Lediga jobb som Laboratoriebiträde i Uppsala

Se lediga jobb som Laboratoriebiträde i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Laboratoriebiträde

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
Institutionen för biologisk grundutbildning (IBG) vid Uppsala universitet (http://www.

ibg.uu.se) koordinerar och administrerar all grundutbildning inom den biologiska sektionen. Institutionens övergripande mål är att erbjuda ett brett utbud av kurser och utbildningsprogram inom biologi, bioteknik och bioinformatik på en hög internationell nivå och med hög pedagogisk kvalitet. Institutionen har en bred verksamhet och finns på tre Campus: Evolutionsbiologiskt centrum, Biomedicinskt centrum och Campus Gotland. Vår utbildningsmiljö är i hög grad internationell, med studenter och ett nätverk av lärare från större delen av världen. Institutionen har ca 30 anställda och 1300 studenter. 

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Arbetsuppgifter
I din roll som Laboratoriebiträde ingår arbetsuppgifter som disk av glasvaror och laboratorieutrustning vid kurslaboratorierna på BMC och EBC. Autoklavering och sterilisering av glasvaror och lösningar till kurslaboratorierna. Tillsammans med vår personal ställa fram och återställa laboratorieutrustning till våra kurser. Tillsyn av förrådsutrymmen för laboratorieutrustning. Arbetet kan innehålla moment med tunga lyft. Även administrativa arbetsuppgifter inom institutionens verksamhetsområde kan förekomma. I arbetet förekommer arbetstoppar med hög arbetsbelastning t. ex. i samband med terminsstarter.

Kvalifikationskrav
Gymnasieexamen och tidigare arbetslivserfarenhet från liknande område. För att klara arbetsuppgifterna behöver du ett gott ordningssinne och förmåga att klara tunga lyft. Vidare har du en mycket god förmåga att både samarbeta och arbeta självständigt. God förmåga att tala och skriva på både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 1,5 år. Omfattningen är deltid 70 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Henning Blom, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 4 mars 2022, UFV-PA 2022/544.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Laboratorieassistent

Ansök    Jun 2    Q-Linea AB    Laboratoriebiträde
Om Q-linea Q-linea AB är ett börsnoterat diagnostikföretag inriktat på att utveckla och leverera lösningar för att vårdgivare ska kunna diagnostisera och behandla infektionssjukdom på kortast möjliga tid. Vår vision är att hjälpa till att rädda liv genom att, som en innovativ pionjär, säkerställa att antibiotika kan bibehållas som en effektiv behandling för framtida generationer. Bolaget grundades 2008 av forskare från Rudbecklaboratoriet vid Uppsala uni... Visa mer
Om Q-linea

Q-linea AB är ett börsnoterat diagnostikföretag inriktat på att utveckla och leverera lösningar för att vårdgivare ska kunna diagnostisera och behandla infektionssjukdom på kortast möjliga tid. Vår vision är att hjälpa till att rädda liv genom att, som en innovativ pionjär, säkerställa att antibiotika kan bibehållas som en effektiv behandling för framtida generationer.

Bolaget grundades 2008 av forskare från Rudbecklaboratoriet vid Uppsala universitet, tillsammans med bland annat Olink Bioscience AB och Uppsala universitets holdingbolag UUAB. Q-linea består i dag av ett interdisciplinärt och mycket motiverat team som bedriver sin verksamhet i moderna och väl anpassade lokaler i Uppsala Science Park och Fyrislund.

Laboratorieassistent till Biologiavdelningen

Vi söker en laboratorieassistent till Biologiavdelningen. Teamet består idag av 16 medarbetare som arbetar i vårt mikrobiologiska laboratorium med riskklass 2.

I rollen som laboratorieassistent ser du till att arbetet flyter på bra i biologi- och kemilaboratorierna och hjälper till där det behövs.

Som laboratorieassistent kommer du bland annat att:

- Hjälpa till med beställningar till laboratorierna
- Kontinuerligt inventera förbrukningsmaterial i laboratorierna
- Hantera beställda varor, packa upp och distribuera
- Fylla på med förbrukningsmaterial
- Rengöra och sanera glasprodukter som använts i laboratorierna
- Bistå med underhåll av utrustning
- Utföra enklare laborativt arbete
- Arbeta administrativt
- Arbeta aktivt med förbättringsarbeten
- Säkerställa att arbetet inne i laboratorierna fungerar bra.


Vem är du?

Vi tror att du idag kanske jobbar som laborationsbiträde, undersköterska, steriltekniker, servicevärd på labb, sjukhus eller liknande. Eller kanske du gick naturvetenskapligt program på gymnasiet där du lärde dig grunderna i laborativt arbete?

Den personen vi söker är en ödmjuk och uppmärksam lagspelare som gillar att ta ansvar och initiativ. Du är observant och inventerar samt fyller på material löpande för att underlätta för dina kollegor inne på labb. Du ser till att bänkytorna inne på labb blir rengjorda och att det finns diskad och sanerad utrustning på plats. Behöver dina kollegor hjälp med att scanna och ladda upp protokoll eller frosta av frysarna hjälper du gärna till. Du tar en extra sväng runt i lokalerna innan du går på fredagen för att fånga upp saker som behöver åtgärdas eller bara för att prata med dina kollegor.

I din roll kommer du att ha många interna kontaktytor därför ser vi att du är kommunikativ med god samarbetsförmåga. Du är också trygg med att arbeta självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Arbetet kommer ibland att innebära ett högt arbetstempo därför ser vi att du kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt men också har förmågan att kunna prioritera.

För att lyckas i rollen som Laboratorieassistent ser vi att du är en person som får saker att hända och gärna hjälper till där det behövs. Du är strukturerad och noggrann. För att trivas hos oss ser vi att du är flexibel och social som person och öppen inför att arbeta i en föränderlig miljö.

Kvalifikationer

Krav:

- Avslutad utbildning på gymnasienivå inom naturvetenskap eller omvårdnad, alternativt motsvarande förvärvad arbetslivserfarenhet
- Mycket goda kunskaper i svenska (förståelse, tal och skrift)
- Goda kunskaper i engelska (förståelse, tal och skrift)
- God datorvana
- Bekväm att arbeta i Office-paketet.


Meriterande:

- Erfarenhet av arbete inom sjukvård eller laboratorium
- Erfarenhet av arbete i en kontrollerad miljö där säkerheten är i fokus.


Vi erbjuder

Du blir en del av Q-linea där vår vision är att hjälpa till att rädda liv genom att säkerställa att antibiotika fortfarande är en effektiv behandling för kommande generationer.

Som anställd på Q-linea erbjuder vi dig bland annat:

- 6 veckors betald semester
- 5 extra lediga dagar per år
- 4000 kronor per år i friskvårdsbidrag
- Möjlighet till flextid
- Tjänstepension, tjänstegrupplivförsäkring, sjukförsäkring, privat sjukvårdsförsäkring.


Anställningsform: Heltid, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde: 2021-08-17 eller enligt överenskommelse

Ort: Uppsala

Sista ansökningsdag: 2021-06-16

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsprocessen och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Extrajobba på Clinical Testing!

Company Description Vi på Eurofins Clinical Testing i Uppsala söker förstärkning till våra team på dag, kväll och natt! Vilka är vi? Du kanske inte känner till oss men vi kan garantera att du känner till vårt arbete – allt vi gör har en positiv inverkan på liv, hälsa och miljö. Eurofins finns vid din sida varje dag, från maten du äter till de mediciner du litar på. Vi arbetar med de största företagen i världen och ser till att produkterna de levererar är ... Visa mer
Company Description
Vi på Eurofins Clinical Testing i Uppsala söker förstärkning till våra team på dag, kväll och natt!
Vilka är vi?
Du kanske inte känner till oss men vi kan garantera att du känner till vårt arbete – allt vi gör har en positiv inverkan på liv, hälsa och miljö.
Eurofins finns vid din sida varje dag, från maten du äter till de mediciner du litar på. Vi arbetar med de största företagen i världen och ser till att produkterna de levererar är säkra, ingredienserna autentiska och att märkningen är korrekt.
Vi är ledande globalt inom området Testing for life med mer än 55.000 medarbetare runtom i världen. Under de senaste 20 åren har Eurofins varit ett av de snabbast växande företagen i världen tack vare innovation inom teknik och service.
Vår verksamhet bygger på våra kärnvärden: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet.
Job Description
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
Provregistrering och utskick av prov till externt labb
Provberedning inför analys
Utföra administrativa och kvalitetsuppgifter relaterade till laboratoriet.
Följa angivna policies, rutiner och tidsplaner

