Lediga jobb som Webbansvarig/Webbstrateg i Uppsala

Se lediga jobb som Webbansvarig/Webbstrateg i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Campaign Manager

Svenska Eljouren är ett ungt företag som växer i rekordfart. Sedan starten i april 2020 har Svenska Eljouren hjälpt över 16 000 kunder runt om i Sverige. När böckerna stängdes för senaste räkenskapsåret var det som Sveriges största eljour och ett av Sveriges snabbast växande företag alla kategorier. Då Eljouren fortsätter växa kraftigt söker vi dig som vill bli bolagets nya Campaign Manager - Uppsala Är du strukturerad, noggrann & och riktigt bra på ... Visa mer
Svenska Eljouren är ett ungt företag som växer i rekordfart. Sedan starten i april 2020 har Svenska Eljouren hjälpt över 16 000 kunder runt om i Sverige. När böckerna stängdes för senaste räkenskapsåret var det som Sveriges största eljour och ett av Sveriges snabbast växande företag alla kategorier. Då Eljouren fortsätter växa kraftigt söker vi dig som vill bli bolagets nyaCampaign Manager - Uppsala

Är du strukturerad, noggrann & och riktigt bra på Google ADS? I rollen kommer du tillsammans med kompetenta kollegor att utgöra företagets marknadsavdelning och styra framtida expansion med fokus på effektiva marknadsinsatser och ett modernt tänk.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

·       Ta fram, optimera och prioritera Google ADS kampanjer.

·       Löpande ta fram nya kampanjer samt utveckla arbetssättet inom SEM.

·       Förbättra bolagets SEO-arbete.

·       Vara företagets interna go-to-person när det kommer till allt inom SEM.

Vem är du?

Vi ser gärna att du är en person som är strukturerad och noggrann i ditt arbete. Du blir en nyckelperson i det snabbväxande men fortfarande lilla företaget. Du har full koll på Google ADS och gillar att vidareutveckla dina kunskaper löpande.

Då Eljouren fortfarande är ett litet entreprenörsföretag så kommer du att få testa olika moment inom bolagets digitala marknadsavdelning. Är du bra på att skriva copy, jobbat med sociala medier, är en hejare på att frilägga bilder eller har någon annan talang är det meriterande.

Du erbjuds en:

·       Flexibel roll som du är med och utvecklar.

·       Utbildning för att kunna utveckla de delar som rollen kräver.

·       Stort ansvar och möjlighet att skapa stor förändring.

·       Vara med på en stimulerande resa på ett snabbt växande företag

Låter detta som rätt möjlighet för dig? Då ser vi gärna att du skickar din ansökan tillsammans med CV! I denna rekrytering samarbetar Svenska Eljouren med rekryteringsföretaget Jobway. Eventuella frågor besvaras av rekryterare Nicklas Thorstenson, [email protected], 0735 16 52 40. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Din ansökan behandlas konfidentiellt. Visa mindre

Webbredaktör till Uppsala

Ansök    Jul 8    Randstad AB    Webbansvarig/Webbstrateg
Arbetsbeskrivning Är du en duktig skribent och brinner för webb och design? Vi söker en webbredaktör till vår kunds marknads- och försäljningsavdelning. Regionen har för närvarande omkring 300 medarbetare och är verksam i Uppsala, Västerås, Örebro, Norra Stockholm, Norrköping och Linköping. Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavt... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Är du en duktig skribent och brinner för webb och design? Vi söker en webbredaktör till vår kunds marknads- och försäljningsavdelning. Regionen har för närvarande omkring 300 medarbetare och är verksam i Uppsala, Västerås, Örebro, Norra Stockholm, Norrköping och Linköping.

Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss. 

Ansvarsområden
Som webbredaktör arbetar du i projekt och har ett nära samarbete med marknadsansvarig, marknadsassistent och projektledare. Tjänsten innebär löpande och proaktivt webbredaktörsarbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är: 


Skapa och uppdatera webbsidor för bostadsprojekten 
Kontinuerlig bevakning av de sidor du ansvarar för samt föreslå förbättringar med kundnytta i fokus 
Vara en bra kommunikatör
Ha förståelse för varumärket och tonalitet samt att grafisk profil och skrivregler följs
Producera, redigera, webbanpassa och publicera texter 
Välja ut, bearbeta bilder och se över bildbehov
Optimera och forma innehållet för bästa sökvänlighet
Granska material som ska publiceras och säkerställa att verksamhetssystemets krav efterlevs 
Följa upp statistik och trafik på webbsidorna samt analys
Skapa kampanjsidor och andra sidor efter organisationens behov
Arbeta i kundhanteringssystem CRM
Innehåll och publicering i sociala medier 

Placeringsort:
Uppsala, med möjlighet att arbeta från lokalkontor i Västerås, Örebro och Linköping. Resor i tjänsten förekommer. 

Omfattining:
Tidsbegränsad anställning tom 2022-12-31, med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Stämmer det här in på dig?


eftergymnasial utbildning inom webbpublicering, bildhantering, marknadskommunikation, marknadsföring eller motsvarande. 
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. 
Du är en mycket god skribent med bild och formkänsla. 
För att lyckas i rollen vill vi gärna att du behärskar EPiServer eller motsvarande publiceringsverktyg, Adobe Photoshop och känner till Google Analytics. 
Som person är du serviceinriktad och strukturerad, du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra. Vi vill också att du är självgående och tar ett stort ansvar för ditt arbete. 


För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
2022-08-07, välkommen att ansöka på www.randstad.se.


För information:, Oscar Nyrén, Konsultchef, [email protected] 

Om företaget
Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward. Visa mindre

Webstrateg

Ansök    Okt 19    Ls Jobbet AB    Webbansvarig/Webbstrateg
Den 1 september 2021 bildades en ny gemensam kommunikationsfunktion inom Region Uppsala, med organisatorisk placering på Regionkontoret. Kommunikationsavdelningen består av fyra enheter som arbetar med strategisk och operativ kommunikation till stöd för Region Uppsalas ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter. Är du vår nya webbstrateg som vill ta ett helhetsansvar för våra webbplatser? Nu söker vi en driven och relationsskapande kollega till vår ny... Visa mer
Den 1 september 2021 bildades en ny gemensam kommunikationsfunktion inom Region Uppsala, med organisatorisk placering på Regionkontoret. Kommunikationsavdelningen består av fyra enheter som arbetar med strategisk och operativ kommunikation till stöd för Region Uppsalas ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter.
Är du vår nya webbstrateg som vill ta ett helhetsansvar för våra webbplatser? Nu söker vi en driven och relationsskapande kollega till vår nya enhet webbkommunikation. Du är en van kravställare som gärna tar rollen som projektledare. Du verkar i gränslandet mellan kärnverksamheten och IT och har förmågan att fånga upp behov och omvandla dem till användbara krav. Du har koll på det senaste inom webbområdet och vet vilka möjligheter det ger.
Om enheten webbkommunikation
Som medarbetare i Webbkommunikation kommer du att bli en del i ett härligt gäng av webbstrateger, webbkommunikatörer och grafiska producenter. Hos oss väntar roligt och omväxlande arbete där du verkligen känner att du gör skillnad.
Enhetens uppdrag är både strategiskt och operativt. Vi stödjer både ledning och verksamheter i webbkommunikation och grafisk form.
Din roll
Tillsammans med engagerade kollegor ansvarar du för utveckling och förvaltning av Region Uppsalas webbplatser och intilliggande system. Du är webbstrateg inom webbkommunikation och har också ett uppdrag som objektspecialist i objekt Webb och digital arbetsplats. Därför är det en merit att ha erfarenhet av systemförvaltning enligt PM3. Du är kravställare för flertalet av våra webbplatser och är den naturliga länken mellan IT och användare.
Utvecklingsarbetet sker i samråd med deltagare från hela kommunikationsavdelningen, IT-avdelningen, vår externa webbleverantör och övriga intressenter från verksamheten. Målet är att våra webbplatser ska ge bästa tänkbara förutsättningar och nytta för medarbetare, samarbetspartners och invånare.
För att trivas hos oss har du förmågan att arbeta självständigt och kreativt. Dessutom är du lyhörd för omgivningen och kundens behov. Du har helt enkelt förmågan att ta initiativ, sätta i gång saker och slutföra dem. Som person är du strukturerad, tålmodig och konstruktiv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Din bakgrund
Vi tror att du har en bakgrund som produktägare, webbansvarig, kravanalytiker eller systemspecialist i en större organisation. Du har flera års erfarenhet av Episerver, Episerver Find och analysverktyg. Du har arbetat strategiskt och taktiskt med uppföljning och analys, kundinsikter, tjänstedesign, utveckling, samordning, webbstruktur, teknik, förvaltning, upphandling och tillgänglighet (DOS-lagen).
Vad vi erbjuder
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Region Uppsalas centrala kommunikationsavdelning och enheten webbkommunikation.
Tillträde enligt överenskommelse. Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt.
Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt.
Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.
Övrig information
Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding, [email protected], 070-445 13 39.
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.
Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag, dock senast 27 november.
Välkommen med din ansökan!
Krav
Relevant högskoleutbildning eller utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
Minst fem års erfarenhet av större webbsystem (flertalet webbplatser)
Stor erfarenhet av Episerver CMS (redaktionellt, admin och övriga möjligheter)
Erfarenhet av att samordna och leda webbprojekt och webbteknik
Flerårig erfarenhet av kravställning, sprintplanering och acceptanstest mot extern leverantör
Erfarenhet av budgetansvar och att delge ekonomiska rapporter

Meriterande
God känsla för UX och design
Goda kunskaper i tillgänglighet (WCAG 2.1) och informationssäkerhet
Kunskap om Office 365 och hur Episerver och Office 365 kan samverka
Erfarenhet av användartester
SEO och webbpubliceringOm arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. Visa mindre

Webbredaktör med intresse för kommunikation och öppna data

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur de kan förvaltas och utnyttjas på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU arbetar aktivt med öppna data för att öka tillgänglighet och vidareutnyttjande av miljödata i samhället och såg tidigt behovet av en kvalitetssäkrad datahantering samt arkivering och publicering av forskning... Visa mer
Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur de kan förvaltas och utnyttjas på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU arbetar aktivt med öppna data för att öka tillgänglighet och vidareutnyttjande av miljödata i samhället och såg tidigt behovet av en kvalitetssäkrad datahantering samt arkivering och publicering av forsknings- och miljöanalysdata.

Vi söker en webbredaktör för en tidsbegränsad anställning vid SLU-biblioteket, i grupperna Data Curation Unit (DCU) och Miljödatastöd (MDS).

DCU och MDS har i uppdrag att bistå SLU:s dataproducenter (exempelvis forskare och verksamheter inom miljöanalys) i frågor om god datahantering och arbetar långsiktigt för att SLU:s forsknings- och miljödata ska vara granskade, kvalitetsdeklarerade, långtidsbevarade, öppet tillgängliga och återanvändbara. Sedan flera år driver dessa grupper ett förbättringsarbete på SLU med fokus på god datahantering, från datainsamling till publicering och långtidsbevarande av data. Arbetet genomförs kontinuerligt och följs upp i nära dialog med dataproducerande verksamheter och baseras på interna riktlinjer för datahantering. Uppföljningen ingår även i SLU:s interna miljömålsarbete för att främja tillgängliggörande av miljödata. 

Mer information om Miljödatastöd: https://internt.slu.se/miljodatastod

Mer information om Data Curation Unit (DCU): https://www.slu.se/dcu

Arbetsuppgifter:

• Planera, koordinera och genomföra intervjuer (med dataproducerande verksamheter på SLU) som en del i SLU:s arbete med öppna data.
• Arbeta med att publicera databeskrivningar på SLU:s webb.
• Operativt arbete som webbredaktör för enhetens webbsidor.
• Ge stöd till kollegor kring hur de kan arbeta strategiskt med webbaserad kommunikation.

Kvalifikationer:
Högskoleexamen (eller motsvarande) med inriktning mot t.ex. kommunikation, administration eller liknande, samt ett intresse för datahanteringsfrågor och/eller öppna data.

Du ska ha dokumenterad erfarenhet av att:


• arbeta som webbredaktör (webbpubliceringsverktyg, strukturera webbsidor, visuellt och innehållsmässigt, producera text och bild för webben).
• arbeta med intervjuteknik (koordinera, planera och genomföra intervjuer).

Vi söker en person som är bra på att bygga relationer, är noggrann och strukturerad med god initiativförmåga, och vana att arbeta självständigt mot uppsatta mål. Du har lätt att snabbt sätta dig in i en fråga och är bekväm med att ta kontakt och upprätthålla dialog med olika målgrupper.  Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande:


• Kännedom om öppna data och/eller datahantering
• Kunskap om miljö- och klimatvetenskap
• Erfarenhet av arbete med metoder för utvärdering av användbarhet och användarupplevelse (UX - User Experience)
• Erfarenhet av att arbeta med EpiServer (och Sharepoint)

Placering:
Tjänsten är placerad vid SLU-biblioteket med anställningsort Umeå eller Uppsala. Vår organisation är geografiskt spridd över stora delar av landet och vi jobbar mycket med digitala möten. Resor, främst inom landet, kan förekomma under förutsättning att omständigheterna tillåter det.

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 12 månader.

Omfattning:
100%

Tillträde:
2021-09-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-08-15.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Byggmax söker Content Manager - till viss del på distans

Byggmax affärsidé är att sälja byggmaterial av hög kvalitet till lägsta möjliga pris för att ge människor råd och möjlighet att nå sina byggdrömmar. Vi erbjuder dig utmaningen att bidra till företagets expansiva utveckling och spännande resa mot att bli världens bästa byggvaruhandel. Byggmax idé är enkel, vi erbjuder byggvaror med bra kvalitet till ett lågt pris till både hemmafixare och proffs. Vi har butikerspridda i Sverige, Norge och Finland. Varuhuse... Visa mer
Byggmax affärsidé är att sälja byggmaterial av hög kvalitet till lägsta möjliga pris för att ge människor råd och möjlighet att nå sina byggdrömmar. Vi erbjuder dig utmaningen att bidra till företagets expansiva utveckling och spännande resa mot att bli världens bästa byggvaruhandel.

Byggmax idé är enkel, vi erbjuder byggvaror med bra kvalitet till ett lågt pris till både hemmafixare och proffs. Vi har butikerspridda i Sverige, Norge och Finland. Varuhusen präglas av self-service, som kund lastar och plockar du själv byggmaterialet i vår drive-in.

Läs mer på: www.byggmax.se

Är du en vass content manager som vill skapa engagerat innehåll med fokus på Byggmax produkter? Bli en del av vårt e-handelsteam!
Byggmax e-handel ökar och vi står inför en spännande framtid med många stora satsningar på att göra vår digitala butik ännu mer tilltalande! Här blir du en del av ett sammansvetsat team som alla jobbar mot samma mål – att optimera våra sajter och produkter för att driva vår digitala närvaro framåt!
 
Sök jobbet idag så lovar vi den en vardag med variation, yrkesmässig utmaning och samarbete! Det ges även möjlighet till att jobba hemifrån 1-2 dagar i veckan.
 
VI ERBJUDER DIG
 

• En snabbrörlig organisation med korta beslutsled som ger stort eget ansvar
• Tillsammans med andra content manegers ansvara för ett område med stor potential och möjlighet att optimera och driva Byggmax digitala närvaro
• Ha kul på jobbet varje dag på ett värderingsstyrt bolag
DET HÄR GÖR DU HOS OSS
 

• Fokus i rollen kommer att vara att vårda våra sajter och skapa kundengagemang. Här kommer du bland annat att:
• Driva processer och bygga struktur för våra produkter och kategorier i PIM-systemet inRiver.
• Driva, utveckla och skapa content för produkter samt optimera detta över tid
• Automatisera och effektivisera våra processer överlag men framförallt med fokus på våra produktflöden
• Driva, följa upp och ta fram KPI:er som är viktiga för Byggmax
• Optimera sökbarheten (SEO) och se över så att innehållet är baserat utifrån Byggmax kommunikationsstrategi
• Ha ett helhetstänk kring hur vi vill förmedla våra produkter och kategorier så att det snabbt når våra kunder
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Här blir du en del av Byggmaxgruppens e-handelsteam på ca 13 personer som idag ansvarar för Byggmax hemsidor i tre nordiska länder. Du kommer framförallt att jobba nära andra content manegers och inköp men även ha nära dialog med den digitala marknadsavdelningen och marknadsavdelningen.

 
ÖVRIGT

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten är placerad på Byggmax Servicekontor i Solna. 

Tjänsten ska tillsättas omgående så vänta inte med din ansökan, då intervjuer och urval sker löpande. Vi på Byggmax värdesätter mångfald och välkomnar alla sökande, oavsett kön, ålder eller etnisk bakgrund.
 
I samband med denna rekrytering samarbetar Byggmax med Retail Recruitment och ansvarig rekryterare är Olle Mikkelsen. 
 
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Webbredaktör till Bibliotek Uppsala

Bibliotek Uppsala Bibliotek Uppsala går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en webbredaktör som lätt anpassar dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Har du tidigare erfarenhet av att skriva för webb och sociala medier samt av att anpassa texten efter målgrupp och kanal? Då kan det här vara jobbet för dig! Bibliotek Uppsala består av 13 stora och små bibliotek, 3 kulturhus... Visa mer
Bibliotek Uppsala

Bibliotek Uppsala går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med en webbredaktör som lätt anpassar dig till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Har du tidigare erfarenhet av att skriva för webb och sociala medier samt av att anpassa texten efter målgrupp och kanal? Då kan det här vara jobbet för dig!

Bibliotek Uppsala består av 13 stora och små bibliotek, 3 kulturhus och 1 bibliotek på nätet. Utifrån ett omfattande uppdrag bedriver Bibliotek Uppsala verksamhet för alla åldrar och utforskar kontinuerligt nya sätt att utveckla verksamheten för att på bästa sätt möta användarnas olika behov.
Bibliotek Uppsalas webbplats bibliotekuppsala.se är ett digitalt bibliotek med cirka 60 000 besökare varje månad. Här finns inte bara informationstexter om bibliotekens verksamhet, utan också digitala evenemang och inspiration för läsning och lyssning samt vägledning till samhällsservice. Bibliotek Uppsala finns också i flera sociala mediekanaler och arbetet med den digitala närvaron är omväxlande och kreativ.

Läs mer om vår verksamhet här: Bibliotek Uppsala (http://www.bibliotekuppsala.se)

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att planera och genomföra publiceringar på webbplatsen med utgångspunkt i verksamheten och samt att skapa attraktivt innehåll i Bibliotek Uppsalas sociala mediekanaler.
I uppdraget ingår även att:

• fotografera och redigera bilder i Photoshop, filma och klippa film i Adobe Premiere samt texta film
• använda vanligt förekommande metoder för webbplatsanalys samt ställa relevanta krav på leverantören kring tillgänglighet och funktion i införandeprojektet av ny webbplats
• publicera texter, bilder och filmer enligt gällande lagkrav om tillgänglighet i offentlig digital service i alla bibliotekets kanaler
• samordna bibliotekets digitala närvaro och stötta medarbetare i det dagliga arbetet i sociala medier.

Din bakgrund
För att söka tjänsten ska du ha akademisk examen i kommunikation eller annat ämne som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Vi ser även att du har erfarenhet av att skriva för webb och sociala medier, av att anpassa texten efter målgrupp och kanal, av att arbeta i HTML för redigering i CMS samt erfarenhet av att arbeta i Google Analytics eller motsvarande. Vidare är du van att arbeta i olika webbpubliceringsverktyg samt har grundläggande kunskaper i HTML för redigering i CMS. Därutöver kräver arbetet mycket god svenska i tal och skrift och god förmåga att uttrycka dig i skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av webbpublicering inom offentlig sektor, praktisk kunskap i och erfarenhet av att publicera innehåll enligt lagkrav om tillgänglighet och tidigare arbete med klarspråk.

I övrigt ser vi gärna att du är en person som drivs av att få ta stort eget ansvar och att hjälpa och stötta andra.
Du anpassar dig lätt till ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändring. Du uttrycker dig välformulerat och tydligt i både enskilda möten och grupp. Vidare är du en person som planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Sist men inte minst söker vi dig som säkerställer att ditt budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du samarbetar bra med andra människor.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Sara Bengtsson, enhetschef, 018-727 60 51
Jenny Lagensjö, webbredaktör, 018-727 17 76

Fackliga företrädare:
DIK, Marianne Skoglund, 018-727 57 09
Vision, Tommy Törnberg, 018-727 17 44.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kulturförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturnämndens ansvarsområde och merparten av kommunens kulturverksamhet samt verksamhet för barn och unga. Förvaltningen handlägger också stöd och stipendier till det fria kulturlivet, studieförbund och föreningslivet i Uppsala kommun. Förvaltningen består av fem avdelningar: Kulturförvaltningens stab, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Uppsala konst och kulturarv samt Uppsala kulturskola.

Mer information om vår organisation hittar du på [url=https://www.uppsala.se/kommun-och-politik/organisation/forvaltningar/kulturforvaltningen/?selectedyear=
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

E-handelsansvarig till Dealy Sweden

Till Dealy Sweden söker vi nu en driven E-handelsansvarig med stor passion för att utveckla den digitala affären. Vill du ta lead i en satsning när företagets B2C-site lanseras? Vill du även driva den digitala försäljningen och ansvara för företagets kommunikation? Då kan du vara den vi söker! Om företaget Dealy Sweden AB är etablerade som en av Sveriges största generalagenter inom fyrhjulingar, mopedbilar, el-mopeder och promenadskoter. Dealy Sweden AB i... Visa mer
Till Dealy Sweden söker vi nu en driven E-handelsansvarig med stor passion för att utveckla den digitala affären. Vill du ta lead i en satsning när företagets B2C-site lanseras? Vill du även driva den digitala försäljningen och ansvara för företagets kommunikation? Då kan du vara den vi söker!

Om företaget
Dealy Sweden AB är etablerade som en av Sveriges största generalagenter inom fyrhjulingar, mopedbilar, el-mopeder och promenadskoter. Dealy Sweden AB ingår i Olle Olsson Bolagen som grundades 1964. Idag är de 19 anställda. Läs gärna mer om företaget här (http://www.dealy.se/).

Om tjänsten
I rollen som E-handelsansvarig kommer du axla en bred roll som innehåller en mix av strategiskt och operativt arbete. Du blir en viktig spelare i att driva företagets online-satsning och försäljningen inom B2C, som lanseras inom kort. Du arbetar mot uppsatta mål och genom ett kommersiellt och resultatinriktat fokus utvecklar du bolagets webb, kundresa och kommunikation. Du kommer att ansvara för att planera och genomföra aktiviteter så som kampanjer och produktlanseringar samtidigt som du tar ett helhetsgrepp kring företagets digitala kommunikation. I övrigt ingår följande i rollen;

- Implementera en strategi för B2C-försäljningen tillsammans med VD och verkställa denna.
- Skapa och publicera content för site och inom sociala medier.
- Kravställning mot samarbetsparter internt och externt.
- Arbete i Wordpress/WooCommerce.
- Arbeta med företagets influencer marketing.
- Säkerställa så att kundresan online är best practice


Din bakgrund

Till denna nyinrättade roll söker vi dig som har en relevant eftergymnasial utbildning inom e-handel, kommunikation eller marknadsföring. Alternativt har du förskaffat dig likvärdig erfarenhet i arbetslivet. Det är starkt meriterande med erfarenhet från e-handel och du har med fördel jobbat med Wordpress/WooCommerce. Du har en god kommunikativ förmåga och är en digital native med stenkoll på sociala medier. Har du även följande har du mycket goda förutsättningar att lyckas i rollen:

- Erfarenhet av arbete med e-handelslansering.
- Meriterande med erfarenhet av SEM/PPC och SEO.
- Kunskap i Google Search Console, Google Tag Manager & Google Analytics.
- Erfarenhet av att driva konton på sociala medier med fokus försäljning och brand awareness
- Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift


Som person är du driven, nyfiken och har ett stort intresse av att ständigt utveckla din kompetens genom ett intresse för branschen och omvärldsbevakning inom e-handel och digital marknadsföring. Du tar egna intiativ och har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Vidare är du en strukturerad doer med ett kommersiellt mindset som brinner för att vara med på en häftig digital satsning i en stabil och framgångsrik organisation.

Dealy Sweden erbjuder
Du ansluter till ett familjärt bolag som är inne i en spännande fas i sin digitala satsning med fokus på att växa sin försäljning inom B2C. I rollen ges du möjlighet att påverka både ditt eget arbete och verksamhetens fortsatta digitala utveckling. På Dealy är medarbetarna den viktigaste resursen och tillsammans värnar man om hög trivsel på arbetsplatsen, man arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla!

Placering & start
Du utgår från Dealys huvudkontor i södra Uppsala och tillträde är enligt överenskommelse.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Sanny Malmberg på info(at)ecommercerecruit.se, alternativt 072-6006422.

Ansökan
Vi tillämpar löpande urvalsarbete och uppmanar dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser fram emot din ansökan.

Dealy #ehandel #ehandelsansvarig #ecommerce #ecommercerecruit #GROWWITHPASSION #GROWWITHDEALY Visa mindre

E-Commerce Manager till Himla

Till Himla söker vi dig som vill vara med och ta e-handeln till nästa nivå genom att stärka organisationen digitalt i rollen som E-Commerce Manager. Du kommer in i en expansiv fas där satsningen i digitala kanaler nu växlas upp ytterligare. Har du erfarenhet av att driva digitala satsningar, är passionerad e-handel och vill ansluta till ett framgångsrikt bolag i tillväxt? Då kan du vara den vi söker! Om Himla Himla står för skandinavisk enkelhet och kreat... Visa mer
Till Himla söker vi dig som vill vara med och ta e-handeln till nästa nivå genom att stärka organisationen digitalt i rollen som E-Commerce Manager. Du kommer in i en expansiv fas där satsningen i digitala kanaler nu växlas upp ytterligare. Har du erfarenhet av att driva digitala satsningar, är passionerad e-handel och vill ansluta till ett framgångsrikt bolag i tillväxt? Då kan du vara den vi söker!

Om Himla
Himla står för skandinavisk enkelhet och kreativa variationer och är ett svenskt varumärke på en global marknad. I över 30 år har de levt efter samma framgångsrika idé - att skapa vackra kvalitativa textilier för hemmets alla rum. På Himla värdesätts omfattande kompetens och man strävar alltid efter att utveckla den innovativa andan. Läs gärna mer om oss (https://himla.com/se/)

Om tjänsten
I rollen som E-commerce Manager är ditt huvudfokus att verka för att e-handelsverksamheten levererar bästa kundupplevelse, innehåll, konvertering och försäljning, detta i linje med Himlas varumärkesstrategi. Du kommer planera och genomföra kampanjer från ax till limpa och ansvara för det redaktionella innehållet på siten. Du ansvarar för e-handelns försäljnings- och utvecklingsbudget och genomför löpande webbanalys och försäljningsuppföljning. Du kommer ta fram material för både Himlas egen e-handel men även hos externa e-tailers samt ansvara för säljstyrning och online merchandising. Rollen ingår i marknadsteamet och du kommer rapportera till VD. Du kommer ha nära samarbete med andra interna avdelningar men är också kravställare mot externa leverantörer. Följande ingår också i rollen:

- Ansvar för att nå e-handelns uppsatta KPI:er, löpande uppföljning samt rapportering
- Kontakt med och ansvar för samarbete med digital marknadsföringsbyrå
- Kravställning mot webbyrå och rapportera/felsöka tekniska fel samt driftrelaterade frågor
- Löpande hantering av Himlas konto på Amazon DE tillsammans med försäljningschef
- Planering, utformning och uppföljning av digitalt marknadsföringsmaterial
- Ansvar för utveckling och administration av Himlas kundklubb


Din bakgrund
För att lyckas i rollen ser vi att du har 3+ års erfarenhet från en roll som E-commerce Manager och innehar en relevant utbildning inom e-handel/digital marknadsföring. Du har goda kunskaper inom digitala affärer utifrån analys, kundbeteenden, merchandising, säljstyrning och konverteringsoptimering. Du är analytiskt lagd samtidigt som du har en kreativ och stilistisk förmåga samt känsla för layout och design. Med engagemang och struktur har du god förmåga att få projekt i mål i nära samarbete med andra, du drivs av att jobba både operativt och strategiskt och tänker helhet. Har du även följande erfarenheter har du goda förutsättningar att lyckas i rollen:

- Goda kunskaper i Adobe Creative Suite och Google Analytics
- Kunskap inom sociala medier och andra digitala verktyg
- Erfarenhet av utlandsexpansion/exportförsäljning inom e-handel
- Erfarenhet inom Amazon eller andra marketplaces
- Erfarenhet av arbete med e-handelsplattformen Magento 2
- God kommunikatör, flytande i svenska och engelska i både tal och skrift


Som person är du prestigelös, ansvarsfull, kundorienterad och kreativ. Du är nyfiken och har ett intresse av att ständigt utveckla din kompetens genom ett intresse för branschen och omvärldsbevakning inom e-handel och digital marknadsföring. Du är en social person som trivs att arbeta i team och är en lagspelare.

Himla erbjuder
Du ansluter till ett familjärt bolag som är inne i en spännande fas i sin digitala satsning och utlandsexpansion. I rollen ges du möjlighet att påverka både ditt eget arbete och verksamhetens fortsatta digitala utveckling. Medarbetarna är Himlas viktigaste resurs och tillsammans värnar man om hög trivsel på arbetsplatsen, man arbetar aktivt för ett välkomnande och inkluderande arbetsklimat med tydlig vi-känsla!

Placering & start
Himlas huvudkontor är beläget i Uppsala. Möjlighet till arbete från annan ort finns, men arbete på kontor kan komma att behövas periodvis. Tillträde är snarast/enligt överenskommelse.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Daniel Hilvardén på info(at)ecommercerecruit.se, alternativt 072-6006421

Ansökan
Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser fram emot din ansökan.

himla #ehandel #ecommercemanager # #ecommerce #ecommercerecruit #GROWWITHPASSION #GROWWITHHIMLA Visa mindre

WEBBUTVECKLARE/WEBBANSVARIG TILL DIGITAL BYRÅ!

Brinner du för webben, funktionalitet och bra design i kombination med smart onlinemarknadsföring? Då har vi en kul och utvecklande tjänst att erbjuda dig på en digitalbyrå som ligger i framkant! Profit Solutions med varumärket "Mediamind" består av ett härligt gäng digitala entusiaster som sitter i mysiga lokaler centralt i Uppsala. Hos oss är det alltid högt i tak och för den som vill finns stora utvecklingsmöjligheter. Mediamind får ständigt in nya spän... Visa mer
Brinner du för webben, funktionalitet och bra design i kombination med smart onlinemarknadsföring? Då har vi en kul och utvecklande tjänst att erbjuda dig på en digitalbyrå som ligger i framkant! Profit Solutions med varumärket "Mediamind" består av ett härligt gäng digitala entusiaster som sitter i mysiga lokaler centralt i Uppsala. Hos oss är det alltid högt i tak och för den som vill finns stora utvecklingsmöjligheter.
Mediamind får ständigt in nya spännande uppdrag och vi söker nu efter en vass Webbutvecklare som förstår vikten av att kombinera teknik, design och användarvänlighet för att locka besökarna på hemsidan att konvertera till exempelvis ett köp, en beställning eller till ytterligare kontakt med företaget. Många av våra uppdrag är inom E-handel så du behöver ha kunskap och erfarenhet i att bygga bra E-handelssajter.
I rollen som Webbutvecklare på Mediamind ges du stor frihet och därför är det viktigt att du är van att ta ansvar och själv styra ditt arbete och ta egna initiativ. För rätt person och om du har långt pendlingsavstånd kan också möjligheten att jobba hemifrån ges emellanåt och då krävs struktur, disciplin och löpande kontakt med kollegor och kunder över Teams eller liknande.
Du kommer också jobba tajt ihop med vår SEO avdelning och grundläggande kunskap om hur man jobbar med SEO är ett önskemål.
Utöver att bygga hemsidor kommer du också få ansvar för våra interna system såsom mail, server (molntjänst) och vår egen hemsida. Det är en liten del av jobbet men ändå något som du behöver ta ansvar för så det fungerar och är smidigt för alla.
Den här tjänsten kräver att du har förmågan att ha koll på flera parallella spår samtidigt och tidvis är det korta deadlines varför det är viktigt att du behärskar detta och är flexibel. Du kommer vara den som ska ha bäst koll på hur lång tid ett webbprojekt kan ta att genomföra, du kommer därför vara en viktig kugge i offertarbetet och stötta projektledarna i tidsplaneringen.
Vi vill också att du är en god lagspelare som gillar att tillsammans med andra komma fram till konstruktiva lösningar, samtidigt som du ändå tycker om att jobba enskilt och ta egna initiativ. Emellanåt kommer du få ha den direkta kontakten med våra kunder så viktigt att du känner dig trygg i detta och att du har en trevlig och glad framtoning.
Önskad kompetens och egenskaper
Givetvis mycket stort intresse för webben och onlinemarknadsföring
Minst 2-3 års arbetslivserfarenhet inom en liknande roll
God kunskap om alla relevanta verktyg och tekniker såsom:
WordPress CMS
WooCommerce
Advanced custom fields eller liknande
PHP
My
JavaScript
HTML & CSS/SASS
Bootstrap
jQuery
Git
Versionskontroll i Github eller liknande
Photoshop
Hantering av Mediaminds mailkonton (G-suite), molntjänster (MS 365 portal) m.m
Förståelse för ”säljprocessen” i ett företag och att det är viktigt att ge våra kunder den service de förtjänar i form av återkopplingar, hålla deadlines etc.
Kvalitetsmedveten och noggrann men ändå kreativ och idérik.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande erfarenheter (dock inget krav):
Extra plus om du har jobbat i andra CMS såsom Magenta, Drupal, Joomla etc.
Övrig kunskap inom Onlinemarknadsföring, exempelvis Google Ads, sociala medier, displayannonsering, konverteringsoptimering eller liknande.
Duktig på att skriva Copytexter.
Språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid 40 timmar/vecka
Lön: Fast lön
Övrigt: För oss är det viktigt att våra anställda mår bra och har en god grundtrygghet. Därför är det en självklarhet för oss att du får Tjänstepension, Sjukförsäkring och Friskvårdsbidrag vid fast anställning.
Om du har några frågor kontakta:
Johannes Karsberg tel: 070-223 88 50 [email protected]
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Kommunikatör med inriktning webbstrategi

Kommunikationsstaben Är du en nyfiken lagspelare med stort intresse och engagemang för webb? Vi erbjuder dig en roll där många utmaningar du ställs inför initialt innehåller fler frågor än svar. Att hitta svaren och att tillsammans med kollegor ta fram de bästa lösningarna är din uppgift! Välkommen till kommunikationsstabens utvecklingsenhet. Uppsala kommun har en centralt placerad kommunikationsstab som stödjer kommunens verksamheter med det strategi... Visa mer
Kommunikationsstaben

Är du en nyfiken lagspelare med stort intresse och engagemang för webb? Vi erbjuder dig en roll där många utmaningar du ställs inför initialt innehåller fler frågor än svar. Att hitta svaren och att tillsammans med kollegor ta fram de bästa lösningarna är din uppgift! Välkommen till kommunikationsstabens utvecklingsenhet.

