Lediga jobb som Webbredaktör i Uppsala

Se lediga jobb som Webbredaktör i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Webbredaktörer

Ansök    Jan 20    Uppsala Universitet    Webbredaktör
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Arbetsuppgifter
Du blir en del av webbredaktionen vid kommunikationsavdelningen, där du arbetar operativt och strategiskt i ett team, i samverkan med avdelningens kommunikationsstrateg.

Teamet planerar, producerar, publicerar och uppdaterar redaktionellt material på universitetsövergripande externa sidor på svenska och engelska samt analyserar och utvecklar webbsidorna för att stödja universitetets mål. I arbetet ingår att ha fortlöpande kontakter med olika personer/enheter från universitetets övriga verksamhet. Du kommer också ha ett delat ansvar för visst operativt arbete i universitetsövergripande sociala kanaler samt kalendarium.

Webbredaktörerna deltar även i det dagliga nyhetsarbetet vid enheten och bistår vid behov ett pågående webbprojekt vid avdelningen i syfte att byta universitetets webbplattform.

Den organisatoriska placeringen är vid enheten för press och redaktion vid kommunikationsavdelningen. Verksamheten är under utveckling där samarbetet mellan webbredaktörer för intern respektive extern information utvecklas, liksom samarbetet med nyhetsgruppen.

Kvalifikationskrav
Relevant akademisk examen inom kommunikation, eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Du ska på heltid ha arbetat under minst två år som webbredaktör/webbkommunikatör. Du har bred erfarenhet av webbarbete; textproduktion, bildhantering, redigering och en god förmåga att uttrycka dig i skrift. Gedigen erfarenhet av arbete i något/några webbpubliceringssystem (gärna Sitevision) och sociala medier. Du har goda kunskaper om tillgänglighetsanpassning och sökoptimering, samt erfarenhet av att arbeta i team och med rådgivning på webbområdet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som t ex god samarbetsförmåga, lyhördhet, noggrannhet och vana att arbeta under tidspress.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av att arbeta med extern och/eller intern webbkommunikation i en stor organisation. Kunskaper om webbanalys och uppföljning. Tvåspråkighet svenska och engelska. Erfarenhet av motsvarande arbete vid universitet eller högskola.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef Anneli Waara, [email protected] och biträdande avdelningschef Urban Lindberg, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 11 februari 2022, UFV-PA 2022/190.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Textförfattare och webbredaktör

Ansök    Okt 15    Back On Track AB    Webbredaktör
Back on Track konstruerar, tillverkar och försäljer produkter över större delen av världen inom sektionerna häst, hund och humanartiklar. På grund av expansion behöver vi en webbredaktör/textförfattare. Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor i Uppsala. Grundkrav för tjänsten är kreativitet och mycket god språkbehandlingsförmåga på svenska och engelska då en av arbetsuppgifterna är produktion av texter till både web, marknadsmaterial och förpackningar.... Visa mer
Back on Track konstruerar, tillverkar och försäljer produkter över större delen av världen inom sektionerna häst, hund och humanartiklar.
På grund av expansion behöver vi en webbredaktör/textförfattare.
Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor i Uppsala.
Grundkrav för tjänsten är kreativitet och mycket god språkbehandlingsförmåga på svenska och engelska då en av arbetsuppgifterna är produktion av texter till både web, marknadsmaterial och förpackningar.
Tjänsten är en heltidstjänst, månadslön enligt överenskommelse.
Kontaktperson är Anna-Lena Borgerud, till vilken ansökan skickas per mail på [email protected]
Vår hemsidesadress är backontrack.com, där det finns en del grundläggande information om våra produkter. Visa mindre

Webbredaktör/skribent till BGA.SE

Ansök    Nov 18    BGA Group AB    Webbredaktör
BGA är ett snabbväxande e-handelsföretag som idag bedriver försäljningsverksamhet mot 12 marknader i Europa med huvudkontor och lager i Gävle. BGA erbjuder heminredning med fokus på skandinavisk design på nätet och i butik. Idag har vi över 20 000 unika produkter i sortimentet. På BGA erbjuder vi bland annat tavelramar, speglar, textilier och inredningsdetaljer till privatpersoner och företag. BGA utökar organisationen och söker nu Sveriges bästa skribent ... Visa mer
BGA är ett snabbväxande e-handelsföretag som idag bedriver försäljningsverksamhet mot 12 marknader i Europa med huvudkontor och lager i Gävle. BGA erbjuder heminredning med fokus på skandinavisk design på nätet och i butik. Idag har vi över 20 000 unika produkter i sortimentet. På BGA erbjuder vi bland annat tavelramar, speglar, textilier och inredningsdetaljer till privatpersoner och företag.
BGA utökar organisationen och söker nu Sveriges bästa skribent till det nyöppnade kontoret i Uppsala. Älskar du att uttrycka dig i skrift och har en stark passion att utvecklas? Vill du hänga med och vara delaktig i vår expansiva resa? Då är det dig vi vill ha!
I rollen som skribent/webbredaktör kommer du ha ett övergripande ansvar för texter till våra produkter och kategorier. Du kommer arbeta med att skriva texter till vårt eget online Magazine och jobba tätt tillsammans med vår marknads- och e-handelsavdelning, samt jobba tillsammans med våra översättare för att koordinera att innehållet du skapar också blir korrekt översatt. BGA är idag aktiva i 12 europeiska länder, och det kräver att vår copy på utländska sajter uppfyller samma höga krav som på vår svenska sajt.
För att lyckas och trivas i rollen som skribent hos BGA ser vi att du brinner för att uttrycka dig i skrift och att få fram säljande och väl beskrivande budskap. Du behöver vara kreativ och våga tänka ett steg längre för att hitta relevanta områden där det går att skriva artiklar om våra produkter. Ditt huvudsakliga mål är att få in nya och befintliga kunder till vår butik, men också bistå kunderna med informationen de kan tänkas behöva. Vi ger dig möjlighet att få vara med i ett expansivt bolag för att utforska din potential och skjuta fram gränserna för vad som är möjligt. I rollen är det en självklarhet att strukturera sitt eget arbete och hålla uppsatta deadlines. Resor mellan Gävle- och Uppsalakontoret är att räkna med.
Du som vår nya skribent/webbredaktör kommer att vara med på en helt ny resa i och med att vi nu etablerar ett nytt kontor i Uppsala. Du, tillsammans med en nyanställd content creator, kommer inledningsvis arbeta tillsammans på plats i Uppsala, men Gävlekontoret kommer alltid att ligga nära till hands. Med tiden siktar vi på att bli fler medarbetare till Uppsalakontoret, och du som blir först in kommer att kunna påverka i stor utsträckning!
Personliga egenskaper:
-Du är duktig på att kommunicera skriftligt och muntligt
-Du är driven och ambitiös
-Du är tävlingsinriktad
-Du har viljan att vilja arbeta i högt tempo i ett snabbväxande företag
-Du kan jobba mot deadlines och hantera och planera stressfyllda perioder
-Du är strukturerad
-Du har glöden att vilja lära dig nya saker hela tiden
Vi ser att du som söker har tidigare erfarenheter inom e-handeln. Vi ser att du har relevant akademisk utbildning, eller motsvarande yrkeserfarenhet. Grundläggande kunskaper inom HTML, samt grundläggande kunskaper inom sökmotoroptimering (SEO) är ett krav. Vi ser också att du har grundläggande kunskaper inom Excel. Visa mindre

