Lediga jobb som GIS-utvecklare i Uppsala

Se lediga jobb som GIS-utvecklare i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

SGU söker en erfaren GIS-utvecklare

Vill du som erfaren GIS-utvecklare vara med och utveckla SGU in i framtiden? På SGU arbetar vi för ett hållbart nyttjande av våra naturresurser. Hos oss bidrar du till att främja arbetet med samhällsviktiga frågor och får möjligheten att utveckla samt stöttar med IT-kompetens mot en verksamhet som arbetar inom nationella, även internationella, frågeställningar om jord, berg och grundvatten. Den information vi tar fram ligger till grund för ett hållbart sam... Visa mer
Vill du som erfaren GIS-utvecklare vara med och utveckla SGU in i framtiden?
På SGU arbetar vi för ett hållbart nyttjande av våra naturresurser. Hos oss bidrar du till att främja arbetet med samhällsviktiga frågor och får möjligheten att utveckla samt stöttar med IT-kompetens mot en verksamhet som arbetar inom nationella, även internationella, frågeställningar om jord, berg och grundvatten. Den information vi tar fram ligger till grund för ett hållbart samhälle, både idag och i framtiden.
Vi är en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. Inom verksamheten använder vi fartyg, flygplan, avancerade instrument och mängder med data. Vi använder IT i unika frågeställningar inom ett brett och spännande teknikområde – allt för att presentera snabba resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
IT är viktigt för vår verksamhet och vi satsar nu på att utöka vår IT-avdelning för att kunna bygga mer och bättre funktionalitet till stöd för vårt uppdrag. Vi behöver ett flertal kunniga medarbetare med kunskap inom modern IT som kan hjälpa oss utveckla våra framtida IT-system - grunden för vår framtida roll i samhället.
Inom denna tjänst finns det mycket att göra och många möjligheter att både kompetensutvecklas och leva ett balanserat liv med familjen och hälsan. Nu undrar vi såklart, om du vill vara en viktig pusselbit i vårt team?
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna som GIS-utvecklare utförs till stor del i team med agil metodik och i nära dialog med både beställare och andra specialister. Teamet ansvarar för utveckling av system och komponenter med inslag av allt mellan kravanalys, implementation, driftsättning och förvaltning. Med vår verksamhet inom olika området, med egna utmaningar, så finns det möjlighet till både bredd och omväxling i arbetsuppgifterna. Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor genom hela processen.
Arbetsuppgifterna sker främst i ETL-applikationer men består även av hantering och administration av de olika GIS-plattformarna och konfigurering av webb- och mobilapplikationer för datainsamling. En del av arbetet kan vara att modellera upp nya databaser eller omstrukturera gamla. Detta görs då i samarbete med informationsarkitekter och geologer.
Kompetens
Vi söker dig som har:
En akademisk utbildning inom relevant IT-inriktning eller motsvarande kunskaper som är förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom området
flerårig relevant erfarenhet av ESRI-plattformen
flerårig erfarenhet av FME
erfarenhet av FME-server
flerårig erfarenhet av databaser och
erfarenhet av att automatisera analyser och arbetsflöden med hjälp av programmering
goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift
goda kunskaper i engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens inom:
Python
QGIS
Enterprise Architect
GitLab
Geoserver
Maskininlärning
-server
Postgres/postgis

Personliga kvalifikationer
Som person är det viktigt att du har ett genuint intresse inom ditt kompetensområde och har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra. Andra personliga kvalifikationer som är viktiga för tjänsten är att du är nyfiken och strukturerad. IT-avdelningen som helhet genomgår ett förändringsarbete och då du ingår i ett team ställer arbetet höga krav på flexibilitet, prestigelöshet och laganda. Vidare är det av vikt att du är självgående och trivs med att ta eget ansvar för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Luleå eller Malå. Ange i din ansökan vilken ort du är intresserad av. Det finns goda möjligheter för växlande distansarbete. Vissa arbetsuppgifter kräver att du som anställd är i SGU:s lokaler i Uppsala.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Marina Becher, telefon 018-17 90 83
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-11-28. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer: 411-2345/2021
Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem. Visa mindre

Är du en duktig GIS-analytiker och intresserad av naturvård?

Ansök    Okt 10    Greensway AB    GIS-utvecklare
Vi söker dig som är erfaren GIS-analytiker, gärna med inriktning mot tillämpat ekologiskt arbete inom skogsbruk, stadsplanering eller annan exploatering, för att förstärka vårt analys- och utvecklingsteam. Om du är redo för nästa steg i karriären tycker vi att du ska söka vår utlysta tjänst. Här kommer du få möjlighet att ingå i ett team som brinner för skoglig naturvård, ekologi och digitala lösningar. Du kommer både jobba inom de olika projekt vi har kri... Visa mer
Vi söker dig som är erfaren GIS-analytiker, gärna med inriktning mot tillämpat ekologiskt arbete inom skogsbruk, stadsplanering eller annan exploatering, för att förstärka vårt analys- och utvecklingsteam.
Om du är redo för nästa steg i karriären tycker vi att du ska söka vår utlysta tjänst. Här kommer du få möjlighet att ingå i ett team som brinner för skoglig naturvård, ekologi och digitala lösningar. Du kommer både jobba inom de olika projekt vi har kring grön infrastruktur, landskapsanalyser för skoglig naturvårdsplanering, uppföljningar av naturvårdssatsningar, artskyddsfrågor och mycket mer. Men även vara en aktiv motor i vår utveckling av nya metoder och lösningar för att optimera naturvårdsarbetet framåt.
Rollen innebär att du:
Ansvarar för en viss metodutveckling inom våra projekt och digitala lösningar
Deltar som utförande konsult i våra uppdrag

Du ska ha:
Minst 3 års erfarenhet av olika typer av GIS analyser
Erfarenhet av något av områdena: skogliga landskapsanalyser, naturvärdesinventeringar (NVI), MKB, samt ekologiska förstudier och analyser kopplade till infrastruktur eller detaljplaner
Erfarenhet av fjärranalys
Viss erfarenhet av projektledning inom analysprojekt
Relevant akademisk grundutbildning – jägmästare, biolog, civilingenjör, landskapsarkitekt eller motsvarande

Erfarenhet av programmering i R och/eller Python, eller andra relevanta programmeringsspråk är meriterande liksom erfarenhet av hantering av geografiska databaser. Även erfarenhet av upphandlingar och kundkontakter är meriterande.
Dessutom ser vi gärna att du har erfarenhet av forsknings- och utvecklingsarbete, eftersom utveckling och innovation är centralt i vår verksamhet. Vi är ett litet växande företag vilket ställer stora krav på kreativitet, driv och organisationsförmåga. Men minst lika viktigt är förmågan att jobba framåt i grupp, både som ledare och deltagare.
Tjänsten är heltid och tillsvidare med placeringsort Uppsala eller Umeå. Vi har kollektivavtal genom Almega Tjänsteföretagen. Tillträdesdatum kan diskuteras, dock senast 2021-02-01.
Sista ansökningsdag 2020-11-06
Frågor om tjänsten besvaras av:
Analyschef Alejandro Ruete, [email protected], tel. 018-413 72 36
Vice VD Lina Widenfalk, [email protected], tel. 018-413 72 35
Frågor rörande personalfrågor kan besvaras av vårt skyddsombud Tomas Axelson, [email protected], tel. 018-413 72 34
Greensway är ett ekologikonsultföretag. Vi utför inventeringar, förstudier och utredningar kopplade till skogsbruk, stadsutveckling och annan exploatering. Positionen mellan forskning och näring är det som gör oss starka och unika. Vi deltar i och driver flera forsknings- och utvecklingsprojekt. Utveckling av olika typer av GIS-analyser är ett område där vi ser stora möjligheter att utveckla dagens miljöarbete.
Vår verksamhet växer stadigt med huvudkontor på SLU:s campus Ultuna i Uppsala. Idag jobbar både jägmästare och biologer på företaget, flera har forskarutbildning. Visa mindre

SGU söker en junior GIS-utvecklare

Vill du som junior GIS-utvecklare vara med och utveckla SGU in i framtiden? På SGU arbetar vi för ett hållbart nyttjande av våra naturresurser. Hos oss bidrar du till att främja arbetet med samhällsviktiga frågor och får möjligheten att utveckla samt stöttar med IT-kompetens mot en verksamhet som arbetar inom nationella, även internationella, frågeställningar om jord, berg och grundvatten. Den information vi tar fram ligger till grund för ett hållbart samh... Visa mer
Vill du som junior GIS-utvecklare vara med och utveckla SGU in i framtiden?
På SGU arbetar vi för ett hållbart nyttjande av våra naturresurser. Hos oss bidrar du till att främja arbetet med samhällsviktiga frågor och får möjligheten att utveckla samt stöttar med IT-kompetens mot en verksamhet som arbetar inom nationella, även internationella, frågeställningar om jord, berg och grundvatten. Den information vi tar fram ligger till grund för ett hållbart samhälle, både idag och i framtiden.
Vi är en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. Inom verksamheten använder vi fartyg, flygplan, avancerade instrument och mängder med data. Vi använder IT i unika frågeställningar inom ett brett och spännande teknikområde – allt för att presentera snabba resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
IT är viktigt för vår verksamhet och vi satsar nu på att utöka vår IT-avdelning för att kunna bygga mer och bättre funktionalitet till stöd för vårt uppdrag. Vi behöver ett flertal kunniga medarbetare med kunskap inom modern IT som kan hjälpa oss utveckla våra framtida IT-system - grunden för vår framtida roll i samhället.
Inom denna tjänst finns det mycket att göra och många möjligheter att både kompetensutvecklas och leva ett balanserat liv med familjen och hälsan. Nu undrar vi såklart, om du vill vara en viktig pusselbit i vårt team?
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna som GIS-utvecklare utförs till stor del i team med agil metodik och i nära dialog med både beställare och andra specialister. Teamet ansvarar för utveckling av system och komponenter med inslag av allt mellan kravanalys, implementation, driftsättning och förvaltning. Med vår verksamhet inom olika området, med egna utmaningar, så finns det möjlighet till både bredd och omväxling i arbetsuppgifterna. Du kommer att arbeta tillsammans med dina kollegor genom hela processen.
Arbetsuppgifterna sker främst i ETL-applikationer men består även av hantering och administration av de olika GIS-plattformarna och konfigurering av webb- och mobilapplikationer för datainsamling. En del av arbetet kan vara att modellera upp nya databaser eller omstrukturera gamla. Detta görs då i samarbete med informationsarkitekter och geologer.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en akademisk utbildning inom relevant IT-inriktning eller motsvarande kunskaper som är förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom området
erfarenhet av ESRI-plattformen
erfarenhet av databaser och
erfarenhet av att automatisera analyser och arbetsflöden med hjälp av programmering
goda kunskaper i svenska, både i tal och i skrift
goda kunskaper i engelska

Meriterande erfarenheter och kompetens inom:
Python
FME och FME server
QGIS
Enterprise Architect
GitLab
Geoserver
Maskininlärning
server
Postgres/postgis

Personliga kvalifikationer
Som person är det viktigt att du har ett genuint intresse inom ditt kompetensområde och har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med andra. Andra personliga kvalifikationer som är viktiga för tjänsten är att du är nyfiken och strukturerad. IT-avdelningen som helhet genomgår ett förändringsarbete och då du ingår i ett team ställer arbetet höga krav på flexibilitet, prestigelöshet och laganda. Vidare är det av vikt att du är självgående och trivs med att ta eget ansvar för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Luleå eller Malå. Ange i din ansökan vilken ort du är intresserad av. Det finns goda möjligheter för växlande distansarbete. Vissa arbetsuppgifter kräver att du som anställd är i SGU:s lokaler i Uppsala.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Marina Becher, telefon 018-17 90 83
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-11-28. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer: 411-2427/2021
Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem. Visa mindre

GIS - utvecklare tillsvidare

SGU söker en lösningsorienterad GIS-utvecklare!Har du flerårig arbetslivserfarenhet av GIS-utveckling? Brinner du för problemlösning i kartor och GIS samt vill bidra till information om berg, jord och grundvatten i Sverige? Då kan den här tillsvidaretjänsten på SGU vara något för dig!SGU har en bred och mångsidig verksamhet där huvuduppgiften är att ta fram och tillhandahålla den geologiska information som samhället behöver på både kort och lång sikt. IT-v... Visa mer
SGU söker en lösningsorienterad GIS-utvecklare!Har du flerårig arbetslivserfarenhet av GIS-utveckling? Brinner du för problemlösning i kartor och GIS samt vill bidra till information om berg, jord och grundvatten i Sverige? Då kan den här tillsvidaretjänsten på SGU vara något för dig!SGU har en bred och mångsidig verksamhet där huvuduppgiften är att ta fram och tillhandahålla den geologiska information som samhället behöver på både kort och lång sikt. IT-verksamhetens uppgift är att stödja genomförandet av SGUs uppdrag samt att möjliggöra effektiv samverkan internt inom myndigheten. Som GIS-utvecklare hos oss får du ta del av en bred IT-miljö där vi bland annat arbetar med GIS, databaser och webbapplikationer.I denna roll tillhör du Geodata-enheten som arbetar tätt tillsammans med enheten IT. Tillsammans utgör dessa enheter ett kompetent och engagerat team som arbetar med att utveckla och förvalta SGUs IT-miljö. Just nu genomgår IT-området hos oss en spännande förändring både vad gäller den tekniska miljön men också genom att vi arbetar med att utveckla teambaserade arbetssätt.SGU har under en längre tid arbetat med Esri:s ArcGIS programvaror för insamling, sammanställning och tillhandahållande av geologisk information internt på myndigheten. Användarna arbetar idag huvudsakligen med tunga ArcGIS Desktopklienter för att titta på den geologiska informationen, editera och göra olika urval mm. Arbetet i ArcGIS är sedan ett underlag för olika geologiska produkter som SGU tillhandahåller externt på olika sätt. Sedan en kort tid tillbaka har ett arbete påbörjats där vi moderniserar vår ArcGIS miljö, bland annat med ArcGIS Portal, och din roll som GIS-utvecklare är därmed viktig för SGUs verksamhet.Dina arbetsuppgifter Som GIS-utvecklare hos oss på SGU kommer du att arbeta med såväl nyutveckling, vidareutveckling samt systemförvaltning, främst med ArcGIS som plattform.I ditt arbete kommer du att ha ett tätt samarbete med andra kollegor inom IT och även direkt med interna användare och beställare inom SGU.Din kompetensVi söker dig som har:En universitets- eller högskoleutbildning med relevant GIS/GIT-inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom områdetFlerårig arbetslivserfarenhet av GIS-utvecklingMycket goda kunskaper av ArcGIS Desktop (ArcMap och ArcGIS Pro)Goda kunskaper av ArcGIS Enterprise (Portal och Server)Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skriftDet är meriterande med erfarenhet av:·        FME·        Geoserver·        OGC-standarder·        Avancerad kartografiPersonliga kvalifikationer Som person trivs du med att både arbeta på egen hand och att driva egna utvecklingsprojekt såväl som att arbeta i team och större projekt. Som GIS-utvecklare strävar du efter att ta fram lösningar designade för att kunna användas under lång tid, men tvekar inte att ta fram snabba lösningar när det behövs. Eftersom enheten genomgår ett förändringsarbete är det viktigt att du är flexibel samt att du kan arbeta självständigt likväl som att du bidrar till ett bra teamarbete. Att du är nyfiken och prestigelös är också personliga egenskaper som värdesätts för denna tjänst.Om anställningenTjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Placeringen är på något av SGUs kontor i Luleå, Malå, Uppsala, Göteborg eller Lund. Ange vilken stationeringsort du är intresserad av i din ansökan. Om du är intresserad av båda tjänsterna som handläggare som vi just nu annonserar om måste du skicka in två separata ansökningar för att vara med i urvalet för båda.På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.Vill du veta mer? Hör då gärna av dig till enhetschef Kerstin Johansson, tfn 018-17 92 86. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-s, tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 92 28.Välkommen med din ansökan senast 13 juni 2019. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem, vi vill därför att du lämnar din ansökan genom detta system som du når via https://www.sgu.se/om-sgu/arbeta-pa-sgu/lediga-tjanster/Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Urval till intervjuer sker löpande. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.Om SGU Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.seDnr: 411-737/2019 Visa mindre

GIS - utvecklare visstid

SGU söker en kartintresserad GIS-utvecklare!Kan du ArcGIS Desktop och ArcGIS Enterprise? Brinner du för kartor, GIS och problemlösning? Vill du bidra till information om berg, jord och grundvatten i Sverige? Då kan den här visstidstjänsten på SGU vara något för dig.SGU har en bred och mångsidig verksamhet där huvuduppgiften är att ta fram och tillhandahålla den geologiska information som samhället behöver på både kort och lång sikt. IT-verksamhetens uppgif... Visa mer
SGU söker en kartintresserad GIS-utvecklare!Kan du ArcGIS Desktop och ArcGIS Enterprise? Brinner du för kartor, GIS och problemlösning? Vill du bidra till information om berg, jord och grundvatten i Sverige? Då kan den här visstidstjänsten på SGU vara något för dig.SGU har en bred och mångsidig verksamhet där huvuduppgiften är att ta fram och tillhandahålla den geologiska information som samhället behöver på både kort och lång sikt. IT-verksamhetens uppgift är att stödja genomförandet av SGUs uppdrag samt att möjliggöra effektiv samverkan internt inom myndigheten. Som GIS-utvecklare hos oss får du ta del av en bred IT-miljö där vi bland annat arbetar med GIS, databaser och webbapplikationer.I denna roll tillhör du Geodata-enheten som arbetar tätt tillsammans med enheten IT. Tillsammans utgör dessa enheter ett kompetent och engagerat team som arbetar med att utveckla och förvalta SGUs IT-miljö. Just nu genomgår IT-området hos oss en spännande förändring både vad gäller den tekniska miljön men också genom att vi arbetar med att utveckla teambaserade arbetssätt.SGU har under en längre tid arbetat med Esri:s ArcGIS programvaror för insamling, sammanställning och tillhandahållande av geologisk information internt på myndigheten. Användarna arbetar idag huvudsakligen med tunga ArcGIS Desktopklienter för att titta på den geologiska informationen, editera och göra olika urval mm. Arbetet i ArcGIS är sedan ett underlag för olika geologiska produkter som SGU tillhandahåller externt på olika sätt. Sedan en kort tid tillbaka har ett arbete påbörjats där vi moderniserar vår ArcGIS miljö, bland annat med ArcGIS Portal, och din roll som GIS-utvecklare är därmed viktig för SGUs verksamhet.Dina arbetsuppgifter Som GIS-utvecklare hos oss på SGU kommer du att arbeta med såväl nyutveckling, vidareutveckling samt systemförvaltning, främst med ArcGIS som plattform.Du kommer i ditt arbete ha ett tätt samarbete med andra kollegor inom IT och även direkt med interna användare och beställare inom SGU.Din kompetensVi söker dig som har:En universitets/högskole- eller yrkeshögskoleutbildning med relevant GIS/GIT-inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom områdetGoda kunskaper i ArcGIS Desktop (ArcMap och ArcGIS Pro)Goda kunskaper i ArcGIS Enterprise (Portal och Server)Goda kunskaper i kartografiGoda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skriftDet är meriterande med erfarenhet av:· FME· Geoserver· OGC-standarderPersonliga kvalifikationer Som person trivs du med att både arbeta på egen hand såväl som att arbeta i team och i större projekt. Som GIS-utvecklare strävar du efter att ta fram lösningar designade för att kunna användas under lång tid, men tvekar inte att ta fram snabba lösningar när det behövs. Eftersom enheten genomgår ett förändringsarbete är det viktigt att du är flexibel samt att du kan arbeta självständigt likväl som att du bidrar till ett bra teamarbete. Att du är nyfiken och prestigelös är också personliga egenskaper som värdesätts för denna tjänst.Om anställningenTjänsten är en visstidsanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse fram till och med 2020-12-31. Placeringen är på något av SGUs kontor i Luleå, Malå, Uppsala, Göteborg eller Lund. Ange vilken stationeringsort du är intresserad av i din ansökan. Om du är intresserad av båda tjänsterna som GIS-utvecklare som vi just nu annonserar om måste du skicka in två separata ansökningar för att vara med i urvalet för båda.På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.Vill du veta mer?Hör då gärna av dig till enhetschef Kerstin Johansson, tfn 018-17 92 86. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-s, tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 92 28.Välkommen med din ansökan senast 13 juni 2019. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem, vi vill därför att du lämnar din ansökan genom detta system som du når via https://www.sgu.se/om-sgu/arbeta-pa-sgu/lediga-tjanster/Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Urval till intervjuer sker löpande. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.Om SGU Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.seDnr: 411-738/2019 Visa mindre