Lediga jobb Johannelunds teologiska högskola AB (svb) i Uppsala

Se alla lediga jobb från Johannelunds teologiska högskola AB (svb) i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Lektor i systematisk teologi och lärare i pastoral teologi

Johannelunds teologiska högskola välkomnar ansökningar till ett engagerande uppdrag i en dynamisk miljö på vårt campus i Uppsala. Johannelunds teologiska högskola är en plats för akademiskt lärande, växt och mognad för studenter, lärare och övrig personal. Den här rollen innehåller undervisning i såväl högskola som skolans pastoralinstitut. Arbetsuppgifter I arbetsuppgifterna ingår: 1. undervisning i framförallt systematisk teologi på kandidat- och ma... Visa mer
Johannelunds teologiska högskola välkomnar ansökningar till ett engagerande uppdrag i en dynamisk miljö på vårt campus i Uppsala. Johannelunds teologiska högskola är en plats för akademiskt lärande, växt och mognad för studenter, lärare och övrig personal. Den här rollen innehåller undervisning i såväl högskola som skolans pastoralinstitut.
Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår:
1. undervisning i framförallt systematisk teologi på kandidat- och masternivå
2. uppsatshandledning på kandidat- och masternivå
3. undervisning i pastorala profilkurser, bibelskolan och uppdragsutbildningar
4. kvalificerad, teologisk forskning som publiceras i vetenskapliga sammanhang
5. visst administrativt arbete
6. aktivt deltagande i Johannelunds kollegiearbete och andaktsliv
Behörighet
Vi vill att du har
1. en avslutad doktorsexamen inom systematisk teologi eller närliggande ämnesområde
2. gedigen kunskap inom luthersk teologi
3. en dokumenterad pedagogisk skicklighet för undervisning på högskolenivå
Önskvärda kvalifikationer
Vi önskar dessutom att du har:
1. en god förmåga att arbeta på akademisk nivå i tal och skrift på både svenska och engelska
2. för undervisning i pastorala profilkurser gedigen erfarenhet av församlingsliv
3. en god samarbetsförmåga
Om du inte behärskar svenska förväntas en villighet att inom två år förvärva tillräckliga svenskakunskaper. Som lektor och lärare vid Johannelunds teologiska högskola förväntas du aktivt bidra till skolans miljö på campus, till utveckling av såväl pedagogik och forskning som till skolans atmosfär, andaktsliv och akademiska klimat. Vid tjänstens tillsättning läggs därför stor vikt vid sökandes personliga lämplighet. Johannelunds teologiska högskola vill tillvarata de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten.
Om högskolan och uppdraget
Johannelunds teologiska högskola utbildar teologistuderande för ett mångsidigt ledaruppdrag i kyrka och samhälle. Utbildningen ger bland annat behörighet till prästvigning för Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS) och Svenska kyrkan. Vi erbjuder kurser inom teologi, ledarskap och själavård på grundnivå. Vi erbjuder även master- och magisterprogram inom teologi.
Högskolan har ett tydligt fokus på luthersk teologi och erbjuder en dynamisk och nära studiemiljö där studenter och lärare med olika bakgrund möts i samtal som breddar perspektiven. För närvarande läser cirka 150 studenter här och arbetslaget på plats är cirka femton personer.
Inom Johannelunds teologiska högskola finns även ett pastoralinstitut. För de studenter som siktar mot prästvigning inom EFS och Svenska kyrkan erbjuds pastorala profilkurser, som inte ger högskolepoäng, parallellt med de akademiska kurserna, där praktiska färdigheter som predikan och själavård tränas. På Johannelunds teologiska högskola erbjuds ett dagligt andaktsliv för såväl studenter som personal.
Ämnet systematisk teologi har en central roll i våra utbildningar och läses av alla våra programstudenter. För närvarande finns två lektorer och en adjunkt inom ämnet och den sökande kommer att ersätta den ena lektorn som går i pension.
Johannelunds teologiska högskola har goda relationer och utbyten med flera lärosäten i Sverige och i världen, (bland annat i USA, Etiopien och Finland) och siktar på utökat utbyte genom Erasmus.
Övriga upplysningar
Tjänstens omfattning är 100% varav 20 % är avsatt för forskning. Startdatum: VT 2025 eller efter överenskommelse Anställningen är tillsvidare men inleds med sex månaders provanställning.
Ansökan
För ansökan och annonsen i sin helhet gå till https://www.johannelund.nu/kontakt/lediga-tjanster/
Välkommen att ansöka senast måndag den 22 april 2024 Visa mindre

Föreståndare och lärare för bibelskola samt högskoleadjunkt

Johannelunds teologiska högskola välkomnar ansökningar till en mångsidig tjänst som föreståndare för bibelskolan, lärare i bibelskolan samt adjunkt i högskolekurser. Johannelund består av högskola, pastoralinstitut och bibelskola. Bibelskolan på Johannelund drivs för EFS och har funnits sedan 1970, med 12–20 deltagare per år. Som högskola har Johannelund rätt att ge högskole-, kandidat-, magister- och masterexamen inom teologi. Som pastoralinstitut ger Joh... Visa mer
Johannelunds teologiska högskola välkomnar ansökningar till en mångsidig tjänst som föreståndare för bibelskolan, lärare i bibelskolan samt adjunkt i högskolekurser. Johannelund består av högskola, pastoralinstitut och bibelskola. Bibelskolan på Johannelund drivs för EFS och har funnits sedan 1970, med 12–20 deltagare per år. Som högskola har Johannelund rätt att ge högskole-, kandidat-, magister- och masterexamen inom teologi. Som pastoralinstitut ger Johannelund kurser i pastoralteologi som är obligatoriska för prästvigning i EFS. Lärarkollegiet är engagerat i internationella utbyten vilket gör att Johannelund präglas av en internationell närvaro och medvetenhet. Verksamheten omfattar idag cirka 300 studenter.
Arbetsbeskrivning
I din roll kommer du samordna och leda Johannelunds bibelskola, med ansvar för att hålla i antagningen, planera kursens upplägg, samt för att leda gruppen och hålla i grupprocesser under kursens gång. Ledning av två resor per läsår med bibelskolan ingår i uppgiften.
Som bibelskolelärare kommer du i första hand att ansvara för undervisning i Gamla testamentet samt mission och evangelisation. Som högskoleadjunkt kommer du att undervisa i Gamla testamentets exegetik och hebreiska, vara lärarassistent till högskolelektorer samt handleda valda uppsatsstudenter. Dessutom förväntas du medverka i Johannelunds dagliga andaktsliv.
Behörighet och kvalifikationer
Vi vill att du har:
? som lägst en mastersexamen inom exegetisk teologi
? akademisk kompetens inom Gamla testamentets exegetik och hebreiska
? kompetens i och erfarenhet av mission och interkulturella religionsmöten
? pedagogisk skicklighet på folkhögskole- och högskolenivå med goda vitsord från kursutvärderingar
? förmågan att arbeta professionellt i både tal och skrift på både svenska och engelska
Vid tjänstens tillsättning läggs stor vikt vid sökandes pedagogiska skicklighet och personliga lämplighet. Vi söker dig som kan ställa dig bakom Johannelunds värdegrund. Johannelund tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Fri prövningsrätt förbehålles.
Övriga upplysningar
Anställningsform: tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Arbetstid: Oreglerad arbetstid
Arbetsort: Johannelunds teologiska högskola, Uppsala
Startdatum: 1:a augusti 2023
Johannelund har kollektivavtal med Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för utbildning och folkbildning.
Kontaktuppgifter och ansökan
Kontaktperson: James Starr, Johannelunds rektor, [email protected]
Facklig kontaktperson: Lars-Göran Sundberg, [email protected].
Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV inklusive akademiska och pedagogiska meriter samt löneanspråk och två referenser, varav minst en är från tidigare eller nuvarande arbetsgivare.
Ansökan ska vara Johannelund tillhanda senast den 10:e april 2023. Ansökningar skickas till James Starr, Johannelunds teologiska högskola, Box 23001, 750 23 Uppsala eller mejlas till [email protected]. Visa mindre

Administrativ chef med HR-ansvar

Johannelunds teologiska högskola söker en ny kollega som vill leda vårt administrativa arbete och ingå i högskoleledningen. Johannelund utbildar personer som arbetar i hela den svenska kristenheten, framför allt som präster inom EFS och Svenska kyrkan. Vi är en liten men dynamisk arbetsplats med 15 anställda och 250 studenter. Johannelund är Sveriges äldsta fristående teologiska utbildning (grundad 1862, examensrätt för högskola 1993) med utbildningar som ... Visa mer
Johannelunds teologiska högskola söker en ny kollega som vill leda vårt administrativa arbete och ingå i högskoleledningen. Johannelund utbildar personer som arbetar i hela den svenska kristenheten, framför allt som präster inom EFS och Svenska kyrkan. Vi är en liten men dynamisk arbetsplats med 15 anställda och 250 studenter. Johannelund är Sveriges äldsta fristående teologiska utbildning (grundad 1862, examensrätt för högskola 1993) med utbildningar som integrerar teori och praktik i en andligt levande miljö. Vi söker nu en självgående person som kan leda högskolans administration samt hålla i HR.
Johannelund befinner sig i en dynamisk utvecklingsfas där vi sedan sommaren 2022 är egen organisation i form av aktiebolag (svb). Tidigare var vi en del av Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS, en självständig rörelse inom svenska kyrkan). För nuvarande har Johannelund avtal med EFS gällande ekonomi och löneadministration, medan allt som rör HR sköts av högskolan. Ambitionen på sikt är att upprätta egna ekonomiska system för högskolan.
Arbetsuppgifter
Som administrativ chef kommer du att ha ansvar för högskolans HR och vara chef för personal som är icke undervisande, vilket i nuläget är en högskoleadministratör, en kommunikatör, en studievägledare, en bibliotekarie och en IT-systemansvarig. Tillsammans med rektor och prorektor ingår du i högskolans ledningsgrupp, och du kommer också ha ett nära samarbete med studierektorn. Du har ett övergripande ansvar för personal- och på sikt även löneadministrationen.
I ditt HR-ansvar kommer du vara ansvarig för fackliga förhandlingar, att arbetsrättslagstiftningen följs, arbetsmiljöarbete, utforma annonser och skriva anställningsavtal, löneprocessen, utveckla HR-processer, likabehandling, kompetensutveckling, uppdatering och utveckling av policys och andra personaldokument samt övrigt förekommande arbetsuppgifter inom HR-fältet. Du kommer också vara ett stöd till rektor i arbetsrätts-, chefs-, och ledarskapsfrågor. Att stötta rektor vid rekrytering av ny personal ingår också i dina arbetsuppgifter. Då du är den enda som arbetar med HR-frågor är det viktigt att du är van och bekväm med att arbeta självständigt samt att du har mycket god kunskap inom arbetsrätt och arbetsmiljö.
Kvalifikationer
Examinerad personalvetare. Bred erfarenhet inom HR och ledarskap, gärna som HR-specialist och/eller chef samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Önskvärda kvalifikationer
God kunskap om ekonomirelaterade lagar och regelverk samt tidigare erfarenhet från högskoleverksamhet, helst från en ledande befattning.
Personliga egenskaper
Förmåga att:
-Leda, stödja och entusiasmera medarbetare
-Samarbeta och att skapa god arbetsmiljö
-Utveckla en resultatinriktad, kreativ och relevant verksamhet utifrån fastställda mål och ekonomiska ramar
Du behöver även vara bekväm med den kristna värdegrund som Johannelund vill kännetecknas av.
Vid tjänstens tillsättning kommer stor vikt att läggas vid sökandes personliga lämplighet. Fri prövningsrätt förbehålles.
Anställningen
Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.
Arbetsplats är Johannelunds teologiska högskola i Uppsala.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Går du vidare i rekryteringen kommer två referenser efterfrågas. Sista dag för ansökan är söndagen den 26 februari 2023.
Ansökningshandlingarna mejlas till administrativ utvecklare Zara Witt-Strömer: [email protected]
Kontaktperson: James Starr, rektor på Johannelund, [email protected]
Facklig kontaktperson: Lars-Göran Sundberg, [email protected]
Tveka inte att ta kontakt med oss om du vill veta mer om tjänsten! Visa mindre

Administrativ chef

Johannelunds teologiska högskola söker en ny kollega som vill leda vårt administrativa arbete och ingå i högskoleledningen. Johannelund utbildar personer som arbetar i hela den svenska kristenheten, framför allt som präster inom EFS och Svenska kyrkan. Vi är en liten men dynamisk arbetsplats med 15 anställda och 250 studenter. Johannelund är Sveriges äldsta fristående teologiska utbildning (grundad 1862, examensrätt för högskola 1993) med utbildningar som ... Visa mer
Johannelunds teologiska högskola söker en ny kollega som vill leda vårt administrativa arbete och ingå i högskoleledningen. Johannelund utbildar personer som arbetar i hela den svenska kristenheten, framför allt som präster inom EFS och Svenska kyrkan. Vi är en liten men dynamisk arbetsplats med 15 anställda och 250 studenter. Johannelund är Sveriges äldsta fristående teologiska utbildning (grundad 1862, examensrätt för högskola 1993) med utbildningar som integrerar teori och praktik i en andligt levande miljö. Vi söker nu en självgående person som kan leda högskolans administration samt hålla i HR.
Johannelund befinner sig i en dynamisk utvecklingsfas där vi sedan sommaren 2022 är egen organisation i form av aktiebolag (svb). Tidigare var vi en del av Evangeliska fosterlandsstiftelsen (EFS, en självständig rörelse inom svenska kyrkan). För nuvarande har Johannelund avtal med EFS gällande ekonomi och löneadministration, medan allt som rör HR sköts av högskolan. Ambitionen på sikt är att upprätta egna ekonomiska system för högskolan.
Arbetsuppgifter
Som administrativ chef kommer du att ha ansvar för högskolans HR och vara chef för personal som är icke undervisande, vilket i nuläget är en högskoleadministratör, en kommunikatör, en studievägledare, en bibliotekarie och en IT-systemansvarig. Tillsammans med rektor och prorektor ingår du i högskolans ledningsgrupp, och du kommer också ha ett nära samarbete med studierektorn. Du har ett övergripande ansvar för personal- och på sikt även löneadministrationen.
I ditt HR-ansvar kommer du vara ansvarig för fackliga förhandlingar, att arbetsrättslagstiftningen följs, arbetsmiljöarbete, utforma annonser och skriva anställningsavtal, löneprocessen, utveckla HR-processer, likabehandling, kompetensutveckling, uppdatering och utveckling av policys och andra personaldokument samt övrigt förekommande arbetsuppgifter inom HR-fältet. Du kommer också vara ett stöd till rektor i arbetsrätts-, chefs-, och ledarskapsfrågor. Att stötta rektor vid rekrytering av ny personal ingår också i dina arbetsuppgifter. Då du är den enda som arbetar med HR-frågor är det viktigt att du är van och bekväm med att arbeta självständigt samt att du har mycket god kunskap inom arbetsrätt och arbetsmiljö.
Kvalifikationer
? Kandidatexamen inom personalvetenskap
? Bred erfarenhet inom HR och ledarskap, gärna som HR-specialist och/eller chef.
? God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Önskvärda kvalifikationer
? God kunskap om ekonomirelaterade lagar och regelverk
? Tidigare erfarenhet från högskoleverksamhet, helst från ledande befattning
Personliga egenskaper
? Förmåga att leda, stödja och entusiasmera medarbetare
? Förmåga att samarbeta och att skapa god arbetsmiljö
? Förmåga att utveckla en resultatinriktad, kreativ och relevant verksamhet utifrån fastställda mål och ekonomiska ramar
? Är bekväm med den kristna värdegrund som Johannelund vill kännetecknas av.
Vid tjänstens tillsättning kommer stor vikt att läggas vid sökandes personliga lämplighet. Fri prövningsrätt förbehålles.
Anställningen
? Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse
? Arbetsplats är Johannelunds teologiska högskola i Uppsala
? Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Går du vidare i rekryteringen kommer två referenser efterfrågas. Sista dag för ansökan är onsdag den 15 februari 2023.
Ansökningshandlingarna mejlas till administrativ utvecklare Zara Witt-Strömer: [email protected]
Kontaktperson: James Starr, rektor på Johannelund, [email protected]
Facklig kontaktperson: Lars-Göran Sundberg, [email protected]
Tveka inte att ta kontakt med oss om du vill veta mer om tjänsten! Visa mindre