Webbredaktör

Friska djur - trygga människor Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA är också en del... Visa mer
Friska djur - trygga människor


Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA är också en del av det civila försvaret. SVA har cirka 370 anställda och är belägen på Ultunaområdet, Uppsala.  
Som webbredaktör på SVA kommer du att ingå i staben för kommunikation.

Vi arbetar för att synliggöra SVA:s viktiga samhällsuppdrag, expertkunskap och forskning. Ofta kommunicerar vi komplexa, vetenskapliga ämnen så att de blir tillgängliga och intressanta för våra målgrupper. Hos oss får du arbeta i en specialiserad men samtidigt mångsidig grupp av kommunikatörer. SVA:s vision är Friska djur – trygga människor, och det är också vår röda tråd i kommunikationsarbetet.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med övriga kommunikatörer som bidrar till SVA:s webbplats ansvarar du för det löpande och dagliga arbetet med webbplatsen. Du skapar du stilistiskt säkra texter, uppdaterar innehåll, skapar innehåll, arbetar med webbutveckling och sökmotoroptimering samt statistisk analys och uppföljning. Förutom att ha textproduktion efter syfte, kanal och målgrupp som huvudarbetsuppgift ser vi gärna att du är nyfiken på att utforska nya uttryckssätt och kommunikationsvägar. Vi vill hela tiden utvecklas och gör det gärna med dig.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom kommunikation, journalistik eller annat ämne som bedöms som likvärdig. Du kan också praktiskt ha förvärvat erfarenheter och kvalifikationer som bedöms likvärdiga. Du ska vara en god kommunikatör, kreativ och ha känsla för digitalt tilltal och paketering av innehåll. Du är lösningsorienterad, har analytisk förmåga och tycker om att ta dig an nya arbetsuppgifter.

I rollen som webbredaktör ser du webben som ett naturligt nav för såväl information och varumärkesbyggande som nyhetsrapportering. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat arbete som webbredaktör. Vi vill att du är van vid analys av webbstatistik. Att skriva för webb, är något du gjort i flera år - såväl nyhetstexter som andra informativa texter. Du har goda kunskaper om användbarhet och tillgänglighet enligt gällande lagkrav med avseende på webb. Du är en duktig kravställare på vad myndigheten behöver utveckla för de digitala plattformarna och har erfarenhet av att agera beställare av tjänster gentemot extern leverantör.

Förutom ovan nämnda bör du också:

- Ha förmågan till helhetssyn och att se frågor du hanterar i ett större perspektiv.
- Vara en som tänker strategiskt och övergripande och som kan se de långsiktiga konsekvenserna av olika beslut – både dina egna och övriga organisationens.
- Vara serviceinriktad, pedagogisk och ta på dig rollen som en rådgivande person i organisationen.
- Vara van vid att stötta och utbilda kollegor i webbfrågor och i webbens roll för hela verksamheten.
- Ha arbetat med layout och grafisk design och ha goda kunskaper i Adobe Creative-svitens program InDesign och Photoshop

Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet och räknar med att du är självgående, van att ta initiativ, strukturerad och samtidigt har du lätt för att samarbeta med andra och skapa kontakter.

Meriterande
Har du erfarenhet av Umbraco som CMS är det ett plus. Det är meriterande om du också har erfarenhet av att arbeta med fotografering, rörlig bild och videoredigering i Adobe Premiere. 

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, vi tillämpar 6 månaders provanställning.  

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.


Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.


All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Webbredaktörer

Ansök    Jul 2    Ls Jobbet AB    Webbredaktör
Den 1 september 2021 bildas en ny gemensam kommunikationsfunktion inom Region Uppsala, med organisatorisk placering på Regionkontoret. Kommunikationsavdelningen kommer att bestå av fyra enheter som arbetar med strategisk och operativ kommunikation till stöd för Region Uppsalas ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter. Om rollen Nu söker vi 4 nya webbredaktörer! Du kommer in i en nystartad enhet med fokus på webb och digitala kanaler. Som webbredaktö... Visa mer
Den 1 september 2021 bildas en ny gemensam kommunikationsfunktion inom Region Uppsala, med organisatorisk placering på Regionkontoret. Kommunikationsavdelningen kommer att bestå av fyra enheter som arbetar med strategisk och operativ kommunikation till stöd för Region Uppsalas ledning, chefer, förvaltningar och verksamheter.
Om rollen
Nu söker vi 4 nya webbredaktörer!
Du kommer in i en nystartad enhet med fokus på webb och digitala kanaler. Som webbredaktör ser du till att våra webbplatser och andra sociala och digitala kanaler uppfyller de behov användarna har och att informationen som publiceras är aktuell, relevant och korrekt.
Om dig
Vi söker dig som har en avslutad högskoleutbildning eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet inom digital kommunikation. Du har minst tre års erfarenhet som webbredaktör eller likande. Du har kunskap om sökordsoptimering, webbtillgänglighet och senaste versionen av Episerver. Du är en skicklig och kreativ problemlösare som utvecklar och anpassar innehåll till olika målgrupper och kanaler. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet i klarspråk och lättläst. Vidare är du bra på att formulera dig i både tal och skrift och behärskar enkel bildredigering.
Du samlar in behov och förankrar webbarbetet i verksamheterna. Du behöver ha ett helhetstänk och förståelse för målgruppens behov och perspektiv. Därför är det meriterande om du har arbetat i en större komplex organisation. Uppdraget handlar om att samarbeta med flera aktörer, kommunikatörskollegor och medarbetare med andra yrkesroller inom Region Uppsala.
Vad vi erbjuder
Ett roligt uppdrag i en nybildad enhet. Tillsammans med tidigare medarbetare och flera nya kollegor får du vara med och skapa samhällsnytta.
Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt.
Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.
Annat viktigt att veta
Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger, 0703-426600 alternativt vår växel, 018-100112.
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.
Välkommen med din ansökan!
Krav
Högskoleutbildning eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet inom digital kommunikation.
Minst tre års erfarenhet som webbredaktör eller liknande.
Mycket goda kunskaper i Episerver.
Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Behärska enkel bildredigering.

Meriterande
God förståelse för sökmotoroptimering och tillgänglighet.
Erfarenhet av webbanalys och A/B-testning.
Utbildning och erfarenhet i klarspråk och lättläst.
Arbetat i en större komplex organisation.Om arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter Visa mindre

Webbredaktör

Friska djur - trygga människor Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA är också en del... Visa mer
Friska djur - trygga människor


Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. SVA utgör en del av det svenska smittskyddet och samverkar med en rad andra myndigheter. I och med vårt samhällsviktiga uppdrag är SVA är också en del av det civila försvaret. Verksamheten är bred och mångsidig och finansieras genom anslag, bidrag och en betydande andel uppdragsverksamhet. SVA har cirka 370 anställda och är belägen på Ultunaområdet, Uppsala. Vi är många veterinärer, biomedicinska analytiker och forskare men vi har också ett flertal andra olika yrkeskategorier som behövs för att få en större organisation att fungera väl. 
Som webbredaktör på SVA kommer du att ingå i staben för kommunikation.

Vi arbetar för att synliggöra SVA:s viktiga samhällsuppdrag, expertkunskap och forskning. Ofta kommunicerar vi komplexa, vetenskapliga ämnen så att de blir tillgängliga och intressanta för våra målgrupper. Hos oss får du arbeta i en specialiserad men samtidigt mångsidig grupp av kommunikatörer. SVA:s vision är Friska djur – trygga människor, och det är också vår röda tråd i kommunikationsarbetet.

Arbetsuppgifter
Tillsammans med övriga kommunikatörer som bidrar till SVA:s webbplats ansvarar du för det löpande och dagliga arbetet med webbplatsen. Du skapar du stilistiskt säkra texter, uppdaterar innehåll, skapar innehåll, arbetar med webbutveckling och sökmotoroptimering samt statistisk analys och uppföljning. Förutom att ha textproduktion efter syfte, kanal och målgrupp som huvudarbetsuppgift ser vi gärna att du är nyfiken på att utforska nya uttryckssätt och kommunikationsvägar. Vi vill hela tiden utvecklas och gör det gärna med dig.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom kommunikation, journalistik eller annat ämne som bedöms som likvärdig. Du kan också praktiskt ha förvärvat erfarenheter och kvalifikationer som bedöms likvärdiga. Du ska vara en god kommunikatör, kreativ och ha känsla för digitalt tilltal och paketering av innehåll. Du är lösningsorienterad, har analytisk förmåga och tycker om att ta dig an nya arbetsuppgifter.

I rollen som webbredaktör ser du webben som ett naturligt nav för såväl information och varumärkesbyggande som nyhetsrapportering. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat arbete som webbredaktör. Vi vill att du är van vid analys av webbstatistik. Att skriva för webb, är något du gjort i flera år - såväl nyhetstexter som andra informativa texter. Du har goda kunskaper om användbarhet och tillgänglighet enligt gällande lagkrav med avseende på webb. Du är en duktig kravställare på vad myndigheten behöver utveckla för de digitala plattformarna och har erfarenhet av att agera beställare av tjänster gentemot extern leverantör.

Förutom ovan nämnda bör du också:

- Ha förmågan till helhetssyn och att se frågor du hanterar i ett större perspektiv.
- Vara en som tänker strategiskt och övergripande och som kan se de långsiktiga konsekvenserna av olika beslut – både dina egna och övriga organisationens.
- Vara serviceinriktad, pedagogisk och ta på dig rollen som en rådgivande person i organisationen.
- Vara van vid att stötta och utbilda kollegor i webbfrågor och i webbens roll för hela verksamheten.
- Ha arbetat med layout och grafisk design och ha goda kunskaper i Adobe Creative-svitens program InDesign och Photoshop

Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet och räknar med att du är självgående, van att ta initiativ, strukturerad och samtidigt har du lätt för att samarbeta med andra och skapa kontakter.

Meriterande
Har du erfarenhet av Umbraco som CMS är det ett plus. Det är meriterande om du också har erfarenhet av att arbeta med fotografering, rörlig bild och videoredigering i Adobe Premiere. 

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, vi tillämpar 6 månaders provanställning.  

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.


Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.


All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Webbredaktör

Ansök    Feb 11    REGION UPPSALA    Webbredaktör
Kulturutveckling Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö. Vår verksamhet Kultur och bildni... Visa mer
Kulturutveckling

Kultur och bildning är Region Uppsalas kulturförvaltning och består av enheterna Konstenheten, Kulturutveckling, Region Uppsala folkhögskola, Strategiska enheten, Verksamhetsstöd samt konferensanläggningen Wiks slott. Kulturnämnden är förvaltningens politiska styrelse. Målen för Region Uppsalas kulturpolitik är ett rikt konstliv av hög kvalitet, en hög kulturell delaktighet och en attraktiv livsmiljö.

Vår verksamhet
Kultur och bildning är den förvaltning inom Region Uppsala som arbetar med länsövergripande kultur- och folkbildningsfrågor och är huvudman för Wiks slott.