Uppsala kommun har en centralt placerad kommunikationsstab som stödjer kommunens verksamheter med det strategiska och praktiska kommunikationsarbetet. Inom kommunikationsstaben finns kompetenser inom en rad områden, till exempel: kommunikationsstrategi, press, sociala medier, webb, ux-design, visuell design, formgivning och text.

Utvecklingsenheten har ett styrande, normerande uppdrag inom webbområdet och arbetar strategiskt och taktiskt med kommunens webbplatser.

Ditt uppdrag
I rollen som kommunikatör med inriktning webbstrategi ingår du i ett team som utvecklar och förvaltar kommunens interna och externa webbplatser. Du arbetar med den digitala upplevelsen och ser till att webbplatserna hjälper användaren på bästa sätt. Du rör dig framförallt på strategisk och taktisk nivå, men har också god förståelse för operativt webbarbete. Under de närmaste åren kommer enheten att ägna mycket tid åt ett stort utvecklingsarbete vilket kräver en god helhetsförståelse för hur teknik och innehåll samverkar.

Arbetet sker agilt och i nära samarbete med övriga webbkollegor på enheten och ett internt team för webbutveckling. I arbetsuppgifterna ingår att ibland hålla utbildningar och workshops.

Din bakgrund
Vi söker dig med:

• kommunikationsutbildning på högskolenivå eller motsvarande
• god kunskap i att skriva för webb
• stor erfarenhet av Episerver eller annat CMS
• dokumenterad erfarenhet av kvalificerat arbete som innehållsdesigner, webbredaktör, webbstrateg eller liknande
• god kunskap om användbarhet och tillgänglighet på webben
• erfarenhet av arbete med större externa och interna webbplatser, gärna inom offentlig förvaltning

Vi värdesätter om du också har erfarenhet av:

• att arbeta i team
• att samordna webbarbete eller att leda webbprojekt
• strukturerat arbete med webbanalys
• att arbeta med användningstester
• kravställning

Vi söker en driven och nyfiken lagspelare med stort intresse och engagemang för webb. Du brinner för servicewebben och är beredd att arbeta hårt för att nå resultat. Du har förmåga att driva komplicerade frågor framåt i organisationen och gillar ett utforskande arbetssätt. I många utmaningar du ställs inför kommer det till att börja med finnas betydligt fler frågor än svar. Att hitta svaren och att tillsammans med kollegorna ta fram de bästa lösningarna är din arbetsuppgift.

Arbetet sker i tätt samarbete med andra vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga, lyhördhet och prestigelöshet. Som person inger du förtroende i mötet med andra människor, även inom andra yrkesgrupper än din egen.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Erik Boman, enhetschef, 018-727 18 99, eller Caroline Backman, teamledare och webbsamordnare, 018-727 18 56.

Facklig företrädare: Jill Wattin, DIK 018-727 1332 (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (https://uppsala.powerinit.com/Modules/JobPositions/Edit.aspx?Id=27643) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#) (#)

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta Kajsa Angerdal Skoglund, enheten för kompetensförsörjning: 072-593 28 06

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling. På kommunledningskontoret ligger även organisationen för kansli, strategi och planering, näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Driven SEO-specialist till start-up!

Ansök    Nov 22    Academic Work    Webbansvarig/Webbstrateg
Har du ett brinnande intresse för webbutveckling och sökordsoptimering? Är du redo att ta dig an utmaningen och vara med på resan framåt i ett start-up bolag? Då är det just DIG vi söker! OM TJÄNSTEN Latus är ett nystartat företag som hjälper företag att bygga och optimera sina hemsidor. Företaget består i dagsläget av två personer och de söker nu utökning av ytterligare en person som vill vara med på deras resa. I och med att företaget är i uppstartsfas... Visa mer
Har du ett brinnande intresse för webbutveckling och sökordsoptimering? Är du redo att ta dig an utmaningen och vara med på resan framåt i ett start-up bolag? Då är det just DIG vi söker!

OM TJÄNSTEN
Latus är ett nystartat företag som hjälper företag att bygga och optimera sina hemsidor. Företaget består i dagsläget av två personer och de söker nu utökning av ytterligare en person som vill vara med på deras resa.
I och med att företaget är i uppstartsfas har du möjligheten att vara med från början och påverka den framtida resan. Tjänsten kommer vara placerad antingen i Knivsta eller Solna beroende på vad som passar just dig.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Som SEO-specialist på Latus kommer du arbeta med att hjälpa deras kunder att både bygga och sökordsoptimera för att få största möjliga trafik. Du kommer få stort eget ansvar kring ditt eget arbete som kommer innefatta hela spektret ifrån kravställande till färdig hemsida.

VI SÖKER DIG SOM
I denna tjänst läggs stor vikt vid dina kunskaper och tidigare erfarenheter av webbutveckling samt SEO. Vare sig det är något du har lärt dig under studier, arbete eller på fritiden behöver du kunna visa upp tidigare projekt. Vidare är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat på både svenska och engelska.

Som person är du:


* Resultatinriktad
* Serviceinriktad
* Självgående


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid
* Placering: Knivsta eller Solna
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Latus önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Erfaren webbredaktör med intresse för kultur och språk

Institutet för språk och folkminnen söker en kvalificerad webbredaktör som kan underhålla myndighetens webbplats under tiden som ordinarie webbredaktör arbetar i ett kulturarvsprojekt. Dina arbetsuppgifter Du kommer att planera, initiera, koordinera och publicera innehåll på vår webbplats och i viss mån andra digitala kanaler. I arbetet ingår det att själv producera innehåll i form av text och bild till olika målgrupper men också redigera och anpassa befi... Visa mer
Institutet för språk och folkminnen söker en kvalificerad webbredaktör som kan underhålla myndighetens webbplats under tiden som ordinarie webbredaktör arbetar i ett kulturarvsprojekt.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att planera, initiera, koordinera och publicera innehåll på vår webbplats och i viss mån andra digitala kanaler. I arbetet ingår det att själv producera innehåll i form av text och bild till olika målgrupper men också redigera och anpassa befintligt material. Du kommer att arbeta nära kollegor såväl inom kommunikationsfunktionen som med medarbetare på andra avdelningar.

Din bakgrund
Vi söker dig som har:


• akademisk utbildning inom digital kommunikation eller motsvarande kompetens
• dokumenterad arbetslivserfarenhet inom området, gärna från offentlig förvaltning
• erfarenhet av att producera och anpassa texter för olika målgrupper
• mycket goda kunskaper i svenska språket, inklusive klarspråk och god stilistisk förmåga
• kunskap om webbtillgänglighetsdirektivet och tillgänglighetsfrågor inom digital offentlig service
• erfarenhet av bildredigering
Vi ser gärna att du behärskar webbpubliceringsverktyget SiteVision eller har goda kunskaper i och erfarenhet av liknande CMS-verktyg.

Dina egenskaper
Du är ansvarsfull och självständig med god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete. Du är en skicklig, snabb och stilistisk säker skribent med mycket goda kunskaper i svenska. Du är van att anpassa formspråk och innehåll efter kanal och målgrupp. Vidare är du samarbetsinriktad och kommunikativ, vilket innebär att du har lätt för att förmedla men också lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsformen är ett vikariat på heltid under elva månader med tillträde i januari 2020 eller enligt överenskommelse. Placering: Digital utveckling och kommunikation, von Kraemers allé 19, Uppsala.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Ulrika Sjöberg, 076-786 86 92 eller personalhandläggare Çimen Gustafsson, 070-235 79 04. Fackliga kontaktpersoner är Gunnar Eriksson, Saco 073-558 60 44 eller Eleonor Karman, ST 070-559 96 23.

Välkommen att skicka in din ansökan i form av personligt brev och cv genom att registrera dig i rekryteringsverktyget. Sista ansökningsdag är 2020-01-12.

Institutet för språk och folkminnen är en statlig myndighet med uppgift att bedriva språkvård och på vetenskaplig grund öka, levandegöra och sprida kunskaper om dialekter, språk, namn och andra immateriella kulturarv i Sverige. Myndigheten ska bedriva forskning inom sitt verksamhetsområde och verka för ökad kunskap i samverkan med andra, exempelvis universitet och högskolor. Institutet har avdelningar i Göteborg, Stockholm och Uppsala.

Språk och kulturarv — för ökad förståelse och delaktighet! Visa mindre

Webbredaktör Region Öst

Ansök    Apr 9    JM AB    Webbansvarig/Webbstrateg
Är du en duktig skribent och brinner för webb och design? Då kan du vara vår nästa Webbredaktör till vår marknads- och försäljningsavdelning på JM Region Öst. Placering på vårt regionkontor i Uppsala. Regionen har för närvarande omkring 300 medarbetare och är verksam i Uppsala, Västerås, Örebro, Norra Stockholm, Norrköping och Linköping.    ARBETSUPPGIFTER ... Visa mer
Är du en duktig skribent och brinner för webb och design? Då kan du vara vår nästa Webbredaktör till vår marknads- och försäljningsavdelning på JM Region Öst. Placering på vårt regionkontor i Uppsala. Regionen har för närvarande omkring 300 medarbetare och är verksam i Uppsala, Västerås, Örebro, Norra Stockholm, Norrköping och Linköping. 
 
ARBETSUPPGIFTER
Som webbredaktör arbetar du i våra projekt och har ett nära samarbete med marknadsansvarig, marknadsassistent och projektledare. Tjänsten innebär löpande och proaktivt webbredaktörsarbete. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är: 
 
- Skapa och uppdatera webbsidor för bostadsprojekten 
- Kontinuerlig bevakning av de sidor du ansvarar för samt föreslå förbättringar med kundnytta i fokus 
- Vara en bra kommunikatör
- Ha förståelse för varumärket och tonalitet samt att grafisk profil och skrivregler följs
- Producera, redigera, webbanpassa och publicera texter 
- Välja ut, bearbeta bilder och se över bildbehov
- Optimera och forma innehållet för bästa sökvänlighet
- Granska material som ska publiceras och säkerställa att verksamhetssystemets krav efterlevs 
- Följa upp statistik och trafik på webbsidorna samt analys
- Skapa kampanjsidor och andra sidor efter organisationens behov
- Arbeta i JMs kundhanteringssystem CRM
- Innehåll och publicering i sociala medier 
 
DIN BAKGRUND
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom webbpublicering, bildhantering, marknadskommunikation, marknadsföring eller motsvarande. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du är en mycket god skribent med bild och formkänsla. För att lyckas i rollen vill vi gärna att du behärskar EPiServer eller motsvarande publiceringsverktyg, Adobe Photoshop, InDesign och Google Analytics. Som person är du serviceinriktad och strukturerad, du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra. Vi vill också att du är självgående och tar ett stort ansvar för ditt arbete. 
 
PLACERINGSORT
Uppsala, med möjlighet att arbeta från våra lokalkontor i Västerås, Örebro och Linköping. Resor i tjänsten förekommer.  
 
ANSÖKAN
Varmt välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev. Sista ansökningsdag är 19 maj 2019. Din ansökan vill vi ha så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande med tillträde snarast.  
 
KONTAKT
För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Mikaela Hockman på 018-66 03 05 eller [email protected] För mer information om tjänsten kan du kontakta Therese Rönnbäck på 018-66 03 78 eller [email protected] 
 
Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre