Lediga jobb som Fastighetsjurist i Uppsala

Se lediga jobb som Fastighetsjurist i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Skolfastigheter rekryterar Entreprenadjurist

Ansök    Jul 21    Poolia Sverige AB    Fastighetsjurist
SFB-2023-00378 Är du en driven och skicklig Entreprenadjurist med en passion för entreprenadrätt? Är du redo att ta dig an utmaningen med en nyskapad tjänst och bli en viktig kugge för Skolfastigheters framtidsresa? Då är detta tjänsten för dig. Skolfastigheter rekryterar en Entreprenadjurist som vill bli en viktig stöttepelare i verksamhetens arbete kring entreprenadjuridik. Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas med att förse Uppsala Kommun me... Visa mer
SFB-2023-00378

Är du en driven och skicklig Entreprenadjurist med en passion för entreprenadrätt? Är du redo att ta dig an utmaningen med en nyskapad tjänst och bli en viktig kugge för Skolfastigheters framtidsresa? Då är detta tjänsten för dig.

Skolfastigheter rekryterar en Entreprenadjurist som vill bli en viktig stöttepelare i verksamhetens arbete kring entreprenadjuridik. Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas med att förse Uppsala Kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Det är tack vare sina medarbetare verksamheten kan göra gott för Uppsalas skolor och förskolor så att barn och unga får bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas.

Hos Skolfastigheter får du en verksamhet som värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär. Här blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar.

Detta är en direkt rekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen.

Om tjänsten
I rollen som Entreprenadjurist är ditt övergripande uppdrag att ge löpande kvalificerad juridisk rådgivning till verksamheten samt stötta verksamheten vid uppkomna tvister i entreprenadprojekten. Vidare kommer du att säkerställa att bolaget upprättar korrekta och juridiskt bindande avtal och kontrakt.

Du rapporterar till Chef Upphandling & Inköp.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som entreprenadjurist kommer bland annat följande arbetsuppgifter ingå:

• Du stöttar verksamheten genom att ge råd och vägledning i entreprenadrättsliga frågor. Detta inkluderar allt från upphandling, genomförande och uppföljning av entreprenader till ansvarsfrågor, ÄTA-arbeten, samt tvister både inom och utanför domstol
• Aktivt arbeta för att minska riskerna för konflikter eller felsteg i en entreprenad. Du identifierar potentiella risker och implementerar förebyggande åtgärder för att säkerställa ett smidigt och framgångsrikt genomförande av entreprenadsprojekt
• Hålla dig uppdaterad om den senaste lagstiftningen och praxis inom entreprenadrätten och dela din kunskap inom organisationen. Dessutom bevakar du ny lagstiftning för att säkerställa att verksamheten följer aktuella bestämmelser och regler inom området
• Vid eventuella överprövningar av offentliga upphandlingar tar du hand om hanteringen och ser till att processen genomförs på ett korrekt sätt, med fokus på att skydda organisationens intressen och säkerställa att de rättsliga aspekterna beaktas noggrant

Vem är du?
För att trivas i rollen som Entreprenadjurist söker vi dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Har du en juristexamen ser vi det som väldigt meriterande. Vi ser att du tidigare har jobbat med entreprenadrätt, hanterat överprövningar samt entreprenadrättsliga tvisteärenden där du varit företrädande för bolaget. Vidare har du erfarenhet inom olika typer av standardavtal såsom ABT-06, AB-04, ABK-09. Om du har tidigare erfarenhet från LOU är det meriterande.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du ha en drivande inställning och förmågan att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du tar självständigt ansvar för att driva ditt arbete framåt och leverera resultat. Att arbeta från ax till limpa är något som du trivs med. Du är van att ta ansvar för hela processen och är beredd att hantera alla delar av ärendet. Vidare så har du en stark analytisk förmåga och kan hantera komplexa entreprenadrättsliga frågor på ett effektivt sätt. Du är noggrann och lägger stor vikt vid detaljer i ditt arbete för att säkerställa korrekthet och kvalitet.

Din kommunikativa förmåga är en av dina styrkor. Du kan översätta juridiska begrepp till tydlig och begriplig information för att kommunicera på ett klart och koncist sätt med klienter och kollegor.

Som entreprenadjurist har du förmågan att se till helheten och förstå hur olika delar samverkar. Du kan analysera komplexa situationer och ta hänsyn till olika faktorer för att fatta välgrundade beslut. Din ambition och drivkraft är tydlig i ditt arbete. Du är inte nöjd förrän du har levererat resultat av högsta kvalitet. Slutligen så tycker du om att lösa problem och tar dig an utmaningar med engagemang och beslutsamhet.


Om verksamheten
Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter vill ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation, och har flera samarbeten med både näringsliv och akademi. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 90 medarbetare. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se Visa mindre

Avtalsansvarig till fastighetsstaben

Ansök    Jan 15    Uppsala kommun    Fastighetsjurist
Enhet affärsstöd Har du juristutbildning och trivs i en roll med många olika typer av utmaningar? Vill du arbeta med fastighetsjuridik och hyresavtal? Då kan du vara vår nästa kollega! Välkommen till en arbetsgrupp med en god sammanhållning och hög kompetens! På enhet affärsstöd träffar vi kommunens alla förvaltningar i samband med hyresförhandlingar och nya inhyrningar. Vi träffar också många olika fastighetsägare både vid inhyrning av lokaler och bos... Visa mer
Enhet affärsstöd

Har du juristutbildning och trivs i en roll med många olika typer av utmaningar? Vill du arbeta med fastighetsjuridik och hyresavtal? Då kan du vara vår nästa kollega! Välkommen till en arbetsgrupp med en god sammanhållning och hög kompetens!

