Lediga jobb som Verkställande direktör i Uppsala

Se lediga jobb som Verkställande direktör i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

VD till HS Konsult

Ansök    Maj 20    Experis AB    Verkställande direktör/VD
HS Konsult AB, med ett 50-tal medarbetare och en omsättning på 63 MSEK, bedriver oberoende rådgivnings- och uppdragsverksamhet samt externfinansierad utvecklingsverksamhet med inriktning på den gröna sektorn. Verksamheten fokuserar på växtodling, skog, vatten, naturvård och ekonomitjänster. Utöver detta bedriver bolaget omfattande fältförsöksverksamhet och utför markkartering. Bolaget har även en egen forsknings- och utvecklingsavdelning med projekt inom d... Visa mer
HS Konsult AB, med ett 50-tal medarbetare och en omsättning på 63 MSEK, bedriver oberoende rådgivnings- och uppdragsverksamhet samt externfinansierad utvecklingsverksamhet med inriktning på den gröna sektorn. Verksamheten fokuserar på växtodling, skog, vatten, naturvård och ekonomitjänster. Utöver detta bedriver bolaget omfattande fältförsöksverksamhet och utför markkartering. Bolaget har även en egen forsknings- och utvecklingsavdelning med projekt inom de gröna näringarna och arrangerar årligen Brunnby Lantbrukardagar. Bolaget har sitt säte och ett rådgivningskontor i Uppsala samt i Bollnäs, Storvik, Stora Skedvi, Brunnby (Västerås), Örebro, Nyköping och Strängnäs. Ambitionen är att erbjuda kvalificerad och anpassad rådgivning till företag med fokus på att utveckla produktion och lönsamhet. Besök vår hemsida!


HS Konsult ägs av Hushållningssällskapen i Mellansverige. Ägarna har över 220 års erfarenhet av att utveckla landsbygden. HS Konsult söker nu en visionär, drivande och lyhörd VD för att leda vår framstående organisation inom rådgivnings- och uppdragsverksamhet och för att utveckla de gröna näringarna. Är du redo för utmaningen?Arbetsuppgifter
Som VD kommer du att spela en avgörande roll i att leda företaget genom en period av organisatorisk och kulturell förnyelse med ett starkt fokus på ekonomisk stabilitet och hållbar tillväxt. Du kommer att leda och vidareutveckla företagets strategiska och affärsmässiga riktlinjer och representera HS Konsult både internt mot ägande sällskap och förbund samt externt mot kunder och andra aktörer inom de gröna näringarna. Det är också viktigt att du aktivt arbetar för att våra medarbetare växer i sina roller och bidrar till företagets framsteg. Du rapporterar till bolagets styrelse och utgår från något av våra kontor enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker en ledare med relevant akademisk bakgrund eller motsvarande kunskaper inhämtade genom erfarenhet. Du har ett stort intresse för de gröna näringarna och de utmaningar som branschen står inför, till exempel när det gäller digitalisering och teknikutveckling. För att bli framgångsrik i rollen krävs omfattande erfarenhet av ledarskap, speciellt inom kunskapsintensiva organisationer, och gärna relaterat till de gröna näringarna. Vi värdesätter särskilt förmågan att framgångsrikt driva och implementera affärsutvecklingsprojekt samt kompetens i att bygga och underhålla starka relationer och strategiska nätverk internt och externt. B-körkort samt god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Vad erbjuder HS Konsult dig?
Vi erbjuder ett uppdrag i tiden med ett varierande och utvecklande förändringsuppdrag i en spännande kunskapsorganisation. För oss är mångfald en avgörande faktor för framgång och tillsammans med kunniga kollegor och medarbetare kommer du att vara navet i verksamhetsutvecklingen inom de gröna näringarna. Du blir en del av arbetet för en hållbar utveckling!

Sök tjänsten nu!
Om du känner att du är den drivna, lyhörda och visionära ledare HS Konsult söker, ser vi fram emot din ansökan senast 2024-06-10. I den här rekryteringen samarbetar HS Konsult AB med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Pär Gårdbro på telefonnummer 070-268 80 76 eller via e-post: [email protected].

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Chef Biostatistiksektionen

Arbetsbeskrivning Chef till Biostatistiksektionen inom UCR Är du en erfaren och trygg ledare med stort intresse för akademisk (klinisk) forskning? Söker du ett spännande och omväxlande arbete i en dynamisk och innovativ miljö där du dagligen får möjlighet att göra skillnad? Hos Uppsala kliniska forskningscentrum (UCR) välkomnas du till en verksamhet som präglas av engagemang, hög kompetensnivå och innovation. Biostatistiksektionen har en viktig roll i det ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Chef till Biostatistiksektionen inom UCR
Är du en erfaren och trygg ledare med stort intresse för akademisk (klinisk) forskning? Söker du ett spännande och omväxlande arbete i en dynamisk och innovativ miljö där du dagligen får möjlighet att göra skillnad? Hos Uppsala kliniska forskningscentrum (UCR) välkomnas du till en verksamhet som präglas av engagemang, hög kompetensnivå och innovation.
Biostatistiksektionen har en viktig roll i det vetenskapliga samarbetet med forskare och företag när det gäller ansökningar, frågeställningar, datahantering, statistisk analys och rapportering och tolkning av resultat både inom större kliniska studier och vid mindre statistiska konsultationer. Sektionens medarbetare undervisar inom både grund- och forskarutbildning.
I rollen som sektionschef inom UCR blir du en viktig del av en framåtblickande och utvecklande verksamhet, med mål att förbättra hälsan hos människor i Sverige och hela världen. 

Ansvarsområden
Som chef för Biostatistiksektionen erbjuds du en mycket varierande och utvecklande roll. Du leder sektionens arbete, har budgetansvar och ingår i UCR:s ledningsgrupp tillsammans med övriga sektionschefer och verksamhetschef. Du stödjer och utvecklar Biostatistiksektionens arbete och den kliniska forskningen lokalt, nationellt och internationellt. 
Arbetet innebär samverkan med såväl interna medarbetare som externa sponsorer, prövare, forskare och myndigheter i både akademiska och industrisponsrade studier.
Biostatistiksektionen består av 19 biostatistiker och statistiska programmerare, varav tre är docenter och hälften är disputerade.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Leda och utveckla Biostatistiksektionen
Personal- & budgetansvar för sektionen
Coacha och stödja dina medarbetare 
Aktivt bidra till och delta i ledningsgruppsarbetet


Kvalifikationer
För att lyckas i rollen behöver du:
Relevant högskoleutbildning
Aktuell chefserfarenhet (minst tre år) med ansvar för personal och budget
Flerårig relevant arbetserfarenhet
Förståelse för (kliniska) forskningsprocesser
Förmåga att uttrycka dig väl och pedagogiskt på svenska och engelska, i både tal och skrift

Det är meriterande om du även har:
Forskarutbildning
Statistikutbildning
GCP-utbildning
Erfarenhet av klinisk/akademisk forskning (gärna dokumenterad)
Erfarenhet av projektledning
Life science-erfarenhet
Erfarenhet av nationella och internationella samarbeten
Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
Förståelse för forskningsprocessen (gärna dokumenterad)
Formell chefs- och/eller ledarskapsutbildning

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, din inställning till arbetet och ditt engagemang för UCR:s, din egen och andras utveckling. Vi ser framför oss en person som trivs med variation i arbetsuppgifter, som tar sig an nya utmaningar och har ett genuint intresse för klinisk forskning. För att bli framgångsrik i rollen som sektionschef behöver du vara en trygg och lyhörd ledare som med ett tillitsfullt ledarskap skapar engagemang, delaktighet och inspirerar till arbetsglädje. 
Du har förmåga att kombinera helhetsperspektiv på kort och lång sikt med att möjliggöra goda arbetsförhållanden för medarbetarna. Du har ett genuint intresse att leda och skapa förutsättningar för medarbetarnas och gruppens fulla potential. Vidare har du förmåga att bygga goda relationer och skapar värde genom samverkan med andra. Ditt prestigelösa och lösningsorienterade arbetssätt motiverar dig att coacha och vägleda andra.
Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete i en forskningsmiljö där du och dina medarbetare får arbeta inom olika sjukdomsområden och med olika forskningsfrågeställningar. Goda förutsättningar för balans i livet är viktigt för oss och vi flexarbetar och har förmånliga villkor gällande bland annat semester. För att främja ett hållbart arbetsliv erbjuder vi friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid.

Om företaget

Uppsala kliniska forskningscentrum
Vi är Sveriges ledande akademiska kliniska forskningsorganisation (ARO). Vi erbjuder vår expertis till akademi och industri inom alla aspekter av klinisk forskning och kvalitetsuppföljning inom hälso- och sjukvård.
Sedan starten som forskningscentrum inom Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset 2001 har vi på UCR byggt upp en komplett verksamhet. Våra team arbetar tillsammans för att planera, genomföra, analysera, rapportera och publicera, allt från lokalt prövarinitierade studier till internationella multicenterstudier.

Vill du veta mer?
Rekryterande chef:
Verksamhetschef Maria Eriksson Svensson 072-212 17 19.
Fackförbunden nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Sista ansökningsdag: 9 juni 2024

I den här rekryteringen samarbetar Region Uppsala med Randstad. För mer information, kontakta gärna Lotta Carlsson, senior rekryteringskonsult, på 073 075 23 25. Visa mindre

Vill du starta upp och driva Gaudii Clinics nya klinik i Uppsala

Gaudii grundades 2023 i Stockholm av Pernilla Cronstedt och Faw Azzat och slog upp dörrarna till första kliniken i februari 2024. Endast fyra månader senare har de flyttat till större lokaler med plats för fler maskiner. Nu fortsätter expansionen genom nya kliniker i Umeå och Uppsala. Vi är på jakt efter rätt person som vill ta möjligheten att öppna upp första kliniken i Uppsala för att kunna erbjuda Gaudii Clinics behandlingar till invånarna i Uppsala. I... Visa mer
Gaudii grundades 2023 i Stockholm av Pernilla Cronstedt och Faw Azzat och slog upp dörrarna till första kliniken i februari 2024. Endast fyra månader senare
har de flyttat till större lokaler med plats för fler maskiner. Nu fortsätter expansionen genom nya kliniker i Umeå och Uppsala.

Vi är på jakt efter rätt person som vill ta möjligheten att öppna upp första kliniken i Uppsala för
att kunna erbjuda Gaudii Clinics behandlingar till invånarna i Uppsala.
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och olika typer av erfarenheter
kan vara helt rätt för uppdraget. Med det så välkomnar vi ansökningar med personer från alla
olika typer av bakgrunder!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Gaudii Clinic en klinikchef som ska få möjligheten att etablera kliniken på plats i Uppsala. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Gaudii Clinic.

Bäckenbottenproblem som urininkontinens är ett av våra största folkhälsoproblem och miljontals människor i Sverige drabbas årligen. En dålig bäckenhälsa ökar även risken för framfall, impotens och nedsatt intim tillfredsställelse.

Den stora kunskapsluckan i samhället, undermåliga behandlingsmetoder i kombination med den sociala tabun att inte kunna "hålla tätt" hindrar många från att söka hjälp. Behandlingsmetoderna som erbjuds inom offentlig sektor är långt ifrån tillräckliga. Gaudii erbjuder en innovativt, kliniskt beprövat och framför allt effektivt alternativ till de som lider och som inte vill genomgå kirurgi eller äta medicin.

Du erbjuds
• Möjligheten att komma in i ett tidigt skede i ett expansivt företag
• En attraktiv ersättningsmodell med lön och optionsprogram
• Möjlighet att hjälpa människor få en bättre livskvalitet

Arbetsuppgifter
Som klinikchef på Gaudii Clinic kommer du ges möjligheten att bygga upp den första kliniken i Uppsala. Du kommer att ha stor påverkansgrad över hur du vill bedriva kliniken, givetvis med ramar, riktlinjer och stöttning från ägarna.

I det dagliga arbetet ingår bland annat kundrådgivningssamtal, genomföra behandlingar, ansvara över försäljning och markandsföring, samt bygga strategiskt för den fortsatta utvecklingen av kliniken.