Vi söker personer som vill arbeta både dag, kväll och natt, både på vardagar och helg, tillsammans med oss. Ange gärna i din ansökan vilket du har möjlighet till.
Qualifications
Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning från t ex naturvetenskapligt eller tekniskt program. Givetvis har du god datorvana. Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.
Vidare är du serviceinriktad och prestigelös samt har ett strukturerat arbetssätt. Gruppen är viktig för oss varför vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Additional information
Vi rekryterar löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden går ut, så sök redan idag! Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansökningar skickade via brev eller mejl kommer inte tas med i rekryteringsprocessen.
Praktisk information:
Anställningsform: visstid med timlön.
Arbetstid: arbete vid behov. Arbetstiden kan variera.
Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt efter överenskommelse.
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mania Mansory, PBU-chef [email protected] Visa mindre

Laboratoriebiträde

Ansök    Mar 16    REGION UPPSALA    Laboratoriebiträde
UCR Vår verksamhet Uppsala Biobank startade sin verksamhet i september 2008 och är ett samarbete mellan Region Uppsala och Uppsala Universitet. Uppsala Biobank är tillsammans med UCR Laboratory en sektion under Uppsala Clinical Research Center (UCR). Sektionen har idag 26 anställda. Biobankens uppdrag är att erbjuda stöd och service till forskare i samband med insamling av prov för medicinsk forskning. Verksamheten expanderar och vi behöver nu förstärka... Visa mer
UCR

Vår verksamhet
Uppsala Biobank startade sin verksamhet i september 2008 och är ett samarbete mellan Region Uppsala och Uppsala Universitet. Uppsala Biobank är tillsammans med UCR Laboratory en sektion under Uppsala Clinical Research Center (UCR). Sektionen har idag 26 anställda. Biobankens uppdrag är att erbjuda stöd och service till forskare i samband med insamling av prov för medicinsk forskning. Verksamheten expanderar och vi behöver nu förstärka bemanningen på biobankens frysverksamhet där proverna förvaras och provhantering sker. Uppsala Biobank är belägen i Hubben, Uppsala Science park där frysarna finns i källarplanet.

Ditt uppdrag
Arbete med provhantering i biobankens rum för frysar. Arbetet innebär mottagning och utlämning av prov, inplacering och utplock av prov ur frysar, registrering av prov i biobankens labbdatasystem (LabWare LIMS). Förvaltning av frysar inklusive avfrostning och inventering/loggning av innehåll. Delta i utredningsarbete i samband med avvikelsehantering gällande provhantering.
Vara resurs och stöd till laboratorieverksamheten genom att delta i arbetet i samband med provhantering på labb, samt vara en länk mellan labbet och frysverksamheten i samband med överföring av prov och provinformation mellan frysverksamheten och labb.

Din kompetens
Arbetet innebär en hel del ensamarbete men även arbete i grupp i samarbete med andra så du måste kunna hantera båda varianterna. Du måste ha förmåga att arbeta självständigt och noggrant och ta eget ansvar för att arbetsuppgifterna utförs enligt tidsplan. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Positiv attityd och ett flexibelt förhållningssätt värderas högt.

Kunskapskrav
Gymnasial utbildning är ett krav och vi ser gärna att du har arbetat i laboratoriemiljö tidigare.
• Datorvana är ett krav, då arbete i biobankens IT-system är en del i det dagliga arbetet.
• God fysik är en förutsättning för arbete med frysarna, då en del av arbetet innebär hantering av rack i -80°C frysar där tunga lyft är del av arbete
Du ska kunna tala och skriva svenska.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en positiv och kreativ arbetsmiljö i öppna, moderna lokaler där alla medarbetare ska trivas och bidra med sin kompetens till verksamhetens fortsatta utveckling. Hos oss får du väldigt bra anställningsförmåner som gör skillnad, vilket innefattar t.ex. friskvårdsbidrag, tjänstepension, klämdagar, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Tjänsten är på 100% med tillsvidareanställning, provanställning tillämpas.Vi finns i nybyggda lokaler i Uppsala Science Park.
Vi hanterar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka gärna in din ansökan redan idag.
Gruppchef: [email protected] tel +46 (0) 18-6171498
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växeln: 018 611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Assistent på Mark- och Växtlaboratoriet, Institutionen för Mark och Miljö

Institutionen för mark och miljö söker en assistent på Mark- och Växtlaboratoriet vid Institutionen för Mark och Miljö. Institutionen bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om marken samt hållbar markanvändning. Majoriteten av institutionens verksamhet och anställda är belägna i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Uppsala, men en forskargrupp och en fältforskningsstation finns i Skara. Arbetsuppgifter: Mark- och Växtlaboratoriet på ... Visa mer
Institutionen för mark och miljö söker en assistent på Mark- och Växtlaboratoriet vid Institutionen för Mark och Miljö. Institutionen bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om marken samt hållbar markanvändning. Majoriteten av institutionens verksamhet och anställda är belägna i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Uppsala, men en forskargrupp och en fältforskningsstation finns i Skara.

Arbetsuppgifter:
Mark- och Växtlaboratoriet på Institutionen för Mark och Miljö /SLU söker en extra person för arbete under hösten 2020. Att arbeta som laboratoriebiträde på provberedningen på Mark- och Växtlaboratoriet innebär framför allt följande uppgifter:

* Provberedning växtprov


• torkning av växtprov
• tröskning av växtprov
• hackning av t ex halm och gräs
• malning av t ex halm och kärna
• rensning av kärna

* Provberedning jordprov


• torkning av jordprov
• malning och siktning av jordprov
• frysmalning av jordprov        

Vid behov vill vi även att du hjälper till med en del av de övriga arbetsuppgifter som utförs vid Mark- och Växtlaboratoriet.

Kvalifikationer:
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ordningsam, kan arbeta systematiskt och prioritera bland dina uppgifter. Samtidigt måste du vara fysiskt stark då en del provberedningsmoment kan vara av tyngre karaktär.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Visstid.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse, under perioden fr o m 2020-09-21 t o m 2020-12-16

Kontaktperson:
Cecilia Bandh

[email protected]

018-673403

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-09-17.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Junior Valideringsingenjör sökes till ledande företag i Uppsala

Önskar du att arbeta som Valideringsingenjör för en ledande aktör med stora utvecklingsmöjligheter? Då har vi den perfekta tjänsten för dig, ta chansen och sök! Dina arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna kommer till största del bestå av följande: •Ingå i projektteam och på sikt att leda egna projekt - Tex. ombyggnad hos kund för att kvalitetssäkra och kontrollera att allt håller en hög nivå. •Nyinvesteringar och förändringar av produktionsutrustning eller l... Visa mer
Önskar du att arbeta som Valideringsingenjör för en ledande aktör med stora utvecklingsmöjligheter?
Då har vi den perfekta tjänsten för dig, ta chansen och sök!


Dina arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna kommer till största del bestå av följande:

•Ingå i projektteam och på sikt att leda egna projekt - Tex. ombyggnad hos kund för att kvalitetssäkra och kontrollera att allt håller en hög nivå.
•Nyinvesteringar och förändringar av produktionsutrustning eller labbutrustning.
•Kravställning kring utrustning, ta fram valideringsplaner och administrera.
•Ta fram testdokumentation samt läsa och tolka krav.


Om företaget
Kunden är en ledande aktör och erbjuder avancerade konsulttjänster inom områden som produktutveckling, industriell design, processteknik, beräkning, produktionssystem och projektledning

Din profil
För att passa i rollen som valideringsingenjör ser vi att du är en lojal lagspelare som trivs att arbeta med nya människor. Du är nyfiken, noggrann och har ett sinne för ordning och reda! Du kan hantera många uppgifter samtidigt och är resultatorienterad.

Skallkrav
•Högskola eller Civilingenjörsexamen inom Life Science - tex. Kemiteknik, bioteknik, apotekare eller liknande.
•Svenska och engelska i tal och skrift.
•Erfarenhet av GMP från studier

Meriter
•Valideringserfarenhet
•Erfarenhet inom Life Science
•Erfarenhet om GMP
•Ledaregenskaper


Om oss
Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.Villkor
Start: Omgående eller enligt överenskommelse
Ort: Uppsala
Arbetstider: 08-17
Lön: Enligt överenskommelse Visa mindre