Lediga jobb Folkuniversitetet Stift Kurs- Verksamheten i Uppsala

Se alla lediga jobb från Folkuniversitetet Stift Kurs- Verksamheten i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Lärare Ukrainska

Lärare i Ukrainska Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Läs mer om oss på folkuniversitetet... Visa mer
Lärare i Ukrainska
Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Läs mer om oss på folkuniversitetet.se/uppsala   
Våra kurser är öppna för alla och är formbara till innehåll. För att säkra en progression i lärandet använder vi oss av kursplaner, men deltagare och lärare kommer tillsammans överens om innehållets exakta utformning. Som exempel: är gruppen intresserad av musik kan det vara lämpligt att använda sig av musikaliska inslag som utgångspunkt i undervisningen.
Nu söker Folkuniversitetet i Uppsala ledare för en kurs i Ukrainska på plats i Uppsala*. välkommen med din ansökan!

Vi söker i första hand dig som
· Har ukrainska som modersmål, eller talar språket flytande och har bott en längre tid i ett land där språket talas
· Har akademisk utbildning
· Har erfarenhet av pedagogik
· Har så pass goda kunskaper i svenska att undervisningen kan ske på svenska
· Har intresse av att dela med dig av språket och kulturen där språket talas

Du bör ha erfarenhet av och möjlighet att undervisa på distans.
Insikt i folkbildningens idé, pedagogik och särdrag samt erfarenhet av ideellt engagemang är meriterande.

Anställning   
Objektsanställning
Arbetet är tänkt att fungera som extrajobb och vi ser därför helst att du har en annan huvudsaklig sysselsättning.

Välkommen att söka en spännande tjänst!   

Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.  

*Förutsatt att rådande restriktioner tillåter detta under höstterminen. Annars kommer även våra kurser som annonserats som "på plats"-kurser bedrivas på distans. Visa mindre

Utbildningsledare yrkeshögskoleutbildning

Folkuniversitetet är en av Sveriges ledande aktörer inom yrkeshögskoleutbildningar och genomför i Sverige ett 40-tal utbildningar inom teknik, vård- och omsorg, samhällsbyggnad, IT, ekonomi och administration. Vi söker nu en utbildningsledare som ska ansvara för en av våra utbildningar. Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen till Folkuniversitetet – ett oberoende studieförbund med en stark koppling ... Visa mer
Folkuniversitetet är en av Sveriges ledande aktörer inom yrkeshögskoleutbildningar och genomför i Sverige ett 40-tal utbildningar inom teknik, vård- och omsorg, samhällsbyggnad, IT, ekonomi och administration. Vi söker nu en utbildningsledare som ska ansvara för en av våra utbildningar.
Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen till Folkuniversitetet – ett oberoende studieförbund med en stark koppling till universiteten.

?Uppdraget
Som utbildningsledare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Ansvara för kvaliteten i utbildningarna gentemot studerande och myndigheter

- Administrera utbildningen 
- Vara delaktig i utbildningarnas marknadsföring 
- Rekrytering och urval av studerande och av lärare

- Kontakt och stöd till de studerande under deras utbildningstid
- Ansvara för att innehåll och verksamhet utvecklas
- Leda och medverka i utbildningarnas ledningsgrupp och dess möten samt etablera nya kontakter inom näringslivet
- Anskaffa LIA-platser (Lärande i Arbete) och göra uppföljningar av de studerande under och efter LIA

Din kompetens och bakgrund?
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av utbildning gärna inomYrkeshögskolan. Du bör ha lätt för att samverka med många olika typer av människor samt att skapa och underhålla kontakter såväl internt som externt. Du är välformulerad i tal och skrift och arbetar strukturerat. Har du tidigare erfarenhet av att utbilda är det ett stort plus. Vi arbetar med ett antal olika programvaror, sociala medier och administrativa system, så du bör vara en van IT-användare.
Du skall ha akademisk examen, men stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Som utbildningsledare hos Folkuniversitetet förväntas du kunna arbeta självständigt och på ett strukturerat vis prioritera bland arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, nytänkande samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.? Kort och gott är du den som håller ihop utbildningen och alltid ligger steget före.?
Anställningsform
Tillsvidareanställning med provanställning på sex månader. Tjänsten är på heltid med start enligt överenskommelse.?
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2022-06-17 via vår e-rekrytering.
Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Lärare i Läke- och livsmedelsteknik, Uppsala

Nu söker Folkuniversitetet i Uppsala en lärare till vår yrkeshögskoleutbildning läke- och livsmedelstekniker på plats i Uppsala. Välkommen med din ansökan! Arbetsuppgifter Undervisning, förberedelse, planering och efterarbete i ett antal kurser Utveckling av kursinnehållet Kvalitetsarbete Löpande kontakt med de studerande Framtagning av kursmaterial och rekommendation av relevant kurslitteratur Framtagning och rättning samt betygssättning av tentamen ell... Visa mer
Nu söker Folkuniversitetet i Uppsala en lärare till vår yrkeshögskoleutbildning läke- och livsmedelstekniker på plats i Uppsala. Välkommen med din ansökan!
Arbetsuppgifter
Undervisning, förberedelse, planering och efterarbete i ett antal kurser
Utveckling av kursinnehållet
Kvalitetsarbete
Löpande kontakt med de studerande
Framtagning av kursmaterial och rekommendation av relevant kurslitteratur
Framtagning och rättning samt betygssättning av tentamen eller annan form av kunskapskontroll

Kvalifikationer
Gedigen ämneskunskap
Pedagogisk erfarenhet
Relevant arbetslivserfarenhet
Erfarenhet av och ett aktivt intresse för vuxenpedagogik
Mycket bra IT-kunskaper
För anställning till tjänsten krävs examen inom högre utbildning t ex livsmedelsvetenskap, läkemedelsvetenskap eller annat relevant ämne. Doktorsexamen är meriterande för denna tjänst. Dokumenterad och bred erfarenhet från laboratoriemetoder för karakterisering av slutprodukter och råvaror är nödvändig. Önskvärda personliga egenskaper är vilja och förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp, en god social förmåga, god initiativförmåga, positiv inställning till förändring och utveckling samt ett etiskt förhållningssätt. Arbetet kräver goda kunskaper i svenska och engelska. 
Insikt i folkbildningens idé, pedagogik och särdrag samt erfarenhet av ideellt engagemang är meriterande.
Ansökan: Välkommen med din CV och ett presentationsbrev!
Sista ansökningsdag är 2022-05-12
Placering/ort: Uppsala
Omfattning: 100%
Lönetyp: Månadslön
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse, dock senast den 1 juni 2022. 
Kontakt: Tania Brown, utbildningsledare [email protected] 018-680065
Välkommen att söka en spännande tjänst!   

Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare med administrativ kompetens

Verksamhetsutvecklare med administrativ kompetens Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande gemänniskor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhetinom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Läs m... Visa mer
Verksamhetsutvecklare med administrativ kompetens

Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande gemänniskor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhetinom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Läs mer om oss påfolkuniversitetet.se/uppsala.

Vi söker utbildningsledare/verksamhetsutvecklare med administrativ kompetens till folkbildningsavdelningen i Uppsala län där vi samarbetar både med fria grupper och etablerade föreningar inom en mängd olika ämnen och områden, främst i form av studiecirklar och kulturarrangemang.

Värdesätter du att arbeta inom ideell sektor och där service, bemötande och utveckling av arbetsmetoder är viktig? Tror du, som vi, på att ge människor möjlighet till ett livslångt lärande och att kunskap förändrar? Då kan vi vara rätt arbetsgivare för dig.
Du medverkar i planering, marknadsföring, genomförande och utvärdering av folkbildningsverksamhet i samarbete med grupper, föreningar och andra samarbetspartners. Din arbetstid kan variera och kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. I tjänsten ingår ansvar för daglig administration, utveckling av verksamheten, spridande av folkbildningstanken samt kvalitets- och regeluppföljning.

Vi söker dig som
- arbetar aktivt och på eget initiativ för att utveckla nya och befintliga samarbeten
- trivs med att arbeta både i nära samverkan med kollegor och självständigt med eget ansvar
- kan säkerställa att kvaliteten i verksamheten är hög och att folkbildningens regelverk följs
- har kompetens att utföra flertalet administrativa uppgifter som är kopplade till verksamheten
- vill arrangera föreläsningar och studiecirklar i samverkan med samarbetsparter
- känner dig bekväm med att leda möten, tala inför en grupp och hålla utbildningar

Din kompetens och bakgrund
- du har intresse för och erfarenhet av arbete med kultur, folkbildning och eventplanering
- du har god kunskap om och nätverk inom förenings- och kulturliv i Uppsala län
- du kan tänka strategiskt och bygga långsiktiga samarbeten
- du är flexibel och har känsla för bra service
- du har förmåga att prioritera och ta ansvar
- du har pedagogisk erfarenhet, gärna av att utbilda grupper
- du har god datorvana och är van att hantera administrativa system
- du är kommunikativ och bra på att anpassa budskapet efter mottagaren samt behärskar svenska och engelska väl (ytterligare språk är meriterande)
- du har nyfikenhet, uthållighet och engagemang
Vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete där du själv är med och påverkar innehållet. För att lyckas i den här rollen behöver du helst ha ett par års erfarenhet av att arbeta strategiskt och operativt. Du blir en del av en arbetsgrupp med stark laganda och ett öppet arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75 - 100 % med inledande provanställning i 6 månader.
Placeringsort: Uppsala, men arbete kan också förläggas till andra kommuner i Uppsala län.
Mer information om tjänsten lämnas av verksamhetschef Carin Aronsson på tfn 018-68 00 41 eller [email protected]
Personalrepresentant för Akademikerförbunden är Fredrika Engberg Paulsrud som nås på [email protected]
Sista ansökningsdag 5 april. Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem Talent Recruiter.
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Lönespecialist

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning, skolor och uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag, såväl nationellt som internationellt. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi drivs i stiftelseform och utan vinstintresse. Folkuniversitetet Region Mitt söker nu en lönespecialist. På Folkuniversitetet möts du av kollegor som har ett genuint intresse fö... Visa mer
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning, skolor och uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag, såväl nationellt som internationellt. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi drivs i stiftelseform och utan vinstintresse.
Folkuniversitetet Region Mitt söker nu en lönespecialist. På Folkuniversitetet möts du av kollegor som har ett genuint intresse för människor och vi tycker det är viktigt att trivas på jobbet.
Som lönespecialist hos oss kommer du att arbeta med hela löneprocessen, såsom:
Löneberedningar
Arbetsgivardeklarationer
Rapportering av tjänstepension
Statistik
Bokföring, uppföljning och avstämning samt årsboksrelaterade uppgifter
Du kommer rapportera till ekonomichefen och ingå i ett team om fyra personer. Tillsammans ansvarar ni för ekonomifunktion och lönehantering för två av Folkuniversitetets regioner, Region Mitt och Region Norr, med en omsättning på totalt 160 miljoner SEK. Folkuniversitetet Region Mitt bedriver verksamhet i Uppsala, Gävleborgs, Dalarnas, Västmanlands och Örebro län. Vi samarbetar med Folkuniversitetet Region Norr som verkar i Västerbottens, Norrbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Totalt hanteras ca 300–400 lönespecifikationer per månad.Rollen som lönespecialist är bred och omväxlande och ansvarar för lönerna i båda regionerna.

Om dig
Du har en relevant eftergymnasial utbildning, har arbetat i flera år med liknande arbetsuppgifter och har mycket goda kunskaper i Officepaketet. Erfarenhet av Flex HRM är meriterande. Som person är du analytisk, noggrann, serviceinriktad och självgående. Att du är en person med hög integritet och har lätt att skapa förtroende tar vi för givet. Vi verkar i en händelserik miljö och därför är du strukturerad och flexibel. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera då du har många kontakter i organisationen.

Ansökan
Välkommen med frågor, funderingar och din ansökan!
Anställning: heltid. 
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Snarast möjligt
Placeringsort: Uppsala

Frågor om tjänsten: besvaras av ekonomichef Ann-Sofi Brandinger, tel 018-68 00 12 eller [email protected]
Vi ser fram emot din ansökan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum som är 25 mars 2022.
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem Talent Recruiter. 
Välkommen att söka en omväxlande tjänst och bli vår nya medarbetare och del i ett engagerat och kompetent team!

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Handledare till tjänsten Rusta och matcha – Folkuniversitetet Uppsala

Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Folkuniversitetet verkar för ett demokratiskt och inkl... Visa mer
Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.
Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter.
Folkuniversitetet verkar för ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Vi har fantastiska möjligheter och stora utmaningar.
Vi söker nu en målinriktad och engagerad handledare som har förmågan att vägleda individer och matcha dem till arbete eller utbildning inom ramen för Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och matcha.

Om uppdraget
Rusta och matcha har fokus på resultat – arbete och studier. Vi ska handleda och matcha deltagare mot målet att de arbetssökande ska komma till arbete eller utbildning på kortast möjliga tid. Vårt uppdrag är att nå målet för varje individ genom att styra mot aktivt arbetssökande och deltagande i jobbinriktade aktiviteter samt studie- och yrkesvägledning.
Ditt uppdrag som handledare innebär att kartlägga deltagarens behov och förutsättningar, planera för stöd och aktiviteter som möjliggör deltagarens utveckling, motivera och coacha deltagaren för att nå målet. Du genomför individuella utvecklingsmöten och upprättar en individuell utvecklingsplan tillsammans med deltagaren. Arbetet innebär myndighetskontakter med Arbetsförmedlingen i form av rapporteringar kring individen.
Du kommer också att ha tät kontakt med arbetsgivare/företag så det är en fördel om du har god kännedom om den lokala arbetsmarknaden.
Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig med intresse för arbetsmarknadsfrågor och omvärldsbevakning och som vill arbeta med individuell handledning och matchning av arbetssökande mot jobb och/eller studier. Du har minst två års högskoleutbildning eller yrkeshögskoleutbildning inom relevanta områden samt minst två års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid under de senaste fem åren. Alternativt har du minst ett års heltidsstudier på eftergymnasial nivå samt minst tre års arbetslivserfarenhet inom relevanta områden motsvarande heltid under de senaste fem åren. Den person som vi söker till uppdraget är framför allt en matchare som kan matcha sökande till jobb och/eller studier. God digital kompetens är ett krav då vi använder oss av flera digitala verktyg. Du behärskar svenska och engelska väl. 
Som person är du engagerad och lösningsorienterad och att skapa relationer och bygga nätverk är något du känner dig bekväm med. I ditt arbete gör du skillnad och du vill se resultat i dina insatser. Att du är strukturerad, administrativt lagd och ha god förmåga att självständigt planera ditt arbete lägger vi stor vikt vid. Då målgruppen är bred ser vi det som meriterande om du är flerspråkig.
Tillträde: Snarast efter överenskommelse
Omfattning: Heltid
Placeringsort: Uppsala, men arbetet kan också vid en del tillfällen förläggas till andra kommuner i Uppsala län.
Mer information om tjänsten lämnas av Maria Möller Staaf på tfn 018 68 00 17 eller [email protected]
Sista ansökningsdag 22-04-28. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas
innan sista ansökningsdagen.
Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare!
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager.
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Kursledare Spontanansökan

Nu tar vi på Folkuniversitetet i Uppsala emot spontanansökningar till vårt öppna kursutbud. Du som ansöker ska kunna undervisa på plats hos oss i Uppsala, samt gärna på distans om ämnet tillåter. Ämnen som kan vara intressanta för oss är t.ex. språk, ekonomi, juridik, IT, foto, konst, hantverk och textil. Välkommen med din ansökan!  Folkuniversitetets verksamhetsidé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en... Visa mer
Nu tar vi på Folkuniversitetet i Uppsala emot spontanansökningar till vårt öppna kursutbud. Du som ansöker ska kunna undervisa på plats hos oss i Uppsala, samt gärna på distans om ämnet tillåter. Ämnen som kan vara intressanta för oss är t.ex. språk, ekonomi, juridik, IT, foto, konst, hantverk och textil. Välkommen med din ansökan! 
Folkuniversitetets verksamhetsidé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Läs mer om oss på folkuniversitetet.se/uppsala 
Vårt öppna kursutbud vänder sig till alla från 13 år och uppåt. För att säkra en progression i lärandet använder vi oss av kursplaner, men deltagare och lärare kommer alltid tillsammans överens om kursernas exakta innehåll och utformning. 

Vi söker i första hand dig som
- Har mycket goda samt dokumenterade kunskaper i det ämne som du vill undervisa i. (Gäller det ett språk bör du t.ex. ha språket som modersmål, eller tala språket flytande och ha bott en längre tid i ett land där språket talas.) 
- Brinner för att dela med dig av dina kunskaper till andra 
- Har akademisk utbildning
- Har erfarenhet av pedagogik
- Har så pass goda kunskaper i svenska att undervisningen kan ske på svenska
- Har erfarenhet av och möjlighet att undervisa på distans

Insikt i folkbildningens idé, pedagogik och särdrag samt erfarenhet av ideellt engagemang är meriterande.

Anställning   
Objektsanställning, en anställning per kurs 
De flesta av våra kurser ges en gång i veckan (kväll eller helg) under 5-12 veckor. Arbetet är tänkt att fungera som extrajobb och vi ser därför helst att du har en annan huvudsaklig sysselsättning.

Urval sker löpande och det kan bli aktuellt att starta upp nya kurser redan under ansökningsperioden, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.
Välkommen med din spontanansökan! 

Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem Talent Recruiter. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Konsult till tjänsten Rusta och Matcha – Folkuniversitetet Uppsala

Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Folkuniversitetet verkar för ett demokratiskt och inklu... Visa mer
Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Folkuniversitetet verkar för ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Vi har fantastiska möjligheter och stora utmaningar.
Vi söker nu en målinriktad och engagerad handledare som har förmågan att vägleda individer och matcha dem till arbete eller utbildning inom ramen för Arbetsförmedlingens tjänst Rusta och Matcha.Om uppdraget
Rusta och matcha har fokus på resultat – arbete och studier. Vi ska handleda och matcha deltagare mot målet att de arbetssökande ska komma till arbete eller utbildning på kortast möjliga tid. Vårt uppdrag är att nå målet för varje individ genom att styra mot aktivt arbetssökande och deltagande i jobbinriktade aktiviteter samt studie- och yrkesvägledning.

Ditt uppdrag som handledare innebär att kartlägga deltagarens behov och förutsättningar, planera för stöd och aktiviteter som möjliggör deltagarens utveckling, motivera och coacha deltagaren för att nå målet. Du genomför individuella utvecklingsmöten och upprättar en individuell utvecklingsplan tillsammans med deltagaren. Arbetet innebär myndighetskontakter med Arbetsförmedlingen i form av rapporteringar kring individen.

Du kommer också att ha tät kontakt med arbetsgivare/företag så det är en fördel om du har god kännedom om den lokala arbetsmarknaden.Din kompetens och bakgrund
Vi söker dig med intresse för arbetsmarknadsfrågor och omvärldsbevakning och som vill arbeta med individuell handledning och matchning av arbetssökande mot jobb och/eller studier. Du har en akademisk högskoleutbildning och minst två års arbetslivserfarenhet av motsvarande uppdrag inom den senaste femårsperioden. Den person som vi söker till uppdraget är framför allt en matchare som kan matcha sökande till jobb och/eller studier. God digital kompetens är ett krav då vi använder oss av flera digitala verktyg. Du behärskar svenska och engelska väl.
Som person är du engagerad och lösningsorienterad och att skapa relationer och bygga nätverk är något du känner dig bekväm med. I ditt arbete gör du skillnad och du vill se resultat i dina insatser. Att du är strukturerad, administrativt lagd och ha god förmåga att självständigt planera ditt arbete lägger vi stor vikt vid. Då målgruppen är bred ser vi det som meriterande om du är flerspråkig.

Avtal: Då antalet deltagare i tjänsten varierar, letar vi efter en konsult
Arvode: Enligt överenskommelse
Tillträde och omfattning: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Uppsala, men arbete kan också vid en del tillfällen förläggas till andra kommuner i Uppsala län. Mer information om tjänsten lämnas av Maria Möller Staaf på tfn 018 68 00 17 eller [email protected]
Sistaansökningsdag 2021-12-26. Intervjuer genomförs löpande och avtal kan skrivas innan sista ansökningsdagen.
Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare! Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager.
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Kursledare svenska

Om tjänsten Folkuniversitetets kursverksamhet?erbjuder kurser och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi,?kreativt skapande, skrivande, hälsa och hållbar utveckling.??En stor del av vår verksamhet?består av?studiecirklar och kulturarrangemang.?Vi söker nu kursledare i svenska. Våra kurser är öppna för alla och är formbara till innehåll. För att säkra en progression i lärandet använder vi oss av kursplaner, men deltagare och kursledare kommer tillsam... Visa mer
Om tjänsten
Folkuniversitetets kursverksamhet?erbjuder kurser och föreläsningar inom områden som språk, ekonomi,?kreativt skapande, skrivande, hälsa och hållbar utveckling.??En stor del av vår verksamhet?består av?studiecirklar och kulturarrangemang.?Vi söker nu kursledare i svenska.
Våra kurser är öppna för alla och är formbara till innehåll. För att säkra en progression i lärandet använder vi oss av kursplaner, men deltagare och kursledare kommer tillsammans överens om innehållets exakta utformning. Som exempel: är gruppen intresseras av musik kan det vara lämpligt att använda sig av musikaliska inslag som utgångspunkt i undervisningen.
Vi söker nu några personer att utöka vår grupp med kursledare i svenska. Vi söker främst en kursledare för Svenska C1, men är även intresserade av höra av personer som är intresserade av att undervisa även på A1 till och med B2 nivå, samt i våra uppdragsutbildningar. Uppdragsutbildningar kan vara när företag eller universitet önskar kompetensutveckla sin personal, eller när en deltagare önskar privatundervisning, så kallad one-to-one. 
Kurserna planeras att ge på plats hos oss i Uppsala. Läs mer om våra kurser här.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
-utforma kursen upplägg utifrån gruppens behov och önskemål 
-bidra med dina kunskaper och färdigheter inom ämnet 
-se till att kursen håller sig inom metodplanens ramar 
-ta närvaro och andra administrativa uppgifter 

Din kompetens och bakgrund

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper i svenska, gärna som modersmål men det är inget krav.
Som pedagog på Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. 
Kvalifikationer
- Pedagogisk erfarenhet eller lärarutbildning/pedagogisk förståelse.  
- Sakkunskap eller arbetslivserfarenhet inom ämnet. 
- Kunskaper i det svenska språket.
Meriterande
- Erfarenhet av att undervisa vuxna.
- Kunskap om och erfarenhet av digitala medier och digital pedagogik. 
- Flexibel och självständig i din undervisning. 

Vi vill att du som ska vara cirkelledare har det språk du undervisar i som ditt modersmål, eller att du talar det på modersmålsnivå. Du bör även bo i Uppsala, eller på pendlingsavstånd.

Om anställningen
Objektsanställning.
De flesta av våra kurser i svenska är på sex veckor med två träffar i veckan på kvällstid. Löpande kursstart enligt överenskommelse. Arbetet är tänkt att fundera som extrajobb och vi ser därför helst att du har en annan huvudsaklig sysselsättning. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg.
Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Redovisningscontroller

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning, skolor och uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag, såväl nationellt som internationellt. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi drivs i stiftelseform och utan vinstintresse. Folkuniversitetet Region Mitt söker nu en redovisningscontroller. På Folkuniversitetet möts du av kollegor som har ett genuint int... Visa mer
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning, skolor och uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag, såväl nationellt som internationellt. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi drivs i stiftelseform och utan vinstintresse.
Folkuniversitetet Region Mitt söker nu en redovisningscontroller.
På Folkuniversitetet möts du av kollegor som har ett genuint intresse för människor och vi tycker det är viktigt att trivas på jobbet.
Som redovisningscontroller hos oss kommer du bland annat arbeta med:
- Månads- och årsbokslut samt årsredovisning.
- Resultatuppföljningar och analyser.
- Budget och prognoser.
- Löpande bokföring och avstämningar.
- Identifiera och analysera nyckeltal och föreslå effektiviseringar.
- Kalkyler.
- Utveckling och förbättring av processer och rutiner.
- Stöd och rådgivning till regionernas chefer. 
- Externa kontakter såsom med banker, försäkringsbolag och revisorer.
Du kommer rapportera till ekonomichefen och ingå i ett team om fyra personer. Tillsammans ansvarar ni för ekonomifunktionen för två av Folkuniversitetets regioner, Region Mitt och Region Norr, med en omsättning på totalt 160 miljoner SEK. Folkuniversitetet Region Mitt bedriver verksamhet i Uppsala, Gävleborgs, Dalarnas, Västmanlands och Örebro län. Vi samarbetar med Folkuniversitetet Region Norr som verkar i Västerbottens, Norrbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Tillsammans är vi cirka 150 anställda lärare och tjänstemän.
Rollen som redovisningscontroller är bred och omväxlande och du kommer kunna påverka innehållet och utformningen. För de redovisningsrelaterade arbetsuppgifterna stöttar du båda regionerna. För den controllerrelaterade rollen kommer du arbeta för en av regionerna.
Om dig
Du har arbetat några år med liknande arbetsuppgifter, har en analytisk förmåga och erfarenhet av att självständigt göra månads- och årsbokslut. Vi verkar i en händelserik miljö och därför är du strukturerad och flexibel. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera då du har många kontakter i organisationen.
Ansökan
Välkommen med frågor, funderingar och din ansökan!
Anställning: heltid. 
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Snarast möjligt
Placeringsort: Du utgår från Uppsala och det kan förekomma enstaka resor. I dagsläget är du på kontoret i Uppsala eller arbetar hemifrån.
Frågor om tjänsten: besvaras av ekonomichef Ann-Sofi Brandinger, tel 018-68 00 12 eller [email protected]
Vi ser fram emot din ansökan. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum som är 30 september 2021.
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem Talent Recruiter. 
Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare och del i ett engagerat och kompetent team!

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Gymnasierektor, Folkuniversitetet Uppsala

Cultusgymnasium och Internationella Gymnasiet är två småskaliga gymnasieskolor som drivs i Folkuniversitetets regi. Vi har det samhällsvetenskapliga, humanistiska samt Vård- och omsorgsprogrammet. På skolorna arbetar ett litet arbetslag runt 25 personer med att tillsammans skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas inlärning. Skolorna har tillsammans cirka 210 elever. Läs mer om skolornas profil på våra hemsidor: www.folkuniversitetet.se/vara-skolo... Visa mer
Cultusgymnasium och Internationella Gymnasiet är två småskaliga gymnasieskolor som drivs i Folkuniversitetets regi. Vi har det samhällsvetenskapliga, humanistiska samt Vård- och omsorgsprogrammet. På skolorna arbetar ett litet arbetslag runt 25 personer med att tillsammans skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas inlärning.
Skolorna har tillsammans cirka 210 elever. Läs mer om skolornas profil på våra hemsidor:

www.folkuniversitetet.se/vara-skolor/gymnasieskolor/cultus-uppsala/
www.folkuniversitetet.se/vara-skolor/gymnasieskolor/internationella-gymnasiet-uppsala/

Uppdraget
Som rektor har du ett övergripande ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och kvalitets- och skolutveckling. Du planerar skolans marknadsföringsstrategier och företräder skolan i olika sammanhang gentemot andra myndigheter och externa organisationer. Du ingår också i en lokal ledningsgrupp där Folkuniversitetets olika verksamhetsområden är representerade.

Kompetenser
Du har vilja och förmåga att leda skolorna självständigt men är också en lagspelare, med god förmåga att samverka med andra verksamheter i den lokala ledningsgruppen. Du driver verksamheten genom ett tydligt ledarskap och samtidigt inkluderar, motiverar och engagerar du personalen.
Du är lyhörd och leder genom dialog och kommunikation.
Du har förmåga att skapa en god arbetsmiljö och en "vi-känsla".
Du är strukturerad, skicklig på att organisera, och har en god administrativ förmåga.
Du är tydlig och trygg och har ett professionellt förhållningssätt.
Du arbetar nära verksamheten för att ge medarbetare och elever bästa möjliga förutsättningar för utveckling.
Du har ett stort intresse av att arbeta för mångfald i våra verksamheter.
Du har ett starkt engagemang för lärande och utveckling av gymnasieskolan.
Du har ett intresse för internationella frågor och samarbeten samt vilja att utveckla den delen av verksamheten.
Du har vilja och förmåga att samverka med arbetsliv och universitet/högskola.
Du handlar i enlighet med fattade beslut, och har god förmåga att fatta beslut utifrån verksamhetens mål och riktlinjer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har skolledarerfarenhet och genomgången rektorsutbildning eller en akademisk examen som är relevant inom området. Du har kunskap om gymnasiet och Gy11 samt lagstiftning inom skolans område.

Du är väl insatt i skolans styrdokument och som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du har lätt för att anpassa dig efter ändrade omständigheter. Du har även förmåga att engagera, inspirera och göra dina medarbetare delaktiga. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du samarbetar mycket bra med andra och ser vikten av att bygga goda relationer med elever, föräldrar och medarbetare. Du har intresse för och erfarenhet av att driva pedagogisk utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö och stimulerande arbetsuppgifter tillsammans med trevliga, engagerade kollegor.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Anställningens omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning, (provanställning 6 månader)
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Ansök senast: 2021-10-30
Kontaktperson: Sandra Cuhrt (Distriktschef öst), [email protected], 018-680081
Facklig företrädare (LR): Karin Olsson, [email protected]

Rekryteringen sker löpande under ansökningstiden. 
Varmt välkommen med din ansökan via ett elektroniskt ansökningsformulär!
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Kursledare Franska

Pratar du franska flytande och är intresserad av att dela med dig av dina språkkunskaper? Nu söker Folkuniversitetet i Uppsala lärare för språkkurser både på plats i Uppsala och till distansundervisning. Välkommen med din ansökan! Folkuniversitetets verksamhetsidé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriv... Visa mer
Pratar du franska flytande och är intresserad av att dela med dig av dina språkkunskaper? Nu söker Folkuniversitetet i Uppsala lärare för språkkurser både på plats i Uppsala och till distansundervisning. Välkommen med din ansökan!

Folkuniversitetets verksamhetsidé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Läs mer om oss på folkuniversitetet.se/uppsala 
Våra kvällskurser är öppna för alla och är formbara till innehåll. För att säkra en progression i lärandet använder vi oss av kursplaner, men deltagare och lärare kommer tillsammans överens om innehållets exakta utformning. Som exempel: är gruppen intresserad av musik kan det vara lämpligt att använda sig av musikaliska inslag som utgångspunkt i undervisningen.

Vi söker i första hand dig som
- Har franska som modersmål, eller talar språket flytande och har bott en längre tid i ett land där språket talas
- Har akademisk utbildning
- Har erfarenhet av pedagogik
- Har så pass goda kunskaper i svenska att undervisningen kan ske på svenska
- Har intresse av att dela med dig av språket och kulturen där språket talas
- Har erfarenhet av och möjlighet att undervisa på distans

Insikt i folkbildningens idé, pedagogik och särdrag samt erfarenhet av ideellt engagemang är meriterande.

Anställning   
Objektsanställning
De flesta av våra kurser ges en kväll i veckan under tolv veckor. Arbetet är tänkt att fungera som extrajobb och vi ser därför helst att du har en annan huvudsaklig sysselsättning.

Välkommen att söka en spännande tjänst!   

Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem Talent Recruiter. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Utbildningsledare kursutbud och uppdragsutbildning

Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Folkuniversitetet verkar för ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Vi har fantastiska möjligheter och stora utmaningar. Nu söker vi en målinriktad och driven person för adm... Visa mer
Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Folkuniversitetet verkar för ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Vi har fantastiska möjligheter och stora utmaningar.

Nu söker vi en målinriktad och driven person för administration och utveckling av kursutbud och uppdragsutbildning i Uppsala.

Vi erbjuder dig en stimulerande tjänst i en kreativ miljö där du själv kan vara med och påverka innehållet. Du blir en del i en arbetsgrupp med stark laganda och ett öppet arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Du arbetar med löpande kursadministration såsom t.ex. bokningar till kurser i vårt administrativa system, du besvarar kundfrågor via mail och telefon på svenska och engelska och du har löpande kontakt med våra kursledare. Du utvecklar också, i samarbete med kursledarna, befintliga kurser samt tar fram nya kurskoncept. Du tar emot förfrågningar kring uppdragsutbildningar och skriver offerter samt avtal med kunder. Har du erfarenhet av undervisning i svenska eller svenska som andra språk är det meriterande då vi gärna ser att viss undervisning i våra kurser och uppdragsutbildningar ingår i tjänsten.

Som person är du lösningsorienterad och har ett stort eget driv. Det känns naturligt för dig att skapa relationer och bygga nätverk. I ditt arbete vill du göra skillnad och se resultat av dina insatser. Att du är strukturerad, har vana av administration och har en god förmåga att självständigt planera och driva ditt arbete är en förutsättning för att du ska trivas med den här tjänsten.
Du är engagerad och gillar att arbeta mot mål. Du är kommunikativ och pedagogisk, då du kommer att handleda våra kursledare och arbeta med information och service till våra deltagare och kunder. Du kommer att arbeta såväl självständigt som i team.

Vi tror att du
- har en lämplig akademisk utbildning,
- har god förståelse för utbildningsbranschen och gärna har vana vid digitala utbildningsplattformar,
- har erfarenhet av kundrelationer och försäljning,
- har servicekänsla och är flexibel,
- har erfarenhet av administrativa system och har god datavana,
- har ansvarskänsla, är noggrann och kan säkerställa god kvalitet i verksamheten,
- har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift - andra språk är meriterande,
- har erfarenhet av att möta personer med varierande språklig bakgrund,
- har förmåga att i samverkan med vår HR-generalist i att rekrytera, lönesätta och introducera nya kursledare och lärare.

Anställning: heltid, visstidsanställning 6 månader med god möjlighet till förlängning för rätt person.Viss kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Snarast möjligt
Placeringsort: Uppsala, men arbete kan till viss del utföras på distans
Frågor om tjänsten:besvaras av verksamhetschef Carin Aronsson, tel 018-68 00 41 eller [email protected]
Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare och del i ett engagerat och kompetent team!
Sista ansökningsdag 23 augusti. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem Talent Recruiter.          


Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Lärare till Diplomkurser på distans inom Data IT

Folkuniversitetet är ett studieförbund bildat av fem stiftelser: Kursverksamheterna vid universitetet i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå. Vi finns på ett fyrtiotal orter i Sverige och bedriver universitetsinspirerad folkbildning och vuxenutbildning fritt och obundet från politiska, fackliga och religiösa intressen. Vi söker nu Lärare till diplomkurser inom Data IT, Folkuniversitetet Uppsala Folkuniversitetet planerar att start upp Diplomkurser ... Visa mer
Folkuniversitetet är ett studieförbund bildat av fem stiftelser: Kursverksamheterna vid universitetet i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå. Vi finns på ett fyrtiotal orter i Sverige och bedriver universitetsinspirerad folkbildning och vuxenutbildning fritt och obundet från politiska, fackliga och religiösa intressen.
Vi söker nu Lärare till diplomkurser inom Data IT, Folkuniversitetet Uppsala

Folkuniversitetet planerar att start upp Diplomkurser inom ämnet Data IT under hösten 2021. Kursena som planeras är BIM för arbetsledare, BIM-projektör, DevOps,IT-säkerhet, Progressive Web Apps,React och Workplace experience och digitalisering. Varje kurs är på 90 undervisningstimmar.
I tjänsten ingår bl.a. planering av kurser, undervisning av praktiska och teoretiska moment under utbildning samt att upprätthålla en god och löpande studentkontakt. Utbildningen bedrivs på distans. Vi är mycket flexibla när det kommer till arbetstider och genomförande av kursen. Distansformatet omfattar uppstart, onboarding, pedagogiskt upplägg och struktur samt kunskapskontroller, återkoppling och feedback. 

Formell kompetens:
Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet och kompetens, antingen via tidigare utbildningsuppdrag eller flera år av handledning på arbetsplatsen. Inom Folkuniversitetet arbetar vi med digitala läroplattformar, så datavana är ett måste. Har du även erfarenhet av att undervisar på distans så är det en fördel. 

Personlig kompetens:
Vi söker dig som:
- Har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga
- Är resultatinriktad, ansvarstagande och noggrann i både undervisning och planering
- Är förtroendeingivande, relationsbyggande och utåtriktad
- Har erfarenhet från undervisning på distans

Till kursen BIM för arbetsledaresöker vi dig som har kunskaper inom:
standardprogram för ordbehandling, kalkyl, administration och mötesorganisation 
anpassning av datormiljö principerna för BIM 
dokumenthanteringsprogram, modellhanteringsprogram, olika plattformar för visning av BIM-modeller 
CAD/BIM-system 
framtida digitala verktyg på en byggarbetsplats, t.ex. Vr, Ar och Mixed Reality 

Till kursen BIM-projektörsöker vi dig som har kunskaper inom:
Byggprojektering & modellering i digitala verktyg inkl objektmodeller, databashantering, verktygens struktur 
Branschenlig ritningsproduktion Data-, modell- & BIM-samordning 
Gransknings- & ändringsprocesser 
Modellbaserad budgetering, uppföljning & anbudskalkylering 

Till kursen DevOpssöker vi dig som har kunskaper inom:
Drivkrafterna och framgångsfaktorerna bakom DevOps 
uppkomst Affärsnyttan med DevOps och “Continuous Practices“ 
Test automation, Infrastructure automation och Build and deployment automation 

Till kursen IT-säkerhetsöker vi dig som har kunskaper inom:
Sårbarheter, risker,hot och hotaktörer 
Social engineering 
Säkerhet i infrastruktur/nätverk, säker surf, virusskydd och brandvägg 
Skadliga program/farliga sajter, spridningsvägar 
Uppdateringar, digital undersökningsteknik och kryptering  
Kostnader i samband med intrång, förebygga hackning av en sajt och hantera en hackad sajt 
Kostnader och konsekvenser i samband med intrång och bedrägerier 
Förståelse för säkerhetstestning 

Till kursen Progressive Web Appssöker vi dig som har kunskaper inom:
Progressiva webbappar och nyttjandet av standardiserade webb- APIer så som ex. manifest, offline caching, service workers och pushnotiser 
Angränsande webb-APIer, ex. fetch och geoLocation 
Progressivt arbete i ett modernt utvecklingsprojekt där man använder webbappar för att skapa installerbara applikationer på en mobiltelefon 

Till kursen Reactsöker vi dig som har kunskaper inom:
React gällande komponentarkitektur och tillståndshantering 
Överblick över angränsande biblioteket så som ex. Router eller Redux 
Flexibelt och skalbart arbete i ett modernt utvecklingsprojekt med React 

Till kursen Workplace experience och digitalisering söker vi dig som har kunskaper inom:
Teoretisk och praktisk kunskaper om workplace experience och digitala verktyg inom arbetsplatsutveckling, samt trender inom arbetsplatsutformning. 
Angränsande kompetensområden inom olika typer av arbetsplatser och dess olika fördelar/nackdelar. 
Arbetsprocesser och kvalitetskriterier inom transformation och ledarskap. 

Information:
Varaktighet: Tidebegränsad anställning
Tjänstens omfattning: deltid, varje kurs är på 90 undervisningstimmar
Lön: Enligt överenskommelse
Arbetsplatsens ort: valfritt
Tillträde: Enligt överenskommelse, verksamheten drar igång i hösten 2021 
Sista ansökningsdag: 2021-08-31
Ange vilken/vilka kurser du kan undervisa på
Frågor skickas till: [email protected] Visa mindre

Lärare Nederländska

Lärare i Nederländska Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Läs mer om oss på folkuniversite... Visa mer
Lärare i Nederländska
Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Läs mer om oss på folkuniversitetet.se/uppsala   
Våra kurser är öppna för alla och är formbara till innehåll. För att säkra en progression i lärandet använder vi oss av kursplaner, men deltagare och lärare kommer tillsammans överens om innehållets exakta utformning. Som exempel: är gruppen intresserad av musik kan det vara lämpligt att använda sig av musikaliska inslag som utgångspunkt i undervisningen.

Vi söker i första hand dig som
· Har nederländska som modersmål, eller talar språket flytande och har bott en längre tid i ett land där språket talas
· Har akademisk utbildning
· Har erfarenhet av pedagogik
· Har så pass goda kunskaper i svenska att undervisningen kan ske på svenska
· Har intresse av att dela med dig av språket och kulturen där språket talas
Du bör ha erfarenhet av och möjlighet att undervisa på distans.

Insikt i folkbildningens idé, pedagogik och särdrag samt erfarenhet av ideellt engagemang är meriterande

Anställning   
Objektsanställning

De flesta av våra kurser ges en kväll i veckan under tolv veckor. Arbetet är tänkt att fungera som extrajobb och vi ser därför helst att du har en annan huvudsaklig sysselsättning.

Välkommen att söka en spännande tjänst!   

Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Löneassistent/Ekonomiassistent på deltid till Folkuniversitetet i Uppsala

Brinner du för ekonomi och löneadministration? Vi söker en Löneassistent/Ekonomiassistent på deltid till Folkuniversitetet i Uppsala. I din roll kommer din arbetstid på ca 16 h/vecka att fördelas på löneadministration, ekonomi och redovisning. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara: Hantering av leverantörsreskontra, in- och utbetalningar och övriga ekonomiassistentuppgifter. Hantering av arvodesavräkningar och vara behjälplig till löneadministratör... Visa mer
Brinner du för ekonomi och löneadministration?
Vi söker en Löneassistent/Ekonomiassistent på deltid till Folkuniversitetet i Uppsala. I din roll kommer din arbetstid på ca 16 h/vecka att fördelas på löneadministration, ekonomi och redovisning.
Dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:
Hantering av leverantörsreskontra, in- och utbetalningar och övriga ekonomiassistentuppgifter.
Hantering av arvodesavräkningar och vara behjälplig till löneadministratören vid implementeringen av nytt lönesystem.
Vara flexibel och lösningsorienterad av inkommande arbetsuppgifter.
Stödja löneavdelningen med implementeringen av nytt lönesystem.
Ge god service internt och externt.
Som löneassistent/ekonomiassistent söker vi dig som är ansvarstagande och noggrann och gärna har lite erfarenhet inom området som gör att du känner dig trygg i dina kommande arbetsuppgifter. Du är en organiserad person som jobbar effektivt och proaktivt och du har lätt att kommunicera. Vi värdesätter också god samarbetsförmåga och hög grad av flexibilitet mellan de olika arbetsuppgifterna.
Krav:
Minst gymnasial utbildning
Flytande svenska i både tal och skrift
Meriter:
Erfarenhet av något lönesystem
Erfarenhet av hantering av leverantörsfakturor
Om tjänsten
Deltid med start i september och 6 månader med möjlighet till förlängning. Du kommer att ingå i Ekonomiavdelningen. Vi ser stora möjligheter till flexibla arbetstider och att arbeta på distans.
Har du frågor? Kontakta Ann-Sof Brandinger [email protected] 
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Lärare till Diplomkurser på distans inom kommunikation och marknadsföring

Folkuniversitetet är ett studieförbund bildat av fem stiftelser: Kursverksamheterna vid universitetet i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå. Vi finns på ett fyrtiotal orter i Sverige och bedriver universitetsinspirerad folkbildning och vuxenutbildning fritt och obundet från politiska, fackliga och religiösa intressen. Vi söker nu Lärare till diplomkurser inom Kommunikation och Marknadsföring, Folkuniversitetet Uppsala Folkuniversitetet planerar att... Visa mer
Folkuniversitetet är ett studieförbund bildat av fem stiftelser: Kursverksamheterna vid universitetet i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå. Vi finns på ett fyrtiotal orter i Sverige och bedriver universitetsinspirerad folkbildning och vuxenutbildning fritt och obundet från politiska, fackliga och religiösa intressen.
Vi söker nu Lärare till diplomkurser inom Kommunikation och Marknadsföring, Folkuniversitetet Uppsala
Folkuniversitetet planerar att start upp Diplomkurser inom ämnet kommunikation och marknadsföring under hösten 2021.
Kursena som planeras är UX-writing, Social, Content & Influencer Marketingoch Sökmarknadsföring SEO & SEM. Varje kurs är på 90 undervisningstimmar.

I tjänsten ingår bl.a. planering av kurser, undervisning av praktiska och teoretiska moment under utbildning samt att upprätthålla en god och löpande studentkontakt. Utbildningen bedrivs på distans. Vi är mycket flexibla när det kommer till arbetstider och genomförande av kursen. Distansformatet omfattar uppstart, onboarding, pedagogiskt upplägg och struktur samt kunskapskontroller, återkoppling och feedback. 

Formell kompetens:
Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet och kompetens, antingen via tidigare utbildningsuppdrag eller flera år av handledning på arbetsplatsen. Inom Folkuniversitetet arbetar vi med digitala läroplattformar, så datavana är ett måste. Har du även erfarenhet av att undervisar på distans så är det en fördel. 

Personlig kompetens:
Vi söker dig som:
- Har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga
- Är resultatinriktad, ansvarstagande och noggrann i både undervisning och planering
- Är förtroendeingivande, relationsbyggande och utåtriktad
- Har erfarenhet från undervisning på distans

Till kursen UX-writingsöker vi dig som har kunskaper inom:
centrala faktorer som påverkar användarupplevelse på webben 
varumärkets språkliga profil "tone of voice" 
digital tillgänglighet Microcopy Produktkoncept Användares olika digitala beteende- och användarmönster 
målgruppsanpassad kommunikation inom text  KPI:er och verktyg för att mäta effekter av olika skriftliga kommunikationsinsatser 
sökordsoptimering och dess betydelse för produktion av nytt skriftligt material (Search Engine Optimization) 

Till kursen Social, Content & Influencer Marketingsöker vi dig som har kunskaper inom:
mätbegrepp och terminologi inom social, content och influencer marketing 
bakomliggande faktorer till lyckade virala kampanjer 
vilka egenskaper som utmärker ett framgångsrikt inlägg i respektive social kanal och verktyg, system och arbetsmetodiker inom social, content och influencer marketing 
datadrivet arbete med sociala medier och annonsering i sociala medier, Paid Social 
kontostruktur för hela företag, affärsområden såväl som enskilda produkter 
hur AI används av sociala-medie-plattformarna samt hur AI kan användas för conversational marketing 
förståelse för sökmotoroptimering 

Till kursen Sökmarknadsföring SEO & SEMsöker vi dig som har kunskaper inom:
sökmotoroptimering och hur man arbetar strategiskt med detta, kan mätbegrepp och terminologi inom sökmotoroptimering och sökmotormarknadsföring
skillnaden mellan teknisk och innehållsmässig sökoptimering och vilka faktorer som påverkar placering i sökresultaten vid nybyggnation och ombyggnation av hemsidor
betydelsen av länkar och hur man skapar en strategi för att öka antalet inkommande länkar 
hur man löpande håller sig uppdaterad om sökmotorernas algoritmer för att anpassa hemsidorna till maximal synbarhet 
att välja verktyg, system och arbetsmetodiker inom sökmotoroptimering och sökmotormarknadsföring och välja mätteknik, mätvärde och målvärde för en webbplats 

Information:
- Varaktighet: Tidebegränsad anställning
- Tjänstens omfattning: deltid, varje kurs är på 90 undervisningstimmar
- Lön: Enligt överenskommelse
- Arbetsplatsens ort: valfritt
- Tillträde Enligt överenskommelse, verksamheten drar igång i hösten 2021 
- Sista ansökningsdag: 2021-08-31
- Ange vilken/vilka kurser du kan undervisa på
- Frågor skickas till: [email protected] Visa mindre

Lärare Diplomkurser på distans inom ekonomi, administration och försäljning

Folkuniversitetet är ett studieförbund bildat av fem stiftelser: Kursverksamheterna vid universitetet i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå. Vi finns på ett fyrtiotal orter i Sverige och bedriver universitetsinspirerad folkbildning och vuxenutbildning fritt och obundet från politiska, fackliga och religiösa intressen. Vi söker nu Lärare till diplomkurser inom ekonomi, administration och försäljning, Folkuniversitetet Uppsala Folkuniversitetet plan... Visa mer
Folkuniversitetet är ett studieförbund bildat av fem stiftelser: Kursverksamheterna vid universitetet i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Lund och Umeå. Vi finns på ett fyrtiotal orter i Sverige och bedriver universitetsinspirerad folkbildning och vuxenutbildning fritt och obundet från politiska, fackliga och religiösa intressen.
Vi söker nu Lärare till diplomkurser inom ekonomi, administration och försäljning, Folkuniversitetet Uppsala

Folkuniversitetet planerar att start upp Diplomkurser inom ämnet ekonomi, administration och försäljning under hösten 2021. Kursena som planeras är Affärsutveckling inom handeln, Anbudsutvärdering i offentlig upphandling (LOU och LUF) – modeller, möjligheter och utmaningar, Digital Marketing, E-handel, Hållbarhetsredovisning och Inköpsanalytiker. Varje kurs är på 90 undervisningstimmar.

I tjänsten ingår bl.a. planering av kurser, undervisning av praktiska och teoretiska moment under utbildning samt att upprätthålla en god och löpande studentkontakt. Utbildningen bedrivs på distans. Vi är mycket flexibla när det kommer till arbetstider och genomförande av kursen. Distansformatet omfattar uppstart, onboarding, pedagogiskt upplägg och struktur samt kunskapskontroller, återkoppling och feedback. 

Formell kompetens:
Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet och kompetens, antingen via tidigare utbildningsuppdrag eller flera år av handledning på arbetsplatsen. Inom Folkuniversitetet arbetar vi med digitala läroplattformar, så datavana är ett måste. Har du även erfarenhet av att undervisar på distans så är det en fördel. 

Personlig kompetens:
Vi söker dig som:
- Har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga
- Är resultatinriktad, ansvarstagande och noggrann i både undervisning och planering
- Är förtroendeingivande, relationsbyggande och utåtriktad
- Har erfarenhet från undervisning på distans

Till kursen Affärsutveckling inom handelnsöker vi dig som har kunskaper inom:
affärsplaner och dess nytta för verksamheten 
identifieringsmetoder för att kunna ge förslag på förbättringar för ökad affärsnytta 
affärsmodellers olika funktioners betydelse i en affärsplan 

Till kursen Anbudsutvärdering i offentlig upphandling (LOU och LUF) – modeller, möjligheter och utmaningarsöker vi dig som har kunskaper inom:
Lagen om offentlig upphandling och rättspraxis och lagregler som styr utvärdering i offentlig upphandling
Olika typer av utvärderingsmodeller 
Livscykelkostnader och livscykelanalys 
Hur hållbarhet (social och miljö) kan utvärderas 
Kommunikation inom den egna verksamheten för att identifiera interna behov 
Analysera förutsättningarna för tillämpning av olika utvärderingsmodeller och bedöma risker och göra affärsmässiga bedömningar 
Modeller för känslighetsanalyser av utvärderingskriterier 

Till kursen Digital Marketingsöker vi dig som har kunskaper inom:
marknadsföringsmodeller, målgruppsmöjligheter, regler och riktlinjer. 
akronymer och terminologi samt svenska och internationella standards. 
GDPR/Dataskyddförordningen. 
reklamtrötthet, viewability och AdFraud. 
akronymer och terminologi, och om attribution och konverteringsvärden
mediematematik 

Till kursen E-handelsöker vi dig som har kunskaper inom:
e-handelns villkor, historia, utveckling, nuläge, trender och hur e-handeln är kopplad till övriga affärssystem
köpflödet i en e-handel och olika betalningslösningar samt olika fraktalternativ 
hur e-handeln är uppbyggd (CMS och PIM) och vanligt förekommande CMS-system och e-handelsplattformar 
hur en webbsida är uppbyggd och grundläggande kodning och vanligt förekommande skriptspråk 
användarbarhet, UX och UI påverkar konverteringen, hur webbpsykologi och användarbeteende påverkar konverteringen 
affärsmannaskap och verksamhetsförståelse omvärldsbevakning 

Till kursen Hållbarhetsredovisning öker vi dig som har kunskaper inom:
Hållbarhetsfrågor och de globala målen för hållbar utveckling
GRI – Riktlinjer för hållbarhetsredovisning  
Innehåll i en intressentdialog och väsentlighetsanalys 
Principer för redovisning 
FIRO-modellen, grupprocesser och teambildning 
Kommunikationsteorier och projektledningens olika faser och projektmetodik 
Pedagogiskt ledarskap 
Omvärldsbevakning 

Till kursen Inköpsanalytiker söker vi dig som har kunskaper inom:
olika organisationers drivkrafter, strategiskt inköp, kategoristyrning och att jobba med Spendanalyser
analyser av marknad och omvärld, omvärldsbevakning och förståelse för hur politiska, ekonomiska, sociala, tekniska, miljömässiga och juridiska faktorer kan påverka verksamheten och inköpsfunktionen
uppföljning och analys av ingångna avtal och redovisning, kontoplan och kontering 
hur ett affärssystem är uppbyggt och fungerar 
Business Intellegence och digitalisering 
hantera Masterdata och djup kunskap inom Excel för att kunna hantera stora mängder information, Power BI och Power Pivot 
rapportering genom inköpsanalys 
Megatrender, Block-chain, RPA och AI 
systemstöd, verktyg och uppföljning 
projektledning, förändringsledning, kommunikation och presentation 

Information:
Varaktighet: Tidebegränsad anställning
Tjänstens omfattning: deltid, varje kurs är på 90 undervisningstimmar
Lön: Enligt överenskommelse
Arbetsplatsens ort: valfritt
Tillträde: Enligt överenskommelse, verksamheten drar igång i hösten 2021 
Sista ansökningsdag: 2021-08-31
Ange vilken/vilka kurser du kan undervisa på
Frågor skickas till: [email protected] Visa mindre

Utbildningsledare YH till utbildningen Arbetsmiljöingenjör inom byggsektorn

Folkuniversitetet är en av Sveriges ledande aktörer inom Yrkeshögskoleutbildningar och genomför i östra Sverige ett 30-tal utbildningar inom teknik, vård- och omsorg, samhällsbyggnad, IT, ekonomi och administration. Vi söker nu en utbildningsledare som ska ansvara för vår nya distansutbildningArbetsmiljöingenjör inom byggsektornsom startar i september i år. Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen ti... Visa mer
Folkuniversitetet är en av Sveriges ledande aktörer inom Yrkeshögskoleutbildningar och genomför i östra Sverige ett 30-tal utbildningar inom teknik, vård- och omsorg, samhällsbyggnad, IT, ekonomi och administration. Vi söker nu en utbildningsledare som ska ansvara för vår nya distansutbildningArbetsmiljöingenjör inom byggsektornsom startar i september i år.
Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen till Folkuniversitetet – ett oberoende studieförbund med en stark koppling till universiteten.

?Uppdraget
Som utbildningsledare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
-Ansvara för kvaliteten i utbildningarna gentemot deltagare och myndighet

- Administrera utbildningen, samt rekrytering av lärare

-Kontakt och stöd till de studerande under deras utbildningstid
-Säkerställa arbetet med pedagogisk utveckling
-Leda och medverka i utbildningarnas ledningsgrupp och dess möten samt etablera nya kontakter inom näringslivet
-Anskaffa LIA-platser (Lärande i Arbete) och göra uppföljningar av de studerande under och efter LIA
-Vara delaktig i utbildningarnas marknadsföring samt rekrytering och urval av studerande
-Undervisning kan ingå i tjänsten

Din kompetens och bakgrund?
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av utbildning önskvärt inom Yrkeshögskolan alternativt erfarenhet från arbete med arbetsmiljö. Du bör ha lätt för att samverka med många olika typer av människor samt att skapa och underhålla kontakter såväl internt som externt. Du är välformulerad i tal och skrift och arbetar strukturerat. Har du tidigare erfarenhet av att utbilda är det ett stort plus. Vi arbetar med ett antal olika programvaror, sociala medier och administrativa system, så du bör vara en van IT-användare.
Utbildningen är på distans med riksintag, så distansupplägget bör inte vara främmande för dig.
Utbildningsledningen är placerad i Gävle, men du kan företrädesvis stationeras på vårt kontor i Uppsala och pendla till Gävle några gånger i månaden.

Du skall ha akademisk examen, men stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Som utbildningsledare hos Folkuniversitetet förväntas du kunna arbeta självständigt och på ett strukturerat vis prioritera bland arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är lösningsfokuserat, nytänkande samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.??
Anställningsform
Tillsvidareanställning med provanställning på sex månader. Tjänsten är på heltid med start under våren 2021.?
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2021-02-19via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

Handledare till Stöd och Matchning i Uppsala

Handledare till Stöd och matchning Vi söker nu en engagerad och driven handledare för att förstärka vårt arbetslag inom Stöd och matchning. Dina arbetsuppgifter Som handledare kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företag... Visa mer
Handledare till Stöd och matchning
Vi söker nu en engagerad och driven handledare för att förstärka vårt arbetslag inom Stöd och matchning.

Dina arbetsuppgifter
Som handledare kommer du arbeta med att vägleda och coacha våra deltagare både individuellt och i grupp. Uppdragets mål är att få ut deltagare i arbete eller till reguljära studier och du kommer att behöva jobba mycket med företagskontakter. Därför är det önskvärt att du har ett befintligt företagsnätverk samt erfarenhet av liknande arbete. Du kommer dessutom hålla i workshops och föreläsningar för att rusta deltagarna inför en anställning.

Kvalifikationer
- Eftergymnasial utbildning samt erfarenhet av stöd och matchning eller liknande uppdrag
- Brett företagsnätverk och vana vid att jobba med företagskontakter

Vår förväntan på dig
Du motiveras av att hjälpa människor ut i anställning. Du är självgående, initiativrik och trivs i ett högt tempo med varierande arbetsuppgifter i nära samarbete med dina kollegor i uppdraget. Du är prestigelös och är lätt att samarbeta med. Vi tror att du har en bakgrund som gör att du är van att skapa långsiktiga relationer med företag, bygga nätverk och presentera och sälja in de kompetenser dina deltagare besitter. Du är kommunikativ, lösningsfokuserad och triggas av att nå resultat i ditt arbete. Det är en merit om du redan idag har god kännedom om den lokala och regionala arbetsmarknaden i området och goda kontakter med arbetsgivare inom olika branscher.

Anställningen
Tillsvidareanställning på heltid 100 %, (provanställning sex månader tillämpas) med tillträde snarast. Placeringsort är Uppsala.
Frågor kring tjänsten ställs till Maria Möller Staaf, [email protected] 

Ansökan
Sista dag för ansökan 24 februari 2021. Urval sker löpande. Ansökningar tas endast emot i vårt e-rekryteringsverktyg. 
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Fastighetsförvaltare till Folkuniversitetet Uppsala

Arbetsuppgifter I rollen som fastighetsförvaltare kommer du att ansvara för förvaltningen av vår fastighet på Bergsbrunnagatan 1 i Uppsala på cirka 3500 m2. Vidare organiserar du vaktmästarens arbetsuppgifter. Tillsammans med vaktmästaren ansvarar du för att hantera projekt kopplat till förebyggande, planerat samt akut underhåll. Med ditt ledarskap skapar du en god arbetsmiljö och ansvarar för effektiviteten och kvalitén i ditt område.   Vi söker dig som... Visa mer
Arbetsuppgifter
I rollen som fastighetsförvaltare kommer du att ansvara för förvaltningen av vår fastighet på Bergsbrunnagatan 1 i Uppsala på cirka 3500 m2.

Vidare organiserar du vaktmästarens arbetsuppgifter. Tillsammans med vaktmästaren ansvarar du för att hantera projekt kopplat till förebyggande, planerat samt akut underhåll.
Med ditt ledarskap skapar du en god arbetsmiljö och ansvarar för effektiviteten och kvalitén i ditt område.  

Vi söker dig som har erfarenhet från liknande roller.

I rollen ingår även att:
• Driva fastighetsförvaltningen ständigt framåt för ständigt bättre resultat och kontroll
• Övergripande ansvar för planering och genomförande av drift och planerat underhåll.
• Utföra ekonomisk kostnadsuppföljning på fastighetsnivå
• Övergripande ansvar för administrativt arbete, så som myndighetskontroller, garantibevakning, rapporter och dokumentation samt teknisk genomförande.
• Övergripande ansvar för brandskyddsarbetet
• Representation i fastighetsföreningens styrelse
• Arbete med detaljplan och bygglovsärenden

Kompetens:
För att lyckas i rollen som fastighetsförvaltare tror vi att du har en eftergymnasial utbildning inom förvaltning, och besitter goda fastighetskunskaper i samtliga områden (El, VVS, Ventilation). Vidare ser vi att du är noggrann och kvalitetsmedveten, med förmågan att se både detaljer och helhetsperspektiv. Du har ett stort intresse för ekonomi och kvalitetsutveckling. Du har mycket goda kunskaper i svenska, båda i tal och skrift.
Anställning: Deltid, 50%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Uppsala.


Sista ansökningsdag 2021-02-19. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.


Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare!
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager. Visa mindre

Utbildningsledare YH till utbildningen Arbetsmiljöingenjör inom byggsektorn

Folkuniversitetet är en av Sveriges ledande aktörer inom Yrkeshögskoleutbildningar och genomför i östra Sverige ett 30-tal utbildningar inom teknik, vård- och omsorg, samhällsbyggnad, IT, ekonomi och administration. Vi söker nu en utbildningsledare som ska ansvara för vår nya distansutbildningArbetsmiljöingenjör inom byggsektornsom startar i september i år. Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen ti... Visa mer
Folkuniversitetet är en av Sveriges ledande aktörer inom Yrkeshögskoleutbildningar och genomför i östra Sverige ett 30-tal utbildningar inom teknik, vård- och omsorg, samhällsbyggnad, IT, ekonomi och administration. Vi söker nu en utbildningsledare som ska ansvara för vår nya distansutbildningArbetsmiljöingenjör inom byggsektornsom startar i september i år.
Är förnyelse och viljan att pröva nya vägar viktigt för dig? Det är det för oss också. Välkommen till Folkuniversitetet – ett oberoende studieförbund med en stark koppling till universiteten.

?Uppdraget
Som utbildningsledare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
-Ansvara för kvaliteten i utbildningarna gentemot deltagare och myndighet

- Administrera utbildningen, samt rekrytering av lärare

-Kontakt och stöd till de studerande under deras utbildningstid
-Säkerställa arbetet med pedagogisk utveckling
-Leda och medverka i utbildningarnas ledningsgrupp och dess möten samt etablera nya kontakter inom näringslivet
-Anskaffa LIA-platser (Lärande i Arbete) och göra uppföljningar av de studerande under och efter LIA
-Vara delaktig i utbildningarnas marknadsföring samt rekrytering och urval av studerande
-Undervisning kan ingå i tjänsten

Din kompetens och bakgrund?
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av utbildning önskvärt inom Yrkeshögskolan alternativt erfarenhet från arbete med arbetsmiljö. Du bör ha lätt för att samverka med många olika typer av människor samt att skapa och underhålla kontakter såväl internt som externt. Du är välformulerad i tal och skrift och arbetar strukturerat. Har du tidigare erfarenhet av att utbilda är det ett stort plus. Vi arbetar med ett antal olika programvaror, sociala medier och administrativa system, så du bör vara en van IT-användare.
Utbildningen är på distans med riksintag, så distansupplägget bör inte vara främmande för dig.
Utbildningsledningen är placerad i Gävle, men du kan företrädesvis stationeras på vårt kontor i Uppsala och pendla till Gävle några gånger i månaden.

Du skall ha akademisk examen, men stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Som utbildningsledare hos Folkuniversitetet förväntas du kunna arbeta självständigt och på ett strukturerat vis prioritera bland arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är lösningsfokuserat, nytänkande samt har ett intresse för verksamhetsutveckling. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap.??
Anställningsform
Tillsvidareanställning med provanställning på sex månader. Tjänsten är på heltid med start under våren 2021.?
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2021-02-19via vår e-rekrytering. Vi behandlar inkomna ansökningar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Visa mindre

HR-generalist

En omväxlande roll där du bidrar till att utveckla dig själv och andra. Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag, såväl nationellt som internationellt. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi drivs i stiftelseform och utan vinstintresse.  Folkuniversitetet region mitt bedriver verksamhet i ... Visa mer
En omväxlande roll där du bidrar till att utveckla dig själv och andra.
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning och skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag, såväl nationellt som internationellt. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi drivs i stiftelseform och utan vinstintresse. 
Folkuniversitetet region mitt bedriver verksamhet i Uppsala, Gävleborgs, Dalarna, Västmanlands och Örebro län. Vi är cirka 100 anställda lärare och tjänstemän.
Som stöd för vår fortsatta utveckling söker vi nu en HR-generalist med placering i Uppsala. Tjänsten är framför allt ett operativt och konsultativt stöd åt chefer i organisationen. Du kommer att arbeta med hela HR-områdets bredd vilket omfattar huvudområdena rekrytering, arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensförsörjning samt lönebildning.
Om tjänsten
På Folkuniversitetet möts du av kollegor som har ett genuint intresse för människor och en vilja att bidra till alla människors livslånga rätt att söka efter kunskap. Vi har en humanistisk grundsyn och vi tycker det är viktigt att ha roligt och trivas på jobbet.
I rollen som HR-generalist erbjuds du en variation av arbetsuppgifter. Du tycker om att arbeta med människor och är engagerad i personalen. Din vardag ställer krav på att du är prestigelös och flexibel i ditt arbetssätt. Med ett coachande förhållningssätt stöttar du chefer i organisationen och bistår med expertis inom bland annat rekrytering, arbetsrätt och ledarskap. Dina arbetsuppgifter ställer krav på att du är pedagogisk och bekväm i din kommunikation.
Vi bedömer omfattningen på tjänsten till ca 50 %. Möjlighet till utökning av tjänstgöringsgraden kan finnas i form av administrativa samordningsuppgifter inom regionen. Anställningsformen är tillsvidare, provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Mer information om tjänsten lämnas av Josef Åhman ([email protected]).
Vi erbjuder
Ett fritt och omväxlande arbete.
En bred och stimulerande tjänst där du har möjlighet att utveckla dig själv och andra.
Om dig
Du är en trygg person som är bra på att samarbeta. Vidare gillar du variation och att växla mellan operativt och strategiskt arbete. Du har eftergymnasial utbildning inom personal, beteendevetenskap eller likvärdig utbildning och flera års erfarenhet av brett HR-arbete.
Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum som är den 8 februari 2021. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör med ansvar för sociala medier

Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning, skolor och uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag, såväl nationellt som internationellt. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi drivs i stiftelseform och utan vinstintresse.  Folkuniversitetet region mitt bedriver verksamhet i Uppsala, Gävleborgs, Dalarna, Västmanlands och Örebro län. Vi är cirka 100 an... Visa mer
Folkuniversitetet är ett studieförbund som bedriver folkbildning, skolor och uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag, såväl nationellt som internationellt. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi drivs i stiftelseform och utan vinstintresse. 
Folkuniversitetet region mitt bedriver verksamhet i Uppsala, Gävleborgs, Dalarna, Västmanlands och Örebro län. Vi är cirka 100 anställda lärare och tjänstemän.
Som stöd för vår fortsatta utveckling söker vi nu en kreativ och skicklig kommunikatör som brinner för att skapa engagemang och konvertering i sociala medier. Tjänsten är placerad i Uppsala.
Om tjänsten
På Folkuniversitetet möts du av kollegor som har ett genuint intresse för människor och en vilja att bidra till livslångt lärande. Vi har en humanistisk grundsyn och tycker det är viktigt att trivas på jobbet. Du ingår i ett team av kommunikatörer men med ditt ansvar för sociala kanaler står du i frontlinjen för den externa kommunikationen och för vår ambition att optimera kundresan genom sociala medier.
I rollen som kommunikatör erbjuds du en variation av arbetsuppgifter.Du har operativt ansvar för planering, produktion och genomförande av de sociala kanalernas kommunikationsinsatser samt för efterföljande uppföljnings- och analysarbete. I vårt målinriktade arbetssätt samverkar du med andra kommunikatörer i våra fem län och tillsammans säkerställer ni att allt material följer aktuella riktlinjer vad gäller varumärkesarbete, kommunikationsstrategi och grafiskt manér. I tjänsten ingår även viss grafisk formgivning och trycksaksproduktion.
Din vardag ställer krav på att du är prestigelös och flexibel i ditt arbetssätt. Du har god språkkänslaoch besitter en naturlig känsla för bild och form. Du har lätt för att samarbeta såväl som att coacha medarbetare i frågor inom ditt ansvarsområde.
Vi bedömer tjänstens omfattning till ca 50 %. Anställningsformen är tillsvidare, provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Mer information om tjänsten lämnas av Anna Levrén ([email protected])
Vi erbjuder
Ett fritt och omväxlande arbete.
En ny och kreativ tjänst med utvecklingspotential.
Om dig
Du är en trygg, kreativ och lösningsfokuserad person med god samarbetsförmåga.Du kan arbeta självständigt samtidigt som du är lyhörd för omgivningens behov. Genom att vara uppdaterad på de senaste SoMe-trenderna och ett målmedvetet arbetssätt vill du positionera vårt varumärke, skapa engagerande innehåll och bidra med en autentisk och positiv upplevelse.
Du har eftergymnasial utbildning inom media och kommunikation, mycket goda kunskaper i sociala medier och digitala verktyg samt flerårig praktisk erfarenhet av att arbeta med dessa. Du behärskar grafisk formgivning och har erfarenhet av trycksaksproduktion. Om du har arbetat inom idéburen verksamhet är det meriterande.
Vi arbetar med Photoshop, Indesign, Business Manager och Office-paketet och önskar att du har vana av dessa program. Kunskaper inom Epi-server är ett plus.
Ansökan
Vi ser fram emot din ansökan. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum som är den 15 februari 2021.CV och personligt brev tas endast emot via vårt rekryteringssystem HR manager.    
Välkommen med din ansökan!                             
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Vaktmästare/ Fastighetsskötare Folkuniversitetet Uppsala

På Folkuniversitetet i Uppsala jobbar totalt cirka 60 personer. I våra lokaler på ungefär 3 400 m2vistas dagligen rund 600 studerande/ elever som deltar i gymnasie-, YH-, SFI-, eller kvällskursverksamhet. Vi har en bra gemenskap i personalgruppen och arbetar hela tiden med att ha våra kunders bästa i fokus. Folkuniversitetet söker nu dig som är engagerad, ansvarstagande, serviceinriktad och lösningsfokuserad och vill arbeta som vaktmästare/ fastighetssköta... Visa mer
På Folkuniversitetet i Uppsala jobbar totalt cirka 60 personer. I våra lokaler på ungefär 3 400 m2vistas dagligen rund 600 studerande/ elever som deltar i gymnasie-, YH-, SFI-, eller kvällskursverksamhet. Vi har en bra gemenskap i personalgruppen och arbetar hela tiden med att ha våra kunders bästa i fokus.
Folkuniversitetet söker nu dig som är engagerad, ansvarstagande, serviceinriktad och lösningsfokuserad och vill arbeta som vaktmästare/ fastighetsskötare på Folkuniversitetet på heltid. Du kommer att vara en betydelsefull del av vår servicefunktion.

Ditt uppdrag – din profil
Du kommer att arbeta framför allt med den inre fastighetsskötseln. Du kommer att arbeta med löpande underhåll, tillsyn av lokaler, larm och lås, förflyttning samt enklare reparationer. Uppgiften ställer stora krav på flexibilitet, förmåga att prioritera och se vad som behöver göras. Ensamarbete förekommer i hög utsträckning.
-Arbetsorderna kommer att skötas via IT-system så viss datorvana krävs.
-Du tycker om att arbeta nära ungdomar och vuxna, samt har ett prestigelöst förhållningssätt.
-Du ansvarar för brandsäkerhetsarbetet.
-Du tar in offerter och sköter kontakten med underleverantörer samt kontering av fakturor.
-Du deltar vid kontroller och revision när det gäller till exempel brandsäkerhet och miljöarbete.
Exempel på arbetsuppgifter:
Översyn av allmänna utrymmen för underhåll
Kontroll och allmänskötsel av vatten och avlopp
Kontroll och allmänskötsel av ventilationsanläggningar
Kontroll och allmänskötsel av el
Kontroll och allmänskötsel av larm och lås samt brandlarm
Utföring av felanmälningar
Jourberedskap
Brandövningar
Upphandlingar
Granskning av fakturor
I mån av tid snickeri- och målararbeten

Krav
Adekvat gymnasie- eller yrkesutbildning
Erfarenhet av liknande arbete
Datorvana
B-körkort med manuell växellåda
Det är meriterande med snickarutbildning,  El- och/eller VVS-behörighet.
Anställning: heltidsanställning
Arbetstid: måndag till torsdag 8-16, fredag 8-12, jourberedskap under helgen
Tillträde: efter överenskommelse

Varaktighet: tillsvidare, 6 månader provanställning
Placeringsort: Uppsala
Mer information om tjänsten lämnas av Sandra Cuhrt på [email protected]

Sistaansökningsdag 8 februari 2021. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Utdrag ur belastningsregistret ska lämnas in i samband med anställning.
Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare!
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager.
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Utbildningsassistent inom folkbildning

Vi söker nu en vikarierande utbildningsledare till folkbildningsavdelningen. Utbildningsledaren medverkar i utveckling, planering, marknadsföring, genomförande, administration och kvalitetssäkring av studiecirklar och kulturprogram i samarbete med grupper, föreningar och andra samarbetspartners. Viss kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma. Utbildningsledaren • Arbetar aktivt och på eget initiativ för att utveckla nya och befintliga samarbeten • Arrang... Visa mer
Vi söker nu en vikarierande utbildningsledare till folkbildningsavdelningen. Utbildningsledaren medverkar i utveckling, planering, marknadsföring, genomförande, administration och kvalitetssäkring av studiecirklar och kulturprogram i samarbete med grupper, föreningar och andra samarbetspartners. Viss kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.

Utbildningsledaren
• Arbetar aktivt och på eget initiativ för att utveckla nya och befintliga samarbeten
• Arrangerar föreläsningar och studiecirklar i samverkan med samarbetsparter
• Säkerställer kvaliteten i verksamheten
• Arbetar både i nära samverkan med kollegor och självständigt med eget ansvar
• Utför administrativa uppgifter kopplade till verksamheten

Vi söker dig som
• Har en akademisk- eller annan lämplig utbildningsbakgrund
• Har nätverk inom lokalt förenings- och kulturliv i Uppsala län
• Har god kunskap om det ideella föreningslivet och civilsamhället
• Kan tänka strategiskt, jobba mot gemensamma mål och bygga långsiktiga samarbeten
• Är flexibel, har servicekänsla och förmåga att prioritera och ta ansvar
• Har nyfikenhet, mod, uthållighet och engagemang
• Har god datorvana och erfarenhet av administrativa system
• Är kommunikativ och bra på att anpassa budskapet efter mottagaren
• Behärskar svenska och engelska väl, fler språk är meriterande

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en kreativ miljö där du själv är med ochpåverkar innehållet. Du blir en del av en arbetsgrupp med stark laganda och ett öppet arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Tjänsten som är ett vikariat på 50-75% fram till och med januari 2022 med tillträde i mars 2021. Möjlighet till förlängning finns.

Placeringsort: Uppsala, men arbete kan också vid en del tillfällen förläggas till andrakommuner i Uppsala län.

Mer information om tjänsten lämnas av verksamhetschef Carin Aronsson på tfn 018-6800 41 eller [email protected]

Personalrepresentant för Akademikerförbunden är Fredrika Engberg Paulsrud som nås på [email protected]


Sista ansökningsdag15 januari.

Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare!
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager.
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- ochrekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Kursutvecklare av distansutbildningar

Vi växer! Vill du arbeta strategiskt och operativt med att utveckla Folkuniversitetets distansutbildningar? Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet Mitt har verksamhet i följande län: Dalarna, Gävleborg, Uppsala, Västmanland, Örebro. Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfatt... Visa mer
Vi växer! Vill du arbeta strategiskt och operativt med att utveckla Folkuniversitetets distansutbildningar?
Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.
Folkuniversitetet Mitt har verksamhet i följande län: Dalarna, Gävleborg, Uppsala, Västmanland, Örebro.
Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter.
Folkuniversitetet verkar för ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Vi har fantastiska möjligheter och stora utmaningar.
Vi söker nu en målinriktad och driven person som ska leda utvecklingen av kursutbudet inom distansutbildningar samt ge handledning inom distanspedagogik i hela vår region.Ditt uppdrag
Som kursutvecklare är du engagerad och gillar att arbeta mot mål. Du är van att arbeta i projektform. Vi ser att du är nyfiken på möjligheterna till utveckling i utbildningsbranschen. Du behöver vara kommunikativ och pedagogisk i ditt uppdrag då du kommer att handleda våra utbildningsledare och lärare men också ansvara för att förnya och utveckla vårt distanskursutbud.
Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med kursutveckling samt handledning av personal i frågor som rör informations- och kommunikationsteknologi (IKT).
Du är en van omvärldsbevakare.
Du är van att anpassa dig till olika målgruppers förkunskap och behov.
Du arbetar med att sätta koncept - från idé till verkstad.
Du har pedagogisk utbildning eller erfarenhet från att undervisa.
Du har vana av att handleda och utveckla andra både tekniskt och pedagogiskt.
Du är nyskapande och innovativ när det kommer till kreativt användande av programvara, sociala medier, verktyg och web 2.0-teknologi inom distansundervisning.
Du har jobbat i utbildningsbranschen.
Du har en akademisk utbildning.
Du har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Som person är du lösningsorienterad och att skapa relationer och bygga nätverk är något du känner dig bekväm med och inspireras av. I ditt arbete gör du skillnad och du vill se resultat i dina insatser. Att du är strukturerad och har god förmåga att självständigt planera ditt arbete lägger vi stor vikt vid.

Anställning: heltid inom projektanställning
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: På en av regionens avdelningar (Falun, Gävle, Uppsala, Västerås eller Örebro). Mer information om tjänsten lämnas av Sandra Cuhrt på [email protected]
Sistaansökningsdag:28 februari 2021. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare!
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager.                                 
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare

Vi söker nu en målinriktad och engagerad person som har förmågan att vägleda individer inom ramen för Arbetsförmedlingens tjänst Stöd och Matchning. Ditt uppdrag Som studie- och yrkesvägledare genomför du olika vägledande insatser både på individ- och gruppnivå. Du jobbar aktivt med att: genomföra vägledningssamtal med våra deltagare arbeta för att hjälpa våra deltagare med att komma ut på studiebesök, praktik, lärlingsplats eller vidarestudier synliggöra ... Visa mer
Vi söker nu en målinriktad och engagerad person som har förmågan att vägleda individer inom ramen för Arbetsförmedlingens tjänst Stöd och Matchning.
Ditt uppdrag
Som studie- och yrkesvägledare genomför du olika vägledande insatser både på individ- och gruppnivå.
Du jobbar aktivt med att:
genomföra vägledningssamtal med våra deltagare
arbeta för att hjälpa våra deltagare med att komma ut på studiebesök, praktik, lärlingsplats eller vidarestudier
synliggöra deltagarnas kompetenser och kunskaper, de positiva egenskaper ochintressen
träna deltagarna i att skriva ett konkurrenskraftigt cv och personligt brev
stödja deltagaren inför möten med arbetsgivare och ser till att deltagaren känner sig redo för sin anställningsintervju
stärker deltagarens förmåga att äga processen att planera sitt arbetssökande och sätta uppyrkesmål

Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med handledning av arbetssökande. Du har tagit examen som studie- och yrkesvägledare (180Hp) samt minst två års arbetslivserfarenhet inom den senaste femårsperioden.
Som person är du engagerad och lösningsorienterad och att skapa relationer och bygga nätverk är något du känner dig bekväm med. I ditt arbete gör du skillnad och du vill se resultat i dina insatser. Att du är strukturerad, administrativt lagd och ha god förmåga att självständigt planera ditt arbete lägger vi stor vikt vid. Då målgruppen är bred ser vi det som meriterande om du är flerspråkig.Då vi bedriver matchningsverksamhet på kontor i Gävle, Falun/ Borlänge och Uppsala letar vi efter dig som kan opera ambulant och möta deltagare från samtliga orter, antingen digitalt eller fysiskt.  

Anställning: Tillsvidare, provanställning på 6 månader tillämpas
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Uppsala, Falun/ Borlänge, Gävle.
Mer information om tjänsten lämnas av Sandra Cuhrt på [email protected]
Sistaansökningsdag 2020-12-31. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättasinnan sista ansökningsdagen.
Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare!
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager.
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Receptionist/ First-line-support

Arbetsuppgifter Som receptionist/ first-line-support är du navet i händelsernas centrum och ansiktet utåt både internt och externt. Du bidrar till att ge en positiv bild och upplevelse av Folkuniversitetet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta emot besökare och bud, att besvara mail och telefon, hantera nycklar och passerkort, kontering av leverantörsfakturor, inköp av kontors- och förbrukningsmaterial samt viss posthantering. Även produktion av en... Visa mer
Arbetsuppgifter
Som receptionist/ first-line-support är du navet i händelsernas centrum och ansiktet utåt både internt och externt. Du bidrar till att ge en positiv bild och upplevelse av Folkuniversitetet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta emot besökare och bud, att besvara mail och telefon, hantera nycklar och passerkort, kontering av leverantörsfakturor, inköp av kontors- och förbrukningsmaterial samt viss posthantering. Även produktion av enklare trycksaker kan bli aktuellt.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst gymnasieexamen och erfarenhet av att arbeta serviceinriktat, med erfarenhet av receptionsarbete. Du har mycket god kommunikativ förmåga och behärskar svenska flytande i tal och skrift samt talar god engelska. I tjänsten ingår arbete i ett flertal IT-baserade system, vilket innebär att du behöver ha god datakunskap för att kunna använda datorn som ett verktyg i vardagen.  
Vi har höga krav på bland annat bemötande- och handlingskompetens, de personliga egenskaperna är viktiga. Flexibilitet, god organisatorisk förmåga och initiativtagande inom det egna ansvarsområdet samt stresstålighet är nödvändigt, liksom hög grad av samarbetsförmåga. Du är lösningsfokuserad och flexibel och du ser förändringar som möjligheter. Du är van att planera, strukturera och prioritera ditt arbete.  
Kunskap och erfarenheter inom marknadsföring, närmare grafisk design och produktion av trycksaker är meriterande.
Kunskaper av följande program är meriterande:
R-Card (koder passersystem)
Timeedit, Schoolsoft
Sharepoint
Telia Ace (växeltjänst)

Om anställningen
Tillsvidare, 100 %. Provanställning på 6 månader tillämpas.  
Vi söker ingen vikarielösning utan dig som vill utvecklas i jobbet under en längre tid.  
Placering: Folkuniversitetet, Uppsala  
Arbetstid: 40h/ vecka, varierande schema  
Kontaktperson
Maria Möller Staaf,  verksamhetschef, [email protected]  

Ansökan
Välkommen med din ansökan via länken nedan senast 2020-12-15. Urval sker löpande.  

Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Konsult till tjänsten Stöd och Matchning – Folkuniversitetet Uppsala

Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Folkuniversitetet verkar för ett demokratiskt och inklu... Visa mer
Folkuniversitetets verksamhetsidé handlar om att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv.Vi är en idéburen organisation, fristående från partipolitiska, religiösa och kommersiella intressen. Vi bedriver en omfattande verksamhet inom folkbildning och vuxenutbildning, gymnasieskola, yrkeshögskola, SFI samt uppdragsutbildning för företag, organisationer och myndigheter. Folkuniversitetet verkar för ett demokratiskt och inkluderande samhälle. Vi har fantastiska möjligheter och stora utmaningar.
Vi söker nu en målinriktad och engagerad handledare som har förmågan att vägleda individer och matcha dem till arbete eller utbildning inom ramen för Arbetsförmedlingens tjänst Stöd och Matchning.Ditt uppdrag
Som handledare genomför du olika insatser både på individ och gruppnivå, så som kartläggning av resurser, skapa/förbättra ansökningshandlingar samt ge vägledande samtal.
Som handledare jobbar du aktivt med;
att orientera arbetsgivare med rekryteringsbehov och matcha dessa med våradeltagare
atthjälpa våra deltagare att komma ut på studiebesök, praktik, lärlingsplats eller vidarestudier
att synliggöra deltagarnas kompetenser och kunskaper samt deras positiva egenskaper ochintressen
att träna deltagarna i att skriva ett konkurrenskraftigt cv och personligt brev
att stödja deltagaren inför möten med arbetsgivare och se till att deltagaren känner sig redo för sin anställningsintervju
att stärka deltagarens förmåga att äga processen att planera sitt arbetssökande och sätta uppyrkesmål
Du kommer också att ha tät kontakt med arbetsgivare/företag så det är en fördel om du har god kännedom om den lokala arbetsmarknaden.Din profil
Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med handledning och matchning av arbetssökande. Du har avslutad akademisk utbildning inom exempelvis beteendevetenskap, personalarbete, studie- och yrkesvägledning eller liknande samt minst två års arbetslivserfarenhet inom den senaste femårsperioden.
Alternativt har du genomfört minst ett års godkända heltidsstudier på eftergymnasial nivå och har minst tre års arbetslivserfarenhet inom exempelvis rekrytering, karriärvägledning, omställningsarbete eller liknande. Du är flexibel och har servicekänsla. Du behärskar svenska och engelska väl.
Som person är du engagerad och lösningsorienterad och att skapa relationer och bygga nätverk är något du känner dig bekväm med. I ditt arbete gör du skillnad och du vill se resultat i dina insatser. Att du är strukturerad, administrativt lagd och ha god förmåga att självständigt planera ditt arbete lägger vi stor vikt vid. Då målgruppen är bred ser vi det som meriterande om du är flerspråkig.

Avtal: Då antalet deltagare i tjänsten varierar, letar vi efter en konsult
Arvode: Enligt överenskommelse
Tillträde och omfattning: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Uppsala, men arbete kan också vid en del tillfällen förläggas till andra kommuner i Uppsala län. Mer information om tjänsten lämnas av Maria Möller Staaf på tfn 018 68 00 17 eller [email protected]

Sistaansökningsdag 20-11-20. Intervjuer genomförs löpande och avtal kan skrivas innan sista ansökningsdagen.
Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare! När du har skickat in dina ansökningshandlingar kommer du ombes att svara på fem frågor.
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager.
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningsperioden.
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Vaktmästare/ Fastighetsskötare Folkuniversitetet Uppsala

På Folkuniversitetet i Uppsala jobbar totalt cirka 60 personer. I våra lokaler på ungefär 3 400 m2vistas dagligen rund 600 studerande/ elever som deltar i gymnasie-, YH-, SFI-, eller kvällskursverksamhet. Vi har en bra gemenskap i personalgruppen och arbetar hela tiden med att ha våra kunders bästa i fokus. Folkuniversitetet söker nu dig som är engagerad, ansvarstagande, serviceinriktad och lösningsfokuserad och vill arbeta som vaktmästare/ fastighetssköta... Visa mer
På Folkuniversitetet i Uppsala jobbar totalt cirka 60 personer. I våra lokaler på ungefär 3 400 m2vistas dagligen rund 600 studerande/ elever som deltar i gymnasie-, YH-, SFI-, eller kvällskursverksamhet. Vi har en bra gemenskap i personalgruppen och arbetar hela tiden med att ha våra kunders bästa i fokus.
Folkuniversitetet söker nu dig som är engagerad, ansvarstagande, serviceinriktad och lösningsfokuserad och vill arbeta som vaktmästare/ fastighetsskötare på Folkuniversitetet på heltid. Du kommer att vara en betydelsefull del av vår servicefunktion.

Ditt uppdrag – din profil
Du kommer att arbeta framför allt med den inre fastighetsskötseln. Du kommer att arbeta med löpande underhåll, tillsyn av lokaler, larm och lås, förflyttning samt enklare reparationer. Uppgiften ställer stora krav på flexibilitet, förmåga att prioritera och se vad som behöver göras. Ensamarbete förekommer i hög utsträckning.
Arbetsorderna kommer att skötas via IT-system så viss datorvana krävs.
Du tycker om att arbeta nära ungdomar och vuxna, samt har ett prestigelöst förhållningssätt.
Du ansvarar för brandsäkerhetsarbetet.
Du tar in offerter och sköter kontakten med underleverantörer samt kontering av fakturor.
Du deltar vid kontroller och revision när det gäller till exempel brandsäkerhet och miljöarbete.
Exempel på arbetsuppgifter:
Översyn av allmänna utrymmen för underhåll
Kontroll och allmänskötsel av vatten och avlopp
Kontroll och allmänskötsel av ventilationsanläggningar
Kontroll och allmänskötsel av el
Kontroll och allmänskötsel av larm och lås samt brandlarm
Utföring av felanmälningar
Jourberedskap
Brandövningar
Upphandlingar
Granskning av fakturor

Krav
Adekvat gymnasie- eller yrkesutbildning
Erfarenhet av liknande arbete
Datorvana
B-körkort med manuell växellåda
Det är meriterande med El- och/eller VVS-behörighet.
Anställning: heltidsanställning
Arbetstid: måndag till torsdag 8-16, fredag 8-12, jourberedskap under helgen
Tillträde: Under augusti 2020

Varaktighet: 6 månader med möjlighet till förlängning.
Placeringsort: Uppsala
Mer information om tjänsten lämnas av Sandra Cuhrt på tfn 0724496363.

Sistaansökningsdag 17 juli 2020. Intervjuer genomförs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.
Utdrag ur belastningsregistret ska lämnas in i samband med anställning.
Välkommen att söka en spännande tjänst och bli vår nya medarbetare!
Vi tar emot CV och personligt brev endast via vårt rekryteringssystem HR manager.
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser. Visa mindre

Lärarvikarier till Folkuniversitetets gymnasieskolor Uppsala

Lärarvikarier till Folkuniversitetets gymnasieskolor  Uppsala   I Folkuniversitetets lokaler på Bergsbrunnagatan 1 , centralt i Uppsala läser idag 210 elever . Eleverna är fördelade på  Vård- och omsorgsprogrammet och Yrkesintroduktion ( Cultus gymnasium) samt Samhällsvetenskaps- och Humanistiska programmet (Internationella gymnasiet). Skolan präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat med goda relationer mellan elever /personal och vi får genomgåend... Visa mer
Lärarvikarier till Folkuniversitetets gymnasieskolor  Uppsala  

I Folkuniversitetets lokaler på Bergsbrunnagatan 1 , centralt i Uppsala läser idag 210 elever . Eleverna är fördelade på  Vård- och omsorgsprogrammet och Yrkesintroduktion ( Cultus gymnasium) samt Samhällsvetenskaps- och Humanistiska programmet (Internationella gymnasiet).
Skolan präglas av ett öppet och tillåtande arbetsklimat med goda relationer mellan elever /personal och vi får genomgående goda resultat i elev- och medarbetarundersökningar.
Huvudman är Folkuniversitetet ,ett studieförbund som utöver gymnasieskola bedriver folkbildning och vuxenutbildning. Vi verkar i nära anknytning till universitet och det omgivande samhället.
På grund av föräldrarledigheter söker vi inför vårterminen 2021 vikarier för undervisning i följande ämnen/kurser; samhällskunksap, religionskunskap,historia,filosofi, sociologi och kultur- och idéhistoria.

För ytterligare information kring våra skolor;

http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Gymnasieskolor/Internationella-gymnasiet-Uppsala/

https://www.folkuniversitetet.se/vara-skolor/gymnasieskolor/cultus-uppsala/

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du är legitimerad lärare med behörighet i något/några av dessa ämnen.

Typ av anställning  
Visstids anställning , ca 40-60  %  med tillträde i januari  2021. 
Intervjuer sker löpande.  Sista ansökningsdag 27 november 2020

Ansökan tas bara emot via vår rekryteringstjänst HR-manager.

Upplysningar
Liselotte Pahlén, Rektor  
[email protected]
018-68 00 88 Visa mindre