Lediga jobb som Kravanalytiker i Uppsala

Se lediga jobb som Kravanalytiker i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Kravanalytiker till IT-avdelningen

Är du en erfaren kravanalytiker? Vill du hjälpa oss i vår digitalisering och bidra till att skapa framtidens universitet? Då kan den här tjänsten vara något för dig! IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Utöver detta erbjuder IT-avdelningen olika tjänster såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrif... Visa mer
Är du en erfaren kravanalytiker? Vill du hjälpa oss i vår digitalisering och bidra till att skapa framtidens universitet? Då kan den här tjänsten vara något för dig!

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Utöver detta erbjuder IT-avdelningen olika tjänster såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV- stöd. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.

SLU:s IT-avdelning är involverad i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Just nu pågår ett stort förändringsprojekt inom IT-avdelningen med syfte att bli en proaktiv partner och motor i SLU:s digitalisering. Som kravanalytiker har du en nyckelroll i det.

Arbetsuppgifter:
Som kravanalytiker ansvarar du för att ändamålsenliga krav arbetas fram i nära dialog med beställarorganisationen för att optimera förutsättningarna för en bästa möjliga leverans och livscykelhantering av SLU ITs systemlösningar. Du är bryggan mellan kärnverksamheten och IT och därmed en naturlig del av verksamhetensutvecklingsinitiativ genom processkartläggningar, nyttoanalyser, förstudier, projekt och andra utvecklingsuppdrag. I uppgifterna ingår även förändringsarbete för en ökad kvalitet och kostnadseffektivitet. SLU:s digitaliseringsfokus är ett centralt och viktigt arbete där kravanalytikern är en självklar part för input.
Viktigt är att kunna förstå och tolka behov från andra verksamheter inom SLU och aktivt vara med och arbeta för framtida lösningar.?Samverkan med andra delar av SLU, både inom och utanför IT är centralt i arbetet, liksom samarbete med externa parter, såsom produktleverantörer.? 
Kravanalytikern är en ny roll inom SLU IT och bidrar till att implementera nya processer och arbetssätt.

Du ansvarar för:


• att fånga upp och förstå beställarens verkliga behov och definiera en uppsättning av funktionella och icke funktionella krav samt kvalitetsmål som ger förvaltningsorganisationen förutsättningar att utveckla och förvalta systemet
• att ta fram en kravprocess och är drivande i implementering och efterlevnad av den samma
• att arbeta nära SLU ITs förvaltningsorganisation och utvecklingsteam för att säkerställa att beställarens krav och behov är klarlagda och uppfyllda.
• att stötta utveckling, förvaltning och vidareutveckling av systemstöden med fokus på krav genom hela deras livscykel samt säkerställa att detta sker professionellt och kostnadseffektivt. 
• att med grundläggande teknisk och ekonomisk kompetens kunna ta kalkylerade risker som är förankrade med beställare/förvaltningsorganisationen. Därmed även analysera och förmedla både kort och långsiktiga konsekvenser av besluten. 
• att säkerställa och följa upp leverans av utvecklingsteamen samt hjälper till att översätta verksamhetens behov till verkliga lösningar inom systemen  

Kvalifikationer:

• Relevant eftergymnasial utbildning inom t.ex. datavetenskap eller systemvetenskap, eller motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdig
• 3-5 års erfarenhet av kravverktyg, kravanalys och kravhantering.
• Dokumenterad erfarenhet av att självständigt driva, samordna och ansvara för framtagning av krav på system.
• Genomfört nyttoanalyser och workshops
• Erfarenhet av processkartläggningar och processkartläggningsverktyg och modellering
• Vara väl insatt i så väl agila som vattenfallsbaserade systemutvecklingsmetoder 
• Erfarenhet av och kunskap om systemförvaltningens livscykel och i nära samarbete stötta projektkontoret inom förbättringsarbete av vald förvaltningsmodell. 
• Ett brinnande intresse för verksamhetsutveckling för att lättare kunna förstå och bidra till verksamhetens behov och utveckling.
• Erfarenhet av att jobba i/med team av utvecklare och beställarorganisationer.
• Erfarenhet av att leda kravworkshopar, hålla presentationer och facilitera möten.
• Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande


• projektledning samt olika projektstyrningsmodeller
• tidigare erfarenhet från liknande arbete från forskningsintensiva verksamheter eller annan statlig verksamhet

Efter de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Du är analytisk, strukturerad, drivande och resultatorienterad. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av krav- och förbättringsarbete. Du är en god kommunikatör och har ett starkt engagemang för forskning och innovation.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning. 

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-02-28.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Kravfångare till Livsmedelsverket

Ansök    Dec 9    Ogunsen AB (publ)    Kravanalytiker
Nu söker vi en driven och kommunikativ kravfångare som är redo för en ny utmaning i sin karriär. Som kravfångare hos Livsmedelsverket kommer du att arbeta nära både IT och verksamheten för att fånga de behov som finns för framtida IT-stöd i organisationen. Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper - det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort b... Visa mer
Nu söker vi en driven och kommunikativ kravfångare som är redo för en ny utmaning i sin karriär. Som kravfångare hos Livsmedelsverket kommer du att arbeta nära både IT och verksamheten för att fånga de behov som finns för framtida IT-stöd i organisationen.

Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper - det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort behov av att arbeta med digitalisering, nya lösningar och vidareutveckling av våra befintliga system för att stödja verksamhetens viktiga utveckling. IT- och Serviceavdelningen arbetar med verksamhetsutveckling och digitaliseringsfrågor samt driver projekt och ansvarar för förvaltning och drift. Vi utövar också tillsyn kring informationssäkerhet samt ansvarar för vår interna service. Avdelningen är i en expansionsfas och består just nu av fyra team och totalt ca 30 personer.

Om rollen
I rollen kommer du att identifiera och fånga verksamhetens behov av IT-stöd samt omsätta dessa till krav. För att förstå vilka behov som finns kommer du att driva förstudier, utredningar och leda workshops. Du kommer bland annat att vara involverad i ett av livsmedelsverkets största IT-projekt, där ett av våra verksamhetskritiska system ska bytas ut mot ett helt nytt. Du kommer att vara placerad i vårt utvecklingsteam som arbetar med att utveckla och förvalta livsmedelsverkets system och applikationer.

Du erbjuds
En organisation som är mån om sina medarbetare, där du kommer att känna dig varmt välkommen
En organisation där det råder hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör
Att få arbeta i en organisation som bidrar till samhällsnyttan
Modernt och fint kontor i Uppsala Science Park
Utvecklande arbetsuppgifter tillsammans med kompetenta kollegor
Ett ledarskap som präglas av engagemang, sakkunnighet och transparens

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom system-/datavetenskap eller motsvarande samt har några års erfarenhet i närtid av kravanalys och kravinsamling. Du har god vana av att modellera processer samt stor erfarenhet av att leda och sammanställa workshops. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och behärskar även engelska bra.

Det är meriterande om du arbetat med förstudier och utredningar samt har arbetat i en statlig myndighet.

Vi ser gärna att du även har arbetat med:
verksamhetsanalys
kravhanteringsverktyg
process- och/eller informationsmodellering
Agila metoder/arbetssätt (SCRUM)

Som person är du kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du är van vid att ha många olika kontaktytor inom en organisation. Du är strukturerad och självgående och kan planera ditt arbete på egen hand. Vidare är du analytiskt lagd och har lätt för att se både detaljer och helheter.

Intresseanmälan
I denna rekrytering har Livsmedelsverket valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16 eller Viola Hammar på 076 647 16 58. Fackliga företrädare är Annika Gunnarson ST, och Shana Unneberg, Saco-S. Samtliga nås på telefon 018-17 55 00. Sista dag för intresseanmälan är 2021-12-13. Notera att vi tyvärr inte tar emot intresseanmälningar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din intresseanmälan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet... (https://sjr.se/gdpr/integritetspolicy/)

Titel: Kravfångare Visa mindre

Kravfångare till Livsmedelsverket

Ansök    Dec 3    Ogunsen AB (publ)    Kravanalytiker
Nu söker vi en driven och kommunikativ kravfångare som är redo för en ny utmaning i sin karriär. Som kravfångare hos Livsmedelsverket kommer du att arbeta nära både IT och verksamheten för att fånga de behov som finns för framtida IT-stöd i organisationen. Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper - det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort b... Visa mer
Nu söker vi en driven och kommunikativ kravfångare som är redo för en ny utmaning i sin karriär. Som kravfångare hos Livsmedelsverket kommer du att arbeta nära både IT och verksamheten för att fånga de behov som finns för framtida IT-stöd i organisationen.

Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper - det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort behov av att arbeta med digitalisering, nya lösningar och vidareutveckling av våra befintliga system för att stödja verksamhetens viktiga utveckling. IT- och Serviceavdelningen arbetar med verksamhetsutveckling och digitaliseringsfrågor samt driver projekt och ansvarar för förvaltning och drift. Vi utövar också tillsyn kring informationssäkerhet samt ansvarar för vår interna service. Avdelningen är i en expansionsfas och består just nu av fyra team och totalt ca 30 personer.

Om rollen
I rollen kommer du att identifiera och fånga verksamhetens behov av IT-stöd samt omsätta dessa till krav. För att förstå vilka behov som finns kommer du att driva förstudier, utredningar och leda workshops. Du kommer bland annat att vara involverad i ett av livsmedelsverkets största IT-projekt, där ett av våra verksamhetskritiska system ska bytas ut mot ett helt nytt. Du kommer att vara placerad i vårt utvecklingsteam som arbetar med att utveckla och förvalta livsmedelsverkets system och applikationer.

Du erbjuds
En organisation som är mån om sina medarbetare, där du kommer att känna dig varmt välkommen
En organisation där det råder hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör
Att få arbeta i en organisation som bidrar till samhällsnyttan
Modernt och fint kontor i Uppsala Science Park
Utvecklande arbetsuppgifter tillsammans med kompetenta kollegor
Ett ledarskap som präglas av engagemang, sakkunnighet och transparens

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom system-/datavetenskap eller motsvarande samt har några års erfarenhet i närtid av kravanalys och kravinsamling. Du har god vana av att modellera processer samt stor erfarenhet av att leda och sammanställa workshops. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och behärskar även engelska bra.

Det är meriterande om du arbetat med förstudier och utredningar samt har arbetat i en statlig myndighet.

Vi ser gärna att du även har arbetat med:
verksamhetsanalys
kravhanteringsverktyg
process- och/eller informationsmodellering
Agila metoder/arbetssätt (SCRUM)

Som person är du kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du är van vid att ha många olika kontaktytor inom en organisation. Du är strukturerad och självgående och kan planera ditt arbete på egen hand. Vidare är du analytiskt lagd och har lätt för att se både detaljer och helheter.

Intresseanmälan
I denna rekrytering har Livsmedelsverket valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16 eller Viola Hammar på 076 647 16 58. Fackliga företrädare är Annika Gunnarson ST, och Shana Unneberg, Saco-S. Samtliga nås på telefon 018-17 55 00. Sista dag för intresseanmälan är 2021-12-12. Notera att vi tyvärr inte tar emot intresseanmälningar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din intresseanmälan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet... (https://sjr.se/gdpr/integritetspolicy/)

Titel: Kravfångare Visa mindre

SGU söker en Kravanalytiker

Är du bra på att se vad andra behöver som de själva inte riktigt kan formulera. Vill du vara ett stöd för SGUs geologer för att ge dem de verktyg de behöver för att göra den geologiska informationen de samlar in tillgängliga för samhället? Då kan detta vara en tjänst för dig! SGU är inne i en förändringsperiod där IT och digitalisering har en mycket central roll för att skapa förutsättningar för en effektiv verksamhet. SGUs IT-organisation arbetar med att... Visa mer
Är du bra på att se vad andra behöver som de själva inte riktigt kan formulera. Vill du vara ett stöd för SGUs geologer för att ge dem de verktyg de behöver för att göra den geologiska informationen de samlar in tillgängliga för samhället? Då kan detta vara en tjänst för dig!
SGU är inne i en förändringsperiod där IT och digitalisering har en mycket central roll för att skapa förutsättningar för en effektiv verksamhet. SGUs IT-organisation arbetar med att utveckla, underhålla och drifta en majoritet av de IT-stöd som används inom organisationen. För att kunna göra detta så bra som möjligt samt stötta och möta upp mot behovet/efterfrågan på IT-utveckling från verksamheten behöver SGU anställa en erfaren kravanalytiker som kan arbeta både nära verksamheten och IT.
SGUs IT-avdelning genomgår även en spännande förändringsresa både vad gäller att utveckla vårt arbetssätt till att bli mer teambaserade med snabba leveranser utan en massa byråkrati (lite kan det ändå bli, vi är ju en myndighet) och ha tillit och förtroende i fokus. Det finns massor att göra men vi ska göra det i balans med livet, familjen och hälsan! Nu undrar vi förstås om du, med din expertis, vill vara en viktig pusselbit i ett sådant team?
Arbetsuppgifter
Som kravanalytiker på SGU kommer du framför allt att jobba i och nära vår förvaltningsorganisation och våra utvecklingsteam. Du tar fram behov och kravbilder till förvaltningsärenden och utvecklingsprojekt samt stöttar teamen efter behov under utveckling. En viktig uppgift är att bidra med kravställning mot vår infrastruktur. I tillägg till att arbeta operativt i vår IT-produktion kommer du tillsammans med förvaltning och arkitekter att arbeta med att ta fram kravmallar, struktur och verktyg för kravställande som förvaltningen kan använda sig utav.
Kompetens
Vi söker dig som har:
En akademisk utbildning med relevant IT-inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet inom området,
flerårig arbetslivserfarenhet inom analysarbete som omfattar att identifiera och dokumentera funktionella, icke-funktionella, kvalitativa och legala krav,
flerårig arbetslivserfarenhet av att arbeta med processkartläggning,
flerårig arbetslivserfarenhet som kravanalytiker i komplexa IT-projekt med många integrationer,
erfarenhet av att arbeta med agila arbetsmetoder,
erfarenhet av att planera och genomföra workshops,
dokumenterad erfarenhet av att formulera testbara krav och mätetal,
erfarenhet av att strukturerat dokumentera och rapportera i såväl text som i modeller,
goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter och kompetens:
Erfarenhet av UML, Archimate och Astrakan-profilen,
erfarenhet av Sparx EA,
erfarenhet av GitLab,
erfarenhet av MS Visio,
erfarenhet av upphandling enligt LOU.

Personliga kvalifikationer
Som person är du driven, noggrann och självständig samt tycker om att sätta dig in i nya och komplexa frågeställningar. Du kan driva andra samtidigt som du kan hantera om saker inte alltid förändras/sker i den takt du skulle önska. Att du har god samarbetsförmåga samt är villig att lära och lära ut är andra viktiga förutsättningar för att lyckas i tjänsten. Vidare är du analytisk samt har en helhetssyn med en förmåga att kunna avgränsa och detaljera uppdrag. Det är en självklarhet för dig att lyfta förbättringsåtgärder och att sköta omvärldsbevakning inom ditt område. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid, där 6 månaders provanställning tillämpas
Anställningsort: Uppsala
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef , Marina Becher, 018-17 90 83. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-06-22. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer: 411-1275/2021 Visa mindre

Kravanalytiker

Är du en erfaren kravanalytiker? Vill du hjälpa oss i vår digitalisering och bidra till att skapa framtidens universitet? Då kan den här tjänsten vara något för dig! IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Utöver detta erbjuder IT-avdelningen olika tjänster såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrif... Visa mer
Är du en erfaren kravanalytiker? Vill du hjälpa oss i vår digitalisering och bidra till att skapa framtidens universitet? Då kan den här tjänsten vara något för dig!

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Utöver detta erbjuder IT-avdelningen olika tjänster såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV- stöd. 

SLU:s IT-avdelning är involverad i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Arbetsuppgifter

Som kravanalytiker ansvarar du för att ändamålsenliga krav arbetas fram i nära dialog med beställarorganisationen för att optimera förutsättningarna för en bästa möjliga leverans och livscykelhantering av SLU ITs systemlösningar. Du är bryggan mellan kärnverksamheten och IT och därmed en naturlig del av verksamhetensutvecklingsinitiativ genom processkartläggningar, nyttoanalyser, förstudier, projekt och andra utvecklingsuppdrag. I uppgifterna ingår även förändringsarbete för en ökad kvalitet och kostnadseffektivitet. SLU:s digitaliseringsfokus är ett centralt och viktigt arbete där kravanalytikern är en självklar part för input.
Samverkan med andra delar av SLU, både inom och utanför IT är centralt i arbetet, liksom samarbete med externa parter, såsom produktleverantörer.? 
Kravanalytikern är en ny roll inom SLU IT och bidrar till att implementera nya processer och arbetssätt.

Du ansvarar för att:

Fånga upp och förstå beställarens verkliga behov och definiera en uppsättning av funktionella och icke funktionella krav samt kvalitetsmål. Du tar fram en kravprocess och är drivande i implementering och efterlevnad av den samma. Du stöttar utveckling, förvaltning och vidareutveckling av systemstöden med fokus på krav genom hela deras livscykel samt säkerställa att detta sker professionellt och kostnadseffektivt. Med grundläggande teknisk och ekonomisk kompetens tar du kalkylerade risker som är förankrade med beställare/förvaltningsorganisationen, samt analysera och förmedla både korta och långsiktiga konsekvenser. Du följer upp kravleverans av utvecklingsteamen samt hjälper till att översätta verksamhetens behov till verkliga lösningar inom systemen  

Kompetenskrav


• Relevant eftergymnasial utbildning inom t.ex. datavetenskap eller systemvetenskap, eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig
• 3-5 års erfarenhet av kravverktyg, kravanalys och kravhantering.
• Dokumenterad erfarenhet av att självständigt driva, samordna och ansvara för framtagning av krav på system.
• Genomfört nyttoanalyser och workshops
• Erfarenhet av processkartläggningar och processkartläggningsverktyg
• Vara väl insatt i så väl agila som vattenfallsbaserade systemutvecklingsmetoder 
• Erfarenhet av och kunskap om systemförvaltningens livscykel och förbättringsarbete inom förvaltningsmodeller. 
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling för att lättare kunna förstå och bidra till verksamhetens behov och utveckling.
• Erfarenhet av att jobba i/med team.
• Erfarenhet av att leda kravworkshopar, hålla presentationer och facilitera möten.
• Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande
Projektledning samt olika projektstyrningsmodeller. Tidigare erfarenhet från liknande arbete från forskningsintensiva verksamheter eller annan statlig verksamhet

Efter de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Du är analytisk, strukturerad, drivande och resultatorienterad. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av krav- och förbättringsarbete. Du är en god kommunikatör och har ett starkt engagemang för forskning och innovation.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-03-21.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/
Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Kravfångare till Livsmedelsverket

Ansök    Dec 1    Ogunsen AB (publ)    Kravanalytiker
Nu söker vi en driven och kommunikativ kravfångare som är redo för en ny utmaning i sin karriär. Som kravfångare hos Livsmedelsverket kommer du att arbeta nära både IT och verksamheten för att fånga de behov som finns för framtida IT-stöd i organisationen. Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper - det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort b... Visa mer
Nu söker vi en driven och kommunikativ kravfångare som är redo för en ny utmaning i sin karriär. Som kravfångare hos Livsmedelsverket kommer du att arbeta nära både IT och verksamheten för att fånga de behov som finns för framtida IT-stöd i organisationen.

Livsmedelsverket jobbar med frågor om säker och hälsosam mat till många målgrupper - det är viktigt att alla ska känna matglädje och må bra av maten. Vi är inne i ett expansivt skede och har ett stort behov av att arbeta med digitalisering, nya lösningar och vidareutveckling av våra befintliga system för att stödja verksamhetens viktiga utveckling. IT- och Serviceavdelningen arbetar med verksamhetsutveckling och digitaliseringsfrågor samt driver projekt och ansvarar för förvaltning och drift. Vi utövar också tillsyn kring informationssäkerhet samt ansvarar för vår interna service. Avdelningen är i en expansionsfas och består just nu av fyra team och totalt ca 30 personer.

Om rollen
I rollen kommer du att identifiera och fånga verksamhetens behov av IT-stöd samt omsätta dessa till krav. För att förstå vilka behov som finns kommer du att driva förstudier, utredningar och leda workshops. Du kommer bland annat att vara involverad i ett av livsmedelsverkets största IT-projekt, där ett av våra verksamhetskritiska system ska bytas ut mot ett helt nytt. Du kommer att vara placerad i vårt utvecklingsteam som arbetar med att utveckla och förvalta livsmedelsverkets system och applikationer.

Du erbjuds
En organisation som är mån om sina medarbetare, där du kommer att känna dig varmt välkommen
En organisation där det råder hög delaktighet och stort engagemang i allt vi gör
Att få arbeta i en organisation som bidrar till samhällsnyttan
Modernt och fint kontor i Uppsala Science Park
Utvecklande arbetsuppgifter tillsammans med kompetenta kollegor
Ett ledarskap som präglas av engagemang, sakkunnighet och transparens

Din bakgrund
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom system-/datavetenskap eller motsvarande samt har några års erfarenhet i närtid av kravanalys och kravinsamling. Du har god vana av att modellera processer samt stor erfarenhet av att leda och sammanställa workshops. Du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och behärskar även engelska bra.

Det är meriterande om du arbetat med förstudier och utredningar samt har arbetat i en statlig myndighet.

Vi ser gärna att du även har arbetat med:
verksamhetsanalys
kravhanteringsverktyg
process- och/eller informationsmodellering
Agila metoder/arbetssätt (SCRUM)

Som person är du kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du är van vid att ha många olika kontaktytor inom en organisation. Du är strukturerad och självgående och kan planera ditt arbete på egen hand. Vidare är du analytiskt lagd och har lätt för att se både detaljer och helheter.

Intresseanmälan
I denna rekrytering har Livsmedelsverket valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christine Stamfeldt på 070 471 59 16 eller Viola Hammar på 076 647 16 58. Fackliga företrädare är Annika Gunnarson ST, och Shana Unneberg, Saco-S. Samtliga nås på telefon 018-17 55 00. Sista dag för intresseanmälan är 2021-12-12. Notera att vi tyvärr inte tar emot intresseanmälningar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din intresseanmälan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet... (https://sjr.se/gdpr/integritetspolicy/)

Titel: Kravfångare Visa mindre

Teknisk utvecklare

Ansök    Dec 30    REGION UPPSALA    Kravanalytiker
Hörsel- och synverksamheterna i Uppsala Våra 1600 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Förvaltningen Nära vård och hälsa har verksamheter inom första linjens vård och specialistvården. Vi har ett brett utbud av tjänster och vi erbjuder bl a mobila team, videobesök och smarta e-tjänster. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, f... Visa mer
Hörsel- och synverksamheterna i Uppsala

Våra 1600 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Förvaltningen Nära vård och hälsa har verksamheter inom första linjens vård och specialistvården. Vi har ett brett utbud av tjänster och vi erbjuder bl a mobila team, videobesök och smarta e-tjänster. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177 Vårdguiden. Utbildning, forskning och utveckling är oerhört viktigt för oss och vi arbetar ständigt med att anpassa vårt utbud utifrån invånarnas behov.

Intresserad av ett spännande arbete?
Vi söker dig som vill arbeta som teknisk utvecklare inom Hörsel- och synverksamheterna, där du kommer att bidra med optimering och utveckling av systemstöd utifrån verksamheternas behov och verksamhetsnytta. Det är ett spännande uppdrag och du kommer att arbeta mot de tre enheterna Hörcentralen, Döv- och dövblindcentralen samt Syncentralen. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid men tillträde efter överenskommelse.

Ditt uppdrag
Som teknisk utvecklare för Hörsel- och synverksamheterna kommer du att ansvara för den operativa verksamheten av den tekniska utvecklingen och ha en central roll i att driva och implementera olika utvecklingsarbeten, på uppdrag av verksamhetschefen och tillsammans med kollegorna. Du planerar och genomför utbildningar för användare och ger användarstöd, ansvarar för systemdokumentation och användarhandböcker Du skapar nätverk, upprätthåller kontakter med systemleverantörer och är verksamheternas kontaktperson vid uppdateringar.

Du kommer att vara delaktig och behjälplig vid nya programinköp eller upphandlingar av mjukvaror för att säkerställa en fungerande lösning. Du kommer att projektleda när nya system ska installeras i verksamheten för att implementeringen ska bli smidig. Då kommunikation är en av verksamheternas stora områden kommer din roll att vara en viktig partner vid planering, inspelning och publicering av filmer för våra verksamheter. Genom ett kommunikativt och ansvarstagande arbetssätt skapar du och sprider trygghet i vardagen.

Vår verksamhet
Hörsel- och synverksamheterna i Uppsala finns på Kronparksgården och ingår i Nära vård och hälsas verksamhetsområde Funktionshinder. Till våra tre enheter kommer man huvudsakligen via remiss från läkare och till oss kommer personer som har nedsatt hörsel, nedsatt syn eller personer som är döva eller har dövblindhet. Det kan handla om att få vardagslivet att fungera, eller att hantera en ny livssituation. Vi provar ut hjälpmedel som hörapparater, glasögon och andra tekniska hjälpmedel. Enheterna erbjuder bl. a kommunikationsträning, orienteringsträning, samtalsstrategier, ger samtalsstöd, samt stöd och hjälp till familj och andra nära.

Region Uppsala och Nära Vård och Hälsa har en hel del förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/). Du kommer att ingå i ett team med administratörer och ha verksamhetschefen som närmsta chef och arbeta med kollegor i alla tre enheterna inom Hörsel- och synverksamheterna. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling.

Din kompetens
Vi söker dig som har en IT utbildning som kravanalytiker eller annan lämplig högskoleutbildning.
Vi lägger särskild vikt vid samarbetsförmåga men även förmåga till självständigt arbete och drivkraft att utveckla god rehabiliteringsverksamhet. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det är meriterande om du har arbetat inom hörsel, - syn, - och/eller dövverksamhet. Har du arbetat i IT-systemet Cosmic, Audit Base och Medusa är det en fördel. Att ha ett patientperspektiv är självklart för dig och du vill utveckla verksamheten så att vi blir ett attraktivt val för länsinvånarna.

Vill du veta mer om tjänsten?
Du är varmt välkommen att kontakta verksamhetschef Vivianne Börjesson, via mail, [email protected]

Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på utbildningsbevis och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Vi vill ha din ansökan senast 6 januari 2021.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Recruiting: IT Validation Engineer.

Ansök    Jan 13    Uppstuk AB    Kravanalytiker
We are searching for an engaged and structured IT Validation Engineer with great social skills. IT Validation Engineer Apart from the tasks described further below we think that to excel, develop and prosper in this job you feel that you match the following: -The role includes working with several different departments and coworkers, from project leaders, scientists and IT-specialists. This measn a big focus will be on an open personality, flexibility a... Visa mer
We are searching for an engaged and structured IT Validation Engineer with great social skills.

IT Validation Engineer

Apart from the tasks described further below we think that to excel, develop and prosper in this job you feel that you match the following:

-The role includes working with several different departments and coworkers, from project leaders, scientists and IT-specialists. This measn a big focus will be on an open personality, flexibility and ability to communicate easily with different kinds of people, also depending on situation.

-An interest and knowledge in IT. Experience and good knowledge in Excel will be needed in your daily work.

-You work in a structured way and are used to see and prioritize urgent task. You also have a good overview and good control of your work and tasks.

-Have some knowledge and understanding of the Life Science field.

Your workday includes:

-Keep up-to-date with the regulations that our IT systems need to be in compliance with, supported by relevant functions (Quality, Finance, Legal, HR etc.).

-Participate in IT validation activities to establish and maintain a validated state for our IT systems (by assignments from an IT Validation Leader). Typical tasks are e.g.:

- Write and approve validation plans

- Approve test protocols

- Assess and approve deviations and their investigations

- Approve change orders based on performed testing

- Write and approve validation reports

- Close change orders

- Periodically assess IT systems and IT infrastructureThe position is full time located in Uppsala and we will hire as soon as we find the right person for the job, so please apply directly if you feel this is you.Uppstuk puts you as the employee first, and want to understand what motivates you towards your goals, so we can match you with a position where you can prosper, develop and contribute.

Due to the GDPR data information laws we cannot accept applications by e-mail. Visa mindre

Kravanalytiker

Är du en erfaren kravanalytiker? Vill du hjälpa oss i vår digitalisering och bidra till att skapa framtidens universitet? Då kan den här tjänsten vara något för dig! IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Utöver detta erbjuder IT-avdelningen olika tjänster såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrif... Visa mer
Är du en erfaren kravanalytiker? Vill du hjälpa oss i vår digitalisering och bidra till att skapa framtidens universitet? Då kan den här tjänsten vara något för dig!

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Utöver detta erbjuder IT-avdelningen olika tjänster såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift, AV- stöd. Aktuella utmaningar handlar om lagring och tillgängliggörande av data, molntjänster och digitalisering.

SLU:s IT-avdelning är involverad i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Arbetsuppgifter

Som kravanalytiker ansvarar du för att ändamålsenliga krav arbetas fram i nära dialog med beställarorganisationen för att optimera förutsättningarna för en bästa möjliga leverans och livscykelhantering av SLU ITs systemlösningar. Du är bryggan mellan kärnverksamheten och IT och därmed en naturlig del av verksamhetensutvecklingsinitiativ genom processkartläggningar, nyttoanalyser, förstudier, projekt och andra utvecklingsuppdrag. I uppgifterna ingår även förändringsarbete för en ökad kvalitet och kostnadseffektivitet. SLU:s digitaliseringsfokus är ett centralt och viktigt arbete där kravanalytikern är en självklar part för input.
Samverkan med andra delar av SLU, både inom och utanför IT är centralt i arbetet, liksom samarbete med externa parter, såsom produktleverantörer.? 
Kravanalytikern är en ny roll inom SLU IT och bidrar till att implementera nya processer och arbetssätt.

Du ansvarar för att:

Fånga upp och förstå beställarens verkliga behov och definiera en uppsättning av funktionella och icke funktionella krav samt kvalitetsmål. Du tar fram en kravprocess och är drivande i implementering och efterlevnad av den samma. Du stöttar utveckling, förvaltning och vidareutveckling av systemstöden med fokus på krav genom hela deras livscykel samt säkerställa att detta sker professionellt och kostnadseffektivt. Med grundläggande teknisk och ekonomisk kompetens tar du kalkylerade risker som är förankrade med beställare/förvaltningsorganisationen, samt analysera och förmedla både korta och långsiktiga konsekvenser. Du följer upp kravleverans av utvecklingsteamen samt hjälper till att översätta verksamhetens behov till verkliga lösningar inom systemen  

Kompetenskrav


• Relevant eftergymnasial utbildning inom t.ex. datavetenskap eller systemvetenskap, eller motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdig
• 3-5 års erfarenhet av kravverktyg, kravanalys och kravhantering.
• Dokumenterad erfarenhet av att självständigt driva, samordna och ansvara för framtagning av krav på system.
• Genomfört nyttoanalyser och workshops
• Erfarenhet av processkartläggningar och processkartläggningsverktyg
• Vara väl insatt i så väl agila som vattenfallsbaserade systemutvecklingsmetoder 
• Erfarenhet av och kunskap om systemförvaltningens livscykel och förbättringsarbete inom förvaltningsmodeller. 
• Erfarenhet av verksamhetsutveckling för att lättare kunna förstå och bidra till verksamhetens behov och utveckling.
• Erfarenhet av att jobba i/med team.
• Erfarenhet av att leda kravworkshopar, hålla presentationer och facilitera möten.
• Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande


• projektledning samt olika projektstyrningsmodeller
• tidigare erfarenhet från liknande arbete från forskningsintensiva verksamheter eller annan statlig verksamhet

Efter de grundläggande kvalifikationskraven kommer stor tonvikt att läggas på personliga egenskaper och personlig lämplighet. Du är analytisk, strukturerad, drivande och resultatorienterad. Du har en relationsskapande och samarbetsorienterad grundinställning och du är motiverad av krav- och förbättringsarbete. Du är en god kommunikatör och har ett starkt engagemang för forskning och innovation.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-02-28.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Kravledare till Uppsalas bästa IT-enhet

Ansök    Nov 6    Läkemedelsverket    Kravanalytiker
Läkemedelsverkets uppdrag är att se till att läkemedel och övriga produkter inom ansvarsområdet är säkra, effektiva och av god kvalitet. Vi bidrar till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Det är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö Kravledare till Uppsalas bästa IT-enhet! Läkemedelsverkets IT-enhet består av ett å... Visa mer
Läkemedelsverkets uppdrag är att se till att läkemedel och övriga produkter inom ansvarsområdet är säkra, effektiva och av god kvalitet. Vi bidrar till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Det är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö

Kravledare till Uppsalas bästa IT-enhet!
Läkemedelsverkets IT-enhet består av ett åttiotal medarbetare med helhetsansvar för att utveckla, förvalta och supporta myndighetens IT-system.


• Vi samarbetar med användarna för att utveckla verksamheten och skapa IT-stöd som gör nytta.
• Vi deltar i hela livscykeln från idé, arkitektur & design, utveckling, test & driftsättning, förvaltning & incidenthantering och användarstöd.
• Vi utvecklar kontinuerligt arbetssätt, teknik, verktyg och hur vi samarbetar i team för att på bästa sätt leverera.

Läkemedelsverket har hundratalet affärsapplikationer och en löpande projektportfölj på 15-20 parallella projekt och förstudier. Just nu växlar vi upp och befinner oss i en spännande utvecklingsfas med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet där nya tekniska plattformar ersätter de gamla och där vi jobbar tätt tillsammans med kärnverksamheten för att möta framtida behov. Genom digitalisering skapar vi bättre förutsättningar för Läkemedelsverket att vara en ledande kraft för bättre hälsa.

Vi söker nu en kravledare som har ett brinnande intresse för att tillsammans med verksamheten och ett dedikerat utvecklarteam ta fram nästa generations system och applikationer på Läkemedelsverket.

Arbetsuppgifter
Som kravledare på Läkemedelsverket leder, planerar och dokumenterar du kravarbetet inom projekt och förvaltningsåtaganden. Du tar fram både övergripande och mer detaljerade krav utifrån verksamhetens och andra intressenters behov. I arbetsuppgifterna ingår också att designa och skriva användningsfall så att utvecklingsteamet lätt kan implementera, samt ta fram riktlinjer, processer, beslutsunderlag och rekommendationer inom området. Du ingår i ett utvecklingsteam och samarbetar tätt med utvecklare och testledare och övriga resurser kring teamet. Du agerar metodstöd inom hela organisationen för bl.a. workshopledning, agila arbetssätt, lessons-learned och effekthemtagningar.

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande förvärvad erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet från kravarbete och även erfarenhet av att jobba strategiskt med framtagandet av utvecklingsprocesser och metoder samt agila arbetssätt. Du har goda kunskaper i svenska och engelska kombinerat med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, och du kan presentera förslag på ett lättförståeligt sätt. Har du även erfarenheter inom riskanalys, testarbete, UX-området är det meriterande. Det är önskvärt med vana från PM3 eller liknande förvaltningsmodell.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid att du är lyhörd, har god analytisk förmåga samt arbetar på ett strukturerat sätt. Du är kreativ och har förmåga att föra en proaktiv och pedagogisk dialog kring verksamhetsbehov och IT-stöd. Du har en utpräglad helhetssyn och är mån om att skapa och upprätthålla goda relationer. 

Sista ansökningsdagen: 20201126
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2020-092400

Vi värdesätter mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund. 

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt
Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta gruppchef Mikael Hänström. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Åsa Kumlin Howell, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post [email protected]

Välkommen med din ansökan!
Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Business Analyst

Ansök    Aug 27    Phadia AB    Kravanalytiker
How will you make an impact? We are looking to strengthen our IT business team with an analytical and driven Business Analyst. The role is in Uppsala; however, you will work globally in a role that is between both Business and IT. What will you do? In this role, you will often lead or participate in IT-related projects, advocate new IT-tools, and guide the business in their digital transformation. As we work in an international environment, travel is somet... Visa mer
How will you make an impact?
We are looking to strengthen our IT business team with an analytical and driven Business Analyst. The role is in Uppsala; however, you will work globally in a role that is between both Business and IT.
What will you do?
In this role, you will often lead or participate in IT-related projects, advocate new IT-tools, and guide the business in their digital transformation.
As we work in an international environment, travel is sometimes necessary as well as meetings outside of normal office hours.
How will you get there?
The role will suit someone who is genuinely interested in IT and who enjoys staying up to date with advancements in the area. It is essential to communicate fluently in both Swedish and English.
Your interest in IT is probably not on the technical level, but mainly in the improvements, simplifications and efficiency enhancements that IT enables for the users. It comes natural for you to identify areas of improvement, to proactively propose appropriate measures and to drive improvements. You see change as an opportunity, not a threat, and you enjoy being a part of and prepare the business for tomorrow's challenges and demands.


Knowledge and experience in the following areas would be essential:
Familiar with modern communication and collaboration tools such as Planner, Teams and Power BI.
Strong stakeholder management at all levels and happy to challenge the status quo when necessary.
Project management – preferably Agile methods

It would be preferable to have skills in the following areas but not essential:
Experience of digital transformation in a quick paced business.
Process modeling and process improvement
Requirement gathering and analysisAt Thermo Fisher Scientific, each one of our 75,000 extraordinary minds has a unique story to tell. Join us and contribute to our singular mission—enabling our customers to make the world healthier, cleaner and safer.


Apply today! We look forward to receiving your application, combine your CV and Cover letter in one document and attach it in your application at our career site http://jobs.thermofisher.com/
Application deadline: 2020-09-17
If you have questions, please contact Madelene Holm, Recruiter Nordics, [email protected]
About us
Thermo Fisher Scientific Inc. is the world leader in serving science, with annual revenue exceeding $25 billion. Our Mission is to enable our customers to make the world healthier, cleaner and safer. Whether our customers are accelerating life sciences research, solving complex analytical challenges, improving patient diagnostics and therapies or increasing productivity in their laboratories, we are here to support them. Our global team of more than 75,000 colleagues delivers an unrivaled combination of innovative technologies, purchasing convenience and pharmaceutical services through our industry-leading brands, including Thermo Scientific, Applied Biosystems, Invitrogen, Fisher Scientific, Unity Lab Services and Patheon. For more information, please visit www.thermofisher.com.
Thermo Fisher Scientific is an EEO/Affirmative Action Employer and does not discriminate on the basis of sex, transgender identity or expression, ethnicity, religion or other belief, disability, sexual orientation or age. Visa mindre

SGU söker en erfaren Kravanalytiker och förvaltningsledare

Vill du som erfaren Kravanalytiker/förvaltningsledare bidra till SGUs utveckling framöver? Vi söker en driven ledare med erfarenhet från kravanalys och förvaltningsledning. I ditt uppdrag ingår ansvar för SGUs centrala kravhantering och förvaltningsledning samt utveckling av SGUs förvaltningsorganisation. SGUs IT-verksamhet består av flera enheter där kompetenta och engagerade team arbetar för att utveckla verksamheten genom IT. Just nu genomgår IT hos os... Visa mer
Vill du som erfaren Kravanalytiker/förvaltningsledare bidra till SGUs utveckling framöver? Vi söker en driven ledare med erfarenhet från kravanalys och förvaltningsledning. I ditt uppdrag ingår ansvar för SGUs centrala kravhantering och förvaltningsledning samt utveckling av SGUs förvaltningsorganisation.
SGUs IT-verksamhet består av flera enheter där kompetenta och engagerade team arbetar för att utveckla verksamheten genom IT. Just nu genomgår IT hos oss en spännande förändring både vad gäller den tekniska miljön men också genom att vi arbetar med att utveckla vårt teambaserade arbetssätt.
Arbetsuppgifter
I din roll som kravanalytiker/förvaltningsledare kommer du arbeta med att förvalta och utveckla SGUs samlade krav och förvaltningsverksamhet. Du kommer inneha metodansvaret för kravanalys och förvaltningsmetodik. Du kommer även ansvara för ett antal centrala förvaltningsobjekt (IT-system) i rollen förvaltningsledare (jmfr. Product owner i Scrum). Att samordna och kompetensutveckla andra förvaltningsledare inom området verksamhet- och kravanalys kommer vara en del av din vardag. Att samverka aktivt med verksamhet och processledare, andra förvaltningsledare, verksamhetsarkitekt, informationsarkitekt, lösningsarkitekt och utvecklingsteam kommer vara en förutsättning för att lyckas med uppgiften.
Kompetens
Vi söker dig som har:
· Relevant högskoleutbildning exempelvis inom systemutveckling och/eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom IT-området som arbetsgivaren bedömer är likvärdig,
· minst 10 års erfarenhet av att arbeta med verksamhetsanalys, kravanalys och/eller förvaltningsledning,
· erfarenhet av att arbeta med agil kravhantering inom agil metodik t.ex. scrum,
· erfarenhet av att arbeta som förvaltningsledare (jmfr. Product Owner i Scrum),
· erfarenhet av att arbeta i en modell för förvaltningsstyrning t.ex. Pm 3 eller liknande,
· goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
Meriterande erfarenheter och kompetens:
· erfarenhet av Astrakan-modell och Archimate,
· erfarenhet av arbete inom statlig sektor,
· erfarenhet av kravarbete inom säkerhetsskyddad verksamhet.
Personliga kvalifikationer
Som person har du mycket god kommunikativ förmåga och ledarskapsförmåga. Du har vidare en god förmåga i att (grafiskt) visualisera möjligheter och begräsningar som stöd i kravställningsarbete. Att nätverka faller sig naturligt för dig och du har en god organisations- och kulturförståelse. För att lyckas i denna roll behöver du även vara lösningsfokuserad och noggrann samt resultat -och målinriktad. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna för denna tjänst.
Om anställningen
Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, där 6 månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort: Uppsala
Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För detta krävs svenskt medborgarskap.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Björn Karlsson, telefon 018-17 92 78
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
Välkommen med din ansökan senast den 16 juni 2020. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se


Dnr. 411-1225/2020 Visa mindre