Lediga jobb som Säkerhetsadministratör, IT i Uppsala

Se lediga jobb som Säkerhetsadministratör, IT i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

IT-säkerhetsspecialist till Sveriges geologiska undersökning

Det livsviktiga grundvattnet, hållbar utvinning av metaller och mineraler, undersökningar av landets geologi är bland annat saker vi arbetar med. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökat samhällsnytta krävs användarvänliga IT- lösningar. Låter det spännande att arbeta med och har du rätt kompetens, ser vi fram emot din ansökan! SGU är en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. Vi använder fart... Visa mer
Det livsviktiga grundvattnet, hållbar utvinning av metaller och mineraler, undersökningar av landets geologi är bland annat saker vi arbetar med. För att tillgängliggöra vår kunskap och information för ökat samhällsnytta krävs användarvänliga IT- lösningar. Låter det spännande att arbeta med och har du rätt kompetens, ser vi fram emot din ansökan!
SGU är en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. Vi använder fartyg, flygplan, avancerande instrument och mängder med data. IT-avdelningen har en mycket central roll på SGU för att skapa förutsättningar till en mer digitaliserad och effektiv verksamhet. IT används i unika frågeställningar inom ett brett och spännande teknikområde. Allt för att presentera snabba resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
För att möta behovet behöver vi en IT-säkerhetsspecialist som vill, tillsammans med både team och personer inom vår IT-drift och IT-infrastruktur, bidra med att utveckla samt ta ansvar i IT-säkerhetsfrågor i alla våra miljöer. Vår IT-avdelningen består av experter inom allt från IT-arkitektur, IT-säkerhet till IT-drift och support men vi behöver bli fler för att bygga och ta hand om våra framtida lösningar.
Det som du kan erbjuda SGU är viktigt men lika viktigt är din balans mellan jobb och fritid. Därför erbjuder vi dig, som anställd, generösa förmåner gällande flexibilitet, ledighet och friskvård.
Arbetsuppgifter
Som IT säkerhetspecialist hos oss bidrar du med att se till att våra system är säkra och tillgängliga, båda gällande hård- och mjukvara. Du kommer att arbeta både självständigt och i olika utvecklingsprojekt, där du är delaktig genom att uppmärksamma IT-säkerheten. Tillsammans med andra specialister inom både IT och säkerhet är din uppgift att granska, bedöma och ge råd i dagliga förändringar och uppkomna behov. I arbetsuppgifterna ingår även säkerhetstester (pentester) och kontroll av både applikationer och IT-system samt att dokumentera och ta fram instruktioner och rutiner.
Kompetens
Vi söker dig som har:
relevant akademisk examen eller förvärvad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig
flerårig arbetslivserfarenhet och goda kunskaper inom IT-säkerhet och IT i allmänt
goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift
goda kunskaper engelska, i både tal och skrift

Meriterande kunskaper och erfarenheter är fördjupade kunskaper inom IT-säkerhet: Säkerhetskyddsmiljö, systemutveckling och web, Microsoft miljöer och Cloud.
Personliga kvalifikationer
Som person har du ett högt säkerhetsmedvetande och en god förmåga att se möjligheter. För att lyckas i rollen har du som person ett genuint intresse för ditt specialistområde och håller dig uppdaterad genom att följa relevant utveckling inom området. Du har även ett intresse för att lära känna verksamheten för att förstå vad man behöver skyddas och tycker att regelefterlevnad är en självklarhet. Kommunikation faller sig naturligt för dig och vi ser att du är en prestigelös, driven, självgående och pedagogisk person. Du trivs bra med att arbeta i team och i nära kontakt dina kollegor.
Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Du kommer att vara placerad i Uppsala med goda möjligheter till omväxlande distansarbete. Arbetet är förlagt dagtid, måndag till fredag.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.
Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2022-06-12. Skicka in ett CV och skriv ett personligt brev där du beskriver vad du kan erbjuda oss. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker via vår webbplats.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Om du vill veta mer, kontakta enhetschef Henrik Beckman, telefon: 018-17 92 58 eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar Ordförande SACO-S, telefon: 018- 17 92 96 och Annika Törnkvist Ordförande ST-geologiska, telefon: 018-17 92 29.
Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Diarienummer: 411-1177/2022
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se Visa mindre

Systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet till Olink i Uppsala

Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Olink är nu inne i en expansionsfas och behöver därför förstärka IT-avdelningen med bland annat en systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet. Kontoret är beläget centralt i Uppsala. Rollbeskrivning Du kommer till ett positivt och framåtriktat team av systemadministratörer som arbetar flexib... Visa mer
Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin.

Olink är nu inne i en expansionsfas och behöver därför förstärka IT-avdelningen med bland annat en systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet. Kontoret är beläget centralt i Uppsala.

Rollbeskrivning
Du kommer till ett positivt och framåtriktat team av systemadministratörer som arbetar flexibelt och värdesätter lagandan högt. Som medlem i IT Operations IT-säkerhetsteam kommer du att delta i arbetet med att planera och upprätthålla en hög övergripande nivå av IT-säkerheten på Olink.

Dina arbetsuppgifter består i att operativt medverka till att IT-säkerheten på bolaget uppfyller kraven från verksamheten.

Du arbetar bland annat med:

- Incidenthantering, utredningar kring IT-säkerhet samt med att handlägga frågeställningar rörande IT-säkerhet från interna och externa aktörer
- Proaktivt arbete genom att koordinera SOC:s funktion, utföra/leda sårbarhetsskanningar, samordna penetrationstester och agera rådgivare till verksamheten
- Förvaltning av styrande dokument rörande IT-säkerhet
- kontinuerlig förvaltning i Olinks IT BCP och medverkar som SME i upphandlingar av nya system
- Sammanställning av rutinmässiga rapporter/avvikelser avseende känsliga konton och system
- Underhåll och kontroll av säkerheten på både klient- och servernivå avseende antivirus/endpoint samt patchrutiner och verktyg för dessa


Vidare kommer du att fungera som en kontaktpunkt (SPOC) för IT-incidentresponsteamet för att fördela uppgifter och sköta incidenthanteringen. Under incidenter deltar du i arbetet för att kommunicera och uppdatera incidentstatus. Du organiserar RCA:er samt utbildningsinsatser. Dessutom kommer du att delta i utförandet av sårbarhetsskanningar samt driva processer i säkerhetsoperationscentret.

Som anställd hos Olink blir du erbjuden fina förmåner samtidigt som du får arbeta på ett företag vars produkter bidrar till att förbättra människors liv.

Vem du är
Vi söker dig som är en systemadministratör med ett djupt intresse av och med lång erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet. Du tycker om att arbeta med såväl proaktiva som operativa uppgifter. Vi tror att du har en avklarad högskole/universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Du har även:

- Mycket goda kunskaper kring klient- och serverbaserade AV-lösningar och patchverktyg
- Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete i molnbaserade miljöer - Office 365/AWS
- Erfarenhet från SOC/NOC-verksamhet eller annan incidenthantering
- Erfarenhet av nätverksövervakning (serverloggar, SIEM, IDS-data, PCAP-data)
- Kännedom om arbetsprocesser enligt ITIL, ISO 27001 och SOX
- Förmåga att samla in och analysera information för att presentera/rapportera till 3:e part
- Certifieringar, exempelvis CEH, CISSP, CompTIA Security +


Som person är du driven, nyfiken och analytisk. Vidare är du kommunikativ och gillar att lösa komplexa problem.

Om företaget
Olink Proteomics AB som är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Vår teknik Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 3000 biomarkörer på samma gång, i endast några få µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap.

Under fem år har vi analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag. Olink erbjuder nu dessutom kunder möjligheten att använda teknologin på sina egna labb med hjälp av kit och träning i hur tekniken ska användas.

Vi har i dag kontor och service-labb i Uppsala och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Singapore, Kina och Japan. Läs mer om oss på www.olink.com.

Ansökan
I denna rekrytering har Olink valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 076 647 16 58. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-04-29. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy (https://sjr.se/integritetspolicy/)

TITEL: Systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet till Olink i Uppsala Visa mindre

Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala

Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar. Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet ... Visa mer
Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar.
Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet att utgå från ett av Mellanskogs andra kontor.

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra utvecklingsavdelningen som består av 13 personer som har ansvar för fem arbetsprocesser: utveckling, support, förvaltning, revision och avvikelse. Som informationsarkitekt ingår du i Mellanskogs IT-arkitektsråd tillsammans med fyra andra IT-arkitekter med ansvar för att ta fram nödvändiga planer och strategier för hur Mellanskogs IT-system ska användas och fungera. Ni har tillsammans helhetsbilden över Mellanskogs IT-lösningar och hur systemen hänger ihop, ska fungera och samspela samt dess säkerhet.

Utöver de fem IT-arkitekterna består avdelningen av fyra projektledare, en förvaltningsansvarig, två kvalitetsutvecklare och en utvecklingschef som du rapporterar till. I rollen som informationsarkitekt kommer du i utvecklingsprocessen att ansvara för att varje utvecklingsinitiativ följer Mellanskogs planer och strategier för IT. I förvaltningsprocessen har varje IT-arkitekt ett eget ansvarsområde där du som informationsarkitekt kommer att ansvara för att upprätthålla Mellanskogs digitala informationsstruktur och IT-säkerhet.

På Mellanskog kommer du till en välkomnande, inkluderande och vänlig atmosfär där alla behandlas lika. För Mellanskog är det viktigt att fokusera på jämställdhet och att erbjuda en hållbar och flexibel arbetsplats. Medarbetarna känner ett stort engagemang för sitt arbete och många delar intresset för skogsbruk.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av att ha arbetat med digitala informationsstrukturer och IT-säkerhet. Vi tror att du har en avklarad högskole/universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT. Du besitter goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Som person är du kommunikativ då rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt. Vidare är du strukturerad, analytisk och utvecklingsorienterad.

Om företaget
Mellanskog är en skogsägarförening och kooperation som ägs av privata skogsägare i Mellansverige. Vi vill att våra medlemmar ska få äga och bruka skog på ett fritt, lönsamt och hållbart sätt - idag och i framtiden.
När omvärlden och tiderna förändras använder vi digitaliseringens möjligheter för att utvecklas. Hos oss får du vara med och ta egna initiativ och driva utvecklingen för att bli en del av förändringen när Sverige ställer om för en grönare framtid. Vi tror på att ett ansvarsfullt bedrivet skogsbruk bidrar till lösningen på framtidens klimatutmaningar. Vi tar hand om skogen tillsammans. Läs mer på: www.mellanskog.se

Ansökan
I denna rekrytering har Mellanskog valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 076 647 16 58. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-04-22. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.
Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy,https://sjr.se/gdpr/integritet...

TITEL: Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala Visa mindre

Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala

Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar. Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet ... Visa mer
Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar.
Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet att utgå från ett av Mellanskogs andra kontor.

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra utvecklingsavdelningen som består av 13 personer som har ansvar för fem arbetsprocesser: utveckling, support, förvaltning, revision och avvikelse. Som informationsarkitekt ingår du i Mellanskogs IT-arkitektsråd tillsammans med fyra andra IT-arkitekter med ansvar för att ta fram nödvändiga planer och strategier för hur Mellanskogs IT-system ska användas och fungera. Ni har tillsammans helhetsbilden över Mellanskogs IT-lösningar och hur systemen hänger ihop, ska fungera och samspela samt dess säkerhet.

Utöver de fem IT-arkitekterna består avdelningen av fyra projektledare, en förvaltningsansvarig, två kvalitetsutvecklare och en utvecklingschef som du rapporterar till. I rollen som informationsarkitekt kommer du i utvecklingsprocessen att ansvara för att varje utvecklingsinitiativ följer Mellanskogs planer och strategier för IT. I förvaltningsprocessen har varje IT-arkitekt ett eget ansvarsområde där du som informationsarkitekt kommer att ansvara för att upprätthålla Mellanskogs digitala informationsstruktur och IT-säkerhet.

På Mellanskog kommer du till en välkomnande, inkluderande och vänlig atmosfär där alla behandlas lika. För Mellanskog är det viktigt att fokusera på jämställdhet och att erbjuda en hållbar och flexibel arbetsplats. Medarbetarna känner ett stort engagemang för sitt arbete och många delar intresset för skogsbruk.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av att ha arbetat med digitala informationsstrukturer och IT-säkerhet. Vi tror att du har en avklarad högskole/universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT. Du besitter goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Som person är du kommunikativ då rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt. Vidare är du strukturerad, analytisk och utvecklingsorienterad.

Om företaget
Mellanskog är en skogsägarförening och kooperation som ägs av privata skogsägare i Mellansverige. Vi vill att våra medlemmar ska få äga och bruka skog på ett fritt, lönsamt och hållbart sätt - idag och i framtiden.
När omvärlden och tiderna förändras använder vi digitaliseringens möjligheter för att utvecklas. Hos oss får du vara med och ta egna initiativ och driva utvecklingen för att bli en del av förändringen när Sverige ställer om för en grönare framtid. Vi tror på att ett ansvarsfullt bedrivet skogsbruk bidrar till lösningen på framtidens klimatutmaningar. Vi tar hand om skogen tillsammans. Läs mer på: www.mellanskog.se

Ansökan
I denna rekrytering har Mellanskog valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 076 647 16 58. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-04-22. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.
Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy,https://sjr.se/gdpr/integritet...

TITEL: Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala Visa mindre

Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala

Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar. Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet ... Visa mer
Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar.
Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet att utgå från ett av Mellanskogs andra kontor.

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra utvecklingsavdelningen som består av 13 personer som har ansvar för fem arbetsprocesser: utveckling, support, förvaltning, revision och avvikelse. Som informationsarkitekt ingår du i Mellanskogs IT-arkitektsråd tillsammans med fyra andra IT-arkitekter med ansvar för att ta fram nödvändiga planer och strategier för hur Mellanskogs IT-system ska användas och fungera. Ni har tillsammans helhetsbilden över Mellanskogs IT-lösningar och hur systemen hänger ihop, ska fungera och samspela samt dess säkerhet.

Utöver de fem IT-arkitekterna består avdelningen av fyra projektledare, en förvaltningsansvarig, två kvalitetsutvecklare och en utvecklingschef som du rapporterar till. I rollen som informationsarkitekt kommer du i utvecklingsprocessen att ansvara för att varje utvecklingsinitiativ följer Mellanskogs planer och strategier för IT. I förvaltningsprocessen har varje IT-arkitekt ett eget ansvarsområde där du som informationsarkitekt kommer att ansvara för att upprätthålla Mellanskogs digitala informationsstruktur och IT-säkerhet.

På Mellanskog kommer du till en välkomnande, inkluderande och vänlig atmosfär där alla behandlas lika. För Mellanskog är det viktigt att fokusera på jämställdhet och att erbjuda en hållbar och flexibel arbetsplats. Medarbetarna känner ett stort engagemang för sitt arbete och många delar intresset för skogsbruk.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av att ha arbetat med digitala informationsstrukturer och IT-säkerhet. Vi tror att du har en avklarad högskole/universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT. Du besitter goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Som person är du kommunikativ då rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt. Vidare är du strukturerad, analytisk och utvecklingsorienterad.

Om företaget
Mellanskog är en skogsägarförening och kooperation som ägs av privata skogsägare i Mellansverige. Vi vill att våra medlemmar ska få äga och bruka skog på ett fritt, lönsamt och hållbart sätt - idag och i framtiden.
När omvärlden och tiderna förändras använder vi digitaliseringens möjligheter för att utvecklas. Hos oss får du vara med och ta egna initiativ och driva utvecklingen för att bli en del av förändringen när Sverige ställer om för en grönare framtid. Vi tror på att ett ansvarsfullt bedrivet skogsbruk bidrar till lösningen på framtidens klimatutmaningar. Vi tar hand om skogen tillsammans. Läs mer på: www.mellanskog.se

Ansökan
I denna rekrytering har Mellanskog valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 076 647 16 58. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-04-22. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.
Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy,https://sjr.se/gdpr/integritet...

TITEL: Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala Visa mindre

Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala

Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar. Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet ... Visa mer
Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar.
Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet att utgå från ett av Mellanskogs andra kontor.

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra utvecklingsavdelningen som består av 13 personer som har ansvar för fem arbetsprocesser: utveckling, support, förvaltning, revision och avvikelse. Som informationsarkitekt ingår du i Mellanskogs IT-arkitektsråd tillsammans med fyra andra IT-arkitekter med ansvar för att ta fram nödvändiga planer och strategier för hur Mellanskogs IT-system ska användas och fungera. Ni har tillsammans helhetsbilden över Mellanskogs IT-lösningar och hur systemen hänger ihop, ska fungera och samspela samt dess säkerhet.

Utöver de fem IT-arkitekterna består avdelningen av fyra projektledare, en förvaltningsansvarig, två kvalitetsutvecklare och en utvecklingschef som du rapporterar till. I rollen som informationsarkitekt kommer du i utvecklingsprocessen att ansvara för att varje utvecklingsinitiativ följer Mellanskogs planer och strategier för IT. I förvaltningsprocessen har varje IT-arkitekt ett eget ansvarsområde där du som informationsarkitekt kommer att ansvara för att upprätthålla Mellanskogs digitala informationsstruktur och IT-säkerhet.

På Mellanskog kommer du till en välkomnande, inkluderande och vänlig atmosfär där alla behandlas lika. För Mellanskog är det viktigt att fokusera på jämställdhet och att erbjuda en hållbar och flexibel arbetsplats. Medarbetarna känner ett stort engagemang för sitt arbete och många delar intresset för skogsbruk.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av att ha arbetat med digitala informationsstrukturer och IT-säkerhet. Vi tror att du har en avklarad högskole/universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT. Du besitter goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Som person är du kommunikativ då rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt. Vidare är du strukturerad, analytisk och utvecklingsorienterad.

Om företaget
Mellanskog är en skogsägarförening och kooperation som ägs av privata skogsägare i Mellansverige. Vi vill att våra medlemmar ska få äga och bruka skog på ett fritt, lönsamt och hållbart sätt - idag och i framtiden.
När omvärlden och tiderna förändras använder vi digitaliseringens möjligheter för att utvecklas. Hos oss får du vara med och ta egna initiativ och driva utvecklingen för att bli en del av förändringen när Sverige ställer om för en grönare framtid. Vi tror på att ett ansvarsfullt bedrivet skogsbruk bidrar till lösningen på framtidens klimatutmaningar. Vi tar hand om skogen tillsammans. Läs mer på: www.mellanskog.se

Ansökan
I denna rekrytering har Mellanskog valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 076 647 16 58. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-04-22. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.
Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy,https://sjr.se/gdpr/integritet...

TITEL: Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala Visa mindre

Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala

Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar. Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet ... Visa mer
Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar.
Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet att utgå från ett av Mellanskogs andra kontor.

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra utvecklingsavdelningen som består av 13 personer som har ansvar för fem arbetsprocesser: utveckling, support, förvaltning, revision och avvikelse. Som informationsarkitekt ingår du i Mellanskogs IT-arkitektsråd tillsammans med fyra andra IT-arkitekter med ansvar för att ta fram nödvändiga planer och strategier för hur Mellanskogs IT-system ska användas och fungera. Ni har tillsammans helhetsbilden över Mellanskogs IT-lösningar och hur systemen hänger ihop, ska fungera och samspela samt dess säkerhet.

Utöver de fem IT-arkitekterna består avdelningen av fyra projektledare, en förvaltningsansvarig, två kvalitetsutvecklare och en utvecklingschef som du rapporterar till. I rollen som informationsarkitekt kommer du i utvecklingsprocessen att ansvara för att varje utvecklingsinitiativ följer Mellanskogs planer och strategier för IT. I förvaltningsprocessen har varje IT-arkitekt ett eget ansvarsområde där du som informationsarkitekt kommer att ansvara för att upprätthålla Mellanskogs digitala informationsstruktur och IT-säkerhet.

På Mellanskog kommer du till en välkomnande, inkluderande och vänlig atmosfär där alla behandlas lika. För Mellanskog är det viktigt att fokusera på jämställdhet och att erbjuda en hållbar och flexibel arbetsplats. Medarbetarna känner ett stort engagemang för sitt arbete och många delar intresset för skogsbruk.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av att ha arbetat med digitala informationsstrukturer och IT-säkerhet. Vi tror att du har en avklarad högskole/universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT. Du besitter goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Som person är du kommunikativ då rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt. Vidare är du strukturerad, analytisk och utvecklingsorienterad.

Om företaget
Mellanskog är en skogsägarförening och kooperation som ägs av privata skogsägare i Mellansverige. Vi vill att våra medlemmar ska få äga och bruka skog på ett fritt, lönsamt och hållbart sätt - idag och i framtiden.
När omvärlden och tiderna förändras använder vi digitaliseringens möjligheter för att utvecklas. Hos oss får du vara med och ta egna initiativ och driva utvecklingen för att bli en del av förändringen när Sverige ställer om för en grönare framtid. Vi tror på att ett ansvarsfullt bedrivet skogsbruk bidrar till lösningen på framtidens klimatutmaningar. Vi tar hand om skogen tillsammans. Läs mer på: www.mellanskog.se

Ansökan
I denna rekrytering har Mellanskog valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 076 647 16 58. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-04-22. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.
Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy,https://sjr.se/gdpr/integritet...

TITEL: Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala Visa mindre

Systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet till Olink i Uppsala

Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Olink är nu inne i en expansionsfas och behöver därför förstärka IT-avdelningen med bland annat en systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet. Kontoret är beläget centralt i Uppsala. Rollbeskrivning Du kommer till ett positivt och framåtriktat team av systemadministratörer som arbetar flexib... Visa mer
Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin.

Olink är nu inne i en expansionsfas och behöver därför förstärka IT-avdelningen med bland annat en systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet. Kontoret är beläget centralt i Uppsala.

Rollbeskrivning
Du kommer till ett positivt och framåtriktat team av systemadministratörer som arbetar flexibelt och värdesätter lagandan högt. Som medlem i IT Operations IT-säkerhetsteam kommer du att delta i arbetet med att planera och upprätthålla en hög övergripande nivå av IT-säkerheten på Olink.

Dina arbetsuppgifter består i att operativt medverka till att IT-säkerheten på bolaget uppfyller kraven från verksamheten.

Du arbetar bland annat med:

- Incidenthantering, utredningar kring IT-säkerhet samt med att handlägga frågeställningar rörande IT-säkerhet från interna och externa aktörer
- Proaktivt arbete genom att koordinera SOC:s funktion, utföra/leda sårbarhetsskanningar, samordna penetrationstester och agera rådgivare till verksamheten
- Förvaltning av styrande dokument rörande IT-säkerhet
- kontinuerlig förvaltning i Olinks IT BCP och medverkar som SME i upphandlingar av nya system
- Sammanställning av rutinmässiga rapporter/avvikelser avseende känsliga konton och system
- Underhåll och kontroll av säkerheten på både klient- och servernivå avseende antivirus/endpoint samt patchrutiner och verktyg för dessa


Vidare kommer du att fungera som en kontaktpunkt (SPOC) för IT-incidentresponsteamet för att fördela uppgifter och sköta incidenthanteringen. Under incidenter deltar du i arbetet för att kommunicera och uppdatera incidentstatus. Du organiserar RCA:er samt utbildningsinsatser. Dessutom kommer du att delta i utförandet av sårbarhetsskanningar samt driva processer i säkerhetsoperationscentret.

Som anställd hos Olink blir du erbjuden fina förmåner samtidigt som du får arbeta på ett företag vars produkter bidrar till att förbättra människors liv.

Vem du är
Vi söker dig som är en systemadministratör med ett djupt intresse av och med lång erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet. Du tycker om att arbeta med såväl proaktiva som operativa uppgifter. Vi tror att du har en avklarad högskole/universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Du har även:

- Mycket goda kunskaper kring klient- och serverbaserade AV-lösningar och patchverktyg
- Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete i molnbaserade miljöer - Office 365/AWS
- Erfarenhet från SOC/NOC-verksamhet eller annan incidenthantering
- Erfarenhet av nätverksövervakning (serverloggar, SIEM, IDS-data, PCAP-data)
- Kännedom om arbetsprocesser enligt ITIL, ISO 27001 och SOX
- Förmåga att samla in och analysera information för att presentera/rapportera till 3:e part
- Certifieringar, exempelvis CEH, CISSP, CompTIA Security +


Som person är du driven, nyfiken och analytisk. Vidare är du kommunikativ och gillar att lösa komplexa problem.

Om företaget
Olink Proteomics AB som är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Vår teknik Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 3000 biomarkörer på samma gång, i endast några få µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap.

Under fem år har vi analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag. Olink erbjuder nu dessutom kunder möjligheten att använda teknologin på sina egna labb med hjälp av kit och träning i hur tekniken ska användas.

Vi har i dag kontor och service-labb i Uppsala och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Singapore, Kina och Japan. Läs mer om oss på www.olink.com.

Ansökan
I denna rekrytering har Olink valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 076 647 16 58. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-04-29. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy (https://sjr.se/integritetspolicy/)

TITEL: Systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet till Olink i Uppsala Visa mindre

Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala

Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar. Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet ... Visa mer
Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar.
Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet att utgå från ett av Mellanskogs andra kontor.

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra utvecklingsavdelningen som består av 13 personer som har ansvar för fem arbetsprocesser: utveckling, support, förvaltning, revision och avvikelse. Som informationsarkitekt ingår du i Mellanskogs IT-arkitektsråd tillsammans med fyra andra IT-arkitekter med ansvar för att ta fram nödvändiga planer och strategier för hur Mellanskogs IT-system ska användas och fungera. Ni har tillsammans helhetsbilden över Mellanskogs IT-lösningar och hur systemen hänger ihop, ska fungera och samspela samt dess säkerhet.

Utöver de fem IT-arkitekterna består avdelningen av fyra projektledare, en förvaltningsansvarig, två kvalitetsutvecklare och en utvecklingschef som du rapporterar till. I rollen som informationsarkitekt kommer du i utvecklingsprocessen att ansvara för att varje utvecklingsinitiativ följer Mellanskogs planer och strategier för IT. I förvaltningsprocessen har varje IT-arkitekt ett eget ansvarsområde där du som informationsarkitekt kommer att ansvara för att upprätthålla Mellanskogs digitala informationsstruktur och IT-säkerhet.

På Mellanskog kommer du till en välkomnande, inkluderande och vänlig atmosfär där alla behandlas lika. För Mellanskog är det viktigt att fokusera på jämställdhet och att erbjuda en hållbar och flexibel arbetsplats. Medarbetarna känner ett stort engagemang för sitt arbete och många delar intresset för skogsbruk.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av att ha arbetat med digitala informationsstrukturer och IT-säkerhet. Vi tror att du har en avklarad högskole/universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT. Du besitter goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Som person är du kommunikativ då rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt. Vidare är du strukturerad, analytisk och utvecklingsorienterad.

Om företaget
Mellanskog är en skogsägarförening och kooperation som ägs av privata skogsägare i Mellansverige. Vi vill att våra medlemmar ska få äga och bruka skog på ett fritt, lönsamt och hållbart sätt - idag och i framtiden.
När omvärlden och tiderna förändras använder vi digitaliseringens möjligheter för att utvecklas. Hos oss får du vara med och ta egna initiativ och driva utvecklingen för att bli en del av förändringen när Sverige ställer om för en grönare framtid. Vi tror på att ett ansvarsfullt bedrivet skogsbruk bidrar till lösningen på framtidens klimatutmaningar. Vi tar hand om skogen tillsammans. Läs mer på: www.mellanskog.se

Ansökan
I denna rekrytering har Mellanskog valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 076 647 16 58. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-04-22. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.
Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy,https://sjr.se/gdpr/integritet...

TITEL: Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala Visa mindre

Windows server och VMware förvaltare

Nu söker vi en erfaren Windows server och VMware förvaltare till vår spännande kund i Enköping. Detta uppdrag är på heltid och förväntas pågå till 2024 med god chans till ytterligare förlängning. Under uppdraget kommer du att bli anställd som en av Poolias uppskattade konsulter! Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så sök redan idag! Om tjänsten I denna roll kommer du att ansvara för att säkerstäl... Visa mer
Nu söker vi en erfaren Windows server och VMware förvaltare till vår spännande kund i Enköping. Detta uppdrag är på heltid och förväntas pågå till 2024 med god chans till ytterligare förlängning. Under uppdraget kommer du att bli anställd som en av Poolias uppskattade konsulter!

Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så sök redan idag!

Om tjänsten
I denna roll kommer du att ansvara för att säkerställa och upprätthålla den infrastrukturella tekniken och arkitekturen i de system som företaget förvaltar. I uppdraget ingår att skydda IT-systemens informationstillgångar med avseende på hot, risk och sårbarheter.

Uppdraget omfattar:
• Förvalta arkitekturen för ledningstödsystemet och säkerställa att den följer fastställda krav, strategier, regler, riktlinjer och policys.
• Tar fram förvaltningsprocesser för IT-infrastruktur för hantering av ledningssystemets olika miljöer.
• Samverka med den funktionella förvaltningen för att säkerställa att ledningstödsystemet och dess infrastruktur följer regelverk och bestämmelser för hemlig information.
• Fungera som stöd till funktionella förvaltare och produktägare i samband med förändringar av ledningstödsystemet.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
• Du ska vara stöd internt till Systemförvaltningsenheten och externt till övriga företaget samt andra externa aktörer i fördelning och beredningen av ärenden för system med windows server och/eller VMware lösningar.
• Du förväntas att i arbetet kompetenshöja enhetens personal inom windows server och/eller VMware infrastruktur.
• Du kommer att arbeta med förvaltning och utveckling av flöden, rutiner och processer för systemlösningars IT infrastruktur. Arbetet innebär kompetensöverföring till medarbetare avseende systemdokumentation och IT-implementation inför bl. a. större systemförändringar och förvaltningsöverlämningar.
• Stödja vid analys och lösningshantering av incidenter, på egen hand ge lösningsförslag och verkans- samt orsaksanalys.
• Medverkar vid beslut för nya och/eller förändrade windows server och/eller VMware lösningar av ledningssystemet.

Omvärldsbevaka området i syfte att säkerställa att erforderliga patchar installeras och aktuell programversion nyttjas. Bevakningen omfattar både funktionalitet och säkerhet.

Vem är du?
Krav på kunskaper och erfarenheter:
Djupa och ingående kunskaper inom windows server inklusive livcykelhantering och arkitektur.

Relevant akademisk examen och minst 10 års arbetserfarenhet inom windows server inklusive livcykelhantering och
arkitektur.

Arbetserfarenhet av komplex IT-infrastrukturförvaltning.
• Arbetserfarenheten ska vara erhållen från komplex IT-infrastrukturförvaltning* under minst tre (3) år inom den senaste femårsperioden (5).
• Arbetserfarenhet med minst åtta (8) år under dom senaste tio (10) åren av Windows server.
• Arbetserfarenhet med minst åtta (8) år under dom senaste tio (10) åren av infrastrukturkomponenterna WSUS, Active Directory, DNS, PKI, NTP, DHCP och GPO.
• Arbetserfarenhet av framtagning och dokumentering av VmWare design och arkitektur för ett stort affärssystem
• Arbetserfarenhet av framtagning och dokumentering av Windows server design för ett stort affärssystem
• Arbetserfarenhet av kravinsamling från verksamheten för vidare omsättning till funktionella och icke-funktionella krav på en teknisk lösning för Windows server samt infrastrukturkomponenterna WSUS, Active Directory, DNS, PKI, NTP, DHCP och GPO.
• Arbetserfarenhet av framtagning och dokumentering av lagring- och backup design för IT-system som hanterar skyddsvärd information
• Arbetserfarenhet av framtagning och förvaltning av scriptbaserade lösningar.
• Arbetserfarenhet av ett eller flera programmerings-/script-språk.
• Arbetserfarenhet av Microsoft system Center lösningar .

Om verksamheten
IT-branschen är dynamisk och föränderlig, det vet vi på Poolia IT. Därför värderar vi din kompetens och personliga egenskaper högt när vi anställer dig som konsult. Att få rätt person på rätt plats är vår grej, och vi vet vikten av nytänkande inom IT-branschen för att kunna erbjuda lösningar som passar våra konsulter lika bra som våra kunder.

Att vara konsult hos oss ger dig många möjligheter att prova på olika branscher, företag och roller. Läs gärna mer om hur det är att vara konsult hos oss: https://www.poolia.se/karriar/tips/konsult/. Det passar dig som vill få mycket erfarenhet under en kortare period. Om du letar efter en värld fylld av spännande möjligheter och nya kontakter kommer du gilla att vara konsult hos oss.Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner. Visa mindre

Systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet till Olink i Uppsala

Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Olink är nu inne i en expansionsfas och behöver därför förstärka IT-avdelningen med bland annat en systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet. Kontoret är beläget centralt i Uppsala. Rollbeskrivning Du kommer till ett positivt och framåtriktat team av systemadministratörer som arbetar flexib... Visa mer
Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin.

Olink är nu inne i en expansionsfas och behöver därför förstärka IT-avdelningen med bland annat en systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet. Kontoret är beläget centralt i Uppsala.

Rollbeskrivning
Du kommer till ett positivt och framåtriktat team av systemadministratörer som arbetar flexibelt och värdesätter lagandan högt. Som medlem i IT Operations IT-säkerhetsteam kommer du att delta i arbetet med att planera och upprätthålla en hög övergripande nivå av IT-säkerheten på Olink.

Dina arbetsuppgifter består i att operativt medverka till att IT-säkerheten på bolaget uppfyller kraven från verksamheten.

Du arbetar bland annat med:

- Incidenthantering, utredningar kring IT-säkerhet samt med att handlägga frågeställningar rörande IT-säkerhet från interna och externa aktörer
- Proaktivt arbete genom att koordinera SOC:s funktion, utföra/leda sårbarhetsskanningar, samordna penetrationstester och agera rådgivare till verksamheten
- Förvaltning av styrande dokument rörande IT-säkerhet
- kontinuerlig förvaltning i Olinks IT BCP och medverkar som SME i upphandlingar av nya system
- Sammanställning av rutinmässiga rapporter/avvikelser avseende känsliga konton och system
- Underhåll och kontroll av säkerheten på både klient- och servernivå avseende antivirus/endpoint samt patchrutiner och verktyg för dessa


Vidare kommer du att fungera som en kontaktpunkt (SPOC) för IT-incidentresponsteamet för att fördela uppgifter och sköta incidenthanteringen. Under incidenter deltar du i arbetet för att kommunicera och uppdatera incidentstatus. Du organiserar RCA:er samt utbildningsinsatser. Dessutom kommer du att delta i utförandet av sårbarhetsskanningar samt driva processer i säkerhetsoperationscentret.

Som anställd hos Olink blir du erbjuden fina förmåner samtidigt som du får arbeta på ett företag vars produkter bidrar till att förbättra människors liv.

Vem du är
Vi söker dig som är en systemadministratör med ett djupt intresse av och med lång erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet. Du tycker om att arbeta med såväl proaktiva som operativa uppgifter. Vi tror att du har en avklarad högskole/universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Du har även:

- Mycket goda kunskaper kring klient- och serverbaserade AV-lösningar och patchverktyg
- Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete i molnbaserade miljöer - Office 365/AWS
- Erfarenhet från SOC/NOC-verksamhet eller annan incidenthantering
- Erfarenhet av nätverksövervakning (serverloggar, SIEM, IDS-data, PCAP-data)
- Kännedom om arbetsprocesser enligt ITIL, ISO 27001 och SOX
- Förmåga att samla in och analysera information för att presentera/rapportera till 3:e part
- Certifieringar, exempelvis CEH, CISSP, CompTIA Security +


Som person är du driven, nyfiken och analytisk. Vidare är du kommunikativ och gillar att lösa komplexa problem.

Om företaget
Olink Proteomics AB som är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknik och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Vår teknik Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 3000 biomarkörer på samma gång, i endast några få µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap.

Under fem år har vi analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag. Olink erbjuder nu dessutom kunder möjligheten att använda teknologin på sina egna labb med hjälp av kit och träning i hur tekniken ska användas.

Vi har i dag kontor och service-labb i Uppsala och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Singapore, Kina och Japan. Läs mer om oss på www.olink.com.

Ansökan
I denna rekrytering har Olink valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 076 647 16 58. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-04-29. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy (https://sjr.se/integritetspolicy/)

TITEL: Systemadministratör med inriktning mot IT-säkerhet till Olink i Uppsala Visa mindre

Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala

Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar. Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet ... Visa mer
Nu söker vi en informationsarkitekt till skogsägarföreningen Mellanskog i Uppsala. Mellanskog ägs av privata skogsägare och är ett fullserviceföretag som erbjuder allt från avverkning, skogsskötsel, skoglig rådgivning och planering till ekonomiska tjänster tillsammans med samarbetspartners. Mellanskog är Sveriges näst största skogsförening och har ca 27 000 medlemmar.
Du kommer att tillhöra huvudkontoret som ligger i Uppsala, men det finns också möjlighet att utgå från ett av Mellanskogs andra kontor.

Om tjänsten
Du kommer att tillhöra utvecklingsavdelningen som består av 13 personer som har ansvar för fem arbetsprocesser: utveckling, support, förvaltning, revision och avvikelse. Som informationsarkitekt ingår du i Mellanskogs IT-arkitektsråd tillsammans med fyra andra IT-arkitekter med ansvar för att ta fram nödvändiga planer och strategier för hur Mellanskogs IT-system ska användas och fungera. Ni har tillsammans helhetsbilden över Mellanskogs IT-lösningar och hur systemen hänger ihop, ska fungera och samspela samt dess säkerhet.

Utöver de fem IT-arkitekterna består avdelningen av fyra projektledare, en förvaltningsansvarig, två kvalitetsutvecklare och en utvecklingschef som du rapporterar till. I rollen som informationsarkitekt kommer du i utvecklingsprocessen att ansvara för att varje utvecklingsinitiativ följer Mellanskogs planer och strategier för IT. I förvaltningsprocessen har varje IT-arkitekt ett eget ansvarsområde där du som informationsarkitekt kommer att ansvara för att upprätthålla Mellanskogs digitala informationsstruktur och IT-säkerhet.

På Mellanskog kommer du till en välkomnande, inkluderande och vänlig atmosfär där alla behandlas lika. För Mellanskog är det viktigt att fokusera på jämställdhet och att erbjuda en hållbar och flexibel arbetsplats. Medarbetarna känner ett stort engagemang för sitt arbete och många delar intresset för skogsbruk.

Din bakgrund
Vi söker dig med erfarenhet av att ha arbetat med digitala informationsstrukturer och IT-säkerhet. Vi tror att du har en avklarad högskole/universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet inom IT. Du besitter goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.
Som person är du kommunikativ då rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt. Vidare är du strukturerad, analytisk och utvecklingsorienterad.

Om företaget
Mellanskog är en skogsägarförening och kooperation som ägs av privata skogsägare i Mellansverige. Vi vill att våra medlemmar ska få äga och bruka skog på ett fritt, lönsamt och hållbart sätt - idag och i framtiden.
När omvärlden och tiderna förändras använder vi digitaliseringens möjligheter för att utvecklas. Hos oss får du vara med och ta egna initiativ och driva utvecklingen för att bli en del av förändringen när Sverige ställer om för en grönare framtid. Vi tror på att ett ansvarsfullt bedrivet skogsbruk bidrar till lösningen på framtidens klimatutmaningar. Vi tar hand om skogen tillsammans. Läs mer på: www.mellanskog.se

Ansökan
I denna rekrytering har Mellanskog valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16, alternativt Viola Hammar på 076 647 16 58. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-04-22. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.
Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.
Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy,https://sjr.se/gdpr/integritet...

TITEL: Informationsarkitekt till Mellanskog i Uppsala Visa mindre

Handläggare IT och ackreditering

Flygstabens utvecklingssektion söker handläggare IT och ackreditering Om sektionen Utvecklingssektionen tillhör Flygstabens planeringsavdelning och ansvarar för Flygvapnets krigsförbandsutveckling och materielanskaffning, samt leder forskning och teknikutvecklingen. Fokus för arbetet på sektionen är Flygvapnets utveckling i perioden två år och där bortom. Om tjänsten Flygvapnet är en teknologisk avancerad försvarsgren där system bygger större system. Be... Visa mer
Flygstabens utvecklingssektion söker handläggare IT och ackreditering

Om sektionen
Utvecklingssektionen tillhör Flygstabens planeringsavdelning och ansvarar för Flygvapnets krigsförbandsutveckling och materielanskaffning, samt leder forskning och teknikutvecklingen. Fokus för arbetet på sektionen är Flygvapnets utveckling i perioden två år och där bortom.

Om tjänsten
Flygvapnet är en teknologisk avancerad försvarsgren där system bygger större system. Beroendet av teknik i utvecklingens framkant gör att det är av stor vikt att materielsystemen blir ackrediterade enligt gällande regelverk för Försvarsmaktens materiel vid anskaffning och vidareutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Vid utvecklingssektionen kommer du som handläggare IT och ackreditering att bistå de materielområdesansvariga i deras arbete med att anskaffa och vidmakthålla Flygvapnets materiel. Det är ett ansvarsfullt område som ställer krav på goda kunskaper om IT-säkerhet och aktuella kunskaper om Försvarsmaktens regelverk för ackreditering.

Din person
Vi söker dig som gillar att ta initiativ och ansvar, samtidigt som du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta, kommunicera och skapa kontakter. Du är trygg, stabil och uppskattar förändringsarbete. Du har ett utvecklat strategiskt tänkande och kan arbeta strukturerat och målinriktat. I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom området eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhetsarbete. Tjänsten kräver även goda språkfärdigheter i svenska och engelska, såväl tal som i skrift.

Det bedöms som meriterande om du genomfört militär grundutbildning. Även erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system samt erfarenhet av arbete med ackreditering i Försvarsmakten eller FMV är meriterande. 

Tjänsten sker till största delen vid Flygstaben i Uppsala, men du kommer regelbundet att delta i möten i Stockholm vid Försvarsmaktens högkvarter och Försvarets Materielverk.

Övrigt
Tjänsten är civil och är placerad vid Flygstaben i Uppsala, men du kommer regelbundet att delta i möten vid Försvarsmaktens högkvarter och Försvarets Materielverk i Stockholm.

Befattning är en heltidstjänst med tillsvidareanställning, där 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde sker snarast eller efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Tf C Utvecklingssektionen Peter Sturesson via Flygstabens växel 018-19 60 00 eller e-post [email protected]

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Matz Jakobsson
Försvarsförbundet OFR/S, Clarence Arnstedt
SACO FM, Borka Hedlund Medjed
SEKO, Simon Uppgren

Försvarsmaktens växel nås på tel 08-788 75 00.Välkommen med din ansökan senast 24 mars 2021. Din ansökan bör innehålla CV samt ett personligt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

EHS training- specialist till vår globala kund i Uppsala

Vill du vara med och introducera ett nytt IT-system på ett stort internationellt bolag som har framtiden för sig? Vi söker nu en EHS training - specialist till vår globala kund i Uppsala. Uppdraget är på heltid med förväntad start omgående och beräknas pågå fram till årsskiftet, med eventuell möjlighet till förlängning. Du kommer under detta uppdrag att bli anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in... Visa mer
Vill du vara med och introducera ett nytt IT-system på ett stort internationellt bolag som har framtiden för sig? Vi söker nu en EHS training - specialist till vår globala kund i Uppsala. Uppdraget är på heltid med förväntad start omgående och beräknas pågå fram till årsskiftet, med eventuell möjlighet till förlängning.

Du kommer under detta uppdrag att bli anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Som EHS training-specialist kommer du få vara del av ett intressant projekt gällande att introducera ett nytt IT system på siten gällande training. Personer som arbetar i teamet är specialister inom yttre miljö, processäkerhet, kemikalier, arbetsmiljö och företagshälsovård.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
- Administrera sitens LMS system (Gensnsuite training tracker), svara på frågor från användare och sköta den dagliga driften av systemet
- Vara site-representant för arbete med testning, utformning, överflyttning och introduktion av ersättaren till befintligt LMS (Cornerstone)
- Planera nästkommande utbildningsår, boka föreläsare och klassrum
- Utveckla och ta fram nya guider och instruktioner för befintligt system och nytt LMS
- Utveckla och ta fram verktyg för chefer för identifiering av utbildningsbehov frö sina anställda
- Förbättra befintliga utbildningar och arbeta med experter för att ta fram nya utbildningar där behov finns
- Organisera arbetet med att ta fram engelska versioner av befintliga och nya utbildningar
- Kommunicera ut information till siten om våra utbildningar och sitens nya LMS
- Övriga administrativa uppgifter

Vem är du?
För denna roll ser vi att du har erfarenhet av att hantera och administrera någon form av IT-system. Du kan arbeta självständigt, utanför skrivna instruktioner, och vågar testa och utveckla och kommunicera nya lösningar. Dessutom har du erfarenhet av att kommunicera ut information till systemanvändare och administratörer. Det är meriterande med någon form av pedagogisk utbildning, med erfarenhet av att ta fram utbildningsmaterial riktat mot användare i olika målgrupper. Du har vidare flytande kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Som person ser vi att du är självständig, kontaktskapande och trivs i en roll där man samverkar med många olika personer. Vi ser också att du är problemlösande och drivande i de frågorna du arbetar med.


Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Visa mindre

SGU söker IT-säkerhetsspecialister

Vill du, som kan det senaste inom IT, vara med och utveckla SGU in i framtiden? På SGU arbetar vi för ett hållbart nyttjande av våra naturresurser. Hos oss arbetar du inom samhällsviktiga frågor, du skyddar och stöttar med IT-säkerhetskompetens en verksamhet som arbetar kring nationella och ibland internationella frågeställningar inom jord, berg och grundvatten. Den information vi tar fram ligger till grund för ett hållbart samhälle, både idag och i framt... Visa mer
Vill du, som kan det senaste inom IT, vara med och utveckla SGU in i framtiden?
På SGU arbetar vi för ett hållbart nyttjande av våra naturresurser. Hos oss arbetar du inom samhällsviktiga frågor, du skyddar och stöttar med IT-säkerhetskompetens en verksamhet som arbetar kring nationella och ibland internationella frågeställningar inom jord, berg och grundvatten. Den information vi tar fram ligger till grund för ett hållbart samhälle, både idag och i framtiden.
Vi är en myndighet som använder avancerad teknik för att kartlägga våra geologiska resurser. Inom verksamheten använder vi fartyg, flygplan, avancerande instrument och mängder med data. Vi använder IT i unika frågeställningar inom ett brett och spännande teknikområde, allt för att presentera snabba resultat till stöd för samhället, industrin och miljön.
IT är viktigt för vår verksamhet och vi satsar nu på att utöka vår IT-avdelning för att kunna bygga mer och bättre funktionalitet till stöd för vårt uppdrag.
Det finns massor att göra men vi ska göra det i balans med livet, familjen och hälsan! Nu undrar vi förstås om du, vill vara en viktig pusselbit i vårt team?
Skicka in ett CV och skriv ett personligt brev där du beskriver vad du kan erbjuda oss. Vi behöver ett flertal kunniga medarbetare med kunskap om modern IT som kan hjälpa oss utveckla våra framtida IT-system, grunden för vår framtida roll i samhället.
Arbetsuppgifter
Uppgifterna som IT-säkerhetsspecialist utförs i nära dialog med andra specialister, inte bara inom IT. Vi jobbar med agil metodik där en del uppgifter utförs i team, andra på egen hand. Med verksamhet inom många olika områden, med egna utmaningar, så finns det ofta möjlighet till bredd och omväxling i uppgifterna. Du arbetar tillsammans med dina kollegor i hela processen vilket är spännande, utvecklande och givande.
I dina arbetsuppgifter ingår det att ge stöd, råd och granskning av IT-system. Tillsammans med kollegor hjälps ni åt att designa och bygga säkra IT-system. Incidenthantering och incidentpreventering. Hitta och förstärka våra svaga punkter, helst före en incident sker. Föreslå, designa och dimensionera skyddsåtgärder i IT-miljön som t.e.x. applocker och härdning. Framtagande av rutiner och instruktioner om IT-säkerhet för övrig verksamhet inom IT-området.
Vi strävar efter att arbetet ska vara tekniknära och framåtblickande, men även incidenthantering och dokumentation är viktigt. Exempel på verktyg i ditt arbete: Gitlab, Kibana, Sysinternals, Kali, Burp, ELK, Word och Teams
Kompetens
Aktuell och relevant universitetsutbildning med inriktning mot it, informationsvetenskap. Alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet, där vi bedömer: kompetens, erfarenhet, förmåga till kompetensutveckling och systematik i arbete.
goda kunskaper svenska i både tal och skrift,
goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Du är intresserad, kunnig och vill fortsätta att utvecklas inom IT-säkerhet.
Beskriv vilka meriterande kunskaper och erfarenheter du kan erbjuda oss inom systemutvecklingsområdet t.e.x:
Teknik – Är du extra bra på säkerhet inom Nätverk, Front-End utveckling, cloud, eller något annat, berätta.
Säkerhetsskydd – Kan du IT-säkerhet inom säkerhetsskydd och de särskilda krav som kommer där.
Threat hunting – Leta efter både spår och hål, helst innan det blir en incident.
Granskning – Hur säkert är systemet egentligen, granska och dokumentera utifrån satta krav.
Incidenthantering – Du vet hur man jobbar och tänker när incidenten händer, när andra gömmer sig, då kliver du fram.
Dev(sec)ops – Vi vill ha in IT-säkerhet överallt inom IT, berätta hur du gillar att jobba med det.
Lösningsarkitekt – Du kan vill och kan ta fram helhetslösningar med säkerhetsfokus, från koncept till konfiguration.
IT-säkerhet - inom systemutveckling, bra kod är säker kod, ser du det andra inte ser?

Personliga kvalifikationer
Som person är det viktigt att du har ett genuint intresse inom ditt kompetensområde och att du har lätt för att samarbeta och kommunicera. Att du är nyfiken och strukturerad är också personliga kvalifikationer som är viktiga för denna tjänst. Då du ingår i ett team och IT avdelningen som helhet genomgår ett förändringsarbete ställer även arbetet höga krav på flexibilitet, prestigelöshet och laganda. Vidare är det viktigt att du är självgående och trivs med att själv ta ansvar för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter.
Om anställningen
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, där sex månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Uppsala, med goda möjligheter för växlande distansarbete. Vissa arbetsuppgifter måste utföras i SGUs lokaler.
Arbetet är förlagt dagtid, måndag till fredag. Som statlig myndighet erbjuder vi generösa semesteravtal, flextid och friskvård.
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll kommer att utföras på slutkandidaterna. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer? Hör av dig till enhetschef Henrik Beckman, telefon 018-17 92 58.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för SACO-S, telefon 018- 17 92 96 och Annika Törnkvist för ST-geologiska, telefon 018-17 92 29.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-10-17. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Diarienummer: 411-2049/2021
Och du!! Missa inte att vi söker fler kollegor inom IT.
Tipsa en kompis!
Teknikutvecklare SGU | Erfarna teknikutvecklare till SGU i Uppsala – Vi ska bygga en helt ny och en väldigt hemlig IT-mi (reachmee.com)
Systemutvecklare : SGU | SGU söker Systemutvecklare (reachmee.com) Visa mindre

Handläggare IT och ackreditering

Flygstabens utvecklingssektion söker handläggare IT och ackreditering Om sektionen Utvecklingssektionen tillhör Flygstabens planeringsavdelning och ansvarar för Flygvapnets krigsförbandsutveckling och materielanskaffning, samt leder forskning och teknikutvecklingen. Fokus för arbetet på sektionen är Flygvapnets utveckling i perioden två år och där bortom. Om tjänsten Flygvapnet är en teknologisk avancerad försvarsgren där system bygger större system. Be... Visa mer
Flygstabens utvecklingssektion söker handläggare IT och ackreditering

Om sektionen
Utvecklingssektionen tillhör Flygstabens planeringsavdelning och ansvarar för Flygvapnets krigsförbandsutveckling och materielanskaffning, samt leder forskning och teknikutvecklingen. Fokus för arbetet på sektionen är Flygvapnets utveckling i perioden två år och där bortom.

Om tjänsten
Flygvapnet är en teknologisk avancerad försvarsgren där system bygger större system. Beroendet av teknik i utvecklingens framkant gör att det är av stor vikt att materielsystemen blir ackrediterade enligt gällande regelverk för Försvarsmaktens materiel vid anskaffning och vidareutveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Vid utvecklingssektionen kommer du som handläggare IT och ackreditering att bistå de materielområdesansvariga i deras arbete med att anskaffa och vidmakthålla Flygvapnets materiel. Det är ett ansvarsfullt område som ställer krav på goda kunskaper om IT-säkerhet och aktuella kunskaper om Försvarsmaktens regelverk för ackreditering.

Din person
Vi söker dig som gillar att ta initiativ och ansvar, samtidigt som du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta, kommunicera och skapa kontakter. Du är trygg, stabil och uppskattar förändringsarbete. Du har ett utvecklat strategiskt tänkande och kan arbeta strukturerat och målinriktat. I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom området eller annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhetsarbete. Tjänsten kräver även goda språkfärdigheter i svenska och engelska, såväl tal som i skrift.

Det bedöms som meriterande om du genomfört militär grundutbildning. Även erfarenhet av Försvarsmaktens IT-system samt erfarenhet av arbete med ackreditering i Försvarsmakten eller FMV är meriterande. 

Tjänsten sker till största delen vid Flygstaben i Uppsala, men du kommer regelbundet att delta i möten i Stockholm vid Försvarsmaktens högkvarter och Försvarets Materielverk.

Övrigt
Tjänsten är civil och är placerad vid Flygstaben i Uppsala, men du kommer regelbundet att delta i möten vid Försvarsmaktens högkvarter och Försvarets Materielverk i Stockholm.

Befattning är en heltidstjänst med tillsvidareanställning, där 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde sker snarast eller efter överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chefen för utvecklingssektionen Carl Bergqvist via Flygstabens växel 018-19 60 00 eller e-post [email protected]

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Matz Jakobsson
Försvarsförbundet OFR/S, Clarence Arnstedt
SACO FM, Borka Hedlund Medjed
SEKO, Simon Uppgren

Försvarsmaktens växel nås på tel 08-788 75 00.Välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2020. Din ansökan bör innehålla CV samt ett personligt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för befattningen.--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Civil Lärare i Säkerhetstjänst

Försvarsmaktens Underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en civil lärare i säkerhetstjänst till Utbildningsenhetens säkerhetsavdelning. Sökande enhet Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdel... Visa mer
Försvarsmaktens Underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en civil lärare i säkerhetstjänst till Utbildningsenhetens säkerhetsavdelning.

Sökande enhet

Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad övriga avdelningar i Uppsala. Aktuell befattning är en civil befattning som är placerad vid Säkerhetsavdelningen. Avdelningen bedriver utbildning inom säkerhetsskyddstjänst och säkerhetsunderrättelsetjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din huvudsakliga inriktning blir som lärare och kurschef inom området informations- och IT-säkerhet, men även andra områden kan bli aktuella. I rollen som kurschef och lärare är dina arbetsuppgifter att stödja Försvarsmakten med utbildning av säkerhetsunderrättelsepersonal, säkerhetschefer och IT-säkerhetschefer vid YBK för nationell och internationell verksamhet. Detta genomförs genom planering, genomförande och efterarbete av kurser. Du kommer också att delta i utvecklingen av säkerhetstjänstutbildning inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer

Du har utbildning och erfarenhet inom säkerhet/it-säkerhet. Du har tjänstgjort i säkerhetsbefattning på central nivå eller regional nivå. Du har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Meriterande kvalifikationer

Genomförd säkerhetsofficerskurs (SOK), utbildning inom pedagogik samt lärarerfarenhet är meriterande. Du har genomgått utbildning för säkerhetsunderrättelsepersonal vid FMUndSäkC eller har motsvarande kunskaper. Andra meriterande kvalifikationer är nationell eller internationell tjänstgöring inom säkerhetstjänst eller underrättelsetjänst.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar, då befattningen innehåller både administrativt och praktiskt arbete. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer också att ställas höga krav på god pedagogisk förmåga eftersom befattningen till stor del innebär att skapa olika inlärningssituationer för studenterna. Struktur och noggrannhet är andra egenskaper som värderas högt när arbetet handlar om att vara med och utveckla säkerhetstjänsten i Försvarsmakten.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Mattias Wallin, Tf Avdelningschef säkerhetsavdelning, tel 070-227 79 18

Joachim Hahn, Chef utbildningsenheten, tel 070-847 90 05

Jeanette Borén, HR-chef, tel 018- 19 65 03

Fackliga representanter

Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68

Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tel 018-19 67 84

Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Befattningsnivå: Civil

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-22. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Administratör

Friska djur - trygga människor Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.  SVA:s verksamhetsområde för civilt försvar och krisberedskapsanalys (CFK) arbetar med a... Visa mer
Friska djur - trygga människor


Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 
SVA:s verksamhetsområde för civilt försvar och krisberedskapsanalys (CFK) arbetar med att ge analys- och beslutsstöd inom säkerhet, säkerhetsskydd, inklusive internationell samverkan, krisberedskap och civilt försvar.

Fokus är på säkerhetshot som berör djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och miljön. VES/CFK forskar, utbildar och bistår med analysstöd för strategisk beredskap och säkerhetsskydd med avseende på laboratorieberedskap, krisberedskap, antagonistiska hot, biorisker/bioskydd och civilt försvar. Verksamhetsområdet är anpassat till nationellt prioriterade område så som terrorism, digitala sårbarheter, epidemier och klimathot.

Arbetsuppgifter
Som administratör hos oss kommer du arbeta med administrativt arbete kopplat till civilt försvar. Du kommer medverka till att utveckla livsmedelsförsörjningen, vilket innebär bland annat att bistå med planering, uppföljning och samordning.    

Andra arbetsuppgifter som ingår är att administrativt stödja verksamheten med framtagande av underlag så som tex. analyser, bestämmelser och andra underlag. I arbetsuppgifterna ingår att bidra till förbättring av rutiner och processer. I rollen ingår också att kommunicera både internt inom organisationen och externt, mot andra myndigheter och organisationer. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har gymnasieexamen och har en flerårig god administrativ erfarenhet. Du ska ha erfarenhet av att arbeta med säkerhetsklassat material.

Som administratör har du god datorvana och kan hantera Officepaketet. Vi värdesätter dina personliga egenskaper, såsom god samarbets- och kommunikationsförmåga, självgående och har drivkraft. Du ska kunna kommunicera på svenska i både tal och skrift.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare. 

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.


Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.


All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Handläggare lås och passersystem

Teknik/ Lås och Passage Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 260 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala. D... Visa mer
Teknik/ Lås och Passage

Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 260 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården och den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och trevliga arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig?

Vår verksamhet
Enheten Lås och passersystem ansvarar bl a för att administrera beställningar av passerkort/e-tjänstekort och nycklar för Region Uppsalas alla medarbetare och se till att externa personer som behöver tillfällig tillgång till olika lokaler får det. Vi behöver nu tillfälligt utöka gruppen och söker därför en handläggare på 75-100 %.

Ditt uppdrag
Tillsammans med fyra andra handläggare kommer du att:
• administrera beställningar av passerkort/e-tjänstekort och nycklar.
• ha många kontakter per e-post, telefon och över disk med både medarbetare, chefer och Region Uppsalas många kontaktpersoner för behörighetsfrågor.
• arbeta med administration och registervård i flera olika systemstöd.
• hålla ordning på att rätt person har rätt behörigheter.
• se till att byggnadsarbetare och andra externa personer kan besöka rätt byggnader och lokaler.
• Vid säkerhetslarm se till att rätt dörrar är låsta och rätt dörrar är öppna.

Vi har också många kontakter med andra yrkesgrupper inom Region Uppsala, självklart med teknikerna i den egna arbetsgruppen men också med Akademiska sjukhusets fastighetsgrupp, förvaltningsgruppen för E-tjänstekort, förvaltningarnas säkerhetsavdelningar m fl.

Dina kvalifikationer
Du har några års erfarenhet av administrativt arbete och kundservice. Vi tror att du antingen arbetat med renodlad administration och handläggning, eller i en verksamhet där du möter kunder över disk och där administration också ingår. Har du tidigare arbetat administrativt med säkerhet, passersystem, skal-skydd eller liknande är det en merit. Du är noggrann, strukturerad och har erfarenhet av att arbeta med administration och service. Du är en van datoranvändare och sätter dig snabbt in i olika typer av systemstöd. Din talade och skrivna svenska är mycket god och din talade engelska är god.

Din kompetens
Vi söker dig som är självgående och tar ansvar för ditt arbete. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är även lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer eller pressade situationer och har hög intregritet.

Vi erbjuder
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Har du frågor kring tjänsten så kontakta teknikchef Jonas Eriksson på tel. 018-611 61 54.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Civil Lärare i Säkerhetstjänst

Försvarsmaktens Underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en civil lärare i säkerhetstjänst till Utbildningsenhetens säkerhetsavdelning. Sökande enhet Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdel... Visa mer
Försvarsmaktens Underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) söker en civil lärare i säkerhetstjänst till Utbildningsenhetens säkerhetsavdelning.

Sökande enhet

Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad övriga avdelningar i Uppsala. Aktuell befattning är en civil befattning som är placerad vid Säkerhetsavdelningen. Avdelningen bedriver utbildning inom säkerhetsskyddstjänst och säkerhetsunderrättelsetjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Din huvudsakliga inriktning blir som lärare och kurschef inom området informations- och IT-säkerhet, men även andra områden kan bli aktuella. I rollen som kurschef och lärare är dina arbetsuppgifter att stödja Försvarsmakten med utbildning av säkerhetsunderrättelsepersonal, säkerhetschefer och IT-säkerhetschefer vid YBK för nationell och internationell verksamhet. Detta genomförs genom planering, genomförande och efterarbete av kurser. Du kommer också att delta i utvecklingen av säkerhetstjänstutbildning inom Försvarsmakten.

Kvalifikationer

Du har utbildning och erfarenhet inom säkerhet/it-säkerhet. Du har tjänstgjort i säkerhetsbefattning på central nivå eller regional nivå. Du har god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Meriterande kvalifikationer

Genomförd säkerhetsofficerskurs (SOK), utbildning inom pedagogik samt lärarerfarenhet är meriterande. Du har genomgått utbildning för säkerhetsunderrättelsepersonal vid FMUndSäkC eller har motsvarande kunskaper. Andra meriterande kvalifikationer är nationell eller internationell tjänstgöring inom säkerhetstjänst eller underrättelsetjänst.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar, då befattningen innehåller både administrativt och praktiskt arbete. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Det kommer också att ställas höga krav på god pedagogisk förmåga eftersom befattningen till stor del innebär att skapa olika inlärningssituationer för studenterna. Struktur och noggrannhet är andra egenskaper som värderas högt när arbetet handlar om att vara med och utveckla säkerhetstjänsten i Försvarsmakten.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av

Mikael Keisu, Avdelningschef säkerhetsavdelning, tel 072-190 46 53

Joachim Hahn, Chef utbildningsenheten, tel 070-847 90 05

Jeanette Borén, HR-chef, tel 018- 19 65 03

Fackliga representanter

Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68

Försvarsförbundet: Emmie Ulegård, tel 018-19 67 84

Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Uppsala

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Befattningsnivå: Civil

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-17. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT - säkerhetsspecialist

Läkemedelsverkets uppdrag är att se till att läkemedel och övriga produkter inom ansvarsområdet är säkra, effektiva och av god kvalitet. Det är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Det här är IT på Läkemedelsverket Vår enhet består av ett sjuttiotal medarbetare med helhetsansvar för att utveckla, förvalta och supporta myndighetens IT-system. • Vi bidrar till folk- och djurhälsan, hä... Visa mer
Läkemedelsverkets uppdrag är att se till att läkemedel och övriga produkter inom ansvarsområdet är säkra, effektiva och av god kvalitet. Det är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Det här är IT på Läkemedelsverket
Vår enhet består av ett sjuttiotal medarbetare med helhetsansvar för att utveckla, förvalta och supporta myndighetens IT-system.


• Vi bidrar till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.
• Vi samarbetar med användarna för att utveckla verksamheten och skapa IT-stöd som gör nytta.
• Vi deltar i hela livscykeln från idé, arkitektur & design, utveckling, test & driftsättning, förvaltning & incidenthantering och användarstöd.
• Vi utvecklar kontinuerligt arbetssätt, teknik, verktyg och hur vi samarbetar i team för att på bästa sätt leverera.

Läkemedelsverket har hundratalet affärsapplikationer och en löpande projektportfölj på 15-20 parallella projekt och förstudier. Just nu växlar vi upp och befinner oss i en spännande utvecklingsfas med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet där nya tekniska plattformar ersätter de gamla och där vi jobbar tätt tillsammans med kärnverksamheten för att möta framtida behov. Genom digitalisering skapar vi bättre förutsättningar för Läkemedelsverket att vara en ledande kraft för bättre hälsa.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att strategiskt, taktiskt och operativt leda IT-säkerhetsarbetet på Läkemedelsverket för att upprätthålla den höga IT-säkerhetsnivå som vi eftersträvar. Du kommer att få arbeta med IT-säkerhetsarkitekturen och utveckla våra styrande dokument inom området samt arbeta med att omsätta dessa i handling. Du kommer att ha en framträdande roll i Läkemedelsverkets förvaltning av IT-lösningar där du kommer leda och/eller delta i risk och konsekvensanalyser samt åtgärdsplaner inom området. Även i det mer dagliga säkerhetsarbetet kommer du att bistå med din kompetens när det gäller operativa beslut och utredningar. Du kommer att arbeta tillsammans med Läkemedelsverkets alla IT professioner såsom arkitekter, systemförvaltare, utvecklare, drift och supportpersonal men också ha kontakter med våra informations och säkerhetsfunktioner samt interna användare. I dina arbetsuppgifter ingår även att ta fram utbildningsplan och genomföra utbildningar inom området.

Utbildning och erfarenhet
Då rollen är väldigt bred så ser vi att du har kompetens inom flera tekniska områden likväl som erfarenhet av att leda arbete inom IT-säkerhetsområdet. Du ska ha en universitetsutbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet med specifik kompetens inom:


• Flerårig kunskap och erfarenhet av arbete med IT-säkerhet
• Erfarenhet av uppbyggnad av ledningsinformationssystem för Informationssäkerhet
• Kunskap om Dataskyddsförordningen (DFS) och GDPR, MSBFS 2016:1
• Kunskap om ISO standard 27001 och kännedom 17788 och 27017 eller motsvarande kompetens

Meriterande


• Certifiering enligt CISM (Certified Information Security Manager), CISSP (Cerified Information System Security Professional), CISA (Certified Information System Auditor)
• Erfarenhet från offentlig förvaltning
• Svenska och engelska i tal ock skrift

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en bra organisatör med förmåga att samtidigt kunna röra dig mellan strategiska, taktiska och operativa frågor. Ett gott ordningssinne och viljan att organisera och strukturera arbetet är en naturlig dela av din personlighet. Du är van ta eget ansvar och självständigt kunna utföra arbetsuppgifter samtidigt som du kan leda andra och vara en god teammedlem. Din förmåga att kommunicera muntligt och i skrift är stor och du tar gärna egna initiativ i att överföra kunskap till kollegor och att utbilda hela organisationen i IT-säkerhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2019-08-11
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Snarast
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2019-050469

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.  

Kontakt
Du är välkommen att kontakta IT-driftchef Bo Sarling (fram till 6/7) eller mina kollegor Kellie Russell (7-18/7 och 22/7), Petrine Herbai (18-19/7), Pelle Persson (23-26/7) samt Andreas Wiberg (29/7 - 9/8).
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post [email protected]
 
Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre