Lediga jobb som Energirådgivare i Uppsala

Se lediga jobb som Energirådgivare i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

EMG Söker driven Energimäklare

Ansök    Okt 20    Berry Energi AB    Energirådgivare
EMG är i en stark utvecklingsfas och har ett fortsatt stort fokus på ökad tillväxt. För att säkerställa de finansiella förutsättningarna så förstärker vi organisationen med en Energimäklare. Omfattning: Måndag - Fredag (Heltid) Arbetstider: 09.30 - 18.00 Lön: Fastlön på 25000kr/mån + Bonusar (Möjligheter att få bonusar på uppemot 50000-75000kr extra i månaden vid bra utfört arbete. Placering: Kontoret ligger i Centrala Uppsala. Arbetsuppgifter: Som vår E... Visa mer
EMG är i en stark utvecklingsfas och har ett fortsatt stort fokus på ökad tillväxt. För att säkerställa de finansiella förutsättningarna så förstärker vi organisationen med en Energimäklare.
Omfattning: Måndag - Fredag (Heltid)
Arbetstider: 09.30 - 18.00
Lön: Fastlön på 25000kr/mån + Bonusar (Möjligheter att få bonusar på uppemot 50000-75000kr extra i månaden vid bra utfört arbete.
Placering: Kontoret ligger i Centrala Uppsala.
Arbetsuppgifter:
Som vår Energimäklare så jobbar du proaktivt med att ta kontakt och mäkla affärer med befintliga och nya kunder till EMG koncernen. Du kommer i ditt jobb ha kontakt med både företag och konsumenter så bra sociala kompetens är av yttersta vikt.
Ditt jobb går ut på att med telefonen som verktyg prospektera och mäkla affärer för EMGs räkning.
Kvalifikationer:
Vi ser gärna att du har jobbat med uppsökande försäljning sen tidigare med telefonen som verktyg. Det är dock inget krav då vi ibland ger chanser till individer som sticker ut från mängden och visar framfötterna i form av driv och vilja att bli bäst.
Ansökan:
Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande, så ansök idag om du är intresserad av tjänsten då vi har endast en plats för den här tjänsten ledig just nu. Visa mindre

Skolfastigheter rekryterar Tekniskt Sakkunnig Energi

Ansök    Jan 27    Poolia Sverige AB    Energirådgivare
SFB-2023-00030 Har du tidigare arbetat med energisystem? Tycker du om att vara innovativ och komma med nytänkande idéer? Vill du göra gott för Uppsalas barn och elever? Då kan detta vara tjänsten för dig! Skolfastigheter rekryterar nu en Tekniskt Sakkunnig inom energi som vill vara med på Skolfastigheters utvecklingsresa. Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas med att förse Uppsala Kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Det är... Visa mer
SFB-2023-00030

Har du tidigare arbetat med energisystem? Tycker du om att vara innovativ och komma med nytänkande idéer? Vill du göra gott för Uppsalas barn och elever? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Skolfastigheter rekryterar nu en Tekniskt Sakkunnig inom energi som vill vara med på Skolfastigheters utvecklingsresa.
Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas med att förse Uppsala Kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Det är tack vare sina medarbetare verksamheten kan göra gott för Uppsalas skolor och förskolor så att barn och unga får bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas.

Hos Skolfastigheter får du en verksamhet som värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär. Här blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar.

Detta är en direkt rekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli Skolfastigheters nästa kollega redan idag.

Om tjänsten
I din roll som tekniskt sakkunnig inom energi kommer vara bolagets sakkunniga representant och pådrivande i bolagets energiarbete. Du kommer även leda arbetet med att samla in, samordna och leverera energistatistik från fastigheter och leverantörer.

Resten av teamet består av tekniskt sakkunniga inom el/tele, ventilation, vs, brand, säkerhet, bygg, styr och avdelningen leds av teknikchef.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
• Följa upp och analysera fastigheternas energianvändning och arbeta fram förbättringsförslag om anläggningarnas energianvändning
• Arbeta med underlag till bolagets tertialuppföljningar och årsredovisning/övervakning
• Utredningar kopplade till anläggningars tekniska system och komma med förbättringsförslag.
• Äga och följa upp arbetet i bolagets energistrategi
• Följa upp de parameterscheman som arbetats fram i ett tidigare energiprojekt
• Analys av de tekniska systemens inställda parametrar och funktioner
• För bolagets räkning delta i olika energirelaterade nätverk och forum
• Modulansvarig för Energimodulen i Skolfastigheters fastighetssystem och systemägare för det system som samlar in mätdata
• Omvärldsbevakning inom energiområdetVem är du?
Vi värdesätter dina personliga egenskaper högt och ser att det är a och o att du är en skicklig kommunikatör och samverkare. Du har lätt för att uttrycka dig, både i tal och i skrift och har ett stort intresse att arbeta tillsammans med andra för att ta fram de bästa lösningarna. Vidare så har du förmågan att kunna hitta förbättringar i det lilla. För att trivas i tjänsten som tekniskt sakkunnig inom energi ser vi även att du är nyfiken på framtiden, innovativ, drivande och van att påverka och vara initiativtagande inom ditt sakområde.

För att bli framgångsrik i rollen så har du relevant utbildning såsom energiingenjör eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant. Med rätt inställning kan du kanske komma till oss direkt efter examen. Vi ser att du har kunskap om både energisystem och energimarknaden.

I denna tjänst är det krav på B-körkort.


Om verksamheten
Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter vill ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation, och har flera samarbeten med både näringsliv och akademi. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 90 medarbetare. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se Visa mindre

Energi- och klimatrådgivare till område bygglov/inspektion/EKR

Ansök    Mar 28    Uppsala kommun    Energirådgivare
Område bygglov/inspektion/EKR Vill du få möjlighet att göra skillnad för miljön genom att sprida kunskap om hur vi kan minska energianvändningen och klimatpåverkan? Då kan det här vara jobbet för dig! Sök tjänsten som energi- och klimatrådgivare redan idag! På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som... Visa mer
Område bygglov/inspektion/EKR

Vill du få möjlighet att göra skillnad för miljön genom att sprida kunskap om hur vi kan minska energianvändningen och klimatpåverkan? Då kan det här vara jobbet för dig! Sök tjänsten som energi- och klimatrådgivare redan idag!

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Ditt uppdrag
Som energi- och klimatrådgivare är ditt huvuduppdrag att stötta Uppsala läns privatpersoner, organisationer och företag i energi- och klimatfrågor. Utöver inkommande frågor från invånare arbetar vi också med att initiera, planera och genomföra projekt. Det omfattar att arrangera evenemang, nätverka på företagsevent och delta vid mässor.

Din bakgrund
Vi söker dig som har utbildning inom energi och/eller klimat. Arbetet kräver att du har motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av arbete med energi- och klimatfrågor. Vi ser även att du har B-körkort, goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Det krävs även att du har god datorvana.

Som person är du kommunikativ som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst söker vi dig som är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johan Forsberg, enhetschef, 018-726 02 30

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Sveriges Ingenjörer, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Amanda Wiksten, 018-727 65 05.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Energi- och klimatrådgivare till Uppsala kommun

Ansök    Sep 30    Uppsala kommun    Energirådgivare
Enheten för bygglov Vill du göra skillnad för miljön genom att sprida kunskap om hur vi kan minska energianvändningen och klimatpåverkan? Har du erfarenhet av arbete med energi- och klimatfrågor och är en serviceinriktad person? Då kan du vara den vi letar efter! Välkommen med din ansökan redan idag! Vår energi- och klimatrådgivning stöttar privatpersoner, föreningar samt små och medelstora företag som vill göra en förändring i sin energianvändning och... Visa mer
Enheten för bygglov

Vill du göra skillnad för miljön genom att sprida kunskap om hur vi kan minska energianvändningen och klimatpåverkan? Har du erfarenhet av arbete med energi- och klimatfrågor och är en serviceinriktad person? Då kan du vara den vi letar efter! Välkommen med din ansökan redan idag!

Vår energi- och klimatrådgivning stöttar privatpersoner, föreningar samt små och medelstora företag som vill göra en förändring i sin energianvändning och klimatpåverkan. Hos oss blir du en del av ett team med engagerade rådgivare som arbetar med allt från solceller, hållbara transporter och byggnadens energisystem och medborgarengagemang.

