Lediga jobb Uppsala Stadsmission i Uppsala

Se alla lediga jobb från Uppsala Stadsmission i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Föreståndare till Gränbystadens Secondhandbutik

Ansök    Mar 10    Uppsala Stadsmission    Butikschef
Vi söker en föreståndare till Gränbystadens Second handbutik och på sikt ytterligare en butik Secondhand är ett av flera sociala företag inom Uppsala Stadsmission där vi erbjuder arbetsträning och försäljning. Våra second hand-butiker gör en stor samhälls- och klimatinsats genom att skapa arbetstillfällen och samla in kläder/prylar. I rollen som föreståndare har du ett mångfacetterat arbete där ingen dag är den andra lik. Du ansvarar för arbetsträningen oc... Visa mer
Vi söker en föreståndare till Gränbystadens Second handbutik och på sikt ytterligare en butik
Secondhand är ett av flera sociala företag inom Uppsala Stadsmission där vi erbjuder arbetsträning och försäljning. Våra second hand-butiker gör en stor samhälls- och klimatinsats genom att skapa arbetstillfällen och samla in kläder/prylar.
I rollen som föreståndare har du ett mångfacetterat arbete där ingen dag är den andra lik. Du ansvarar för arbetsträningen och har personal- och budgetansvar där du ansvarar för att butiken når dagliga försäljningsmål och drivs enligt vår verksamhetsidé. Värdegrunden är ett viktigt redskap i arbetet och tillsammans med dina medarbetare förmedlar du vår värdegrund till deltagare i arbetsträning, kunder, gåvogivare, volontärer och kollegor.
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation.
Om arbetet
I rollen som föreståndare har du ansvar för själva verksamheten, men även för samarbetet inom hela second handverksamheten. I arbetsuppgifterna ingår verksamhetsansvar, resultatansvar och personal- och arbetsmiljöansvar. Du leder den befintliga verksamheten och kontinuerligt utvecklar den. De flesta av medarbetarna behöver olika former av anpassning och stöd i arbetet, vilket gör att en viktig del i arbetet är myndighetskontakter.
Vi önskar expandera med fler butiker och varje föreståndare ska kunna ansvara för två butiker.
Kvalifikationer
Arbetat minst två år som butikschef inom detalj/dagligvaruhandeln där du haft både personal- och budgetansvar för en större butik
Är resultatinriktad, affärsmässig samt självgående och strukturerad
Är en god ledare som motiveras av att utveckla och arbeta med människor
Är lyhörd med ett stort engagemang för människors olika egenskaper och erfarenheter
Du delar Uppsala Stadsmissions värdegrund

Om anställningen
Tillsvidareanställning med provanställning sex månader. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Upplysningar
Socialchef Johanna Rudmark Hagström 076-140 34 07, [email protected]
Läs gärna mer på www.uppsalastadsmission.se Visa mindre

Föreståndare till Unga Station

Föreståndare till Unga Station, Uppsala Stadsmission Unga Station är Uppsala Stadsmissions nyaste verksamhet som startade under hösten 2021. Här möter vi tonåringar bosatta i Gränby, enskilt och i grupp. Vi erbjuder individuellt stöd där tonåringen själv specificerar vad hen önskar ha hjälp med. Det kan exempelvis vara att hitta en gemenskap, att få hjälp med studier eller att söka prao eller extrajobb. Det kan också vara en trygg vuxen att prata med när d... Visa mer
Föreståndare till Unga Station, Uppsala Stadsmission
Unga Station är Uppsala Stadsmissions nyaste verksamhet som startade under hösten 2021. Här möter vi tonåringar bosatta i Gränby, enskilt och i grupp. Vi erbjuder individuellt stöd där tonåringen själv specificerar vad hen önskar ha hjälp med. Det kan exempelvis vara att hitta en gemenskap, att få hjälp med studier eller att söka prao eller extrajobb. Det kan också vara en trygg vuxen att prata med när det är stormigt hemma, i skolan eller med kompisar. Gruppaktiviteterna kan röra sig om läxhjälp, samtalskvällar eller tillfällen då någon utifrån kommer och berättar om sitt yrke eller något annat som känns viktigt.
I rollen som föreståndare har du ett mångfacetterat arbete där ingen dag är den andra lik. Du möter många ungdomar och samarbetar med andra intressenter i området.
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation. För oss är det viktigt att du delar dessa värderingar.
Om arbetet
I rollen som föreståndare har du ansvar för verksamheten. Vår förhoppning är att vi på sikt ska kunna öppna fler Unga Station i Uppsala och där är din insats viktig för planering och genomförande. I arbetsuppgifterna ingår också ansvar för personal – anställd och volontärer samt arbetsmiljö. Du ingår i ett nätverk av andra föreståndare på Uppsala Stadsmission där ni utbyter erfarenheter och utvecklar uppdraget. Du leder den befintliga verksamheten och utvecklar den kontinuerligt tillsammans med medarbetare och chef. I dagsläget är ni två anställda i Gränby men vår förhoppning är verksamheten kan breddas och växa.
Kvalifikationer
· Relevant utbildning och kunskap om samhällets olika aktörer
· Initiativtagande och erfarenhet av arbete med ungdomar
· God organisationsförmåga
· God ledare som motiveras av att utveckla och arbeta med människor
· Du delar Uppsala Stadsmissions värdegrund
Personliga egenskaper
Vi söker dig som gillar utmaningar, är positiv, framåt, ansvarsfull och ser lösningar. Du är trygg och har lätt för att bygga och behålla goda relationer. Du har en god förståelse och förmåga till helhetsperspektiv kring verksamheten och målgruppens behov och kan omprioritera efter situation. Du tror på människors egenkraft.
Om anställningen
Tillsvidareanställning med provanställning sex månader. Heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Upplysningar
Socialchef Johanna Rudmark Hagström 076-140 34 07 [email protected]
Läs gärna mer om oss på www.uppsalastadsmission.se
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Marknads- och kommunikationschef

Har du en längtan efter att göra skillnad? Skapa förutsättningar för människor utsatta livssituationer? Nu mer än någonsin behövs Stadsmissionen. Vi befinner oss i en spännande fas då vi ska växa och "göra mer för fler". Utifrån vår idé om ett mänskligare Uppsala arbetar vi varje dag för de människor som har det allra tuffast i vår stad. Våra verksamheter omfattar varierande målgrupper. Genom samarbeten med kommunen, företag, organisationer och privatpers... Visa mer
Har du en längtan efter att göra skillnad? Skapa förutsättningar för människor utsatta livssituationer?
Nu mer än någonsin behövs Stadsmissionen. Vi befinner oss i en spännande fas då vi ska växa och "göra mer för fler". Utifrån vår idé om ett mänskligare Uppsala arbetar vi varje dag för de människor som har det allra tuffast i vår stad. Våra verksamheter omfattar varierande målgrupper. Genom samarbeten med kommunen, företag, organisationer och privatpersoner möjliggörs vår fortsatta utveckling. Tillsammans är ordet!
Vi söker en trygg och stabil ledare med god analytisk förmåga som kan fortsätta utveckla vårt marknads– och insamlingsarbete. Du arbetar tillsammans med ett team som idag består av fyra självgående specialister inom insamling, kommunikation/påverkan, företagssamarbeten och volontärsamordning. Vi arbetar i ett dynamiskt klimat där det händer mycket och ingen dag är den andra lik.
Din framtida utmaning
Hos oss får du möjlighet att jobba med ett brett och varierande uppdrag. Genom insamling, kommunikation och påverkan och samarbete med företag och volontärer är du och ditt team en viktig del av våra verksamheter och skapar förutsättningar för vår tillväxt. Uppdraget innebär att tillsammans med ledningsgruppen och ditt team stärka och förtydliga varumärket. En spännande varumärkesprocess pågår och tillsammans med ditt team kommer du bland annat implementera varumärkesarbetet för fortsatt expansion, en ny grafisk profil och en kommunikationsplattform.
I rollen ingår att:
I samråd med ledningsgruppen ansvara, initiera, driva och genomföra strategier och marknadsplaner
Leda kommunikations- och insamlingsarbetet
Leda arbetet med företagssamarbeten och volontärer
Leda fortsatt arbete inom varumärkesstrategi och implementering
Ansvara för budgetering och måluppfyllelse
Ha personalansvar för fyra medarbetare
Delta i nationellt samarbete för påverkan och varumärke inom RSS - Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner

Din bakgrund
Vi söker dig som har intresse och förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. Att göra analyser för samverkan och planering är du bra på. Du är självgående, initiativrik och van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Att planera, strukturera och följa upp ditt och ditt teams arbete mot uppsatta mål är för dig självklart. Som person är du en relationsbyggare som inspirerar människor och brinner för att se dina medarbetare lyckas och utvecklas. Du är prestigelös, social, inspirerande, och lyhörd.
Du ingår i ledningsgruppen som består av direktor, socialchef, ekonomichef, HR-ansvarig och utvecklingsstrateg.
För att lyckas i rollen tror vi att du:
Har erfarenhet av ideell sektor/idéburen verksamhet
Har flera års erfarenhet som ledare inom insamling, marknad och/eller kommunikation
Har universitets- eller högskoleutbildning sannolikt inom ekonomi, marknadsföring eller kommunikation och du är väl insatt i frågorna inom området
Har flera års erfarenhet av att leda med goda resultat och har god insikt i insamlings- och försäljningsprocesser
Är trygg i ditt ledarskap i förändring och utveckling

Vi eftersträvar en heterogen arbetsgrupp och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Upplysningar och ansökan
Välkommen med din ansökan, urval sker löpande! En kort intervju på Teams 45 minuter sker inledningsvis.
Efter ansökningstidens utgång sker längre intervju med utvalda kandidater.
Frågor? Ställ dem till direktor Maja Hvarfner – med uppehåll 8/7 – 29/7 Tel: 0730 - 31 87 12 [email protected]
Övrigt
Stadsmissionen är medlem i FREMIA och följer kollektivavtal HVO (Hälsa vård och omsorg).
Arbetet utförs främst på plats på Stadsmissionens kansli på Sysslomansgatan 8.
Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Stadsmissionen gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. Visa mindre

Handledare till Matcentralen

Vi söker en handledare till Matcentralen. Matcentralen är Uppsala Stadsmissions centrallager för hantering av funktionellt livsmedelssvinn. Varje vardag hämtar våra chaufförer livsmedelsbutikers matsvinn. En del av matsvinnet går direkt ut till våra sociala verksamheter som Mikaelsgården, där stöd ges till människor i hemlöshet. Resterande matsvinn levereras till Matcentralen. På Matcentralen omvandlar vi matsvinnet till Matkassar som vi delar ut till män... Visa mer
Vi söker en handledare till Matcentralen.
Matcentralen är Uppsala Stadsmissions centrallager för hantering av funktionellt livsmedelssvinn. Varje vardag hämtar våra chaufförer livsmedelsbutikers matsvinn. En del av matsvinnet går direkt ut till våra sociala verksamheter som Mikaelsgården, där stöd ges till människor i hemlöshet. Resterande matsvinn levereras till Matcentralen. På Matcentralen omvandlar vi matsvinnet till Matkassar som vi delar ut till människor som lever i social och ekonomisk utsatthet.
Verksamhetsidén är utvecklad i nära samarbete med forskare från Sveriges Lantbruksuniversitet och livsmedelsbranschen. Vi samarbetar även med Arbetsförmedlingen och Uppsala kommun för att få människor som står långt ifrån arbetsmarknaden in i arbetsträning och hjälpa dem tillbaka till ett arbete.
https://uppsalastadsmission.se/verksamheter/matcentralen
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bland annat öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.
Arbetsuppgifter
Som handledare på Matcentralen har du möjlighet att göra skillnad för verksamhetens målgrupp. Handledaren ansvarar för verksamhetens arbetsintegration där ändamålet är att integrera människor som har svårigheter att få och/eller behålla ett arbete på arbetsmarknaden. Arbetsintegrationen mäts och följs upp genom målinriktad och systematisk utvärdering.
Handledaren ska leda arbetsgruppen i det dagliga arbetet med att ta emot leveranser, sortera och paketera matkassar som delas ut varje dag. Deltagarna har olika bakgrunder som kräver olika anpassningar vilket innebär att du förväntas kunna tillvarata allas kompetenser och stötta när behovet finns.
Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll ser vi att du:
Har relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet.
Erfarenhet av att leda grupper och individer med mångfald och anpassningar.
Håller en hög administrativ nivå.
Identifierar dig med Uppsala Stadsmissions värdegrund.
Kunskap att arbeta med utsatta grupper.

Personliga egenskaper
Du är trygg, självgående, engagerad och Initiativtagande. Tjänsten kräver handledning vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och hantera en arbetsgrupp.
Anställning
Tillsvidareanställning med omgående start. Tjänsten är på 100 %.
Arbetet utförs vardagar och dagtid.
Urval
Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka din ansökan och CV redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Kontaktperson för frågor om tjänsten
Föreståndare Johanna Wahlby 070-230 94 25 Visa mindre

Redovisningsekonom till Uppsala Stadsmission

Om Uppsala Stadsmission Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande, arbetsintegrerad öppenvårdsbehandling. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jäml... Visa mer
Om Uppsala Stadsmission
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande, arbetsintegrerad öppenvårdsbehandling. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.
Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder. Läs gärna mer på www.uppsalastadsmission.se
Om tjänsten
Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse och eventuellt med 6 månaders provanställning.
Du kommer att bli en viktig del i ekonomiteamet, som förutom redovisningsekonom består av ekonomichef och ekonomiassistent. Teamet sköter hela den ekonomiska funktionen med leverantörs- och kundreskontra, budgetering och uppföljning, löpande bokföring och bokslut samt intern- och extern rapportering.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Rollen som redovisningsekonom är bred och innefattar bland annat:
- Löpande bokföring
- In- och utbetalningar
- Skatt- och momsdeklarationer
- Rekvirering av bidrag från stat, kommun och stiftelser
- Projektredovisningar
- Kvalitetssäkring av siffror samt avstämningar
- Medverka i månads- och årsbokslut
- Fungera som ett stöd till chefer och föreståndare i löpande frågor
Kvalifikationer
Vi söker dig som har några års erfarenhet som redovisningsekonom. Du har ekonomisk utbildning, gärna eftergymnasial. Du har vana av olika ekonomisystem, vilket gör att du snabbt sätter dig in i arbetet. Du känner dig mycket bekväm med systemtekniska hjälpmedel och är en god problemlösare. Du är duktig på att prioritera och arbeta självständigt.
Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Som person är du prestigelös, samarbetsvillig, noggrann och strukturerad. Du gillar att ha med människor att göra, har hög integritet och är serviceorienterad. Viktigt för denna tjänst är att du har hög ansvarskänsla och hög professionalitet.
Det är meriterande om
- Du har erfarenhet av arbete i Fortnox ekonomisystem.
- Du har arbetat inom ideell sektor.
Kontaktperson
Telefonnummer: 070-257 71 46, Karin Thornberg Arvidsson, ekonomichef. [email protected]
Ansökan
Tillsättning av tjänsten sker så snart vi hittar lämplig kandidat. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden utgång. Skicka därför din ansökan redan idag. Visa mindre

Jobb Coach – Sociala Företag/Arbetsintegration

Uppsala Stadsmission har flera sociala företag vars syfte är att stödja deltagare vidare till självförsörjning och få in en fot på arbetsmarknaden. Uppsala Stadsmission söker nu en jobbcoach för att stödja deltagare mot anställningsbarhet. Om tjänsten Uppsala Stadsmission söker en jobbcoach som ska stödja både deltagare till en ökad anställningsbarhet och egen försörjning. Tjänsten är heltid och tills vidare med tillträde efter överenskommelse. Arbetsup... Visa mer
Uppsala Stadsmission har flera sociala företag vars syfte är att stödja deltagare vidare till självförsörjning och få in en fot på arbetsmarknaden. Uppsala Stadsmission söker nu en jobbcoach för att stödja deltagare mot anställningsbarhet.
Om tjänsten
Uppsala Stadsmission söker en jobbcoach som ska stödja både deltagare till en ökad anställningsbarhet och egen försörjning. Tjänsten är heltid och tills vidare med tillträde efter överenskommelse.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna faller inom tre områden. Det första är att stödja målgruppen i att förbereda sig för ett arbeta på den reguljära arbetsmarknaden, den andra är att skapa ett kontaktnätverk av företag som kan ta emot arbetskraften och den tredje är att samordna deltagarnas insats tillsammans med berörde myndigheter och verksamheter inom Uppsala Stadsmission.
Huvuduppgifter:
Ansvara för myndighetskontakter
Slussa deltagare in i verksamheter
Stöd till verksamheter kring deltagare
Bearbeta lokala företag inför samarbete kring praktik och anställning
Stödja deltagare i arbetssökande
Stödja företag och arbetstagare under praktik/anställning

Kompetens
Universitets- eller högskoleutbildning inom socialt arbete eller beteendevetenskap är ett krav. Samarbetsförmåga internt och externt med ett lösningsfokuserat arbetssätt är en förutsättning.
Körkort är ett krav.
Du har en syn på människor där både beteendeinriktning och det relationella perspektivet får plats.
Du uppskattar och känner dig bekväm i att arbeta självständigt och flexibelt. Fokus ska vara på att arbeta utifrån deltagares bästa samtidigt som du har ett inspirerande och professionellt förhållningssätt till att leda medarbetare.
Ansökan och upplysningar
Tillsättning av tjänsten sker så snart vi hittar lämplig kandidat. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stort fokus på din personliga lämplighet.
Frågor kring tjänsten Dirk Kehr, chef för sociala företag, tel 070-247 04 74 eller [email protected]
Om Uppsala Stadsmission
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande, arbetsintegrerad öppenvårdsbehandling. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Visa mindre

Vi söker en projektledare till vårt Vinnovaprojekt

Ansök    Nov 18    Uppsala Stadsmission    Socionom
I dagsläget genomförs beroendevård och arbetsmarknadsrehabiliterande insatser separat av olika huvudmän vilket resulterar i att många individer hamnar i en rundgång av kortsiktiga stödinsatser. Den skarpa uppdelning av hälso- och sjukvårdens beroendevård, kommunala insatser för socialt stöd och arbetsmarknadsinsatser gör att det offentliga stödet för personer med beroendeproblematik ofta är bristfälligt. Uppsala stadsmission erbjuder Arbetsintegrerad Öppen... Visa mer
I dagsläget genomförs beroendevård och arbetsmarknadsrehabiliterande insatser separat av olika huvudmän vilket resulterar i att många individer hamnar i en rundgång av kortsiktiga stödinsatser. Den skarpa uppdelning av hälso- och sjukvårdens beroendevård, kommunala insatser för socialt stöd och arbetsmarknadsinsatser gör att det offentliga stödet för personer med beroendeproblematik ofta är bristfälligt. Uppsala stadsmission erbjuder Arbetsintegrerad Öppenvård där beroendebehandling och arbetsrehabiliterande insatser integreras och där individens välbefinnande ses som grundläggande för framgångsrikt stöd. Detta arbetssätt har genomförts i mindre skala och ska nu utvärderas och spridas inom ramen för ett Vinnovafinansierat projekt i samarbete med Region Uppsala och RISE Research Institutes of Sweden. Nu behöver vi en projektledare som kan driva arbetet.
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bland annat öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.
Arbetsuppgifter:
Som projektledare ansvarar du för samordning, planering och rapportering av projektet. Projektet är uppdelat i 3 olika projektområden som utförs av en eller flera parter. Planering och samordning av dessa är projektledarens uppdrag.
Aktuella områden är:
Utvärdering av Uppsala Stadsmissions modell för Arbetsintegrerad Öppenvård (AIÖ)
Paketering och spridning av modellen för AIÖ till andra sociala företag
Identifiera former för samarbete med offentlig sektor för ökad användning av AIÖ

Tidsram för uppdraget: januari 2022 - december 2023
Kvalifikationer:
Projektledarutbildning, erfarenhet av socialt arbete är meriterande, Högskoleutbildning inom relevant fält.
Tillträde: enligt överenskommelse
Kontaktperson:
Chef Sociala Företag Dirk Kehr 070 247 0474, [email protected]
Ansökning och urval
Urval och intervjuer kan komma att ske innan ansökningstidens slut så vänta inte med din ansökan. Visa mindre

Två säljare på deltid till Second hand butiker

Uppsala Stadsmission söker säljare till Secondhand butikerna Stadsmissionens Second hand söker två säljare på deltid med placering i butikerna i Gränbystaden och Gottsunda Centrum. Vi söker personal med intresse för återbruk, cirkulärt mode och människor. Du som har erfarenhet inom handel och vill fortsätta att växa i en unik miljö där ingen dag är den andra lik. Du som har en känsla för prylars värde, ett stort modeintresse eller bara älskar second hand! ... Visa mer
Uppsala Stadsmission söker säljare till Secondhand butikerna
Stadsmissionens Second hand söker två säljare på deltid med placering i butikerna i Gränbystaden och Gottsunda Centrum.
Vi söker personal med intresse för återbruk, cirkulärt mode och människor.
Du som har erfarenhet inom handel och vill fortsätta att växa i en unik miljö där ingen dag är den andra lik.
Du som har en känsla för prylars värde, ett stort modeintresse eller bara älskar second hand!
Om arbetet
Vi söker dig som älskar återbruk och secondhand. Cirkulärt modeintresse är en självklarhet för dig. Hos oss får du en möjlighet att arbeta i en fartfylld och omväxlande miljö, i en bransch på stark frammarsch. Arbetsuppgifterna består av att skapa en visuellt attraktiv butik, kundservice och påfyllning av varor i butik.
Vi arbetar med Arbetsintegration i våra butiker, vilket innebär att du jobbar som säljare, sida vid sida med deltagare med olika förutsättningar, bakgrunder och etnisk tillhörighet. Förmågan att visa respekt, förståelse och tillit till deltagare, kollegor och volontärer är en förutsättning för att lyckas i rollen. Du är en del i våra deltagares resa mot egenförsörjning och är den som lär ut genom att visa hur arbetet i butik går till.
Du delar Stadsmissionens värdegrund om alla människors lika värde för ett mänskligare samhälle.
Om dig
Du är en social och driven butikssäljare som gillar att arbeta i ett högt tempo. Engagemang, och kreativitet skattas högt då vi söker dig som har ett estetiskt sinne med känsla för färg och form.
Att du tar egna initiativ uppskattas, vi arbetar både självständigt och tillsammans för att skapa den bästa butiksupplevelsen för våra kunder.
Vi söker dig som:
- Har erfarenhet av att arbeta i butik
- Är intresserad av cirkulärt mode och second hand
- Har förståelse för svenska språket i tal och skrift
- Är minst 18 år
Eftersom arbetet kan vara fysiskt krävande och innehålla tunga lyft bör du ha goda fysiska förutsättningar för detta.
Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Om anställningen
Som anställd säljare kommer du att arbeta under butikens öppettider, alltså förekommer vardags, kvälls och helgarbete.
Inför en nyanställning kommer vi begära att se utdrag ur belastningsregistret.
Tidsbegränsad anställning om 6 månader. Uppstart efter överenskommelse.
Om oss
Secondhand är ett av flera sociala företag inom Uppsala Stadsmission där vi erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering och produktion/sälj. Secondhand omfattar tre olika enheter, fyra butiker och produktion.
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation.
Upplysningar
Föreståndare Lena Alvsten [email protected], tel 072-717 54 25
Ansökan och urval
Vi gör vårt urval löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum så vänta inte med din ansökan. Visa mindre

Ekonomi- och administrativ chef

Ansök    Nov 10    Uppsala Stadsmission    Ekonomichef
Om oss Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olik... Visa mer
Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation.
Läs gärna mer om vår verksamhet www.uppsalastadsmission.se


Nu söker vi Ekonomi- och administrativ chef när vår nuvarande går i pension i juni 2022.
Om tjänsten
Du blir chef för vår ekonomi- och administrativa enhet som består av 5 personer. Du blir direkt underställd direktor och ingår i ledningsgruppen. Du ska vara stöd och rådgivare till ledningsfunktionen samt för våra föreståndare som ansvarar för de olika verksamhetsområdena. Du ska driva de ekonomiska och administrativa frågorna med affärsmässighet och kvalitet samt ha god kunskap om de krav som ställs på en organisation som har 90-konto.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i maj 2022. Vårt kontor ligger i centrala Uppsala.
Arbetsuppgifter/ansvarsområden
Leda och genomföra arbetet med ekonomistyrning, budgetprocesser och uppföljningar, samordna det ekonomiska arbetet, ansvara för ekonomiskt utvecklingsarbete och analyser. Leda och utveckla det administrativa arbetet som är gemensamt för organisationen såsom IT, telefoni, system för diarium, arkiv och reception samt vara ansvarig för kontakten med extern löneadministration.
Föredragande i ekonomiska och administrativa frågor i styrelsen samt vara styrelsens sekreterare.
Personalansvar för ekonomi- och administrativa enheten.
Omvärldsbevakning inom området.
Kompetens
Du ska ha
-ekonomiutbildning på universitets- eller högskolenivå
-minst 5 års erfarenhet av konkret ekonomiskt arbete såväl som ledningsarbete.
-erfarenhet av arbete inom idéburen sektor eller privata näringslivet
-erfarenhet av att arbeta utåtriktat, kommunikativt och drivande inom ekonomi och administration
-erfarenhet av olika ekonomi- och administrativa system och intresse för förbättringar
Personliga egenskaper
Du ska vara drivande, utåtriktad och ha samhällsintresse. Du ska vara analytisk, strategisk och pedagogisk samt kunna arbeta självständigt och vara flexibel.
Upplysningar
Direktor Margaretha S Paras 0705653097 [email protected]
HR-ansvarig Marie Nordwall 0724517642 [email protected] Visa mindre

Handledare till Secondhandbutik

Vi söker Handledare till Secondhandbutik i Gränbystaden Om oss Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete m... Visa mer
Vi söker Handledare till Secondhandbutik i Gränbystaden
Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation. Vi söker nu en medarbetare till Secondhandbutiken i Gränbystaden.
Om arbetet
Secondhand är en av flera sociala företag inom Uppsala Stadsmission där vi erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering och produktion/sälj. Secondhand omfattar tre olika enheter, två butiker och gåvomottagning. Vi söker handledare för arbetstränande som inkluderar säljarbete i butiken som ligger i Gränbystadens galleria.
Arbetsuppgifter
I arbetet som handledare i secondhandbutiken har du en viktig roll i att stödja deltagare i arbetsuppgifter och i deras egen utveckling mot egen försörjning. Detta innebär att du själv arbetar i butikens olika arbetsmoment och i vårt sociala arbete från samtal med den som arbetstränar, kontakter med myndigheten som placerar deltagaren och med utslussning mot arbete. Du möjliggör deltagarens utveckling.
Kompetens
Du har en utbildning i relevant område för tjänsten. Att du har erfarenhet från retail och arbete med människor. Du har god pedagogisk förmåga och har lätt att samarbeta samt är lösningsfokuserad. Då arbetet innebär att ha kontakt med myndigheter, är det en fördel om du har förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar. Kunskaper kring arbetsrehabilitering är önskvärt, då en del av arbetet innebär att stötta personer med olika typer av behov. Att du har ett högt socialt engagemang är en förutsättning för arbetet. Du ska ha goda kunskaper i svenska samt god datorvana.
Om tjänsten
Tjänsten är heltid med arbetstid, vardagar, kvällar och helger. Tjänsten är inledningsvis ett vikariat på 1 år men chans till tillsvidareanställning är stor. Vi önskar tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Upplysningar
Föreståndare Linda Hanéll, Gränbybutiken, [email protected]
070-279 60 10
Ansökan
Välkommen med din ansökan genom ett personligt brev och CV. Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden slut så skicka din ansökan redan idag!
Läs gärna mer om oss på www.uppsalastadsmission.se Visa mindre

Löneadministratör på deltid

Om oss Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bland annat öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsätt... Visa mer
Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bland annat öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.
Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.
Om tjänsten
Tjänsten är på 50% med tillträde från november eller efter överenskommelse. Det är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Vårt kontor ligger på Sysslomansgatan 8 i centrala Uppsala.
Arbetsuppgifter
- Löneadministration
- Tolkningar och tillämpningar av lagar och avtal
- Stöd och service till alla anställda i frågor om tidredovisning och lön
- Övriga administrativa uppgifter
Personliga egenskaper
Du ska vara noggrann, serviceinriktad och ta ansvar. Du ska kunna arbeta självständigt inom ditt ansvarsområde och samarbeta bra i ett vidare perspektiv.
Kompetens
Du ska ha erfarenhet av arbete som löneadministratör, hela processen. Du ska vara en van datoranvändare med goda kunskaper i Officepaketet samt goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift.
Information om tjänsten
Ekonomi- och administrativ chef Karin Thornberg Arvidsson 070-257 71 56, [email protected] HR-ansvarig Marie Nordwall 072-451 76 42, [email protected]
Urval och ansökan
Välkommen med din ansökan genom ett personligt brev och CV. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden gång. Visa mindre

Vägledare till nystartad ungdomsverksamhet i Gränby

Om oss Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bla öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar fö... Visa mer
Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bla öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.
Om tjänsten
Uppsala Stadsmission startar en ungdomsverksamhet i Gränby med syfte att stötta ungdomar i utanförskap. Syftet är att i öka antalet ungdomar som klarar skolan med godkända betyg, går vidare till högre studier eller arbete. Vi vill också minska den psykiska ohälsan genom att bland annat öka antalet ungdomar som har en givande fritidssysselsättning. Vi kommer att erbjuda stöd i myndighetskontakter, läxläsning och att hitta fritidsaktiviteter. Vi kommer också att ha grupper med olika teman, individuella samtal och anordna evenemang. Vi vill sprida hopp, glädje och visa på möjliga vägar framåt. Unga Station – Gränby ska vara en trygg plats med trygga vuxna för ungdomar 13-19 år i de berörda kvarteren.
Tjänsten är på heltid och 1 år men ev. förlängning. Arbetet sker både dag, kväll och vissa helger. Tillträde efter överenskommelse.
Arbetsuppgifter:
Som vägledare inom ungdomsverksamheten i Gränby har du möjlighet att göra skillnad för målgruppen. Du kommer att arrangera och delta i träffar och enskilda möten med ungdomarna. Du kommer även att nätverka med myndigheter, civilsamhälle och andra organisationer i området. Du kommer att arbeta nära projektledaren och samarbeta med många olika parter både inom organisationen och utanför.
Kvalifikationer:
Relevant högskoleutbildning. Stor kännedom om svenska samhällets funktioner och myndigheter. Erfarenhet av ungdomar i utsatta situationer. Erfarenhet av att leda grupper och individer
Personliga egenskaper:
Vi tror att du är en glad, positiv och nyfiken person som lätt får kontakt med människor. Du är trygg, lugn, ödmjuk och kreativ. Du har erfarenhet av att arbeta med samtalet som redskap (genom ex. MI och Låg-Affektivt bemötande). Du är initiativtagande, lyhörd och kan sätta gränser. Du delar Uppsalas Stadsmissions värdegrund.
Kontaktperson:
Projektledare Lisa Rahbek 073–3867677, [email protected]
Socialchef Johanna Rudmark Hagström 076-140 34 07 [email protected]
Ansökan
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden utgång. Visa mindre

Direktor/VD till Uppsala stadsmission

Direktor/VD Som med stort engagemang vill leda och driva en fortsatt utveckling av vår verksamhet Om oss Stadsmissionen arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala med omnejd eller inom regionen/länet. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt ... Visa mer
Direktor/VD
Som med stort engagemang vill leda och driva en fortsatt utveckling av vår verksamhet
Om oss
Stadsmissionen arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala med omnejd eller inom regionen/länet. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Stadsmissionen strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation.
Verksamheterna består idag av två huvudområden, sociala verksamheter och sociala företag. Som stödfunktioner finns ekonomi och IT, kommunikation/ insamling/ volontärsamordning samt HR.
Uppsala stadsmission har kompetenta och engagerade krafter bestående av ca 60 anställda och 150 volontärer.
Läs mer om oss på https://uppsalastadsmission.se
Om tjänsten
Tjänsten är på heltid och tillsvidare med tillträde i mars 2022.
Uppdraget
I uppdraget som Direktor hos oss förväntas du fördjupa Stadsmissionens identitet och kultur samt utveckla och fördjupa värdegrunden i vår verksamhet. Du driver samhällspolitiska frågor, identifierar nya behov och skapar organisatoriska förutsättningar att möta dessa. Du har det övergripande ansvaret för att leda, driva och utveckla verksamheten och det ekonomiska resultatet. Du har det yttersta ansvaret för verksamhetens arbetsmiljö och personalens utveckling. Att samarbeta med andra organisationer och myndigheter är en viktig del i rollen.
Direktor rapporter till styrelsen och utarbetar tillsammans med styrelsen strategiska beslut som gynnar stadsmissionens fortsatta utveckling.
I uppdraget ingår även att ingå i styrelsen Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner och tillsammans med övriga 10 stadsmissioner bygga ett ännu starkare varumärke samt samarbete i gemensamma frågor.
Din profil
· Delar Stadsmissionens kristna värdegrund och människosyn
· Medlem i svenska kyrkan
· Relevant akademisk utbildning
· Erfaren chef från idéburen verksamhet, van att leda genom andra chefer och att inneha ekonomiskt ansvar
· Stort intresse och engagemang för att synliggöra och driva Stadsmissionens idé och driva samhällspolitiska frågor
· Entreprenöriell med förmåga att se möjligheter och fokusera resurser för bästa effekt
· Autentisk, lyhörd och lösningsorienterad
· Strategisk och operativ kompetens, ser helhet och samband
· Erfarenhet av att driva verksamhets- och organisationsutveckling
· Förståelse och förmåga att leda verksamhet med både anställda och volontärer
· Erfarenhet och intresse att bygga och utveckla relationer
· Mycket god kommunikativ förmåga
· Mycket god svenska i både tal och skrift
Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-ansvarig Marie Nordwall 072-451 76 42 [email protected] eller styrelseordförande Erik Eckerdal 072-222 48 69 [email protected]
Om du har frågor om processen kan du även kontakta rekryteringskonsult Lyttkens & Partners Ann-Kristin Lyttkens 070-871 06 75. Visa mindre

