Lediga jobb som Systemförvaltare i Uppsala

Se lediga jobb som Systemförvaltare i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

LIMS administratörer till Fresenius Kabi

Ansök    Jan 21    Ogunsen AB (publ)    Systemförvaltare
Nu söker vi två LIMS administratörer till Fresenius Kabi i Uppsala, ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinisk klinik. I Sverige finns två produktionsanläggningar, en i Uppsala och en i Brunna med totalt cirka 1100 medarbetare. Läs mer på www.fresenius-kabi.com Du kommer att tillhöra IT-avdelningen och arbeta tätt tillsammans med avdelningen för kvalitetskontroll. IT avdelningen strävar efter at... Visa mer
Nu söker vi två LIMS administratörer till Fresenius Kabi i Uppsala, ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinisk klinik. I Sverige finns två produktionsanläggningar, en i Uppsala och en i Brunna med totalt cirka 1100 medarbetare. Läs mer på www.fresenius-kabi.com

Du kommer att tillhöra IT-avdelningen och arbeta tätt tillsammans med avdelningen för kvalitetskontroll. IT avdelningen strävar efter att kännetecknas av att vara en framåtriktad organisation med fokus på digitalisering och förändringsledning och har till uppdrag att stödja och tillhandahålla produktionsnära IT och automationslösningar för Fresenius Kabi i Sverige.

Fresenius laboratoriesystem är speciellt utvecklad för företaget, Fresenius Kabi LIMS (Laboratory Information Management System). Systemet används för kvalitetskontroll och avser laboratorieprocesser såsom provmottagning, analys av prover, samt kvalificering av material, kemikalier, instrument mm. Systemet består av fem moduler varav två stycken är live just nu, en projektgrupp arbetar med implementeringen av resterande tre.

Om tjänsten
I rollen som LIMS administratör kommer du att ha ett huvudansvar över systemet och ansvara för att designa, skapa och underhålla masterdata i systemet. Du kommer att ha ett nära samarbete med slutanvändarna på kvalitetsavdelningen (QC) för att kunna designa och ta fram masterdata efter verksamhetens behov och krav.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat

- Ansvara för underhåll och utveckling av befintlig masterdata i systemet
- Skapa och designa nya masterdata (efter krav och behov från verksamheten)

- Göra felsökningar avseende grundläggande mjuk/hårdvaruproblem
- Delta i tvärfunktionella riskbedömningar avseende systemet
- Utföra kvalificeringsaktiviteter för systemet enligt lokala rutiner
- Delta i inspektionsförberedande aktiviteter och vid behov kunna presentera och försvara GMP dokumentation och praxis i interna och externa revisioner


Din bakgrund
Vi söker dig med akademisk utbildning inom bioteknik, kemiteknik, civilingenjörsutbildning eller liknande. Du har något/några års laboratorieerfarenhet, fördelaktigt har du arbetat med kvalitetskontroll i en GMP/ISO-styrd verksamhet. Du har ett stort intresse för IT-system och programmering och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i både tal och skrift. Du har också goda kunskaper i Excel.

Har du programmeringskunskaper i Visual Basic eller är detta meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av LIMS system sedan tidigare, eller har arbetat med förvaltning av LIMS eller andra system.

Har du erfarenhet av kvalificeringsaktiviteter för datoriserade program eller erfarenhet av riskanalyser är även det meriterande.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och målmedveten. Du är duktig på att driva dina arbetsuppgifter framåt och kan arbeta självgående. Du besitter god problemslösningsförmåga och har lätt för att se övergripande sammanhang. Du agerar serviceinriktat och trivs med att samarbete med dina kollegor.

Du erbjuds bland annat

- En roll i ett företag vars produkter räddar liv
- Förmånlig friskvård, hälsovård och tandvård
- 38,5 h arbetsvecka samt arbetstidsförkortning
- Goda utvecklingsmöjligheter i en miljö med kompetenta och trevliga kollegor


Ansökan
I denna rekrytering har Fresenius Kabi valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 4715916 alternativt Viola Hammar 076 6471658. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-02-14. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.
I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...

TITEL: LIMS Administratör Visa mindre

Objektledare eHälsa

Ansök    Dec 23    Ls Jobbet AB    Systemförvaltare
IT-stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Inom IT-centrum blir du kollega med fler än 160 engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att tillhöra IT-verksamhetsstöd som är en avdelning inom IT-centrum och du kommer att ha ett nära dagligt samarbete med medarbetarna inom ditt objekt. Digitaliseringen är den enskilt starkaste förändringsfaktorn i samhället och e-hälsa är en viktig del av den.... Visa mer
IT-stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Inom IT-centrum blir du kollega med fler än 160 engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att tillhöra IT-verksamhetsstöd som är en avdelning inom IT-centrum och du kommer att ha ett nära dagligt samarbete med medarbetarna inom ditt objekt.
Digitaliseringen är den enskilt starkaste förändringsfaktorn i samhället och e-hälsa är en viktig del av den. Region Uppsala ska vara ledande inom e-hälsa i Sverige. Region Uppsala ska prioritera digitalisering och användandet av e-tjänster. Det innebär att vi ska göra digitaliseringen till det naturliga arbetssättet i hälso- och sjukvården både för patienter och medarbetare.
Nu söker vi objektledare IT till objektet Invånartjänster för e-hälsa. Objektets huvuduppdrag är att regionalt förvalta och vidareutveckla Ineras nationella e-tjänster som nås via 1177 Vårdguidens e-tjänster, t ex Personalverktyget 1177, Egen provhantering, Stöd och behandling och Journalen via nätet.
Vi arbetar med ett helhetsperspektiv med fokus på nytta för såväl invånarna i Uppsala län som för våra verksamheter. I din roll kommer du ansvara för att verkställa förvaltningsplanens mål inom givna ramar på ett kostnadseffektivt sätt. Du kommer även att bistå objektet i tekniska frågor och ha det IT-nära perspektivet.
Kvalifikationer
Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande och minst 3 års erfarenhet inom IT och digitalisering. Du har erfarenhet av att arbeta med digitalisering och utveckla e-tjänster för medborgare.
Krav:
Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande
Vana att arbeta nära externa leverantörer
Minst 3 års vana att leda projekt och uppdrag
Du talar och skriver utmärkt svenska och engelska

Meriterande
Erfarenhet av
pm3 styrmodell för förvaltning
PROJEKTiL och UPPDRAGiL
förvalta och utveckla e-tjänster

Personlighet
Du har ett diplomatiskt förhållningssätt och en god ledarförmåga.
Tydlighet, kommunikation och det goda samtalet är en förutsättning för att navigera rätt i en stor organisation med komplexa systemsamband där samspelet mellan förvaltning, it och leverantörer, både på lokal och nationell nivå sker dagligen.
Våra system har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt med att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn.
Vi erbjuder
Tjänsten är på heltid tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Eva Gryding, [email protected], 070-445 13 39. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är söndagen den 30 januari 2022.
Välkommen med din ansökan!
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet
Krav
Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande
Vana att arbeta nära externa leverantörer
Minst 3 års vana att leda projekt och uppdrag
Du talar och skriver utmärkt svenska och engelska

Meriterande
Erfarenhet av:
pm3 styrmodell för förvaltning
PROJEKTiL och UPPDRAGiL
förvalta och utveckla e-tjänsterOm arbetsgivaren - Resurscentrum
Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete. Visa mindre

Systemförvaltare till systemförvaltning enhet 1 - Uppsala kommun

Ansök    Dec 23    Uppsala kommun    Systemförvaltare
Systemförvaltning enhet 1 Har du erfarenhet av systemförvaltning och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på systemförvaltning enhet 1 behöver nu tillsätta en systemförvaltare. Hos oss får du ett roligt jobb och trevliga kollegor. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete! Kommunledningskontorets IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt och styrande och stödjande. Vi finns nära verksamheterna och bidrar till att tidi... Visa mer
Systemförvaltning enhet 1

Har du erfarenhet av systemförvaltning och är på jakt efter en ny utmaning? Vi på systemförvaltning enhet 1 behöver nu tillsätta en systemförvaltare. Hos oss får du ett roligt jobb och trevliga kollegor. Sök idag och bli en del av vårt viktiga arbete!

Kommunledningskontorets IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt och styrande och stödjande. Vi finns nära verksamheterna och bidrar till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen har hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bär den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär.

Ditt uppdrag
Som systemförvaltare kommer du att arbeta med kontinuerligt underhåll av ett eller flera system och vidareutveckla systemstödet till verksamheten. Det ingår även att ge support till användare inom organisationen, utföra testarbete i projekt och förvaltningsuppdrag samt delta i utveckling och vidareutveckling av ny funktionalitet i samarbete med verksamhet och leverantör.

I uppdraget ingår även att:

• göra felsökningar
• utföra och dokumentera tester
• implementera uppdateringar
• säkerställa den tekniska miljön
• utarbeta och verkställa förvaltningsplan
• säkerställa att GDPR och andra lagar efterföljs.Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen inom IT eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Arbetet kräver att du har erfarenhet av systemförvaltning, kravhantering samt implementering av lösningar inom löne-och personaladministration. Har du flerårig erfarenhet av lönearbete alternativt systemförvaltararbete i offentlig sektor ses det som meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete enligt förvaltningsmodellen pm3.

För att lyckas i arbetet behöver du ha god kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet. Utöver detta behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda kunskaper i Office 365. Det är även meriterande om du har kunskaper i Excel.

Som person är du serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Vidare tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Sist men inte minst är du en flexibel person som kan se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Eva Dahlén, enhetschef, 018-727 10 37
Karim Zalila, teamledare, 018-727 10 54.

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Förvaltningsledare IT för IT-drift och infrastruktur

Du behövs när vi utvecklar framtidens IT-system Förvaltningsledare till enheten för IT-drift och infrastruktur Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Var med i arbetet för något större – för fred, rättvisa och ett hållbart samhälle. Nu söker vi dig som vill hjälpa till att se möjligheterna när vi löser framtidens IT-utmaningar. Svenska kyrkans I... Visa mer
Du behövs när vi utvecklar framtidens IT-system
Förvaltningsledare till enheten för IT-drift och infrastruktur
Svenska kyrkan finns där människor finns.

Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Var med i arbetet för något större – för fred, rättvisa och ett hållbart samhälle. Nu söker vi dig som vill hjälpa till att se möjligheterna när vi löser framtidens IT-utmaningar.

Svenska kyrkans IT-sektion utvecklar och ansvarar för hela Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform. Vi försörjer verksamheten med system, utrustning och support som behövs för att kommunicera och hantera medlemsuppgifter, ekonomiska flöden och verksamhetsuppgifter.

Enheten för IT-drift och infrastruktur står just nu inför stora förändringar i och med digitaliseringen av Svenska kyrkan. Vi söker därför fler medarbetare till vår enhet som vill var med på denna resa.

Vi ansvarar för utveckling- och förvaltning av hela Svenska kyrkans IT-infrastruktur. Detta innefattar kyrkans gemensamma IT-system såsom serverdrift, IT arbetsplats, nätverk, behörighetssystem och Microsoft 365.

Ditt uppdrag
Som Förvaltningsledare IT planerar och leder du förvaltningen av system och leveranser som tillhör dina förvaltningsobjekt, tillsammans med verksamheten och andra förvaltningsledare IT.

Några av dina ansvarsområden:

- Du är ansiktet utåt mot verksamheten och arbetar för att IT:s olika funktioner samarbetar på bästa sätt.
- Du följer upp och rapporterar hur leverantörerna uppfyller krav och prestationer, då stora delar av IT driften är outsourcad
- Du säkerställer att budget och tidplan hålls och att verksamheten är ändamålsenlig och kostnadseffektiv.
- Du koordinerar/projektleder mindre uppdrag
- Du stöttar i kommande upphandlingar av IT-tjänster
- Du verkar för att våra ITIL processer efterlevs

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- högskoleexamen inom IT, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- erfarenhet av förvaltning av IT-system i större organisationer
- god kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt och både svenska och engelska.
- god generalistkunskap (PM3, ITIL, förvaltning, effektivitet, förändringsarbete, kommunikation)

Det är meriterande om du har:

- utbildning i förvaltningsstyrningsmodellen PM3 och/eller projektledarutbildning.
- erfarenhet av att beställa eller utföra IT-konsulttjänster

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, har god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaper och förmågor och förutsätter att du delar Svenska kyrkans syn på alla människors lika värde och att du vill bidra i arbetet med att skapa ett hållbart samhälle.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Övrigt
Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av Driftchef IT, mailto:[email protected], 018-16 95 00.

Fackliga företrädare

mailto:[email protected] (Vision), http://[email protected] (Akavia) och mailto:[email protected] (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mejl.

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan, dock senast den 31 januari 2022.

Var med i arbetet för något större
Svenska kyrkan finns där människors finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har.

Svenska kyrkan har 5 miljoner medlemmar och totalt 22 000 anställda i Sverige och utomlands. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Och för att skapelsen ska må bra.

På kyrkokansliet jobbar 400 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Läs mer om Svenska kyrkan på http://www.svenskakyrkan.se. Visa mindre

Systemförvaltare till kommunledningskontorets IT-stab

Ansök    Dec 20    Uppsala kommun    Systemförvaltare
Systemförvaltning miljö, bygg, fastighet GIS Vår nästa systemförvaltare kommer in i en fas där en teknisk infrastruktur för digitalisering etableras vilket innebär stora utvecklingsmöjligheter från första början. Vi erbjuder ett arbete som präglas av både systemförvaltning och utveckling. Tjänsten passar dig som trivs att arbeta tillsammans med andra, välkomnar nyskapande och vill göra skillnad för dem som bor, verkar och vistas i Uppsala kommun. Komm... Visa mer
Systemförvaltning miljö, bygg, fastighet GIS

Vår nästa systemförvaltare kommer in i en fas där en teknisk infrastruktur för digitalisering etableras vilket innebär stora utvecklingsmöjligheter från första början. Vi erbjuder ett arbete som präglas av både systemförvaltning och utveckling. Tjänsten passar dig som trivs att arbeta tillsammans med andra, välkomnar nyskapande och vill göra skillnad för dem som bor, verkar och vistas i Uppsala kommun.

Kommunledningskontorets IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi ska finnas nära verksamheterna och bidra till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen ska ha hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bära den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär. IT-staben ska bidra med långt mer än tekniska lösningar och finnas som en naturlig del av ledningsstödet till förvaltningar och bolag.

Vi söker nu en systemförvaltare till förvaltningsobjekten Fastighet och Trafik samt Lager och Logistik. Välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag
Uppsala kommun har idag flera system placerade i förvaltningsobjekten, som tillhör enheten Systemförvaltning 3 på IT-staben. Vi stödjer idag kommunens digitalisering inom bland annat verksamhetsområdena Fastighet, Lager & Logistik och Trafik.

I rollen som systemförvaltare kommer du i huvudsak att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av systemstödet för ovan nämnda verksamhetsområden, tillsammans med verksamhet och leverantör. Du ingår i ett team som består av IT-specialister och verksamhetsspecialister. I teamet arbetar vi nära varandra vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet.

I din roll ingår att tillsammans med verksamhetsspecialister ta fram krav och vidareutveckla systemen med fokus på effektnytta. Arbetet sker i tätt samarbete med teamet och våra systemleverantörer. Du sköter bland annat second line support, koordinerar behovshantering med aktuell verksamhet och leverantör och administrerar behörigheter och register. Dokumentation av rutiner och handböcker är också en viktig del i arbetet för att skapa en stabil men framåtsträvande förvaltning av system och processer.

Systemförvaltarrollen är i många avseenden en administrativ roll, där koordinering av IT-frågor, dokumentering och att vara sammankallande till olika samarbetsforum är en väsentlig del av uppdraget.

Din bakgrund
Vi söker dig som är väl förtrogen med alla arbetsuppgifter som rollen systemförvaltare innebär, inte minst konfigurering, användaradministration, användarutbildning, support, handledning, leverantörs- och kundkontakter. Du har förvaltat och/eller utvecklat system i stora och komplexa organisationer. Du har också erfarenhet av att omvandla verksamhetsbehov till IT-krav i utvecklings- och/eller upphandlingsprojekt och av test och/eller testledning. Som grund har du en högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap, datavetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Goda språkkunskaper i svenska är ett krav.

Vi uppskattar om du även har något av följande:

• certifiering i ITiL-ramverket
• utbildning inom kravhantering och testarbete
• erfarenhet av att arbeta i en organisation där man tillämpar PM3 och ITIL
• erfarenhet av att bistå förvaltningsledare IT med beredning, estimering och planering av förvaltningsaktiviteter
• erfarenhet av att arbeta i projekt
• kunskap i PM3
• kunskap i Best Practices (ITiL)

Som person har du lätt för att ta initiativ och har förmåga att driva ditt arbete framåt för att nå resultat. Din samarbetsförmåga är god och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Samtidigt är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Enes Ramovic, Enhetschef, 018-727 46 90 (nås bäst under vecka 1).

Fackliga företrädare:
Kommunal Mitt Sektion Uppsala, 010-442 88 16 alt. 018–7272440
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 95

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Vattenfall söker IT-förvaltningsledare

Ansök    Dec 23    Poolia Sverige AB    Systemförvaltare
Är du en IT-förvaltningsledare som gillar utmaningar! Känner du igen dig - då kan du vara Vattenfalls nya IT-förvaltningsledare! I den här rollen får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Utveckla/förvalta IT-system som är samhällsviktiga. Aktivt vara med och påverka samt utmana arbetssätt och metoder. Vattenfalls medarbeta... Visa mer
Är du en IT-förvaltningsledare som gillar utmaningar!
Känner du igen dig - då kan du vara Vattenfalls nya IT-förvaltningsledare!

I den här rollen får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Utveckla/förvalta IT-system som är samhällsviktiga. Aktivt vara med och påverka samt utmana arbetssätt och metoder.

Vattenfalls medarbetare är avgörande för deras framgång och det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.
Inom Vattenfallkoncernens stora dynamisk organisation erbjudes dessutom goda karriärmöjligheter och goda förmåner som
friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar, vilket ställer krav på samarbetsförmåga, säkerhetstänkande och innovativa lösningar.
Är du redo för ett stort och viktigt arbete som kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt?

Vill du göra skillnad på jobbet och tycker det här låter intressant? Tveka inte att ansöka redan idag då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstiden löper ut!
Det här är en direktrekrytering till Vattenfall där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till att hitta deras nya IT-förvaltningsledare till förvaltningsområdet Bränsle, Härd & avfall.

Om tjänsten
Du kommer tillhöra en grupp på Vattenfall IT som arbetar med leverans av IT-stöd till koncernens kärntekniska verksamheter. Rollen och leveransen sker mot de tre tillståndshavarna SKB samt Kärnkraftverken i Forsmark och Ringhals.

Vattenfall är ett företag i förändring och de har stora utmaningar framför sig! I takt med förändringarna ställs allt större krav på IT, som i många fall är en möjliggörare för att uppnå de effekter som eftersträvas. Deras roll blir allt mer viktig för att stödja verksamheterna.

För att tillmötesgå säkerhetskraven inom kärnkraftssektorn finns Vattenfall IT representerade med sina tjänster bl a i Oskarshamn, Ringhals och Forsmark. Leveransenheten tillhandahåller tjänster för såväl infrastruktur, applikationsförvaltning som utveckling av administrativa system.

Ditt övergripande mål är att tillsammans med ditt team bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med en så liten påverkan på klimat och miljö som möjligt.

Då verksamheter finns på fler orter så kan även placeringsorten vara Östhammar, Uppsala, Forsmark, Solna och Oskarshamn

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som IT-förvaltningsledare kommer du att leda ett team där du ansvarar för att:

• verkställa förvaltningsplanens mål inom givna ramar på ett effektivt sätt
• godkänna leveranser från IT-partners
• kommunicera och samverka med andra IT-förvaltningsledare
• utarbeta förvaltningsplan tillsammans med den beställande organisationen på verksamhetssidan
• kontinuerligt rapportera status, avvikelser och uppföljning av kostnader
• beskriva och sammanställa krav
• säkerställa att acceptanstester genomförs
• resursplanera samt samordna, leda, motivera och engagera ditt team
• leda förvaltningsmöten, delta i uppdrag och projekt
• genomföra omvärldsbevakning

Vem är du?
Vi tror att du har en relevant akademisk examen, gärna civilingenjör, och med tidigare erfarenhet av att arbeta i motsvarande roll som vi söker. Har du erfarenhet och kännedom om det kärntekniska området eller branscher med högt ställda tillgänglighets- och säkerhetskrav är detta meriterande.

Stor vikt läggs vid att du har förmåga att driva, leverera och uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du är målinriktad, vågar ifrågasätta och driva förbättringar med kundfokus i blick. Det är en förutsättning att du har förmåga och erfarenhet att leda i förändring.


Om verksamheten
På Vattenfall IT träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Denna tjänst är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vid rekrytering tillämpas drogtest och registerkontroll.

Fackliga representanter för denna tjänst är: för SEKO är Lennart Bengtsson, [email protected], Unionen: Inger Strandberg, [email protected], Ledarna: Christer Gustafsson, [email protected] Akademikerna: Sofi Wadström, [email protected] Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00 Visa mindre

Systemförvaltare med intresse för kund och hållbara resor

Ansök    Dec 3    REGION UPPSALA    Systemförvaltare
System och teknik Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. På vår förvaltning arbetar cirka 100 medarbetare. Vår verksamhetsidé är att utveckla och bedriva hållbara transporter för ett växande Uppsala län. Vi utvecklar bland annat infrastrukturen och kollektivtrafiken inom länet. Under varumärket UL bedrivs kollektivtrafik i samarbete med upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en stor bredd av ko... Visa mer
System och teknik

Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. På vår förvaltning arbetar cirka 100 medarbetare. Vår verksamhetsidé är att utveckla och bedriva hållbara transporter för ett växande Uppsala län. Vi utvecklar bland annat infrastrukturen och kollektivtrafiken inom länet. Under varumärket UL bedrivs kollektivtrafik i samarbete med upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en stor bredd av kompetenser och arbetar bland annat med verksamhetsutveckling, upphandling, samhällsplanering, trafikplanering, systemförvaltning, ekonomi, kommunikation, försäljning och kundtjänst.

Vår verksamhet
Vill du vara med och göra skillnad i människors vardag? Att jobba hos oss innebär att underlätta vardagen för våra resenärer varje dag, och att möta behoven i ett växande län. Avdelningen för System och teknik utvecklar och förvaltar de system som ger förutsättningar för kollektivtrafiken och hållbart resande. Nu söker vi en systemförvaltare med inriktning mot olika kundsystem såsom UL-appen, trafikantinformation och kundtjänstsystem.

Vi erbjuder dig en möjlighet att jobba på en arbetsplats med god arbetsmiljö, som ger utrymme för personlig och professionell utveckling med världsledande teknik inom området, och en chans att bidra till den hållbara utvecklingen av länet.

Ditt uppdrag
I din roll som Systemförvaltare ansvarar du för system inom kundinformation såsom app, trafikantinformation och försäljningssystem. Du underhåller och förvaltar systemen samt driver den tekniska utvecklingen inom dina områden. I rollen som Systemförvaltare är du länken mellan användarna och systemleverantörer.

I tjänsten ingår bland annat arbetsuppgifter såsom:

• Driver den tekniska utvecklingen inom dina områden
• Förvalta systemet och koordinera uppdateringar för att upprätthålla aktuell version
• Se till att systemdokumentation finns tillgänglig och är uppdaterad
• Se till att avtal finns med eventuella underleverantörer
• Se till att systemsäkerhetsanalys genomförs och följs upp
• Ta fram underlag till förvaltningsplan

I förvaltningen av det nya försäljningssystemet som har UL-appen som plattform så använts ett agilt arbetssätt och i din roll bidrar du till kontinuerliga förbättringar baserat på verksamhetens behov.

I rollen har du ett nära samarbete med användarrepresentanter där bland annat stöd till kundtjänst ingår, du samlar in behov och synpunkter kring funktionsfel. Du har även nära samarbete med andra systemförvaltare, förvaltningsledare och utvecklingsledare. På förvaltningen värdesätter vi teamet och ett gott samarbete där alla medarbetare jobbar för gemensam framgång.

Tjänsten tillhör avdelningen för System och teknik, som består av tolv medarbetare. Avdelningen ansvarar för alla system och all teknik inom kollektivtrafiken som är gemensam för hela trafiken. Detta innefattar utveckling, drift och underhåll av system för trafikledning, trafikplanering, trafikinformation, kundtjänst samt försäljning. Styrmodellen som används är pm3 och det finns två förvaltningsobjekt - kundsystem och trafiksystem.

Din kompetens
Då rollen innebär många kontaktytor behöver du ha god samarbetsförmåga. Du har en vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du har ett helhetstänk och tar hänsyn till det större perspektivet. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Vidare är du självgående, tar initiativ och uppnår resultat. Du tar ansvar för ditt uppdrag och driver dina processer vidare på ett strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt.

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning med IT-inriktning eller motsvarande erfarenhet. Du har erfarenhet av systemförvaltarrollen och gärna systemförvaltning av egenutvecklad programvara. Det är meriterande med erfarenhet av Azure och erfarenhet av förvaltningsmodellen pm3. Meriterande med erfarenhet av arbete i agila metoder såsom scrum, då vår digitala utveckling sker med denna metodik.

Vi erbjuder
Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra. Så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi vill också erbjuda våra medarbetare en flexibel arbetsplats och skapar förutsättningar till det genom möjlighet till arbete hemifrån.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Avdelningschef, Peter Samuelsson, 018-611 19 11, [email protected]
För Saco Monica Edling, [email protected]
För Vision Christina Nordlund, 018-611 19 07, [email protected]Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Objektspecialist IT

Ansök    Nov 29    Ls Jobbet AB    Systemförvaltare
IT stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Inom IT-centrum blir du kollega med fler än 60 engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att tillhöra avdelningen IT verksamhetsstöd. Digitaliseringen är den enskilt starkaste förändringsfaktorn i samhället. Det digitala ska vara standard. Det innebär att vi ska göra digitaliseringen till det naturliga arbetssättet i Region Uppsala. Din roll I din... Visa mer
IT stödet är idag en viktig del av Region Uppsalas verksamhet. Inom IT-centrum blir du kollega med fler än 60 engagerade medarbetare vars kompetens spänner över ett systems hela livscykel. Du kommer att tillhöra avdelningen IT verksamhetsstöd.
Digitaliseringen är den enskilt starkaste förändringsfaktorn i samhället. Det digitala ska vara standard. Det innebär att vi ska göra digitaliseringen till det naturliga arbetssättet i Region Uppsala.
Din roll
I din roll som objektspecialist IT kommer du arbeta inom styrmodellen pm3 och projektmodellerna PROJEKTiL och UPPDRAGiL. Din primära arbetsuppgift är förvalta och utveckla Region Uppsalas uppsättning av Easit, som används för bland annat ärendehantering, projektuppföljning och inventarieadministration, men du kommer också att leda tekniska projekt och utvecklingsprojekt. Rollen arbetar centralt i objektet och man har kollegor även inom objektet i form av Objektledare, lokala administratörer och en systemdriftsansvarig.
Kvalifikationer
Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande och minst 3 års erfarenhet inom IT och digitalisering. Du har erfarenhet av att arbeta med digitalisering av processer och arbetsflöden.
Krav:
Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande
Vana att leda projekt och uppdrag
Du talar och skriver utmärkt svenska och engelska

Meriterande:
Erfarenhet av:
pm3 styrmodell för förvaltning
PROJEKTiL och UPPDRAGiL
att förvalta och utveckla e-tjänster
ärendehanteringssystem
Easit, gärna som administratör eller designer

Personliga egenskaper
Du har ett diplomatiskt förhållningssätt och en god ledarförmåga. Tydlighet, kommunikation och det goda samtalet är en förutsättning för att navigera rätt i en stor organisation med komplexa systemsamband där samspelet mellan förvaltning, it och leverantörer sker dagligen.
Våra system och tjänster har höga krav på tillförlitlighet och tillgänglighet varför du förväntas jobba proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet. Förståelse för verksamheten och en ödmjuk inställning är viktiga egenskaper. Du är van vid att arbeta självständigt, vara drivande och ha helhetssyn. Du är nyfiken och ser nya möjligheter för verksamheterna.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för den intresserade medarbetaren finns goda möjligheter till en stimulerande arbetsmiljö med personliga utvecklingsmöjligheter.
Vi erbjuder
Tjänsten är på heltid tillsvidare. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Eventuella frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Eva Gryding, [email protected], 070-445 13 39. Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag som är söndagen den 19 dec 2021.
Välkommen med din ansökan!
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet Visa mindre

Förvaltnings- och projektledare IT

Ansök    Dec 13    Läkemedelsverket    Systemförvaltare
Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Vi bidrar till en bättre folk- och djurhälsa och till utvecklingen av hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi som arbetar på Läkemedelsverket är stolta över det viktiga uppdrag vi har, och vår arbetsmi... Visa mer
Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Vi bidrar till en bättre folk- och djurhälsa och till utvecklingen av hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi som arbetar på Läkemedelsverket är stolta över det viktiga uppdrag vi har, och vår arbetsmiljö präglas av generositet, kunskapsspridning och ständigt lärande i vardagen.

Vår verksamhet
På Läkemedelsverkets IT-enhet är vår främsta uppgift att leverera IT-lösningar som bidrar till folk- och djurhälsan. Systemen används internt, men också av allmänheten, vården och apoteken. IT-enheten ansvarar för systemen över hela livscykeln. Från idé, via utveckling eller inköp, till förvaltning och incidenthantering. Vi söker nu två ledare för förvaltning och projekt. Du kommer att ingå i en grupp med 10-15 andra förvaltnings- och projektledare, som tillsammans med verksamheten och medarbetarna på IT-enheten tar fram och förvaltar nästa generations system. Våra agila utvecklingsteam arbetar med både utveckling och förvaltning. Så även om du har din tyngdpunkt i förvaltning så kan du ta dig an båda.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som ledare kommer du att samarbeta med verksamheten och planera, och på operativ nivå verkställa mål för IT-stöden, främst inom förvaltning. Det kan till exempel vara IT-stöd för ärende- och dokumenthantering, hantering av medicintekniska produkter och Giftinformationscentralens stödsystem. I arbetet ingår:


• Samla arbetsgruppen kring en gemensam målbild
• Planera och följa upp uppdrag och aktiviteter, liksom incidenter, SLA och systemunderhåll
• Arbeta med leverantörer för inköpta system
• Arbeta med utvecklingsteamen för egenutvecklade system
• Koordinera och hantera beroenden mellan olika utvecklingsteam och arbetsgrupper
• Genomföra riskanalyser och följa upp åtgärder
• Rapportera till styrgrupper och förbereda för upphandlingar

En viktig uppgift är också att ge förutsättningar för och att kontinuerligt förbättra samarbete och kommunikation i och mellan team och med verksamheten. En annan är att underlätta arbetet i gränslandet mellan förvaltning, projekt och agila team.

Din bakgrund
Vi söker dig som har:


• Högskoleutbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper
• Erfarenhet som förvaltningsledare IT och/eller teknisk projektledare
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du dessutom:


• Har arbetat med externa leverantörer och upphandlingar av systemstöd
• Har arbetat i en agil organisation med flera utvecklingsteam och i nära samverkan med användare
• Har erfarenhet och intresse av olika roller inom systemutveckling och projekt
• Kan styrka din ledarskapskompetens med relevant utbildning och certifiering
• Har erfarenhet från offentlig sektor och förståelse för myndighetsverksamhet

Dina personliga egenskaper
Vi söker dig som är en naturlig ledare med god förmåga för samarbete och kommunikation. Du har lätt för att se helhet, samband och beroenden, och vill tillsammans med andra människor lösa uppgiften. Som uppdragsledare är du lyhörd mot användarens behov och kan agera bollplank till tekniska experter. Du använder din kreativitet och nyfikenhet för att hitta effektiva sätt att hantera det vardagliga arbetet. Det som driver dig är slutligen en vilja och ett engagemang att leverera värde som bidrar till folk- och djurhälsan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2022-01-21
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2021-100854

Vi värdesätter mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Goda förutsättningar för balans i livet är viktigt för oss och vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande bland annat semester. För att främja ett hållbart arbetsliv erbjuder vi friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. I den mån arbetsuppgifterna tillåter kan det finnas möjlighet att arbeta delvis på distans efter överenskommelse med chef.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta Gruppchef Petrine Herbai. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Nivine Doghaili, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post [email protected]

Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Teknisk förvaltare - elkraft

Ansök    Nov 11    Phadia AB    Systemförvaltare
Thermo Fisher Scientific är ett globalt läkemedel- och bioteknikbolag med 90 000 anställda och en årlig omsättning på över 35 miljarder dollar. I Uppsala finns den största svenska siten för Thermo Fisher med 800 medarbetare och vi är ett av huvudsätena för en av våra divisioner globalt. Vi är verksamma inom strategiska, administrativa och affärsutvecklande aktiviteter samt hemvist för forskning och utveckling såväl som toppmodern tillverkning. Du kommer at... Visa mer
Thermo Fisher Scientific är ett globalt läkemedel- och bioteknikbolag med 90 000 anställda och en årlig omsättning på över 35 miljarder dollar. I Uppsala finns den största svenska siten för Thermo Fisher med 800 medarbetare och vi är ett av huvudsätena för en av våra divisioner globalt. Vi är verksamma inom strategiska, administrativa och affärsutvecklande aktiviteter samt hemvist för forskning och utveckling såväl som toppmodern tillverkning.
Du kommer att vara en del av Thermo Fisher Scientific som utvecklar, tillverkar och marknadsför diagnostiska test för allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. Vi är världsledare inom invitrodiagnostik av allergi och ledare inom autoimmundiagnostik i Europa.
Fastighetsavdelningen på IDD Uppsala ansvarar för ombyggnadsprojekt, teknisk drift och underhåll av vår industrianläggning i Uppsala. Avdelningens styrka ligger i vår breda tekniska kompetens som möjliggör effektiv drift och långsiktigt underhåll av våra fastighetstekniska system. Vi strävar mot att vara en effektiv och professionell organisation som säkerställer att vår verksamhet har ändamålsenliga lokaler, tillförlitliga mediasystem samt får bra service avseende funktion, miljö, ekonomi och säkerhet.
Hur kommer du kunna påverka?
Som Teknisk förvaltare elkraft har du ett helhetsansvar för vår elanläggning som omfattar bland annat hög- och lågspänningsställverk med tillhörande reservkraftsnät. Målet är att upprätthålla en säker anläggning som levererar el av god kvalitet. Du kommer att vara ansvarig för att driva underhålls- och förbättringsprojekt samt för energieffektivisering inom elanläggningen. Vidare så ingår ett övergripande ansvar för elsäkerheten samt ansvar för den långsiktiga underhållsplaneringen och strategisk utveckling av elanläggningen.
Mer om jobbet
Du kommer till ett team med en bra gemenskap som i nära samarbete aktivt arbetar för att förbättra upplevelsen i vår anläggning IDD Uppsala. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas där du får möjlighet att påverka och sätta din prägel på vår framtid.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
Elanläggningsansvar
Behörighetsansvar för underhållstekniker
Planera och fördela elarbeten till entreprenörer
Förvaltningsansvar för elanläggningen
Upprätta anvisningar och instruktioner för elteknikområdet
Inköp och upphandling av tekniska projekt
Godkänna nya och förändrade elanläggningar
Bevakning av lagkrav på teknikområdet
Informera om elsäkerhetsfrågor
Driva energioptimerings- och teknikutvecklingsprojekt

Vem söker vi?
För att vara framgångsrik i den här rollen förväntas du vara en serviceinriktad, självständig och strukturerad som person. Du måste också ha elauktorisation, lägst AL, och vana av administrativt arbete. Tidigare erfarenhet av att driva projekt och genomföra upphandlingar samt erfarenhet från industrin är meriterande.
Då du dagligen har många kontaktytor är det viktigt att du har förmåga att anpassa sättet att kommunicera till olika situationer och bemöter människor med lyhördhet samtidigt som du kan vara tydlig, kommunikativ och kravställande mot intressenter. För att klara av arbetsuppgifterna på ett tillfredsställande sätt skall du behärska svenska i tal och skrift.
Är du intresserad?
Letar du efter ett meningsfullt jobb på ett internationellt företag som har starka värderingar? Om detta låter intressant så kan du vara den personen vi söker!
SÖK NU via vår karriärsida https://jobs.thermofisher.com/, ref. 182814BR
Har du frågor kontaktar du: Erik Vallin, Manager Real Estate: 018-163851 eller Petra Norrman, Recruiter Nordics: [email protected]
Välkommen med din ansökan snarast med sista ansökningsdatumet 28 november 2021. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Visa mindre

Teknisk förvaltare - elkraft

Ansök    Nov 29    Phadia AB    Systemförvaltare
Thermo Fisher Scientific är ett globalt läkemedel- och bioteknikbolag med 90 000 anställda och en årlig omsättning på över 35 miljarder dollar. I Uppsala finns den största svenska siten för Thermo Fisher med 800 medarbetare och vi är ett av huvudsätena för en av våra divisioner globalt. Vi är verksamma inom strategiska, administrativa och affärsutvecklande aktiviteter samt hemvist för forskning och utveckling såväl som toppmodern tillverkning. Du kommer at... Visa mer
Thermo Fisher Scientific är ett globalt läkemedel- och bioteknikbolag med 90 000 anställda och en årlig omsättning på över 35 miljarder dollar. I Uppsala finns den största svenska siten för Thermo Fisher med 800 medarbetare och vi är ett av huvudsätena för en av våra divisioner globalt. Vi är verksamma inom strategiska, administrativa och affärsutvecklande aktiviteter samt hemvist för forskning och utveckling såväl som toppmodern tillverkning.
Du kommer att vara en del av Thermo Fisher Scientific som utvecklar, tillverkar och marknadsför diagnostiska test för allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. Vi är världsledare inom invitrodiagnostik av allergi och ledare inom autoimmundiagnostik i Europa.
Fastighetsavdelningen på IDD Uppsala ansvarar för ombyggnadsprojekt, teknisk drift och underhåll av vår industrianläggning i Uppsala. Avdelningens styrka ligger i vår breda tekniska kompetens som möjliggör effektiv drift och långsiktigt underhåll av våra fastighetstekniska system. Vi strävar mot att vara en effektiv och professionell organisation som säkerställer att vår verksamhet har ändamålsenliga lokaler, tillförlitliga mediasystem samt får bra service avseende funktion, miljö, ekonomi och säkerhet.
Hur kommer du kunna påverka?
Som Teknisk förvaltare elkraft har du ett helhetsansvar för vår elanläggning som omfattar bland annat hög- och lågspänningsställverk med tillhörande reservkraftsnät. Målet är att upprätthålla en säker anläggning som levererar el av god kvalitet. Du kommer att vara ansvarig för att driva underhålls- och förbättringsprojekt samt för energieffektivisering inom elanläggningen. Vidare så ingår ett övergripande ansvar för elsäkerheten samt ansvar för den långsiktiga underhållsplaneringen och strategisk utveckling av elanläggningen.
Mer om jobbet
Du kommer till ett team med en bra gemenskap som i nära samarbete aktivt arbetar för att förbättra upplevelsen i vår anläggning IDD Uppsala. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas där du får möjlighet att påverka och sätta din prägel på vår framtid.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
Elanläggningsansvar
Behörighetsansvar för underhållstekniker
Planera och fördela elarbeten till entreprenörer
Förvaltningsansvar för elanläggningen
Upprätta anvisningar och instruktioner för elteknikområdet
Inköp och upphandling av tekniska projekt
Godkänna nya och förändrade elanläggningar
Bevakning av lagkrav på teknikområdet
Informera om elsäkerhetsfrågor
Driva energioptimerings- och teknikutvecklingsprojekt

Vem söker vi?
För att vara framgångsrik i den här rollen förväntas du vara en serviceinriktad, självständig och strukturerad som person. Du måste också ha elauktorisation, lägst AL, och vana av administrativt arbete. Tidigare erfarenhet av att driva projekt och genomföra upphandlingar samt erfarenhet från industrin är meriterande.
Då du dagligen har många kontaktytor är det viktigt att du har förmåga att anpassa sättet att kommunicera till olika situationer och bemöter människor med lyhördhet samtidigt som du kan vara tydlig, kommunikativ och kravställande mot intressenter. För att klara av arbetsuppgifterna på ett tillfredsställande sätt skall du behärska svenska i tal och skrift.
Är du intresserad?
Letar du efter ett meningsfullt jobb på ett internationellt företag som har starka värderingar? Om detta låter intressant så kan du vara den personen vi söker!
SÖK NU via vår karriärsida https://jobs.thermofisher.com/, ref. 182814BR
Har du frågor kontaktar du: Erik Vallin, Manager Real Estate: 018-163851 eller Petra Norrman, Recruiter Nordics: [email protected]
Välkommen med din ansökan snarast med sista ansökningsdatumet 19 december 2021. Urval sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Visa mindre

Förvaltningsledare IT

Ansök    Nov 18    Uppsala Universitet    Systemförvaltare
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Är du förvaltningsledare och brinner för att vara bryggan mellan verksamhet och IT? Vill du arbeta med kompetenta kollegor i ett brett spektrum av tekniker och verktyg? Då kan du vara den person vi söker till enheten för Förvaltning och Utveckling.

Vid universitetsgemensam IT på Uppsala universitet möter teknik och nytänkande gamla traditioner och vår uppgift är att bidra till att skapa fungerande samspel mellan IT och verksamhet. Du får chansen att utvecklas i en organisation som tar tillvara på kompetens, initiativkraft och samarbetsförmåga. Tillsammans är vi en framtidsinriktad IT-organisation som utvecklar tjänster i världsklass och som erbjuder ett efterfrågat och verksamhetsnära IT-stöd.

Avdelningen för universitetsgemensam IT arbetar med strategiska IT-frågor och är en serviceorganisation för gemensamma tjänster där uppdraget innefattar infrastruktur, förvaltning, service och support. Den nya avdelningen har omkring 200 anställda uppdelat på sex enheter

För mer information, se: https://www.uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/universitetsgemensam-it.

Arbetsuppgifter: Enheten för förvaltning och utveckling ansvarar för systemutveckling, systemförvaltning, systemadministration och andra linjens användarstöd för många av universitetets centrala tjänster, och vi söker nu en Förvaltningsledare IT som ska leda förvaltningsobjekt med inriktning mot stöd till administrativa funktioner.

Som förvaltningsledare IT planerar, leder och följer du tillsammans med förvaltningsledare (verksamhet) upp arbetet inom förvaltningsobjektet, samplanerar med övriga förvaltningsledare och rapporterar löpande till förvaltningsobjektets styrgrupp. Du upprättar årliga förvaltningsplaner och planerar resurser kopplat till årsmålen.

I uppdraget ingår att tolka verksamhetens behov av IT-stöd och hur detta kan realiseras i tekniska lösningar inom ramen för förvaltningsobjektet. Du följer också teknikutvecklingen och analyserar hur denna kan komma verksamheten till nytta.

Vidare så ingår i rollen att bidra till förbättring och utveckling av Uppsala universitets anpassade förvaltningsmodell och gemensamma arbetssätt.

Kvalifikationskrav:

- Erfarenhet av projekt och/eller förvaltningsledning inom IT-området.
- Relevant akademisk utbildning/examen eller motsvarande.
- Erfarenhet av att omvandla verksamhetsbehov till tekniska krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du är mån om att bygga och bibehålla goda relationer och har ett utpräglat sinne för service och gott bemötande. Vidare har du lätt för att samarbeta, ta initiativ och självständigt ansvara för att driva ditt arbete framåt. Du ska ha förmåga att ha överblick, kunna prioritera och se sammanhang.

För att lyckas i rollen behöver du ha en god kommunikativ förmåga samt kunna uttrycka dig på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

- Erfarenhet av förvaltning av standard såväl som egenutvecklade applikationer.
- God förståelse kring användning och processer avseende administrativa system.
- Erfarenhet av agila arbetsmetoder.
- Kännedom om upphandling enligt LOU och arkivregler för myndigheter.
- Erfarenhet av modeller som t.ex. PPS och/eller PM3.
- Erfarenhet av att arbeta med externa leverantörer.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gruppchef Tom Sjöström, [email protected], 018-471 7817. (Ej v.48), enhetschef Annika Ohlsson, [email protected], 018-471 7473 (v. 48).

Välkommen med din ansökan senast den 15 december 2021, UFV-PA 2021/4381.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Systemförvaltare/Systemekonom till SLU 60%

Ansök    Okt 4    Poolia Sverige AB    Systemförvaltare
Nu söker vi en duktig systemförvaltare/systemekonom till uppdrag hos SLU. Tjänsten är på 60% och beräknas starta så snart som möjligt och pågå i 6 månader, med goda möjligheter till förlängning. Under uppdraget kommer du att vara anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande under processen, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Om tjänsten Som systemförvaltare/systemekonom kommer du att arbeta med applikationsstöd... Visa mer
Nu söker vi en duktig systemförvaltare/systemekonom till uppdrag hos SLU. Tjänsten är på 60% och beräknas starta så snart som möjligt och pågå i 6 månader, med goda möjligheter till förlängning. Under uppdraget kommer du att vara anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande under processen, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Som systemförvaltare/systemekonom kommer du att arbeta med applikationsstöd i ekonomisystemet (UNIT4 ERP), samt faktura- & e-handelssystemet (Visma Proceedo). Du kommer att ingå i en systemförvaltningsgrupp tillsammans med två andra systemekonomer. I rollen som systemekonom kommer du att arbeta med bland annat användarstöd, användarutbildning, felsökning, databassökningar och daglig övervakning. Utöver detta kommer du även att delta i utvecklingsarbetet, som oftast bedrivs i projektform. Framförallt innebär detta att på ett systematiskt sätt jobba med automatiseringar och systemdrivna effektiviseringar av våra ekonomiprocesser.

Då ett stort antal av SLU:s medarbetare arbetar i ekonomisystemet och/eller faktura- & e-handelssystemen kommer du i denna roll att ha mycket direktkontakt med systemanvändare på såväl institutionerna som inom administrationen. Du kommer också att ha ett nära samarbete med kollegor på SLU:s IT avdelning. Utöver huvudsystemen så kan du även komma att jobba i excel/excelerator för att skapa och underhålla rapporter, InfoCaption för att skapa informationsguider och andra mindre stödsystem.

Vem är du?
För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du har en högskoleutbildning inriktad på systemförvaltning eller ekonomi samt mångårig erfarenhet av att administrera av ekonomisystem. Även om det inte är ett krav ser vi gärna att du har arbetat i ett eller flera av de administrativa system som vi använder. Extra meriterande är erfarenhet av utveckling och förvaltning av tidredovisningsmoduler. Du har även utformat och hållit i utbildning av systemanvändare.

Som person är du prestigelös och konsultativt inställd och tycker om att lösa uppgifter tillsammans med verksamheten och dina kollegor. Du är heller inte rädd för att rulla upp ärmarna och lösa problem och känner dig trygg i att både jobba som del av en grupp men också ta ansvar för och lösa uppgifter självständigt. Du är bra på att planera, organisera och dokumentera samt har en god analytisk förmåga och tycker det är roligt att både identifiera utmaningar och hitta lösningar på dessa. Du är som person pedagogisk och en god kommunikatör som trivs med att utveckla systemet tillsammans med våra användare. Det är även viktigt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Om verksamheten
IT-branschen är dynamisk och föränderlig, det vet vi på Poolia IT. Därför värderar vi din kompetens och personliga egenskaper högt när vi anställer dig som konsult. Att få rätt person på rätt plats är vår grej, och vi vet vikten av nytänkande inom IT-branschen för att kunna erbjuda lösningar som passar våra konsulter lika bra som våra kunder.

Att vara konsult hos oss ger dig många möjligheter att prova på olika branscher, företag och roller. Läs gärna mer om hur det är att vara konsult hos oss: https://www.poolia.se/karriar/tips/konsult/. Det passar dig som vill få mycket erfarenhet under en kortare period. Om du letar efter en värld fylld av spännande möjligheter och nya kontakter kommer du gilla att vara konsult hos oss.Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner. Visa mindre

Systemförvaltare IT

Ansök    Sep 30    Uppsala kommun    Systemförvaltare
Systemförvaltning 2, Hälsa, vård och omsorg Vill du ha ett utvecklande och spännande arbete där såväl tekniken, verksamhetsnyttan och kundnyttan är i centrum? Då kanske just du är den systemförvaltaren vi söker. Systemförvaltning hälsa, vård och omsorg söker just nu dig som gärna vill växa tillsammans med oss inom den offentliga sektorn. Varmt välkommen med din ansökan! IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhe... Visa mer
Systemförvaltning 2, Hälsa, vård och omsorg

Vill du ha ett utvecklande och spännande arbete där såväl tekniken, verksamhetsnyttan och kundnyttan är i centrum? Då kanske just du är den systemförvaltaren vi söker. Systemförvaltning hälsa, vård och omsorg söker just nu dig som gärna vill växa tillsammans med oss inom den offentliga sektorn. Varmt välkommen med din ansökan!

IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhet för hela kommunen. Enheten för digitalt stöd för hälsa, vård, omsorg, kultur, fritid, måltider och pedagogiska system är en central del i att klara kommunens ambitioner för digitalisering. Vår verksamhet stödjer större delen av de centrala verksamhetsprocesser som ligger inom det kommunala uppdraget. Vi skapar och upprätthåller digitala lösningar i livets alla skeden för medborgarna och medarbetarna på uppdrag av de folkvalda.

Ditt uppdrag
I rollen som systemförvaltare arbetar du operativt med de IT-stöd som inryms i förvaltningsobjektet. Du har det övergripande helhetsansvaret för berörda IT-system och är huvudansvarig för kontakter med systemleverantörer.

Du arbetar med förvaltning, ändringshantering, behörighetshantering och användarsupport. Inom ändringshantering ingår ansvar för att hantera uppgraderingar och utföra tester vid nya funktioner/versioner. Du dokumenterar ändringar i systemdokumentation och samlar in, dokumenterar, prioriterar krav och ändringsförslag ur ett IT-perspektiv samt lägger fram förslag till ändringar.

Du ansvarar även för att utföra krav- och testarbete i projekt och delta i utveckling och vidareutveckling av ny funktionalitet i samarbete med leverantörer och verksamheten.

Inom användarstöd arbetar du bland annat med att säkra användbarheten ur ett IT-perspektiv och ger användarsupport i systemfrågor. Du hanterar felanmälan, felsökning och tilldelar behörigheter samt genomför expertanvändarutbildningar och uppför och reviderar utbildningsmaterial.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen inom IT, alternativt annan utbildning och/eller praktisk och administrativ arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Det är meriterande om du har systemförvaltarerfarenhet från arbete med IT-system så som Lifecare, Phoniro eller liknande IT-system anpassade för vård- och omsorgssektorn. Det är en fördel om du har kunskaper i ramverk så som ITIL, pm3 och Scrum samt kunskap om nationella tjänster inom verksamhetsområdet hälso- och sjukvård samt socialtjänst.

Vi söker dig som ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du en person som är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra genom att vara lyhört. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa dig efter varje unik situation. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Sabir Ghaderi, tf enhetschef, 018-727 72 51.

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
SACO, Maria Persson, 018-727 24 24.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Systemförvaltare/Systemekonom till SLU

Ansök    Okt 18    Poolia Sverige AB    Systemförvaltare
Nu söker vi en duktig systemförvaltare/systemekonom till uppdrag hos SLU. Tjänsten är på heltid och beräknas starta så snart som möjligt och pågå i 6 månader, med goda möjligheter till förlängning. Under uppdraget kommer du att vara anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande under processen, varmt välkommen med din ansökan redan idag! Om tjänsten Som systemförvaltare/systemekonom kommer du att arbeta med applikationss... Visa mer
Nu söker vi en duktig systemförvaltare/systemekonom till uppdrag hos SLU. Tjänsten är på heltid och beräknas starta så snart som möjligt och pågå i 6 månader, med goda möjligheter till förlängning. Under uppdraget kommer du att vara anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande under processen, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Som systemförvaltare/systemekonom kommer du att arbeta med applikationsstöd i ekonomisystemet UNIT4 ERP samt faktura- & e-handelssystemet Visma Proceedo. Du kommer att ingå i en systemförvaltningsgrupp tillsammans med två andra systemekonomer. I rollen som systemekonom kommer du att arbeta med bland annat användarstöd, användarutbildning, felsökning, databassökningar och daglig övervakning. Utöver detta kommer du även att delta i utvecklingsarbetet, som oftast bedrivs i projektform. Framförallt innebär detta att på ett systematiskt sätt jobba med automatiseringar och systemdrivna effektiviseringar av våra ekonomiprocesser.

Då ett stort antal av SLU:s medarbetare arbetar i ekonomisystemet och/eller faktura- & e-handelssystemen kommer du i denna roll att ha mycket direktkontakt med systemanvändare på såväl institutionerna som inom administrationen. Du kommer också att ha ett nära samarbete med kollegor på SLU:s IT-avdelning. Utöver huvudsystemen så kan du även komma att jobba i excel/excelerator för att skapa och underhålla rapporter, InfoCaption för att skapa informationsguider, Kofax RPA för automatiseringar och andra mindre stödsystem.

Vem är du?
Vi ser att du har:
• Högskoleutbildning inom systemvetenskap eller ekonomi
• Erfarenhet av Unit4 ERP som systemförvaltare, alternativt applikationskonsult
• Arbetat med följande moduler: gemensam, huvudbok, kund- och levreskontra, tid o projekt, anläggning, planering och systemadministration
• Kunskap om integrationslösningar till och från Unit4 ERP
• Kunskap om -databas och Unit4 ERP:s datamodell

För att vara framgångsrik i denna roll ser vi att du har en högskoleutbildning inriktad på systemförvaltning eller ekonomi samt mångårig erfarenhet av att administrera ekonomisystem. Även om det inte är ett krav ser vi gärna att du har arbetat i ett eller flera av de administrativa system som vi använder. Extra meriterande är erfarenhet av utveckling och förvaltning av tidredovisningsmoduler. Du har även utformat och hållit i utbildning av systemanvändare.

Som person är du prestigelös och konsultativt inställd och tycker om att lösa uppgifter tillsammans med verksamheten och dina kollegor. Du är heller inte rädd för att rulla upp ärmarna och lösa problem och känner dig trygg i att både jobba som del av en grupp men också ta ansvar för och lösa uppgifter självständigt. Du är bra på att planera, organisera och dokumentera samt har en god analytisk förmåga och tycker det är roligt att både identifiera utmaningar och hitta lösningar till dessa. Som person är du pedagogisk och en god kommunikatör som trivs med att utveckla systemet tillsammans med våra användare. Det är även viktigt att du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Om verksamheten
IT-branschen är dynamisk och föränderlig, det vet vi på Poolia IT. Därför värderar vi din kompetens och personliga egenskaper högt när vi anställer dig som konsult. Att få rätt person på rätt plats är vår grej, och vi vet vikten av nytänkande inom IT-branschen för att kunna erbjuda lösningar som passar våra konsulter lika bra som våra kunder.

Att vara konsult hos oss ger dig många möjligheter att prova på olika branscher, företag och roller. Läs gärna mer om hur det är att vara konsult hos oss: https://www.poolia.se/karriar/tips/konsult/. Det passar dig som vill få mycket erfarenhet under en kortare period. Om du letar efter en värld fylld av spännande möjligheter och nya kontakter kommer du gilla att vara konsult hos oss.Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner. Visa mindre

Förvaltningsledare IT för IT-drift och infrastruktur

Du behövs när vi utvecklar framtidens IT-system Förvaltningsledare till enheten för IT-drift och infrastruktur Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Var med i arbetet för något större – för fred, rättvisa och ett hållbart samhälle. Nu söker vi dig som vill hjälpa till att se möjligheterna när vi löser framtidens IT-utmaningar. Svenska kyrkans I... Visa mer
Du behövs när vi utvecklar framtidens IT-system
Förvaltningsledare till enheten för IT-drift och infrastruktur
Svenska kyrkan finns där människor finns.

Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Var med i arbetet för något större – för fred, rättvisa och ett hållbart samhälle. Nu söker vi dig som vill hjälpa till att se möjligheterna när vi löser framtidens IT-utmaningar.

Svenska kyrkans IT-sektion utvecklar och ansvarar för hela Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform. Vi försörjer verksamheten med system, utrustning och support som behövs för att kommunicera och hantera medlemsuppgifter, ekonomiska flöden och verksamhetsuppgifter.

Hela IT-området står just nu inför stora möjligheter och utmaningar. Därför stärker vi upp med kompetens och medarbetare på alla våra fyra enheter:

- IT-förvaltning
- IT-drift och infrastruktur
- Information, support och utbildning
- IT-utveckling

Enheten för IT-drift och infrastruktur ansvarar för IT-infrastrukturen för den gemensam IT-plattformen, kyrkans gemensamma IT-system och de system som används på nationell nivå. Enheten ansvarar även för förvaltning av de program som ingår i vår gemensamma IT plattform. 

Ditt uppdrag
Som Förvaltningsledare planerar och leder du förvaltningen av system eller leveranser som tillhör dina förvaltningsobjekt, tillsammans med verksamheten och andra förvaltningsledare.

Några av dina ansvarsområden:

- Du är ansiktet utåt mot verksamheten och arbetar för att IT:s olika funktioner samarbetar på bästa sätt.
- Du följer upp och rapporterar hur leverantörerna uppfyller krav och prestationer, eftersom mycket av förvaltningsarbetet utförs av externa leverantörer.
- Du säkerställer att budget och tidplan hålls och att verksamheten är ändamålsenlig och kostnadseffektiv.

I tjänsten ingår även rollen som Change Manager. Som Change Manager har du ett övergripande ansvar för samordning och hantering av alla förändringar som görs i vår IT miljö. Du säkerställer också att nödvändiga ändringar/changes i våra system genomförs i rätt prioriterad ordning, i dialog med verksamheter och övriga förvaltningsledare på IT-sektionen.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har:

- högskoleexamen inom IT, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- erfarenhet av förvaltning av IT-system i större organisationer
- god kommunikationsförmåga muntligt och skriftligt och både svenska och engelska.
- god generalistkunskap (PM3, ITIL, förvaltning, effektivitet, förändringsarbete, kommunikation)

Det är meriterande om du har:

- utbildning i förvaltningsstyrningsmodellen Pm3 och/eller projektledarutbildning.
- erfarenhet av att beställa eller utföra IT-konsulttjänster

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, har god kommunikativ förmåga och har lätt för att samarbeta.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaper och förmågor och förutsätter att du delar Svenska kyrkans syn på alla människors lika värde och att du vill bidra i arbetet med att skapa ett hållbart samhälle. 

Tillträde
Enligt överenskommelse

Övrigt
Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av Driftchef IT, mailto:[email protected], 018-16 95 00.

Fackliga företrädare
mailto:[email protected] (Vision), mailto:[email protected] (Akavia) och mailto:[email protected] (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så vänta inte med att skicka in din ansökan, dock senast den 30 november 2021.

Var med i arbetet för något större
Svenska kyrkan finns där människors finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har.

Svenska kyrkan har 5 miljoner medlemmar och totalt 22 000 anställda i Sverige och utomlands. Överallt verkar vi för människors lika värde och rättigheter. Och för att skapelsen ska må bra.

På kyrkokansliet jobbar 400 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

Läs mer om Svenska kyrkan på http://www.svenskakyrkan.se. Visa mindre

Systemförvaltare sökes till Viedoc

Ansök    Aug 27    Poolia Sverige AB    Systemförvaltare
Vill du bli en del av en ledande verksamhet inom e-Kliniska system? Har du erfarenhet av installation och konfiguration av servrar? Då är detta tjänsten för dig. Vi söker nu en IT Operations Specialist till vår attraktiva kund Viedoc Technologies i Uppsala. Uppdraget är på heltid med förväntad start omgående och kommer pågå i åtminstone 6 månader, med goda möjligheter till övertag. Du kommer under detta uppdrag att bli anställd som en av våra uppskattade ... Visa mer
Vill du bli en del av en ledande verksamhet inom e-Kliniska system? Har du erfarenhet av installation och konfiguration av servrar? Då är detta tjänsten för dig.

Vi söker nu en IT Operations Specialist till vår attraktiva kund Viedoc Technologies i Uppsala. Uppdraget är på heltid med förväntad start omgående och kommer pågå i åtminstone 6 månader, med goda möjligheter till övertag. Du kommer under detta uppdrag att bli anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som IT Operations Specialist kommer du ha en central roll i att systemen fungerar som de ska. Du kommer arbeta med installation och konfiguration av servrar i Azure, systemövervakning, systemuppdateringar, utföra felsökning samt säkerhetskopiering. I rollen ingår även internt användarsupportarbete i Office 365 samt Azure AD med klientinstallation och konfiguration. Eftersom kvalité genomsyrar allt Viedoc gör så kommer du även arbeta med dokumentation och uppdatera dokument. Jourarbete kan tillkomma i rollen.

Vem är du?
För att trivas och bli framgångsrik i rollen ser vi att du har relevant utbildning samt några års erfarenhet av serveradministration och IT-support. Du har goda kunskaper inom nätverk, Azure AD och Office 365. Likaså ser vi att du har mycket god kunskap om PaaS och IaaS i Azure. Du är van att arbeta med IIS och Apache, och har även erfarenhet från Powerchell scripting, Azure DevOps och My. Då koncernspråket hos Viedoc är engelska så krävs det god förmåga i engelska i både tal och skrift.

Som person är du drivande och nyfiken, visar stort eget personligt ansvar och engagemang. Du skapar goda relationer i din omgivning och gillar att jobba med och för människor. Du har en förmåga att samarbeta i team, kunna arbeta strukturerat, vara noggrann med dokumentation och kunna leverera resultat.

Om verksamheten
Viedoc Technologies develops and markets software solutions for clinical trials and patient registries as SaaS (Software as a Service). The product Viedoc is a modern and future-proof eClinical suite that allows clinical trial sponsors and study sites to easily and securely collect, validate, transmit and analyze clinical study data. Viedoc has been used in more than 2.500 clinical studies in 75 countries with more than 100.000 users worldwide. The goal for organizations using Viedoc (mainly Contract Research Organizations (CRO), pharma, biotech, medtech and consumer health) is to produce health products in a more time and cost-efficient manner.

Viedoc Technologies is a privately held company with offices and presence in Sweden (Uppsala), US (Philadelphia), Finland (Turku), Japan (Tokyo) and China (Shanghai). The Uppsala office is the head office from where development and global operations are managed. The Philadelphia, Tokyo and Shanghai offices are focusing on sales and service delivery. Strategic partners for sales and service delivery are based in India, Germany, France and Japan. The company is characterized by an innovative approach, creativity and is striving to evolve the processes for how clinical trials are being conducted.

We want to do our part in contributing to a healthier world with excellence. Visa mindre

Systemförvaltare sökes till Viedoc

Ansök    Sep 8    Poolia Sverige AB    Systemförvaltare
Vill du bli en del av en ledande verksamhet inom e-Kliniska system? Har du erfarenhet av installation och konfiguration av servrar? Då är detta tjänsten för dig. Vi söker nu en IT Operations Specialist till vår attraktiva kund Viedoc Technologies i Uppsala. Uppdraget är på heltid med förväntad start omgående och kommer pågå i åtminstone 6 månader, med goda möjligheter till övertag. Du kommer under detta uppdrag att bli anställd som en av våra uppskattade ... Visa mer
Vill du bli en del av en ledande verksamhet inom e-Kliniska system? Har du erfarenhet av installation och konfiguration av servrar? Då är detta tjänsten för dig.

Vi söker nu en IT Operations Specialist till vår attraktiva kund Viedoc Technologies i Uppsala. Uppdraget är på heltid med förväntad start omgående och kommer pågå i åtminstone 6 månader, med goda möjligheter till övertag. Du kommer under detta uppdrag att bli anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som IT Operations Specialist kommer du ha en central roll i att systemen fungerar som de ska. Du kommer arbeta med installation och konfiguration av servrar i Azure, systemövervakning, systemuppdateringar, utföra felsökning samt säkerhetskopiering. I rollen ingår även internt användarsupportarbete i Office 365 samt Azure AD med klientinstallation och konfiguration. Eftersom kvalité genomsyrar allt Viedoc gör så kommer du även arbeta med dokumentation och uppdatera dokument. Jourarbete kan tillkomma i rollen.

Vem är du?
För att trivas och bli framgångsrik i rollen ser vi att du har relevant utbildning samt några års erfarenhet av serveradministration och IT-support. Du har goda kunskaper inom nätverk, Azure AD och Office 365. Likaså ser vi att du har mycket god kunskap om PaaS och IaaS i Azure. Du är van att arbeta med IIS och Apache, och har även erfarenhet från Powerchell scripting, Azure DevOps och My. Då koncernspråket hos Viedoc är engelska så krävs det god förmåga i engelska i både tal och skrift.

Som person är du drivande och nyfiken, visar stort eget personligt ansvar och engagemang. Du skapar goda relationer i din omgivning och gillar att jobba med och för människor. Du har en förmåga att samarbeta i team, kunna arbeta strukturerat, vara noggrann med dokumentation och kunna leverera resultat.

Om verksamheten
Viedoc Technologies develops and markets software solutions for clinical trials and patient registries as SaaS (Software as a Service). The product Viedoc is a modern and future-proof eClinical suite that allows clinical trial sponsors and study sites to easily and securely collect, validate, transmit and analyze clinical study data. Viedoc has been used in more than 2.500 clinical studies in 75 countries with more than 100.000 users worldwide. The goal for organizations using Viedoc (mainly Contract Research Organizations (CRO), pharma, biotech, medtech and consumer health) is to produce health products in a more time and cost-efficient manner.

Viedoc Technologies is a privately held company with offices and presence in Sweden (Uppsala), US (Philadelphia), Finland (Turku), Japan (Tokyo) and China (Shanghai). The Uppsala office is the head office from where development and global operations are managed. The Philadelphia, Tokyo and Shanghai offices are focusing on sales and service delivery. Strategic partners for sales and service delivery are based in India, Germany, France and Japan. The company is characterized by an innovative approach, creativity and is striving to evolve the processes for how clinical trials are being conducted.

We want to do our part in contributing to a healthier world with excellence. Visa mindre

Systemförvaltare sökes till Viedoc

Ansök    Jul 7    Poolia Sverige AB    Systemförvaltare
Vill du bli en del av en ledande verksamhet inom e-Kliniska system? Har du erfarenhet av installation och konfiguration av servrar? Då är detta tjänsten för dig. Vi söker nu en IT Operations Specialist till vår attraktiva kund Viedoc Technologies i Uppsala. Uppdraget är på heltid med förväntad start omgående och kommer pågå i åtminstone 6 månader, med goda möjligheter till övertag. Du kommer under detta uppdrag att bli anställd som en av våra uppskattade ... Visa mer
Vill du bli en del av en ledande verksamhet inom e-Kliniska system? Har du erfarenhet av installation och konfiguration av servrar? Då är detta tjänsten för dig.

Vi söker nu en IT Operations Specialist till vår attraktiva kund Viedoc Technologies i Uppsala. Uppdraget är på heltid med förväntad start omgående och kommer pågå i åtminstone 6 månader, med goda möjligheter till övertag. Du kommer under detta uppdrag att bli anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som IT Operations Specialist kommer ha en central roll i att systemen fungerar som de ska. Du kommer arbeta med installation och konfiguration av servrar i Azure, systemövervakning, systemuppdateringar, utföra felsökning samt säkerhetskopiering. I rollen ingår även internt användarsupportarbete i Office 365 samt Azure AD med klientinstallation och konfiguration. Eftersom kvalité genomsyrar allt Viedoc gör så kommer du även arbeta med dokumentation och uppdatera dokument. Jourarbete kan tillkomma i rollen.

Vem är du?
För att trivas och bli framgångsrik i rollen ser vi att du har relevant utbildning samt några års erfarenhet av serveradministration och IT-support. Du har goda kunskaper inom nätverk, Azure AD och Office 365. Likaså ser vi att du har kunskap om PaaS och IaaS i Azure. Då koncernspråket hos Viedoc är engelska så krävs det god förmåga i engelska i både tal och skrift.

Som person är du drivande och nyfiken, visar stort eget personligt ansvar och engagemang. Du skapar goda relationer i din omgivning och gillar att jobba med och för människor. Du har en förmåga att samarbeta i team, kunna arbeta strukturerat, vara noggrann med dokumentation och kunna leverera resultat.

Om verksamheten
Viedoc Technologies develops and markets software solutions for clinical trials and patient registries as SaaS (Software as a Service). The product Viedoc is a modern and future-proof eClinical suite that allows clinical trial sponsors and study sites to easily and securely collect, validate, transmit and analyze clinical study data. Viedoc has been used in more than 2.500 clinical studies in 75 countries with more than 100.000 users worldwide. The goal for organizations using Viedoc (mainly Contract Research Organizations (CRO), pharma, biotech, medtech and consumer health) is to produce health products in a more time and cost-efficient manner.

Viedoc Technologies is a privately held company with offices and presence in Sweden (Uppsala), US (Philadelphia), Finland (Turku), Japan (Tokyo) and China (Shanghai). The Uppsala office is the head office from where development and global operations are managed. The Philadelphia, Tokyo and Shanghai offices are focusing on sales and service delivery. Strategic partners for sales and service delivery are based in India, Germany, France and Japan. The company is characterized by an innovative approach, creativity and is striving to evolve the processes for how clinical trials are being conducted.

We want to do our part in contributing to a healthier world with excellence. Visa mindre

IT Operations Specialist sökes till Viedoc

Ansök    Jul 2    Poolia Sverige AB    Systemförvaltare
Vill du bli en del av en ledande verksamhet inom e-Kliniska system? Har du erfarenhet av installation och konfiguration av servrar? Då är detta tjänsten för dig. Vi söker nu en IT Operations Specialist till vår attraktiva kund Viedoc Technologies i Uppsala. Uppdraget är på heltid med förväntad start omgående och kommer pågå i åtminstone 6 månader, med goda möjligheter till övertag. Du kommer under detta uppdrag att bli anställd som en av våra uppskattade ... Visa mer
Vill du bli en del av en ledande verksamhet inom e-Kliniska system? Har du erfarenhet av installation och konfiguration av servrar? Då är detta tjänsten för dig.

Vi söker nu en IT Operations Specialist till vår attraktiva kund Viedoc Technologies i Uppsala. Uppdraget är på heltid med förväntad start omgående och kommer pågå i åtminstone 6 månader, med goda möjligheter till övertag. Du kommer under detta uppdrag att bli anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som IT Operations Specialist kommer ha en central roll i att systemen fungerar som de ska. Du kommer arbeta med installation och konfiguration av servrar i Azure, systemövervakning, systemuppdateringar, utföra felsökning samt säkerhetskopiering. I rollen ingår även internt användarsupportarbete i Office 365 samt Azure AD med klientinstallation och konfiguration. Eftersom kvalité genomsyrar allt Viedoc gör så kommer du även arbeta med dokumentation och uppdatera dokument. Jourarbete kan tillkomma i rollen.

Vem är du?
För att trivas och bli framgångsrik i rollen ser vi att du har relevant utbildning samt några års erfarenhet av serveradministration och IT-support. Du har goda kunskaper inom nätverk, Azure AD och Office 365. Likaså ser vi att du har kunskap om PaaS och IaaS i Azure. Då koncernspråket hos Viedoc är engelska så krävs det god förmåga i engelska i både tal och skrift.

Som person är du drivande och nyfiken, visar stort eget personligt ansvar och engagemang. Du skapar goda relationer i din omgivning och gillar att jobba med och för människor. Du har en förmåga att samarbeta i team, kunna arbeta strukturerat, vara noggrann med dokumentation och kunna leverera resultat.

Om verksamheten
Viedoc Technologies develops and markets software solutions for clinical trials and patient registries as SaaS (Software as a Service). The product Viedoc is a modern and future-proof eClinical suite that allows clinical trial sponsors and study sites to easily and securely collect, validate, transmit and analyze clinical study data. Viedoc has been used in more than 2.500 clinical studies in 75 countries with more than 100.000 users worldwide. The goal for organizations using Viedoc (mainly Contract Research Organizations (CRO), pharma, biotech, medtech and consumer health) is to produce health products in a more time and cost-efficient manner.

Viedoc Technologies is a privately held company with offices and presence in Sweden (Uppsala), US (Philadelphia), Finland (Turku), Japan (Tokyo) and China (Shanghai). The Uppsala office is the head office from where development and global operations are managed. The Philadelphia, Tokyo and Shanghai offices are focusing on sales and service delivery. Strategic partners for sales and service delivery are based in India, Germany, France and Japan. The company is characterized by an innovative approach, creativity and is striving to evolve the processes for how clinical trials are being conducted.

We want to do our part in contributing to a healthier world with excellence. Visa mindre

Är du Uppsalahems nya produktägare för vårt fastighetssystem?

Ansök    Jul 13    Uppsalahem AB    Systemförvaltare
Uppsalahem är inne i en spännande utvecklingsresa med målet att bli Sveriges bästa bostadsbolag. Nu förstärker vi organisationen och söker en utvecklingsinriktad produktägare för vårt fastighetssystem tillika vårt digitala nav som spelar en central roll i vår digitala utveckling. Om tjänsten I rollen som produktägare arbetar du med att utveckla och förvalta vårt fastighetssystem som rymmer all information om våra fastigheter, lägenheter och hyresgäster. I... Visa mer
Uppsalahem är inne i en spännande utvecklingsresa med målet att bli Sveriges bästa bostadsbolag. Nu förstärker vi organisationen och söker en utvecklingsinriktad produktägare för vårt fastighetssystem tillika vårt digitala nav som spelar en central roll i vår digitala utveckling.

Om tjänsten
I rollen som produktägare arbetar du med att utveckla och förvalta vårt fastighetssystem som rymmer all information om våra fastigheter, lägenheter och hyresgäster. I systemet hanteras allt från fel- och ärendehantering till ekonomiflöden. Du ansvarar för övergripande planering, backlogg och uppföljning för att säkerställa att systemet mår bra och ger bolaget bästa möjliga nytta.

Fastighetssystemet ligger också till grund för vår grymma boende-app som möjliggör för våra hyresgäster att utföra flera av sina boendeärenden direkt i mobilen. Deras trivsel är vår högsta prioritet och det är därför viktigt att du även ser hyresgästerna som en målgrupp i ditt arbete.

Rollen tillhör IT- och digitaliseringsavdelningen, men du kommer att arbeta nära hela bolaget för att kunna fånga upp förbättringsmöjligheter, ge support och vid behov genomföra utbildningar.

I arbetsuppgifterna ingår även:

- Planera och leda utvecklingsinitiativ, stora som små
- Ha den löpande dialogen med leverantörer kring daglig drift samt pågående och kommande utvecklingsinitiativ
- Säkerställa att systemet uppfyller legala krav
- Utbilda medarbetare inom systemet, både genom direkta användarutbildningar men också genom att ta fram lathundar och instruktionsfilmer.


Vem är du?
Vi söker en positiv lagspelare som besitter god kommunikativ förmåga och har ett öga för utvecklingsmöjligheter och problemlösning. Du gillar att vara bryggan mellan verksamheten och IT/leverantören och har förmågan att förklara det tekniskt avancerade på ett begripligt sätt. Då du arbetar med flera pågående projekt samtidigt ser vi att du har ett sinne för struktur, är ordningsam och effektivt kan växla mellan arbetsuppgifter. Du trivs både med att jobba i team och självständigt, är flexibel och resultatorienterad samt leveranssäker.

Vi söker dig som har:

- Relevant akademisk utbildning, tex inom systemvetenskap, applikationsdesign eller annan motsvarande utbildning inom IT

- Minst tre års erfarenhet av en liknande roll som produktägare, Business analyst eller likvärdig roll
- Erfarenhet av arbete i fastighetssystem
- Erfarenhet av agila arbetssätt
- Projektledarerfarenhet och vana att driva förändringsprocesser
- God förmåga att kommunicera på svenska och engelska
- B-körkort


Har du tidigare erfarenhet av att jobba som exempelvis kravanalytiker, processägare, processpecialist, produktutvecklare eller affärsutvecklare är det meriterande.

Vi på Uppsalahem
Välkommen till oss på Uppsalahem! Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare, gamers och hemmaodlare. Hos oss får du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas. Vi är stolta över att vara en del av en öppen och inkluderande arbetsplats som tar tillvara på olikheter.

Om anställningen
Heltid
Tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse

Nyfiken??
Vill du veta mer om tjänsten? Då ska du kontakta IT- och digitaliseringschef Åsa Engström, (mailto:[email protected]) eller HR Generalist Yasmine Hollsten, (mailto:[email protected]) Vi gör löpande urval och intervjuer, om vi hittar rätt person kan vi därför tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag. Vi ber om överseende för något längre svarstider pga. semestertider. Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-08-15. Visa mindre

Förvaltningsledare IT

Ansök    Apr 28    Randstad AB    Systemförvaltare
Arbetsbeskrivning IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhet för hela kommunen. Enheten för digitalt stöd för hälsa, vård, omsorg, kultur, fritid, måltider och pedagogiska system, Systemförvaltning 2, är en central del i att klara kommunens ambitioner för digitalisering. Vår verksamhet stödjer större delen av de centrala verksamhetsprocesser som ligger inom det kommunala uppdraget. Vi skapar och upprätthåller digit... Visa mer
Arbetsbeskrivning
IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhet för hela kommunen. Enheten för digitalt stöd för hälsa, vård, omsorg, kultur, fritid, måltider och pedagogiska system, Systemförvaltning 2, är en central del i att klara kommunens ambitioner för digitalisering. Vår verksamhet stödjer större delen av de centrala verksamhetsprocesser som ligger inom det kommunala uppdraget. Vi skapar och upprätthåller digitala lösningar i livets alla skeden för medborgarna, medarbetarna och skattebetalarna på uppdrag av de folkvalda. I samarbete med Randstad Professionals söker vi nu en;

Förvaltningsledare IT 
 
Om Pedagogiska Objektet
Pedagogiska objektet är ett av Uppsala kommuns största systemförvaltningsobjekt. Vi förvaltar såväl utbildningsadministrativa system som digitala lärmiljöer. Vi stödjer verksamhetsnära IT för skola, förskola, gymnasium och vuxenutbildning och arbetar nära verksamheten genom förvaltningsmodellen PM3. Digitalisering inom området går med stora kliv framåt i en komplex miljö där beslut om omprioritering kan komma med kort varsel.
 
Pedagogiska objektet stödjer Utbildningsförvaltningen i att alla barn och ungdomar i Uppsala ska nå bästa möjliga kunskapsresultat utifrån sina unika förutsättningar. Vi stödjer arbetsmarknadsförvaltningen i att öka möjligheten för personer att etablera sig på arbetsmarknaden och möjlighet till egen försörjning.

Ansvarsområden
Din roll som systemförvaltningsledare hos oss innebär:

• Att leda systemförvaltningsarbetet för pedagogiska objektet på IT-sidan.
• Leveransansvarig för teamets och objektets leverans till verksamheten utifrån de tids-, resurs och kostnadsramar som finns.
• Strukturera och följa upp förändringsinitiativ och projekt från ax till limpa.
• Ta ansvar för helheten i förvaltningen av ett stort antal system med små och stora leverantörer.
• Ansvara för taktisk och operativ leverantörsstyrning när det gäller våra partnerskapsavtal för utbildningsområdet.
• Samordna leveransen från IT-staben så att system, hårdvara och infrastruktur på ett samlat sätt löser verksamhetens behov i de miljöer där verksamheten bedrivs.
• Sätta sig in i verksamhetsbehov, prioriteringar och systemfunktionalitet för att arbeta fram bra och hållbara digitala lösningar i standardsystem och skräddarsydda lösningar.
• Att hålla goda relationer med såväl verksamhetens intressenter som andra som är nödvändiga för din leverans.
• Säkerställa att vi når den bästa tekniska lösningen för verksamhetens behov genom kontinuerligt samarbete med verksamhetens intressenter för att kunna vara en proffsig motpart som kan förklara komplexa tekniska samband.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

• Är en stark ledare som driver initiativ i gränslandet mellan verksamhet och IT.
• Har mycket god förmåga stötta människor i olika professioner och bakgrunder att ta sin roll i objektet och driva frågor.
• Har mycket god administrativ förmåga och förmåga att planera, följa upp och hantera tidsramar.
• Är strukturerad: har förmåga att leda, planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt.
• Har förmåga att formulera dig tydligt och pedagogiskt, muntligt såväl som i skrift.
• Har förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer och duktig på att skapa delaktighet och engagemang.
• Är självgående.
• Förstår helheter och samband.
• Har långsiktigt strategiskt tänkande.

Men för att lyckas utvecklas hos oss behöver du också ha med dig:
 
• Universitet- eller högskoleutbildning inom IT-området.
• God erfarenhet som projektledare eller förvaltningsledare.
• Erfarenhet av Projektledning av små och mellanstora förändringsinitiativ inom IT-området.
• Erfarenhet av avtalsuppföljning gentemot leverantörer.
• Erfarenhet av att ha arbetat med förvaltningsstyrning utifrån PM3 eller liknande och agila arbetssätt.

Därtill är det meriterande om du har med dig:

• Relevanta projektmodeller för styrning av IT-projekt.
• Agila arbetsmetoder.

Ansökan
Fackliga representanter är:
Jonny Eliasson, SACO, 018-7272212
Liselotte Ehn, Vision, 018-7274949

Rekryterande chef är: Wolkert Wolkert, Enhetschef Systemförvaltning, [email protected] 018-727 99 70

Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad Professionals. Ansökan sker snarast, dock senast 23/5, urval sker löpande. Ansök via www.randstad.se Ansvarig Rekryteringskonsult är: Oscar Nordström, [email protected] 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om företaget
Välkommen till kommunledningskontoret, Uppsala Kommun. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet. Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se Visa mindre

Systemförvaltare

Ansök    Maj 19    Uppsala kommun    Systemförvaltare
Systemförvaltning 2, Hälsa, vård och omsorg Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Systemförvaltning hälsa, vård och omsorg söker just nu dig som gärna vill växa tillsammans med oss inom den offentliga sektorn. Varmt välkommen med din ansökan! IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhet för hela kommunen. Enheten för digitalt stöd för hälsa, vård, omsorg, kultur, fritid, måltider och pe... Visa mer
Systemförvaltning 2, Hälsa, vård och omsorg

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? Systemförvaltning hälsa, vård och omsorg söker just nu dig som gärna vill växa tillsammans med oss inom den offentliga sektorn. Varmt välkommen med din ansökan!

IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhet för hela kommunen. Enheten för digitalt stöd för hälsa, vård, omsorg, kultur, fritid, måltider och pedagogiska system är en central del i att klara kommunens ambitioner för digitalisering. Vår verksamhet stödjer större delen av de centrala verksamhetsprocesser som ligger inom det kommunala uppdraget. Vi skapar och upprätthåller digitala lösningar i livets alla skeden för medborgarna och medarbetarna på uppdrag av de folkvalda.

Ditt uppdrag
I arbetsuppgifterna ingår att kontinuerligt arbeta med underhåll av ett eller flera system. Du kommer att informera, utbilda och stötta användare i aktuella system. Du ansvarar även för att utföra krav- och testarbete i projekt och förvaltningsuppdrag, delta i utveckling och vidareutveckling av ny funktionalitet i samarbete med verksamhet och leverantör samt ge support till användare inom organisationen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk examen inom IT eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med IT-verktyg/IT-system anpassade för vård- och omsorgssektorn och erfarenhet av myndighetsutövning inom offentlig sektor. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av systemupphandling och systemutvecklingsprojekt, projektledning, agila arbetssätt och erfarenhet som IT-utbildare. Det är en fördel om du har kunskaper i ramverk så som ITIL, pm3 och Scrum samt kunskap om nationella tjänster.

Vi söker dig som ofta kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du en person som är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Sabir Ghaderi, gruppchef, 018-727 72 51

Facklig företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
SACO, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 54 75.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Driven förvaltningsledare

Ansök    Maj 4    Läkemedelsverket    Systemförvaltare
Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi bidrar genom vårt arbete till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Beskrivning av enhet/verksamhet Ekonomienheten består av 13... Visa mer
Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi bidrar genom vårt arbete till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet.

Beskrivning av enhet/verksamhet
Ekonomienheten består av 13 personer uppdelade på tre grupper; ekonomisk redovisning, ekonomisk styrning samt upphandling och avtalsförvaltning. Enheten leds av en ekonomichef.

Läkemedelverket använder sig av förvaltningsstyrningsmodellen pm3 och har delat in alla IT-stöd i sex förvaltningsobjekt. Förvaltningsobjektet Ledning och stöd förvaltar administrativa stödsystem som bland annat ekonomi-, personal-, planerings- och uppföljningssystem. Enheten söker nu efter en förvaltningsledare för förvaltningsobjektet Ledning och stöd.

Arbetsuppgifter
Som driven förvaltningsledare på Ekonomienheten har du tillsammans med förvaltningsledare IT ett huvudansvar för planering och genomförande av objektets förvaltningsplan där digitaliserings- och informationssäkerhetsaktiveter är prioriterade. Till stöd finns ett utvecklat samarbete med övriga förvaltningsledare och för systemstöden finns också förvaltningsproduktledare eller objektspecialister.

I arbetsuppgifterna ingår att:


• samverka med andra förvaltningsledare och delar av IT-enheten angående integrationslösningar, systemunderhåll, drift samt utveckling av rapport och analyslösningar
• följa upp förvaltningens kostnader
• ställa krav på berörda utvecklingsprojekt ur ett förvaltningsperspektiv
• arbeta mot externa leverantörer med leverantörsstyrning inkl. SLA och med upphandlingar, avtal och beställningar
• vara en viktig spelare i myndighetens digitaliseringsresa
• fungera som projektledare eller projektmedlem för utvecklingsinsatser inom objektet

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant utbildning på högskolenivå samt flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet av förvaltningsstyrningsmodellen pm3, erfarenhet av offentlig sektor och förståelse för myndighetsverksamhet. Det är också meriterande om du har drivit eller deltagit i utvecklings- och förbättringsarbete kring ekonomi-, personal-, planerings- och/eller uppföljningssystem eller liknande system. Vi ser också gärna att du fungerat som projektledare eller varit med och drivit större administrativa förändringar.

Personliga egenskaper
Du har förmåga att med vilja, engagemang och drivkraft leverera enligt högt uppsatta mål. I rollen som förvaltningsledare behöver du gilla att vara spindeln i nätet, leda och följa upp aktiviteter samt stimulera de resurser som arbetar i förvaltningsobjektet. Du har naturligtvis en mycket god social förmåga, är en lagspelare med stor förmåga att samarbeta och kan anpassa din ledarstil till vad situationen kräver. Du agerar förtroendeingivande och besitter en hög kommunikativ förmåga. Du är lyhörd mot användarens behov samt har en god affärsmässig relation med objektägare, chefer och andra referenspersoner.

Du besitter även en pedagogisk förmåga och har lätt att uttrycka dig på svenska, i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2021-05-25
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Ekonomienheten
Diarienummer: 2.4.1-2021-037321

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Vi värdesätter mångfald och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta ekonomichef Fredrik Jansson.
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna, Åsa Kumlin Howell, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

GIS-ingenjör till Uppsala Vatten och Avfall

Ansök    Apr 23    Randstad AB    Systemförvaltare
Arbetsbeskrivning För att möta behovet av ett växande Uppsala utvidgar Uppsala Vatten sin viktiga GIS-organisation. Om du brinner för kartor, teknik, smarta GIS-tillämpningar och en framtidsinriktad verksamhetsutveckling har du nu chansen att vara med och bygga framtidens GIS-miljöer hos oss. Uppsala Vatten söker dig inom GIS-området som brinner för att utveckla och sprida nyttan med geografisk information Uppsala Vatten kommer att förstärka bolagets vikt... Visa mer
Arbetsbeskrivning
För att möta behovet av ett växande Uppsala utvidgar Uppsala Vatten sin viktiga GIS-organisation. Om du brinner för kartor, teknik, smarta GIS-tillämpningar och en framtidsinriktad verksamhetsutveckling har du nu chansen att vara med och bygga framtidens GIS-miljöer hos oss.
Uppsala Vatten söker dig inom GIS-området som brinner för att utveckla och sprida nyttan med geografisk information

Uppsala Vatten kommer att förstärka bolagets viktiga GIS-organisation med ytterligare en drivande och lösningsorienterad medarbetare. Tjänsten är placerad inom IT-sektionen som i dagsläget består av ca 10 medarbetare samt konsulter. Sektionen ansvarar för en kritisk och högteknologisk IT-drift av hela Uppsala Vattens verksamhet med ca 250 användare, 300 klienter, kringutrustning och telefoni. Verksamheten är utspridd geografiskt i kommunen på våra olika anläggningar. IT-sektionen sitter samlade på Uppsala Vattens huvudkontor i nyrenoverade lokaler i södra Uppsala.

Just nu befinner vi oss på en spännande digitaliseringsresa och det finns stora möjligheter att vara med och bidra till Uppsala Vattens framtida utformning vad gäller GIS. Många av våra viktigaste beslutsstöd och IT-system innehåller geografisk information varför GIS blir allt viktigare för oss att förvalta och vidareutveckla. Målet är att tillhandahålla geodata med god kvalitet för ökad tillgänglighet, service och trygghet till medarbetare, medborgare samt externa parter. Vi samverkar nära Uppsala kommun samt andra forum inom området geodata och GIS i syfte att utveckla oss vidare. 

Ansvarsområden
Du rapporterar till sektionschef IT, men det dagliga arbetet kommer drivas och styras till stor del av samarbetet mellan övrig personal på IT-sektionen och verksamheten. Rollen krävs att du är självständig med stor förmåga att planera och prioritera ditt eget arbete i en föränderlig omvärld.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter som GIS-ingenjör ingår att ha goda kontakter med hela bolaget och samla in krav och önskemål om GIS-behov och utveckling på Uppsala Vatten. Samarbetet internt och externt är viktigt för att kunna stötta verksamhet och användarna på bästa sätt i den dagliga verksamheten och för att utveckla geodatahanteringen inom UVA på bästa sätt.

I rollen GIS-ingenjör ingår att vara verksamhetens förvaltningsledare för våra GIS-miljöer enl. PM3-modellen. Som förvaltningsledare verksamhet skriver du förvaltningsplaner tillsammans med verksamhet och GIS-systemförvaltare/Förvaltningsledare IT.

Arbetsuppgifter:
- Samordnar bolagets önskemål i geodata- samt CAD-frågor. 
- Fånga nya behov i verksamheten och är länken mellan verksamhet och IT
- Kravformulera och testa nya versioner av IT-stöd
- Genomför kvalitetskontroller av data
- Förädlar kartor, får in förslag från verksamheten om GIS-projekt som ska genomföras, levererar kartprodukter
- Ge användarstöd, first-line-support
- Genomför användarutbildningar
- Ta fram användardokumentation och utbildningsmaterial
- Tilldela användarbehörigheterArbetstider
Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer
Avklarad högskola- eller KY/YH-utbildning med inriktning mot GIS, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi kommer inte kräva flerårig erfarenhet av GIS, utan välkomnar dig som just har gått ut din utbildning att också söka tjänsten. Det kommer dock vara meriterande om du har kompetens och praktisk erfarenhet av de mest allmänna kart-, mät- och GIS-programmen på marknaden.

För att lyckas i rollen krävs att du är självgående, strukturerad och drivande. Du har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Det är även viktigt att du är serviceinriktad och lösningsorienterad. Du trivs i en roll där du får möjlighet att hjälpa dina kollegor i deras vardagliga arbete. Du är lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du är en god pedagog.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-04-30.
Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

För information: I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten & Avfall med Randstad Engineering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Hannah Sandström, [email protected]

Övriga upplysningar:
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen.Om företaget
Tillväxten i regionen samt högt ställda krav på utveckling och innovation sker under Uppsala Kommuns tydliga ledarskap som präglas av ett starkt fokus på hållbarhet och klimatomställning, och i sker nära samverkan med länets och regionens offentliga och privata aktörer.

Vi producerar dricksvatten, avleder och omhändertar spillvatten och dagvatten, samlar in hushållsavfall, producerar biogas till kollektivtrafik och privatbilar, levererar biogödsel och slam till jordbruk och omhändertar och sorterar avfall vid vår sorteringsanläggning Hovgården. Vår verksamhet är styrd av speciella lagkrav på vatten-, miljö- och säkerhetsområdet eftersom vi levererar samhällsviktiga tjänster. Även för näringslivet i Uppsala är vi en viktig aktör med många leveranser till företag och integrerad infrastruktur. Visa mindre

Objektspecialist Office 365

Ansök    Apr 12    Ls Jobbet AB    Systemförvaltare
Region Uppsala har cirka 12 000 medarbetare inom 300 olika yrken där alla dagligen använder Office 365. Om tjänsten Som objektspecialist Office 365 arbetar du operativt och taktiskt på uppdrag av objektledningen. I uppdraget ingår att förvalta, planera, stödja, utbilda och följa upp verksamhetens utmaningar och behov. Det ingår också att skapa och underhålla stöddokumentation samt kommunicera förändringar och nyheter om Office 365 i relevanta kanaler. I ro... Visa mer
Region Uppsala har cirka 12 000 medarbetare inom 300 olika yrken där alla dagligen använder Office 365.
Om tjänsten
Som objektspecialist Office 365 arbetar du operativt och taktiskt på uppdrag av objektledningen. I uppdraget ingår att förvalta, planera, stödja, utbilda och följa upp verksamhetens utmaningar och behov. Det ingår också att skapa och underhålla stöddokumentation samt kommunicera förändringar och nyheter om Office 365 i relevanta kanaler.
I rollen kommer du att samarbeta och ha direktkontakt med dagliga användare, andra avdelningar och intressentgrupper.
Om dig
Vi söker dig som har analytiskt förmåga och tidigare erfarenhet av att driva parallella projekt och uppdrag. Du har även sedan tidigare jobbat med att utbilda. Vi ser att du har en relevant högskoleutbildning alternativt annan erfarenhet som vi bedömer som relevant. Har du någon form av utbildning inom projektledning är det meriterande.
För att ha en förståelse för den aktuella organisationen ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att jobba inom offentlig sektor, myndighetsorganisation eller annan stor och komplex organisation. För att kunna stödja och förstå vilka behov som finns behöver du ha goda kunskaper om Office 365. För att kunna kommunicera med andra parter krävs att du har mycket god svenska i tal och skrift.
Personliga egenskaper som krävs för att kunna lyckas i rollen är att du har en god kommunikativ förmåga där du känner dig trygg i att prata med både interna och externa parter. Du är en strukturerad och organiserad person som ser helheten. Du är driven och när du ser ett behov sätter du direkt igång med en handlingsplan för att lösa behovet. Du är van att jobba i uppdrag som kräver samarbete och du har en prestigelös attityd där du tar tag där det behövs.
Övrig information
Tjänsten är på heltid och tillsvidare med en inledande 6 månaders provanställning.
Sista ansökningsdagen för denna tjänst är 3 maj men urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.
Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger 0703426600 [email protected]
Välkommen med din ansökan!
Krav
Goda kunskaper i Office 365
Högskoleutbildning alternativ annan relevant erfarenhet
Arbetslivserfarenhet av uppdragsledning och utbildning

Meriterande
Utbildning inom projektledning
Jobbat inom offentlig sektor, myndighet alternativt stor komplex organisationOm arbetsgivaren
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. Visa mindre

Systemförvaltare

Ansök    Mar 17    Uppsala kommun    Systemförvaltare
System Kultur, fritid och pedagogiska Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? System Kultur, fritid och pedagogiska söker just nu dig som har akademisk utbildning inom IT och som gärna vill växa tillsammans med oss inom den offentliga sektorn. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst! IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhet för hela kommu... Visa mer
System Kultur, fritid och pedagogiska

Trivs du i en roll med omväxlande och utmanande arbetsuppgifter? System Kultur, fritid och pedagogiska söker just nu dig som har akademisk utbildning inom IT och som gärna vill växa tillsammans med oss inom den offentliga sektorn. Har vi väckt ditt intresse? Välkommen med din ansökan till en riktigt spännande tjänst!

IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhet för hela kommunen. Enheten för digitalt stöd för hälsa, vård, omsorg, kultur, fritid, måltider och pedagogiska system, Systemförvaltning 2, är en central del i att klara kommunens ambitioner för digitalisering. Vår verksamhet stödjer större delen av de centrala verksamhetsprocesser som ligger inom det kommunala uppdraget. Vi skapar och upprätthåller digitala lösningar i livets alla skeden för medborgarna och medarbetarna och skattebetalarna på uppdrag av de folkvalda.

Ditt uppdrag
Du kommer ingå i ett team. I arbetet ingår att arbeta med kontinuerligt underhåll av flera system, informera och utbilda och stötta användare i aktuella system. Det ingår även att utföra krav- och testarbete i projekt och förvaltningsuppdrag, delta i utveckling och vidareutveckling av ny funktionalitet i samarbete med verksamhet och leverantör samt ge support till användare inom organisationen.

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom IT och erfarenhet av systemförvaltning. Vidare har du goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och höga IT-kunskaper. Du drivs av att lära dig nya saker och att hjälpa och stötta andra.
Det är meriterande om du har kunskaper i ramverk så som ITIL, pm3 och Scrum eller erfarenhet av skolverksamhet med inriktning förskola, systemupphandling och systemutvecklingsprojekt, projektledning, agila arbetssätt och erfarenhet som IT-utbildare.

För att lyckas i det här uppdraget är det viktigt att du kan arbeta strukturerat och planera ditt arbete. Du samarbetar bra med andra människor. Vidare är du en person som ser till att driva ditt arbete framåt för att uppnå dina mål.
Sist men inte minst söker vi dig som är bra på att hitta den mest effektiva lösningen. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Saam Koroorian Nordlöf, Gruppchef, 018-727 45 73.

Facklig företrädare:
Vision Liselotte Ehn, 018-727 49 49
SACO Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Vi söker en Senior Systemförvaltare till IT avdelningen

Ansök    Feb 19    Fresenius Kabi AB    Systemförvaltare
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet. Under mottot ”Caring for life” sätter ... Visa mer
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik.

Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.


På IT avdelningen i Uppsala är vi 20st medarbetare som arbetar med att utveckla och förvalta datoriserade system genom dess livscykel. Vi ansvarar för upprätthållandet av en kvalitativ och kostnadseffektiv daglig drift samt genomförandet av underhålls aktiviteter enligt plan för att möta verksamhetens behov gällande IT-stöd. Vi befinner oss i en spännande och expansiv fas och behöver nu förstärka vårt härliga team med en erfaren systemförvaltare.

Arbetsuppgifter

Du säkerställer drift & service-leverans av systemet samt verka som eskaleringspunkt vid behov. Du driver och samordnar genomförandet av underhållsaktiviteter i enlighet med plan och budget. Du ansvarar även för att hålla en flerårig förvaltningsplan och systemdokumentation uppdaterade samt utfärdar styrande dokumentation vid behov.

Vid behov behöver du självständigt kunna ta fram och presentera underlag för beslut och prioritering, skapa struktur och agera som ändringsledare (CC) samt skriva kvalificeringsdokumentation och utföra validering och/eller kvalificering. I rollen ingår även att agera kontaktperson och arbetsleda leverantörer och konsulter i avtals- och övergripande frågor. Arbetet genomförs i nära samarbete med systemägare och förvaltningsgrupp.

Om dig

Vi söker dig som har en god organisationsförmåga och arbetar med ett metodiskt, strukturerat arbetssätt i team med andra. Du har en akademisk examen inom Ingenjör- eller Informationsteknologi eller likvärdig kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet. Du måste ha minst 5 års relevant yrkeserfarenhet med mycket god kunskap om IT systemförvaltning, drift och service-leverans. Vi kommer att välja kandidater med erfarenhet från förändringsledning- och projektledning med en god förmåga att planera, genomföra och följa upp resultat. Du behöver också erfarenhet av att ta fram underlag för prioritering och beslut och ha insikt och förståelse av GMP Ledningssystems syfte och funktion.

Tjänsten kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande med erfarenhet från industrin och IMS system, som lyder under regulatoriska krav och regelverk samt erfarenhet och kunskap inom produktionsteknik.

Om tjänsten

Tjänsten är en visstidsanställning som efter överenskommelse mellan parterna övergår i tillsvidareanställning efter 6 månader. Tillträde omgående.

Om oss

Vi erbjuder dig att få jobba med intressanta och utmanade arbetsuppgifter i en gemenskap av engagerade och erfarna kollegor. Vi erbjuder även förmåner som friskvårdsbidrag, bonus, subventionerad lunch och tjänstepension.

Vi är ett växande företag med cirka 1100 anställda i Sverige, och över 37 000 anställda världen över. Vi är stolta över våra produkter och det genomsyrar hela företaget. I våra medarbetarundersökningar lyfts kollegorna, utvecklingsmöjligheterna och den familjära stämningen upp som några av de bästa sakerna med att arbeta på Fresenius Kabi.

Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande utsträckning innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef Kjell Söderlund, 018–644 493. Fackliga kontaktpersoner är Frank Glackin för Unionen, 018–644 773 och Alf Niemi för SACO 018–644 375.

Välkommen med din ansökan via länken nedan, urval och rekrytering kan komma att ske löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-mail eller post. Visa mindre

GIS-ingenjör till Uppsala Vatten och Avfall

Ansök    Mar 16    Randstad AB    Systemförvaltare
Arbetsbeskrivning För att möta behovet av ett växande Uppsala utvidgar Uppsala Vatten sin viktiga GIS-organisation. Om du brinner för kartor, teknik, smarta GIS-tillämpningar och en framtidsinriktad verksamhetsutveckling har du nu chansen att vara med och bygga framtidens GIS-miljöer hos oss. Uppsala Vatten söker dig inom GIS-området som brinner för att utveckla och sprida nyttan med geografisk information Uppsala Vatten kommer att förstärka bolagets vikt... Visa mer
Arbetsbeskrivning
För att möta behovet av ett växande Uppsala utvidgar Uppsala Vatten sin viktiga GIS-organisation. Om du brinner för kartor, teknik, smarta GIS-tillämpningar och en framtidsinriktad verksamhetsutveckling har du nu chansen att vara med och bygga framtidens GIS-miljöer hos oss.
Uppsala Vatten söker dig inom GIS-området som brinner för att utveckla och sprida nyttan med geografisk information

Uppsala Vatten kommer att förstärka bolagets viktiga GIS-organisation med ytterligare en drivande och lösningsorienterad medarbetare. Tjänsten är placerad inom IT-sektionen som i dagsläget består av ca 10 medarbetare samt konsulter. Sektionen ansvarar för en kritisk och högteknologisk IT-drift av hela Uppsala Vattens verksamhet med ca 250 användare, 300 klienter, kringutrustning och telefoni. Verksamheten är utspridd geografiskt i kommunen på våra olika anläggningar. IT-sektionen sitter samlade på Uppsala Vattens huvudkontor i nyrenoverade lokaler i södra Uppsala.

Just nu befinner vi oss på en spännande digitaliseringsresa och det finns stora möjligheter att vara med och bidra till Uppsala Vattens framtida utformning vad gäller GIS. Många av våra viktigaste beslutsstöd och IT-system innehåller geografisk information varför GIS blir allt viktigare för oss att förvalta och vidareutveckla. Målet är att tillhandahålla geodata med god kvalitet för ökad tillgänglighet, service och trygghet till medarbetare, medborgare samt externa parter. Vi samverkar nära Uppsala kommun samt andra forum inom området geodata och GIS i syfte att utveckla oss vidare. 

Ansvarsområden
Du rapporterar till sektionschef IT, men det dagliga arbetet kommer drivas och styras till stor del av samarbetet mellan övrig personal på IT-sektionen och verksamheten. Rollen krävs att du är självständig med stor förmåga att planera och prioritera ditt eget arbete i en föränderlig omvärld.

I dina huvudsakliga arbetsuppgifter som GIS-ingenjör ingår att ha goda kontakter med hela bolaget och samla in krav och önskemål om GIS-behov och utveckling på Uppsala Vatten. Samarbetet internt och externt är viktigt för att kunna stötta verksamhet och användarna på bästa sätt i den dagliga verksamheten och för att utveckla geodatahanteringen inom UVA på bästa sätt.

I rollen GIS-ingenjör ingår att vara verksamhetens förvaltningsledare för våra GIS-miljöer enl. PM3-modellen. Som förvaltningsledare verksamhet skriver du förvaltningsplaner tillsammans med verksamhet och GIS-systemförvaltare/Förvaltningsledare IT.

Arbetsuppgifter:
- Samordnar bolagets önskemål i geodata- samt CAD-frågor. 
- Fånga nya behov i verksamheten och är länken mellan verksamhet och IT
- Kravformulera och testa nya versioner av IT-stöd
- Genomför kvalitetskontroller av data
- Förädlar kartor, får in förslag från verksamheten om GIS-projekt som ska genomföras, levererar kartprodukter
- Ge användarstöd, first-line-support
- Genomför användarutbildningar
- Ta fram användardokumentation och utbildningsmaterial
- Tilldela användarbehörigheterArbetstider
Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer
Avklarad högskola- eller KY/YH-utbildning med inriktning mot GIS, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi kommer inte kräva flerårig erfarenhet av GIS, utan välkomnar dig som just har gått ut din utbildning att också söka tjänsten. Det kommer dock vara meriterande om du har kompetens och praktisk erfarenhet av de mest allmänna kart-, mät- och GIS-programmen på marknaden.

För att lyckas i rollen krävs att du är självgående, strukturerad och drivande. Du har en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Det är även viktigt att du är serviceinriktad och lösningsorienterad. Du trivs i en roll där du får möjlighet att hjälpa dina kollegor i deras vardagliga arbete. Du är lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Du är en god pedagog.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-04-12.
Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

För information: I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten & Avfall med Randstad Engineering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Hannah Sandström, [email protected]

Övriga upplysningar:
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen.Om företaget
Tillväxten i regionen samt högt ställda krav på utveckling och innovation sker under Uppsala Kommuns tydliga ledarskap som präglas av ett starkt fokus på hållbarhet och klimatomställning, och i sker nära samverkan med länets och regionens offentliga och privata aktörer.

Vi producerar dricksvatten, avleder och omhändertar spillvatten och dagvatten, samlar in hushållsavfall, producerar biogas till kollektivtrafik och privatbilar, levererar biogödsel och slam till jordbruk och omhändertar och sorterar avfall vid vår sorteringsanläggning Hovgården. Vår verksamhet är styrd av speciella lagkrav på vatten-, miljö- och säkerhetsområdet eftersom vi levererar samhällsviktiga tjänster. Även för näringslivet i Uppsala är vi en viktig aktör med många leveranser till företag och integrerad infrastruktur. Visa mindre

Systemingenjör

Ansök    Mar 3    Cytiva Sweden AB    Systemförvaltare
Hjälp oss att förbättra tillgången till livsavgörande behandlingar som kan förändra människors hälsa Vi är Cytiva, en global leverantör av teknologier och tjänster som främjar och påskyndar utvecklingen och tillverkningen av terapier. Som tidigare del av GE Healthcare har vi ett rikt arv av värdefull erfarenhet och en nystart sedan 2020. Våra kunder bedriver livsavgörande forskning och produktion, alltifrån biologisk forskning till utveckling av nya vaccin... Visa mer
Hjälp oss att förbättra tillgången till livsavgörande behandlingar som kan förändra människors hälsa
Vi är Cytiva, en global leverantör av teknologier och tjänster som främjar och påskyndar utvecklingen och tillverkningen av terapier. Som tidigare del av GE Healthcare har vi ett rikt arv av värdefull erfarenhet och en nystart sedan 2020.
Våra kunder bedriver livsavgörande forskning och produktion, alltifrån biologisk forskning till utveckling av nya vacciner, läkemedel, cell- och genterapier. Vårt uppdrag är att leverera verktygen och tjänsterna som de behöver, allt för att kunna leverera snabbare och säkrare vård till patienter.
Vi söker en Systemingenjör till vårat team inom System Support & Development med 17 medarbetare. Har du en passion for digitalisering och arbeta med system som ligger i framkant? Då vill vi höra ifrån dig!
Dina arbetsuppgifter
Vår arena är en världsledande produktion som vi supporterar och utvecklar. Vi ansvarar för att supportera användare och förvalta/utveckla de produktionssystem som finns inom den kemisk produktionen i Uppsala. Fokus för denna roll är kopplade till vårt affärssystem Oracle och de moduler som produktionen nyttjar. Likaså är det aktuellt med uppgifter kopplade till angränsade system.
Supportera verksamheten och utföra avhjälpande åtgärder.
Delta i projekt som ”subject matter expert” för att säkra verksamhetens intressen.
Driva och operativt utföra aktiviteter kopplade support- och utvecklingsärenden
Utveckla aktuella system för bättre funktionalitet, operatörsupplevelse och output.
Tillsammans med systemleverantörer och global supportorganisation säkerställa rutiner, dokumentation och support.
Sanitetstester med tillhörande dokumentation.

Rollen erbjuder stora möjligheter att vara del av den digitala utvecklingen av produktionen.
Vem är du
Du är självklart lösningsorienterad, serviceminded och ser vikten av att arbeta förebyggande för att skapa en driftsäker installation. Kommunikation på såväl svenska som engelska är en nyckel för att lyckas i rollen då du har daglig kontakt med användare och globala organisationer.
Examen från högskola eller universitet med relevant inriktning, eller erfarenhet från arbete i liknande roll, eller mångårig erfarenhet från produktion där automationssystem är ett dagligt verktyg
Kunskaper om affärssystemet Oracle
Kunskap om systemintegration
Ett brinnande intresse för digitalisering
Det är naturligt för dig att kommunicera och dokumentera på Svenska och Engelska.

Meriterande erfarenheter
Erfarenhet från processindustri
Erfarenhet av supportverksamhet och aktiv systemförvaltning

Vilka är vi?
Oavsett din roll, ger vi dig ett syfte och en utmaning varje arbetsdag. Om du drivs av att göra världen till en bättre plats genom vetenskap och medicin, kommer du att känna dig hemma här. Är du flexibel, nyfiken och envis är du rätt person. Trivs du dessutom i en global kultur, kan detta vara platsen för din fortsatta karriär.
För frågor rörande tjänsten kontakta. Fredrik Olsson – Sektionschef System Support & Development, [email protected]
Vill du veta mer? Spana in vår Careers webbsida, Instagram-kanal och LinkedIn-sida! Visa mindre

Systemförvaltare

Ansök    Feb 4    Uppsala kommun    Systemförvaltare
IT-Staben och IT-infrastruktur Det bästa med det här jobbet är att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar, att arbetet är väldigt mångsidigt och möjligheten att få tillämpa olika typer av kunskaper. IT-infrastrukturenheten på Uppsala kommuns IT-stab levererar hela grunden för IT och digitalisering i kommunen. Inom enheten ryms serverdrift, datanät, databaser, hantering av mobila enheter och alla persondatorer i kommunen samt 2:a linjens IT-su... Visa mer
IT-Staben och IT-infrastruktur

Det bästa med det här jobbet är att ständigt ställas inför nya, spännande utmaningar, att arbetet är väldigt mångsidigt och möjligheten att få tillämpa olika typer av kunskaper.

IT-infrastrukturenheten på Uppsala kommuns IT-stab levererar hela grunden för IT och digitalisering i kommunen. Inom enheten ryms serverdrift, datanät, databaser, hantering av mobila enheter och alla persondatorer i kommunen samt 2:a linjens IT-support. Vi möter alla kommunens verksamheter i deras dagliga uppdrag och spännvidden är enorm. Inom enheten arbetar vi aktivt med vidareutveckling för medarbetarna och med den bredd av uppgifter som finns inom enheten är möjligheterna att utvecklas inom området goda. Tjänsten tillhör

Infrastrukturenheten, cirka 80 personer och som är del av kommunens IT-stab på totalt 160 anställda som i sin tur tillhör Kommunledningskontoret.

Ditt uppdrag
Du kommer att, tillsammans med övriga medarbetare i Officeteamet arbeta med slutanvändarsupport, utbildning och utveckling gällande Office 365s olika delar. I arbetet ingår att omvärldsbevaka förändringar i Microsofts produkter samt medverka i olika projekt inom ansvarsområdet.

I uppdraget ingår även att:


• göra felsökningar
• utföra och dokumentera tester
• administrera behörigheter i systemen
• implementera uppdateringar.Din bakgrund
Krav för att söka tjänsten är att du har en akademisk examen inom IT eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten och erfarenhet av systemförvaltning. Du måste också ha goda kunskaper i Office 365 och goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska.

Vi ser det som en fördel om du även har utbildning i informationssäkerhet, kunskaper i Excel eller erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, systemförvaltning inom offentlig sektor, förvaltning i aktuellt system, Microsoftbaserade plattformar, teknisk problemlösning, Sharepointlösningar och arbete med kundservice, men tveka inte att söka tjänsten även om du inte har det.

Du samarbetar bra med andra människor. Du är bra på att identifiera ett problems beståndsdelar och se sambanden där emellan. Vidare är du en person som tar egna initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat när du arbetar tillsammans med andra. Du är bra på att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Sist men inte minst söker vi dig som uttrycker dig välformulerat, tydligt och engagerat. Du förmedlar ditt budskap till individen, sammanhanget och situationen på ett pedagogiskt sätt. Du tar dig an ändrade förutsättningar med ett öppet sinne.


Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Leif Eriksson, Senior Adviser, 018-727 10 45

Facklig företrädare: Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Objektspecialist HR-system

Ansök    Feb 10    REGION UPPSALA    Systemförvaltare
Primagruppen, Personalenheten Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete. Vår verksamhet... Visa mer
Primagruppen, Personalenheten

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Vår verksamhet
I Primagruppen är du en av flera kollegor som arbetar med vår verksamhetsnära förvaltning av Region Uppsalas HR-system med fokus på schema-, bemanning- och lönesystem. Du arbetar i en varierande roll med en kombination av daglig drift och utveckling. Vi är en del av offentlig verksamhet med en öppenhet och långsiktighet som medför att det vi gör, det ska vi göra bra och med god hållbarhet.

I rollen ingår att
• ge användarstöd i form av support, utbildning, instruktioner och lathundar
• samla in verksamhetens behov och krav på systemstöden
• utreda möjlighet till utveckling av funktionalitet
• anpassa IT-stödet till lag och avtal
• arbeta med kvalitetssäkring av system
• aktivt arbeta med optimering och effektivisering av system och arbetsflöden
• planera, leda och genomföra tester

Arbetet innebär att du har många kontakter med våra användare HR-personal, löneadministratörer bemanningsassistenter och chefer, men också kontakter med systemleverantörer och den tekniknära delen av organisationen. Gruppen har daglig support, via telefon och e-post, till användarna. Systemen förvaltas enligt pm3-modellen.

Din bakgrund
Vi vänder oss till dig med relevant yrkesutbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt och som har minst något års yrkeserfarenhet inom lön, schema/bemanning eller HR. Du förstår flödena inom HR-processerna och har ett genuint intresse för systemstöd. För tjänsten behöver du ha kunskap inom arbetsrätt, med fokus på arbetstids- och ersättningsfrågor. Har du tidigare erfarenhet av HR-systemet Heroma och arbete inom systemförvaltning bedöms det som meriterande.

Din kompetens
Du trivs i en roll där du får ta självständigt ansvar för att driva ditt arbete framåt. Du är van att planera, prioritera och strukturera dina uppgifter. Samtidigt ser du dialog, gott samarbete och goda relationer med omgivningen som en förutsättning för att hitta den bästa vägen framåt. Du har en god pedagogisk förmåga som gör att du kan prata systemstöd även med människor som inte har samma kunskap eller intresse som du. Du tycker att det är roligt att dela med dig av din kunskap - som utbildare eller användarstöd.

Vi erbjuder
Det här är en tillsvidareanställning.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Kontakta enhetschef Helena Herting, 018-611 60 52.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Systemförvaltare Biobanks-IT

Ansök    Feb 8    REGION UPPSALA    Systemförvaltare
UCR Vår verksamhet Uppsala Biobank startade sin verksamhet i september 2008 och är ett samarbete mellan Region Uppsala och Uppsala Universitet. Uppsala Biobank är tillsammans med UCR Laboratory en sektion under Uppsala Clinical Research Center (UCR). Sektionen har idag 26 anställda. Biobankens uppdrag är bland annat att samordna och utveckla olika typer av stöd och service för biobanksaktiviteter för forskning och vård. Verksamheten ska bland annat bid... Visa mer
UCR

Vår verksamhet
Uppsala Biobank startade sin verksamhet i september 2008 och är ett samarbete mellan Region Uppsala och Uppsala Universitet. Uppsala Biobank är tillsammans med UCR Laboratory en sektion under Uppsala Clinical Research Center (UCR). Sektionen har idag 26 anställda. Biobankens uppdrag är bland annat att samordna och utveckla olika typer av stöd och service för biobanksaktiviteter för forskning och vård. Verksamheten ska bland annat bidra till att säkra provkvalitet och spårbarhet i information om prov. För detta använder biobanken interna labbdatasystem (LIMS). Vi söker nu en person för arbete med förvaltning och utveckling av biobankens system för utplocksstöd, främst med biobankens LIMS för att söka information om prov som lagras på biobanken då kunder i forskningssyfte önskar ta ut prov från befintliga provsamlingar.

Ditt uppdrag
Att genom uppdrag från biobankens kunder söka fram provinformation från biobankens interna labbdatasystem (LabWare LIMS) så att rätt prov identifieras och kan utlämnas till kund. Arbetet utförs idag med en internt utvecklad excelapplikation och genom -sökningar mot LIMS. En del i arbetet är att kommunicera med kund för att säkerställa att efterfrågat prov identifieras. Du kommer att delta i verksamhetens interna förbättringsarbete med utveckling och anpassning av LabWare LIMS genom att kravställa, testa och validera de anpassningar som kontinuerligt görs i systemet av biobankens utvecklingsteam. Du kommer också att medverka i arbetet att utveckla och anpassa sidosystem eller annat utplocksstöd för att förbättra processen. Du kommer även att vara delaktig i arbetet att kvalitetssäkra verksamheten enligt den nya biobanksstandarden ISO 20387:2019.

Dina kvalifikationer
Vi tror att du har en utbildning på högskolenivå och har erfarenhet av arbete med databaser. Meriterande är att tidigare ha utvecklat och/eller arbetat med LIMS eller annat system för provhantering. Vi ser gärna att du har erfarenheter från någon typ av laborativt arbete och/eller från medicinsk/biologisk forskning.
För den här tjänsten krävs att du arbetar metodiskt, strukturerat, noggrant samt dokumenterar utfört arbete. Du blir en del av biobankens ansikte utåt, varför du behöver vara serviceinriktad, öppen och lyhörd i kommunikationen med biobankens kunder. Du måste behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en positiv och kreativ arbetsmiljö i öppna, moderna lokaler där alla medarbetare ska trivas och bidra med sin kompetens till verksamhetens fortsatta utveckling.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Inger Lindström, gruppchef (018-6171498, [email protected])
Daniel Ericson, arbetsledare (018-6111328, [email protected])
Fackliga representanter nås via växel 018 611 00 00


Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Objektspecialist

Ansök    Feb 1    REGION UPPSALA    Systemförvaltare
Vård och Systemtjänster Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete. Vår verksamhet Vård ... Visa mer
Vård och Systemtjänster

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 350 medarbetare och verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Vår verksamhet
Vård och systemtjänster tillhandahåller verksamhetsnära tjänster inom systemförvaltning, IT- och vårdsystemsamordning. Våra användare finns på Region Uppsala samt inom privat vård och viss kommunal verksamhet. Region Uppsala är inne i en utvecklingsfas gällande digitalisering, e-hälsa och e-tjänster vilket enheten är delaktig i och påverkar arbetsuppgifternas inriktning. Region Uppsala använder på pm3 som styrmodell inom systemförvaltning.

På Vård och systemtjänster förvaltas idag ett objekt: Nationella katalog och säkerhetstjänster (NKST). Objektet förvaltar system som regionens Befolkningsregister MASTER, SITHS-kort/e-tjänstekort (elektroniska legitimationer på kort), Spärrtjänst (IT-stöd för att dokumentera patienternas begäran att spärra sina journal-uppgifter), E-frikort (IT-stöd för att sammanräkna besöksavgifter och ställa ut frikort till patienter) och HSA-katalogen (En nationell tjänst som bland annat innehåller personer/anställda och enheter)

Ditt uppdrag
Vi söker en objektspecialist inom objektet Nationella katalog och säkerhetstjänster. I din roll som ska du som ha nedanstående ansvar/uppgifter:
- Bitr.ansvarig utgivare SITHS
- Ställföreträdande HSA-ansvarig
- Ha kunskap om regler och rutiner inom SITHS
- Delta i nationella nätverk inom SITHS-området
- Utgöra kontaktperson mot regionens kortkontor, Inera, kommuner, användare och beställare.
- Tillhandahålla verksamhetsnära service- och supportnivå avseende SITHS

Exempel arbetsuppgifter:
- Vara stöd och expertfunktion gentemot regionens kortkontor i SITHS-frågor gällande nya rutiner och regler
- Kontaktperson för regionens IT-samordnare, IT-stöd eller liknande funktion i verksamheterna
- Skapa rutiner efter krav från e-hälsomyndigheten och/eller Inera- Utbilda nya id-administratörer enligt överenskommelse och/eller behov
- Skapa utbildningsmaterial, instruktioner och manualer
- Ge support till SITHS id-administratörer/kontaktpersoner för kommunerna
- Felsökning av SITHS kort och utredning av felaktiga beställningar
- SITHS-support gällande e-frikorttjänsten till privata vårdgivare
- Delta i projekt inom SITHS/grupper/möten inom uppdragsområdet

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med utbildning eller dokumenterad erfarenhet av system/IT-kunskap, och gärna med fokus och intresse av på system och teknik i offentlig förvaltning. Särskilt meriterande är om du har kunskap om Region Uppsala system och specifikt de system som ingår i objektet. Du bör även ha arbetat med eller ha förståelse för systemintegrationer och systemflöden.

Du har erfarenhet av att uttrycka dig i tal och skrift och förstår vikten av standardisering och dokumentation. För att vara framgångsrik i ditt arbete vill vi att du:

- är serviceinriktad, flexibel och ansvarsfull
- arbetar självständigt och har förmåga att prioritera ditt arbete
- har förmåga att se verksamhetens behov och omsätta dem till lösningar

Vi lägger stor vikt vid förmåga att samarbeta och ha en god kommunikation med kollegor och uppdragsgivare.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du en strukturerad introduktion under dina första arbetsveckor samt en löpande kompetensutveckling utifrån din funktion. Vi ger dig en trygg anställning med goda förmåner genom vårt kollektivavtal där förmånliga ersättningsregler för föräldra- och sjukförsäkringen ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om oss och jobbet är du välkommen att kontakta objektledare NKST Suzanne Vinberg tel: 018-611 60 61 eller chef Bodil Aksén tel 018-611 77 02.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast den 15 februari 2021. Bifoga kopia på utbildningsintyg som styrker din åberopade kompetens tillsammans med din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Objektspecialist till Invånartjänster e-hälsa

Ansök    Dec 4    REGION UPPSALA    Systemförvaltare
Region Uppsala I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Är du en kommunikativ, serviceinriktad och lösningsorienterad person med erfarenhet av förvaltning... Visa mer
Region Uppsala

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Är du en kommunikativ, serviceinriktad och lösningsorienterad person med erfarenhet av förvaltning och utveckling av e-tjänster inom hälso- och sjukvård, då kan du vara den vi söker.

Vårt uppdrag
Region Uppsala ska prioritera digitalisering och användandet av e-tjänster. Digitaliserings-avdelningens uppdrag är att synliggöra möjligheter och skapar förutsättningar för en hållbar digital utveckling i Region Uppsala. Vi arbetar med ett helhetsperspektiv med fokus på nytta för såväl invånarna i Uppsala län som för våra verksamheter. Ett av våra uppdrag är att regionalt förvalta och vidareutveckla 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Ditt uppdrag
Uppdraget som objektspecialist innebär att du operativt vidmakthåller och vidareutvecklar e-tjänsterna inom förvaltningsobjektet invånartjänster e-hälsa, där stöd och support till såväl verksamhet som invånare ingår. Du handlägger ärenden och driver mindre vidareutvecklingsuppdrag/-projekt. Du är också med och planerar vid införande av nya e-tjänster och driver på, informerar och utbildar verksamheten för ökad kunskap och användning. Invånartjänster e-hälsa är under ständig underveckling, vilket innebär att underhålla och vidareutveckla objektets processer och dokumentation så som riktlinjer och manualer, är en viktig del av arbetet.

Din kompetens
Du har erfarenhet av att arbete i och med hälso- och sjukvårdsverksamhet och att vara “bryggan” mellan IT och verksamheten. Vi vill också att du har erfarenhet av att arbeta med 1177 vårdguidens e-tjänster. Du har högskoleutbildning inom vård, IT, kommunikation eller annan motsvarande utbildning som är relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta enligt förvaltningsmodellen Pm3 och har kunskap om Projektil så som projektmodell samt känner till ”tjänstedesign” så som metod för verksamhetsutveckling.

Som person har du god samarbetsförmåga, är kommunikativ och serviceorienterad. Du är lyhörd och ansvarstagande. Det är också en fördel om du gillar utmaningar och är lösningsorienterad.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på 100 %. Du kommer att arbeta på Digitaliseringsavdelningen tillsammans med trevliga och kompetenta kollegor. Arbetet är förlagt till vardagar dagtid. Arbetsplatsen är belägen i Regionkontorets lokaler på Storgatan 27 i Uppsala, nära Uppsala resecentrum. Tillträde sker i överenskommelse, gärna så snart som möjligt.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om tjänsten och verksamheten är du välkommen att kontakta enhetschef Louise Arodén på [email protected]
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.
Saco, Vision och Vårdförbundet är företrädesvis representerade vid arbetsplatsen.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kan ske löpande under ansökningsperioden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Junior Projektledande Systemförvaltare till Uppsala Kommun

Ansök    Okt 19    Randstad AB    Systemförvaltare
Arbetsbeskrivning IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhet för hela kommunen. Enheten för digitalt stöd för hälsa, vård, omsorg, kultur, fritid, måltider och pedagogiska system, Systemförvaltning 2, är en central del i att klara kommunens ambitioner för digitalisering. Vår verksamhet stödjer större delen av de centrala verksamhetsprocesser som ligger inom det kommunala uppdraget. Vi skapar och upprätthåller digit... Visa mer
Arbetsbeskrivning
IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhet för hela kommunen. Enheten för digitalt stöd för hälsa, vård, omsorg, kultur, fritid, måltider och pedagogiska system, Systemförvaltning 2, är en central del i att klara kommunens ambitioner för digitalisering. Vår verksamhet stödjer större delen av de centrala verksamhetsprocesser som ligger inom det kommunala uppdraget. Vi skapar och upprätthåller digitala lösningar i livets alla skeden för medborgarna, medarbetarna och skattebetalarna på uppdrag av de folkvalda. I samarbete med Randstad Professionals söker vi nu en: 

Junior Projektledande Systemförvaltare till IT Staben Uppsala Kommun

Om rollen
Som Projektledande Systemförvaltare hos oss samordnar och driver du aktiviteter och funktioner inom kommunens systemförvaltningsobjekt. Du får möjlighet att arbeta nära en mycket senior förvaltningsledare i ett team med ca 10 systemförvaltare. Vi kommer att säkerställa att du utvecklas och växer utifrån aktiviteter och projekt med fokus på hälsa, vård och omsorg. Vårt erfarna ledarteam kommer att coacha dig att lyckas med uppgiften. Alla delar av kommunen verksamhetsutvecklar just nu med stora krav på digitalisering och du har mycket goda möjligheter att växa till en stark ledare inom digitalisering tillsammans med oss.

Alla verksamheter vid Uppsala kommun har ett stort tryck på sig att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. I den här rollen hos oss kommer du att utvecklas i takt med organisationen. Den uppgift vi har framför oss är omfattande och viktig och vi söker dig som vill utvecklas och växa med den och med oss. Vi är ett starkt ledarteam som kommer att stödja och coacha dig till att lösa viktiga frågor tillsammans med våra medarbetare och leverantörer.Ansvarsområden
I din roll kommer du att arbeta nära förvaltningsledaren för hälsa- vård och omsorg för att driva små och stora förvaltningsaktiviteter. Ditt arbete innebär att samordna vår egen förvaltningspersonal och leverantörer för att åstadkomma detta.

Arbetstider
Heltid

Kvalifikationer
Vi söker dig som
Vi söker dig som har förmåga att omsätta teknik till praktik och har egen IT-erfarenhet i bagaget. Du behöver känna dig trygg i din IT-kunskap men din förmåga till initiativtagande och driva saker i mål är viktigare än din erfarenhet av förvaltningsledning. Du är resultat- och serviceinriktad, strukturerad har god förmåga att se helheten/sammanhanget i arbetet.

Men för att lyckas utvecklas hos oss behöver du ha med dig:     
• Högskoleutbildning-systemvetare eller motsvarande utbildning
• 1-3 års erfarenhet av arbete inom IT-branschen som konsult, utvecklare, systemförvaltare eller liknande.
• God kunskap om systemutveckling, systemförvaltning och/eller systemimplementationer.

Därtill är det meriterande om du har med dig:
• Utbildning i PM3, ITIL eller Agila projektmodeller.
• Erfarenhet av upphandling och leverantörsstyrning
• Erfarenhet av systematiskt krav- och testarbete
• Erfarenhet av projekt och systemupphandling
Ansökan
Välkommen med din ansökan!
I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad Professionals. Ansökan sker snarast, dock senast 8/11, urval sker löpande. Ansök via www.randstad.se

Ansvarig Rekryteringskonsult är: Oscar Nordström, [email protected]

Rekryterande chef är: Wolkert Wolkert, Enhetschef Systemförvaltning, [email protected] 018-727 99 70

Fackliga representanter är:
Jonny Eliasson, SACO, 018-7272212
Liselotte Ehn, Vision, 018-7274949

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.


Om företaget
Välkommen till kommunledningskontoret, Uppsala Kommun. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.
Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se Visa mindre

Driven och engagerad ERP-manager till Olink Proteomics AB

Ansök    Sep 21    Poolia Sverige AB    Systemförvaltare
Olink Proteomics är ett svenskt företag med världsledande teknologi som bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Företaget har starkt kundfokus och tillhandahåller produkter och tjänster för biomarkörsupptäckt av humant protein. Olink söker nu en engagerad och driven ERP-manager som vill vara del av ett spännande företag som göra världen lite bättre. Vi söker dig som vill bli en nyckelspelare i utvecklingen och effektiviseringen av Olink. Du kommer... Visa mer
Olink Proteomics är ett svenskt företag med världsledande teknologi som bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Företaget har starkt kundfokus och tillhandahåller produkter och tjänster för biomarkörsupptäckt av humant protein. Olink söker nu en engagerad och driven ERP-manager som vill vara del av ett spännande företag som göra världen lite bättre.

Vi söker dig som vill bli en nyckelspelare i utvecklingen och effektiviseringen av Olink. Du kommer få möjlighet att arbeta i ett företag med en kultur som genomsyras av entreprenörskap och som bidrar till samhällsnyttan med världsledande teknologi och produkter. Vill du bidra med dina erfarenheter och drivkraft kan du vara personen vi söker!

Tjänsten är på heltid och placerad i Uppsala.

Om tjänsten
Du kommer i rollen som ERP-manager stödja organisationen med systemlösningar för att förbättra processeffektiviteten. Du kommer vara del av Supply chain avdelningen och ingå i ett team av ca.25 personer.

Systemet som används är Monitor och du kommer ha ansvar för att förvalta och utveckla användningen av systemet. Du kommer ansvara vid implementering av nya funktioner och system, planera systemuppdateringar samt utveckla och underhålla systemfunktioner avseende produktion, lager, inköp och försäljning. Du kommer också ansvara, planera samt hålla i utbildningstillfällen för processägare och användare av systemet. Detta innebär även att utbilda och supportera superusers i systemet. Utöver detta kommer dina arbetsuppgifter även innefatta

• Konfigurera och säkerställa efterlevnad av regler och policys för aktuella system
• Hantera och ansvara för handböcker och annan användardokumentation
• Underhålla och utveckla modeller för produktkostnad i samråd med Production Controller
• Utveckla skräddarsydda systemlösningar och rapporter i samråd med processägare och Operations Controller
• Användarsupport och direkt support genom att utveckla systemlösningar
• Utveckla och genomföra effektivitetsförbättringar avseende aktuella system
• Integrationsstöd för modulerna Design/Production/Logistics med supporterande system som Qlikview,Budget/forcasting tools, Salesforce, LIMS

Vem är du?
Vi söker dig som har minst 2-3 års erfarenhet av att förvalta och utveckla ERP-system. Om du dessutom har arbetat och ansvarat för Monitor är det ett stort plus. Du har tidigare haft en liknande roll där du arbetat med liknande arbetsuppgifter beskrivet ovan och känner dig trygg i din kompetens. Du tycker om att arbeta med människor och att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Som person är du strukturerad i ditt arbetssätt, utan att tappa förmågan att vara flexibel och ställa om när förutsättningarna förändras. Du uppskattar att samarbeta och drivs av att uppnå gemensamma mål tillsammans med ditt team.

För denna tjänst krävs mycket goda kunskaper i svenska, tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska.

Om verksamheten
Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknologi och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Olinks teknologi Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 1500 biomarkörer på samma gång, i endast 3 µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap.

Under fem år har de analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag.

Olink har i dag kontor och service-lab i Uppsala och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Holland, Tyskland, Singapore, Kina och Japan. Läs mer om oss på www.olink.com. Visa mindre

Systemförvaltare av BI-system

Ansök    Aug 25    Uppsala kommun    Systemförvaltare
IT-staben Hos oss får du möjligheten att vara delaktig i att utveckla och förvalta dagens och framtidens BI-system i Uppsala kommun. Låter detta intressant? Sök tjänsten som systemförvaltare! Kommunledningskontorets IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi finns nära verksamheterna och bidrar till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen har hög kunskap om och förståelse f... Visa mer
IT-staben

Hos oss får du möjligheten att vara delaktig i att utveckla och förvalta dagens och framtidens BI-system i Uppsala kommun. Låter detta intressant? Sök tjänsten som systemförvaltare!

Kommunledningskontorets IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi finns nära verksamheterna och bidrar till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen har hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bär den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär. Systemförvaltning 1 förvaltar och utvecklar det koncerngemensamma IT-stödet där vi bidrar med långt mer än tekniska lösningar och finns som en naturlig del av ledningsstödet till kommunens förvaltningar och bolag.

Ditt uppdrag
Vi söker en systemförvaltare för kommunens BI-system. Uppsala kommun har idag flera BI-system varav Hypergene och Qlik är placerade i objektet Styra och leda, som tillhör enheten Systemförvaltning 1 på IT-staben.
Vi stödjer idag kommunens arbete med verksamhetsplan, budget och prognos samt utdata från ekonomi-och personalsystem och verksamhetssystem för analys.
I rollen som systemförvaltare kommer du i huvudsak att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av BI-systemen för Uppsala kommun tillsammans med verksamhet och leverantör. Du ingår i ett team vilket består av systemförvaltare samt en objektledare. I teamet arbetar vi nära varandra vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet.
I din roll ingår att tillsammans med verksamhetsspecialister ta fram krav och vidareutveckla systemen med fokus på effektnytta, i tätt samarbete med teamet och våra systemleverantörer. Du sköter bland annat second line support, utbildning och administration av behörigheter och register. Dokumentation av rutiner och handböcker är också en viktig del i arbetet för att skapa en stabil men framåtsträvande förvaltning av system och processer.


Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap, datavetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Utbildningar i kravarbete och testarbete är meriterande. Vi vill att du har erfarenhet som systemförvaltare. Du ska ha förvaltat och/eller utvecklat ett/flera BI-system i stora och komplexa organisationer. Du har också erfarenhet av kravställning i systemutvecklings och/eller systemupphandlingsprojekt och av test och testledning. Vi ser gärna att du har infört BI-system och har arbetat i större och mindre projekt. Även förvaltning av Hypergene är meriterande. Du har Excelkunskaper på en mycket hög nivå där du även kan hantera VBA. Vidare har du mycket goda kunskaper i MS Office och där främst i Excel samt goda kunskaper i svenska, i tal och skrift. Du är väl förtrogen med alla arbetsuppgifter som rollen systemförvaltare innebär, konfigurering, användaradministration, användarutbildning, support, handledning, kravanalys, leverantörs- och kundkontakter. Du är även väl förtrogen med branschstandards för krav och test för systemutveckling, konfigurering och systemanskaffning.

Du är riktigt bra på att analysera verksamhetens behov och tillsammans med kollegor på IT-staben samt leverantörer omsätta det i användbara och kvalitetssäkrade lösningar. Vi tror att du är skicklig på att bygga långsiktiga relationer med verksamheten, att förstå deras behov och successivt lära dig deras verksamhet.
Vi ser att du har god ordning och reda och erfarenhet av såväl handfast systemadministration som professionellt krav- och testarbete. Du kan självständigt planera och driva ditt eget arbete samtidigt som du är en teamspelare. Du deltar och driver utvecklingen av systemen med verksamhetens bästa som fokus.


Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Eva Dahlén, enhetschef, 018-727 10 37
Anneli Edberg, teamledare, 018-727 66 85

Facklig företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Systemförvaltare till Uppsala kommuns IT-stab

Ansök    Okt 12    Uppsala kommun    Systemförvaltare
IT-staben Vill du vara med på en resa där vår tekniska infrastruktur för digitalisering etableras? Har du tidigare erfarenhet av att förvalta och utveckla system i stora och komplexa organisationer? Nu söker vi förstärkning i form av en systemförvaltare. Varmt välkommen med din ansökan! Uppsala kommuns IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi ska finnas nära verksamheterna och bidra till att t... Visa mer
IT-staben

Vill du vara med på en resa där vår tekniska infrastruktur för digitalisering etableras? Har du tidigare erfarenhet av att förvalta och utveckla system i stora och komplexa organisationer? Nu söker vi förstärkning i form av en systemförvaltare. Varmt välkommen med din ansökan!

Uppsala kommuns IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi ska finnas nära verksamheterna och bidra till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen ska ha hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bära den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär. Vi ska bidra med långt mer än tekniska lösningar och finnas som en naturlig del av ledningsstödet till förvaltningar och bolag.

Läs mer om Uppsala kommun (http://www.uppsala.se/).

Ditt uppdrag
Uppsala kommun har idag flera system placerade i förvaltningsobjektet miljö, bygg och fastighet (MBF) som tillhör enheten systemförvaltning 3 i IT-staben. Vi stödjer idag kommunens digitalisering inom verksamhetsområdena fastighet, lager & logistik samt trafik med flera. I rollen som systemförvaltare kommer du i huvudsak att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av systemstödet för ovan nämnda verksamhetsområden, tillsammans med verksamhet och leverantör. Du ingår i ett team som består av IT-specialister och verksamhetsspecialister. I teamet arbetar vi nära varandra vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet.

I din roll ingår att tillsammans med verksamhetsspecialister ta fram krav och vidareutveckla systemen med fokus på effektnytta, i tätt samarbete med teamet och våra systemleverantörer. Du sköter bland annat second line-support, koordinerar behovshantering med aktuell verksamhet och leverantör och administrerar behörigheter och register. Dokumentation av rutiner och handböcker är också en viktig del i arbetet för att skapa en stabil men framåtsträvande förvaltning av system och processer.

Din bakgrund
Vi söker dig som har universitets-/högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap, datavetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Utbildning i kravarbete och testarbete är meriterande.

Rollen kräver tidigare erfarenhet av att förvalta och/eller utveckla system i stora och komplexa organisationer. Du behöver ha erfarenhet av kravställning i systemutvecklings- och/eller upphandlingsprojekt samt av test och testledning. Förvaltningsobjektet MBF är i uppstarten av ett större systeminförande och det kan bli aktuellt med en delprojektledarroll i införandeprojektet. Vi ser därför gärna att du har tidigare erfarenheter av att leda eller koordinera delar av större projekt. Du är väl förtrogen med alla arbetsuppgifter som rollen som systemförvaltare innebär, inte minst konfigurering, användaradministration, användarutbildning, support, handledning, kravanalys, leverantörs- och kundkontakter. Har du erfarenhet av PM3 och ITIL samt av att bistå objektledare inom IT med beredning, estimering och planering av förvaltningsaktiviteter är det meriterande.

Du är väl förtrogen med branschstandard för krav och test för systemutveckling, konfigurering och systemanskaffning. Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift, är en förutsättning för tjänsten.

Som person tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt samt är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta:
Enes Ramovic, enhetschef, 018-727 46 90

Har du frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Jenny Nilsson, HR-specialist, 018-727 72 18

Facklig företrädare:
Jonny Eliasson, Akavia, 018-727 22 12
Liselotte Ehn, Vision, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

DIGITAL INNOVATION AND SYSTEM SUPPORT

Ansök    Jun 21    Cytiva Sweden AB    Systemförvaltare
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020. Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing inno... Visa mer
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health
We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020.


Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innovative vaccines, biologic drugs, and novel cell and gene therapies. Our job is to supply the tools and services - the pots, pans, soups and sauces - they need to work better, faster and safer, leading to better patient outcomes.
We are looking for a Digital Innovation and System Support to work with our experts in the bioprocess product management department. Do you have a passion for Life Science, Computer Technology and User Interface? Then we would love to hear from you.


What you’ll do


Develop supporting analysis tools for product management
Develop pricing interface for custom products
Investigate the possibilities to use digital tools to enhance security of supply by sharing what other industries do tools such as machine learning/AI, block chain technology, etc.
Interview people in the company about future digital needs from our customers.Who you are


Bachelor's Degree in Engineering, Life Sciences or Biotechnology
Previous experience from Product Management or Project Management
Proven experience from the Life Sciences or related industry
Proven experience or education within computer and/or information sciences
Analytic mind-set with ability to drive simplification
Data analysis experience combined with strong excel skills
Fluent in English (any other languages is beneficial)
EU work permitPreferred experience/qualifications


Product Management experience
Higher education in Engineering/Life Sciences/BiotechnologyWho we are
Whatever your role, we bring purpose and challenge into our everyday work. If you are driven to make the world a better place thanks to science and medicine, you’ll feel right at home here. If you’re flexible, curious and relentless, you’ll belong. If you are excited about a global culture, this can be the place to further your career.


Want to know more? Experience life at Cytiva on our Careers website, Instagram channel and LinkedIn page!


Cytiva is a 3.5 billion USD global life sciences leader with over 7000 associates across 40 countries who are dedicated to our mission to help us improve access to life-changing therapies that transform human health. As a trusted partner to customers that range in scale and scope, Cytiva brings efficiencies to research and manufacturing workflows, ensuring the development, manufacture and delivery of transformative medicines to patients.


Cytiva is part of the Danaher family of companies, a global science and technology innovator committed to helping customers solve complex challenges and improving quality of life around the world. Visa mindre

Objektspecialist till avdelningen för bild- och informationssystem

Ansök    Dec 19    Region Uppsala    Systemförvaltare
ABIS Resurscentrum, Akademiska sjukhuset Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är cirka 350 medarbetare och är verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för den i deras dagliga arbete. ... Visa mer
ABIS Resurscentrum, Akademiska sjukhuset

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är cirka 350 medarbetare och är verksamma inom områdena ekonomi- och personaladministration, IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för den i deras dagliga arbete.

Vår verksamhet
Avdelningen för bild- och informationssystem (ABIS) tillhör Resurscentrum, Region Uppsala. Vi arbetar enligt PM3 modellen med att förvalta de IT-system som ingår i förvaltningen för medicinsk bild. Vi är 10 medarbetare på ABIS och vi har vår arbetsplats på Akademiska sjukhusets område. Vi förvaltar i dagsläget RIS, PACS, Kardio PACS, Telerad och Multimediaarkiv. Samtliga system är regionövergripande och stödjer strukturerad lagring, bildbearbetning samt patientflöden som är kopplade till planering och utförande av undersökningar.Ditt uppdrag

Ditt uppdrag
Du kommer att vara en del av det team på ABIS där förändringsarbetet ligger i fokus. Teamet utgör också ett stöd till första linjens support och arbetar med djupare utredningar kring applikationerna. Du kommer huvudsakligen att arbeta med våra bildsystem men även med RIS-systemet och de integrationer som finns.

I uppdraget ingår bl a:


• leda uppdrag tex vid införanden av ny funktionalitet
• att aktivt delta i och samordna resurser kring problemutredningar.
• ansvara för delar av den tekniska dokumentation som förvaltningen tar fram samt övrig dokumentation som krävs i arbetet.
• planera, leda och genomföra tester
• behovsanalys och kravställning
• att delta i projekt
• att delta i olika samarbetsforum

Dina kvalifikationer
För tjänsten krävs relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du ska ha god IT-vana och ett stort intresse för teknik och digitala lösningar inom sjukvården. Du har erfarenhet av arbete med bildsystem och förståelse för vårdens arbetsflöden.

Din kompetens
Du ska trivas i en roll där du arbetar självständigt och i team med stor ansvarskänsla och du ska klara av att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Du är initiativtagande och jobbar systematiskt och ska trivas med att arbeta i en komplex miljö med ett lösningsorienterat arbetssätt. Samtidigt ser du att dialog, ett gott samarbete och goda relationer med omgivningen som en förutsättning för att hitta bästa vägen framåt. Din kommunikativa förmåga på svenska är god och du ska känna dig bekväm med att kommunicera på engelska. Vid rekrytering kommer vi att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Anställningen är heltid, tillsvidare. Provanställning kan förekomma.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att ringa enhetschef Lisa Hamdan McConnell, 018-611 01 29

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 19:e januari.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vi söker System Area Manager till IT avdelningen

Ansök    Jul 1    Fresenius Kabi AB    Systemförvaltare
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet. Under mottot ”Caring for life” sätter ... Visa mer
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik.

Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.


Vi söker Förvaltningsledare/System Area Manager till IT avdelningen

 

Fresenius Kabi har en rad olika förvaltningsobjekt, och de måste förvaltas enligt Fresenius Kabis modell för förvaltningsstyrning. Förvaltningsledarens uppgift är att samordna och stödja förvaltningen av affärsprocessens digitala systemlandskap och tillsammans med systemförvaltare skapa bästa förutsättningar för att möta upp de behov och krav som verksamheten ställer på IT-stöd.

För att lyckas som förvaltningsledare ska du ha god förmåga att kunna förmedla kunskap och att samarbeta. Du ska kunna agera utifrån ett problemlösningsperspektiv samt vara kreativ och analytisk.

 

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

Driva och samordna den övergripande strategiska & taktiska planeringen och prioriteringen för området
Identifiera och fånga upp förbättringsmöjligheter för ökad process/kostnadseffektivitet inom landskapet
Understödja budgetarbete och affärsplanering
Etablera och vidareutveckla arbetssätt inom ansvarsområdet för ökad inre effektivitet
 

Om dig  

Vi söker dig som har en god organisationsförmåga och arbetar med ett strukturerat arbetssätt i team med andra. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du innehar en: 

Akademisk examen inom Informations-teknologi eller likvärdig kompetens
Mycket god kunskap om IT systemförvaltning, drift och service-leverans
Dokumenterad erfarenhet från projektledning inom IT området
Dokumenterad erfarenhet av processarbete/etablering och implementering av arbetsrutiner
Dokumenterad ledarerfarenhet och erfarenhet av förändringsledning
 

Meriterande är också om du har erfarenhet från läkemedelsindustrin eller motsvarande som lyder under regulatoriska krav/regelverk samt insikt och förståelse av GMP/Ledningssystems syften och funktion. Du innehar B-körkort

 

Om tjänsten  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Uppsala. Tillträde omgående.

 

Om oss

Vi är ett växande företag med cirka 1100 anställda i Sverige, och över 37 000 anställda världen över. Vi är stolta över våra produkter och det genomsyrar hela företaget. I våra medarbetarundersökningar lyfts kollegorna, utvecklingsmöjligheterna och den familjära stämningen upp som några av de bästa sakerna med att arbeta på Fresenius Kabi.

 

Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande utsträckning innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling.

 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotte Bourdin, Manager System Engineering, 018–644 225. Fackliga kontaktpersoner är Frank Glackin för Unionen, 018–644 773 och Teresia Karlsson för SACO, 018–644 034.

 

Välkommen med din ansökan via länken nedan, urval och rekrytering kan komma att ske löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-mail eller post. Visa mindre

Systemförvaltare

Ansök    Okt 15    Randstad AB    Systemförvaltare
Systemförvaltare Systemförvaltare till kund i Uppsala arbetsbeskrivning. Vi söker nu efter en systemförvaltare som kan stärka upp IT-avdelningen hos vår kund. Du har en utbildning inom området datavetenskap, ekonomi eller motsvarande. Du har god förståelse både för IT och verksamhet, hur ett ERP-system påverkar processerna och hur det kan förbättra arbetssätt. Du har en god förmåga att översätta krav och behov från verksamheten till lösnings- och förb... Visa mer
Systemförvaltare
Systemförvaltare till kund i Uppsala

arbetsbeskrivning.

Vi söker nu efter en systemförvaltare som kan stärka upp IT-avdelningen hos vår kund.

Du har en utbildning inom området datavetenskap, ekonomi eller motsvarande. Du har god förståelse både för IT och verksamhet, hur ett ERP-system påverkar processerna och hur det kan förbättra arbetssätt. Du har en god förmåga att översätta krav och behov från verksamheten till lösnings- och förbättringsförslag.

kvalifikationer.

Vi söker dig som har ett eller ett par års erfarenhet som systemförvaltare eller systemadministratör samt erfarenhet inom följande områden:

• Ta fram och förvalta utbildningsmaterial, manualer och rutinbeskrivningar
• Utgöra 3:e linjens support vid felsökning
• Driva (planera, genomföra, följa upp) uppdrag och projekt
• Erfarenhet av Windows och Linux server
• Goda allmänna kunskaper inom IT-drift, exempelvis lagringslösningar, nätverk och AD/LDAP lösningar
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du nyfiken, driven och målmedveten samt har god samarbets- och initiativförmåga. För att lyckas med jobbet krävs även god planeringsförmåga och att du kan uttrycka dig väl i skrift och tal både på svenska och engelska.

Detta är initialt ett konsultuppdrag hos Randstad Technologies med goda möjligheter att bli rekryterad direkt av kund vid avslutat uppdrag.

Randstad Technologies är specialister inom IT. Som konsult hos oss får du konkurrenskraftig lön, förmåner och kollektivavtalade villkor. Din konsultchef, som alltid finns nära till hands, ser till att du får varierande och utvecklande uppdrag på olika företag, inom olika branscher. Hos Randstad Technologies står din personliga utveckling i fokus, och du erbjuds ett stort nätverk och många sociala aktiviteter.


omfattning.

Tjänsten är på heltid med placering i Uppsala. Arbetstid enligt överenskommelse.

ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Emma Hinttu, Konsultchef, [email protected] [ mailto:[email protected] ]

om randstad.

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Objektledare IT till IT-staben

Ansök    Dec 13    Uppsala kommun    Systemförvaltare
IT-staben Vi söker dig som vill arbeta med utveckling och förvaltning av vår GIS-plattform och även utvecklas som teamledare - är det du? Kommunledningskontorets IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi finns nära verksamheterna och bidrar till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen har hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bär den komplexitet som IT-rel... Visa mer
IT-staben

Vi söker dig som vill arbeta med utveckling och förvaltning av vår GIS-plattform och även utvecklas som teamledare - är det du?

Kommunledningskontorets IT-stab har helhetsansvar för kommunens IT-miljö och arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi finns nära verksamheterna och bidrar till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen har hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bär den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär. IT-staben bidrar med långt mer än tekniska lösningar och finns som en naturlig del av ledningsstödet till förvaltningar och bolag.

Nu söker vi en Objektledare IT med ansvar för GIS-teamet och GIS-förvaltningsobjektet (geografiskt informationssytem). Inledningsvis kommer du att arbeta som objektledare för att i nästa steg axla rollen som teamledare. Välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag
Du kommer att leda och samordna arbete med utveckling och förvaltning av GIS-tjänster för Uppsala kommun och dess bolag. Rollen objektledare IT innebär att du leder det IT-nära förvaltningsarbetet inom förvaltningsobjektet och säkerställer att målen i förvaltningsplanen nås genom leveranser i tid, med rätt kvalitet och till rätt kostnad. Detta ansvar innebär att du bereder, planerar och samordnar förvaltningsarbete samt har en övergripande bild över utvecklingsaktiviteter, aktuell status och hur de prioriteras mot övergripande mål. Din roll är att vara en brygga mellan verksamheterna och IT, tolka verksamheternas behov och säkerställa rätt leverans. Du kommer att rapportera till enhetschefen.

Som teamledare ser du till att teamet - som idag består av tio medarbetare - får goda förutsättningar att dagligen leverera stabila, ändamålsenliga och moderna systemlösningar. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet, sammankalla och genomföra teammöten, ansvara för närvaro-/frånvaroplanering, utveckla och samordna arbetsrutiner samt delta i introduktion och utbildning av medarbetare. Som stöd i ditt arbete kommer du att arbeta nära enhetschefen, övriga objektledare och teamledare i ett starkt gemensamt ledarskap.

Vi arbetar agilt och nära varandra vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet. Teamet som består av olika IT-specialister ansvarar för det kommungemensamma "ArcGis plattformen" och samarbetar med många olika verksamheter inom kommunen.

Som person ser du det som naturligt att skapa och vårda samarbeten med verksamheten som ska stödjas. Du behöver kommunicera kring IT på ett sätt som fokuserar på nyttan som skapas snarare än tekniken som används.

Vi erbjuder möjlighet till individuell utveckling inom förändringsledning och teamledarskap med möjlighet att på sikt att ta större ansvar.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet som scrum-master, projektledare, förvaltningsledare eller liknande och har högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap eller annan annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Projektledarutbildning, utbildning i Scrum eller andra agila metoder är meriterande. Du har erfarenhet av att följa upp leverantörsavtal och leverantörsstyrning liksom av att budgetera och bedriva ekonomisk uppföljning. Vidare behöver du ha god kännedom om förvaltningsmodellen Pm3, ha förmåga och intresse att arbeta med grupputveckling samt goda språkkunskaper i svenska tal och skrift.

Har du dessutom arbetat med något av följande är det meriterande:


• erfarenhet av PM3 förvaltningsstyrningsmodell
• erfarenhet av att ha arbetat i agila projekt
• erfarenhet av geografiskt informationssystem, GIS
• god kännedom om att arbeta i en politisk styrd organisation
• erfarenhet av att leda team
• agil processutveckling


Som person har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv liksom du har lätt att fatta beslut och agera utifrån tillgänglig information. Vi värdesätter att du trivs i en stödfunktion och är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer är något du är bra på och du har också en god ledarskapsförmåga. Du behöver även ha en förståelse för ekonomiska samband.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Enes Ramovic, Enhetschef, 018-727 45 90, eller Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist, 072-593 28 06.

Fackliga företrädare:
Jonny Eliasson, Jusek, 018-727 22 12
Liselotte Ehn, Vision, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Projektledare/utvecklare inom digitalt lärstöd

Ansök    Okt 14    Medborgarskolan    Systemförvaltare
Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde. Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.   Vi söker nu projektledare/utvecklare med övergripande... Visa mer
Medborgarskolan skapar mötesplatser för dig som söker kunskap, utveckling och upplevelser. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande. Våra kärnvärden är individen i centrum, utveckling i samverkan, ömsesidig respekt och kunskapens egenvärde.

Medborgarskolan består av förbundskansliet, som är placerat i Uppsala, och åtta regioner. På förbundskansliet finns cirka 30 medarbetare.


 

Vi söker nu projektledare/utvecklare med övergripande ansvar för Medborgarskolans digitala lärplattforms utveckling och nyttjande 

I arbetsuppgifterna ingår bl a att 


• Vara en pedagogisk och strategisk resurs avseende utveckling av digitalt lärstöd till verksamheten.
• Planera och leda workshops, seminarier och internutbildningar av regionala administratörer (train-the-trainer) som i sin tur som motiverar och engagerar Medborgarskolans medarbetare i arbetet med att utveckla verksamheten.
• Sammanställa inspirerande utbildningsmaterial som bidrar till att öka organisationens kunskap inom digitalt lärande.
• Leda förbundskansliets arbete med utveckling av digitalt lärande/e-learning för våra medarbetare och kursledare.
• Projektledning inom eget ansvarsområde.
• Operativt produktionsarbete i framtagning av utbildningar.
• Systemförvaltning av lärplattformen och andra digitala verktyg kopplade till lärande. 

Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete med digital lärplattform och/eller andra digitala verktyg. Du har också erfarenhet av att utveckla utbildningar och av projektledning, gärna inom pedagogisk verksamhet. Du är väl insatt i det flexibla lärandets möjligheter och begränsningar. Du ska vara brobyggare mellan pedagogik och teknik och behöver i det ha förmåga att sätta dig in i verksamhetens behov. Vi ser också gärna att du är en omvärldsspanare som är aktiv i olika pedagogiska IT- nätverk. 

Du har eftergymnasial utbildning där pedagogik, e-lärande, projektledning mm ingår. 

Arbetet innebär många kontakter både internt och externt, varför du bör ha vilja och god förmåga att kommunicera med andra på ett lyhört, pedagogiskt och strukturerat sätt, i tal såväl som i skrift. Du brinner för att förmedla kunskap, för att lära andra att göra själva. Eftersom du kommer att arbeta med utvecklingsfrågor i en mångfacetterad organisation ska du kunna röra dig mellan långsiktiga strategiska frågor och de verksamhetsnära. Du är van att ta egna initiativ, att arbeta självständigt och driva projekt från idée till leverans. En förutsättning för att nå framgång i uppdraget är att du kan samverka med andra, varför vi lägger stor vikt vid din kommunikations- och samarbetsförmåga. 

Tjänsten är en 100 % tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning och är placerad vid förbundskansliet i Uppsala. Tillträde snarast.

Medborgarskolan är en arbetsplats som värdesätter mångfald, vi välkomnar därför gärna sökande från olika etniska bakgrunder, av varierande könsidentitet och religiös tillhörighet.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till Ann-Sofie Olding, Förbundschef  018-56 95 02, Peter Hedman, IT-chef (fr o m 16 oktober) 018-56 95 40  eller Ewa Sjögren Söderlund, Chef HR och Kommunikation 018-56 95 05. 

Välkommen med din ansökan inklusive löneanspråk senast 2019-11-03. Visa mindre

Objektledare IT

Ansök    Maj 24    Uppsala kommun    Systemförvaltare
Stab IT, Verkstadsgatan 3 B Vill du leda arbetet med utveckling och förvaltning av digitala tjänster och webbplatser? Har du erfarenhet av ledarskap och grupputveckling? Då ska du läsa vidare här! Ditt uppdrag Du kommer att vara objektledare IT för förvaltningsobjektet Insyn och delaktighet. Rollen innebär att leda arbetet med utveckling och förvaltning av digitala tjänster och webbplatser för Uppsala kommun och dess bolag. Du säkerställer att målen up... Visa mer
Stab IT, Verkstadsgatan 3 B

Vill du leda arbetet med utveckling och förvaltning av digitala tjänster och webbplatser? Har du erfarenhet av ledarskap och grupputveckling? Då ska du läsa vidare här!

Ditt uppdrag
Du kommer att vara objektledare IT för förvaltningsobjektet Insyn och delaktighet. Rollen innebär att leda arbetet med utveckling och förvaltning av digitala tjänster och webbplatser för Uppsala kommun och dess bolag. Du säkerställer att målen uppnås genom leveranser i tid med rätt kvalitet och till rätt kostnad. Detta innebär beredning, planering och samordning och att ha den övergripande bilden över aktiviteter, aktuell status och prioriteringsordning.

Teamet du leder består av 7 specialister som ansvarar för den kommungemensamma webbplattformen och samarbetar med de olika verksamheterna inom kommunen. De arbetar agilt och nära varandra vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet.

Du bygger upp goda samarbeten med de verksamheter som ska stödjas, säkerställer rätt leverans och fångar upp deras behov. Du kommunicerar kring IT på ett sätt som fokuserar på nyttan som skapas snarare än tekniken som används. Objektledare IT har tillsammans med objektledare verksamhet det övergripande ansvaret för att utarbeta och verkställa förvaltningsplanen för förvaltningsobjektet. Du kommer att rapportera till enhetschefen.

Din bakgrund
Du har högskoleutbildning inom IT, systemvetenskap eller annat som vi bedömer som relevant och är välbekant med förvaltningsmodellen Pm3. Du har tidigare arbetat med uppföljning av avtal och underlag inför upphandling med externa kunder och leverantörer. Vi förväntar oss att du har erfarenhet av rollen som gruppledare eller projektledare och har arbetat med grupputveckling. Du kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av eller kunskaper om
- design, utformning och utveckling av webbplatser
- webbkommunikation
- agila projekt och processutveckling
- webbplattformen Episerver
- politisk styrda organisationer
- planering och samordning av resurser

Som person har du en god ledarskapsförmåga. Du förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: Enes Ramovic, Enhetschef, 018-727 45 90

Fackliga företrädare:
Jonny Eliasson, Jusek, 018-727 22 12
Liselotte Ehn, Vision, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: HR-specialist Josephine Alderson, 018-727 23 04

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Kommunledningskontoret ansvarar för att styra, stödja, följa upp och utveckla kommunen inom olika områden och IT-staben har idag helhetsansvar för kommunens IT-miljö. Vi arbetar strategiskt, styrande och stödjande. Vi ska finnas nära verksamheterna och bidra till att tidigt identifiera IT-relaterade behov. IT-organisationen ska ha hög kunskap om och förståelse för verksamhetsbehov och bära den komplexitet som IT-relaterad verksamhetsutveckling i stora organisationer innebär. IT-staben ska bidra med långt mer än tekniska lösningar och finnas som en naturlig del av ledningsstödet till förvaltningar och bolag.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Systemförvaltare

Ansök    Aug 20    Region Uppsala    Systemförvaltare
Avdelning för System och teknik Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. På vår förvaltning arbetar cirka 100 medarbetare. Vår verksamhetsidé är att utveckla och bedriva hållbara transporter för ett växande Uppsala län. Vi utvecklar bland annat infrastrukturen och kollektivtrafiken inom länet. Under varumärket UL bedrivs kollektivtrafik i samarbete med upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en st... Visa mer
Avdelning för System och teknik

Trafik och samhälle är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. På vår förvaltning arbetar cirka 100 medarbetare. Vår verksamhetsidé är att utveckla och bedriva hållbara transporter för ett växande Uppsala län. Vi utvecklar bland annat infrastrukturen och kollektivtrafiken inom länet. Under varumärket UL bedrivs kollektivtrafik i samarbete med upphandlade trafikföretag. Våra medarbetare har en stor bredd av kompetenser och arbetar bland annat med verksamhetsutveckling, upphandling, samhällsplanering, trafikplanering, systemförvaltning, ekonomi, kommunikation, försäljning och kundtjänst.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/l2E2WaiWj8Q" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Vår verksamhet
Att jobba hos oss innebär att bidra till en attraktiv kollektivtrafik och ökat hållbart resande, för att underlätta vardagen och möta behoven i ett växande län. Avdelningen för System och teknik förvaltar de system som ger förutsättningar för kollektivtrafiken. Vill du vara med och göra skillnad? Vi söker nu en Systemförvaltare med inriktning mot försäljningssystem och kundinformation – välkommen till oss!

Avdelningen för System och teknik, som består av 15 medarbetare, ansvarar för alla system och all teknik inom kollektivtrafiken som är gemensam för hela trafiken. Detta innefattar drift, underhåll och utveckling av system för trafikledning, trafikplanering, trafikinformation, kundtjänst samt försäljning.

Ditt uppdrag
I din roll som Systemförvaltare ansvarar du för försäljningssystem och till viss del system inom kundinformation såsom app och webb. Inom utpekat ansvarsområde underhåller och förvaltar du systemen samt leder den tekniska utvecklingen. I rollen som Systemförvaltare är du länken mellan användarna och systemleverantörer.

Bland dina uppgifter ingår:


• Löpande kontakt med systemens administratörer och användare samt samordning, koordinering och kontakt med leverantörer
• Förvalta systemen och koordinera uppdateringar för att upprätthålla aktuell version
• I enlighet med Region Uppsalas förvaltningsmodell pm3 ta fram underlag till förvaltningsplan
• Ta fram underlag till budget samt lämna kommentarer på ekonomiska rapporter

Som Systemförvaltare kommer du även stödja förvaltningen med teknisk kompetens i olika projekt. Exempel på projekt på avdelningen som du kan komma att bli inblandad i är samarbetet kring öppna trafikdata och i arbetet med ett nationellt biljettsystem och då som representant för förvaltningen.

Inom avdelningen arbetar du i nära samarbete med systemadministratörer och andra systemförvaltare. På förvaltningen värdesätter vi teamet och ett gott samarbete där alla medarbetare jobbar för ömsesidig framgång. Vi är öppna och ser möjligheter hos varandra och utvecklar vår gemensamma kompetens genom att vara generösa med vår egen.

Din kompetens
I samspelet mellan verksamhet och leverantörer har du en god samarbetsförmåga och en helhetssyn som innebär att du har en vilja och förmåga att hjälpa andra och att du levererar lösningar som tar hänsyn till det större perspektivet.

Vidare är du självgående, tar initiativ och uppnår resultat samt tar ansvar för ditt uppdrag och driver dina processer vidare. Du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning med IT-inriktning, gärna systemvetenskaplig. Du har mångårig erfarenhet av systemförvaltarrollen och bör ha god erfarenhet av att jobba mot externa leverantörer, till exempel leverantörsstyrning inklusive SLA, upphandling, avtal, beställning mm.

Det är meriterande med erfarenhet av


• Förvaltningsmodellen pm3
• Erfarenhet från offentlig sektor och förståelse för myndighetsverksamhet
• Budget och uppföljning
• System inom försäljning eller kundinformation

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska, det är meriterande med språkkunskaper i tyska.

Tjänsten är tillsvidare med tillträdelse enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Vi erbjuder
Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra. Så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi vill också ervjuda våra medarbetare en flexibel arbetsplats. Därför ger vi dig möjligheten att välja mellan flextid eller förtroendetid, och möjlighet till att arbeta hemifrån.

I vårt kollektivavtal ingår bl.a. förmåner som:


• Tjänstepension
• Ett starkt försäkringsskydd
• Extra semesterdagar till dig över 40 år
• Tillägg vid föräldraledighet och sjukskrivning

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Avdelningschef Dan Malmberg Jansson, 018-617 11 12, [email protected]
För Vision Johan Damström, 018-611 19 76, [email protected]
För Saco Björn Schulte-Herbrüggen, 018-617 08 97, [email protected]

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Systemförvaltningsledare robotprocessautomatisering RPA

Ansök    Maj 20    Uppsala kommun    Systemförvaltare
Systemförvaltning 2 Är du den som etablerar RPA-gruppen på Uppsala kommun? Är du systemutvecklare som vill växa in i en ledarroll? Vill du bygga upp något nytt i en framtidsbransch? För att stödja våra verksamheter med processautomatisering bygger vi nu upp en RPA-grupp inom ett av våra systemförvaltningsteam. Vi söker nu en ledare för ett befintligt systemförvaltningsteam där vi även kommer att bygga upp automatiseringsförmågan. Vi söker dig som själv ... Visa mer
Systemförvaltning 2

Är du den som etablerar RPA-gruppen på Uppsala kommun? Är du systemutvecklare som vill växa in i en ledarroll? Vill du bygga upp något nytt i en framtidsbransch? För att stödja våra verksamheter med processautomatisering bygger vi nu upp en RPA-grupp inom ett av våra systemförvaltningsteam. Vi söker nu en ledare för ett befintligt systemförvaltningsteam där vi även kommer att bygga upp automatiseringsförmågan. Vi söker dig som själv har utvecklarerfarenhet men som vill ta klivet in i en ledande roll.

IT-staben vid Uppsala kommun är en central IT-avdelning som driver all IT-verksamhet för hela kommunen. Enheten för digitalt stöd för hälsa, vård, omsorg, kultur, fritid, måltider och pedagogiska system, Systemförvaltning 2, är en central del i att klara kommunens ambitioner för digitalisering. Vår verksamhet stödjer större delen av de centrala verksamhetsprocesser som ligger inom det kommunala uppdraget. Vi skapar och upprätthåller digitala lösningar i livets alla skeden för medborgarna, medarbetarna och skattebetalarna på uppdrag av de folkvalda. De förvaltningsobjekt du främst skulle arbeta med är de pedagogiska systemen och systemen som stödjer kultur och fritid. Inom utbildning och biblioteksverksamheten ställs höga förväntningar på digitalisering de närmaste åren och vi kommer behöva ha en god förmåga att införa och leverera nya lösningar i ett högt tempo.

Ditt uppdrag
Vi söker en person med gedigen systemutvecklarbakgrund som är mogen att gå in i en arbetsledande roll.
Uppsala kommun bygger nu upp en central systemförvaltningsnod för robotprocessautomatisering inom ett av våra förvaltningsteam. Du får en nyckelroll i att bygga upp rutiner processer och leda utvecklare och förvaltare i robotförvaltningen. Som ledande utvecklare ska du kunna leda både systemförvaltare i ordinarie system och de utvecklare som ska utveckla nya verksamhetsnära robotar. Du ska även själv kunna delta i systemutveckling och systemförvaltning när så krävs.

Du kommer att stå för den dagliga arbetsledningen och sammanhållande stödet till en grupp på 9 medarbetare samtidigt som du med stöd av enhetschefen bygger upp RPA-teamet.
Som teamledare ser du till att vår kompetenta personal får goda förutsättningar att dagligen leverera stabila, ändamålsenliga och moderna systemlösningar. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet, sammankalla och genomföra teammöten, ansvara för närvaro-/frånvaroplanering, utveckla och samordna arbetsrutiner och delta i introduktion och utbildning av medarbetare. Som stöd i ditt arbete kommer du att ha objektledare i ditt team, arbeta nära enhetschefen, övriga projektledare och teamledare i ett starkt gemensamt ledarskap.


Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning motsvarande systemvetare eller datavetare. meriterande är om du har projektledarutbildning och utbildning i Scrum eller andra agila systemutvecklingsmodeller.

Du ska ha systemutvecklarerfarenhet, inom .NET eller C# och det är meriterande om du har teamledningserfarenhet, scrum-master, projektledarerfarenhet, förvaltningsledningserfarenhet eller liknande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av processutveckling och processdokumentation och av att arbeta enligt agila metoder exempelvis scrum.

Du ska ha goda kommunikativa färdigheter och ha ett driv att leda och utveckla människor.
Du vet att god systemförvaltning och systemutveckling sker med god ordning, dokumentation och strukturerade arbetssätt.

Du ska självständigt kunna utveckla system utifrån en i förväg definierad eller av dig själv definierad arkitektur. Du ska ha erfarenhet av att arbeta professionellt och strukturerat med systemutveckling enligt gängse branschstandarder. Du ska kunna upprätta dokumentation kring de system du bygger och kunna samverka kring krav och test med verksamheten. Du ska vara väl förtrogen med best-practice arbetssätt inom utveckling, krav- och test. Vi ser gärna att du har kunskap om processutveckling och processdokumentation och kunskap om agila metoder.

Du har en god ledarskapsförmåga. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Cecilia Wolkert 018-727 99 70

Facklig företrädare:
SACO Maria Persson 018-727 24 24
Vision Lena Florén, 018-727 24 30

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling. På kommunledningskontoret ligger även organisationen för kansli, strategi och planering, näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Systemförvaltare , styr - och övervakningssystem

Vi som arbetar på Teknikavdelningen förvaltar och driftar Region Uppsalas fastigheter och anläggningar. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. På avdelningen är vi ca 80 personer som tillsammans säkerställer att ca 640.000 kvadratmeter av vård- och andra lokaler fungerar optimalt för våra kärnverksamheter vad gäller funktion, standard över tid och att lagar och myndighetskrav efterlevs. Det innebär att tekniska system ... Visa mer
Vi som arbetar på Teknikavdelningen förvaltar och driftar Region Uppsalas fastigheter och anläggningar. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. På avdelningen är vi ca 80 personer som tillsammans säkerställer att ca 640.000 kvadratmeter av vård- och andra lokaler fungerar optimalt för våra kärnverksamheter vad gäller funktion, standard över tid och att lagar och myndighetskrav efterlevs. Det innebär att tekniska system får tillsyn och skötsel samt att underhållsåtgärder planeras systematiskt. Teknikförvaltning är en enhet inom Teknikavdelningen och består av 10 medarbetare. Teknikförvaltning arbetar med långsiktig strategisk teknikutveckling och systemuppbyggnad. Enheten ansvarar för tekniska och ekonomiskt funktionella lösningar och driver utvecklingsfrågor vad avser helhetslösningar för alla typer av tekniska installationer samt bevakar att likartad standard erhålls inom regionens byggnader.Arbetsuppgifter Som systemförvaltare för styr-, IT- och övervakningssystem hos oss kommer du att:Ansvara för att Fastighet och service styr- övervakningssystem samt tillhörande IT-system fungerar. I och med detta arbetar du tätt mot både förvaltningens IT-stöd och teknikdrift.Ansvara för att underhålls- och investeringsplaner upprättas och hålls uppdaterade.Budgetera, planera och beställa projekt inom de fastställda underhålls- och investeringsramarna.Verka rådgivande mot andra discipliner (inom den egna enheten), avdelningar och förvaltningar inom Regionen.Ansvara för att de till disciplinen tillhörande styrande dokumenten uppdateras löpande för att motsvara myndighetskrav, standarder, regelverk och föreskrifter.Vi erbjuder dig alltså ett arbete inom ett utmanande teknikområde som också innebär många kontakter med olika yrkesgrupper och funktioner både inom och utom den egna organisationen. Din bakgrund och dina egenskaper Du har en utbildning med inriktning mot automation eller styr- och reglersystem, gärna på högskola eller universitetsnivå. Har du också genomgått kurser inom entreprenadjuridik och andra för professionen relevanta kurser och utbildningar ser vi det som meriterande. Du har flerårig erfarenhet från arbete inom processindustri och/eller fastighetsautomation med tonvikt på vård- och sjukhusmiljöer som programmerare, ingenjör eller konsult. Arbete som besiktningsman mot nämnda miljöer är meriterande. Du har erfarenhet av arbete med IEC 61131-3, SCADA-system (primärt Citect), hård- och mjukvara kopplat mot fastighetstekniska system (utöver IEC 61131-3) samt goda IT-kunskaper. Du har körkort för personbil och kan kommunicera på svenska obehindrat i tal och text.Övrig informationFastighet och service Region Uppsala ansvarar för fastighetsförvaltning och verksamhetsanknuten service inom Region Uppsala. Vi omsätter drygt en miljard, förvaltar en lokalyta om 640 000 kvadratmeter och har ca 250 medarbetare. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården. Den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vår uppgift är att hyra ut lokaler, bygga om, bygga nytt och sköta drift och underhåll av regionens fastigheter i länet.Vårt kontor finns i Uppsala Science Park i nybyggda lokaler med närhet till Uppsala Resecentrum. Om arbetsgivarenRegion Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 260 medarbetare. Vi bygger om och bygger nytt, hyr ut, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården och den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och trevliga arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig? Visa mindre

Systemförvaltare , styr - och övervakningssystem

Ansök    Apr 4    Region Uppsala    Systemförvaltare
Teknikavdelningen Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 260 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala. De fles... Visa mer
Teknikavdelningen

Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 260 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården och den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och trevliga arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig?

Vår verksamhet
Vi som arbetar på Teknikavdelningen förvaltar och driftar Region Uppsalas fastigheter och anläggningar. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. På avdelningen är vi ca 80 personer som tillsammans säkerställer att ca 640.000 kvadratmeter av vård- och andra lokaler fungerar optimalt för våra kärnverksamheter vad gäller funktion, standard över tid och att lagar och myndighetskrav efterlevs. Det innebär att tekniska system får tillsyn och skötsel samt att underhållsåtgärder planeras systematiskt.

Teknikförvaltning är en enhet inom Teknikavdelningen och består av 10 medarbetare. Teknikförvaltning arbetar med långsiktig strategisk teknikutveckling och systemuppbyggnad. Enheten ansvarar för tekniska och ekonomiskt funktionella lösningar och driver utvecklingsfrågor vad avser helhetslösningar för alla typer av tekniska installationer samt bevakar att likartad standard erhålls inom regionens byggnader.

Arbetsuppgifter
Som systemförvaltare för styr-, IT- och övervakningssystem hos oss kommer du att:

• Ansvara för att Fastighet och service styr- övervakningssystem samt tillhörande IT-system fungerar. I och med detta arbetar du tätt mot både förvaltningens IT-stöd och teknikdrift.
• Ansvara för att underhålls- och investeringsplaner upprättas och hålls uppdaterade.
• Budgetera, planera och beställa projekt inom de fastställda underhålls- och investeringsramarna.
• Verka rådgivande mot andra discipliner (inom den egna enheten), avdelningar och förvaltningar inom Regionen.
• Ansvara för att de till disciplinen tillhörande styrande dokumenten uppdateras löpande för att motsvara myndighetskrav, standarder, regelverk och föreskrifter.

Vi erbjuder dig alltså ett arbete inom ett utmanande teknikområde som också innebär många kontakter med olika yrkesgrupper och funktioner både inom och utom den egna organisationen.

Din bakgrund och dina egenskaper
Du har en utbildning med inriktning mot automation eller styr- och reglersystem, gärna på högskola eller universitetsnivå.

Har du också genomgått kurser inom entreprenadjuridik och andra för professionen relevanta kurser och utbildningar ser vi det som meriterande.

Du har flerårig erfarenhet från arbete inom processindustri och/eller fastighetsautomation med tonvikt på vård- och sjukhusmiljöer som programmerare, ingenjör eller konsult.
Arbete som besiktningsman mot nämnda miljöer är meriterande.
Du har erfarenhet av arbete med IEC 61131-3, SCADA-system (primärt Citect), hård- och mjukvara kopplat mot fastighetstekniska system (utöver IEC 61131-3) samt goda IT-kunskaper.

Du har körkort för personbil och kan kommunicera på svenska obehindrat i tal och text.

Övrig information
Fastighet och service Region Uppsala ansvarar för fastighetsförvaltning och verksamhetsanknuten service inom Region Uppsala. Vi omsätter drygt en miljard, förvaltar en lokalyta om 640 000 kvadratmeter och har ca 250 medarbetare. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården. Den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vår uppgift är att hyra ut lokaler, bygga om, bygga nytt och sköta drift och underhåll av regionens fastigheter i länet.

Vårt kontor finns i Uppsala Science Park i nybyggda lokaler med närhet till Uppsala Resecentrum.

Vill du veta mera?
Vid denna rekrytering samarbetar vi med Jobbet.se
Information om tjänsten lämnas av Robert Hansson, 018 617 10 50
Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas telefonväxel 018-611 00 00.

Vi erbjuder
Vi erbjuder ett av Sveriges bästa kollektivavtal. Du kan läsa mer om våra förmåner på Region Uppsalas hemsida https://www.regionuppsala.se/sv/Jobba-hos-oss/Att-jobba-har/Formaner/

Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Din ansökan vill vi ha senast den 28 april 2019.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Visa mindre

Vi söker en vikarierande systemförvaltare

Ansök    Mar 13    Fresenius Kabi AB    Systemförvaltare
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet. Under mottot ”Caring for life” sätter ... Visa mer
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik.

Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.


Vi söker en vikarierande Systemförvaltare till IT, System Engineering i Uppsala. Hos oss kommer du att arbeta med förvaltning av datoriserade system.

Arbetet innebär bland annat systemadministration såsom t.ex. underhåll av data och användare, hålla utbildningar i systemen, hantera uppgraderingar inklusive validering och kvalificering, samt hantera avvikelser och ändringar. I första hand kommer systemförvaltningen för denna tjänst omfatta de system som används på våra QC lab (främst relaterade till olika kemiska analyser). På avdelningen hanteras också validerade Excelmallar och rapporter så kunskaper inom detta område, till exempel rapportverktyg, är meriterande.

Vi vill att du som söker har utbildning som ingenjör, systemförvaltare eller motsvarande, alternativt annan utbildning och erfarenhet som kan bedömas som likvärdig. Erfarenhet av att tidigare ha arbetat med datoriserade system inom läkemedelsindustrin och inom laborativa system är meriterande. Som person vill vi att du har drivkraft och förmåga att självständigt planera det egna arbetet på ett mycket effektivt sätt med hög kvalitet.

Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande utsträckning innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling.

Tjänsten är ett vikariat på heltid under två år med placering i Uppsala med tillträde snarast.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Stefan Söderblom chef IT, System Engineering, 018–644 078 eller [email protected] Fackliga kontaktpersoner är Frank Glackin för Unionen, 018–644 773 och Alf Niemi för SACO, 018–644 375.

Välkommen att registrera din ansökan via länken nedan! Urval till tjänsten kan komma att ske löpande. Vi tar inte emot ansökningar via post eller e-mail. Visa mindre