Lediga jobb Studieförbundet Medborgarskolan i Uppsala

Se alla lediga jobb från Studieförbundet Medborgarskolan i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Junior systemekonom / systemförvaltare för ekonomisystem

Vi söker dig som har utbildningsbakgrund och praktisk erfarenhet av systemförvaltning, särskilt inom ekonomi. Du är den vi letar efter om du är en problemlösare i hjärtat, en som inte vilar förrän lösningen är på plats. Med en grundläggande förståelse för ekonomiska processer och en naturlig förmåga att organisera och prioritera arbete, är du redo att ta dig an de utmaningar som väntar. Som en del av vårt team kommer du att spela en central roll i att und... Visa mer
Vi söker dig som har utbildningsbakgrund och praktisk erfarenhet av systemförvaltning, särskilt inom ekonomi. Du är den vi letar efter om du är en problemlösare i hjärtat, en som inte vilar förrän lösningen är på plats. Med en grundläggande förståelse för ekonomiska processer och en naturlig förmåga att organisera och prioritera arbete, är du redo att ta dig an de utmaningar som väntar.

Som en del av vårt team kommer du att spela en central roll i att underhålla och utveckla våra ekonomisystem, säkerställa att de möter både dagens och morgondagens krav och behov. Du kommer att vara en nyckelspelare i att stödja användarna, förbättra processer och bidra till en effektivare organisation.

Medborgarskolan är en ideell organisation som genom folkbildning, utbildning och därmed förenlig verksamhet, bedriver en fri och objektiv bildningsverksamhet som grundas på frivillighet, humanismens värderingar och verkar för att värna och utveckla demokratin. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och sex regioner. På förbundskansliet är vi cirka 30 medarbetare inom olika stödfunktioner som på nationell nivå stöttar hela verksamheten.

Hos oss på Medborgarskolan får du chansen att växa i en miljö som värdesätter lärande och utveckling. Vi är ett team som stöttar varandra, delar kunskap och firar framgångar tillsammans. Är du den drivna och engagerade systemförvaltaren vi söker? Ansök nu och börja din resa mot att bli en ovärderlig tillgång för vårt team och vår framtid!

Om arbetsuppgifterna
Du kommer att underhålla och övervaka våra ekonomisystem, lösa problem, hantera ändringar och uppdateringar och säkerställa att systemen följer lagar, regler och standarder. Du kommer att analysera och kartlägga verksamhetens krav och behov, föreslå och genomföra förbättringar och anpassningar i systemen.

Vidare kommer du att utbilda och stötta användarna i systemen och svara på frågor och funderingar. Dokumentera och kommunicera systemrutiner, processer och arbetssätt samt bidra till att öka systemkompetensen och effektiviteten i organisationen.

Du kommer att skapa och utveckla rapporter, analyser och beslutsunderlag för olika ändamål och mottagare. Samordna olika leverantörer av IT-system och ta huvudansvaret för leverantörskontakter för dina system.

Utöver detta kommer du att delta i IT-funktionens arbete med att kontinuerligt anpassa IT-miljön efter verksamhetens behov. Vi är ett starkt team på sex personer som arbetar med goda strukturer där var och en har stort självständigt svängrum att driva projekt samtidigt som alla ställer upp och stöttar varandra både i problemlösning och vidareutveckling. Vi har ett öppet samarbetsklimat med stort driv att lära oss det vi behöver kunna. Vi på Medborgarskolans IT-avdelning erbjuder en stöttande miljö där även de med mindre erfarenhet kan växa och lyckas. Välkommen till vårt team där din utveckling är vår prioritet!

Kvalifikationer

- Utbildningskrav:


• Du som söker ska ha högskoleutbildning med relevant inriktning inom ekonomi, systemvetenskap, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

- Erfarenhet:


• Något/några års erfarenhet av systemförvaltning, gärna av system inom ekonomi såsom leverantörsreskontra, ekonomisystem eller lönesystem alternativt erfarenhet av arbete på redovisnings-/ekonomiavdelning med särskilt ansvar för IT-systemens funktion.
• Viss erfarenhet av att samordna roller från olika parter och verksamhetsrepresentanter för att lösa problem.
• Erfarenhet av att inhämta och förankra systemkrav från verksamheten och omformulera dem på ett sätt som gör att de går att realisera i system.

- Kunskapskrav:


• God kännedom om olika ekonomiska processer genom arbete på redovisnings-/ekonomiavdelning eller genom erfarenhet av förvaltning av ekonomiadministrativa system.
• Grundläggande förståelse för informationsflöden och i synnerhet ekonomiska transaktioner exempelvis mellan reskontror eller mellan löne- och ekonomisystem.
• God förmåga att formulera och uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

- Färdigheter och förmågor:


• God förmåga att organisera arbetsuppgifter för att komma i mål mot en tidplan.
• Ger dig inte förrän du förstått problemet och lyckats lösa det.
• Välorganiserad och självdriven.
• God servicekänsla och förmåga att på ett pedagogiskt sätt stötta användare.

Övrigt• Arbetet är förlagt till våra trevliga kontorslokaler på Sysslomansgatan i centrala Uppsala och du förväntas arbeta på plats på kontoret tillsammans med kollegorna.
• Tjänsten är på heltid, en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 
• Sista ansökningsdag: söndag 14 april, 2024. 

Frågor om tjänsten? Kontakta IT-chef Wolkert Wolkert på tel. 018-56 95 18 eller via e-post till: [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Handledare - Gröna rum

Medborgarskolan – där intresse blir kunskap Medborgarskolan ett av Sveriges ledande studieförbund som aktivt arbetar med att främja demokrati och mångfald genom att erbjuda bildning och utbildning. All vår verksamhet utvecklar och genomför vi utifrån vår värdegrund humanismen. Det gör vi genom att sätta individen i centrum, att vi tror på utveckling i samverkan och kunskapens egenvärde samt genom ömsesidig respekt. Vi vill bidra till att utveckla självstän... Visa mer
Medborgarskolan – där intresse blir kunskap
Medborgarskolan ett av Sveriges ledande studieförbund som aktivt arbetar med att främja demokrati och mångfald genom att erbjuda bildning och utbildning. All vår verksamhet utvecklar och genomför vi utifrån vår värdegrund humanismen. Det gör vi genom att sätta individen i centrum, att vi tror på utveckling i samverkan och kunskapens egenvärde samt genom ömsesidig respekt. Vi vill bidra till att utveckla självständiga, modiga människor.

Vi tror på varje medarbetares unika möjlighet att bidra till organisationens utveckling och arbetar aktivt med att skapa individuella möjligheter för varje medarbetare till kontinuerlig utveckling. Vi har en stark vilja och driv att ligga i framkant för att skapa morgondagens lärande.
 

Vill du vara med i ett team av Sveriges bästa verksamhetsutvecklare och skapa möjligheter för lustfyllt lärande omgående?

Vi söker dig har erfarenhet inom pedagogiskt arbete och integration till vårt projekt, Gröna rum som syftar till att stötta, stärka och sysselsätta utrikesfödda kvinnor som är i behov av arbetsträning, språkträning, samhällsorientering. Målet är att vi tillsammans med deltagarna ska erbjuda dem ett mervärde och en känsla av ökad självständighet, delaktighet i samhället och ökade kunskaper om arbetsmarknaden. För att lyckas i rollen söker vi dig som har pedagogisk utbildning eller erfarenhet från pedagogisk verksamhet som har som har en god förmåga att kommunicera med personer som är språksvaga. Det är viktigt att du kan planera för handledning och undervisning i pedagogisk verksamhet, har god administrativ förmåga, vana av rapportering, uppföljning och samarbete med myndigheter. Det är meriterande om du själv talar fler språk.


• gillar att nätverka med föreningar, företag och offentlig sektor för att hitta nya samarbeten. Du har lätt att samarbeta med olika människor och professioner.
• är lösnings- och utvecklingsfokuserad såväl internt som externt. Du ger förslag på förbättringar som bidrar till både organisationens och din utveckling.
• är resultatorienterad och som i nära samarbete med övriga medarbetare utvecklar och expanderar verksamheten.
• drivs av ett tydligt självledarskap genom att ta ansvar.
• drivs av att arbeta i en ideell verksamhet med affärsmässiga grunder som gör skillnad för människor.
• gillar att ha roligt på arbetet och arbeta i varierat tempo under året.
• vill utvecklas personligt och växa tillsammans med en organisation.

Hos oss får du chansen att vara med att förvalta vår uppdragsverksamhet. Till ditt stöd har du flera drivna kollegor, chefer och en organisation som arbetar värdegrundsstyrt.

Du som söker tjänsten har god dator- och systemvana, positiv attityd och har en god kommunikativ förmåga.

Du är utvecklings- och lösningsorienterad.

Du är trygg och prestigelös.

Du har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer och agerar på ett ansvarstagande och lösningsorienterat sätt.

Du har förmåga att arbeta självständigt, har ett strukturerat arbetssätt och ser samarbete samt nätverkande som självklarheter.

Du behöver vara van att ta egna initiativ, prioritera och kunna omprioritera vid behov, samt arbeta proaktivt och få saker ur händerna.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Meriterande är din adekvata utbildning och/eller erfarenheter från liknande uppdrag.

Körkort B krävs.

Tjänsten är en 75% tjänst med placeringsort i Uppsala. Tillträde snarast.

Välkommen att skicka in ansökan via vår webbplats www.medborgarskolan.se/jobb där du berättar om vad du har för tidigare erfarenheter och vad du vill bidra med i rollen som verksamhetsutvecklare.

Bifoga personligt brev och CV. Betyg och referenser behövs inte i detta skede.

Ansökan sker endast via vår webbplats. Uttagning och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare jobbannonser.

Har du frågor om tjänsten kontakta enhetschef, [email protected]

Medborgarskolan är en ideell bildnings- och utbildningsorganisation med en humanistisk värdegrund. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap. Medborgarskolan har en total omsättning på c:a 500 mkr och har ca 220 000 kursdeltagare. Visa mindre

Första linjens IT-support

Är du redo att bli en nyckelspelare i vårt IT-team?  Medborgarskolan är i färd med att omforma vår IT-miljö för att stärka folkbildningen i hela landet. Vi söker en proaktiv och nyfiken person som vill hjälpa våra användare att dra nytta av digital teknik i sitt arbete. Din roll: • Hjälpa våra användare att snabbt lyckas med sitt arbete om IT strular för dem. • Pedagogiskt kunna hjälpa användarna när deras förmåga att använda IT-verktygen sviktar. • Ge ... Visa mer
Är du redo att bli en nyckelspelare i vårt IT-team? 
Medborgarskolan är i färd med att omforma vår IT-miljö för att stärka folkbildningen i hela landet. Vi söker en proaktiv och nyfiken person som vill hjälpa våra användare att dra nytta av digital teknik i sitt arbete.

Din roll:


• Hjälpa våra användare att snabbt lyckas med sitt arbete om IT strular för dem.
• Pedagogiskt kunna hjälpa användarna när deras förmåga att använda IT-verktygen sviktar.
• Ge god och snabb service vid beställningar.
• Delta i förändringsprojekt för att modernisera vår IT-infrastruktur.
• Utforska och utveckla djupgående kunskaper om våra applikationer och tekniska lösningar.

Vad vi erbjuder:


• En plats där kunskap värderas högt och din nyfikenhet uppmuntras.
• Möjligheten att påverka och forma IT-lösningar i en dynamisk miljö.
• Ett engagerat team där varje medlem har möjlighet att bidra med sin unika kompetens.

Du är vårt ansikte utåt i första linjen. Dina dagliga uppgifter inkluderar:


• Applikationssupport och underhåll till användare i hela landet för att säkerställa en smidig användarupplevelse.
• Felsökning och felanmälan för att snabbt adressera och lösa tekniska problem.
• Användarsupport och leverantörskontakter för att underlätta effektiva arbetsflöden.

Om du är en person som verkligen är bra på att ge service och trivs med ständig utveckling, och vill vara en del av ett team som verkligen gör skillnad, då är det här rollen för dig!

Kvalifikationer:

• Gymnasie- eller YH-utbildning inom IT, support och servicetekniker eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt.
• Förmåga att kommunicera, prioritera, lösa problem och arbeta strukturerat.
• God servicekänsla och ett pedagogiskt förhållningssätt
• Erfarenhet av /utbildning i felavhjälpning och användarstöd i exempelvis Microsoft Office, Windows, Microsoft 365 och mobiltelefoner och första linjens support i olika verksamhetsspecifika applikationer.
• Erfarenhet av / utbildning i administration av användare och resurser i AD och Entra.
• Mycket goda kunskaper om persondatorer och kringutrustning.
• Förståelse för servermiljöer och nätverk.
• Goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift.

För att passa i den här rollen tror vi att du har en gedigen teknisk bakgrund och själv driver ditt eget lärande inom området. Vi tror du motiveras av problemlösning och är bekväm att ha dialog med användare såväl som leverantörer. Du trivs både med att delta i utveckling av nya lösningar och förvalta och förbättra de vi har.

Övrigt

Medborgarskolan är en ideell organisation som genom folkbildning, utbildning och därmed förenlig verksamhet, bedriver en fri och objektiv bildningsverksamhet som grundas på frivillighet, humanismens värderingar och verkar för att värna och utveckla demokratin. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och sex regioner. På förbundskansliet är vi cirka 30 medarbetare inom olika stödfunktioner som på nationell nivå stöttar hela verksamheten.


• Arbetet är förlagt till våra trevliga kontorslokaler på Sysslomansgatan i centrala Uppsala och du förväntas arbeta på plats på kontoret tillsammans med kollegorna.
• Tjänsten är på heltid, en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 
• Sista ansökningsdag: söndag 19 maj, 2024. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så välkommen med din ansökan redan idag!

Frågor om tjänsten? Kontakta IT-chef Wolkert Wolkert på tel. 018-56 95 18 eller via e-post till: [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

HR-administratör

HR-administratör På Medborgarskolans förbundskansli arbetar ca 30 personer i funktionerna Marknad och kommunikation, Kvalitet och utveckling, IT och digitalt lärande samt Ekonomi och HR, där lön ingår. Nu söker vi en HR-administratör som vill bli vår nya kollega på vårt trevliga kontor i centrala Uppsala. Inom Medborgarskolan finns idag ca 850 anställda varav drygt hälften är tjänstemän och hälften är skolpersonal. Därutöver har vi ca 8 000 verksamma cir... Visa mer
HR-administratör

På Medborgarskolans förbundskansli arbetar ca 30 personer i funktionerna Marknad och kommunikation, Kvalitet och utveckling, IT och digitalt lärande samt Ekonomi och HR, där lön ingår.

Nu söker vi en HR-administratör som vill bli vår nya kollega på vårt trevliga kontor i centrala Uppsala. Inom Medborgarskolan finns idag ca 850 anställda varav drygt hälften är tjänstemän och hälften är skolpersonal. Därutöver har vi ca 8 000 verksamma cirkelledare.

HR-funktionen inom Medborgarskolan består idag av två HR-specialister på förbundskansliet. Vår roll är att på nationell nivå jobba med övergripande strategiskt HR-arbete och att stötta regionernas chefer. Vi söker nu dig som vill vara vår administrativa klippa!

Dina arbetsuppgifter kommer bl a bestå av:


• Administrera rekryteringssystemet ReachMee: uppsättning av organisationsstruktur, skapa användarkonton och behörigheter, upprätta rutiner och optimera funktionalitet. 


• Systemadministratör för vårt HRM-system Simployer. Systemet utgör vårt HR-masterdatasystem, med digitalt dokumentarkiv, där vi upprättar personprofiler, digitala anställningsavtal med e-signering och digitala samtalsunderlag. Systemet integreras med vårt lönesystem Agda. Du kommer att jobba med registervård, intern systemsupport för chefer och löneadministratörer samt skapa och uppdatera rutiner och manualer.


• Utbildningsadministration i vårt LMS, samordna utbildningar vid förbundskansliet.


• Vara HR-specialisterna administrativt behjälplig kring aktiviteter i årshjulet för HR, tex administrativt stöd vid medarbetarsamtal, medarbetarundersökning, lönerevision, lönekartläggning, skyddsrond mm.


• Uppdatering och kvalitetssäkring av HR-relaterad information på vårt intranät som är vår nationella kommunikationskanal, personalhandbok och dokumentbibliotek.

Kvalifikationer:

Vi söker i första hand dig som har utbildning inom HR-området och erfarenhet av HR-administration. 

Du är drivande, självgående och serviceinriktad och är en fena på administration. Din förmåga att arbeta strukturerat är god, samtidigt som du kan prioritera och anpassa dig efter förändrade förutsättningar. Du är kommunikativ och trivs med att samarbeta med andra. 

Du behöver vara noggrann, ha god förmåga att formulera dig på svenska i tal och skrift. Du är van och trygg med att arbeta i olika digitala verktyg/system. 

Tjänsten är i dagsläget en tidsbegränsad anställning, inledningsvis 12 månader, med ev möjlighet till förlängning. Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta HR-specialist Ramona Sörlin 018-56 95 08 eller Marie Nyborg 018-56 95 39.

Sista ansökningsdag är 16 oktober. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag varför vi varmt välkomnar din ansökan redan idag. Visa mindre

Verksamhetscontroller

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och sex regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare. Medborgarskolan är ett studief... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.
Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och sex regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.
Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

På förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Här arbetar vi i funktionerna Ekonomi, Lön och HR, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt IT och digitalt lärande.

Nu söker vi dig som är controller och vill bli vår nya kollega på vårt trevliga kontor i Uppsala.
Inom Medborgarskolan finns idag ca 800 anställda varav drygt hälften är tjänstemän och hälften är skolpersonal. Därutöver har vi ca 8 000 cirkelledare som är verksamma hos oss. Verksamheten har under de senaste åren utvecklats kontinuerligt och det har också antalet anställda.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker en controller med stort intresse för verksamheten och som både vill förstå och kan förklara hur effekter och resultat i verksamheten hänger ihop med de ekonomiska uppföljningarna. En viktig del i arbetet är att förstå vad som går att få fram ur IT-baserade system och program samt utveckla mer effektiva och enhetliga sätt att använda dem. Vi har behov av att förbättra vår verksamhetsredovisning för att få en säkrare och mer rättvisande uppföljning och rapportering, och för att kunna svara upp mot nya krav på redovisning som vi står inför när det handlar om att följa upp statens syfte med folkbildning. Du blir en viktig del i den här utvecklingen.

Du är systemägare till vårt beslutsstödsystem Hypergene, där all uppföljning slutligen sammanställs, och delaktig i utvecklings- och förbättringsarbetet i systemet. Du blir också en resurs för chefer, controllers och medarbetare i landet när det gäller rapporter, prognoser och budget i systemet.

Du kommer att vara en del av enheten för ekonomi, lön och HR på förbundskansliet och ha ett nära samarbete med vår kvalitetsfunktion och IT-funktion liksom med medarbetare på olika nivåer i våra sex regioner i landet.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Du ska ha


• Akademisk utbildning med inriktning mot ekonomi
• Flerårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete
• Erfarenhet av att arbeta verksamhetsnära med utveckling och förändring av processer
• Vana att hantera stora datamängder
• Goda IT-kunskaper med erfarenhet från ekonomisystem, Excel och övriga Officepaket. Erfarenhet av Hypergene är meriterande.

Vi tror att du är genuint intresserad av att driva förbättringsarbete och van att ta dig an och driva uppgifter självständigt och på ett effektivt och strukturerat sätt. Du har god samarbetsförmåga och är inte rädd för att ställa frågor. Du har känsla för service, ett gott bemötande och är bra på att utveckla en positiv samverkan. Du är pedagogisk och har lätt för att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.

Det är meriterande om du har några års erfarenhet från arbete inom studieförbund eller annan idéburen verksamhet eller om du har arbetat med att leda förändringsprocesser i större organisationer.

Tjänsten är tillsvidare med inledande provanställning, på heltid och är placerad på förbundskansliet i centrala Uppsala. Vi jobbar i hybrid lösning.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

Har du frågor om tjänsten?
Kontakta förbundscontroller Annika Wahlund Gunnarsson, 018-569505.

Välkommen med din ansökan senast 10 september. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag varför vi varmt välkomnar din ansökan redan idag! Visa mindre

Driven kommunikatör inom sociala medier och PR

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och sex regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare. Brinner du för kommunikation o... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.
Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och sex regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.
Brinner du för kommunikation och delar våra värderingar, då är det här ett jobb för dig.

Medborgarskolan befinner sig i en spännande fas där vi inom organisationen ska arbeta fram en ny profil – och självklart kommer du att på olika sätt vara med och bidra på den resan. 

Dina arbetsuppgifter
Som kommunikatör med ansvar för sociala medier och PR förväntas du arbeta både strategiskt och operativt för att stärka Medborgarskolans varumärke både externt och internt. Du arbetar med såväl den dagliga driften som med utvecklingsprojekt. I den här rollen finns stora möjligheter att komma med idéer och utvecklingsförslag.


• Projektleda utveckling, producera content och ansvara för daglig uppdatering av digitala/sociala kanaler
• Agera expertstöd för personer i organisationen inom sociala medier
• Proaktivt PR-arbete och nyhetsbevakning
• Vara rådgivande i PR- och påverkansfrågor
• Skriva egna artiklar och intervjuer samt korrekturläsa andras texter
• Foto- och filmproduktion för webb och sociala medier
• Redaktör för intranätet
• Övrigt förekommande uppgifter inom marknads- och kommunikationsavdelningens områden

För att trivas hos oss
För att lyckas och trivas i denna roll är du en driven snabbfotad ”doer”. Du är prestigelös, bra på att bygga relationer och samarbeta i team samtidigt som du självständigt planerar både ditt och andras arbete. Du brinner för digital kommunikation och följer med nyfikenhet den snabba utvecklingen. Du har förmågan att anpassa budskap efter olika kanaler och målgrupper.

 Kvalifikationer och erfarenhet


• Du har en relevant Högskole- eller yrkesexamen inom medie-, kommunikation, marknadsföring eller motsvarande
• Mycket skicklig skribent
• Erfarenhet av arbete med sociala medier och PR
• Jobbar obehindrat i Adobe Creative Suite

Om tjänsten
Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad på marknads- och kommunikationsavdelningen vid förbundskansliet i Uppsala. Att arbeta på distans delar av arbetstiden är en självklarhet för oss. Tillträde så snart som möjligt. Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför gärna sökande från olika etniska bakgrunder, av varierande könsidentitet och religiös tillhörighet.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till Rebecca Naess, marknads- och kommunikationschef.

Välkommen med din ansökan senast 2023-08-21.

Du söker genom att klicka Ansök nedan. Visa mindre

Vikarierande verksamhetscontroller

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för den som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner nationellt samt förbundskansliet, som är placerat i centrala Uppsala. På förbundskansliet är vi cirka 30 medarbetare inom funkt... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för den som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner nationellt samt förbundskansliet, som är placerat i centrala Uppsala. På förbundskansliet är vi cirka 30 medarbetare inom funktionerna IT och digitalt lärande, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt Ekonomi och HR, där redovisningscentralen för ekonomi och lön ingår. 

Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

Om tjänsten

Inom Kvalitetsfunktionen är vi ett litet tight gäng, bestående av chef och fyra medarbetare, och vi söker nu en vikarierande verksamhetscontroller med anledning av att en av våra stjärnor ska vara föräldraledig.

Folkbildningsverksamhet, som finansieras med statsbidrag, ska kontinuerligt revideras av studieförbundet. Internkontroll och efterkontroll är den systematiska process som syftar till att säkerställa att verksamheten i Medborgarskolan genomförs på avsett sätt. Verksamheten ska vara i linje med statens syften med statsbidraget och de statsbidragsvillkor som Folkbildningsrådet fastställt.

I dina arbetsuppgifter som verksamhetscontroller ingår att:


• granska de regionala verksamheterna så att de följer såväl Medborgarskolans riktlinjer som Folkbildningsrådets villkor
• delta i Medborgarskolans kvalitets- och utvecklingsarbete
• ta fram verksamhetsstatistik och analysera denna
• planera och genomföra internrevisioner (efterkontroller) runt om i landet
• svara på frågor internt om tolkning av bidragsvillkor
• genomföra utbildningar om bidragsvillkor
• skriva rapporter
• samordna Medborgarskolans medlems- och samarbetsorganisationer
• samverka med Folkbildningsrådet och Studieförbundens bransch- och intresseorganisation

För att passa för det här arbetet bör du ha relevant högskoleutbildning, grundläggande kunskaper i statistik och goda kunskaper i Excel. Du har en analytisk förmåga och gillar siffror. Just nu söker vi dig som har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och det är en stor fördel om du har några års erfarenhet från arbete inom studieförbund.

I arbetet som verksamhetscontroller kommer du att ha många kontakter vilket bland annat kan innebära att hålla i utbildningar om bidragsbestämmelser för medarbetare inom organisationen. Du bör därför ha god pedagogisk förmåga och stor social kompetens. Du bör också ha goda kunskaper i och god förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift. För att trivas i rollen som verksamhetscontroller behöver du vara självständig, noggrann och strukturerad. Du är van användare av Officepaketet och trygg i att arbeta i olika digitala verktyg/system.

I första hand söker vi dig som har arbetat med motsvarande uppgifter, gärna inom ett studieförbund.

Tjänsten är ett vikariat med 100 % sysselsättningsgrad och är placerad vid förbundskansliet i centrala Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse, senast 15 augusti, med en vikariatsperiod som sträcker sig till slutet av juni 2024, med eventuell möjlighet till förlängning. Stor del av tjänsten kan utföras på distans och förbundskansliets placering i centrala Uppsala erbjuder goda pendlingsmöjligheter.

Visst låter det spännande? Vill du bli en av oss?

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till:


• AnnaLena Liljedahl, Kvalitets- och utvecklingschef, e-post: [email protected], tel. 018-56 95 33.

Sista ansökningsdag: 2023-05-21. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Verksamhetscontroller - vikariat

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för den som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner nationellt samt förbundskansliet, som är placerat i centrala Uppsala. På förbundskansliet är vi cirka 30 medarbetare inom funkt... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för den som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner nationellt samt förbundskansliet, som är placerat i centrala Uppsala. På förbundskansliet är vi cirka 30 medarbetare inom funktionerna IT och digitalt lärande, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt Ekonomi och HR, där redovisningscentralen för ekonomi och lön ingår. 

Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

Om tjänsten

Inom Kvalitetsfunktionen är vi ett litet tight gäng, bestående av chef och fyra medarbetare, och vi söker nu en vikarierande verksamhetscontroller med anledning av att en av våra stjärnor ska vara föräldraledig.

Folkbildningsverksamhet, som finansieras med statsbidrag, ska kontinuerligt revideras av studieförbundet. Internkontroll och efterkontroll är den systematiska process som syftar till att säkerställa att verksamheten i Medborgarskolan genomförs på avsett sätt. Verksamheten ska vara i linje med statens syften med statsbidraget och de statsbidragsvillkor som Folkbildningsrådet fastställt.

I dina arbetsuppgifter som verksamhetscontroller ingår att:


• granska de regionala verksamheterna så att de följer såväl Medborgarskolans riktlinjer som Folkbildningsrådets villkor
• delta i Medborgarskolans kvalitets- och utvecklingsarbete
• ta fram verksamhetsstatistik och analysera denna
• planera och genomföra internrevisioner (efterkontroller) runt om i landet
• svara på frågor internt om tolkning av bidragsvillkor
• genomföra utbildningar om bidragsvillkor
• skriva rapporter
• samordna Medborgarskolans medlems- och samarbetsorganisationer
• samverka med Folkbildningsrådet och Studieförbundens bransch- och intresseorganisation

För att passa för det här arbetet bör du ha relevant högskoleutbildning, grundläggande kunskaper i statistik och goda kunskaper i Excel. Du har en analytisk förmåga och gillar siffror. Det är en stor fördel om du har några års erfarenhet från arbete inom studieförbund.

I arbetet som verksamhetscontroller kommer du att ha många kontakter vilket bland annat kan innebära att hålla i utbildningar om bidragsbestämmelser för medarbetare inom organisationen. Du bör därför ha god pedagogisk förmåga och stor social kompetens. Du bör också ha goda kunskaper i och god förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift. För att trivas i rollen som verksamhetscontroller behöver du vara självständig, noggrann och strukturerad. Du är van användare av Officepaketet och trygg i att arbeta i olika digitala verktyg/system.

Meriterande är att ha arbetat med motsvarande uppgifter och gärna inom ett studieförbund.

Tjänsten är ett vikariat med 100 % sysselsättningsgrad och är placerad vid förbundskansliet i Uppsala. Tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse - dock senast i april, med en vikariatsperiod som sträcker sig till slutet av juni 2024, med eventuell möjlighet till förlängning. Stor del av tjänsten kan utföras på distans och förbundskansliets placering i centrala Uppsala erbjuder goda pendlingsmöjligheter.

Visst låter det spännande?

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till:


• AnnaLena Liljedahl, Kvalitets- och utvecklingschef, e-post: [email protected], tel. 018-56 95 04.

Sista ansökningsdag: 2023-02-12. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Utvecklare digital folkbildning - ansvar för systemförvaltning av Learnify

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolans organisation består av åtta regioner samt förbundskansliet, som är placerat i Uppsala. Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildnin... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolans organisation består av åtta regioner samt förbundskansliet, som är placerat i Uppsala.


Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

På Förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning. Här arbetar ca. 30 medarbetare i funktionerna IT och digitalt lärande, Marknad och kommunikation, Ekonomi och HR samt Kvalitet. Funktionen IT och digitalt lärande består av en grupp om sex medarbetare som stödjer folkbildningen över hela landet. 

Vi rekryterar nu en lagspelare till vårt IT-team
Vi söker en driven systemförvaltare med intresse för pedagogik eller en pedagog med erfarenhet av e-lärande och digitalisering. Som utvecklare av digital folkbildning hos oss kommer du att få arbeta nära vår verksamhet med att leda utvecklingen av den digitala folkbildningen och du kommer att jobba i IT-team som månar om varandra, driver utveckling tillsammans och ständigt lär nytt för att leverera i takt med tiden. Är du samhällsintresserad och engagerad i civilsamhälle och demokrati kommer du att trivas hos oss!

Om tjänsten

Medborgarskolan genomför just nu en omfattande modernisering och verksamhetsanpassning av IT-miljön och de digitala verktygen. Som utvecklare för digital folkbildning kommer ditt huvudansvar vara att leda systemförvaltningen av den nya lärplattform som vi just nu inför. Medborgarskolan har mångårig verksamhet med folkbildning med digitalt stöd både på distans och på plats och vi kommer med vårt nya verktyg att ha ambitionen att ytterligare lyfta möjligheten att ge platsobundna studiecirklar samtidigt som vi ger vanliga studiecirklar tillgång till ett gott digitalt stöd för samordning, kommunikation och flippat lärande.

Du kommer i vissa fall själv att bygga lärmoduler i systemet, men framför allt kommer du att stötta andra till att komma i gång och hjälpa ledare/lärare i vår organisation att skapa folkbildning med hjälp av systemet.

Du kommer att leda den nationella gruppen för e-lärande och digital folkbildning samt ansvara för systemförvaltning och vidareutveckling av våra digitala lösningar för folkbildning. I samverkan med våra regioner förväntar vi oss att du ytterligare stärker den framgångsrika modell för digital folkbildning som Medborgarskolan utvecklat under de senaste åren.

Utöver detta kommer du att delta i IT-funktionens arbete med att kontinuerligt anpassa IT-miljön efter verksamhetens behov. Vi är ett starkt team som arbetar med goda strukturer där var och en har stort självständigt svängrum att driva projekt samtidigt som alla ställer upp och stöttar varandra i problemlösning och vidareutveckling. Vi har ett öppet samarbetsklimat med stort driv att lära oss det vi behöver kunna för att leverera en ständigt förnyad IT-miljö.

Kvalifikationer

Utbildningskrav:


• Högskoleutbildning med relevant inriktning inom pedagogik, systemvetenskap, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet:


• Erfarenhet av systemförvaltning gärna av system inom utbildningssektorn såsom lärplattform, utbildningsadministrativt system eller LMS.
• Erfarenhet av leverantörsstyrning inom IT.
• Vana att samordna tekniska roller från olika parter och verksamhetsrepresentanter för att lösa problem och genomföra förändring och utveckling av system.
• Erfarenhet av att inhämta och förankra systemkrav från verksamheten och omformulera dem på ett sätt som gör att de går att realisera i systemet.

Kunskapskrav:


• Vara väl förtrogen med grundläggande komponenter i system och hur de samverkar.
• Grundläggande förståelse för systemsamband och dataflöden.
• Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Färdigheter och förmågor:


• Bra på att leda och samverka utifrån en informell ledarroll.
• Välorganiserad och självdriven.
• Förmåga att planera tillsammans med andra och driva förändringsinitiativ och följa upp genomförande.
• Förmåga att stödja medarbetare att använda digitala verktyg för den pedagogiska verksamheten.

Övrigt  

Arbetet är förlagt till våra trevliga kontorslokaler på Sysslomansgatan i centrala Uppsala och du förväntas arbeta på plats på kontoret tillsammans med kollegorna.

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning som inleds med provanställning och önskvärt startdatum så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. 

Visst låter det spännande?

Har du frågor är du välkommen att kontakta Wolkert Wolkert, IT-chef: tel. 018-56 96 18, [email protected].

Sista ansökningsdag är söndagen den 15 januari. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag varför vi varmt välkomnar din ansökan redan idag! Visa mindre

Verksamhetscontroller

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner nationellt samt förbundskansliet, som är placerat i centrala Uppsala. På förbundskansliet är vi cirka 30 medarbetare inom funkt... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner nationellt samt förbundskansliet, som är placerat i centrala Uppsala. På förbundskansliet är vi cirka 30 medarbetare inom funktionerna IT och digitalt lärande, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt Ekonomi och HR, där redovisningscentralen för ekonomi och lön ingår. 

Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

Om tjänsten

Inom Kvalitetsfunktionen är vi ett tight gäng, bestående av chef och tre medarbetare, och vi söker nu en verksamhetscontroller.

Folkbildningsverksamhet, som finansieras med statsbidrag, ska kontinuerligt revideras av studieförbundet. Internkontroll är den systematiska process som syftar till att säkerställa att verksamheten i Medborgarskolan genomförs på avsett sätt. Verksamheten ska vara i linje med statens syften med statsbidraget och de statsbidragsvillkor som Folkbildningsrådet fastställt.

I dina arbetsuppgifter som verksamhetscontroller ingår att:


• granska den regionala verksamheten så att den följer såväl Medborgarskolans riktlinjer som Folkbildningsrådets villkor
• delta i Medborgarskolans kvalitets- och utvecklingsarbete
• ta fram verksamhetsstatistik och analysera denna
• planera och genomföra internrevisioner runt om i landet
• svara på frågor internt om tolkning av bidragsvillkor
• genomföra utbildningar om bidragsvillkor
• skriva rapporter
• samordna Medborgarskolans medlems- och samarbetsorganisationer
• samverka med Folkbildningsrådet och Studieförbundens bransch- och intresseorganisation

För att passa för det här arbetet bör du ha relevant högskoleutbildning, grundläggande kunskaper i statistik och goda kunskaper i Excel. Du har en analytisk förmåga och gillar siffror. Det är en stor fördel om du har några års erfarenhet från arbete inom studieförbund.

I arbetet som verksamhetscontroller kommer du att ha många kontakter vilket bland annat kan innebära att hålla i utbildningar om bidragsbestämmelser för medarbetare inom organisationen. Du bör därför ha god pedagogisk förmåga och stor social kompetens. Du bör också ha goda kunskaper i och god förmåga att uttrycka dig på svenska, i tal och skrift. För att trivas i rollen som verksamhetscontroller behöver du vara mycket noggrann och strukturerad. Du är van användare av Officepaketet och trygg i att arbeta i olika digitala verktyg/system.

Meriterande är att ha arbetat med motsvarande uppgifter och gärna inom ett studieförbund.

Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad vid förbundskansliet i Uppsala. Tillträde omgående, enligt överenskommelse. Stor del av tjänsten kan utföras på distans. Förbundskansliets placering i centrala Uppsala erbjuder goda pendlingsmöjligheter.

Visst låter det spännande?

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till:


• AnnaLena Liljedahl, Kvalitets- och utvecklingschef, 018-56 95 04.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Så vänta inte med din ansökan - varmt välkommen att söka till oss redan idag!

Sista ansökningsdag: 2022-10-10. Visa mindre

Controller

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare. Medborgarskolan är ett stu... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.


Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

På förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Här arbetar vi i funktionerna Ekonomi, Lön och HR, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt IT och digitalt lärande.

Nu söker vi dig som är Controller och vill bli vår nya kollega på vårt trevliga kontor i Uppsala.

Inom Medborgarskolan finns idag ca 800 anställda varav drygt hälften är tjänstemän och hälften är skolpersonal. Därutöver har vi ca 8 000 cirkelledare som är verksamma hos oss. Verksamheten har under de senaste åren utvecklats kontinuerligt och det har också antalet anställda.

Arbetsuppgifter

Vi söker en Controller med god kunskap och erfarenhet av ekonomisk planering och uppföljning. Anställningen är placerad på enheten för ekonomi, lön och HR på förbundskansliet och du samarbetar både med övriga Controllers i de åtta regionerna i landet och är ett stöd till avdelningscheferna på kansliet. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat följande:


• Ansvara för budgetering, resultat- och måluppföljning, prognosläggning och bokslut för förbundskansliet.
• Ansvara för årsredovisning och kontakt med revisorer.
• Bistå med råd och stöd kring ekonomifrågor för förbundskansliet.
• Vara systemadministratör för vårt beslutsstödsystem och ansvara för utveckling och support till regionerna.
• Hantera och ansvara för fördelningen av statsbidraget till regionerna.
• Bereda beslutsunderlag, göra analyser och vid behov föredra ärenden inför beslut inom det egna ansvarsområdet.
• Samarbeta med övriga på ekonomiavdelningen och aktivt bidra till arbetet med ett integrerat ekonomi- och verksamhetsperspektiv.

Kvaliteter och kvalifikationer

Du ska ha


• Akademisk examen inom ekonomi och med flerårig erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, årsbokslut, budget och prognoser.
• Erfarenhet av att arbeta med utveckling, processer och beslutsstöd
• Goda IT-kunskaper med erfarenhet från ekonomisystem, Excel och övriga Officepaket

Som person är du analytisk och noggrann med en förmåga att se helheten. Du är ansvarstagande, lösningsorienterad och leveranssäker. Du är kommunikativ och skapar förutsättningar för kunskapsspridning och samarbete i de forum du är en del av.

Det är meriterande om du har några års erfarenhet från arbete inom studieförbund eller annan idéburen verksamhet. Erfarenhet av verksamhet med offentlig finansiering samt erfarenheter av att arbeta i beslutsstödsystemet Hypergene är också ett plus. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.

Tjänsten är tillsvidare med inledande provanställning, på heltid och är placerad på förbundskansliet i centrala Uppsala. Vi jobbar i hybrid lösning.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

Har du frågor om tjänsten?
Kontakta förbundscontroller Annika Wahlund Gunnarsson, 018-569505.

Sista ansökningsdag är dag 16 oktober. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag varför vi varmt välkomnar din ansökan redan idag! Visa mindre

Verksamhetsansvarig till Uppsala eller Eskilstuna

Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan är indelad i åtta regioner. Medborgarskolan Mälardalen är en ideell förening som bedriver förutom traditionell folkbildning i egen regi och även på uppdrag av arbetsförmedlingen sa... Visa mer
Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan är indelad i åtta regioner. Medborgarskolan Mälardalen är en ideell förening som bedriver förutom traditionell folkbildning i egen regi och även på uppdrag av arbetsförmedlingen samt företagsutbildning. Medborgarskolan Mälardalen omfattar Sörmlands, Västmanlands samt Uppsala län och har idag sex lokalkontor.

Vi ser med stor glädje att vår folkbildning fortsätter att efterfrågas och att vi därför behöver förstärka ett av våra arbetsteam med fler kollegor som vill utveckla dagens och morgondagens bildning tillsammans med oss.

Vi söker dig som har ett stort intresse av att skapa mötesplatser för kunskapsutbyte, utveckling och upplevelser!

Om tjänsten

Våra kurser, föreläsningar och utbildningar vänder sig till den breda allmänheten i alla åldrar samt till företag. Till oss söker sig människor för så väl kompetensutveckling som för att utöva sitt intresse och utvecklas tillsammans med andra. Tillsammans med dina kollegor ansvara du för att skapa hög tillgänglighet, tillit och kundnöjdhet. Du utgår från kundernas behov och är aktiv i din roll att ta fram ett brett, säljande utbud. Du arbetar med hela processen från idé till färdig produkt och vidare med försäljning, administration, marknadsföring samt kvalitetsuppföljning. Ditt ansvar för att skapa och upprätthålla en nära och tillitsfull dialog och samverkan med dina kursledare är en central del av tjänsten. I rollen ingår även att ansvara för rekrytering av nya kursledare. Du har ett eget resultatansvar för din intäktsbudget.

Kvalifikationer och erfarenhet

Kundkontakt är en central del för tjänsten. Vi tror att du har minst ett par års erfarenhet från kundnära arbete och sälj. Erfarenhet från arbete inom bildning- eller fortbildningssektorn är meriterande. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt mot uppsatta mål och att ha ett resultatansvar. Erfarenhet av att utveckla distansutbildning och pedagogiskt kunnande är meriterande. En eftergymnasial utbildning av relevans för tjänsten är en merit. Mycket god datavana är ett krav samt mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du har ett genuint intresse för service och sälj. Du stimuleras av att arbeta resultatinriktat, där du på ett skickligt sätt kopplar kundens behov till en affärsmässig försäljning av vårt samlade utbud. Du har en naturlig fallenhet för att etablera kontakt i mötet med så väl kunder som kursledare, företag som kollegor. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som entreprenörskap och förmåga att driva en process från tanke till leverans. Du behöver behärska förmågan att kunna växla mellan operativt arbete i form av administration och kundvård och parallellt kunna planera och utveckla befintligt och nytt utbud.

Tjänsten är placerad i Uppsala eller Eskilstuna beroende på var du bor. Du utgår från placeringsorten men arbetar i hela regionen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning, uppge gärna löneanspråk i ansökan. Kollektivavtal finns med Unionen. Eftersom det ingår resor i tjänsten förutsätter vi att du har körkort.

För ytterligare information eller frågor kring tjänsten kontakta [email protected]

Sök tjänsten på www.medborgarskolan.se senast den 30 september. Vi ser fram emot din ansökan.

Vi undanber oss alla säljande samtal och e-post för annonsering på andra medier då vi har marknadsföringsplanen klar för denna rekrytering. Visa mindre

Löneadministratör

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare. Medborgarskolan är ett stu... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.


Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

På förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Här arbetar vi i funktionerna Ekonomi, Lön och HR, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt IT och digitalt lärande.

Nu söker vi dig som är löneadministratör och vill bli vår nya kollega på vårt trevliga kontor i Uppsala.
Inom Medborgarskolan finns idag ca 800 anställda varav drygt hälften är tjänstemän och hälften är skolpersonal. Därutöver har vi ca 8 000 cirkelledare som är verksamma hos oss. Verksamheten har under de senaste åren utvecklats kontinuerligt och det har också antalet anställda. Redovisningscentralen är placerad i Uppsala och sköter löpande ekonomi- och lönehantering för Medborgarskolan i hela landet. Inom redovisningscentralen är vi idag tio medarbetare inom ekonomi och lön. Som löneadministratör sköter du löneadministration och är kontaktperson för en eller flera av våra åtta regioner.

Dina arbetsuppgifter innefattar bl a:

- Registrering, kontroll och utbetalning av tim- och månadsanställdas löner
- Hantering av cirkelledares löner
- Ferielönehantering lärarlöner
- Inrapportering av pensioner till Collectum och Pensionsvalet
- Bokslutsrelaterade uppgifter
- Månatlig statistik till SCB och kvartalsvis ut till regionerna
- Rådgivning i avtalsfrågor och övrig service till chefer, controllers samt anställda
- Kontakt med myndigheter såsom Försäkringskassan, Kronofogdemyndigheten och Skatteverket
- Framtagning av arbetsgivarintyg

Du har eftergymnasial utbildning inom lön och har ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du jobbat med hela löneprocessen. Du är strukturerad och är van att arbeta i digital miljö. Vi utgår ifrån att du har arbetat med lönesystem och kan hela lönekedjan, meriterande är erfarenhet av att arbeta med Agda PS. Det är önskvärt att du har erfarenhet av hantering av lärarlöner och även av bokföring. För att passa för det här jobbet är det viktigt att du är noggrann och prestigelös samt har god svenska i tal och skrift.

Vi är i ett läge där vi driver mycket utveckling inom det digitala området med funktionalitet och effektivisering av system varför du behöver ha ett driv och se möjligheter i förändringar. Du tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter, har en god samarbetsförmåga och stark känsla för service.

Tjänsten är tillsvidare med inledande provanställning, på heltid och är placerad på förbundskansliet i centrala Uppsala. Vi jobbar i hybrid lösning, dvs både på plats och hemifrån.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

Har du frågor om tjänsten?
Kontakta gruppledare för lön, Birgitta Thelin Tingvall, 018-569526 eller Annika Wahlund Gunnarsson, chef för redovisningscentralen 018-569505.

Sista ansökningsdag är måndag 20 juni. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag varför vi varmt välkomnar din ansökan redan idag! Visa mindre

Sommarjobb - administrativ assistent

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare. Medborgarskolan är ett stu... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.


Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

På Förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Här arbetar vi i funktionerna Ekonomi och HR, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt IT och digitalt lärande.

Sommarjobb – administrativ assistent

Till funktionen Ekonomi och HR söker vi nu dig som vill hjälpa oss med ett administrativt projekt som innebär att scanna in och registrera avtal i ett av våra system. Vi bedömer att uppdraget spänner över ca tre veckors heltidsjobb och vi är flexibla med upplägg av arbetsdagar, arbetet utförs under kontorstider måndag till fredag någon gång under perioden juni, juli augusti, enligt överenskommelse. Är du en administrativ klippa med sinne för ordning och reda som tar självständigt ansvar för att lägga upp och genomföra ditt arbete på ett effektivt, strukturerat och professionellt sätt? Då tycker vi att du ska söka det här uppdraget hos oss!

Du behöver ha god digital/IT-mognad, vara van att hantera en digital miljö och kunna finna motivation och bibehålla engagemang även i repetitiva arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du arbetat med liknande administrativa arbetsuppgifter tidigare.

Tjänsten är timavlönad och är placerad på förbundskansliet i centrala Uppsala. Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar sökanden med olika bakgrund.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Ramona Sörlin, HR-specialist, [email protected].

Sista ansökningsdag: tisdag 7 juni. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag varför vi varmt välkomnar din ansökan redan idag! Visa mindre

Är du vår nya kommunikatör?

Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan är indelad i åtta regioner. Medborgarskolan Mälardalen är en ideell förening som bedriver förutom traditionell folkbildning i egen regi och även på uppdrag av arbetsförmedlingen sa... Visa mer
Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan är indelad i åtta regioner. Medborgarskolan Mälardalen är en ideell förening som bedriver förutom traditionell folkbildning i egen regi och även på uppdrag av arbetsförmedlingen samt företagsutbildning. Medborgarskolan Mälardalen omfattar Sörmlands, Västmanlands samt Uppsala län och har idag sex lokalkontor.

Är du en vass kommunikatör med stor passion för att nå ut med budskap på ett säljande och intresseväckande sätt i olika mediaformat och nätverk? Är du kreativ och drivande med ett stort samhällsengagemang som ser möjligheter i bildning, kultur och hållbarhetsarbete där människors behov och drivkrafter står i centrum? Då kan den här tjänsten hos oss vara något för dig!

I din roll blir du en mycket viktig del i att synliggöra vår breda verksamhet inom folkbildning, uppdragsutbildning och arbetsmarknadsuppdrag. Du är den operativa spindeln i nätet som i tät dialog med verksamheterna ansvarar för att planera, producera och publicera intresseväckande material, annonser och redaktionellt innehåll i våra digitala kanaler. Du ansvarar för att skriva nyhetsbrev, skapa redaktionellt innehåll till hemsidan, distribuera material till våra färdiga kampanjer och att stötta verksamheterna i produktion av informativa och säjande texter och innehåll på webben. Det är också du som driver vår lokala närvaro och synlighet genom att tillsammans med verksamheterna planera och genomföra kulturevents, föreläsningar, workshops eller att delta på mässor och finnas med i relevanta affärsnätverk. Du ger och får stöd i ditt arbete via Medborgarskolans nationella samverkansgrupp för marknad och kommunikation som leds via förbundskansliet.

För att lyckas i rollen bör du ha en utbildningsbakgrund inom kommunikation och marknadsföring samt några års arbetslivserfarenhet inom sociala medier. Du behöver också vara en dokumenterat duktig skribent och ha erfarenhet av att arbeta med till exempel bild och budskap i kampanjarbete. Du behöver vidare ha en stor förståelse för kundupplevelsen och sambandet mellan webb och övriga kanaler för marknadskommunikation. Vi ser att du är van att kunna hantera InDesign eller/och Photoshop för att kunna bildredigera, skapa annonser och andra grafiska material. Grafisk utbildning samt erfarenhet av Google analytics och wordpress är meriterande. Tidigare erfarenhet av organisationer inom ideella sektorn är meriterande.

För att lyckas väl i rollen behöver du trivas med att arbeta operativt och samarbetsorienterat. Som person har du lätt för att ta egna initiativ, är nyfiken och uppmärksam på nyheter och trender. Du kan arbeta självständigt med egen planering, strukturering och analys. Du har lätt för att anpassa och ställa om när det sker förändringar i verksamheten. Du är engagerad i samhälls- och miljöfrågor och kan med lätthet förmedla alla verksamhetsområden i den externa marknadsföringen.

Tjänsten är placerad Uppsala, Västerås eller Eskilstuna beroende på var du bor. Du utgår från placeringsorten men arbetar på alla tre kontoren i regionen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning, uppge gärna löneanspråk i ansökan. Kollektivavtal finns med Unionen. Eftersom det ingår resor i tjänsten förutsätter vi att du har körkort.

För ytterligare information eller frågor kring tjänsten kontakta: [email protected]. Eftersom det är semestertider så kan det bli viss fördröjning med återkopplingen.

Sök tjänsten på www.medborgarskolan.se senast den 8 augusti. Vi ser fram emot din ansökan.

Vi undanber oss alla säljande samtal och e-post för annonsering på andra medier då vi har marknadsföringsplanen klar för denna rekrytering. Visa mindre

Kvalitetssamordnare

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner nationellt samt förbundskansliet, som är placerat i centrala Uppsala. På förbundskansliet är vi cirka 30 medarbetare inom funkt... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner nationellt samt förbundskansliet, som är placerat i centrala Uppsala. På förbundskansliet är vi cirka 30 medarbetare inom funktionerna IT och digitalt lärande, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt Ekonomi och HR, där redovisningscentralen för ekonomi och lön ingår. 

Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

Kvalitetssamordnare med GDPR-ansvar

Vår kvalitetssamordnare är en del av funktionen Kvalitet som består av kvalitetschef, verksamhetscontrollers och administrativ samordnare, en medarbetargrupp om fem personer.

Medborgarskolan strävar efter att alltid uppfylla och helst överträffa våra kunders och övriga intressenters förväntningar. Ett led i det arbetet är att vidareutveckla vårt systematiska kvalitetsarbete. Arbetet är operativt och bedrivs i nära samarbete med kvalitetsansvariga i våra regioner samt med kollegorna inom Kvalitetsfunktionen.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att:


• utveckla det systematiska kvalitetsarbetet
• utveckla och hålla kvalitetsledningssystemet aktuellt
• ta fram kvalitetsrutiner och rutiner kring hantering av personuppgifter (utifrån Dataskyddsförordningen)
• samordna nationell samverkansgrupp för GDPR-frågor
• handlägga personuppgiftsincidenter på förbundskansliet och stödja regionerna i deras handläggande
• dokumentera Medborgarskolans kvalitetsprocesser i verktyget 2c8 och stödja förbundskansliets övriga funktioner i dokumentation
• ge ett konsultativt stöd till våra regioner och genomföra utbildning inom arbetsområdet
• ansvara för omvärldsbevakning inom kvalitetsområdet och göra informationen lättillgänglig för övriga inom hela Medborgarskolan
• ansvara för förbundskansliets miljöarbete och arbeta för en miljöcertifiering av förbundskansliet
• administratör för de delar av innehållet på intranätet som kvalitetsfunktionen ansvarar för, här ingår att uppdatera och hålla innehållet aktuellt och användarvänligt, i samarbete med kollegorna inom funktionen

Vi söker dig som är kommunikativ och genuint intresserad av att arbeta proaktivt i nära dialog med verksamheten. Du är en en driven, positiv person som ser möjligheter och har förmågan att lyssna på och inspirera andra. Du behöver även ha förmågan att slutföra uppdrag, vara noggrann och ha ett helhetsperspektiv.

Du som söker har relevant eftergymnasial utbildning. Vi ser gärna att du har något/några års erfarenhet av operativt arbete inom kvalitet- och miljö. Du är van användare av Officepaketet och trygg i att arbeta i olika digitala verktyg/system. Du har goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift. 

Erfarenhet från arbete inom den ideella sektorn, särskilt inom studieförbund eller annan bildningsverksamhet, är meriterande liksom om du i någon del av din utbildning har läst juridik.

Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad vid förbundskansliet i centrala Uppsala. I dagsläget finns möjlighet till distans-/hemarbete delar av arbetstiden, men merparten av arbetsveckan är förlagd till kontoret. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. Det är även meriterande om du i din utbildningsbakgrund har något inslag av juridik.

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är söndag 6 mars 2022. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag varför vi välkomnar din ansökan redan idag. 

Har du några frågor eller vill veta mer om tjänsten? Då är du varmt välkommen att höra av dig till: 


• Pernilla Lagergren, Kvalitetchef/bitr. Förbundschef. E-post: [email protected], tel. 018-56 95 04.
• Ramona Sörlin, HR-specialist. E-post: [email protected], tel. 018-56 95 08. Visa mindre

Löneadministratör, vikariat

Löneadministratör Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare. Medborgars... Visa mer
Löneadministratör
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.

Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

På Förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Här arbetar vi i funktionerna Ekonomi, Lön och HR, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt IT och digitalt lärande. Möjlighet finns till visst arbete på distans.

Nu söker vi dig som är löneadministratör och vill bli vår nya kollega på vårt trevliga kontor under ett föräldravikariat. 
Inom Medborgarskolan finns idag ca 800 anställda varav drygt hälften är tjänstemän och hälften är skolpersonal. Därutöver har vi ca 8 000 cirkelledare som är verksamma hos oss. Verksamheten har under de senaste åren utvecklats kontinuerligt och det har också antalet anställda. Vi driver ständigt utvecklingsarbete och kommer under året att fokusera på digitaliering och effektivisering. Redovisningscentralen sköter löpande ekonomi- och lönehantering för Medborgarskolan i hela landet. Inom redovisningscentralen är vi idag sex ekonomiassistenter och fyra löneadministratörer. 

Dina arbetsuppgifter innefattar bl a:
- Registrering, kontroll och utbetalning av månadsanställdas löner
- Hantering av cirkelledarnas löner
- Ferielönehantering lärarlöner
- Inrapportering av pensioner
- Bokslutsrelaterade uppgifter
- Intern och extern statistik
- Rådgivning i avtalsfrågor och övrig service till chefer, controllers samt anställda
- Framtagning av arbetsgivarintyg 

Du är gymnasieekonom eller har eftergymnasial utbildning inom lön och har ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du jobbat med hela löneprocessen. Du är strukturerad och är en van användare av digitala verktyg och system. Vi utgår ifrån att du har arbetat med lönesystem, meriterande är erfarenhet av att arbeta med Agda PS. Det är önskvärt att du har erfarenhet av hantering av lärarlöner och även av bokföring. För att passa för det här jobbet är det viktigt att du är noggrann och prestigelös. Du tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter, har en god samarbetsförmåga och stark känsla för service.

Tjänsten är ett vikariat, ca ett år på heltid, med ev förlängning och är placerad på förbundskansliet i centrala Uppsala. Vi har kollektivavtal och goda förmåner.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.
Har du frågor om tjänsten? Kontakta Birgitta Thelin Tingvall, 018-56 95 26

Sista ansökningsdag är söndagen den 17 maj. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag varför vi varmt välkomnar din ansökan redan idag! Visa mindre

Kvalitets- och utvecklingschef

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare. Medborgarskolan strävar ef... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.


Medborgarskolan strävar efter att alltid uppfylla och helst överträffa våra kunders och övriga intressenters förväntningar. Ett led i det arbetet är att vidareutveckla vårt systematiska kvalitetsarbete. Arbetet i kvalitetsfunktionen bedrivs i nära samarbete med regionerna.

Om tjänsten
Som kvalitets- och utvecklingschef leder du en grupp med fyra medarbetare och har personal- och budgetansvar. Du har ett coachande förhållningssätt och frigör potentialen hos dina medarbetare genom att skapa en arbetsmiljö med engagemang och motivation. Du drivs av utveckling och gillar förändring som möjliggör ny potential såväl för medarbetare som organisation. Du är en del av förbundskansliets ledningsgrupp.

I dina arbetsuppgifter ingår också att leda Medborgarskolans strategiska kvalitetsutveckling, vilket bland annat innebär att ansvara för utvecklingen av kvalitetsarbetet inom folkbildningsverksamheten och ansvara för och ge stöd åt arbetet med villkorad uppföljning av densamma. Vidare samordnar du nationella grupper, ger stöd åt och utvecklar utbildningar inom etik och kvalitetsområdet samt ansvarar för upprättande av rutiner inom kvalitetsledningssystemet.

Vi söker dig som är kommunikativ och genuint intresserad av att arbeta proaktivt, prestigelöst och i nära dialog med verksamheten. Du är drivande och självgående i ditt uppdrag och för att kunna driva arbetet framåt behöver du också vara målfokuserad och ha förmågan att både leda och inspirera andra. Du behöver kunna lyfta blicken och ha ett helhetsperspektiv över verksamheten. Som person är du strukturerad och noggrann.

Kvalifikationer
Du har för tjänsten relevant högskoleutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant, gärna också utbildning inom projektledning samt ledarskapsutbildning. Du har några års erfarenhet av att både projektleda och också operativt arbeta med verksamhetsutveckling kopplat till kvalitet inklusive villkors- och regelefterlevnad. Det är också meriterande om du har några års erfarenhet från arbete inom studieförbund eller annan idéburen verksamhet. Erfarenhet av verksamhet med offentlig finansiering samt av att ansöka om projektmedel är också ett plus. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.

Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad vid förbundskansliet i Uppsala. Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till Ann-Sofie Olding, förbundschef 018-569502 eller Marie Nyborg, HR 018-569539.

Välkommen med din ansökan senast 2022-03-27. Visa mindre

Löneadministratör

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare. Medborgarskolan är ett stu... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.


Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

På Förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Här arbetar vi i funktionerna Ekonomi, Lön och HR, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt IT och digitalt lärande.

Nu söker vi dig som är löneadministratör och vill bli vår nya kollega på vårt trevliga kontor under ett föräldravikariat.

Inom Medborgarskolan finns idag ca 800 anställda varav drygt hälften är tjänstemän och hälften är skolpersonal. Därutöver har vi ca 8 000 cirkelledare som är verksamma hos oss. Verksamheten har under de senaste åren utvecklats kontinuerligt och det har också antalet anställda. Redovisningscentralen sköter löpande ekonomi- och lönehantering för Medborgarskolan i hela landet. Inom redovisningscentralen är vi idag fem ekonomiassistenter och fyra löneadministratörer. 

Dina arbetsuppgifter innefattar bl a:

- Registrering, kontroll och utbetalning av månadsanställdas löner
- Hantering av cirkelledarnas löner
- Ferielönehantering lärarlöner
- Inrapportering av pensioner
- Bokslutsrelaterade uppgifter
- Intern och extern statistik
- Rådgivning i avtalsfrågor och övrig service till chefer, controllers samt anställda
- Framtagning av arbetsgivarintyg 

Du är gymnasieekonom eller har eftergymnasial utbildning inom lön och har ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där du jobbat med hela löneprocessen. Du är strukturerad och är en van datoranvändare. Vi utgår ifrån att du har arbetat med lönesystem, meriterande är erfarenhet av att arbeta med Agda PS. Det är önskvärt att du har erfarenhet av hantering av lärarlöner och även av bokföring. För att passa för det här jobbet är det viktigt att du är noggrann och prestigelös. Du tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter, har en god samarbetsförmåga och stark känsla för service.

Tjänsten är ett vikariat, ca 8 månader på heltid och är placerad på förbundskansliet i centrala Uppsala. 

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Birgitta Thelin Tingvall, 018-56 95 26

Sista ansökningsdag är söndagen den 9 januari. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag varför vi varmt välkomnar din ansökan redan idag!

 


Medborgarskolan är ett studieförbund med ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Visa mindre

Ekonomiassistent

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare. Medborgarskolan är en idee... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.


Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner samt förbundskansliet, som är placerat i Uppsala.

Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. 
 
På Förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Här arbetar ca 30 medarbetare i funktionerna Ekonomi, Lön och HR, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt IT och digitalt lärande.

Då en av våra kollegor går i pension söker vi dig som är ekonomiassistent och vill bli vår nya kollega på vårt trevliga kontor i centrala Uppsala.

Inom Medborgarskolan finns idag ca 800 anställda varav drygt hälften är tjänstemän och hälften är skolpersonal. Därutöver har vi ca 8 000 cirkelledare som är verksamma hos oss. Redovisningscentralen sköter löpande ekonomi- och lönehantering för Medborgarskolan i hela landet. Inom redovisningscentralen är vi idag sju ekonomiassistenter och fyra löneadministratörer. 

Dina arbetsuppgifter innefattar att självständigt ansvara för löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra samt påminnelsehantering och inkasso för ett par av våra regioner. I arbetet ingår även avstämning samt dokumentation av balansposter.

Vi räknar med att du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och är självständig i ditt yrkesutövande. Du är gymnasieekonom eller motsvarande. Vi arbetar i ekonomisystemet Visma Control och Palette, erfarenheter av dessa är meriterande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Excel.

För att passa för det här jobbet är det viktigt att du är noggrann, strukturerad och prestigelös. Du tar självständigt ansvar för dina arbetsuppgifter, har en god samarbetsförmåga och stark känsla för service.

Tjänsten är en 100% tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad vid förbundskansliet i Uppsala. 

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till Annika Wahlund Gunnarsson, chef för redovisningscentralen 018-569505 eller Marie Nyborg, HR 018-569539

Välkommen med din ansökan senast 2022-02-17.


Medborgarskolan är ett studieförbund med ett brett kursutbud, stor musikverksamhet och samarbete med föreningar och grupper inom många olika ämnen. Deltagarna är i alla åldrar och med olika bakgrunder och intressen. Visa mindre

IT-tekniker

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner samt förbundskansliet, som är placerat i Uppsala. Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbi... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner samt förbundskansliet, som är placerat i Uppsala.

Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap.

På Förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Här arbetar ca. 30 medarbetare i funktionerna IT och digitalt lärande, Marknad och kommunikation, Ekonomi och HR samt Kvalitet. Funktionen IT och digitalt lärande består av en grupp om sex medarbetare. 

Vi rekryterar nu en lagspelare till vårt IT-team!

Vi stödjer folkbildningen över hela landet och vi är inne i en fas då vi moderniserar och anpassar IT-miljön för framtidens behov. Du är en viktig person för att vi ska lyckas med detta: du kommer själv både att delta i och driva förändringsprojekt.

Hos oss har kunskapen ett egenvärde och i vårt IT-team är det viktigt att du är nyfiken och själv söker och utvecklar kunskap om hur man bäst arbetar med våra applikationer och tekniska lösningar och funderar över vilka lösningar som bäst löser vår verksamhets behov.

Vi ställer höga krav på att alla medarbetare i teamet aktivt ska kunna driva delar i förändringsprojekt som syftar till att modernisera vår miljö och lösa verksamhetens behov. Det betyder att var och en har stor möjlighet att påverka lösningarna och möjlighet att bidra med sin egen kompetens och förmåga.

Utöver olika förändringsprojekt kommer du tillsammans med teamet att arbeta med applikationssupport, underhåll, felsökning, felanmälan, användarsupport, leverantörskontakter, beställningar, inköp, installation för olika typer av klientenheter som dator och mobiltelefoner.


• Gymnasie- eller YH-utbildning inom IT eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt.
• Flerårig erfarenhet av arbete med klienthantering med Microsoft CM, Sccm, Intune eller liknande.
• Erfarenhet av felavhjälpning och användarstöd i exempelvis Microsoft Office, Windows 10, Microsoft 365 och mobiltelefoner och första linjens support i olika verksamhetsspecifika applikationer.
• Erfarenhet av administration av användare och resurser i AD och Exchange samt gruppolicier.
• Mycket goda kunskaper om persondatorer och kringutrustning.
• Förståelse för servermiljöer och nätverk och vana vid att beställa från, samverka med och felsöka tillsammans med interna eller externa drifttekniker och integratörer.
• Förmåga att kommunicera, prioritera, lösa problem och arbeta strukturerat.
• God servicekänsla.
• Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

För att passa i den här rollen tror vi att du har en gedigen teknisk bakgrund och själv driver ditt eget lärande inom området. Vi tror du motiveras av problemlösning och är bekväm att ha dialog med användare såväl som leverantörer. Du trivs både med att delta i utveckling av nya lösningar och med att förvalta och förbättra de vi har.

Arbetet är förlagt till våra trevliga kontorslokaler på Sysslomansgatan i Uppsala och du förväntas arbeta på plats på kontoret tillsammans med kollegorna.

Tjänsten är på heltid, en tillsvidareanställning med provanställning och önskvärt startdatum så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. 

Sista ansökningsdag är söndagen den 12 december. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag varför vi varmt välkomnar din ansökan redan idag! Visa mindre

Förbundscontroller med ansvar för HR och ekonomi

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare. Medborgarskolan är ett stu... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.


Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta.

På Förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar.

På Förbundskansliet finns funktionerna IT, Marknad- och kommunikation, Ekonomi och HR samt Kvalitet. Ekonomi och HR-funktionen omfattar Kanslicontroller, HR-specialister och en redovisningscentral. På redovisningscentralen arbetar ekonomiassistenter och löneadministratörer.

Förbundscontrollern har personal- och budgetansvar för ekonomi, HR samt lön. Personalgruppen består av ca 14 medarbetare inom ekonomi, lön samt HR där merparten hanterar löpande ekonomi- och lönehantering åt Medborgarskolans regioner (egna juridiska personer). Till din hjälp finns teamledare inom ekonomi och lön.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att leda det nationella ekonomiarbetet inom Medborgarskolan samt ansvara för policys och riktlinjer inom ansvarsområdet.

Övriga ansvarsområden:

• Bistå förbundsstyrelsen i arbetet att säkerställa att Riksorganisationen och regionerna följer lagkrav och krav som mottagare av statsbidraget.
• Göra analyser angående effekter av statsbidragssystemet samt förse förbundsstyrelsen med underlag för att kunna påverka utvecklingen av framtida statsbidragssystem.
• Ansvara för att ta fram rapporter till Folkbildningsrådet och förbundsstyrelsen.
• Samla in, sammanställa och analysera ekonomi och måluppfyllnad för regionerna.
• Sammanställa och analysera Förbundskansliets ekonomi och måluppfyllnad.
• Leda arbetet i Medborgarskolans nationella controllergrupp.
• Representera Medborgarskolan i Folkbildningsrådets ekonomgrupp.
• Initiera utvecklingsarbete inom ekonomi, HR och lön.
• Ingå i Förbundskansliets ledningsgrupp.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är samarbetsorienterad och genuint intresserad av att arbeta proaktivt, prestigelöst och i nära dialog med verksamheten. Du har ett strategiskt och utvecklingsorienterat förhållningssätt samt arbetar strukturerat mot givna mål. Du drivs av en vilja att förstå, förbättra och utveckla verksamheten och medarbetarna.

Du är en god ledare som kommunicerar på ett rakt, tydligt och pedagogiskt sätt. Du är civilekonom eller har motsvarande högskoleutbildning och har några års erfarenhet av att arbeta som chef. Erfarenhet från politiskt eller förtroendemannastyrd organisation är en fördel. Du har god analytisk förmåga och är självständig samt proaktiv i ditt sätt att agera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad vid förbundskansliet i Uppsala. Tillträde enligt överenskommelse.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför gärna sökande från olika bakgrunder.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till Marie Nyborg, HR 070-388 36 12 (sem v 35), HR-chef Ewa Sjögren Söderlund 018-56 95 05, eller nuvarande Förbundscontroller Britt Axelsson-Flink 070-926 98 05.

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-06. Visa mindre

Serviceinriktad administrativ samordnare - vikariat

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner samt förbundskansliet, som är placerat i Uppsala. Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutb... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av åtta regioner samt förbundskansliet, som är placerat i Uppsala.

Medborgarskolan är ett studieförbund som erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund med individen i centrum. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för människor som vill utvecklas och skaffa kunskap. 


På Förbundskansliet i Uppsala administreras Medborgarskolans löpande förvaltning enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. Här arbetar ca. 30 medarbetare i funktionerna IT och digitalt lärande, Marknad och kommunikation, Ekonomi och HR samt Kvalitet. Vår administrativa samordnare är en del av funktionen Kvalitet som består av kvalitetschef, verksamhetscontrollers, kvalitetssamordnare och utbildare en medarbetargrupp om sex personer.

Vi söker nu en serviceinriktad administrativ samordnare till vårt förbundskansli!

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:


• assistera förbundschef i förberedelse och efterarbete kring möten, konferenser och resor. Delta i planeringen av större projekt så som årsstämma.
• arkivera och ansvara för avtal och mötesprotokoll.
• ansvara för administration av Medborgarskolans cirkelledarutbildningar.
• vara en administrativ resurs för de olika funktionerna vid förbundskansliet.
• vara den som är kontorsansvarig: se till att det är snyggt, städat och funktionellt i lokalerna. Kontaktperson gentemot t.ex. bostadsrättsföreningen, hantverkare, leverantörer m.fl.
• inköp och iordningställande vid dagligt morgonfika, uppvaktningar och trivselsammankomster.
• hämta och lämna post, ta emot paket och leveranser.
• inköp/beställning av kontorsmaterial mm.

Arbetet är mycket varierande och kräver både flexibilitet och noggrannhet. Vi söker dig som har några års arbetslivserfarenhet och ser gärna att du tidigare jobbat administrativt och att du har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du är van vid att ta ansvar, arbetar självständigt, har ett öga för detaljer och ett proaktivt arbetssätt. Du tar egna initiativ, ser till att saker blir gjorda och hittar nya utvecklingsmöjligheter. Du trivs med att kommunicera i tal och skrift, har lätt för att lära och att jobba i olika administrativa system – du är digitalt trygg. Du behöver ha goda kunskaper i Officepaketet och Outlook. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet från arbete inom den ideella sektorn, speciellt inom studieförbund eller annan bildningsverksamhet, är meriterande.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. 

Tjänsten är ett vikariat 100 % om 12 månader, med ev. möjlighet till förlängning, och är placerad vid förbundskansliet i Uppsala. Tillträde under januari 2022, enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag är söndagen den 14 november. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag - välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

Verksamhetsansvarig sökes till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan är indelad i åtta regioner. Medborgarskolan Mälardalen är en ideell förening som bedriver förutom traditionell folkbildning i egen regi och även på uppdrag av arbetsförmedlingen sa... Visa mer
Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan är indelad i åtta regioner. Medborgarskolan Mälardalen är en ideell förening som bedriver förutom traditionell folkbildning i egen regi och även på uppdrag av arbetsförmedlingen samt företagsutbildning. Medborgarskolan Mälardalen omfattar Sörmlands, Västmanlands samt Uppsala län och har idag sex lokalkontor.

Vi ser nu med stor glädje att våra folkbildande mötesplatser fortsätter att utvecklas och därför nu behöver förstärka vårt arbetsteam med ytterligare en kollega

Är du idéburen med ett stort samhällsengagemang som ser möjligheter i bildning, kultur och mångfaldsarbete och där människors behov och drivkrafter står i centrum? Då kan den här tjänsten vara något för dig!

Vår folkbildning vänder sig till etablerade och nybildande organisationer, föreningar och grupper som ser ett mervärde i att samarbeta med oss. Vi samverkar med kommuner och andra aktörer med målet att bidra till verksamhet som skapar sammanhang där människor möts och där olikheter betyder mycket för att stärka samanhållning och gemenskap. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att utforma relevant och efterfrågad folkbildning i form av studiecirklar och kulturaktiviteter.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetsansvarig jobbar du med idéarbete, utveckling och uppföljning av verksamheten. Ditt ansvar för att skapa och upprätthålla en nära och tillitsfull dialog och samverkan med dina kontaktpersoner i verksamheterna som du ansvarar för är en central del av tjänsten.

I din roll är du ett viktigt stöd för föreningar och andra samarbeten i deras rekrytering och utbildning av ideellt arbetande cirkelledare och volontärer. Du knyter- och underhåller kontakter med relevanta samhällsaktörer samt hålla dig uppdaterad på vad som händer i regionens kommuner. Att vara driftig, affärsmedveten och fungera som verksamhetens ansikte utåt är andra viktiga delar i tjänsten.

Du ansvarar själv för den administration som följer med arbetet och de krav som ställs på korrekt rapportering av den verksamhet du ansvarar för.

Vem är du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av att självständigt organisera och genomföra verksamhet så som till exempel föreläsningar, events eller utbildningar inom den ideella sektorn och/eller kultursektorn. Du behöver ha erfarenhet av arbete med verksamhet som rör någon eller flera av målgrupperna funktionsnedsatta (fysisk, psykisk och kognitiv funktionsnedsättning), utrikes födda, HBTQ, unga vuxna i ett utanförskap (utanför studier och arbetslivet). Har du arbetat i en samordnande funktion av ideellt engagemang, till exempel för cirkelledare inom folkbildningen, funktionärer inom idrotten eller volontärarbete i organisationer så är det ett plus. Datavana och goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs för tjänsten.

Som person är du kommunikativ med ett genuint intresse och förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos andra. Du har lätt för att bygga nätverk och relationer och trivs i att befinna dig i nya sammanhang. Du trivs med att arbeta resultatinriktat, du är en igångsättare, en person som med lätthet går från ord till handling till exempel med att sätta igång aktiviteter eller engagera människor som vill arbeta ideellt.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du kommer att ha din huvudsakliga placering i Uppsala men du ingår i en regional arbetsgrupp som tillsammans utvecklar verksamhet i hela regionen vilket därför ställer krav på att du har körkort.

Ansökan

Sök tjänsten på www.medborgarskolan.se. Senast den 19 september vill vi ha din ansökan

För ytterligare information eller frågor kring tjänsten kontakta regionchef Ingela Berggren på [email protected] Visa mindre

Controller till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan är indelad i åtta regioner. Medborgarskolan Mälardalen är en ideell förening som bedriver förutom traditionell folkbildning i egen regi och även på uppdrag av arbetsförmedlingen sa... Visa mer
Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan är indelad i åtta regioner. Medborgarskolan Mälardalen är en ideell förening som bedriver förutom traditionell folkbildning i egen regi och även på uppdrag av arbetsförmedlingen samt företagsutbildning. Medborgarskolan Mälardalen omfattar Sörmlands, Västmanlands samt Uppsala län och har idag sex lokalkontor.

Är du en person som har förmågan att vara med och driva en gemensam affärsutveckling framåt i en värdegrundsbaserad organisation? Är du en person som trivs med både operativt och strategiskt ekonomiarbete? Är du en kommunikativ person som har förmåga att skapa engagemang och förståelse för ekonomiska analyser hos andra?

Då kan tjänsten som controller hos oss vara något för dig!

Vår controller kommer under hösten att gå i pension och vi söker därför en ny kollega. Vi ger dig möjlighet att påverka och utvecklas i en organisation med korta beslutsvägar som betonar personligt ansvar kopplat till befogenheter. Vi vill som arbetsgivare att våra medarbetare ska ha en balans i livet. Vi står för arbetsglädje och ett kollegialt medarbetarskap utifrån vår humanistiska värdegrund.

Du ingår i ledningsgruppen som bland annat ansvarar för det övergripande strategiska arbetet samt att säkerställa resurser och måluppfyllelse. Du har nära kontakt med Medborgarskolans centrala ekonomiavdelning som sköter den löpande redovisningen och även ett visst samarbete med controllers i övriga regioner och på förbundskansliet, men du planerar och styr själv ditt arbete utifrån verksamhetsplan, budget och årshjul. Du har inget formellt chefsansvar men förväntas leda och samordna det ekonomiska arbetet i organisationen. Du arbetar nära ledningen och medarbetarna, ditt arbete ska bidra till organisationens tillväxt. Det gör du bland annat genom att sätta kundens behov i centrum.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:


• Leda regionens ekonomiarbete och säkerställa att det följer Medborgarskolans riktlinjer och god redovisningssed
• Ansvara för ekonomisk uppföljning, analyser, nyckeltal, prognoser, skattedeklaration, budget och årsbokslut
• Ansvara för administrativa kontroller av folkbildningens verksamhetsrapportering och delta i regionens arbetsgrupp för internkontroll
• Ansvara för kontakt mot bank, revisorer, försäkringsbolag och övriga externa partners och medverka i avtalsskrivningar
• Bistå regionchef i hennes övergripande ansvar för verksamhetens utveckling och löpande förvaltning och ekonomiska beslutsunderlag, analyser och rapportering till ledningsgruppen, styrelsen och förbundskansli
• Bistå verksamheten med råd och stöd kring ekonomifrågor samt leda utvecklingsarbete inom ekonomiområdet

Vi tror att du som person och dina erfarenheter:


• Är driven och strukturerad, noggrann, ansvarsfull med en god analytisk förmåga
• Trivas att växla mellan strategiskt och operativt arbeta, att arbeta med så väl enkla som komplexa arbetsuppgifter
• Har förmåga och stor erfarenhet av att självständigt planera och organisera, genomföra, rapportera och utvärdera ditt eget arbete
• Är mån om att sätta dig in i och förstå hela verksamheten och arbetar gärna proaktivt för att skapa bästa förutsättningar för en affärsmässighet genom att se samband mellan siffermaterial och verksamhetsutveckling
• Trivs med ett självständigt arbetssätt samtidigt som du har lätt för att samarbeta och trivs med att vara nära verksamheten

Vi tror att du som söker uppfyller följande kvalifikationer:


• Högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning mot ekonomi
• Minst fem års aktuell arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter dvs kvalificerat ekonomiarbete
• Mycket goda kunskaper och vana att använda IT i vardagen, framförallt Excel
• Mycket god systemvana då du kommer att vara användare i våra beslutsstödsystem Visma Control och EOS
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• God förmåga att presentera och kommunicera ekonomisk information på ett lättillgängligt och pedagogiskt sätt
• Det är meriterande om du har kunskaper och förståelse för att arbeta i den ideella sektorn

Placeringsort
Tjänsten är placerad på regionkontoret i Uppsala. Du utgår från placeringsorten men arbetar också på våra andra två kontor i regionen, Eskilstuna och Västerås. Eftersom det ingår resor i tjänsten förutsätter vi att du har körkort.

Omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänsten är på heltid. Vi tillämpar individuell lönesättning, uppge gärna löneanspråk i ansökan. Tillträde efter överenskommelse men som tidigast i mitten av augusti. Kollektivavtal finns med Unionen.

För information: För ytterligare information eller frågor kring tjänsten kontakta regionchef Ingela Berggren på [email protected].

Sista ansökningsdag: Sök tjänsten på www.medborgarskolan.se. Senast den 16 maj 2021 vill vi ha din ansökan Visa mindre

Kommunikatör med huvudansvar för webb

Älskar du webb och kommunikation och ställer dig bakom våra kärnvärden, då har vi ditt nästa kommunikationsjobb här! Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet som är... Visa mer
Älskar du webb och kommunikation och ställer dig bakom våra kärnvärden, då har vi ditt nästa kommunikationsjobb här!

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.

Dina arbetsuppgifter
Som webbansvarig kommunikatör hos oss kommer du att ansvara för utveckling och daglig drift av webbplatsen Medborgarskolan.se där du arbetar både strategiskt och operativt inom området i syfte att utveckla och optimera webben för en bättre digital användarupplevelse. Medborgarskolan.se har årligen ca en miljon besökare och säljer kurser och utbildningar för ca 100 mkr.  


• Dagligt arbete i CMS wagtail i form av uppdateringar och optimering för kurs-, information-, kampanj- och landningssidor.
• Leda arbetet med SEO och SEM.
• Webbredaktörsarbete i form av text- bild- och filmproduktion.
• Ansvara för utbildning och support för regionala webbredaktörer, avser både utbildning i publiceringsverktyg samt handledning i SEO, skrivande och layout.
• Följa utvecklingen i Google Analytics mot uppsatta KPI.
• Förhandla avtal och kravställa mot externa samarbetspartners avseende medborgarskolan.se.
• Övrigt förekommande uppgifter inom marknads- och kommunikationsavdelningens områden.

För att trivs hos oss
Delar du våra värderingar, trivs med att arbeta mot gemensamma mål samt har ett stort engagemang för ditt arbete. Arbetet innebär många kontakter både inom Medborgarskolan och externt varför du behöver vara prestigelös, lyhörd och ha mycket lätt att samarbeta. Du är en lagspelare och jobbar tätt med övriga inom funktionen, du är snabbfotad och också strukturerad och analytisk i ditt arbete. Du kan anpassa budskap och förmedla kunskap till olika typer av målgrupper och åldrar på ett engagerat, pedagogiskt och intresseväckande sätt.

Kvalifikationer och erfarenhet

• Högskole-/YH-utbildning – Medie- och kommunikationsvetenskap eller erfarenhet som bedöms likvärdig
• Erfarenhet av webbutveckling, innehållsarbete och CMS samt erfarenhet av e-handel
• God kunskap om användarstyrd utveckling, UX, konverteringsoptimering, tillgänglighet och testningserfarenhet
• Goda kunskaper inom vanligt förekommande CMS, samt verktyg för webbanalys och sökmotoroptimering
• Erfarenhet av projektledning samt agera beställare mot leverantör
• Jobbar obehindrat i Adobe Creative Suite. 

Om tjänsten
Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad på marknad- och kommunikationsavdelningen vid förbundskansliet i Uppsala. Att arbeta på distans delar av arbetstiden är en självklarhet för oss. Tillträde så snart som möjligt.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför gärna sökande från olika etniska bakgrunder, av varierande könsidentitet och religiös tillhörighet.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till Ewa Sjögren Söderlund, Chef HR och kommunikation 018-56 95 05.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-05. Vi går igenom ansökningar löpande, tjänsten kan komma att tillsättas redan innan sista ansökningsdatum.
Du söker genom att klicka Ansök nedan. Visa mindre

Kommunikatör med huvudansvar för webb

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.   Älskar du webb och komm... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.


 

Älskar du webb och kommunikation och ställer dig bakom våra kärnvärden, då har vi ditt nästa kommunikationsjobb här!

Tjänsten som kommunikatör är placerad på enheten HR och kommunikation (HRK) vid förbundskansliet. HRK-funktionens roll är att stärka varumärket och proaktivt stötta Medborgarskolans verksamhet på en strategisk nivå. Inom funktionen arbetar chef och 5 medarbetare.

Övergripande ansvarsområden• Projektledare för webbplatsens utveckling.
• Webbredaktörsarbete; produktion och förvaltning av innehåll, såväl text som foto och film.
• Leda arbetet med SEO och SEM.
• Ansvara för utbildning och support för regionala webbredaktörer, avser både utbildning i publiceringsverktyg samt handledning i SEO, skrivande och layout.
• Vara Medborgarskolans kontaktperson för externa byråer och leverantörer.
• Ta fram statistik och kommunicera webbens måluppfyllelse.
• Ansvara för att förhandla avtal och göra centrala upphandlingar för Medborgarskolans nationella partners avseende medborgarskolan.se.
• Ansvar för att samordna den nationella Marknads- och kommunikationsgruppen (MK-gruppen) kan komma att ingå.
• Övrigt förekommande uppgifter inom marknads- och kommunikationsavdelningens områden.


Vi söker dig som delar våra värderingar, trivs med att arbeta mot gemensamma mål samt har ett stort engagemang för ditt arbete. Arbetet innebär många kontakter både inom Medborgarskolan och externt varför du behöver vara prestigelös, lyhörd och ha mycket lätt att samarbeta. Du är en lagspelare och jobbar tätt med övriga inom funktionen, du är snabbfotad och också strukturerad och analytisk i ditt arbete. Du kan anpassa budskap och förmedla kunskap till olika typer av målgrupper och åldrar på ett engagerat, pedagogiskt och intresseväckande sätt.

Vi tror at du har Högskole-/YH-utbildning – Medie- och kommunikationsvetenskap eller erfarenhet som bedöms likvärdig. Erfarenhet av webbutveckling, innehållsarbete och CMS samt erfarenhet av e-handel. God kunskap om användarstyrd utveckling, UX, konverteringsoptimering, tillgänglighet och testningserfarenhet. Erfarenhet av Google Analytics.
Erfarenhet av att arbeta som projektledare samt erfarenhet av förhandlingar och kontakter med leverantörer är meriterande.

Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning. Tillträde snarast.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför gärna sökande från olika etniska bakgrunder, av varierande könsidentitet och religiös tillhörighet.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till Ewa Sjögren Söderlund, Chef HR och kommunikation 018-56 95 05.

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-25. Du söker genom att klicka Ansök nedan. Visa mindre

IT-tekniker

Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.   Medborgarskolan står in... Visa mer
Medborgarskolan är en ideell organisation som skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.


 

Medborgarskolan står inför ett spännande utvecklingsarbete där vi vill implementera moderna, kostnadseffektiva digitala lösningar som gör att vi ligger i framkant inom vår bransch. Vi söker nu dig som vill vara med i arbetet med att driva Medborgarskolans utveckling av IT.

Arbetet som IT-tekniker innebär att du har ett brett ansvarsområde som innefattar utredningar, införande, test och support för gemensamma IT-system för Medborgarskolan. 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat


• Förstudier gällande förutsättningar för val av nya system/funktioner
• Införande av nya system och funktioner
• Testning av nya system och funktioner
• Användarsupport av befintliga system
• Felsökning
• Integrationsarbete
• Samverkan med leverantörer av system
• Samverkan med systemförvaltare
• Samverkan med driftorganisation
• Samverkan med regionala IT-funktioner

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är kommunikativ och ser fördelarna med att samverka för att nå resultat. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en mycket god förmåga att etablera relationer och samarbeten. Du är strukturerad och självgående. Du har ett prestigelöst arbetssätt.

Du har flerårig erfarenhet från arbete med:


• Office365
• Virtualiseringsmiljöer (Citrix)
• Databaser (, mfl)
• Integrationer
• AD
• Telefoni
• Datakommunikation
• Support

 Meriterande är om du också har erfarenhet av


• PHP
• Javascript
• React
• Webservices
• GUSTAV (verksamhetssystem)


Vi tror att du har gymnasieutbildning inriktning IT eller annan likvärdig utbildning. En merit är om du har eftergymnasialutbildning inom IT. 

Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad vid förbundskansliet i Uppsala. Tillträde snarast. 

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför gärna sökande från olika etniska bakgrunder, av varierande könsidentitet och religiös tillhörighet.

Ansökan
Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till IT-chef Peter Hedman 018-56 95 40 eller HR-chef Ewa Sjögren Söderlund 018-56 95 05. 

Välkommen med din ansökan inklusive löneanspråk senast 2021-01-17. Visa mindre