Exempel på vanligt förenkommande arbetsuppgifter:
• Genomföra behandlingar
• Marknadsföring
• Kundrådgivning
• Försäljning
• Säkerställa hög kvalitet och kundnöjdhet i alla aspekter av klinikens verksamhet

Vi söker dig som:
Hanterar det svenska- och engelska språket i tal och skrift då det krävs i dialog med kunder.
Det är meriterande om du har en bakgrund som exempelvis Sjuksköterska, undersköterska, Personlig tränare, Fysioterapeut eller annan inriktning inom vården, men inte ett krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Gaudii.
Du är en förtroendeingivande person som har hjärtat på rätt ställe. Du är driven och vill leverera bästa möjliga vård till kunder samtidigt som du besitter en entreprenörsanda för att kunna bygga upp kliniken på bästa möjliga sätt.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Rekrytering, Tillsvidare
STAD: Uppsala
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Jacob Matsson – 073 800 50 38

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Affärsinriktad VD till Excidor i Bollnäs

Om företaget Excidor utvecklar, tillverkar och marknadsför styrsystem, programvaror, knappsatser och elektronik till flexibla förarmiljöer. Våra lösningar finns i bland annat grävmaskiner, lastmaskiner, järnvägsapplikationer, lastbilar, skogsmaskiner, truckar, flishuggar och andra mobila sammanhang. Produkter och styrsystem från Excidor är oömma, enkla att använda och underhålla och höjer därför värdet på maskiner som kompletteras med sådan utrustning. Al... Visa mer
Om företaget
Excidor utvecklar, tillverkar och marknadsför styrsystem, programvaror, knappsatser och elektronik till flexibla förarmiljöer. Våra lösningar finns i bland annat grävmaskiner, lastmaskiner, järnvägsapplikationer, lastbilar, skogsmaskiner, truckar, flishuggar och andra mobila sammanhang.

Produkter och styrsystem från Excidor är oömma, enkla att använda och underhålla och höjer därför värdet på maskiner som kompletteras med sådan utrustning. Allt kommer snabbt på plats och är förstås utformat enligt senaste ergonomiska rön. Detta har bidragit till att göra oss populära bland inte bara påbyggare och maskintillverkare, utan även hos entreprenörer och maskinförare.

Sedan starten 1991 har Excidor tagit nya marknadsandelar, ökat omsättningen och antalet medarbetare. I dag består Excidor av ca 30 medarbetare vid anläggningen i Bollnäs och omsätter cirka 55 miljoner kronor. Excidor är del av Lagercrantz Group, vilket är en finansiellt stark och långsiktig ägare som har kraften att vidareutveckla företag.
www.excidor.se www.lagercrantz.com

Excidor är ett välskött företag med hög intern kompetens som har hela personalstyrkan samlad under samma tak i fräscha, fina lokaler i Bollnäs, Hälsingland.


Dina arbetsuppgifter
Som VD för Excidor går du in i rollen med engagemang och ett innovativt förhållningssätt. Med ditt trygga ledarskap driver och utvecklar du företaget mot ökad tillväxt i enighet med uppsatta mål. Din roll är strategisk tillika operativ och med ditt fokus på att utveckla företagets försäljningsstrategi ökar du intäkter och marknadsandelar. Samtidigt leder och utvecklar du företagets olika avdelningar för att säkerställa hög relevans mot kundernas behov. Som kommersiellt drivande bearbetar du befintliga och potentiella kunder på de primära marknaderna i Norden och Europa.
I rollen är det självklart för dig att befinna dig nära marknaden för att identifiera nya affärsmöjligheter och potential till utveckling.

Du är ytterst ansvarig för verksamheten gällande resultat, arbetsmiljö, hållbarhet, personal och kvalitet och rapporterar till styrelsen i Lagercrantz Group.


Din profil
Som person är du en stabil och relationsskapande ledare med strategiskt förändringsarbete i bagaget, som har förmåga att inspirera och motivera teamet mot dina målsättningar.
Med hjälp av dina tidigare erfarenheter av personal- och resultatansvar utvecklar och leder du teamet mot ökad expansion.

Du har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens genom yrkeslivserfarenhet. Du har stark kommunikativ förmåga, talar och skriver svenska och engelska flytande, meriterande med kunskaper i tyska.

Kanske är du VD idag? Eller redo att med din kommersiella bakgrund ta dig an en stimulerande utmaning och framtid?

Vi erbjuder dig en spännande roll på ett stabilt och lönsamt företag med stor potential och förväntan av expansion. Med stor frihet får du utveckla och leda i förändring mot uppsatta mål. En mycket givande resa med ett kompetent och erfaret team väntar.
Ansökan
Excidor samarbetar med Clockwork Bemanning & Rekrytering AB. Frågor om tjänsten hänvisas därför till rekryteringskonsult Beatrice Tannerstål på 073 351 27 96.

Sök tjänsten så snart som möjligt, dock senast 10:e december via www.clockworkpersonal.se Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Upplands Markentreprenader söker en VD

Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater. För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen: Upplands Markentreprenader är en helhetsleverantör för mark- och anläggningsprojekt. Vi ser till att alltid leverera en kvalitetsprodukt till utsatt tid. Våra kunder är kommuner, fastighetsbolag, förvaltare och byggföretag. Visionen på Upplands Markentreprenade... Visa mer
Jobbify är en jobbplattform för vassa kandidater.
För kunds räkning har vi publicerat denna annons, vill du komma i kontakt med den slutgiltiga arbetsgivaren kan du klicka dig vidare till annonsen:
Upplands Markentreprenader är en helhetsleverantör för mark- och anläggningsprojekt. Vi ser till att alltid leverera en kvalitetsprodukt till utsatt tid. Våra kunder är kommuner, fastighetsbolag, förvaltare och byggföretag. Visionen på Upplands Markentreprenader är att utveckla och skapa en bättre miljö för människor i vårt samhälle i samklang med naturen. Vi lägger stort värde i att arbeta professionellt och kostnadseffektivt, vi känner stor yrkesstolthet och passion för de projekt vi åtar oss. Förtroende, service, miljö och kvalitet är de ledord vi följer för att ge dig som kund bästa slutresultat. Idag omsätter man ca. 100 mkr och är 15 anställda. Läs mer på https://upplandsmarkentreprenader.se/ Bolaget är en del av INFREA koncernen. https://infrea.se/
Infrea är en industrigrupp som underhåller, förbättrar och bygger ut Sveriges infrastruktur. Med verksamheter inom affärsområdena Mark & Anläggning samt Vatten & Avlopp förvaltar och utvecklar Infrea totalt 15 dotterbolag med lokal närvaro och stark entreprenörskraft. Organisationen är decentraliserad med ett tydligt resultatansvar för dotterbolagens VD:ar. Infrea omsätter ca 2 miljarder SEK och har totalt ca 530 medarbetare. Verksamheten är projektbaserad där prissättning, leveranseffektivitet och finansiell uppföljning är centrala för att uppnå lönsamhet.

Då nuvarande VD ska övergå till andra utmaningar söker vi nu en:

Affärsorienterad och Operativ VD

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som VD har du fullt resultatansvar, uppfyllande av kortsiktiga mål samt långsiktig utveckling. Du är ytterst ansvarig för att medarbetare arbetar i enlighet med riktlinjer och policyer samt förväntas även bidra till att kontinuerligt utveckla och förbättra dessa. Du förväntas säkerställa lönsamhet genom att skapa kundvärde i projekten, leverera rätt kvalitet, goda tekniska lösningar samt effektivitet i produktion och framdrift. Goda kundrelationer och kompetens är centralt för att uppnå lönsamhet.

Du ska upprätthålla goda kundrelationer samt bearbeta relevant marknad för utveckling av kunderbjudandet och affärer samtidigt som du bibehåller Upplands Markentreprenaders fina varumärke och låta det genomsyra hela verksamheten. Ansvar för att bolaget har en effektiv organisation med välfungerande processer som är anpassade efter rådande marknad, kundernas efterfrågan och projekt. Du skall dessutom ansvara för framtagande och genomförande av bolagets långsiktiga strategi. Samarbeten med andra bolag i Infrea koncernen är en kan ge möjligheter och är önskvärt.

Bakgrund och erfarenheter

Minst gymnasieingenjörsexamen och relevant förvärvad arbetslivserfarenhet inom mark- och anläggningsentreprenad. Gedigen erfarenhet av mark- och anläggningsentreprenader eller annan närliggande verksamhet såsom infrastruktur. Goda kunskaper om gällande regelverk (AB, ABT, AMA mm). Erfarenhet av att ha arbetat som chef och ledare i mellanstora/stora produktionsinriktade entreprenadverksamheter. Meriterande med erfarenhet av att ha arbetat som Arbetsledare, Platschef och Arbetschef inom mark- och anläggningsentreprenader.

Personliga egenskaper

En prestigelös, jordnära och kundorienterad teamworker som ser möjligheter i både andras och egna idéer. Affärsmässig, kostnadsmedveten och entreprenöriell. Trygg och stabil som ledare. God kommunikatör som är tydlig, lyhörd, positiv och engagerar, samt lätt skapar och bibehåller relationer med medarbetare, kunder och andra intressenter. Bekväm med att fatta både lätta och svåra beslut samt kommunicera dessa i organisationen. Visa mindre

Capto HR söker för kunds räkning en VD till ett teknikbolag i Uppsala

Ansök    Nov 16    Capto Hr AB    Verkställande direktör
För Kunds räkning söker vi nu en VD till teknikbolag i Uppsala Företaget har en mindre personalstyrka och en omsättning på ca. 5 Miljoner EUR. Du bör vara en Operativ Ledare med Engagemang, Kompetent i att hantera dagliga operativa utmaningar. Någon som skapar en intern känsla av entusiasm och engagemang och som framträder som en inspirerande ledare för att engagera teamet. Som även bidrar till utveckling och prioritering av arbetsuppgifter. Du skall ha e... Visa mer
För Kunds räkning söker vi nu en VD till teknikbolag i Uppsala
Företaget har en mindre personalstyrka och en omsättning på ca. 5 Miljoner EUR.
Du bör vara en Operativ Ledare med Engagemang, Kompetent i att hantera dagliga operativa utmaningar. Någon som skapar en intern känsla av entusiasm och engagemang och som framträder som en inspirerande ledare för att engagera teamet. Som även bidrar till utveckling och prioritering av arbetsuppgifter.
Du skall ha erfarenhet inom teknisk Försäljning, erfarenhet av att leda och driva försäljning i tekniska bolag. Applikationsförståelse eller teknisk bakgrund är en fördel. Det skall finnas en Kommersiell drivkraft och ett tekniskt intresse och en förmåga att använda och förstå den tekniska kompetens som redan finns i bolaget.
Du bör ha förmåga att sätta ut, kommunicera och leda teamet i en strategisk riktning samtidigt som du hanterar löpande prioriteringar i linje med den övergripande planen som du skapar. Du visar engagemang och driv för att motivera och driva teamet.
Du är en utåtriktad person som representerar bolaget för kunder, partners och leverantörer och som skapar och bibehåller starka relationer externt. Har erfarenhet av affärsutveckling samt förmågan att agera trovärdigt och hantera internationella affärer.
Arbetslivserfarenhet som krävs?
Fördelaktigt om personen jobbat inom industri eller maskintillverkar segment eller underleverantör till dessa segment.
Fördelaktigt med erfarenhet från bolag/arbete med egen produktutveckling eller förvaltning samt erfarenhet från arbete med kommersialisering av tekniska produkter.
Önskar finna en person som kan stanna med bolaget över en längre period för att växa och utvecklas med bolaget samt helst en person lokaliserad i Uppsala med omgivning för att öka chansen till hållbar anställning.
Vi rekryterar löpande till denna tjänst som kommer att tillsättas någon gång under 2024. Visa mindre

VD Thorengruppen Umeå

Om företaget ThorenGruppen är ett familjeägt, norrländskt utvecklingsföretag grundat 1999 med huvudkontor i Umeå. Tillsammans med våra över 2300 engagerade medarbetare driver vi förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar på över 60 platser, som sträcker sig från Malmö i söder till Kiruna i norr. Vi omsatte år 2022/23 ca 2 mdr kronor. Dina arbetsuppgifter Då vår nuvarande VD ska övergå till att bli styrelseordförande så söker vi: En strat... Visa mer
Om företaget
ThorenGruppen är ett familjeägt, norrländskt utvecklingsföretag grundat 1999 med huvudkontor i Umeå. Tillsammans med våra över 2300 engagerade medarbetare driver vi förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar på över 60 platser, som sträcker sig från Malmö i söder till Kiruna i norr. Vi omsatte år 2022/23 ca 2 mdr kronor.

Dina arbetsuppgifter
Då vår nuvarande VD ska övergå till att bli styrelseordförande så söker vi:
En strategiskt inriktad VD som ska leda företaget mot framtiden.

ThorenGruppen befinner sig i en utvecklingsfas, både organisatoriskt och verksamhetsmässigt, där vi förändras från ett familjeföretag till en professionell organisation på alla nivåer. Detta arbete kräver en ledare som har uthålligheten och drivet att verka i en värld av tydliga regelverk men också med stora möjligheter. Att verka som privat aktör inom en offentligt finansierad verksamhet ställer särskilda krav på dig som blivande VD.


Din profil
Du är en ledare med en gedigen erfarenhet av strategiskt ledarskap med framgångsrika resultat. Du har god erfarenhet av utbildningssektorn och har mångårig vana av att leda större organisationer. Du har en stor förmåga att bygga upp och upprätthålla förtroendefyllda samarbeten, såväl externt som internt. Som VD har du utifrån styrelsens riktlinjer och beslut det övergripande ansvaret att fortsätta utveckla, leda och säkerställa kvalitet och attraktivitet i allt vi gör.

Som VD har du helhetsperspektiv i en komplex verksamhet med flera utvecklingsmöjligheter. Vårt fokus är att driva attraktiva skolor och utbildningar med hög kvalitet och med goda studieresultat.

Din primära placeringsort är Umeå minst 3 dgr/vecka

I denna rekrytering samarbetar Thorengruppen med Clockwork Skolledare som hanterar hela rekryteringsprocessen. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chefsrekryterare, Andreas Krasser på tfn 070-8215332

Om oss
Clockwork Skolledare rekryterar och bemannar skolledare över hela Sverige.
Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner.

Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet. Läs mer om vår resa: www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering Visa mindre

Site Manager Uppsala

Be part of something altogether life-changing! Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that trul... Visa mer
Be part of something altogether life-changing!
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives
Our chemical production plant in Uppsala manufactures BioProcess resins, LabMedia products, Ready to Process columns, Cell technology products (Cell separation, Cell culture), and BiaCore consumables. This includes functions like Raw material handling, Quality control, Solvent handling and solvent recovery, Waste water treatment and Dextran production, but also Maintenance, System Support, Business Continuity and Process Improvement.
We are looking for a Site Manager for our Uppsala site. Do you have a passion for manufacturing operations and leadership? Then we would love to hear from you.
What you’ll do
Recognized as a senior leader you will lead a very sophisticated manufacturing operation, regularly influence senior management and develop / implement system-wide strategic business plans for the manufacturing plant. You are responsible for leading plant-manufacturing operations, and meeting all operational defined targets such as quality, cost, delivery and safety.


Key Responsibilities Include
Be the Managing Director for Cytiva Sweden AB.
Lead, develop and optimize teams and associates responsible for EHS, capital projects, site infrastructure, utilities and security.
Lead for approximately 100 associates in Sweden, Denmark, U.K. and United States.
Maintain full regulatory compliance and other legal requirements for the Uppsala site (e.g. permit to operate)
Maintain and develop QMS and EHS excellence at site level and the Site Master Plan and related initiatives.
Support / uphold relevant ISO standards, crisis management, security and safety.
Ensure sufficient capacity and capabilities to meet commitments related to site, EHS and compliance, including leading capital investments initiatives and execution.
Ensure strategic plans are in place to meet long term need towards the site functions.
Drive continuous improvements to meet targets on projects, sustainability, EHS. Use DBS (Danaher Business System) so that internal business metrics are met.

Who you are


MBA or master degree in Chemistry/Chemical Engineering or similar
Significant experience working with shown leadership in manufacturing or supply chain management.
Great presentation skills, proven both internally and towards customers
Excellent project management, communication and analytical skills
Creates energy to deliver company goals through creation and comprehensive communication of practical "hands-on" operational plans and strategies
Growth leadership skills demonstrating clear perspective and understand factors impacting our businesses and our suppliers
Energizing others by building a connection with the team through personal involvement & trust & providing feedback & coaching to help develop others
Good level of Swedish language desired, fluency in Swedish preferred
Fluency in English
Ability to successfully empower and maintain high moral, employee involvement, safety and teamwork.
Understanding customer needs, marketplace dynamics, industry trends, & the competitive landscape in the industry/function & considering the external impact of business activities & decisions on the external environment
Simplifying strategy into specific actions with clear accountability, making decisions with speed & accuracy based on the best available information & communicating priorities clearly & concisely. Visa mindre

VD Thorengruppen Umeå

Om företaget Då vår nuvarande VD ska övergå till att bli styrelseordförande så söker vi: En strategiskt inriktad VD som ska leda företaget mot framtiden. ThorenGruppen befinner sig i en utvecklingsfas, både organisatoriskt och verksamhetsmässigt, där vi förändras från ett familjeföretag till en professionell organisation på alla nivåer. Vi har bland annat påbörjat en intensivt arbete för att alla våra skolor och enheter ska hålla en hög kvalitet och attra... Visa mer
Om företaget
Då vår nuvarande VD ska övergå till att bli styrelseordförande så söker vi:
En strategiskt inriktad VD som ska leda företaget mot framtiden.
ThorenGruppen befinner sig i en utvecklingsfas, både organisatoriskt och verksamhetsmässigt, där vi förändras från ett familjeföretag till en professionell organisation på alla nivåer. Vi har bland annat påbörjat en intensivt arbete för att alla våra skolor och enheter ska hålla en hög kvalitet och attraktivitet. Detta arbete kräver en ledare som har uthålligheten och drivet att verka i en värld av tydliga regelverk men också med stora möjligheter. Att verka som privat aktör inom en offentligt finansierad verksamhet ställer särskilda krav på dig som blivande VD.

ThorenGruppen är ett familjeägt, norrländskt utvecklingsföretag grundat 1999 med huvudkontor i Umeå. Tillsammans med våra över 2300 engagerade medarbetare driver vi förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar på över 60 platser, som sträcker sig från Malmö i söder till Kiruna i norr. Vi omsatte år 2022/23 ca 2 mdr kronor.


Din profil
Vem söker vi?
Du är en ledare med en gedigen erfarenhet av strategiskt ledarskap med framgångsrika resultat. Du har en stor förmåga att bygga upp och upprätthålla förtroendefyllda samarbeten, såväl externt som internt. Som VD har du utifrån styrelsens riktlinjer och beslut det övergripande ansvaret att fortsätta utveckla, leda och säkerställa kvalitet och attraktivitet i allt vi gör. Har du erfarenhet av utbildningsbranschen är det meriterande.
Vill du ha en tuff men rolig utmaning, tveka inte att söka!

Din primära placeringsort är Umeå minst 3 dgr/vecka


I denna rekrytering samarbetar Thorengruppen med Clockwork Skolledare som hanterar hela rekryteringsprocessen. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig chefsrekryterare, Andreas Krasser på tfn 070-8215332

Om oss
Clockwork Skolledare rekryterar och bemannar skolledare över hela Sverige.
Med stora upparbetade kandidatnätverk och fokus på hög kvalité har vi snabbt fått förtroende av Sveriges största utbildningsföretag och kommuner.

Vi är inte ytterligare ett bemanningsföretag, vi är Clockwork - och vi kan skola! Vi har själva bakgrund som skolledare, så när ni samarbetar med oss får ni all vår kompetens på köpet. Läs mer om vår resa: www.clockworkpersonal.se/skolbemanningochrekrytering Visa mindre

VD till bolag i stark tillväxt!

Ansök    Sep 14    Adecco Hr AB    Verkställande direktör
Nu söker vi en erfaren VD till en verksamhet inom bygg- och anläggning som omsätter ca.100 MSEK.Bolaget tillhör en för sin marknad välkänd koncern i stark tillväxt både i Sverige och internationellt. Om VD-rollen Rollen som VD innebär att leda och fortsätta utveckla bolaget mot uppsatta mål. Tillsammans med en handfull direktrapporterande chefer blir din huvudsakliga uppgift att vidareutveckla affären med befintliga kunder samtidigt som du leder din grup... Visa mer
Nu söker vi en erfaren VD till en verksamhet inom bygg- och anläggning som omsätter ca.100 MSEK.Bolaget tillhör en för sin marknad välkänd koncern i stark tillväxt både i Sverige och internationellt.

Om VD-rollen

Rollen som VD innebär att leda och fortsätta utveckla bolaget mot uppsatta mål. Tillsammans med en handfull direktrapporterande chefer blir din huvudsakliga uppgift att vidareutveckla affären med befintliga kunder samtidigt som du leder din grupp till att identifiera nya kunder och samarbetspartners. Du är en strukturerad och tydlig ledare som drivs av att arbeta strategiskt för att motivera dina medarbetare så att ni tillsammans kan förverkliga bolagets visioner. Du är ansvarig för arbetsmiljöarbetet i bolaget med syfte att fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats där människor trivs och vill utvecklas.

För den här rollen ser vi gärna att du är bosatt omkring Uppsala. Resor inom Sverige ingår med 2-3 dagar per månad. Då bolaget fortsätter att växa utanför Sveriges gränser bör du behärska engelska flytande, utöver svenska, i tal och skrift.

Vi erbjuder en spännande utmaning och generösa anställningsvillkor i ett stabilt och välmående bolag.

Om dig

Vi tror att du har en högskoleutbildning och några års erfarenhet från entreprenörs sidan, gärna inom mark- och anläggning. Du bör ha intresse av ekonomi då bland annat budgetarbete ingår i rollen. Ditt inkluderande och coachande ledarskap har stor betydelse för gruppens och individens trivsel på arbetsplatsen. Du har minst 5 års erfarenhet av att utveckla personal på individnivå för att nå resultat och framgång. Vi ser gärna att du använder ditt genuina intresse för människor och ditt engagemang för att leda gruppen och vi värdesätter att du är lyhörd och öppen som person.

Ansökan

Denna process är i samarbete med Badenoch + Clark/LHH. Bolaget önskar vara konfidentiellt just nu, men har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Executive Search Consultant Catinka Andersson, [email protected].

Vi ser fram emot att få din ansökan, inklusive CV och personligt brev, så snart som möjligt och senast den 11 oktober, på www.badenochandclark.se eller via länken nedan. Rekryteringsprocessen inkluderar online arbetspsykologiska tester, flera intervjuer, bakgrunds- och referenskontroll.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Director

Are you a proven leader with experience in strategic thinking and theoretical development, understand scientific concepts and have international experience? UMC is looking for a new CEO to lead an organization of about 150 employees and consultants in Uppsala, Sweden, devoted to supporting and enhancing global pharmacovigilance and patient safety. In the role as CEO, you will handle important tasks every day that will influence people both inside and outs... Visa mer
Are you a proven leader with experience in strategic thinking and theoretical development, understand scientific concepts and have international experience? UMC is looking for a new CEO to lead an organization of about 150 employees and consultants in Uppsala, Sweden, devoted to supporting and enhancing global pharmacovigilance and patient safety.

In the role as CEO, you will handle important tasks every day that will influence people both inside and outside the organization, knowing that you contribute to the global effort to prevent patients suffering harm from their medicines. The role involves working on the global market and you will develop contacts around the world.

What you will do

- Be responsible for the scientific and business operations of the centre, matters relating to the WHO Programme for International Drug Monitoring, and relationships with other organisations
- Develop strategies, lead the team in Uppsala and represent UMC worldwide
- Define the core business for UMC and the organizations focus
- You will report to a Board consisting of members appointed by the Swedish government and the World Health Organization

All this in close collaboration with colleagues in Geneva and other global partners.
Your qualifications

- Academic education in the field of medicine such as physician, pharmacology etc.

You have

- Proven leadership abilities
- Extensive experience working with medical, pharmaceutical or health-orientated companies
- Knowledge of the medical sector and can navigate with ease in amongst current topics of discussion both internally and externally
- Proven adaptability from working in diverse cultural and political environments
- An ability to communicate effectively in English, which is our working language
- People-management and leadership skills

Highly desirable qualities

- Experience in business development and commercial operations
- Own research or significant experience in pharmacovigilance, clinical medicine, pharmacology or pharmacoepidemiology in a regulatory or commercial setting/or clinical research setting

Personal profile
We are looking for a candidate with the following characteristics:

- Leader - Ability to lead, motivate, and develop a team of strong individuals to perform to the best of their capacity; confident in making decisions
- Proactive - Forward-thinking, enterprising and capable – getting things done
- Personal and professional maturity - Perceptive and responsive; stable and insightful; displaying integrity and independence
- Flexibility - Ability to function in a fast-moving, dynamic environment, adapting to change in internal or external demands
- Communication - Excellent oral and written presentation skills
- Driving force/Results orientation - The driving force to achieve results and push towards goals, but also to be pragmatic and recognize that several paths can lead to the same goal

This recruitment is handled by Michaël Berglund.

Uppsala Monitoring Centre (UMC) is a centre for international service and scientific research in the field of pharmacovigilance. We are the WHO Collaborating Centre for International Drug Monitoring, and manage the technical and operational aspects of the WHO Programme for International Drug Monitoring since 1978.

As an independent, non-profit foundation, we support the World Health Organization, regulatory authorities, and other stakeholders who share our vision of advancing medicines safety. Through research and development of new scientific methods, we explore the benefits and harms of medicines for patients, and offer products and services used by health authorities and the pharmaceutical industry worldwide.

UMC follows the collective agreements between the Swedish Agency for Government Employers and Saco-S and ST. Union representatives are Malin Zaar (Saco-S) and Jessica Avasol (ST), +46 (0)18-65 60 60. Visa mindre

VD till Becker Vakuumteknik

Ansök    Nov 3    Randstad AB    Verkställande direktör
Arbetsbeskrivning Becker Vakuumteknik har under decennier utvecklat marknadsledande vakuumpumpar och kompressorer som används över hela världen. Nu söker vi en ny VD till Becker i Sverige. Som VD driver och utvecklar du företaget genom ett jordnära och affärsinriktat ledarskap där målet är att skapa framgångsrika resultat, god lönsamhet och stärkta relationer. Du har fullt resultatansvar med stora möjligheter att påverka företagets utveckling och strategi... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Becker Vakuumteknik har under decennier utvecklat marknadsledande vakuumpumpar och kompressorer som används över hela världen. Nu söker vi en ny VD till Becker i Sverige.

Som VD driver och utvecklar du företaget genom ett jordnära och affärsinriktat ledarskap där målet är att skapa framgångsrika resultat, god lönsamhet och stärkta relationer. Du har fullt resultatansvar med stora möjligheter att påverka företagets utveckling och strategiska inriktning. Du arbetar även operativt med försäljning B2B och nykundsbearbetning.

Du leder dina medarbetare i såväl operativa som strategiska frågor och du rapporterar till Becker GmbH Wuppertals koncernchef. Koncernchefen och affärsutvecklingschefen i Tyskland är dina närmaste sparringpartner i frågor som rör företagets utveckling.

Med många innovativa produkter och konstruktioner, toppmodern tillverkningsteknik och framtidsinriktade strategiska investeringar i kombination med stabilt familjeägande är både kunder och leverantörer beroende av Becker som en rättvis partner. Vi som utgör Beckers team i Sverige har tillsammans en otrolig lång erfarenhet och stor kunskap inom vakuumapplikationer. Sammantaget kan du nyttja långt över 50 års erfarenhet från den svenska marknaden!

Till vårt team söker vi en VD som är affärsdriven, professionell och arbetar målstyrt för att realisera Beckers fulla tillväxtpotential. För att lyckas i rollen krävs en genuin och jordnära personlighet. Du kan leda och entusiasmera andra och att skapar de bästa förutsättningarna för en kultur som präglas av tillit, passion, kvalitet och utveckling.

Sista ansökningsdag är 2022-11-16 men urval sker löpande, ansök därför så snart som möjligt. 

Ansvarsområden
Helhetsansvar för verksamheten, inklusive personal, resultat och budget samt strategi och tillväxtagenda
Säkerställa god försäljningsprestanda och hög lönsamhet
Driva företagets fortsatta expansion genom att utveckla befintliga marknader samt etablera och accelerera i Norden
Rapportera till Becker GmbH Wuppertals koncernchef genom analys och utvärdering av utformande KPI:er
Förhandla med externa företagspartner och säkerställa kvalitativa samarbeten
Säkerställa kontinuerlig utveckling för optimerat leverans


Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som VD hos Becker tror vi att du har:


Erfarenhet av företagsledning 
Erfarenhet av försäljning B2B
Erfarenhet av resultat-, budget- och personalansvar
Goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel
Kunskaper i CRM-system
Teknisk kunskap och grundläggande förståelse för industriproduktion 
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du också har:


Kunskaper i tyska


Om företaget
Becker Vakuumteknik AB ingår i familjekoncernen Becker GmbH Wuppertal som är marknadsledande inom vakuum och blåsluft för industriellt bruk. Becker grundades 1885 och har en global omsättning på 220 miljoner euro med 750 anställda i 16 länder och distributörer i 24 länder. Becker i Sverige har sju anställda med kontor i Uppsala, Norrköping och Höganäs och har en omsättning på 36 miljoner kronor. Förutom ett eget sortiment av vakuumpumpar och kompressorer är vi distributör för FIPA, material i rörelse.

I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad där rekryteringskonsult Joel Ingmarsson, [email protected], och rekryterare Caroline Törnkvist, [email protected], gärna svarar på dina frågor om rollen som VD.

Sökord: vd verkställande direktör managing director ceo teknik försäljning b2b uppsala höganäs Visa mindre

Direktor/VD till Uppsala stadsmission

Direktor/VD Som med stort engagemang vill leda och driva en fortsatt utveckling av vår verksamhet Om oss Stadsmissionen arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala med omnejd eller inom regionen/länet. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt ... Visa mer
Direktor/VD
Som med stort engagemang vill leda och driva en fortsatt utveckling av vår verksamhet
Om oss
Stadsmissionen arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala med omnejd eller inom regionen/länet. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Stadsmissionen strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation.
Verksamheterna består idag av två huvudområden, sociala verksamheter och sociala företag. Som stödfunktioner finns ekonomi och IT, kommunikation/ insamling/ volontärsamordning samt HR.
Uppsala stadsmission har kompetenta och engagerade krafter bestående av ca 60 anställda och 150 volontärer.
Läs mer om oss på https://uppsalastadsmission.se
Om tjänsten
Tjänsten är på heltid och tillsvidare med tillträde i mars 2022.
Uppdraget
I uppdraget som Direktor hos oss förväntas du fördjupa Stadsmissionens identitet och kultur samt utveckla och fördjupa värdegrunden i vår verksamhet. Du driver samhällspolitiska frågor, identifierar nya behov och skapar organisatoriska förutsättningar att möta dessa. Du har det övergripande ansvaret för att leda, driva och utveckla verksamheten och det ekonomiska resultatet. Du har det yttersta ansvaret för verksamhetens arbetsmiljö och personalens utveckling. Att samarbeta med andra organisationer och myndigheter är en viktig del i rollen.
Direktor rapporter till styrelsen och utarbetar tillsammans med styrelsen strategiska beslut som gynnar stadsmissionens fortsatta utveckling.
I uppdraget ingår även att ingå i styrelsen Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner och tillsammans med övriga 10 stadsmissioner bygga ett ännu starkare varumärke samt samarbete i gemensamma frågor.
Din profil
· Delar Stadsmissionens kristna värdegrund och människosyn
· Medlem i svenska kyrkan
· Relevant akademisk utbildning
· Erfaren chef från idéburen verksamhet, van att leda genom andra chefer och att inneha ekonomiskt ansvar
· Stort intresse och engagemang för att synliggöra och driva Stadsmissionens idé och driva samhällspolitiska frågor
· Entreprenöriell med förmåga att se möjligheter och fokusera resurser för bästa effekt
· Autentisk, lyhörd och lösningsorienterad
· Strategisk och operativ kompetens, ser helhet och samband
· Erfarenhet av att driva verksamhets- och organisationsutveckling
· Förståelse och förmåga att leda verksamhet med både anställda och volontärer
· Erfarenhet och intresse att bygga och utveckla relationer
· Mycket god kommunikativ förmåga
· Mycket god svenska i både tal och skrift
Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-ansvarig Marie Nordwall 072-451 76 42 [email protected] eller styrelseordförande Erik Eckerdal 072-222 48 69 [email protected]
Om du har frågor om processen kan du även kontakta rekryteringskonsult Lyttkens & Partners Ann-Kristin Lyttkens 070-871 06 75. Visa mindre

CEO

Ansök    Maj 9    Capto Hr AB    Verkställande direktör
You may wonder if this is possible. – We know it is! VBN produces unique metal materials. We also say that we work in the world’s most modern steel plant. We develop new materials and the corresponding Additive Manufacturing (“3D printing”) processes with remarkable results. With our unique group of Vibenite® materials, we can produce various components or tools in near-net-shape to customers who wish to reduce wear, who need complex shapes or more efficie... Visa mer
You may wonder if this is possible. – We know it is!
VBN produces unique metal materials. We also say that we work in the world’s most modern steel plant. We develop new materials and the corresponding Additive Manufacturing (“3D printing”) processes with remarkable results. With our unique group of Vibenite® materials, we can produce various components or tools in near-net-shape to customers who wish to reduce wear, who need complex shapes or more efficient production. On top of it all, VBN’s patented technology reduces environmental impact with around 90%. In 2017 the company launched the world’s hardest steel, Vibenite® 290.
In the latest two years, VBN has focused on the commercialisation of its unique innovations as well as establishing global sales channels in prioritized markets (e.g., Asia, North America, Europe, Middle East, South America). We have also established numerous partnerships for joint development and education. In summary, VBN Components is currently in a strong expansion phase.
Now we are looking for a Business oriented CEO
Today, our current CEO has been head hunted to another top position therefore, we are now looking for a new CEO to manage the company´s growth plans and lead our expedition into an exciting future.
Your tasks:
• Manage the company and be responsible for P&L.
• Set the strategic direction through strategy development and execution.
• Secure operational excellence and quality in the company.
• As the CEO you will be responsible for the global business development and sales. You will bebased in Uppsala but covering the world market.
• Visiting customers will be a major part of your activities. You will identify potential
customers,analyse and review business opportunities, offer solutions, close deals, and finally follow up results and customer benefits.
• An important part of your sales work is to handle the contract management and negotiation and oversee your sales team’s deals.
We offer you:
• Great opportunities for professional development in an expansive, one-of-a-kind materials company within a dynamic environment where you will be one of the key persons in a growing company and you will have the chance to form the organisation to meet the increasing market demand.
• A workplace in new facilities in centre of Uppsala industrial area with top-of-the-line
materials equipment and a team of approx. 10 persons with deep knowledge in materials, additive manufacturing, marketing, and sales.
• A role where you are working close with an experienced Chairman of the Board, the board itself, and with the CTO.
Your profile:
You’re a doer with many years of B2B sales experience and have worked with international business development. Broad business understanding and business acumen combined with the strategic view of the sales process and the company’s growth is important.
You also have proven experience in small company expansion, financial analysis, contract negotiations and reaching goals.
Authentic leadership and Coaching skills.
Team player with strong interpersonal skills, building trust and gaining commitment.
The role will require extensive international travel, so it is important that your life situation allows for that.
Excellent verbal and written communication skills.
Fluent in Business English.
Relevant academic degree in Engineering or in Business management.
Technical understanding and curiosity. It is an advantage if you know the metal materials and international engineering business as well as AM technologies, but you do not need to be an expert in this, since the team already are. Visa mindre

Chief Executive Officer

Are you a proven leader with experience in strategic thinking and theoretical development, understand scientific concepts and have international experience? UMC is looking for a new CEO to lead an organization of 150 people in Uppsala, Sweden, devoted to supporting and enhancing global pharmacovigilance and patient safety. In the role as CEO, you will handle important tasks every day that will influence people both inside and outside the organization, kno... Visa mer
Are you a proven leader with experience in strategic thinking and theoretical development, understand scientific concepts and have international experience? UMC is looking for a new CEO to lead an organization of 150 people in Uppsala, Sweden, devoted to supporting and enhancing global pharmacovigilance and patient safety.

In the role as CEO, you will handle important tasks every day that will influence people both inside and outside the organization, knowing that you contribute to the global effort to prevent patients suffering harm from their medicines. The role involves working on the global market and you will develop contacts around the world.

What you will do

- Be responsible for the scientific and business operations of the centre, matters relating to the WHO Programme for International Drug Monitoring, and relationships with other organisations
- Develop strategies, lead the team in Uppsala and represent UMC worldwide
- Define the core business for UMC and the organizations focus
- You will report to a Board consisting of members appointed by the Swedish government and the World Health Organization

All this in close collaboration with colleagues in Geneva and other global partners.
Your qualifications

- Academic education in the field of medicine such as physician, pharmacology etc.

You have

- Proven leadership abilities
- Extensive experience working with medical, pharmaceutical or health-orientated companies
- Knowledge of the medical sector and can navigate with ease in amongst current topics of discussion both internally and externally
- Experience working in diverse cultural and political environments
- An ability to communicate effectively in English, which is our working language
- People-management and leadership skills

Highly desirable qualities

- Experience in business development and commercial operations
- Own research or significant experience in pharmacovigilance, clinical medicine, pharmacology or pharmacoepidemiology in a regulatory or commercial setting/or clinical research setting

Personal profile
We are looking for a candidate with the following characteristics:

- Leader - Ability to lead, motivate, and develop a team of strong individuals to perform to the best of their capacity; confident in making decisions
- Proactive - Forward-thinking, enterprising and capable – getting things done
- Personal and professional maturity - Perceptive and responsive; stable and insightful; displaying integrity and independence
- Flexibility - Ability to function in a fast-moving, dynamic environment, adapting to change in internal or external demands
- Communication - Excellent oral and written presentation skills
- Driving force/Results orientation - The driving force to achieve results and push towards goals, but also to be pragmatic and recognize that several paths can lead to the same goal

This recruitment is handled by Michaël Berglund.

Uppsala Monitoring Centre (UMC) is a centre for international service and scientific research in the field of pharmacovigilance. We are the WHO Collaborating Centre for International Drug Monitoring, and manage the technical and operational aspects of the WHO Programme for International Drug Monitoring since 1978.

As an independent, non-profit foundation, we support the World Health Organization, regulatory authorities, and other stakeholders who share our vision of advancing medicines safety. Through research and development of new scientific methods, we explore the benefits and harms of medicines for patients, and offer products and services used by health authorities and the pharmaceutical industry worldwide.

UMC follows the collective agreements between the Swedish Agency for Government Employers and Saco-S and ST. Union representatives are Malin Zaar (Saco-S) and Jessica Avasol (ST), +46 (0)18-65 60 60. Visa mindre

VD rekryteras till Morastrand

Om företaget Morastrand AB är det kommunala bostadsföretaget i Mora. Med ett varierande utbud av bostäder i olika storlekar och prisklasser är bolaget också den största hyresvärden i kommunen. Totalt äger och förvaltar bolaget 2 150 bostäder. Förutom bostäder hyr Morastrand ut lokaler, garage och p-platser. Ändamålet med bolagets verksamhet är att tillhandahålla bostäder och lokaler. Idag jobbar ca 30 medarbetare på Morastrand. Morastrands vision för verk... Visa mer
Om företaget
Morastrand AB är det kommunala bostadsföretaget i Mora. Med ett varierande utbud av bostäder i olika storlekar och prisklasser är bolaget också den största hyresvärden i kommunen. Totalt äger och förvaltar bolaget 2 150 bostäder. Förutom bostäder hyr Morastrand ut lokaler, garage och p-platser. Ändamålet med bolagets verksamhet är att tillhandahålla bostäder och lokaler. Idag jobbar ca 30 medarbetare på Morastrand.

Morastrands vision för verksamheten är ” Att aktivt medverka till att bevara och utveckla Mora som attraktiv bostadsort i syfte att främja ett hållbart samhälle ”.

Vi välkomnar dig till regionstaden Mora vid Siljans norra strand. Här finns en unik kombination av stark tradition och innovativt nytänkande. Det genomsyrar hela kommunen, i allt från idrott och friluftsliv, industri till shopping och kultur. Starka internationella varumärken och evenemang har i alla tider satt Mora på kartan och skapat attraktionskraft och tillväxt. Här finns upplevelser inpå knuten vilket uppskattas av såväl ortsbor som besökare.


Dina arbetsuppgifter
Som VD för Morastrand leder du ett välmående bolag med stabil ekonomi, nöjda medarbetare och nöjda hyresgäster. Du har det yttersta ansvaret för resultat och personal samt att verksamheten präglas av ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet.

Ditt främsta uppdrag blir att fortsätta bygga organisationen och kulturen i bolaget och strategiskt utveckla verksamheten mot de tydliga mål som finns för verksamheten där kvalitet, kostnadseffektivitet och hållbarhet står i fokus. Viktiga utmaningar i rollen är att aktivt verka för nyproduktion, förankra och driva kommande renoveringsprojekt samt bidra till att bostadsbyggandet ökar i kommunen.

Som VD arbetar du på styrelsens uppdrag och du representerar bolaget i olika publika sammanhang. Du ansvarar för rapportering till styrelsen, vilken du också jobbar nära för att långsiktigt forma bolaget efter framtidens förväntningar. Du tillser också att bolaget har en god relation och ett gott samarbete med kommunens politiker och tjänstemän.


Din profil
Vi söker en driven, entusiasmerande ledare med erfarenhet av företags/verksamhetsledning. Du har akademisk examen eller annan likvärdig utbildning inom relevant område alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms motsvarande. Har du erfarenhet från fastighetsbranschen och/eller samhällsplanering/exploatering ses det som meriterande. Du har mycket goda kunskaper samt erfarenhet av ekonomistyrning/resultatuppföljning. Meriterande för rollen är kännedom av arbete i en politiskt styrd organisation samt grundliga kunskaper inom offentlig upphandling och juridik inom området.

Vi lägger stort vikt vid dina personliga egenskaper och söker en engagerad och utåtriktad person med förmåga att bygga lag och utveckla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt med förmåga att initiera, besluta, driva, följa upp och slutföra processer. Du är lyhörd för bolagets behov och har hög genomförandeförmåga. Då rollen innebär en stor variation av arbetsuppgifter, såväl strategiskt som operativt, ser vi att du har förmågan att kommunicera komplicerade underlag på ett lätt och överskådligt sätt.


Ansökan
Välkommen med din ansökan!

Morastrand samarbetar med Clockwork Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Hanna Bulldra, tel 0733-51 27 04. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se/lediga-jobb senast den 18 april 2021. För ytterligare information om Morastrand besök gärna www.morastrand.se Visa mindre

VD till det nya bolaget Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB

Vill du vara med och skapa ett av Sveriges största Arena- och fastighetsbolag? Vill du tillhandahålla väl fungerande arenor, lokaler och service dygnet runt till Uppsalaborna och ett av Sveriges största föreningsliv? Här får du chansen leda hela värdekedjan från fastighetsägande och förvaltning till daglig drift av arena- och rekreationsverksamhet med avsikt att stå starkt rustad för att möta ett växande Uppsala. Om tjänsten Uppsala är Sveriges fjärde stö... Visa mer
Vill du vara med och skapa ett av Sveriges största Arena- och fastighetsbolag? Vill du tillhandahålla väl fungerande arenor, lokaler och service dygnet runt till Uppsalaborna och ett av Sveriges största föreningsliv? Här får du chansen leda hela värdekedjan från fastighetsägande och förvaltning till daglig drift av arena- och rekreationsverksamhet med avsikt att stå starkt rustad för att möta ett växande Uppsala.

Om tjänsten
Uppsala är Sveriges fjärde största kommun – mitt i ett av Europas mest expansiva och kunskapsintensiva tillväxtområden. Näringslivet blomstrar med nya företag, världsledande forskning och innovationer. Människor flyttar hit och nya stadsdelar växer fram. Uppsala bygger flest bostäder per capita i Sverige. Allt detta gör dem till en av Sveriges mest snabbväxande kommuner. Idag bor det 230 000 invånare i Uppsala, år 2050 beräknas Uppsalas befolkning ha ökat till 350 000 invånare.

I Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB samlar Uppsala kommun stora delar av fastighetsägandet och fastighets- och verksamhetsdriften i ett nytt bolag. Samordningen ska åstadkomma större nytta för föreningar och övriga kunder, resurseffektivisering och innovationskraft. Genom bildandet av bolaget skapas samordningsvinster både ur ett service-och kostnadsperspektiv och en hög förmåga möta de behov som uppstår. Ambitionen med bolaget som tar ansvar för helheten är att förbättra servicen gentemot civilsamhället och Uppsalaborna.

Några av de anläggningar och verksamheter som kraftfullt kommer bidra till att invånarna får ett ökat utbud och som bolaget ansvarar för är kommande nybyggnation av Ishall i Gränby - arenan kommer att rymma cirka 5 000 åskådarplatser och är en arena för ishockey på elitnivå och nationella tävlingar i konståkning och större evenemang, Fyrishov - Sveriges mest besökta arena och ett av Sveriges största besöksmål och en verksamheten som består av bad, idrott och event med 525 000 besökare varje år samt Studenternas – en av Sveriges största idrottsarenor.

Bolaget blir en viktig part i kommunens arbete med att stärka relationen till föreningslivet och i att utveckla Uppsalas position som evenemangsstad.

Kärnan i bolagets uppdrag och ditt huvudansvar som VD är att tillhandahålla väl fungerande arenor, lokaler och service dygnet runt till Uppsalaborna, föreningslivet och civilsamhället. För detta krävs att du utvecklar och leder en organisation med förmåga till service, effektivitet och innovationskraft.

Som VD leder, driver och utvecklar du bolaget på affärsmässiga grunder och ansvarar för att bolaget når sina utvecklings- och resultatmål. För att få full effekt leder du via din ledningsgrupp 250 dedikerade medarbetare inom fastighetsutveckling, fastighetsförvaltning och en stor driftorganisation inom arena- och rekreationsverksamhet. Som ett starkt bolag med intressanta projekt skapas en rekryteringsmagnet och du får goda förutsättningar att attrahera och behålla de bästa medarbetarna.

VD rapporterar till bolagets styrelse, vilken är politiskt tillsatt. Du ingår i koncernledningen för kommunen där du tillsammans med kommunens övriga Vd:ar och förvaltningsdirektörer, under ledning av stadsdirektören, gemensamt utvecklar kommunen.

Vem är du?
Vi söker dig som är en närvarande och samtidigt en strategisk ledare med erfarenhet av att leda genom chefer. Du har tidigare erfarenhet av att leda en större komplex serviceorganisation, gärna med verksamhet sju dagar i veckan. Vidare har du stor erfarenhet av arbete i och med föreningsliv, med fördel idrottsföreningar och det är meriterande om du har erfarenhet från event- och evenemangsmarknaden eller besöksnäringen. Du har även erfarenhet av att leda och styra komplexa större investeringsprojekt, du är väl insatt i fastighetsfrågor och projekt- och fastighetsekonomi och det är meriterande att ha arbetat på ett fastighetsbolag. För att skapa framgång i rollen tror vi även att du har god förståelse för politiskt styrda organisationer. Till den här tjänsten söker vi dig som har relevant akademisk utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.

Din ledarstil präglas av ett coachande och involverande förhållningssätt med en förmåga att delegera och ge andra beslutsmandat. Du är kommunikativ och lyhörd och tydliggör förväntningar samt ser till att skapa förutsättningar för att dessa uppnås. Vi ser att du är en stark relationsskapare som bygger nätverk både inom den egna organisation och externt samt arbetar aktivt för att uppnå gemensamma mål. Du har en stark förmåga skapa laganda och främja ett positivt samarbetsklimat i organisationen och externt. Ytterligare är du som ledare resultatorienterad, affärsmässig och kundorienterad.

Tjänsten är placerad i Uppsala.

Om verksamheten
För att möta upp de ökade behoven har Uppsala kommun nu fattat beslut om en sammanslagning av Fyrishov AB, Idrott- och fritidsavdelningen på Stadsbyggnadsförvaltningen, Ihus AB/Uppsala kommun Förvaltningsfastigheter AB, Fastighetsstaben Fastighetsdrift på kommunledningskontoret samt Sport- och rekreationsfastigheter AB till ett bolag; Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB. De fastigheter som tillhör Ihus exklusive brandstationerna, läggs i ett separat utvecklingsbolag, Uppsala kommun Utvecklingsfastigheter AB. Organisationen kommer bestå av cirka 250 medarbetare. Bolagsbildning pågår och i september 2021 kommer personalen att ha sin organisationstillhörighet i bolaget.


Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vill du bli vår VD på Hushållningssällskapet i Mellansverige?

Ansök    Maj 25    Hs Konsult AB    Verkställande direktör
Hushållningssällskapet erbjuder en fantastisk möjlighet för dig som vill ta en ledande roll i att utveckla en spännande framtidsbransch – det svenska lantbruket! HS Konsult AB är en del av Hushållningssällskapet. Vi är ett innovativt rådgivningsbolag med ett 50-tal engagerade medarbetare. Vi säljer oberoende kunskap för utvecklad och förbättrad lönsamhet inom de gröna näringarna i Uppsala, Stockholm, Södermanland, Västmanland, Örebro, Gävleborg och Dalarna... Visa mer
Hushållningssällskapet erbjuder en fantastisk möjlighet för dig som vill ta en ledande roll i att utveckla en spännande framtidsbransch – det svenska lantbruket!
HS Konsult AB är en del av Hushållningssällskapet. Vi är ett innovativt rådgivningsbolag med ett 50-tal engagerade medarbetare. Vi säljer oberoende kunskap för utvecklad och förbättrad lönsamhet inom de gröna näringarna i Uppsala, Stockholm, Södermanland, Västmanland, Örebro, Gävleborg och Dalarnas län. Vi har verksamhet och kompetens inom växtodling, lantbruksdjur, fältförsök, forskning och utveckling, miljö och naturvård, bygg och energi, ekonomi, skog samt mat och hälsa. Vi utgår från våra kontor i Uppsala, Nyköping, Strängnäs, Örebro, Kumla, Västerås, Storvik, Bollnäs och Stora Skedvi.
Hos oss får du jobba på en flexibel arbetsplats och vi kan erbjuda ett varierande och utvecklande uppdrag i en spännande kunskapsorganisation. Tillsammans med nyfikna och kunniga kollegor kommer du att vara navet i verksamhetsutvecklingen inom de gröna näringarna.
Uppdraget
Vi söker dig med en gedigen ledarerfarenhet som har ett stort intresse för människor. Vi tror att du är driven, resultatinriktad och har god förmåga att gå från strategi till handling.
Rollen som VD är såväl visionär som operativ där du i samarbete med ledningsgruppen – tre affärsområdeschefer samt ekonomichef – ansvarar för att vidareutveckla vår personal, vår organisation och våra affärer.
Med kunskap och innovation utvecklar vi en livskraftig landsbygd! Du har ett stort engagemang och ett hjärta som brinner för landsbygdens affärsmässiga utveckling. Vår bransch är just nu inne i en stark utvecklingsfas inom teknik och digitalisering och i uppdraget följer du denna utveckling och agerar för att Hushållningssällskapet fortsätter vara ledande inom kunskap rörande såväl biologiska processer som lantbrukets digitala teknik.
Tillsammans med våra konsulter är du bolagets ansikte utåt och i ditt arbete ingår att underhålla befintliga och att skapa nya strategiska nätverk där du möter olika slags representanter inom de gröna näringarna.
Vårt huvudkontor är placerat i Uppsala. Du arbetar tillsammans med och rapporterar till bolagets styrelse. Din placeringsort på något av våra kontor bestäms i samråd med styrelsens ordförande.

Det här behöver du för att lyckas och trivas
Du har:
Stort engagemang för att leda och utveckla ett företag vars verksamhet är byggt på medarbetarnas kompetens och engagemang.
Tidigare erfarenhet från en roll i ledande befattning i ett kunskapsföretag där du varit aktiv i affärsutveckling.
Erfarenhet i att bygga nätverk och driva affärer baserade på medarbetarnas kunskaper, gärna såväl i privat som i offentlig sektor.
Erfarenhet och kunskap om lantbruksbranschen är naturligtvis en fördel.


Du är:
Affärsorienterad och ekonomiskt driven med förmåga till förståelse för lantbruksbranschens drivkrafter och utveckling.
Skicklig på att bygga och vidareutveckla konstruktiva relationer och nätverk.
En lyhörd ledare med förmåga att bygga framgångsrika team och att förstå våra högt motiverade konsulter.

Skicka din ansökan till styrelsens ordförande Lars Hultström senast den 11 juni 2021. [email protected]
Urvalsprocessen sker tillsammans med rekryteringskonsult och kommer att omfatta både intervjuer och tester. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan tillsättas innan angivet datum.
Fullständig diskretion utlovas.
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Biträdande förvaltningsdirektör

Nära vård och hälsa, ledningskontoret I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Förvaltningen Nära vård och hälsas 1400 medarbetare arbetar med nära vård och... Visa mer
Nära vård och hälsa, ledningskontoret

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Förvaltningen Nära vård och hälsas 1400 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i hela länet. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård och specialiserad habilitering. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktig för oss, eftersom vi anpassa vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster. Förvaltningen Nära vård och hälsa består av åtta verksamhetsområden och ett ledningskontor. Ledningsgruppen består av förvaltningsdirektören, de åtta verksamhetsområdescheferna och cheferna på ledningskontoret.

Vi erbjuder dig en roll där du i nära samarbete med Nära vård och hälsas förvaltningsdirektör medverkar till att utveckla "Effektiv och nära vård".

Ditt ansvar och ditt uppdrag
Som biträdande förvaltningsdirektör kommer du att arbeta i förvaltningsövergripande projekt, nätverk och arbetsgrupper. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Två av dina fokusområden kommer vara kommunsamverkan inom Uppsala län samt digitalisering. Exempel på uppgifter är:


• Att som projektägare arbeta i förvaltningsövergripande förbättringsprojekt.
• Att delta i Region Uppsala-övergripande nätverk och arbetsgrupper som representant för Nära vård och hälsa.
• Att medverka i olika beredningsgrupper som bereder frågor och beslut för ledningsgrupp och politiska beslutande organ.
• Att ersätta förvaltningsdirektören vid semestrar och annan frånvaro.

Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du har flera års erfarenhet av att ha arbetat med förändrings- och förbättringsarbete inom sjukvården. Du har erfarenhet av strategiskt arbete där du behövt överblicka komplexa flöden och helheter. Din svenska är mycket god i tal såväl som skrift och du behärskar engelska. Du är väl insatt i Region Uppsalas ”Effektiv och nära vård 2030”.

Du är en person som har förmågan att överblicka komplexa helheter. Du stöttar beslutande organ genom att förmedla väl underbyggda argument och fakta. Du har förmågan att lyhört ta del av en verksamhets operativa behov och förvandla dem till fungerande strategier och planer. Du trivs i en roll med stor självständighet och eget beslutsfattande, samtidigt är du van att också vara en del av ett sammanhang - du har förmågan att se ditt eget ansvarsområde som en integrerad del förvaltningen och Region Uppsala i helhet. Du bemöter din omgivning på ett moget och lyhört sätt, du har förmågan att diplomatiskt samverka och samarbeta i ett sammanhang där många olika åsikter och synsätt möts.

Krav

• Högskole- eller universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet
• Flera års erfarenhet av att ha arbetat med förändrings- och förbättringsarbete inom sjukvården
• Erfarenhet av strategiskt arbete där du behövt överblicka komplexa flöden och helheter
• Mycket god svenska i tal och skrift
• God engelska
• Insyn i Region Uppsalas ”Effektiv och nära vård 2030”

Annat viktigt att veta
Anställningen är på heltid tillsvidare i grundprofessionen med ett 3-årigt chefsförordnande.
Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Eventuella frågor besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-470 71 10 eller av förvaltningsdirektör Torun Hall, [email protected]. Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan senast den 11 november 2019 via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker genom Jobbet.se. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

VD till Uppsala kommun Skolfastigheter AB

Vill du leda ett av Sveriges största kommunala fastighetsbolag mitt i Europas mest expansiva och kunskapsintensiva tillväxtområden? Vill du vara med och bidra till att göra Uppsalas skolor till de bästa i Sverige genom skapandet av goda, trygga och hållbara skolmiljöer? Vi söker nu en VD till Uppsala kommun Skolfastigheter! Om tjänsten Uppsala kommun Skolfastigheters uppgift är att tillhandahålla pedagogiska lokaler för Uppsalas barn och unga. Cirka 97 pr... Visa mer
Vill du leda ett av Sveriges största kommunala fastighetsbolag mitt i Europas mest expansiva och kunskapsintensiva tillväxtområden? Vill du vara med och bidra till att göra Uppsalas skolor till de bästa i Sverige genom skapandet av goda, trygga och hållbara skolmiljöer? Vi söker nu en VD till Uppsala kommun Skolfastigheter!

Om tjänsten
Uppsala kommun Skolfastigheters uppgift är att tillhandahålla pedagogiska lokaler för Uppsalas barn och unga. Cirka 97 procent av alla skolor och förskolor i kommunen ägs och förvaltas av Uppsala Skolfastigheter. Ett stort uppdrag som omsatte cirka 630 miljoner kronor under 2019. Genom fastigheterna bidrar bolaget till Uppsalas utveckling genom att lägga grunden för barns och ungas framtid.

Uppsala kommun växer kraftigt och det finns behov av Uppsala Skolfastigheters tjänster. I takt med att bostadsbyggandet ökar kommer också behovet av bra, moderna och uppdaterade skolfastigheter att stiga vilket innefattar både om- och nybyggnationer för Uppsala skolfastigheter. Centralt i VD:s uppdrag är att ta bolaget till nästa nivå. Bolaget har en ledande roll i planeringen att erbjuda pedagogiska fastigheter och lokaler av god kvalitet med konkurrenskraftiga hyror. Du kommer i samverkan med beställaren påverka och utveckla barn och ungas lärmiljöer på kort och lång sikt.

Ditt uppdrag som VD är att hållbart leda, driva och utveckla bolaget och ansvara för att bolaget når sina utvecklings- och resultatmål. Med kunden i fokus ansvarar VD tillsammans med sin ledningsgrupp för att leda fastighetsförvaltningen och utvecklingen av bolagets fastigheter. Ett av dina huvuduppdrag är att ansvara för att skolans lokaler utnyttjas på ett effektivt sätt och att på ett affärsmässigt sätt hantera lokalbehov och vakanssatta lokaler. Ytterligare att ansvara för att bolagets fastigheter förvaltas väl och kontinuerligt förbättras. Som VD ansvarar du för att bolaget levererar på det stora beställningstrycket utifrån kvalitet och service och ha en ekonomi i balans. En viktig del i ditt arbete är att driva bolaget utifrån kundens perspektiv i ett nära samarbete med fastighetsstaben på kommunledningskontoret, utbildningsförvaltningen och andra kommunala bolag och förvaltningar.

Som VD rapporterar du till bolagets styrelse, vilket är politiskt tillsatt. Du leder bolagets ledningsgrupp och ingår i koncernledningen för kommunen. I kommunledningen, under ledning av stadsdirektören, ansvar du tillsammans med kommunens övriga VD:ar och förvaltningsdirektörer för kommunens gemensamma utveckling.


Vem är du?
Vi söker dig som är ledare och har erfarenhet av att leda genom chefer. För att skapa framgång i rollen har du en hög förståelse för hur ett lokalförsörjningsprogram ska förverkligas och du har starkt intresse av att skapa framgångsrika lärmiljöer. Du har bred erfarenhet när det avser fastighetsfrågor där du ansvarat för verksamheter som levererar fastighetsförvaltning med nöjda kunder och från verksamheter som driver komplexa investeringsprojekt. Har du dessutom lett verksamheter som drivit byggprojekt är det ytterst meriterande. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att leda och driva utveckling av bolag. Har du erfarenhet av att arbeta i politiskt styrda organisationer eller har levererat till politiskt styrda organisationer är det meriterande. Ytterligare ser vi att det är meriterande om du har kunskap om skolfastigheter. Du har erfarenhet av att driva serviceinriktad verksamhet där man sätter kundens behov i fokus. Till den här tjänsten söker vi dig som har relevant akademisk utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.

Din ledarstil präglas av ett coachande och involverande förhållningssätt med en förmåga att delegera och ge andra beslutsmandat. Du är kommunikativ och lyhörd och tydliggör förväntningar samt ser till att skapa förutsättningar för att dessa uppnås. Vi ser att du är en stark relationsskapare som bygger nätverk både inom den egna organisation och externt samt arbetar aktivt för att uppnå gemensamma mål. Du har en stark förmåga skapa laganda och främja ett positivt samarbetsklimat i organisationen och externt. Ytterligare ser vi att du har en förmåga att ta fram genomförbara planer på kort och lång sikt.

Tjänsten är placerad i Uppsala.

Om verksamheten
Uppsala kommun Skolfastigheter AB bildades 1 januari 2013 som ett av tre nya kommunala fastighetsbolag i Uppsala kommun. Totalt har Uppsala kommun cirka 180 verksamheter inom skola och förskola i deras lokaler. Verksamheten är deras kund. Ett mindre antal hyrs ut till privata aktörer. Totalt äger man 135 fastigheter och hur ut deras fastigheter över hela kommunen, vilket motsvarar cirka 415 800 kvadratmeter. Alla hyresintäkter återinvesteras i deras fastigheter.

Bolagets affärsidé är att förvärva, avyttra, äga, i egen regi bygga och förvalta skolfastigheter på ett sådant sätt att det bidrar till ungas utveckling och välbefinnande, samt skapar mervärde för ägarna.

Uppsala Skolfastigheter präglas starkt av deras värdegrund ”Vi är engagerade, vi visar respekt och vi tar ansvar ”.


Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av högre chefer. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

VD till tillväxtbolag inom utbildningssektorn

Vill du göra skillnad i den svenska skolans utveckling? Vi har ambitionen att revolutionera utbildningssektorn genom att införa peer review som metod i lektionsframställningen och söker dig som har vilja och förmåga att leda satsningen. Utvecklingsarbetet har letts av Professor Leif Östman, känd inom det didaktiska området, såväl i Sverige som internationellt. Leif kommer att vara ditt närmsta bollplank och utgör företagets vetenskapliga ledare. Vi har IT-... Visa mer
Vill du göra skillnad i den svenska skolans utveckling? Vi har ambitionen att revolutionera utbildningssektorn genom att införa peer review som metod i lektionsframställningen och söker dig som har vilja och förmåga att leda satsningen. Utvecklingsarbetet har letts av Professor Leif Östman, känd inom det didaktiska området, såväl i Sverige som internationellt. Leif kommer att vara ditt närmsta bollplank och utgör företagets vetenskapliga ledare. Vi har IT-infrastruktur på plats och påbörjat säljarbetet med våra första betalande kunder på plats. Du kommer med andra ord in i företaget precis när allt det roliga börjat.Ditt övergripande ansvar är att driva verksamheten i syfte att skapa hållbar lönsamhet och tillväxt. Du arbetar nära våra grundare. Styrelsen kommer att bidra operativt och har många års erfarenhet från det pedagogiska området. Du har personalansvar för en säljare. DINA ARBETSUPPGIFTER·       Att leda och driva försäljningen till säljchef rekryteras·       Att samordna kvalitetsteamet ·       Att föra dialogen kring teknikutvecklingen med vår IT-partner·       Hålla ihop projektaktiviteterna·       Organisera genomförandet av lektionsverkstäder·       Arbeta med projektadministration (EU projekt)·       Föra dialog med bokföringsfirman·       Föra dialogen med vår marknadsföringspartner·       Rekrytera medarbetare·       Medverka i styrelsemöten·       Du har budget- och resultatansvar VI SÖKER DIG SOM ·       Har erfarenhet från utbildningsområdet·       Är säljintresserad och förtroendeingivande·       Är strukturerad och duktig på att kommunicera·       Du besitter en stark genomföringskraft ·       Du har förmåga att ta till dig nya IT-system och använda sociala media. Vi erbjuder dig ett omväxlande och utvecklingsinriktat arbete där du får en central roll i ett företag som är innovativt, sprunget ur akademin och som på kort tid etablerat strategiska samarbeten med stora aktörer inom utbildningssektorn. Vi har framgångsrikt paketerat vår innovativa tjänst som kallas Lektionsverkstad och som riktar sig till grundskolan och gymnasiet. I Lektionsverkstaden ingår vår IT-tjänst Acedu som innebär att skolan får tillgång till ett nationellt nätverk av ämnesexperter. Skolchefer och rektorer är primära kundsegmenten som köper in tjänsten i samråd med förstelärare och övriga pedagoger. Vi har precis säkrat våra första nöjda referenskunder inom gymnasieskolan. Vi söker dig med driv och engagemang. Som person är du jordnära, prestigelös, har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa goda relationer både internt och externt. Ditt ledarskap är entusiasmerande och du är resultatorienterad. Du har lätt för att etablera kundkontakter och är affärsinriktad. Vi tror att du trivs att arbeta i team men är bekväm med att arbeta självständigt och kan ta egna beslut för att driva ditt arbete framåt. För att lyckas i rollen krävs att du är initiativrik, självgående och har blick för helhet och sammanhang. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du bor i Uppsala. Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag! Du ansöker genom att maila ditt CV och ett personligt brev till [email protected]. Visa mindre

Verkställande direktör

Upplandsstiftelsen erbjuder dig en unik möjlighet att påverka och vara delaktig i bevarande, utveckling och tillgängliggörande av vår Uppländska natur.I nära samverkan med Upplandsstiftelsens medlemmar (länets kommuner och Region Uppsala), Länsstyrelsen, näringsidkare, intresseföreningar, markägare och andra intressenter arbetar Upplandsstiftelsen, ofta i projektform, med inventeringar, utredningar och analyser för att hitta vägar för aktiv och levande nat... Visa mer
Upplandsstiftelsen erbjuder dig en unik möjlighet att påverka och vara delaktig i bevarande, utveckling och tillgängliggörande av vår Uppländska natur.I nära samverkan med Upplandsstiftelsens medlemmar (länets kommuner och Region Uppsala), Länsstyrelsen, näringsidkare, intresseföreningar, markägare och andra intressenter arbetar Upplandsstiftelsen, ofta i projektform, med inventeringar, utredningar och analyser för att hitta vägar för aktiv och levande naturvård. Vi har t ex restaurerat över tre tusen hektar ängs- och hagmarker tillsammans med ett stort antal markägare och därigenom förbättrat förutsättningarna för företagande på landsbygden. Vi utvecklar metoder för att fler ska ha tillgång till och komma ut i naturen och vi har förvärvat mark för bildandet av naturreservat. För oss är det viktigt att nå konkreta resultat och vi prioriterar ett operativt arbetssätt med praktiskt genomförande som slutmål.Din roll Som VD är du direkt underställd styrelsen och har som uppdrag att styra, driva och utveckla verksamheten. Du har budget-, personal- och verksamhetsansvar. I Upplandsstiftelsen arbetar 17 kompetenta medarbetare varav några har underställd personal. Utöver kansliets personal är även ett 20-tal tillsynspersoner ute i landskapet för att förvalta och underhålla fastigheter och marker. I uppdraget ingår bl a att:Utveckla, kvalitetssäkra och löpande utvärdera Upplandsstiftelsens verksamhetUpprätta och följa upp budget, verksamhetsplan och flerårsplanTillsammans med styrelsens ordförande bereda frågor för och planera styrelsemötenVara föredragande i arbetsutskott och styrelseSom VD har du självklart ett strategiskt ansvar men du utför också uppgifter av mer operativ karaktär. Du bygger goda relationer, utvecklar samarbeten och bygger vidare på den tradition som Upplandsstiftelsen har att genom respekt för olika parter och goda dialoger nå praktisk framgång, där såväl naturen, friluftsliv och företagande beaktas. Upplandsstiftelsen har en stor bredd av samarbetspartners, allt från offentliga verksamheter till naturvårdsorganisationer, forskare, ideella föreningar och företag, från stora skogsbolag till enskilda näringsidkare.  Din person Du trivs med och är bra på att kommunicera, bygga relationer och utveckla samarbeten – både internt och externt. Du trivs med att befinna dig mitt i verksamheten för att kunna ta dig an förändringar och driva utvecklingsprocesser mot goda resultat. Du är väl orienterad i samhällsdebatten kring naturvård, friluftsliv och folkhälsa och har förmågan att se vilken riktning Upplandsstiftelsen ska ta i olika frågor och utvecklingsfaser. Du är kommunikativ, tillmötesgående och lyhörd för andras perspektiv, du skapar förtroende och för dialog och diskussion med väl underbyggda argument och kunskap inom området. Du trivs med komplexa frågeställningar som kräver analys och helhetssyn.Precis som vi andra som verkar inom Upplandsstiftelsen har du naturligtvis ett starkt och levande intresse för friluftsliv, naturvårdsfrågor och de areella näringarna!Kvalifikationer Du har relevant naturvetenskaplig högskoleutbildning, gärna kopplad till naturvård. Du har flerårig erfarenhet i en chefsroll, har du tidigare haft en chefsroll i en naturvårdsverksamhet ser vi det som en merit. Kvalificerade kunskaper inom naturvårdens förutsättningar och kännedom om friluftsliv ser vi som angeläget, liksom kunskap om och gärna erfarenhet av de areella näringarna.  Din svenska är mycket god i tal såväl som skrift och din engelska är god. Körkort för personbil är ett krav. Du är en van datoranvändare och sätter dig snabbt in i olika typer av systemstöd.Annat viktigt att vetaUpplandsstiftelsens kansli finns på Storgatan i Uppsala i moderna, nybyggda lokaler ett stenkast från Uppsala Resecentrum.Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-470 71 10 (dock ej 5 juli-18 aug). Din ansökan vill vi ha senast den 8 september 2019. P g a sommar och semester är ansökningstiden lång, vi läser och bearbetar dock ansökningar löpande så skicka gärna din ansökan redan idag!   Vill du läsa mer om Upplandsstiftelsen? Besök gärna vår hemsida!KravRelevant naturvetenskaplig högskoleutbildningFlerårig erfarenhet i en chefsrollKvalificerade kunskaper inom naturvårdens förutsättningar och kännedom om friluftslivInsyn i de frågeställningar som kan uppstå då naturvård och friluftsliv möter företagarfrågorMycket god svenska och god engelska i tal och skriftKörkort för personbilVan datoranvändareMeriterandeUtbildning med koppling till naturvårdErfarenhet av chefsroll i naturvårdsverksamhet Erfarenhet av de areella näringarnaOm ossUpplandsstiftelsen är en fristående organisation med Region Uppsala och länets åtta kommuner som medlemmar. Upplandsstiftelsen bildades 1972 för att underlätta och stimulera allmänhetens friluftsliv samt verka för bevarande och skydd av den uppländska naturen. Upplandsstiftelsen bedriver ett omfattande arbete för att främja förutsättningarna för flora, fauna och naturmiljöer, utveckla friluftslivet och främja landsbygdsutveckling med koppling till naturvård och friluftsliv. Upplandsstiftelsens verksamhet omfattar aktiviteter i skogliga miljöer, sjöar, rinnande vatten, kust- och hav, kulturlandskap, friluftsliv, folkhälsa och naturskola. Visa mindre

VD till Yrkes & Profilkäder

DET STARTAR MED EN VISION - YRKES & PROFILKLÄDER Yrkes och profilkläder - En del av Blåkläder YP SKALL VARA DEN BA¨STA LEVERANTO¨REN AV ARBETSKLA¨DER OCH PERSONLIGT SKYDD PA° DEN LOKALA MARKNADEN. YP SKA VARA DET SJA¨LVKLARA VALET AV LEVERANTO¨R INOM YP/BLA°KLA¨DERS KUNDSEGMENT. IHOP MED DOM BA¨STA PRODUKTERNA INOM ARBETSKLA¨DER OCH PERSONLIGT SKYDD PA° MARKNADEN SKA VI LEVERERA DEN BA¨STA EXPERTISEN OCH SERVICEN TILL VA°RA KUNDER GENOM DEN LO¨SNING SOM ... Visa mer
DET STARTAR MED EN VISION - YRKES & PROFILKLÄDER

Yrkes och profilkläder - En del av Blåkläder

YP SKALL VARA DEN BA¨STA LEVERANTO¨REN AV ARBETSKLA¨DER OCH PERSONLIGT SKYDD PA° DEN LOKALA MARKNADEN.
YP SKA VARA DET SJA¨LVKLARA VALET AV LEVERANTO¨R INOM YP/BLA°KLA¨DERS KUNDSEGMENT. IHOP MED DOM BA¨STA PRODUKTERNA INOM ARBETSKLA¨DER OCH PERSONLIGT SKYDD PA° MARKNADEN SKA VI LEVERERA DEN BA¨STA EXPERTISEN OCH SERVICEN TILL VA°RA KUNDER GENOM DEN LO¨SNING SOM PASSAR YP OCH KUNDEN BA¨ST.

Yrkes och Profilkläder, står inför en fortsatt utveckling och deras framtidstro är stark. YP har tillväxtpotential och erbjuder ett starkt koncept till sina kunder och affärspartners. 

Vi söker någon som vill vara med på denna resa och förvalta det som är men också att ytterligare utveckla företaget. YP består av 11 enheter, 61 anställda med en omsättning på ca 150 miljoner. Du har 9 direktrapporterande personer i ditt team. YP har en mycket professionell och kompetent styrelse med mångårig erfarenhet av att driva lönsamma affärer. De har en platt organisation som strävar och efterlever att vara arbetsplats utan prestige och hierarki.

Vi söker dig, som vill arbeta i en mycket operativ VD roll – vara ett starkt stöd för verksamhetens säljorganisation samt ha förmågan att operativt och strategiskt driva 11 bolag.

Tjänsten

Som VD har du ansvaret att på ägarens uppdrag driva, utveckla och leda bolaget enligt fastställd affärsplan. Arbetet som VD innebär vidare att du är operativ ledare med ett brett ansvarsområde för verksamhetens olika funktioner samt för ett långsiktigt affärsutvecklingsarbete. Du kommer att utgå från någon av enheterna som ligger runt Västra Götaland eller Uppsala. Resdagar uppgår till 2-3 dagar i veckan.

Huvudsakliga ansvarsområden för uppdraget som VD är följande:

• Utarbeta ekonomiska strategier att presentera för styrelsen • Fullt budget- och resultatansvar • Leda och utveckla bolaget och organisationen • Produktiv-, organisatorisk- och finansiell utveckling • Driva kundnöjdhet avseende kvalitet och leverans • Utveckla arbetssätt för ökad effektivitet • Utveckla teamwork • Ansvar för kompetenshöjning av distriktchefer
Du rapporterar direkt till Styrelsen. Placering för tjänsten är i Västra Götaland.

Profil

Du har en god social kompetens och hanterar såväl kunder som leverantörer och personal på ett förtroendeingivande sätt. Du har ett starkt driv och är duktig på att skapa en helhet som innebär både struktur och stark utveckling. 

Som ledare har du en modern ledarprofil med ett kundorienterat synsätt, ett stort engagemang och en klok helhetssyn. Du är en ödmjuk och affärsdriven ledare med en jordnära approach. Du är prestigelös och flexibel men samtidigt målmedveten och är bra på att engagera och motivera andra för att nå bästa resultat. 

Personen vi söker skall ha stort driv inom försäljning och även ha strategisk höjd med en bra blick för marknad och varumärkesfrågor, du är van vid att leda på distans och det är inga problem för dig att resa. Vi ser även att du har erfarenhet av expansion med att öppna upp nya och eller fler butiker.

Du har en gedigen erfarenhet inom retail/kedjedrift/detaljhandeln med djup insikt i framgångsfaktorer för lönsamma affärer i branschen.
Du är en entusiastisk entreprenör med hög energinivå och du är öppen, tydlig och rak i din kommunikation.

I denna rekrytering samarbeter YP med Executive Recruitment och ansvarig rekryterare är Senior Executive Recruiter Mio Emanuelsson.
Intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte med din ansökan.

Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. 

Välkommen med din ansökan

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

VD till Uppsala

Envirologic grundades som bolag 1999 och har sedan starten arbetat med att utveckla automatiska programmerbara robotar, för högtryckstvättrengöring av hälsovådliga och starkt förorenande utrymmen, och är idag marknadsledande inom detta område. Sedan den första färdigutvecklade roboten såldes 2001 har bolaget levererat över 700 robotar till kunder i främst Europa, men även till Nordamerika, Japan och Australien. Kunderna är främst distributörer av programme... Visa mer
Envirologic grundades som bolag 1999 och har sedan starten arbetat med att utveckla automatiska programmerbara robotar, för högtryckstvättrengöring av hälsovådliga och starkt förorenande utrymmen, och är idag marknadsledande inom detta område. Sedan den första färdigutvecklade roboten såldes 2001 har bolaget levererat över 700 robotar till kunder i främst Europa, men även till Nordamerika, Japan och Australien. Kunderna är främst distributörer av programmerbara högtryckstvättsrobotar som säljs vidare för att göra rent på starkt nedsmutsade hälsovådliga ytor i olika branscher, en stor bransch är t.ex. bönder med grisstallar. Man har huvudkontor i Uppsala och ett dotterbolag i Danmark. Företaget beräknar omsätta ca 20 mkr 2019 och har 10 anställda. Envirologic är registrerat på Spotlight Stock Market (f.d. Aktietorget). Bolaget har över 600 aktieägare. Envirologic går nu in i en spännande och utmanande fas och söker därför nu en ny VD till Uppsala Marknaden Marknaden för programmerbara robotar för högtryckstvättrengöring bedöms bara i Europa vara värd många miljarder kronor. Arbetsuppgifter Som VD på Envirologic förväntas man delta aktivt i det dagliga arbetet med att leda och strukturera det dagliga arbetet, samt driva egen försäljning som sker genom att skaffa nya internationella distributörer av den högtryckstvättande roboten EVO Cleaner. Du kan komma att möta olika former av nedsmutsade miljöer och har inga problem med att sätta på dig skyddskläder när så behövs. Din profil  Du har dokumenterat goda ledarerfarenheter som kommersiellt ansvarig för ett mindre teknikbolag i tillväxt eller en försäljningsavdelning eller liknande. Du har haft ansvar med uttalat kostnads och intäktsansvar samt personalansvar. Du är van att öppna nya marknader internationellt, har erfarenhet av exportförsäljning och av att sälja produkter via distributörer. Du är en utåtriktad person med intresse för kundrelationer. Inställningen till den här rollen är att man ser möjlighet att skapa stor framgång för Envirologic, eftersom det finns en mycket stor potential kvar att utveckla på marknaden. Ledarskap, Handlingskraft, Tekniskt kunnande och Affärsmässighet sammanfattar vår syn på vad en bra kandidat står för. Vad vi erbjuder En spännande och utmanande resa där man kommer att ha ett starkt stöd av styrelsen och ägarna samt en marknadsmässig lön.   För mer information om tjänsten: I denna rekrytering samarbetar vi med FINNVEDEN EXECUTIVE. Kontakta rekryteringskonsult Roger Johansson tfn +46 708 811 310 för mer information om tjänsten. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. För att få en hög kvalitet i rekryteringsprocessen vill vi att du skickar in din ansökan via vår hemsida. Börja med att trycka på ansökningsknappen nedan. En bekräftelse på mottagen ansökan skickas alltid till den angivna e-postadressen. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

VD till Yrkes & Profilkäder

DET STARTAR MED EN VISION - YRKES & PROFILKLÄDER Yrkes och profilkläder - En del av Blåkläder YP SKALL VARA DEN BA¨STA LEVERANTO¨REN AV ARBETSKLA¨DER OCH PERSONLIGT SKYDD PA° DEN LOKALA MARKNADEN. YP SKA VARA DET SJA¨LVKLARA VALET AV LEVERANTO¨R INOM YP/BLA°KLA¨DERS KUNDSEGMENT. IHOP MED DOM BA¨STA PRODUKTERNA INOM ARBETSKLA¨DER OCH PERSONLIGT SKYDD PA° MARKNADEN SKA VI LEVERERA DEN BA¨STA EXPERTISEN OCH SERVICEN TILL VA°RA KUNDER GENOM DEN LO¨SNING... Visa mer
DET STARTAR MED EN VISION - YRKES & PROFILKLÄDER

Yrkes och profilkläder - En del av Blåkläder

YP SKALL VARA DEN BA¨STA LEVERANTO¨REN AV ARBETSKLA¨DER OCH PERSONLIGT SKYDD PA° DEN LOKALA MARKNADEN.
YP SKA VARA DET SJA¨LVKLARA VALET AV LEVERANTO¨R INOM YP/BLA°KLA¨DERS KUNDSEGMENT. IHOP MED DOM BA¨STA PRODUKTERNA INOM ARBETSKLA¨DER OCH PERSONLIGT SKYDD PA° MARKNADEN SKA VI LEVERERA DEN BA¨STA EXPERTISEN OCH SERVICEN TILL VA°RA KUNDER GENOM DEN LO¨SNING SOM PASSAR YP OCH KUNDEN BA¨ST.

Yrkes och Profilkläder, står inför en fortsatt utveckling och deras framtidstro är stark. YP har tillväxtpotential och erbjuder ett starkt koncept till sina kunder och affärspartners. 

Vi söker någon som vill vara med på denna resa och förvalta det som är men också att ytterligare utveckla företaget. YP består av 11 enheter, 61 anställda med en omsättning på ca 150 miljoner. Du har 9 direktrapporterande personer i ditt team. YP har en mycket professionell och kompetent styrelse med mångårig erfarenhet av att driva lönsamma affärer. De har en platt organisation som strävar och efterlever att vara arbetsplats utan prestige och hierarki.

Vi söker dig, som vill arbeta i en mycket operativ VD roll – vara ett starkt stöd för verksamhetens säljorganisation samt ha förmågan att operativt och strategiskt driva 11 bolag.

Tjänsten

Som VD har du ansvaret att på ägarens uppdrag driva, utveckla och leda bolaget enligt fastställd affärsplan. Arbetet som VD innebär vidare att du är operativ ledare med ett brett ansvarsområde för verksamhetens olika funktioner samt för ett långsiktigt affärsutvecklingsarbete. Du kommer att utgå från någon av enheterna som ligger runt Västra Götaland eller Uppsala. Resdagar uppgår till 2-3 dagar i veckan.

Huvudsakliga ansvarsområden för uppdraget som VD är följande:• Utarbeta ekonomiska strategier att presentera för styrelsen
• Fullt budget- och resultatansvar
• Leda och utveckla bolaget och organisationen
• Produktiv-, organisatorisk- och finansiell utveckling
• Driva kundnöjdhet avseende kvalitet och leverans
• Utveckla arbetssätt för ökad effektivitet
• Utveckla teamwork
• Ansvar för kompetenshöjning av distriktchefer


Du rapporterar direkt till Styrelsen. Placering för tjänsten är i Västra Götaland.

Profil

Du har en god social kompetens och hanterar såväl kunder som leverantörer och personal på ett förtroendeingivande sätt. Du har ett starkt driv och är duktig på att skapa en helhet som innebär både struktur och stark utveckling. 

Som ledare har du en modern ledarprofil med ett kundorienterat synsätt, ett stort engagemang och en klok helhetssyn. Du är en ödmjuk och affärsdriven ledare med en jordnära approach. Du är prestigelös och flexibel men samtidigt målmedveten och är bra på att engagera och motivera andra för att nå bästa resultat. 

Personen vi söker skall ha stort driv inom försäljning och även ha strategisk höjd med en bra blick för marknad och varumärkesfrågor, du är van vid att leda på distans och det är inga problem för dig att resa. Vi ser även att du har erfarenhet av expansion med att öppna upp nya och eller fler butiker.

Du har en gedigen erfarenhet inom retail/kedjedrift/detaljhandeln med djup insikt i framgångsfaktorer för lönsamma affärer i branschen.
Du är en entusiastisk entreprenör med hög energinivå och du är öppen, tydlig och rak i din kommunikation.

I denna rekrytering samarbeter YP med Executive Recruitment och ansvarig rekryterare är Senior Executive Recruiter Mio Emanuelsson.
Intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte med din ansökan.

Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. 

Välkommen med din ansökan

Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre