docent och Enhetschef mailto:[email protected] telefon: 018-471 8360.

Välkommen med din ansökan senast den 5 Juni UFV-PA 2019/1729. Klicka på länken nedan för att komma till ansökningsformuläret.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Flytta till Gotland? Inflyttarbyrån på Gotland har värdefull information om hur det är att leva och bo på Gotland. De kan också ge stöd och tips under flyttprocessen. Läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Hållbarhetschef till Uppsalahem

Ansök    Apr 2    Uppsalahem    Meteorolog
Vill du vara med och bidra till ett mer hållbart Uppsala?   På Uppsalahem bidrar vi till att stärka kommunens utveckling genom att med hög kompetens äga, förvalta och bygga boenden för olika faser i livet. Vi är det gröna bostadsbolaget och arbetar tillsammans med kommunen för en bättre och mer hållbar framtid. Var sjätte Uppsalabo har sitt hem i någon av våra nästan 17 0000 bostäder och hos oss får du genom ditt arbete möjlighet att bidra till en bättre... Visa mer
Vill du vara med och bidra till ett mer hållbart Uppsala?

 

På Uppsalahem bidrar vi till att stärka kommunens utveckling genom att med hög kompetens äga, förvalta och bygga boenden för olika faser i livet. Vi är det gröna bostadsbolaget och arbetar tillsammans med kommunen för en bättre och mer hållbar framtid. Var sjätte Uppsalabo har sitt hem i någon av våra nästan 17 0000 bostäder och hos oss får du genom ditt arbete möjlighet att bidra till en bättre vardag för Uppsalaborna.

 

Om tjänsten
Uppsalahem är stadens största bostadsbolag och varje dag jobbar vi hårt med att bidra till ett mer hållbart vardagsliv för våra kunder. Som hållbarhetschef hos oss får du möjlighet att utveckla hela vår värdekedja – från att nya hållbara bostadsområden byggs och renoveras till hur vi i vardagen kan hjälpa våra kunder till att leva mer klimatsmart. Vi har ambitiösa mål framåt och letar efter dig som har kraft och energi att leda vår resa framåt.

Som Uppsalahems hållbarhetschef ligger du steget före och skapar rätt förutsättningar för vår organisation och våra kunder att bidra till ett hållbart Uppsala. Du omvärldsbevakar och nätverkar naturligt med andra aktörer både internt och externt, så att vi tillsammans möter utmaningarna som finns. På ett självklart sätt skapar du intresse och engagemang för hållbarhetsfrågor ur olika perspektiv och ser möjligheter till framtida utveckling. Samtidigt som du har stort fokus på att driva strategiska frågor i samverkan med bransch och kommun, har du en jordnära inställning till mer operativa frågor i vardagen.

Rollen som hållbarhetschef innefattar även det övergripande ansvaret för bolagets säkerhetsfrågor och att se till att vi följer de lagar och myndighetskrav som finns. Till din hjälp har du en handfull medarbetare som du leder, coachar och utvecklar. Du rapporterar till vd och bistår bolagets ledningsgrupp och styrelse med information inom ditt ansvarsområde.

 

Kvalifikationer
Vi ser att du har flera års arbetslivserfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor, gärna inom fastighetsbranschen. Vi tror att du har en högskoleutbildning inom området och det är en stor fördel om du arbetat med säkerhetsfrågor tidigare. Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och ser att det är a och o att du är bra på att samverka och knyta kontakter med såväl interna som externa personer. Vi tror att du är en trygg ledare som har lätt för att se helheten och gärna delar med dig av din kompetens. För att kunna inspirera verksamheten och göra oss lite bättre är det viktigt att du är nyfiken på det senaste inom området och på ett ödmjukt sätt kan omsätta det i praktiken.

 

Mer information!
Tjänsten är ett föräldravikariat under ett år med tillträde snarast. För mer information om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta gärna vd Stefan Sandberg, [email protected] eller Carina Elofsson Mumford, HR- chef, [email protected]. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2019.04.20 Visa mindre