Lediga jobb SGU Sveriges Geologiska Undersökning i Uppsala

Se alla lediga jobb från SGU Sveriges Geologiska Undersökning i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Till SGU söker vi extraarbetare till Brunnsarkivet

Är du student som vill arbeta extra och samtidigt få inblick i hur det är att arbeta på SGU? Är du noggrann och ansvarstagande? Då kan denna tjänst på SGU vara något för dig! Enheten Grundvattenövervakning ingår i avdelningen Mark och Grundvatten och består av cirka 20 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och hydrogeologi. Enheten arbetar med att samla in, analysera och sprida grundvatteninformation i syfte att utveckla och stärka kun... Visa mer
Är du student som vill arbeta extra och samtidigt få inblick i hur det är att arbeta på SGU? Är du noggrann och ansvarstagande? Då kan denna tjänst på SGU vara något för dig!
Enheten Grundvattenövervakning ingår i avdelningen Mark och Grundvatten och består av cirka 20 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och hydrogeologi. Enheten arbetar med att samla in, analysera och sprida grundvatteninformation i syfte att utveckla och stärka kunskapen om grundvatten i Sverige. En viktig del av vårt arbete kretsar kring Brunnsarkivet.
Brunnsarkivet tar emot och lagrar information om brunnar enligt lagen om uppgiftsskyldighet (SFS 1975:424). I Brunnsarkivet lagras uppgifter om landets brunnar, vilket är viktigt för att skydda vårt grundvatten och för att planera för en hållbar vattenförsörjning. Brunnsdatabasen innehåller uppgifter från drygt 680 000 brunnar och växer med drygt 20 000 brunnsuppgifter varje år. I databasen finns uppgifter om enskilda brunnars läge och tekniska data såsom djup, jorddjup, foderrörslängd, dimensioner, vattenkapacitet, vattennivåer och vad brunnen används till. Databasen innehåller även information om lagerföljder.
Vi söker nu dig som studerar och som vill arbeta extra i veckor och på lov med att mata in uppgifter i vårt brunnsarkiv.
Arbetsuppgifter
I denna roll kommer du främst att arbeta med inmatning av brunnsprotokollsuppgifter från pappersblanketter till vår databas.
Då vi arbetar tätt tillsammans inom såväl enheten Grundvattenövervakning som inom avdelningen Mark och grundvatten kan även fler arbetsuppgifter rörande grundvattenfrågor att ingå i tjänsten.
Kompetens
Vi söker dig som:
·      går en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå,
·      har goda kunskaper i svenska och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
Det är meriterande med:
·      studieinriktning mot hydrogeologi eller geologi,
·      kunskap i GIS.
Personliga kvalifikationer
Som person är du noggrann, strukturerad, ihärdig och uthållig. Vi söker dig som är ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga samt kan arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst.
Om anställningen
Tjänsten är en allmän visstidsanställning på deltid under 2020 med placering i Uppsala. Tillträde snarast.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer?
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Ellen Walger, tfn 018-17 91 52.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 90 28.
Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2020. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
 Dnr. 411-2798/2019
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Enhetschef för Grundvattenövervakning till SGU

Vill du som erfaren ledare bidra till en hållbar vattenförsörjning och ökad kunskap om våra grundvattenresurser? Enheten grundvattenövervakning består just nu av 20 medarbetare som mestadels är placerade i Uppsala. Enheten ansvarar för stora mängder information om våra grundvattenresurser och arbetar med att samla in, analysera samt sprida grundvatteninformation, i syfte att utveckla och stärka kunskapen om grundvatten i Sverige. Detta görs ofta i samverk... Visa mer
Vill du som erfaren ledare bidra till en hållbar vattenförsörjning och ökad kunskap om våra grundvattenresurser?
Enheten grundvattenövervakning består just nu av 20 medarbetare som mestadels är placerade i Uppsala. Enheten ansvarar för stora mängder information om våra grundvattenresurser och arbetar med att samla in, analysera samt sprida grundvatteninformation, i syfte att utveckla och stärka kunskapen om grundvatten i Sverige. Detta görs ofta i samverkan med andra myndigheter och organisationer. Inom enheten förvaltas Vattentäktsarkivet och Brunnsarkivet samt den grundvatteninformation som SGU på annat sätt samlar in. Enheten ansvarar även för övervakning av grundvattennivåer och grundvattnets kvalitet.  
Arbetsuppgifter
Rollen som chef inom SGU är betydelsefull för en framgångsrik utveckling av verksamheten och organisationen. Cheferna har ansvaret för att gemensamma värderingar, mål och strategier sprids i organisationen. I arbetsuppgifterna som enhetschef kommer du att driva och utveckla enheten samt stötta och motivera medarbetarna så att ni tillsammans når uppsatta mål. Det är en roll där strategiska utvecklingsfrågor blandas med operativ problemlösning. Digitaliseringen innebär just nu många möjligheter och utmaningar för verksamheten och det blir ditt uppdrag är att ta vara på dessa möjligheter och därmed driva ett aktivt förändringsarbete. Du förväntas vara en närvarande chef som håller dina medarbetare informerade och engagerade och du skapar en samhörighet samt god arbetsmiljö. Du har budget- och personalansvar för enheten och ingår i ledningsgruppen för avdelningen Mark och grundvatten. Arbetet inom avdelningen sker ofta i projektform och över enhetsgränserna vilket gör att ledningsgruppen arbetar tätt tillsammans.
 Kompetens
Vi söker dig som har:
·      en för rollen relevant akademisk examen såsom geovetare eller civilingenjör ,eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig,
·      chefserfarenhet med personalansvar i minst två år,
·      minst ett års erfarenhet av förändringsledning och digitalisering,
·      mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Det är meriterande om du:
·      arbetat som chef inom statsförvaltningen,
·      har arbetslivserfarenhet inom  miljö- eller vattenfrågor.
 Personliga kvalifikationer
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Du förväntas ha goda ledaregenskaper såsom lyhördhet och god kommunikativ förmåga. Vidare är du analytisk, strukturerad , kvalitetsmedveten, handlingskraftig och en trygg beslutsfattare. Andra viktiga egenskaper är tydlighet, engagemang och ansvarstagande. Din förmåga att se helheten såväl som detaljer är central. Du har god samarbetsförmåga och kan bygga långsiktiga relationer både internt och externt. I tjänsten ingår att representera myndigheten vid externa möten och konferenser. Av den anledningen behöver du vara bekväm med att tala inför grupp.
Om du söker till andra orter än Uppsala kommer stor vikt läggas på personlig lämplighet och dokumenterad erfarenhet av att arbeta och leda på distans samt att kunna hantera hållbara resor. 
Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med ett chefsförordnande som är tidsbegränsat till fyra år, med möjlighet till förlängning. Placering är på något av SGUs kontor i Uppsala, Göteborg, Lund, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken stationeringsort du är intresserad av.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För detta krävs svenskt medborgarskap.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till avdelningschef Helena Kjellson telefon 018-17 92 92
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 20 februari 2020. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Dnr. 411-2664/2019
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Projektekonom till SGU

SGUs vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling samt att mark- och vattenområden används och utvecklas på kloka och genomtänkta sätt. SGU sätter stort värde på att vara en attraktiv arbetsgivare med ett hälsofrämjande och öppet arbetsklimat. Till ekonomienheten söker vi nu dig som är en erfaren projektekonom. Som projektekonom ingår du i ett sammansvetsat team på ekonomienheten som består av 12 personer. Du rapporterar till ekonomichefen samti... Visa mer
SGUs vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling samt att mark- och vattenområden används och utvecklas på kloka och genomtänkta sätt. SGU sätter stort värde på att vara en attraktiv arbetsgivare med ett hälsofrämjande och öppet arbetsklimat. Till ekonomienheten söker vi nu dig som är en erfaren projektekonom.
Som projektekonom ingår du i ett sammansvetsat team på ekonomienheten som består av 12 personer. Du rapporterar till ekonomichefen samtidigt som du har ett nära samarbete med olika projektledare i organisationen. SGU är en av myndigheterna i Sverige som har möjlighet att söka externa projektmedel från EU. Du blir en viktig del i myndighetens projekthantering och är en central länk mellan ekonomienheten och kärnverksamheten.
Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter består av att:
·      budgetera, analysera och följa upp projekt,
·      säkerställa att projekten följer de riktlinjer och krav som ställs,
·      bistå i projektens ekonomiska återrapportering,
·      utgöra ett ekonomistöd till verksamhetens chefer.
I takt med att du kommer in i arbetet får du stor möjlighet att medverka i vidareutveckling och utformning av SGUs process för projektstyrning.
Kompetens
Vi söker dig som har en universitets- alternativt högskoleutbildning i ekonomi samt ett antal års erfarenhet av finansiell projektredovisning. Meriterande för denna tjänst är erfarenheter av de villkor och regler som gäller för EU-finansierade projekt samt kunskaper om statlig redovisning och/eller kvalificerad redovisning. Även erfarenheter av ekonomisystemet UBW/Agresso är meriterande.
Personliga kvalifikationer
Det är viktigt för oss att du vill arbeta i enlighet med SGUs ledord: Innovativa, samhällsnyttiga och öppna. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst och vi värdesätter att du är strukturerad, ansvarsfull samt att du kan balansera mellan att vara stödjande och styrande i dina samarbeten.
Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Placeringen är på något av SGUs kontor i Luleå, Malå, Uppsala, Göteborg eller Lund. Ange vilken stationeringsort du är intresserad av i din ansökan. 
Om du söker till andra orter än Uppsala kommer även vikt att läggas vid dokumenterad erfarenhet av att arbeta på distans och personlig lämplighet att kunna hantera hållbara resor. En upplärningsperiod beräknas ingå i tjänsten som då sker på kontoret i Uppsala.
Ansökan
I denna rekrytering samarbetar SGU med Randstad Finance. För mer information om tjänsten ombeds du att kontakta rekryteringskonsult Maria Oskarsson, 072 - 359 54 89. 
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.
Varmt välkommen med din ansökan senast tisdagen den 3 mars 2020.
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.
Dnr. 411-360/2020
Om SGU
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Maringeolog - förorenade sediment

Vill du vara med om att öka kunskapen om förorenade sediment i sjöar och längs Sveriges kust? Då kan denna tjänst som maringeolog hos oss på SGU vara något för dig! Genom en ny regeringssatsning har vi fått ett utökat uppdrag om att förbättra kunskapen om förorenade sediment i sjöar och kustområden. Vi söker därför en maringeolog för att utveckla vårt arbete med kunskapsinhämtning, riskbedömning och åtgärder av förorenade sediment i Sverige. Du kommer att ... Visa mer
Vill du vara med om att öka kunskapen om förorenade sediment i sjöar och längs Sveriges kust? Då kan denna tjänst som maringeolog hos oss på SGU vara något för dig!
Genom en ny regeringssatsning har vi fått ett utökat uppdrag om att förbättra kunskapen om förorenade sediment i sjöar och kustområden. Vi söker därför en maringeolog för att utveckla vårt arbete med kunskapsinhämtning, riskbedömning och åtgärder av förorenade sediment i Sverige. Du kommer att tillhöra enheten för Samhällsplanering Marin miljö som består av 17 engagerade medarbetare med olika bakgrund och erfarenhet. Enheten driver flera uppdrag och projekt, ofta i samarbete med andra myndigheter, med inriktning mot havsplanering, förorenade sediment och miljöövervakning.
Arbetsuppgifter
Som maringeolog på enheten Samhällsplanering, Marin miljö kommer du främst att delta i regeringsuppdrag om förorenade sediment. Arbetet innebär bland annat att tillsammans med andra myndigheter medverka till att utveckla en nationell prioriteringsmetodik för undersökning av förorenade sedimentområden samt att ta fram ett undersökningsprogram för de fem vattendistrikten i Sverige. Du kommer att leda och planera arbetet med genomförandet av sedimentundersökningar längs hela Sveriges kust. Arbeta med vägledning inom området förorenade sediment anpassade efter de behov som finns inom myndigheter. Företräda SGU i olika sammanhang genom att hålla föredrag och samverka med olika aktörer i samhället.
Kompetens
Vi söker dig som har:
·      en geovetenskaplig utbildning på högskolenivå med inriktning mot maringeologi eller motsvarande,
·      flera års arbetslivserfarenhet av undersökningar, inventeringar och miljöutredningar av olika typer av förorenande sediment,
·      erfarenhet av att leda uppdrag och projekt,
·      kontaktnät inom området förorenade sediment,
·      goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Det är meriterande med:
·      erfarenhet från branschen inom utredningar och åtgärder av förorenade sediment.
Personliga kvalifikationer
Du har en god kommunikativ förmåga, är strukturerad och kvalitetsmedveten. Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team. En förutsättning för tjänsten är att du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina kollegor inom SGU som med externa samarbetspartners. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningen är en visstidsanställning på heltid till 2020-12-31. Placering i Uppsala eller Göteborg med tillträde snarast. Ange vilken ort du är intresserad av i din ansökan.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För detta krävs svenskt medborgarskap.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer?
Hör då gärna av dig till enhetschef Lovisa Zillén Snowball, telefon 018-17 90 33. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, telefon 018-17 90 28
Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2020. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Dnr: 411-2736/2019
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

SGU söker en berggrundsgeolog för ett vikariat

Är du berggrundsgeolog och vill bidra till att kunskaper om Sveriges berggrund förbättras och utökas samt att informationen når relevanta användare och hjälper till bättre samhällsplanering och användning av våra naturresurser? Enheten Samhällsplanering berg hör till avdelning för samhällsplanering. Enheten har 12 engagerade medarbetare som är placerade i Uppsala, Lund och Göteborg. Enheten har ett brett verksamhetsområde med bland annat berggrunds- och be... Visa mer
Är du berggrundsgeolog och vill bidra till att kunskaper om Sveriges berggrund förbättras och utökas samt att informationen når relevanta användare och hjälper till bättre samhällsplanering och användning av våra naturresurser?
Enheten Samhällsplanering berg hör till avdelning för samhällsplanering. Enheten har 12 engagerade medarbetare som är placerade i Uppsala, Lund och Göteborg. Enheten har ett brett verksamhetsområde med bland annat berggrunds- och bergkvalitetskartering, byggnadsgeologi, CCS frågor, geoparker.
Arbetsuppgifter
Vi erbjuder spännande och varierande arbetsuppgifter där man kombinerar kontors- och fältarbete. Vi söker nu en berggrundsgeolog för ett vikariat till vår enhet.
Inriktningen kommer att vara att undersöka berggrunden med huvudinriktning på bergkvalitétsundersökningar både i lokal och regional skala. I arbetet ingår bland annat undersökningar i fält, bearbetning, tolkning och utvärdering av insamlade fält- och analysdata. Du kommer att arbeta tillsammans med andra geovetare och ingå i ett team som arbetar med materialförsörjningsfrågor. Du kommer även tillsammans med andra kollegor svara på remisser om grus- och bergtäkter
Kompetens
Vi söker dig som har :
·      examen från högskola i bergrundsgeologi,
·      goda kunskaper om Sveriges kristallina berggrund, både lokalt och regionalt perspektiv,
·      goda kunskaper i ArcGis,
·      goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift,
·      B-körkort.
Det är meriterande med erfarenhet av:
·      fältarbete inom berggrundskartering samt erfarenhet av tillämpad geologi,
·      projektledning och samhällsplanering,
·      arbete med strukturgeologiska frågeställningar.
Personliga kvalifikationer
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du är innovativ och ansvarstagande. Du tycker om att arbeta både självständigt och i grupp samt har en positiv inställning och lätt för att samarbeta med andra.
Om anställningen
Tjänsten är ett vikariat till 2020-12-31 på heltid med placering i Uppsala.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Mugdim Islamovic telefon 018- 17 92 93.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 14 februari 2020. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Dnr. 411-48/2020
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Berggrundsgeolog till SGU

Vill du som är berggrundsgeolog bidra till att kunskaper om Sveriges berggrund förbättras och utökas samt att informationen når relevanta användare och hjälper till bättre samhällsplanering och användning av våra naturresurser. Enheten Samhällsplanering berg hör till avdelningen Samhällsplanering. Enheten har 12 engagerade medarbetare som är placerade i Uppsala, Lund och Göteborg. Enheten har ett brett verksamhetsområde med bl.a. berggrunds- och bergkvali... Visa mer
Vill du som är berggrundsgeolog bidra till att kunskaper om Sveriges berggrund förbättras och utökas samt att informationen når relevanta användare och hjälper till bättre samhällsplanering och användning av våra naturresurser.
Enheten Samhällsplanering berg hör till avdelningen Samhällsplanering. Enheten har 12 engagerade medarbetare som är placerade i Uppsala, Lund och Göteborg. Enheten har ett brett verksamhetsområde med bl.a. berggrunds- och bergkvalitetskartering, byggnadsgeologi, CCS frågor och geoparker. Vi söker nu en berggrundsgeolog för ett vikariat till vår enhet.
Arbetsuppgifter
Vi erbjuder spännande och varierande arbetsuppgifter där man kombinerar kontors- och fältarbete. Inriktningen kommer att vara att undersöka berggrunden med huvudinriktning på bergkvalitétsundersökningar i både lokal och regional skala. I arbetet ingår bland annat undersökningar i fält, bearbetning, tolkning och utvärdering av insamlade fält- och analysdata. Du kommer att arbeta tillsammans med andra geovetare och ingå i ett team som arbetar med materialförsörjningsfrågor. Du kommer även tillsammans med andra kollegor svara på remisser om grus- och bergtäkter
Kompetens
Vi söker dig som har :
·      examen från högskola med inriktning mot bergrundsgeologi,
·      goda kunskaper om Sveriges kristallina berggrund, både lokalt och regionalt perspektiv,
·      goda kunskaper i ArcGis,
·      goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift,
·      B-körkort.
Det är meriterande med erfarenhet av:
·      fältarbete inom berggrundskartering samt erfarenhet av tillämpad geologi,
·      projektledning och samhällsplanering,
·      arbete med strukturgeologiska frågeställningar.
 Personliga kvalifikationer
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst och värdesätter att du är innovativ och ansvarstagande. Du tycker om att arbeta både självständigt och i grupp samt har en positiv inställning, och har lätt för att samarbeta med andra.
Om anställningen
Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med 2020-07-31 med tillträde snarast. Placering i Uppsala eller Göteborg, ange i din ansökan vilken ort du är intresserad av.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Mugdim Islamovic´ telefon 018-17 92 93.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 14 februari 2020. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Dnr. 411-2714/2019
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Ekonomi-/redovisningsassistent till Sveriges geologiska undersökning

Inom ekonomienheten arbetar idag ett team på 12 personer på kontoret i Uppsala med ett total integrerat ekonomisystem, Unit4 Business World (Agresso), och en väl utbyggd internredovisning för verksamhetsstyrning. Vi behöver nu stärka gruppen med en ekonomi-/redovisningsassistent som vill arbeta med vår leverantörsfakturahanteringsprocess. Arbetsuppgifter Du kommer som ekonomi-/redovisningsassistent att arbeta i gruppen som ansvarar för att stödja SGUs chef... Visa mer
Inom ekonomienheten arbetar idag ett team på 12 personer på kontoret i Uppsala med ett total integrerat ekonomisystem, Unit4 Business World (Agresso), och en väl utbyggd internredovisning för verksamhetsstyrning.
Vi behöver nu stärka gruppen med en ekonomi-/redovisningsassistent som vill arbeta med vår leverantörsfakturahanteringsprocess.
Arbetsuppgifter
Du kommer som ekonomi-/redovisningsassistent att arbeta i gruppen som ansvarar för att stödja SGUs chefer och projektledare med betalningar till våra leverantörer. Du arbetar huvudsakligen med leverantörsfakturor i betalningsprocessen, från inkommande faktura till slutbokförd betalning. Arbetsuppgifterna innebär främst ankomstregistrering, omföringar, kontering, bokföring och registerunderhåll. Du kvalitetssäkrar såväl den externa som den interna bokföringen samt att attestkrav är uppfyllda. I tjänsten kan även andra arbetsuppgifter inom redovisning förekomma. I rollen ligger också att utveckla och dokumentera arbetssätt och rutiner och därmed bidra till processförbättringar.
Kompetens
Vi söker dig som har:
·      Gymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi och minst 3 års erfarenhet av arbete inom redovisning,
·      eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, exempelvis utbildning vid Yrkeshögskolan eller universitet/högskola, samt erfarenhet av arbete inom redovisning.
Det är meriterande med erfarenhet av :
·       Ekonomisystemet UBW (Agresso),
·       erfarenhet av statlig redovisning.
Personliga kvalifikationer
För denna tjänst lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Att du är servicemedveten och har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt är en förutsättning för tjänsten. Du är ansvarstagande, noggrann och strukturerad vilket är av stor vikt inom allt redovisningsarbete. Vidare trivs du med att arbeta i team och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Om du söker till andra orter än Uppsala kommer även vikt att läggas vid dokumenterad erfarenhet av att arbeta på distans och personlig lämplighet att kunna hantera hållbara resor.
Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Placeringen är på något av SGUs kontor i Luleå, Malå, Uppsala, Göteborg eller Lund. Ange vilken stationeringsort du är intresserad av i din ansökan. En upplärningsperiod på upp till 4 månader beräknas ingå i tjänsten som då sker på kontoret i Uppsala.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör gärna av dig till enhetschef Mariette Näslund, telefon 018-17 94 11.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 29 november 2019 . Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
 Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar på kontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Dnr : 411-2082/2019 Visa mindre

Till Bergsstaten i Luleå söker vi en utredande jurist

Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du vill ha ett fritt och självständigt arbete? Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi söker nu dig som vill bidra till Bergsstatens verksamhet i tjänsten som jurist. Dina arbetsuppgifter Som vår nya jurist kommer du huvudsakligen arbeta med rättsutredningar av strategisk karaktär. Du kommer också att handlägga tillstånd -och tillsynsärenden enligt minerallagen och närliggande lagar. Kompeten... Visa mer
Gillar du att vara med i händelsernas centrum samtidigt som du vill ha ett fritt och självständigt arbete? Gruvbranschen är viktig för Sverige och vi söker nu dig som vill bidra till Bergsstatens verksamhet i tjänsten som jurist.
Dina arbetsuppgifter
Som vår nya jurist kommer du huvudsakligen arbeta med rättsutredningar av strategisk karaktär. Du kommer också att handlägga tillstånd -och tillsynsärenden enligt minerallagen och närliggande lagar.
Kompetens
Vi söker dig som har:
·      en akademisk examen med inriktning mot juridik,
·      flerårig erfarenhet av juridiskt arbete,
·      erfarenhet från statlig förvaltning och/eller privat företagande,
·      god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
Det är meriterande med erfarenhet av:
·      mineral- och miljölagstiftningen,
·      att tidigare arbetat med rättsutredningar.
Personliga kvalifikationer
Vi värdesätter att du kan arbeta självständigt och strukturerat samt att du har ett prestigelöst förhållningssätt. Arbetet som jurist hos oss ställer höga krav på god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa och underhålla interna såväl som externa relationer. Du ska ha förmåga att fokusera på djupet samtidigt som du är rationell och lösningsinriktad. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.
Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Sex månaders provanställning tillämpas. Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För detta krävs svenskt medborgarskap.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter
Vill du veta mer? Hör gärna av dig till bergmästare Åsa Persson, telefon 0920-23 79 07. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för SACO-S tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 92 28.
Välkommen med din ansökan senast 13 december 2019. Dina handlingar ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via vår webb-plats www.sgu.se.
Rekryteringen utförs i egen regi och vi undanber oss därmed erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.
SGU är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Luleå, Malå, Stockholm, Göteborg och Lund. Bergsstaten fungerar som ett beslutsorgan, som organisatoriskt tillhör Sveriges geologiska undersökning (SGU) men har en oberoende ställning avseende sin myndighetsutövning. Bergsstatens verksamhet är förlagd till Luleå och har till uppgift att handlägga ärenden som rör prospektering och utvinning av mineral. Verksamheten leds av bergmästaren som beslutar i frågor enligt minerallagen.
Dnr: 411-2024/2019 Visa mindre

Maringeolog

Är du maringeolog och vill arbeta med utveckling av digital information för en hållbar planering och förvaltning av våra kust- och havsområden? Du kommer att tillhöra enheten Samhällsplanering, Marin miljö som består av 17 engagerade medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Enheten arbetar med informationsförsörjning och driver flera projekt inom havsplanering, marint områdesskydd och miljöövervakning och ofta i samarbete med andra och med inrikt... Visa mer
Är du maringeolog och vill arbeta med utveckling av digital information för en hållbar planering och förvaltning av våra kust- och havsområden?
Du kommer att tillhöra enheten Samhällsplanering, Marin miljö som består av 17 engagerade medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Enheten arbetar med informationsförsörjning och driver flera projekt inom havsplanering, marint områdesskydd och miljöövervakning och ofta i samarbete med andra och med inriktning mot Östersjöns miljö.
Arbetsuppgifter
Som medarbetare på enheten Samhällsplanering, Marin miljö kommer du att arbeta med digital behandling av marin geodata för vidare förädling till produkter inom havsplanering och marint områdesskydd. Du kommer att vara med i utvecklingen av regionala och nationella produkter och analyser med hjälp av avancerade modeller. Arbetet innebär deltagande i projekt på både nationell och internationell nivå samt att företräda SGU i olika sammanhang genom att hålla föredrag och samverka med olika aktörer i samhället. I arbetsuppgifterna ingår även fältarbete, som utförs med hydroakustisk metodik (inkl. sjömätning) och sedimentprovtagning, ombord SGUs undersökningsfartyg i olika delar av landet.
Kompetens
Vi söker dig som har:
·      geovetenskaplig utbildning på högskolenivå med inriktning mot maringeologi eller motsvarande,
·      erfarenhet av rumslig modellering och programmering i Python och R samt ArcGIS, då en viktig del av arbetet är att kunna hantera och analysera olika typer av rumslig data,
·      erfarenhet av bearbetning av hydroakustisk data i mjukvaruprogram så som Fledermaus, Caris och Qimera, som du har tillämpat i arbetslivet i minst ett år,
·      goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
 
Det är meriterande med:
·      erfarenhet av arbete med djup- och backscatterdata för skapande av högupplösta modeller samt kunskap att bedöma kvalitén av den bakomliggande information,
·      erfarenhet av arbete med havsplanering och habitatkartering i Sverige och/eller andra delar av världen,
·      innehav av IHO Hydrographic Surveyor Category A eller B Certificate.
 
Personliga kvalifikationer
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper för denna tjänst. Som person är du innovativ, ansvarsfull, målmedveten och har lätt för att lära dig nya saker. Du är positiv och engagerad och tycker om att arbeta både självständigt och i grupp. En förutsättning för tjänsten är att du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina kollegor inom SGU som med externa samarbetspartners.
Om anställningen
Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas, med placering i Uppsala eller Göteborg. Ange vilken ort du är intresserad av i din ansökan.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För detta krävs svenskt medborgarskap.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Lovisa Zillén Snowball, telefon 018-17 90 33.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2020. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Dnr. 411-2283/2019
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

SGU söker en noggrann och produktiv administratör!

Gillar du ordning och reda och är bra på att skapa det? Tycker du om att dela med dig av dina kunskaper till andra? Vill du bidra till att information om berg, jord och grundvatten i Sverige blir mer tillgängligt och sökbart? Då kan den här visstidstjänsten på SGU vara något för dig! Din kompetens Vi söker dig som har: En gymnasial utbildning inom administration eller naturvetenskap eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom om... Visa mer
Gillar du ordning och reda och är bra på att skapa det? Tycker du om att dela med dig av dina kunskaper till andra? Vill du bidra till att information om berg, jord och grundvatten i Sverige blir mer tillgängligt och sökbart? Då kan den här visstidstjänsten på SGU vara något för dig!
Din kompetens
Vi söker dig som har:
En gymnasial utbildning inom administration eller naturvetenskap eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom området
Goda kunskaper i data och filhantering
Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande med erfarenhet av:
·      Arkivarbete
·      Handledning av andra
Personliga kvalifikationer
Som person trivs du med att både arbeta på egen hand såväl som att handleda andra i motsvarande arbetsuppgifter. Du är noggrann, produktiv och självgående samt har lätt att lära och samarbeta med andra.
Dina arbetsuppgifter
Som administratör hos oss på SGU kommer du att arbeta med skanning, metadatasättning och kvalitetskontroll av SGUs äldre publikationer. Det är en viktig del av digitaliseringen av myndighetens äldre analoga material. Arbetet kan även komma att innebära handledning av arbetsmarknadspraktikanter som stöd i genomförandet av det här arbetet.
Du kommer i ditt arbete ha ett tätt samarbete med andra kollegor inom arkiv och kundservice.
Om anställningen
Tjänsten är en visstidsanställning på ca ett år med tillträde så snart som möjligt. Stationeringsort är Uppsala.
På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.
Vill du veta mer?
Hör då gärna av dig till enhetschef Kerstin Johansson, tfn 018-17 92 86. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-s, tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 92 28.
Välkommen med din ansökan senast 25 oktober 2019. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem, vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du hittar på www.sgu.se/ledigatjanster. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.


Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
 
Dnr: 411-1560/2019 Visa mindre

Miljökemist - förorenade sediment till SGU

Vill du vara med om att öka kunskapen om förorenade sediment i sjöar och längs Sveriges kust? Är du strukturerad och har goda kunskaper inom kemi och miljöanalys? Då kan tjänsten som miljökemist hos oss på SGU vara något för dig!Om tjänsten Genom en ny regeringssatsning har vi fått ett utökat uppdrag om att förbättra kunskapen om förorenade sediment i sjöar och kustområden. Vi söker därför en miljökemist för att utveckla vårt arbete med kunskapsinhämtning ... Visa mer
Vill du vara med om att öka kunskapen om förorenade sediment i sjöar och längs Sveriges kust? Är du strukturerad och har goda kunskaper inom kemi och miljöanalys? Då kan tjänsten som miljökemist hos oss på SGU vara något för dig!Om tjänsten Genom en ny regeringssatsning har vi fått ett utökat uppdrag om att förbättra kunskapen om förorenade sediment i sjöar och kustområden. Vi söker därför en miljökemist för att utveckla vårt arbete med kunskapsinhämtning och riskbedömning av förorenade sediment i Sverige. Du kommer att tillhöra enheten för Samhällsplanering Marin miljö som består av 17 engagerade medarbetare med olika bakgrund och erfarenhet. Enheten driver flera uppdrag och projekt, ofta i samarbete med andra myndigheter, med inriktning mot havsplanering, förorenade sediment och miljöövervakning. Dina arbetsuppgifter Som miljökemist på enheten Samhällsplanering, Marin miljö kommer du i huvudsak att delta i regeringsuppdrag om förorenade sediment. Arbetet innebär bland annat att:sammanställa befintliga data avseende förorenade sedimentobjekt i vattenansvara för provtagning och provhantering av sediment enligt internationell standard, samt tolka och analysera resultat för bedömning av miljötillståndmedverka till att utveckla en nationell prioriteringsmetodik för åtgärder samt andra vägledningar och rapporter inom ämnesområdetutveckla nationell miljöövervakningen av miljögifter och näringsämnen i sediment inklusive SGUs datavärdskap för miljögifterföreträda SGU i olika sammanhang genom att hålla föredrag, uttala sig i media samt samverka med olika aktörer i samhälletDu kommer även att delta i fältarbete ombord på SGUs undersökningsfartyg Ocean Surveyor.Din kompetens Vi söker dig som har en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå, gärna med inriktning mot geovetenskap eller motsvarande, och med goda kunskaper inom kemi och miljöanalys. Du ska ha relevant arbetslivserfarenhet, gärna erfarenhet av vattenförvaltningsfrågor, miljöbedömningar och sedimentundersökningar med avseende på miljögifter, näringsämnen och biota. Erfarenhet av ArcGIS och statistiska program och analyser är också meriterande. Då fältarbete ingår i arbetsuppgifterna är det meriterande om du har erfarenhet av provtagning och undersökning av sediment inklusive miljödata. Du ska ha erfarenhet av att skapa och leda projekt samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska.Personliga kvalifikationer Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du har god kommunikativ förmåga, samt att du är analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team och du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina kollegor inom SGU som med externa samarbetspartners.  Om anställningen Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas, med placering i Uppsala eller Göteborg med start under 2019. Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att det ställs krav på svenskt medborgarskap samt att en säkerhetsprövning med registerkontroll och särskild personutredning kommer att genomföras före anställning. Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.Vill du veta mer? Hör då gärna av dig till enhetschef Lovisa Zillén Snowball, telefon 018-17 90 33. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, telefon 018-17 90 28.Välkommen med din ansökan senast 2019-09-18. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via vår webb-plats www.sgu.se. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.Om SGU Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark- och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Dnr: 411-1729/2019 Visa mindre

HR Specialist

Vi söker en erfaren HR Specialist som kan förstärka enheten och utveckla myndighetens HR arbete tillsammans med oss övriga på enheten. Du blir en del i ett engagerat HR-team som tillsammans driver och utvecklar myndighetens HR-processer. Som en av tre HR specialister kommer du att ingå i enheten HR och kontor. Enheten ansvarar för att driva och utveckla det strategiska och operativa HR-arbetet, lönehantering, diarium, arbetsmiljö och lokaler. Arbetsuppgift... Visa mer
Vi söker en erfaren HR Specialist som kan förstärka enheten och utveckla myndighetens HR arbete tillsammans med oss övriga på enheten. Du blir en del i ett engagerat HR-team som tillsammans driver och utvecklar myndighetens HR-processer. Som en av tre HR specialister kommer du att ingå i enheten HR och kontor. Enheten ansvarar för att driva och utveckla det strategiska och operativa HR-arbetet, lönehantering, diarium, arbetsmiljö och lokaler.
Arbetsuppgifter
Som HR Specialist på SGU arbetar du brett både med operativa, strategiska och administrativa frågor inom hela HR-området. HR Specialisterna arbetar konsultativt nära verksamheten och stödjer inom alla HR-processer. HR Specialisterna har förutom det breda stödet ut mot verksamheten också specialist områden som spänner över hela myndigheten. Initialt ett särskilt fokus på kompetensutveckling och lönebildning men dessa specialistområden kan komma att ändras över tid. HR Specialisterna tillämpar interna styr- och stöddokument i form av avtal och policyer, samt utvecklar befintliga rutiner och nya stöddokument utifrån verksamhetens behov. Som HR Specialist förväntas du ta en aktiv roll i myndighetens arbete med att utveckla och effektivisera HR-arbetet. HR-enheten har ett prestigelöst arbetssätt och löser gärna arbetsuppgifter tillsammans.
Kompetens
Vi söker dig som har:
·      Akademisk examen inom HR-området eller motsvarande utbildning/erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.
·      Minst 7 års erfarenhet av brett HR arbete. 
·      Erfarenhet från en konsultativ HR-roll där du stöttat och väglett chefer.
·      Goda kunskaper inom Officepaketet och lätt för att sätta dig in i nya system. 
·      Du kan utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
·      Erfarenhet från att ha arbetat med HR på en statlig myndighet.
Personliga kvalifikationer
Vi söker dig som med stort engagemang drivs av att utveckla HR-arbetet på såväl operativ som strategisk nivå. Du har ett flexibelt förhållningssätt och kan lätt växla från större strategiska frågor till uppgifter av mer operativ och administrativ karaktär. Att du är servicemedveten och har lätt för att skapa och underhålla relationer såväl internt som externt är också en förutsättning för tjänsten, likväl som förmågan att ta initiativ och att engagera och involvera våra målgrupper i HR-arbetet. Din arbetsgivarroll faller sig naturligt för dig och tjänsten förutsätter hög integritet. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten. Om du söker till andra orter än Uppsala kommer stor vikt läggas på personlig lämplighet och dokumenterad erfarenhet av att arbeta på distans och att kunna hantera hållbara resor. 
Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Placeringen är på något av SGUs kontor i Luleå, Malå, Uppsala, Göteborg eller Lund. Ange vilken stationeringsort du är intresserad av i din ansökan.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör gärna av dig till enhetschef Christina Wallman på 018-17 90 68.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018-17 90 28 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 14 november. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar på kontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Dnr : 411-1767/2019 Visa mindre

Visstidsanställd hydrogeolog till SGU

Vill du arbeta med grundvattenfrågor så som provtagning, dataanalys samt hantering och rapportering av kemidata från grundvattenrör? Är du ansvarstagande och målmedveten? Då kan tjänsten som hydrogeolog hos oss på SGU vara något för dig!Enheten Grundvattenövervakning ingår i avdelningen Mark och Grundvatten och består av 18 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och hydrogeologi. Enheten arbetar med att samla in, analysera och sprida gr... Visa mer
Vill du arbeta med grundvattenfrågor så som provtagning, dataanalys samt hantering och rapportering av kemidata från grundvattenrör? Är du ansvarstagande och målmedveten? Då kan tjänsten som hydrogeolog hos oss på SGU vara något för dig!Enheten Grundvattenövervakning ingår i avdelningen Mark och Grundvatten och består av 18 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och hydrogeologi. Enheten arbetar med att samla in, analysera och sprida grundvatteninformation i syfte att utveckla och stärka kunskapen om grundvatten i Sverige. Arbetet sker ofta i samverkan med andra myndigheter och organisationer. Vi söker nu medarbetare för visstidsanställning i ca ett år.Arbetsuppgifter Enheten arbetar med många olika frågor och det tror vi att även du kommer att göra. Arbetsuppgifterna är varierande och styrs i viss mån av erfarenhet och kompetens. Exempel på arbetsuppgifter är arbete med miljöövervakning av grundvatten, dvs. provtagning, dataanalys samt hantering och rapportering av kemidata från grundvattenrör. I tjänsten ingår även ofta kontakt med andra myndigheter. Största delen av arbetet utförs från kontoret i Uppsala men resor och fältarbete kan komma att ingå i tjänsten. Då vi arbetar tätt tillsammans inom såväl enheten Grundvattenövervakning som inom avdelningen Mark och grundvatten kommer även fler arbetsuppgifter rörande grundvattenfrågor att ingå i tjänsten.Kompetens Vi söker dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot hydrogeologi eller motsvarande relevant utbildningrelevant arbetslivserfarenhet inom grundvattenfrågorgod förståelse och intresse för hydrogeologiska processer god kunskap i Office-paketet (Excel, Word etc.)god kunskap i geografiska informationssystem (exempelvis ArcGIS)mycket goda kunskaper i svenska och har lätt för att uttrycka dig i tal och skriftB-körkort.Det är meriterande med tidigare erfarenhet från miljöövervakning.Personliga kvalifikationer Som person har du lätt för att samarbeta och du har ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Andra egenskaper som värdesätts är engagemang, ansvarstagande, målmedvetenhet och förmåga att arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.Om anställningen Detta är en visstidsanställning på ca ett år med placering i Uppsala.Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.Vill du veta mer? Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Ellen Walger på e-post: [email protected], ange då gärna ”Annons hydrogeolog” i ämnesraden i ditt mail. Om du vill komma i kontakt med någon av våra fackliga representanter från Saco-S eller ST-Geologiska når du dem via vår växel på telefonnummer 018–17 90 00.Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2019. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem, vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via vår webb-plats www.sgu.se/ledigatjanster. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.?Om SGU Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.seDnr: 411-1042/2019 Visa mindre

Enhetschef till SGUs enhet Renare mark och vatten

Vill du vara med och leda och utveckla SGUs arbete med efterbehandling av förorenade områden? Vi söker nu en chef till enheten Renare mark och vatten.Arbetsbeskrivning och ansvarsområden Enheten Renare mark och vatten består av 14 mycket engagerade och kompetenta projektledare som arbetar med efterbehandling av förorenad mark. Enheten har tre huvudsakliga arbetsområden:att undersöka och åtgärda områden där staten har ett eget ansvar som tidigare verksamhet... Visa mer
Vill du vara med och leda och utveckla SGUs arbete med efterbehandling av förorenade områden? Vi söker nu en chef till enheten Renare mark och vatten.Arbetsbeskrivning och ansvarsområden Enheten Renare mark och vatten består av 14 mycket engagerade och kompetenta projektledare som arbetar med efterbehandling av förorenad mark. Enheten har tre huvudsakliga arbetsområden:att undersöka och åtgärda områden där staten har ett eget ansvar som tidigare verksamhetsutövare,att agera huvudman för statligt finansierade efterbehandlingsprojekt där begränsat eller inget ansvar finns,att utveckla metoder och arbetssätt för att åstadkomma effektiviseringar i arbetet med förorenade områden som också kan användas av fler än oss.SGUs uppdrag inom efterbehandlingsområdet är kopplat till miljökvalitetsmålet Giftfri miljö och enheten har en stor projektportfölj med allt ifrån mindre till riktigt stora och komplexa projekt. Bland objekten finns ett flertal kemtvättar, tematisk satsning på glasbruk, några gruvor och impregneringsanläggningar samt även många objekt med dioxin- och DDT-förorening. Arbetet förutsätter goda kontakter med externa parter, bl.a. andra centrala myndigheter, framförallt Naturvårdsverket och SGI, berörda länsstyrelser och kommuner samt konsulter och andra leverantörer. Som enhetschef förväntas du dessutom upprätthålla goda kontakter med berörda departement inom Regeringskansliet.  Enhetens medarbetare finns idag på våra kontor i Uppsala, Lund och Stockholm. Vårt kontor i Stockholm kommer under januari 2020 att stängas och personalen på Stockholmskontoret erbjuds ny stationering, företrädesvis i Uppsala. Din uppgift blir att driva och utveckla enheten samt att stötta och motivera medarbetarna så att ni tillsammans når uppsatta mål. Du förväntas vara en närvarande chef som håller dina medarbetare informerade och engagerade, och som skapar en samhörighet och god arbetsmiljö. Du leder och utvecklar arbetet enligt verksamhets- och handlingsplaner samt leder eller deltar i styrgrupper för relevanta projekt. Du har budget- och personalansvar för enheten och ingår i ledningsgruppen för avdelningen Mark och grundvatten.Rollen som chef inom SGU är betydelsefull för en framgångsrik utveckling av verksamheten och organisationen. Cheferna har ansvaret för att gemensamma värderingar, mål och strategier sprids i organisationen. Vi vill att en chef på SGU ska vara tydlig och engagerad, ta ansvar, agera och fatta beslut.Kompetens Vi söker dig som har:Akademisk examen inom för tjänsten relevant områdeMinst ett par års erfarenhet av att ha arbetat som chef/ledareErfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbetenGod förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skiftDet är meriterande med:Erfarenhet av att planera, leda och följa upp verksamhet i statenErfarenhet av myndighetssamverkan och samarbete med regeringskanslietErfarenhet från miljöområdet Personliga kvalifikationerVi lägger stor vikt vid goda ledaregenskaper som lyhördhet och god kommunikativ förmåga, samt att du är analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du trivs i en roll där strategiska utvecklingsfrågor blandas med operativ problemlösning och där du får användning av din analytiska förmåga. Du gillar att skapa struktur och har lätt för att överblicka helheten såväl som detaljer. Som person är du prestigelös och har god självinsikt. Du har mycket lätt för att samarbeta och bygga långsiktiga relationer både internt och externt. Du kan entusiasmera och samla personal att arbeta mot gemensamma mål.Om anställningen Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med chefsförordnande som är tidsbegränsat till fyra år, med möjlighet till förlängning. Placeringsort är Uppsala. Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat, för detta krävs svenskt medborgarskap.Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.Vill du veta mer?Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Helena Kjellson på e-post: [email protected], ange gärna ”Annons enhetschef” i ämnesraden i ditt mail.Om du vill komma i kontakt med någon av våra fackliga representanter från Saco-S eller ST-Geologiska når du dem via vår växel på telefonnummer 018–179000.Välkommen med din ansökan senast den 12 augusti 2019. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem, vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via vår webb-plats www.sgu.se/ledigatjanster. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.Dnr: 411–1280/2019Om SGUSveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer om SGU på www.sgu.se. Visa mindre

Maringeolog - förorenade sediment till SGU

Vill du vara med om att öka kunskapen om förorenade sediment i sjöar och längs Sveriges kust? Är du dessutom kvalitetsmedveten och har goda kunskaper inom marin undersökningsmetodik och området förorenade sediment? Då kan denna tjänst som maringeolog hos oss på SGU vara något för dig!Om tjänsten Genom en ny regeringssatsning har vi fått ett utökat uppdrag om att förbättra kunskapen om förorenade sediment i sjöar och kustområden. Vi söker därför en maringeo... Visa mer
Vill du vara med om att öka kunskapen om förorenade sediment i sjöar och längs Sveriges kust? Är du dessutom kvalitetsmedveten och har goda kunskaper inom marin undersökningsmetodik och området förorenade sediment? Då kan denna tjänst som maringeolog hos oss på SGU vara något för dig!Om tjänsten Genom en ny regeringssatsning har vi fått ett utökat uppdrag om att förbättra kunskapen om förorenade sediment i sjöar och kustområden. Vi söker därför en maringeolog för att utveckla vårt arbete med kunskapsinhämtning och riskbedömning av förorenade sediment i Sverige. Du kommer att tillhöra enheten för Samhällsplanering Marin miljö som består av 17 engagerade medarbetare med olika bakgrund och erfarenhet. Enheten driver flera uppdrag och projekt, ofta i samarbete med andra myndigheter, med inriktning mot havsplanering, förorenade sediment och miljöövervakning. Dina arbetsuppgifter Som maringeolog på enheten Samhällsplanering Marin miljö kommer du i huvudsak att delta i regeringsuppdrag om förorenade sediment. Arbetet innebär bland annat att:sammanställa befintliga data avseende förorenade sedimentobjekt i vattenansvara för undersökningar av förorenade sediment samt tolka och analysera resultat för bedömning av utbredning och miljötillståndmedverka till att utveckla en nationell prioriteringsmetodik för åtgärder samt andra vägledningar och rapporter inom ämnesområdetföreträda SGU i olika sammanhang genom att hålla föredrag, uttala sig i media samt samverka med olika aktörer i samhälletDu kommer även att delta i fältarbete ombord på SGUs undersökningsfartyg Ocean Surveyor. Din kompetens Vi söker dig som har en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå, gärna med inriktning mot geovetenskap eller motsvarande, och med goda kunskaper inom marin undersökningsmetodik och området förorenade sediment. Du ska ha relevant arbetslivserfarenhet, gärna erfarenhet av sedimentundersökningar med avseende på fiberbankar och fibersediment. Erfarenhet av ArcGIS och statistiska program och analyser är också meriterande. Då fältarbete ingår i arbetsuppgifterna är det meriterande om du har erfarenhet av såväl planering som provtagning och undersökning av sediment inklusive miljödata. Du ska ha erfarenhet av att leda projekt samt goda kunskaper i svenska och engelska.Personliga kvalifikationer Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du har god kommunikativ förmåga, samt att du är analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team och du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina kollegor inom SGU som med externa samarbetspartners.  Om anställningen Anställningen är en visstidsanställning om ca 24 månader, med placering i Uppsala eller Göteborg med start 1 januari 2020. Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att det ställs krav på svenskt medborgarskap samt att en säkerhetsprövning med registerkontroll och särskild personutredning kommer att genomföras före anställning.Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.Vill du veta mer? Hör då gärna av dig till enhetschef Lovisa Zillén Snowball, telefon 018-17 90 33. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, telefon 018-17 90 28.Välkommen med din ansökan senast 2019-09-11. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via vår webb-plats www.sgu.se. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.Om SGU Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark- och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Dnr: 411-1730/2019 Visa mindre

Fälttekniker inom grundvattenövervakning till SGU

Vill du vara med och övervaka vårt grundvatten? Har du erfarenhet av fältarbete och är van att hantera stora datamängder? Då kan denna tjänst som fälttekniker hos SGU vara något för dig! Vi söker nu medarbetare till 6–12 månaders visstidsanställning inom enheten Grundvattenövervakning. Enheten ingår i avdelningen Mark och Grundvatten och består av 18 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och hydrogeologi. Enheten arbetar med att samla ... Visa mer
Vill du vara med och övervaka vårt grundvatten? Har du erfarenhet av fältarbete och är van att hantera stora datamängder? Då kan denna tjänst som fälttekniker hos SGU vara något för dig! Vi söker nu medarbetare till 6–12 månaders visstidsanställning inom enheten Grundvattenövervakning. Enheten ingår i avdelningen Mark och Grundvatten och består av 18 engagerade medarbetare med bred kompetens inom grundvatten och hydrogeologi. Enheten arbetar med att samla in, analysera och sprida grundvatteninformation i syfte att utveckla och stärka kunskapen om grundvatten i Sverige. Arbetet sker i samverkan med andra myndigheter och organisationer. Dina arbetsuppgifterI rollen som fälttekniker kommer du att delta i arbetet med att samla in, hantera och strukturera grundvatteninformation inom SGUs miljöövervakning av grundvatten. Du kommer att delta i planering och etablering av nya mätstationer för grundvattennivåer. I arbetsuppgifterna ingår att inventera platser, genomföra fältundersökningar, styra borrningsarbete och placera ut mätutrustning i grundvattenrör. Arbetet innebär varierande arbetsuppgifter med en blandning av planering på kontoret, fältprovtagning och datahanteringsarbete. Fältarbetet är en stor del av arbetet. Arbetet innebär många externa kontakter med markägare, vattenproducenter och brunnsborrare.Då vi arbetar tätt tillsammans inom såväl enheten Grundvattenövervakning som inom avdelningen Mark och grundvatten kommer även fler arbetsuppgifter rörande grundvattenfrågor att ingå i tjänsten. Din kompetensVi söker dig som har:en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot hydrogeologi eller erfarenhet som bedöms som likvärdigaktuell erfarenhet av fältarbete där provtagning och mätning ingårerfarenhet av geografiska informationssystem (exempelvis ArcGIS)kunskap i Office-paketet samt god dator- och datahanteringsvanagod förmåga att uttrycka dig på svenska i tal såväl som i skriftB-körkort, då resor och fältaktiviteter ingår i arbetsuppgifternaDet är meriterande med arbetslivserfarenhet eller kunskap inom: hydrogeologiska undersökningar provtagning av grundvattenbrunnsborrning och installation av grundvattenrörhantering av stora datamängdermätteknik (exempelvis hantera och konfigurera mätutrustning) Personliga kvalifikationerSom person trivs du med att arbeta både självständigt och i team och du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina kollegor som externa kontakter. God förmåga att röra dig i naturen, lösa problem, noggrannhet och ett strukturerat arbetssätt är andra egenskaper som värdesätts för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.  Om anställningenVisstidsanställning som pågår i 6–12 månader, tillträdesdatum önskas vara så snart som möjligt. Placeringsort är Uppsala. Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.Vill du veta mer?Hör då gärna av dig till enhetschef Ellen Walger tfn 018-17 91 52.Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-geologiska, tfn 018-17 90 28.Välkommen med din ansökan senast den 26 juni 2019. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som vi vill att du använder när du skickar din ansökan. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.Om SGUSveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se.Dnr: 411-1041/2019 Visa mindre

Projektledare inom efterbehandling av förorenad mark till SGU

Vill du vara med och förändra och skapa mervärden till samhället i de projekt SGU driver?Till enheten Renare mark och vatten söker vi nu två erfarna projektledare. Enheten Renare mark och vatten består i nuläget av 14 mycket engagerade och kompetenta projektledare som arbetar med efterbehandling av förorenad mark. Enheten har tre huvudsakliga arbetsområden:att undersöka och åtgärda områden där staten har ett eget ansvar som tidigare verksamhetsutövare,att ... Visa mer
Vill du vara med och förändra och skapa mervärden till samhället i de projekt SGU driver?Till enheten Renare mark och vatten söker vi nu två erfarna projektledare. Enheten Renare mark och vatten består i nuläget av 14 mycket engagerade och kompetenta projektledare som arbetar med efterbehandling av förorenad mark. Enheten har tre huvudsakliga arbetsområden:att undersöka och åtgärda områden där staten har ett eget ansvar som tidigare verksamhetsutövare,att agera huvudman för statligt finansierade efterbehandlingsprojekt där begränsat eller inget ansvar finns,att utveckla metoder och arbetssätt för att åstadkomma effektiviseringar i arbetet med förorenade områden som också kan användas av fler än oss.SGUs uppdrag inom efterbehandlingsområdet är kopplat till miljökvalitetsmålet Giftfri miljö och enheten har en stor projektportfölj med allt ifrån mindre till riktigt stora och komplexa projekt. Bland objekten finns ett flertal kemtvättar, en tematisk satsning på glasbruk, några gruvor och impregnerinsanläggningar samt även många objekt med dioxin- och DDT-förorening. Arbetet innebär kontakter med externa parter, bl.a. andra centrala myndigheter, framförallt Naturvårdsverket och SGI, berörda länsstyrelser och kommuner samt konsulter, entreprenörer och andra berörda. Vi behöver nu förstärka vårt team med ytterligare två projektledare. ArbetsuppgifterArbetsuppgifterna innebär att driva projekt från utredningsskede till åtgärder, där exempelvis följande arbetsuppgifter ingår: Projektledning och budgetansvar för utredningar, projekteringar och saneringsentreprenaderUpphandling av utredningar och saneringsentreprenaderAnsökan om tillstånd enligt miljöbalkenSamråd och samspel med olika aktörer så som tillsynsmyndigheter, fastighetsägare, verksamhetsutövare, närboende med fleraI arbetsuppgifterna ingår även samarbete med SGUs övriga avdelningar samt andra myndigheter som Naturvårdsverket, Statens geotekniska institut, länsstyrelserna etc.Din kompetens Vi söker dig som har:Naturvetenskaplig eller teknisk utbildning med inriktning mot miljöteknik, miljökemi, hydrogeologi, väg- och vatten/samhällsbyggnadsteknik eller motsvarande relevant utbildningMinst 5 års erfarenhet av arbete inom efterbehandlingsområdet, t ex från myndighet eller konsult- eller entreprenadverksamhetMinst 3 års erfarenhet av rollen som projektledare eller motsvarande befattning, inklusive eget budgetansvarGod förmåga att uttrycka dig på svenska i såväl tal som skriftDet är meriterande med erfarenhet av: entreprenadrollen som platschef eller arbetsledarebeställarrollen för konsulttjänster eller entreprenadererfarenhet och kompetens inom arbete med byggledning, projektering eller offentlig upphandlinganvändning och/eller utveckling av projekt-/beslutsstödsverktygPersonliga kvalifikationer Som person trivs du med att arbeta både självständigt och i team och du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl dina kollegor inom SGU som med externa samarbetspartners. I din roll som projektledare har du förmågan att driva projekt framåt och att planera, strukturera samt prioritera bland dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Om anställningen Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Enheten kommer fr o m nästa år att huvudsakligen vara lokaliserad till Uppsala och Lund, efter det att kontoret i Stockholm stängs i början på år 2020. Placering av de nu utannonserade tjänsterna är vid kontoren antingen i Uppsala, Lund, Göteborg, Luleå eller Malå; ange i din ansökan vilken av orterna som du föredrar. Tjänsterna innebär resor, både till interna möten och till möten och platsbesök relaterade till projekt, men vi arbetar även aktivt med digitala möten.Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och vi eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt. Vi har idag en jämn könsfördelning på enheten och vi är mellan 30 och 65 år.Vill du veta mer? Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta t f enhetschef Lars Molde på telefonnummer: 076-303 26 13 eller på e-post: [email protected], ange då gärna ”Annons projektledare” i ämnesraden i ditt mail.Om du vill komma i kontakt med någon av våra fackliga representanter från Saco-S eller ST-Geologiska når du dem via vår växel på telefonnummer 018–179000.Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2019. Dina handlingar ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem, vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via vår webb-plats www.sgu.se/ledigatjanster. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.Dnr: 411–1281/2019Om SGU Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer om SGU på www.sgu.se. Visa mindre

Geofysiker till SGUs geomagnetiska verksamhet

Vill du som geofysiker vara en del av SGUs organisation och säkerställa samt utveckla driften av SGUs tre geomagnetiska observatorier i Sverige?På avdelningen Mineralresurser finns enheten Geofysik. Vi gör undersökningar på marken, från flygplan, i laboratorium och vid våra observatorier. Information om de geofysiska förhållandena används bland annat av prospekterings- och byggföretag, på universitet och högskolor samt av organisationer och myndigheter ino... Visa mer
Vill du som geofysiker vara en del av SGUs organisation och säkerställa samt utveckla driften av SGUs tre geomagnetiska observatorier i Sverige?På avdelningen Mineralresurser finns enheten Geofysik. Vi gör undersökningar på marken, från flygplan, i laboratorium och vid våra observatorier. Information om de geofysiska förhållandena används bland annat av prospekterings- och byggföretag, på universitet och högskolor samt av organisationer och myndigheter inom en rad olika områden. Vi är idag 17 engagerade medarbetare med olika bakgrund och erfarenhet. Nu söker vi en geofysiker till vår geomagnetiska verksamhet.Dina arbetsuppgifterI ditt arbete ansvarar du för det svenska nätet att observera jordens magnetfält i tid och rum. Du säkerställer driften av SGUs tre geomagnetiska observatorier i Sverige och ser till att kraven på kontinuerliga registreringar, godkänd datakvalité samt leveranser till internationella databaser och andra användare uppfylls.I arbetet ingår bland annat att planera, koordinera och handleda arbetet inom arbetsgruppen, säkerställa leveranser av geomagnetiska data och produkter samt vidareutveckla och anpassa mätinstrument och databearbetning. Övriga arbetsuppgifter består i att bevaka och samarbeta med andra geomagnetiska observatorier, företag, samt nationella och internationella organisationer (t.ex. IAGA, INTERMAGNET).Verksamheten på enheten är mycket bred och du förväntas även att, efter förmåga, bidra inom andra delar av verksamheten.Din kompetensVi söker dig som: Har doktorsexamen i geofysik eller fysikHar dokumenterat goda kunskaper inom geomagnetism och/eller elektromagnetismHar mycket god datorvana i Windows och Linux, samt kunskaper inom programmeringHar B-körkort eftersom fältarbete ingår i arbetsuppgifternaBehärskar engelska i tal och skrift och har grundläggande kunskaper i svenska i tal och skriftDet är meriterande om du även har erfarenhet av:ProjektledningElektronik, mätteknik samt geofysiskt fältarbeteGeosoft Oasis montaj, GIS och Personliga kvalifikationerSom person är du ansvarsfull, drivande, flexibel och har ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Du har god ordning och reda samt är bra på att planera din tid. Dessutom har du lätt för att samverka med andra och förmåga att skapa nätverk och intresse av att lära dig nya saker.Om anställningenAnställningen är tillsvidare på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas, med placering i Uppsala.Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.Vill du veta mer?Hör då gärna av dig till enhetschef Mats Wedmark på e-post: [email protected], ange gärna "Annons Geofysiker" i ämnesraden i ditt mail. Du kan även prova att nå Mats på tfn 018-179363 eller geofysiker Gerhard Schwarz på tfn 018-179344. Om du vill komma i kontakt med någon av våra fackliga representanter från Saco-S eller ST-Geologiska når du dem via vår växel på telefonnummer 018–179000.Välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2019. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via vår webb-plats www.sgu.se/ledigatjanster. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.Om SGU SGU är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling. Mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade. Mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå.Dnr: 411-345/2019 Visa mindre

GIS - utvecklare visstid

SGU söker en kartintresserad GIS-utvecklare!Kan du ArcGIS Desktop och ArcGIS Enterprise? Brinner du för kartor, GIS och problemlösning? Vill du bidra till information om berg, jord och grundvatten i Sverige? Då kan den här visstidstjänsten på SGU vara något för dig.SGU har en bred och mångsidig verksamhet där huvuduppgiften är att ta fram och tillhandahålla den geologiska information som samhället behöver på både kort och lång sikt. IT-verksamhetens uppgif... Visa mer
SGU söker en kartintresserad GIS-utvecklare!Kan du ArcGIS Desktop och ArcGIS Enterprise? Brinner du för kartor, GIS och problemlösning? Vill du bidra till information om berg, jord och grundvatten i Sverige? Då kan den här visstidstjänsten på SGU vara något för dig.SGU har en bred och mångsidig verksamhet där huvuduppgiften är att ta fram och tillhandahålla den geologiska information som samhället behöver på både kort och lång sikt. IT-verksamhetens uppgift är att stödja genomförandet av SGUs uppdrag samt att möjliggöra effektiv samverkan internt inom myndigheten. Som GIS-utvecklare hos oss får du ta del av en bred IT-miljö där vi bland annat arbetar med GIS, databaser och webbapplikationer.I denna roll tillhör du Geodata-enheten som arbetar tätt tillsammans med enheten IT. Tillsammans utgör dessa enheter ett kompetent och engagerat team som arbetar med att utveckla och förvalta SGUs IT-miljö. Just nu genomgår IT-området hos oss en spännande förändring både vad gäller den tekniska miljön men också genom att vi arbetar med att utveckla teambaserade arbetssätt.SGU har under en längre tid arbetat med Esri:s ArcGIS programvaror för insamling, sammanställning och tillhandahållande av geologisk information internt på myndigheten. Användarna arbetar idag huvudsakligen med tunga ArcGIS Desktopklienter för att titta på den geologiska informationen, editera och göra olika urval mm. Arbetet i ArcGIS är sedan ett underlag för olika geologiska produkter som SGU tillhandahåller externt på olika sätt. Sedan en kort tid tillbaka har ett arbete påbörjats där vi moderniserar vår ArcGIS miljö, bland annat med ArcGIS Portal, och din roll som GIS-utvecklare är därmed viktig för SGUs verksamhet.Dina arbetsuppgifter Som GIS-utvecklare hos oss på SGU kommer du att arbeta med såväl nyutveckling, vidareutveckling samt systemförvaltning, främst med ArcGIS som plattform.Du kommer i ditt arbete ha ett tätt samarbete med andra kollegor inom IT och även direkt med interna användare och beställare inom SGU.Din kompetensVi söker dig som har:En universitets/högskole- eller yrkeshögskoleutbildning med relevant GIS/GIT-inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom områdetGoda kunskaper i ArcGIS Desktop (ArcMap och ArcGIS Pro)Goda kunskaper i ArcGIS Enterprise (Portal och Server)Goda kunskaper i kartografiGoda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skriftDet är meriterande med erfarenhet av:· FME· Geoserver· OGC-standarderPersonliga kvalifikationer Som person trivs du med att både arbeta på egen hand såväl som att arbeta i team och i större projekt. Som GIS-utvecklare strävar du efter att ta fram lösningar designade för att kunna användas under lång tid, men tvekar inte att ta fram snabba lösningar när det behövs. Eftersom enheten genomgår ett förändringsarbete är det viktigt att du är flexibel samt att du kan arbeta självständigt likväl som att du bidrar till ett bra teamarbete. Att du är nyfiken och prestigelös är också personliga egenskaper som värdesätts för denna tjänst.Om anställningenTjänsten är en visstidsanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse fram till och med 2020-12-31. Placeringen är på något av SGUs kontor i Luleå, Malå, Uppsala, Göteborg eller Lund. Ange vilken stationeringsort du är intresserad av i din ansökan. Om du är intresserad av båda tjänsterna som GIS-utvecklare som vi just nu annonserar om måste du skicka in två separata ansökningar för att vara med i urvalet för båda.På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.Vill du veta mer?Hör då gärna av dig till enhetschef Kerstin Johansson, tfn 018-17 92 86. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-s, tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 92 28.Välkommen med din ansökan senast 13 juni 2019. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem, vi vill därför att du lämnar din ansökan genom detta system som du når via https://www.sgu.se/om-sgu/arbeta-pa-sgu/lediga-tjanster/Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Urval till intervjuer sker löpande. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.Om SGU Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.seDnr: 411-738/2019 Visa mindre

Enhetschef IT

Är du en resultatinriktad ledare med erfarenhet av att leda ett team inom IT? Har du dessutom förmåga att skapa struktur och leda i förändring samtidigt som du tycker att det vore intressant att få bidra i en samhällsnyttig organisation? Då kan den här tjänsten som enhetschef IT hos SGU vara något för dig!SGU har en bred och mångsidig verksamhet där huvuduppgiften är att ta fram och tillhandahålla den geologiska information som samhället behöver på både ko... Visa mer
Är du en resultatinriktad ledare med erfarenhet av att leda ett team inom IT? Har du dessutom förmåga att skapa struktur och leda i förändring samtidigt som du tycker att det vore intressant att få bidra i en samhällsnyttig organisation? Då kan den här tjänsten som enhetschef IT hos SGU vara något för dig!SGU har en bred och mångsidig verksamhet där huvuduppgiften är att ta fram och tillhandahålla den geologiska information som samhället behöver på både kort och lång sikt. Den breda verksamheten ställer höga krav på IT-miljön som är lika intressant som den är utmanande. IT-enheten utgör tillsammans med enheten Geodata ett kompetent och engagerat team som arbetar för att utveckla IT-strukturen såväl internt som externt. Just nu genomgår IT-området hos oss en spännande förändring både vad gäller den tekniska miljön men också genom att vi arbetar med att utveckla teambaserade arbetssätt.IT-enheten har ansvar för drift av SGUs servrar och nätverk, systemutveckling, helpdesk, systemadministration och databasadministration. Utöver det så ansvarar IT enheten också för att tillhandahålla informationsteknisk (IT/IS) plattform för SGUs data- och telekommunikation samt för SGUs operativa IT-säkerhet.Dina arbetsuppgifterVi erbjuder en roll som enhetschef där uppgiften är att samordna, leda och ansvara för att enheten utvecklar, tillhandahåller och samordnar system, program och hårdvara utifrån verksamhetens krav på funktionalitet. Enheten kommer att bestå av 13 medarbetare och du har fullt budget- och personalansvar. Enheten IT ingår i avdelningen Verksamhetsstöd och som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med fem andra enhetschefer, säkerhetschef och två strateger.Rollen som chef inom SGU är betydelsefull för en framgångsrik utveckling av verksamheten och organisationen. SGU eftersträvar chefer som är goda ledare. Cheferna har ansvaret för att gemensamma värderingar, mål och strategier sprids i organisationen.Din kompetensVi söker dig som har: Universitets/högskoleutbildning inom IT, eller likvärdig arbetslivserfarenhet. Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av att leda en enhet med direktrapporterande medarbetare Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av att leda en enhet eller ett team med driftansvar för en IT-miljö som omfattar både servrar, nätverk och klientdatorerHa dokumenterad erfarenhet av upphandling, inköp och kravhantering kring infrastruktur ITHa dokumenterad erfarenhet av projektledning inom ITMinst 3 års dokumenterad erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor inom områdena IT-säkerhet och säkerhetsskydd.Personliga kvalifikationer Som person är du intresserad av att arbeta strategiskt och operativt i en användarfokuserad verksamhet. Du är en god kommunikatör med förmåga att hantera frågeställningar på ett diplomatiskt men handfast sätt. Det är ett högt tempo och det krävs ofta snabba men genomtänkta beslut. I ditt ledarskap är du resultatinriktad, tydlig och har en god förmåga att skapa struktur.Du har dessutom förmåga att leda i förändring, att entusiasmera och samla personal mot gemensamma mål är något som faller sig naturligt för dig. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.Om anställningenAnställningen är en tillsvidareanställning på heltid med chefsförordnande. Förordnandetiden är mellan 1–3 år och bestäms individuellt för varje chefsförordnande. Placeringen är på vårt huvudkontor i Uppsala.Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket ställer krav på svenskt medborgarskap, och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.Vill du veta mer?Hör då gärna av dig till avdelningschef Göran Risberg, telefon 018-17 91 35.Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.Välkommen med din ansökan senast 13 juni 2019. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem, vi vill därför att du lämnar din ansökan genom detta system som du når via https://www.sgu.se/ledigatjanster Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Visa mindre

GIS - utvecklare tillsvidare

SGU söker en lösningsorienterad GIS-utvecklare!Har du flerårig arbetslivserfarenhet av GIS-utveckling? Brinner du för problemlösning i kartor och GIS samt vill bidra till information om berg, jord och grundvatten i Sverige? Då kan den här tillsvidaretjänsten på SGU vara något för dig!SGU har en bred och mångsidig verksamhet där huvuduppgiften är att ta fram och tillhandahålla den geologiska information som samhället behöver på både kort och lång sikt. IT-v... Visa mer
SGU söker en lösningsorienterad GIS-utvecklare!Har du flerårig arbetslivserfarenhet av GIS-utveckling? Brinner du för problemlösning i kartor och GIS samt vill bidra till information om berg, jord och grundvatten i Sverige? Då kan den här tillsvidaretjänsten på SGU vara något för dig!SGU har en bred och mångsidig verksamhet där huvuduppgiften är att ta fram och tillhandahålla den geologiska information som samhället behöver på både kort och lång sikt. IT-verksamhetens uppgift är att stödja genomförandet av SGUs uppdrag samt att möjliggöra effektiv samverkan internt inom myndigheten. Som GIS-utvecklare hos oss får du ta del av en bred IT-miljö där vi bland annat arbetar med GIS, databaser och webbapplikationer.I denna roll tillhör du Geodata-enheten som arbetar tätt tillsammans med enheten IT. Tillsammans utgör dessa enheter ett kompetent och engagerat team som arbetar med att utveckla och förvalta SGUs IT-miljö. Just nu genomgår IT-området hos oss en spännande förändring både vad gäller den tekniska miljön men också genom att vi arbetar med att utveckla teambaserade arbetssätt.SGU har under en längre tid arbetat med Esri:s ArcGIS programvaror för insamling, sammanställning och tillhandahållande av geologisk information internt på myndigheten. Användarna arbetar idag huvudsakligen med tunga ArcGIS Desktopklienter för att titta på den geologiska informationen, editera och göra olika urval mm. Arbetet i ArcGIS är sedan ett underlag för olika geologiska produkter som SGU tillhandahåller externt på olika sätt. Sedan en kort tid tillbaka har ett arbete påbörjats där vi moderniserar vår ArcGIS miljö, bland annat med ArcGIS Portal, och din roll som GIS-utvecklare är därmed viktig för SGUs verksamhet.Dina arbetsuppgifter Som GIS-utvecklare hos oss på SGU kommer du att arbeta med såväl nyutveckling, vidareutveckling samt systemförvaltning, främst med ArcGIS som plattform.I ditt arbete kommer du att ha ett tätt samarbete med andra kollegor inom IT och även direkt med interna användare och beställare inom SGU.Din kompetensVi söker dig som har:En universitets- eller högskoleutbildning med relevant GIS/GIT-inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom områdetFlerårig arbetslivserfarenhet av GIS-utvecklingMycket goda kunskaper av ArcGIS Desktop (ArcMap och ArcGIS Pro)Goda kunskaper av ArcGIS Enterprise (Portal och Server)Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skriftDet är meriterande med erfarenhet av:·        FME·        Geoserver·        OGC-standarder·        Avancerad kartografiPersonliga kvalifikationer Som person trivs du med att både arbeta på egen hand och att driva egna utvecklingsprojekt såväl som att arbeta i team och större projekt. Som GIS-utvecklare strävar du efter att ta fram lösningar designade för att kunna användas under lång tid, men tvekar inte att ta fram snabba lösningar när det behövs. Eftersom enheten genomgår ett förändringsarbete är det viktigt att du är flexibel samt att du kan arbeta självständigt likväl som att du bidrar till ett bra teamarbete. Att du är nyfiken och prestigelös är också personliga egenskaper som värdesätts för denna tjänst.Om anställningenTjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Placeringen är på något av SGUs kontor i Luleå, Malå, Uppsala, Göteborg eller Lund. Ange vilken stationeringsort du är intresserad av i din ansökan. Om du är intresserad av båda tjänsterna som handläggare som vi just nu annonserar om måste du skicka in två separata ansökningar för att vara med i urvalet för båda.På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.Vill du veta mer? Hör då gärna av dig till enhetschef Kerstin Johansson, tfn 018-17 92 86. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-s, tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 92 28.Välkommen med din ansökan senast 13 juni 2019. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem, vi vill därför att du lämnar din ansökan genom detta system som du når via https://www.sgu.se/om-sgu/arbeta-pa-sgu/lediga-tjanster/Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Urval till intervjuer sker löpande. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.Om SGU Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.seDnr: 411-737/2019 Visa mindre

Systemekonom till SGU

Har du erfarenhet av redovisning och systemförvaltning? Vill du dessutom vara med och utveckla vårt ekonomisystem samtidigt som du får vara del av en samhällsnyttig organisation? Då kan rollen som systemekonom på SGU vara något för dig!Du kommer att tillhöra avdelningen Verksamhetsstöd och enheten Ekonomi som består av tio personer och du rapporterar till Ekonomichefen. Vi arbetar i ett totalintegrerat ekonomisystem, UBW/Agresso, och en väl utbyggd internr... Visa mer
Har du erfarenhet av redovisning och systemförvaltning? Vill du dessutom vara med och utveckla vårt ekonomisystem samtidigt som du får vara del av en samhällsnyttig organisation? Då kan rollen som systemekonom på SGU vara något för dig!Du kommer att tillhöra avdelningen Verksamhetsstöd och enheten Ekonomi som består av tio personer och du rapporterar till Ekonomichefen. Vi arbetar i ett totalintegrerat ekonomisystem, UBW/Agresso, och en väl utbyggd internredovisning för verksamhetsstyrning.Arbetet med att digitalisera och att utveckla ekonomiadministrativa rutiner pågår, därför behöver vi nu förstärkning av en systemekonom med intresse för detta.Dina arbetsuppgifterI rollen som systemekonom hos oss på SGU kommer du att arbeta med systemansvar vilket innebär att upprätthålla systemets funktionalitet, planera och genomföra uppgraderingar likväl som att tillsammans med övriga medarbetare på ekonomienheten utveckla rutiner, funktioner och rapporter/uppföljningsmöjligheter i ekonomisystemet. Du kommer även att arbeta med integrationer med andra system, automatisering och digitalisering av ekonomiadministrativa rutiner.I rollen ingår även ett visst redovisningsarbete samt att tillsammans med vår nuvarande systemekonom agera support till övriga användare internt och att vara kontaktperson för externa parter gällande systemfrågor.Din kompetensVi söker dig som har en ekonomi- och/eller systemvetarutbildning på högskolenivåVi söker dig som har:Erfarenhet av att arbeta med systemförvaltning och utveckling av ekonomisystemErfarenhet av att arbeta med redovisningGoda kunskaper i excelDet är meriterande om du har erfarenhet av:AgressoPersonliga kvalifikationer Då vi arbetar tätt tillsammans inom enheten och du dessutom kommer ha många andra kontaktytor är det viktigt att du är samarbetsinriktad, kommunikativ och lösningsorienterad. Andra personliga egenskaper som värdesätts är att du är strukturerad, självgående och ansvarsfull.Vi lägger stor vikt vid de personliga kvalifikationerna.Om anställningen Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Uppsala, sex månaders provanställning tillämpas.På SGU ser vi medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.Vill du veta mer? I denna rekrytering samarbetar SGU med Experis i Uppsala. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Experis Rekryteringskonsult Anne Wegar, [email protected]experis.com eller 0709-535880.Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.Skicka din ansökan senast den 31 maj 2019. Intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan innan sista ansökningsdatumet. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.Om SGU Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Dnr: 411-384/2019 Visa mindre

Geofysiker till SGUs geomagnetiska verksamhet

Vill du som geofysiker vara en del av SGUs organisation och säkerställa samt utveckla driften av SGUs tre geomagnetiska observatorier i Sverige?På avdelningen Mineralresurser finns enheten Geofysik. Vi gör undersökningar på marken, från flygplan, i laboratorium och vid våra observatorier. Information om de geofysiska förhållandena används bland annat av prospekterings- och byggföretag, på universitet och högskolor samt av organisationer och myndigheter ino... Visa mer
Vill du som geofysiker vara en del av SGUs organisation och säkerställa samt utveckla driften av SGUs tre geomagnetiska observatorier i Sverige?På avdelningen Mineralresurser finns enheten Geofysik. Vi gör undersökningar på marken, från flygplan, i laboratorium och vid våra observatorier. Information om de geofysiska förhållandena används bland annat av prospekterings- och byggföretag, på universitet och högskolor samt av organisationer och myndigheter inom en rad olika områden. Vi är idag 17 engagerade medarbetare med olika bakgrund och erfarenhet. Nu söker vi en geofysiker till vår geomagnetiska verksamhet. Dina arbetsuppgifterI ditt arbete ansvarar du för det svenska nätet att observera jordens magnetfält i tid och rum. Du säkerställer driften av SGUs tre geomagnetiska observatorier i Sverige och ser till att kraven på kontinuerliga registreringar, godkänd datakvalité samt leveranser till internationella databaser och andra användare uppfylls.I arbetet ingår bland annat att planera, koordinera och handleda arbetet inom arbetsgruppen, säkerställa leveranser av geomagnetiska data och produkter samt vidareutveckla och anpassa mätinstrument och databearbetning. Övriga arbetsuppgifter består i att bevaka och samarbeta med andra geomagnetiska observatorier, företag, samt nationella och internationella organisationer (t.ex. IAGA, INTERMAGNET).Verksamheten på enheten är mycket bred och du förväntas även att, efter förmåga, bidra inom andra delar av verksamheten.Din kompetensVi söker dig som: Har doktorsexamen i geofysik eller fysik Har dokumenterat goda kunskaper inom geomagnetism och/eller elektromagnetismHar mycket god datorvana i Windows och Linux, samt kunskaper inom programmeringHar B-körkort eftersom fältarbete ingår i arbetsuppgifternaBehärskar engelska i tal och skrift och har grundläggande kunskaper i svenska i tal och skriftDet är meriterande om du även har erfarenhet av:ProjektledningElektronik, mätteknik samt geofysiskt fältarbeteGeosoft Oasis montaj, GIS och Personliga kvalifikationerSom person är du ansvarsfull, drivande, flexibel och har ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Du har god ordning och reda samt är bra på att planera din tid. Dessutom har du lätt för att samverka med andra och förmåga att skapa nätverk och intresse av att lära dig nya saker.Om anställningenAnställningen är tillsvidare på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas, med placering i Uppsala.Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.Vill du veta mer?Hör då gärna av dig till enhetschef Mats Wedmark, tfn 018-17 93 63 eller geofysiker Gerhard Schwarz, 018-17 93 44. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-s, tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 92 28.Välkommen med din ansökan senast 12 juni 2019. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via vår webb-plats www.sgu.se/ledigatjanster. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.Om SGU SGU är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling. Mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade. Mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå.Dnr: 411-345/2019 Visa mindre

Junior controllerassistent till SGU - Sommarjobb

Är du ekonomistudent och i slutet av din utbildning? Är du på jakt efter ett utvecklande och spännande sommarjobb där du får möjlighet att praktiskt tillämpa dina kunskaper inom redovisning och analys? Då kan det här vara den perfekta tjänsten för dig!Vi söker en assistent som under sommaren kan bistå i budgetcontrollerns löpande arbete. Vår budgetcontrollers huvuduppgift är att stödja avdelningarnas ledningsgrupper i arbetet med budgetering, uppföljning o... Visa mer
Är du ekonomistudent och i slutet av din utbildning? Är du på jakt efter ett utvecklande och spännande sommarjobb där du får möjlighet att praktiskt tillämpa dina kunskaper inom redovisning och analys? Då kan det här vara den perfekta tjänsten för dig!Vi söker en assistent som under sommaren kan bistå i budgetcontrollerns löpande arbete. Vår budgetcontrollers huvuduppgift är att stödja avdelningarnas ledningsgrupper i arbetet med budgetering, uppföljning och prognosrapportering. Du kommer att ingå i enheten Planering som ansvarar för myndighetens verksamhetsplanering, strategiarbete, budgetunderlag, årsredovisning samt andra övergripande verksamhetsfrågor. På enheten finns i dagsläget nio medarbetare. Enheten Planering är en del av avdelningen Verksamhetsstöd. Inom avdelningen finns förutom enheten Planering även enheterna IT, Geodata, HR och kontor, Kommunikation samt Ekonomi. Dina arbetsuppgifterSom controllerassistent kommer du främst att arbeta ekonomiadministrativt med beräkningar, framtagande av rapporter, sammanställningar samt andra uppgifter inom ekonomi och administration. Tjänstens innehåll kommer att påverkas mycket av vad controllern har på sitt bord för tillfället och arbetsuppgifterna kan variera från enklare administration till att vara mer analytiska och självständiga. Din kompetens·        Högskoleutbildning inom ekonomi·        Arbetslivserfarenhet av ekonomiadministration·        Goda excelkunskaper samt god förmåga att hantera övriga delar av officepaketetPersonliga kvalifikationer De personliga egenskaper som värdesätts för rollen är noggrannhet, strukturförmåga samt självständighet. Att du har lätt för att samarbeta, är prestigelös och flexibel är andra förutsättningar för att lyckas i tjänsten. Om anställningenAnställningsform: Heltid, visstidsanställning, 1 juni – 31 aug. Anställningsort: UppsalaVälkommen med din ansökan senast den 26 maj 2019. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem, vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via att klicka på "Ansök här" eller via vår webb-plats www.sgu.se.Dina handlingar ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. På begäran ska du också kunna visa upp arbetsprover. Urval till intervjuer sker löpande.Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra på bästa sätt.Vill du veta mer?Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Elin Jansson. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, och Nelly Aroka för ST-Geologiska. Samtliga personer nås på 018-179000.  Om SGUSveriges geologiska undersökning, SGU, är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark- och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.seDnr: 411-1066/2019 Visa mindre

Maringeolog med digitaliseringskompetens till SGU

Är du maringeolog och vill bidra till ökad samhällsnytta genom digitalisering? Vi söker nu en medarbetare för arbete med att utveckla, digitalisera och automatisera informationsförsörjningen av maringeologisk information. Du kommer att tillhöra enheten Samhällsplanering, Marin miljö som består av 17 engagerade medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Enheten driver flera projekt inom hållbar havsplanering och förvaltning av våra kust- och havso... Visa mer
Är du maringeolog och vill bidra till ökad samhällsnytta genom digitalisering? Vi söker nu en medarbetare för arbete med att utveckla, digitalisera och automatisera informationsförsörjningen av maringeologisk information.

Du kommer att tillhöra enheten Samhällsplanering, Marin miljö som består av 17 engagerade medarbetare med olika bakgrunder och erfarenheter. Enheten driver flera projekt inom hållbar havsplanering och förvaltning av våra kust- och havsområden, ofta i samarbete med andra och med inriktning mot Östersjöns miljö.

Dina arbetsuppgifter
Som medarbetare på enheten Samhällsplanering, Marin miljö kommer du att:
• leda utvecklingen av en digital förvaltningsmiljö för lägesbunden maringeologisk information
• arbeta med att strukturera och sätta rutiner för dataförvaltning och automatiska uppdateringar
• vara drivande i enhetens GIS-arbete
• utveckla och automatisera framtagandet av nya kartunderlag i syfte att göra de mer användbara och lättare att använda
• delta i maringeologiskt fältarbete med fokus på marin planering och marint områdesskydd

Din kompetens
Vi söker dig som har en naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå, gärna med inriktning mot maringeologi eller motsvarande, och med goda kunskaper inom fjärranalys och GIS. Du ska ha relevant arbetslivserfarenhet och gärna erfarenhet av arbete med olika miljöer som Windows, Linux och iOS. Erfarenhet av ArcGIS-plattformen, FME, webbaserade karttjänster samt är också meriterande. Då fältarbete ingår i arbetsuppgifterna kräver tjänsten att du har erfarenhet av insamling av maringeologisk information samt innehar fartygsbefäl klass 8. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och ha lätt för att uttrycka dig både på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga kvalifikationer
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du är ansvarsfull, noggrann och har lätt för att lära dig nya saker. Du tycker om att arbeta både självständigt och i grupp och har lätt för att samarbeta med andra.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas, med placering i Uppsala eller Göteborg med start under 2019. Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär att det ställs krav på svenskt medborgarskap samt att en säkerhetsprövning med registerkontroll och särskild personutredning kommer att genomföras före anställning.

Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.

Vill du veta mer?
Hör gärna av dig till enhetschef Lovisa Zillén Snowball, telefon 018-17 90 33. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, telefon 018-17 90 28.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-01. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi vill att du lämnar din ansökan via detta system som du når via vår webb-plats www.sgu.se. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Om oss
SGU är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark- och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 300 anställda varav merparten arbetar på huvudkontoret i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Stockholm, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se

Dnr: 411-615/2019 Visa mindre