Handledare till Matcentralen

Vi söker en handledare till Matcentralen Om oss Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt före... Visa mer
Vi söker en handledare till Matcentralen
Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation. Vi söker nu en medarbetare till Matcentralen.
Om arbetet
Matcentralen är Uppsala Stadsmissions centrallager för hantering av funktionellt livsmedelssvinn. Varje vardag hämtar våra chaufförer livsmedelsbutikers matsvinn. En del av matsvinnet går direkt ut till våra sociala verksamheter som Mikaelsgården, där stöd ges till människor i hemlöshet. Resterande matsvinn levereras till Matcentralen. På Matcentralen omvandlar vi matsvinnet till Matkassar som vi delar ut till människor som lever i social och ekonomisk utsatthet.
Verksamhetsidén är utvecklad i nära samarbete med forskare från Sveriges Lantbruksuniversitet och livsmedelsbranschen. Vi samarbetar även med Arbetsförmedlingen och Uppsala kommun för att få människor som står långt ifrån arbetsmarknaden in i arbetsträning och hjälpa dem tillbaka till ett arbete.
https://uppsalastadsmission.se/verksamheter/matcentralen
Arbetsuppgifter
Som handledare på Matcentralen har du möjlighet att göra skillnad för verksamhetens målgrupp. Handledaren ansvarar för verksamhetens arbetsintegration där ändamålet är att integrera människor som har svårigheter att få och/eller behålla ett arbete på arbetsmarknaden. Arbetsintegrationen mäts och följs upp genom målinriktad och systematisk utvärdering.
Handledaren ska leda arbetsgruppen i det dagliga arbetet med att ta emot leveranser, sortera och paketera matkassar som delas ut varje dag. Deltagarna har olika bakgrunder som kräver olika anpassningar vilket innebär att du förväntas kunna tillvarata allas kompetenser och stötta när behovet finns.
Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll ser vi att du:
Har relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet.
Erfarenhet av att leda grupper och individer med mångfald och anpassningar.
Håller en hög administrativ nivå.
Identifierar dig med Uppsala Stadsmissions värdegrund.
Kunskap att arbeta med utsatta grupper

Personliga egenskaper
Du är trygg, självgående, engagerad och Initiativtagande. Tjänsten kräver handledning vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och hantera en arbetsgrupp.
Anställning
Tidsbegränsad anställning tom januari 2022. Arbetet är på heltid och utförs vardagar och dagtid. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Kontaktperson för frågor om tjänsten
Föreståndare Johanna Wahlby 070-230 94 25, [email protected]
Ansökan
Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden slut så skicka din ansökan och CV redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Visa mindre

Värderare och handledare till Uppsala Stadsmission

Ansök    Jul 8    Uppsala Stadsmission    Värderingsman
Om oss Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bland annat öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsätt... Visa mer
Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bland annat öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.
Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder. Läs gärna mer på www.uppsalastadsmission.se
Uppsala Stadsmissions Gåvomottagning ansvarar för att sortera och prissätta inkomna gåvor. Vi hjälper människor som står en bit ifrån den öppna arbetsmarknaden att efter individuell förmåga närma sig egen försörjning och återta egenmakt över sitt liv.
På Gåvomottagningen startar vi också upp vår Traderaverksamhet under hösten där den projektanställda förväntas ta ett stort ansvar.
Om tjänsten
Anställningen är en projektanställning på heltid under 6 månader med tillträde efter överenskommelse. Vi kommer att gå över till ett nytt sorterings- och prissättningssystem.
Arbetsuppgifter
- Värdering av gåvor
- Försäljning på Tradera
- Vara behjälplig i Handledning av deltagare på arbetsstationer.
Kvalifikationer:
Du ska ha dokumenterad erfarenhet av värdering av secondhandgåvor samt vara bekväm med att hantera olika digitala system/datavana.
Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett eget driv samt hög ansvarskänsla. Du ska vara bra på att skapa goda relationer med kollegor, gåvogivare och deltagare. Du behöver även kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger också stor vikt vid noggrannhet och flexibilitet.
Upplysningar och ansökan
Om du har frågor om tjänsten, kontakta föreståndare Anki Ax [email protected]
070-556 77 40 (har semester under perioden 12 juli-8 augusti)
Sista ansökningsdag är 15 augusti 2021 Visa mindre

Vi söker en Kommunikatör

Vi söker en engagerad och driven kommunikatör med bred kompetens och stort intresse för samhällsfrågor. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Som kommunikatör ingår du i ett team som även arbetar med insamling- och volontärverksamhet. Tjänsten är placerad på Stadsmissionens kansli på Sysslomansgatan 8, Uppsala. Arbetsuppgifter Du kommer att arbeta med både extern och intern kommunikation. Du arbetar både strategiskt... Visa mer
Vi söker en engagerad och driven kommunikatör med bred kompetens och stort intresse för samhällsfrågor. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde efter överenskommelse.
Som kommunikatör ingår du i ett team som även arbetar med insamling- och volontärverksamhet. Tjänsten är placerad på Stadsmissionens kansli på Sysslomansgatan 8, Uppsala.
Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med både extern och intern kommunikation. Du arbetar både strategiskt och operativt. Arbetet innebär att initiera, planera, driva, genomföra, utveckla och följa upp externa och interna kommunikationsinsatser i syfte att; -ge ökad kännedom om Stadsmissionens verksamhet i Uppsala
-ge ökad kunskap till allmänheten om situationen för hemlösa och socialt utsatta i Uppsala
-påverka samhällsutvecklingen och skapa förutsättningar för engagemang både bland enskilda och företag
Du arbetar också med kommunikationsfrågor i nätverket för Sveriges Stadsmissioner.
Kvalifikationer
Du ska ha akademisk utbildning inom kommunikation samt några års erfarenhet av arbete med kommunikation och PR, både strategiskt och operativt. Du gillar högt tempo, du har en god språkkänsla, du har god vana att arbeta med webb (Wordpress) och goda kunskaper i digital kommunikation och erfarenhet av office365, Google Analytics och Business manager, samt har god kunskap och erfarenhet inom grafisk formgivning. Du behärskar InDesign. Det är meriterande om du har kunskap om arbete med rörlig bild eller kunskap i Photoshop och Illustrator. Du delar Stadsmissionens värderingar och körkort är en merit.
Personliga egenskaper
Som person är du självgående, nyfiken, kreativ och idéskapande samtidigt som du är strategisk och strukturerad. Rollen förutsätter stora kontaktytor, både internt och externt, och ställer därmed krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och flexibilitet.
Du har ett positivt förhållningssätt till problemlösning och finner glädje i att vara del av ett team som arbetar med PR-kommunikation, insamling och volontärer.
Om oss
Stadsmissionen arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Stadsmissionen strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation.
Vår vision är; Tillsammans gör vi Uppsala mänskligare.
Upplysningar om tjänsten
Ewa Johansson, Kommunikations- och Insamlingschef, 070-303 10 09
[email protected]
Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång, så är du intresserad så sök direkt! Visa mindre

Handledare till Hantverksslussen

Ansök    Maj 12    Uppsala Stadsmission    Möbelsnickare
Om oss Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olik... Visa mer
Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation. Vi söker nu en medarbetare till Hantverksslussen.
Om arbetet
Hantverksslussen är ett av flera sociala företag inom Uppsala Stadsmission där vi erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering och produktion. Verksamheten består av tillverkning inom finsnickeri men även olika renoveringsuppdrag. I början av år året kom även reparation av cyklar att ingå verksamheten och vi hoppas kunna få verksamheten att växa ytterligare. Verksamheten finns i fina lokaler i Boländerna.
Arbetsuppgifter
I arbetet som handledare på Hantverksslussen har du en viktig roll i att stödja deltagare i både produktionen och i deras egen utveckling mot egen försörjning. Detta innebär, att du i produktion deltar från rå plank till färdig produkt och i vårt sociala arbete från först samtal med myndigheten till utslussning mot arbete. Du möjliggör utveckling för deltagaren.
Kompetens
Du har en utbildning i relevant område för tjänsten. Du har erfarenhet av produktion och av att arbeta med människor. Vi tror att du har en god pedagogisk förmåga, har lätt för att samarbeta och är lösningsfokuserad. Då arbetet innebär att ha kontakt med myndigheter, är det en fördel om du har förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar. Kunskaper kring arbetsrehabilitering är önskvärt, då en del av arbetet innebär att stötta personer med olika typer av behov. Att du har ett högt socialt engagemang är en förutsättning för arbetet.
Du ska ha goda kunskaper i svenska samt god datorvana.
Körkort är ett krav.
Om tjänsten
Tjänsten är på heltid med arbetstid, måndag–fredag. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi önskar tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Upplysningar
Chef för Sociala Företag Dirk Kehr 070 247 04 74, [email protected]
Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång, så är du intresserad, vänta inte med din ansökan! Visa mindre

Kurator till Kvinnobyrån

Ansök    Maj 11    Uppsala Stadsmission    Kurator
Om oss Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olik... Visa mer
Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionsvariation. Uppsala Stadsmission söker medarbetare till Kvinnobyrån i Uppsala.
Om tjänsten
Kvinnobyrån är en verksamhet som erbjuder stöd till kvinnor och barn som varit utsatta för någon form av våld, ofta av en närstående man. Arbetet sker främst under kontorstid. Kvinnobyrån erbjuder individuellt stöd, stöd i grupp och bistår även med anonyma lägenheter. Olika former av föräldrastöd är en viktig del av arbetet och vi använder oss av en evidensbaserad metod. Med barn jobbar vi utifrån Trappanmodellen. Kvinnobyrån är en utåtriktad verksamhet som bland annat samarbetar med Uppsala kommuns verksamhet Nexus. Utöver stöd till kvinnor och barn så förläser vi och utbildar personal som möter målgruppen.
Mer information om Kvinnobyrån, se: www.uppsalastadsmission.se/kvinnobyran
Varaktighet/arbetstid
Kvinnobyrån väntar på beslut om statsbidrag, därav kan vi inte garantera en anställning men vill förbereda inför. Möjlig anställning redan under försommaren. Visstidsanställning tom 211231 med chans till förlängning. Heltid 100%. Månadslön enligt överenskommelse. Placering i centrala Uppsala.
Arbetsuppgifter
Som kurator på Kvinnobyrån har du ett nära samarbete med ansvarig föreståndare för Kvinnobyrån. Vi söker dig som kan:
Hålla i strukturerade stödsamtal
Ge praktiskt stöd
Svara i telefonen, ta emot förfrågningar samt rådgivning
Ta emot planerade och oanmälda besök
Sprida information om Kvinnobyråns verksamhet
Utveckla verksamheten
Kontakt med myndigheter.
Samordna insatser och se till så att dessa följs
Föreläsa/utbilda om våld i nära relation

I tjänsten ingår handledning. Som ideell förening är Kvinnobyrån i ständig förändring och utveckling vilket gör att arbetsuppgifter och målgrupp kan komma att förändras
Personliga egenskaper
Du är trygg, självgående och engagerad. Varm och tydlig. Initiativtagande. Du känner till förhållningssättet; privat, personlig och professionell. Kan möta människor i kris på ett personligt sätt. Tjänsten kräver självständighet vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och prioritera ditt arbete. I tjänsten är det även nödvändigt att du har en god samarbetsförmåga, detta då Kvinnobyrån sätter samverkan som något viktigt. Ett grundperspektiv som gör dig till en bra medarbetare är ditt förhållningssätt till dina medmänniskor.
Formella krav
· Socionomexamen eller likvärdig utbildning
God kunskap om socialtjänsten och lagstiftningen
· Gedigen erfarenhet av att genomföra stödsamtal med personer som är utsatta för våld i nära relation
· Professionell kunskap om våld i nära relation
· Goda kunskaper i svenska språket
Körkort är meriterande
Kontaktperson
För mer information, kontakta föreståndare Anna Sjölund 073-397 60 30 [email protected]
Urval och ansökan
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Skicka därför gärna ditt CV och personliga brev redan idag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Projektledare - Företagsinsamling

Projektledare Företagsinsamling Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bland annat öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika... Visa mer
Projektledare Företagsinsamling
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bland annat öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.
Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.
Lär gärna mer på www.uppsalastadsmission.se
Uppsala Stadsmissions gåvofinansierade verksamhet möjliggörs tack vare gåvor från bland annat företag, privatpersoner, stiftelser och fonder. Nu vill vi förstärka och utveckla vårt samarbete med det lokala näringslivet för att möta de ökande sociala utmaningarna i Uppsala och närliggande kommuner.
Vi söker därför en kvalificerad och erfaren nyckelperson för våra företagssamarbeten.
Anställning
Anställningen är en projektanställning på heltid under två är med goda möjligheter till tillsvidareanställning. Kvällsarbete kan förekomma. Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsuppgifter
-Utveckla och fördjupa befintliga samarbeten med företag
-Identifiera och bearbeta nya potentiella Företagspartners och Stora givare
-Utveckla en strategi för Företagspartners och Stora givare
-Driva aktiviteter inom vårt företagsnätverk
-Ansvara för budget och resultat för insamling bland Företag och Stora givare
Om dig
Som person har du ett förtroendeingivande förhållningssätt och mycket god förmåga att bygga relationer. Du inspirerar din omgivning och beslutsfattare på olika nivåer genom ditt driv och din kreativitet. God samarbetsförmåga både internt och externt med ett lösningsfokuserat arbetssätt är en förutsättning. Du är analytisk, strategisk och utvecklingsorienterad samt resultatinriktad och motiveras av högt ställda mål.
Vidare har du ett starkt samhällsengagemang, intresse för människor i social utsatthet.
Du delar Stadsmissionens värdegrund och vision om ett mänskligare samhälle.
Vi söker dig som har:
-Minst tre års erfarenhet av B2B (business to business) – marknadsföring samt försäljning
-Akademisk utbildning inom marknad eller sälj eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Mycket god förmåga att skapa och bibehålla nätverk
-Vana att ta ansvar för komplexa frågor och arbetar strategiskt och självständigt för att nå uppsatta resultatmål
- God förmåga att uttrycka dig i svenska språket, i tal och skrift
- Körkort och tillgång till bil
Meriterande är:
- Om du har erfarenhet från företagsinsamling, stora givare, CSR och eller sponsring.
-Om du redan nu har ett nätverk inom Uppsalas näringsliv och är bekväm med att representera organisationen i olika sammanhang
Urval och ansökan
Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Skicka din ansökan och CV redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Visa mindre

Ansvarig CMR och givarlojalitet

Om oss Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bland annat öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsät... Visa mer
Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bland annat öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.
Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.
Om tjänsten
Uppsala Stadsmissions gåvofinansierade verksamhet möjliggörs tack vare gåvor från bland annat privatpersoner, företag, stiftelser och fonder. Nu söker vi en nyckelperson till vår insamlingsavdelning. Som ansvarig för CRM och givarlojalitet kommer du tillsammans med vårt team att utveckla och implementera givarvårdsprogrammet och att arbeta med olika insamlingsaktiviteter, strategiskt såväl som operativt.
Anställning
Tjänsten är på 100 %, och dagtid men kväll och helgtjänstgöring kan förekomma. Provanställning 6 månader, med efterföljande tillsvidareanställning. Tillträde efter överenskommelse.
Arbetsuppgifter
Arbeta med strategi, planering och genomförande av kampanjer för att behålla och utveckla befintliga givare och rekrytera nya givare
-Designa, implementera och automatisera strategiska givarprocesser
-Ansvara för en effektiv rapportering samt utvärdering och utveckling av såväl löpande insamlingsarbete som kampanjer
-Strategiskt ansvarig för CRM system och givardatabas
-Budgetansvar inom lojalitetsområdet
-Operativt delta i insamlingsaktiviteter
Vi söker dig som;
Har ett par års erfarenhet av arbete med kund- eller givarlojalitetsprogram
Erfarenhet att arbeta med CRM och databaser
Har goda erfarenheter av insamling digitalt, via DM, TM, AG, Swish, SMS m fl metoder och verktyg
Har goda kunskaper i Excel
Har god strategisk och analytisk förmåga samt är systematisk och nyfiken
Brinner för data och att arbeta faktabaserat samt drivs av att testa, utveckla och effektivisera
Förmåga att förklara och sammanfatta komplex information
Har stor förståelse för givarens behov och ett genuint intresse för insamlingsbranschen
Har akademisk utbildning inom marknad eller sälj eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
Körkort är ett krav.
God samarbetsförmåga både internt och externt med ett lösningsfokuserat arbetssätt är en förutsättning. Vidare har du ett starkt samhällsengagemang, intresse för människor i social utsatthet.
Du delar Stadsmissionens värdegrund och vision om ett mänskligare samhälle.
Kontaktperson för frågor om tjänsten
Kommunikations- och insamlingschef Ewa Johansson 070-303 10 09 [email protected]
Urval och ansökan
Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Skicka din ansökan och CV redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet Visa mindre

Vi söker projektledare till ett spännande integrationsprojekt - Unga i jobb

Under våren 2020 startade Stockholms och Uppsala Stadsmission ett projekt som är delfinansierat av Asyl- migrations- och integrationsfonden (AMIF). Projektet syftar till att påskynda och främja sysselsättningsgraden hos unga vuxna med uppehållstillstånd genom gymnasielagen genom kompetensutveckling, förberedande marknadsaktiviteter, samt tillgång till sociala och professionella nätverk. Projektet pågår till och med december 2022. Uppsala Stadsmission arbet... Visa mer
Under våren 2020 startade Stockholms och Uppsala Stadsmission ett projekt som är delfinansierat av Asyl- migrations- och integrationsfonden (AMIF). Projektet syftar till att påskynda och främja sysselsättningsgraden hos unga vuxna med uppehållstillstånd genom gymnasielagen genom kompetensutveckling, förberedande marknadsaktiviteter, samt tillgång till sociala och professionella nätverk. Projektet pågår till och med december 2022.
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bla öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.
Arbetsuppgifter
Som lokal projektledare i Unga i jobb kommer du att leda en projektgrupp bestående av två handledare och du kommer arbeta nära huvudprojektledaren i Stockholm. Kontaktytorna för projektet kommer att vara många, såväl inom flera olika verksamheter och stödfunktioner inom Stadsmissionerna i Stockholm och Uppsala som externt. Som projektledare förväntas du bygga upp och bibehålla ett nätverk bestående av relevanta funktioner inom Stockholms och Uppsala Stadsmission, externa företag och andra betydande intressenter och Arbetsförmedlingen.
Du ansvarar för att projektet når uppsatta mål, att aktiviteter i projektplan genomförs och att de ekonomiska ramarna hålls. Du ansvarar även för kontinuerlig rapportering till Stockholms Stadsmission och AMIF
Projektet ingår i tillsammans med två andra projekt för samma målgrupp i ett integrations team. Du kan läsa om de andra parallella integrationsprojektet här,
https://uppsalastadsmission.se/verksamheter/#integration
Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll ser vi att du:
Har relevant högskoleutbildning
Har erfarenhet av att driva projekt.
Har erfarenhet av att leda grupper.
Har vana av att skapa och bibehålla nätverk.
Håller en hög administrativ nivå.
Identifierar dig med Uppsala Stadsmissions värdegrund.

Personliga egenskaper
Du är trygg, självgående, engagerad och Initiativtagande. Tjänsten kräver självständighet vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och prioritera ditt arbete.
Anställning
Anställningen är en projektanställning under två år. Tillträde efter överenskommelse.
Ansökan och urval
Urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka din ansökan och CV redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Visa mindre

Verksamhetsvärd till öppen verksamhet

Om oss Uppsala stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje samt tillhörighet i samhället. Fler och fler människor i utanförskap söker sig till vår öppna verksamhet Mikaelsgården och därför behöver... Visa mer
Om oss
Uppsala stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala.
Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening.
Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje samt tillhörighet i samhället.
Fler och fler människor i utanförskap söker sig till vår öppna verksamhet Mikaelsgården och därför behöver vi förstärka vår arbetsgrupp ytterligare.
Om tjänsten
De huvudsakliga arbetsuppgifterna på Mikaelsgården som är en fältbaserad verksamhet och mötesplats för vuxna personer i social utsatthet. Gemensamt för dem som söker sig till verksamheten är deras svåra och komplicerade livssituation, där alkohol och drogproblematik, psykisk ohälsa och hemlöshet är primärt.
Mikaelsgårdens mål är att erbjuda ett sammanhang där alla är välkomna, en plats i tillvaron med möjlighet till samtal om vardagliga, sociala och existentiella frågor. Stöd i kontakter med myndigheter och närstående. Personlig omvårdnad med dusch, klädbyte samt enklare klädbyten erbjuds också.
Vi söker dig som har en förmåga att hålla ditt lugn och fokus i en väldigt brokig miljö. Att skapa en värdig, trygg plats för de gäster som söker sig till vår verksamhet är vårt uppdrag.
Kompetens
Vi vill att du har en förmåga att möta människor där de befinner sig, inger förtroende och delar vår värdegrund. Du ska ha en tilltro till att alla människor är utvecklingsbara och vara en inspiratör för att ge våra gäster den möjligheten. Du behöver vara genuin, stabil och uthållig person som har en god förmåga att genom givna ramar se möjligheter och lösningar istället för hinder, även förmåga att på ett positivt sätt kunna sätta gränser är nödvändigt.
Du SKA ha B- körkort då tjänsten även omfattar arbete utanför verksamheten. Tjänsten innebär även administration så vi ser även att du har erfarenhet av dokumentation. Du blir en del av ett team och därför är det viktig att du kan kommunicera och samarbeta.
Vi förutsätter att du har en adekvat utbildning inom socialt arbete. Erfarenhet av psykiatri är starkt meriterande. En god erfarenhet av arbete/ uppdrag i frivilligorganisation eller kyrka liksom kunskap av socialtjänstens arbetssätt
Tjänsten är en 100 % i 6 månader. Din arbetstid är vardagar under dagtid samt varannan torsdag kväll för uppdrag på Soppmässan. Arbetstiden är likt vår verksamhet föränderlig efter behov och resurser.
Skriv gärna i ditt personliga brev varför just du är rätt person att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser att du börjar så fort som möjligt.
Kontaktperson:
Carola Matilainen, Föreståndare Mikaelsgården
[email protected] Visa mindre

Projektledare till ett spännande integrationsprojekt - Mötesplatsen

Projekt Mötesplatsen startades i januari 2020 och verksamheten har drivits av Uppsala Stadsmission som sedan tidigare har etablerad kontakt med målgruppen ensamkommande unga vuxna. Mötesplatsen erbjuder olika stöd för unga vuxna ensamkommande med fokus på samhällsorientering, vägledning i asyl- och tillståndsprocess samt i myndighetskontakter, stöttning i studierna. Mötesplats träffarna varierar mellan att vara öppna mötes forum, dit ungdomarna kan komma f... Visa mer
Projekt Mötesplatsen startades i januari 2020 och verksamheten har drivits av Uppsala Stadsmission som sedan tidigare har etablerad kontakt med målgruppen ensamkommande unga vuxna. Mötesplatsen erbjuder olika stöd för unga vuxna ensamkommande med fokus på samhällsorientering, vägledning i asyl- och tillståndsprocess samt i myndighetskontakter, stöttning i studierna. Mötesplats träffarna varierar mellan att vara öppna mötes forum, dit ungdomarna kan komma för att få hjälp fylla i blanketter, läxläsning, prata av sig, eller söka hjälp i sin nuvarande boendesituation, till att anta formen av föreläsningskvällar. I dessa träffar finns flera volontärer närvarande som hjälper målgruppen tillsammans med projektledaren.
Syfte med projektet är att målgruppen ska få en möjlighet att ta del av korrekt samhällsinformation och individuell vägledning, för att i förlängningen bli självständiga individer och bli tryggare i sitt möte med myndighetsvärlden. Projekten är väletablerad och har under lång tid arbetat för att nå mycket goda resultat, se gärna mer information om projekten här,
https://uppsalastadsmission.se/verksamheter/motesplatsen/
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds bla öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.
Arbetsuppgifter
Som projektledare i Mötesplatsen har du möjlighet att göra skillnad för målgruppen och det ingår att delta i den löpande driften i projekten som innebär gruppträffar och individuellt råd och stöd. Det innebär även att som projektledare leda, utveckla och följa upp projektet. Som projektledare är du även ansvarig över de volontärer som deltar vid drop-in träffar. Du kommer att arbeta i ett integrations team tillsammans med redan andra etablerade projekt som jobbar med samma målgrupp. Inom integrations teamet finns redan medarbetare med olika bakgrunder vilket innebär att du förväntas tillvarata allas kompetenser. Du kan läsa om de andra parallella integrationsprojekter här,
https://uppsalastadsmission.se/verksamheter/#integration
Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll ser vi att du:
Har relevant utbildning.
Har erfarenhet av att driva projekt.
Erfarenhet av att leda grupper och individer med mångfald.
Håller en hög administrativ nivå.
Identifierar dig med Uppsala Stadsmissions värdegrund.
Kunskap att arbeta med utsatta grupper.



Personliga egenskaper
Du är trygg, självgående, engagerad och Initiativtagande. Tjänsten kräver självständighet vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och prioritera ditt arbete.
Meriterande är:
Språkkunskaper utöver svenska och engelska som till exempel dari, persiska, och arabiska. Meriterande är om du har kunskaper om asylprocess, migrationsrätt och/eller socialrätt. Dokumenterad erfarenhet av arbete med unga som kommit ensamma till Sverige.
Anställning
Tidsbegränsad anställning tom dec 2021. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Kvällsarbete förekommer.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 7 april 2021 men urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka din ansökan och CV redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Visa mindre

Vi söker en Föreståndare till Hantverksslussen, Uppsala Stadsmission

Hantverksslussen är ett av flera sociala företag inom Uppsala Stadsmission där vi erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering. Verksamheten består av tillverkning inom finsnickeri men även olika renoveringsuppdrag. I början år 2021 kommer även reparation av cyklar att ingå verksamheten och vi hoppas kunna få verksamheten att växa ytterligare. Verksamheten finns i fina lokaler i Boländerna. Om tjänsten Tjänsten är på heltid med arbetstid, måndag–fredag. Tjän... Visa mer
Hantverksslussen är ett av flera sociala företag inom Uppsala Stadsmission där vi erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering. Verksamheten består av tillverkning inom finsnickeri men även olika renoveringsuppdrag. I början år 2021 kommer även reparation av cyklar att ingå verksamheten och vi hoppas kunna få verksamheten att växa ytterligare. Verksamheten finns i fina lokaler i Boländerna.
Om tjänsten
Tjänsten är på heltid med arbetstid, måndag–fredag. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi önskar tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Arbetsuppgifter
I arbetet som föreståndare för Hantverksslussen har du ansvar för själva verksamheten, men även för dialogen med kunder, leveranser och produktutveckling. I arbetsuppgifterna ingår verksamhetsansvar, resultatansvar och personal- och arbetsmiljöansvar. Leda den befintliga verksamheten och kontinuerligt utveckla den. De flesta av medarbetarna behöver olika former av anpassning och stöd i arbetet, vilket gör att en viktig del i arbetet är myndighetskontakter. Vidare ansvarar föreståndaren för att ta emot studiebesök och marknadsföra verksamheten.
Kompetens
Du har en högskoleutbildning inom relevant område för tjänsten. Att du har erfarenhet av ledarskap och ekonomi är ett krav. Vi önskar att du har en god pedagogisk förmåga och har lätt för att samarbeta samt är lösningsfokuserad. Då arbetet innebär att ha kontakt med myndigheter, är det en fördel om du har förståelse för hur politiskt styrda organisationer fungerar. Kunskaper kring arbetsrehabilitering är önskvärt, då en del av arbetet innebär att stötta personer med olika typer av behov.
Det är meriterande om du har erfarenhet eller utbildning inom snickeri. Att du har ett högt socialt engagemang är en förutsättning för arbetet som föreståndare. Du ska ha goda kunskaper i svenska samt god datorvana. Körkort är ett krav.
Upplysningar
Tf föreståndare Dirk Kehr 070 247 04 74, [email protected]
Ansökan
Välkommen med din ansökan genom ett personligt brev och CV senast den 10 januari 2021.
Läs gärna mer om oss på www.uppsalastadsmission.se Visa mindre

Projektledare Integration

Nu söker vi projektledare till ett spännande treårigt integrationsprojekt Under våren 2020 startar Stockholms och Uppsala Stadsmission ett projekt som är delfinansierat av Asyl- migrations- och integrationsfonden (AMIF). Projektet syftar till att påskynda och främja sysselsättningsgraden hos tredjelandsmedborgare genom kompetensutveckling, förberedande marknadsaktiviteter, samt tillgång till sociala och professionella nätverk. Kortsiktigt kommer projektet ... Visa mer
Nu söker vi projektledare till ett spännande treårigt integrationsprojekt
Under våren 2020 startar Stockholms och Uppsala Stadsmission ett projekt som är delfinansierat av Asyl- migrations- och integrationsfonden (AMIF). Projektet syftar till att påskynda och främja sysselsättningsgraden hos tredjelandsmedborgare genom kompetensutveckling, förberedande marknadsaktiviteter, samt tillgång till sociala och professionella nätverk. Kortsiktigt kommer projektet att fokusera på ungdomar med tillfälligt uppehållstillstånd (den så kallade "gymnasielagen").
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande samt boende för ensamkommande flyktingbarn. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder.


Arbetsuppgifter
Som projektledare i detta projekt kommer du att ingå i en projektgrupp bestående av ytterligare en projektledare, förlagd till Stockholm. Projektet kommer även att inbegripa handledare och mentorer. Kontaktytorna för projektet kommer att vara många, såväl inom flera olika verksamheter och stödfunktioner inom Stadsmissionerna i Stockholm och Uppsala som externt. Som projektledare förväntas du bygga upp och bibehålla ett nätverk bestående av relevanta funktioner inom Stockholms och Uppsala Stadsmission, externa företag och andra betydande intressenter såsom universitet/högskolor och Arbetsförmedlingen.
Du ansvarar för att projektet når uppsatta mål, att aktiviteter i projektplan genomförs och att de ekonomiska ramarna hålls. Du ansvarar även för kontinuerlig rapportering till Stockholms Stadsmission, AMIF och projektets styrgrupp.


Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll ser vi att du:
·      Har relevant högskoleutbildning.
·      Har erfarenhet av att driva projekt.
·      Har erfarenhet av att leda grupper.
·      Har vana av att skapa och bibehålla nätverk.
·      Håller en hög administrativ nivå.
·      Identifierar dig med Uppsala Stadsmissions värdegrund.


Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet eller utbildning kopplat till integration och/eller arbetsintegration.


Personliga egenskaper
Du är trygg, självgående, engagerad och Initiativtagande. Tjänsten kräver självständighet vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och prioritera ditt arbete.


Urval av kandidater och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Skicka din ansökan och CV redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Visa mindre

Föreståndare Hantverksslussen

Ansök    Feb 17    UPPSALA STADSMISSION    Möbelsnickare
Hantverksslussen är ett av flera sociala företag inom Uppsala stadsmission och erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering i snickerimiljö. Arbetsuppgifterna rör främst handledning av tillverkning inom finsnickeri men omfattar även olika renoveringsuppdrag. Hantverksslussen har ca 5 anställda och ca 20 personer som deltar i arbetslivsinriktad rehabilitering. Verksamheten finns i fina lokaler i Boländerna. Om tjänsten Tjänsten är på heltid med arbetstid, mån... Visa mer
Hantverksslussen är ett av flera sociala företag inom Uppsala stadsmission och erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering i snickerimiljö. Arbetsuppgifterna rör främst handledning av tillverkning inom finsnickeri men omfattar även olika renoveringsuppdrag. Hantverksslussen har ca 5 anställda och ca 20 personer som deltar i arbetslivsinriktad rehabilitering.
Verksamheten finns i fina lokaler i Boländerna.
Om tjänsten
Tjänsten är på heltid med arbetstid, måndag–fredag. Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning. Vi önskar tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Arbetsuppgifter
Verksamhetsansvar, resultatansvar och personal- och arbetsmiljöansvar för Hantverksslussen och dess medarbetare. Det innebär dels att leda den befintliga verksamheten och dels att utveckla den. Du ska också arbeta praktiskt i snickeriet tillsammans med övriga medarbetare och handleda dessa. De[DK1] flesta av medarbetarna behöver olika former av anpassning och stöd i arbetet. En annan viktig arbetsuppgift är att ta emot studiebesök och marknadsföra verksamheten.
Kompetens
Utbildning till finsnickare är ett krav likaså erfarenhet av ledarskap och ekonomi. Du ska ha goda kunskaper i svenska samt god datorvana. Körkort är ett krav. Ditt sociala engagemang för att hjälpa medarbetare tillbaka till arbetslivet, är en förutsättning för ett lyckat resultat.
Meriterande är erfarenhet av att utveckla verksamhet och personal. Meriterande är också om du har en pedagogisk bakgrund. Samarbetsförmåga och ett lösningsfokuserat arbetssätt är en förutsättning. Visa mindre

Två medarbetare, handledare, till ett spännande integrationsprojekt

Nu söker vi två medarbetare, handledare, till ett spännande treårigt integrationsprojekt. Vi söker nu dig som vill vara med i vårt integrationsprojekt som ska bidra till att ungdomar som omfattas av nya gymansielagen får större kunskap om svensk arbetsmarknad, en högre grad av dokumenterad arbetslivserfarenhet och ökade möjligheter att komma i arbete. Kvalifikationer För att lyckas i denna roll ser vi att du har: Utbildning och/eller arbetslivserfarenhet ... Visa mer
Nu söker vi två medarbetare, handledare, till ett spännande treårigt integrationsprojekt.
Vi söker nu dig som vill vara med i vårt integrationsprojekt som ska bidra till att ungdomar som omfattas av nya gymansielagen får större kunskap om svensk arbetsmarknad, en högre grad av dokumenterad arbetslivserfarenhet och ökade möjligheter att komma i arbete.
Kvalifikationer
För att lyckas i denna roll ser vi att du har:
Utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som är relevant.
Erfarenhet av att arbeta med ungdomar i målgruppen.
Lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
Har ett etablerat kontaktnät med arbetsgivare inom olika branscher
Arbetar förtroendeskapande med arbetsgivare och ungdomar
Identifierar dig med Uppsala Stadsmissions värdegrund.
För att lyckas i rollen behöver du ha en god kännedom om ensamkommande ungdomars identitet, ungdomskulturer samt om ungdomars villkor och beteenden i svåra livssituationer. Erfarenhet eller utbildning kopplat till integration och/eller arbetsintegration är meriterande.
Arbetsuppgifter
Som handledare kommer du stödja ungdomarna genom rådgivning och stöd både individuellt och i grupp samt relationsskapandet med näringslivet. Du är även med och planerar och genomför den informationssatsning inklusive den informationsträff som ska genomföras mot ungdomarna och företag.
Näringslivet har en central roll i projektet då det i slutändan är genom företag som ungdomarna kommer kunna tillskansa sig arbetslivserfarenhet. För att projektet ska bli framgångsrikt behöver vi därför knyta till oss företag som är i behov av kompetent arbetskraft och som vill hjälpa ungdomar in på den svenska arbetsmarknaden. Du är kreativ i att kontakta arbetsgivare via olika kanaler.
Personliga egenskaper
Du är trygg, självgående, engagerad och initiativtagande. Tjänsten kräver självständighet vilket innebär att du behöver kunna planera, strukturera och prioritera ditt arbete.
Det är meriterande om du har kunskap om MI (Motiverande samtal) och språkkunskaper utifrån målgruppens sammansättning.
Placering i centrala Uppsala
Tillträde enligt överenskommelse, gärna mitten av augusti.
Ansökan
Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.
Kontaktperson för frågor om tjänsten
Projektledare Oksana Demyanova 073–8421490 Visa mindre

1-2 Vägledare till Mikaelsgården, Uppsala Stadsmission

Ansök    Aug 29    UPPSALA STADSMISSION    Socionom
Omfattning 75% -100%, föräldravikariatPeriod: sept eller enligt överenskommelse tom sommaren 2020 med ev möjlighet till förlängning?Om ossUppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt ... Visa mer
Omfattning 75% -100%, föräldravikariatPeriod: sept eller enligt överenskommelse tom sommaren 2020 med ev möjlighet till förlängning?Om ossUppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.Fler och fler utsatta människor i utanförskap söker sig till vår verksamhet Mikaelsgården och därför behöver vi förstärka vår arbetsgrupp ytterligare.Om tjänsten.Din arbetstid är vanligtvis vardagar under dagtid samt varannan torsdag kväll för uppdrag på Soppmässan. Arbetstiden är likt vår verksamhet föränderlig efter behov och resurser.Mikaelsgården, som är en fältbaserad verksamhet och mötesplats för vuxna personer i social utsatthet. Gemensamt för dem som söker sig till verksamheten är deras svåra och komplicerade livssituation, där alkohol och drogproblematik, psykisk ohälsa och hemlöshet är primärt.Mikaelsgårdens mål är att erbjuda ett sammanhang dit alla är välkomna, en plats i tillvaron med möjlighet till samtal om vardagliga, sociala och existentiella frågor. Stöd i kontakter med myndigheter och närstående. Personlig omvårdnad med dusch, klädbyte samt enklare måltider erbjuds också.Vi söker dig som har en förmåga att arbeta och trivas i en väldigt brokig miljö. Att skapa en värdig plats för de gäster som söker sig till vår verksamhet är vårt uppdrag.Att skapa en trygg och lugn miljö för både gäster och övriga medarbetare är en förutsättning för att vi tillsammans ska klara det uppdraget.KompetensHögskoleutbildning inom socialt arbete eller likvärdig utbildning är ett krav, likaså B-körkort. Meriterande är erfarenhet av fältarbete och kunskaper inom psykiatri och missbruksproblematik.Vi vill att du har en förmåga att möta människor där de befinner sig, inger förtroende och delar vår värdegrund. Du ska ha en tilltro till att alla människor är utvecklingsbara och vara en inspiratör för att ge våra gäster den möjligheten. Du behöver vara en genuin, stabil och uthållig person som har en god förmåga att inom givna ramar se lösningar och möjligheter istället för hinder. Även förmåga att på ett positivt kunna sätta gränser är nödvändigt.AnsökanUrval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka din ansökan redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  Visa mindre

Föreståndare till Kvinnobyrån, Uppsala Stadsmission

Uppsala Stadsmission söker föreståndare till Kvinnobyrån i Uppsala. Kvinnobyrån är en verksamhet som erbjuder stöd till kvinnor och barn som varit utsatta för någon form av våld. Kvinnobyrån erbjuder individuellt stöd, stöd i grupp och bistår även med anonyma lägenheter. Kvinnobyrån är en utåtriktad verksamhet som bland annat samarbetar med Uppsala kommuns verksamhet Nexus. Utöver stöd till kvinnor så förläser vi och utbildar vi personal som möter målgrup... Visa mer
Uppsala Stadsmission söker föreståndare till Kvinnobyrån i Uppsala.
Kvinnobyrån är en verksamhet som erbjuder stöd till kvinnor och barn som varit utsatta för någon form av våld. Kvinnobyrån erbjuder individuellt stöd, stöd i grupp och bistår även med anonyma lägenheter. Kvinnobyrån är en utåtriktad verksamhet som bland annat samarbetar med Uppsala kommuns verksamhet Nexus. Utöver stöd till kvinnor så förläser vi och utbildar vi personal som möter målgruppen. Olika former av föräldrastöd är en viktig del av arbetet och vi använder oss av evidensbaserade metoder.
Arbetsuppgifter
Som föreståndare för Kvinnobyrån har du ett nära samarbete med kuratorn på Kvinnobyrån. Föreståndarrollen på Stadsmission innebär att du har ansvar för verksamheten, personal och arbetsmiljön.
Vi söker dig som kan:
# Samarbeta och leda personal
# Hålla i stödsamtal, rådgivning och ev terapi
# Ansvara för arbetet inom Kvinnobyrån, befintlig verksamhet
 # Ansvara och driva utvecklingsfrågor
# Skriva och följa upp projektansökningar
# Arbeta med nätverk och kommunikation av Kvinnobyrån
# Kontakt med myndigheter
# Föreläsa/utbilda om våld i nära relation
 Kvalifikationer
Vi söker dig med en högskoleutbildning, gärna med psykoterapiutbildning, steg 1, eller likvärdig utbildning med god kunskap om socialtjänsten och lagstiftningen. Vi vill att du som har god kunskap och erfarenhet av arbete med våld i nära relationer, gärna vidareutbildning inom området tex Trappansamtal.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda verksamhet och personal. 
Goda kunskaper i svenska språket är nödvändigt. Önskemål är körkort för bil.
Personliga egenskaper
Du är tydlig, driven, har människan i centrum och lösningsfokuserad. Känner till förhållningssättet; privat, personlig och professionell. Kan möta människor i kris på ett personligt sätt. Det som gör dig till en bra föreståndare är ditt förhållningssätt till dina medmänniskor.
 Varaktighet/arbetstid
Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Heltid 100% och dagtid, vardagar
Månadslön enligt överenskommelse
Placering i centrala Uppsala
Kontaktpersoner för frågor om tjänsten
Karolina Carlén, Föreståndare för Kvinnobyrån 073–3976030 eller socialchef Johanna Rudmark Hagström 076–1403407
Ansökan
Sista ansökningsdag är den 6 november men urval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka därför din ansökan redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta som föreståndare på Kvinnobyrån.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.




Om Uppsala Stadsmission
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder. Visa mindre

Handledare till Gåvomottagningen

Om tjänsten Vi söker en handledare med kunskaper i värdering och prissättning. Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Tillträde efter överenskommelse. Placering är i huvudsak på vår Gåvomottganing i Boländerna och till viss del i våra Secondhand-butiker i Gottsunda centrum och Gränbystaden. Arbetsuppgifter Ansvara för värdering/-prissättning av secondhandvaror på Gåvomottagningen. Samarbeta med butiksföreståndare för samsyn inom prissättning av varor. Hand... Visa mer
Om tjänsten
Vi söker en handledare med kunskaper i värdering och prissättning. Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Tillträde efter överenskommelse. Placering är i huvudsak på vår Gåvomottganing i Boländerna och till viss del i våra Secondhand-butiker i Gottsunda centrum och Gränbystaden.
Arbetsuppgifter
Ansvara för värdering/-prissättning av secondhandvaror på Gåvomottagningen.
Samarbeta med butiksföreståndare för samsyn inom prissättning av varor.
Handleda deltagare som arbetstränar och anställda i olika arbetsuppgifter.
Vara delaktig i den dagliga driften av gåvomottagningen.
Kompetens
Vi söker dig som har kunskaper i värdering av secondhandvaror och erfarenhet av att handleda medarbetare i olika arbetsuppgifter.
Som person ska du vara vänlig, social och ha en hjälpsam attityd gentemot kunder och kollegor. Du ska vara strukturerad, noggrann och kommunikativ i ditt arbetssätt. Du ska vara en lagspelare, stabil, pålitlig, självgående och engagerad.
 Om oss
Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Uppsala. Vi har en kristen grundsyn och är en ideell förening. 
Vi erbjuder öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället.
En del av kläderna och prylarna som lämnas till Gåvomottagningen skickas till Uppsala Stadsmissions sociala verksamheter, medan en del säljs i våra Second Hand-butiker: Överskottet från försäljningen går till våra sociala verksamheter.
Läs gärna mer på vår hemsida www.uppsalastadsmission.se Visa mindre

Projektledare till FEAD projektet

Uppsala Stadsmission söker lokal projektledare till FEAD projektetSveriges Stadsmissioner vill med detta projekt möta målgruppen icke ekonomiskt aktiva personer som tillfälligt vistas i Sverige. I projektet ingår förutom Uppsala även Stockholm, Eskilstuna och Linköpings Stadsmissioner. De lokala projektledarna ansvarar för arbetet i respektive stad och samverkar tillsammans med en central samordnare. Uppsökare knyts till projektet från och med september, d... Visa mer
Uppsala Stadsmission söker lokal projektledare till FEAD projektetSveriges Stadsmissioner vill med detta projekt möta målgruppen icke ekonomiskt aktiva personer som tillfälligt vistas i Sverige. I projektet ingår förutom Uppsala även Stockholm, Eskilstuna och Linköpings Stadsmissioner. De lokala projektledarna ansvarar för arbetet i respektive stad och samverkar tillsammans med en central samordnare. Uppsökare knyts till projektet från och med september, dels med fokus på att ge preventiv hälsorådgivning dels att sprida samhällsinformation om rättigheter och skyldigheter. Övergripande mål är att socialt utsatta personers förutsättningar för social delaktighet och egenmakt ska öka och att vi med icke-finansiella insatser ska stödja målgruppen i deras möte med det svenska samhället. I slutänden ska målgruppen ha fått en förbättrad hälsa genom information och kunskapshöjande insatser, samt ökad inkludering genom samhällsinformation i såväl Sverige som i hemlandet och i EU. Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell föreningUppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder. Arbetsuppgifter·      Samordna och administrera lokalt projekt för ökad inkludering för målgruppen icke ekonomiskt aktiva medborgare från annat EU-land som vistas tillfälligt i Sverige.·      Ge stöd /hjälp omkring samhällsinsatser och förbättrade förutsättningar att sköta hälsa och hygien·      Utarbetar lokal projektplan tillsammans med uppsökarteam·      Rapportera och beskriva aktiviteter·      Operativt arbete gentemot målgruppen tillsammans med uppsökarteamet·      Arbeta med andra lokala projektledare och central projektledare·      Arbeta med jämställdhetsintegrering, tillgänglighet och icke diskriminering·      Tidsredovisning·      Lägesrapportering·      Samverka med lokala referenspersoner/experterKvalifikationerVi ser gärna att du har erfarenhet av arbetet med målgruppen och att du är van med samtal och myndighetskontakter.Arbetet kräver en del administrativa kunskaper och du behöver vara väl insatt i det svenska samhället om lagar, regler.Det är meriterande att tala rumänskaPersonliga egenskaperDet som gör dig till en bra medarbetare är ditt förhållningssätt till dina medmänniskor.Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varaktighet/arbetstidTillträde: snarast, enligt överenskommelseOmfattning: 70 % under hösten 2019 och förhoppningsvis utökning under 2020 till 100 %AnsökanUrval av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka din ansökan redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Visa mindre

Kurator till Kvinnobyrån , Uppsala Stadsmission

Ansök    Aug 20    UPPSALA STADSMISSION    Kurator
Kvinnobyrån är en verksamhet som erbjuder stöd till kvinnor som varit utsatta för någon form av våld. Arbetet sker under kontorstid. Kvinnobyrån erbjuder individuellt stöd, stöd i grupp och bistår även med anonyma lägenheter. Kvinnobyrån är en utåtriktad verksamhet som bland annat samarbetar med Uppsala kommuns verksamhet Nexus. Utöver stöd till kvinnor så förläser vi och utbildar personal som möter målgruppen. Olika former av föräldrastöd är en viktig del... Visa mer
Kvinnobyrån är en verksamhet som erbjuder stöd till kvinnor som varit utsatta för någon form av våld. Arbetet sker under kontorstid. Kvinnobyrån erbjuder individuellt stöd, stöd i grupp och bistår även med anonyma lägenheter. Kvinnobyrån är en utåtriktad verksamhet som bland annat samarbetar med Uppsala kommuns verksamhet Nexus. Utöver stöd till kvinnor så förläser vi och utbildar personal som möter målgruppen. Olika former av föräldrastöd är en viktig del av arbetet och vi använder oss av evidensbaserade metoder.Uppsala Stadsmission arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap. Vi bygger på en kristen värdegrund och är en ideell förening. I våra verksamheter erbjuds öppna mötesplatser, enskilt stöd, arbetsträning och socialt företagande samt boende för ensamkommande flyktingbarn. Vi vill att människor ska återfå kontrollen över sina liv, känna hopp och livsglädje, samt tillhörighet i samhället. Vi har också erfarenhet av arbete med socialt företagande och arbetsträning inom flera olika verksamhetsområden. Uppsala Stadsmission strävar efter att skapa jämlika möjligheter och förutsättningar för alla deltagare oavsett ålder, kön, etnicitet, religion, sexuell läggning eller funktionshinder. ArbetsuppgifterSom kurator på Kvinnobyrån har du ett nära samarbete med ansvarig föreståndare för Kvinnobyrån.Vi söker dig som kan:# Hålla i stödsamtal# Ansvara för arbetet med våra anonyma lägenheter, stötta/vägleda kvinnorna som bor där, men även göra praktiskt arbete i lägenheterna.# Ansvara för ramarna och planera befintlig grupp, ansvara för volontärer, rekrytera nya och planera för befintliga. Ha kontakt med gruppledare samt deltagare i gruppen.# Svara i telefonen, ta emot förfrågningar samt rådgivning.# Ta emot planerade och oanmälda besök.# Sprida information om kvinnobyråns verksamhet.# Utveckla verksamheten# Kontakt med myndigheter# Föreläsa/utbilda om våld i nära relation KvalifikationerVi söker dig med socionomexamen eller likvärdig utbildning med god kunskap om socialtjänsten och lagstiftningen. Vi vill att du som söker har tidigare erfarenhet av att genomföra stödsamtal med personer som är utsatta för våld i nära relation. Du behöver ha professionell kunskap om våld i en nära relation och utsatthet förknippad med detta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.Goda kunskaper i svenska språket är nödvändigt. Önskemål är körkort för bil. Personliga egenskaperDu är trygg, självgående och engagerad. Varm och tydlig. Initiativtagande. Känner till förhållningssättet; privat, personlig och professionell. Kan möta människor i kris på ett personligt sätt. Det som gör dig till en bra medarbetare är ditt förhållningssätt till dina medmänniskor. Varaktighet/arbetstidTillsvidareanställning med 6 månaders provanställningHeltid 100%Månadslön enligt överenskommelsePlacering i centrala Uppsala AnsökanAnsökan sker via e-post till [email protected] av kandidater och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Skicka din ansökan redan idag. Skriv gärna i ditt personliga brev varför du tror att du är rätt person för att arbeta med oss. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Visa mindre

Föreståndare till Hantverksslussen Uppsala Stadsmission

Hantverksslussen är ett av flera sociala företag inom Uppsala stadsmission och erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering i snickerimiljö. Arbetsuppgifterna rör främst tillverkning inom finsnickeri men omfattar även olika renoveringsuppdrag. Hantverksslussen har ca 7 anställda och ca 20 personer som deltar i arbetslivsinriktad rehabilitering. Verksamheten finns i fina lokaler i Boländerna. Om tjänstenTjänsten är på heltid med arbetstid, måndag–fredag. Tjän... Visa mer
Hantverksslussen är ett av flera sociala företag inom Uppsala stadsmission och erbjuder arbetslivsinriktad rehabilitering i snickerimiljö. Arbetsuppgifterna rör främst tillverkning inom finsnickeri men omfattar även olika renoveringsuppdrag. Hantverksslussen har ca 7 anställda och ca 20 personer som deltar i arbetslivsinriktad rehabilitering. Verksamheten finns i fina lokaler i Boländerna. Om tjänstenTjänsten är på heltid med arbetstid, måndag–fredag. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi önskar tillträde snarast eller efter överenskommelse. Arbetsuppgifter Verksamhetsansvar, resultatansvar och personal- och arbetsmiljöansvar för Hantverksslussen och dess medarbetare. Det innebär dels att leda den befintliga verksamheten och dels att utveckla den. Du ska också arbeta praktiskt i snickeriet tillsammans med övriga medarbetare och handleda dessa. De flesta av medarbetarna behöver olika former av anpassning och stöd i arbetet. En annan viktig arbetsuppgift är att ta emot studiebesök och marknadsföra verksamheten. KompetensUtbildning till finsnickare är ett krav likaså erfarenhet av ledarskap och ekonomi. Du ska ha goda kunskaper i svenska samt god datorvana. Körkort är ett krav. Ditt sociala engagemang för att hjälpa medarbetare tillbaka till arbetslivet, är viktigt. Meriterande är erfarenhet av att utveckla verksamhet och personal. Meriterande är också om du har en pedagogisk bakgrund. Samarbetsförmåga och ett lösningsfokuserat arbetssätt är en förutsättning. UpplysningarFöreståndare Dirk Kehr 070 247 04 74, [email protected] Direktor Margaretha Svensson Paras 070- 565 30 97, [email protected]ökanVälkommen med din ansökan genom ett personligt brev och CV senast den 7 juni 2019 till [email protected] Visa mindre

Jobbcoach till Uppsala stadsmission

Uppsala Stadsmission har flera sociala företag vars syfte är att stödja deltagare vidare till självförsörjning. Deltagare får stöd i arbetsinriktad rehabilitering som i vissa fall leder till anställning inom Uppsala Stadsmission. Dessa anställningar är en länk vidare och är i regel under ett- två år. Under anställningen behöver vi stödja människor att fortsätta utveckla mot anställning på den reguljära arbetsmarknaden. Det är detta arbete som den aktuella ... Visa mer
Uppsala Stadsmission har flera sociala företag vars syfte är att stödja deltagare vidare till självförsörjning. Deltagare får stöd i arbetsinriktad rehabilitering som i vissa fall leder till anställning inom Uppsala Stadsmission. Dessa anställningar är en länk vidare och är i regel under ett- två år. Under anställningen behöver vi stödja människor att fortsätta utveckla mot anställning på den reguljära arbetsmarknaden. Det är detta arbete som den aktuella tjänsten ska vidareutveckla och genomföra.

Om tjänsten
Uppsala stadsmission söker en jobbcoach som ska stödja våra sociala företag. Tjänsten är heltid och tillsvidare med tillträde efter överenskommelse.
Huvuduppgifter är:
- Stödja anställda och i vissa fall deltagare i ett förberedande arbete med inspiration från IPS modellen
- Bearbeta lokala företag inför samarbete kring praktik och anställning
-Stödja företag och arbetstagare under praktik/anställning

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att stödja målgruppen i att förbereda sig för ett arbeta på den reguljära arbetsmarknaden, skapa ett kontaktnätverk av företag som kan ta emot arbetskraften samt vara behjälplig i introduktion och anpassning av de nya arbetsplatserna.
Eftersom detta arbete är beroende av antal deltagare kan det förekomma att delar av tjänsten ersättas av andra arbetsuppgifter.

Kompetens
Universitets- eller högskoleutbildning inom socialt arbete eller beteendevetenskap är ett krav. Samarbetsförmåga internt och externt med ett lösningsfokuserat arbetssätt är en förutsättning.
Du har en syn på människor där både beteendeinriktning och det relationella perspektivet får plats.
Du uppskattar och känner dig bekväm i att arbeta flexibelt. Fokus ska vara på att arbeta utifrån deltagares bästa samtidigt som du har ett inspirerande och professionellt förhållningssätt till att leda medarbetare. Visa mindre

Koordinator till Matcentralen

Dina arbetsuppgifter blir att leda anställda, deltagare som arbetstränar och volontärer i Matcentralens dagliga arbete. Du kommer att stödja målgruppen som arbetstränar i att förbereda sig för ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden. Tidigare erfarenhet som arbetsledare/handledare inom livsmedelsbranschen inom butik och lager är ett plus. Hög social kompetens och god samarbetsförmåga internt och extern med ett lösningsorienterat arbetssätt är en förut... Visa mer
Dina arbetsuppgifter blir att leda anställda, deltagare som arbetstränar och volontärer i Matcentralens dagliga arbete. Du kommer att stödja målgruppen som arbetstränar i att förbereda sig för ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden.

Tidigare erfarenhet som arbetsledare/handledare inom livsmedelsbranschen inom butik och lager är ett plus. Hög social kompetens och god samarbetsförmåga internt och extern med ett lösningsorienterat arbetssätt är en förutsättning.
Vi lägger stor vikt vid din personlighet. Fokus ska vara på att utgå utifrån de arbetstränades bästa, samtidigt som du har ett inspirerande och professionellt förhållningssätt till att leda medarbetare och den dagliga driften av Matcentralen.
Tjänsten kräver goda kunskaper i det svenska språket, god fysik samt B-körkort.


Matcentralen är Uppsala Stadsmissions centrallager för funktionellt livsmedelssvinn. Varje dag hämtas funktionellt livsmedelssvinn från olika lokala butiker som vi samarbetar med och sorteras av anställd personal, arbetstränande samt volontärer på Matcentralen. Maten körs sedan ut till våra sociala verksamheter och delas ut genom Stadsmissionens Matkasse, som dagligen hämtas av människor som lever i ekonomisk och social utsatthet i Uppsala. Visa mindre