Lediga jobb PEAB AB i Uppsala

Se alla lediga jobb från PEAB AB i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Arbetsledare Grundläggning

Ansök    Jun 27    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Peab Grundläggning AB är ett eget bolag inom Peabkoncernen. Vi är ett av Sveriges större företag inom spontning, pålning, borrning och grundförstärkning. Grundläggning är ett viktigt och dessutom många gånger tekniskt komplicerat arbete med allt från geotekniska lösningar till professionellt genomförda entreprenaduppdrag. Vi engagerar oss i hela produktionskedjan och är ledande inom vårt område. Du erbjuds en utmanande och varierande tjänst i en växande ve... Visa mer
Peab Grundläggning AB är ett eget bolag inom Peabkoncernen. Vi är ett av Sveriges större företag inom spontning, pålning, borrning och grundförstärkning. Grundläggning är ett viktigt och dessutom många gånger tekniskt komplicerat arbete med allt från geotekniska lösningar till professionellt genomförda entreprenaduppdrag. Vi engagerar oss i hela produktionskedjan och är ledande inom vårt område. Du erbjuds en utmanande och varierande tjänst i en växande verksamhet. Vi fortsätter nu att bygga vidare på vår organisation för framtiden och behöver i Stockholm stärka upp med en driven och erfaren Arbetsledare till vår grupp inom grundläggning.

I rollen som Arbetsledare kommer du att bistå platschefen, planera, leda och fördela arbetet för våra yrkesarbetare. Du ansvarar tillsammans med platschefen för projektet vilket bland annat innefattar kvalitetssäkring, kundkontakt, planering av personal och maskiner.

Du ansvarar för den dagliga produktionen i projektet vilket innebär att du behöver kunskap om tekniska lösningar, både före och under projektet. Du kommer arbeta med ett erfaret och yrkeskunnigt team av tjänstemän och yrkesarbetare.

Du trivs med att planera och organisera ditt arbete, tycker om problemlösning och har lätt för att prioritera och fatta beslut. Som arbetsledare hos oss har du en viktig roll för att skapa ett gott arbetsklimat för de som ingår i teamet och se till att effektivitet, lönsamhet samt kvalitet uppnås i alla led. Du måste vara bekväm med att axla ledarskapet och drivas av att hela tiden utveckla personalen. Du rapporterar direkt till platschefen.

Tjänsten är placerad vid vår kontorsetablering i Järfälla men din bostadsort kan vara kring hela Mälardalen.
Projektens geografiska läge varierar hela tiden varför du måste kunna resa och övernatta på annan ort, normalt sett veckopendling.

Vi tror du har minst 3-5 års erfarenhet i byggbranschen samt relevant teknisk utbildning. Du måste behärska det svenska språket i både tal och skrift samt inneha körkort för personbil.

Då vi annonserar under semesterperioden ska du inte förvänta dig omedelbar återkoppling på din ansökan.

Frågor angående tjänsten besvaras av:

Hanna Juupaluoma, bitr Arbetschef, 072-533 76 07

Jan Söderlund, HR, 0733-37 53 52 Visa mindre

Platschef Grundläggning

Ansök    Jun 27    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Peab Grundläggning AB är ett eget bolag inom Peabkoncernen. Vi är ett av Sveriges större företag inom spontning, pålning, borrning och grundförstärkning. Grundläggning är ett viktigt och dessutom många gånger tekniskt komplicerat arbete med allt från geotekniska lösningar till professionellt genomförda entreprenaduppdrag. Vi engagerar oss i hela produktionskedjan och är ledande inom vårt område. Du erbjuds en utmanande och varierande tjänst i en växande ... Visa mer
Peab Grundläggning AB är ett eget bolag inom Peabkoncernen. Vi är ett av Sveriges större företag inom spontning, pålning, borrning och grundförstärkning.

Grundläggning är ett viktigt och dessutom många gånger tekniskt komplicerat arbete med allt från geotekniska lösningar till professionellt genomförda entreprenaduppdrag.

Vi engagerar oss i hela produktionskedjan och är ledande inom vårt område. Du erbjuds en utmanande och varierande tjänst i en växande verksamhet. Vi fortsätter nu att bygga vidare på vår organisation för framtiden och behöver i Järfälla stärka upp med en driven och erfaren platschef till vår grupp inom grundläggning.

Rollen som platschef innebär att leda ett erfaret team av tjänstemän och yrkesarbetare i det dagliga arbetet.
Du ansvarar för dina projekt i sin helhet vilket innebär att du behöver kunskap om tekniska lösningar, både före och under projektet, ett gott affärsmannaskap så projekten blir lönsamma samt har nöjda beställare som får den kvalité de efterfrågat.

Som Platschef har du förmåga att hitta lösningar, både i ett initialt skede och löpande under projekten. Det är stor tonvikt på det ekonomiska ansvaret, exempelvis kostnadsmedvetet och prognosarbete. Ansvaret innebär att projekten genomförs med god lönsamhet på ett kvalitativt och affärsmässigt sätt.

Det ingår att hantera budget, tidplaner, strukturera och hantera logistik samt resurser för dina projekt. Du förväntas även hantera juridiska frågor kring projekten. Du kommer leda ett erfaret och yrkeskunnigt team av tjänstemän och yrkesarbetare.
Du måste vara bekväm med att axla ledarskapet i din grupp och drivas av att hela tiden utveckla din personal. Du rapporterar direkt till bitr arbetschefen som finns på samma kontor.

Projekten kan ibland vara utanför närområdet varför du måste kunna resa och övernatta på annan ort. Projekten varierar i storlek och oftast hanterar du mer än ett projekt samtidigt på olika platser.
Vi tror du har minst 5-års erfarenhet i byggbranschen samt att du arbetat med byggjuridik, ekonomi innefattande prognoser samt är bekväm i rollen som förhandlare med beställarens representant. Du måste behärska det svenska språket i både tal och skrift samt inneha körkort för personbil.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Då vi annonserar över semesterperioden ska du inte förvänta dig en omedelbar återkoppling på din ansökan.

Frågor angående tjänsten besvaras av:

Hanna Juupaluoma, bitr Arbetschef, 0725-33 76 07

Jan Söderlund, HR, 0733-37 53 52 Visa mindre

Kalkylingenjör

Ansök    Jul 4    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Nu söker vi en affärsmässig och engagerad kalkylingenjör som vill vara med och bidra till våra byggprojekt i Uppsala. Region Bygg Öst bedriver byggverksamhet med inriktning nybyggnation och om- och tillbyggnader av kommersiella fastigheter, samhällsfastigheter och bostäder. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och skickliga kollegor och har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Välkommen till oss! Om tjänsten Som kalkylingenjör på Peab... Visa mer
Nu söker vi en affärsmässig och engagerad kalkylingenjör som vill vara med och bidra till våra byggprojekt i Uppsala. Region Bygg Öst bedriver byggverksamhet med inriktning nybyggnation och om- och tillbyggnader av kommersiella fastigheter, samhällsfastigheter och bostäder. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och skickliga kollegor och har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Välkommen till oss!

Om tjänsten

Som kalkylingenjör på Peab kommer du att arbeta med anbudskalkyler och produktionskalkyler i flera projekt samtidigt, vilket innebär att du har kontakt med många olika samarbetspartners och kollegor. I rollen kommer du att självständigt arbeta med anbudsunderlag och förfrågningsunderlag till färdigt anbud samt samarbeta med såväl arbetschefer som projektchefer och ett stort nätverk av kalkylingenjörer. Du kommer också att utgöra ett stöd för arbetsplatsen under projektets gång. Vi har stort fokus på att utveckla oss i kalkyl och produktionsmetoder med hjälp av visualiseringsmodeller nära våra kunder.

Om dig

Vi söker dig som är bygg- eller civilingenjör, alternativt har tillgodogjort dig motsvarande kunskaper genom längre arbetslivserfarenhet i byggbranschen och därmed har god inblick i byggprocessen. Du har några års erfarenhet av kalkyl- och anbudsarbete inom byggbranschen. Du har mycket goda datakunskaper och är van att arbeta i olika system samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Rollen som kalkylingenjör kräver att du är strukturerad och lösningsfokuserad i ditt arbete samt har en förmåga att skapa goda kundkontakter. Vidare är du en ansvarsfull person som är engagerad och gärna vill utvecklas inom ditt område. Det är viktigt att du har ett högt kvalitetstänk och strävar efter att leverera i alla led. På Peab är vi stolta över den individanpassade utveckling som vi kan erbjuda våra medarbetare och du har goda möjligheter att göra karriär hos oss.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Tommy Berggren, arbetschef på 073-337 38 28 alternativt Malin Sundvall, HR på [email protected] Visa mindre

Grundläggningsarbetare

Peab Grundläggning AB - ett dotterföretag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom grundförstärkning, injektering, spontning, pålning och borrning. Vi jobbar ofta i stora och avancerade samhällsprojekt som innebär förbättringar i många människors liv - det kan vara nya järnvägar, broar, shoppingcenter, flerfamiljshus eller industriområden för att nämna några exempel. Men vi jobbar också i små projekt som gör stor personlig skillnad och glä... Visa mer
Peab Grundläggning AB - ett dotterföretag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom grundförstärkning, injektering, spontning, pålning och borrning. Vi jobbar ofta i stora och avancerade samhällsprojekt som innebär förbättringar i många människors liv - det kan vara nya järnvägar, broar, shoppingcenter, flerfamiljshus eller industriområden för att nämna några exempel. Men vi jobbar också i små projekt som gör stor personlig skillnad och glädje för några få. Vår verksamhet sträcker sig över hela Sverige vilket medför resor.

Nu behöver vi förstärka vår grupp i Stockholm med grundläggningsarbetare. Som grundläggningsarbetare jobbar du på våra spännande projekt runt om i Mälardalen. Då vi arbetar där våra kunder och projekt finns måste du vara beredd på att veckopendla.

Som grundläggningsarbetare jobbar du ibland i ett team och även till viss del ensam. Arbetsuppgifter och lokalisering varierar beroende på vilken typ av projekt vi har. En del av de arbetsuppgifter som ingår är svetsarbeten, injektering av pålar, provdragning stag och annat. Arbetet kommer vara väldigt brett där flexibilitet krävs.

Vi ser gärna att du är utbildad inom bygg- eller anläggningsbranschen, eller har erfarenhet från densamma. Som person är du noggrann, flexibel och intresserad av att både bredda ditt kunnande och bidra med dina tidigare erfarenheter för att göra vårt lag ännu bättre. Du är serviceinriktad och kan arbeta både självständigt och i arbetslag. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Erfarenhet från Grundläggningsarbete, smidesarbeten och förarbevis för hjullastare och grävmaskin är meriterande.

B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder en trygg anställning med mycket eget ansvar i ett gäng som stöttar och hjälper varandra.
Tjänsten är tillsvidare och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Då vi annonserar under semesterperioden ska du inte förvänta dig omedelbar återkoppling på din ansökan.

Frågor angående tjänsten besvaras av:

Hanna Juupaluoma, bitr Arbetschef 0725-33 76 07

Jan Söderlund, HR, 0733-37 53 52 Visa mindre

Pålkransmaskinist

Peab Grundläggning AB - ett dotterföretag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom grundförstärkning, injektering, spontning, pålning och borrning. Vi jobbar ofta i stora och avancerade samhällsprojekt som innebär förbättringar i många människors liv - det kan vara nya järnvägar, broar, shoppingcenter, flerfamiljshus eller industriområden för att nämna några exempel. Men vi jobbar också i små projekt som gör stor personlig skillnad och glä... Visa mer
Peab Grundläggning AB - ett dotterföretag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom grundförstärkning, injektering, spontning, pålning och borrning. Vi jobbar ofta i stora och avancerade samhällsprojekt som innebär förbättringar i många människors liv - det kan vara nya järnvägar, broar, shoppingcenter, flerfamiljshus eller industriområden för att nämna några exempel. Men vi jobbar också i små projekt som gör stor personlig skillnad och glädje för några få. Vår verksamhet sträcker sig över hela Sverige vilket kan medföra resor.

Nu behöver vi förstärka vår grupp i mellansverige med en pålkransmaskinist till vår inplanerade nyinvestering på en ny Junttan-pålkran.

Vi utför flertalet av de grundläggningsmetoder som förekommer på marknaden, exempelvis pålning, spontning och borrning. Som maskinist jobbar du i ett team om två, vi strävar efter att båda ska kunna köra maskinen. Du kommer jobba både i och utanför maskinen. Du utgår från vår etablering i Järfälla. Just nu finns våra projekt i hela Mälardalen men då vi arbetar där våra kunder och projekt finns måste du vara beredd att arbeta längre norrut i vårt avlånga land, oftast innebär detta veckopendling till våra projekt. Det innebär att du inte behöver vara bosatt i direkt anslutning till Järfälla.

Vi tror att du är utbildad inom bygg- eller anläggningsbranschen, eller har erfarenhet från densamma. Som person är du noggrann, flexibel och intresserad av att både bredda ditt kunnande och bidra med dina tidigare erfarenheter för att göra vårt lag ännu bättre. Du är serviceinriktad och kan arbeta både självständigt och i arbetslag. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Erfarenhet från Grundläggningsarbete, smidesarbeten samt förarbevis på pålkran samt grävmaskin och B-körkort är ett krav.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar som inleds med 6 månaders provanställning.

Då vi annonserar över semesterperioden ska du inte förvänta dig en omedelbar återkoppling på din ansökan.

Frågor angående tjänsten besvaras av:

Hanna Juupaluoma, bitr Arbetschef, 0725-33 76 07

Jan Söderlund, HR, 0733-37 53 52 Visa mindre

Platschef

Ansök    Jun 22    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Vi vill nu förstärka vår organisation med ännu en platschef till vår byggverksamhet i Uppsala! Region Bygg Öst bedriver byggverksamhet med inriktning nybyggnation och om- och tillbyggnader av kommersiella fastigheter, samhällsfastigheter och bostäder. Våra kunder är både Peab internt och externa kunder. Region Bygg Öst består av flera arbetschefsgrupper som är verksamma inom Stockholms, Uppsala och Gotlands län. I Uppsala har vi de senaste åren genomfört ... Visa mer
Vi vill nu förstärka vår organisation med ännu en platschef till vår byggverksamhet i Uppsala!

Region Bygg Öst bedriver byggverksamhet med inriktning nybyggnation och om- och tillbyggnader av kommersiella fastigheter, samhällsfastigheter och bostäder. Våra kunder är både Peab internt och externa kunder. Region Bygg Öst består av flera arbetschefsgrupper som är verksamma inom Stockholms, Uppsala och Gotlands län. I Uppsala har vi de senaste åren genomfört flera spännande projekt som blivit en naturlig del av vår region såsom Uppsala stadshus, Rosendal Förskola & Ulls hus.

Om tjänsten

I rollen som platschef hos oss har du en central roll där du bär huvudansvaret för projektets genomförande. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att planera och leda produktionen från projektets start till slutbesiktning samt ansvara för personal, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö. Du kommer också att ansvara för budget, tidplan, logistik och resurser för dina projekt, ekonomisk uppföljning samt kund- och leverantörskontakter. Till din hjälp har du ett antal duktiga personer - allt från inköpare, entreprenadingenjörer och arbetsledare samt skickliga hantverkare. Vi på Peab är stolta över den individanpassade utveckling som vi kan erbjuda våra medarbetare och du har goda möjligheter att göra karriär hos oss.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig med byggteknisk eftergymnasial utbildning och som har minst 3 års erfarenhet av arbete som platschef inom nyproduktion, gärna av kommersiella fastigheter. Vi ser att din erfarenhet som platschef gör dig självgående i rollen. Vi söker en ledare som gillar att nå resultat tillsammans med ditt team. Som person är du kreativ, initiativtagande samt lojal och har förmåga att överblicka helheten och kan ligga steget före. Du har ett stort intresse för affärer och är kund- och resultatinriktad.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta Jens Andersson, arbetschef på 073-337 50 52 eller Malin Sundvall, HR på [email protected] Visa mindre

Platschef

Ansök    Jun 15    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Peab är en av de största anläggningsaktörerna i Sverige. Vi arbetar inom mark och infrastruktur innebärande allt ifrån grundläggningar av byggnader och exploateringsområden till broar, vägar och järnvägar. Peab Anläggning befinner sig i en expansiv fas och vi söker nu ännu en till platschef till vår anläggningsverksamhet i Uppsala län. Om tjänsten I rollen som platschef kommer du att driva projekt inom mark, anläggning och betong. Dina arbetsuppgifter s... Visa mer
Peab är en av de största anläggningsaktörerna i Sverige. Vi arbetar inom mark och infrastruktur innebärande allt ifrån grundläggningar av byggnader och exploateringsområden till broar, vägar och järnvägar. Peab Anläggning befinner sig i en expansiv fas och vi söker nu ännu en till platschef till vår anläggningsverksamhet i Uppsala län.

Om tjänsten

I rollen som platschef kommer du att driva projekt inom mark, anläggning och betong. Dina arbetsuppgifter som platschef hos oss kommer bestå av att planera och leda produktionen från projektets start till slutbesiktning samt ansvara för personal, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö.

I jobbet ingår även att

- ansvara för slutbesiktning och kundfakturering
- motivera och engagera medarbetare att nå uppsatta mål och deadlines
- ha kontakt med kunder och leverantörer
- se till att uppsatta tidplaner efterföljs.

Kvalifikationer

Vi söker dig som drivs av och trivs med att ha ett totalansvar för verksamhetens projekt och medarbetare och att leverera goda resultat. Vi tror vidare att du som uppskattar att ha en stor koncern i ryggen samtidigt som du driver ”ditt företag” i företaget kommer att trivas extra bra som platschef hos oss. Du trivs i ledarrollen och i samarbetet med andra.

- har byggteknisk eller akademisk examen alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
- har minst tre års erfarenhet av arbete som platschef alternativt flerårig erfarenhet som senior arbetsledare, konsult eller entreprenadingenjör inom mark- och anläggningsentreprenader
- har B-körkort
- har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Ansökan och övrig information

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta Malin Sundvall, HR Generalist via e-post: [email protected]

Tillträde: enligt överenskommelse
Omfattning: heltid Visa mindre

Byggsmed

Peab Grundläggning AB - ett dotterföretag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom grundförstärkning, injektering, spontning, pålning och borrning. Vi jobbar ofta i stora och avancerade samhällsprojekt som innebär förbättringar i många människors liv - det kan vara nya järnvägar, broar, shoppingcenter, flerfamiljshus eller industriområden för att nämna några exempel. Men vi jobbar också i små projekt som gör stor personlig skillnad och glä... Visa mer
Peab Grundläggning AB - ett dotterföretag i Peabkoncernen - är ett av Sveriges största företag inom grundförstärkning, injektering, spontning, pålning och borrning. Vi jobbar ofta i stora och avancerade samhällsprojekt som innebär förbättringar i många människors liv - det kan vara nya järnvägar, broar, shoppingcenter, flerfamiljshus eller industriområden för att nämna några exempel. Men vi jobbar också i små projekt som gör stor personlig skillnad och glädje för några få. Vår verksamhet sträcker sig över hela Sverige vilket kan medföra resor.

Nu behöver vi förstärka vår grupp i mellansverige med en byggsmed.

Vi utför flertalet av de grundläggningsmetoder som förekommer på marknaden, exempelvis pålning, spontning och borrning. Som byggsmed jobbar du mest med svetsning och nedskärning av balk och pålar. Det kan röra sig som skarvning av rörpålar som borras eller slås ned i marken, svetsning av plåtar mellan rörpålar, svetsning av balk och ståldetaljer vid hammarbandsmontage. Du kommer även att vara delaktig när pålar gjuts med cement och vid montage av topplattor.

Du utgår från vår etablering i Järfälla. Just nu finns våra projekt i hela Mälardalen men då vi arbetar där våra kunder och projekt finns måste du vara beredd att arbeta längre norrut i vårt avlånga land, oftast innebär detta veckopendling till våra projekt. Det innebär att du inte behöver vara bosatt i direkt anslutning till Järfälla.

Vi tror att du är utbildad inom bygg- eller anläggningsbranschen, alternativt har erfarenhet av reparationsarbete inom industrin.
Som person är du noggrann, flexibel och intresserad av att både bredda ditt kunnande och bidra med dina tidigare erfarenheter för att göra vårt lag ännu bättre. Du är serviceinriktad och kan arbeta både självständigt och i arbetslag. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift.

Erfarenhet från Grundläggningsarbete, smidesarbete, svetscertifikat för stumsvets i kolstål med MAG och MMA. B-körkort är ett krav.
Erfarenhet av svetsritningsläsning, plasmaskärning och gasskärställ är önskvärt.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar som inleds med 6 månaders provanställning.

Då vi till viss del annonserar över semesterperioden ska du inte förvänta dig en omedelbar återkoppling.

Frågor angående tjänsten besvaras av:

Hanna Juupaluoma, bitr Arbetschef, 0725-33 76 07

Jan Söderlund, HR, 0733-37 53 52 Visa mindre

Praktik Anläggning

Ansök    Apr 14    PEAB AB    Administrativ assistent
Dags att omsätta dina teoretiska kunskaper i verkligheten? Gör praktik hos oss på Peab Anläggning i Uppsala under hösten 2022 och få erfarenhet av hur det är att jobba på Peab samtidigt som du knyter kontakter inför ditt framtida yrkesliv. Om oss Peab Anläggning är en ledande anläggningsaktör i Sverige. Vi bygger och underhåller vägar, järnvägar, broar och annan infrastruktur. Vidare utför vi mark- och ledningsarbeten, grundläggning och byggnation av oli... Visa mer
Dags att omsätta dina teoretiska kunskaper i verkligheten? Gör praktik hos oss på Peab Anläggning i Uppsala under hösten 2022 och få erfarenhet av hur det är att jobba på Peab samtidigt som du knyter kontakter inför ditt framtida yrkesliv.

Om oss

Peab Anläggning är en ledande anläggningsaktör i Sverige. Vi bygger och underhåller vägar, järnvägar, broar och annan infrastruktur. Vidare utför vi mark- och ledningsarbeten, grundläggning och byggnation av olika typer av vatten- och avloppsanläggningar, slussar och hamnar.

Om praktiken
Vi söker studenter som läser en byggrelaterad yrkeshögskoleutbildning med inriktning mot anläggning. Praktiken ska ingå som ett moment i din utbildning i form av lärande i arbete (LIA).

Under din praktikperiod kommer du praktisera som biträdande arbetsledare eller biträdande mättekniker. Tillsammans lägger vi upp praktiken så att du får ut så mycket som möjligt av din tid hos oss. Praktik i Peab ska vara givande och utvecklande. Du får en personlig handledare som blir ditt bollplank och stöd under hela praktiken.

Vem är du?
Vi söker dig som läser en byggrelaterad yrkeshögskoleutbildning med inriktning mot anläggning och efter avslutade studier vill arbeta inom produktion i en roll som biträdande arbetsledare eller biträdande mättekniker. För att lyckas i rollen krävs det att du har god framåtanda, stort engagemang och vilja att utvecklas.

Din ansökan till praktikplats ska innehålla, CV och personligt brev. Specificera din praktikperiod i ditt personliga brev. Urval och intervjuer sker löpande.

Läs mer om Peab här: https://peab.se/

Har du frågor gällande Praktik i Uppsala är du välkommen att kontakta Malin Sundvall, HR på [email protected] Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Visa mindre

Träarbetare

Vi på Peab Byggservice satsar för fullt och söker nu serviceinriktade och professionella träarbetare som vill vara med och bidra till våra projekt i Uppsala. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och skickliga kollegor. Vad ingår i arbetet? Som träarbetare hos oss kommer du att arbeta med om- och tillbyggnation, köksmontering och försäkringsskador. Du blir en del av ett kompetent team som leds av platschefen. Tjänsten är en heltidsanställning oc... Visa mer
Vi på Peab Byggservice satsar för fullt och söker nu serviceinriktade och professionella träarbetare som vill vara med och bidra till våra projekt i Uppsala. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och skickliga kollegor.

Vad ingår i arbetet?

Som träarbetare hos oss kommer du att arbeta med om- och tillbyggnation, köksmontering och försäkringsskador. Du blir en del av ett kompetent team som leds av platschefen. Tjänsten är en heltidsanställning och du kommer att arbeta dagtid.

Arbetet är mycket varierande men det ingår dels att utföra åtgärder vid vattenskador samt utföra bostadsrelaterat arbete såsom att lägga golv och montera kök. Därutöver kommer du att utföra varierande uppgifter inom snickeri.

Vi söker dig som

- har yrkesbevis

- har erfarenhet av arbete som snickare eller träarbetare

- har B-körkort

- förstår och behärskar det svenska språket i tal och skrift.

För att trivas i rollen som träarbetare ser vi gärna att du är en självständig person som ser det som en självklarhet att ta ansvar för ditt arbetsområde. Du agerar professionellt och arbetar fackmannamässigt. Du är lugn och trevlig i ditt bemötande med kunder och ser till så att de blir nöjda med vår service.

Övrigt
Tjänsten utgår ifrån Uppsala men du kommer att arbeta i hela närområdet.
Vi erbjuder en trygg anställning med mycket eget ansvar i ett gäng som
stöttar och hjälper varandra.
Tjänsten är tillsvidare och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Kontaktpersoner:

Platschef Thomas Holm ([email protected])

HR Frida Hedback ([email protected])

Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Visa mindre

Mätningstekniker

Ansök    Mar 4    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Peab Anläggning i Uppsala går en spännande framtid till mötes och söker just nu en mätningstekniker. Att arbeta hos oss innebär variationsrika arbetsdagar tillsammans med kompetenta kollegor och stora möjligheter till personlig utveckling. Om tjänsten I rollen som mätningstekniker ligger du alltid ett steg före den dagliga produktionen. Du kommer att ansvara för mätningsarbeten, utsättning och mängdberäkning i både mindre och större projekt runt om i vå... Visa mer
Peab Anläggning i Uppsala går en spännande framtid till mötes och söker just nu en mätningstekniker. Att arbeta hos oss innebär variationsrika arbetsdagar tillsammans med kompetenta kollegor och stora möjligheter till personlig utveckling.

Om tjänsten

I rollen som mätningstekniker ligger du alltid ett steg före den dagliga produktionen. Du kommer att ansvara för mätningsarbeten, utsättning och mängdberäkning i både mindre och större projekt runt om i vårt arbetsområde som sträcker sig över hela Uppsala län. Som mätningstekniker är du en viktig länk mellan platschef, arbetsledare och hantverkare vilket gör samarbete, kommunikation och lyhördhet till en viktig del av arbetet.

Om dig

Vi söker dig med relevant teknisk utbildning eller motsvarande dokumenterad erfarenhet. Vi ser att du har minst 1-2 års tidigare erfarenhet som mätningstekniker, mätkonsult eller arbete i angränsande område så som lantmätare men med intresse att röra dig till entreprenadsidan.

Rollen som mätningstekniker kräver att du är kvalitetsmedveten och strukturerad i ditt arbete. Du är en noggrann person som sätter kvalitet före kvantitet. Du samarbetar gärna med dina kollegor. På Peab är vi stolta över den individanpassade utveckling som vi kan erbjuda våra medarbetare och du har goda möjligheter att göra karriär hos oss. B-körkort är ett krav.

Ansökan och övrig information

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta Malin Sundvall, HR Partner på [email protected]

Placeringsort: Uppsala

Tillträde: enligt överenskommelse
Omfattning: heltid Visa mindre

Mark- och anläggningsarbetare

Peab Anläggning söker mark- och anläggningsarbetare med rörkompetens till Uppsala. Våra projekt är placerade i hela Uppsala Län. Vår organisation består av ca 25 yrkesarbetare och ca 25 tjänstemän som nu behöver tillskott till våra nuvarande och kommande projekt. Vi är ett glatt gäng som är måna om varandra! Vi är stolta över det vi bygger och har åstadkommit i Uppsala. Om tjänsten Rollen som anläggare i vår grupp är projektspecifik. Beroende på din e... Visa mer
Peab Anläggning söker mark- och anläggningsarbetare med rörkompetens till Uppsala.

Våra projekt är placerade i hela Uppsala Län. Vår organisation består av ca 25 yrkesarbetare och ca 25 tjänstemän som nu behöver tillskott till våra nuvarande och kommande projekt. Vi är ett glatt gäng som är måna om varandra! Vi är stolta över det vi bygger och har åstadkommit i Uppsala.

Om tjänsten

Rollen som anläggare i vår grupp är projektspecifik. Beroende på din erfarenhet och dina kunskaper placeras du där du får nyttja dina kunskaper och hjälpa oss att utföra projekten. Vi bygger infrastruktur, finplanering och grundläggning för bostadsproduktion, järnväg och broar, exploateringsområden med vägar och VA inom hela Uppsala län.

Kompetenser och personliga egenskaper

Eftersom våra framgångar bygger på lagarbete och individens kompetens söker vi någon med god samarbetsförmåga och vilja att utvecklas, en person som arbetar kvalitetsmedvetet och med en god problemlösningsförmåga. Önskan om ordning och reda på arbetsplatsen ska vara en självklarhet så väl som att vi alla bidrar till ett gott och inkluderande arbetsklimat.

Vi söker dig som har yrkesbevis och erfarenhet som anläggningsarbetare på anläggningsprojekt och det är meriterande om du har erfarenhet av rörläggning. Körkort B är ett krav.

Hör av dig till Malin Sundvall, HR Partner på [email protected] vid frågor. Visa mindre

Arbetsledare

Ansök    Mar 1    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Har du rätt erfarenhet och kompetens för att axla rollen som arbetsledare hos oss på Peab Anläggning? Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av laganda, gemenskap och goda utvecklingsmöjligheter. Låter det intressant? Ansök redan idag! Om tjänsten Som arbetsledare kommer du att ansvara för att du och ditt team tillsammans når uppsatta mål i rätt tid. Du kommer bland annat att arbeta nära produktionen och bistå platschefen med ledning, planering, arbe... Visa mer
Har du rätt erfarenhet och kompetens för att axla rollen som arbetsledare hos oss på Peab Anläggning? Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av laganda, gemenskap och goda utvecklingsmöjligheter. Låter det intressant? Ansök redan idag!

Om tjänsten

Som arbetsledare kommer du att ansvara för att du och ditt team tillsammans når uppsatta mål i rätt tid. Du kommer bland annat att arbeta nära produktionen och bistå platschefen med ledning, planering, arbetsberedning och uppföljning av projekt samt ansvara för kvalitetssäkring och kontakt med underentreprenörer. Därutöver kommer du att planera, leda och fördela arbetet gentemot våra yrkesarbetare. Du kommer att arbeta dagtid och rapportera till arbetschefen.

I jobbet ingår även att

- ta fram arbetsberedningar
- delta i produktionsmöten
- ha kontakt med kunder och leverantörer
- styra mot uppsatta lönsamhetsmål.

Om dig

Vi söker dig som

- har bygg/anläggningsteknisk utbildning
- har minst två års erfarenhet av arbetsledande befattning alternativt annan ledarskapserfarenhet från mark- och anläggningsarbeten
- talar och skriver svenska obehindrat
- har B-körkort.

Vi ser gärna att du är en person som drivs av att nå resultat tillsammans med ditt team och att utvecklas i din yrkesroll. Du tar ansvar för din egen och andras säkerhet. Du uppfyller mål och förväntningar. Du provar gärna utmanande arbetsuppgifter.

I övrigt är det meriterande om du har goda tekniska kunskaper och har erfarenhet av liknande arbete och av anläggningsbranschen.

Ansökan och övrig information

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta Malin Sundvall, HR Generalist på telefonnummer: 0725-33 33 04.

Tillträde: enligt överenskommelse
Omfattning: heltid Visa mindre

Kontorsassistent

Ansök    Feb 23    PEAB AB    Kontorsbiträde
Vill du fylla en viktig roll i vårt gäng och arbeta i en kreativ miljö med goda utvecklingsmöjligheter? Till våran verksamhet i Uppsala söker vi en utåtriktad kontorsassistent med en administrativ ådra. Rollen hos oss Som kontorsassistent har du ett varierat och självständigt arbete med inriktning på service och administration. Tjänsten innebär att du kommer att vara ansvarig för att all service och löpande verksamhet fungerar på vårt kontor i Uppsala. D... Visa mer
Vill du fylla en viktig roll i vårt gäng och arbeta i en kreativ miljö med goda utvecklingsmöjligheter? Till våran verksamhet i Uppsala söker vi en utåtriktad kontorsassistent med en administrativ ådra.

Rollen hos oss

Som kontorsassistent har du ett varierat och självständigt arbete med inriktning på service och administration. Tjänsten innebär att du kommer att vara ansvarig för att all service och löpande verksamhet fungerar på vårt kontor i Uppsala. Du kommer även att stötta våra arbetschefer inom vår geografi Uppsala såväl som deras linjechefer och medarbetare ute i produktionen. Exempel på arbetsuppgifter är delaktighet i anbudsprocessen, framtagning av presentationsmaterial, föra protokoll, sköta löpande verksamheten för kontoret, viss ekonomisk uppföljning, boka möten och arrangera personalträffar samt introduktion av nya medarbetare.

Din profil

Vi tror att du har minst två års arbetslivserfarenhet av administrativa arbetsuppgifter och är en duktig Officeanvändare. Du är en självgående och engagerad person som gärna tar tag i saker och har en känsla för vad som behöver göras. Tjänsten innebär många kontakter varför vi sätter stor vikt vid att du som person är serviceinriktad och kommunikativ med god förmåga att samarbeta med människor. Du har B-körkort och tillgång till bil. Det är mycket meriterande om du har arbetslivserfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen sedan tidigare.

Praktisk information

Bifoga ditt CV och personliga brev i ansökan. Är din profil det vi söker kommer du att kallas till intervju för att träffa oss på vårt kontor i Uppsala. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor kring tjänsten går det bra att kontakta biträdande Regionchef Johan Eskilsson via epost [email protected]
ör frågor kring rekryteringsprocessen går det bra att kontakta HR Partner Malin Sundvall via epost [email protected] Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Visa mindre

COOP-praktik

Ansök    Feb 11    PEAB AB    Administrativ assistent
COOP står för cooperative education och är ett betalt praktikår mellan årskurs 2 och 3 för studenter som läser på Högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik vid Uppsala universitet. COOP-praktiken är ett samarbete mellan Sveriges Byggindustrier och lokala företag och innebär integrerat lärande dvs. teori varvas med praktik. Genom att göra COOP-praktik hos oss får du möjlighet att vara ute i produktionen och få en bred kunskap om branschen och de olika roller... Visa mer
COOP står för cooperative education och är ett betalt praktikår mellan årskurs 2 och 3 för studenter som läser på Högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik vid Uppsala universitet. COOP-praktiken är ett samarbete mellan Sveriges Byggindustrier och lokala företag och innebär integrerat lärande dvs. teori varvas med praktik. Genom att göra COOP-praktik hos oss får du möjlighet att vara ute i produktionen och få en bred kunskap om branschen och de olika rollernas funktion inom produktion inför ditt fortsatta karriärval efter studierna samtidigt som du knyter kontakt med oss som potentiell arbetsgivare!

Vi gör en individuell utvecklingsplan för din COOP-praktik och du får en egen handledare som följer dig under hela praktikperioden.

Vi tar emot COOP-praktikanter i Stockholm och Uppsala inom både Anläggning och Bygg. Skriv därför ditt önskemål i ansökningsformuläret!

Affärsområde Anläggning är en ledande anläggningsaktör i Sverige. Vi bygger och underhåller vägar, järnvägar, broar och annan infrastruktur. Vidare utför vi mark- och ledningsarbeten, grundläggning och byggnation av olika typer av vatten- och avloppsanläggningar, slussar och hamnar. Vår drift- och underhållsverksamhet sköter och anlägger parker och andra grönytor, lekplatser, håller trafiken fri från hinder, skottar snö och sopar sand.

Affärsområde Bygg utför entreprenader åt både externa och interna beställare i Norden. Vi genomför varje år projekt som omfattar allt från nyproduktion av bostäder, offentliga och kommersiella lokaler till renoveringar, om- och tillbyggnadsarbeten samt byggservicetjänster.

Praktiken kan innebära krav på körkort beroende på projektens karaktär.

Kontakta HR Malin Sundvall på [email protected] vid frågor. Visa mindre

Biträdande Arbetschef

Ansök    Feb 11    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Vill du arbeta kundnära och skapa nya affärsmöjligheter? Trivs du i ledarrollen och drivs av att jobba med människors utveckling och bygga teamkänsla? Har du erfarenhet av att leda verksamhet inom drift- och underhåll eller anläggningsprojekt? Då kan rollen som biträdande arbetschef på Peab Anläggning vara helt rätt utmaning för dig! Om tjänsten Vi befinner oss i en expansiv fas och till en av våra arbetschefsgrupper inom drift- och underhåll i Stockholm... Visa mer
Vill du arbeta kundnära och skapa nya affärsmöjligheter? Trivs du i ledarrollen och drivs av att jobba med människors utveckling och bygga teamkänsla? Har du erfarenhet av att leda verksamhet inom drift- och underhåll eller anläggningsprojekt? Då kan rollen som biträdande arbetschef på Peab Anläggning vara helt rätt utmaning för dig!

Om tjänsten

Vi befinner oss i en expansiv fas och till en av våra arbetschefsgrupper inom drift- och underhåll i Stockholmsområdet söker vi nu en biträdande arbetschef.

I rollen erbjuds du en omväxlande vardag med ansvar för att leda och utveckla ditt verksamhetsområde. Du får en central funktion genom att du säkerställer att arbetet bedrivs utifrån företagets affärsplan och övergripande mål samt beslutar om strategiska förändringar.

Till dina arbetsuppgifter hör marknadsbevakning, anbudsförfarande och affärsutveckling. Att skapa kundrelationer samt upprätthålla befintliga samarbeten är en nyckelfaktor likväl som fokus på tillväxt och nya uppdrag. I tjänsten ingår verksamhetsansvar avseende resultat, personal, budget, arbetsmiljö, kvalitet och miljö. Vi söker dig som både vill bygga upp ett vinnande lag och skapa en långsiktig och framgångsrik verksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Ansvar för att leda, engagera och utveckla gruppen och dess medarbetare.
- Att bedriva verksamheten efter uppsatta mål och riktlinjer och alltid eftersträva nöjd kund, lönsamhet, produktivitet, hållbar utveckling, kvalitet samt en god och säker arbetsmiljö.
- Ansvara för projektportföljen tillsammans med arbetschefen.
- Strategisk marknadsbevakning; -bibehålla och utveckla befintliga kundrelationer samt generera nya affärsmöjligheter.
- Övergripande ansvar för budgetfrågor såsom prognosarbete, anbudslämning, kontraktsskrivning, avtal och inköp med stöttning av våra supportfunktioner.

Vem är du?

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av kvalificerad projektledning och styrning inom anläggning eller drift- & underhållsverksamhet såsom platschef, projektchef eller motsvarande. Vi tror att du har en teknisk utbildning på högskole- eller universitetsnivå. Du har ett coachande ledarskap och är van vid personalansvar för såväl tjänstemän som yrkesarbetare. Viktigt för oss är att du trivs med att jobba med människors utveckling och skapa en teamkänsla. Du har en god samarbets- och planeringsförmåga och du kommunicerar på ett enkelt, genomtänkt och tydligt sätt.

Du har ett affärsmässigt och förtroendeingivande sätt och bygger långsiktiga relationer. Du är drivande, kundorienterad och har ett organiserat och strukturerat arbetssätt. Du kommunicerar väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift. Körkort B är ett krav och resor i tjänsten förekommer inom Stockholmsområdet. Vi på Peab är stolta över den individanpassade utveckling som vi kan erbjuda våra medarbetare och du har goda möjligheter att göra karriär hos oss. Har du frågor om tjänsten? Kontakta Mika Lindgren, arbetschef – 070-779 40 88 eller Malin Sundvall HR Partner – 072-533 33 04. Visa mindre

Hantverkare

Peab region Bygg Öst bedriver byggverksamhet med inriktning nybyggnation och om- och tillbyggnader av kommersiella fastigheter, samhällsfastigheter och bostäder. Våra kunder är både Peab internt och externa kunder. Vi på Peab i Uppsala satsar för fullt och söker nu både lösningsfokuserade och metodiska träarbetare och betongarbetare som vill vara med och bidra till våra projekt i Uppsala-regionen. Vi har de senaste åren genomfört flera spännande projekt so... Visa mer
Peab region Bygg Öst bedriver byggverksamhet med inriktning nybyggnation och om- och tillbyggnader av kommersiella fastigheter, samhällsfastigheter och bostäder. Våra kunder är både Peab internt och externa kunder. Vi på Peab i Uppsala satsar för fullt och söker nu både lösningsfokuserade och metodiska träarbetare och betongarbetare som vill vara med och bidra till våra projekt i Uppsala-regionen. Vi har de senaste åren genomfört flera spännande projekt som blivit en naturlig del av vår region såsom Uppsala stadshus, Ulls hus, kv Bäcklösa, Uppsala konsert & kongress mfl.

Dina arbetsuppgifter

Som hantverkare på Peab är du i hög grad involverad i att bygga det hållbara samhället tillsammans med engagerade och skickliga kollegor och har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll.

I rollen som träarbetare är du med i projektet hela vägen från formsättning när grunden ska gjutas till inredningsarbeten när huset nästan är klart. Du arbetar med olika typer av träarbeten och kan antingen bygga på plats, montera färdiga byggelement eller utföra ombyggnationer. Som betongarbetare arbetar du med armering av betongkonstruktioner, betonggjutningar och montering av betongelement.

Vi söker dig som

- har yrkesbevis

- har minst tre års erfarenhet av arbete som träarbetare eller betongarbetare

- förstår och behärskar det svenska språket i tal och skrift

- har B-körkort & tillgång till bil

Rollen som träarbetare och betongarbetare kräver att du är lösningsfokuserad och metodisk i ditt arbete. Du är en noggrann person som sätter kvalitet före kvantitet. Vidare är du en engagerad person som driver på för att föra det dagliga arbetet framåt. Du ställer höga krav på kvaliteten i allt du gör.

Ansökan och övrig information

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta HR Generalist Fredrik på [email protected] eller HR Generalist Malin på [email protected]

Tillträde: enligt överenskommelse

Omfattning: heltid Visa mindre

Platschef

Ansök    Jan 11    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Peab är en av de största anläggningsaktörerna i Sverige. Vi arbetar inom mark och infrastruktur innebärande allt ifrån grundläggningar av byggnader och exploateringsområden till broar, vägar och järnvägar. Peab Anläggning befinner sig i en expansiv fas och vi söker nu en till platschef till vår anläggningsverksamhet i Uppsala län. Motiveras du av att ha stort ansvar för såväl ekonomi och personal som arbetsmiljö i ditt arbete? Att arbeta som platschef ho... Visa mer
Peab är en av de största anläggningsaktörerna i Sverige. Vi arbetar inom mark och infrastruktur innebärande allt ifrån grundläggningar av byggnader och exploateringsområden till broar, vägar och järnvägar. Peab Anläggning befinner sig i en expansiv fas och vi söker nu en till platschef till vår anläggningsverksamhet i Uppsala län.

Motiveras du av att ha stort ansvar för såväl ekonomi och personal som arbetsmiljö i ditt arbete? Att arbeta som platschef hos oss passar dig med god förmåga att samarbeta och samverka med andra. Välkommen med din ansökan!

Vad ingår i jobbet?

Du kommer att driva projekt inom mark, anläggning och betong. Att arbeta som platschef hos oss innebär spännande arbetsdagar med fokus på arbetsledning, styrning och samordning. I dina arbetsuppgifter ingår att planera och leda produktionen från projektets start till slutbesiktning samt ansvara för personal, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö.

I jobbet ingår även att

- ansvara för slutbesiktning och kundfakturering
- motivera och engagera medarbetare att nå uppsatta mål och deadlines
- ha kontakt med kunder och leverantörer
- se till att uppsatta tidplaner efterföljs.

Om dig

Vi söker dig som

- har byggteknisk eller akademisk examen alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
- har minst tre års erfarenhet av arbete som platschef, arbetsledare, konsult eller entreprenadingenjör inom mark- och anläggningsentreprenader
- har B-körkort
- har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Du är en person som alltid utgår från affärens och produktionens behov. Du uppfyller mål och förväntningar. Vi tror vidare att du som uppskattar att ha en stor koncern i ryggen samtidigt som du driver ”ditt företag” i företaget kommer att trivas extra bra som platschef hos oss. Vi tror att du trivs i ledarrollen och i samarbetet med andra. Arbetet kräver vidare att du är en person som tar ansvar för tilldelade arbetsuppgifter. Du drivs och motiveras av att ha ett totalansvar för verksamhetens projekt och medarbetare.

Ansökan och övrig information

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta Malin Sundvall, HR Generalist via e-post: [email protected]

Tillträde: enligt överenskommelse
Omfattning: heltid Visa mindre

Platschef

Ansök    Jan 4    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Vi vill nu förstärka vår organisation med ännu en platschef till vår verksamhet i Uppsala! Region Bygg Öst bedriver byggverksamhet med inriktning nybyggnation och om- och tillbyggnader av kommersiella fastigheter, samhällsfastigheter och bostäder. Våra kunder är både Peab internt och externa kunder. Region Bygg Öst består av flera arbetschefsgrupper som är verksamma inom Stockholms, Uppsala och Gotlands län. I Uppsala har vi de senaste åren genomfört fle... Visa mer
Vi vill nu förstärka vår organisation med ännu en platschef till vår verksamhet i Uppsala!

Region Bygg Öst bedriver byggverksamhet med inriktning nybyggnation och om- och tillbyggnader av kommersiella fastigheter, samhällsfastigheter och bostäder. Våra kunder är både Peab internt och externa kunder. Region Bygg Öst består av flera arbetschefsgrupper som är verksamma inom Stockholms, Uppsala och Gotlands län. I Uppsala har vi de senaste åren genomfört flera spännande projekt som blivit en naturlig del av vår region såsom Uppsala stadshus, Ulls hus, kv Bäcklösa, Uppsala konsert & kongress mfl.

Om tjänsten

I rollen som platschef hos oss har du en central roll där du bär huvudansvaret för projektets genomförande. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att planera och leda produktionen från projektets start till slutbesiktning samt ansvara för personal, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö.

Du kommer också att ansvara för budget, tidplan, logistik och resurser för dina projekt, ekonomisk uppföljning samt kund- och leverantörskontakter. Till din hjälp har du ett antal duktiga personer - allt från inköpare, entreprenadingenjörer och arbetsledare samt skickliga hantverkare. Vi på Peab är stolta över den individanpassade utveckling som vi kan erbjuda våra medarbetare och du har goda möjligheter att göra karriär hos oss.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig med byggteknisk eftergymnasial utbildning och som har minst fem års erfarenhet av arbete som platschef inom nyproduktion, gärna av kommersiella fastigheter. Vi ser att din erfarenhet som platschef gör dig självgående i rollen. Vi söker en ledare som gillar att nå resultat tillsammans med ditt team. Som person är du kreativ, initiativtagande samt lojal och har förmåga att överblicka helheten och kan ligga steget före. Du har ett stort intresse för affärer och är kund- och resultatinriktad.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor är du välkommen att kontakta Malin Sundvall, HR-partner på 0725-33 33 04. Visa mindre

Inköpare

Ansök    Nov 11    PEAB AB    Inköpare
Peab i Uppsala söker nu en affärsinriktad inköpare vars huvudsakliga uppgift kommer vara att ansvara för upphandlingar av varor och tjänster till våra olika byggprojekt i Uppsalaområdet. Du kommer att anställas i en av våra arbetschefsgrupper inom region Bygg Öst i Uppsala men även ingå i regionens inköpsnätverk som arbetar för att gemensamt utveckla inköpsarbetet. Region Bygg Öst bedriver byggverksamhet med inriktning nybyggnation och om- och tillbyggnad... Visa mer
Peab i Uppsala söker nu en affärsinriktad inköpare vars huvudsakliga uppgift kommer vara att ansvara för upphandlingar av varor och tjänster till våra olika byggprojekt i Uppsalaområdet. Du kommer att anställas i en av våra arbetschefsgrupper inom region Bygg Öst i Uppsala men även ingå i regionens inköpsnätverk som arbetar för att gemensamt utveckla inköpsarbetet.

Region Bygg Öst bedriver byggverksamhet med inriktning nybyggnation och om- och tillbyggnader av kommersiella fastigheter, samhällsfastigheter och bostäder. Våra kunder är både Peab internt och externa kunder. Region Bygg Öst består av flera arbetschefsgrupper som är verksamma inom Stockholms, Uppsala och Gotlands län.

Tjänsten

I rollen som inköpare stöttar du arbetschefsgruppen genom anbuds och produktionsprocessen, från upphandling till färdigställande av projekt i enlighet med Peabs inköpsprocess.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Genomföra leverantörsförfrågningar och bolagsbedömningar
- Ansvara för anbudsutvärderingar
- Ansvara för förhandlingar och avtalsskrivningar.
- Upprätta inköps- och leveransplan
- Skapa och arbeta mot inköpsbudget
- Informera projektorganisation om våra ram-avtal och andra inköpsrelaterade frågor
- Var behjälplig i kontraktsfrågor under produktionstid
- Uppföljningar och analyser av hur de olika upphandlingarna påverkat projektet

Vem är du

I denna position är det viktigt att du är drivande och har affären i fokus. Du har en stark genomförandeförmåga och motiveras av att utveckla affärsrelationer med entreprenörer och leverantörer. Du har också förhandlingsvana, stark kommunikationsförmåga och strukturerad i ditt arbetssätt. Vi ser dig som en självständig individ men också en som tycker om att dela med sig av sina kunskaper och utveckla sina medarbetare. Självklart är etik och moral några av våra ledord.

Du har minst 3 års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete. Vi ser gärna att du har byggteknisk kompetens och att du har en akademisk examen, alternativt att du tillgodogjort dig motsvarande kunskaper genom längre arbetslivserfarenhet.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Malin Sundvall, HR – [email protected]

Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Inköpare

Ansök    Dec 27    PEAB AB    Inköpare
Vi på Peab Anläggning satsar för fullt och söker nu dig med ett brinnande intresse och kunskap inom inköp som vill vara med och bidra till våra projekt i Solna, Uppsala eller Rönninge. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och skickliga kollegor och har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Välkommen till oss! Om tjänsten Som projektinköpare hos oss kommer du vara en del i hela byggprocessen från anbud till färdig produkt. Du kommer att... Visa mer
Vi på Peab Anläggning satsar för fullt och söker nu dig med ett brinnande intresse och kunskap inom inköp som vill vara med och bidra till våra projekt i Solna, Uppsala eller Rönninge. Hos oss arbetar du tillsammans med engagerade och skickliga kollegor och har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Välkommen till oss!

Om tjänsten

Som projektinköpare hos oss kommer du vara en del i hela byggprocessen från anbud till färdig produkt. Du kommer att arbeta nära vår kalkyl- och produktionsorganisation. Detta innebär att du kommer arbeta i hela inköpsprocessen dvs sammanställa förfrågningsmaterial, skicka förfrågningar, göra offertsammanställningar, förhandla och upprätta avtal med leverantörer och underentreprenörer, samt upprätta inköpsplaner tillsammans med platsledningen.

Vi söker dig med erfarenhet från byggbranschen och med en akademisk examen, alternativt att du tillgodogjort dig motsvarande kompetens genom längre arbetslivserfarenhet. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med hela inköpsprocessen, från anbudsförfrågan till avtalstecknande samt uppföljning. Du drivs av att göra bra affärer och har ett analytiskt och strukturerat arbetssätt och är van att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Du har god förhandlingsvana samt en förmåga att bygga och utveckla relationer med såväl kollegor som leverantörer. Har du erfarenhet av projektledning och av ledarskap är detta något som vi också värdesätter för den här tjänsten.
Du har mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift. Du behärskar engelska och har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande.

Du ingår i en inköpsgrupp tillsammans med 8 inköpare och rapporterar till inköpschefen.
Flera placeringsorter är möjliga för denna tjänst, orterna är Solna, Uppsala eller Rönninge. Utifrån överenskommen placeringsort kommer det vara en del dagsresor till våra byggprojekt, därför är B-körkort ett krav.

Ansökan och övrig information

Klicka på "Sök tjänsten" nedan för att komma till vårt rekryteringssystem och söka jobbet som inköpare hos oss. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Inköpschef Åsa Stenström på telefonnummer: 072- 533 45 88.

Tillträde: omgående
Omfattning: heltid Visa mindre

Vägdriftsarbetare

Vi söker dig som vill ingå i vårt vägdriftsteam på Driftområde Uppsala som ansvarar för drift och underhåll av ca 105 mil allmänna vägar. Du kommer att arbeta med vägunderhåll, anläggningsarbeten, vinterväghållning, skyltsättning, diverse beläggningsarbeten och vägbesiktningar m m. Det ingår även arbete med ATK-besiktning, inventeringar samt div kontroller. Erfarenhet från anläggning eller drift- och underhållsarbete av vägar är en merit. Viss datavana k... Visa mer
Vi söker dig som vill ingå i vårt vägdriftsteam på Driftområde Uppsala som ansvarar för drift och underhåll av ca 105 mil allmänna vägar.

Du kommer att arbeta med vägunderhåll, anläggningsarbeten, vinterväghållning, skyltsättning, diverse beläggningsarbeten och vägbesiktningar m m. Det ingår även arbete med ATK-besiktning, inventeringar samt div kontroller.

Erfarenhet från anläggning eller drift- och underhållsarbete av vägar är en merit. Viss datavana krävs.

Beredskapstjänstgöring ingår enligt avtal.

Körkort B är ett krav, C-körkort är ett krav.

Vi värdesätter personliga egenskaper som din samarbets- och initiativförmåga, likaså ditt engagemang samt serviceanda.

Urval till tjänsten sker löpande.

Kontaktperson: Linus Holmqvist, platschef, mob: 070-779 43 33

Ann-Christin Säärelä, HR Partner, arb: 026-54 61 13 Visa mindre

Praktik Anläggning

Ansök    Okt 15    PEAB AB    Administrativ assistent
Dags att omsätta dina teoretiska kunskaper i verkligheten? Gör praktik hos oss på Peab Anläggning i Uppsala under våren 2022 och få erfarenhet av hur det är att jobba på Peab samtidigt som du knyter kontakter inför ditt framtida yrkesliv. Om oss Peab Anläggning är en ledande anläggningsaktör i Sverige. Vi bygger och underhåller vägar, järnvägar, broar och annan infrastruktur. Vidare utför vi mark- och ledningsarbeten, grundläggning och byggnation av olik... Visa mer
Dags att omsätta dina teoretiska kunskaper i verkligheten? Gör praktik hos oss på Peab Anläggning i Uppsala under våren 2022 och få erfarenhet av hur det är att jobba på Peab samtidigt som du knyter kontakter inför ditt framtida yrkesliv.

Om oss

Peab Anläggning är en ledande anläggningsaktör i Sverige. Vi bygger och underhåller vägar, järnvägar, broar och annan infrastruktur. Vidare utför vi mark- och ledningsarbeten, grundläggning och byggnation av olika typer av vatten- och avloppsanläggningar, slussar och hamnar.

Om praktiken

Vi söker studenter som läser en byggrelaterad yrkeshögskoleutbildning med inriktning mot anläggning. Praktiken ska ingå som ett moment i din utbildning i form av lärande i arbete (LIA).

Under din praktikperiod kommer du praktisera som biträdande arbetsledare eller biträdande mättekniker. Tillsammans lägger vi upp praktiken så att du får ut så mycket som möjligt av din tid hos oss. Praktik i Peab ska vara givande och utvecklande. Du får en personlig handledare som blir ditt bollplank och stöd under hela praktiken.

Vem är du?

Vi söker dig som efter avslutade studier vill arbeta inom produktion i en roll som biträdande arbetsledare eller biträdande mättekniker. För att lyckas i rollen krävs det att du har god framåtanda, stort engagemang och vilja att utvecklas.

Din ansökan till praktikplats ska innehålla, CV och personligt brev. Specificera din praktikperiod i ditt personliga brev. Urval och intervjuer sker löpande.

Läs mer om Peab här: https://peab.se/

Frågor hänvisas till Malin Sundvall, HR på Peab på [email protected] Observera att vi inte tar emot ansökningar via mail. Visa mindre

Vägdriftsarbetare

Vi söker dig som vill ingå i vårt vägdriftsteam på Driftområde Uppsala som ansvarar för drift och underhåll av ca 105 mil allmänna vägar. Du kommer att arbeta med vägunderhåll, anläggningsarbeten, vinterväghållning, skyltsättning, diverse beläggningsarbeten och vägbesiktningar m m. Det ingår även arbete med ATK-besiktning, inventeringar samt div kontroller. Erfarenhet från anläggning eller drift- och underhållsarbete av vägar är en merit. Viss datavana k... Visa mer
Vi söker dig som vill ingå i vårt vägdriftsteam på Driftområde Uppsala som ansvarar för drift och underhåll av ca 105 mil allmänna vägar.

Du kommer att arbeta med vägunderhåll, anläggningsarbeten, vinterväghållning, skyltsättning, diverse beläggningsarbeten och vägbesiktningar m m. Det ingår även arbete med ATK-besiktning, inventeringar samt div kontroller.

Erfarenhet från anläggning eller drift- och underhållsarbete av vägar är en merit. Viss datavana krävs.

Beredskapstjänstgöring ingår enligt avtal.

Körkort B är ett krav, C-körkort är ett krav.

Vi värdesätter personliga egenskaper som din samarbets- och initiativförmåga, likaså ditt engagemang samt serviceanda.

Urval till tjänsten sker löpande. Visa mindre

Platschef Byggservice

Ansök    Sep 22    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Peab Byggservice i Stockholm/Uppsala, är inne i en expansiv fas där efterfrågan på våra tjänster ökar.Vi söker nu drivna och handlingskraftiga Platschefer som kan stärka upp vårt team ytterligare. Som Platschef hos oss blir du en del av en väl fungerande verksamhet och har en mycket viktig och central roll i våra projekt. Huvudsakliga arbetsuppgifter - Du leder och fördelar arbetet, ansvarar för produktionen ute på arbetsplatsen. - Du har erfarenhet av a... Visa mer
Peab Byggservice i Stockholm/Uppsala, är inne i en expansiv fas där efterfrågan på våra tjänster ökar.Vi söker nu drivna och handlingskraftiga Platschefer som kan stärka upp vårt team ytterligare. Som Platschef hos oss blir du en del av en väl fungerande verksamhet och har en mycket viktig och central roll i våra projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Du leder och fördelar arbetet, ansvarar för produktionen ute på arbetsplatsen.
- Du har erfarenhet av att leda andra och trivs med att vara en ledare.
- Arbetar löpande med kundkontakter, räknar på mindre anbud och gör enklare inköp.
- Ekonomiskt ansvar för dina projekt, uppföljning av ekonomin och prognosarbete.
- Bedriver verksamheten efter uppsatta mål och riktlinjer och eftersträvar alltid nöjd kund, lönsamhet, produktivitet, hållbar utveckling, kvalitet, god fysisk och psykosocial arbetsmiljö samt säkerhet.

Kvalifikationer och erfarenhet

- Du har minst fem års erfarenhet från bygg, om- och tillbyggnadsprojekt och även mindre byggverksamhet (Byggservice).
- Mycket meriterande om du har någon typ av ledarerfarenhet.

- Du har en god förståelse för projektekonomi, kan göra egna kalkyler och arbeta med prognoser.
- Du kan grunderna i entreprenadjuridik.
- Du har god datorvana.

Som person tror vi att dina styrkor ligger i att vara relationsbyggande och resultatdriven.
Du har en god kommunikativ förmåga och ditt ledarskap är tydligt, närvarande och entusiasmerande. Det är viktigt att du har ett stort engagemang för affären. Du har ett strukturerat och väl organiserat arbetssätt samt en god administrativ förmåga.

Övrigt
Vi sitter i helt nybyggda lokaler tillsammans med övriga Peab i Stockholm (Ulriksdal). Du rapporterar till Arbetschef. Då vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Kontaktpersoner

Arbetschef Joachim Lindahl ([email protected])

HR Frida Hedback ([email protected])

OBS! vi tar ej emot ansökningar via epost Visa mindre

Träarbetare

Vår verksamhet inom försäkringsskador växer och vi behöver nu förstärka med ytterligare snickare. Försäkringsskador hos Peab Byggservice Att arbeta med försäkringsskador kräver ett särskilt gott bemötande hos våra kunders kunder. Vi representerar inte bara vårt eget varumärke utan är också en del av försäkringstagarens totala kundupplevelse. Vårt bemötande och vår yrkeskompetens borgar för en snabb och så smärtfri renovering som möjligt. Tjänsten Du kom... Visa mer
Vår verksamhet inom försäkringsskador växer och vi behöver nu förstärka med ytterligare snickare.

Försäkringsskador hos Peab Byggservice
Att arbeta med försäkringsskador kräver ett särskilt gott bemötande hos våra kunders kunder. Vi representerar inte bara vårt eget varumärke utan är också en del av försäkringstagarens totala kundupplevelse. Vårt bemötande och vår yrkeskompetens borgar för en snabb och så smärtfri renovering som möjligt.

Tjänsten
Du kommer att ingå i vår byggservicegrupp i Stockholm/Uppsala och ha fokus på försäkringsskador. Det är ett varierande arbete som sker både hemma hos privatkunder och företag. I tjänsten ingår även ansvar för kontakter och samordning med underentreprenörer.

Vem är du?
Vi ser att du har erfarenhet från arbete med försäkringsskador och Meps. Du är positiv och har ett gott samarbete med såväl kund, kollegor, chef och samarbetspartners. Att ta ansvar för ditt arbete är självklart för dig och du har ordning och reda samt ett strukturerat arbetssätt.
Ett krav för att söka tjänsten är att du har yrkesbevis som träarbetare och B-körkort.

Övrigt
Tjänsten utgår ifrån Stockholm men du kommer att arbeta i hela närområdet.
Vi erbjuder en trygg anställning med mycket eget ansvar i ett gäng som
stöttar och hjälper varandra.
Tjänsten är tillsvidare och vi tillämpar sex månaders provanställning.

Kontaktpersoner:

Platschef Tom Wallin ([email protected])

HR Frida Hedback ([email protected])

OBS! Vi tar ej emot ansökningar via epost Visa mindre

Platschef

Ansök    Jul 16    PEAB AB    Platschef, bygg
Peab är en av de största anläggningsaktörerna i Sverige. Vi arbetar inom mark och infrastruktur innebärande allt ifrån grundläggningar av byggnader och exploateringsområden till broar, vägar och järnvägar. Peab Anläggning befinner sig i en expansiv fas och vi söker nu en till platschef till vår anläggningsverksamhet i Uppsala län. Motiveras du av att ha stort ansvar för såväl ekonomi och personal som arbetsmiljö i ditt arbete? Att arbeta som platschef ho... Visa mer
Peab är en av de största anläggningsaktörerna i Sverige. Vi arbetar inom mark och infrastruktur innebärande allt ifrån grundläggningar av byggnader och exploateringsområden till broar, vägar och järnvägar. Peab Anläggning befinner sig i en expansiv fas och vi söker nu en till platschef till vår anläggningsverksamhet i Uppsala län.

Motiveras du av att ha stort ansvar för såväl ekonomi och personal som arbetsmiljö i ditt arbete? Att arbeta som platschef hos oss passar dig med god förmåga att samarbeta och samverka med andra. Välkommen med din ansökan!

Vad ingår i jobbet?

Du kommer att driva projekt inom mark, anläggning och betong. Att arbeta som platschef hos oss innebär spännande arbetsdagar med fokus på arbetsledning, styrning och samordning. I dina arbetsuppgifter ingår att planera och leda produktionen från projektets start till slutbesiktning samt ansvara för personal, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö.

I jobbet ingår även att

- ansvara för slutbesiktning och kundfakturering
- motivera och engagera medarbetare att nå uppsatta mål och deadlines
- ha kontakt med kunder och leverantörer
- se till att uppsatta tidplaner efterföljs.

Om dig

Vi söker dig som

- har byggteknisk eller akademisk examen alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
- har minst tre års erfarenhet av arbete som platschef, arbetsledare, konsult eller entreprenadingenjör inom mark- och anläggningsentreprenader
- har B-körkort
- har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Du är en person som alltid utgår från affärens och produktionens behov. Du uppfyller mål och förväntningar. Vi tror vidare att du som uppskattar att ha en stor koncern i ryggen samtidigt som du driver ”ditt företag” i företaget kommer att trivas extra bra som platschef hos oss. Vi tror att du trivs i ledarrollen och i samarbetet med andra. Arbetet kräver vidare att du är en person som tar ansvar för tilldelade arbetsuppgifter. Du drivs och motiveras av att ha ett totalansvar för verksamhetens projekt och medarbetare.

Ansökan och övrig information

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta Malin Sundvall, HR Generalist på telefonnummer: 0725-33 33 04 eller via e-post: [email protected]

Tillträde: enligt överenskommelse
Omfattning: heltid Visa mindre

Entreprenadingenjör Statlig drift och underhåll

Ansök    Jul 9    PEAB AB    Byggnadsingenjör
Önskar du utvecklas vidare inom rollen som entreprenadingenjör och få möjligheten att arbeta med engagerade och erfarna medarbetare? Drivs du av en varierande vardag och eget ansvar? Då kan du vara vår nya entreprenadingenjör. Statlig vägdrift söker nu en entreprenadingenjör till vår verksamhet i Västerås och Uppsala. Vi driver driftkontrakt med trafikverket som kund i Västerås, Uppsala och Heby, vi har även en stor kommunaldrift och underhållsverksamhet m... Visa mer
Önskar du utvecklas vidare inom rollen som entreprenadingenjör och få möjligheten att arbeta med engagerade och erfarna medarbetare?
Drivs du av en varierande vardag och eget ansvar? Då kan du vara vår nya entreprenadingenjör.
Statlig vägdrift söker nu en entreprenadingenjör till vår verksamhet i Västerås och Uppsala. Vi driver driftkontrakt med trafikverket som kund i Västerås, Uppsala och Heby, vi har även en stor kommunaldrift och underhållsverksamhet med bas i Västerås.

Om tjänsten
Som entreprenadingenjör är du en nyckelperson som är med och bidrar till att allt flyter på i produktionen tillsammans med platschef och andra stödfunktioner. Du får arbeta brett och ansvarar bl.a. för produktionsplanering, projektekonomi och kontraktsadministration. Du kommer även få medverka vid inköp, delta på byggmöten och ha kontakt med beställarombud och hantera ekonomiska regleringar mot kund och underentreprenörer.

Vi på Peab är stolta över den individanpassade utveckling som vi kan erbjuda våra medarbetare och du har goda möjligheter att göra karriär hos oss.

Kompetenser och personliga egenskaper
Vi söker dig som är bygg- eller civilingenjör, alternativt har tillgodogjort dig motsvarande kunskaper genom längre arbetslivserfarenhet. Du har minst 2års erfarenhet av en liknande roll alternativt från entreprenadverksamhet som arbetsledare, inköpare eller platschef.

Du ska ha praktisk erfarenhet av prognosarbete, kalkyl och projektekonomi. Det är önskvärt att du tidigare har arbetat med tidplaner och resurssättning. Det är meriterande om du har erfarenhet inom drift och underhåll av vägar.

Då tjänsten innebär att du stödjer produktionen i de olika projekten är det ett krav att du har körkort B. För att trivas i rollen tycker du om att möta nya människor och har en god social förmåga. Du är kommunikativ, engagerad, analytisk, lösningsorienterad, noggrann och har ett utpräglat affärssinne med kundens bästa i ständig fokus. Vidare arbetar du strukturerat och har förmågan att samarbeta med såväl kollegor som leverantörer och kunder. Du är kreativ och hittar lösningar och tar initiativ till att sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (provanställning kan tillämpas) med placeringsort Västerås eller Uppsala.

Tillsättning sker enligt överenskommelse

Kontakt

Annonseringen kommer pågå under vår semesterperiod varför du inte ska vänta dig en återkoppling förrän i mitten på augusti.

Rekryterande Chef: Azad Miro ([email protected]) - HR: Linnéa Lundin ([email protected]) Visa mindre

Mätningstekniker

Ansök    Jul 13    PEAB AB    Platschef, bygg
Peab Anläggning i Uppsala går en spännande framtid till mötes och söker just nu en mätningstekniker. Att arbeta hos oss innebär variationsrika arbetsdagar tillsammans med kompetenta kollegor och stora möjligheter till personlig utveckling. Om tjänsten I rollen som mätningstekniker ligger du alltid ett steg före den dagliga produktionen. Du kommer att ansvara för mätningsarbeten, utsättning och mängdberäkning i både mindre och större projekt runt om i vå... Visa mer
Peab Anläggning i Uppsala går en spännande framtid till mötes och söker just nu en mätningstekniker. Att arbeta hos oss innebär variationsrika arbetsdagar tillsammans med kompetenta kollegor och stora möjligheter till personlig utveckling.

Om tjänsten

I rollen som mätningstekniker ligger du alltid ett steg före den dagliga produktionen. Du kommer att ansvara för mätningsarbeten, utsättning och mängdberäkning i både mindre och större projekt runt om i vårt arbetsområde som sträcker sig över hela Uppsala län. Som mätningstekniker är du en länk mellan platschef, arbetsledare och hantverkare vilket gör samarbete, kommunikation och lyhördhet till en viktig del av arbetet.

Om dig

Vi söker dig med relevant teknisk utbildning eller motsvarande dokumenterad erfarenhet. Vi ser att du har minst 1-2 års tidigare erfarenhet som mätningstekniker, mätkonsult eller arbete i angränsande område så som lantmätare men med intresse att röra dig till entreprenadsidan.

Rollen som mätningstekniker kräver att du är kvalitetsmedveten och strukturerad i ditt arbete. Du är en noggrann person som sätter kvalitet före kvantitet. Vidare är du en driven person med god förmåga att organisera ditt arbete. Du samarbetar gärna med dina kollegor. På Peab är vi stolta över den individanpassade utveckling som vi kan erbjuda våra medarbetare och du har goda möjligheter att göra karriär hos oss. Du talar och skriver svenska obehindrat samt innehar körkort B.

Ansökan och övrig information

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta Malin Sundvall, HR Generalist på [email protected] eller 0725-33 33 04.

Placeringsort: Uppsala

Tillträde: enligt överenskommelse
Omfattning: heltid Visa mindre

Arbetsledare

Ansök    Jun 30    PEAB AB    Platschef, bygg
Vi söker en arbetsledare till vårt driftområde i Uppsala. Du erbjuds ett intressant arbete, så tag chansen att bli en i vårt engagerade team. I rollen som arbetsledare ska du aktivt delta och tillsammans med platschefen driva verksamheten inom driftområdet. Du arbetar med vinterväghållning och mindre entreprenader samt styr och planerar arbetet med hänsyn till kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Till din hjälp har du vägdriftsarbetare och underentreprenörer... Visa mer
Vi söker en arbetsledare till vårt driftområde i Uppsala.

Du erbjuds ett intressant arbete, så tag chansen att bli en i vårt engagerade team.

I rollen som arbetsledare ska du aktivt delta och tillsammans med platschefen driva verksamheten inom driftområdet. Du arbetar med vinterväghållning och mindre entreprenader samt styr och planerar arbetet med hänsyn till kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Till din hjälp har du vägdriftsarbetare och underentreprenörer.

Som person är du engagerad, driftig och serviceinriktad. Du har en vilja att leda andra samt trivs med kundkontakter och är van att arbeta självständigt. Du har minst 3 års erfarenhet av arbetsledning och erfarenhet av drift- och underhåll av vägar är ett krav.

Goda IT-kunskaper är ett krav då all uppföljning av arbeten sker via GPS och dator. Administrativa uppgifter ingår.

I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring. Körkort för personbil är ett krav.

Tillträdesdag enligt överenskommelse.

Provanställning tillämpas.

Urval sker löpande.

Kontaktperson: Azad Miro bitr arbetschef, mob: 073-3848466 Visa mindre

Hantverkare Byggservice

Ansök    Apr 26    PEAB AB    Träarbetare/Snickare
Vi behöver nu förstärka vår Byggservice verksamhet i Uppsala med duktiga, engagerade och erfarna medarbetare. Yrkesbevis som träarbetare och B-körkort är ett krav för att kunna söka tjänsten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som person är du samarbetsvillig, ansvarfull och fungerar väl med både kollegor och kunder. Att du har en hög säkerhetsmedvetenhet i ditt arbete ser vi som en självklarhet eftersom vi prioriterar en säker arbetsmil... Visa mer
Vi behöver nu förstärka vår Byggservice verksamhet i Uppsala med duktiga, engagerade och erfarna medarbetare.

Yrkesbevis som träarbetare och B-körkort är ett krav för att kunna söka tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, som person är du samarbetsvillig, ansvarfull och fungerar väl med både kollegor och kunder. Att du har en hög säkerhetsmedvetenhet i ditt arbete ser vi som en självklarhet eftersom vi prioriterar en säker arbetsmiljö.

Att arbeta som träarbetare på Peab Bygg Service AB är ett omväxlande arbete, arbetsuppgifterna varierar från de minsta uppdragen till mindre projekt.

Du kommer att ingå i våran Byggservice grupp i Uppsala men du kommer även verka i närområdet.

Tjänsten är tillsvidare och vi tillämpar sex månaders provanställning. Visa mindre