Här kan du läsa mer om energi- och klimatrådgivning i Uppsala län (https://ekrul.se/)

Ditt uppdrag
Som energi- och klimatrådgivare är ditt huvuduppdrag att stötta Uppsala läns privatpersoner, organisationer och företag i energi- och klimatfrågor. Frågor som rör solceller, värmepumpar, elbilsladdare och uppvärmningssystem hör till vardagen. Utöver inkommande frågor från invånare arbetar vi också med att initiera, planera och genomföra projekt. Det omfattar att arrangera evenemang, nätverka på företagsevent och delta vid mässor. Att bidra med idéer för vidareutveckling av våra projekt och ökad kännedom om vår verksamhet är också en del av arbetet.

I tjänsten förekommer arbete på kvällar och helger.

Din bakgrund
Vi söker dig som har utbildning inom energi och/eller klimat eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Det är meriterande om du dessutom har utbildning inom något/några av områdena förnybar energiproduktion, kommunikation eller projektledning.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har erfarenhet av arbete med energi- och klimatfrågor. Det är dessutom meriterade om du har erfarenhet inom något/några av områdena rådgivning, fastighetsförvaltning eller energideklarationer. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska samt även god datorvana. B-körkort krävs för tjänsten

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi ser också att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt att du är initiativtagande och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Johan Forsberg, enhetschef, 018-726 02 30.

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Bli en av oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-praktik/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Energi- och klimatrådgivare

Ansök    Mar 26    Uppsala kommun    Energirådgivare
Avdelningen plan och bygg - område bygglov/inspektion/EKR Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för miljön genom att sprida kunskap om hur vi kan minska energianvändningen och klimatpåverkan! Vår energi- och klimatrådgivning stöttar privatpersoner, föreningar samt små och medelstora företag som vill göra en förändring i sin energianvändning och klimatpåverkan. Hos oss blir du en del av ett team med engagerade rådgivare som arbetar med allt från so... Visa mer
Avdelningen plan och bygg - område bygglov/inspektion/EKR

Hos oss får du möjlighet att göra skillnad för miljön genom att sprida kunskap om hur vi kan minska energianvändningen och klimatpåverkan!

Vår energi- och klimatrådgivning stöttar privatpersoner, föreningar samt små och medelstora företag som vill göra en förändring i sin energianvändning och klimatpåverkan. Hos oss blir du en del av ett team med engagerade rådgivare som arbetar med allt från solceller till mobilitet och medborgarengagemang. Du kommer att vara stationerad i Uppsala och arbeta med rådgivning och projekt i de åtta kommunerna Uppsala, Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Älvkarleby och Östhammar.

Läs mer om oss på ekrul.se (https://ekrul.se/)

Ditt uppdrag
Som energi- och klimatrådgivare är ditt huvuduppdrag att stötta privatpersoner, organisationer och företag i energi- och klimatfrågor. Frågor som rör solceller, värmepumpar, elbilsladdare, uppvärmningssystem och energieffektivisering hör till vardagen. Utöver inkommande frågor från invånare arbetar vi också med att initiera, planera och genomföra projekt. Det omfattar att arrangera evenemang, nätverka på företagsevent och delta vid mässor. Att bidra med idéer för vidareutveckling av våra projekt och ökad kännedom om vår verksamhet är också en del av arbetet. I tjänsten förekommer ibland arbete på kvällar och helger.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom energi och klimat eller motsvarande utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig. Det är meriterande om du dessutom har utbildning inom något/några av områdena förnybar energiproduktion, kommunikation eller projektledning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med energi- och klimatfrågor. Det är också meriterade om du har erfarenhet inom något/några av områdena rådgivning, kommunikationsarbete, projektledning eller kampanjer för allmänheten, gärna brett inom klimat, miljö och/eller hållbarhet. Erfarenhet av att arbeta i offentlig förvaltning är också meriterande. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska samt även goda IT-kunskaper. B-körkort krävs för tjänsten.

Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt har god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Vi ser också att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt att du är initiativtagande och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johan Forsberg, enhetschef, 018-726 02 30

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Sveriges Ingenjörer/SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om Uppsala kommun och stadsbyggnadsförvaltningen hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre