Lediga jobb som Personalchef/HR-chef i Uppsala

Se lediga jobb som Personalchef/HR-chef i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

HR-chef till internationell organisation i Uppsala

Vi söker en HR-chef för direktrekrytering till vår spännande kund med kontor i centrala Uppsala. Här finns en välkomnande arbetsplats där människor trivs och har roligt tillsammans. Det är hög kompentens i organisationen och verksamhetens syfte lockar medarbetare att arbeta här! Här kommer du att få vara med och bidra till såväl medarbetarnas som organisationens fortsatta utveckling. Du kommer in i ett spännande skede med pågående utvecklings- och förändr... Visa mer
Vi söker en HR-chef för direktrekrytering till vår spännande kund med kontor i centrala Uppsala. Här finns en välkomnande arbetsplats där människor trivs och har roligt tillsammans. Det är hög kompentens i organisationen och verksamhetens syfte lockar medarbetare att arbeta här!

Här kommer du att få vara med och bidra till såväl medarbetarnas som organisationens fortsatta utveckling. Du kommer in i ett spännande skede med pågående utvecklings- och förändringsprojekt.

Som HR-chef ansvarar du för samtliga HR-processer, såsom rekrytering, medarbetarsamtal, utbildning och lönerevision, både strategiskt och operativt. Du kommer att utveckla och effektivisera/digitalisera befintliga processer samt ta fram nya där behov finns.

Som HR-chef har du också en viktig roll att inspirera cheferna till att utveckla arbetsplatsen och tillsammans skapa möjligheter för samtliga medarbetare att vara engagerade, motiverade, ansvarstagande samt våga utmana.

Utöver ovanstående kommer du att fungera som ett HR-stöd till chefer i frågor som rör deras medarbetare tex. inom arbetsrätt och rehabilitering samt komma med råd och stöd. Du är också en viktig kontaktperson till myndigheter och fackliga parter.

Tjänsten är direkt underställd VD och ingår i ledningsgruppen. Du kommer att ha personalansvar för en HR-partner och en lön/personaladministratör

Vem är du?
Du har gedigen erfarenhet av kvalificerat HR-arbete med en akademiskutbildning i grunden. Vi söker dig som arbetar som HR-chef i dag eller du som är redo att ta klivet att ta ett övergripande ansvar för HR! Du är van vid en internationellmiljö och arbetar obehindrat på både svenska och engelska.

Du har tidigare stöttat och utvecklat chefer, kanske har du varit med och tagit fram ett chefsutvecklingsprogram. Erfarenhet av värderingsarbete, förhandlingar och arbetsrätt är andra delar vi tror du kommer att ha nytta av i rollen hos oss.

Som person är du trygg, självständig och driven. Du har förmågan att utveckla chefer och få dem att växa i sin ledarroll. Du kan genomföra aktiviteter för att nå uppsatta mål, samt att du är den som entusiasmerar medarbetare.

Ansökan
Den här rekryteringen sköts i samarbete med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Ezitis Holmström, 0766 471 657 alt Viola Hammar 0766 471 658. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2021-11-23. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet... (https://sjr.se/gdpr/integritetspolicy/)Titel: HR-chef Visa mindre

Chef HR-verksamhetsstöd

Ansök    Nov 25    Ls Jobbet AB    Personalchef/HR-chef
Funktionen HR verksamhetsstöd har uppdraget att ge HR-stöd för chef och verksamhet i arbetsgivaruppdraget och består av tre HR-team med HR-partners och HR-chefer samt ett HR-center som omfattar lön, pension, försäkring och systemförvaltning. I rollen som chef för Verksamhetsstöd ansvarar du för funktionen, som totalt innefattar ca 75 medarbetare. Verksamhetens fyra HR-chefer och chef för HR-center rapporterar direkt till dig. Du ingår i avdelningens lednin... Visa mer
Funktionen HR verksamhetsstöd har uppdraget att ge HR-stöd för chef och verksamhet i arbetsgivaruppdraget och består av tre HR-team med HR-partners och HR-chefer samt ett HR-center som omfattar lön, pension, försäkring och systemförvaltning.
I rollen som chef för Verksamhetsstöd ansvarar du för funktionen, som totalt innefattar ca 75 medarbetare. Verksamhetens fyra HR-chefer och chef för HR-center rapporterar direkt till dig. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp.
Ditt uppdrag blir att leda och utveckla enheterna inom HR-verksamhetsstöd i såväl det dagliga som på strategiska planet. Vi är i en förändringsresa och för att lyckas i vår nya organisation behöver du jobba i nära samverkan med dina chefer och övriga funktionschefer. Tillsammans skapar vi ökad kvalitet och produktivitet, minskad sårbarhet, gemensamma och smartare sätt att arbeta och större möjligheter att tillvarata potentialen i vår organisation och våra medarbetare.
Rollen innefattar personal-, arbetsmiljö-, verksamhets- och budgetansvar.
Vi tänker oss att du har en högskoleutbildning inom relevant område och du bör ha jobbat några år inom verksamhetsområdet HR i en större organisation. Du har flerårig chefserfarenhet, gärna även erfarenhet av att leda genom underställda chefer. Vi vill att du har erfarenhet av och trivs med att leda verksamhet i förändring. Du är trygg i ditt ledarskap och ser förändringsarbete/förändringsprocesser som en självklar del i det dagliga uppdraget.
Har du tidigare jobbat i en politiskt styrd verksamhet ser vi det som meriterande men det är inget krav.
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av Region Uppsala som arbetsgivare i en av Sveriges snabbast växande regioner. Du får göra detta i en stor, komplex organisation tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Anställningen är en tillsvidareanställning, med tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag är 12 dec 2021, men intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.
Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger [email protected] eller 0703-426600.
Välkommen med din ansökan!
Krav
Flerårig chefserfarenhet
Erfarenhet av att leda i förändring

Meriterande
Relevant högskoleutbildning
Erf av att leda genom underställda chefer
Erf av offentligt styrd verksamhetOm arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. Visa mindre

HR-chef HSB Uppsala

HSB Uppsala är en ekonomisk förening inom bostadssektorn som funnits sedan 1933. Föreningen som omfattar Uppsala län, ägs av sina 23 000 medlemmar och 120 HSB-bostadsrättsföreningar. I HSB Uppsalakoncernen ingår det helägda dotterbolaget Upplands Boservice AB. Bolaget som tillhandahåller tjänster inom fastighetsförvaltning och fastighetsservice för såväl bostadsrättsföreningar som fastighetsbolag och privata kunder i bl a Uppsala och Enköping. Rollen Det... Visa mer
HSB Uppsala är en ekonomisk förening inom bostadssektorn som funnits sedan 1933. Föreningen som omfattar Uppsala län, ägs av sina 23 000 medlemmar och 120 HSB-bostadsrättsföreningar. I HSB Uppsalakoncernen ingår det helägda dotterbolaget Upplands Boservice AB. Bolaget som tillhandahåller tjänster inom fastighetsförvaltning och fastighetsservice för såväl bostadsrättsföreningar som fastighetsbolag och privata kunder i bl a Uppsala och Enköping.

Rollen

Detta är en mycket spännande och viktig roll som både kräver strategisk höjd och operativ skicklighet. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Ett urval av arbetsuppgifter och ansvarsområden:

Övergripande ansvar för att leda, samordna och fördela strategiska och operativa HR frågor i koncernen.Säkerställa att koncernen följer alla arbetsrättsliga lagar och samverkar med de fackliga parterna.Samordna, vidareutveckla och kvalitetssäkra arbetsmiljöarbetet i koncernen.Stödja chefer i sitt ledarskap inom HR området.Utveckla rekryteringsprocesser för att säkerställa kompetens.Förändringsledning inom HRSäkerställ kompetensförsörjning i koncernen genom professionell rekryteringsprocess och kompetensutveckling.Leda och kvalitetssäkra lön- och belöningsprocessen.Ansvara för innehållet i koncernens personalhandbok

Din bakgrund

Vi söker dig som har flera års erfarenhet från förändringsledning inom HR. Du har också erfarenhet av att sätta strukturer, processer och system på plats. Du har en dokumenterad kunskap och erfarenhet inom arbetsrätt, fackliga förhandlingar, arbetsmiljö, rehab samt att säkerställa en attraktiv arbetsplats. Du har en akademisk examen inom HR eller motsvarande och har erfarenhet av att sitta i ledningsgrupp.

Att vara kommunikativ, affärsmässig, resultatorienterad och drivande är betydande kompetenser för att lyckas i rollen. Självklart bidrar du med en positiv och prestigelös personlighet som gör arbetsplatsen ännu trevligare.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Rosing på [email protected] eller 076-620 29 52.

Vi ser fram emot din ansökan snarast via www.wise.se dock senast den 23 november 2021. Urval påbörjas omgående då tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. På grund av GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

HR-chef

Ansök    Okt 20    REGION UPPSALA    Personalchef/HR-chef
Regionkontoret Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla. Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får ge... Visa mer
Regionkontoret

Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.

Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter

Vill du bli vår nya HR chef?
HR avdelningen i Region Uppsala är just nu inne i en spännande utvecklingsfas och har sedan 1/9 2021 en ny regiongemensam organisationsstruktur tillsammans med alla förvaltningars HR-avdelningar inom Region Uppsala. Tillsammans bildar vi en helt ny HR-organisation där målet är en ökad flexibilitet och ett ökat samarbete mellan förvaltningarna - för att skapa gemensamma arbetssätt och stärka varandra.

Vill du vara med på vår förändringsresa från början och bidra till att utveckla såväl teamets som hela HR-organisationens arbetssätt och strukturer? Då är du varmt välkommen att söka till oss!

Vi söker en HR chef till förvaltningarna Nära vård och hälsa och Folktandvården. Dessa förvaltningar sysselsätter tillsammans ca 2 200 medarbetare. HR avdelningen i regionen består av HR verksamhetsnära stöd samt fem olika funktionsområden med olika specialistkompetenser. Vi söker nu en HR chef inom det verksamhetsnära stödet som kommer att leda och utveckla HR teamet och stödja Folktandvården och Nära vård och hälsa. HR teamet består av fem engagerade HR-partners och en HR administratör.

Som chef för enheten ansvarar du bland annat för:

• Personal, budget, verksamhetsansvar för HR enheten
• Ansvarar för att HR verksamhetsnära stöds uppdrag och syfte verkställs
• Coachar och stöttar dina medarbetare i sitt dagliga arbete.
• Att leda och styra HR arbetet genom att prioritera, planera och följa upp
• Att ingå i förvaltningarnas ledningsgrupp och driva regionövergripande arbeten inom HR-området
• Ansvarar för att förvaltningarnas utveckling sker proaktivt för att stödja verksamhet och organisation i deras framtida utmaningar
• Fånga upp, vidareförmedlar och sprider information från/mellan verksamheten och HR-regiongemensamma funktioner, samt kommunicerar behov och föreslår processförbättringar/ständiga förbättringar.
• Vara föredragande i förvaltningarnas samverkansgrupper samt nämnd
• Ansvarar för att sätta och följa upp mål för enheten

Om dig:
Vi söker dig som har högskole- eller universitetskompetens inom HR-området. Vi tror att du har arbetat tidigare som HR chef i en större komplex organisation och har god erfarenhet av att driva förändrings- och utvecklingsarbete av HR-processer. Ditt ledarskap är prestigelöst, coachande och lösningsorienterat. Du engagerar medarbetarna i organisationen till ett effektivt och förändringsinriktat arbetssätt. Du ska ha god förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya processer och arbetssätt och tryggt coacha och stötta dina HR-medarbetare till att driva samtliga HR-processer. Vi värdesätter en god arbetsmiljö och vill att du har ett stort engagemang för att bidra till ett positivt arbetsklimat i teamet. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera situationsanpassade lösningar, både mot verksamheten och inom teamet.

Du har ett helhetsorienterat synsätt med god förmåga att bryta ner övergripande strategier och visioner till realiserbara mål. Du är också van att bidra med ditt perspektiv i ledningsgrupper. För att lyckas i rollen ska du ha djup förståelse för brett HR arbete tillsammans med erfarenhet av arbetsrätt, förhandling och samverkan. Du är en trygg ledare som är förankrad i ditt ledarskap. Du är en självklar relationsbyggare och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper. Tjänsten är placerad vid Regionkontoret. Vårt moderna, aktivitetsbaserade kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Meriterande:
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som HR chef i en politiskt styrd organisation, gärna i en konkurrensutsatt organisation. Om du har arbetat tidigare med kollektivavtalet AB är det också meriterande.

Krav:
Högskole- eller universitetskompetens inom HR-området eller annan relevant utbildning
Körkort klass B

Kontaktperson: Ulf Sinner 0727–325550 Chef Verksamhetsstöd HR
Fackliga kontakter:
Vision: Stefan Andersson 018–6116565
SACO: Knut Bodin 018–6177307
Tjänsten: Tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Läs mer om förmåner Förmåner hos Region Uppsala (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/)

Välkommen med din ansökan snarast dock senast 7/11. Vi intervjuar löpande, så vänta inte med din ansökan. Visa mindre

Vi söker en personlig assistent med Arbetsledare ansvar

Vi söker en personlig assistent med delat Arbetsledare ansvar. Sök tjänsten redan idag! OM KUNDEN: Vi söker dig som är en erfarenhet som tidigare chef eller Arbetsledare och personlig assistent till man som bor i centrala Uppsala med sin sambo. Kunden har musik, datorer och tv-spel som sina största intressen. Kunden söker dig främst som är duktig på datorer och kan spela ett eller flera instrument. Det är ett extra plus om du kan spela guitarr! OM DIG:... Visa mer
Vi söker en personlig assistent med delat Arbetsledare ansvar. Sök tjänsten redan idag!
OM KUNDEN:
Vi söker dig som är en erfarenhet som tidigare chef eller Arbetsledare och personlig assistent till man som bor i centrala Uppsala med sin sambo. Kunden har musik, datorer och tv-spel som sina största intressen. Kunden söker dig främst som är duktig på datorer och kan spela ett eller flera instrument.


Det är ett extra plus om du kan spela guitarr!


OM DIG:
Vi söker dig som kan både jobba både självständigt och samarbeta i grupp. Vi lägger stor vikt både på dina personliga egenskaper och tidigare erfarenheter.


Vi söker dig som är lugn, driven, ambitiös, engagerad, flexibel, kreativ, god lyssnare och som gillar att ta egna intiativ. Vidare ser vi att du är positiv inställd, har en god kommunikativ förmåga, är stresstålig och har lätt för att komma in i en ny arbetsrutin.


Det dagliga arbetet innebär ibland stor variation i en hemtrevlig miljö där du assisterar kunden i allt från att sköta sin dagliga hygien, utföra städning i hemmet, till att följa med på läkarbesök eller andra personliga ärenden och aktiviteter. För att du och kunden ska kunna förstå varandra bra är ett krav att du kan behärska svenska språket bra i både tal och skrift.


Kunden har önskemål att man är rök-och snusfri. Hund kan finnas i hemmet, så du kan inte är hundrädd eller är allergisk. Det kan vara bra ifall du har "ett mjukt skinn på näsan". Du ska kunna ta kritik på ett bra sätt och kunna ställa frågor om det något som du undrar över på ett bra sätt.


OM TJÄNSTEN:
Du måste kunna och vilja jobba dag, kväll, journätter och helger, Du måste kunna hoppa in vid kort varsel på vakanta pass och vid sjuk luckor.
Arbetsuppgifter:
Rollen ställer stora krav på ledarskap och är en bred kombination mellan praktiskt arbete och ett delat övergripande personalansvar.
Tjänsten är varierande där stor del av din arbetstid spenderas med kunden och dina kollegor. Vidare är du arbetsgivarens även kundens förlängda arm som ansvarar bland annat för att allt assistans arbete utförs korrekt sätt och finnas tillgänglig vid vakanta pass.
Du kommer att samarbeta med en annan Arbetsledare med lång erfarenhet. Ni kommer dela på ansvaret och tillgängligheten enligt överenskommelse. Du är viktigt att vilja jobba mycket och gilla ha ett varierande flexibelt schema.


I rollen ingår det även:
- Samordna och leda arbetslagen
- Schema ansvar
- Personalansvar - inkl medarbetarsamtal, sätta personliga utvecklingsplaner mm.
- Hålla en kontinuerlig dialog med stöttande funktioner
- Representera Vivant assistans genom att bygga relationer och utveckla samarbeten.
- Driva och implementera eventuella förändringar som görs i företaget
INFORMATION OM NÄTTERNA:
Det är sovande jour under hela natten. Vilket betyder att du får sova med jour ersättning, men man har vissa arbetsmoment som ska genomföras under natten samt att man är i beredskap om något händer.


OM OSS:
Vivant Assistans är ett företag som erbjuder personlig assistans till människor med funktionsnedsättningar enligt lagen om stöd och service. Vår vision är att erbjuda brukaren i samarbete med den personliga assistenten där vi värnar om individens självbestämmande, goda levnadsvillkor och möjlighet till frihet i det vardagliga livet.


Till grunden av vårt arbete på Vivant Assistans ligger en gedigen värdegrund och vår ambition är att anpassa det praktiska utförandet av vårt arbete för att det ska passa den enskilda individens behov. Visa mindre

HR-chef

Ansök    Sep 17    Ls Jobbet AB    Personalchef/HR-chef
Nu söker vi dig som ser på HR-arbetet från ett hållbart perspektiv och som tillsammans med oss vill skapa förändring i världens största underhållningsindustri. Vi på RLG är engagerade i den långsiktiga stabiliteten och framgången för spelutvecklingsstudios där hållbarhet inte bara är ett modeord utan en grundläggande del av allt vi gör. Om rollen Som HR-chef hos oss kommer du att arbeta direkt med våra studios. Din roll blir att utveckla och implementera... Visa mer
Nu söker vi dig som ser på HR-arbetet från ett hållbart perspektiv och som tillsammans med oss vill skapa förändring i världens största underhållningsindustri. Vi på RLG är engagerade i den långsiktiga stabiliteten och framgången för spelutvecklingsstudios där hållbarhet inte bara är ett modeord utan en grundläggande del av allt vi gör.
Om rollen
Som HR-chef hos oss kommer du att arbeta direkt med våra studios. Din roll blir att utveckla och implementera personalstrategier och rutiner i en bransch som länge saknat sådana. Din uppgift blir att säkerställa att alla HR-processer fullt överensstämmer med regelverk och vårt hållbarhetskoncept. Vi ser din roll som en av de viktigaste i vår organisation och du rapporterar direkt till VD.
Du kommer också att leda arbetet med att säkerställa en stadig tillgång på begåvade och drivna individer som passar i vår ständigt växande organisation. Du vet hur viktig frågan om kompetensförsörjning är från ett strategiskt perspektiv men det är förstås inte du som kommer att hantera den operativa delen av rekryteringsprocesserna, där kommer du att få möjlighet att rekrytera en duktig kollega.
Rollen innebär ett nära samarbete med övriga funktioner och nätverk för att utveckla strategier som ökar mångfalden och inklusiviteten inom spelindustrin.
Om dig
Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och några års relevant arbetslivserfarenhet från en HR-roll där rekrytering har ingått. Du har en bred kompetens inom HR, dess lagar och regelverk. Du har obehindrade kommunikationskunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Förutom ovan är det meriterande med tidigare erfarenheter rörande kollektivavtal.
Självklart delar du våra värderingar avseende mångfald på arbetsplatsen, har du en bakgrund inom ett socialt hållbarhetsarbete är det en fördel. För att passa i rollen krävs det att du är självständig och driven. Du analyserar företagets behov och är nytänkande i ditt arbetssätt. Du är organiserad och prioriterar effektivt bland dina uppgifter. Din förmåga att leda, motivera och kommunicera kommer att vara avgörande. Har du tidigare erfarenhet inom spelindustrin alternativt att ett genuint intresse för spel är det starkt meriterande.
Annat viktigt att veta
Företaget går just nu under projektnamnet RLG och är under 2021 i en uppbyggnadsfas med ca 30 medarbetare på plats. Vi kommer att avslöja vårt fullständiga namn och varumärke under 2022.
Tjänsten kommer att vara placerad på kontoret i Uppsala.
Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med redan från start i en verksamhet som kommer att göra spelvärlden till en bättre plats! Som en del av vårt hållbarhetsarbete arbetar vi självfallet med mångfald även vid rekryteringar. Vi ser gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.
Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult, Anna Nord, 018-4707112.
Rekryteringen sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!
Krav
Några års relevant arbetslivserfarenhet från en HR-roll där rekrytering har ingått.
Bred kompetens inom HR, dess lagar och regelverk.
Obehindrade kommunikationskunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Meriterande
Tidigare erfarenheter rörande kollektivavtal.
Erfarenhet inom spelindustrin alternativt att ett genuint intresse för spel. Visa mindre

HR-chef/enhetschef

Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få ge... Visa mer
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få genomslag och samordnar olika samhällsintressen samt främjar samverkan mellan olika aktörer i länet. Vi ger bidrag och stöd till olika verksamheter och ser till att lagar och riktlinjer följs.

På länsstyrelsen i Uppsala län arbetar cirka 220 personer. Landshövdingen är chef för länsstyrelsen. Vi är en arbetsplats som präglas av kunskap, öppenhet och engagemang.


ARBETSUPPGIFTER
Som HR-chef på länsstyrelsen leder du det strategiska och operativa HR-arbetet och utvecklar myndighetens arbetsgivarpolitik. Ditt fokus ligger på strategiska frågor men rollen kräver även att operativa frågor löses dagligen. Du är även enhetschef för Personal- och ekonomienheten som består av sju medarbetare. Ekonomifunktionen, som leds av ekonomichefen, ansvarar för länsstyrelsens utbetalningar och inbetalningar samt uppföljning av länsstyrelsens ekonomi och resultatredovisning. Enheten ansvarar också för upphandling och inköpsfrågor. HR-funktionen arbetar med frågor gällande kompetensförsörjning, arbetsrätt, arbetsmiljö, samverkan och viss löneadministration.

Du rapporterar direkt till länsrådet, ingår i myndighetens ledningsgrupp och arbetar med strategiskt HR-stöd till länsledningen.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant högskoleutbildning och har flerårig erfarenhet av brett HR-arbete exempelvis inom kompetensförsörjning, arbetsmiljö och arbetsrättsliga frågor. Du har aktuell erfarenhet av såväl strategiskt som operativt HR-arbete. Du har erfarenhet av HR-arbete inom offentlig förvaltning, gärna från statlig myndighet. Det är meriterande med erfarenhet av HR-arbete på en kunskapsintensiv organisation. Vi ser att du har arbetat i en ledande roll och det är meriterande om du har chefserfarenhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att driva förändringsarbete.

Som person är du förtroendeingivande, har god initiativförmåga och har lätt för att samverka, är utåtriktad och kommunikativ. Du har ett inkluderande förhållningssätt samtidigt som du arbetar mål- och resultatinriktat. Du är tydlig, har integritet och vågar ta ställning. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.

ÖVRIGT
Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Läs mer på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

HR-chef

Ansök    Sep 2    Signpost AB    Personalchef/HR-chef
Scienta Scientific är marknadsledande inom forsknings- och analysutrustning för områdena yt- och materialfysik, UHV-teknik och strålningsdetektion. Sedan 1962 har bolagets teknologi resulterat i vetenskapliga genombrott, Nobelpriser och branschledande industriell utrustning. Scienta Scientific grundades 1983 av bland annat nobelpristagaren Kai Siegbahn, och har sedan dess varit verksamt inom högteknologiska och forskningsnära marknader. Scienta Scientific ... Visa mer
Scienta Scientific är marknadsledande inom forsknings- och analysutrustning för områdena yt- och materialfysik, UHV-teknik och strålningsdetektion. Sedan 1962 har bolagets teknologi resulterat i vetenskapliga genombrott, Nobelpriser och branschledande industriell utrustning. Scienta Scientific grundades 1983 av bland annat nobelpristagaren Kai Siegbahn, och har sedan dess varit verksamt inom högteknologiska och forskningsnära marknader. Scienta Scientific bedriver verksamhet inom två lösningsområden med två olika varumärken, Scienta Omicron och Scienta Envinet.
Scienta Omicron levererar högteknologisk forskningsutrustning till ledande universitet och forskningslab över hela världen, utrustning som bland annat används för att utveckla framtidens material inom spjutspetsområden såsom supraledning, spinntronik, solcellsutveckling och energilagring.
Scienta Envinet levererar detektionsutrustning för radioaktiv xenongas. Utrustningen används främst för att detektera kärnvapensprängningar, och de flesta utrustningarna står i ett internationellt nätverk för att garantera provstoppsavtalet för kärnvapen. Utrustningarna har utvecklats i nära samarbete med Totalförsvarets forskningsinstitut FOI
Uppdraget
Vi söker nu HR-chef till Scienta Scientific i Sverige. Ditt huvudsakliga uppdrag blir att leda och utveckla verksamhetens HR-arbete på såväl strategisk som operativ nivå. Du verkar för ett kontinuerligt förbättringsarbete i processer och systemstöd som t ex att implementera NMI (Nöjd Medarbetar Index) och att deltaga i IFS implementering med ansvar för HR-modulen. Du ansvarar för den årliga lönerevisionen och för policys avseende Comp&Ben;.
Ett viktigt område är att Scienta fortsatt och i framtiden ska vara en attraktiv arbetsgivare, d.v.s arbeta med rekryteringsstöd till organisationen, kompetensutveckling och också omvärldsbevakning och samverkan med aktörer på marknaden, till exempel Högskolor tillsammans med rekryterande chefer vid behov.
Scienta är en liten organisation i Sverige och HR ser till mer än sitt avgränsade område; du har också ansvar för kontoret som Office Manager, där arbetsuppgifter kan vara lokalfrågor, receptionsfrågor, inköp och vid behov projektleda sociala aktiviteter, där arbetsmiljö och hälsa ingår.
Du rapporterar till CFO, med placering i Uppsala. Samarbetar nära HR-chef för Tyskland i gemensamma projekt.
Vem är du?
Din utbildningsbakgrund är inom PA/HR och du har flera års erfarenhet av brett HR-arbete med ansvar för helheten, både strategiskt och operativt, t ex som HRBP i internationellt verksamt bolag.
Du har erfarenhet av att arbeta med employer branding – allt från att attrahera/rekrytera/introducera/utveckla och behålla medarbetare.
Din erfarenhet av digitalisering, och att ha arbetat proaktivt med systemstöd för HR är mycket intressant.
Dina egenskaper präglas av:
Kommunikativ förmåga med och förmåga att skapa förtroende och tillit. Du motiverar och skapar engagemang för att på ett effektivt sätt nå gemensamma mål och god arbetsmiljö.
Du tar initiativ, kommer med nya idéer och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.
Det finns en stor vilja hos dig att se till helheten och att skapa trivsel på arbetsplatsen; serviceminded och lösningsorienterad.
Din personlighet präglas av stabilitet, och engagemang.
Framgång når du genom ett proaktivt förhållningssätt, du agerar självständigt och har handlingskraft.
Intervjuer sker löpande, vi ser fram emot ditt intresse! För frågor kring tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Stina Nord 073-654 52 57 / Fredrika Schartau 070-510 71 30. Visa mindre

Snabbt växande byrå i Uppsala söker HR-generalist/personalansvarig

Nu söker fullservicebyrån Crossmedia Communications en ny HR-generalist / Personalansvarig tillsammans med sina systerföretag Sprice och Mondify! Under hösten har du möjlighet att bli del av en snabbt växande koncern i Uppsala! Du blir en viktig medspelare i tillväxten för våra tre bolag. Tillsammans erbjuder vi alla tjänster inom marknadsföring och kommunikation, med allt från tryckta medier som når hundratusentals läsare varje månad, till digital annonse... Visa mer
Nu söker fullservicebyrån Crossmedia Communications en ny HR-generalist / Personalansvarig tillsammans med sina systerföretag Sprice och Mondify!
Under hösten har du möjlighet att bli del av en snabbt växande koncern i Uppsala! Du blir en viktig medspelare i tillväxten för våra tre bolag. Tillsammans erbjuder vi alla tjänster inom marknadsföring och kommunikation, med allt från tryckta medier som når hundratusentals läsare varje månad, till digital annonsering och filmproduktion.


Om tjänsten
Som personalchef/HR-ansvarig hos oss arbetar du självständigt inom hela HR-området för alla våra tre företag.
Du har en konsultativ roll och ger kvalificerat stöd till våra chefer i exempelvis rekrytering, arbetsrätt, kompetensutveckling och personalärenden. Det är du som hjälper oss att finna talanger till våra olika avdelningar, och säkerställer att vi har rätt kompetens inom både digital marknadsföring, försäljning och projektledning. Du utför även arbetsintervjuer och tar hand om hela rekryteringsprocessen. Du administrerar löner och har även ett driftansvar, det vill säga ansvarar för att de kontinuerliga lönekörningar blir gjorda i tid och på rätt sätt.
För oss är det viktigt med kultur- och miljöarbete, där du har en viktig roll att spela, även administrativt och strategiskt.
Du har en viktig roll i att utveckla trivsel-, kultur- och sociala frågor i våra företag, som t.ex. personalfester och dylikt.
I denna breda roll kommer du fortsätta arbeta med att vidareutveckla processer och strukturer, jobba med policys och riktlinjer inom HR området samt fortsätta med att skapa tydliga kommunikations-och arbetsstrukturer i bolaget.


Om dig
Vi vet att du är en fena på socialt samspel, relationer och du har lätt för att “klicka” med och förstå dig på olika personlighetstyper.
Du har ett starkt intresse för marknadsföring och har antagligen arbetat i en liknande roll på en annan byrå tidigare, då du behöver någorlunda kunskap om området för att kunna säkerställa att vi rekryterar rätt kompetens till våra verksamheter.
Förmodligen har du stor vana att leda samt en utbildning inom beteendevetenskap och personaladministration.
Du är en person som tycker om att möta dina kollegor ute i verksamheten. Din förmåga att skapa engagemang, förtroende och starka relationer kommer att vara avgörande i hur väl du lyckas i rollen.
Vi tror du är en person med ett starkt intresse för människor och har förmåga att skapa långsiktiga relationer med medarbetare och arbetsgivare.
Vi ser efter någon som med tydlighet, prestigelöshet och engagemang hjälper oss att bygga den fantastiska kultur vi redan har.
Du tar ansvar samt är drivande för att utveckla våra strukturer i vårt personalarbete, strategier runt rekrytering och administration kring lönefrågor.
Du är kunnig, varm och empatisk, och har inga problem med att kommunicera både i enskilda möten eller i stora grupper.
I din yrkesroll är du trygg och säker.
Du uppskattas för din flexibilitet och lyhördhet för verksamhetens behov.


Efterfrågad kompetens
Akademisk utbildning inom personal- och arbetslivsområdet eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig
Gärna 3 års aktuell erfarenhet av brett arbete inom HR-området, inklusive kompetensbaserad rekrytering
God erfarenhet och kunskap om modeller för kompetensförsörjning och systematiskt arbetsmiljöarbete
Kunskap och erfarenhet av att driva och utveckla strategiska arbeten inom HR, t.ex. inom arbetsmiljö och kompetensförsörjning
Goda kunskaper i arbetsrätt
Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
God engelska i tal och skriftMeriterande
Förhoppningsvis tidigare erfarenhet från media/marknadsföringsbranschen.
Erfarenhet av metodutveckling och digitalt arbetssätt
Erfarenhet av förändringsarbete, organisations- och chefsutveckling
Erfarenhet av att leda utbildningar inom HR-områdetVi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Ansök genom att skicka ditt CV till [email protected]


Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

HR-Chef till Luftstridsskolan i Uppsala

Ansök    Jul 8    Försvarsmakten    Personalchef/HR-chef
Luftstridsskolan (LSS) är Flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utbildning och utveckling. Vid LSS finns Flygvapnets skolor, Flygvapnets utvecklingsenhet samt Försvarsmaktens Hundtjänstenhet. LSS har en avgörande roll i utvecklingen och tillväxten av framtidens flygvapen.   Som HR-Chef vid LSS ingår du i ledningsgruppen och rapporterar direkt till Förbandschefen. Du har ansvar för att integrera HR i verksamheten utifrån organisationens behov.    Hu... Visa mer
Luftstridsskolan (LSS) är Flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utbildning och utveckling. Vid LSS finns Flygvapnets skolor, Flygvapnets utvecklingsenhet samt Försvarsmaktens Hundtjänstenhet. LSS har en avgörande roll i utvecklingen och tillväxten av framtidens flygvapen.  

Som HR-Chef vid LSS ingår du i ledningsgruppen och rapporterar direkt till Förbandschefen. Du har ansvar för att integrera HR i verksamheten utifrån organisationens behov.   

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
HR-Chefen är ansvarig för strategiska frågor inom HR-området men kommer även att arbeta operativt med sedvanliga HR-processer. Tjänsten innefattar inte personalansvar men HR-chefen arbetsleder HR-generalister och en HR-administratör. HR-chefen har förhandlingsansvar och företräder arbetsgivaren vilket kräver hög integritet och ett tydligt arbetsgivaransvar. Vidare ansvarar HR-chefen för månatlig lokal samverkan, årlig lönerevision och förhandling med fyra arbetstagarorganisationer. Tjänsten innebär också att vara förbandschefens stöd i genomförandet av samverkan, arbetsmiljö och likabehandling. 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR-området eller motsvarande utbildning/erfarenhet. Du har god strategisk förmåga samt kunskap om operativ verksamhet. Erfarenhetsmässigt har du gedigen bakgrund inom HR. Vi värderar erfarenhet av förhandlingsverksamhet högt. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Tjänsten kräver B-körkort. 

Meriterande kvalifikationer


• Erfarenhet av liknande arbete inom offentlig sektor
• Erfarenhet av chefsuppdrag 
• Erfarenhet från Försvarsmakten 

Personliga egenskaper 
Luftstridsskolan söker en HR-chef med hög integritet och vana att leda en verksamhet i snabb utvecklingstakt. Du är flexibel och gillar att arbeta i ett högt tempo med flera frågor på ditt bord. Du är drivande och ser alternativa lösningar på de frågor du arbetar med. Du har ett coachande förhållningssätt och är en förebild för medarbetare och chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer, såväl internt inom FM som externt. Detta gör du genom en god dialog och respekt för verksamheternas behov och villkor. Du har förmåga att tydliggöra de personalpolitiska frågornas betydelse för Luftstridsskolan, såväl till ledning som till övriga verksamheten. 

I tillsättandet av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt 
Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning om 6 månader tillämpas. 
Omfattning: heltid. 
Tillträde: enligt överenskommelse. 
Arbetsort: Uppsala. 
Lön: individuell lönesättning tillämpas. 
Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 
HR chef F16 Åsa Sager tfn 073-150 46 54 
HR Generalist Amanda Rahlén tfn 0723-88 07 52 

Fackliga organisationer 
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68  
SEKO Simon Uppgren, tfn 072-395 68 13 
SACO Johan Moilanen, tfn 018-19 69 75 
OFR/S Håkan Wedin tfn 018-19 68 29 

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-23. 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Director People & Culture

What we do and why it is important Medicines are expensive, and not everyone in the world has equal access to them. At Bio-Works, our mission is to make essential medicines available and accessible to everyone. That is why we provide the pharmaceuticals industry with tools that enable a more cost-effective pharmaceutical manufacturing to help enhance people’s quality of life. Why we need you We are a small, global company in a scale-up phase. With more ... Visa mer
What we do and why it is important
Medicines are expensive, and not everyone in the world has equal access to them. At Bio-Works, our mission is to make essential medicines available and accessible to everyone. That is why we provide the pharmaceuticals industry with tools that enable a more cost-effective pharmaceutical manufacturing to help enhance people’s quality of life.Why we need you
We are a small, global company in a scale-up phase. With more people joining, focus on culture and the employee experience is essential. In this context we need a dedicated member of our management team to drive all people and culture initiatives across all functions and locations. We aim to be the best employer in our field - and that’s where you come into picture.What you will do and why
You will be responsible for interpreting and translating our vision into people strategies and implement programs that inspire, motivate and develop our employees. You will be a crucial advocate for our culture and values and support managers with expertise, tools, and operational tasks to run our daily business in the best way possible.

The role upholds a spider-in-the-web function, meaning your job is a lot about making all parts connect, especially in terms of internal communication. Since we are still a relatively young company, many things are yet to be set, invented, discovered, fixed…

We think this is something that triggers you.

You get to build as we grow and stay on top of what’s needed tomorrow, optimally making change and growth smooth and enjoyable.What you will do day-to-day

- Collaborating and meeting with colleagues and external stakeholders
- Act as a member of the leadership team
- Developing strategies, executing plans and providing support for people-related processes
- Administrative tasks related to recruitment, talent management, competence development, change management, project management, coaching, compensation and benefits, health and safety, legal procedures, culture and development programs etc
- Leading and participating in various projects in the role of project leader or project member
- Stay updated with the latest market-driven innovations and trends within HR and tech and look to continually improve our ways of working
Qualifications you will need to have:

Ideally, you have a combination of a proactive mindset and a friendly approach. We need you to bring clarity, prioritize and nurture the positive vibe in a fast-moving and rapidly changing environment. To be prepared for this, we think you have:

- At least two years of experience in a role with overall People & Culture responsibility or as an HR executive
- Experience with formulating people strategies and successfully executing these
- Extensive knowledge of Swedish labor law and/or equivalent practical experience
- Administrative experience and interest in HR-related activities, such as salaries, employment benefits, sick leave, time registration, etc
- Experience with HR tech tools
- A network relevant for the role


Qualities we would like you to have:

- Excellent communication skills; listening, negotiating, and presenting
- Ability to build interpersonal relationships and facilitating team development trainings
- An enthusiastic attitude and positive mindset
- A leadership style that shows a high level of both integrity and empathy
- Decision-making and budgeting/financial skillsDo you have a question?

For any questions, you are warmly welcomed to contact: Line Thomson, Director People & Culture (interim), at [email protected] or Jonathan Royce, CEO, at [email protected]

The last day to send in your application is on the 6th of June.

We are looking forward to reading your application ???? Visa mindre

HR-ansvarig till mediekoncernen NTM

NTM -koncernen är ägare till prenumererade morgontidningar, gratistidningar, TV-stationer, radiokanaler, digitala medier, eventbolag, distributionsbolag och tryckerier. Koncernen är verksam, förutom i Östergötland, även i Uppland, Norrbotten och på Gotland. Mer information om NTM AB hittar du på koncernens hemsida ntm.eu. Om tjänsten Som HR-ansvarig sitter du centralt i vår koncernorganisation. Du arbetar nära koncernens ledningsgrupper och chefer och ä... Visa mer
NTM -koncernen är ägare till prenumererade morgontidningar, gratistidningar, TV-stationer, radiokanaler, digitala medier, eventbolag, distributionsbolag och tryckerier. Koncernen är verksam, förutom i Östergötland, även i Uppland, Norrbotten och på Gotland. Mer information om NTM AB hittar du på koncernens hemsida ntm.eu.

Om tjänsten
Som HR-ansvarig sitter du centralt i vår koncernorganisation. Du arbetar nära koncernens ledningsgrupper och chefer och är deras go-to-person i alla HR-relaterade frågor. HR på NTM befinner sig i en spännande fas där fokus ligger på att bygga upp en lärandekultur och bedriva proaktivt och verksamhetsnära HR-arbete, som ger våra chefer och medarbetare goda förutsättningar att prestera och utvecklas.

Din roll spänner över hela HR-området och innehåller bl.a.

Rekrytering Karriärutveckling Chefsstöd – ledarskap Utbildningsprogram Pre-, on- och offboarding Employer branding  Medarbetarundersökningar Initiera, utveckla och implementera strukturer och processer för HR ArbetsrättArbetsmiljö
Vem du är
För att trivas i den här tjänsten tror vi att du är utvecklings- och resultatorienterad. Du har ett coachande och positivt förhållningssätt, är självständig och har god erfarenhet av att initiera och driva förändrings- och digitaliseringsprojekt inom HR. Du är strukturerad och kan hantera många samtidigt pågående projekt parallellt med det dagliga arbetet. Du har universitets- eller högskoleutbildning inom HR eller likvärdigt, och flera års erfarenhet i en HR Business Partner-roll eller en liknande.

Vi är en värderingsstyrd koncern som eftersträvar jämställdhet och mångfald, och värdesätter därför sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Gå in på ntm.eu och stäm av din värdegrund med vår.

Välkommen med din ansökan via knappen nedan!
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och du rapporterar till HR-chef. Du arbetar mot Norra Sverige, Uppland och Gotland och kontor finns över hela Sverige men vi ser gärna att du har goda möjligheter att representera fysiskt på plats i dina områden när omständigheterna tillåter. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Välkommen in med din ansökan redan idag!

Som HR-ansvarig sitter du centralt i vår koncernorganisation. Du arbetar nära koncernens ledningsgrupper och chefer och är deras go-to-person i alla HR-relaterade frågor. Visa mindre

HR-chef med engagemang för alla barns och elevers skolgång

Ansök    Mar 26    Uppsala kommun    Personalchef/HR-chef
Stab HR Välkommen att söka detta jobb där du varje dag har möjlighet att göra skillnad och bidra till ett bättre samhälle. Utbildningsförvaltningen inom Uppsala kommun är en sammanhållen förvaltning för skolformerna förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Våra cirka 6000 medarbetare arbetar dagligen med 37 000 barn och elever. Att vara en sammanhållen förvaltning ger oss styrka och en unik möjlighet att samverka mellan ... Visa mer
Stab HR

Välkommen att söka detta jobb där du varje dag har möjlighet att göra skillnad och bidra till ett bättre samhälle. Utbildningsförvaltningen inom Uppsala kommun är en sammanhållen förvaltning för skolformerna förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Våra cirka 6000 medarbetare arbetar dagligen med 37 000 barn och elever. Att vara en sammanhållen förvaltning ger oss styrka och en unik möjlighet att samverka mellan våra olika skolformer, yrken och kompetenser mot ett gemensamt mål. Vårt mål är att varje barn och ungdom ska ha en god utbildning och en studentmössa med sig ut i livet. Det är ett uppdrag som börjar redan i förskolan. Men förutsättningarna att lyckas skiljer sig åt och därför är ett av våra viktigaste uppdrag att stärka rätten till en likvärdig skola för alla barn.

På utbildningsförvaltningen vill vi vara en förbild i Uppsala, i Sverige och i världen. Vi vill bli kända för att vårt arbetssätt med ett 0-20-årsperspektiv och vi vill vara en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för lärare, förskollärare och andra professioner som är viktiga för våra barns och våra elevers utveckling.

Vill du vara en del av vår fortsatta utveckling?

Se filmen om Uppsala kommuns gemensamma värdegrund (https://youtu.be/uOlK1RtZ0E8)

Ditt uppdrag
I rollen som förvaltningens HR-chef tillika enhetschef inom stab HR är du ett nära stöd till förvaltningsdirektör och förvaltningsledning när det gäller styrning, ledning och planering av verksamheten med särskilt fokus på HR-perspektivet och strategiska HR-frågor. Du ingår i förvaltningsledningen där du bidrar till hela förvaltningens utveckling i syfte att skapa mervärden och ökad måluppfyllelse. Vi erbjuder rätt person möjligheten att arbeta i ett stort och komplext sammanhang där det varje dag finns möjlighet att göra skillnad. Hos oss finns en ständig samverkan och i våra frågor möts komplexa och utmanande perspektiv. Vi välkomnar nyfikenhet och nyskapande.

Som en av HR-stabens enhetschefer kommer du att vara närmsta chef till ett team med HR-partners som huvudsakligen utgör det verksamhetsnära HR-stödet för utbildningsförvaltningens alla chefer. HR-partners fungerar som stöd till chefer i både mer långsiktiga frågor och på daglig basis. Utöver det verksamhetsnära HR-stödet finns flera specialistfunktioner organiserade inom HR-staben. Vi arbetar tillsammans för att ge verksamhetens chefer adekvat stöd och för att ständigt förbättra och utveckla våra HR-processer.

HR-staben är organiserad inom Uppsala kommuns kommunledningskontor. Du rapporterar till HR-direktören och ingår i HR-stabens ledningsgrupp. Som HR-chef för utbildningsförvaltningen ingår du också i i utbildningsdirektörens ledningsgrupp.

Din bakgrund
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av kvalificerat HR-arbete i en roll som HR-chef på ledningsnivå eller motsvarande och med examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande lämplig utbildning och erfarenhet. Du har erfarenhet av chefskap med ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Vi vill även att du har arbetat i en större komplex organisation med en bredd av HR-frågor på strategisk och taktisk nivå och har erfarenhet av att leda och facilitera utvecklingsaktiviteter. Erfarenhet av fackliga förhandlingar och/eller facklig samverkan är också viktigt liksom att du har god förmåga att verka på ledningsnivå inom HR-området och är bekväm att arbeta digitalt.

Om du dessutom har någon av nedanstående kvalifikationer är det meriterande:

• erfarenhet från motsvarande roll i annan kommun
• erfarenhet från utbildningsverksamhet för barn och unga
• erfarenhet av att arbeta med avtal inom lärarområdet
• arbetat i kommunal verksamhet och har förståelse för den kommunala styrningen
• kunskaper om kollektivavtal som reglerar skolans yrkesgrupper
• ledarskaps- eller chefsutbildning

Som person är du bra på att utveckla och främja goda samarbeten i kombination med en strategisk förmåga som hjälper dig att se sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser. Du förstår din roll i olika sammanhang och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. En god ledarskapsförmåga är viktig och du förväntas engagera och skapa delaktighet samt vara en god företrädare för vår värdegrund.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Hanna Wärenfeldt, HR-chef/Enhetschef, 018-727 41 22, eller Kajsa Angerdal, HR-specialist rekrytering, 072-593 28 06.

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Akavia, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Ledarna, Alexandra Södervall, 018-727 77 22

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Vi söker en personlig assistent med Arbetsledare ansvar

Vi söker en personlig assistent med delat Arbetsledare ansvar. Sök tjänsten redan idag! OM KUNDEN: Vi söker dig som är en erfaren chef eller Arbetsledare och personlig assistent till man som bor i centrala Uppsala med sin sambo. Kunden har musik, datorer och tv-spel som sina största intressen. Kunden söker dig främst som är duktig på datorer och kan spela ett eller flera instrument. Det är ett extra plus om du kan spela guitarr! OM DIG: Vi söker dig so... Visa mer
Vi söker en personlig assistent med delat Arbetsledare ansvar. Sök tjänsten redan idag!
OM KUNDEN:
Vi söker dig som är en erfaren chef eller Arbetsledare och personlig assistent till man som bor i centrala Uppsala med sin sambo. Kunden har musik, datorer och tv-spel som sina största intressen. Kunden söker dig främst som är duktig på datorer och kan spela ett eller flera instrument.


Det är ett extra plus om du kan spela guitarr!


OM DIG:
Vi söker dig som kan både jobba både självständigt och samarbeta i grupp. Vi lägger stor vikt både på dina personliga egenskaper och tidigare erfarenheter.


Vi söker dig som är lugn, driven, ambitiös, engagerad, kreativ, god lyssnare och som gillar att ta egna intiativ. Vidare ser vi att du är positiv inställd, har en god kommunikativ förmåga, är stresstålig och har lätt för att komma in i en ny arbetsrutin.


Det dagliga arbetet innebär ibland stor variation i en hemtrevlig miljö där du assisterar kunden i allt från att sköta sin dagliga hygien, utföra städning i hemmet, till att följa med på läkarbesök eller andra personliga ärenden och aktiviteter. För att du och kunden ska kunna förstå varandra bra är ett krav att du kan behärska svenska språket bra i både tal och skrift.


Kunden har önskemål att man är rök-och snusfri. Hund kan finnas i hemmet, så du kan inte är hundrädd eller är allergisk. Det kan vara bra ifall du har "ett mjukt skinn på näsan". Du ska kunna ta kritik på ett bra sätt och kunna ställa frågor om det något som du undrar över på ett bra sätt.


OM TJÄNSTERNA:
Vi söker personliga assistenter till två schema rader under nätterna. Varav en schema rad kommer ha ett delat ansvar som Arbetsledare.
Du måste kunna och vilja jobba dag, kväll, natt och helger, Du måste kunna hoppa in vid kort varsel på vakanta pass och vid sjuk luckor.
Arbetsuppgifter:
Rollen ställer stora krav på ledarskap och är en bred kombination mellan praktiskt arbete och ett övergripande personalansvar.
Tjänsten är varierande där stor del av din arbetstid spenderas med kunden och dina kollegor.Vidare är du arbetsgivarens även kundens förlängda arm som ansvarar bland annat för att allt assistans arbete utförs korrekt sätt och finnas tillgänglig vid vakanta pass.
Du kommer att samarbeta med en annan Arbetsledare med lång erfarenhet. Ni kommer dela på ansvaret och tillgängligheten enligt överenskommelse. Du är viktigt att vilja jobba mycket och gilla ha ett varierande flexibelt schema.


I rollen ingår det även:
- Samordna och leda arbetslagen
- Schema ansvar
- Personalansvar - inkl medarbetarsamtal, sätta personliga utvecklingsplaner mm.
- Hålla en kontinuerlig dialog med stöttande funktioner
- Representera Vivant assistans genom att bygga relationer och utveckla samarbeten.
- Driva och implementera eventuella förändringar som görs i företaget
INFORMATION OM NÄTTERNA:
Det är sovande natt med jourtid större delen av natten, vilket betyder att du får sova med jour ersättning, men man har vissa arbetsmoment som ska genomföras under natten samt att man är i beredskap om något händer.


OM OSS:
Vivant Assistans är ett företag som erbjuder personlig assistans till människor med funktionsnedsättningar enligt lagen om stöd och service. Vår vision är att erbjuda brukaren i samarbete med den personliga assistenten där vi värnar om individens självbestämmande, goda levnadsvillkor och möjlighet till frihet i det vardagliga livet.


Till grunden av vårt arbete på Vivant Assistans ligger en gedigen värdegrund och vår ambition är att anpassa det praktiska utförandet av vårt arbete för att det ska passa den enskilda individens behov. Visa mindre

HR-chef som ingår i SVA:s ledningsgrupp

Friska djur - trygga människor Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA är också en del... Visa mer
Friska djur - trygga människor


Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA är också en del av det civila försvaret. Verksamheten är bred och mångsidig och finansieras genom anslag, bidrag och en betydande andel uppdragsverksamhet. SVA har cirka 370 anställda och är belägen på Ultunaområdet, Uppsala. Vi är många veterinärer, biomedicinska analytiker och forskare men vi har också ett flertal andra olika yrkeskategorier som behövs för att få en större organisation att fungera väl. 
SVA kännetecknas av att såväl chefer som medarbetare trivs och är stolta över att arbeta på myndigheten.

För fortsatt positiv utveckling av verksamheten krävs att SVA är en attraktiv arbetsplats med goda möjligheter att rekrytera, behålla och utveckla den personal som verksamheten kräver. Den goda arbetsplatsen skapas av chefer och medarbetare tillsammans. I detta arbete har HR-verksamheten en nyckelroll. 

HR-verksamheten  
HR-verksamheten består av en HR-chef och fem medarbetare som hanterar alla de vanligt förekommande HR-processerna inklusive stöd i grupprocesser/grupputveckling. Aktuella fokusfrågor är arbetsgivarvarumärket där kompetensförsörjning, utvecklingsmöjligheter och karriärvägar ingår samt utvecklingen av arbetet efter pandemin, digitalisering och chefsuppföljning. Det är cheferna som har personalansvaret men det är HR-verksamheten som rymmer specialisterna inom HR- och arbetsgivarområdet och som genom ett konsultativt förhållningssätt ger cheferna en hög grad av stöd och vägledning. HR-verksamheten ingår i avdelningen Verksamhetsstöd. 

HR-chefen 
I din roll som HR-chef kommer du arbeta aktivt med tillitsbaserad styrning där verksamhet, ledarskap och medarbetarskap är i ständig utveckling. Din uppgift blir att verka för att SVA kan fortsätta vara en professionell kunskapsorganisation inom det veterinärmedicinska området. Du företräder ledningen i personal- och arbetsgivarfrågor. HR-chefen ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till GD och avdelningschef.

Din kompetens 
Du ska ha personalvetarutbildning eller annan relevant högskoleutbildning, samt ha dokumenterad erfarenhet av att, såväl strategiskt som operativt, utveckla och leda kvalificerat HR-arbete inom en större organisation. Du ska ha flerårig erfarenhet som chef, gärna inom offentlig verksamhet. Vidare bör du ha erfarenhet av ledningsgruppsarbete eller annan typ av strategiskt managementarbete. För att leva upp till ledningens och organisationens förväntningar bör du förutom ovanstående ha ett stort engagemang, vara utvecklingsinriktad samt ha god samarbets- och leveransförmåga.

Villkor
Tjänsten innebär arbete med säkerhetsskyddade uppgifter och en särskild säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställningsbeslut kan fattas.  

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.


Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.


All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Visa mindre

HR-chef till SH-Bygg

Ansök    Jan 14    Capto Hr AB    Personalchef/HR-chef
Vi är Sh bygg! Ett av Sveriges äldsta familjeägda entreprenörföretag – ett klassiskt byggmästarföretag och en totalentreprenör som trots konjunktursvängningar står stadigt tack vare att vi jobbar strategiskt och långsiktigt. Grunden är att vi arbetar med egenanställd personal och bygger därigenom sammansvetsade team med hög specialistkompetens. Våra medarbetare bygger långsiktiga relationer med våra kunder och detta är nyckeln till att vi funnits i snart 1... Visa mer
Vi är Sh bygg! Ett av Sveriges äldsta familjeägda entreprenörföretag – ett klassiskt byggmästarföretag och en totalentreprenör som trots konjunktursvängningar står stadigt tack vare att vi jobbar strategiskt och långsiktigt. Grunden är att vi arbetar med egenanställd personal och bygger därigenom sammansvetsade team med hög specialistkompetens. Våra medarbetare bygger långsiktiga relationer med våra kunder och detta är nyckeln till att vi funnits i snart 100 år och siktar mot minst 100 till. Grundat 1923, 371 medarbetare och omsättning 1 606 mkr (2019) Se även https://www.shbygg.se/
Då vår nuvarande HR-chef lämnar för nya utmaningar söderut söker vi en ansvarstagande, självledande, strategisk och operativ HR-Chef.
Arbetsuppgifter
· Leda och organisera det löpande HR-arbetet inom avdelningen HR/Lön, som idag består av 6 personer inkl. Sh Akademin
· Tillsammans med övriga företagsledningen se till att koncernen är hållbar ekonomiskt, socialt och miljömässigt
· Driva, organisera och strukturera arbetet med arbetsgivarfrågor dvs. facklig samverkan, kollektivavtal, förhandlingar, arbetsplatskultur och arbetsrättsliga frågor
· Driva arbetsgivarvarumärkets interna och externa positionering
· Löpande agera HR-specialist för produktionsstöd, ledning och övriga koncernbolags anställda medarbetare
· Aktivt som ledare och medarbetare verka för Koncernens värdegrund – som hemma
Din bakgrund
Som HR-chef bör du ha erfarenhet från tidigare och större omorganisationer, arbetat under flera ägarförhållanden, bör ha hanterat komplexa och strategiska arbetsrättsfrågor, besitta förmåga att ta fram processer, van vid värdegrundsbaserade arbetssätt och lojalitet. Du bör även besitta en högre utbildning på högskolenivå eller likvärdig inom området HR-management/Beteendevetenskap.
Du skall ha körkort samt flytande kunna utrycka dig på svenska i tal och skrift.
Vi vill se att du fortsätter utvecklas hos oss.
För att lyckas i tjänsten behöver du vara ha ett stort mått av självledarskap och ansvarstagande samtidigt som du är nyfiken, inkluderande och duktig på feedback.
Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Uppsala med frekventa resor till våra etableringar och övriga kontor.
Om Sh bygg
Sh bygg särskiljer sig från andra företag i branschen och grundades redan 1923. Du kommer vara del av ett av byggbranschens äldsta företag där vi har stort fokus på kvalitet, miljö och arbetsmiljö. Vi erbjuder dig en verksamhetsbredd för att skapa en grund för dig att ständigt utvecklas samt en arbetsplats som värdesätter hög kvalitet, har ett miljömässigt tänk och värnar om sina medarbetare.
Trots att företaget stadigt vuxit under de snart hundra år vi funnits på marknaden är Sh bygg fortfarande ett privatägt familjeföretag med en stark värdegrund. Vi ser oss som en familj och hjälps åt, tar ansvar för det vi gör och orkar ta tag även i det som kan kännas jobbigt. I övrigt får du en marknadsmässig lön och företaget satsar på attraktiva förmåner. Sh bygg ingår i koncernen Aktiebolaget Sven Heribert.
Sh-Akademin
Vi vill se våra medarbetare växa och utvecklas! Genom vår egen Sh Akademi arrangerar vi över 600 utbildningar per år för våra medarbetare. Du är vår viktigaste resurs och därför satsar vi strategiskt på att ge utbildningar inom allt från Bas-P/Bas-U till entreprenadjuridik och ledarskap.
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Capto HR så har du ytterligare frågor kring tjänsten eller företaget är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Björn Sweno på 073-444 30 40. Visa mindre

HR-chef till vår globala kund i Uppsala

Ansök    Feb 26    Poolia Sverige AB    Personalchef/HR-chef
Vi söker nu en senior HR-chef till en av våra kunder i Uppsala. I denna tjänst kommer du spela en viktig roll i genomförandet av initiativ inom HR-området, driva förbättringsarbete inom viktiga processer och stötta chefer i HR och personalrelaterade frågor och ärenden. Uppdraget är på heltid och beräknas starta så snart som möjligt och kommer pågå fram till sista augusti 2021, med eventuella möjligheter till förlängning. Under uppdraget kommer du att vara ... Visa mer
Vi söker nu en senior HR-chef till en av våra kunder i Uppsala. I denna tjänst kommer du spela en viktig roll i genomförandet av initiativ inom HR-området, driva förbättringsarbete inom viktiga processer och stötta chefer i HR och personalrelaterade frågor och ärenden. Uppdraget är på heltid och beräknas starta så snart som möjligt och kommer pågå fram till sista augusti 2021, med eventuella möjligheter till förlängning. Under uppdraget kommer du att vara anställd som en av Poolias uppskattade konsulter.

Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Du kommer stötta chefer och medarbetare på företagets site i Uppsala och Stockholm, det rör sig om sammanlagt ca. 250 medarbetare. I denna tjänst kommer du jobba brett och djupt inom HR-området, dina huvudsakliga ansvarsområden kommer innebära
- Stötta och vägleda seniora chefer och medarbetare i en komplex affärsmiljö
- Guida och vägleda chefer i personalärenden, utveckling, rekrytering och kompetensutveckling
- Underhålla fackliga relationer och avtal
- Samarbeta med andra HR-funktioner inom företaget både nationellt och internationellt

Vem är du?
Vi söker dig som har en kandidat eller magisterexamen inom HR och har gedigen erfarenhet av kvalificerat HR-arbete i en komplex organisation. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med chefsstöd och är trygg i din kompetens. Du är en problemlösare som med lätthet tar egna initiativ och beslut. Som person har du lätt att skapa relationer och har en stark vilja att skapa en positiv miljö runt dig.

Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård Visa mindre

HR-chef

Ansök    Feb 12    Medicago AB    Personalchef/HR-chef
Platsbeskrivnig Medicago är ett bioteknikföretag, som utvecklar, producerar och marknadsför olika produkter och utför kontraktstillverkning för bioteknik- och life science-industrin. Företaget är beläget i Danmark Berga utanför Uppsala (8 km från centrum) och sysselsätter f.n. 45 personer. Vi omorganiserar verksamheten efter en period med stor tillväxt och behöver anställa en HR-chef på heltid eller deltid med tillträde snarast. #jobbjustnu Arbetsupp... Visa mer
Platsbeskrivnig
Medicago är ett bioteknikföretag, som utvecklar, producerar och marknadsför olika produkter och utför kontraktstillverkning för bioteknik- och life science-industrin. Företaget är beläget i Danmark Berga utanför Uppsala (8 km från centrum) och sysselsätter f.n. 45 personer.


Vi omorganiserar verksamheten efter en period med stor tillväxt och behöver anställa en HR-chef på heltid eller deltid med tillträde snarast. #jobbjustnu
Arbetsuppgifter
Följande uppgifter ingår helt eller delvis i tjänsten:
* Arbeta tillsammans med befintliga HR resurser med att driva och utveckla HR aktiviteter.
* Allmän HR-administration som t.ex. pension, sjukanmälan, semester, försäkringar, löneadministration
* Utbildningsansvar för personalens interna och externa utbildningar.
* Rekrytering, anställningsavtal och befattningsbeskrivningar.
* Fackliga förhandlingar och avtal
* Stöd till chefer och medarbetare inom organisationen
* Systematiskt arbetsmiljöarbete inkluderande det förebyggande arbetet med både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön.
* Personalinformationsmöten, arbetsmiljöträffar och personalaktiviteter
* Visst administrativt arbete som backup till annan personal
* Vissa myndighetskontakter.
* Du kommer ingå i företagets ledningsgrupp.
Utbildning/Erfarenhet
Du har en akademisk utbildning och/eller en dokumenterad arbetslivserfarenhet inom HR. Du har erfarenhet av fackliga förhandlingar samt kunskap och erfarenhet om kollektivavtal. Du talar och skriver engelska och svenska obehindrat och behärskar Officepaketet väl.

Personliga egenskaper
För att passa till tjänsten tror vi att du har stor social kompetens kombinerat med att vara noggrann samt har god administrativ förmåga.
Du trivs med att arbeta självständigt och i grupp, är lösningsorienterad och serviceinriktad. Du är bra på att kommunicera både uppåt och nedåt i organisationen. Att du klarar av att hantera och arbeta med olika personligheter är en självklarhet. Du har förmåga att kunna tolka lagar och avtal.
En nära och personlig relation till både anställda och kunder är viktig för oss.
Varaktighet Tills vidare
Arbetstid Heltid eller deltid efter överenskommelse
Lön Månadslön
Kontaktperson Personalansvarig Patrik Strömgren tel. 070-4093865


Sista ansökningsdag 1 mars 2021
Urval sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.


Ansökan skickas till [email protected] Visa mindre

Bemanningschef till Hemfrid i Uppsala

Som Bemanningschef på Hemfrid får du kliva in i en snabbrörlig och energifylld miljö i ett starkt och framgångsrikt bolag. I rollen som Bemanningschef står planering, personalansvar, och kundhantering i fokus - låter det som något för dig? Läs mer nedan! Dina arbetsuppgifter I rollen som Bemanningschef söker vi dig som har erfarenhet av en ledarskapsroll och trivs med ett operativt arbete med hög arbetsintensitet. I din roll har du ett personalansvar för... Visa mer
Som Bemanningschef på Hemfrid får du kliva in i en snabbrörlig och energifylld miljö i ett starkt och framgångsrikt bolag. I rollen som Bemanningschef står planering, personalansvar, och kundhantering i fokus - låter det som något för dig? Läs mer nedan!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Bemanningschef söker vi dig som har erfarenhet av en ledarskapsroll och trivs med ett operativt arbete med hög arbetsintensitet. I din roll har du ett personalansvar för ca. 35-40 hemfridare (städare). Din personal arbetar ute hos våra kunder och därför sker mycket av den dagliga kontakten via samtal, mail och sms då du arbetar från vårt kontor på Stationsgatan 42 i Uppsala. I din tjänst är du även ute på fältet och träffar din personal regelbundet utöver de personalaktiviteter och möten som sker från kontoret. Vi anpassar dock vårt arbetssätt utifrån rådande omständigheter. Du rapporterar till Distriktschef som har ett ledaransvar för hela distriktet där flera Bemanningschefer ingår. Tillsammans med Distriktschef arbetar ni mot måltal så som omsättning, TB1, kundavslut och sjukfrånvaro.

En stor del av din tjänst innebär personalplanering genom schemaläggning på kort och lång sikt. Du startar din arbetsdag med varierande arbetsuppgifter så som att ersätta vakanser på grund av frånvaro, kommunicera ut nya städuppdrag till din personal och informera våra kunder kring eventuella förändringar. På lång sikt kommer du planera semestrar, planera in din personal hos nya kunder och se till att vårt resursbehov matchar vårt kundinflöde.

Du har kunden i fokus och ser alltid till att våra kunder är nöjda med vår service och kvalitet. Tillsammans med avdelningen för kundrelationer arbetar du med att säkerställa att våra kunder får en bra tjänsteupplevelse. I kundkontakten ingår även merförsäljning av våra tjänster, uppföljning och hantering av diverse ärenden. Tillsammans arbetar hela teamet mot att leverera en kundupplevelse i världsklass.

Vi letar efter dig som

Vi söker dig som känner lika stort engagemang för att dina kunder ska bli nöjda som att ditt team ska vara motiverat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är lösningsfokuserad, målinriktad och strukturerad. Du tar ett tydligt chefsansvar och trivs i en personalintensiv bransch. Ett brinnande intresse för kundnöjdhet är ett måste för oss, här har vi kunden i fokus - varje dag!

Utöver detta ser vi gärna att du har:

- God erfarenhet från servicebranschen
- Erfarenhet från en ledarskapsroll med personalansvar
- Vill jobba på ett dynamiskt företag under tillväxt
- Meriterande om du besitter en eftergymnasial utbildning inom personalvetenskap, management, ekonomi eller motsvarande
- Är trygg i att kommunicera både på engelska samt svenska då vår personal talar båda o/e något av språken


Vi erbjuder

- Självständigt och utvecklande arbete där du får driva ditt team till framgång
- Personlig utveckling i service och ledarskap
- En mångkulturell organisation som verkar i en spännande bransch
- Att vara med på Hemfrids tillväxtresa att ta hushållsnära tjänster till nästa nivå
- Självfallet har vi också kollektivavtal, friskvårdsbidrag, personalrabatter, sociala aktiviteter och tillämpar individuell lönesättning


Övrig information

Tjänsten förväntas tillsättas med start Q1 2021. Tjänsten är på heltid 100 % och arbetstiden är förlagd måndag-fredag 07-16. Vi sitter i trevliga lokaler på Stationsgatan 42 i Uppsala. Möjlighet till delvis hemarbete finns.

Ansökan

Låter den här tjänsten som något för dig? Då tycker vi att du ska söka redan idag! Rekryteringsprocessen pågår löpande till dess att vi tillsatt tjänsten.

För att kunna göra en så rättvis och objektiv bedömning som möjligt använder vi oss av urvalstester i denna rekrytering. Vid frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta Jessica Magnusson, HR-specialist: [email protected] / +46840912650.

Välkommen till Hemfrid, vi hoppas att du vill vara vår nästa kollega! :) Visa mindre

HR to App Shack

Ansök    Jan 11    App Shack AB    Personalchef/HR-chef
About us App Shack is a leading, high-end app development agency working with cutting edge technology for innovative clients in Europe and North America. Our team consists of 16 employees, mostly experts within mobile app development and design. Our mission is to grow our team significantly and double the business in the next few years. We are therefore taking measures to support that journey by recruiting our first HR Manager. Our perks Flexible work Ed... Visa mer
About us
App Shack is a leading, high-end app development agency working with cutting edge technology for innovative clients in Europe and North America. Our team consists of 16 employees, mostly experts within mobile app development and design.
Our mission is to grow our team significantly and double the business in the next few years. We are therefore taking measures to support that journey by recruiting our first HR Manager.


Our perks
Flexible work
Educational benefit for courses and conferences
Stay-healthy allowance
Social events and international kick-offs with friends and colleagues
Sports events together with your colleagues
Company masseuseJob brief
App Shack is looking for an HR Manager to oversee human resources practices and processes at our company. We're looking for our first HR person for a team in an expansion phase where an efficient recruitment process will be an essential part of the success.


HR Manager at App Shack
To us, an HR Manager is a go-to person for all employee-related matters. This means that your HR Manager duties will involve recruiting and onboarding new talent, as well as overseeing existing employees by measuring engagement, happiness, health, performance, training and personal growth.
The job of HR Manager is essential to our business success, where people are our most important asset. You'll be the one to ensure we have a happy and productive workplace where everyone works to realize our established mission and objectives. Promoting our core values while shaping a positive culture is a vital aspect of the job.


Responsibilities
Manage the recruitment, selection, and onboarding process.
Develop and monitor overall HR strategies, systems, tactics, and procedures across the organization.
Support current and future business needs through the development, engagement, motivation, and preservation of human capital.
Develop and implement HR strategies and initiatives aligned with the business strategy.
Develop and monitor HR strategies, systems, tactics, and procedures across the organization.
Maintain a pay plan, employee deal, and benefits program.
Assess training needs to apply and monitor training programs.
Report to management and provide decision support through HR metrics.
Ensure legal compliance throughout human resource management.

Requirements
Proven working experience in HR.
Experience in the IT or consultant industry.
People-oriented and results-driven.
Well written and spoken English.
In-depth knowledge of labor law in Sweden.Our recruitment process
We’ll invite all suitable candidates for an interview. During the interview, you’ll meet the CEO and CTO of the company. You’ll be asked about your previous experience and references.
If it’s a good match, you’ll meet the rest of the team, and hopefully, join App Shack!
We are an equal opportunity employer. We do not discriminate on the basis of race, religion, color, national origin, gender, sexual orientation, age, or marital status. Diversity is something that we value, and we expect the same from you. Visa mindre

Bemanningschef till Hemfrid i Uppsala

Som Bemanningschef på Hemfrid får du kliva in i en snabbrörlig och energifylld miljö i ett starkt och framgångsrikt bolag. I rollen som Bemanningschef står planering, personalansvar, och kundhantering i fokus - låter det som något för dig? Läs mer nedan! Dina arbetsuppgifter I rollen som Bemanningschef söker vi dig som har erfarenhet av en ledarskapsroll och trivs med ett operativt arbete med hög arbetsintensitet. I din roll har du ett personalansvar för... Visa mer
Som Bemanningschef på Hemfrid får du kliva in i en snabbrörlig och energifylld miljö i ett starkt och framgångsrikt bolag. I rollen som Bemanningschef står planering, personalansvar, och kundhantering i fokus - låter det som något för dig? Läs mer nedan!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Bemanningschef söker vi dig som har erfarenhet av en ledarskapsroll och trivs med ett operativt arbete med hög arbetsintensitet. I din roll har du ett personalansvar för ca. 35-40 hemfridare (städare). Din personal arbetar ute hos våra kunder och därför sker mycket av den dagliga kontakten via samtal, mail och sms då du arbetar från vårt kontor på Stationsgatan 42 i Uppsala. I din tjänst är du även ute på fältet och träffar din personal regelbundet utöver de personalaktiviteter och möten som sker från kontoret. Vi anpassar dock vårt arbetssätt utifrån rådande omständigheter. Du rapporterar till Distriktschef som har ett ledaransvar för hela distriktet där flera Bemanningschefer ingår. Tillsammans med Distriktschef arbetar ni mot måltal så som omsättning, TB1, kundavslut och sjukfrånvaro.

En stor del av din tjänst innebär personalplanering genom schemaläggning på kort och lång sikt. Du startar din arbetsdag med varierande arbetsuppgifter så som att ersätta vakanser på grund av frånvaro, kommunicera ut nya städuppdrag till din personal och informera våra kunder kring eventuella förändringar. På lång sikt kommer du planera semestrar, planera in din personal hos nya kunder och se till att vårt resursbehov matchar vårt kundinflöde.

Du har kunden i fokus och ser alltid till att våra kunder är nöjda med vår service och kvalitet. Tillsammans med avdelningen för kundrelationer arbetar du med att säkerställa att våra kunder får en bra tjänsteupplevelse. I kundkontakten ingår även merförsäljning av våra tjänster, uppföljning och hantering av diverse ärenden. Tillsammans arbetar hela teamet mot att leverera en kundupplevelse i världsklass.

Vi letar efter dig som

Vi söker dig som känner lika stort engagemang för att dina kunder ska bli nöjda som att ditt team ska vara motiverat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är lösningsfokuserad, målinriktad och strukturerad. Du tar ett tydligt chefsansvar och trivs i en personalintensiv bransch. Ett brinnande intresse för kundnöjdhet är ett måste för oss, här har vi kunden i fokus - varje dag!

Utöver detta ser vi gärna att du har:

- God erfarenhet från servicebranschen
- Erfarenhet från en ledarskapsroll med personalansvar
- Vill jobba på ett dynamiskt företag under tillväxt
- Meriterande om du besitter en eftergymnasial utbildning inom personalvetenskap, management, ekonomi eller motsvarande
- Är trygg i att kommunicera både på engelska samt svenska då vår personal talar båda o/e något av språken


Vi erbjuder

- Självständigt och utvecklande arbete där du får driva ditt team till framgång
- Personlig utveckling i service och ledarskap
- En mångkulturell organisation som verkar i en spännande bransch
- Att vara med på Hemfrids tillväxtresa att ta hushållsnära tjänster till nästa nivå
- Självfallet har vi också kollektivavtal, friskvårdsbidrag, personalrabatter, sociala aktiviteter och tillämpar individuell lönesättning


Övrig information

Tjänsten förväntas tillsättas med start Q1 2021. Tjänsten är på heltid 100 % och arbetstiden är förlagd måndag-fredag 07-16. Vi sitter i trevliga lokaler på Stationsgatan 42 i Uppsala. Möjlighet till delvis hemarbete finns.

Ansökan

Låter den här tjänsten som något för dig? Då tycker vi att du ska söka redan idag! Rekryteringsprocessen pågår löpande till dess att vi tillsatt tjänsten.

För att kunna göra en så rättvis och objektiv bedömning som möjligt använder vi oss av urvalstester i denna rekrytering. Vid frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta Jessica Magnusson, HR-specialist: [email protected] / +46840912650.

Välkommen till Hemfrid, vi hoppas att du vill vara vår nästa kollega! :) Visa mindre

HR-chef inom arbetsrätt och lönebildning

Ansök    Dec 28    Ls Jobbet AB    Personalchef/HR-chef
Vi på Akademiska sjukhuset söker en HR-chef inom arbetsrätt och lönebildning Vill du bli utmanad och få använda dina expertkunskaper inom arbetsrätt och arbetsvillkor? Lockas du av att vara en ledare i en stor och komplex organisation som bedriver högkvalitativ vård? Här är tempot ofta högt, men här får du vara med och påverka och göra viktig skillnad. Som HR-chef hos oss blir du en del av en trevlig HR-avdelning, full av kompetenta och engagerade medarbet... Visa mer
Vi på Akademiska sjukhuset söker en HR-chef inom arbetsrätt och lönebildning
Vill du bli utmanad och få använda dina expertkunskaper inom arbetsrätt och arbetsvillkor? Lockas du av att vara en ledare i en stor och komplex organisation som bedriver högkvalitativ vård? Här är tempot ofta högt, men här får du vara med och påverka och göra viktig skillnad. Som HR-chef hos oss blir du en del av en trevlig HR-avdelning, full av kompetenta och engagerade medarbetare som tillsammans arbetar för att coacha och stötta våra verksamheter i olika HR-frågor. Varmt välkommen att söka till oss!
Vår verksamhet
HR-avdelningens uppdrag är att stödja sjukhusets ledning och verksamheter i HR-frågor i syfte att utveckla och upprätthålla en god personalpolitik för att kunna attrahera, behålla och utveckla våra medarbetare. HR-avdelningen ingår som en del i den sjukhusgemensamma administrationen och består av enheten för arbetsrätt och arbetsvillkor, verksamhetsnära stöd, Friskhuset samt våra centralt organiserade HR-utvecklare. Samordningen mellan de olika enheterna sker via HR-direktör och chef för respektive enhet. Mellan enheterna finns ett nära samarbete i det dagliga arbetet och vi tar tillsammans ansvar för avdelningens gemensamma leverans.
Ditt uppdrag
Vi söker nu en HR-chef för enheten för arbetsrätt och arbetsvillkor. Inom enheten arbetar fem medarbetare med frågor som är kopplade till arbetsrätten och lönebildning samt ett administrativt stöd. Du har ansvar för att leda arbetet inom enheten och inom ditt ansvarsområde, med en tydlig förankring i verksamhetens behov. Då enheten är mindre så arbetar du också operativt tillsammans med dina medarbetare i frågor som rör arbetsrätt, arbetsvillkor, lönebildning samt är ansvarig för att driva utvecklingsfrågor. Du kommer ha en rådgivande och coachande roll inom det arbetsrättsliga området på HR-avdelningen och till våra verksamheter. I rollen ingår att planera, leda och följa upp arbetet och dina utvecklingsuppdrag inom både sjukhuset och Region Uppsala. Du ingår också i sjukhusets HR-ledningsgrupp.
Dina kvalifikationer
Du har mycket god kunskap i arbetsrätt och arbetsvillkor samt en gedigen erfarenhet av att omsätta denna i praktisk handling. Du har högskoleutbildning inom HR-området, juridik eller annan högskoleutbildning i kombination med minst 5–10 års erfarenhet av brett HR-arbete. Vidare har du goda ledaregenskaper och erfarenhet av ledarrollen. Meriterande är om du också har erfarenhet av offentlig förvaltning och att driva arbetsrättsfrågor i en större organisation.
Din kompetens
Du är drivande och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt och strukturerat sätt. Du är pedagogisk och coachande och kan anpassa sättet du förmedlar ditt budskap efter situation. Du känner dig trygg i ditt ledarskap, du inger förtroende och skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och har en förmåga att fånga upp behov som finns i organisationen. Du är lugn och kontrollerad, även när du befinner dig i pressande situationer. Du har integritet, med väl grundade och tydliga värderingar. Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.
Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Hos oss får du möjlighet att bidra till en verksamhet som verkligen gör skillnad.
För frågor kring rekryteringen eller tjänsten:
kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger från Jobbet.se på 0703-426600 eller via e-post [email protected]
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln tfn 018-611 00 00
Din ansökan
Välkommen med din ansökan senast 17 januari.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan redan idag. Visa mindre

HR-ansvarig

Ansök    Nov 19    Ls Jobbet AB    Personalchef/HR-chef
Vill du vara med och utveckla HR-arbetet och därigenom bidra till en attraktiv och eftertraktad arbetsplats? Som HR-ansvarig vid Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling arbetar du självständigt med alla delar inom HR-området. Du är ett viktigt stöd åt förbundsdirektören samt avdelningschefer och medarbetare inom två verksamheter: Skandionkliniken och Hotel von Kraemer. Våra verksamheter har samma mål: Att patienterna som behandlas vid Skandionkliniken ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla HR-arbetet och därigenom bidra till en attraktiv och eftertraktad arbetsplats? Som HR-ansvarig vid Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling arbetar du självständigt med alla delar inom HR-området. Du är ett viktigt stöd åt förbundsdirektören samt avdelningschefer och medarbetare inom två verksamheter: Skandionkliniken och Hotel von Kraemer.
Våra verksamheter har samma mål: Att patienterna som behandlas vid Skandionkliniken – och som bor på Hotel von Kraemer – får en så professionell, trygg och positiv upplevelse som möjligt.
I din roll driver du övergripande utvecklingsprojekt och du ansvarar för alla HR-processer. Verksamheten startade 2015 så många processer och strukturer finns på plats, men det finns fortfarande delar att utveckla.
Du är ensam i din roll inom HR men har tillgång till medlemsregionernas HR-funktioner. I ditt arbete ingår att utveckla detta nätverk liksom att upprätthålla goda relationer med fackliga organisationer.
Som HR-ansvarig rapporterar du till förbundsdirektören och du ingår i ledningsgruppen. Rollen innebär inte personalansvar.
Om dig
Vi söker dig som har en flerårig erfarenhet av brett HR-arbete med en akademisk utbildning inom HR i grunden. Du har dokumenterad erfarenhet inom områdena arbetsrätt, arbetsmiljö, samverkan, lön och lönebildning. Du har erfarenhet av att arbeta såväl operativt som strategiskt. Du har arbetat i offentlig verksamhet. Erfarenheter från hälso- och sjukvård är meriterande.
Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska är ett krav då viss kommunikation kan ske på engelska. Du har goda datorkunskaper och har du även kunskap inom Heroma är det ett plus då det blir verksamhetens nya personalsystem fr.o.m. 1 feb 2021.
Kommunalförbundet är en förhållandevis liten men samtidigt komplex verksamhet i ett stort nätverk. Det fordrar ett flexibelt och prestigelöst arbetssätt. Som person är du social och har lätt att skapa goda relationer och nätverk. Du är trygg i HR-rollen och förtroendeingivande i ditt sätt att kommunicera. Du tar initiativ, driver utveckling med stort engagemang och har ett optimistiskt synsätt. Du är förbättringsorienterad och ser digitala lösningar som en möjlighet inom HR-området.
Bra att veta
På Skandionkliniken tjänstgör 45 medarbetare och på Hotel von Kraemer för tillfället 18 medarbetare.
Vårt kontor ligger i direkt anslutning till kliniken och hotellet.
Tjänsten är heltid tillsvidare med sex månaders provanställning. Viss möjlighet till deltid finns.
Tillträde enligt överenskommelse.
Rekryteringen sker löpande med sista ansökningsdag 6dec.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna Nord, Jobbet.se på 018-470 71 12.


Om arbetsgivaren - Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling
Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling driver Skandionkliniken och Hotel von Kraemer i Uppsala. De sju regioner som har universitetssjukhus står bakom verksamheten. Skandionkliniken är Nordens första klinik för strålbehandling med protoner. Kliniken har varit i drift sedan augusti 2015, och är fortfarande i en stark utvecklingsfas. Patienter och anhöriga har under behandlingstiden möjlighet att bo på Hotel von Kraemer. Hotellet är även öppet för allmänheten. Visa mindre

Bemanningschef till Hemfrid i Uppsala

Som Bemanningschef på Hemfrid får du kliva in i en snabbrörlig och energifylld miljö i ett starkt och framgångsrikt bolag. I rollen som Bemanningschef står planering, personalansvar, och kundhantering i fokus - låter det som något för dig? Läs mer nedan! Dina arbetsuppgifter I rollen som Bemanningschef söker vi dig som har erfarenhet av en ledarskapsroll och trivs med ett operativt arbete med hög arbetsintensitet. I din roll har du ett personalansvar för... Visa mer
Som Bemanningschef på Hemfrid får du kliva in i en snabbrörlig och energifylld miljö i ett starkt och framgångsrikt bolag. I rollen som Bemanningschef står planering, personalansvar, och kundhantering i fokus - låter det som något för dig? Läs mer nedan!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Bemanningschef söker vi dig som har erfarenhet av en ledarskapsroll och trivs med ett operativt arbete med hög arbetsintensitet. I din roll har du ett personalansvar för ca. 35-40 hemfridare (städare). Din personal arbetar ute hos våra kunder och därför sker mycket av den dagliga kontakten via samtal, mail och sms då du arbetar från vårt kontor på Stationsgatan 42 i Uppsala. I din tjänst är du även ute på fältet och träffar din personal regelbundet utöver de personalaktiviteter och möten som sker från kontoret. Vi anpassar dock vårt arbetssätt utifrån rådande omständigheter. Du rapporterar till Distriktschef som har ett ledaransvar för hela distriktet där flera Bemanningschefer ingår. Tillsammans med Distriktschef arbetar ni mot måltal så som omsättning, TB1, kundavslut och sjukfrånvaro.

En stor del av din tjänst innebär personalplanering genom schemaläggning på kort och lång sikt. Du startar din arbetsdag med varierande arbetsuppgifter så som att ersätta vakanser på grund av frånvaro, kommunicera ut nya städuppdrag till din personal och informera våra kunder kring eventuella förändringar. På lång sikt kommer du planera semestrar, planera in din personal hos nya kunder och se till att vårt resursbehov matchar vårt kundinflöde.

Du har kunden i fokus och ser alltid till att våra kunder är nöjda med vår service och kvalitet. Tillsammans med avdelningen för kundrelationer arbetar du med att säkerställa att våra kunder får en bra tjänsteupplevelse. I kundkontakten ingår även merförsäljning av våra tjänster, uppföljning och hantering av diverse ärenden. Tillsammans arbetar hela teamet mot att leverera en kundupplevelse i världsklass.

Vi letar efter dig som

Vi söker dig som känner lika stort engagemang för att dina kunder ska bli nöjda som att ditt team ska vara motiverat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är lösningsfokuserad, målinriktad och strukturerad. Du tar ett tydligt chefsansvar och trivs i en personalintensiv bransch. Ett brinnande intresse för kundnöjdhet är ett måste för oss, här har vi kunden i fokus - varje dag!

Utöver detta ser vi gärna att du har:

- God erfarenhet från servicebranschen
- Erfarenhet från en ledarskapsroll med personalansvar
- Vill jobba på ett dynamiskt företag under tillväxt
- Meriterande om du besitter en eftergymnasial utbildning inom personalvetenskap, management, ekonomi eller motsvarande
- Är trygg i att kommunicera både på engelska samt svenska då vår personal talar båda o/e något av språken


Vi erbjuder

- Självständigt och utvecklande arbete där du får driva ditt team till framgång
- Personlig utveckling i service och ledarskap
- En mångkulturell organisation som verkar i en spännande bransch
- Att vara med på Hemfrids tillväxtresa att ta hushållsnära tjänster till nästa nivå
- Självfallet har vi också kollektivavtal, friskvårdsbidrag, personalrabatter, sociala aktiviteter och tillämpar individuell lönesättning


Övrig information

Tjänsten förväntas tillsättas med start Q1 2021. Tjänsten är på heltid 100 % och arbetstiden är förlagd måndag-fredag 07-16. Vi sitter i trevliga lokaler på Stationsgatan 42 i Uppsala. Möjlighet till delvis hemarbete finns.

Ansökan

Låter den här tjänsten som något för dig? Då tycker vi att du ska söka redan idag! Rekryteringsprocessen pågår löpande till dess att vi tillsatt tjänsten.

För att kunna göra en så rättvis och objektiv bedömning som möjligt använder vi oss av urvalstester i denna rekrytering. Vid frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta Jessica Magnusson, HR-specialist: [email protected] / +46840912650.

Välkommen till Hemfrid, vi hoppas att du vill vara vår nästa kollega! :) Visa mindre

Human Resource Manager Market Unit Sweden (HR Manager)

Ansök    Okt 14    Fresenius Kabi AB    Personalchef/HR-chef
Fresenius Kabi is a global health care company that specializes in lifesaving medicines and medical technologies for infusion, transfusion and clinical nutrition. Our expansive portfolio of products and global network of science and manufacturing centers provide essential support for the care of critical and chronically ill patients. We are part of Fresenius SE, a health care group with more than 100 years of experience in pharmaceuticals, medical devices ... Visa mer
Fresenius Kabi is a global health care company that specializes in lifesaving medicines and medical technologies for infusion, transfusion and clinical nutrition. Our expansive portfolio of products and global network of science and manufacturing centers provide essential support for the care of critical and chronically ill patients. We are part of Fresenius SE, a health care group with more than 100 years of experience in pharmaceuticals, medical devices and life sciences. Our employees – more than 35,000 worldwide – develop and deliver injectable pharmaceuticals and infusion systems; blood collection, transfusion and cell technologies; and essential nutrients for parenteral nutrition.

Whether you work for us, buy from us, partner with us, or invest in us, you will come to know that caring is at the core of everything we do. Our purpose is to put lifesaving medicines and technologies in the hands of people who care for patients, and to find answers to the challenges they face every day.

The HR Manager’s main task is to manage and continuously develop all HR related areas within the Market Unit Sweden. This includes supporting managers during recruitment processes, e.g. drafting and posting job adds, reviewing candidates, responding to questions from candidates and participate in the interviews. When recruiting is finalized the HR Manager supports managers and new employees during the onboarding period in which training is the most important topic. In order to continuously develop new and existing employee’s skills, the HR Manager shall develop and maintain a training catalogue with relevant trainings. Finally, the HR Manager will be the speaking partner for all MU personnel regarding all HR related topics and questions. The HR Manager will report to the General Manager.

 

Main Accountabilities

 

Support managers during the recruiting process and support managers and new employees during the onboarding process
Develop a training catalogue with relevant trainings needed for all MU personnel. This includes trainings to enhance for example marketing skills, Microsoft office skills, leadership skills, etc.
Monitor HR related KPIs, e.g. attrition rate, absence due to sickness, number of holiday days used, etc. and present KPI development on a quarterly basis to the management meeting
Responsible for training managers on their work environment responsibilities to ensure that MU Sweden lives up to all rules and regulations
Responsible for the MU personnel handbook, e.g. updating the handbook when necessary, train new personnel on the personnel handbook, etc.
Be speaking partner for all MU personnel on any HR related questions
Be key contact and speaking partner for regional HR Manager located in Paris, France, for all HR related topics
 

Experience and Qualifications

Bachelor’s degree in Human Resource Management and Working Life or similar university education
Minimum 5 years of experience within Human Resources as a Human Resource Manager or similar
Good experience in Microsoft office
Be task orientated, service minded and trustworthy
Fluent in Swedish and English (oral and written)
Valid driver’s license for vehicles class B (B-körkort)
 

The position is initially a temporary employment with a view to become permanent employment if both parts agree after 6 months. The position is placed in Uppsala.

If you want to know more about the position you are welcome to contact Jonas Potyka, +46 76 114 1825. Union representatives are Frank Glackin for Unionen, 018-644 773 and Teresia Karlsson for SACO, 018–644 034.

We look forward to your application! Selection and interviews will be ongoing during the whole application period, so please register your application as soon as possible.
We do not accept applications by e-mail or post. Visa mindre

HR-chef till Uppsala

Skadeservice är ledande i Sverige inom specialsanering och beredskap! Vi söker nu dig som i rollen som HR-chef vill driva och vidareutveckla personalarbetet inom ett expansivt företag med många spännande utmaningar. I verksamheten finns idag ca 100 medarbetare på 4 orter och vi växer.  Om tjänsten Du kommer att ha det övergripande ansvaret för våra HR-processer. Din roll är bred och spänner över samtliga områden såsom rekrytering, rehabilitering, arbetsmi... Visa mer
Skadeservice är ledande i Sverige inom specialsanering och beredskap! Vi söker nu dig som i rollen som HR-chef vill driva och vidareutveckla personalarbetet inom ett expansivt företag med många spännande utmaningar. I verksamheten finns idag ca 100 medarbetare på 4 orter och vi växer. 

Om tjänsten
Du kommer att ha det övergripande ansvaret för våra HR-processer. Din roll är bred och spänner över samtliga områden såsom rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljö, chefsstöd, facklig förhandling med mera. Ett viktigt fokus i ditt uppdrag blir att se över befintliga processer inom HR, förtydliga och förbättra dessa samt implementera dem i verksamheten. Du kommer även se över, uppdatera och ta fram nya avtal med våra underentreprenörer. Placeringsort är Uppsala men du behöver vara på plats på huvudkontoret i Östhammar ca 3 dagar i veckan. Skadeservice har även kontor i Uppsala, Stockholm och Gävle. Som HR-chef ingår du i Skadeservice ledningsgrupp och du rapporterar direkt till företagets VD. 


Kvalifikationer 
Du har relevant högskoleutbildning inom personalområdet och flera års erfarenhet av ett brett personalarbete. Du har goda kunskaper inom arbetsrätt och övriga HR-områden. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift och körkort för personbil är ett krav då du kommer att resa i tjänsten. 
Som person är du strukturerad, gillar ordning och reda samt att du har lätt för att prioritera. Du är en stabil person som känner dig trygg i ditt kunnande inom personalområdet. Du skapar förtroende hos våra chefer och medarbetare genom en lyhörd inställning samt genom din tydlighet. Vidare ser vi att du är självgående, initiativtagande samt har en god kommunikativ förmåga. 


Skadeservice erbjuder 
Skadeservice erbjuder dig ett både utvecklande och utmanande samt omväxlande jobb i ett ledande företag inom sitt område och vi står inför en spännande framtid. Skadeservice har varit verksamt inom saneringsbranschen i 40 år med erfarenhet från vitt skilda uppdrag både vad gäller innehåll och omfattning. Vår affärsidé är att erbjuda alla våra kunder kvalitativa, miljöanpassade och för varje tillfälle skräddarsydda och kostnadseffektiva tjänster och produkter. I största omfattning bedrivs vårt arbete i Mellansverige, huvudkontoret finns i Östhammar och vi har även kontor i Stockholm, Uppsala och Gävle.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Isaksson Rekrytering. För mer information kring tjänsten kontaktar du Senior rekryteringskonsult, Jonas Bessing, [email protected] . Urval sker löpande varför vi gärna ser att du skickar din ansökan omgående. 
Välkommen med din ansökan via länken!

Isaksson Rekrytering Bemanning AB arbetar över hela Sverige med rekrytering och uthyrning av kompetent personal främst inom fastighet, teknik, energi, bygg samt ekonomi/administration. Isaksson Rekrytering Bemanning är ett auktoriserat bemanningsbolag hos Kompetensföretagen-Svenskt Näringsliv-Almega.Vi är även medlemmar i Byggföretagen, (f.d. BI). Visa mindre

HR-chef

Ansök    Nov 10    Ls Jobbet AB    Personalchef/HR-chef
Vill du vara med och utveckla HR-arbetet och därigenom bidra till en attraktiv och eftertraktad arbetsplats? Som HR-chef vid Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling arbetar du självständigt med alla delar inom HR-området. Du är ett viktigt stöd åt förbundsdirektören samt avdelningschefer och medarbetare inom två verksamheter: Skandionkliniken och Hotel von Kraemer. Våra verksamheter har samma mål: Att patienterna som behandlas vid Skandionkliniken – o... Visa mer
Vill du vara med och utveckla HR-arbetet och därigenom bidra till en attraktiv och eftertraktad arbetsplats? Som HR-chef vid Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling arbetar du självständigt med alla delar inom HR-området. Du är ett viktigt stöd åt förbundsdirektören samt avdelningschefer och medarbetare inom två verksamheter: Skandionkliniken och Hotel von Kraemer.
Våra verksamheter har samma mål: Att patienterna som behandlas vid Skandionkliniken – och som bor på Hotel von Kraemer – får en så professionell, trygg och positiv upplevelse som möjligt.
I din roll driver du övergripande utvecklingsprojekt och du ansvarar för alla HR-processer. Verksamheten startade 2015 så många processer och strukturer finns på plats, men det finns fortfarande delar att utveckla.
Du är ensam i din roll inom HR men har tillgång till medlemsregionernas HR-funktioner. I ditt arbete ingår att utveckla detta nätverk liksom att upprätthålla goda relationer med fackliga organisationer.
Som HR-chef rapporterar du till förbundsdirektören och du ingår i ledningsgruppen. Rollen innebär inte personalansvar.
Om dig
Vi söker dig som har en flerårig erfarenhet av brett HR-arbete med en akademisk utbildning inom HR i grunden. Du har dokumenterad erfarenhet inom områdena arbetsrätt, arbetsmiljö, samverkan, lön och lönebildning. Du har erfarenhet av att arbeta såväl operativt som strategiskt. Du har arbetat i offentlig verksamhet. Erfarenheter från hälso- och sjukvård är meriterande.
Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska är ett krav då viss kommunikation kan ske på engelska. Du har goda datorkunskaper och har du även kunskap inom Heroma är det ett plus då det blir verksamhetens nya personalsystem fr.o.m. 1 feb 2021.
Kommunalförbundet är en förhållandevis liten men samtidigt komplex verksamhet i ett stort nätverk. Det fordrar ett flexibelt och prestigelöst arbetssätt. Som person är du social och har lätt att skapa goda relationer och nätverk. Du är trygg i HR-rollen och förtroendeingivande i ditt sätt att kommunicera. Du tar initiativ, driver utveckling med stort engagemang och har ett optimistiskt synsätt. Du är förbättringsorienterad och ser digitala lösningar som en möjlighet inom HR-området.
Bra att veta
På Skandionkliniken tjänstgör 45 medarbetare och på Hotel von Kraemer för tillfället 18 medarbetare.
Vårt kontor ligger i direkt anslutning till kliniken och hotellet.
Tjänsten är heltid tillsvidare med sex månaders provanställning. Viss möjlighet till deltid finns.
Tillträde enligt överenskommelse.
Rekryteringen sker löpande med sista ansökningsdag 6dec.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna Nord, Jobbet.se på 018-470 71 12.


Om arbetsgivaren - Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling
Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling driver Skandionkliniken och Hotel von Kraemer i Uppsala. De sju regioner som har universitetssjukhus står bakom verksamheten. Skandionkliniken är Nordens första klinik för strålbehandling med protoner. Kliniken har varit i drift sedan augusti 2015, och är fortfarande i en stark utvecklingsfas. Patienter och anhöriga har under behandlingstiden möjlighet att bo på Hotel von Kraemer. Hotellet är även öppet för allmänheten. Visa mindre

HR-chef till vår globala kund i Uppsala

Ansök    Sep 15    Poolia Sverige AB    Personalchef/HR-chef
Vi söker nu en senior HR-chef till en av våra kunder i Uppsala. I denna tjänst kommer du spela en viktig roll i genomförandet av initiativ inom HR-området, driva förbättringsarbete inom viktiga processer och stötta chefer i HR och personalrelaterade frågor och ärenden. Uppdraget är på heltid och beräknas starta så snart som möjligt och kommer pågå fram till sista januari 2021. Under uppdraget kommer du att vara anställd som en av Poolias uppskattade konsul... Visa mer
Vi söker nu en senior HR-chef till en av våra kunder i Uppsala. I denna tjänst kommer du spela en viktig roll i genomförandet av initiativ inom HR-området, driva förbättringsarbete inom viktiga processer och stötta chefer i HR och personalrelaterade frågor och ärenden. Uppdraget är på heltid och beräknas starta så snart som möjligt och kommer pågå fram till sista januari 2021. Under uppdraget kommer du att vara anställd som en av Poolias uppskattade konsulter.

Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Du kommer stötta chefer och medarbetare på företagets site i Uppsala och Stockholm, det rör sig om sammanlagt ca. 250 medarbetare. I denna tjänst kommer du jobba brett och djupt inom HR-området, dina huvudsakliga ansvarsområden kommer innebära
- Stötta och vägleda seniora chefer och medarbetare i en komplex affärsmiljö
- Guida och vägleda chefer i personalärenden, utveckling, rekrytering och kompetensutveckling
- Underhålla fackliga relationer och avtal
- Samarbeta med andra HR-funktioner inom företaget både nationellt och internationellt

Vem är du?
Vi söker dig som har en kandidat eller magisterexamen inom HR och har gedigen erfarenhet av kvalificerat HR-arbete i en komplex organisation. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med chefsstöd och är trygg i din kompetens. Du är en problemlösare som med lätthet tar egna initiativ och beslut. Som person har du lätt att skapa relationer och har en stark vilja att skapa en positiv miljö runt dig.

Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård Visa mindre

HR-ansvarig

Ansök    Sep 18    Ls Jobbet AB    Personalchef/HR-chef
Vi söker dig med god erfarenhet från HR-området till en spännande tjänst på vår avdelning för internsupport. Avdelningen består av tre medarbetare som hanterar administration och frågor inom ekonomi och personal för hela ICA Kvantum Gränby. På sikt är tjänsten tänkt att utvecklas till ett helhetsansvar över avdelningen. Om tjänsten Tjänsten innebär en bredd av uppgifter inom främst HR-området men även inom ekonomi. Din främsta uppgift blir att stötta och ... Visa mer
Vi söker dig med god erfarenhet från HR-området till en spännande tjänst på vår avdelning för internsupport. Avdelningen består av tre medarbetare som hanterar administration och frågor inom ekonomi och personal för hela ICA Kvantum Gränby. På sikt är tjänsten tänkt att utvecklas till ett helhetsansvar över avdelningen.
Om tjänsten
Tjänsten innebär en bredd av uppgifter inom främst HR-området men även inom ekonomi. Din främsta uppgift blir att stötta och coacha Kvantum Gränbys ledare och medarbetare gällande personalfrågor, organisation och personalrutiner. Eftersom du arbetar på supportavdelningen är arbetsuppgifterna väldigt varierande och den ena dagen är sällan lik den andra.
För oss på Kvantum är service och engagemang något som märks i hela vår organisation och det innebär att vi alltid hjälps åt på ett prestigelöst sätt.
Detta är en tjänst för dig som trivs när du får arbeta både operativt och strategiskt!
Bland dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
Chefsstöd
Medarbetar- och kompetensutveckling
Avtalsfrågor och fackliga kontakter
Arbetsmiljöfrågor
Lönehantering
Personaladministration i våra system Ipool, Tiltid och HR-plus
Rekrytering och introduktion
Organisationsfrågor
Friskvård och personalaktiviteter
Stödja den löpande redovisningen vid behov
Delta i internsupportens allmänna serviceuppgifter

Du rapporterar direkt till ICA-handlare/VD och ingår i företagets ledningsgrupp.
Om du trivs hos oss och vi med dig är planen att du ska utvecklas till rollen som ansvarig för vår supportavdelning med HR och ekonomi.
Om dig
Vi söker dig som har en HR-utbildning i grunden och mångårig erfarenhet av en bred roll inom HR. Du har ett intresse för ekonomi och åtminstone grundläggande kunskaper gällande löpande redovisning. Du har även kunskaper om aktuell lagstiftning kring arbetsrätt och kollektivavtal. Har du erfarenhet av Handelsavtalet är det naturligtvis meriterande. Du är en systemkunnig person med goda kunskaper i Excel.
Som person är du intresserad av människor och att jobba personalnära. Du gillar att stödja andra till bättre prestationer. Du tillför energi och arbetsglädje till din omgivning. Service är något naturligt för dig och har du tidigare erfarenhet från att jobba i en servicebransch ser vi det som ett plus. Du har en strategisk överblick och vet hur du ska prioritera det som är viktigast. Du har en positiv inställning, är lösningsorienterad och ser möjligheter.
Rollen kräver att du är en god kommunikatör med goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Övrig information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Nord på Jobbet.se, 0739816414.
Rekryteringen sker löpande så du är varmt välkommen med din ansökan redan idag och senast den 18 oktober 2020.


Om arbetsgivaren - ICA Kvantum Gränby
ICA Kvantum Gränby är en av Sveriges större livsmedelsbutiker, drivs som ett familjeföretag sedan 1971 och är en stor arbetsgivare i Uppsala med drygt 180 engagerade medarbetare. Vår vision är att uppfattas av kunder, medarbetare och branschen som den ledande matbutiken i Sverige. Vårt arbetssätt för att driva butiken baseras på leanprinciper. Det ställer höga krav på vår personal när det gäller kundfokus, engagemang, service, kompetens och ständiga förbättringar. Vår värdegrund är att AGERA för Kunden, Kvantum och Kollegan. Visa mindre

HR-chef, enheten för arbetsrätt och arbetsvillkor

Ansök    Sep 11    REGION UPPSALA    Personalchef/HR-chef
HR-avdelningen. Sjukhusadministrationen. Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Vi söker en HR-chef inom arbetsrätt och lönebildning Vill du bli utmanad och få använda dina expertkunskaper inom arbetsrätt och arbetsvillkor? ... Visa mer
HR-avdelningen. Sjukhusadministrationen.

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Vi söker en HR-chef inom arbetsrätt och lönebildning
Vill du bli utmanad och få använda dina expertkunskaper inom arbetsrätt och arbetsvillkor? Lockas du av att vara en ledare i en stor och komplex organisation som bedriver högkvalitativ vård? Här är tempot ofta högt, men här får du vara med och påverka och göra viktig skillnad. Som HR-chef hos oss blir du en del av en trevlig HR-avdelning, full av kompetenta och engagerade medarbetare som tillsammans arbetar för att coacha och stötta våra verksamheter i olika HR-frågor. Varmt välkommen att söka till oss!

Vår verksamhet
HR-avdelningens uppdrag är att stödja sjukhusets ledning och verksamheter i HR-frågor i syfte att utveckla och upprätthålla en god personalpolitik för att kunna attrahera, behålla och utveckla våra medarbetare. HR-avdelningen ingår som en del i den sjukhusgemensamma administrationen och består av enheten för arbetsrätt och arbetsvillkor, verksamhetsnära stöd, Friskhuset samt våra centralt organiserade HR-utvecklare. Samordningen mellan de olika enheterna sker via HR-direktör och chef för respektive enhet. Mellan enheterna finns ett nära samarbete i det dagliga arbetet och vi tar tillsammans ansvar för avdelningens gemensamma leverans.

Ditt uppdrag
Vi söker nu en HR-chef för enheten för arbetsrätt och arbetsvillkor. Inom enheten arbetar fem medarbetare med frågor som är kopplade till arbetsrätten och lönebildning samt ett administrativt stöd. Du har ansvar för att leda arbetet inom enheten och inom ditt ansvarsområde, med en tydlig förankring i verksamhetens behov. Då enheten är mindre så arbetar du också operativt tillsammans med dina medarbetare i frågor som rör arbetsrätt, arbetsvillkor, lönebildning samt är ansvarig för att driva utvecklingsfrågor. Du kommer ha en rådgivande och coachande roll inom det arbetsrättsliga området på HR-avdelningen och till våra verksamheter. I rollen ingår att planera, leda och följa upp arbetet och dina utvecklingsuppdrag inom både sjukhuset och Region Uppsala. Du ingår också i sjukhusets HR-ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom HR-området och minst 5–10 års erfarenhet av brett HR-arbete. Du har mycket god kunskap i arbetsrätt och arbetsvillkor samt en gedigen erfarenhet av att omsätta denna i praktisk handling. Vidare har du goda ledaregenskaper och erfarenhet av ledarrollen. Meriterande är om du också har erfarenhet av offentlig förvaltning.

Din kompetens
Du är drivande och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt och strukturerat sätt. Du är pedagogisk och coachande och kan anpassa sättet du förmedlar ditt budskap efter situation. Du känner dig trygg i ditt ledarskap, du inger förtroende och skapar engagemang och delaktighet hos dina medarbetare. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet och har en förmåga att fånga upp behov som finns i organisationen. Du är lugn och kontrollerad, även när du befinner dig i pressande situationer. Du har integritet, med väl grundade och tydliga värderingar.

Om du som ledare kan leva upp till våra kärnvärden; skickliga, ödmjuka och långsiktiga så kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

För mer information
HR-direktör Anna Wadenhov 018-611 31 51
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln tfn 018-611 00 00

Din ansökan
Välkommen med din ansökan som du skickar via länken nedan senast den 30 september. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Tf HR-chef - visstid

Ansök    Jul 13    Ls Jobbet AB    Personalchef/HR-chef
Vi erbjuder dig en roll där du i nära samarbete med Nära vård och hälsas biträdande förvaltningsdirektör, medverkar till att utveckla den effektiva och nära vården. Vi söker dig som inspirerar och coachar dina medarbetare, både strategiskt och i deras operativa vardag. Ditt ansvar och ditt uppdrag HR-enheten på Nära vård och hälsa har ett övergripande samordningsansvar för HR-frågor inom förvaltningen. Vi söker nu en tillförordnad HR-chef. Uppdraget är ti... Visa mer
Vi erbjuder dig en roll där du i nära samarbete med Nära vård och hälsas biträdande förvaltningsdirektör, medverkar till att utveckla den effektiva och nära vården. Vi söker dig som inspirerar och coachar dina medarbetare, både strategiskt och i deras operativa vardag.
Ditt ansvar och ditt uppdrag
HR-enheten på Nära vård och hälsa har ett övergripande samordningsansvar för HR-frågor inom förvaltningen.
Vi söker nu en tillförordnad HR-chef.
Uppdraget är tidsbegränsat mellan augusti 2020 till och med 31 december 2020. Uppdraget är på heltid.
Vid HR-enheten på Nära vård och hälsa arbetar sex HR-konsulter och två HR-administratörer. Som chef för enheten coachar och stöttar du dina medarbetare i sitt dagliga arbete. Tillsammans arbetar ni mot att uppnå utpekade mål. Strategiskt viktiga områden är arbetsmiljö och hälsa, ledarskap och medarbetarskap, lönebildning och rekrytering.
Som tf HR-chef rapporterar du direkt till biträdande förvaltningsdirektör och är del av förvaltningens ledningsgrupp samt ingår i den Region Uppsala-övergripande HR-ledningsgruppen.
Att stödja förvaltningens verksamheter i HR-frågor i syfte att utveckla och upprätthålla en god arbetsgivarpolitik för att kunna attrahera, behålla och utveckla organisationens medarbetare
Att leda HR-arbetet inom enheten genom att styra, prioritera, resurssätta och följa upp
Att ingå i förvaltningens och Region Uppsalas HR-ledningsgrupper och delta i regionövergripande arbeten inom HR-området

Det finns ett stort politiskt intresse för förvaltningens verksamhetsområden och du kan komma att vara föredragande i den politiskt sammansatta styrelsen.
Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom HR-området. Du har flerårig erfarenhet som HR-chef i stora, komplexa organisationer. Ditt ledarskap är prestigelöst, coachande och tydligt. Din svenska är god i tal såväl som skrift och du behärskar engelska.
Det viktigaste för verksamheten är att du är en trygg och stabil ledare som ser medarbetarna och deras behov av ledarskap.
Du är en person som har förmågan att överblicka komplexa helheter och någon som har god förmåga att planera, organisera och prioritera. Du stöttar dina medarbetare och verksamhetens chefer. Din egen roll är att vara en bra ledare på strategisk nivå men dina medarbetare har en högst operativ roll i en snabbt föränderlig vardag. Du har förmågan att vara deras stöd i prioriteringar och resursfördelning som är hållbara både i nuet och på sikt.
Du trivs i en roll med stor självständighet och eget beslutsfattande, samtidigt är du van att också vara en del av ett sammanhang - du har förmågan att se ditt eget ansvarsområde som en integrerad del av HR-avdelningens helhet. Du bemöter din omgivning på ett moget och lyhört sätt, du förmedlar väl underbyggda argument och slutsatser.
Du har mångårig erfarenhet av brett HR-arbete och är väl förankrad i ditt ledarskap.
Annat viktigt att veta
Uppdraget är ett tidsbestämt från augusti 2020 till och med 31 december 2020.
Ev kan uppdraget erbjudas i form av konsultuppdrag.
Ev frågor besvaras av rekryteringskonsult Sofie Skaränger, 0703-426600.
Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 8 augusti 2020.
Intervjuer sker löpande och annonsen kan komma att tas ner innan ansökningstiden har gått ut. Skicka därför in din intresseanmälan redan idag!


Om arbetsgivaren - Nära vård och hälsa
I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Förvaltningen Nära vård och hälsas 1400 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i hela länet. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård och specialiserad habilitering. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är viktig för oss, eftersom vi anpassa vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster. Förvaltningen Nära vård och hälsa består av åtta verksamhetsområden och ett ledningskontor. Ledningsgruppen består av förvaltningsdirektören, de åtta verksamhetsområdescheferna och cheferna på ledningskontoret. Visa mindre

Gruppchef, Ekonomiavdelningen/Lokalförsörjningsenheten, Uppsala

Ansök    Apr 7    Polismyndigheten    Personalchef/HR-chef
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Arbetsplatsbeskrivning Lokalförsörjningsenheten är en nationell funktion inom Polismyndighetens Ekonomiavdelning som ansvarar för myndighetens kort- och långsiktiga lokalförsörjning. Polismyndigheten äger inga egna lokaler m... Visa mer
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Arbetsplatsbeskrivning
Lokalförsörjningsenheten är en nationell funktion inom Polismyndighetens Ekonomiavdelning som ansvarar för myndighetens kort- och långsiktiga lokalförsörjning. Polismyndigheten äger inga egna lokaler men hyr över 1,4 miljoner kvadratmeter lokaler fördelat på ca 1 000 hyresavtal till en kostnad om ca 2 miljarder kronor. Som en del av Lokalförsörjningsenheten ingår projektsektionen med ansvar för alla större ny- om- och tillbyggnadsprojekt som drivs inom myndigheten. Sektionen är indelad i tre grupper; södra Sverige, Stockholm och norra Sverige. Nu söker vi en gruppchef till grupp norra Sverige som omfattar polisregion Mitt, Bergslagen och Nord. Som gruppchef kommer du att leda en grupp med ca fem medarbetare som för närvarande är geografiskt placerade på orter i polisregion Mitt och Nord. Resor förekommer inom gruppens område.
Som gruppchef inom sektionen ska du leda gruppens projektledare samt ansvara för att gruppens uppsatta mål följs och uppfylls. Gruppchefen är ytterst ansvarig för leverans och ekonomi i de lokalprojekt som bedrivs inom gruppen. Gruppchefen ska tillsammans med sektionschefen planera verksamheten utifrån uppställda mål samt delta i planering av hela enhetens verksamhet tillsammans med övriga grupp- och sektionschefer. Gruppchefen ska kunna svara för sektionschefen vid dennes frånvaro.
Arbetsbeskrivning
Som gruppchef
ska du
inom ramen för ditt ansvarsområde ansvara för att verksamhetens uppdrag utförs
tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete
ingå i sektionens ledningsgrupp
delta i enhetens ledningskonferenser
ansvara för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal/lönesättande samtal för dina medarbetare
ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar
företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten
inneha rollen som projektägare för gruppens lokalprojekt

är du
verksamhetsansvarig – genom dina medarbetare når du goda resultat som ger önskvärda effekter
arbetsgivare – du påverkar och tar ansvar för arbetsgivarpolitiken samt tillämpar den för verksamhetens bästa
ledare – utifrån uppdraget coachar, motiverar, stödjer och skapar du förutsättningar för dina medarbetare att nå sin fulla potential

Kvalifikationer
har du
några års aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande
för funktionen relevant akademisk examen/utbildning
erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

besitter du
förmåga att använda dig av kommunikation som medel för styrning och ledning av verksamheten
förmåga att se den egna verksamhetens arbete i ett större sammanhang
förmåga att sätta mål och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter
förmåga och vilja att initiera, motivera, driva och leda förändring utifrån såväl ett utifrån- som ett inifrånperspektiv
förmåga att tillvarata medarbetarnas potential i utveckling av verksamheten
förmåga att peka ut riktning, förklara varför samt skapa förutsättningar för att ta sig dit

Se hela kravprofilen via länken: https://polisen.se/contentassets/5a13806b8cce40db8967722a2d67676e/2020-04-07-kravprofil.pdf
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.
Kontaktpersoner
Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef, Emma Kolsrud, tfn, 010-561 63 11
Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Marie Nilsson, e-post [email protected]
Fackliga företrädare
Saco-S Avdelningarna [email protected]
ST vid Nationella avdelningarna [email protected]
Seko Polisen, Karna Tillheden tfn, 010-561 66 27
OFR/P Sophia Ask 010-563 87 10
Övrig information
Anställning
Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
Placering i Uppsala

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 4 maj 2020, via e-post till, [email protected] Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med A184.385/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A184.385/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Global HR Manager

Global HR Manager C-RAD is a global medical device company with head quarter in Uppsala. We develop, produce and sell innovative solutions to healthcare customers. The focus is on patient positioning, monitoring and imaging within radiotherapy. We are market leader in the field of optical patient positioning. C-RAD is a stock listed company at NASDAQ OMX Nordic Exchange. C-RAD group consists of three daughter companies in Sweden and sales offices in the US... Visa mer
Global HR Manager
C-RAD is a global medical device company with head quarter in Uppsala. We develop, produce and sell innovative solutions to healthcare customers. The focus is on patient positioning, monitoring and imaging within radiotherapy. We are market leader in the field of optical patient positioning. C-RAD is a stock listed company at NASDAQ OMX Nordic Exchange. C-RAD group consists of three daughter companies in Sweden and sales offices in the USA, Germany, France and China. C-RAD is ISO 13485 certified.
We are currently looking for an HR Manager to support our growing global organization.

Your contribution to our success
We are looking for a hands-on HR generalist that will, in cooperation with the different departments and management team, focus on:
Execute HR plan and develop our company Culture
Coordinate employee policies
Support in all areas of the employee lifecycle from recruitment, onboarding, performance and development in our global organization
Handle compensation and benefits questions
General HR admin such as salary, contracts coordination and salary Reviews
Business support towards our managers and employees
Handle labor law related questions

Your profile
You have a relevant education within human resources or equivalent experience
Minimum five years of relevant HR related tasks
Recruitment experience
Strong drive and motivation
Presentation skills
Fluent in English and Swedish
Team Player

Desired skills and experience
Experience from international business
Experience of personality test in recruitmentsAs a person you are a self-starter with high ambition to build up an HR department. You are eager to seek for solutions and raise new ideas, have a coaching style with managers and employees and adaptable in a changing work environment. Since the role will have administrative tasks as it is important that you are structured and thorough.

What we are offering for you
Interesting position in an innovative, fast growing Company
Short decision-making processes supporting an efficient working Environment
High level of individual responsibility and attractive possibilities for self-development
Attractive compensation package
Our core values are: Professional, Organized and Honest


Therése Björklund
CFO
C-RAD AB
Bredgränd 18, SE-753 20 Uppsala, Sweden
[email protected]
www.c-rad.com
Interviews are being held on a current basis, please send in your application as soon as possible. Visa mindre

HR-Chef

Ansök    Dec 13    Region Uppsala    Personalchef/HR-chef
HR-avdelningen Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 260 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala. De flesta ... Visa mer
HR-avdelningen

Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 260 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården och den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och trevliga arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig?

Vår verksamhet
HR-avdelningens uppdrag är att stödja Fastighet och service i rollen som attraktiv arbetsgivare. Stödet sker genom utbildning och konsultativt arbetssätt till förvaltningens chefer i deras arbete med att attrahera, rekrytera, behålla och utveckla sina medarbetare och chefer. Avdelningen ansvarar för att samordna HR-frågor inom förvaltningen.

Enheten för arkiv och registratur ingår i HR avdelningen och har uppdrag att stödja Fastighet och service chefer och handläggare i frågor som rör diarieföring och arkivering. Enheten har även rollen som förvaltningens dataskyddssamordnare. Stödet sker genom utbildning och konsultativt arbetssätt i syfte att förvaltningen ska efterleva de lagkrav som finns inom arkiv och registratur. Enheten ansvarar för utlämning av allmänna handlingar till media och allmänhet.

HR-avdelningen består sammanlagt av 3 medarbetare.

HR chefens uppdrag

• Att stödja förvaltningens verksamheter i HR-frågor i syfte att utveckla och upprätthålla en god arbetsgivarpolitik för att kunna attrahera, behålla och utveckla organisationens medarbetare. Fokus är bland annat på förändringsarbete, lönebildning och arbetsrättsliga frågor.
• Att leda arbetet inom HR och arkiv registratur genom att styra, prioritera, resurssätta och följa upp. HR-chefen har personalansvar för avdelningens medarbetare.
• Att tillsammans med avdelningen arbeta strategiskt och operativt i nära samarbete med verksamhetens chefer.
• Att ingå i förvaltningens och Region Uppsalas HR-ledningsgrupper och delta i regionövergripande arbeten inom HR-området.

Det finns ett stort politiskt intresse för förvaltningens verksamhetsområden och du kommer att vara föredragande i den politiskt sammansatta Fastighets- och servicenämnden.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom HR-området.
Du har minst några års erfarenhet som HR-chef i komplexa organisationer och av brett HR-arbete.
Du har erfarenhet av politisk styrd organisation. Din svenska är god i tal såväl som i skrift.
Det är meriterande med erfarenhet av arkiv och registratur samt GDPR.

Du är en person som kan överblicka komplexa helheter och har god förmåga att planera, organisera och prioritera.
Du trivs i en roll med stor självständighet och eget beslutsfattande, samtidigt är du van att också vara en del av ett sammanhang.
Du har förmågan att skapa engagemang hos människor omkring dig och ditt ledarskap är prestigelöst, coachande och tydligt.
Du bemöter din omgivning på ett professionellt och lyhört sätt, du förmedlar väl underbyggda argument och slutsatser. Du är trygg och stabil i din roll.

Vi erbjuder
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Ytterligare information om tjänsten lämnas av förvaltningsdirektör Thomas Thunblom 018-617 66 00. Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00.

Här kan du se exempel på vad mer vi gör inom Fastighet och serviceVill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

HR-chef

Vi erbjuder dig en roll där du i nära samarbete med Nära vård och hälsas förvaltningsdirektör, medverkar till att utveckla den effektiva och nära vården. Sjukvården i Sverige är under förflyttning och i den förlyttningen står den nära vården i centrum.  Ditt ansvar och din uppgift HR-enheten på Nära vård och hälsa har ett övergripande samordningsansvar för personalfrågor inom förvaltningen. Samtidigt blir du som HR-chef en del av Region Uppsalas HR-organis... Visa mer
Vi erbjuder dig en roll där du i nära samarbete med Nära vård och hälsas förvaltningsdirektör, medverkar till att utveckla den effektiva och nära vården. Sjukvården i Sverige är under förflyttning och i den förlyttningen står den nära vården i centrum. 
Ditt ansvar och din uppgift
HR-enheten på Nära vård och hälsa har ett övergripande samordningsansvar för personalfrågor inom förvaltningen. Samtidigt blir du som HR-chef en del av Region Uppsalas HR-organisation med stora möjligheter att dela kunskaper, bolla idéer och samarbeta. Vid HR-enheten på Nära vård och hälsa arbetar sex HR-konsulter och en HR-administratör som du har personalansvar för. Strategiskt viktiga områden är arbetsmiljö och hälsa, ledarskap och medarbetarskap, lönebildning och rekrytering. 
Som HR-chef rapporterar du direkt till förvaltningsdirektören och är del av förvaltningens ledningsgrupp samt ingår i den Region Uppsala-övergripande HR-ledningsgruppen.
Ditt uppdrag  
Att stödja förvaltningens verksamheter i HR-frågor i syfte att utveckla och upprätthålla en god arbetsgivarpolitik för att kunna attrahera, behålla och utveckla organisationens medarbetare
Att leda HR-arbetet inom enheten genom att styra, prioritera, resurssätta och följa upp
Att ingå i förvaltningens och Region Uppsalas HR-ledningsgrupper och delta i regionövergripande arbeten inom HR-området
Att aktivt driva och bidra till ett enhetligt HR-arbete liksom till utveckling och förbättringsarbete.

Det finns ett stort politiskt intresse för förvaltningens verksamhetsområden och du kommer att vara föredragande i den politiskt sammansatta styrelsen.
Din bakgrund och kompetens
Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom HR-området. Du har flerårig erfarenhet som HR-chef i stora, komplexa organisationer. Ditt ledarskap är prestigelöst, coachande och tydligt. Din svenska är god i tal såväl som skrift och du behärskar engelska.
Du är en person som har förmågan att överblicka komplexa helheter och någon som har god förmåga att planera, organisera och prioritera. Du stöttar dina medarbetare och verksamhetens chefer genom att förmedla mål och riktning. Din egen roll är strategisk men dina medarbetare har en högst operativ roll i en snabbt föränderlig vardag. Du har förmågan att vara deras stöd i prioriteringar och resursfördelning som är hållbara både i nuet och på sikt.
Du trivs i en roll med stor självständighet och eget beslutsfattande, samtidigt är du van att också vara en del av ett sammanhang - du har förmågan att se ditt eget ansvarsområde som en integrerad del av HR-avdelningens helhet. Du bemöter din omgivning på ett moget och lyhört sätt, du förmedlar väl underbyggda argument och slutsatser.
Du har mångårig erfarenhet av brett HR-arbete och har med framgång drivit förändringsarbete. 
Annat viktigt att veta
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. .
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.
Ev frågor besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-470 71 10 eller av förvaltningsdirektör Torun Hall, [email protected]
Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Välkommen med din ansökan senast den 28 oktober 2019. Visa mindre

HR-chef Uppsala brandförsvar

Ansök    Sep 2    Uppsala kommun    Personalchef/HR-chef
Kommunledningskontoret - HR-staben, HR Ledningsstöd Drivs du av att tillsammans med andra skapa förutsättningar för engagemang, utveckling och service i världsklass? Har du erfarenhet av kvalificerat HR-arbete på ledningsnivå? Då kan det här vara ditt nästa uppdrag i Uppsala kommun! Uppsala brandförsvar är en gemensam organisation för kommunerna Tierp, Uppsala och Östhammar och arbetar på uppdrag av en gemensam räddningsnämnd. Uppsala kommun är värdkom... Visa mer
Kommunledningskontoret - HR-staben, HR Ledningsstöd

Drivs du av att tillsammans med andra skapa förutsättningar för engagemang, utveckling och service i världsklass? Har du erfarenhet av kvalificerat HR-arbete på ledningsnivå? Då kan det här vara ditt nästa uppdrag i Uppsala kommun!

Uppsala brandförsvar är en gemensam organisation för kommunerna Tierp, Uppsala och Östhammar och arbetar på uppdrag av en gemensam räddningsnämnd. Uppsala kommun är värdkommun för räddningsnämnden, vilket innebär att alla medarbetare är anställda i Uppsala kommun. Uppsala brandförsvar består av drygt 400 medarbetare varav drygt 60 % är Räddningspersonal i Beredskap (deltidsbrandmän).

Läs mer om brandförsvarets verksamhet här Uppsala brandförsvar (https://www.uppsalabrandforsvar.se/)

HR-funktionen inom Uppsala kommun är organiserad inom kommunledningskontoret i en gemensam HR-stab och organisatoriskt ingår du i denna stab. Vi arbetar tillsammans för att säkra det verksamhetsnära stödet till förvaltningarnas chefer.

Vi söker nu en HR-chef som kommer att stödja Uppsala brandförsvar.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras.

Tjänst hos oss kan innebära att den anställde krigsplaceras vid Uppsala brandförsvar.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder dig ett utmanande och roligt HR-uppdrag!

Som HR-chef för Uppsala brandförsvar ansvarar du för att utveckla och kvalitetssäkra förvaltningens och Uppsala kommuns HR-arbete, både strategiskt och operativt, utifrån verksamhetens mål och uppdrag. I din roll är du en del av förvaltningens ledning och ett nära stöd till brandchefen och övriga chefer. Du leder och planerar HR-arbetet i verksamheten tillsammans med ledningen samt i linje med processer och riktlinjer som HR stöttar i och som bidrar till att Uppsala brandförsvar och därmed Uppsala kommun är en attraktiv arbetsgivare. Du ingår också i ett team av HR-chefer och HR-partner som ger stöd till andra förvaltningar/verksamheter i Uppsala kommun och där samarbete över gränser och i uppdrag är en naturlig del i arbetet.

Kompetensförsörjning, ledarutveckling, lönebildning, arbetsmiljö och arbete med Uppsala kommuns värdegrundsarbete är väsentliga delar av det som är prioriterade områden inom Uppsala brandförsvar och i Uppsala kommun.

I ditt ansvar ingår även

• att säkra att kommunens arbetsgivarfrågor, riktlinjer, rutiner och återkommande processer för HR planeras, kommuniceras och följs upp
• dagligt och nära stöd till cheferna i löpande HR-frågor inom samtliga HR-områden
• stöd till chefer i förändringsarbete och vid behov driva förändringsledning
• relevant omvärldsbevakning av trender och nyheter inom HR-området i syfte att tillämpa ”best practice” samt hålla dig informerad om lagar och avtal på området
• att tillsammans med övriga HR-organisationen driva och utveckla arbetet med varumärket Uppsala inom verksamhetsområdet i syfte att säkra Uppsala kommuns kompetensförsörjning inom området
• samverkan och förhandling med fackliga organisationer

Inom HR-staben i Uppsala kommun arbetar vi med att ständigt förbättra och utveckla våra HR-processer, metoder och verktyg samt riktlinjer och rutiner. Vi arbetar tillsammans, gör skillnad och välkomnar nyskapande. Du är självklart en viktig länk mellan övergripande ledning och styrning inom HR och verksamhetens behov och utmaningar.

Din bakgrund
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av kvalificerat HR-arbete i en roll som HR-chef/HR-partner på ledningsnivå eller motsvarande och har en universitetsexamen inom HR-området eller annan högskoleutbildning som är relevant för tjänsten.

Har du arbetat i en större organisation med en bredd av HR-frågor är det meriterande, liksom erfarenhet från området som brandförsvaret och räddningstjänsten har som sitt kärnuppdrag. Vi värdesätter erfarenhet av arbete med ledarutveckling och arbetsmiljöfrågor liksom kunskap om och intresse av förändringsarbete och kompetensförsörjning. Ledarerfarenhet är också meriterande samt vana av att arbeta och åstadkomma resultat genom ett verksamhetsnära perspektiv.

För att lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du har god förmåga att se frågor i ett helhetsperspektiv i ett större sammanhang, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av ditt arbete.

Du tar ansvar för ditt arbete och driver det framåt för att, tillsammans med andra, nå resultat och du ser hellre möjligheter i förändringar än tvärtom. Vi värdesätter att du är inlyssnande och på ett framgångsrikt sätt kan anpassa ditt sätt att kommunicera och samarbeta med andra utifrån en gemensam målbild.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Åsa Virdhall, enhetschef HR-staben, 018-727 12 23, Elisabeth Samuelsson, brandchef, 018-727 30 01, Cecilia Kiraly, HR-chef Uppsala brandförsvar, 018-727 23 17, eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
Maria Persson, Akademikerförbundet SSR, 018-727 24 24
Jonny Eliasson, Jusek, 018-727 22 12
Liselotte Ehn, Vision, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om Uppsala kommuns organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Lönekonsultchef till företag i Uppsala under sommaren.

Placera Personal AB är ett rekryterings- och konsultuthyrningsföretag som är specialiserade inom ekonomi, marknad/kommunikation och administrativa tjänster. Varje år tillsätter vi hundratals tjänster hos våra kunder som befinner sig i många olika branscher. Vi har funnits sedan 1988 och vår verksamhet är en av branschens mest erfarna och betrodda. Vi är auktoriserade och medlemmar i Bemanningsföretagen. Företaget Kunden är ett företag som hjälper... Visa mer
Placera Personal AB är ett rekryterings- och konsultuthyrningsföretag som är specialiserade inom ekonomi, marknad/kommunikation och administrativa tjänster. Varje år tillsätter vi hundratals tjänster hos våra kunder som befinner sig i många olika branscher. Vi har funnits sedan 1988 och vår verksamhet är en av branschens mest erfarna och betrodda. Vi är auktoriserade och medlemmar i Bemanningsföretagen.

Företaget
Kunden är ett företag som hjälper och förenklar andra företags ekonomi och lönedelar. Företaget ligger i framkant när det gäller digitalisering och effektivisering av deras processer och är en ledande leverantör inom ekonomi och lönetjänster inom Norden. Huvudkontoret med drygt 200 personer är placerat i Stockholm.

Tjänsten
Just nu söker vi en lönekonsultchef till vår kunds kontor i Uppsala för en interimlösning under sommaren. Du kommer att leda, peppa och stötta en grupp som du har personalansvar för på ca 15 personer varav två teamledare. Du kommer även att arbeta nära gruppen som sitter i Stockholm och ha deras chef som närmaste kollega och bollplank. Kundmöten och resor till Stockholm kommer därför att ingå i arbetet. Vi söker efter en erfaren ledare som har erfarenhet av lön och god förståelse kring hela löneprocessen. Du är systemvan och duktig på att arbeta effektivt och strukturerat. Tjänsten är ett konsultuppdrag hos oss på Placera personal där man arbetar ute hos kunden för att först och främst täcka upp under sommarmånaderna.

Arbetstider/varaktighet: Heltid, 8-17, maj-sep med möjlighet till eventuell förlängning.

Kvalifikationer:
För att lyckas i rollen som lönekonsultchef tror vi att du:

-Har god kännedom kring lönehantering och förståelse för hela ledet
-Har relevant eftergymnasial utbildning
-Är flytande i svenska och engelska
-Har mycket god IT vana och goda kunskaper i Excel
-Har tidigare flera års erfarenhet av personalansvar

Personligt
Som person tror vi att du är serviceinriktad och erfaren ledare. Du är driven och målinriktad och har lite skin på näsan. Du älskar utmaningar och har inga problem att ta dig an saker. Vidare är du duktig på att stötta, leda och peppa även i tuffare perioder. Du är respektfull och ödmjuk. Du tycker om digitalisering, är systemvan, snabblärd, effektiv och strukturerad i ditt arbetssätt.

Tycker du att tjänsten låter intressant? Tveka inte då att skicka din ansökan redan idag. Vi gör löpande urval och intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Bli en av oss
Som medarbetare hos Placera Personal kan du känna stor trygghet då du blir en del av en konsultuthyrningsverksamhet som är branschens mest erfarna och betrodda, vi började redan 1988. Vår långa erfarenhet och vårt goda rykte gör att vi har många intressanta och framgångsrika företag på kundlistan vilket innebär många spännande möjligheter för dig. Vi är specialiserade inom ekonomi, marknad/kommunikation och administrativa tjänster. Du är ansluten till vårt kollektivavtal och erbjuds en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag och pensionsavsättning.

Som en av oss kommer du att bli en del av en värderingsstyrd organisation som brinner för det vi gör. Vår positiva företagskultur bidrar till att konsulter, konsultchefer och rekryterare stannar länge hos oss och vår målsättning är att ge dig långsiktig utveckling med nya kunskaper och erfarenheter. Vi som jobbar på Placera Personal är Hängivna, Nyfikna och Trygga. Det skapar långsiktiga relationer, öppnar för kunskap och kreativitet och tillsammans blir vi starkare och klokare.

Sökord: Lönekonsultchef, konsultchef, lön, ledare, personalansvar Visa mindre

People & Culture Specialist

Ansök    Jun 10    NORDEX SVERIGE AB    Personalchef/HR-chef
CompanyAs a manufacturer of onshore wind turbines in the multi-megawatt class, we have been successful for over 30 years in an industry with a big future. Since the merger with Acciona Windpower in 2016, we are one of the world's largest companies within the industry. Our global presence, with subsidiaries in more than 25 markets and production sites in Germany, Spain, Brazil, the US and India, ensures our success, giving our 4,800+ employees the possibili... Visa mer
CompanyAs a manufacturer of onshore wind turbines in the multi-megawatt class, we have been successful for over 30 years in an industry with a big future. Since the merger with Acciona Windpower in 2016, we are one of the world's largest companies within the industry. Our global presence, with subsidiaries in more than 25 markets and production sites in Germany, Spain, Brazil, the US and India, ensures our success, giving our 4,800+ employees the possibility of international and intercultural experience and opportunity. Our goal is growth and profitability whilst providing clean energy. We aim to continue with full commitment, enthusiasm and new perspectives, and we hope to take you with us! Job descriptionAre you looking for an opportunity to work in HR in a multicultural work environment supporting the business to grow?Do you feel comfortable with multiple topics and tasks on your desk simultaneously?If you answered yes you just might be our new team mate at Nordex Nordic. I'm Suvi, the People & Culture Manager for Nordex in Finland, Sweden and the Baltic countries and I'm now looking for a positive and proactive P&C Specialist to support me and our organisation in Sweden.Your P&C team will include me and another P&C Specialist in Finland and a bunch of other colleagues in our Hamburg HQ supporting you on various topics. At our Uppsala office you will be working with about 25 brilliant professionals from sales, service, finance and other functions who are all working together to sell, deliver and service wind energy projects in the Nordics. Across Sweden you also have an additional 20 or so colleagues who work in service keeping the wind turbines in good shape producing green electricity for the society.  The most important tasks and responsibilities for you in this role would include:Coordinating the payroll process in co-operation with our payroll providerAll employee life cycle matters such as employment contracts, leave of absences etc.Responsibility for the recruitment process for Blue Collar employees in Sweden and supporting if need be in other recruitmentsBeing the first point of contact on P&C topics for the employees in the organisationContributing to internal communication and developing it further in co-operation with other members of the organisationWork time management tool main user responsibility and work time reportingProviding P&C induction to new employeesManaging mobility topics such as work permits and posted worker registrationsDeveloping and updating company policies with the support from P&C colleaguesManaging the personnel data archivesSupporting the P&C Manager in various other topics when requestedSubstituting the colleague in Finland on critical topics during vacations Job requirementsOur philosophy in P&C is that we are there for our people as well as the business, supporting and contributing to the success of the company. To do this it is important that you have strong interpersonal skills and that you proactively seek ways to develop our current processes and practices so that we can be even better in the future. As you already know as an experienced HR person, there are also bound to be difficult situations and tight deadlines ahead that you would need to handle in an effective yet sustainable manner. I would hope that you approach tough situations with an open mind and a solution driven communication style while also being able to stay firm where need be. To be successful in this position you need to be fluent in both Swedish and English. Other languages such as German are considered a plus.You should feel confident in working independently with Swedish labour topics, such as CBAs, labour laws and payroll so that you can also give guidance to the employees and managers on questions in this area.Education wise a relevant Bachelor's degree or higher will be expected as well as about 5 years of prior work experience, most of it preferably within HR.Prior experience in payroll is considered a must and strong experience is considered a benefit Other infoThis position is based at our Uppsala office and is considered full time and for an unlimited period. There are also occasional short travels involved usually within Sweden and Scandinavia.Sounds interesting? Please send your application through the link below and include your salary request in the application form as well.Our aim is to fill this position as soon as we find the right person so don't wait too long to submit your application.For additional information don't hesitate to contact me at [email protected] or +358 40 709 4825. Visa mindre

People & Culture Specialist

CompanyAs a manufacturer of onshore wind turbines in the multi-megawatt class, we have been successful for over 30 years in an industry with a big future. Since the merger with Acciona Windpower in 2016, we are one of the world's largest companies within the industry. Our global presence, with subsidiaries in more than 25 markets and production sites in Germany, Spain, Brazil, the US and India, ensures our success, giving our 4,800+ employees the possibili... Visa mer
CompanyAs a manufacturer of onshore wind turbines in the multi-megawatt class, we have been successful for over 30 years in an industry with a big future. Since the merger with Acciona Windpower in 2016, we are one of the world's largest companies within the industry. Our global presence, with subsidiaries in more than 25 markets and production sites in Germany, Spain, Brazil, the US and India, ensures our success, giving our 4,800+ employees the possibility of international and intercultural experience and opportunity. Our goal is growth and profitability whilst providing clean energy. We aim to continue with full commitment, enthusiasm and new perspectives, and we hope to take you with us! Job descriptionAre you looking for an opportunity to work in HR in a multicultural work environment supporting the business to grow?Do you feel comfortable with multiple topics and tasks on your desk simultaneously?If you answered yes you just might be our new team mate at Nordex Nordic. I'm Suvi, the People & Culture Manager for Nordex in Finland, Sweden and the Baltic countries and I'm now looking for a positive and proactive P&C Specialist to support me and our organisation in Sweden.Your P&C team will include me and another P&C Specialist in Finland and a bunch of other colleagues in our Hamburg HQ supporting you on various topics. At our Uppsala office you will be working with about 25 brilliant professionals from sales, service, finance and other functions who are all working together to sell, deliver and service wind energy projects in the Nordics. Across Sweden you also have an additional 20 or so colleagues who work in service keeping the wind turbines in good shape producing green electricity for the society.  The most important tasks and responsibilities for you in this role would include:Coordinating the payroll process in co-operation with our payroll providerAll employee life cycle matters such as employment contracts, leave of absences etc.Responsibility for the recruitment process for Blue Collar employees in Sweden and supporting if need be in other recruitmentsBeing the first point of contact on P&C topics for the employees in the organisationContributing to internal communication and developing it further in co-operation with other members of the organisationWork time management tool main user responsibility and work time reportingProviding P&C induction to new employeesManaging mobility topics such as work permits and posted worker registrationsDeveloping and updating company policies with the support from P&C colleaguesManaging the personnel data archivesSupporting the P&C Manager in various other topics when requestedSubstituting the colleague in Finland on critical topics during vacations Job requirementsOur philosophy in P&C is that we are there for our people as well as the business, supporting and contributing to the success of the company. To do this it is important that you have strong interpersonal skills and that you proactively seek ways to develop our current processes and practices so that we can be even better in the future. As you already know as an experienced HR person, there are also bound to be difficult situations and tight deadlines ahead that you would need to handle in an effective yet sustainable manner. I would hope that you approach tough situations with an open mind and a solution driven communication style while also being able to stay firm where need be. To be successful in this position you need to be fluent in both Swedish and English. Other languages such as German are considered a plus.You should feel confident in working independently with Swedish labour topics, such as CBAs, labour laws and payroll so that you can also give guidance to the employees and managers on questions in this area.Education wise a relevant Bachelor's degree or higher will be expected as well as about 5 years of prior work experience, most of it preferably within HR.Prior experience in payroll is considered a must and strong experience is considered a benefit Other infoThis position is based at our Uppsala office and is considered full time and for an unlimited period. There are also occasional short travels involved usually within Sweden and Scandinavia.Sounds interesting? Please send your application through the link below and include your salary request in the application form as well.Our aim is to fill this position as soon as we find the right person so don't wait too long to submit your application.For additional information don't hesitate to contact me at [email protected] or +358 40 709 4825. Visa mindre

HR - ansvarig

Ansök    Mar 12    Skadeservice AB    Personalchef/HR-chef
Skadeservice är ledande i Sverige inom specialsanering och beredskap! Vi söker nu dig som i rollen som HR-ansvarig vill driva och vidareutveckla personalarbetet inom ett expansivt företag med många spännande utmaningar. I verksamheten finns idag ca 100 medarbetare på 4 orter. Arbetsuppgifter Du kommer ha det övergripande ansvaret för Skadeservices HR-processer. Din roll är bred och spänner över samtliga områden såsom rekrytering, rehabilitering, arbetsmil... Visa mer
Skadeservice är ledande i Sverige inom specialsanering och beredskap! Vi söker nu dig som i rollen som HR-ansvarig vill driva och vidareutveckla personalarbetet inom ett expansivt företag med många spännande utmaningar. I verksamheten finns idag ca 100 medarbetare på 4 orter.

Arbetsuppgifter
Du kommer ha det övergripande ansvaret för Skadeservices HR-processer. Din roll är bred och spänner över samtliga områden såsom rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljö, chefsstöd, facklig förhandling med mera. Ett viktigt fokus i ditt uppdrag blir att se över befintliga processer inom HR, förtydliga och/eller förbättra dessa samt implementera dem i verksamheten. Du kommer även se över, uppdatera och ta fram nya avtal med våra underentreprenörer.

Som HR-ansvarig ingår du i Skadeservice ledningsgrupp och du rapporterar direkt till företagets VD.

Om dig
Du har relevant högskoleutbildning inom personalområdet och flera års erfarenhet av ett brett personalarbete. Du har goda kunskaper inom arbetsrätt och övriga HR-områden. Din svenska är mycket god i såväl tal som skrift och körkort för personbil är ett krav.

Som person är strukturerad, gillar ordning och reda och har lätt för att prioritera. Du är en stabil person som känner dig trygg i ditt kunnande inom personalområdet. Du skapar förtroende hos våra chefer och medarbetare genom en lyhörd inställning samt genom din tydlighet. Vidare ser vi att du är självgående, initiativtagande samt har en god kommunikativ förmåga.

Övrig information
Du behöver vara på plats på huvudkontoret i Östhammar ca 3 dagar i veckan. Övriga arbetsdagar kan du sitta på något av våra andra kontor i antingen Stockholm, Uppsala eller Gävle.

Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning.

Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sandra Sjöberg, 018-470 71 03.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast den 7 april 2019.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om oss
Skadeservice har varit verksamt inom saneringsbranschen i 40 år med erfarenhet från vitt skilda uppdrag både vad gäller innehåll och omfattning. Vår affärsidé är att erbjuda alla våra kunder kvalitativa, miljöanpassade och för varje tillfälle skräddarsydda och kostnadseffektiva tjänster och produkter. I största omfattning bedrivs vårt arbete i Mellansverige, huvudkontoret finns i Östhammar och vi har även kontor i Stockholm, Uppsala och Gävle. Vill du bli en av oss? Visa mindre

HR Manager GE Healthcare

Ansök    Apr 11    GEMS PET    Personalchef/HR-chef
Role Summary:You will play a critical role in executing key HR initiatives, providing available and responsive internal employee support, and driving HR functional excellence and process improvement. In this role you would be the first point of contact for managers and employees to provide counsel, coaching and support on HR fundamentals and employee related questions.Essential Responsibilities:The client groups you will be supporting are based at two site... Visa mer
Role Summary:You will play a critical role in executing key HR initiatives, providing available and responsive internal employee support, and driving HR functional excellence and process improvement. In this role you would be the first point of contact for managers and employees to provide counsel, coaching and support on HR fundamentals and employee related questions.Essential Responsibilities:The client groups you will be supporting are based at two sites, one in Stockholm (Danderyd), which is our Sales Office, and one in Uppsala (GEMS PET Systems AB). Combined the two sites employ approx. 250 employees and it is essential that you are present on both locations. You will report to the Country HR Manager for the UK and be part of a dedicated global HR team owning the HR support for Sweden.Essential Responsibilities:Provide dedicated guidance and coaching to multiple senior leaders and employees within a complex business environment, including supporting multiple matrixed organizations with acquired businesses, union relations, or global footprintsPartner with HR Business Partners and O&TD; professionals to execute business-specific HR strategiesManage union relationsProvide advice and counsel to managers and employees to promote an ethical and compliant work environmentLead key HR processes including compensation planning and complianceConduct HR training and support for functional processes like Performance Development, Salary Planning, New Employee Orientation and New Manager AssimilationFor more information or questions regarding the position, please contact [email protected] +46 73-866 11 33 or [email protected] +46 18-6120704.Qualifications/Requirements:Bachelor's Degree from an accredited university or college (or equivalent knowledge/experience)Fluency in Swedish as local language as well as EnglishProven professional work in the Human Resources function with responsibilities such as recruiting, training, compensation, benefits, employee development or performance managementExperience in working in a global matrixed work environmentEU work permitDesired Characteristics:Bachelor’s or Master’s degree in Human ResourcesSound knowledge of local labor laws and government requirementsUnderstanding of strategic HR concepts and principlesStrong problem solving skills; ability to make independent decisions, manage conflicting priorities in a fast paced environmentDetailed-oriented with excellent organizational & documentation skillsPassionate, employee advocate who wants to make a difference in the organization by helping employees succeedApproachable and responsive resource able to connect with employees at all levelsDesires employee-facing work; willingness to make horizontal moves to develop HR expertiseStrong customer service focus, with a high level of responsivenessSupportive team player with a strong drive to create a positive work environment; ability to diffuse a tense situationStrong interest in innovative HR solutions and process improvement Visa mindre

Interim lönechef till lönebyrå i Uppsala

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration. Vår kund, en lönebyrå belägen i Uppsala, söker nu en interimslösning för en lönechef som ska ansvara för en avledning om 10-12 lönekonsulter. Har du... Visa mer
Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.

Vår kund, en lönebyrå belägen i Uppsala, söker nu en interimslösning för en lönechef som ska ansvara för en avledning om 10-12 lönekonsulter. Har du förståelse för lönearbete och har en gedigen erfarenhet av personalansvar? Har du en naturlig förmåga att coacha andra och få din personal att göra ett effektivt arbete, samtidigt som personalen är välmående och engagerade?

Är du positiv och kan arbeta med ett eget driv och engagemang? Då kanske detta uppdrag är något för dig!

Arbetsbeskrivning
I rollen som interim lönechef kommer ditt huvudfokus ligga på ditt personalansvar där du ansvarar för att engagera och coacha dina medarbetare till att göra ett bra och effektivt arbete. Du ansvara för en effektiv resursplanering och att se till helheten och verka för hela företagets framgång.

Vem är du?
Vi söker dig med gedigen efterenhet som ledare och har tidigare haft personalansvar över en större grupp, du har god förståelse för att coacha och engagera medarbetare. Vi ser att du har en förståelse för lönearbetet och gärna ha tidigare ansvarat över en löneavdelning. Det är mycket meriterande om du tidigare arbetat på ett outsourcingbolag.

Vi lägger stor vikt vid sina personliga egenskaper och ser att du ä ren positiv och driven person som har en god förmåga att leda andra. Du har skinn på näsan och har lätt att snabbt sätta dig in i nya situationer, samtidigt som du är ödmjuk och lyssna till andras behov. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är kommunikativ och ansvarstagande och är lösningsorienterad.

Du erbjuds
Du erbjuds ett utvecklande arbete i ett engagerat team med kompetenta medarbetare. Detta är ett konsultuppdrag med start omgående, vilket kommer pågå fram till slutet av augusti. Vid frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Evelina Thimper på [email protected]

Vi uppmuntrar underkonsulter att söka denna tjänst!

Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Vi går igenom urvalet och intervjuar löpande till denna tjänst.

Välkommen med din ansökan redan idag!

Om företaget
Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.

Sökord: Chef, Interim, Lönechef, Löneadministratör, Lönekonsult, Löneansvarig, Payroll, Payroll Administrator, Lön, Lönesekreterare, Lönespecialist, Lönechef, Lönehantering, Payroll service, Lönebyrå, Lönesystem, Head of Payroll Visa mindre