Det finns behov av att tillfälligt stärka arbetet med delar av verksamhetens kommunikation på webben och i sociala mediekanaler. Det gäller enheten för Kulturutveckling som verkar konst- och kulturfrämjande, Konstenheten som har i uppdrag att konstnärligt gestalta Region Uppsalas lokaler och Wiks slott och konferens som befinner sig i ett utvecklingsskede med uppdraget att utveckla Wik som område. Kultur och bildning söker därför en webbkommunikatör för en visstidsanställning om 70% till och med 2021-09-30.

Ditt uppdrag
Din huvudsakliga uppgift som webbredaktör är att utveckla och uppdatera enheternas digitala kanaler: webbplatsen och sociala medier, främst Facebook, Instagram och Youtube. Du arbetar nära medarbetarna på de tre enheterna och tillsammans med övriga webbredaktörer på förvaltningen och med utgångspunkt i förvaltningens kommunikationsstrategi. Visst arbete med framtagande av grafiskt material ingår i uppdraget. Uppdraget innehåller såväl arbete med skriven text som med rörlig bild.

Dina kvalifikationer
Du har en för uppdraget relevant utbildning i kommunikation eller webb.
Du har dokumenterad arbetslivserfarenhet som webbredaktör.
Det är meriterande att tidigare ha arbetat som kommunikatör i offentlig förvaltning.

Din kompetens
Som person är du strukturerad, kreativ, initiativtagande och van att arbeta självständigt. Du är serviceinriktad och har mycket god samarbetsförmåga. I arbetet ska du stödja flera olika enheter med olika uppdrag och du behöver vara flexibel och ha förmåga att verka i en komplex verksamhet.

Du är en god skribent och kan anpassa text och bild efter målgrupp, situation och kanal och har känsla för bild och form.
Ett krav är att ha vana av att arbeta i verktygen Adobe Creative Cloud och Officepaketet. Erfarenhet av arbete i Episerver är meriterande.
Du har goda kunskaper inom bildbehandling och redigering av rörlig bild. Du har också god kunskap om krav för tillgänglig webb och video och kan tillämpa dessa i ditt arbete. Du är van att arbeta med sökordsoptimering.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en visstidsanställning på 70 % till och med den sista september. Tillträde snarast.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Om du vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta enhetschef Charlotte Åstrand på telefonnummer 018-611 66 36.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan innehållandes CV och personligt brev via länken nedan. Vi vill ha din ansökan senast den 25 februari. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

BabyWorld Söker Frontend Utvecklare

Ansök    Sep 20    BabyWorld AB    Webbredaktör
I rollen som Frontend Utvecklare kommer du att arbeta med BabyWorlds E-handel. - Vi söker en affärsdriven utvecklare som vill vara med på en häftig resa att bygga världens bästa e-handel för barn och babyprodukter. Våra ambitioner är stora och vi satsar högt. - Krav HTLM, Java, CSS, PHP och UX-kunskaper. Erfarenhet av a/b tester och CMS-verktyg. - Meriterande är kunskaper inom konverteringsoptimering, SEO, , Analys och CRM, Om oss: BabyWorld är en bu... Visa mer
I rollen som Frontend Utvecklare kommer du att arbeta med BabyWorlds E-handel.


- Vi söker en affärsdriven utvecklare som vill vara med på en häftig resa att bygga världens bästa e-handel för barn och babyprodukter. Våra ambitioner är stora och vi satsar högt.
- Krav HTLM, Java, CSS, PHP och UX-kunskaper. Erfarenhet av a/b tester och CMS-verktyg.
- Meriterande är kunskaper inom konverteringsoptimering, SEO, , Analys och CRM,
Om oss:
BabyWorld är en butikskedja med flera fysiska butiker och en E-handel. BabyWorld har ett brett utbud av barnvagnar, bilbarnstolar, leksaker och allt du kan tänka dig behöva till ditt barn. Vi har över 40 000 artiklar i lager för leverans inom 0-2 arbetsdagar!


Placering & start
Tjänsten utgår från verksamhetens huvudkontor i Uppsala där även centrallagret håller till. Tjänsten är på heltid och tillsättning är enligt överenskommelse.


Ansökan
Vi tillämpar löpande intervjuer och uppmanar dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan att bli en i vårt team!


#frontend #Ansvarig #ehandel #onlinesales #sms #babyworld #ehandelsjobb #utskick #baby #babybutik #marknadsföring #ehandel Visa mindre

Webbredaktör

Ansök    Feb 4    Region Uppsala    Webbredaktör
Kommunikationsavdelningen I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Vår verksamhet Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltni... Visa mer
Kommunikationsavdelningen

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet
Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Till Regionkontorets Kommunikationsavdelning söker vi nu en samhällsintresserad skribent och webbredaktör med språkkänsla, med erfarenhet av att skapa nyheter och webbinnehåll, i text och rörliga bilder. Du erbjuds en tjänst där du ansvarar för att driva och hålla samman Region Uppsalas kommunikation, på interna och externa webbplatser och i sociala medier.

Ditt uppdrag
Region Uppsala har en decentraliserad organisation och det blir din uppgift att samordna information och kommunikation mellan Region Uppsalas nio förvaltningar. Med hjälp av ett redaktionsråd med en representant från varje förvaltning håller du regelbundna möten för att planera de övergripande nyheterna som samtliga cirka 12 000 kollegor inom Region Uppsala kan ta del av på intranätet, liksom inlägg i Region Uppsalas sociala mediekanaler. Nyhets-produktionen är inte särskilt intensiv eller tidskrävande utan den mesta tiden skapar du innehåll till våra webbplatser. Du är skicklig på text, film, fotografering, bildhantering och enklare layout.

Din kompetens
Du har en som arbetsgivaren bedömer relevant eftergymnasial utbildning och minst fem års erfarenhet av webbproduktion. Som erfaren webbredaktör är du trygg i din roll att skapa innehåll och nyheter. Du är en kompetent skribent som snabbt förstår och förenklar komplexa sammanhang till lättförståeligt innehåll. Du producerar enklare filmer, fotograferar och hanterar bilder samt enklare layout. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda grupper/redaktionsråd, kan Episerver och klarspråk.

Med lyhördhet för verksamhetens och kollegors behov trivs du med att vara självgående; planera och genomföra produktion av innehåll och nyheter. Du är flexibel med hög service- och samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala. Vårt ljusa fina kontor ligger nära Resecentrum – så det är enkelt att pendla hit. Kommunikationsavdelningen på Regionkontoret erbjuder dig sju supertrevliga kollegor (avdelningen med högst trivsel enligt medarbetarenkäten!), på övriga förvaltningar finns ytterligare cirka 25 kloka kommunikationskollegor. Välkommen till en arbetsplats där vi skapar samhällsnytta. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
För frågor välkommen att kontakta kommunikationsdirektör Rebecca Fredriksson, [email protected], 072 147 08.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Timanställd för extrajobb i webbgrupp

Ansök    Sep 11    Svenska Kyrkan Kansli    Webbredaktör
Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag ä... Visa mer
Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.

Kommunikationsavdelningen på Svenska kyrkan, kyrkokansliet söker nu en medarbetare som kan vara med och bidra i vårt webbarbete. Vi tror att du som söker studerar och vill ha en timanställning parallellt med studierna.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som kan jobba i vår webbgrupp med att hantera ärenden som kommer in i det vi kallar för redaktionsbrevlådan. Det handlar ofta om uppdateringar på externwebben eller intranätet, men också om att godkänna böner för publicering på bönewebben. Kanske kan du efter lite inkörning också jobba i vårt second line support-system och hantera enklare ärenden där.

Kvalifikationer
Du är en duktig skribent, bra på att jobba i team, snabblärd digitalt och tar självständigt ansvar för att genomföra det du lovar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på webben. Vi arbetar i publiceringsverktyget Content Studio.

Du bör känna dig bekväm med Svenska kyrkan och dess värderingar.

Omfattningen på anställningen diskuterar vi så att det passar dig, och den kan variera över tid. Tänk att du ska kunna lägga ett snitt på runt 10 timmar per vecka hos oss.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Camilla Sundén.

Fackliga företrädare
Katarina Ottosson (Vision), Joakim Lindström (Jusek) och Kajsa Cedervall Westerman (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.

Välkommen med din ansökan via knappen nedan, senast den 25 september 2019.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering. Visa mindre

Uppsalahem söker webbredaktör

Ansök    Jan 8    Uppsalahem    Webbredaktör
På Uppsalahem bidrar vi till att stärka kommunens utveckling genom att med hög kompetens äga, förvalta och bygga boenden för olika faser i livet. Vi är det gröna bostadsbolaget och arbetar tillsammans med kommunen för en bättre och mer hållbar framtid. Var sjätte Uppsalabo har sitt hem i någon av våra nästan 17 000 bostäder och hos oss får du genom ditt arbete möjlighet att bidra till en bättre vardag för Uppsalaborna.   Uppsalahem söker en driven webbre... Visa mer
På Uppsalahem bidrar vi till att stärka kommunens utveckling genom att med hög kompetens äga, förvalta och bygga boenden för olika faser i livet. Vi är det gröna bostadsbolaget och arbetar tillsammans med kommunen för en bättre och mer hållbar framtid. Var sjätte Uppsalabo har sitt hem i någon av våra nästan 17 000 bostäder och hos oss får du genom ditt arbete möjlighet att bidra till en bättre vardag för Uppsalaborna.

 

Uppsalahem söker en driven webbredaktör som bottnar i alla typer av digital kommunikation. Har du dessutom en väl utvecklad känsla för hur teknik, form och ord samverkar på bästa sätt? Och superkoll på SEO, så att vi kan höja vår ganska risiga nivå? Då finns det ett spännande jobb att söka på Uppsalahems kommunikationsavdelning.

På Uppsalahems kommunikationsavdelning arbetar du nära tre kollegor för att utveckla och driva marknadskommunikationen framåt. Rollen kräver att du en snabb och säker skribent med en trygg fot i webbutveckling och en annan i struktur.

 

I tjänsten kommer du att:


• Ansvara för innehåll, funktion och utveckling på uppsalahem.se och studentstaden.se
• Producera, koordinera och publicera innehåll i Uppsalahems digitala kanaler – vi lanserar vår första app till våren – extra plus om du har gjort något liknande!
• Utveckla vårt arbete inom SEO
• Självständigt identifiera utvecklingsområden och analysera hur vi bäst hanterar dem
• Kravställning och uppföljning gentemot interna intressenter och externa leverantörer
• Utbilda kollegor i publiceringsverktyg och stötta dem operativt
• Ha ett nära samarbete med kommunikationschef, teamet och övriga kollegor i organisationen kring kommunikationsfrågor och olika projekt
• Ingå i projektgrupper och representera Uppsalahem i kommunikationsfrågor

 

Vem är du?
Vi söker dig som har en avslutad högskole- eller universitetsutbildning inom digital marknadsföring/utveckling, samt har jobbat ett par år som webbredaktör eller content manager. Rollen kräver att du har mycket goda kunskaper i EpiServer, Adobe CS-suite (främst Photoshop, InDesign och Premiere Pro), HTML/CSS samt Google analytics. Du har även kunskaper i Facebook business manager på en grundläggande nivå. Vi ser gärna att du har ett intresse och talang för att filma och fota till våra digitala kanaler.

Som person är du social, nyfiken och har en bra känsla för vad som är intressant innehåll. Du är digitalt trygg och kan på ett trovärdigt sätt förmedla dina idéer och nya tankar. Du trivs med att arbeta i en ganska snabbfotad organisation med perioder av högt tempo och har förmågan att göra klart utan att tappa fokus. Dessutom har du alltid hyresgästen och användaren i fokus.

Självklart kan du prioritera så att både strategiska och operativa frågor hanteras och du har förmågan att lyfta och ta idéer vidare till konkreta aktiviteter och åtgärder. Du har mycket goda kunskaper i att skapa innehåll till digitala kanaler både i text och bild och är en säker stilist. Dessutom är du van att jobba med kravställning avseende utveckling av webb gentemot interna och externa specialister.

 

Mer information
Tjänsten är ett vikariat på heltid som kommer att pågå under cirka 10 månader med start enligt överenskommelse. För mer information om tjänsten kontakta gärna Kommunikationschef Linda Ryttlefors, tfn: 018-727 34 22 eller HR Generalist Victoria Branteström, tfn: 018-727 34 34. Urval och intervjuer sker löpande vilket kan innebära att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-01-27.

 

Vad erbjuder vi?
Ett arbete i en av Sveriges mest expansiva regioner. Själva tycker vi att Uppsalahem är ett lagom stort företag, litet nog för att präglas av en vi-anda och stort nog för att vara en viktig aktör i bostadsbranschens utveckling. Vi bygger och förnyar bostäder i kombination med att vara en aktiv kundnära bostadsförvaltare. I vår utveckling av Uppsalas stadsmiljö har vi stort fokus på miljö- och energifrågor och modern teknik. Vårt arbetsgivarvarumärke präglas av att kompetens och talanger utvecklas. Visa mindre

Erfaren kommunikationsstrateg, vikariat

Ansök    Nov 14    Läkemedelsverket    Webbredaktör
Läkemedelsverket är en myndighet under regeringen. Vi ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi jobbar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Kommunikationsenheten ansvarar för Läkemedelsverkets interna och externa kommunikation och ... Visa mer
Läkemedelsverket är en myndighet under regeringen. Vi ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi jobbar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet.

Kommunikationsenheten ansvarar för Läkemedelsverkets interna och externa kommunikation och arbetar både på strategisk och operativ nivå. Just nu befinner vi oss i en spännande fas, där vi har flera regeringsuppdrag inom vårt område, en ny webbplats på gång att lanseras inom kort, starkt intresse från media för våra frågor, en ny grafisk profil som håller på att implementeras och ett aktivt strategiskt arbete med att bli en modern, kommunikativ organisation på alla plan. Vi söker nu en erfaren kommunikationsstrateg för ett vikariat på ett år.

Arbetsuppgifter
Som kommunikationsstrateg på Läkemedelsverket arbetar du med externa projekt som kan vara medialt stora, du jobbar med att ge stöd till verksamhet och ledning olika frågor, i regeringsuppdrag, och med internt utvecklingsarbete.

Läkemedelsverket är en expertmyndighet inom läkemedelsområdet vilket innebär att du behöver kunna kommunicera komplexa sammanhang och sakfrågor och förklara dem för breda målgrupper. Som kommunikationsstrateg har du ett stort eget ansvar. Du initierar, planerar, driver och utvärderar olika kommunikativa projekt. Du coachar och är rådgivare i kommunikationsstrategiska frågor och arbetar med förändringskommunikation. Målgrupperna skiftar utifrån sakfråga, där du förväntas arbeta med både yrkesexpertis inom hälso- och sjukvården såväl som med allmänheten som målgrupp.

Som kommunikationsstrateg på Läkemedelsverket är du även med och delar på vår pressjour, vilket innebär att viss beredskap utanför ordinarie arbetstid förekommer.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning på strategisk kommunikation eller annan utbildning och erfarenhet som sammantaget kan ses som likvärdigt. Du har flerårig erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete inom myndighet eller annan större organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en expertorganisation där du övat upp förmågan att hantera komplexa frågor och göra dem förståeliga för en större målgrupp.

Du har vana från att arbeta med risk-kommunikation, där allting inte är svart- eller vitt och svaren inte alltid är klara på förhand. Du har erfarenhet av att leda egna kommunikationsprojekt och av att coacha medarbetare i svåra kommunikativa frågor. Du har även erfarenhet av att arbeta med medialt stora frågor, och är van att hantera kontakter med press och media. 

För att lyckas i uppdraget är du en dokumenterat god skribent med god digital förståelse inom kommunikationsområdet. För tjänsten krävs mycket goda kunskaper svenska och förmåga att kunna skriva målgruppsanpassade texter.

Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på god samarbetsförmåga, förmåga att hantera högt ställda krav och ett gott omdöme. Som person är du initiativrik, drivande, handlingskraftig och resultatinriktad. Du har en gedigen social och kommunikativ förmåga och kan kombinera ett strategiskt helhetstänkande med operativa uppgifter. Du är prestigelös och delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor. Dina personliga kvaliteter och din målmedvetenhet är avgörande för uppdragets framgång. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 4 december 2019
Anställningsform: Vikariat 1 år
Tillträde: Enligt överenskommelse, så snart som möjligt
Enhet: Kommunikationsenheten
Diarienummer: 2.4.1-2019-094789

Kontakt
För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta tf Kommunikationsschef Anna Widén, 018 - 171571
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna, Kristina Nilsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post [email protected]  

Vi värdesätter mångfald och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Webbkommunikatör med samhällsengagemang

Ansök    Apr 24    Uppsala kommun    Webbredaktör
Enheten Kommunikatörer med inriktning Är du en erfaren webbredaktör med goda kunskaper inom digital kommunikation och ett intresse för användbarhets- och tillgänglighetsfrågor på webben? Uppsala växer i hög takt och som kommun behöver vi använda oss av både beprövade och innovativa lösningar för att kommunicera med vår breda målgrupp. Nu söker vi en webbkommunikatör som vill vara med och utveckla arbetet inom webbområdet – både operativt och strategiskt... Visa mer
Enheten Kommunikatörer med inriktning

Är du en erfaren webbredaktör med goda kunskaper inom digital kommunikation och ett intresse för användbarhets- och tillgänglighetsfrågor på webben? Uppsala växer i hög takt och som kommun behöver vi använda oss av både beprövade och innovativa lösningar för att kommunicera med vår breda målgrupp. Nu söker vi en webbkommunikatör som vill vara med och utveckla arbetet inom webbområdet – både operativt och strategiskt.

Uppsala kommun har en central kommunikationsstab som stödjer kommunens alla förvaltningar och verksamheter i både det strategiska och det praktiska kommunikationsarbetet. Du kommer att ingå i ett team och arbeta tillsammans med strateger, produktionssamordnare och andra kommunikatörer med olika inriktning.

Ditt uppdrag
I rollen som webbkommunikatör ansvarar du för att, tillsammans med övriga kommunikatörer i teamet, stötta förvaltningarna i att förvalta och utveckla sin webbkommunikation genom allt från utveckling av innehållsdesign till publicering av förvaltningarnas webbnyheter. Du kommer att planera, bearbeta och publicera innehåll på kommunens interna och externa webbplatser, samt att följa upp och analysera webbstatistik för dessa kommunikationsinsatser.

Du skriver tillgängliga texter anpassade till både målgruppen och mediet. Du ger även stöd och råd till förvaltningarna och deras kommunikatörer rörande förvaltningarnas webbnärvaro och har löpande kontakt med förvaltningens nätverk av webbskribenter.

Din bakgrund
Vi söker dig som genomgått en kommunikationsutbildning på högskolenivå, eller har motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer är likvärdiga, och har dokumenterad erfarenhet av kvalificerat arbete som webbredaktör samt erfarenhet av att arbeta i team/projekt. Du har erfarenhet av att analysera webbstatistik och arbeta med innehållsdesign utifrån ett webbanalytiskt perspektiv liksom dokumenterad erfarenhet av EPiServer eller motsvarande CMS.

Det är viktigt att du har god kunskap om digital kommunikation och om webbriktlinjer, användbarhet och tillgänglighet på webben. Vi vill att du har en utvecklad förmåga att skriva för webben, såväl nyhetstexter som informativa texter, och ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av att skriva klarspråk.

Har du dessutom erfarenhet av att arbeta med större webbplatser inom offentlig förvaltning, ser vi det som meriterande. Likaså om du har utbildning inom användbarhet och tillgänglighet på webben.

Som person har du lätt för att tänka övergripande och att kunna planera och prioritera ditt arbete. Du är serviceinriktad och kan föreslå nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Vidare har du en god samarbetsförmåga, lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Sofia Iconomidou, enhetschef, 018-727 26 89, eller Kajsa Angerdal Skoglund, HR-specialist, 072-593 28 06.

Facklig företrädare: Jill Wattin, DIK, 018-727 13 32

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling. På kommunledningskontoret ligger även organisationen för kansli, strategi och planering, näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Webredaktör / kommunikatör med samhällsengagemang

Ansök    Maj 8    Arena Personal AB    Webbredaktör
Om tjänsten Vi söker omgående en webredaktör /kommunikatör till Uppsala för ett vikariat på obestämd tid. I rollen som webbkommunikatör kommer du att, tillsammans med övriga kommunikatörer i teamet, stötta förvaltningarna i att förvalta och utveckla sin webbkommunikation genom allt från utveckling av innehållsdesign till publicering av förvaltningarnas webbnyheter. Du kommer att bearbeta och publicera innehåll på kommunens interna och externa webbplatser. ... Visa mer
Om tjänsten
Vi söker omgående en webredaktör /kommunikatör till Uppsala för ett vikariat på obestämd tid.
I rollen som webbkommunikatör kommer du att, tillsammans med övriga kommunikatörer i teamet, stötta förvaltningarna i att förvalta och utveckla sin webbkommunikation genom allt från utveckling av innehållsdesign till publicering av förvaltningarnas webbnyheter. Du kommer att bearbeta och publicera innehåll på kommunens interna och externa webbplatser.

Du skriver tillgängliga texter anpassade till både målgruppen och mediet. Du ger även stöd och råd till förvaltningarna och deras kommunikatörer rörande förvaltningarnas webbnärvaro och har löpande kontakt med förvaltningens nätverk av webbskribenter.


Din profil
För att passa för rollen har du en utvecklad förmåga att skriva för webben, såväl nyhetstexter som informativa texter samt god kunskap om användbarhet och tillgänglighet på webben, inklusive webbriktlinjer.

Utbildning/erfarenhet:
• Dokumenterad erfarenhet av kvalificerat arbete som webbredaktör.
• Dokumenterad erfarenhet av EpiServer eller motsvarande CMS
• Utbildning eller dokumenterad erfarenhet inom användbarhet och tillgänglighet på webben
• Utbildning eller dokumenterad erfarenhet i att skriva texter på klarspråk och lättläst.
• Erfarenhet av att arbeta i team/projekt.


Vi erbjuder
Vi matchar de bästa medarbetarna till rätt företag och uppdrag. Att vara extern medarbetare hos oss passar dig som på minsta möjliga tid vill skaffa dig mesta möjliga erfarenhet. Vi ger dig chansen att arbeta på attraktiva arbetsplatser där du utvecklar din kompetens.
Du har nära kontakt med din personalansvarige som stöttar dig och fungerar som ditt bollplank för att du ska lyckas i dina uppdrag. För oss är det viktigt att du trivs och mår bra. Självklart har vi som auktoriserat bemanningsföretag kollektivavtal och försäkringar för din anställningstrygghet.
Vi värdesätter en jämn köns- och åldersfördelning samt etnisk och kulturell mångfald. Det skapar trivsel och kvalitet för våra kunder och dig som anställd.
Vi erbjuder tjänster inom olika områden och på olika nivåer. Hos oss har du chans att utvecklas genom varierande typer av uppdrag hos våra kunder. Du får flexibla arbetsförhållanden och -tider. Som extern medarbetare har du möjlighet att lära känna olika arbetsgivare och medarbetare, se nya arbetssätt och processer, arbeta i flera system och därmed bredda din kompetens och samla erfarenhet. Du får även viktiga kontakter ute på olika arbetsplatser och detta nätverk kan vara till stor hjälp längre fram i din karriär. Samtidigt står vi bakom dig och ger stöd när det är nödvändigt! Många av våra medarbetare får anställning hos våra kunder efter genomfört uppdrag.


Om verksamheten
Vi har ett personligt engagemang och anstränger oss alltid för att ordna saker på bästa sätt. Vi försöker hitta uppdrag som passar dig som medarbetare så att du hela tiden utvecklas för då vet vi att du trivs och gör ett bra jobb! Vi agerar professionellt i alla lägen och har gedigen kompetens i bolaget. Du som medarbetare får därför trygghet och en kompetent arbetsgivare. Våra Konsultchefer arbetar från början till slut med kunder och medarbetare i hela bemanningsprocessen vilket gör att vi har en nära kontakt och vet vad som är på gång och aktuellt för dig för tillfället.


Ansökan
Tre enkla steg till ditt nya jobb:
1. Du ansöker genom att klicka på ”ansök här” eller ”ansök via extern webbplats”.
2. Du kommer då till Arena Personals hemsida. Klicka på ”Sök jobbet” och fyll i dina kontaktuppgifter och bifoga sen ditt CV och personliga brev. Hela ansökningsprocessen tar max några minuter.
3. Vi behandlar alla ansökningar vartefter de kommer in så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag - vänta därför inte med att söka jobbet. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Intranet Manager

Role Summary:To support the Biopharma communications leadership by distributing clear, dynamic & content rich communications via a new intranet. To support releases & system maintenance and to ensure platform vitality. In the short term, to closely partner with our IT organization to evaluate options, costs & organizational demands leading to the rollout of the platform.This is an exciting opportunity for an outstanding communications professional who is I... Visa mer
Role Summary:To support the Biopharma communications leadership by distributing clear, dynamic & content rich communications via a new intranet. To support releases & system maintenance and to ensure platform vitality. In the short term, to closely partner with our IT organization to evaluate options, costs & organizational demands leading to the rollout of the platform.This is an exciting opportunity for an outstanding communications professional who is IT savvy & passionate about telling great stories using digital technology. You would be joining a dynamic communications team for one of the world’s leading life sciences and medical technology companies. GE Healthcare Life Sciences helps researchers and the pharmaceutical industry accelerate how future therapies are discovered, made and used. Our products enable biological analysis, research, development and the manufacture of advanced therapies and vaccines.This role is responsible for supporting the creation and ongoing support of a new company-wide intranet. The role will report to the Life Sciences Internal Communications Manager and will partner with various functions and IT to develop the right tool for the organization, and continue to maintain it with content and interactivity to support the business objectives.Essential responsibilities:Ability to take fast-moving news from within the company & digitally publish in a way that engages, retains & inspires the readersTo deliver the best User Experience (UX) for our employees using digital & communications masterySupport the evaluation of the best tools and functionality to deliver the best communications to employeesDrive and be accountable for operational excellence of assigned programs with duties including project reviews, feasibility, cost benefit analysis, prioritization, initiation, execution and closure for all project work related to the program. Clearly communicate to stakeholders on program status, issues, risks, and plans.Coordinate program support activities, establishing roadmaps and benchmarks, developing implementation, testing and training plans and ensuring the successful transition to support and maintenance teams.Align and define the ecosystem of digital tools and how they integrate with other systems (Workday etc)Determine the best way to leverage integrated content pieces across multiple channels and platforms (Slack, Workday, Salesforce, Stream, etc)Determine metrics and KPIs to report to stakeholders on efficacy of communicationsSupport Communications teams by publishing content on the right tool for the right audienceIndividual ownership of particular communications projects and functional leadership of tool development across the businessEstablish and maintain collaborative and effective relationships with internal and external stakeholders, including agencies, IT, and business teams.Build a strategy to leverage digital and internal social media channels to amplify storytelling and measure outcomes and effectiveness of targeting across internal audiences.Identify areas for upskilling the team across communications disciplines and implements effective programs to consistently improve results deliveryGE employees may be considered for this role. Candidates should note that this role will be in scope for the proposed transition of GE Biopharma to Danaher, which was announced February 25, 2019 with the aim to close the transaction by the 4th quarter of 2019. This role will transfer to Danaher at close of this transaction. #CROther suitable locations within the region may be considered for qualified candidates.Qualifications/Requirements:Bachelor’s degree in Communications, Public Relations, English, Marketing, or a related field and strong and proven experience in communications across internal and external or equivalent knowledge or experienceStrong and proven experience in managing the launch of a communications tool in a large organizationStrong and proven communications/IT credentials in large multi-stakeholder organizationDynamic, results focused and able to juggle priorities whilst building and maintaining trust and respect both within and outside the business; consistently delivering high quality results Able to clearly communicate complex information in an easy to understand mannerExperience working across multiple layers of a complex organization including executive level, functions, products and regionsFluent English language (oral and written)Desired Characteristics:Experience from working in biotech, pharma or related industriesFluency in European languages is an advantageValid work permission for the location / country you apply for Visa mindre

Webbredaktörer

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Vi söker två webbredaktörer (vikariat).

Den organisatoriska placeringen är vid enheten för press och redaktion vid kommunikationsavdelningen. Verksamheten är under utveckling där samarbetet mellan webbredaktörer för intern respektive extern information stärks.

Arbetsuppgifter:

Webbredaktörerna kommer att arbeta operativt och strategiskt med webb i ett team av webbredaktörer och en webbstrateg. Teamet planerar, producerar och publicerar redaktionellt material på universitetsövergripande externa och interna sidor på svenska och engelska samt analyserar och utvecklar webbsidorna för att stödja universitetets mål. I arbetet ingår att ha fortlöpande kontakter med olika personer/enheter från universitetets övriga verksamhet. Ett delat ansvar för visst operativt arbete i universitetsövergripande sociala kanaler samt kalendarium ingår.

Webbredaktörerna samarbetar även med enhetens nyhetsteam och kommer vid behov att arbeta med andra vid en kommunikationsavdelning förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationskrav:

Relevant akademisk examen inom kommunikation, eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Kunskaper i CMS-system. Du ska på heltid ha arbetat under minst två år som webbredaktör. Du är en skicklig skribent och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Sökande ska vara kvalitetsmedveten, van att arbeta i team samt vara resultat- och målinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som t ex god samarbetsförmåga, lyhördhet, noggrannhet och vana att arbeta under tidspress.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Erfarenhet av att arbeta med intranät och internkommunikation i en stor organisation. Kunskaper i Google analytics, Siteimprove och digitala planeringsverktyg. Tvåspråkighet svenska och engelska. Erfarenhet av motsvarande arbete vid universitet eller högskola.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-04-30.

Anställningarnas omfattning: 100 % för respektive tjänst.

Upplysningar om anställningen lämnas av: enhetschef Anneli Waara, 018-471 1974, [email protected]Välkommen med din ansökan senast den 1 april 2019, UFV-PA 2019/749.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre