Lediga jobb Uppsala Pastorat i Uppsala

Se alla lediga jobb från Uppsala Pastorat i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Kyrkvaktmästare till Uppsala domkyrka

Ansök    Apr 23    Uppsala Pastorat    Kyrkvaktmästare
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Uppsala Domkyrka har som uppgift att vara en plats där församling, stift och hela landet ryms och benämns ibland som rikshelgedom. Här pågår en stor verksamhet med gudstjänster, konserter, vi... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Uppsala Domkyrka har som uppgift att vara en plats där församling, stift och hela landet ryms och benämns ibland som rikshelgedom. Här pågår en stor verksamhet med gudstjänster, konserter, visningar och många andra arrangemang. Kyrkan har ca 700 000 besökare per år.

Domkyrkans vaktmästeri har en viktig funktion med att hålla kyrkan förberedd och tillgänglig för verksamhet och besökare. Nu söker vi en vaktmästare.

Arbetsuppgifter:

Domkyrkans vaktmästare ansvarar för daglig verksamhet och lokaltillsyn av domkyrkans lokaler. I arbetsuppgifterna ingår alla typer av arbetsuppgifter i samband med förberedande och genomförande av gudstjänster, konserter och andra arrangemang, liksom enklare service av elektronik och viss reparation av inventarier.

Kvalifikationer:


• Medlemskap i Svenska kyrkan
• Erfarenhet av Svenska kyrkans gudstjänstliv
• Erfarenhet av att sköta belysningsanläggning, brandlarmsanläggning och datanätverk.
• B-körkort

Vi ser gärna att du har erfarenhet av något hantverksyrke.

Personliga egenskaper:

Dagliga gudstjänster och återkommande stora arrangemang präglar arbetet, därför krävs stor flexibilitet och god samarbetsförmåga. Arbetet innebär också många kontakter och är därför en viktig del av domkyrkans ansikte utåt. Arbetets varierande uppgifter kräver en förmåga att systematisera och ett gott praktiskt handlag.

Upplysningar om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som kan komma att inledas med provanställning. Schemalagd arbetstid med helgtjänstgöring. Tillträde snarast.

Mer information

Har du frågor om tjänsten kontakta domkyrkokaplan Sam Douhan tel 018 – 430 36 31 eller via e-post, [email protected]

Facklig företrädare

Patrik Sköldberg, Kommunal, 010-442 88 29.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 26 maj. Visa mindre

Förskollärare till Kyrkklockans förskola

Ansök    Maj 13    Uppsala Pastorat    Förskollärare
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker en förskollärare som brinner för att möta barn och vårdnadshavare i den mångkulturella förskolan där barns tidiga språkutveckling står i fokus. På Kyrkklockans förskola i Gottsunda i... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker en förskollärare som brinner för att möta barn och vårdnadshavare i den mångkulturella förskolan där barns tidiga språkutveckling står i fokus. På Kyrkklockans förskola i Gottsunda ingår du i ett mindre arbetslag med förskollärare och barnskötare som arbetar tillsammans för att möta barnens behov och som både utvecklar och utmanar deras lärande. Tjänsten är ett vikariat på heltid, från överenskommet datum till och med 30 juni 2025.

Förskoleverksamheten

Svenska kyrkan Uppsala har fem förskolor. Kyrkklockan ligger i Gottsunda med en stor gård med direkt närhet till skog och natur. På förskolans finns i dagsläget 12 språk representerade i en barngrupp på 26 barn. Här får barnen från 1-5 års ålder vara del i en utbildning där pedagogerna arbetar aktivt utifrån läroplanens formulering om att skapa en helhet kring omsorg, lek och lärande. Vi uppmärksammar de språk och kulturer som barnen har med sig och skapar broar till det svenska språket och skolan som de snart ska vidare till. I mindre lärgrupper får barnen utifrån ålder utmanas genom undervisning utifrån olika teman och projekt. Vi använder förskoleappen Tyra för kommunikation med vårdnadshavare och för att dokumentera barngruppens lärande och det enskilda barnets utveckling.

Med Svenska kyrkan som huvudman har förskolan en kristen profil. Den kommer till uttryck genom det värdegrundsarbete som alla våra förskolor har. Utbildningen genomsyras av öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt och av alla människors lika värde. Genom ord och handling vill vi få varje barn att känna sig värdefull och unik och vi vill att barnen i vår verksamhet ska ges möjlighet att reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor. ?Vi har också samarbete med den lokala kyrkan, i Gottsunda församling.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del i ett arbetslag med förskollärare och barnskötare som tillsammans planerar och strukturerar upp verksamheten utifrån barngruppens utvecklingsbehov och uppsatta mål.

Som förskollärare har du ansvar för undervisningen, att den planeras, genomförs och följs upp. Arbetsuppgifter och ansvar fördelas i enlighet med skollag och läroplan.

Du ska ha ett engagemang och en vilja att tillsammans med rektor och arbetslag värna och utveckla förskolans utbildning och ta en aktiv roll i det systematiska kvalitetsarbetet.

Utbildning och tidigare erfarenheter

Du ska vara utbildad förskollärare eller lärare för tidiga skolår. Du har goda kunskaper i det svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet av interkulturellt arbetssätt och kunskaper inom TAKK och bildstöd.

Egenskaper

Du är flexibel, positiv och företagsam. Du kan arbeta bra enskilt men trivs i nära samarbete med kollegor. Du känner dig trygg med att planera, utvärdera, följa upp och analysera utbildningen i förskolan. Du bör vara förtrogen med dokumentation och att arbeta med digitala verktyg. Ditt arbetssätt tillsammans med barnen ska grunda sig i nyfikenhet kring barnet och det lärande som sker.

Du är en skicklig pedagog med förmåga att anpassa din undervisning och förhållningssätt utifrån barn med särskilda behov.

Vi ser gärna att du tilltalas av den kristna profilen och ser möjligheter i att arbeta aktivt med värdegrundsarbetet och lyfta existentiella funderingar utifrån barnens perspektiv.

Information
Tjänsten är ett vikariat på 100% från överenskommet datum t.o.m. 30/6 2025

Vi följer Svenska kyrkans kollektivavtal och har friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

För mer information:

Josefin Klintefelt Teodorsson. rektor 
[email protected] , 018-430 32 36

Facklig representant: 

Kristina Danielsson, Sveriges lärare
[email protected]

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 25 maj Visa mindre

Kyrkvaktmästare till Helga Trefaldighets kyrka

Ansök    Maj 30    Uppsala Pastorat    Kyrkvaktmästare
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker en kyrkvaktmästare till Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala. ARBETSUPPGIFTER Som kyrkvaktmästare arbetar du bland annat vid gudstjänster och konserter, med enklare fastighetsskötsel... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker en kyrkvaktmästare till Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala.

ARBETSUPPGIFTER
Som kyrkvaktmästare arbetar du bland annat vid gudstjänster och konserter, med enklare fastighetsskötsel, administration och samordning av volontärer. Arbetet är periodvis intensivt och uppgifterna varierande.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara medlem i Svenska kyrkan och dela dess värderingar. Datorvana är ett krav. Körkort är önskvärt.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom Svenska kyrkan.

PERSONLIGA EGENSKAPER
I rollen som kyrkvaktmästare möter du många människor med olika bakgrund och i olika skeden i livet. Din sociala kompetens och förankring i kyrkans tro är därför värdefull och viktig. Arbetsuppgifterna varierar och kräver flexibilitet, ordningssinne, praktiskt handlag och initiativförmåga. Du behöver kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN
Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. I tjänsten ingår arbete varannan helg och vissa kvällar. Tillträde sker enligt överenskommelse.


FÖR MER INFORMATION
Har du frågor om tjänsten så kontakta komminister Britt-Marie Helgesson 018-430 37 05 eller på e-post [email protected]

FACKLIG FÖRETRÄDARE
Patrik Sköldberg, Kommunal, 018-430 38 72.

ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2024. Visa mindre

Präst till Vindhemskyrkan S:ta Birgitta, Uppsala domkyrkoförsamling

Ansök    Mar 5    Uppsala Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker dig som är präst och vill arbeta i Vindhemskyrkan S:ta Birgitta med omnejd i Uppsala domkyrkoförsamling. Här får du tillsammans med kollegor och volontärer leda och fördjupa gudstjä... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker dig som är präst och vill arbeta i Vindhemskyrkan S:ta Birgitta med omnejd i Uppsala domkyrkoförsamling.

Här får du tillsammans med kollegor och volontärer leda och fördjupa gudstjänstlivet samt bidra till pastoral utveckling i Vindhemskyrkans rika vardagsverksamhet. Att möta människor i kyrkliga handlingar är en viktig del av tjänsten. Du kommer också att arbeta med konfirmander och övriga pastoratsgemensamma uppgifter som till exempel sorgegrupper.

Vindhemskyrkan ligger i stadsdelen Luthagen i västra Uppsala. Här finns barnfamiljer, stor verksamhet för barn och familj, flera körer, engagerade gudstjänstfirare och lust och potential för utveckling: Hur kan volontärer få ytterligare plats och mandat? Hur fördjupar vi arbetet med lärande och undervisning? Hur samarbetar vi verksamheterna emellan mot våra gemensamma mål?

Du har hunnit få en del erfarenhet i arbetet som präst och trivs med att möta många människor i olika åldrar och med olika behov. Du är trygg i dig själv, uppskattar andras kompetens och gillar att jobba både självständigt och i team. Du kan ta ledarrollen när det behövs och lämna den vidare när det är lämpligt. Du kan jobba i flera processer samtidigt och tycker om att aktivt medverka till att människor och sammanhang växer, inte minst andligt och teologiskt.

Tjänsten är 100% med placering i Vindhemskyrkan S:ta Birgitta. Rollen innebär att vara pastoralt ansvarig i Vindhemskyrkan S:ta Birgitta. Tjänstebeskrivning finns. Tjänsten är inte arbetsledande, men innebär ansvar för Vindhemskyrkans pastorala arbete. Församlingsherden i Uppsala domkyrkoförsamling är din chef.

Uppsala domkyrkoförsamling är en stor församling med ett 80-tal anställda och bred verksamhet. Församlingen verkar i fyra kyrkor i centrala Uppsala, i egna förskolor och i sjukhuskyrkan på Akademiska sjukhuset. Uppsala domkyrkoförsamling ingår i Uppsala pastorat.

Arbetsuppgifter


• Gudstjänster
• Kyrkliga handlingar
• Konfirmander
• Pastoral samverkan och verksamhetsutveckling med Vindhemskyrkan S:ta Birgitta som utgångspunkt och med fokus på gudstjänst och lärande och undervisning
• Eftersom verksamhet på finska bedrivs i församlingen lyfter vi alltid fram finskspråkighet som meriterande.

Kvalifikationer

Du är prästvigd i Svenska kyrkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som kan komma att inledas med provanställning. Tillträde 1/9 2024 eller efter överenskommelse.

Mer information

Församlingsherde Charlotta Ekelund, 018 – 430 36 09 [email protected]

Facklig kontaktperson för KyrkA: Liisa Pirinen Johansson, [email protected]

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast onsdag den 3 april 2024

Intervjuer planeras till måndag den 15 april 2024 Visa mindre

Kyrkvaktmästare inom ljud/bild till Uppsala domkyrka

Ansök    Apr 23    Uppsala Pastorat    Kyrkvaktmästare
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Uppsala Domkyrka har som uppgift att vara en plats där församling, stift och hela landet ryms och benämns ibland som rikshelgedom. Här pågår en stor verksamhet med gudstjänster, konserter, vi... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Uppsala Domkyrka har som uppgift att vara en plats där församling, stift och hela landet ryms och benämns ibland som rikshelgedom. Här pågår en stor verksamhet med gudstjänster, konserter, visningar och många andra arrangemang. Kyrkan har ca 700 000 besökare per år.

Domkyrkans vaktmästeri har en viktig funktion med att hålla kyrkan förberedd och tillgänglig för verksamhet och besökare. Nu söker vi en vaktmästare som är kunnig inom bildproduktion och ljudteknik.

Arbetsuppgifter:

Domkyrkans vaktmästare ansvarar för daglig verksamhet och lokaltillsyn av Domkyrkans lokaler. I arbetsuppgifterna ingår alla typer av arbetsuppgifter i samband med förberedande och genomförande av gudstjänster, konserter och andra arrangemang, liksom enklare service av elektronik och viss reparation av inventarier.

Kvalifikationer:


• Medlemskap i Svenska kyrkan
• Erfarenhet av Svenska kyrkans gudstjänstliv
• Erfarenhet av att sköta belysningsanläggning, brandlarmsanläggning och datanätverk.
• B-körkort
• Vi ser gärna att du har erfarenhet av något hantverksyrke


• Kunskaper och erfarenhet av bildproduktion med PTZ-kameror.
• Kunskaper och erfarenhet kring kameror och digital bildhantering.
• Vi ser gärna att du har har erfarenhet av att jobba med programmjukvarorna vMix Live Production & Streaming Software eller installation/integration.


• Kunskaper om hur ett digitalt mixerbord fungerar och hanteras, Soundcraft, Allen & Heath
• Kunskaper inom Dante och MADI
• Kunskap och erfarenhet av att mixa ljud i kyrkorum
• Kunskaper och erfarenheter om trådlösa mikrofonsystem
• Kunskaper och förståelse hur ett nätverk samverkar emellan AV tekniska produkter
• Vi ser gärna att du har förståelse eller erfarenhet av BSS Soundweb BLU

Personliga egenskaper:

Dagliga gudstjänster och återkommande stora arrangemang präglar arbetet, därför krävs stor flexibilitet och god samarbetsförmåga. Arbetet innebär också många kontakter och är därför en viktig del av domkyrkans ansikte utåt. Arbetets varierande uppgifter kräver en förmåga att systematisera och ett gott praktiskt handlag.

Upplysningar om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareställning på heltid som kan komma att inledas med provanställning. Schemalagd arbetstid med helgtjänstgöring. Tillträde snarast.

För mer information

Har du frågor om tjänsten kontakta domkyrkokaplan Sam Douhan tel 018 – 430 36 31 eller via e-post, [email protected]

Facklig företrädare

Patrik Sköldberg, Kommunal, 010-442 88 29.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 26 maj. Visa mindre

Kyrkvaktmästare till Vaksala församling

Ansök    Mar 12    Uppsala Pastorat    Kyrkvaktmästare
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker en engagerad och driftig kyrkvaktmästare. Du kommer att tjänstgöra i alla våra tre kyrkor: Vaksala kyrka, Salabackekyrkan och Årstakyrkan, med placering i Årstakyrkan. Du blir en av ... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker en engagerad och driftig kyrkvaktmästare. Du kommer att tjänstgöra i alla våra tre kyrkor: Vaksala kyrka, Salabackekyrkan och Årstakyrkan, med placering i Årstakyrkan. Du blir en av tre vaktmästare i församlingen. Arbetstiden är förlagd till både vardag och helg samt våra storhelger som jul, påsk mm.

ARBETSUPPGIFTER

I tjänsten ingår sedvanliga vaktmästaruppgifter i samband med gudstjänster och kyrkliga handlingar samt stödjande uppgifter relaterat till den dagliga verksamheten som t.ex. grupper för äldre, öppen förskola, körer och samtalsgrupper.

Du ansvarar för att lokaler, bokningar, inköp av livsmedel och annat som behövs fungerar samt ser till att det är en välkomnande och hemtrevlig känsla i lokalerna. Har du vana av fastighetsskötsel är det ett stort plus och vi ser gärna att du har kunskap om ljud- och ljusteknik samt kunskaper om textil och textilvård. Du utför mindre reparationer på våra fastigheter och sköter vid behov kontakten med hantverkare. Vi ser gärna att du har körkort.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som är självständig, serviceinriktad och positiv. Du är uppmärksam och flexibel och tycker om att möta människor i olika livssituationer. Du ska ha ordningssinne och vara praktiskt lagd. Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, därför är din sociala kompetens viktig. Du har ett positivt förhållningssätt till att möta sökande människor och en förankring i kyrkans tro. Du är medlem i Svenska kyrkan.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en heltidsanställning (100%). Provanställning tillämpas.

FÖR MER INFORMATION

Nico Psilander, samordnare för vaktmästeriet. [email protected], 018 430 37 47

Lovisa Möller, församlingsherde. [email protected], 018-430 37 60

FACKLIG FÖRETRÄDARE

Patrik Sköldberg, Kommunal. 010-442 88 29

TILLTRÄDE

12 augusti 2024 eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 13 april Visa mindre

Församlingspedagog till Helga Trefaldighets församling

Ansök    Nov 1    Uppsala Pastorat    Församlingspedagog
Vi söker dig som är en driven pedagog och har ett engagemang för kyrkans arbete bland barn och unga. Du har social kompetens och en förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du är flexibel och öppen för människors olikheter, uppskattar mångfald och bygger gärna relationer med människor i olika åldrar.  Din arbetsplats är S:ta Maria kyrka i Stenhagen som är ett område där det bor många nya svenskar. Därför ser vi gärna att du har erf... Visa mer
Vi söker dig som är en driven pedagog och har ett engagemang för kyrkans arbete bland barn och unga. Du har social kompetens och en förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du är flexibel och öppen för människors olikheter, uppskattar mångfald och bygger gärna relationer med människor i olika åldrar. 

Din arbetsplats är S:ta Maria kyrka i Stenhagen som är ett område där det bor många nya svenskar. Därför ser vi gärna att du har erfarenhet eller intresse av att arbeta utifrån ett perspektiv av integration och mångkultur.

Tillsammans med övriga pedagoger ansvarar du för församlingens arbete bland barn, familjer och unga. Du vidareutvecklar och driver arbete gentemot skola och förskola. 

Kvalifikationer

Du är utbildad församlingspedagog, har erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan och är väl förtrogen med dess tro och tradition.

Har du musikalisk kompetens ser vi positivt på det, då sång och musik är viktiga inslag i arbetet med barn- och ungdomsgrupperna. Medverkan i yngre barnkör/musiklek ingår.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %). Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Sargit Sundström, församlingspedagog och verksamhetssamordnare, [email protected], 018-430 36 85
Lars Olof Fahlén, församlingsherde, [email protected], 018-430 36 76,
Martina Larsson, platsansvarig präst i S:ta Maria kyrka, [email protected], 018-430 36 84

Fackliga företrädare
Daniel Edoff, Sveriges lärare, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 24 november 2023. Visa mindre

Administratör till Uppsala pastorats kansli

Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.  Vi söker en erfaren administratör till Uppsala pastorat. Den här rollen är ny i organisationen och blir ett viktigt stöd i det administrativa arbetet på kansliet. På Uppsala pastorats kansli... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


 Vi söker en erfaren administratör till Uppsala pastorat. Den här rollen är ny i organisationen och blir ett viktigt stöd i det administrativa arbetet på kansliet. På Uppsala pastorats kansli arbetar ca 30 medarbetare inom enheterna ekonomi, HR/lön, kommunikation, IT och fastighet. Du kommer att tillhöra ekonomienheten och blir en del av en grupp på fem personer.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är omväxlande och kan variera i karaktär, från mer kvalificerad administration till enkla och mer rutinartade uppgifter.

Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir:


• Ansvar för hanteringen av GDPR samt vara kontaktperson till Uppsala pastorats dataskyddsombud.
• Administrativt stöd till kansliets administrativa chef som även är ekonomichef. 
• Mötesadministration
• Utbilda och stödja organisationens medarbetare i MS-Office 365 samt inomkyrkliga system
• Samordning och organisering kring interna aktiviteter som utbildningar och personalsammankomster
• Behjälplig med inköp och avtalsskrivning
• Utredningsarbete
• Uppgifter med kyrkoval 2025

Övriga administrativa uppgifter kommer att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer


• Gymnasieutbildning
• Minst fem års erfarenhet av administrativt arbete
• Erfarenhet av att arbeta med frågor kring GDPR
• Eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Mycket god datavana och mycket goda kunskaper i Officepaketet
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i engelska

Den administrativa kompetensen är viktig då tjänsten innehåller mycket varierande administrativa uppgifter. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är van vid att arbeta självständigt, har ett strukturerat och aktivt arbetssätt och trivs med att ta egna initiativ. Arbetsuppgifterna kan växla snabbt, att kunna prioritera och strukturera arbetet är därför av stor vikt. För att lyckas i rollen behöver du vara noggrann, ansvarsfull och trivas med att arbeta serviceinriktat. Eftersom tjänsten innebär många olika kontaktytor är det viktigt att du har god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra.

Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Våra ledord är ”engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet” och det är också dessa som ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra.

Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar.

Upplysningar om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100%) som kan komma att inledas med provanställning. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse.

Vi följer Svenska kyrkans kollektivavtal och har friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

För mer information:

Kontakta Anette Kravik, administrativ chef
[email protected], 018-430 3504.

Facklig representant:

Annika Fransson, Vision
070-650 23 33

Din ansökan

Sista ansökningsdag är den 22 februari. Skicka in ansökan snarast då urvalsarbetet och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Församlingspedagog till Vaksala församling

Ansök    Feb 27    Uppsala Pastorat    Församlingspedagog
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker nu dig som vill arbeta som församlingspedagog i Årsta-distriktet och vara en viktig del i vår barn- och familjeverksamhet. I barnkollegiet ingår fritidsledare, förskollärare och förs... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker nu dig som vill arbeta som församlingspedagog i Årsta-distriktet och vara en viktig del i vår barn- och familjeverksamhet. I barnkollegiet ingår fritidsledare, förskollärare och församlingspedagoger som tillsammans ansvarar för barn och familjeverksamheten i hela församlingen. 

I arbetsuppgifterna ingår bl.a:


• Öppen förskola, minior- och juniorverksamhet
• Att medverka i samt tillsammans med kollegor ansvara för och utveckla församlingens barn och familjearbete
• Lägerverksamhet
• Distrikts- och församlingsgemensamma aktiviteter
• Lovverksamhet och skolprojekt
• Köksansvar vid särskilda tillfällen, t.ex läger

Vi söker dig som:


• brinner för arbete med barn och föräldrar
• arbetar bra både i team och på egen hand
• är en kreativ och positiv person med ordningssinne
• är van att framträda inför grupp, ta initiativ och leda
• har leksinne och är bra på att entusiasmera

Kvalifikationer:
Du ska vara utbildad församlingspedagog, förskollärare eller motsvarande som bedöms likvärdigt. Du ska vara väl förankrad i Svenska kyrkans tro och värderingar samt ha erfarenhet av församlingsarbete. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100%, som kan komma att inledas med provanställning. Tillträde till tjänsten är 15 augusti eller enligt överenskommelse.
Intervjuer kommer att ske 10, 11, och 17 april.

För mer information:
Samordnare barn- och familj Beatrice Stockhaus, [email protected], 018-430 37 40
Distriktsansvarig Eva Lindqvist, [email protected], 018-430 37 36

Fackliga företrädare:
Vision Annika Fransson, 070-650 23 33

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast den 25 mars Visa mindre

Föreståndare till Katedralkaféet vid Uppsala domkyrka

Ansök    Aug 24    Uppsala Pastorat    Kallskänka
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor, från alla delar av världen, väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stan... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor, från alla delar av världen, väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stannar också för att äta eller dricka något i kaféet. Kaféet är beläget i Konsistoriehuset som ligger i anslutning till domkyrkan och erbjuder servering av enstaka besökare såväl som till grupper vid exempelvis minnesstunder och dopkaffe. Det är också en plats för olika arrangemang, möten och andra samlingar som Uppsala pastorat genomför. 

Vår nuvarande föreståndare går vidare till ett nytt uppdrag i en annan församling och vi söker en föreståndare från och med 1 oktober 2023, eller enligt överenskommelse.

Kaféföreståndaren ansvarar för driften av Katedralkaféet och rapporterar till domkyrkoklockaren. Kaféet har för närvarande tre tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal tillfällig personal vid behov.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden:


• Samordning och drift av verksamheteten
• Ekonomihantering, med stöd av och i samarbete med pastoratets ekonomiavdelning som ansvarar för bokföringen
• Arbetsledning, schemaläggning och fortbildning av personal i kaféet
• Marknadsföring, med stöd av pastoratets kommunikationsavdelning
• Säkerhetsrutiner och säkerhetsfrågor
• Försäljning och bokningar

Personliga egenskaper

Du är självklart serviceinriktad och har ett gott och professionellt bemötande av dem du möter i verksamheten samt socialt engagemang för människor. 

Rollen kräver mycket god samarbetsförmåga samt goda förmågor att planera och organisera arbetet. Du har ledarerfarenhet och besitter goda ledaregenskaper. 

Du kan laga mat och baka samt har dokumenterade kunskaper om livsmedelshantering enligt lagar och föreskrifter. Du ska även kunna duka och servera och ha erfarenhet av kassaregister. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, ytterligare språkkunskaper är önskvärda

Formella krav


• Du delar självklart Svenska kyrkans värderingar
• Utbildad inom livsmedel/restaurang eller motsvarande erfarenhet 
• Erfarenhet av arbete i livsmedel/restaurang är ett krav
• Erfarenhet av arbetsledning är ett krav
• B-körkort är önskvärt 

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100%) som inleds med provanställning. Tjänsten innefattar helgarbete. Tillträde 1 oktober 2023 eller enligt överenskommelse. 

För mer information
Domkyrkoklockare Oscar Hahne, 018 430 36 22, [email protected] 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 24 september. Vänta inte med att ansöka om du är intresserad då intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdagen. Visa mindre

Ungdomspräst till Vaksala församling

Ansök    Maj 8    Uppsala Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Brinner du för att tillsammans med ungdomar skapa mötesplatser och bygga församling med gudstjänsten i centrum? Kan du frimodigt och entusiasmerande undervisa om kristen tro och hjälpa männis... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Brinner du för att tillsammans med ungdomar skapa mötesplatser och bygga församling med gudstjänsten i centrum? Kan du frimodigt och entusiasmerande undervisa om kristen tro och hjälpa människor lära känna Jesus Kristus?

Nu har du chansen! Vi söker en distriktspräst med ungdomsinriktning till Salabackekyrkan, en av få så renodlade ungdomsprästtjänster i Uppsala! Tjänsten är fördelad 50% ungdomsarbete och 50% pastorala uppgifter med pastoralt ansvar för Salabackekyrkan, där tjänsten är placerad. Från ditt arbetsrum har du vacker utsikt över den gröna Källparken. I Salabackekyrkan ingår du i ett arbetslag med pedagog, diakon, musiker och vaktmästare. Konfirmandarbetet sker i ett församlingsövergripande samarbete på pastoratsnivå. Tjänsten innehåller bland annat:


• Ungdomsgrupp och Ung vuxen-grupp (onsdagskvällar)
• Konfirmandgrupper – vardagsgrupp och sommargrupp
• Skolkyrkoarbete mot högstadiet och gymnasiet
• Veckomässa (onsdagar)
• Söndagens mässa (och ibland Gudstjänst med små och stora)
• Gudstjänster och kyrkliga handlingar i församlingens andra två kyrkor, Vaksala och Årsta
• Arbete med unga och äldre volontärer – unga ledare, gudstjänstvärdar, ministranter mfl

Kvalifikationer:
Präst i Svenska kyrkan. Pedagogisk utbildning och erfarenhet av spel och fantasykultur är meriterande.

Upplysningar om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som kan komma att inledas med provanställning. Tillträde i augusti 2023.

För mer information:
Ungdomspräst Andreas Brand, [email protected]
Distriktsansvarig Nico Psilander, [email protected]
Församlingsherde Lovisa Möller, [email protected]
Konfirmandsamordnare och pedagog Fredrik Landmark, [email protected]

Fackliga företrädare:
Liisa Pirinen Johansson, KyrkA: 0704167051, [email protected]


Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast den 31 maj. Visa mindre

Ungdomspräst till Vaksala församling

Ansök    Jun 13    Uppsala Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Brinner du för att tillsammans med ungdomar skapa mötesplatser och bygga församling med gudstjänsten i centrum? Kan du frimodigt och entusiasmerande undervisa om kristen tro och hjälpa männis... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Brinner du för att tillsammans med ungdomar skapa mötesplatser och bygga församling med gudstjänsten i centrum? Kan du frimodigt och entusiasmerande undervisa om kristen tro och hjälpa människor lära känna Jesus Kristus?

Nu har du chansen! Vi söker en distriktspräst med ungdomsinriktning till Salabackekyrkan, en av få så renodlade ungdomsprästtjänster i Uppsala! Tjänsten är fördelad 50% ungdomsarbete och 50% pastorala uppgifter med pastoralt ansvar för Salabackekyrkan, där tjänsten är placerad. Från ditt arbetsrum har du vacker utsikt över den gröna Källparken. I Salabackekyrkan ingår du i ett arbetslag med pedagog, diakon, musiker och vaktmästare. Konfirmandarbetet sker i ett församlingsövergripande samarbete på pastoratsnivå. Tjänsten innehåller bland annat:


• Ungdomsgrupp och Ung vuxen-grupp (onsdagskvällar)
• Konfirmandgrupper – vardagsgrupp och sommargrupp
• Skolkyrkoarbete mot högstadiet och gymnasiet
• Veckomässa (onsdagar)
• Söndagens mässa (och ibland Gudstjänst med små och stora)
• Gudstjänster och kyrkliga handlingar i församlingens andra två kyrkor, Vaksala och Årsta
• Arbete med unga och äldre volontärer – unga ledare, gudstjänstvärdar, ministranter mfl

Kvalifikationer:
Präst i Svenska kyrkan. Pedagogisk utbildning och erfarenhet av spel och fantasykultur är meriterande.

Upplysningar om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som kan komma att inledas med provanställning. Tillträde under hösten 2023.

För mer information:
Ungdomspräst Andreas Brand, [email protected]
Distriktsansvarig Nico Psilander, [email protected]
Församlingsherde Lovisa Möller, [email protected]
Konfirmandsamordnare och pedagog Fredrik Landmark, [email protected]

Fackliga företrädare:
Liisa Pirinen Johansson, KyrkA: 0704167051, [email protected]


Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast den 1 september. Visa mindre

Lönespecialist till Uppsala pastorat

Ansök    Jan 26    Uppsala Pastorat    Löneadministratör
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. LÖNESPECIALIST till Uppsala pastorat Som lönespecialist hos oss handlägger du hela löneprocessen från ax till limpa och ansvarar för att rätt lön och ersättningar betalas ut i tid till anstä... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


LÖNESPECIALIST till Uppsala pastorat

Som lönespecialist hos oss handlägger du hela löneprocessen från ax till limpa och ansvarar för att rätt lön och ersättningar betalas ut i tid till anställda, uppdragstagare och förtroendevalda. Vi hanterar ca 450 utbetalningar per månad och har vissa toppar under året vid säsongsanställningar. Du ansvarar också för att all personaladministration hanteras effektivt och korrekt från anställningens början till slut.  Arbetet förutsätter samverkan både internt med anställda som externt med försäkringskassa och andra parter.  Du ingår i HR/Löneenheten med tre andra medarbetare samt HR chef. Pastoratets kansli där vi arbetar ligger centralt i Uppsala vid domkyrkan. 

ARBETSUPPGIFTER

Tillsammans med kollegorna i enheten arbetar du bland annat med:


• Ansvar för löneberedning för anställda och övriga som ex förtroendevalda i Uppsala pastorat.  
• Tolkning och tillämpning av lagar och kollektivavtal.
• Bevakning av LAS tider och regelverk
• Ger stöd och service i frågor om tidredovisning, resor, scheman mm. 
• Övrigt personaladministrativt arbete i form av avstämningar, intyg, statistik mm. 

Arbetet kräver mycket goda samarbetsförmågor och upprätthållande av god kontakt med chefer och medarbetare. Vidare ska du kunna informera och ge råd på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Arbetet kräver ett självständigt arbetssätt och helhetssyn samt analytisk förmåga och problemlösning. Du ska hålla dig uppdaterad inom lagar, avtal och systemförändringar. Vi använder Hogia lön och Hogia Personal, tidsredovisningssystemet Flex HRM och redovisningssystem Aveny. Du kommer att vara systemansvarig för Hogia eller Flex. 

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är noggrann och kvalitetsmedveten samt planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar mycket bra tillsammans med andra, tar initiativ och tycker förändrings- och förbättringsarbete är roligt. Krångliga löne- eller systemfrågor bemöter du både nyfiket och lösningsorienterat. Du är kommunikativ, söker aktivt och proaktivt kontakt och förstår vikten av att återkoppla och hålla deadlines i ditt arbete.

KVALIFIKATIONER

Du har minst gymnasial utbildning samt relevant yrkesutbildning inom lön. Du har också mångårig erfarenhet av kvalificerat löneadministrativt arbete där du arbetat med hela löneprocessen. Du är en van datoranvändare med goda kunskaper i Officepaketet och har goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift.

Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar.

OM TJÄNSTEN:

Tjänsten är en heltidsanställning 40 t/v. Vi tillämpar flexibel arbetstid, har friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde snarast/enligt överenskommelse. 

För mer information: HR chef Malin Thimerdal, 018-4303503 [email protected]

Lönespecialist Anita Svensson, 018-4303513, [email protected]

Facklig representant: Vision Annika Fransson 070-6502333 

DIN ANSÖKAN

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag som är den 16 februari. Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Församlingspedagog till Vaksala församling

Ansök    Jan 31    Uppsala Pastorat    Församlingspedagog
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker nu dig som vill arbeta som församlingspedagog i Årsta-distriktet och vara en viktig del i vår barn- och familjeverksamhet. I barnkollegiet ingår fritidsledare, förskollärare och förs... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker nu dig som vill arbeta som församlingspedagog i Årsta-distriktet och vara en viktig del i vår barn- och familjeverksamhet. I barnkollegiet ingår fritidsledare, förskollärare och församlingspedagoger som tillsammans ansvarar för barn och familjeverksamheten i hela församlingen. 

I arbetsuppgifterna ingår bl.a:


• Öppen förskola, minior- och juniorverksamhet
• Att medverka i samt tillsammans med kollegor ansvara för och utveckla församlingens barn och familjearbete
• Lägerverksamhet
• Distrikts- och församlingsgemensamma aktiviteter
• Lovverksamhet och skolprojekt
• Köksansvar vid särskilda tillfällen, t.ex läger

Vi söker dig som:


• brinner för arbete med barn och föräldrar
• arbetar bra både i team och på egen hand
• är en kreativ och positiv person med ordningssinne
• är van att framträda inför grupp, ta initiativ och leda
• har leksinne och är bra på att entusiasmera

Kvalifikationer:
Du ska vara utbildad församlingspedagog, förskollärare eller motsvarande som bedöms likvärdigt. Du ska vara väl förankrad i Svenska kyrkans tro och värderingar samt ha erfarenhet av församlingsarbete. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100%, som kan komma att inledas med provanställning. Tillträde till tjänsten är 15 augusti 2023.

För mer information:
Samordnare barn- och familj Beatrice Stockhaus, [email protected], 018-430 37 40
Distriktsansvarig Eva Lindqvist, [email protected], 018-430 37 36

Fackliga företrädare:
Vision Annika Fransson, 070-650 23 33

Ansökan:
Välkommen med din ansökan senast den 27 februari. Visa mindre

Domprost Svenska kyrkan i Uppsala

Ansök    Feb 20    Uppsala Pastorat    Domprost
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Domprost sökes Med kommunikativt ledarskarskap, helhetssyn och strategisk blick leder och utvecklar du kyrkans liv och dess mångfacetterade verksamhet. Är det du? I slutet av våren 2023 gå... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Domprost sökes
Med kommunikativt ledarskarskap, helhetssyn och strategisk blick leder och utvecklar du kyrkans liv och dess mångfacetterade verksamhet.

Är det du?

I slutet av våren 2023 går nuvarande domprost i Uppsala i pension. Uppsala pastorat och Uppsala stift söker därför dig som är beredd att åta dig uppdraget att leda ett av Svenska kyrkans större pastorat. Som domprost i Uppsala får du möjlighet att leda och utveckla kyrkans liv och mångfacetterade verksamhet med stöd av kompetenta och engagerade medarbetare, förtroendevalda och ideella krafter.  

Som domprost är du en teolog och andlig ledare som är grundad i kyrkans innersta väsen och liv samtidigt som du är närvarande i församling, pastorat, stift och samhälle. Du verkar såväl för församlingarnas unika karaktär som för att bilda nätverk med andra samhällsaktörer.

Om uppdraget

Domprosten är biskopens ersättare i stiftsstyrelsen, ledamot i domkapitlet, del av prostmötet, deltar i präst- och diakonexamen samt utför visitationer.  

Domprosten har en strategisk och viktig roll att samla Uppsala pastorat och leda i en gemensam riktning. I uppdraget ligger ett övergripande ansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi för pastoratet.

Uppsala pastorat består av fem församlingar inklusive sjukhuskyrkan och universitetskyrkan och Uppsala kyrkogårdar med begravningsverksamhet samt ett pastoratskansli med stödjande funktioner såsom ekonomi, HR, IT, fastighet och kommunikation. Domprosten är ansvarig för verksamheten i Uppsala domkyrka med dess nationella roll. Uppsala pastorat arbetar med att utveckla näringsverksamhet i form av bland annat heltidsförskolor och välfärdsdiakoni. Pastoratet har i dagsläget cirka 275 anställda. 

Kvalifikationer

Du är prästvigd i Svenska kyrkan och har en mångårig chefserfarenhet som kyrkoherde i en större församling, pastorat eller likvärdigt sammanhang. Vi ser gärna att du utöver kyrkoherdeutbildning har en högre teologisk utbildning, ytterligare ledarskapsutbildning samt erfarenhet av Svenska kyrkans olika nivåer.

För att trivas och lyckas i uppdraget har du ett kommunikativt ledarskap med helhetssyn och strategisk blick. Du har god kunskap om roller, ansvarsfördelning och hur människor motiveras. Du är en sammanhållande och motiverande kraft som bygger goda relationer och som har förmåga att skapa delaktighet, förtroende och engagemang i en mogen och välfungerande organisation. Med tillit leder du pastoratets chefer och har förmågan att delegera.

Om tjänsten

Domprosten förväntas vara bosatt i domprostbostaden vid domkyrkan.
Tillsvidareanställning 100%

Till din ansökan vill vi att du bifogar


• Personligt brev i vilket du beskriver hur du tänker kring uppdraget som domprost i Uppsala
• CV
• Prästbrev
• Intyg enligt Kyrkoordningen Av 34 kap 9 § 4 p. Kyrkoordningen följer att endast den som förklarat sig beredd att i alla uppgifter tjänstgöra tillsammans med andra som vigts till ett uppdrag inom kyrkans vigningstjänst oavsett deras kön är behörig att anställas som kyrkoherde.
• Intyg om teologisk examen
• Intyg från Svenska kyrkans utbildningsinstitut/motsvarande
• Intyg från behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning

Intervjuer kommer att genomföras med:

Tillsättningsnämnden och övriga intervjugrupper: den 11 och 17 april.
Slutintervjuer sker den 4 och 12 maj.

Referenser lämnas vid intervjutillfället.

Välkommen med din ansökan senast den 20 mars. 

För mer information om tjänsten:

Tillsättningsnämndens ordförande ärkebiskop Martin Modéus, kontakt genom ärkebiskopens sekreterare Margareta Langlott 018-16 95 00, [email protected] 

Kyrkorådets ordförande Kerstin Ramdén [email protected]

Information om processen samt om fackliga företrädare genom Uppsala pastorats HR-chef Malin Thimerdal 018-430 35 03, [email protected]

Presskontakt: Ulrika Nordström, Uppsala pastorats kommunikationschef, 018-430 35 10 [email protected]

Vi undanber oss vänligen all kontakt med annons-och rekryteringsföretag. Visa mindre

Svenska kyrkan i Uppsala söker församlingsherde till Domkyrkoförsamlingen

Ansök    Nov 29    Uppsala Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker dig som vill vara chef och arbetsledare i en församling och samtidigt en del av ledning och styrning i hela vårt pastorat för att nå vår vision: ”Tillsammans för Livet - möte mellan ... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker dig som vill vara chef och arbetsledare i en församling och samtidigt en del av ledning och styrning i hela vårt pastorat för att nå vår vision: ”Tillsammans för Livet - möte mellan Gud och människor i Uppsala”.

Uppsala pastorat består av fem församlingar, gemensam diakoni, ett kansli samt kyrkogårds- och begravningsverksamhet. Uppsala är centrum för Svenska kyrkan och även en snabbt växande stad där förväntningar och efterfrågan på Svenska kyrkans tjänster är stora och skiftande. Här finns också stora universitet och ett rikt kulturliv.

Uppsala domkyrkoförsamling leds av församlingsherde respektive domkyrkokaplan, båda underställda kyrkoherden. Som församlingsherde ansvarar du för verksamhet i församlingens tre stadsdelskyrkor, sjukhuskyrka och barn-unga-familj med ca 30 medarbetare. Du leder dess ledningsgrupp vilken består av dig samt arbetsledning för sjukhuskyrkan och enheten Barn-unga-familj.

Domkyrkan är församlingskyrka, men också stiftskyrka och svenska kyrkans rikshelgedom vilket innebär för församlingsherden ett nära samarbete med domkyrkokaplanen och dennes verksamhet.  

Dina arbetsuppgifter;

Du ska på kyrkoherdens uppdrag leda och fördela arbetet och ha det pastorala ansvaret för stadsdelskyrkorna i församlingen. Du arbetar framför allt strategiskt med utvecklings- och ledningsfrågor men räds inte det operativa. På kyrkoherdens delegation ansvarar du för budget, personal och arbetsmiljö samt är kyrkoherdens ersättare i församlingsrådet. 

Som stöd och hjälp finns pastoratets församlingsinstruktion samt mål, policys, riktlinjer och församlingens ledningsgrupp. Du kommer också att ingå i pastoratets ledningsorganisation.

Våra ledord inom Svenska kyrkan i Uppsala är engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet och dessa ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra. 

Vem är du?

Du ska vara prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och ha genomgått den behörighetsgivande kyrkoherdesutbildningen alternativt ha motsvarande kunskaper och erfarenheter. Du har erfarenhet av ledarskap och arbete i ledningsgrupp. Du har även goda kunskaper om ekonomi och ekonomiska frågeställningar kopplat till verksamheten.

Du är en trygg och stabil person som tillsammans med dina medarbetare på ett prestigelöst sätt leder verksamheten i utveckling och förändring. Du har mycket goda kommunikativa förmågor såväl skriftligt som muntligt. Du är engagerad och positiv och stödjer dina medarbetare och andra på ett empatiskt och respektfullt sätt. Du bygger och vårdar nätverk och relationer.

Låter det intressant?

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse våren 2023.

För mer information kontakta kyrkoherde/domprost Annica Anderbrant 018-430 35 01, [email protected] eller HR chef Malin Thimerdal 018-430 35 03, [email protected] 

Facklig representant: Kyrk-A, Liisa Pirinen Johansson 070-416 70 51

Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2023. Visa mindre

Kock till Katedralkaféet vid Uppsala domkyrka, vikariat

Ansök    Jan 26    Uppsala Pastorat    Kock, à la carte
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor, från alla delar av världen, väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stan... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor, från alla delar av världen, väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stannar också för att äta eller dricka något i kaféet. Kaféet serverar lunch varje dag och har flera bokningar varje vecka för små och stora sällskap som samlas för minnesstund, dopkaffe, lunchsittningar och Uppsala pastorats egna sammankomster. Kaféet vill kunna erbjuda vällagad mat, förstklassiga bakverk och ett personligt bemötande med utrymme för kundens egna önskemål.

Vi söker en vikarierande kock fr o m feb/mars 2023 t.o.m. sep 2023.

Dina egenskaper som kock
Vi söker dig som vill arbeta i ett litet men personligt kök. Du är kreativ, lyhörd och har ett starkt engagemang för hållbara råvaror, ta tillvara och hålla hög kvalité. Arbetet innebär att planera för, göra inköp och tillaga kommande luncher och bokningar.

Du har lätt att samarbeta med andra och brinner för nöjda besökare som njuter av vår förmåga att sätta guldkant på deras besök hos oss.

Utöver matlagningen kommer du också att avlasta vår konditor med enklare bakning och dekorering och ha ansvar för hur våra fantastiska bakverk presenteras de dagar konditorn är ledig.

Teamet i kök och kafé
Du kommer att ingå ett litet team bestående av föreståndare, konditor och serviceansvarig. Vi har också ett antal timanställda och jobbar för att alla, oavsett arbetsuppgift, ska känna de gör ett lika viktigt arbete för helheten. Vi är vana att avlasta varandra och det är en fördel om du också kan duka och sköta kassan då det skulle behövas.

Vem är du?


• Du delar självklart Svenska kyrkans värderingar.
• Du är utbildad inom livsmedel/restaurang eller har motsvarande erfarenhet.
• Har erfarenhet av arbete i livsmedel/restaurang.
• Du uttrycker dig väl på svenska och engelska.
• B-körkort är önskvärt  

Om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat på heltid, 100%, under perioden februari/mars t.o.m.september 2023. Tjänstgöring på helger ingår.

För mer information:

Domkyrkoklockare Oscar Hahne, 018-430 36 22 [email protected]

Kaféföreståndare Helena Gerentz, 018-430 36 26, [email protected]

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 12 februari. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Visa mindre

Kyrkvaktmästare till Gottsunda församling

Ansök    Jan 23    Uppsala Pastorat    Kyrkvaktmästare
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. I Gottsunda församling ingår Sunnersta kyrka, Gottsunda kyrka och Gode herdens kapell. Vi söker nu en engagerad och driftig kyrkvaktmästare med placering huvudsakligen i Gottsunda kyrka men t... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


I Gottsunda församling ingår Sunnersta kyrka, Gottsunda kyrka och Gode herdens kapell. Vi söker nu en engagerad och driftig kyrkvaktmästare med placering huvudsakligen i Gottsunda kyrka men tjänstgöring på övriga platser ingår.

Gottsunda kyrka ligger mitt i Gottsunda centrum. Det avspeglar sig i gudstjänstlivet och i övriga verksamheter. Vi har en ambition att vara en integrerad del av lokalsamhället och att bidra till det genom att vara en aktiv och levande församlingsgemenskap.

ARBETSUPPGIFTER

I tjänsten ingår sedvanliga vaktmästaruppgifter i samband med gudstjänster och kyrkliga handlingar samt stödjande uppgifter relaterat till den dagliga verksamheten i huset som t.ex. caféverksamhet, körer och samtalsgrupper. Din uppgift är att tillsammans med andra i arbetslaget se till att lokaler, bokningar och inköp fungerar samt att det är en välkomnande och hemtrevlig känsla i lokalerna. Du behöver ha god teknisk kunskap till exempel i fråga om ljud- och ljusteknik samt en förståelse för ventilation och VA. Uppsala pastorat och Gottsunda församling bär på en identitet av att vara en kyrka som tänker på klimatfrågan och det är därför viktigt att du som vaktmästare har intresse av att låta den frågan prägla dina arbetsinsatser.

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är självständig, serviceinriktad och positiv. Du är uppmärksam och flexibel och tycker om att möta människor i olika livssituationer. Du ska ha ordningssinne, teknisk förståelse och vara praktiskt lagd. Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, därför är din sociala kompetens viktig. Du är medlem i Svenska kyrkan, förankrad i kyrkans tro och har ett positivt förhållningssätt till att möta sökande människor. Du har körkort. Vi är ett glatt gäng som ser framemot att lära känna en ny kollega.

Våra ledord är ”engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet” vilka ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100%). Tjänstgöring på helger ingår. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde till tjänsten är 1 april 2023 eller enligt överenskommelse.

För mer information kontakta Tin Mörk, Församlingsherde, [email protected] alt. 018-430 38 10.

FACKLIG FÖRETRÄDARE:


Patrik Sköldberg, Kommunal. 010-442 88 29


Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2023. Visa mindre

Komminister till Universitetskyrkan, Helga Trefaldighets församling

Ansök    Nov 23    Uppsala Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Universitetskyrkan i Uppsala är en del av det studiesociala nätverket vid Uppsalas två universitet Som komminister i Universitetskyrkan ingår du i ett ekumeniskt team bestående av två präste... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Universitetskyrkan i Uppsala är en del av det studiesociala nätverket vid Uppsalas två universitet

Som komminister i Universitetskyrkan ingår du i ett ekumeniskt team bestående av två präster och en diakon från Svenska kyrkan och en pastor från Equmeniakyrkan. Du är en av prästerna i Helga Trefaldighets församling och har ditt tjänsteställe i Uppsala studentkårs kårhus. En kommunikatör är också knuten till arbetsgruppen.

ARBETSUPPGIFTER


• Själavård, enskilda samtal, sorgegrupp och minnesstunder
• Forma och inbjuda till gemenskap och mötesplatser för studenter, t.ex. kör, regnbågskvällar, gudstjänster, gospelfestival m.m.
• Akut krishantering vid dödsfall eller annan kris, krisberedning och krisbearbetning
• Utbildningar för mottagningsansvariga i nära samarbete med studenthälsan
• Föreläsa om och erbjuda workshops om normer, värderingar, gruppdynamik, kommunikation och konflikthantering för nationsaktiva
• Närvaro på nationer och campus
• Att vara en länk mellan studenterna och de lokala församlingarna
• Viss tjänstgöring i pastoratets övriga arbete

KVALIFIKATIONER
Du är vigd präst i Svenska kyrkan och har en öppenhet inför att arbeta ekumeniskt. Du har några års erfarenhet av församlingsarbete samt talar och skriver engelska obehindrat. Du är social kompetent, har initiativförmåga samt vilja och förmåga att arbeta i team. Du bör ha god erfarenhet av själavård och om du har vidareutbildning inom området är det ett plus. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN
Tjänsten är på heltid 100 %, provanställning kan komma att tillämpas. Körkort och tillgång till bil är ett plus.

Tillträde enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan senast den 31 december.

För mer information:
Komminister Karin Borg, Universitetskyrkan
[email protected] 018-430 37 08, 0766-22 59 08

Församlingsherde Lars Olof Fahlén, Helga Trefaldighets församling
[email protected] 018-430 36 76

Fackliga företrädare:

Kyrk-A: Liisa Pirinen Johansson 070-416 70 51 Visa mindre

Konfirmandsamordnare till Uppsala pastorat

Ansök    Okt 12    Uppsala Pastorat    Specialpedagog
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. I Uppsala pastorat finns ett väl fungerande samordnat arbete för konfirmandarbete och ledarutbildning som styrs av en samordningsgrupp och leds av dig som samordnar. Nu söker vi dig som med e... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


I Uppsala pastorat finns ett väl fungerande samordnat arbete för konfirmandarbete och ledarutbildning som styrs av en samordningsgrupp och leds av dig som samordnar. Nu söker vi dig som med energi och god samarbetsförmåga vill fortsätta det goda arbetet som byggts upp under de senaste åren. Att tillgodose behoven i staden, samla resurser och att arbeta kvalitetssäkrat och ändamålsenligt är viktigt i det arbetet. Som ett led i det samordnade arbetet har även annan verksamhet blivit gemensam, och ledarutbildning är en av de verksamheter du arbetar med. Du blir del av ett team som arbetar strategiskt och metodiskt för att samordna och utveckla verksamheterna från konfirmand till unga vuxna. Som konfirmandsamordnare kommer du att vara kontaktperson för såväl medarbetare som allmänheten när det gäller frågor om konfirmation och ungdomsverksamhet.

Tjänsten innebär 


• Att leda samordningsgruppen för konfirmandarbetet i Uppsala pastorats fem församlingar
• Att vara operativt verksam i konfirmandgrupper
• Att arbeta med den samordnade ledarutbildningen
• Att vara strateg för det gemensamma ungdomsarbetet i Uppsala pastorat

Vi söker dig som har


• utbildning som församlingspedagog eller annan pedagogisk utbildning
• erfarenhet av processledning och nätverkande
• erfarenhet av konfirmandarbete och församlingsarbete
• god kännedom om ungdomskultur och ungdomars livssituation
• stadig förankring i Svenska kyrkans tro och liv

Personliga egenskaper

Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är en driven pedagog med ett stort engagemang för kyrkans arbete för barn och unga. För att lyckas i rollen behöver du ha mycket god förmåga att samarbeta med och skapa förtroendefulla relationer till personer i alla åldrar. Vidare tror vi att du är duktig på att driva processer framåt på ett strukturerat och ansvarsfullt sätt och har en mycket god kommunikativ förmåga. Som person är du lösningsorienterad, idérik och trivs lika bra med att arbeta självständigt som tillsammans med andra.

Upplysningar om tjänsten

Tjänsten är placerad i Gamla Uppsala församling och rapporterar till församlingsherden, men arbetet utförs i hela pastoratet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde 1 januari eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 6 november 

För mer information

Kontakta:                 

Församlingsherde Andreas Holm, 018- 430 37 78 

 

Fackliga företrädare

Göran Blomberg, Lärarförbundet
018-430 38 41
[email protected]

Liisa Pirinen Johansson, KyrkA
070 416 70 51
[email protected] Visa mindre

Uppsala pastorat söker en chefssekreterare

Ansök    Okt 6    Uppsala Pastorat    Chefssekreterare
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker dig som vill arbeta i en bred och viktig administrativ roll i Uppsala pastorat. Den huvudsakliga delen av tjänsten (50%) är placerad i Vaksala församling som chefssekreterare åt förs... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker dig som vill arbeta i en bred och viktig administrativ roll i Uppsala pastorat. Den huvudsakliga delen av tjänsten (50%) är placerad i Vaksala församling som chefssekreterare åt församlingsherden. Tjänsten i övrigt innebär att vara administrativt stöd åt Diakonienheten och Domprostens kansli med de förtroendevalda. Du blir ett viktigt administrativt stöd och har många kontaktytor inom församlingen, pastoratet och externt. Vi tror att rätt person för tjänsten trivs med att vara spindeln i nätet och arbeta serviceinriktat i en omväxlande administrativ roll. Om du också har ett intresse för Svenska kyrkans verksamhet och lockas av att arbeta i en politiskt styrd organisation där du får vara delaktig i att upprätthålla den demokratiska strukturen, tror vi att du kan vara rätt person för oss.

Arbetsuppgifter
I rollen som chefssekreterare får du en tjänst som innebär många varierande arbetsuppgifter. Din arbetstid kommer att vara delad mellan församlingen, diakonienheten och domprostens kansli. Dina arbetsuppgifter kommer att utföras i Vaksala kyrkcentrum och i Konsistoriehuset vid Uppsala domkyrka där domprosten och enhetschef för Diakonienheten finns.  

Arbetsuppgifterna innebär exempelvis:

I Vaksala församling


• Vara sekreterare åt församlingsherden och församlingsrådet vid möten/sammanträden och ansvara för kallelser, protokoll, arkiv samt övrig administration
• Ge stöd och service till olika verksamheter inom församlingen och vara kontaktperson gentemot pastoratets stödfunktioner
• Ha huvudansvar för församlingens administrativa service inkl. statistik, utskick, olika dataregister mm.
• Medverka vid församlingens verksamhetsplanering och budgetarbete

För Diakonienheten


• Hantera bokningar och kallelser för enhetens möten, minnesanteckningar
• Planering av verksamheten
• Administrativt stöd för enhetschef

För domprostens kansli


• Administration kring de förtroendevaldas möten, t.ex. kallelser och protokollskrivning vid kyrkoråd, kyrkofullmäktige och för de av kyrkorådets beslutade utskotten
• I samarbete med domprostens sekreterare vara stöd och back-up i övrig administration

I övrigt förekommande administrativa uppgifter som faktura- och posthantering, inköp mm. Övriga administrativa uppgifter kan komma att ingå.

Kvällsarbete förekommer då det i arbetsuppgifterna ingår att vara sekreterare vid möten som hålls på kvällstid i genomsnitt ca 1 dag/vecka. Vid vissa tillfällen kommer helgarbete att förekomma.

 Kravprofil


• Gymnasieutbildning
• Flerårig erfarenhet av sekreterararbete och/eller kvalificerat administrativt arbete där protokollskrivning ingått
• Mycket god datavana och mycket goda kunskaper i Officepaketet
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i engelska
• Medlemskap i Svenska kyrkan

Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande tjänst inom Svenska kyrkan, övrig utbildning som är relevant för tjänsten och/eller kunskaper i andra språk.

Den administrativa kompetensen är viktig då tjänsten innehåller mycket varierande administrativa uppgifter. För tjänsten krävs även god kännedom om och ett intresse av Svenska kyrkan och dess organisation.

Personliga egenskaper

Vid tillsättning av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet där integritet, bemötande och social kompetens är av stor betydelse. Du ska vara noggrann och ansvarsfull, kunna arbeta självständigt, men också tycka om att samarbeta. Arbetsuppgifterna kan växla snabbt, att kunna prioritera och strukturera arbetet är därför av stor vikt. Du är mycket serviceinriktad och tycker om att ha omväxlande arbetsuppgifter.

Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar.

Våra ledord är ”engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet” och det är också dessa som ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra.

Upplysningar om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med provanställning. Tillträde till tjänsten sker 1 januari eller enligt överenskommelse.

Vi följer Svenska kyrkans kollektivavtal och har friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

För mer information:

Kontakta  Lovisa Möller, församlingsherde
[email protected], 018-430 3760.

Facklig representant: 

Annika Fransson, Vision
070-650 23 33

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 31 oktober. Visa mindre

Diakon till Helga Trefaldighets församling, Uppsala pastorat

Ansök    Sep 19    Uppsala Pastorat    Diakon
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. DIAKON till Helga Trefaldighets församling Vi söker en engagerad diakon som vill arbeta i city. Du blir en del av Uppsala pastorats nybildade diakonienhet. Din arbetsplats finns vid Helga T... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


DIAKON till Helga Trefaldighets församling

Vi söker en engagerad diakon som vill arbeta i city.

Du blir en del av Uppsala pastorats nybildade diakonienhet. Din arbetsplats finns vid Helga Trefaldighets kyrka i centrala Uppsala. Helga Trefaldighets kyrka, ett stenkast från domkyrkan, rymmer ett rikt gudstjänstliv med bl.a. söndaglig högmässa, engagerade medarbetare, många volontärer och besökare. De som söker sig till kyrkans sammanhang i city är av alla möjliga slag, från studenter och vanliga kyrkobesökare till människor i social utsatthet.

ARBETSUPPGIFTER

Du ingår dels i det lokala arbetslaget i Helga Trefaldighets kyrka tillsammans med vaktmästare, präst och musiker, dels i diakoniarbetslaget tillsammans med övriga diakoner i pastoratet där du också har din chef. En del av tjänsten har inriktning vuxen – äldre. Inom diakoniarbetslaget arbetar vi i tre nätverk som följer tjänsternas inriktning. Du är med och utvecklar diakonin lokalt och i pastoratet utifrån dina erfarenheter och kunskaper.

Du ansvarar för att utveckla former för det utåtriktade diakonala arbetet i city, tillsammans med kollegor och i samverkan med andra aktörer. Du tar en aktiv roll i kontakten med det omgivande samhället. Du tjänstgör i söndagens högmässa i Helga Trefaldighets kyrka, arbetar med Nattkyrkan, leder sorgegrupper och har enskilda samtal bl.a.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är vigd diakon i Svenska kyrkan. Du behöver kunna arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra och vara beredd på att ta dig an nya utmaningar. Förmåga att både arbeta i det nära och vardagliga och samtidigt tänka strategiskt och långsiktigt ser vi som viktigt. Du är utåtriktad och flexibel. Erfarenhet av diakonalt arbete i storstadsmiljö är meriterande.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en heltidsanställning 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kristina Holmberg, verksamhetschef diakoni. 018-430 36 03 [email protected]

Britt-Marie Helgesson, kaplan i Helga trefaldighets kyrka. 018-430 37 05 [email protected]

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Vision: Annika Fransson 070-650 23 33.
Kyrkans Akademikerförbund: Liisa Pirinen Johansson 070-416 70 51.

ANSÖKAN

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och diakonbrev/vigningsbrev. Ange även två referenspersoner.

Välkommen med din ansökan senast 28 okt. Visa mindre

Förskollärare och barnskötare till Duvans förskola i Uppsala pastorat

Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker fyra nya medarbetare till vår förskola i Sunnersta som öppnar i februari. Är du utbildad förskollärare, barnskötare eller har annan pedagogisk utbildning och vill vara del i ett arbe... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker fyra nya medarbetare till vår förskola i Sunnersta som öppnar i februari. Är du utbildad förskollärare, barnskötare eller har annan pedagogisk utbildning och vill vara del i ett arbetslag som tillsammans bygger upp en trygg och omsorgsfull utbildning där förskolebarnen ges möjlighet att utvecklas och utmanas. Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är söndagen den 9 oktober 2022.

Förskoleverksamheten

Svenska kyrkan Uppsala har fyra förskolor och i februari öppnar vi vår femte, Duvan. Förskolan kommer att ligga i en fin miljö med närhet till Sunnerstaåsen och verksamheten kommer därför naturligt inriktas mot natur, klimat och hållbarhetsfrågor. Förskolan utmärks av den kristna profilen och samverkar med den församling där förskolan är geografiskt placerad. Värdegrundsarbete på alla våra förskolor genomsyras av öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt och av alla människors lika värde. Genom ord och handling vill vi få varje barn att känna sig värdefull och unik och vi vill att barnen i vår verksamhet ska ges möjlighet att reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor. ?

Duvan kommer att ha plats för 20 barn i åldrarna 1-5 år och du kommer att arbeta med fyra andra pedagoger.

Förskollärare och barnskötare till Duvans förskola


• Vi söker efter utbildade förskollärare med examen och legitimation
• Vi söker även efter utbildade barnskötare, eller pedagoger med annan motsvarande utbildning

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del i ett arbetslag med förskollärare och barnskötare som tillsammans planerar och strukturerar upp verksamheten utifrån barngruppens utvecklingsbehov och uppsatta mål.

Arbetsuppgifter och ansvar fördelas i enlighet med skollag och läroplan.

Du ska ha ett engagemang och en vilja att tillsammans med arbetslaget värna och utveckla förskolans verksamhet.

Din bakgrund

Du ska vara utbildad förskollärare/barnskötare mot yngre åldrar eller ha annan pedagogisk utbildning och ha erfarenhet av utvecklingsarbete i förskoleverksamhet. Du har goda kunskaper i det svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.      

Du är flexibel, positiv och företagsam samt har ett genuint intresse och hjärta för barn. Du har god erfarenhet av att arbeta utifrån ett systematiskt kvalitetsarbete och känner dig trygg med att planera, utvärdera, följa upp och analysera förskolans verksamhet. Du bör vara förtrogen med dokumentation och att arbeta med digitala verktyg. Ditt arbetssätt tillsammans med barnen ska grunda sig i nyfikenhet kring barnet och det lärande som sker.

Du tycker också att det är intressant att lyfta existentiella frågor, och förstår vikten av att använda barnens perspektiv vid samtal och ser barnens delaktighet i planering av verksamheten som en självklarhet.

Information
Tjänsterna är tillsvidareanställningar som kan komma att inledas med provanställning. Tillträde till tjänsterna sker 9 januari.

Vi följer Svenska kyrkans kollektivavtal och har friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

För mer information:

Brittis Andersson, rektor, 
[email protected] , 018-430 36 60

Jannica Urdén, förskollärare, Duvans förskola,
[email protected] , 018-430 38 41 

Facklig representant: 

Lärarförbundet Göran Blomberg,
[email protected], 018-727 24 77

Välkommen med din ansökan senast den 9 oktober 2022 Visa mindre

Diakon till Gottsunda församling, Uppsala pastorat

Ansök    Sep 19    Uppsala Pastorat    Diakon
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. DIAKON till Gottsunda församling Vi söker en engagerad diakon som har glädje i att bygga relationer och att arbeta med vuxna och äldre. Du blir en del av Uppsala pastorats nybildade diakonie... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


DIAKON till Gottsunda församling

Vi söker en engagerad diakon som har glädje i att bygga relationer och att arbeta med vuxna och äldre. Du blir en del av Uppsala pastorats nybildade diakonienhet. Din placering är i Gottsunda församling.

ARBETSUPPGIFTER

Du ingår dels i det lokala arbetslaget i Gottsunda församling tillsammans med andra professioner, dels i diakoniarbetslaget tillsammans med övriga diakoner i pastoratet där du också har din chef. En del av tjänsten har inriktning vuxen – äldre. Inom diakoniarbetslaget arbetar vi i tre nätverk som följer tjänsternas inriktning. Du är med och utvecklar diakonin lokalt och i pastoratet utifrån dina erfarenheter och kunskaper.

I dina arbetsuppgifter inom församlingsdiakoni ingår bl.a. medverkan i gudstjänst, öppen verksamhet för både äldre och barnfamiljer, äldreboendeandakter, enskilda samtal. Du tar en aktiv roll i kontakten med det omgivande samhället. Du behöver vara bekväm med att göra hembesök och möta människor i sorg och ensamhet.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är vigd diakon i Svenska kyrkan. Du behöver kunna arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra och beredd på att ta dig an nya utmaningar. Förmåga att både arbeta i det nära och vardagliga och samtidigt tänka strategiskt och långsiktigt ser vi som viktigt. Du är social och flexibel.   

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN

Tjänsten är på 75 %. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kristina Holmberg, verksamhetschef diakoni. 018-430 36 03 [email protected]

Tin Mörk, församlingsherde Gottsunda församling 018-430 38 10 [email protected]

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Vision: Annika Fransson 070-650 23 33.
Kyrkans Akademikerförbund: Liisa Pirinen Johansson 070-416 70 51.

ANSÖKAN

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev och diakonbrev/vigningsbrev. Ange även två referenspersoner.

Välkommen med din ansökan senast 28 oktober. Visa mindre

Kyrkomusiker till Uppsala domkyrkoförsamling

Ansök    Sep 6    Uppsala Pastorat    Organist
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Kyrkomusiker med musikalisk bredd, Uppsala domkyrkoförsamling Uppsala domkyrkoförsamling är en stor församling med ett 80-tal anställda och bred verksamhet, bland annat i fyra kyrkor, i egna... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Kyrkomusiker med musikalisk bredd, Uppsala domkyrkoförsamling

Uppsala domkyrkoförsamling är en stor församling med ett 80-tal anställda och bred verksamhet, bland annat i fyra kyrkor, i egna förskolor och på Akademiska sjukhuset. Vi söker nu en kyrkomusiker (100%).

Tjänsten är koncentrerad till S:t Pers kyrka, men tjänstgöring i andra kyrkor i församlingen förekommer. Som musiker i S:t Pers kyrka är en viktig uppgift att tillsammans med präst och andra medarbetare bidra till ett levande gudstjänstliv.

Arbetsuppgifter


• Spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar samt vid andakter på äldreboenden
• Leda pop- och rockkören DUM som medverkar i gudstjänster och har egna konserter
• Barnkör
• Orgelelever

Kvalifikationer

Vi förutsätter att du har formell behörighet samt delar Svenska kyrkans tro och värderingar.

Mer information

Församlingsherde Jonas Lindberg, [email protected], tfn 018-430 36 04

Facklig kontaktperson: Daniel Edoff, Lärarförbundet: tfn 070-834 86 91

Tillträde

Tjänsten är på heltid (100%) som kan komma att inledas med provanställning. Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast: 2022-10-16 Visa mindre

Vikarierande kommunikatör till Uppsala pastorat

Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Uppsala pastorat söker kommunikatör med webbredaktörsansvar för tidsbegränsad anställning Är du en driven och positiv lagspelare? Vi söker en kommunikatör som vill arbeta tillsammans med oss... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Uppsala pastorat söker kommunikatör med webbredaktörsansvar för tidsbegränsad anställning

Är du en driven och positiv lagspelare? Vi söker en kommunikatör som vill arbeta tillsammans med oss.

Kommunikationsenheten leder kommunikationsarbetet i Uppsala pastorat och ansvarar för kommunikationsplanering, projektledning av kommunikationsaktiviteter samt varumärkesarbete. Enheten har också ett övergripande ansvar för de centrala kontakterna med media och allmänhet samt kriskommunikation. Vi arbetar integrerat med innehåll och publicering i våra kanaler.
Kommunikationsenheten består av nio medarbetare och är placerad på pastoratskansliet intill Uppsala domkyrka.

Arbetsuppgifter


• Publicering av innehåll på webben – texter, bilder och film. Här ingår även att hantera bilder och illustrationer och bildsätta innehåll, samt kontroll av stavning, brustna länkar mm.
• Skriva texter för bland annat publicering på hemsidan https://www.svenskakyrkan.se/uppsala
• Planera och följa upp kommunikationsarbete på strategisk och operativ nivå.
• Ansvara för att självständigt insamla, analysera, bearbeta, och producera information i text-och/eller bildunderlag.
• Ge kommunikativt stöd inom kommunikation till chefer och medarbetare.
• Delta i analys, omvärldsbevakning och utvärderingsarbete.
• Arbeta brett med både intern och extern kommunikation.  

KRAV

Kvalifikationer


• Relevant akademisk examen från högskola eller universitet eller likvärdiga kunskaper inom kommunikationsvetenskap och journalistik.
• Minst två års relevant och aktuell erfarenhet av kommunikationsarbete.


• Erfarenhet av att ansvara för webbsidor med goda kunskaper i Content Studio eller motsvarande webbplattform.
• Erfarenhet av grundläggande layoutarbete och goda kunskaper i InDesign och Photoshop.


• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.


Personliga egenskaper

Som person driver du självständigt ditt arbete framåt. Du är engagerad och initiativrik. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och har lätt för att anpassa dig till olika situationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Information.
Tjänsten är ett vikariat på heltid (100%) under perioden 2022-09-01 till 2023-06-30. Vi erbjuder friskvårdstimme och friskvårdspeng. 

Intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag 2022-07-31

För frågor om tjänsten, kommunikationschef Ulrika Nordström, tel 018-430 35 10

Fackliga företrädare: Akademikerföreningen Mårten Löfgren, 018-430 37 76

Vision Annika Fransson , 070-6502333

Välkommen med din ansökan senast den 31 juli. Visa mindre

Föreståndare Katedralkafét vid Uppsala domkyrka

Ansök    Aug 22    Uppsala Pastorat    Kaféföreståndare
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor från alla delar av världen väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stanna... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor från alla delar av världen väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stannar också för att äta eller dricka något i kaféet. Kaféet är beläget i Konsistoriehuset som ligger i anslutning till domkyrkan och erbjuder servering av enstaka besökare såväl som till grupper vid ex minnesstunder och dopkaffe. Det är också en plats för olika arrangemang, möten och andra samlingar som Uppsala pastorat genomför.

Vår nuvarande föreståndare kommer att vara föräldraledig och vi söker därmed en vikarie under perioden 1 november 2022 tom 30 september 2023. 

Kaféföreståndaren ansvarar för driften av Katedralkafeet och rapporterar till domkyrkoklockaren.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden


• Samordning och drift av verksamheteten med stöd av och samarbete med pastoratets ekonomiavdelning som ansvarar för bokföringen.
• Daglig arbetsledning av personal, utbildning och schemaläggning.
• Matlagning, bakning, dukning, servering mm
• Marknadsföring, annonser och kampanjer tillsammans med pastoratets kommunikationsavdelning.
• Säkerhetsrutiner och säkerhetsfrågor.
• Försäljning, skyltning, information till besökare

 

Personliga egenskaper

Du är självklart serviceinriktad och har ett gott och professionellt bemötande av dem du möter i verksamheten samt socialt engagemang för människor.

Rollen kräver mycket god samarbetsförmåga samt goda förmågor att planera och organisera arbetet. Vi ser gärna att du har någon ledarerfarenhet och besitter goda ledaregenskaper.

Du skall kunna laga mat och baka samt ha kunskaper om livsmedelshantering enligt lagar och föreskrifter. Du ska kunna duka och servera. Du ska även ha erfarenhet av försäljning och kassaregister.

Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, ytterligare språkkunskaper är önskvärda.

 

Formella krav

Du delar självklart Svenska kyrkans värderingar.

Utbildad inom livsmedel/restaurang eller motsvarande erfarenhet 

Erfarenhet av arbete i livsmedel/restaurang är ett krav

B-körkort är önskvärt 

För ytterligare information; Domkyrkoklockare Oscar Hahne, [email protected] , 018-430 36 36

Välkommen med din ansökan senast den 11 september. Visa mindre

Kyrkomusiker Gottsunda församling i Uppsala

Ansök    Apr 19    Uppsala Pastorat    Kantor
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vikarierande Kyrkomusiker till Gottsunda församlingunder Gottsunda, en växande och mångkulturell församling, söker vikarierande kyrkomusiker under läsåret 2022/2023 då ordinarie tjänsteinneh... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vikarierande Kyrkomusiker till Gottsunda församlingunder

Gottsunda, en växande och mångkulturell församling, söker vikarierande kyrkomusiker under läsåret 2022/2023 då ordinarie tjänsteinnehavare kommer vara föräldraledig. Musikverksamheten i församlingen spänner över olika sammanhang och musikstilar från ”klassiskt”, till gospel och soul och med en ”körtrappa” för barn och unga. Här behövs du och kommer kunna göra skillnad.

Tjänsten ger utrymme för frihet och kreativitet. I grunden finns utgångspunkten att dela människors liv och tro. Församlingens arbetslag består av 18 personer. Här finns engagerade medarbetare som ser fram emot att ta emot dig i arbetslaget. 

Läs mer om Svenska kyrkan Uppsala och Gottsunda församling på www.svenskakyrkan.se/uppsala

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer utifrån församlingsinstruktionens mål att särskilt arbeta med:

– Gudstjänster och gudstjänstutveckling med bred delaktighet, inklusive kyrkliga handlingar

– Körledare för damkör, gosskör, instrumentundervisning för orgelelever m.m.

– Planera och genomföra konserter, samverkan i församlingens musikteam

– Kontakter med andra samhällsaktörer i södra Uppsala, t.ex. Gottsunda kulturcentrum

KVALIFIKATIONER OCH EGENSKAPER

Du har kyrkomusikerutbildning som kantor (nivå C), men vi ser gärna att du är utbildad organist (nivå B).

Du vill utveckla kyrkomusiken i sammanhang där många kulturer möts, samt finnas med barn och ungdomar. Då arbetet innebär kontakter med olika slags nätverk är din sociala kompetens och kyrkliga förankring viktig. Du kan arbeta enskilt och samarbeta med andra.


UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat med tillträde augusti 2022 och varaktighet tom juni 2023. Tid för intervjuer är planerad till fredagen den 29 april.

FÖR MER INFORMATON:

Församlingsherde Boel Hössjer Sundman 018-430 38 10 [email protected]

Organist Gunnar Gillfors 018-430 38 15 [email protected]

Domkyrkoorganist Ulric Andersson 018-430 36 54 [email protected]

Facklig representant: Lärarförbundet Daniel Edoff 0176-774 36

Välkommen med din ansökan senast 14 april. Visa mindre

Diakon till Uppsala pastorat

Ansök    Maj 2    Uppsala Pastorat    Diakon
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. DIAKON till Uppsala pastorat Vi söker en engagerad och driftig diakon som är intresserad av att arbeta i en församlingsgemenskap och med speciellt fokus på flyktingfrågor. Du blir en del a... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


DIAKON till Uppsala pastorat

Vi söker en engagerad och driftig diakon som är intresserad av att arbeta i en församlingsgemenskap och med speciellt fokus på flyktingfrågor.

Du blir en del av Uppsala pastorats nybildade diakonienhet. Din arbetsplats finns i Sankta Maria kyrka i Stenhagen som tillhör Helga trefaldighets församling. Sankta Marias arbetslag består av 8 personer som aktivt arbetar i kreativ anda för att utveckla den levande församlingsgemenskapen. Att vara en integrerad del av lokalsamhället är en självklar ambition.

ARBETSUPPGIFTER

Du ingår dels i det lokala arbetslaget i Sankta Maria tillsammans med andra professioner, dels i diakoniarbetslaget tillsammans med övriga diakoner i pastoratet där du också har din närmaste chef. Vi ser gärna att du är med och utvecklar diakonin lokalt och i pastoratet utifrån dina erfarenheter och kunskaper.

Du har en del av din tjänst specialiserad mot migration/ integration där du har en ledande och samordnande roll i pastoratet.

Du leder och utvecklar det diakonala arbetet i och kring Sankta Maria kyrka. Du ansvarar bland annat för lunchbön och dagledigträff varje vecka, har enskilda samtal, tjänstgör i gudstjänst, ingår i områdesgruppen och tar en aktiv roll i kontakten med det omgivande samhället.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är vigd diakon i Svenska kyrkans ordning. Du behöver kunna arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra. Du har ett driv i arbetet och är beredd på att ta dig an nya utmaningar. Erfarenhet av arbete med flyktingfrågor och integration är meriterande.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en heltidsanställning (100%). Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kristina Holmberg, verksamhetschef diakoni, Uppsala pastorat. 018-430 36 03 [email protected]

Martina Larsson, platsansvarig präst i S:ta Maria. 018-430 36 84 [email protected]

Johanna Wilhelmsson Gillgren, verksamhetsutvecklare diakoni, Uppsala pastorat. 018-430 36 95 [email protected]  

 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE:

Kontaktperson för Vision Annika Fransson 070-6502333, för Kyrkans Akademikerförbund Liisa Pirinen Johansson 0704167051

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev. Bifoga diakonbrev/vigningsbrev, ange även referenspersoner.

Sista ansökningsdag  är den 29 maj 2022. Visa mindre

HR generalist till Uppsala pastorat

Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Är du vår nya kollega inom HR? Din utmaning och roll Inom enheten för HR och lön arbetar vi med alla personal- och lönefrågor för pastoratets ca 270 anställda. Enheten som är placerad på pa... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Är du vår nya kollega inom HR?

Din utmaning och roll

Inom enheten för HR och lön arbetar vi med alla personal- och lönefrågor för pastoratets ca 270 anställda. Enheten som är placerad på pastoratets kansli är en stöd- och servicefunktion till församlingar, kyrkogårdar och enheter. Vi är en liten enhet som arbetar nära varandra och arbetet innebär att vara såväl strategisk som operativ, i både stort och smått. Du blir kollega med två lönespecialister och en HR chef.

Du ska ge församlingarna i Uppsala pastorat, kyrkogårdarna och kansliet ett kvalificerat och serviceinriktat stöd inom ditt arbetsområde vilket också ger dig många kontaktytor inom pastoratet. Hos oss erbjuds du ett varierat arbete där du får bred insikt i enhetens alla områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Rekrytering, vara behjälplig att formulera annonser, ta fram kravprofiler och underlag. Vi använder rekryteringsverktyget Reachmee.
• Arbetsmiljöfrågor, ansvara för logistik kring arbetsmiljökommitté och medarbetarundersökningar, uppdatera och utveckla rutiner, vara stöd i rehabprocesser.
• Personalhandbok, hålla den uppdaterad och aktuell, samt nyttja dess funktioner för personalinformation.
• Medverka i arbete med att revidera planer, policys och handlingsplaner. Föra protokoll vid förhandlingar och andra möten.
• Administration och logistik kring introduktioner, personalutbildningar mm
• I övrigt förekommande personaladministration.

Våra ledord är ”engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet” och det är också dessa som ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra. 

Vem är du?
Vi ser gärna att du har lämplig utbildning och erfarenhet inom HR området och har arbetat ett par år i en motsvarande roll där du förvärvat goda kunskaper särskilt inom arbetsmiljö och rekrytering. Du har mycket god förmåga att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer. Du är duktig på att driva dina egna processer framåt på ett strukturerat och ansvarsfullt sätt och har god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Som person är du prestigelös och noggrann. Du ser hellre lösningar än problem och tycker att ett gott skratt förgyller dagen.

Du delar svenska kyrkans värdegrund.

Upplysningar om tjänsten:

Tjänsten är en deltidsanställning (50–75%). Vi har kollektivavtal, och du erbjuds friskvårdsbidrag, friskvårdstimme samt möjligheter till utveckling inom arbetet. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse.

För mer information: HR chef Malin Thimerdal, [email protected]  tel: 018-430 35 03       


Facklig kontakt Vision, Annika Fransson 070-6502333, Akademikerföreningen Mårten Löfgren 018-430 37 76

Välkommen med din ansökan senast den 1 juni 2022. Visa mindre

Kyrkomusiker Gottsunda församling i Uppsala

Ansök    Mar 18    Uppsala Pastorat    Kantor
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vikarierande Kyrkomusiker till Gottsunda församlingunder Gottsunda, en växande och mångkulturell församling, söker vikarierande kyrkomusiker under läsåret 2022/2023 då ordinarie tjänsteinneh... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vikarierande Kyrkomusiker till Gottsunda församlingunder

Gottsunda, en växande och mångkulturell församling, söker vikarierande kyrkomusiker under läsåret 2022/2023 då ordinarie tjänsteinnehavare kommer vara föräldraledig. Musikverksamheten i församlingen spänner över olika sammanhang och musikstilar från ”klassiskt”, till gospel och soul och med en ”körtrappa” för barn och unga. Här behövs du och kommer kunna göra skillnad.

Tjänsten ger utrymme för frihet och kreativitet. I grunden finns utgångspunkten att dela människors liv och tro. Församlingens arbetslag består av 18 personer. Här finns engagerade medarbetare som ser fram emot att ta emot dig i arbetslaget. 

Läs mer om Svenska kyrkan Uppsala och Gottsunda församling på www.svenskakyrkan.se/uppsala

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer utifrån församlingsinstruktionens mål att särskilt arbeta med:

– Gudstjänster och gudstjänstutveckling med bred delaktighet, inklusive kyrkliga handlingar

– Körledare för damkör, gosskör, instrumentundervisning för orgelelever m.m.

– Planera och genomföra konserter, samverkan i församlingens musikteam

– Kontakter med andra samhällsaktörer i södra Uppsala, t.ex. Gottsunda kulturcentrum

KVALIFIKATIONER OCH EGENSKAPER

Du har kyrkomusikerutbildning som kantor (nivå C), men vi ser gärna att du är utbildad organist (nivå B).

Du vill utveckla kyrkomusiken i sammanhang där många kulturer möts, samt finnas med barn och ungdomar. Då arbetet innebär kontakter med olika slags nätverk är din sociala kompetens och kyrkliga förankring viktig. Du kan arbeta enskilt och samarbeta med andra.


UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat med tillträde augusti 2022 och varaktighet tom juni 2023. Tid för intervjuer är planerad till fredagen den 29 april.

FÖR MER INFORMATON:

Församlingsherde Boel Hössjer Sundman 018-430 38 10 [email protected]

Organist Gunnar Gillfors 018-430 38 15 [email protected]

Domkyrkoorganist Ulric Andersson 018-430 36 54 [email protected]

Facklig representant: Lärarförbundet Daniel Edoff 0176-774 36

Välkommen med din ansökan senast 14 april. Visa mindre

Kyrkomusiker Uppsala domkyrkoförsamling

Ansök    Mar 21    Uppsala Pastorat    Organist
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Kyrkomusiker med musikalisk bredd, Uppsala domkyrkoförsamling  Uppsala domkyrkoförsamling är en stor församling med ett 80-tal anställda och bred verksamhet, bland annat i fyra kyrkor, i egn... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Kyrkomusiker med musikalisk bredd, Uppsala domkyrkoförsamling 

Uppsala domkyrkoförsamling är en stor församling med ett 80-tal anställda och bred verksamhet, bland annat i fyra kyrkor, i egna förskolor och på Akademiska sjukhuset. Vi söker nu dig som vill verka som kyrkomusiker tillsammans med oss.  

Tjänsten är koncentrerad till S:t Pers kyrka, men tjänstgöring i andra kyrkor i församlingen förekommer. Som kyrkomusiker i S:t Pers kyrka är det en viktig uppgift att tillsammans med präst och andra medarbetare bidra till ett levande gudstjänstliv.

Arbetsuppgifter


• Spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar samt vid andakter på äldreboenden
• Leda pop- och rockkören DUM som medverkar i gudstjänster och har egna konserter
• Barnkör
• Orgelelever

Kvalifikationer

Vi förutsätter att du har formell behörighet samt delar Svenska kyrkans tro och värderingar.

Om tjänsten
Tjänsten är på heltid (100%) som kan komma att inledas med provanställning. Tillträde 16 augusti eller enligt överenskommelse. 

För mer information

Enhetschef Hans Carlsten: [email protected], tfn 018-430 36 40

Facklig kontaktperson: Daniel Edoff, Lärarförbundet: tfn 070-834 86 91

 

Välkommen med din ansökan senast den 10 april 2022 Visa mindre

Församlingsherde till Gottsunda församling i Uppsala

Ansök    Mar 16    Uppsala Pastorat    Kyrkoherde
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker dig som vill vara chef och ledare i en församling och samtidigt en del av ledning och styrning i hela vårt pastorat för att nå vår vision: ”Tillsammans för Livet - möte mellan Gud oc... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker dig som vill vara chef och ledare i en församling och samtidigt en del av ledning och styrning i hela vårt pastorat för att nå vår vision: ”Tillsammans för Livet - möte mellan Gud och människor i Uppsala”.

Gottsunda församling är en mångkulturell församling i Uppsalas södra delar som har ett levande gudstjänstliv med mycket musik, engagerade förtroendevalda och ideella och en profilerad samverkan i närsamhället med bl.a. ungdomsjour, Uppsala kommun och lokala föreningar, samt aktiv samverkan i det nationella församlingsnätverket Framtiden bor hos oss.

Arbetslaget består av ca 20 medarbetare. Till församlingen hör Gottsunda kyrka, Sunnersta kyrka och Gode herdens kapell i Ulleråker. Uppsala pastorat driver också heltidsförskolor i området, i förskolan Kyrkklockan och under 2023 startar heltidsförskolan Duvan i Sunnersta kyrka.

Läs mer om församlingen på https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/gottsunda

Dina arbetsuppgifter

Du ska på kyrkoherdens uppdrag leda och fördela arbetet och du har det pastorala ansvaret i församlingen. Som stöd och hjälp finns pastoratets församlingsinstruktion, mål, policys, riktlinjer samt såväl församlingens som pastoratets ledningsgrupp. Din uppgift är att i samverkan med församlingen och övriga samhällsaktörer i Uppsala fortsätta utveckla arbetet kring församlingen och dess kyrkor.

Du arbetar framförallt strategiskt med ledningsfrågor men räds inte det operativa. På delegation från kyrkoherden ansvarar du för budget, personal och arbetsmiljö samt är kyrkoherdens ersättare i församlingsrådet. Som person värnar du öppenhet, mångkultur, integration och bedriver ett utåtriktat arbete samtidigt som du värnar gudstjänstliv och fördjupning.

Våra ledord inom Svenska kyrkan i Uppsala är engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet och dessa ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra. 

Vem är du?

Du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har genomgått den behörighetsgivande kyrkoherdesutbildningen alternativt har motsvarande kunskaper och erfarenheter. Du har erfarenhet av ledarskap och arbete i ledningsgrupp. Du har även goda kunskaper om ekonomi och ekonomiska frågeställningar kopplat till verksamheten.

Du är en trygg och stabil person som på ett prestigelöst sätt leder din verksamhet i utveckling och förändring. Du har mycket goda kommunikativa förmågor såväl skriftligt som muntligt. Du är engagerad och positiv och stödjer dina medarbetare och andra på ett empatiskt och respektfullt sätt. Du bygger och vårdar nätverk och relationer.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med önskat tillträde den 1 september 2022 eller enligt överenskommelse. Vi planerar intervjuer under följande datum: 27 april, 3, 9, 10 och 19 maj.

Välkommen med din ansökan senast den 25 april. Uppge referenser i din ansökan.

För mer information:
Kyrkoherde/domprost Annica Anderbrant 018-430 35 01 [email protected]

HR chef Malin Thimerdal 018-430 35 03 [email protected]

Facklig företrädare KyrkA Liisa Pirinen Johansson 070 416 70 51 Visa mindre

Församlingspedagog till Vaksala församling

Ansök    Mar 2    Uppsala Pastorat    Församlingspedagog
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker en församlingspedagog/pedagog med ungdomsinriktning till Vaksala församling. Tjänsten är ett vikariat på heltid under ett år med början i augusti 2022. I Vaksala församling är barn ... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker en församlingspedagog/pedagog med ungdomsinriktning till Vaksala församling. Tjänsten är ett vikariat på heltid under ett år med början i augusti 2022.

I Vaksala församling är barn och ungdomar mycket viktiga. Nu söker vi dig som brinner för ungdomar och ungdomsverksamhet. Du blir en del av arbetslaget i Salabackekyrkan, en distriktskyrka med diakonal profil och rötterna i sinnesroarbetet. Du kommer att jobba i nära samarbete med ungdomsprästen och ingå i ett arbetslag där även diakon, musiker och vaktmästare finns. Du kommer också att arbeta i församlingens övriga distrikt; Årstakyrkan och Vaksala kyrka. Tjänsten kommer delvis att vara förlagd på kvällar och helger.  

 

ARBETSUPPGIFTER

Leda konfirmandgrupper och unga ledare

Arbeta med ungdomsgrupp och tweeniesgrupp

Lägerverksamhet

Skolkontakter

Delta i våra församlingsdagar

 

KVALIFIKATIONER

Du är utbildad Församlingspedagog eller har motsvarande utbildning/erfarenhet. 

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess tro och värderingar.

Vi söker dig som tycker att det är roligt och spännande att möta ungdomar i olika åldrar. Du ska vara en vuxen medvandrare en bit på vägen som förmedlar kristen tro och ger möjlighet till andlig växt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av rollspel/lajv samt är kunnig på något instrument men det är inget krav för att söka tjänsten. 

 

Upplysningar om tjänsten kan ställas till distriktsansvarig Nico Psilander 018 430 37 47 [email protected]

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet Göran Blomberg 018-727 24 77

Vision Annika Fransson, 070-650 23 33

Välkommen med din ansökan senast 31 mars. Visa mindre

Diakon Gottsunda församling, vikariat

Ansök    Mar 2    Uppsala Pastorat    Församlingsdiakon
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Diakon till Gottsunda församling, långtidsvikariat Då en av församlingens diakoner kommer att vara tjänstledig för studier söker vi nu en vikarie. Vi hoppas att du tycker om att vara i en må... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Diakon till Gottsunda församling, långtidsvikariat

Då en av församlingens diakoner kommer att vara tjänstledig för studier söker vi nu en vikarie. Vi hoppas att du tycker om att vara i en mångkulturell församling. Du behövs och kommer kunna göra skillnad för människor i utsatthet. Utgångspunkten är att utifrån evangeliets kraft dela människors tro och liv.

Tjänsten rymmer bredd och variation för människor i olika åldrar i södra Uppsala och innefattar bland annat utåtriktat arbete i Gottsunda och samverkan med andra aktörer i lokalsamhället.

Dina övriga arbetsuppgifter är medverkan i gudstjänst, själavård och stöd för personer som är nya i Sverige med språkcafé m.m. Tjänsten har Gottsunda församling och särskilt Gottsunda som fokus, samtidigt som samverkan sker med verksamheter och kollegor i andra delar av Uppsala.

Församlingens arbetslag består av 18 personer. Du har ditt tjänsteställe i Gottsunda kyrka. I församlingen finns Gottsunda kyrka, Sunnersta kyrka och Gode herdens kapell.

KVALIFIKATIONER

Du är vigd diakon i Svenska kyrkan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av diakonalt utvecklingsarbete. Förmåga att både arbeta i det nära och vardagliga och samtidigt tänka strategiskt och långsiktigt är viktigt för tjänsten. Du har erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan och är väl förtrogen med dess tro och tradition.

Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt och också är en lagspelare. Du är social, flexibel och bygger gärna relationer med människor i olika åldrar. Du är öppen för människors olikheter och uppskattar mångfald. Du har en diakonal blick och brinner för att stärka människor i utsatthet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN

Vikariatet är på 100 %. Tillträde enligt överenskommelse i augusti eller september 2022 och till och med sommaren 2024.

För mer information:

Boel Hössjer Sundman, församlingsherde Gottsunda församling, tel. 018-430 38 10 [email protected]

Kristina (Stina) Holmberg, verksamhetschef diakoni i Uppsala pastorat tel. 018-430 36 03

[email protected]

Kontaktperson för Vision Annika Fransson 070-6502333 , för Kyrkans Akademikerförbund Liisa Pirinen Johansson 0704167051

 

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev. Bifoga diakonbrev/vigningsbrev, ange även referenspersoner.

Senast den 22 mars 2022 vill vi ha din ansökan.

Intervjuer blir prel. torsdag 7 april eller fredag 8 april. Visa mindre

Församlingsherde Gamla Uppsala församling i Uppsala

Ansök    Mar 16    Uppsala Pastorat    Kyrkoherde
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker dig som vill vara chef och ledare i en församling och samtidigt en del av ledning och styrning i hela vårt pastorat för att nå vår vision: ”Tillsammans för Livet - möte mellan Gud oc... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker dig som vill vara chef och ledare i en församling och samtidigt en del av ledning och styrning i hela vårt pastorat för att nå vår vision: ”Tillsammans för Livet - möte mellan Gud och människor i Uppsala”

Gamla Uppsala församling bedriver verksamhet bedrivs i tre kyrkor: Tunabergskyrkan som ligger i stadsdelen Tunaberg där verksamheten präglas av mångfald, Lötenkyrkan vid Heidenstamstorg som är en samarbetskyrka med EFS samt kyrkan i Gamla Uppsala som ligger i en kulturhistoriskt viktig miljö. Gamla Uppsala är också ett viktigt besöksmål under utveckling. Arbetslaget består av 15 medarbetare.

Läs mer om församlingen på https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/gamlauppsala

Dina arbetsuppgifter

Du ska på kyrkoherdens uppdrag leda och fördela arbetet och du har det pastorala ansvaret i församlingen. Som stöd och hjälp finns pastoratets församlingsinstruktion, mål, policys, riktlinjer samt såväl församlingens som pastoratets ledningsgrupp. Din uppgift är att i samverkan med församlingen och övriga samhällsaktörer i Uppsala fortsätta utveckla arbetet kring församlingen och dess kyrkor. Du arbetar framförallt strategiskt med ledningsfrågor men räds inte det operativa. På delegation från kyrkoherden ansvarar du för budget, personal och arbetsmiljö samt är kyrkoherdens ersättare i församlingsrådet. 

Våra ledord inom Svenska kyrkan i Uppsala är engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet och dessa ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra. 

Vem är du?

Du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har genomgått den behörighetsgivande kyrkoherdesutbildningen alternativt har motsvarande kunskaper och erfarenheter. Du har erfarenhet av ledarskap och arbete i ledningsgrupp. Du har även goda kunskaper om ekonomi och ekonomiska frågeställningar kopplat till verksamheten.

Du är en trygg och stabil person som på ett prestigelöst sätt leder din verksamhet i utveckling och förändring. Du har mycket goda kommunikativa förmågor såväl skriftligt som muntligt. Du är engagerad och positiv och stödjer dina medarbetare och andra på ett empatiskt och respektfullt sätt. Du bygger och vårdar nätverk och relationer.

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med önskat tillträde den 1 september 2022 eller enligt överenskommelse. Vi planerar intervjuer under följande datum: 27 april, 3, 9, 10 och 19 maj.

Välkommen med din ansökan senast den 25 april. Uppge referenser i din ansökan.

För mer information:
Kyrkoherde/domprost Annica Anderbrant 018-430 35 01 [email protected]

HR chef Malin Thimerdal 018-430 3503
[email protected]

Facklig företrädare KyrkA Liisa Pirinen Johansson 070 416 70 51 Visa mindre

Församlingspedagog till Uppsala pastorat

Ansök    Feb 9    Uppsala Pastorat    Församlingspedagog
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Nu finns chansen att söka tjänsten som Församlingspedagog/pedagog och arbeta i Domkyrkoförsamlingen och Helga Trefaldighets församling.   I Domkyrkoförsamlingen arbetar du med Öppen förskola... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Nu finns chansen att söka tjänsten som Församlingspedagog/pedagog och arbeta i Domkyrkoförsamlingen och Helga Trefaldighets församling.  

I Domkyrkoförsamlingen arbetar du med Öppen förskola med fokus på barn, familj och pedagogik. Förskolorna är belägna i Vindhemskyrkan (Spiran) och S:t Perskyrkan (Nyponrosen).

Tillsammans med kolleger ansvarar du för pass och är delaktig i planering, genomförande och utvärdering av verksamheten. Du bidrar till att Öppna förskolan får vara en plattform för samtal om tro och liv och att Öppna förskolans del i gudstjänstlivet utvecklas. Du arbetar också med dopkalas, Barnens kyrka och vårt sommarcafé samt med externa aktörer.

I Helga Trefaldighets församling arbetar du med tillsammans med kolleger i Öppen förskola, dopfest, advents-och påskvisningar, bibelutdelning, familjeläger och sommaraktiviteter. I mån av tid finns möjlighet att arbeta med söndagsskola, skol- och lovverksamhet samt nattvandring.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är församlingspedagog, pedagog eller förskollärare samt har ett intresse för öppen verksamhet. Du ska ha kunskap och engagemang för små barns anknytning och den viktiga relationen med barnets föräldrar.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är utåtriktad, idérik och har ett positivt förhållningssätt till barn, föräldrar och kolleger. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel men också kunna genomföra arbetsuppgifterna självständigt.

Om tjänsten
Tjänsten omfattar heltid 40 tim/veckan, och är fördelad 50/50 mellan församlingarna. Vi erbjuder friskvårdstimme och friskvårdspeng. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 1 april eller enligt överenskommelse. 

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2022. 

För ytterligare information:

Kontaktperson domkyrkoförsamlingen: Susanne Cederlöf, Enhetschef Barn, ungdom och familj i Domkyrkoförsamlingen [email protected], 018-430 36 64

Kontaktperson Helga Trefaldighets församling: Sargit Sundström, Församlingspedagog [email protected], 018-430 36 85

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet Göran Blomberg 018-727 24 77

Kyrk-A Liisa Pirinen-Johansson 070-416 7051

Vision Annika Fransson, 070-6502333 Visa mindre

Komminister till Vaksala församling, Uppsala pastorat

Ansök    Jan 26    Uppsala Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker en präst som arbetar med fokus på barn och familj.  Välkommen till Vaksala församling och Årstakyrkan. Årstakyrkan är distriktskyrkan som ligger mitt emellan skolan och Årsta centru... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker en präst som arbetar med fokus på barn och familj. 

Välkommen till Vaksala församling och Årstakyrkan. Årstakyrkan är distriktskyrkan som ligger mitt emellan skolan och Årsta centrum.

Du är Årstaprästen med en blick för både gamla och unga som rör sig i och runt kyrkan.

I Årstakyrkan har vi ett varierat gudstjänstliv med regelbundet återkommande gudstjänster för små och stora och temagudstjänster med musik. Du leder gudstjänster i församlingen varannan söndag och delar tillsammans med församlingens övriga präster på ansvaret för kyrkliga handlingar i Vaksala församling.

Du har ett pastoralt ansvar för arbetet med barn och familj i hela församlingen. Där ingår bl.a. att bevaka barnperspektivet i alla våra sammanhang och att utveckla vårt arbete kring dopet i församling.

Du ingår i Årstadistriktet där vi lägger stor vikt vid lagarbetet mellan både anställda och volontärer.

Upplysningar om tjänsten

Tjänsten är en heltidsanställning (100 %). Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. I tjänsten ingår inte personalansvar.

Kontaktpersoner:

Lovisa Möller, församlingsherde: 018-430 37 60, [email protected]

Andreas Holm, arbetsledande komminister i Vaksala distriktet: 018-430 37 23, [email protected]

Facklig företrädare KyrkA Liisa Pirinen Johansson 070 4167051

 

Välkommen med din ansökan senast den 20 februari 2022 Visa mindre

Präst till Uppsala domkyrkoförsamling

Ansök    Feb 21    Uppsala Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Svenska kyrkan Uppsala söker präst till Uppsala domkyrkoförsamling. Uppsala domkyrkoförsamling är en stor församling med ett 80-tal anställda och bred verksamhet. Församlingen verkar i fyra... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Svenska kyrkan Uppsala söker präst till Uppsala domkyrkoförsamling.

Uppsala domkyrkoförsamling är en stor församling med ett 80-tal anställda och bred verksamhet. Församlingen verkar i fyra kyrkor i centrala Uppsala, i egna förskolor och i sjukhuskyrkan på Akademiska sjukhuset.

Vi söker nu en präst som har Kristus och sakramenten i centrum. Tjänsten är på 100% med placering i Vindhemskyrkan S:ta Birgitta. Tillträde 1/6 2022 eller efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter


• Gudstjänster (med särskilt ansvar för mässor med små och stora)
• Kyrkliga handlingar
• Konfirmandverksamhet
• Att möta barnfamiljer i öppna förskolan Spiran
• Att leda vardagsgudstjänster med förskolan Solrosen
• Att i övrigt delta i församlingens verksamhet
• Eftersom verksamhet på finska bedrivs i församlingen är det ett plus om du är finskspråkig.

Kvalifikationer

Du är prästvigd i Svenska kyrkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer information

Enhetschef Hans Carlsten: [email protected] tfn 018-430 36 40

Facklig kontaktperson för KyrkA: Liisa Pirinen Johansson, [email protected]

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast: 2020-03-18 Visa mindre

Präst till Vaksala församling, Uppsala pastorat

Ansök    Dec 21    Uppsala Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker en präst som brinner för att förmedla kristen tro med inriktning på vuxna människor i vår församling. Välkommen till ett välfungerande arbetslag i Uppsalas vackraste arbetsmiljö, i ... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker en präst som brinner för att förmedla kristen tro med inriktning på vuxna människor i vår församling.

Välkommen till ett välfungerande arbetslag i Uppsalas vackraste arbetsmiljö, i Vaksala församling på gränsen mellan stad och landsbygd. Närmaste granne är Gränbystaden, Uppsalas största köpcentrum med 6 miljoner besökare per år. Vi odlar våra grönområden och i den gamla Prästgårdens trädgård utvecklar vi en mötesplats där både tro och liv kan växa.

I tjänsten ingår:

Gudstjänster och kyrkliga handlingar.
I församlingen firas en rik flora av gudstjänster där vi eftersträvar mångfald och delaktighet. I Vaksala kyrka firar vi högmässa varje söndag och regelbundet kvällsgudstjänst av olika slag. Vaksala kyrka är ett av Uppsalas mest efterfrågade kyrkorum för kyrkliga handlingar.

Präst på Gränbystaden
Ditt uppdrag är att vara kyrka där människor är. På Gränbystaden har du samtalsrummet bredvid biblioteket och gymmet. Dina arbetskamrater är personalen på Café Ovandär, som drivs av Uppsala pastorat i en anda av socialt företagande.

Äldrearbete.
I församlingen finns sex stycken äldreboenden och vi har andakter och närvaro på dem alla. Vi eftersträvar regelbunden kontakt med ledningsgrupp och personalgrupper på boendena. Du samordnar andakterna och samarbetar med diakon i äldrearbetet.

Vuxenundervisning
Du utvecklar tillsammans med kollegor undervisning för vuxna. I församlingen finns bland annat vuxenkonfirmander, bibelstudier, samtalsgrupper efter våra Förlustgudstjänster och materialet "Livsstegen”.

Mer om Vaksala församling och Uppsala pastorat kan du läsa i Församlingsinstruktionen.

https://www.svenskakyrkan.se/filer/FIN_Uppsalapastorat_2019-22.pdf

Kvalifikationer        

Du är prästvigd i Svenska kyrkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är ett plus om du även är finskspråkig. 

Upplysningar om tjänsten

Tjänsten är en heltidsanställning (100 %). Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Kontaktpersoner:

Lovisa Möller, församlingsherde: 018-430 37 60, [email protected],

Andreas Holm, arbetsledande komminister i Vaksala distriktet: 018-430 37 23, [email protected]

Facklig företrädare KyrkA Liisa Pirinen Johansson 070 4167051

Välkommen med din ansökan senast den 14 februari 2022 till www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb Visa mindre

Församlingspedagog Gamla Uppsala församling

Ansök    Jan 26    Uppsala Pastorat    Församlingspedagog
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Välkommen till en församling som rymmer den äldsta kyrkan i Uppsala, Gamla Uppsala kyrka, och den yngsta kyrkan, Tunabergskyrkan. Du möter människor i alla åldrar och av alla de slag, turiste... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Välkommen till en församling som rymmer den äldsta kyrkan i Uppsala, Gamla Uppsala kyrka, och den yngsta kyrkan, Tunabergskyrkan. Du möter människor i alla åldrar och av alla de slag, turister från när och fjärran och infödda församlingsbor i glädje och sorg. 

Du får vara med och utforma hur vi presenterar vår gamla kyrka och den historiska miljön för alla som vill ta del av vårt kulturella och andliga arv!

Andra arbetsuppgifter innebär skolkontakter, inte minst i samband med barnkören som församlingens musiker leder tillsammans med dig. Du är också delaktig i pastoratets gemensamma konfirmandteam och i samtal med vuxna.

Vi ser gärna att du är utbildad församlingspedagog eller har likvärdig utbildning och erfarenhet. Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt men också är en lagspelare. Du är social, flexibel och bygger relationer med människor i alla åldrar. Du är öppen för människors olikheter och uppskattar mångfald. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. 

Uppsala pastorat erbjuder friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Kontaktpersoner

Tf församlingsherde Lovisa Möller tel. 018-430 37 60 [email protected]
församlingspedagog Anna Maria Lund tel. 018-430 37 72 [email protected].

Fackliga företrädare för Lärarförbundet Göran Blomberg 018-7272477, KyrkA Liisa Pirinen Johansson 070-4167051

Välkommen med din ansökan senast den 13 mars 2022. Visa mindre

Uppsala domkyrkas glasmålningsateljé söker en konservator

Ansök    Dec 27    Uppsala Pastorat    Konservator
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Uppsala domkyrkas glasmålningsateljé grundades 2013 som den första konservatorsateljén för blyinfattat och bemålat glas i Sverige då det fanns ett behov av konservering av Uppsala domkyrkas m... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Uppsala domkyrkas glasmålningsateljé grundades 2013 som den första konservatorsateljén för blyinfattat och bemålat glas i Sverige då det fanns ett behov av konservering av Uppsala domkyrkas många glasmålningar. Idag arbetar ateljén utöver domkyrkans egna fönster även med projekt över hela Sverige. 

Glasmålningsateljén är en del av Uppsala pastorat som även har en textilateljé. För närvarande finns 3 konservatorstjänster i glasateljén, utöver det har vi ofta projektanställningar. Ateljén ligger i direkt närhet till domkyrkan i hjärtat av Uppsala. Arbetet utförs både på plats i ateljén liksom det inkluderar längre perioder av arbete in situ på olika platser i Sverige.

Arbetsbeskrivning;

Som glasmålerikonservator kommer du att delta i hela kedjan från besiktning och upprättande av åtgärdsförslag till demontering, packning och transport, konservering in situ eller i ateljé och återmontering. Konservering innebär bland annat rengöring, blyarbete, lagning av sprickor i glas, dokumentation, fotografering samt i särskilda fall retuschering eller ersättning med nya målade glasbitar. Arbete in situ innebär bland annat arbete på byggnadsställningar och/eller skylift, vilket kan vara fysiskt krävande.

Alla åtgärder styrs av åtgärdsförslaget som ligger till grund för länsstyrelsens tillståndsbeslut samt av internationella konserveringsetiska riktlinjer.

Kvalifikationer;

Erlagd examen inom konservering och körkort B är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och/eller studier av glasmålerikonservering. Vi är ett litet arbetslag och därför är god samarbetsförmåga av största vikt. Vi har nära samarbete med många andra professioner såsom glasmästare, hantverkare, smeder, stenhuggare, antikvarier, arkitekter, projektledare m.fl. 

Vi söker dig som är ansvarstagande, självgående och noggrann samtidigt som du är flexibel och prestigelös. Du är inte rädd för att ta i där det behövs och har inga problem att arbeta med både små och stora uppgifter.

Du ska vara flytande i svenska i tal och skrift samt behärska engelska väl. 

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som kan komma att inledas med provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

För mer information om tjänsten; enhetschef Oscar Hahne 018-430 36 22, [email protected]

Facklig företrädare Akademikerföreningen Mårten Löfgren 018-430 37 76 [email protected]

Välkommen med din ansökan senast 16 januari 2022. 

Mer om oss: 

https://www.facebook.com/uppsaladomkyrkasglasmalningsatelje

https://www.instagram.com/glasmalningsateljen/ 

https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/glasmalningsatelje Visa mindre

Kyrkvaktmästare till Uppsala domkyrkoförsamling

Ansök    Dec 1    Uppsala Pastorat    Kyrkvaktmästare
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Uppsala domkyrkoförsamling söker nu en kyrkvaktmästare på deltid, 50%. Din huvudsakliga placering är i Almtunakyrkan, men du kommer också att tjänstgöra i Vindhemskyrkan och S:t Pers kyrka.... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Uppsala domkyrkoförsamling söker nu en kyrkvaktmästare på deltid, 50%.

Din huvudsakliga placering är i Almtunakyrkan, men du kommer också att tjänstgöra i Vindhemskyrkan och S:t Pers kyrka.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:  


• möta och välkomna besökare som kommer till församlingens lokaler
• tjänstgöra vid kyrkliga handlingar och andra gudstjänster (vardag och helg)
• ge service och stöd till de olika verksamheterna
• genomföra tillsyn, skötsel, drift och underhåll av verksamhetslokaler samt ha kontakter med hantverkare och pastoratets fastighetsavdelning
• aktivt delta i pastoratets systematiska säkerhetsarbete
• delta i medarbetarsamlingar och hålla dig informerad om församlingens och pastoratets verksamhet

Vem är du?

Vi söker dig som är social, flexibel och som har god förmåga att organisera, samarbeta och skapa trivsel. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Våra ledord är ”engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet” vilka ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra. 

Krav:

Du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess värderingar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tjänstgöring vid gudstjänster och kyrkliga handlingar.

Vi ser gärna att du har körkort men det är inte ett krav. 

Kvalifikationer                                                               

Tekniska kunskaper och praktiska färdigheter inom fastighetsskötsel. Datorvana. 

Upplysningar om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 % med tillträde den 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse. Tjänstgöring på helger ingår. Provanställning kan komma att tillämpas. 

För mer upplysningar; enhetschef Hans Carlsten 018-430 36 40, [email protected]

Facklig företrädare är för Kommunal Patrik Sköldberg 010-442 88 29

Välkommen med din ansökan senast den 31 december. Visa mindre

Kyrkvaktmästare till Helga Trefaldighets församling

Ansök    Dec 8    Uppsala Pastorat    Kyrkvaktmästare
Vi söker en engagerad och driftig kyrkvaktmästare med placering i Eriksbergskyrkan. Eriksbergskyrkan ligger på gränsen mellan Kåbo och Eriksberg ett område med många barnfamiljer men också studenter och äldre personer. Det avspeglar sig i gudstjänstlivet och i övriga verksamheter. Vi har en ambition att vara en integrerad del av lokalsamhället och att bidra till det genom att vara en aktiv och levande församlingsgemenskap.   ARBETSUPPGIFTER I tjänsten i... Visa mer
Vi söker en engagerad och driftig kyrkvaktmästare med placering i Eriksbergskyrkan.

Eriksbergskyrkan ligger på gränsen mellan Kåbo och Eriksberg ett område med många barnfamiljer men också studenter och äldre personer. Det avspeglar sig i gudstjänstlivet och i övriga verksamheter. Vi har en ambition att vara en integrerad del av lokalsamhället och att bidra till det genom att vara en aktiv och levande församlingsgemenskap.

 

ARBETSUPPGIFTER
I tjänsten ingår sedvanliga vaktmästaruppgifter i samband med gudstjänster och kyrkliga handlingar samt stödjande uppgifter relaterat till den dagliga verksamheten i huset som t.ex. konfirmander, öppen förskola, körer och samtalsgrupper. Din uppgift är att tillsammans med platsansvarig präst se till att lokaler, bokningar, inköp av livsmedel och annat som behövs i huset fungerar samt att det är en välkomnande och hemtrevlig känsla i lokalerna. Har du vana av fastighetsskötsel är det ett stort plus och det är meriterande om du har kunskap om ljud- och ljusteknik. Eriksbergskyrkan bär på en identitet av att vara en kyrka som tänker på klimatfrågan och det är därför viktigt att du som vaktmästare har intresse av att låta den frågan prägla dina arbetsinsatser.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är självständig, serviceinriktad och positiv. Du är uppmärksam och flexibel och tycker om att möta människor i olika livssituationer. Du ska ha ordningssinne och vara praktiskt lagd. Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, därför är din sociala kompetens viktig. Du har ett positivt förhållningssätt till att möta sökande människor och en förankring i kyrkans tro. Vi är ett glatt gäng som ser framemot att lära känna en ny kollega.

Våra ledord är ”engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet” vilka ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra. 

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN:
Tjänsten är en heltidsanställning (100%). Tjänstgöring på helger ingår. Provanställning kan komma att tillämpas. 

För ytterligare upplysningar: Magdalena Fredman, platsansvarig präst. [email protected]  018-430 36 33 
Lars Olof Fahlén, församlingsherde. [email protected]  018-430 36 76

FACKLIG FÖRETRÄDARE: Patrik Sköldberg, Kommunal. 010-442 88 29

TILLTRÄDE: 1 mars 2022 eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast den 31/12 2021. Visa mindre

Pedagoger till domkyrkoförsamlingens Öppna förskolor i Uppsala pastorat

Ansök    Dec 8    Uppsala Pastorat    Församlingspedagog
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Nu finns chansen för dig som har ett hjärta för interaktion med familjer och föräldrar att söka tjänst i Nyponrosens och Spirans Öppna förskolor. Vi söker två nya medarbetare till deltidstjän... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Nu finns chansen för dig som har ett hjärta för interaktion med familjer och föräldrar att söka tjänst i Nyponrosens och Spirans Öppna förskolor. Vi söker två nya medarbetare till deltidstjänster varav en tjänst omfattar 75 % och en tjänst 60 % med eventuell utökning till 70 %.

I Öppna förskolan får du arbeta med fokus på barn, familj och pedagogik med stort fokus på de allra yngsta barnen mellan 0-18 månader.

Församlingens Öppna förskolorna är belägna i S:t Perskyrkan och Vindhemskyrkan i centrala Uppsala. Du kommer att tillhöra enheten ”Barn Ungdom och Familj”.

ARBETSUPPGIFTER


• Arbete i öppna förskolan tillsammans med kollegor
• Ansvara för att arbetet sker i enlighet med målen i allmänna råd, läroplan, skollag och församlingsinstruktion
• Planera, genomföra och utvärdera verksamheten (systematiskt kvalitetsarbete)
• Nära samarbete med präst, diakon och musiker i Barnens kyrka (vardagsgudstjänst i domkyrkan) dopuppföljningskalas mm
• Bidra till att öppna förskolan som verksamhet får vara en plattform för samtal kring tro och liv.
• Samarbeta med externa intressenter
• Arbeta i sommarverksamhet (caféverksamhet)
• Delta i kompetensutveckling och träffar med enheten.

KVALIFIKATIONER
Du ska vara utbildad församlingspedagog/förskollärare/pedagog samt ha ett intresse för öppen verksamhet. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan, delar dess värderingar och är öppen för samtal om tro och liv.

Du ska ha ett stort intresse för små barns anknytning och den viktiga relationen med barnets föräldrar. Vi ser gärna att du har kunskap i sång och musik och kan spela något instrument.

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är utåtriktad, idérik och har ett positivt förhållningssätt till barn, föräldrar och kollegor. Du ska ha god samarbetsförmåga och vara flexibel men också kunna genomföra arbetsuppgifterna självständigt samt utveckla verksamheten utifrån familjers behov.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

INFORMATION:
En tjänst om 75 % och en tjänst om 60 % med eventuell utökning till 70 %. Tillsvidareanställning som kan komma att inledas med provanställning.

Tillträde 2022-02-01 eller enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal och du erbjuds friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

För ytterligare information:

Susanne Cederlöf, Enhetschef för Barn-familj och ungdomsverksamheten 018-430 36 64

Katarina Nyman, pedagog, 018-430 36 29

Fackliga företrädare:

Lärarförbundet Göran Blomberg, 018-727 24 77

Kyrk-A Liisa Pirinen-Johansson 070-416 7051

Vision Annika Fransson, 070-6502333

Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev där du också talar om vilken tjänst du är intresserad av senast den 22 dec 2021. Visa mindre

Diakon till Helga Trefaldighets församling, Uppsala

Ansök    Okt 25    Uppsala Pastorat    Församlingsdiakon
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker en engagerad och driftig diakon till en tjänst med placering i Eriksbergskyrkan. Eriksbergskyrkan ligger på gränsen mellan Kåbo och Eriksberg. I området finns många barnfamiljer, un... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker en engagerad och driftig diakon till en tjänst med placering i Eriksbergskyrkan.

Eriksbergskyrkan ligger på gränsen mellan Kåbo och Eriksberg. I området finns många barnfamiljer, ungdomar och äldre vilket avspeglar sig i gudstjänstliv och övriga verksamheter. Vi som är verksamma här har en ambition att vara en integrerad del av lokalsamhället och att bidra till det genom att vara en aktiv och levande församlingsgemenskap.

 

ARBETSUPPGIFTER

Du leder och utvecklar det diakonala arbetet i och kring Eriksbergskyrkan.

Du ansvarar bland annat för Bibliska trädgårdsgruppen med dess volontärer, du leder förmiddagsbön varje vecka och har enskilda samtal. I din tjänst möter du såväl äldre som unga i behov av stöd. Du ingår i områdesgruppen i Eriksberg och tar en aktiv roll i kontakten med det omgivande samhället.

Sedan många år bedrivs delar av det diakonala arbetet pastoratsgemensamt och nu står vi inför att bygga en gemensam diakoniorganisation. Vi är nyfikna på om du har någon specialkompetens att bidra med in i det diakonala arbetet i Uppsala, t.ex. missbruksarbete, erfarenhet av frågor som rör ekonomisk utsatthet eller flykting/asylfrågor. Eller du kanske har intresse och erfarenhet av klimatrelaterade frågor? Vi vill gärna att du är med och utvecklar diakonin lokalt och i pastoratet med utgångspunkt i dina erfarenheter och kunskaper.

KVALIFIKATIONER

Du är vigd diakon i Svenska kyrkan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av diakonalt utvecklingsarbete. Förmåga att både arbeta i det nära och vardagliga och samtidigt tänka strategiskt och långsiktigt är avgörande för tjänsten. Du har erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan och är väl förtrogen med dess tro och tradition.

Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt och också är en lagspelare. Du är social, flexibel och bygger gärna relationer med människor i olika åldrar. Du är öppen för människors olikheter och uppskattar mångfald. Du har en diakonal blick och brinner för att stärka människor i utsatthet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN:

Tjänsten är en heltidsanställning (100%). Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Johanna Wilhelmsson Gillgren, diakoniansvarig i Helga Trefaldighets församling [email protected]  018-430 36 95

Magdalena Fredman, platsansvarig präst i Eriksbergskyrkan. [email protected]  018-430 36 33

Lars Olof Fahlén, församlingsherde  [email protected]  018-430 36 76

Kontaktperson för Vision Annika Fransson 070-6502333 , för Kyrkans Akademikerförbund Liisa Pirinen Johansson 0704167051

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb. Bifoga diakonbrev/vigningsbrev, ange även referenspersoner.

SISTA ANSÖKNINGSDAG: 21 november 2021. Tillträde efter överenskommelse Visa mindre

Svenska kyrkan Uppsala söker präst till Uppsala domkyrkoförsamling.

Ansök    Dec 1    Uppsala Pastorat    Komminister
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Uppsala domkyrkoförsamling är en stor församling med ett 80-tal anställda och en bred verksamhet. Församlingen verkar i fyra kyrkor i centrala Uppsala, i egna förskolor och i sjukhuskyrkan på... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Uppsala domkyrkoförsamling är en stor församling med ett 80-tal anställda och en bred verksamhet. Församlingen verkar i fyra kyrkor i centrala Uppsala, i egna förskolor och i sjukhuskyrkan på Akademiska sjukhuset.

Vi söker nu en präst med placering i S:t Pers kyrka

Arbetsuppgifter

 Tjänsten har inriktning mot barn, familj och ungdom och dina arbetsuppgifter är: 


• Pastoralt ansvar i S:t Pers kyrka
• Gudstjänster (med särskilt ansvar för gudstjänster för små och stora)
• Kyrkliga handlingar
• Konfirmandverksamhet
• Att möta barnfamiljer i Öppen förskola
• Att i övrigt delta i församlingens verksamhet
• Då även verksamhet på finska bedrivs i församlingen är det ett plus om du är finskspråkig

Våra ledord är ”engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet” vilka ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra.

Kvalifikationer

Du är prästvigd i Svenska kyrkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 1/7 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Enhetschef Hans Carlsten: [email protected] tfn 018-430 36 40

Facklig kontaktperson för KyrkA: Liisa Pirinen Johansson, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-31. Visa mindre

Församlingspedagog till Helga Trefaldighets församling, Uppsala

Ansök    Okt 25    Uppsala Pastorat    Församlingspedagog
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker dig som är pedagog och tycker om att arbeta med unga i olika åldrar i en mångkulturell församling. Du behövs och kommer kunna göra skillnad. Utgångspunkten är att utifrån evangeliets... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker dig som är pedagog och tycker om att arbeta med unga i olika åldrar i en mångkulturell församling. Du behövs och kommer kunna göra skillnad. Utgångspunkten är att utifrån evangeliets kraft dela människors tro och liv.

Din arbetsplats är S:ta Maria kyrka i Stenhagen som är ett område där det bor många nya svenskar. Därför ser vi gärna att du har erfarenhet eller intresse av att arbeta utifrån ett perspektiv av integration och mångkultur.

Tillsammans med övriga pedagoger ansvarar du för församlingens arbete bland barn, familjer och unga. Du vidareutvecklar och driver arbete gentemot skola och förskola. 

KVALIFIKATIONER

Du ser gärna att du är utbildad församlingspedagog. Du har erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan och är väl förtrogen med dess tro och tradition. Har du musikalisk kompetens ser vi positivt på det, då sång och musik är viktiga inslag i arbetet med barn- och ungdomsgrupperna. Samarbete med kantor och barnkörer ingår i arbetsuppgifterna.

Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt och är en lagspelare. Du är social, flexibel och bygger gärna relationer med människor i olika åldrar. Du är öppen för människors olikheter och uppskattar mångfald. Vi söker dig som är en driven pedagog och har ett engagemang för kyrkans arbete bland barn och unga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %). Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner:

Sargit Sundström, församlingspedagog och verksamhetsansvarig [email protected], 018-430 36 85

Lars Olof Fahlén, församlingsherde [email protected] 018-430 36 76,

Martina Larsson, platsansvarig präst i S:ta Maria kyrka [email protected] 018-430 36 84

Fackliga företrädare för Lärarförbundet Göran Blomberg 018-7272477

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb

Sista ansökningsdag 21 november 2021 Visa mindre

Kafé/konferensvärd med bak/matlagningskunskaper Katedralkafét Uppsala

Ansök    Okt 15    Uppsala Pastorat    Kallskänka
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor, från alla delar av världen, väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stan... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor, från alla delar av världen, väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stannar också för att äta eller dricka något i kaféet. Kaféet är beläget i Konsistoriehuset som ligger i anslutning till domkyrkan och erbjuder servering av enstaka besökare såväl som till grupper vid ex minnesstunder och dopkaffe. Det är också en plats för olika arrangemang, möten och andra samlingar som Uppsala pastorat genomför.

Vi söker nu en kafé och konferensvärd till Katedralkaféet. Rollen innefattar såväl servering och servie som bakning och matlagning. 

Arbetsuppgifter


• Bakning och matlagning 
• Dukning och servering
• Försäljning, skyltning, information till besökare
• Bokningar

Vem är du

Du skall kunna laga mat och baka samt ha kunskaper om livsmedelshantering enligt lagar och föreskrifter. Du är van att röra dig bland gäster då en del av arbetet innefattar servering. Du ska även ha erfarenhet av försäljning och god kassavana.

Du har kock eller kallskänkutbildning och erfarenhet av arbete inom livmedel eller restaurang. 

Du har en hög servicenivå och goda samarbetsförmågor. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, ytterligare språkkunskaper är önskvärda. God datakunskap är också nödvändig då du får hantera våra bokningar i en digital miljö.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid (80%) som inleds med provanställning. Tjänsten innefattar helgarbete. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse. 
Du delar självklart Svenska kyrkans värderingar. 
B-körkort är önskvärt.

Domkyrkoklockare Oscar Hahne, [email protected] tar emot din ansökan samt svarar på eventuella frågor kring tjänsten, Oscar nås på 018 430 36 22

Vi önskar få din ansökan senast 29 oktober. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Visa mindre

Lönespecialist till Uppsala pastorat

Ansök    Okt 18    Uppsala Pastorat    Löneadministratör
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. LÖNESPECIALIST till Uppsala pastorat Som lönespecialist hos oss handlägger hela löneprocessen från ax till limpa och ansvarar för att rätt lön och ersättningar betalas ut i tid till anställd... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


LÖNESPECIALIST till Uppsala pastorat

Som lönespecialist hos oss handlägger hela löneprocessen från ax till limpa och ansvarar för att rätt lön och ersättningar betalas ut i tid till anställda, uppdragstagare och förtroendevalda. Du ansvarar också för att all personaladministration hanteras effektivt och korrekt från anställningens början till slut. Arbetet förutsätter samverkan både internt med anställda som externt med försäkringskassa och andra parter. 

ARBETSUPPGIFTER

Tillsammans med kollegorna i enheten arbetar du bland annat med:


• Ansvar för löneadministrationen för de anställda i Uppsala pastorat.  
• Tolkning och tillämpning av lagar och kollektivavtal.
• Bevakning av LAS tider och regelverk
• Ger stöd och service i frågor om tidredovisning, resor och lön.
• Övrigt personaladministrativt arbete i form av avstämningar, intyg, statistik mm. 

Arbetet kräver mycket goda samarbetsförmågor och upprätthållande av god kontakt med chefer och medarbetare. Vidare ska du kunna informera och ge råd på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Arbetet kräver ett självständigt arbetssätt och helhetssyn samt analytisk förmåga och viss problemlösning. Du ska hålla dig uppdaterad inom lagar och avtal.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är noggrann och kvalitetsmedveten samt planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra tillsammans med andra, tar initiativ och tycker förändrings- och förbättringsarbete är roligt. Krångliga lönefrågor bemöter du både nyfiket och lösningsorienterat. Du är kommunikativ, söker aktivt och proaktivt kontakt och förstår vikten av att återkoppla och hålla deadlines i ditt arbete.

KVALIFIKATIONER

Du har minst gymnasial utbildning inom ekonomi, lön eller likvärdigt samt mångårig erfarenhet av kvalificerat löneadministrativt arbete där du arbetat med hela löneprocessen. Du är en van datoranvändare med goda kunskaper i Officepaketet. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du har kunskaper i lönesystemet Hogia, samt tidredovisningssystemet Flex HRM, samt erfarenhet av redovisning.

Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans grundläggande värderingar.

OM TJÄNSTEN:

Tjänsten är en heltidsanställning 40 t/v. Vi tillämpar flexibel arbetstid, har friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde den 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse. Din arbetsplats kommer att vara på pastoratets kansli vid domkyrkan samt på Kyrkogårdsexpeditionen vid Gamla kyrkogården.

För mer information: HR chef Malin Thimerdal, 018-4303503 [email protected]

Lönespecialist Anita Svensson, 018-4303513, [email protected]

Facklig representant: Vision Annika Fransson 070-6502333 

DIN ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan senasten den 10 november via https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb Visa mindre

Vikarierande konditor

Ansök    Sep 17    Uppsala Pastorat    Bagare/Konditor
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor, från alla delar av världen, väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stan... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor, från alla delar av världen, väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stannar också för att äta eller dricka något i kaféet. Kaféet är beläget i Konsistoriehuset som ligger i anslutning till domkyrkan och erbjuder servering av enstaka besökare såväl som till grupper vid ex minnesstunder och dopkaffe. Det är också en plats för olika arrangemang, möten och andra samlingar som Uppsala pastorat genomför.

Vi söker nu en vikarierande konditor till Katedralkaféet. 

Arbetsuppgifter


• Bakning och matlagning 
• Dukning och servering
• Försäljning, skyltning, information till besökare

Vem är du

Du har goda kunskaper i matlagning och bakning samt kunskaper om livsmedelshantering enligt lagar och föreskrifter. Du ska kunna duka och servera och har även erfarenhet av försäljning. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, har du ytterligare språkkunskaper är det en fördel. 

Du är utbildad inom livsmedel/restaurang eller har motsvarande erfarenhet.

Erfarenhet av arbete i livsmedel/restaurang är ett krav

Om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat med tillträde snarast och som längst tom 20220228. Möjlighet till fortsatt anställning kan finnas. Tjänstgöringsgraden är heltid (100 %) och innefattar tjänstgöring på helger. Du delar självklart Svenska kyrkans värderingar. 

Domkyrkoklockare Oscar Hahne, [email protected] tar emot din ansökan samt svarar på eventuella frågor kring tjänsten, Oscar nås på 018 430 36 22

Vi önskar få din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 1 oktober. Visa mindre

Verksamhetschef Diakoni

Ansök    Aug 17    Uppsala Pastorat    Diakon
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Verksamhetschef för Uppsala pastorats diakonienhet Uppsala pastorat har länge legat i framkant beträffande diakonal samordning och under det senaste året har en större översyn genomförts vil... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Verksamhetschef för Uppsala pastorats diakonienhet

Uppsala pastorat har länge legat i framkant beträffande diakonal samordning och under det senaste året har en större översyn genomförts vilken mynnat ut i att vi nu står i begrepp att inrätta en diakonienhet som samlar de diakonala resurserna i hela pastoratet. Under förutsättning att erforderliga beslut fattas är vår avsikt att den nya organisationen ska träda i kraft den 1 januari 2022.

Nu söker vi dig som känner dig kallad och manad att sjösätta och leda den nya enheten.

Om rollen:

Som verksamhetschef för den nya organisationen kommer du vara den som implementerar och leder förändringsarbetet in i det nya redan från början. Vidare kommer du att leda det fortsatta utvecklingsarbetet, säkerställa att en kvalitativ och professionell diakoni bedrivs samt ansvara för att vi uppfyller de för mandatperioden ställda målen uppfylls. Tillsammans med engagerade medarbetare finns ett stort utrymme att tänka nytt för att möta morgondagens diakonala utmaningar. I den här tjänsten ges du mandat och goda förutsättningar för att möta upp dessa behov.
Du får sedvanlig delegation beträffande ekonomi och personal. 
Tjänsten är organisatoriskt direkt underställd kyrkoherden och du kommer ingå i pastoratets ledningsgrupp.

Vem är du?

Du är en trygg och modig ledare som kan få med dig dina medarbetare på ett inkluderande sätt och genom att se den samlade kompetensen få människor att växa. Vidare är du en visionär som kan skapa verklighet av vår vision där andra berörs och vill engagera sig i de diakonala frågor vi jobbar utifrån. Den vi söker behöver våga leva med de svåra frågorna och vara trygg med allt vad en förändring medför, både internt som externt.

Kvalifikationer för rollen:

Du är vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning.

Du har dokumenterat erfarenhet av arbetsledning/ledarskap från Svenska kyrkan eller från organisationer som arbetar med utsatta grupper i samhället.  

Du har dokumenterad förmåga att samordna och driva processer från start till implementering och slutförande.

Du har erfarenhet av strategiskt arbete kring mål och visioner och ett intresse för verksamhets- och kvalitetsutveckling samt budgetarbete.

Du är väl förtrogen med Svenska kyrkans organisation och verksamhet. 

 

Upplysningar om tjänsten:

Din arbetsplats ligger centralt vid Uppsala domkyrka. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde den 1 januari 2022. 

För mer information kring tjänsten och verksamheten; kyrkoherde Annica Anderbrant 018-430 35 01, [email protected]

För information kring processen och anställningen; HR chef Malin Thimerdal 018-430 35 03, [email protected]  

Fackliga representanter; KyrkA Liisa Pirinen Johansson 070 416 70 51, Vision Mattias Larsson 072 506 78 22, Akademikerförbundet SSR Ulf Nilsson 08 6174447

Din ansökan

Välkommen med din ansökan till www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb

Bifoga vigningsbrev samt uppgift om två referenspersoner till din ansökan. 

Senast den 24 september 2021 vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Familjerådgivare till kyrkans familjerådgivning i Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Kyrkans Familjerådgivning i Uppsala söker Familjerådgivare Svenska kyrkans familjerådgivning i Uppsala grundades 1954 och är en av landets äldsta mottagningar och den första familjerådgivnin... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Kyrkans Familjerådgivning i Uppsala söker Familjerådgivare

Svenska kyrkans familjerådgivning i Uppsala grundades 1954 och är en av landets äldsta mottagningar och den första familjerådgivningen i Svenska kyrkans regi. Idag är familjerådgivningen en gemensam verksam i pastoratet och tillhör för närvarande organisatoriskt Vaksala församling. Mottagningen finns i Fålhagen i centrala Uppsala.

Med anledning av pensionsavgång söker vi nu en familjerådgivare som tillsammans med en kollega skall utgöra Svenska kyrkans familjerådgivning i Uppsala. 

Arbetsuppgifter:

Verksamheten har sin tyngdpunkt i relationsbearbetning vid samlevnads-och relationssvårigheter i par-och familjerelationer. Vi är även beredda att möta tros-och livsåskådningsfrågor vilka ibland uppkommer i samband med kriser och i andra utmanande livsomständigheter. I vårt uppdrag ingår också visst utåtriktat arbete som t.ex. information om familjerådgivningen och kortare föreläsningar.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom, psykolog eller har annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt grundläggande psykoterapiutbildning, gärna med inriktning mot par eller familj.

Meriterande är om du är auktoriserad familjerådgivare, har tidigare erfarenhet av att arbeta med par och/eller annat kvalificerat psykosocialt behandlingsarbete samt har andra påbyggnadsutbildningar som är relevanta för tjänsten.

Du delar Svenska kyrkans tro och värderingar.

Personliga egenskaper:

Du har ett professionellt förhållningssätt, är samarbetsinriktad och har god förmåga att skapa förtroende och goda relationer. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Upplysningar om tjänsten:

Tjänsten är på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse

Om tjänstens innehåll; familjerådgivare Ingela Fransson Rudström, 018-430 37 56, [email protected]

Övriga frågor; församlingsherde Lovisa Möller, 018-430 37 60, [email protected]

Kontakt Vision Mattias Larsson, 072-506 78 22  [email protected]

Kontakt Akademikerföreningen Mårten Löfgren, 018 430 3776, [email protected]

 

Välkommen med din ansökan senast den 25 augusti 2021.

www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb Visa mindre

Fastighetsförvaltare till Uppsala pastorats fastighetsenhet

Ansök    Sep 14    Uppsala Pastorat    Fastighetsförvaltare
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Fastighetsförvaltare till Uppsala pastorats fastighetsenhet Tjänsten Som förvaltare på Uppsala pastorat, Svenska kyrkan i Uppsala ingår du i ett team om fem personer som ansvarar för pastor... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Fastighetsförvaltare till Uppsala pastorats fastighetsenhet

Tjänsten
Som förvaltare på Uppsala pastorat, Svenska kyrkan i Uppsala ingår du i ett team om fem personer som ansvarar för pastoratets förvaltningsområden inom dess församlingar och Uppsala kyrkogårdar. Du är kundansvarig och bygger goda relationer till dina kunder. Du är väl insatt i såväl deras som fastighetens behov och kan göra avvägningar mellan dessa. Som förvaltare ansvarar du för ekonomisk-, administrativ- och tekniskförvaltning av pastoratets fastigheter. Tjänsten omfattar 50 % arbete med kyrkogårdsfastigheter och 50 % med församlingsfastigheter.

Arbetsuppgifter

I rollen ingår bland annat:


• prisförfrågan, beställningar, upphandlingar, avtalsförhandlingar, faktura hantering och uppföljning
• upprätta budget underlag, göra prognoser och kostnadskalkyl för ditt ansvarsområde
• utefter budget planera åtgärder för dina tilldelade fastigheter
• internt kundansvar
• planering av det långsiktiga underhållet (LPUH)
• handläggning och ledning av underhålls- och investeringsprojekt
• myndighetskontakter, inspektioner
• försäkrings- och skadehantering
• löpande hantera drift-, tillsyn-, skötsel- och underhållsfrågor
• hantering av felanmälningar
• uppföljning av utförda beställda arbeten, besiktningar
• ansvara för lekplatsbesiktningar
• information, avisering av entreprenörer och tidplan för kommande arbeten

Som förvaltare på Uppsala pastorat samverkar du med professionella kollegor för att skapa kundnytta och bibehållna fastigheternas kulturhistoriska värden.

Kvalifikationer


• Fastighetsförvaltarutbildning eller likvärdig högskoleutbildning.
• Flerårig erfarenhet från fastighetsförvaltning med erfarenhet av förhandlingar,
• Övergripande kunskaper och insikt i fastighetsrätt samt fastighetsteknik.
• Mycket god vana vid kund- och entreprenörskontakter.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av förvaltning av kulturhistoriska byggnader.

Personliga egenskaper

Du är;


• serviceinriktad och brinner för att få nöjda kunder
• bra på att bygga goda relationer och har lätt för att lyssna och kommunicera.
• initiativtagande och ett lösningsorienterat synsätt
• självgående och driven
• har förmåga att hantra många ansvarsområden samtidigt
• trivs med att arbeta i en verksamhet med högt tempo

Med din nyfikenhet, vilja att påverka och förmåga till att skapa struktur kommer du lyckas i din roll.

Övrigt om tjänsten

För tjänsten krävs körkort

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Uppsala. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktpersoner: Fastighetschef Kristian Nordlund 018- 430 35 18, kanslichef Anette Kravik 018 – 430 35 04

Facklig representant: Vision Annika Fransson 070-6502333

Tillträdesdatum: snarast eller enligt ök.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan till www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb

Senast den 1 oktober 2021 vill vi ha din ansökan. Visa mindre

Kyrkomusiker till Uppsala domkyrka

Ansök    Apr 29    Uppsala Pastorat    Organist
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. KYRKOMUSIKER TILL UPPSALA DOMKYRKA Uppsala Domkyrka har som uppgift att vara en plats där församling, stift och hela landet ryms och benämns ibland som rikshelgedom. Här pågår ett rikt verks... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


KYRKOMUSIKER TILL UPPSALA DOMKYRKA

Uppsala Domkyrka har som uppgift att vara en plats där församling, stift och hela landet ryms och benämns ibland som rikshelgedom. Här pågår ett rikt verksamhetsliv med gudstjänster, konserter och en mängd olika arrangemang. Kyrkan har ca 700 000 besökare per år.

Vi söker nu en musiker till en nyinrättad musikertjänst i Uppsala domkyrka.


ARBETSUPPGIFTER


• Leda och utveckla Lilla gosskören och Lilla flickkören från åtta år, med mål att förbereda dem väl för goss- och flickkörernas konsertkörer. (50 %)
• Tjänstgöring som organist i domkyrkan. (50 %)
• Tjänsten kommer att inrymma viss orgelundervisning.

Beroende av kompetens och erfarenhet kan tjänsten också komma att inrymma sång med ännu yngre barn, ledande av vuxenkör, konsertant orgelspel m.m.

KVALIFIKATIONER
Masterexamen med inriktning kyrkomusik, A-nivå samt därtill dokumenterad erfarenhet som svarar mot tjänstens utformning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


UPPLYSNINGAR

Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Provanställning kan förekomma. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsprov kommer att ske. Intervjuer under vecka 24-25.

Ansökan med löneanspråk skall vara oss tillhanda senast den 13 juni.

För mer information:

Domkyrkoorganist Ulric Andersson tel 018-430 36 54 eller e-post [email protected]

Enhetschef domkyrkomusiken Sam Douhan tel 018-430 36 31 eller e-post [email protected]

Facklig kontaktperson: Daniel Edoff, Lärarförbundet: tfn 0176 77436

Välkommen med din ansökan senast den 13 juni

www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb Visa mindre

Kyrkomusiker (vikariat) Uppsala Domkyrkoförsamling

Ansök    Apr 26    Uppsala Pastorat    Kantor
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Svenska kyrkan Uppsala söker Kyrkomusiker (vikariat) till Uppsala domkyrkoförsamling Uppsala domkyrkoförsamling är en stor församling med ett 80-tal anställda och bred verksamhet, bland anna... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Svenska kyrkan Uppsala söker Kyrkomusiker (vikariat) till Uppsala domkyrkoförsamling

Uppsala domkyrkoförsamling är en stor församling med ett 80-tal anställda och bred verksamhet, bland annat i fyra kyrkor, i egna förskolor och på Akademiska sjukhuset. Vi söker nu en kyrkomusiker för ett vikariat på heltid under perioden 6/9 2021-31/7 2022.

Tjänsten är koncentrerad till S:t Pers kyrka, men tjänstgöring i andra kyrkor i församlingen förekommer. Som musiker i S:t Pers kyrka är en viktig uppgift att tillsammans med präst och andra medarbetare bidra till ett levande gudstjänstliv.

Arbetsuppgifter


• Vuxenkör som medverkar i gudstjänst och har egna konserter
• Barnkör
• Spel i gudstjänst och kyrkliga handlingar samt vid andakter på äldreboenden
• Orgelelever
• Medarbetarsamlingar och församlingsgemensamma aktiviteter

Kvalifikationer

Vi förutsätter att du har formell behörighet samt delar Svenska kyrkans tro och värderingar.

Mer information

Enhetschef Hans Carlsten: [email protected], tfn 018-430 36 40

Facklig kontaktperson: Daniel Edoff, Lärarförbundet: tfn 0176 77436

Välkommen med din ansökan senast den 21 maj

www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb Visa mindre

Kyrkvaktmästare till Uppsala Domkyrka

Ansök    Mar 15    Uppsala Pastorat    Kyrkvaktmästare
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Uppsala Domkyrka har som uppgift att vara en plats där församling, stift och hela landet ryms och benämns ibland som rikshelgedom. Här pågår ett rikt verksamhetsliv med gudstjänster, konserte... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Uppsala Domkyrka har som uppgift att vara en plats där församling, stift och hela landet ryms och benämns ibland som rikshelgedom. Här pågår ett rikt verksamhetsliv med gudstjänster, konserter och en mängd olika arrangemang. Kyrkan har ca 700 000 besökare per år. Nu söker vi vaktmästare till två tjänster, en med inriktning på bild och en med inriktning på ljud. 

Domkyrkans vaktmästeri har en viktig funktion med att hålla kyrkan förberedd och tillgänglig för såväl verksamhet och arrangemang som för dess besökare. Vaktmästeriet är en del av domkyrkoenheten, som samlar de stödjande funktionerna i Domkyrkan, där även butik, museum, kafé och textil- och glasmålerikonservatorer ingår. 

Arbetsuppgifter:

Domkyrkans vaktmästare ansvarar, under ledning av domkyrkoklockaren, för daglig verksamhet och lokaltillsyn av Domkyrkans lokaler. I arbetsuppgifterna ingår alla typer av arbetsuppgifter i samband med förberedande och genomförande av gudstjänster, konserter och andra arrangemang, liksom enklare service av elektronik och viss reparation av inventarier.

Kvalifikationer för båda tjänsterna:


• Medlemskap i Svenska kyrkan
• Erfarenhet av Svenska kyrkans gudstjänstliv
• Erfarenhet av att sköta belysningsanläggning, brandlarmsanläggning och datanätverk.
• Vi ser gärna att du har erfarenhet av något hantverksyrke
• B-körkort

Tjänst med fokus på bild:

Kunskaper och erfarenhet av bildproduktion.
Kunskaper och erfarenhet kring kameror och digitala bildformat och upplösningar.
Kunskaper och erfarenhet av att hantera bildsignaler över IP.
Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att jobba med programmjukvarorna vMix Live Production & Streaming Software eller OBS, Open Broadcaster Software.

Tjänst med fokus på ljud:

Kunskaper om hur ett digitalt mixerbord fungerar och hanteras.
Kunskaper inom Dante och digitala ljudprotokoll.
Kunskap och erfarenhet av att mixa ljud i kyrkorum.
Kunskaper och erfarenheter om trådlösa mikrofonsystem.
Kunskaper och förståelse hur ett nätverk samverkar emellan AV tekniska produkter.
Vi ser gärna även att att du har förståelse eller erfarenhet av BSS Soundweb BLU

Personliga egenskaper:

Dagliga gudstjänster och återkommande stora arrangemang präglar arbetet, därför krävs stor flexibilitet och god samarbetsförmåga. Arbetet innebär också många kontakter och är därför en viktig del av domkyrkans ansikte utåt. Arbetets varierande uppgifter kräver god förmåga att strukturera arbetet och ett gott praktiskt handlag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten:
Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid som kan komma att inledas med provanställning. Schemalagd arbetstid med tjänstgöring på helger. Tillträde snarast.

För mer information kring tjänsterna: Domkyrkoklockare Oscar Hahne tel 018 – 430 36 22 eller via e-post, [email protected]

Facklig kontaktperson för Kommunal är Patrik Sköldberg tel: 010 442 88 29 Visa mindre

Pedagog till Gottsunda församling

Ansök    Mar 10    Uppsala Pastorat    Specialpedagog
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Pedagog till Gottsunda församling Vi söker dig som är pedagog och tycker om att arbeta med unga i olika åldrar i en mångkulturell församling. Du behövs och kommer kunna göra skillnad. Utgång... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Pedagog till Gottsunda församling

Vi söker dig som är pedagog och tycker om att arbeta med unga i olika åldrar i en mångkulturell församling. Du behövs och kommer kunna göra skillnad. Utgångspunkten är att utifrån evangeliets kraft dela människors tro och liv.

Tjänsten innefattar arbete med två konfirmandgrupper (för närvarande en läsårsgrupp med konfirmation i maj och en sommargrupp med läger och konfirmation i juni eller augusti). Vidare ingår ungdomsarbete med ansvar för en livaktig ungdomsgrupp i Gottsunda, utåtriktat arbete bland annat med skolkontakter och närvaro på kommunens fritidsklubb i Gottsunda samt ibland medverkan i gudstjänst. Arbetet med konfirmander, ungdomar och skola sker i delar genom samverkan med kollegor i hela Uppsala.

Församlingens arbetslag består av 18 personer. Du kommer arbeta i konfirmandteam, samt i församlingens ungdomsteam. Du har ditt tjänsteställe i Gottsunda kyrka. I församlingen finns Gottsunda kyrka, Sunnersta kyrka och Gode herdens kapell.

KVALIFIKATIONER

Du är pedagog och vi ser gärna att du har församlingspedagogutbildning. Du har erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan och är väl förtrogen med dess tro och tradition. Vi ser gärna att du även har kunskap och erfarenhet inom musik.

Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt och är en lagspelare. Du är social, flexibel och bygger gärna relationer med människor i olika åldrar. Du är öppen för människors olikheter och uppskattar mångfald. Du har en diakonal blick och brinner för att stärka unga och deras familjer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %). Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information:
Charlotta Remnefalk, samordnande pedagog i församlingen, tel. 018-430 38 16, [email protected]
Boel Hössjer Sundman, församlingsherde, tel. 018-430 38 10, [email protected]

Fackliga företrädare för Lärarförbundet Göran Blomberg 018 7272477

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb.

Senast den 6 april 2021 vill vi ha din ansökan.

Vi planerar att genomföra intervjuer torsdag 15 april eller fredag 16 april. Visa mindre

Diakon till Gottsunda församling, deltid 75%

Ansök    Mar 10    Uppsala Pastorat    Församlingsdiakon
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker dig som är diakon och tycker om att vara i en mångkulturell församling. Du behövs och kommer kunna göra skillnad för människor i utsatthet. Utgångspunkten är att utifrån evangeliets ... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Vi söker dig som är diakon och tycker om att vara i en mångkulturell församling. Du behövs och kommer kunna göra skillnad för människor i utsatthet. Utgångspunkten är att utifrån evangeliets kraft dela människors tro och liv.

Tjänsten rymmer bredd och variation för människor i olika åldrar i södra Uppsala. Tjänsten innefattar bland annat utåtriktat arbete, samverkan med andra aktörer i samhället, medverkan i gudstjänst, själavård, stöd för personer med särskilda behov samt kontakt med och utveckling av samverkan med äldreboenden i området. Tjänsten har Gottsunda församling och särskilt Sunnersta som fokus, samtidigt som samverkan även sker med verksamheter och kollegor i andra delar av Uppsala.

Församlingens arbetslag består av 18 personer. Du kommer arbeta nära kollegor i diakoniteamet som förutom dig består av två diakoner, en café- och volontäransvarig samt en assistent inom diakoni. Du har ditt tjänsteställe i Gottsunda kyrka. I församlingen finns Gottsunda kyrka, Sunnersta kyrka och Gode herdens kapell.

KVALIFIKATIONER

Du är vigd diakon i Svenska kyrkan. Vi ser gärna att du har erfarenhet av diakonalt utvecklingsarbete. Förmåga att både arbeta i det nära och vardagliga och samtidigt tänka strategiskt och långsiktigt är avgörande för tjänsten. Du har erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan och är väl förtrogen med dess tro och tradition.

Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt och också är en lagspelare. Du är social, flexibel och bygger gärna relationer med människor i olika åldrar. Du är öppen för människors olikheter och uppskattar mångfald. Du har en diakonal blick och brinner för att stärka människor i utsatthet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid, 75 %. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten:
Mona Gustavsson, samordnande diakon i församlingen, tel. 018-430 38 33, [email protected]
Boel Hössjer Sundman, församlingsherde, tel. 018-430 38 10, [email protected]


Kontaktperson för Vision Claes Håkan Jansson 070 2145050, för Kyrkans Akademikerförbund Liisa Pirinen Johansson 0704167051


Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb. Bifoga diakonbrev/vigningsbrev, ange även referenspersoner.

Senast den 6 april 2021 vill vi ha din ansökan.

Vi planerar att genomföra intervjuer måndag 19 april eller fredag 23 april. Visa mindre

Förskollärare till Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Svenska kyrkan Uppsala har fyra förskolor. Vi söker dig som är utbildad förskollärare med examen och legitimation. Förskolorna utmärks av den kristna profilen och de samverkar med den försam... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Svenska kyrkan Uppsala har fyra förskolor. Vi söker dig som är utbildad förskollärare med examen och legitimation.

Förskolorna utmärks av den kristna profilen och de samverkar med den församling där förskolan är geografiskt placerad. Förskolorna genomsyras av öppenhet och respekt för skillnader i människors uppfattningar och levnadssätt och av alla människors lika värde. Genom ord och handling vill vi få varje barn att känna sig värdefull och unik och vi vill att barnen i förskolan ska ges möjlighet att reflektera över och dela sina tankar om livsfrågor. De förskolor som behöver en extra medarbetare är:

Förskolan Solrosen som ligger i Luthagen i genuint vackra lokaler med höga valv och djupa fönster, den har en egen gård och tillgång till många parker i närområdet. Förskolan har 24 barn med verksamhet i två plan.

Förskolan Prästgården ligger intill Vaksala kyrka och är en liten förskola med 21 barn. Många pass i veckan är man utomhus och jobbar med projekt/tema på gården eller så gör man små utflykter i närområdet eller till 4H-gården i Årsta.

ARBETSUPPGIFTER

Du ska ha ett engagemang och en vilja att tillsammans med arbetslaget värna och utveckla förskolans verksamhet. Du kommer att vara en del i ett arbetslag med förskollärare och barnskötare som tillsammans planerar och strukturerar upp verksamheten utifrån barngruppens utvecklingsbehov och uppsatta mål. Arbetsuppgifter och ansvar fördelas i enlighet med skollag och läroplan.

KVALIFIKATIONER

Du ska vara utbildad förskollärare/lärare mot yngre åldrar eller ha annan pedagogisk utbildning och ha erfarenhet av utvecklingsarbete i förskoleverksamhet. Du har goda kunskaper i det svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

      Du är flexibel, positiv och företagsam samt har ett genuint intresse och hjärta för barn. Du har god erfarenhet av att arbeta utifrån ett systematiskt kvalitetsarbete och känner dig trygg med att planera, utvärdera, följa upp och analysera förskolans verksamhet. Du bör vara förtrogen med dokumentation och att arbeta med digitala verktyg. Ditt arbetssätt tillsammans med barnen ska grunda sig i nyfikenhet kring barnet och det lärande som sker.
       Du tycker också att det är intressant att lyfta existentiella frågor, och förstår vikten av att använda barnens perspektiv vid samtal och ser barnens delaktighet i planering av verksamheten som en självklarhet.

UPPLYSNINGAR

Tjänsterna är tillsvidareanställningar som kan komma att inledas med provanställning. Omfattning 80% - 100%. Vi följer Svenska kyrkans kollektivavtal samt har friskvårdstimme och friskvårdsbidrag

 

DIN ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb

Senast den 15 mars vill vi ha din ansökan Visa mindre

Stained glass conservator

Ansök    Jan 22    Uppsala Pastorat    Konservator
The Church of Sweden, Uppsala, is a partnership between six urban parishes and the cemeteries of Uppsala. In 2014, five of the parishes formed a collective parish, Uppsala parish, with a shared board and centralised management. Together, we want to be the local church for 180,000 residents of Uppsala.   Uppsala Cathedral’s Stained Glass Studio are looking for a new stained glass conservator to join the studio for a six month contract. Uppsala Cathedral’... Visa mer
The Church of Sweden, Uppsala, is a partnership between six urban parishes and the cemeteries of Uppsala. In 2014, five of the parishes formed a collective parish, Uppsala parish, with a shared board and centralised management. Together, we want to be the local church for 180,000 residents of Uppsala.

 

Uppsala Cathedral’s Stained Glass Studio are looking for a new stained glass conservator to join the studio for a six month contract.

Uppsala Cathedral’s Stained Glass Studio opened in 2013 as the first stained glass conservation studio in Sweden. There was a demand for stained glass conservators due to the many windows at the cathedral needing care. The studio now undertakes conservation projects all over Sweden, as well as Uppsala Cathedral. Today the studio has 2 full time and 1 part time conservators and is part of Uppsala parish.

The studio is located close to Uppsala Cathedral in the heart of Uppsala. The work will mainly be done in the studio, but also includes site work when you spend days or weeks away.

Working description;

The majority of stained glass in Sweden is from the 19th century and few medieval stained glass windows survive in situ. However, some remain, most of which are located on the island of Gotland. This year, the studio has the prestigious opportunity to work with the parish in Stenkumla Church, Gotland, on three windows that contain original medieval glass panels from when the church was built c.1300.

Your tasks would focus on this project and involves; de-installation on site, documentation, cleaning, edge-bonding, framing, re-installation etc. All work is dictated according to the conservation policy, and by the contract set by Stenkumla Church.

As well as conserving the medieval stained glass panels, you will also participate in the other projects, both internal and external, that are ongoing in the studio.

Qualifications;

Completed studies in stained glass conservation and/or experience conserving medieval glass is required. The studio is small and we work together as a team. Therefore, it is important that you are willing to collaborate and work within the team as well as having the ability to work on your own. Flexibility and the ability to find solutions is important.

We collaborate with other professions, such as glaziers, carpenters, blacksmiths, stone masons etc. as well as representatives for the church, and write conservation policies in discussion with antiquarians and the County Administrative Board.

The working language in the studio is English, verbal and written fluency is a requirement of this job. Driver license is required.

The duration of the contract is six months starting at the end of February/beginning in March with the possibility of extending the contract.

For more information on the job:

Employer: Oscar Hahne +4618-430 36 22, [email protected]

Head of Conservation: Amanda Sörhammar +4618-430 38 81, [email protected]

Union representative Mårten Löfgren +4618 430 37 76

Send CV, cover letter and portfolio before the 31st of January. Continuous selection and interviews for the position may be set before the end date of the application.

More about us: https://www.svenskakyrkan.se/uppsala/glasmalningsatelje Visa mindre

Kommunikatör till Uppsala pastorat

Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Uppsala pastorat söker en kommunikatör med fokus på rörlig bild Pastoratets kansli har en kommunikationsenhet med sex kommunikatörer som ansvarar för att ge effektivt kommunikationsstöd till... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Uppsala pastorat söker en kommunikatör med fokus på rörlig bild

Pastoratets kansli har en kommunikationsenhet med sex kommunikatörer som ansvarar för att ge effektivt kommunikationsstöd till fem församlingar och kyrkogårdarna i pastoratet.  Du blir en del av Svenska kyrkan Uppsalas kommunikationsenhet, där de sex kollegorna jobbar nära varandra och kommunikationschefen.

Arbetsuppgifter:

Tillsammans med kollegorna i enheten ansvarar du för att planera, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser inom pastoratet. Du kommer också att arbeta med vårt intranät och vår externa webbplats samt ha ett övergripande ansvar för våra sociala medier och produktion av rörlig bild. Arbetet är omväxlande och innefattar både snabb operativ hantering och mer långsiktigt arbete.

Kvalifikationer:


• Kommunikationsutbildning på högskolenivå.
• Minst 3 års arbetslivserfarenhet från arbete som kommunikatör
• Stor erfarenhet av arbete i rörlig bild och sociala medier
• Stor erfarenhet av produktion av rörlig bild, med ansvar för att hantera hela produktionskedjan från idé till färdig produktion och hanterar med lätthet program som Photoshop, InDesign, Premiere Pro, iMovie eller motsvarande.

Du har goda förmågor att


• samarbeta och skapa goda relationer
• kunna arbeta både självständigt och i grupp
• arbeta operativt så väl som strategiskt
• vara lösningsinriktad och lyhörd för verksamhetens behov

Stor vikt kommer att läggas vid den sökandes personliga egenskaper och förmågor.

Vem är du?
Våra ledord är ”engagemang, respekt, bekräftelse, öppenhet och tydlighet” och det är också dessa som ska prägla vårt arbete och hur vi bemöter varandra. 

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid som kan komma att inledas med en provanställning. Din placering är på pastoratets kansli intill domkyrkan, centralt i Uppsala. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Vi har kollektivavtal, och du erbjuds friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Svenska kyrkan är en evangelisk luthersk kyrka. För att läsa mer om Svenska kyrkans verksamhet i Uppsala https://www.svenskakyrkan.se/uppsala

Närmare upplysningar om tjänsten; kommunikationschef Ulrika Nordström, 018-430 35 10.

Fackliga representanter:

Akademikerföreningen Mårten Löfgren 018-430 37 76 [email protected]

Vision Claes-Håkan Jansson, 070-214 50 50 [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 21 februari 2021 , www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb Visa mindre

Konditor till Katedralkafét

Ansök    Dec 16    Uppsala Pastorat    Bagare/Konditor
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor, från alla delar av världen, väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stan... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Katedralkaféet är ett av Uppsala domkyrkas betydelsefulla ansikten utåt. Drygt en halv miljon människor, från alla delar av världen, väljer att besöka domkyrkan varje år och många av dem stannar också för att äta eller dricka något i kaféet. Kaféet är beläget i Konsistoriehuset som ligger i anslutning till domkyrkan och erbjuder servering av enstaka besökare såväl som till grupper vid ex minnesstunder och dopkaffe. Det är också en plats för olika arrangemang, möten och andra samlingar som Uppsala pastorat genomför. Kaféverksamheten har bedrivits av Uppsala domkyrkoförsamling sedan 2006 och har de senaste åren drivits av en extern aktör men från årsskiftet 20/21 återgår driften i egen regi.

Vi söker nu en konditor till Katedralkaféet.

Arbetsuppgifter


• Bakning och matlagning
• Dukning och servering
• Försäljning, skyltning, information till besökare

Vem är du

Du har goda kunskaper i matlagning och bakning samt kunskaper om livsmedelshantering enligt lagar och föreskrifter. Du ska kunna duka och servera och har även erfarenhet av försäljning. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift, har du ytterligare språkkunskaper är det en fördel.

Du är utbildad inom livsmedel/restaurang eller har motsvarande erfarenhet.

Erfarenhet av arbete i livsmedel/restaurang är ett krav

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Tjänstgöringsgraden är heltid (100 %) och innefattar tjänstgöring på helger. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Du delar självklart Svenska kyrkans värderingar.

B-körkort är önskvärt 

Information: Domkyrkoklockare Oscar Hahne [email protected] Tel: 018 430 36 22DIN ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb

Senast den 10 januari 2021 vill vi ha din ansökan Visa mindre

Sjukhuspräst till Akademiska sjukhuset Uppsala

Ansök    Aug 21    Uppsala Pastorat    Sjukhuspräst
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Sjukhuskyrkan vid Akademiska sjukhuset Uppsala söker präst Att drabbas av sjukdom eller att hamna på sjukhus väcker ofta tankar om mening, tro, skuld, död och oro för framtiden. Sjukhusk... Visa mer
Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning.
Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor.


Sjukhuskyrkan vid Akademiska sjukhuset Uppsala söker prästAtt drabbas av sjukdom eller att hamna på sjukhus väcker ofta tankar om mening, tro, skuld, död och oro för framtiden. Sjukhuskyrkan finns till för att möta dessa andliga och existentiella frågor och vill verka för en helhetssyn på människan i vården. Som medarbetare finns vi till för patienter, närstående och personal. Ibland kan det handla om krishantering vid olyckor och oväntade dödsfall, ibland kan det handla om att genom själavård få reflektera över sitt liv och hitta möjligheter mitt bland sjukdom och svårigheter. Det kan också innebära att medverka vid fortbildning för personal kring t ex existentiella frågor eller sorgebearbetning.  I Sjukhuskyrkans team finns två diakoner, tre präster och en pastor.

Sjukhuskyrkan utgör en egen enhet inom Uppsala domkyrkoförsamling och är ett ekumeniskt arbetslag.

Tjänsten kommer att innehålla arbetsuppgifter som


• själavård
• krisstöd
• beredskap
• reflektionssamtal med personalgrupper
• undervisning
• kyrkliga handlingar samt gudstjänster

 

Formella krav:

Sökande ska vara präst i Svenska kyrkan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2021-01-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Upplysningar om tjänsten lämnas av tillträdande enhetschef för Sjukhuskyrkan Gudrun Rosén, 018 - 430 36 69 [email protected] samt församlingsherde Jonas Lindberg, 018- 430 36 04 [email protected]


Facklig representant för Kyrk-A, Johan Lautmann 073-812 31 44, för Vision Claes-Håkan Jansson 070-214 50 50

Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att de ekonomiska förutsättningarna i Uppsala pastorat inte ändras väsentligt inför 2021.

 

Din ansökan

Välkommen med din ansökan till www.svenskakyrkan.se/uppsala/jobb senast den 2020-09-10 Visa mindre