På enhet affärsstöd träffar vi kommunens alla förvaltningar i samband med hyresförhandlingar och nya inhyrningar. Vi träffar också många olika fastighetsägare både vid inhyrning av lokaler och bostäder. Vi har hög kompetens inom fastighetsjuridik och hyresavtal. Enheten har en bra sammanhållning och hjälper varandra när det behövs.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att vara juridiskt sakkunnig inom förvaltningens ansvarsområden med särskilt fokus på fastighetsjuridik. Du kommer också arbeta med hyressättning, avtalsgranskning, hyresförhandlingar, tvistehantering och utredningar samt skriva, förhandla och upprätta hyresavtal mellan Uppsala kommun och fastighetsägare. I uppdraget ansvarar du för avtalsuppföljning, ekonomi och budget för dina hyresobjekt. Det ingår även att samarbeta och samverka med kommunjuristerna vid kommunledningskontoret och andra samarbetsparter samt hålla dig uppdaterad gällande ny lagstiftning, domar och rättspraxis och förmedla det ut i organisationen.

Övriga uppgifter som ingår i rollen:

• ge juridisk vägledning
• analysera avtal och underlag
• utveckla arbetssätt och rutiner
• tolka avtal och föreskrifter
• ansvara för beslutsunderlag.

Din bakgrund
Vi söker dig som har juristutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du utbildning inom företagsekonomi är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som lokaluthyrare/inhyrare, av tvisteprocess i domstol och hyresnämnd för lokal- och bostadsfrågor och arbete med ekonomiskt ansvar för budget och prognos. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete i kommunal verksamhet.

Arbetet kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och mycket goda kunskaper i Microsoft 365, speciellt Word och Excel. Det är positivt om du har kunskap i fastighetssystem (Xpand eller liknande), ekonomisystemet Unit4 ERP och programmet Hypergene. Det är också ett krav att du har B-körkort.

Som person har du förståelse för ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är flexibel och har förmågan till helhetssyn och att se möjligheter i förändringar. Du är en person som är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom är du ansvarsfull och driver ditt arbete framåt för att nå resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Daniel Altersberg, enhetschef, 018-727 44 68.

Fackliga företrädare:
Akavia och Sacorådet, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Sveriges ingenjörer, Peter Nõu, 018-727 16 95
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 26 59.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Avtalsansvarig till fastighetsstaben Uppsala kommun

Ansök    Sep 11    Uppsala kommun    Fastighetsjurist
Fastighetsstaben Är du på jakt efter ett jobb med många olika typer av utmaningar? Vill du arbeta som juridiskt sakkunnig med särskilt fokus på fastighetsjuridik? Då kan du vara den vi söker! På enhet affärsstöd träffar vi kommunens alla förvaltningar i samband med hyresförhandlingar och nya inhyrningar. Vi träffar också många olika fastighetsägare både vid inhyrning av lokaler och bostäder. Vi har hög kompetens inom fastighetsjuridik och hyresavtal. ... Visa mer
Fastighetsstaben

Är du på jakt efter ett jobb med många olika typer av utmaningar? Vill du arbeta som juridiskt sakkunnig med särskilt fokus på fastighetsjuridik? Då kan du vara den vi söker!

På enhet affärsstöd träffar vi kommunens alla förvaltningar i samband med hyresförhandlingar och nya inhyrningar. Vi träffar också många olika fastighetsägare både vid inhyrning av lokaler och bostäder. Vi har hög kompetens inom fastighetsjuridik och hyresavtal. Enheten har en bra sammanhållning och hjälper varandra när det behövs.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att arbeta med olika typer av hyresavtalsfrågor och hyreskontrakt, vara juridiskt sakkunnig inom förvaltningens ansvarsområden med särskilt fokus på fastighetsjuridik samt skriva, förhandla och upprätta hyresavtal mellan Uppsala kommun och fastighetsägare. Det ingår även att ansvara för avtalsuppföljning, ekonomi och budget för dina hyresobjekt. Du förväntas hålla dig uppdaterad gällande ny lagstiftning och domar och rättspraxis och förmedla det ut i organisationen samt medverka i arbetet med offerter, upphandling och anbudsförfrågan.

Din bakgrund
Vi söker dig som har juristutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du utbildning inom företagsekonomi ses det som meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med lokalhyresförhandling, av arbete med ekonomiskt ansvar för budget och prognos och/eller av arbete som lokaluthyrare/inhyrare. Arbetet kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt innehar B-körkort. Du behöver även ha mycket goda kunskaper i Microsoft Office, speciellt Word och Excel. Har du kunskap i fastighetssystem (LEB/Xpand), ekonomisystem (UNIT4) eller i programmet Hypergene ses även det som meriterande.

Som person är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Jobbet passar dig som är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Daniel Altersberg, enhetschef, 018-727 44 68.

Fackliga företrädare:
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Avtalshandläggare, Uppsala

Ansök    Jun 9    Fortifikationsverket    Fastighetsjurist
Fortifikationsverket söker en avtalshandläggare till Uppsala. Du får en viktig roll som juridiskt stöd med stort ansvar i avtalsfrågor och många kontaktytor. Vill du vara med och stärka Sveriges totalförsvar och samtidigt bidra med dina kunskaper inom ett spännande område? Läs vidare och ansök här! Var ska du jobba och vad ska du göra? Vår förvaltningsorganisation är uppdelad i sex regioner och region Mitt förvaltar fastigheter i åtta län. De största gar... Visa mer
Fortifikationsverket söker en avtalshandläggare till Uppsala. Du får en viktig roll som juridiskt stöd med stort ansvar i avtalsfrågor och många kontaktytor. Vill du vara med och stärka Sveriges totalförsvar och samtidigt bidra med dina kunskaper inom ett spännande område? Läs vidare och ansök här!

Var ska du jobba och vad ska du göra?

Vår förvaltningsorganisation är uppdelad i sex regioner och region Mitt förvaltar fastigheter i åtta län. De största garnisonsstäderna i vår region är Enköping, Uppsala och Linköping och vi har även personal och verksamhet på fler orter; bland annat i Arboga, Norrköping, Älvdalen och Falun.

Då nuvarande avtalshandläggare går vidare till annan tjänst internt söker vi hans ersättare. Regionstaben som tjänsten tillhör, består idag av sex personer fördelade på tre förvaltningsassistenter, en miljöhandläggare, en avtalshandläggare samt en stabschef. Vi utgör en stödfunktion till regionen inom miljöärenden, avtalshantering, ekonomi och administration och har som uppdrag att inom dessa områden samordna, planera, följa upp och rapportera verksamheten. Vi ser till att regionen är uppdaterad på de lagar och regler som finns inom vårt uppdrag. Regionstaben sitter utspritt på tre orter i region Mitt; Enköping, Uppsala och Linköping. I tjänsten kommer du arbeta på uppdrag av främst regionens förvaltare vilket innebär regelbunden kommunikation och dialog.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:


• Administrera och utföra ärenden och uppdrag från förvaltare i arrende- och hyresfrågor, inklusive förhandling.
• Vara juridiskt stöd i vardagsfrågor inom hyresbranschen.
• Hålla samman kontakter angående in- och uthyrning av bostäder, lokaler och korttidsupplåtelser.
• Administrera och underhålla avtal i fastighetssystemet.
• Delta i nätverk för avtalshandläggare.

Tjänsten innebär att du kommunicerar både internt och externt med andra myndigheter, kommuner, privatpersoner och företag. Resor förekommer i tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid att skapa en trivsam och samarbetsorienterad miljö med hög leveransnivå. Hos oss får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Vad erbjuder du oss?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning, gärna med juridisk inriktning/juristexamen eller annan inriktning som vi bedömer relevant. Alternativt har du annan utbildning som myndigheten bedömer likvärdig. Du har också goda kunskaper i administrativa IT-system, mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift, är svensk medborgare samt har körkort klass B.  

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter med koppling till fastighetsförvaltning och/eller arbete i fastighetssystem. Vi ser även positivt på erfarenhet av tidigare arbete som projektledare, arbete i försvarssektorn samt offentlig förvaltning.

Dina personliga egenskaper är mycket viktiga för oss och vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet där en viktig del är att du är säkerhetsmedveten. Hos oss får du en central roll där det krävs att du är kommunikativ, samarbetsorienterad och ödmjuk samtidigt som du också kan vara modig, rak och tydlig. Du behöver också vara strukturerad och drivande i ditt arbete samt att du fullföljer dina arbetsuppgifter. Att du dessutom är lösningsorienterad, kan lyfta blicken och se helheten samt göra rätt prioriteringar tror vi kommer göra att du passar väl in i vår organisation.

Vad erbjuder vi dig?

Tillsammans med cirka 1000 kollegor på Fortifikationsverket runt om i landet jobbar du med ett unikt fastighetsbestånd för att stärka totalförsvaret i Sverige. Vi är stolta över det samhällsviktiga uppdrag vi har där vi genom att äga, utveckla och förvalta fastigheter för totalförsvaret bidrar till ett tryggt och fritt Sverige. Våra arbetsuppgifter är omväxlande, spännande och utmanande och kräver sin kompetens. Vi arbetar med basen i den statliga värdegrunden och vi eftersträvar jämn könsfördelning. Lika rättigheter och möjligheter är viktigt för oss. Här får du goda möjligheter till kompetensutveckling och vi jobbar för att du ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning innebär att man blir krigsplacering.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta stabschef Linda Beijer, 010-44 44 954 eller rekryteringsspecialist Eva Bjälkander, 010- 44 44 592.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster

Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter

Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 25 juni 2023. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Visa mindre

Skolfastigheter rekryterar Entreprenadjurist

Ansök    Jun 14    Poolia Sverige AB    Fastighetsjurist
SFB-2023-00378 Är du en driven och skicklig Entreprenadjurist med en passion för entreprenadrätt? Är du redo att ta dig an utmaningen med en nyskapad tjänst och bli en viktig kugge för Skolfastigheters framtidsresa? Då är detta tjänsten för dig. Skolfastigheter rekryterar en Entreprenadjurist som vill bli en viktig stöttepelare i verksamhetens arbete kring entreprenadjuridik. Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas med att förse Uppsala Kommun me... Visa mer
SFB-2023-00378

Är du en driven och skicklig Entreprenadjurist med en passion för entreprenadrätt? Är du redo att ta dig an utmaningen med en nyskapad tjänst och bli en viktig kugge för Skolfastigheters framtidsresa? Då är detta tjänsten för dig.

Skolfastigheter rekryterar en Entreprenadjurist som vill bli en viktig stöttepelare i verksamhetens arbete kring entreprenadjuridik. Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas med att förse Uppsala Kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Det är tack vare sina medarbetare verksamheten kan göra gott för Uppsalas skolor och förskolor så att barn och unga får bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas.

Hos Skolfastigheter får du en verksamhet som värdesätter trivsel på arbetsplatsen tillsammans med en öppen och ärlig atmosfär. Här blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar.

Detta är en direkt rekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen.

Om tjänsten
I rollen som Entreprenadjurist är ditt övergripande uppdrag att ge löpande kvalificerad juridisk rådgivning till verksamheten samt stötta verksamheten vid uppkomna tvister i entreprenadprojekten. Vidare kommer du att säkerställa att bolaget upprättar korrekta och juridiskt bindande avtal och kontrakt.

Du rapporterar till Chef Upphandling & Inköp.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som entreprenadjurist kommer bland annat följande arbetsuppgifter ingå:

• Du stöttar verksamheten genom att ge råd och vägledning i entreprenadrättsliga frågor. Detta inkluderar allt från upphandling, genomförande och uppföljning av entreprenader till ansvarsfrågor, ÄTA-arbeten, samt tvister både inom och utanför domstol
• Aktivt arbeta för att minska riskerna för konflikter eller felsteg i en entreprenad. Du identifierar potentiella risker och implementerar förebyggande åtgärder för att säkerställa ett smidigt och framgångsrikt genomförande av entreprenadsprojekt
• Hålla dig uppdaterad om den senaste lagstiftningen och praxis inom entreprenadrätten och dela din kunskap inom organisationen. Dessutom bevakar du ny lagstiftning för att säkerställa att verksamheten följer aktuella bestämmelser och regler inom området
• Vid eventuella överprövningar av offentliga upphandlingar tar du hand om hanteringen och ser till att processen genomförs på ett korrekt sätt, med fokus på att skydda organisationens intressen och säkerställa att de rättsliga aspekterna beaktas noggrant

Vem är du?
För att trivas i rollen som Entreprenadjurist söker vi dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Har du en juristexamen ser vi det som väldigt meriterande. Vi ser att du tidigare har jobbat med entreprenadrätt, hanterat överprövningar samt entreprenadrättsliga tvisteärenden där du varit företrädande för bolaget. Vidare har du erfarenhet inom olika typer av standardavtal såsom ABT-06, AB-04, ABK-09. Om du har tidigare erfarenhet från LOU är det meriterande.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du ha en drivande inställning och förmågan att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du tar självständigt ansvar för att driva ditt arbete framåt och leverera resultat. Att arbeta från ax till limpa är något som du trivs med. Du är van att ta ansvar för hela processen och är beredd att hantera alla delar av ärendet. Vidare så har du en stark analytisk förmåga och kan hantera komplexa entreprenadrättsliga frågor på ett effektivt sätt. Du är noggrann och lägger stor vikt vid detaljer i ditt arbete för att säkerställa korrekthet och kvalitet.

Din kommunikativa förmåga är en av dina styrkor. Du kan översätta juridiska begrepp till tydlig och begriplig information för att kommunicera på ett klart och koncist sätt med klienter och kollegor.

Som entreprenadjurist har du förmågan att se till helheten och förstå hur olika delar samverkar. Du kan analysera komplexa situationer och ta hänsyn till olika faktorer för att fatta välgrundade beslut. Din ambition och drivkraft är tydlig i ditt arbete. Du är inte nöjd förrän du har levererat resultat av högsta kvalitet. Slutligen så tycker du om att lösa problem och tar dig an utmaningar med engagemang och beslutsamhet.


Om verksamheten
Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter vill ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation, och har flera samarbeten med både näringsliv och akademi. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 90 medarbetare. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se Visa mindre

Avtalsansvarig

Ansök    Mar 21    Uppsala kommun    Fastighetsjurist
Fastighetsstaben Har du juristutbildning eller motsvarande och erfarenhet av arbete med lokalhyresförhandling? Är du intresserad av att arbeta som juridiskt sakkunnig med särskilt fokus på fastighetsjuridik? Då kan det här vara uppdraget för dig! På enhet affärsstöd träffar vi kommunens alla förvaltningar i samband med hyresförhandlingar och nya inhyrningar. Vi träffar också många olika fastighetsägare både vid inhyrning av lokaler och bostäder. Tjänst... Visa mer
Fastighetsstaben

Har du juristutbildning eller motsvarande och erfarenhet av arbete med lokalhyresförhandling? Är du intresserad av att arbeta som juridiskt sakkunnig med särskilt fokus på fastighetsjuridik? Då kan det här vara uppdraget för dig!

På enhet affärsstöd träffar vi kommunens alla förvaltningar i samband med hyresförhandlingar och nya inhyrningar. Vi träffar också många olika fastighetsägare både vid inhyrning av lokaler och bostäder. Tjänsten innefattar många olika typer av utmaningar. Vi har hög kompetens inom fastighetsjuridik och hyresavtal. Enheten har en bra sammanhållning och hjälper varandra när det behövs.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att arbeta med hyressättning, avtalsgranskning, hyresförhandlingar, tvistehantering och utredningar. Du kommer att vara juridiskt sakkunnig inom förvaltningens ansvarsområden med särskilt fokus på fastighetsjuridik samt skriva, förhandla och upprätta hyresavtal mellan Uppsala kommun och fastighetsägare. Det ingår även att ansvara för avtalsuppföljning, ekonomi och budget för dina hyresobjekt samt samarbeta och samverka med kommunjuristerna vid kommunledningskontoret och andra samarbetsparter.

Din bakgrund
Vi söker dig som har juristutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du utbildning inom företagsekonomi ses det som meriterande. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av arbete med lokalhyresförhandling och av arbete som lokaluthyrare/inhyrare. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tvisteprocess i domstol och hyresnämnd för lokal- och bostadsfrågor, av arbete med ekonomiskt ansvar för budget och prognos samt av arbete i kommunal verksamhet. Arbetet kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift, mycket goda kunskaper i Microsoft Office, speciellt Word och Excel samt innehar B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskap i fastighetssystem (LEB).

Som person är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Jobbet passar dig som är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Sist men inte minst tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Daniel Altersberg, enhetschef, 018-727 44 68.

Fackliga företrädare:
Vision, Andreas Morström, 018-727 24 33
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 071-727 22 12.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/jobb-och-karriar/jobba-hos-oss/bli-en-av-oss/)

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Avtalsansvarig till fastighetsstaben Uppsala kommun

Ansök    Mar 15    Uppsala kommun    Fastighetsjurist
Fastighetsstaben Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Fastighetsstaben söker just nu dig som har juristutbildning eller motsvarande och som gärna vill växa tillsammans med oss. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst! På enheten avtal träffar vi kommunens alla förvaltningar i samband med hyresförhandlingar och nya inhyrningar. Vi träffar också många olika fastighetsägare både vi... Visa mer
Fastighetsstaben

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Fastighetsstaben söker just nu dig som har juristutbildning eller motsvarande och som gärna vill växa tillsammans med oss. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst!

På enheten avtal träffar vi kommunens alla förvaltningar i samband med hyresförhandlingar och nya inhyrningar. Vi träffar också många olika fastighetsägare både vid inhyrning av lokaler och bostäder. Tjänsten innefattar många olika typer av utmaningar. Vi har hög kompetens inom fastighetsjuridik och hyresavtal. Enheten har en bra sammanhållning och hjälper varandra när det behövs.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att arbeta med olika typer av hyresavtalsfrågor och hyreskontrakt. Du förväntas vara juridiskt sakkunnig inom förvaltningens ansvarsområden med särskilt fokus på fastighetsjuridik. Det ingår även att ansvara för avtalsuppföljning, ekonomi och budget för dina hyresobjekt. Du kommer att arbeta med hyressättning, avtalsgranskning, hyresförhandlingar, tvistehantering och utredningar, skriva samt förhandla och upprätta hyresavtal mellan Uppsala kommun och fastighetsägare.

I uppdraget ingår även att:

• ge juridisk vägledning
• analysera avtal och underlag
• tolka avtal och föreskrifter
• ta fram underlag.


Din bakgrund
Vi söker dig som har juristutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du utbildning inom företagsekonomi ses det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med lokalhyresförhandling, tvisteprocess i domstol och hyresnämnd för lokal- och bostadsfrågor samt av arbete med ekonomiskt ansvar för budget och prognos.

För att lyckas i arbetet behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i Microsoft Office, speciellt Word och Excel. Arbetet kräver att du har B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskap i fastighetssystem (LEB), ekonomisystem (UNIT4) samt programmet Hypergene.

Som person är du strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Jobbet passar dig som är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Daniel Altersberg, enhetschef, 018-727 44 68
Agnes Larsson Lindholm, teamledare, 018-727 47 37.

Fackliga företrädare:
Sveriges arkitekter, Sofi Rosell Güler, 018-727 47 85
SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Andreas Morström, 018-727 24 33.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Hyresjurist till Uppsalahem!

Ansök    Jan 13    Uppsalahem AB    Fastighetsjurist
Ditt uppdrag hos oss Som hyresjurist på Uppsalahem är du en expert inom hyresjuridik och fastighetsrättsliga frågor. Du arbetar som rådgivare och stöd för bolagets samtliga enheter. I din roll arbetar du även med uppsägningar gällande bostadslägenheter, juridiska bedömningar och ärenden kopplade till våra hyresgäster och ger stöd i hantering av andrahandsansökningar samt byten och överlåtelser. I rollen som hyresjurist företräder du Uppsalahem i domstolar... Visa mer
Ditt uppdrag hos oss
Som hyresjurist på Uppsalahem är du en expert inom hyresjuridik och fastighetsrättsliga frågor. Du arbetar som rådgivare och stöd för bolagets samtliga enheter. I din roll arbetar du även med uppsägningar gällande bostadslägenheter, juridiska bedömningar och ärenden kopplade till våra hyresgäster och ger stöd i hantering av andrahandsansökningar samt byten och överlåtelser.

I rollen som hyresjurist företräder du Uppsalahem i domstolar och hos myndigheter, framförallt i hyresnämnden, men även i tingsrätten och hos Kronofogdemyndigheten. Förutom hyresjuridiska frågor innebär ditt arbete även administrativa arbetsuppgifter och ställer höga krav på din förmåga att strukturera och planera ditt arbete.

Denna tjänst är ett vikariat under ca ett år med start 1:a april med chans till förlängning.

Vem är du?
Vi söker dig som har en jur.kand. eller juristexamen. Det är meriterande om du har fördjupat dig inom hyresjuridik eller om du har några års arbetslivserfarenhet inom området. På Uppsalahem arbetar du långsiktigt med att stärka bolagets juridiska kompetens inom områden som hyresjuridik och fastighetsrätt. Du är ansvarsfull, handlingskraftig och känner dig trygg i din kompetens. Som hyresjurist har du ett nära samarbete med flera andra funktioner inom företaget vilket förutsätter en god samarbetsförmåga.

Vi vill att du ska trivas på jobbet
Vi på Uppsalahem är stolta över vår värdegrund; Tillsammans jobbar vi alltid för våra hyresgäster. Vi är stolta över att vara en del av en öppen och inkluderande arbetsplats. Hos oss ska det vara lätt att få ihop livet med arbete och fritid. Därför erbjuder vi ett flexibelt jobb med både frihet och ansvar. Läs gärna mer om vilka förmåner vi erbjuder här. (https://xn--karrir-fua.uppsalahem.se/jobs/Att jobba på Uppsalahem - Uppsalahem)

Krav
Jur.kand. eller juristexamen
B-körkort
Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Övrigt
Heltid
Föräldravikariat ca 12 månader, chans till förlängning
Start 1:april

Nyfiken?
Vill du veta mer om tjänsten? Då kontaktar du Förvaltningsutvecklingschef Sarah Falk, +46187273677 eller HR-Generalist Gustav Åsbrink, [email protected]. Vi gör löpande urval och intervjuer. Om vi hittar rätt person kan vi därför tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan senast 2023-02-10. Visa mindre

Jurist (vikariat)

Ansök    Maj 9    Uppsala Stift    Fastighetsjurist
Vi söker dig som vill arbeta som Stiftsjurist på Uppsala stift! Uppsala stift är del av Svenska kyrkan som är en förtroendemannastyrd organisation. Stiftjuristens roll är att stödja stiftsorganisationen, församlingar och pastorat samt förtroendevalda i juridiska frågor inom olika rättsområden. Vi söker nu en vikarie då en av våra stiftsjurister går på föräldraledighet under ett år. Om tjänsten Det här är vanligt förekommande arbetsuppgifter i stiftsjuristr... Visa mer
Vi söker dig som vill arbeta som Stiftsjurist på Uppsala stift!
Uppsala stift är del av Svenska kyrkan som är en förtroendemannastyrd organisation. Stiftjuristens roll är att stödja stiftsorganisationen, församlingar och pastorat samt förtroendevalda i juridiska frågor inom olika rättsområden. Vi söker nu en vikarie då en av våra stiftsjurister går på föräldraledighet under ett år.
Om tjänsten
Det här är vanligt förekommande arbetsuppgifter i stiftsjuristrollen:
- Vara sekreterare vid stiftsstyrelsens egendoms- och fastighetsutskotts sammanträden. Egendoms- och fastighetsutskottet bereder ärenden och beslutar om förvaltning av prästlönefastigheter och prästlönefonden i Uppsala stift samt fördelning av kyrkoantikvarisk ersättning med mera,
- Självständig handläggning av ärenden t ex försäljning och köp av fastigheter, upplåtelser av nyttjanderätt till mark och lagfartsfrågor,
- Rådgivning inom olika rättsområden, däribland fastighetsrätt och kyrkorätt, både inom stiftsorganisationen och gentemot församlingar,
- Juridisk granskning av avtal.
Vem är du?
Vi söker dig som avlagt juristexamen och ser gärna att du har kompetens inom det fastighetsrättsliga området. Svenska kyrkan styrs av ett regelverk som liknar de regelverk som styr kommuner och statliga förvaltningsmyndigheter. Därför söker vi dig som är notariemeriterad eller har annan motsvarande erfarenhet samt har minst två års yrkeserfarenhet som jurist inom förvaltningsmyndighet, kommun/landsting eller motsvarande. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från Svenska kyrkan eller annan ideell verksamhet.
Det är meriterande om du har erfarenhet av och vana vid att planera och leda möten i stora och små sammanhang.
Du arbetar flexibelt och i ett snabbt tempo när situationen så kräver och har en förmåga att arbeta självständigt, riskbaserat och att prioritera för att lösa uppdraget på ett effektivt sätt. Du är noggrann, strukturerad, ansvarstagande och har förmåga att samverka och långsiktigt skapa goda relationer. Vidare har du en god problemlösningsförmåga och en god muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga.
I rollen som stiftsjurist är det önskvärt att du är medlem i Svenska kyrkan.
Svenska kyrkan är en värderingsstyrd organisation och givetvis ser vi att du delar Svenska kyrkans värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet.
Vi erbjuder
Vi erbjuder arbete i en stimulerande arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och goda kollegor, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Vi hoppas du vill vara med och bidra till stiftets övergripande vision om att skapa en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa.
Ansökan
Ansök med ett personligt brev och CV senast söndag den 22 maj 2022. Vi går igenom ansökningar löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt före ansökningstiden har gått ut då vi gärna ser att tjänsten tillsätts snarast möjligt.
Varmt välkommen med din ansökan!
Placering och övrigt
Placering: Uppsala
Omfattning: Heltid, vikariat 1 år
Vi har valt kanaler för annonsering, därför undanber vi samtal från andra annonseringskanaler och rekryteringsföretag. Visa mindre

Fastighetsjurist till Fastighetsägarna MittNord, Uppsala

Är du en affärsmässig jurist, har en rådgivande approach och vill vara med att arbeta för en väl fungerande bostads- och fastighetsmarknad? Då kan du vara den vi söker! Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhand... Visa mer
Är du en affärsmässig jurist, har en rådgivande approach och vill vara med att arbeta för en väl fungerande bostads- och fastighetsmarknad? Då kan du vara den vi söker!

Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhandling, utbildning och egenkontroll. Tillsammans med våra medlemmar skapar vi förutsättningar för tillväxt och rum för framtiden. Vi är en rikstäckande organisation med en stark lokal förankring.

Om tjänsten

Som fastighetsjurist hos oss kommer du att arbeta i en bred roll med juridisk rådgivning till våra befintliga medlemmar men också ansvara för att skapa ett engagemang gentemot marknaden för att attrahera nya medlemmar. Du har ett nära samarbete med våra medlemmar och biträder dem efter behov vid kontakter med hyresgäster, domstolar och andra myndigheter. Det är en roll med både affärs- och utvecklingsfokus, där du har möjlighet att vara med att utveckla och leverera andra tjänster kopplade till vår affärsverksamhet. Du är en aktiv och viktig del av vår medlemsservice.

Den övergripande uppgiften som fastighetsjurist innebär bland annat:

• Att vara rådgivare till våra medlemmar i frågor som rör fastighetsrätt generellt och hyres- och bostadsrättsjuridik specifikt. Även andra rättsområden berörs.
• På uppdrag av medlemmen företräda denne i tvister i hyresnämnd och domstol.
• Att i nära samarbete bistå kontorets fastighetskonsult med juridisk kompetens i delar av hyresförhandlingsarbetet.
• På sikt medverka och leda utbildningar för medlemmar och medarbetare.

På samtliga våra kontor delar medarbetarna på flera arbetsuppgifter, vilket innebär att du behöver vara prestigelös, hjälpsam och ha en god samarbetsförmåga. Arbetet som fastighetsjurist hos oss är omväxlande, utmanande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp sitt eget arbete. Vi värdesätter din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt. Visst resande ingår i tjänsten varpå körkort är ett krav.

Din profil

Vi söker dig som trivs i en förhandlingssituation och som både har ett affärsorienterat och samarbetsinriktat arbetssätt. Du bör drivas av att förstå och sätta dig in i medlemmarnas affärsidé och applicera juridiken på ett sätt som ger bästa resultat. Du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera med kunder och motparter på ett professionellt och lättsamt sätt. Du trivs med att ta stort eget ansvar och egna initiativ samtidigt som du har en utpräglad teamkänsla.

Vi söker dig som har en juristexamen och några års arbetslivserfarenhet samt att du har erfarenhet av att handlägga juridiska ärenden, gärna hyresjuridik. Tingstjänstgöring är meriterande men inget krav. Ett visst intresse för politik och samhällsfrågor är till nytta i tjänsten. Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan senast den 2021-08-08. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Anna Granö, HR-chef på telefon 076-209 47 32 eller Johanna Moberg, Chefsjurist på telefon 070-569 66 26 Visa mindre

Fastighetsjurist till Fastighetsägarna MittNord, Uppsala

Är du en affärsmässig jurist, har en rådgivande approach och vill vara med att arbeta för en väl fungerande bostads- och fastighetsmarknad? Då kan du vara den vi söker! Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhand... Visa mer
Är du en affärsmässig jurist, har en rådgivande approach och vill vara med att arbeta för en väl fungerande bostads- och fastighetsmarknad? Då kan du vara den vi söker!

Fastighetsägarna är branschorganisationen som arbetar för en hållbar och fungerande fastighetsmarknad. Vårt uppdrag är att förbättra villkoren för fastighetsföretagandet i landet, så att bostads- och lokalmarknaden kan utvecklas. Vi erbjuder spetskompetens inom bland annat juridik, förhandling, utbildning och egenkontroll. Tillsammans med våra medlemmar skapar vi förutsättningar för tillväxt och rum för framtiden. Vi är en rikstäckande organisation med en stark lokal förankring.

Om tjänsten

Som fastighetsjurist hos oss kommer du att arbeta i en bred roll med juridisk rådgivning till våra befintliga medlemmar men också ansvara för att skapa ett engagemang gentemot marknaden för att attrahera nya medlemmar. Du har ett nära samarbete med våra medlemmar och biträder dem efter behov vid kontakter med hyresgäster, domstolar och andra myndigheter. Det är en roll med både affärs- och utvecklingsfokus, där du har möjlighet att vara med att utveckla och leverera andra tjänster kopplade till vår affärsverksamhet. Du är en aktiv och viktig del av vår medlemsservice.

Den övergripande uppgiften som fastighetsjurist innebär bland annat:

• Att vara rådgivare till våra medlemmar i frågor som rör fastighetsrätt generellt och hyres- och bostadsrättsjuridik specifikt. Även andra rättsområden berörs.
• På uppdrag av medlemmen företräda denne i tvister i hyresnämnd och domstol.
• Att i nära samarbete bistå kontorets fastighetskonsult med juridisk kompetens i delar av hyresförhandlingsarbetet.
• På sikt medverka och leda utbildningar för medlemmar och medarbetare.

På samtliga våra kontor delar medarbetarna på flera arbetsuppgifter, vilket innebär att du behöver vara prestigelös, hjälpsam och ha en god samarbetsförmåga. Arbetet som fastighetsjurist hos oss är omväxlande, utmanande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp sitt eget arbete. Vi värdesätter din förmåga att bemöta andra på ett professionellt och trevligt sätt. Visst resande ingår i tjänsten varpå körkort är ett krav.

Din profil

Vi söker dig som trivs i en förhandlingssituation och som både har ett affärsorienterat och samarbetsinriktat arbetssätt. Du bör drivas av att förstå och sätta dig in i medlemmarnas affärsidé och applicera juridiken på ett sätt som ger bästa resultat. Du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera med kunder och motparter på ett professionellt och lättsamt sätt. Du trivs med att ta stort eget ansvar och egna initiativ samtidigt som du har en utpräglad teamkänsla.

Vi söker dig som har en juristexamen och några års arbetslivserfarenhet samt att du har erfarenhet av att handlägga juridiska ärenden, gärna hyresjuridik. Tingstjänstgöring är meriterande men inget krav. Ett visst intresse för politik och samhällsfrågor är till nytta i tjänsten. Stor vikt läggs på dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan senast den 2021-08-08. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Anna Granö, HR-chef på telefon 076-209 47 32 eller Johanna Moberg, Chefsjurist på telefon 070-569 66 26 Visa mindre

Avtalsansvarig till fastighetsstaben Uppsala kommun

Ansök    Feb 23    Uppsala kommun    Fastighetsjurist
Fastighetsstaben Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Fastighetsstaben söker just nu dig som har juristutbildning eller motsvarande och som gärna vill växa tillsammans med oss. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst! På enheten avtal träffar vi kommunens alla förvaltningar i samband med hyresförhandlingar och nya inhyrningar. Vi träffar också många olika fastighetsägare både vi... Visa mer
Fastighetsstaben

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Fastighetsstaben söker just nu dig som har juristutbildning eller motsvarande och som gärna vill växa tillsammans med oss. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst!

På enheten avtal träffar vi kommunens alla förvaltningar i samband med hyresförhandlingar och nya inhyrningar. Vi träffar också många olika fastighetsägare både vid inhyrning av lokaler och bostäder. Tjänsten innefattar många olika typer av utmaningar. Vi har hög kompetens inom fastighetsjuridik och hyresavtal. Enheten har en bra sammanhållning och hjälper varandra när det behövs.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att arbeta med olika typer av hyresavtalsfrågor och hyreskontrakt. Du förväntas vara juridiskt sakkunnig inom förvaltningens ansvarsområden med särskilt fokus på fastighetsjuridik. Det ingår även att ansvara för avtalsuppföljning, ekonomi och budget för dina hyresobjekt. Du kommer att arbeta med hyressättning, avtalsgranskning, hyresförhandlingar, tvistehantering och utredningar, skriva samt förhandla och upprätta hyresavtal mellan Uppsala kommun och fastighetsägare.

I uppdraget ingår även att:

• ge juridisk vägledning
• analysera avtal och underlag
• tolka avtal och föreskrifter
• ta fram underlag.Din bakgrund
Vi söker dig som har juristutbildning eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du utbildning inom företagsekonomi ses det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med lokalhyresförhandling, tvisteprocess i domstol och hyresnämnd för lokal- och bostadsfrågor samt av arbete med ekonomiskt ansvar för budget och prognos.

För att lyckas i arbetet behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift samt mycket goda kunskaper i Microsoft Office, speciellt Word och Excel. Arbetet kräver att du har B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskap i fastighetssystem (LEB), ekonomisystem (UNIT4) samt programmet Hypergene.

Som person är du strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer.

Jobbet passar dig som är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Daniel Altersberg, enhetschef, 018-727 44 68
Agnes Larsson Lindholm, teamledare, 018-727 47 37.

Fackliga företrädare:
Sveriges arkitekter, Sofi Rosell Güler, 018-727 47 85
SACO, Sampo Hinnemo, 018-727 40 58
Vision, Andreas Morström, 018-727 24 33.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Avtalshandläggare

Ansök    Jun 21    Fortifikationsverket    Fastighetsjurist
Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolit... Visa mer
Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap. På några få år har de säkerhets- och försvarspolitiska förutsättningarna kraftigt förändrat den nationella försvarspolitiken. Det innebär att Fortifikationsverket växer och vi kommer att ha en ökad mängd rekryteringar en lång tid framöver. Vill du växa med oss? Häng med på vår utvecklingsresa!Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en avtalshandläggare till Uppsala som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som avtalshandläggare verkar du som specialiststöd till framförallt våra förvaltare avseende avtals- och fastighetsrättsliga frågor, upprättande av hyresavtal, arrenden, servitut och övriga nyttjanderätter. Du genomför även rättsutredningar, förhandlar med markägare, ansöker om lantmäteriförrättningar m.m. Tjänsten innebär att du kommunicerar både internt och externt med andra myndigheter, kommuner, privatpersoner och företag. Resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen alternativt annan utbildning som myndigheten bedömer likvärdig. Du har även mycket goda kunskaper i svenska. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter samt erfarenhet inom området av arbete i offentlig förvaltning. Det är även meriterande med verksamhetskunskap från Försvarsmakten.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du självgående, noggrann och strukturerad. I rollen är det viktigt att du är pålitlig och ansvarstagande med hög integritet och en god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning vid Fortifikationsverket är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Tillsvidareanställning vid myndigheten innebär även att man blir krigsplacerad.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta regionchef Jan-Olov Hedqvist, tfn 010- 44 44 243 eller HR-specialist Jeanett Klingtoft, tfn 010-44 44 195.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-08-04. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Visa mindre