Lediga jobb Polismyndigheten i Uppsala

Se alla lediga jobb från Polismyndigheten i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Polismyndigheten söker HR partner med placering inom region Mitt

Ansök    Maj 27    Polismyndigheten    HR-konsult/PA-konsult
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. HR-avdelningen är en av de nationella avdelningarna. HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verk-samhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. HR-avdelningen är en av de nationella avdelningarna.

HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verk-samhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. HR-avdelningen som består av över 900 medarbetare ska tillgodose ledningens och verksamhetens behov av strategisk styrning och verksamhetsnära stöd. HR-avdelningen ska vidare säkerställa att det finns för-utsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och lik-värdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten.

HR i polisregion Mitt har i uppdrag att driva de myndighetsgemensamma målsättningarna inom arbetsgivarutveckling, arbetsmiljö, kompetensförsörjning och chef- och medarbetarskap. HR-Mitt leds av en HR-chef och består av 10 medarbetare. Inom HR Mitt finns HR-partners, HR-konsulter samt HR- specialister med olika inriktningar.

Polisregion Mitt omfattar polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg samt regionala enheter. Polisregion Mitt har drygt 2400 medarbetare och drygt 240 chefer.

HR Mitt söker nu en HR-partner som kommer att arbeta brett med HR- frågor men med inriktning mot arbetsgivarfrågor och som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet. En ny kollega som får möjligheten att ingå i ett team av kompetenta och drivna kollegor inom HR Mitt.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som HR-partner kommer du att utgöra ett verksamhetsnära HR-stöd för ledning och chefer. Du förväntas ha ett konsultativt förhållnings-sätt och kunna driva samt implementera HR-processer i verksamheten. Du kommer att vara ett stöd i så väl operativa som strategiska frågor kopplade till chefs- och kompetensförsörjning, arbetsmiljö, arbetsrätts-liga/avtalsfrågor, förhandling samt lönebildning. Du ingår i ledningsgrupp och bidrar med din kompetens utifrån ditt ansvarsområde, samt verkar för att utveckla effektiv styrning och ledning av verksamheten. En stor del av ditt verksamhetsområde innefattar arbetsrättsliga/avtalsfrågor, förhand-ling och lönebildning. Polismyndigheten arbetar utifrån en MBL- struktur.
I din roll ingår också att hålla utbildningar samt att genomföra workshops inom HR-området. Arbetet är självständigt men du kommer att ha nära samarbete med kollegor i såväl kärnverksamheten som inom HR och övriga stödavdelningar.


KVALIFIKATIONER
• Akademisk utbildning inom HR- området alternativt annan bakgrund som arbetsgivaren bedömer som likvärdig - Skallkrav

Erfarenhet i närtid inom HR-arbete i rollen som konsultativt chefsstöd i större organisation - Skallkrav
I detta innefattas bland annat:
- God vana att hantera individärenden
- Säker i rehabprocessen
- Erfarenhet inom kompetensförsörjning (planering och genomfö-rande av aktiviteter för kompetens/ledarskapshöjande insatser)
- Arbetat konsultativt inom området lagar och avtal
- Goda kunskaper i arbetsrätt och vana i att driva förhandling


• Erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete - Skallkrav

Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. - Skallkrav

• Erfarenhet av att skapa goda relationer med arbetstagarorganisationerna. - Meriterande - viktig

• Erfarenhet av att stötta chefer i lönerevisionsprocessen. - Meriterande - viktig

ÖVRIGT
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Tillsvidareanställning, heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: HR- partner

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 22-06-10.
I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult [email protected]

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

IT-samordnare med placering i Uppsala

Ansök    Jun 8    Polismyndigheten    IT-samordnare
Arbetsplatsbeskrivning Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Sektionen Leveranssamordning är indelade i 3 geografiska områden Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen och Syd/Öst/Väst. Vi söker vi nu en IT-samordnare med pla... Visa mer
Arbetsplatsbeskrivning
Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Sektionen Leveranssamordning är indelade i 3 geografiska områden Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen och Syd/Öst/Väst.
Vi söker vi nu en IT-samordnare med placeringsort i Uppsala.
Arbetsbeskrivning
Sektionen Leveranssamordning har ett helhetsansvar för införande och leverans av ny teknik, där fokus ligger på koordinering och samordning. Vi arbetar både enskilt och i team och har många kontaktytor både internt och externt i form av produktägare, entreprenörer, andra myndigheter samt interna verksamheter. Våra uppdrag är av varierande storlek och kan innebära it-samordning i ett nytt polishus, i förändringar av befintliga lokaler eller vid införande av nya system och verktyg för att utveckla och förbättra det polisiära arbetet både strategiskt och ute i fält.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet av för dig som har:
Eftergymnasial utbildning eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
Några års relevant erfarenhet av liknande arbete som innefattat uppdrag av samordnande/planerande karaktär
Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
B-körkort och har vana att köra bil


Vi ser det som meriterande om du har kunskap inom:
Fastighetsnät
Erfarenhet av arbete med it-teknisk infrastruktur
Erfarenhet av Jira /Confluence eller motsvarande
Erfarenhet av agilt arbetssätt
Erfarenhet av projektledning
Erfarenhet av arbete med larm-och passersystem
Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor eller statlig myndighet

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Välkommen att kontakta rekryterande chef Matilda Brander, 010-568 2301 alt. [email protected]
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27
Övrig information
Placeringsort: Uppsala
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Ansökan
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 22 juni 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A331.555/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A331.555/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

It-tekniker, placering i Uppsala

Arbetsplatsbeskrivning Vill du ha en större uppgift? Polismyndighetens It-avdelning söker it-tekniker till enheten för Leverans och Support, med placering i Uppsala för tillsvidareanställning. Kanske har du en bakgrund inom it eller ett brinnande intresse för teknik och it. Leverans och Support är Polismyndighetens fältorganisation som finns närmast kärnverksamheten. Polisens It-avdelning har ca 1000 anställda och ansvarar för all It som används av polisen... Visa mer
Arbetsplatsbeskrivning
Vill du ha en större uppgift? Polismyndighetens It-avdelning söker it-tekniker till enheten för Leverans och Support, med placering i Uppsala för tillsvidareanställning. Kanske har du en bakgrund inom it eller ett brinnande intresse för teknik och it. Leverans och Support är Polismyndighetens fältorganisation som finns närmast kärnverksamheten.
Polisens It-avdelning har ca 1000 anställda och ansvarar för all It som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på It-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt!
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser inom it.
Du kommer som it-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och inte problem och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet.
Du kommer utgå från Uppsala i ditt arbete, med resor runt om i Uppsala län, även resor inom övriga region Mitt kan förekomma. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår i tjänsten. Det förekommer tyngre lyft och obekväma arbetsställningar under arbetsdagen.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
It-inriktad gymnasial – eller eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt.
Minst två års arbetslivserfarenhet, varav minst ett år som IT-tekniker/supporttekniker.
Goda kunskaper och ett genuint intresse gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning.
B-körkort och vana att köra bil
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Svenskt medborgarskap


Meriterande
Det är meriterande om du har något eller flera av följande:
Erfarenhet av att arbeta med att ge service
Vana vid att hantera ärendehanteringssystemet Remedy ARS eller motsvarande.
God kunskap om IT-utrustning/hårdvara, exempelvis datorer, skrivare, telefoni/mobiltelefoni samt audio/videoutrustning.
Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
Kunskap om Active Directory.
Arbete inom stödfunktion i en större organisation.


Personliga egenskaper
Vårt uppdrag som stödverksamhet präglas av polisens värdegrund. Vi är Engagerade, Tillgängliga och Effektiva.
Vi söker dig som:
har en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad och pålitlig. Att ge god service är en självklarhet för dig.
har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
tycker om att lösa problem, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter
har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
kan arbeta självständigt och ta egna initiativ


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Gruppchef, Per-Martin Rindhagen, 010-567 68 58 eller 0761-26 22 50 [email protected]
Fackliga företrädare
Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01
Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10
ST: Kent Söderlund, tel. 072 221 27 50
Seko Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27
Övrig information
Placeringsort: Uppsala, resor förekommer i tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse, så snart som möjligt.

Ansökan
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 15 augusti 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A376.352/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A376.352/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Chef för Rätts Mitt vid rättsavdelningen, Uppsala

Ansök    Maj 17    Polismyndigheten    Förvaltningsjurist
Läs hela annonsen på polisen.se, se länk: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2022/maj/chef-for-ratts-mitt-vid-rattsavdelningen-uppsala/ Som chef för Rätts Mitt är du chef på nivå 4 (av 6 ledningsnivåer inom Polismyndigheten). Du rapporterar till avdelningschefen för rättsavdelningen och ingår i avdelningens nationella, strategiska ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings-oc... Visa mer
Läs hela annonsen på polisen.se, se länk: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/2022/maj/chef-for-ratts-mitt-vid-rattsavdelningen-uppsala/
Som chef för Rätts Mitt är du chef på nivå 4 (av 6 ledningsnivåer inom Polismyndigheten). Du rapporterar till avdelningschefen för rättsavdelningen och ingår i avdelningens nationella, strategiska ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings-och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionen Rätts Mitts verksamhet, resultat och medarbetare. Som chef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Du leder Rätts Mitts ledningsgrupp och ingår i polisregion Mitts regionala strategiska ledningsgrupp samt i polisregion Mitts operativa ledningsgrupp.
I ditt uppdrag ingår att tillsammans med gruppcheferna skapa förutsättningar för sektionens medarbetare att lyckas med uppdraget. Du kommer att ha en viktig roll i den fortsatta utvecklingen och att säkerställa en god samverkan med regionens polisområden och enheter för att kvalitetssäkra rätt stöd.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Detta är en möjlighet för dig som har:
· relevant akademisk examen och/eller polisexamen
· god juridisk kompetens och erfarenhet
· minst ett par års aktuell erfarenhet av att driva och leda tillsammans med andra chefer (formellt ledarskap)
· ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
· erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändrings- och utvecklingsarbeten
· ingått i ledningsgrupp
Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
· ett års erfarenhet av att driva och leda genom andra chefer (formell chef för andra chefer)
· god erfarenhet och kunskap inom något eller några av verksamhetsområdena: förvaltningsrätt, informationsförvaltning och rättstillämpning
· god erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
· erfarenhet av att delta i eller driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
· erfarenhet av liknande ansvarsområde inom annan myndighet
· chefs- och ledarskapsutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
· Analys och helhetssyn
· Mål och resultat
· Utveckling och förändring
· Social säkerhet
· Muntlig och skriftlig kommunikation
· Skapa delaktighet och motivation
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Kontaktpersoner
Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef Gunilla Hedwall, [email protected], 010-563 78 15.
Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Maria Uebel, [email protected], 073-803 48 76.
Fackliga företrädare
Saco-S: Andreas Johansson, telefon nr: 073 084 13 01
Polisförbundet: Sofia Ask, telefon nr: 010 563 87 10
ST: Johan Gertz, telefon nr: 010 567 70 92
Seko Polisen: Karna Tillheden, telefon nr: 073 2490422
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 24 maj 2022 via e-post till [email protected] Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A261.689/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Välkommen med din ansökan senast den 24 maj! Visa mindre

Gruppchef till enheten för Leverans och Support vid IT-avdelningen

Ansök    Apr 25    Polismyndigheten    Leveranschef
Uppsala, Sundsvall, Umeå Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Som anställd på IT-avdelninge... Visa mer
Uppsala, Sundsvall, Umeå
Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.
Våra system och vår utrustning används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.
Polismyndighetens IT-avdelning har cirka 1000 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av all IT, som används av myndighetens medarbetare.
Enheten Leverans och support ska ha lokal närvaro i varje region och är Polismyndighetens fältorganisation. Enheten består av 4 sektioner där 3 sektioner är för lokala tekniker och en sektion för leveranssamordning.
Leveranssamordning är uppdelade i 3 geografiska ytor Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen samt Syd/Öst/Väst.
Arbetsuppgifter
Som chef för Leveranssamordningen i Mitt och Nord rapporterar du till sektionschef samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där vi tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt operativt ansvar för gruppens leveranser inom området och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Du har ett nära samarbete med övriga enheter inom IT-avdelningen, regionala polisverksamheten samt de nationella avdelningarna.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
minst ett års erfarenhet av att ha arbetet som chef, arbetsledare eller liknande med personalansvar de senaste fem åren
erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet (leverans och koordinering av IT-relaterade tjänster)
erfarenhet att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
kunskap och erfarenhet av agil metodik
förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift
erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
B-körkort


Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
It-teknisk kunskap
för funktionen relevant examen/utbildning eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
ingått i ledningsform
erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivåNär vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
Analys och helhetssyn
Mål och resultat
Utveckling och förändring
Social säkerhet
Muntlig och skriftlig kommunikation
Skapa delaktighet och motivationLäs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/Ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Kontaktpersoner
Vid frågor kontakta Lina Karlsson, HR-konsult, på telefon 010-56 416 53 alternativt rekryterande chef Robert Tapper på tfn 073-373 0281.
Fackliga företrädare
Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092
Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information:
Anställning
Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering i Uppsala, Sundsvall alternativt UmeåSäkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2 maj 2022 via e-post till [email protected] Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A217.752/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikationschef till polisregion Mitt, Uppsala

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Kommunikationschef till polisregion Mitt Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar med minst ett kansli per region och nationell avdelning. Myndigheten leds av rikspolischefen och är organiserad i sju polisregioner och ett antal gemensamma nation... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Kommunikationschef till polisregion Mitt
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar med minst ett kansli per region och nationell avdelning.
Myndigheten leds av rikspolischefen och är organiserad i sju polisregioner och ett antal gemensamma nationella avdelningar. De nationella avdelningarna inom Polismyndigheten tillgodoser ledningens och verksamhetens behov av strategisk styrning, verksamhetsnära stöd samt stöd av mer administrativ karaktär för hela myndigheten. Avdelningarnas enheter ska tillsammans skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt stöd för hela Polismyndigheten.
En av de nationella avdelningarna, Kommunikationsavdelningen, har ansvar för att proaktivt styra och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete samt vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten. Avdelningen har cirka 200 medarbetare och finns på ett flertal orter i hela landet.

Kommunikationsavdelningen söker en kommunikationschef till polisregion Mitt
De regionala kommunikationsenheterna ansvarar för att omsätta den gemensamma kommunikationsstrategin och verksamhetsplanen med regionala kommunikationsaktiviteter anpassade till regionens behov. De regionala enheterna arbetar bland annat med strategiskt och operativt kommunikationsstöd, omvärldsbevakning samt kontakt med lokala och regionala medier och samordning av regionens närvaro i sociala medier.
Polisregion Mitt omfattar Uppsala, Gävleborg och Västmanlands län och har drygt 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden och tre regionala enheter samt ett kansli som leder direkt under regionpolischefen.


Arbetsbeskrivning
Kommunikationsenheten i Mitt består av ca 14 medarbetare fördelade på tre geografiska orter (Gävle, Västerås och Uppsala). Kommunikationschefen är placerad i Uppsala och ingår i regionens strategiska ledningsgrupp. Rollen som kommunikationschef innebär att du kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt och förutsätter att du besitter en god administrativ förmåga. Du ingår i kommunikationsavdelningens strategiska ledningsgrupp och rapporterar till kommunikationsdirektören.
Uppdraget som strategisk chef vid Polismyndigheten
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att utöva ett samarbetsinriktat, tydligt, tillgängligt och tillitsbaserat ledarskap som ger förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap. Som chef ansvarar och verkar du för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar. Uppdraget innebär även att driva förändring på ett sätt som leder till ett långt och hållbart arbetsliv med ett fokus på delaktighet och motivation. Genom och tillsammans med dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter.


Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
flerårig aktuell erfarenhet av att driva och leda strategiskt kommunikationsarbete i en komplex organisation tillsammans med andra chefer
flerårig erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
mångårig erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva större förändrings- och utvecklingsarbeten
flerårig erfarenhet av att ingå i strategisk ledningsgrupp
gedigen erfarenhet av medier och kriskommunikation
flerårig erfarenhet av att strukturera och leda arbete med intern och extern kommunikation i egna kanaler såväl som i sociala och traditionella medier
för funktionen relevant kommunikationsutbildning.


Det är meriterande om du har:
erfarenhet från kommunikationsarbete inom andra myndigheter
erfarenhet av indirekt ledarskap, d.v.s. lett andra chefer
erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
chefs- och ledarutbildning på strategisk nivå.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Du kan läsa mer om ledarkriterierna genom att följa denna länk: https://bit.ly/3gJM38y Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Anställning
Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering i Uppsala


Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan, i form av CV och personligt brev, senast den 30 maj 2022. Ansökan skickas till [email protected] eller till adressen: Polismyndigheten, 106 75 Stockholm. Märk din ansökan med ref. nr. A269.852/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost uppmärkt med ref.nr. A269.852/2022 till adressen: Polismyndigheten, 106 75 Stockholm.
Ansökningar till denna funktion kommer endast att tas emot på något av dessa två sätt.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 maj 2022. Visa mindre

Handläggare till förvaltningsrätt i Uppsala

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet ... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu handläggare inom förvaltningsrätt till rättsavdelningen med placering på förvaltningsrätt i Uppsala. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som förvaltningsrättshandläggare kommer du i första hand arbeta med att handlägga ärenden där en privatperson eller en organisation ansökt om tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats m.m. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antigen ska föredra för beslutfattare eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem. Flera arbetsuppgifter utförs i nära samverkan med den polisoperativa verksamheten.

Vid behov kommer du även få arbeta inom andra rättsområden inom rättsenheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God datorvana

Meriterande:
• Minst ett års yrkeserfarenhet av handläggning i närtid
• Relevant akademisk utbildning
• Yrkeserfarenhet från Polismyndigheten
• Juridiska kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
• Erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• Erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden
• Kunskaper inom förvaltningsrättslig lagstiftning

För att lyckas i rollen som handläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Du kan arbeta självständigt, har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Uppsala

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 april 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Handläggare till förvaltningsrätt i Uppsala, tidsbegränsad anställning

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet ... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu handläggare inom förvaltningsrätt till rättsavdelningen med placering på förvaltningsrätt i Uppsala. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antigen ska föredra för beslutfattare eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem.

Vid behov kommer du även få arbeta inom andra rättsområden inom rättsenheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God datorvana

Meriterande:
• Minst ett års yrkeserfarenhet av handläggning i närtid
• Relevant akademisk utbildning
• Yrkeserfarenhet från Polismyndigheten
• Juridiska kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
• Erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• Erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden
• Kunskaper inom förvaltningsrättslig lagstiftning

För att lyckas i rollen som handläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Du kan arbeta självständigt, har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Uppsala

Tidsbegränsad anställning, fr o m snarast och upp till tio månader

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 april 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Handläggare till förvaltningsrätt i Uppsala

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet ... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu handläggare inom förvaltningsrätt till rättsavdelningen med placering på förvaltningsrätt i Uppsala. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som förvaltningsrättshandläggare kommer du i första hand arbeta med att handlägga ärenden där en privatperson eller en organisation ansökt om tillstånd att få inneha vapen, bedöma om vapentillstånd ska återkallas och hur ett vapen från ett dödsbo ska hanteras. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antigen ska föredra för beslutfattare eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem. I arbetet kan det även ingå att utföra inspektioner av vapenförvaring och vapenhandlare samt fysisk vapenhantering.

Vid behov kommer du även få arbeta inom andra rättsområden inom rättsenheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• God datorvana

Meriterande:
• Minst ett års yrkeserfarenhet av handläggning i närtid
• Relevant akademisk utbildning
• Erfarenhet av vapentillståndshandläggning
• Yrkeserfarenhet från Polismyndigheten
• Juridiska kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
• Erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• Erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden
• Kunskaper inom förvaltningsrätts- och vapenlagstiftning

För att lyckas i rollen som handläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Du kan arbeta självständigt, har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Uppsala

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 april 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Yttre befäl till Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta

Ansök    Dec 6    Polismyndigheten    Inspektör, Polisen
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Region Mitt har ca 2 300 anställda. Regionen består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolisch... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Region Mitt har ca 2 300 anställda. Regionen består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Lokalpolisområde Uppsala/Knivsta innefattar Uppsala och Knivsta kommun och är en del av Polisområde Uppsala. Lokalpolisområdet är organiserat i tre verksamhetsgrenar brottsförebyggande- och ingripandeverksamhet, utredning och stöd/service. I varje polisområde finns en grupp men en chef bestående av polisområdets Yttrebefäl och Regionalainsatsledare (RIL)

ARBETSUPPGIFTER
I varje polisområde ska det dygnet runt finnas ett utpekat ansvarigt yttre befäl. Yttre befäl ska under ledning av vakthavande befäl inrikta och samordna resurser i den händelsestyrda verksamheten. Övrig tid ska yttre befäl stödja den planlagda verksamheten i arbetet mot den lokala problembilden. I förekommande fall ska det yttre befälet vara polisinsatschef. Yttre befäl utövar i den utsträckning som behövs befälskap över de polismän som tjänstgör inom ramen för uppdraget. Yttre befäl har sin grundplacering i en BF/IGV-grupp i lokalpolisområde Uppsala/Knivsta.

Som yttre befäl kommer du att:
• övergripande leda polisområdets ingripandeverksamhet utifrån Polismyndighetens verksamhetsplan och polisområdets problembild.
• följa händelseutvecklingen inom regionen samt vara beredd att som polisinsatschef leda insatser i den yttre polisverksamheten
• fullgöra uppdrag som polisinsatschef i såväl linjeverksamhet som vid särskilda händelser där yttre befälet utsetts till polisinsatschef
• påbörja, inrikta och samordna yttre ledning vid allvarliga ordningsstörningar
• samverka med övriga berörda aktörer vid kris och störningar i samhället

Yttre befäl skall säkerställa att patruller avsatta för ingripandeverksamhet arbetar mot den lokala problembilden, i samverkan med gruppchefer, när de inte är ianspråktagna för händelser beordrade av vakthavande befäl. Yttre befäl utgör kontaktpunkt när vakthavande befäl snabbt behöver få en lägesbild över den pågående operativa verksamheten.

Vi söker nu dig som vill arbeta som yttre befäl med placeringsort Uppsala.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• svensk polisexamen
• erfarenhet av och goda kunskaper om polisens styrning och uppdrag i samhället samt relevanta regelverk/styrdokument för polismyndighetens verksamhet
• har erfarenhet av taktisk polisledning

Det är meriterande om du har:
• utbildning- operativ ledning grund eller liknande polisinstansutbildningar
• erfarenhet som arbetsledare liksom tidigare erfarenhet av operativ ledning inklusive eftersök av försvunnen person (EFP)
• erfarenhet från olika verksamhetsgrenar inom polisen

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som kan arbeta proaktivt och strukturerat med förmåga att sätta verksamheten i ett helhetsperspektiv. För att bli framgångsrik måste du kunna bedriva nära och prestigelöst samarbete internt såväl som externt. Därför måste du ha förmågan att vara rak och tydlig, men ändå lyhörd och mottaglig för andra uppfattningar. Förmåga att göra snabba prioriteringar och fatta snabba beslut på ett ibland ofullständigt beslutsunderlag. Du ska ha förmåga att självständigt kunna fatta beslut inom ramen för delegationen liksom förmåga att verka i enlighet med Polisens värdegrund, medarbetarpolicy och ledarpolicy.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och utvecklingspotential.

ÖVRIGT
Placeringsort: Uppsala

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 20/12 2021.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Intervjuer kommer i första hand att genomföras 21-22 December.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult, Karin Blückert Rana.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Stationsbefäl med jouransvar till Polisområde Uppsala, Region Mitt

Ansök    Jan 27    Polismyndigheten    Inspektör, Polisen
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu Stationsbefäl med stort engagemang till lokalpolisområde Uppsala/Knivsta. Polismyndigheten består av ca 33 000 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Polisregion Mitt är organiserad i tre polisområden (Uppsala, Västmanland och Gävleborg), en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionskansli. Vidare omf... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu Stationsbefäl med stort engagemang till lokalpolisområde Uppsala/Knivsta.

Polismyndigheten består av ca 33 000 medarbetare och är organiserade i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar samt ett kansli. Polisregion Mitt är organiserad i tre polisområden (Uppsala, Västmanland och Gävleborg), en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionskansli. Vidare omfattar polisområde Uppsala tre lokalpolisområden (Uppsala/Knivsta, Norduppland, Enköping/Håbo).

ARBETSUPPGIFTER
Stationsbefälet har en nyckelfunktion vad gäller daglig ledning, styrning och samordning på stationen, med ansvar och beslutsmandat inom ett brett spektra av områden.

Då en myndighetsperson alltid skall finnas i tjänst, kräver tjänsten dygnet runt tjänstgöring med i dagsläget treskifttjänstgöring. Det ställs höga krav på självständigt arbete då Stationsbefälet har mandat i stor mängd av frågor som rör myndigheten.

I rollen som Stationsbefäl med jouransvar ska du bland annat:
• Ha ett övergripande helhetsansvar för samtliga frihetsberövade i Polisområde Uppsala
• Säkerställa säkerhetsbedömningar över personer som tas in i arrest.
• Fortlöpande pröva den laga grunden för frihetsberövande som inte prövas av den jourhavande förundersökningsledaren.
• Förmanspröva på distans i de fall det inte prövats av annan förman.
• Besluta om förvar genom insättande i arrest vad gäller samtliga frihetsberövade inom Polisområdet.
• Ansvar för digital arrestförteckning.
• Kvalitetssäkra/säkerställa dokumentation i samband med omhändertaganden.
• Hantera handräckningar och fördela för verkställande.
• Arbetsleda arrestantvakter .
• Ansvara för ordning och säkerhet på polisområdets polisstationer.
• Bevaka larm som inte terminerar vid RLC eller regional bevakningscentral .
• Hantera akut uppkomna bemanningsfrågor avseende polisområdets resurs på icke kontorstid.
• Hantera personefterlysningar och avlysningar vid jourtid
• Hantera omhändertagna vapen och annat i de fall förundersökning inte inleds.
• Utföra övriga adekvata arbetsuppgifter som beslutas av PO Uppsala.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Polisexamen
• Goda kunskaper i svenska och engelska
• Goda kunskaper i polisens interna datasystem
• B-körkort

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Ett par års erfarenhet av polisyrket
• Erfarenhet av att ha arbetat som stationsbefäl
• Erfarenhet av arbetsledning, projektledning eller liknande som arbetsgivaren finner likvärdigt
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• God datorvana

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel och trivs med att arbeta i en ofta tempofylld miljö. Du har en utvecklad prioriteringsförmåga och klarar av att arbeta systematisk, metodiskt och noggrant under hög arbetsbelastning.

Vid stressituationer är du lugn, stabil och kontrollerad med fokus på rätt saker. I rollen som stationsbefäl måste du även ha mod att agera efter din egen övertygelse samtidigt som du handlar i enlighet med fattade beslut, policyer och riktlinjer. Vidare har du en god kommunikativ förmåga vilket innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Du har god förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten och du samverka med andra funktioner inom polisen och med externa aktörer och samarbetspartner

Du klarar av att arbeta och fatta beslut i stundtals högt tempo. Du är lösningsorienterad, tydlig i din roll och har ett arbetssätt som skapar lärande i verksamheten. Samtidigt som du har förmågan att arbeta självgående så uppmuntrar du samarbete såväl internt som externt. För att lyckas i rollen behöver du även vara noggrann, ta ansvar och ha en stor personlig mognad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Uppsala
Funktion: Stationsbefäl med inspektörsgrad

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 10/2 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult, Karin Blückert Rana.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Vapenhandläggare till Rättsavdelningen, Uppsala

Ansök    Jan 17    Polismyndigheten    Servicehandläggare
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu vapenhandläggare till rättsavdelningen med placering i Uppsala. De närmaste åren kommer Polismyndigheten att göra en stor satsning inom vapenområdet och vi behöver din hjälp att lyckas! Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att Sverige blir tryggare och säkrare. Rättsavdelningen ansvarar för myndigheten... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu vapenhandläggare till rättsavdelningen med placering i Uppsala. De närmaste åren kommer Polismyndigheten att göra en stor satsning inom vapenområdet och vi behöver din hjälp att lyckas! Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att Sverige blir tryggare och säkrare.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.


ARBETSUPPGIFTER
I din funktion som vapenhandläggare vid rättsavdelningen kommer du att arbeta med att handlägga ärenden där privatpersoner eller organisationer ansöker om tillstånd att få inneha vapen, till exempel för jakt- eller målskytteändamål. Du kommer att bedöma personers lämplighet att inneha vapen, vilket kommer ställa stora krav på din förmåga att vara noggrann och att ha integritet. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antingen ska föredra för din chef eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem. I arbetet kan det förekomma andra arbetsuppgifter som kan kopplas till tillståndsförfarandet avseende vapenlicenser.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• läst gymnasieinriktning mot samhällsvetenskap och/eller juridik, eller erfarenheter förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
• arbetslivserfarenhet från Polismyndigheten
• juridiska kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
• erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• relevant erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden
• kunskaper inom relevant lagstiftning

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som vapenhandläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Du kan arbeta självständigt, har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.


ÖVRIGT
Placeringsort: Uppsala

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24/1 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Gruppchef till Informationsförvaltning, Rättsavdelningen i Uppsala

Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättslig... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Vi söker nu dig som vill arbeta som chef för gruppen informationsförvaltning och som stimuleras av ledarskap och arbete med kvalificerad ärendehandläggning samt vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag inom Sveriges största myndighet. I ditt uppdrag kommer du att leda ca 12 medarbetare i gruppen informationsförvaltning.

Arbetsuppgifter
Beskrivning av uppdraget som chef över gruppen:
Den grupp du är chef för ansvarar för arkiv och registratur. Informationsförvaltningens uppgifter är bl.a. att diarieföra ärenden och inkommande handlingar som förs i allmänna och hemliga diarier, bevaka officiella e-postbrevlådor samt delta i postöppning, ansvara för arkivförvaring av pappersarkiv, ge stöd och utöva tillsyn inom ramen för diarieföring, dokumenthantering och arkivering, bidra till upprätthållande av förteckningar inom området, fatta tjänstemannabeslut gällande utlämnande av allmänna handlingar med tillhörande. Som chef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Detta är en möjlighet för dig som har:
minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde inom arkiv och registratur
för funktionen relevant examen/utbildning gymnasieexamen eller motsvarande relevant utbildningVi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
ingått i ledningsforum
erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå
förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
Analys och helhetssyn
Mål och resultat
Utveckling och förändring
Social säkerhet
Muntlig och skriftlig kommunikation
Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337]. Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap . Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 9 nov 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Visa mindre

IT-forensiker – Uppsala

Ansök    Sep 27    Polismyndigheten    IT-forensiker
Är du redo för en större uppgift? Vill du bidra med din djupa IT-kunskap och nyfikenhet hos en samhällsviktig arbetsgivare, då hoppas vi att du vill bli en av oss inom IT-forensik i Region Mitt. Vi söker nu IT-Forensiker med placering i Uppsala. Beskrivning av arbetsplats Polismyndigheten, region Mitt har ca 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt unde... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vill du bidra med din djupa IT-kunskap och nyfikenhet hos en samhällsviktig arbetsgivare, då hoppas vi att du vill bli en av oss inom IT-forensik i Region Mitt. Vi söker nu IT-Forensiker med placering i Uppsala.
Beskrivning av arbetsplats
Polismyndigheten, region Mitt har ca 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.
Regionala utredningsenheten verkar inom ett flertal specialistområden, genom en sektion för aktionsgruppsverksamhet, en utredningssektion, en forensisk sektion och regionalt IT-brottscentrum.
Regionalt IT-brottscentrum består av tre IT-forensiska grupper samt gruppen för utredning av internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn (ISÖB). IT-brottscentrums verksamhet bedrivs inom hela regionen och är fysiskt placerade på polisområdena Gävle, Västerås och Uppsala.
Arbetsuppgifter
Vi som arbetar som IT-forensiker arbetar med IT-spår i brottsutredningar. Vi arbetar med att säkra, bearbeta, analysera och dokumentera den digitala bevisningen i olika utredningar. Hos oss får du bland annat arbeta med att tanka ner information från datorer och mobiltelefoner men det kan även vara annan digital utrustning såsom t ex drönare, kameror, övervakningssystem och IoT. Eftersom arbetet innebär att säkra digital bevisning kommer du att behöva montera isär hårdvara eller andra tekniska föremål för att lösa dina arbetsuppgifter.
Om du gillar att ständigt lära dig nya saker och arbeta med datorer, mobiltelefoner och annan teknik kan jobbet som IT-Forensiker passa dig.
Andra arbetsuppgifter som kan ingå är IT- forensiska undersökningar i nätverksmiljö, biträda vid husrannsakningar där till exempel digital bevisning ska säkras, skriva protokoll samt vittna i samband med rättegång. Arbetet som IT-forensiker är brett och utvecklande där det alltid finns något nytt att lära sig.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
God kunskap inom IT såsom, hårdvara, operativsystem och applikationer och system
Flera års aktuell erfarenhet av IT såsom, hårdvara, operativsystem och applikationer och system, från arbete, eller studier
Vana att felsöka IT-utrustning
Stort intresse av att lära dig mer om IT, teknik samt IT-forensik
God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska
Körkort med B-behörighet

Vi ser det som meriterande om du även har någon eller flera av följande:
Högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom IT, data, IT-Forensik, hårdvara, elektronik etc.
Erfarenhet av att arbeta med IT-forensik, av att återskapa förlorad data eller liknande arbetsuppgifter
Ytterligare språkkunskaper inom vanligt förekommande språk, utöver skandinaviska språk

Personliga egenskaper:
För att lyckas i rollen behöver du vara lugn och stabil, och du kan hantera lite högre arbetsbelastning väl. Då arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt ställs krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga samt att du har en hög integritet och ett professionellt förhållningssätt. Som person är du nyfiken på teknik och tekniska lösningar. Arbetsuppgifterna innebär även att du behöver vara flexibel, ha god förmåga lösa problem samt arbeta strukturerat med hög noggrannhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Arbetstest kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen och vara en del av urvalet.
Fackliga företrädare
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via Polisens växel, 114 14
Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, tjänstgöring veckoslut kan förekomma.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 18 oktober – 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med ref.nr. A532.301/2021 i mailets ärendemening.
När du skriver ditt personliga brev vill vi att du:
Beskriver hur du uppfyller de önskade kvalifikationerna och förväntningarna som ställs på rollen som IT-forensiker.
Berättar om en händelse ur ditt arbetsliv som varit utvecklande för dig.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

HR-specialist inom chefs- och medarbetarfrågor vid HR Mitt

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Ansvaret omfattar följa... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Ansvaret omfattar följande områden arbetsgivarpolitik/avtal, chefs- och medarbetarskap, kompetens inklusive Polismyndighetens utbildningsverksamhet, arbetsmiljö och kultur. Vidare ansvarar avdelningen för värdeskapande samarbete med arbetstagarorganisationerna, myndighetens personalansvarsnämnd.

HR i polisregion Mitt har i uppdrag att driva de myndighetsgemensamma målsättningarna inom arbetsgivarutveckling, arbetsmiljö, kompetensförsörjning och chef- och medarbetarskap. HR-Mitt leds av en HR-chef och består av tio medarbetare. Inom HR Mitt finns HR-partners, HR-konsulter samt HR- specialister med inriktningar inom arbetsmiljö, avtal och arbetsgivarfrågor och chef och medarbetarskapsfrågor.

Polisregion Mitt omfattar polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg samt fyra regionala enheter. Polisregion Mitt har drygt 2400 medarbetare och ca 240 chefer.

HR i polisregion Mitt söker nu en HR-specialist inom chefs- och medarbetarfrågor som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet. En ny kollega som får möjligheten att ingå i ett team av kompetenta och drivna kollegor inom HR Mitt.

ARBETSUPPGIFTER
Som HR-specialist inom chefs- och medarbetarfrågor omfattar det att arbeta med kompetensförsörjning, chefsutveckling och chefsförsörjning där du ansvarar för såväl strategiskt som operativt att driva och implementera ett systematiskt arbetssätt i dessa frågor inom polisregion Mitt.

Polismyndighetens kompetensförsörjningsarbete utgår från myndighetens strategi för kompetensförsörjning, försörjningsplaner på såväl nationell som regional nivå vilka ger riktning för arbetet och en handbok för hur arbetet ska bedrivas lokalt. Dessa dokument utgör en del av styrningen inom området. Ditt uppdrag är att stödja verksamheten i arbetet med att säkra den kompetens som behövs för att för att lyckas med uppdraget och nå uppsatta mål genom att implementera en systematik i hur man jobbar med kompetensförsörjning och chefsförsörjning. Vidare ingår i dina arbetsuppgifter att delta i att utveckla och genomföra utvecklingsinsatser som syftar till att förbättra delar av processerna kring att attrahera, behålla, utveckla befintliga medarbetare/chefer samt växla kompetens. Inom uppdraget ligger det även att arbeta med regionens kultur- och likabehandlingsarbete utifrån ett HR-perspektiv.

Arbetet ställer stora krav på din förmåga att samverka med olika funktioner inom myndigheten. Att planera och genomföra olika informations-, förankrings- och utbildningsinsatser inom arbetsområdet är också en del av dina arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att skapa förståelse och förtroende. I arbetet krävs också ett nära samarbete med våra HR-partners i regionen men även övriga HR-medarbetare i HR-gruppen.

Resor kan förekomma i anställningen.

KVALIFIKATIONER
Du har:
• Akademisk utbildning inom HR-området eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.
• Minst fem års erfarenhet av strategiskt arbete inom HR-området.
• Minst ett års erfarenhet av arbete med strategisk kompetensförsörjning, chefsutveckling och chefsförsörjning.
• Erfarenhet av att framgångsrikt leda komplexa uppdrag/projekt.
• Erfarenhet av att ge chefsstöd och att arbeta konsultativt.
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från den offentliga sektorn.
• Mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.
• Erfarenhet av att hålla utbildningar.

Meriterande:
• Erfarenhet av tjänstemannarollen i statlig verksamhet.
• Erfarenhet av att ha arbetat med employment branding.

Som person är du drivande, tänker gärna nytt och ser utmaningar snarare än hinder. Uppdraget kräver att du är van att arbeta självständigt och kan omsätta strategier till handling. Du är resultatorienterad och strävar alltid efter att nå uppsatta mål.

Du har ett konsultativt förhållningssätt, mycket god samarbetsförmåga och är skicklig på att skapa förtroendefulla relationer och hantera olika uppfattningar. Det innebär till exempel att du har god kommunikativ förmåga, att du är lyhörd och bra på att driva processer och utvecklingsarbeten på ett pedagogiskt och förtroendefullt sätt. Hög integritet är en självklarhet när du arbetar inom HR och Polismyndigheten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Uppsala.
Omfattning: Heltid.
Arbetstid: Förtroendearbetstid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: HR-specialist, HR Mitt, HR-avdelningen.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 18 oktober 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Registrator till Rättsavdelningen, placering i Uppsala

Ansök    Jun 9    Polismyndigheten    Registrator
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu registratorer till rättsavdelningen med placering vid Informationsförvaltning Mitt i Uppsala. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Om arbetet Informationsförvaltningens huvudsakliga verksamhet består bl.a. av att ta emot, diarieföra, arkivera och ... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu registratorer till rättsavdelningen med placering vid Informationsförvaltning Mitt i Uppsala. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Om arbetet
Informationsförvaltningens huvudsakliga verksamhet består bl.a. av att ta emot, diarieföra, arkivera och förvalta polisens handlingar. I uppdraget ingår även att utveckla informationshanteringen inom polisen. Registatorerna står för verksamhetens specialistkompetens inom mottagning och diarieföring av inkomna handlingar. Vissa arbetsuppgifter är mycket nära den polisiära verksamheten och andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.


Arbetsuppgifter

Arbetet som registrator består i huvudsak av att hantera polisens inkomna handlingar och att självständigt upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring i polisens digitala ärende- och dokumenthanteringssystem. I arbetet ingår även att ge service till allmänheten vid begäran om utlämnande av allmän handling och att svara på frågor från allmänheten som inkommer via brev och e-post. I registratorsrollen ingår också att kvalitetssäkra och följa upp polisens diarium samt att informera och utbilda myndighetens medarbetare i diarieföring.
Resor i arbetet kan förekomma.


Kvalifikationer
Gymnasieexamen
Registratorsutbildning alternativt 2 års erfarenhet av registratorsarbete/ administration inom offentlig förvaltning under de senaste 5 åren
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelskaMeriterande
Erfarenhet av att arbeta i Word, Excel och Outlook samt elektroniska ärende- och dokumenthanteringssystem
Erfarenhet av polisiära system som är relevanta för arbetsuppgifterna
Erfarenhet av att hålla utbildning
Språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som registrator ska du ha ett strukturerat arbetssätt, vara noggrann och lösningsfokuserad samt ha en känsla för service. Du behöver kunna arbeta självständigt och ha en god samarbetsförmåga. Du är tydlig i ditt budskap och har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.


Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Rekryterande chef Marianne Leukhardt 010-5677238, [email protected]
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:[email protected]


Fackliga företrädare
Fredrik Berg, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627


Övrigt
Anställningsform: Heltid, tillsvidareanställning, med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Dagtid, Flextid
Tillträde: enligt överenskommelse
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 16 juni 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A337.850//2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Polismyndigheten söker kommunikationschef till polisregion Mitt

Arbetsplatsbeskrivning Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar med minst ett kansli per region resp. nationell avdelning. Polismyndigheten står inför en omfattande tillväxt de kommande åren samtidigt som kraven på polisen har ökat. En utbredning av den grova brottsligheten, en mer komplex brottsstruktur med fler svåruppklarade brott, ökade krav på poli... Visa mer
Arbetsplatsbeskrivning
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar med minst ett kansli per region resp. nationell avdelning.
Polismyndigheten står inför en omfattande tillväxt de kommande åren samtidigt som kraven på polisen har ökat. En utbredning av den grova brottsligheten, en mer komplex brottsstruktur med fler svåruppklarade brott, ökade krav på polisens kris- och terrorberedskap, en ökande befolkning, gränskontroller och verkställigheter är några viktiga faktorer som påverkar.
De nationella avdelningarna inom Polismyndigheten tillgodoser ledningens och verksamhetens behov av strategisk styrning, verksamhetsnära stöd samt stöd av mer administrativ karaktär för hela myndigheten. Avdelningarnas organisationsstruktur bygger på principen tillgänglighet och professionalitet före närhet och individ. Avdelningarna har ett funktionsansvar för all verksamhet inom respektive funktion. Det innefattar fullt ansvar för verksamhet, ekonomi och personal oavsett var i landet personalen geografiskt är placerad. Avdelningens enheter ska tillsammans skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt stöd för hela Polismyndigheten.
En av de nationella avdelningarna, Kommunikationsavdelningen, har ansvar för att proaktivt styra och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete samt vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten. Avdelningen har cirka 200 medarbetare och finns på ett flertal orter i hela landet. Polisregion Mitt består av Uppsala, Gävleborgs och Västmanlands län och har ca 2 300 anställda. Regionens huvudort är Uppsala.

Arbetsbeskrivning
De regionala kommunikationsenheterna ansvarar för att omsätta den gemensamma kommunikationsstrategin och verksamhetsplanen med regionala kommunikationsaktiviter anpassade till regionens behov. De regionala enheterna arbetar bland annat med strategiskt och operativt kommunikationsstöd till ledning och chefer samt samordning av polisregionens närvaro i sociala medier. Kommunikationsenheten i Mitt består av 14 medarbetare, fördelade på tre geografiska orter (Gävle, Västerås och Uppsala). Kommunikationschefen är placerad i Uppsala.
Uppdraget som strategisk chef vid Polismyndigheten
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att utöva ett samarbetsinriktat, tydligt, tillgängligt och tillitsbaserat ledarskap som ger förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap. Som chef ansvarar och verkar du för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar. Uppdraget innebär även att driva förändring på ett sätt som leder till ett långt och hållbart arbetsliv med ett fokus på delaktighet och motivation. Genom och tillsammans med dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Mångårig aktuell erfarenhet av att driva och leda strategiskt kommunikationsarbete i en komplex organisation tillsammans med andra chefer
Minst fyra års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
Minst fyra års erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva större förändrings- och utvecklingsarbeten
Mångårig erfarenhet av att ingå i ledningsgrupp
Gedigen erfarenhet av och kunskap om medie- och kriskommunikation
Gedigen erfarenhet av och kunskap om att strukturera och leda arbete med intern och extern kommunikation i egna kanaler såväl som i sociala och traditionella medier
För funktionen relevant kommunikationsutbildning

Det är meriterande om du har:
Erfarenhet från kommunikationsarbete inom andra myndigheter
Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har chefs- och ledarskapsutbildning för direkt och/eller indirekt nivå.
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
Analys och helhetssyn
Mål och resultat
Utveckling och förändring
Social säkerhet
Muntlig och skriftlig kommunikation
Skapa delaktighet och motivationDu kan läsa mer om ledarkriterierna i följande länk https://bit.ly/3gJM38y . Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Övrig information
Anställning
Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering i Uppsala

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan, i form av CV och personligt brev, senast den 30 september 2021. Ansökan skickas till [email protected] eller till adressen: Polismyndigheten, 106 75 Stockholm. Märk din ansökan med ref. nr A493.405/2021 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A493.405/2021 med papperspost till adressen: Polismyndigheten, 106 75 Stockholm.
Ansökningar kommer endast att tas emot på något av ovanstående sätt.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Visa mindre

HR specialist inom arbetsmiljö vid HR Mitt

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Ansvaret omfattar följa... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Ansvaret omfattar följande områden arbetsgivarpolitik/avtal, chefs- och medarbetarskap, kompetens inklusive Polismyndighetens utbildningsverksamhet, arbetsmiljö och kultur. Vidare ansvarar avdelningen för värdeskapande samarbete med arbetstagarorganisationerna, myndighetens personalansvarsnämnd.

HR i polisregion Mitt har i uppdrag att driva de myndighetsgemensamma målsättningarna inom arbetsgivarutveckling, arbetsmiljö, kompetensförsörjning och chef- och medarbetarskap. HR-Mitt leds av en HR-chef och består av tio medarbetare. Inom HR Mitt finns HR-partners, HR-konsulter samt HR- specialister med inriktningar inom arbetsmiljö, avtal och arbetsgivarfrågor och chef och medarbetarskapsfrågor.

Polisregion Mitt omfattar polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg samt fyra regionala enheter. Polisregion Mitt har drygt 2400 medarbetare och ca 240 chefer.

HR i polisregion Mitt söker nu en HR-specialist inom arbetsmiljö som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet. En ny kollega som får möjligheten att ingå i ett team av kompetenta och drivna kollegor inom HR Mitt.


ARBETSUPPGIFTER
Polismyndigheten har sedan några år en beslutad arbetsmiljöstrategi med en hälsofrämjande inriktning. I rollen som arbetsmiljöspecialist kommer du att utgöra ett strategiskt, konsultativt och operativt stöd till verksamheten i frågeställningar där behov av specialistkompetens inom arbetsmiljö finns. Du arbetar självständigt inom regionen men i nära samarbete med övriga medarbetare i HR Mitt och övriga enheter. Du kommer även ingå i ett nationellt arbetsmiljönätverk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Implementera, utveckla processer och arbetsmetoder inom arbetsmiljöområdet samt omsätta nationella riktlinjer för arbetsmiljö till regional tillämpning.
• Utbilda chefer och skyddsombud i den grundläggande arbetsmiljöutbildningen samt verka som utbildare i andra chefsutbildningar inom området.
• Företräda HR i den regionala skyddskommittén samt samordning av det regionala skyddskommittéarbetet.
• Samordnare för regionens riskbedömningsledare.
• Samordning av regionens företagshälsa.
• Stötta HR-partners i rehabiliteringsärenden samt även handlägga egna rehabiliteringsärenden.
• Stöd i tolkning av relevanta lagar, avtal och interna styrdokument.
• Konsultativt stöd inom arbetsmiljöfrågor.

Resor kan förekomma i anställningen.

KVALIFIKATIONER
Du har:
• Akademisk utbildning inom relevant område eller annan utbildning med förvärvad arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Mycket goda kunskaper om arbetsmiljölagstiftning.
• Flerårig erfarenhet av att med goda resultat arbetat med strategiskt och praktiskt arbetsmiljöarbete.
• Erfarenhet av att ha arbetat i en konsultativ roll samt ha erfarenhet av att implementera och utveckla processer och arbetsmetoder.
• Mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.
• Erfarenhet av att hålla, planera och leda utbildningar.

Meriterande:
• Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete.
• Arbetslivserfarenhet inom offentlig sektor.

För att lyckas i uppdraget som HR specialist inom arbetsmiljö är du trygg och väl förankrad i din yrkesroll. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer både i verksamheten och med skydds-/arbetstagarorganisationerna där du motiverar samt skapar förutsättningar för utvecklingsinsatser. Du är drivande och resultatinriktad i rollen där du stöttar chefer i att omsätta nationella strategier i verksamheten för att implementera och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Anställning: Handläggare i funktion som HR-specialist
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Placeringsort: Uppsala.
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 18 oktober 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Polismyndigheten söker pressekreterare till kommunikationsenheten i region

Ansök    Nov 30    Polismyndigheten    Redaktionssekreterare
Är du redo för en större uppgift? Vi söker en pressekreterare till kommunikationsenheten i region Mitt. Vi söker dig med rätt kompetens som är driven, flexibel och ödmjuk. Hos oss kommer du att utvecklas tillsammans med engagerade och proffsiga kollegor och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Kommunikationsavdelningen är en av Polismyndighetens nationella avdelningar med... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker en pressekreterare till kommunikationsenheten i region Mitt. Vi söker dig med rätt kompetens som är driven, flexibel och ödmjuk. Hos oss kommer du att utvecklas tillsammans med engagerade och proffsiga kollegor och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Kommunikationsavdelningen är en av Polismyndighetens nationella avdelningar med verksamhet i hela landet. Avdelningen har ansvar för att proaktivt styra och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete och vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten under dygnets alla timmar. Avdelningen har cirka 200 medarbetare och finns på ett flertal orter i hela landet. Kommunikationsavdelningen är uppdelad i ett tiotal enheter där vissa har ett nationellt och andra ett mer regionalt ansvar.

Du kommer att vara en del av kommunikationsenheten i Mitt med placering i Uppsala. Enheten består av 12 medarbetare varav 6 är kommunikatörer och 6 presstalespersoner. De är placerade i Gävleborgs, Västmanlands och Uppsala län, och deras primära uppdrag är att stödja region Mitt med kommunikationsarbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Som pressekreterare kommer du primärt arbeta med de regionala enheternas och regionledningens externa kommunikation via exempelvis polisen.se, sociala medier och media.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Proaktivt och reaktivt koordinera presskontakter och företräda myndigheten
• Ta fram strategier för kontakter med media, omvärldsbevakning med analys samt planera
och genomföra medieaktiviteter i relevanta kanaler
• Ta fram underlag och skriva talepunkter och debattartiklar
• Stödja och coacha chefer och talespersoner vid mediekontakter
• Producera texter och film och arbeta i flera olika kanaler som polisen.se, polisens intranät
och sociala medier
• Genomföra medieträning
• Leda kommunikationsarbetet och/eller delta i arbetet vid särskilda händelser
• Genomföra pressträffar
• Arbeta proaktivt med att kommunicera om myndighetens arbete
• Fungera vid behov som presstalesperson

Jobbet kräver en möjlighet till flexibla arbetstider och helgjobb förekommer. Du kommer också att ingå i pressberedskap var 4-6 vecka.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Relevant högskoleutbildning inom ex. journalistik, media, kommunikation eller annan
utbildning som bedöms likvärdig
• Minst 5 års erfarenhet av att arbeta med kommunikation och av att strukturera och
formulera komplexa mediefrågor i olika kanaler
• Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i skrift
• God förmåga att uttrycka sig på svenska i tal
• Kommunikativ förmåga och vana att producera kommunikationsmaterial
• Digital kompetens - erfarenhet av att producera, redigera och publicera rörligt material till
sociala medier och digitala kanaler
• Vana att arbeta kanaloberoende

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Kunskap om/eller erfarenhet av polisiär verksamhet
• Erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet/myndighet
• Några års erfarenhet av mediearbete inom större organisation med högt medietryck
• Vana att agera rådgivare i mediefrågor till ledning, beslutsfattare och experter


Personliga egenskaper

Då funktionen innebär att arbeta proaktivt krävs god förmåga att samarbeta, knyta kontakter och arbeta i team. Du gillar ett växlande arbetstempo och kan snabbt sätta dig in i och driva nya och komplexa frågor. Du kan arbeta med flera parallella uppgifter mot deadline och har god förmåga att kunna avgöra vilka frågor som är strategiskt viktiga. Du är drivande och självgående som person; du är lyhörd och har en hög servicekänsla. Du bör vara stresstålig, strukturerad och lösningsorienterad med god analytisk förmåga.

Vi kommer att lägga väldigt stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C44680/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Uppsala

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se Visa mindre

HR-specialist med inriktning mot arbetsgivarfrågor, avtal och förhandlingar

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag. Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. HR-avdelningen är en av de nationella avdelningarna. HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens ... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. HR-avdelningen är en av de nationella avdelningarna.

HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. HR-avdelningen som består av över 900 medarbetare ska tillgodose ledningens och verksamhetens behov av strategisk styrning och verksamhetsnära stöd. HR-avdelningen ska vidare säkerställa att det finns förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten.

HR i polisregion Mitt har i uppdrag att driva de myndighetsgemensamma målsättningarna inom arbetsgivarutveckling, arbetsmiljö, kompetensförsörjning och chef- och medarbetarskap. HR-Mitt leds av en HR-chef och består av 10 medarbetare. Inom HR Mitt finns HR-partners, HR-konsulter samt HR- specialister med olika inriktningar.

Polisregion Mitt omfattar polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg samt regionala enheter. Polisregion Mitt har drygt 2300 medarbetare och drygt 220 chefer.

HR i polisregion Mitt söker nu en HR-specialist med inriktning mot arbetsgivarfrågor, avtal och förhandlingar som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet. En ny kollega som får möjligheten att ingå i ett team av kompetenta och drivna kollegor inom HR Mitt.


ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter blir huvudsakligen att arbeta med arbetsgivarfrågor, avtal och förhandlingar med speciell inriktning mot lönefrågor, arbetsrätt, arbetstid och fackliga förhandlingar samt att därtill vara ett stöd för chefer och HR i dessa frågor. Polismyndigheten arbetar utifrån en MBL- struktur. I arbetsuppgifterna ingår dessutom att hålla i utbildningar inom samtliga nämnda områden för både chefer och medarbetare.

Vi tror på dig och din förmåga och därför ger vi dig ett stort utrymme i din roll. Vårt huvuduppdrag är att ge samtliga chefer förutsättningar att leda och utveckla sina verksamheter. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor och verksamhetens chefer där din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer är av största vikt. I ditt arbete agerar du även med stor grad av personlig mognad och integritet.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Akademisk utbildning inom HR- området eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
• Arbetat i en konsultativ roll med chefsstöd.
• Arbetat inom den statliga sektorn eller annan offentlig verksamhet.
• Mycket goda kunskaper inom statlig lönepolitik och arbetsrätt eller inom annan offentlig verksamhet.
• Har en mycket god förhandlingsvana samt erfarenhet av att skapa goda relationer med arbetstagarorganisationerna.
• Erfarenhet av lönerevisionsprocesser.
• Erfarenhet av att hålla i och genomföra utbildningar.
• Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
• Mycket goda kunskaper i Excel.
• Erfarenhet av att omsätta samt implementera nationellt gemensamma HR-strategier i verksamheten.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete i större eller komplexa organisationer.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen bör du vara trygg och väl förankrad i din HR-roll. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer och vidmakthålla dessa, har ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog samt god förmåga att samarbeta. Vidare är du resultatinriktad och strukturerad.

Du har en god pedagogisk förmåga och kan stödja chefer i att omsätta den statliga arbetsgivarpolitiken för att uppnå resultat som leder till önskvärda effekter.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: HR- specialist


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 19 april 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Polismyndigheten söker kanslichef till polisregion Mitt

Ansök    Jun 9    Polismyndigheten    Kanslichef, statlig
Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. År 2024 ska verksamheten ha vuxit till drygt 38 000 me... Visa mer
Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
År 2024 ska verksamheten ha vuxit till drygt 38 000 medarbetare från dagens 34 000. Vill du bidra i Polisens utveckling och bidra i det omfattande utvecklingsarbete som myndigheten genomgår? Då kan det här vara något för dig!
Polisregion Mitt består av Uppsala, Gävleborgs och Västmanlands län och har ca 2 300 anställda. Regionens huvudort är Uppsala. Verksamheten är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionskansli.
Regionkansliet i region Mitt består av fem grupper: Kansligrupp 1 som arbetar med övergripande regionalkansliverksamhet och stöd åt regionsledningen, kansligrupp 2 vars fokus är kompetensförsörjningsfrågor, utrustningsfrågor och regional vapenhantering, Gruppen för skiljande- och disciplinärenden (GSD), en grupp som arbetar med verksamhetsstyrning och analys (VSA) där även Regionalt Driftcenter (RDC) ingår samt en intern servicegrupp för regional fordonshantering. Totalt arbetar cirka 60 medarbetare inom kansliet som och kanslichefen leder ledningsgruppen där de fem gruppcheferna ingår.
Arbetsbeskrivning
Som kanslichef i Region Mitt jobbar du övergripande i regionen och har ett viktigt uppdrag att utveckla verksamheten för regionens och polisens bästa. Det innebär att vi alltid ställer oss frågan vad som är bäst för helheten och samverkar över regionens gränser. Det vi gör ska vara bra för helheten, vilket innebär att du behöver vara prestigelös, ödmjuk samtidigt som du är tydlig med förväntningar och resultat. Du rapporterar direkt till regionpolischefen samt ingår i polisregionens strategiska ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens långsiktiga förändrings- och utvecklingsarbete. Regionens tillväxtarbete leds från regionskansliet.


En central del av arbetet som kanslichef är att bidra till polisens vision, ”Din polis – gör hela Sverige tryggt och säkert”. Detta ska bland annat ske genom att ytterligare öka polisens samlade förmåga till framgångsrik brottsbekämpning, en stark lokal närvaro samt att bidra till en attraktiv arbetsplats och samarbetsparter.
Region Mitt värnar om en god personalpolitik och arbetsmiljö vilket utgör viktiga grunder för vår polisverksamhet. Effektivitet, engagemang och tillgänglighet är den värdegrund som regionen utgår ifrån, liksom strävan efter mångfald och likabehandling Region Mitt förespråkar ett modernt ledarskap där det förståelsebaserade ledarskapet är i fokus och utgör grundvalar för helhetssyn och samverkan. Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
minst ett par års erfarenhet av att driva och leda i en komplex organisation genom och tillsammans med andra chefer
ett par års erfarenhet av att, med goda resultat, ha arbetat mål- och resultatinriktat för såväl hela verksamhetsuppdraget som det egna ansvarsområdet
erfarenhet av att driva och leda större förändrings-och utvecklingsarbeten
polisexamen eller akademisk examen som Polismyndigheten bedömer relevant
ingått i ledningsgrupp på strategisk nivåVi ser det som meriterande om du utöver detta även har chefs- och ledarskapsutbildning för strategisk nivå.
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
Analys och helhetssyn
Mål och resultat
Utveckling och förändring
Social säkerhet
Muntlig och skriftlig kommunikation
Skapa delaktighet och motivationDu kan läsa mer om ledarkriterierna i följande länk https://bit.ly/3gJM38y . Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.


Övrig information
Anställning
Tillsvidareanställning som polismästare alt. sakkunnig med förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering i UppsalaSäkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 23 juni 2021 via e-post till [email protected] Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A333.759/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A333.759/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm. Ansökningar kommer endast att tas emot på något av dessa två sätt.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Jurist till Polismyndigheten med placering i Uppsala

Ansök    Okt 8    Polismyndigheten    Förvaltningsjurist
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarb... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.ARBETSUPPGIFTER
Som jurist arbetar du självständigt med kvalificerad juridisk rådgivning, gör rättsutredningar, sekretessprövningar samt handlägger skadestånds- och ersättningsärenden. I arbetet kan även ingå remisshantering, yttranden till JO, JK, DI och SIN. Ibland håller du utbildningar och kan ombeds delta i projektgrupper. Vid större händelser som kräver en polisiär stab kan du få biträda med juridisk kompetens. Du handlägger överklaganden till förvaltningsdomstolarna, varvid muntlig förhandling kan ingå. Arbetsuppgifterna består till viss del av att skriva beslut som du antigen ska föredra för beslutfattare eller själv besluta i. Resor i arbetet kan förekomma.

Detta är en tidsbegränsad anställning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• juris kandidatexamen eller juristexamen
• mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• minst 1 års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete
• erfarenhet av självständigt juridiskt arbete inom domstol, myndighet eller annan offentlig förvaltning
• erfarenhet av annat juridiskt arbete
• god kunskap i sekretesslagstiftning
• god kunskap om personuppgiftshantering
• erfarenhet av att hålla utbildning

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som jurist inom polisen ska du vara lösningsfokuserad, flexibel och kunna leverera med god kvalitet även vid ett tidvis högt arbetstempo. Du kan arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga. Du är tydlig i ditt budskap och har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Uppsala

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Operatörer till Regionala ledningscentralen, Region Mitt

Ansök    Aug 25    Polismyndigheten    Larmoperatör
Polismyndigheten är indelad i 7 regioner och ett antal nationella avdelningar. Region Mitt har ca 2000 anställda, och består av Uppsala, Gävleborgs samt Västmanlands län. Regionledningscentral (RLC) i region Mitt ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. I RLC tjänstgör dygnet runt tjugotalet RLC-operatörer och befäl, som tillsammans bedömer och prioriterar inkommande telefonsamtal och radioanrop, samt leder och planerar större händels... Visa mer
Polismyndigheten är indelad i 7 regioner och ett antal nationella avdelningar.
Region Mitt har ca 2000 anställda, och består av Uppsala, Gävleborgs samt Västmanlands län.

Regionledningscentral (RLC) i region Mitt ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. I RLC tjänstgör dygnet runt tjugotalet RLC-operatörer och befäl, som tillsammans bedömer och prioriterar inkommande telefonsamtal och radioanrop, samt leder och planerar större händelser inom regionen med hjälp av olika digitala verktyg.

Nu söker vi flera nya operatörer som drivs av att göra skillnad och vill utvecklas och lära sig nya saker samtidigt som man får en god förståelse för Polisens arbete i regionen som en utmanande och rolig del av arbetet.

RLC i region Mitt är placerad i Uppsala i alldeles nya lokaler som special anpassats efter vår verksamhet.
Nu söker vi operatörer till regionala ledningscentralen (RLC-operatörer).


ARBETSUPPGIFTER
Operatörernas huvuduppdrag är att, under ledning av arbetsledare, svara på inkommande telefonsamtal och radioanrop, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag.
I ansvaret ingår att upprätthålla hög tillgänglighet, ge medborgarna god service och bra bemötande.

RLC ska säkerställa att polisen snabbt kan svara och agera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar hjälp av polis.
Du kommer befinna dig i hjärtat av verksamheten, med tillgång till våra IT-system och leder med stöd av arbetsledare den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning så att polisen kan vidta rätt åtgärder för att klara upp fler brott.
Som operatör upprätthåller du en överblick av alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som beordrats att utföra ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt.

Arbetet innebär samverkan med andra myndigheter och organisationer/samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelsen, Räddningstjänsten samt ambulansverksamheten i regionen.

Operatören arbetar i team med löpande ärenden och insatser. Arbetet bedrivs i skift enligt rullande schema. Du kommer arbeta planerade dag-, kvälls- och nattpass året om, vardag som helg med 40 timmars arbetsvecka.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Slutförd gymnasieutbildning eller utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig
• Minst 2 års arbetslivserfarenhet
• B-körkort
• Goda kunskaper i Office-paketet
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
• Arbetat som operatör larm-/ledningscentral eller liknande
• Tidigare erfarenhet från blåljusverksamhet, t ex räddningstjänst
• Tidigare erfarenhet från serviceyrke med högt tempo
• Erfarenhet av att professionellt bemöta och kommunicera med personer i utsatta situationer
• God kommunikationsförmåga på språk, utöver svenska och engelska
• Vana vid arbete på kvällar/nätter/helger
• Operatörsutbildning enligt FAP 140-1 och/eller kunskap i Storm MA, Cortex, KC-Karta
• God vana från arbete av att använda komplexare IT-system

Personliga egenskaper

• Förmåga att klara av att prioritera samt arbeta systematiskt och metodiskt med flera arbetsmoment samtidigt under hög arbetsbelastning och tidspress
• Ha god empatisk förmåga samt ha förmåga att kommunicera med och skapa förtroende hos medborgare i utsatta situationer
• Förmåga att sätta in en enskild händelse i ett helhetsperspektiv
• Kunna ta direktiv av arbetsledare och förmedla dessa tydligt till yttre resurser
• Ha förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du prestigelöst samverkar med andra operatörer, arbetsledare, men även övriga funktioner inom polisen samt med externa aktörer och samarbetspartners
• Vara problemlösande, flexibel och noggrann
• Ha god förmåga kunna ta till sig ny information, kunskap samt utbildning inom IT-system, arbetssätt och regelverk
• Förmåga att verka i enlighet med Polisens värdegrund och medarbetarpolicy
• Besitter god personlig integritet och ha en hög sekretessmedvetenhet
• Ha förmåga att sätta in en enskild händelse i ett helhetsperspektiv

Färdighet- & personlighetstester samt arbetsprover förekommer i rekryteringen.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Tillträde: Din anställning inleds med en ca 18 veckor lång utbildning, varvat med teori och praktik, på heltid. Utbildningsstart är planerad till januari och februari 2021. En förutsättning för att bli aktuell för anställning är att du är tillgänglig under hela utbildningsperioden.

Under utbildningens teoretiska delar sker arbetet på dagtid måndag- fredag, under praktiktiden sker arbetet på treskift måndag- söndag

Placeringsort: Uppsala
Anställningsform: tillsvidare med sex månaders provanställning. För dig som redan är anställd i myndigheten ges en tillfällig placering under utbildning- och prövotiden

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Teknikspecialist till Teknikspaning, Uppsala

Ansök    Nov 17    Polismyndigheten    Nätverkstekniker
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polismyndigheten är organiserad i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar och ett kansli. Polismyndigheten Region Mitt har ca 2200 anställda. Regionen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansl... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är organiserad i sju regioner, ett antal gemensamma avdelningar och ett kansli. Polismyndigheten Region Mitt har ca 2200 anställda. Regionen består av tre polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Region Mitt omfattar Uppsala, Västmanland och Gävleborg med huvudort Uppsala. Utredningsenheten har ett övergripande ansvar för regionens utredningsverksamhet.

Vi söker nu en teknikspecialist med placering på Polisregion Mitts utredningsenhet med placeringsort Uppsala.

ARBETSUPPGIFTER
Allmän kamerabevakning är en snabbt växande och viktig del inom polisen. Mot bakgrund av detta söker nu Polisregion Mitt ett antal teknikspecialister. Tjänsten är placerad vid utredningsenheten region Mitt med placeringsort Uppsala. Teknikspecialistens huvudsakliga uppgift blir att tillsammans med andra medarbetare i gruppen planera, förbereda, montera, konfigurera och förvalta regionens allmänna kamerabevakning. Arbetet sker i varierande miljöer, där mycket av arbetet sker utomhus.

KVALIFIKATIONER
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Erfarenhet som säkerhetstekniker/teknikspecialist videoövervakning eller motsvarande
• Arbetslivserfarenhet exempelvis gällande installation, dokumentation, programmering och driftsättning av larm- och kameraövervakningssystem eller inom IT-säkerhet (brandväggar, nätverkssäkerhet mm)
• Goda kunskaper i att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Goda datakunskaper
• B-körkort

MERITERANDE
Det är meriterande om du har/är:
• Behörig ingenjör CCTV
• Erfarenhet av Genetec eller liknande Video Management Software- system
• Erfarenhet av arbete med video och bildredigering
• Erfarenhet av projektledning
• Körkort behörighet BE
• Allmän el-behörighet eller annan likvärdig utbildning
• Certifiering/Utbildning för arbete i Skylift
• Certifiering/Utbildning arbete på hög höjd


PERSONLIGA EGENSKAPER
• Du har lätt för att sätta dig in i nya sammanhang och förstå samband. Som person är du drivande och självgående i ditt arbete samtidigt som du har en synnerligen god samarbetsförmåga och social kompetens. Du trivs med att arbeta i grupp men räds inte att fatta egna beslut.
• Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete och mån om att leverera med hög kvalitet, även under hög tidspress.
• Du är serviceinriktad, van att samarbeta och förtroendeingivande.
• Du är flexibel, engagerad och intresserad av att utveckla dig själv samt den verksamhet som du arbetar i.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader.
Omfattning: Heltid
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Normalt vardagar dagtid (flextid). Beredskap kan komma att ingå i tjänsten vilket kan innebära att du kan komma att tjänstgöra enstaka helgdagar.
Viss tjänstgöring kan förekomma enstaka kvällar, nätter och helger.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2020-11-24. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Polismyndigheten söker Samordnare till Regionala Utredningsenheten, Region

Regionala Utredningsenheten söker en driven, strukturerad och självständig samordnare med placering i Uppsala. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt vara en del i en helhet för att öka tryggheten och minska brottsligheten. Regionala utredningsenheten består av forensiska sektionen, utredningssektionen, aktionsgruppsektionen samt regionalt IT-brottscentrum. Enhetens verksamhet... Visa mer
Regionala Utredningsenheten söker en driven, strukturerad och självständig samordnare med placering i Uppsala. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt vara en del i en helhet för att öka tryggheten och minska brottsligheten.

Regionala utredningsenheten består av forensiska sektionen, utredningssektionen, aktionsgruppsektionen samt regionalt IT-brottscentrum. Enhetens verksamhet är mångfacetterad med en tydlig specialistinriktning och med medarbetare placerade på flera orter i regionen.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet.

Vid den regionala utredningsenheten utreds i huvudsak den grova och organiserade brottsligheten, tillsammans med enhetens kompetenser, inom forensisk, IT-forensisk, grova brott, aktionsgruppsverksamhet, brottssamordning, spaningsverksamhet, brottsoffer och personsäkerhetsarbete samt miljö- och arbetsmiljöbrott.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker dig som vill arbeta med kvalificerade kanslifrågor vid utredningsenheten.
I uppdraget som samordnare vid kansliet kommer du tillsammans med andra att:

• ha samordningsansvar för beredning av beslut från enhetschef
• bereda och föredra ärenden för enhetschef och sektionschefer
• samordna och ansvara för kansliuppdrag enligt nationell och regional inriktning
• vara delaktig i strategisk och operativ planering av uppdrag/aktiviteter inom enheten
• vara delaktig i löpande uppföljning av lönerevisioner, semesterplanering och övrigt förekommande uppdrag inom enheten
• arbeta med strategiska frågor i nära samverkan med HR och ekonomi
• arbeta med dokumentation och kommunikation

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Godkänd gymnasieexamen.
• Minst 2 års erfarenhet av att arbeta med skriftlig dokumentation.
• Vana att använda datorn som ditt främsta arbetsverktyg och goda kunskaper i Excel, Word och Powerpoint.
• Har erfarenhet av att muntligt och skriftligt presentera komplex information på ett lättförståeligt sätt.
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift vilket innebär goda kunskaper i svenska språket.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av att arbeta inom verksamhetsområde som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av/ kunskap om verksamhetsutveckling och förändringsarbete
• Relevant akademisk högskoleutbildning, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Flera års erfarenhet av självständigt arbete med att ge administrativt stöd/service till uppdragsgivare.

Du ser möjligheter och är bra på att tänka i nya banor, har god samarbetsförmåga, är noggrann och lösningsfokuserad.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och lämplighet, där rätt inställning är av avgörande betydelse.


ÖVRIGT
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Placeringsort: Uppsala

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

HR-partner till HR-avdelningen i polisregion Mitt

HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. HR-avdelningen ska skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten. Inom Polismyndighetens HR avdelning arbetar ca 800 medarbetare. Polisregion Mitt består av Gävleborgs län, Uppsala län och Västmanlands län. Huvudort för re... Visa mer
HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. HR-avdelningen ska skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten. Inom Polismyndighetens HR avdelning arbetar ca 800 medarbetare.

Polisregion Mitt består av Gävleborgs län, Uppsala län och Västmanlands län. Huvudort för regionen är Uppsala. Regionen är indelad i tre polisområden och åtta lokalpolisområden. Utöver dessa tillkommer också de tre regionala enheterna operativa enheten, underrättelseenheten, utredningsenheten samt regionkansliet. HR:s uppdrag är att vara stödjande till regionens chefer.

HR region Mitt leds av en HR-chef som till sin hjälp har tre HR-specialister varav en är inriktad mot arbetsgivarpolitik/avtal, en mot chefs- och medarbetarfrågor och den tredje mot arbetsmiljö. Därutöver två HR-konsulter som är generalister, fyra HR-partners samt en HR-administratör.

ARBETSUPPGIFTER
Som HR-partner arbetar du i nära samverkan med HR-chefen samt ledning och chefer inom operativ enhet och regionkansli. Du kommer ingå i dessa två enheters ledningsgrupp. Du har i uppdrag att stödja HR-chefen med strategiska och operativa HR-frågor, samt chefer och ledningsgrupper med HR-insatser som utgår från behoven i verksamheten. I det ingår att kunna bidra till utveckling av ett aktivt medarbetarskap, ledarskap och en hållbar arbetsmiljö. Insatserna är av strategisk och operativ värdeskapande karaktär. Det betyder att du ansvarar för att initiera, driva och informera om HR-processer, med mål att avdelningens verksamhet ska utvecklas och att varje chef ska känna sig trygg i sitt ledarskap. Du kommer även planera och genomföra olika informations-, förankrings- och utbildningsinsatser inom dina arbetsområden vilket ställer krav på din förmåga att skapa förståelse och förtroende. I en del operativa HR-frågor kommer du att utgöra det direkta stödet.

Du kommer att arbeta självständigt, men i nära samarbete med övriga HR-medarbetare, stödavdelningar och Region Mitt. I arbetet kan det innebära resor till andra orter inom polisregion Mitt, främst till Västerås, Fagersta och Gävle.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som vill vara med i utvecklingen av Sveriges största myndighet och inom ramen för detta bidra till att utveckla hållbara HR-processer med kärnverksamheten i fokus.

Detta är en möjlighet för dig som har:
• Akademisk utbildning inom HR-området eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
• Erfarenhet av strategiskt samt kvalificerat HR-arbete
• Erfarenhet av att driva HR-frågor ur ett strategiskt och verksamhetsinriktat perspektiv
• Erfarenhet av att stötta chefer i rehabilitering
• Erfarenhet av att ge chefsstöd och arbetat konsultativt, gärna inom offentlig sektor
• God generell kunskap om det arbetsrättsliga området som arbetsmiljö och rehabilitering, samt god erfarenhet av samarbete med arbetstagarorganisationer
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• Goda kunskaper i Office-paketet

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Vana att medverka vid förhandlingar med ATO
• Erfarenhet av HR-frågor inom den statliga sektorn
• Erfarenhet att verka på ledningsgruppsnivå

För att lyckas i rollen bör du vara trygg och väl förankrad i din HR-roll. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, har ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog, samverka och fatta beslut. Du är resultatinriktad, strukturerad och prestigelös. Du kan omsätta nationellt gemensamma HR-strategier i verksamheten och identifiera och genomföra HR-aktiviteter som stödjer den lokala verksamheten. Du har god pedagogisk förmåga och kan stödja chefer i att omsätta den statliga arbetsgivarpolitiken för att uppnå resultat som leder till önskvärda effekter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Facklig företrädare:
Polisförbundet, SACO, SEKO och ST nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information:
Arbetsort: Uppsala
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Omfattning: Heltid
Arbetstid: förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 juli 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Registratorkontoret, Box 3007, 750 03 Uppsala. Märk kuvertet med Refnr C39792/2020 eller kontakta Stephen Björk, HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se Visa mindre

Controller till ekonomiavdelningen i Uppsala

Ansök    Aug 14    Polismyndigheten    Financial controller
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polismyndighetens ekonomiavdelning har som uppdrag att utforma och driva myndighetens strategiska styrning och uppföljning som fastställer vad myndigheten ska uppnå för resultat och effekter. Avdelningen fördelar ekonomisk... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndighetens ekonomiavdelning har som uppdrag att utforma och driva myndighetens strategiska styrning och uppföljning som fastställer vad myndigheten ska uppnå för resultat och effekter. Avdelningen fördelar ekonomiska medel för att verksamheten ska kunna nå beslutad riktning och följer upp att medlen används på ett effektivt och hållbart sätt.
Vi säkerställer också en rad andra förutsättningar för att polisen ska kunna nå sina mål, t ex. genom att möta verksamhetens behov av ändamålsenliga lokaler samt material och utrustning. Vi tillhandahåller också en ändamålsenlig service inom områdena lokalvård och fordonsservice och samordnar Polismyndighetens miljö- och hållbarhetsarbete.

Ekonomi Mitt ger stöd i finansiell styrning till Polisregion Mitt. Polisregion Mitt består av Uppsala län, Gävleborg län och Västmanland län. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, polisområde Uppsala, Gävleborg och Västmanland samt en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelseenhet, och ett regionskansli.

Ekonomi Mitt består av sex medarbetare som är placerade i Uppsala och Västerås.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer arbeta med finansiell styrning i nära samarbete med såväl kollegor som med budgetansvariga chefer på olika nivåer. Arbetet utförs med hög grad av självständighet och omfattar huvudsakligen budgetering, uppföljning, analys och prognos. Du deltar i budget- och uppföljningsdialoger samt analyserar och rapporterar utfall till budgetansvariga chefer. I arbetet ingår också att upprätta kalkyler och ta fram finansiella beslutsunderlag. Därutöver tillkommer visst arbete i samband med årsbokslut samt andra ekonomiadministrativa göromål som ingår i sektionens arbetsuppgifter. Du kommer även att arbeta med utveckling av ekonomiarbetet och vi ser gärna att du är intresserad och engagerad av det.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• relevant högskoleutbildning inom ekonomiområdet eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• ett par års aktuell erfarenhet av arbete som ekonomicontroller eller inom redovisning
• god förmåga att uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift
• goda kunskaper i Excel

För att lyckas i rollen krävs att du är analytisk, strategisk och har en god pedagogisk förmåga, då du i dialogen med budgetansvariga chefer ska kunna förklara ekonomiska samband. Du är kommunikativ och gillar att samarbeta på olika organisatoriska nivåer. Vi värdesätter din vilja och förmåga att utveckla verksamheten och att se din del i helheten.
Du agerar professionellt och har förmåga att se uppdraget i en helhet samt kunna växla mellan de olika roller som uppdraget innebär. Du har även intresse för digital utveckling.

Vi kommer lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Vi tror att detta är ett roligt och stimulerande uppdrag för dig som är i början av din karriär.

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Controller, Ekonomiavdelningen, Ekonomi Mitt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställningen följer skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 31 augusti 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr C40994/2020 per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bilinspektör till Trafiksektion Mitt, Uppsala, Sandviken och Hudiksvall

Ansök    Apr 28    Polismyndigheten    Bilinspektör
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polisregion Mitt har ca 2200 anställda och består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter Operativa-, Utrednings- och Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt und... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Polisregion Mitt har ca 2200 anställda och består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter Operativa-, Utrednings- och Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.


Trafiksektion Mitt finns vid Operativa enheten på regional nivå. Trafiksektionen består av specialistutbildade trafikpoliser och bilinspektörer fördelade på sex yttre trafikpolisgrupper med inriktning mot yrkestrafik samt mobil brottslighet, ”vägbrott”. Grupperna utgår från Uppsala, Västerås, Sandviken och Hudiksvall. Trafiksektionen har även en utredningsgrupp som utreder sektionens egeninitierade ärenden samt regionens dödsolyckor i trafikmiljön.


Trafikarbetet vid sektionen sker enligt Polisens värdegrund och medarbetarpolicy. Vidare bedrivs arbetet enligt den nationella trafiksäkerhetsstrategin och samverkan sker med andra enheter i och utanför polisregionen. Extern samverkan förekommer med exempelvis Trafikverket, Transportstyrelsen, Länsstyrelsen, Kronofogdemyndigheten och Åklagarmyndigheten.


Vi söker nu dig som vill arbeta som bilinspektör vid Trafiksektionen med placering i Uppsala, Sandviken och Hudiksvall.


ARBETSUPPGIFTER
Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att minska antalet döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena yrkestrafik, hastighet, nykterhet, förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion. En ökad regelefterlevnad på trafikområdet leder också till en ökad trygghet i samhället.


Kontroller av den yrkesmässiga trafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med trafikpoliser arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter. Trafiksäkerhetsarbetet utförs vardagar och helger både på bekväm och obekväm arbetstid.


Bilinspektörens arbetsuppgifter består huvudsakligen i att genomföra:
- flygande inspektion
- kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
- kontroll av Taxi, vilotider mm
- kontroll av lastsäkring
- kontroll av tillstånd för yrkestrafik
- vägning av fordon
- tekniska undersökningar på fordon
- kontroll av förares nykterhet
- utfärda sanktionsavgifter


Som bilinspektör vid Polismyndigheten kommer du att genomgå en nationellt fastställd bilinspektörsutbildning. Du kan även komma att ingå i polismyndighetens kommenderingar.KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som
• För funktionen relevant utbildning, exempelvis certifierad besiktningstekniker, fordonstekniker eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser relevant.
• Körkortsbehörighet BE och CE och god körvana.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.
• Erfarenhet inom de vanligast förekommande Office-programmen.


Meriterande
• Certifikat för nivå K2/R2 eller är validerad på nivå F3 enligt Transportstyrelsens föreskrifter TSFS 2017:53, TSFS 2018:45.
• Körkortsbehörighet för samtliga fordonsslag
• Giltigt körkortstillstånd för körkortsbehörighet DE
• Utbildning som fordonsingenjör
• Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska


Personliga egenskaper
Vi söker dig som har intresse av samtliga fordonsslag och som är serviceinriktad. Du är öppen och lyhörd, trivs att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Som person är du mål- och resultatinriktad samt har utpräglad ansvarskänsla. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är noggrann och strukturerad.


Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Anställning: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 mån
Tillträde: 1 september 2020
Placeringsort: Uppsala, Sandviken och Hudiksvall, ange önskemål i din ansökan.
Arbetstid: Periodplanering


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2020-05-06. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.


Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

HR-specialist inom chefs- och medarbetarfrågor

HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. HR-avdelningen ska skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten. Inom Polismyndighetens HR avdelning arbetar ca 800 medarbetare. Region Mitt består av Gävleborgs län, Uppsala län och Västmanlands län. Huvudort för regione... Visa mer
HR-avdelningens uppdrag är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. HR-avdelningen ska skapa förutsättningar för ett verksamhetsdrivet, professionellt, tillgängligt och likvärdigt HR-stöd för hela Polismyndigheten. Inom Polismyndighetens HR avdelning arbetar ca 800 medarbetare.

Region Mitt består av Gävleborgs län, Uppsala län och Västmanlands län. Huvudort för regionen är Uppsala. Regionen är indelad i tre polisområden och åtta lokalpolisområden. Utöver dessa tillkommer också de tre regionala enheterna operativa enheten, underrättelseenheten, utredningsenheten samt regionkansliet. HR:s uppdrag är att vara stödjande till regionens chefer.

HR region Mitt leds av en HR-chef som till sin hjälp har två HR-specialister varav en är inriktad mot arbetsgivarpolitik/avtal och den andra mot arbetsmiljö. Därutöver två HR-konsulter som är generalister, fem HR-partners samt en HR-administratör.

ARBETSUPPGIFTER
Som HR-specialist inom chefs- och medarbetarfrågor omfattar det att arbeta med kompetensförsörjning, chefsutveckling och chefsförsörjning där du ansvarar för såväl strategiskt som operativt att driva och implementera ett systematiskt arbetssätt i dessa frågor inom polisregion Mitt.


Polismyndighetens kompetensförsörjningsarbete utgår från myndighetens strategi för kompetensförsörjning, försörjningsplaner på såväl nationell som regional nivå vilka ger riktning för arbetet och en handbok för hur arbetet ska bedrivas lokalt. Dessa dokument utgör en del av styrningen inom området. Ditt uppdrag är att stödja verksamheten i arbetet med att säkra den kompetens som behövs för att för att lyckas med uppdraget och nå uppsatta mål genom att implementera en systematik i hur man jobbar med kompetensförsörjning och chefsförsörjning. Vidare ingår i dina arbetsuppgifter att delta i att utveckla och genomföra utvecklingsinsatser som syftar till att förbättra delar av processerna kring att attrahera, behålla, utveckla befintliga medarbetare/chefer samt växla kompetens. Inom uppdraget ligger det även att arbeta med regionens kultur- och likabehandlingsarbete utifrån ett HR-perspektiv.


Arbetet ställer stora krav på din förmåga att samverka med olika funktioner inom myndigheten. Att planera och genomföra olika informations-, förankrings- och utbildningsinsatser inom arbetsområdet är också en del av dina arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att skapa förståelse och förtroende. I arbetet krävs också ett nära samarbete med våra HR-partners i regionen men även övriga HR-medarbetare i HR-gruppen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Akademisk utbildning inom HR-området eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt.
• Minst fem års erfarenhet av strategiskt arbete inom HR-området.
• Minst ett års erfarenhet av arbete med strategisk kompetensförsörjning, chefsutveckling och chefsförsörjning.
• Erfarenhet av att framgångsrikt leda komplexa uppdrag/projekt.
• Erfarenhet av att ge chefsstöd och att arbeta konsultativt.
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från den offentliga sektorn.
• Mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.
• Erfarenhet av att hålla utbildningar.


MERITERANDE


Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av tjänstemannarollen i statlig verksamhet.
• Erfarenhet av att ha arbetat med employment branding.


Som person är du drivande, tänker gärna nytt och ser utmaningar snarare än hinder. Uppdraget kräver att du är van att arbeta självständigt och kan omsätta strategier till handling. Du är resultatorienterad och strävar alltid efter att nå uppsatta mål.


Du har ett konsultativt förhållningssätt, mycket god samarbetsförmåga och är skicklig på att skapa förtroendefulla relationer och hantera olika uppfattningar. Det innebär till exempel att du har god kommunikativ förmåga, att du är lyhörd och bra på att driva processer och utvecklingsarbeten på ett pedagogiskt och förtroendefullt sätt. Hög integritet är en självklarhet när du arbetar inom HR och Polismyndigheten.


Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

ÖVRIGT
Fackliga kontaktpersoner:
Polisförbundet, SACO, SEKO och ST nås via Polisens växel 114 14.


Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Uppsala.
Omfattning: Heltid.
Arbetstid: Förtroendearbetstid.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: HR-specialist, HR Mitt, HR-avdelningen.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Registratorkontoret, Box 3007, 750 03 Uppsala. Märk kuvertet med Refnr C37454/2020 eller kontakta Stephen Björk.


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

IT-forensiker till Västerås, Uppsala och Gävle

Ansök    Apr 15    Polismyndigheten    IT-forensiker
OM ARBETSPLATSEN Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 32 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandli... Visa mer
OM ARBETSPLATSEN
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 32 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Vid polisregion Mitts utredningsenhet finns sektionen regionalt it-brottscentrum. Sektionen tillgodoser flera olika kompetensområden till regionens utredningsverksamhet såsom IT-forensik, internetinhämtning, deskverksamhet samt särskild utredningskompetens gällande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn. Sektionen finns representerad på tre platser inom polisregion Mitt; i Gävle, Uppsala och Västerås. Nu söker vi IT-forensiker till samtliga orter.


ARBETSUPPGIFTER
Som IT-forensiker arbetar du med forensisk analys samt bevis- och informationssäkring av digitala medier. I rollen har du en viktig del i förundersökningsstadiet i många brottsutredningar. I dina arbetsuppgifter ingår det att planera, säkra, extrahera, analysera och värdera digitala spår från elektroniska enheter och källor. Du kommer också att biträda i operativt arbete vid exempelvis husrannsakningar där elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer att du får vittna eller agera sakkunnig i samband med huvudförhandling i domstol och att du medverkar vid förhör.


Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan uppfattas som stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på din förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål. Den snabba teknikutvecklingen i samhället är också en utmaning för denna verksamhet och i rollen ingår det att följa, förstå och ta till sig nya arbetssätt och ny teknik.


Nedan följer en sammanfattning av dina vanligaste arbetsuppgifter och de tekniska färdigheter vi efterfrågar:
• extraktion av data ur mobila enheter så som mobiltelefoner, läsplattor och GPS
• extraktion av data ur datorer, USB-minnen och andra digitala databärare
• reparation av skadade enheter för att möjliggöra extraktion
• It-forensiska analyser av extraktioner
• dokumentation av beslagtaget gods beskaffenhet samt utfört uppdrag
• biträde vid husrannsakan
• lämna vittnesmål eller sakkunnigutlåtande vid förhandling i domstol.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
•akademisk utbildning inom IT, exempelvis inom it-forensik, informationssäkerhet eller systemvetenskap, alternativt kunskap förvärvat på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
•har mycket goda kunskaper inom ett eller flera av dessa områden:
-databaser, t.ex. Sqlite
-mobiltelfoni, operativsystem (Android, IOS), elektronik och filsystem
-datorer, nätverk, operativsystem och dess artefakter
•mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
•B-körkort.


Vi ser gärna att du har:
•erfarenhet av it-forensiskt arbete
•erfarenhet av Live Forensics
•kunskap i programmering (Java, C#, eller Python)
•kunskap om analys av skadlig kod
•kunskap i annat språk än svenska och engelska.


Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som är analytisk, kreativ och kvalitetsmedveten. Du är också utvecklingsorienterad och följer med i teknikutvecklingen. Hos oss får du ta vara på ditt intresse och omsätta dina kunskaper på området till möjligheter som förbättrar IT-forensikerns arbetsmetoder och verktyg.
Arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt och du som söker trivs i en roll där du får växla mellan samarbete och eget arbete. Som person är du lätt att samarbeta med och har god förmåga att skapa kontakt och dialog.

KONTAKTPERSONER
Jan Wall
Gruppchef Gävle
010-5678414


Jimmy Olsson
Gruppchef Västerås
010-5675820


Hanna Söderberg
HR-konsult
010- 567 51 34


Facklig företrädare Seco, Saco, ST och Polisförbundet nås genom växeln 114 14.


Övrig information Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Gävle, Uppsala eller Västerås.
Arbetstid: Veckoplanerad 5:2.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: IT-forensiker.
Aktiviteter i rekryteringsprocessen: Intervju, arbetstester, referenser och säkerhetsprövning.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till [email protected] senast den 1 maj 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A171.616/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A171.616/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Bilinspektör med placering i Uppsala, Sandviken och Hudiksvall

Ansök    Apr 1    Polismyndigheten    Bilinspektör
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polisregion Mitt har ca 2200 anställda och består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter Operativa-, Utrednings- och Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt und... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Polisregion Mitt har ca 2200 anställda och består av de tre polisområdena Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter Operativa-, Utrednings- och Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.


Trafiksektion Mitt finns vid Operativa enheten på regional nivå. Trafiksektionen består av specialistutbildade trafikpoliser och bilinspektörer fördelade på sex yttre trafikpolisgrupper med inriktning mot yrkestrafik samt mobil brottslighet, vägbrott. Grupperna utgår från Uppsala, Västerås, Sandviken och Hudiksvall. Trafiksektionen har även en utredningsgrupp som utreder sektionens egeninitierade ärenden samt regionens dödsolyckor i trafikmiljön.


Trafikarbetet vid sektionen sker enligt Polisens värdegrund och medarbetarpolicy. Vidare bedrivs arbetet enligt den nationella trafiksäkerhetsstrategin och samverkan sker med andra enheter i och utanför polisregionen. Extern samverkan förekommer med exempelvis Trafikverket, Transportstyrelsen, Länsstyrelsen, Kronofogdemyndigheten och Åklagarmyndigheten.


Vi söker nu dig som vill arbeta som bilinspektör vid Trafiksektionen med placering i Uppsala, Sandviken och Hudiksvall.

ARBETSUPPGIFTER
Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att minska antalet döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot de prioriterade områdena yrkestrafik, hastighet, nykterhet, förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion. En ökad regelefterlevnad på trafikområdet leder också till en ökad trygghet i samhället.


Kontroller av den yrkesmässiga trafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion har vi civilanställda bilinspektörer som tillsammans med trafikpoliser arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter. Trafiksäkerhetsarbetet utförs vardagar och helger både på bekväm och obekväm arbetstid.


Bilinspektörens arbetsuppgifter består huvudsakligen i att genomföra:

- flygande inspektion
- kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
- kontroll av Taxi, vilotider mm
- kontroll av lastsäkring
- kontroll av tillstånd för yrkestrafik
- vägning av fordon
- tekniska undersökningar på fordon
- kontroll av förares nykterhet
- utfärda sanktionsavgifter


Som bilinspektör vid Polismyndigheten kommer du att genomgå en nationellt fastställd bilinspektörsutbildning. Du kan även komma att ingå i polismyndighetens kommenderingar.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som

• Har godkänd utbildning som fordonsingenjör eller gymnasieutbildning med teknisk inriktning (lägst matematik 3 och fysik 1) eller motsvarande utbildning för funktionen som arbetsgivaren bedömer som relevant
• Är validerad för flygande inspektion i nivå F3 enligt Transportstyrelsens föreskrifter
• Har körkort för samtliga fordonsslag
• Kan uttrycka sig tydligt i tal och skrift på svenska och engelska


Meriterande

• Minst 3 års erfarenhet inom fordonsområdet
• Erfarenhet av att använda de vanligast förekommande Office-programmen
• Övriga språkkunskaper utöver svenska och engelskaPersonliga egenskaper

Vi söker dig som har intresse av samtliga fordonsslag och som är serviceinriktad. Du är öppen och lyhörd, trivs att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Som person är du mål- och resultatinriktad samt har utpräglad ansvarskänsla. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är noggrann och strukturerad.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Anställning: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 mån
Tillträde: 1 september 2020
Placeringsort: Uppsala, Sandviken och Hudiksvall, ange önskemål i din ansökan.
Arbetstid: Periodplanering


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2020-04-24. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.


Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.


Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.


Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Gruppchef, Ekonomiavdelningen/Lokalförsörjningsenheten, Uppsala

Ansök    Apr 7    Polismyndigheten    Personalchef/HR-chef
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Arbetsplatsbeskrivning Lokalförsörjningsenheten är en nationell funktion inom Polismyndighetens Ekonomiavdelning som ansvarar för myndighetens kort- och långsiktiga lokalförsörjning. Polismyndigheten äger inga egna lokaler m... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Arbetsplatsbeskrivning
Lokalförsörjningsenheten är en nationell funktion inom Polismyndighetens Ekonomiavdelning som ansvarar för myndighetens kort- och långsiktiga lokalförsörjning. Polismyndigheten äger inga egna lokaler men hyr över 1,4 miljoner kvadratmeter lokaler fördelat på ca 1 000 hyresavtal till en kostnad om ca 2 miljarder kronor. Som en del av Lokalförsörjningsenheten ingår projektsektionen med ansvar för alla större ny- om- och tillbyggnadsprojekt som drivs inom myndigheten. Sektionen är indelad i tre grupper; södra Sverige, Stockholm och norra Sverige. Nu söker vi en gruppchef till grupp norra Sverige som omfattar polisregion Mitt, Bergslagen och Nord. Som gruppchef kommer du att leda en grupp med ca fem medarbetare som för närvarande är geografiskt placerade på orter i polisregion Mitt och Nord. Resor förekommer inom gruppens område.
Som gruppchef inom sektionen ska du leda gruppens projektledare samt ansvara för att gruppens uppsatta mål följs och uppfylls. Gruppchefen är ytterst ansvarig för leverans och ekonomi i de lokalprojekt som bedrivs inom gruppen. Gruppchefen ska tillsammans med sektionschefen planera verksamheten utifrån uppställda mål samt delta i planering av hela enhetens verksamhet tillsammans med övriga grupp- och sektionschefer. Gruppchefen ska kunna svara för sektionschefen vid dennes frånvaro.
Arbetsbeskrivning
Som gruppchef
ska du
inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
ingå i sektionens ledningsgrupp
delta i enhetens ledningskonferenser
ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten
inneha rollen som projektägare för gruppens lokalprojekt

är du
verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer
har du
några års aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
för funktionen relevant akademisk examen/utbildning
erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

besitter du
förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
förmåga att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
förmåga att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Se hela kravprofilen via länken: https://polisen.se/contentassets/5a13806b8cce40db8967722a2d67676e/2020-04-07-kravprofil.pdf
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.
Kontaktpersoner
Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef, Emma Kolsrud, tfn, 010-561 63 11
Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Marie Nilsson, e-post [email protected]
Fackliga företrädare
Saco-S Avdelningarna [email protected]
ST vid Nationella avdelningarna [email protected]
Seko Polisen, Karna Tillheden tfn, 010-561 66 27
OFR/P Sophia Ask 010-563 87 10
Övrig information
Anställning
Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering i Uppsala

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 4 maj 2020, via e-post till, [email protected] Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med A184.385/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A184.385/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kvalitetssamordnare till Forensiska sektionen Polismyndigheten Region Mitt

Ansök    Mar 24    Polismyndigheten    Kvalitetssamordnare
Polismyndigheten, Region Mitt har ca 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Regionala utredningsenheten verkar inom ett flertal specialistområden genom en sektion för aktionsgruppsverksamhet, en utredningssektion, en forensisk sektion samt regionalt IT-brottscentrum. Den forensiska sektionen har ett övergripande ansvar för reg... Visa mer
Polismyndigheten, Region Mitt har ca 2000 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Regionala utredningsenheten verkar inom ett flertal specialistområden genom en sektion för aktionsgruppsverksamhet, en utredningssektion, en forensisk sektion samt regionalt IT-brottscentrum.

Den forensiska sektionen har ett övergripande ansvar för regionens kriminaltekniska verksamhet samt de lokala brottplatsundersökningarna. Funktionsansvaret för den kriminaltekniska verksamheten ligger på regional nivå medan Nationellt forensiskt centrum innehar processansvaret.

Vi söker nu en regional kvalitetssamordnare till vår organisation då fältverksamheten inom forensiken skall ackrediteras enligt standarden ISO/IEC 17020.
Placeringsort är ännu inte fastställd utan bestäms i samråd med den utvalda kandidaten. Kvalitetssamordnarrollen innebär att man verkar i hela regionen.

ARBETSUPPGIFTER
Kvalitetssamordnaren kommer ha en nyckelroll i ackrediteringsprocessen för den forensiska sektionen i Region Mitt. Som kvalitetssamordnare representerar du Region Mitts synpunkter och tillsammans med samordnare från andra regioner ansvarar du för att ackrediteringen implementeras, genomförs och förvaltas. Till din hjälp kommer det att finnas särskilt utsedda kvalitetsrepresentanter som jobbar i regionens fältverksamhet.
Efter införandet av ackrediteringen kan du, parallellt med kvalitetsarbetet, komma att tas i anspråk för andra arbetsuppgifter inom den forensiska verksamheten. Utformandet av dessa arbetsuppgifter sker i samråd mellan dig och närmaste chef.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Relevant akademisk examen inom naturvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren finner relevant
• Erfarenhet av arbete med ledningssystem inom kvalitet
• Körkort B
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande
• Kunskap om forensik teoretsikt och/eller praktiskt
• Är välbekant med ISO-standarder
• Erfarenhet av ISO/IEC 17020

Personliga egenskaper
Då rollen innebär många kontaktytor ser vi att du har god förmåga att kommunicera och samverka med andra för att driva igenom och nå gemensamma mål. Du är engagerad och tar ansvar för såväl ditt eget som hela gruppens arbete. Arbetsuppgifterna ställer krav på hög stresstålighet och förmåga att periodvis hantera hög arbetsbelastning. Du är strukturerad, noggrann och flexibel samt har förmåga att prioritera ditt arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Enligt överenskommelse inom Region Mitt
Arbetstid: Veckoplanerad
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Samordnare, Region Mitt, Utredningsenheten, Forensiska sektionen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet ber vi dig kontakta berörd HR-konsult.


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Gruppchef till Nationellt forensiskt centrum i Uppsala refnr A054.298/2020

Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. NFC har ansvar för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Det innebär att styra, samordna, utveckla och följa upp metoder samt att kvalitets- och kompetenssäkra forensisk verksamhet. Dessutom ingår FoU, information, utbildning och expertstöd inom hela det kriminalteknis... Visa mer
Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. NFC har ansvar för en enhetlig och kvalitetssäkrad forensisk process inom hela Polismyndigheten som omfattar laborativ verksamhet, kriminalteknik och it-forensik. Det innebär att styra, samordna, utveckla och följa upp metoder samt att kvalitets- och kompetenssäkra forensisk verksamhet. Dessutom ingår FoU, information, utbildning och expertstöd inom hela det kriminaltekniska området även i NFCs uppdrag.


Om chefsuppdraget
Under hösten har NFC etableras på fler orter och nu har turen kommit till Uppsala


Vi söker dig som vill vara en operativ chef och som bara ser det som positivt att få ett chefuppdrag där du själv får handlägga egna ärenden, samtidigt som du ska leda en blandad grupp av naturvetare, poliser och samhällsvetare. Gruppen kommer i huvudsak arbeta med att analysera de spår som kriminaltekniker, lokala brottsplatsundersökare och andra poliser samlar in på brottsplatser. Det kan exempelvis handla om spårsäkring av DNA, identifiering av vapen, framkallning av fingeravtryck och spårfotografering.


Som gruppchef för NFC i Uppsala


ska du
ha personalansvar
inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
ingå i sektionens ledningsgrupp
ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
samverka internt med andra verksamhetsområden och sektioner
företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.är du
verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potentialhar du
minst 2 års erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller chef
för funktionen relevant naturvetenskaplig examen/utbildning på mas-ter/magisternivå eller motsvarande kompetens arbetsgivaren finner likvärdig
erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
utbildning inom chefs- och ledarskap är det meriterande
erfarenhet/utbildning i projektledning är det meriterande
erfarenhet av utredningsarbete är det meriterande
erfarenhet av arbete i en ackrediterad verksamhet är det meriterande
erfarenhet av polisens verksamhet som exempelvis kriminaltekniker är det meriterandebesitter du
förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
förmåga och att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
förmågan att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
·förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig ditSe hela kravprofilen: https://polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/2020/januari/gruppchef-till-nationellt-forensiskt-centrum-i-uppsala/


När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner
Mer information om uppdraget lämnas av Mattias Huhtasaari, sektionschef 010-568 23 17. Information om rekryteringsprocessen lämnas av [email protected]


Fackliga företrädare
Polisförbundet Per Thollin 010-5638586 , för Saco-S Nils Hydén 010-5628242, för ST Heléne Tapper 010-5628178 och för SEKO Ehrenfried Jäschke 010-5622110


Anställning
Tillsvidareanställning som handläggare/polisinspektör med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering i UppsalaSäkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kan komma att genomföras före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.


Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Ansökan skickas till [email protected] eller till adressen: Polismyndigheten, registratorskontoret, Box 12256, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med ref. nr. A054.298/2020  i mailet ärendemening.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan via papperspost.


Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering.


Polismyndigheten behandlar de uppgifter som du lämnar i samband med en rekryteringsprocess för att administrera ansökan och tillsätta den aktuella befattningen. Om du anställs kommer uppgifterna att behandlas vidare för personaladministrativa ändamål. Personuppgiftsbehandlingen är nödvändig för att Polismyndigheten ska kunna utföra sina uppgifter av allmänt intresse eller som ett led i myndighetsutövning.


Dina personuppgifter kommer bara att sparas så länge de behövs för ändamålen med behandlingen. Ansökningshandlingar betraktas dock som allmänna handlingar som ska tas om hand för arkivering enligt gällande arkivreglering. Handlingarna kan därför komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen och får gallras efter två år.


Du kan läsa mer på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering/.


Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Varmt välkommen med din ansökan senast den 14 februari 2020 Visa mindre

Forensiker inom skospår till Forensiska sektionen i Uppsala

Ansök    Mar 23    Polismyndigheten    Forensiker, biologi
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en forensiker till Forensiska sektionen i Uppsala. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Utredningsenheten Regionala utredningsenheten verkar inom ett flertal specialistområden genom en sektion för aktionsgruppsverksamhet, en utredningssektion, en ... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en forensiker till Forensiska sektionen i Uppsala. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Utredningsenheten
Regionala utredningsenheten verkar inom ett flertal specialistområden genom en sektion för aktionsgruppsverksamhet, en utredningssektion, en forensisk sektion samt regionalt IT-brottscentrum.

Forensiska sektionen
Forensiska sektionen har ett övergripande ansvar för den kriminaltekniska verksamheten i region Mitt med huvudfokus på brottsplatsundersökningar vid olika typer av brott. Lokala brottsplatsundersökare (Lokus) undersöker inbrottsstölder och andra mer frekventa brott medan kriminaltekniker har grova brott som huvudfokus. Sektionen har även som enda ställe i landet utanför Nationellt Forensiskt Centrum, utbildade forensiker, tillika kriminaltekniker som arbetar med jämförande undersökningar av skospåravtryck. Verksamheten bedrivs på flera platser i regionen men de flesta medarbetare arbetar i eller utgår från Uppsala, Västerås och Gävle. Totalt består sektionen av ca 90 personer.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen skoavtrycksjämförelser, det vill säga jämföra skoavtryck från brottsplatser med beslagtagna skor. I arbetsuppgifterna ingår även att jämföra beslagtagna skor mot vår skoavtrycksdatabas samt att dokumentera och redovisa utförda undersökningar. Du kommer under arbetet att ha direkta kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet och vid behov svara som sakkunnig i domstol.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Akademisk examen på magister-/masternivå inom t.ex. naturvetenskap, gärna med inriktning mot produktionsteknik eller materialteknik eller motsvarande efterfrågad kompetens förvärvad på annat sätt
• Mycket goda kunskaper i det svenska språket i tal och skrift, då det i arbetsuppgifterna ingår att noggrant dokumentera och redovisa utförda undersökningar
• God läsförståelse i det engelska språket då stor del av löpande utbildningsmaterial är på engelska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Arbetslivserfarenhet inom det forensiska området
• Kunskaper om tillverkning och/eller produktionsprocesser liknande skotillverkning
• Erfarenhet av mikroskopsarbete och/eller motsvarande jämförande arbete på bildskärm
• Erfarenhet av ISO-certifierat kvalitetsarbete

Personliga egenskaper som krävs för tjänsten:
Arbetsuppgifternas karaktär ställer även stora krav på din analytiska förmåga och dra slutsatser utifrån iakttagelser och forensiska resultat. Detta inbegriper god förmåga att urskilja detaljer och att du har ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende. Du kommer att förväntas arbeta noggrant, strukturerat och tålmodigt. Samtidigt ställer det krav på dig att agera med flexibilitet och utan problem ställa om i prioritering av dina arbetsuppgifter.

Då du kommer ha stort eget ansvar för att driva ditt arbete framåt förväntas trivas och fungera väl i detta. Du har förmågan att se ditt arbete som en del av sektionens gemensamma uppdrag och har en vilja att utveckla och förbättra verksamheten som helhet.
Du kommer även förväntas bygga och underhålla kontakt med, samt föredra ditt arbete inför, andra delar av rättsväsendet. Vi ser därför att du även ha en god samverkande och kommunikativ förmåga. Slutligen behöver du ha en överlag positiv attityd och framtoning för att på bästa sätt trivas och bidra till gruppens gemenskap och uppdrag.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.ÖVRIGT
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 40h/vecka
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensiker, region Mitt, regionala utredningsenheten, Forensiska sektionen

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 april 2020. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet ber vi dig kontakta berörd HR-konsult.


Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Polismyndigheten söker lokalförvaltare

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Arbetsplatsbeskrivning Lokalförsörjningsenheten söker en lokalförvaltare med ansvar för att driva lokalförvaltning samt mindre ombyggnationsprojekt. Arbetsområde Uppsala län, stationeringsort Uppsala. Ekonomiavdelningen ... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Arbetsplatsbeskrivning

Lokalförsörjningsenheten söker en lokalförvaltare med ansvar för att driva lokalförvaltning samt mindre ombyggnationsprojekt. Arbetsområde Uppsala län, stationeringsort Uppsala.

Ekonomiavdelningen ansvarar för Polismyndighetens finansiella styrning inklusive miljöledning, lokalförsörjning, service, inköpsverksamhet samt ekonomienheterna inom en polisregion eller en avdelning.

Enheten för lokalförsörjning ingår i Ekonomiavdelningen och ska säkerställa verksamhetsanpassade och kostnadseffektiva lokaler för Polismyndigheten. Enheten planerar och styr lokalbeståndet på kort och lång sikt genom hantering av uppsägningar, omförhandling och nytecknande av hyresavtal samt prioritering av större projekt och utvecklingsinsatser. Enheten genomför om-, till- och nybyggnationer, hanterar kravuppföljning av lokaler samt planerar och samordnar drift och underhåll i befintligt lokalbestånd. Enheten för löpande dialog med kärnverksamheten för att förstå dess behov ur ett lokalperspektiv.

Den regionala lokalförsörjningen är organiserad regionsvis genom följande indelning: Region Stockholm, Region Nord/Mitt, Region Öst/Bergslagen, Region Väst och Region Syd. Inom respektive region kommer lokalförvaltaren att ansvara för ett eget geografiskt område, i detta fall polisområde Uppsala i region Mitt. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med 8 personer med placering i Uppsala.

Arbetsbeskrivning

Lokalförvaltarens huvudsakliga uppdrag är att ansvara för att förvalta, samordna och utveckla befintligt lokalbestånd inom polisområde Uppsala i region Mitt. Som lokalförvaltare agerar du kravställare gentemot hyresvärdar och leverantörer samt har en god dialog och bygger relationer i verksamheten.

Du leder mindre ombyggnationer av befintliga lokaler och ansvarar för drift och underhåll. Ditt arbete innebär också att arbeta för att lagstiftning och arbetsmiljökrav uppfylls i lokalbeståndet, i samråd och med stöd från verksamheten. Resor ingår i arbetet, främst inom polisområdet men även inom regionen och nationellt.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

- relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet/utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
- erfarenhet av lokalförsörjning och/eller fastighetsfrågor
- god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
- körkort B

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

- erfarenhet av projektledning
- erfarenhet av hantering av hyres- och serviceavtal
- erfarenhet av byggentreprenader
- kunskap om arbetsmiljö och säkerhetsfrågor

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på att du tycker om att ge god service, är relationsskapande och självständigt driver arbetet framåt med fokus på att lösa problem. Du är en god kommunikatör och trivs med att samarbeta samt har en solidarisk inställning till de beslut som fattas. Vidare är du strukturerad och noggrann.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Martin Lidström, tfn 010-568 22 97

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Felicia Flyckt, [email protected]

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 076-767 44 70; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92; Karna Tillheden, SEKO, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningen:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare - lokalförsörjning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) [email protected] senast den 8 april 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A158.438/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A158.438/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. Visa mindre