Lediga jobb Diakonistift Samariterhemmet i Uppsala

Se alla lediga jobb från Diakonistift Samariterhemmet i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Timanställda till städning och frukost på Hotell Duvan & Konferens

Vi utökar med extrapersonal och söker just nu flera medarbetare för städning och frukost till Hotell Duvan & Konferens. Vi är ett litet familjärt hotell med 32 rum, 5 konferenslokaler och Restaurang Otto. Hotellet erbjuder pentry för gäster som bor under längre tid, samt gemensamhetsutrymmen och tvättmöjligheter. Hotellet ligger mycket centralt i Uppsala. Vi söker dig som vill ha ett varierat arbete där du får hjälpa till med lite av varje på hotellet. I r... Visa mer
Vi utökar med extrapersonal och söker just nu flera medarbetare för städning och frukost till Hotell Duvan & Konferens.
Vi är ett litet familjärt hotell med 32 rum, 5 konferenslokaler och Restaurang Otto. Hotellet erbjuder pentry för gäster som bor under längre tid, samt gemensamhetsutrymmen och tvättmöjligheter. Hotellet ligger mycket centralt i Uppsala.
Vi söker dig som vill ha ett varierat arbete där du får hjälpa till med lite av varje på hotellet. I rollen som housekeeper/städ söker vi dig som kan vara flexibel och även kan hoppa in vid frukosten.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom hotellstäd, där noggrannhet och kvalitet är a och o. Du håller en hög standard avseende helt och rent och bidrar därmed till gästens helhetsupplevelse.
I rollen ingår att städa hotellrum, korridorer, allmänna utrymmen, personalutrymmen. Du bidrar till den allmänna ordningen i hotellets lokaler, hanterar tvätt och fyller på våra förråd.
Tjänsten innebär arbete dagtid och oftast varannan helg.
Lön enligt överenskommelse. Intervjuer och urval kommer ske löpande. Rekryteringen kan komma att avslutas innan ansökningstiden utgång.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Kravprofil:
Du kan svenska och engelska i både tal och skrift.
Tidigare erfarenhet från hotellstäd och frukost meriterande, men inte ett krav.

Vi följer kollektivavtalet Vård & omsorg och är medlemmar i Arbetsgivaralliansen. Visa mindre

Sjuksköterska till Samariterhemmet Vård och omsorg

Sjuksköterska till Samariterhemmet Vård och omsorg Vikariat 8 månader med möjlighet till förlängning. Särskilt patientansvar för Samariterhemmet Hemvård Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning, där... Visa mer
Sjuksköterska till Samariterhemmet Vård och omsorg
Vikariat 8 månader med möjlighet till förlängning. Särskilt patientansvar för Samariterhemmet Hemvård
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning, där allt överskott återinvesteras i verksamheten. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se
Om Vård och omsorg – våra verksamheter
Idag bedriver vi hemvård och demensvård för både yngre och äldre. Alla våra verksamheter är Silviacertifierade. Det innebär att förutom den spetskompetens som finns, så har alla medarbetare en grundläggande kunskap om demens. Vi möjliggör även reflektion i arbetet samt delaktighet och möjlighet att delta i utvecklingsarbeten.
Våra verksamheter ligger centralt i Uppsala, med bästa läget för alla tänkbara kommunikationer och samtidigt nära grönområden som Stadsparken och Fyrisån.
Samariterhemmet hemvård bedriver hemtjänst och hemsjukvård i Uppsala stad.
Vår hemvård är en mindre enhet med ett 30-tal kunder och ca 15 anställda. Lokalerna finns i samma hus som Ebbagården på Kungsängsgatan 46.
Ebbagården är Uppsalas mest centrala boende där vi arbetar med vård och omsorg av personer med demenssjukdom. Ebbagården har 33 boende. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.
Alla våra verksamheter är värdegrundsbaserade och för oss är det viktigt att värna om den enskilda människan och att erbjuda medmänsklig och professionell omsorg.
Om tjänsten
Tjänsten är ett vikariat på 90 % med tillträde så snart som möjligt – t.o.m. 31 augusti 2022. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag – fredag och var tredje helg.
Du kommer vara en av tre sjuksköterskor som ansvar för sjukvårdsinsatser för Samariterhemmet hemvård och Ebbagården. Två sjuksköterskor är patientansvariga för Ebbagården och en sjuksköterska är patientansvarig för hemvården.
Som sjuksköterska kommer du att ingå i flera olika team där du samarbetar med olika professioner såsom undersköterskor, sjuksköterskekollegor, diakon, husläkare, fysioterapeut och arbetsterapeut.
Arbetsuppgifter
I rollen som sjuksköterska ansvarar du tillsammans med övriga sjuksköterskor för att leda hälso- och sjukvårdsinsatserna i nära samarbete med övrig omvårdnadspersonal. Som sjuksköterska hos oss:
planerar, utför och utvecklar du omvårdnadsarbetet utifrån de boendes individuella mål och behov
har du ett nära samarbete med boende, anhöriga, omvårdnadspersonal samt övriga kollegor/chefer
fungerar du också som coach och arbetsledare för omvårdnadspersonalen.


Din kunskap och erfarenhet
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, samt goda datorkunskaper. Vi ser gärna att du har kunskaper inom Safedoc, Prator, Senior Alert och BPSD.
Samariterhemmet bedriver även utbildningsverksamhet så om du har utbildningserfarenhet är det också meriterande.
För oss är dina personliga egenskaper viktiga och att du vill vara en del av ett team där ett gott bemötande och de boendes välbefinnande alltid står i fokus. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll, har lätt för att samarbeta, är strukturerad och vill bidra till en hälsofrämjande och positiv arbetsmiljö.
Upplysningar
Vård- och omsorgschef Marie Simas Nordberg 073-027 57 87 [email protected]
Intervjuer kommer att ske löpande. Visa mindre

Verksamhetschef till Ebbagårdens demensboende, Samariterhemmet diakoni

Om Vård och omsorg Vård och omsorg om personer med demenssjukdom är en viktig del i Samariterhemmets verksamhet. Hos oss finns en vilja att ge högsta möjliga livskvalitet och ge våra boende god vård och omsorg. Inom Samariterhemmet Vård & Omsorg är vi stolta över att alla våra verksamheter är Silviacertifierade. Det innebär att förutom spetskompetens, så har alla medarbetare grundläggande kunskap om demens. Vi söker nu en verksamhetschef till vårt demensb... Visa mer
Om Vård och omsorg
Vård och omsorg om personer med demenssjukdom är en viktig del i Samariterhemmets verksamhet. Hos oss finns en vilja att ge högsta möjliga livskvalitet och ge våra boende god vård och omsorg. Inom Samariterhemmet Vård & Omsorg är vi stolta över att alla våra verksamheter är Silviacertifierade. Det innebär att förutom spetskompetens, så har alla medarbetare grundläggande kunskap om demens.
Vi söker nu en verksamhetschef till vårt demensboende Ebbagården. Hos oss får du arbeta i en miljö som vilar på en stark värdegrund och som präglas av att ge de äldre hopp och livsglädje, värdighet, gemenskap, helhet och service. Ebbagården är Uppsalas mest centrala boende med närhet till allmänna kommunikationer och grönområden som Stadsparken och Fyrisån. Ebbagården har 33 lägenheter fördelade på tre våningsplan med 11 boende på varje avdelning. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.
Ebbagården ingår organisatoriskt i verksamhetsområdet Vård & Omsorg tillsammans med Samariterhemmet hemvård och Utsikten (LSS-verksamhet för yngre personer med demensproblematik). Vi har nära samarbete med Samariterhemmet Utbildning som bland annat bedriver undersköterske- och specialistundersköterskeutbildning.
Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef har du fullt ledningsansvar för din verksamhet, medarbetare och ekonomi inklusive arbetsmiljöansvar. Du ansvarar för säkerställande av den dagliga driften inklusive rekrytering och bemanning. Du kommer att delta i Vård & Omsorgs ledningsgrupp och rapportera till områdeschefen. Tillsammans med medarbetare driver du olika kvalitets- och förbättringsarbeten, bidrar med glädje och kunskap till verksamhetens olika team samt skapar förutsättningar för kommunikation/relation och närståendestöd. Du har också ansvar för att följa upp att verksamheten bedrivs enligt vår vision, värdegrund och strategiska mål i affärs- och verksamhetsplan.
Kvalifikationer
För att lyckas i rollen har du erfarenhet av att jobba inom äldreomsorg och god insikt och förståelse för vård- och omsorgsarbetet. Du har relevant högskoleutbildning inom vård och omsorg eller erfarenhet och kompetens som vi bedömer likvärdig. Det är viktigt att du har en hög medvetenhet om ekonomiska samband, effektiviseringsarbete och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är van vid ekonomistyrning och att hantera budgetfrågor.
Som person är du trygg med en stark initiativkraft och kan skapa entusiasm och delaktighet. Du är en närvarande och inlyssnande ledare med förmåga att skapa förutsättningar för en hälsofrämjande och positiv arbetsmiljö. Du behöver också ha förmåga att utveckla goda relationer och samverka internt och externt, liksom att tydligt kommunicera verksamhetens målbild.
Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift och är van att arbeta i Officepaketet. Kunskap om för verksamheten relevanta IT-system, till exempel Lifecare, Safedoc, Prator, Cosmic link är meriterande. Likaså vana vid arbete i kvalitetsregister såsom Svenska Palliativregistret, Senior Alert och BPSD.
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning. Tillträde efter överenskommelse.
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Vård- och omsorgschef Marie Simas Nordberg telefon 073-027 57 87 [email protected]
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Med anledning av pandemin Covid -19 behöver du kunna uppvisa vaccinationsbevis.
Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång, så vänta inte med din ansökan.
Medmänsklighet sedan 1882
Samariterhemmet diakoni är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Ekonomiskt överskott ska användas för att utveckla vår verksamhet. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas. Visa mindre

Timanställda receptionister till Hotell Duvan & Konferens

Vi utökar med extrapersonal och söker just nu timanställda receptionister, för i första hand arbetstid förlagd till varannan helg till Duvan Hotell & Konferens. Vi är ett litet familjärt hotell med 32 rum, 5 konferenslokaler och en restaurang, Restaurang Otto. Hotellet erbjuder pentry för gäster som bor under längre tid, samt gemensamhetsutrymmen och tvättmöjligheter. Hotellet ligger mycket centralt i Uppsala. Vi söker dig som vill ha ett varierat arbete... Visa mer
Vi utökar med extrapersonal och söker just nu timanställda receptionister, för i första hand arbetstid förlagd till varannan helg till Duvan Hotell & Konferens.
Vi är ett litet familjärt hotell med 32 rum, 5 konferenslokaler och en restaurang, Restaurang Otto. Hotellet erbjuder pentry för gäster som bor under längre tid, samt gemensamhetsutrymmen och tvättmöjligheter. Hotellet ligger mycket centralt i Uppsala.
Vi söker dig som vill ha ett varierat arbete där du får hjälpa till med lite av varje på hotellet. I huvudsak är det inom reception/bokning, men det kan även bli aktuellt att hoppa in i frukost och housekeeping.
I receptionsarbetet ingår bland annat traditionellt receptionsarbete såsom att checka in och ut gäster, svara i telefon, ta emot bokningar, fakturering med mera. Du går alltid in med inställningen ”Inget är omöjligt” och tycker det är roligt att vara flexibel och är lösningsorienterad. Du har hög positiv energi som sprider sig hos medarbetare och gäster och laget går före jaget. Kommunikation är otroligt viktigt för dig. Du älskar att sälja och se till att gästen får sina förväntningar överträffade.
Tjänsten innebär arbete på dagar och helger (kvällar kan förekomma). Lön enligt överenskommelse. Intervjuer och urval kommer ske löpande. Rekryteringen kan komma att avslutas innan ansökningstidens slut så vänta inte med din ansökan.
Tillträde snarast eller enl. ök.
Kravprofil:
Du kan svenska och engelska flytande i både tal och skrift.
Tidigare erfarenhet från hotellreception/bokning är meriterande, men inte ett krav.
Erfarenhet av bokningssystemet Spectra är meriterande.

Vi följer kollektivavtalet enligt Vård & omsorg och är medlemmar i Arbetsgivaralliansen. Visa mindre

Souschef till Hotell & konferens och restaurang

Ansök    Sep 9    Diakonistift Samariterhemmet    Souschef
Souschef till Samariterhemmet diakoni, Hotell & konferens och Restaurang Om oss Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala. Vi är inne i en expansiv fa... Visa mer
Souschef till Samariterhemmet diakoni, Hotell & konferens och Restaurang
Om oss
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala.
Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas därför förstärker vi nu vår bemanning. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se
Inom det aktuella verksamhetsområdet finns Restaurang Otto, Duvan Hotell och Konferens samt mat till Vård & omsorg.
Restaurang Otto: Lunchrestaurang och café med ca 60 platser. Vi säljer även lunchlådor och take away. Restaurangen ligger i entréplanet på Samariterhemmet.
Duvan Hotell och Konferens: Hotellet har 32 rum och serverar frukost. I konferensen finns 5 lokaler och kan servera upp till mellan 70–100 personer, kaffe, lunch, middagar, event. Vi har också möjlighet att ha minnesstunder och andra typer av event samt catering.
Om tjänsten
Tjänsten är på heltid och i huvudsak dagtid, måndag – fredag, kvällar och helger förekommer. Lön enligt överenskommelse. Tillträde snarast. Vi följer kollektivavtalet Vård och omsorg.
Vi söker någon som tillsammans med köksmästaren kan att utveckla och driva vårt kök för att nå ut till ett större gästsegment i vår restaurang samt cateringverksamhet. Vi behöver någon med god erfarenhet inom kökets alla delar, från enklare rätter till ”fine dining”.
Att vara med i driften och arbetsledning av densamma är en stor del av rollen som Souschef där du samtidigt säkrar kvalité, guidar och motiverar medarbetarna i köket. Du rapporterar till Köksmästaren för Restaurang Otto. Du kommer vara en del i vidareutvecklingen av rutiner, menyer, hållbarhet och ökad försäljning. I rollen ingår också att följa upp nyckeltal, kalkylering, optimera driften, beställa varor & inventering samt säkerställa myndighetskraven gällande bl.a. HACCP.
I tjänsten ingår även att handleda praktikanter och medarbetare som arbetstränar.
Kompetens
Vara utbildad kock inom restaurang och storhushåll och ha minst 5 års praktisk och administrativ erfarenhet av yrket.
Ha erfarenhet av arbetsledning, minst 3 år
Ha minst 3 års erfarenhet av ”fine dining”
Ha god datorvana och kunna hantera olika digitala affärssystem
Kunna göra menyer samt beräkna kostnader (kalkyler)
Meriterande är dokumenterad dryckeskunskap eller erfarenhet som sommelier, erfarenhet av att handleda praktikanter och arbetstränande samt erfarenhet av att hantera sociala medier
Personliga egenskaper
Som Souschef har du ett stort intresse och passion för mat och service! Du tycker om att ta till dig nya influenser och arbeta efter säsong. Att laga maten från grunden och hållbart är en förutsättning i vårt kök. Du ska ha känsla för värdskap och hög arbetsmoral.
Du ska vara positiv, kreativ, och ansvarsfull, ha god social kompetens och verkar för att gästen alltid är i fokus. Du är en flexibel och lösningsorienterat person.
Upplysningar om tjänsten
Köksmästaren för Restaurang Otto Helena Landar [email protected]
HR-ansvarig Marie Nordwall, 072-451 76 42 [email protected]
Intervjuer och urval sker löpande. Visa mindre

Undersköterskor

Vi söker 2 - 3 undersköterskor till Vård och omsorg, Ebbagården Värdegrundsbaserad – Idéburen verksamhet - Silviacertifierad – Bästa läget i centrala Uppsala- Var med och bidra till högsta möjliga livskvalitet! Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg... Visa mer
Vi söker 2 - 3 undersköterskor till Vård och omsorg, Ebbagården
Värdegrundsbaserad – Idéburen verksamhet - Silviacertifierad – Bästa läget i centrala Uppsala- Var med och bidra till högsta möjliga livskvalitet!
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas.
Om Vård och omsorg
Idag bedriver vi demensvård, hemvård, socialt arbete och utbildning. Våra verksamheter ligger centralt i Uppsala, med bästa läget för alla tänkbara kommunikationer och samtidigt nära grönområden som Stadsparken och Fyrisån. Vi är en idéburen aktör, allt överskott går tillbaka till verksamheten, vilket ger oss möjlighet att göra mer för våra boende och kunder. Vi planerar att expandera våra verksamheter de närmaste åren.
Alla våra verksamheter är värdegrundsbaserade och för oss är det viktigt att värna om den enskilda människan och att erbjuda medmänsklig och professionell omsorg i kroppsligt, själsligt och socialt avseende. Vi vill möjliggöra reflektion i arbetet, delaktighet och möjlighet att delta i utvecklingsarbeten.
Om tjänsterna
Tjänsterna är på deltid med ca 75 % tjänstgöringsgrad (tjänstgöringsgraden kan diskuteras). Arbetstid på vardagar, kvällar och helger. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Ebbagården är Uppsalas mest centrala boende där vi arbetar med vård och omsorg av personer med demenssjukdom. Ebbagården har 33 boende, med 11 boende på varje våningsplan. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.
Sedvanliga arbetsuppgifter t ex personlig omvårdnad, aktivering, social omsorg och service utifrån den enskildes behov. Anhöriga är en viktig del i arbetet och vi vill att du bidrar till goda anhörigkontakter.
Kvalifikationer
Undersköterskeutbildning och erfarenhet av demens är meriterande. Du bör ha goda kunskaper i svenska språket. Du ska ha ett genuint intresse för att arbeta med äldre personer, vara serviceinriktad, flexibel och ha god samarbetsförmåga.
Information om tjänsten
Karin Carlsson, chef Ebbagården, 070-692 09 82 [email protected]
Ansökan
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Visa mindre

Vi söker en fysioterapeut/sjukgymnast till Ebbagården och Hemvården

Samariterhemmet Diakoni söker en leg. fysioterapeut/sjukgymnast till Vård och omsorg, demensboendet Ebbagården och Samariterhemmet hemvård Om oss Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksam... Visa mer
Samariterhemmet Diakoni söker en leg. fysioterapeut/sjukgymnast till Vård och omsorg, demensboendet Ebbagården och Samariterhemmet hemvård
Om oss
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala.
Om tjänsten
Vi söker en fysioterapeut/sjukgymnast på 75 % tillsvidare. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Samariterhemmets kännetecken på god vård och omsorg är Hopp och livsglädje, Värdighet, Gemenskap, Helhet och Service. Demensenheterna är Silviacertifierade sedan våren 2017. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.
Arbetsuppgifter
I arbetet ingår sedvanliga fysioterapeutuppgifter och du ingår i det tvärprofessionella teamet kring våra boende. Du kommer att arbeta i nära samarbete med arbetsterapeut och sjuksköterskor. Du handleder omvårdnadspersonal i ett funktionsbevarande arbetssätt och är med och skapar en meningsfull och aktiv vardag för de äldre. På ett ansvarsfullt sätt ger du god omvårdnad, hälso- och sjukvård. Du har ett flexibelt arbetssätt, bra bemötande och lätt för att samarbeta med andra aktörer. Du fungerar som kunskapsförmedlare i mötet med övrig omvårdnadspersonal och anhöriga.
Kompetens
Du ska vara leg fysioterapeut eller sjukgymnast, gärna med erfarenhet av demensvård och rehabilitering i hemmet. Vi ser gärna att du har kunskaper inom IT- systemen Safedoc, Prator, Senior Alert och BPSD.
Upplysningar om tjänsten
Verksamhetschef Vård och omsorg, Marie Simas Nordberg 073-027 57 87 [email protected]
Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Visa mindre

Omvårdspersonal till Samariterhemmet Diakoni

Om oss Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala. Samariterhemmet befinner sig generellt i en expansionsfas och det gäller även vår Hemvård som vi vil... Visa mer
Om oss
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala.
Samariterhemmet befinner sig generellt i en expansionsfas och det gäller även vår Hemvård som vi vill ska växa och bli större. För närvarande är vår Hemvård en liten enhet bestående av ca 15 anställda och ett 40-tal kunder. Idag bor de flesta av våra kunder i Samariterhemmets egna hus, centralt i Uppsala. Under dagtid finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.
Om tjänsterna
Vi söker just nu omvårdnadspersonal för timanställning, med möjlighet till mer permanent anställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Arbetstiderna, liksom arbetspassens längd varierar. Arbetet innebär dag- och kvällspass såväl vardagar som helger.
Arbetsuppgifter
Personlig omvårdnad, aktivering, social omsorg, städning och service utifrån den enskildes behov. Tillsammans med övriga i teamet bidrar du till att den äldre får livskvalitet och ett värdigt liv utifrån de egna förutsättningarna. Anhöriga är en viktig del i arbetet och vi vill att du bidrar till goda anhörigkontakter.
Kompetens
Undersköterskeutbildning och erfarenhet av hemsjukvård är meriterande. Du bör ha goda kunskaper i svenska språket och kunna ta dig fram via cykel. Du ska ha ett genuint intresse för att arbeta med äldre personer, vara serviceinriktad, flexibel och ha god samarbetsförmåga.
Upplysningar
David Ragvals, Enhetschef för hemvården, 0730-59 59 99 [email protected]
Marie Simas Nordberg, verksamhetschef för Vård och omsorg 073-027 57 87 [email protected]
Urval sker löpande så ansök omgående om du är intresserad eller senast den 23 juli 2021. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Fastighetsskötare/vaktmästare till Samariterhemmet Diakoni

Om oss Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala. Vi söker nu ytterligare en självgående fastighetsskötare och vaktmästare. Du kommer att ha en roll m... Visa mer
Om oss
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala.
Vi söker nu ytterligare en självgående fastighetsskötare och vaktmästare. Du kommer att ha en roll med ett varierat innehåll med många kontaktytor både intern och externt, men där huvuduppgiften är att se till att våra fastigheter sköts och fungerar. Dessutom ingår i tjänsten att hjälpa våra verksamheter och bostadshyresgäster med diverse praktiska uppgifter.
Tjänsten är på heltid och tillsvidare med provanställning. Tillträde efter överenskommelse.
Arbetsuppgifter
· Rondering av samtliga fastigheter både in- och utvändigt
· Tillsyn, skötsel och enklare felavhjälpande underhåll av byggnader och installationer
· Tillsyn och skötsel av markytor
· Ta emot och hantera felanmälningar
· Ha uppsikt över styr- och övervakningssystem och hantera avvikelser
· Kontakter med våra hyresgäster
· Anlitande och samordning av entreprenörer i fastigheterna
· Medverka vid underhållsplanering
· Enklare hjälp till våra bostadshyresgäster och egna verksamheter i form av till exempel, montage av hyllor, gardinstänger, tavlor samt flytt av möbler mm. Utföra vissa ärenden åt äldre, tex handla mat
· Hjälpa till vid gudstjänster i vår kyrka och samordna volontärer, tex i samband med begravning eller bröllop.
· Förbereda för konferenser och utbildning. Möblering, utplacering av material, handhavande av teknisk utrustning för bild och ljud.
Kompetens
Du ska ha minst några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. B-körkort är ett krav.
Det är meriterande om du har erfarenhet eller utbildning inom el-, snickeri- eller VVS-arbete.
Det är viktigt att du är prestigelös och ser positivt på att få ta itu med lite av varje och att du kan fatta egna beslut med gott omdöme. Att ha ett bra kundbemötande, en serviceinriktad läggning och att vara ansvarstagande är andra viktiga egenskaper för denna roll.
Upplysningar om tjänsten och ansökan
Petteri Hokkanen, fastighetsskötare/vaktmästare 073-067 88 62 [email protected] Visa mindre

Vi söker en utbildningsledare

Diakonistiftelsen Samariterhemmet är en ekonomisk och juridisk självständig stiftelse inom Svenska kyrkan. Vi är ca 90 anställda som arbetar med vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter, ut­bildning och diakonal verksamhet. Läs gärna mer www.samariterhemmet.se Samariterhemmet utbildning är i en utvecklings- och expansionsfas och vi behöver förstärka vår ar­betsgrupp med ytterligare en utbildningsledare till våra yrkeshögskoleutbildningar Stödped... Visa mer
Diakonistiftelsen Samariterhemmet är en ekonomisk och juridisk självständig stiftelse inom Svenska kyrkan. Vi är ca 90 anställda som arbetar med vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter, ut­bildning och diakonal verksamhet. Läs gärna mer www.samariterhemmet.se
Samariterhemmet utbildning är i en utvecklings- och expansionsfas och vi behöver förstärka vår ar­betsgrupp med ytterligare en utbildningsledare till våra yrkeshögskoleutbildningar Stödpedagog och Specialistundersköterska som vi erbjuder i samarbete med Folkuniversitetet.
I rollen som utbildningsledare erbjuds du ett varierande arbete där du bland annat är med och coa­char våra studerande in i arbetslivet. Tillsammans med ansvariga lärare driver du våra utbildningar framåt. Du är kunnig inom branschen, antingen genom studier eller eget intresse. Du arbetar själv­ständigt och proaktivt i nära samarbete med övriga medarbetare.
Arbetsuppgifter
Schemaläggning, betygsrapportering, kontakt med myndigheter, administration i lärplattform, stude­randerekrytering, kvalitetsarbete, omvärldsbevakning, branschkontakter, ledningsgruppsarbete LIA-anskaffning med mera.
Kvalifikationer:
Gymnasieutbildning, goda datakunskaper och vana att arbeta i olika IT-miljöer och system, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och erfarenhet av administrativt arbete
Meriterande
Pedagogisk utbildning eller annan relevant eftergymnasial utbildning, Utbildningsledarutbildning erfarenhet av att arbeta som utbildningsledare inom yrkeshögskola eller liknande, erfarenhet av pedagogiskt arbete samt erfarenhet från aktuell bransch/utbildningsområde
Personliga egenskaper
Du är positiv, drivande och utåtriktad samt har god samarbetsförmåga. Det är också viktigt att du är flexibel och lätt kan anpassa dig till ändrade förhållanden i verksamheten.
Övrig information
Tillsvidareanställning på 60%, eventuellt kan tjänstgöringsgraden komma att utökas. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Uppsala. Resor kan förekomma i tjänsten.
Upplysningar om tjänsten
Maria Hovstadius, 076-793 63 34, [email protected]
Ansökan
Sista ansökningsdag 2021-06-20. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Visa mindre

Redovisningsekonom till Samariterhemmet Diakoni, en idéburen organisation

Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se Om tjänsten Vi förstärker n... Visa mer
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas.
Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se
Om tjänsten
Vi förstärker nu vår ekonomiavdelning och söker en redovisningsekonom till vårt kontor i centrala Uppsala. Du erbjuds en spännande och varierande roll i en stiftelse med verksamhet inom flera olika branscher. Du kommer att arbeta tillsammans med en grupp bestående av tre ekonomiassistenter och vår ekonomi- och finanschef (CFO). Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.
Arbetsuppgifter
I rollen som redovisningsekonom kommer du bland annat arbeta med:
Ansvara för inkomst - och skattedeklarationer
Ansvara för kontoavstämning i samband med bokslut
Ansvara för anläggningsregister
Ansvara för SCB – statistik
Ansvara för uppföljning och redovisning av projektmedel.
Delaktig i arbetet med månads-, och årsbokslut
Delaktig i framtagandet av årsredovisningen
Arbetet innehåller en del löpande redovisning
Vi söker dig
Som är civilekonom och har minst tre års erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete. Passade bakgrund är exempelvis att ha arbetat på en redovisningsbyrå eller på ett mindre bolags ekonomifunktion.
Som person är du kommunikativ, strukturerad och noggrann. Du arbetar gärna självständigt och kommer med egna initiativ på förbättringar och effektiviseringar.
Meriterande är erfarenhet från fastighetsbranschen och ha arbetat med aktivering av ny- och ombyggnationer. Erfarenhet från digitaliseringsprojekt är också meriterande samt redovisning, bokslutsarbete och årsredovisningar enligt K3
Upplysningar om tjänsten
CFO, David Berneheim [email protected] 070-379 83 01 och HR-ansvarig Marie Nordwall 072-451 76 42 [email protected]
Intervjuer sker löpande Visa mindre

Samordnare till Samariterhemmets Vård och Omsorg

Samordnare till Samariterhemmet Vård och Omsorg Värdegrundsbaserad – Idéburen verksamhet - Silviacertifierad – Bästa läget i centrala Uppsala- Var med och bidra till högsta möjliga livskvalitet! Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och kon... Visa mer
Samordnare till Samariterhemmet Vård och Omsorg
Värdegrundsbaserad – Idéburen verksamhet - Silviacertifierad – Bästa läget i centrala Uppsala- Var med och bidra till högsta möjliga livskvalitet!
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se
Om Vård och omsorg
Idag bedriver vi demensvård, hemvård, hemservice, socialt arbete och utbildning. Våra verksamheter ligger centralt i Uppsala, med bästa läget för alla tänkbara kommunikationer och samtidigt nära grönområden som Stadsparken och Fyrisån. Vi är en idéburen aktör, allt överskott går tillbaka till verksamheten, vilket ger oss möjlighet att göra mer för våra boende och kunder. Vi planerar att expandera våra verksamheter de närmaste åren.
Alla våra verksamheter är värdegrundsbaserade och för oss är det viktigt att värna om den enskilda människan bland särskilt utsatta grupper och att erbjuda medmänsklig och professionell omsorg i kroppsligt, själsligt och socialt avseende.
Samtliga verksamheter inom Samariterhemmet Vård och Omsorg har låg personalomsättning och medarbetare med hög kompetens. Vi vill möjliggöra reflektion i arbetet, delaktighet och möjlighet att delta i utvecklingsarbeten.
Ebbagården är Uppsalas mest centrala boende där vi arbetar med vård och omsorg av personer med demenssjukdom. Ebbagården har 33 boende, med 11 boende på varje våningsplan. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.
Om tjänsten
Tjänsten är på 100 % och tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna är dagtid, måndag – fredag.
Du blir en av två samordnare med viss tid av din anställning som undersköterska på avdelning på Ebbagården.
Arbetsuppgifter
Som samordnare har du en central roll inom verksamhetens administrativa delar. Du har ett övergripande ansvar för personal- samt kundadministrativa arbetsuppgifter och samordning av dessa. Du är ett viktigt stöd för både enhetschef och medarbetare/personal. I dina arbetsuppgifter ingår till exempel administrering av schema, hantering av semestrar, schemaläggning av vikarier vid jul- och sommarsemestrar och andra ledigheter, ärendehantering, ekonomi- och personalrelaterad administration. Du kommer även administrera sjuk- och frånvarorapportering i lönesystemet, kontrollera månadsrapporter och sköta administrering kring dessa. Du har många kontaktytor, såväl interna som externa. Du bistår verksamheten i olika IT-relaterade frågor.
Krav
Du är utbildad undersköterska med minst två års erfarenhet som samordnare.
Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, samt goda datorkunskaper. Du är stresstålig, flexibel och lösningsorienterad samt öppen för de senaste rönen inom demensvård/äldreomsorg.
Meriterande
Vi ser gärna att du har kunskaper inom HRM, Safedoc, Prator, Senior Alert och BPSD. Visa mindre

Köksmästare till Samariterhemmet diakoni, Hotell & Konferens

Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas därför förstärker vi nu ... Visa mer
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala.
Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas därför förstärker vi nu vår bemanning. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se
Inom det aktuella verksamhetsområdet finns Restaurang Otto och Duvan Hotell och Konferens.
Restaurang Otto: Lunchrestaurang och café med 60 platser. Vi säljer även lunchlådor och take away, ca 150 portioner. Restaurangen ligger i entréplanet på Samariterhemmet.
Duvan Hotell och Konferens: Hotellet har 32 rum och serverar frukost. I konferensen finns 5 lokaler och kan servera upp till mellan 70–100 personer, kaffe, lunch, middagar, event. Vi har också möjlighet att ha minnesstunder och andra typer av event i Diakonisshuset, samt catering.
Om tjänsten
Vårt krav är att du är utbildad kock med minst 5 års erfarenhet.
Som köksmästare har du ett stort intresse och passion för mat och service! Du tycker om att ta till dig nya influenser och arbeta efter säsong. Att laga maten från grunden och hållbart är en förutsättning.
Du ansvarar för arbetet i köket med god ordning samt eftersträvar en hög och jämn servicenivå. I din ledarroll ansvarar du för den dagliga driften, gästernas matupplevelse och ditt teams lagspel och arbetsmiljö.
Att vara med i driften och arbetsledning av densamma är en stor del av rollen som köksmästare där du samtidigt säkrar kvalité, guidar och motiverar medarbetarna i köket. Du rapporterar till Verksamhetschefen för Hotell & Konferens. Du kommer vara en del i vidareutvecklingen av rutiner, menyer, hållbarhet och ökad försäljning. I rollen ingår också att följa upp nyckeltal, kalkylering, optimerar driften, beställningar av varor & inventering samt säkerställa myndighetskraven gällande bl.a. HACCP. Personal-budget- och resultatansvar ingår.
Våra ledord är Hopp & livsglädje, Värdighet, Gemenskap, Helhet, Service!
Anställningsvillkor
Heltid, måndag – fredag dagtid (kvällar och helger kan förekomma). Lön enligt överenskommelse. Tillträde snarast. Vi följer kollektivavtalet Vård och omsorg.
Vi söker dig som har
Känsla för värdskap och hög arbetsmoral. Du är positiv, kreativ och ansvarsfull med stort engagemang för människor och service. Du har god social kompetens och du har ett genuint intresse för mat och dryck och vill verka för att gästen alltid är i fokus. Vi tror att du är en flexibel person som hela tiden jobbar lösningsorienterat i en positiv anda.
Meriterande är kunskap om nutrition, specialkost och/eller äldreomsorg meriterande då restaurangen är belägen på sjukhusområde.
Intervjuer sker löpande. Visa mindre

Leg sjuksköterska till Samariterhemmets Vård och omsorg

Leg sjuksköterska till Samariterhemmet Vård och Omsorg - Ebbagården och Samariterhemmet hemvård Värdegrundsbaserad – Idéburen verksamhet - Silviacertifierad – Bästa läget i centrala Uppsala- Var med och bidra till högsta möjliga livskvalitet! Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och dia... Visa mer
Leg sjuksköterska till Samariterhemmet Vård och Omsorg -
Ebbagården och Samariterhemmet hemvård
Värdegrundsbaserad – Idéburen verksamhet - Silviacertifierad – Bästa läget i centrala Uppsala- Var med och bidra till högsta möjliga livskvalitet!
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se
Om Vård och omsorg
Idag bedriver vi demensvård, hemvård, hemservice, socialt arbete och utbildning. Våra verksamheter ligger centralt i Uppsala, med bästa läget för alla tänkbara kommunikationer och samtidigt nära grönområden som Stadsparken och Fyrisån.
Vi är en idéburen aktör, allt överskott går tillbaka till verksamheten, vilket ger oss möjlighet att göra mer för våra boende och kunder. Vi planerar att expandera våra verksamheter de närmaste åren.
Alla våra verksamheter är värdegrundsbaserade och för oss är det viktigt att värna om den enskilda människan bland särskilt utsatta grupper och att erbjuda medmänsklig och professionell omsorg i kroppsligt, själsligt och socialt avseende.
Samtliga verksamheter inom Samariterhemmet Vård och Omsorg har låg personalomsättning och medarbetare med hög kompetens. Vi vill möjliggöra reflektion i arbetet, delaktighet och möjlighet att delta i utvecklingsarbeten.
Ebbagården är Uppsalas mest centrala boende där vi arbetar med vård och omsorg av personer med demenssjukdom. Ebbagården har 33 boende, med 11 boende på varje våningsplan. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.
Samariterhemmet hemvård bedriver hemtjänst och hemsjukvård i Uppsala stad. Hemvården är en liten välfungerande enhet med ett 30-tal kunder och ca 15 anställda. Lokalerna finns i Ebbagårdens bottenvåning.
Om tjänsten
Tjänsten är på 90% - 100 % och tillsvidare med tillträde 1 april eller efter överenskommelse. Arbetstiderna är dagtid, måndag – fredag samt var 3:e helg.
Du blir en av tre sjuksköterskor som ansvar för sjukvårdsinsatser för Ebbagården och hemvården. Två sjuksköterskor är patientansvariga för Ebbagården och en sjuksköterska är patientansvarig för hemvården.
Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsutveckling genom ansvarsområden, ombudsroller och nätverk. Som sjuksköterska kommer du att ingå i flera olika team där du samarbetar med olika professioner såsom undersköterskor, Silviasystrar, diakon, sjuksköterskekollegor, husläkare samt med sjukgymnast och arbetsterapeut.
Arbetsuppgifter
I rollen som sjuksköterska ansvarar du tillsammans med övriga sjuksköterskor för att leda hälso- och sjukvårdsinsatserna i nära samarbete med övrig omvårdnadspersonal. Som sjuksköterska hos oss:
planerar, utför och utvecklar du omvårdnadsarbetet utifrån de boendes individuella mål och behov
har du ett nära samarbete med boende, anhöriga, omvårdnadspersonal samt övriga kollegor/chefer
fungerar du också som coach och arbetsledare för omvårdnadspersonalen.

Vi söker dig som har
Minst två års erfarenhet inom ditt yrke. Har du dessutom någon form av specialistutbildning inom äldreomsorg eller erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen, är det meriterande. Samariterhemmet bedriver även utbildningsverksamhet så om du har utbildningserfarenhet är det också meriterande.
Vi önskar också att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift, samt goda datorkunskaper. Vi ser gärna att du har kunskaper inom Safedoc, Prator, Senior Alert och BPSD.
För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Du drivs av att utveckla både dig själv och vår verksamhet och vill vara en del av ett team där ett gott bemötande och de boendes välbefinnande alltid står i fokus. Du är trygg i dig själv och i din yrkesroll, har lätt för att samarbeta och är strukturerad. Skulle du dessutom beskriva dig själv som en positiv kollega som tar ansvar för den gemensamma arbetsmiljön, så är det ännu bättre!
Upplysningar om tjänsten
Verksamhetschef Vård och omsorg, Marie Simas Nordberg 073-027 57 87
[email protected]
Samariterhemmets kännetecken på god vård och omsorg är Hopp och livsglädje, Värdighet, Gemenskap, Helhet och Service. Visa mindre

Redovisningsekonom till Samariterhemmet Diakoni, en idéburen organisation

Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se Om tjänsten Vi förstärker n... Visa mer
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse på kristen värdegrund. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas.
Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se
Om tjänsten
Vi förstärker nu vår ekonomiavdelning och söker en redovisningsekonom till vårt kontor i centrala Uppsala. Du erbjuds en spännande och varierande roll i en stiftelse med verksamhet inom flera olika branscher. Du kommer att arbeta tillsammans med en grupp bestående av tre ekonomiassistenter och vår ekonomi- och finanschef (CFO). Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.
Arbetsuppgifter
I rollen som redovisningsekonom kommer du bland annat arbeta med:
Ansvara för inkomst - och skattedeklarationer
Ansvara för kontoavstämning i samband med bokslut
Ansvara för anläggningsregister
Ansvara för SCB – statistik
Ansvara för uppföljning och redovisning av projektmedel.
Delaktig i arbetet med månads-, och årsbokslut
Delaktig i framtagandet av årsredovisningen
Arbetet innehåller en del löpande redovisning
Vi söker dig
Som är civilekonom och har minst fem års erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete. Passade bakgrund är exempelvis att ha arbetat på en redovisningsbyrå eller på ett mindre bolags ekonomifunktion.
Som person är du kommunikativ, strukturerad och noggrann. Du arbetar gärna självständigt och kommer med egna initiativ på förbättringar och effektiviseringar.
Meriterande är erfarenhet från fastighetsbranschen och ha arbetat med aktivering av ny- och ombyggnationer. Erfarenhet från digitaliseringsprojekt är också meriterande samt redovisning, bokslutsarbete och årsredovisningar enligt K3
Upplysningar om tjänsten
CFO, David Berneheim [email protected] 070-379 83 01 och HR-ansvarig Marie Nordwall 072-451 76 42 [email protected]
Intervjuer sker löpande Visa mindre

Diakon till en idéburen organisation

Ansök    Okt 15    Diakonistift Samariterhemmet    Diakon
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse inom Svenska kyrkan. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala. Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas därför förstärker vi nu be... Visa mer
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig stiftelse inom Svenska kyrkan. Hos oss arbetar ca 90 personer inom social och diakonal verksamhet, vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter samt utbildning. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala.
Vi är inne i en expansiv fas och vill att våra verksamheter ska växa och utvecklas därför förstärker vi nu bemanningen även inom vår kyrka och våra sociala verksamheter. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde den 1 december 2020 eller efter överenskommelse. Eftersom vi är inne i en expansiv fas, ser gärna att du har erfarenhet av utvecklingsarbete. I tjänsten ingår arbete med volontärer.
Uppdrag
Dina arbetsuppgifter blir att:
Ansvara för vårt Äldrecenter
Ansvara för vår Samtalsmottagning för äldre
Vara värd för de boende på Kungsängsgården (vårt 70 + boende)
Ansvara för andakter och själavård både i vår kyrka och i vissa av våra andra verksamheter
Aktivt bidra till utvecklingen av våra sociala verksamheter

Utbildning/kompetens
Vi söker dig som med stort engagemang vill leda driva och bidra till utveckling av våra sociala verksamheter. Som person önskar vi att du är kreativ, samarbets- och utvecklingsinriktad.
Du ska vara vigd diakon inom Svenska kyrkan. Erfarenhet av arbetsledning är en merit. Visa mindre

Leg arbetsterapeut till en idéburen organisation

Leg arbetsterapeut till Samariterhemmet Vård och Omsorg - Demensboendet Ebbagården och Samariterhemmet hemvård Vi söker en leg arbetsterapeut på deltid. Anställningen sträcker sig fram till 31 augusti 2021 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde efter överenskommelse. Samariterhemmets kännetecken på god vård och omsorg är Hopp och livsglädje, Värdighet, Gemenskap, Helhet och Service. Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som v... Visa mer
Leg arbetsterapeut till Samariterhemmet Vård och Omsorg -
Demensboendet Ebbagården och Samariterhemmet hemvård
Vi söker en leg arbetsterapeut på deltid. Anställningen sträcker sig fram till 31 augusti 2021 med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde efter överenskommelse.
Samariterhemmets kännetecken på god vård och omsorg är Hopp och livsglädje, Värdighet, Gemenskap, Helhet och Service.
Vi är stolta över vår långa historia av medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Samariterhemmet erbjuder äldre och personer med funktionsvariation, vård och omsorg av hög kvalitet genom en personlig och målinriktad organisation. Vår verksamhet är värdegrundsbaserad. Vi står Svenska kyrkan nära och vi strävar efter att möta våra vårdtagares existentiella behov. Demensenheterna är Silviacertifierade sedan våren 2017. Vi strävar aktivt efter att ge de äldre en meningsfull tillvaro och arbetar utifrån ett väl utarbetat aktivitetskoncept.
Om tjänsten
I arbetet ingår sedvanliga arbetsterapeutsuppgifter.
I rollen som arbetsterapeut ingår du i det tvärprofessionella teamet kring våra boende. Du kommer att arbeta i nära samarbete med sjukgymnast och sjuksköterskor. Du handleder omvårdnadspersonal i ett funktionsbevarande arbetssätt och är med och skapar en meningsfull och aktiv vardag för de äldre. På ett ansvarsfullt sätt ger du god omvårdnad, hälso- och sjukvård. Du har ett flexibelt arbetssätt, bra bemötande och lätt för att samarbeta med andra aktörer. Du fungerar som kunskapsförmedlare i mötet med övrig omvårdnadspersonal och anhöriga.
Kvalifikationer
Leg arbetsterapeut, gärna med erfarenhet av demensvård och rehabilitering i hemmet. Vi ser gärna att du har kunskaper inom IT- systemen Safedoc, Prator, Senior Alert och BPSD. Visa mindre

Chef för Duvan Hotell & konferens

Vi är stolta över vår långa historia av gästfrihet och medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Diakonistiftelsen Samariterhemmet är en självständig stiftelse med kristen värdegrund och hos oss arbetar ca 90 personer. Vår hotell- och konferensverksamhet ligger centralt och består av hotell Duvan som är gemytligt med 32 rum, nyrenoverade konferens- och mötesplatser samt restaurang Otto i Samariterhemmet. Vi är inne i en expansiv fas och att växa och ut... Visa mer
Vi är stolta över vår långa historia av gästfrihet och medmänsklighet som vi arbetat med sedan 1882. Diakonistiftelsen Samariterhemmet är en självständig stiftelse med kristen värdegrund och hos oss arbetar ca 90 personer. Vår hotell- och konferensverksamhet ligger centralt och består av hotell Duvan som är gemytligt med 32 rum, nyrenoverade konferens- och mötesplatser samt restaurang Otto i Samariterhemmet. Vi är inne i en expansiv fas och att växa och utveckla hotell- och konferensverksamheten är en del av det. Hotell & konferens drivs kommersiellt men all vinst återinvesteras i verksamheterna. Våra kunder är kyrkan, organisationer, offentlig verksamhet samt företag. Läs gärna mer om oss på www.samariterhemmet.se
Uppgifter och roll
Du har fullt verksamhets-, resultat-, budget- och personalansvar. Uppdraget är att få verksamheten att växa genom ökad försäljning, ökad merförsäljning och ökat antal ramavtal. Uppdraget är också utveckling av personal och utveckling av verksamhet tex utveckling av hotellpaket, gästbemötande, hållbarhet och att tillsammans med övriga verksamheter bygga programverksamhet tex retreat och kursverksamhet. Du representerar och medverkar till att bygga ett än starkare varumärke. Ditt personalansvar omfattar idag ca 5 personer. Du ansvarar för att sätta mål, upprätta och följa upp verksamhets- och affärsplan. Du har ansvaret för ekonomistyrning, analys och rapportering. Till ditt stöd finns supportfunktioner så som kommunikation, HR, ekonomi, fastighet inklusive vaktmästeri, kvalitet och IT. Du rapporterar till direktor och ingår i Samariterhemmets ledningsgrupp där ditt uppdrag är att bidra till helheten.
Vem är du
Du uppskattar en blandning av strategiskt och operativt arbete och att leda för utveckling och tillväxt. Du har ett kommersiellt och säljande driv och bygger och utvecklar kundrelationer och verksamhet med ett stort engagemang och med framgång. Du är inspirerande, motiverande med vilja att utveckla medarbetarna och har god förmåga att delegera. Vi förväntar oss att du är strukturerad och analytisk samtidigt som du är utpräglat lösningsorienterad och flexibel.
Din bakgrund
Vi önskar att du har erfarenhet av ledande befattning med resultat-, budget- och personalansvar helst inom aktuellt verksamhetsområde. Relevant utbildning inom hotell – konferens- och restaurangbranschen och/eller dokumenterad relevant erfarenhet där goda resultat kan påvisas. Du har försäljnings- ekonomi- och analyskompetens. God kommunikationsförmåga på svenska och engelska, både verbalt och skriftligt samt är bekväm med hotell- och konferensrelaterade IT-system och har goda kunskaper i Officepaketet. Meriterande är om du har erfarenhet av marknadsföring. Har du utbildning inom ekonomi är det också meriterande. Körkort är önskvärt. Visa mindre

Vårdlärare till en idéburen organisation

Diakonistiftelsen Samariterhemmet är en ekonomisk och juridisk självständig stiftelse med kristen värdegrund. Vi är ca 90 anställda som arbetar med vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter, utbildning och diakonal verksamhet samt med administration. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala. Läs gärna mer www.samariterhemmet.se Om tjänsten Samariterhemmet utbildning är i en utvecklings- och expansionsfas och vi behöver förstärka vår arbe... Visa mer
Diakonistiftelsen Samariterhemmet är en ekonomisk och juridisk självständig stiftelse med kristen värdegrund. Vi är ca 90 anställda som arbetar med vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter, utbildning och diakonal verksamhet samt med administration. Våra verksamheter finns mycket centralt i Uppsala. Läs gärna mer www.samariterhemmet.se
Om tjänsten
Samariterhemmet utbildning är i en utvecklings- och expansionsfas och vi behöver förstärka vår arbetsgrupp med ytterligare vårdlärare. Du kommer att ansvara för vår vård- och omsorgsutbildning som vi startar i höst i samarbete med Tollare folkhögskola. Tjänsten är en visstidsanställning till och med 2021-06-30 med möjlighet till förlängning. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att undervisa i kurser inom vård- och omsorgsutbildningen för yrkesverksamma. Det kan också bli aktuellt att medverka i vår specialistundersköterskeutbildning samt i kortare kompetenshöjande utbildningar för vårdpersonal. Möjlighet kommer även att finnas att arbeta kliniskt i stiftelsens egen vård- och omsorgsverksamhet.
Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med yrkeslärarexamen inom vård- och omsorg alternativt har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Meriterande är kunskaper och erfarenheter inom vuxenutbildning och/eller folkbildning samt distansundervisning.
Personliga egenskaper
Du ska vara positiv, drivande och utåtriktad samt ha god samarbetsförmåga. Det är också viktigt att du är flexibel och lätt kan anpassa dig till ändrade omständigheter i verksamheten. Visa mindre

Omvårdnadspersonal till Hemvården

Omvårdnadspersonal till Hemvården, Diakonistiftelsen Samariterhemmet Samariterhemmet befinner sig generellt i en expansionsfas och det gäller även vår Hemvård som vi vill ska växa och bli större. För närvarande är vår Hemvård en liten enhet bestående av ca 15 anställda och ett 30-tal kunder. Idag bor de flesta av våra kunder i Samariterhemmets egna hus, centralt i Uppsala. Under dagtid finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut. Om t... Visa mer
Omvårdnadspersonal till Hemvården, Diakonistiftelsen Samariterhemmet
Samariterhemmet befinner sig generellt i en expansionsfas och det gäller även vår Hemvård som vi vill ska växa och bli större. För närvarande är vår Hemvård en liten enhet bestående av ca 15 anställda och ett 30-tal kunder. Idag bor de flesta av våra kunder i Samariterhemmets egna hus, centralt i Uppsala. Under dagtid finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.
Om tjänsterna
Vi söker just nu omvårdnadspersonal för timanställning, med möjlighet till mer permanent anställning. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Arbetstiderna, liksom arbetspassens längd varierar. Arbetet innebär dag- och kvällspass såväl vardagar som helger.
Arbetsuppgifter
Personlig omvårdnad, aktivering, social omsorg, städning och service utifrån den enskildes behov. Tillsammans med övriga i teamet bidrar du till att den äldre får livskvalitet och ett värdigt liv utifrån de egna förutsättningarna. Anhöriga är en viktig del i arbetet och vi vill att du bidrar till goda anhörigkontakter.
Kompetens
Undersköterskeutbildning och erfarenhet av hemsjukvård är meriterande. Du bör ha goda kunskaper i svenska språket och kunna ta dig fram via cykel.
Du ska ha ett genuint intresse för att arbeta med äldre personer, vara serviceinriktad, flexibel och ha god samarbetsförmåga.
Upplysningar
UllaCarin Jansson, samordnare för hemvården [email protected] 018-56 40 39 och Marie Simas Nordberg, verksamhetschef för Vård och omsorg 073-027 57 87 [email protected]
Samariterhemmet är en ekonomisk och juridisk självständig stiftelse inom Svenska kyrkan. Vi är ca 90 anställda som bland annat arbetar med vård och omsorg, hotell, kök och kafé samt administration och fastigheter.
Ansökan
Urval sker löpande så ansök omgående om du är intresserad eller senast den 25 sep 2020. Visa mindre

Enhetschef till Hemvården - Vi vill expandera!

Enhetschef till Hemvården, Diakonistiftelsen Samariterhemmet - Vi söker dig som vill hjälpa oss att expandera vår verksamhet Samariterhemmet befinner sig generellt i en expansionsfas och det gäller även vår Hemvård som vi vill ska växa och bli större. För närvarande är vår Hemvård en liten enhet bestående av ca 15 anställda och ett 30-tal kunder. Idag bor de flesta av våra kunder i Samariterhemmets egna hus, centralt i Uppsala. Under dagtid finns tillgång ... Visa mer
Enhetschef till Hemvården, Diakonistiftelsen Samariterhemmet - Vi söker dig som vill hjälpa oss att expandera vår verksamhet
Samariterhemmet befinner sig generellt i en expansionsfas och det gäller även vår Hemvård som vi vill ska växa och bli större. För närvarande är vår Hemvård en liten enhet bestående av ca 15 anställda och ett 30-tal kunder. Idag bor de flesta av våra kunder i Samariterhemmets egna hus, centralt i Uppsala. Under dagtid finns tillgång till sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut.
Hemvården ingår organisatoriskt i verksamheten Vård och Omsorg tillsammans med Ebbagården som är ett demensboende, Utsikten som är en LSS-verksamhet samt Kungsängstorg 4 som är ett trygghetsboende.
Om tjänsten
På grund av pensionsavgång söker vi en enhetschef till vår Hemvård. Du blir underställd verksamhetschefen för Vård och omsorg och kommer att ingå i hennes ledningsgrupp. Tjänsten är tillsvidare på heltid med arbetstid, måndag – fredag. Tillträde efter överenskommelse.
Arbetsuppgifter
Din arbetsuppgift blir att leda verksamheten inom Hemvården. Det innebär personalansvar, budget- och resultatansvar och arbetsmiljöansvar för enheten. Vi vill också att du arbetar aktivt för att utveckla och expandera verksamheten.
Kompetens
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom vård och omsorg eller socialt arbete. Du ska även ha minst två års erfarenhet av arbetsledning. Goda kunskaper i svenska språket, både muntligt och skriftligt är ett krav.
Det är meriterande om du har erfarenhet av hemtjänst inom LOV. Intresse och engagemang för äldre är en förutsättning.


Diakonistiftelsen är en ekonomisk och juridisk självständig stiftelse med kristen värdegrund. Vi är ca 90 anställda som arbetar med vård och omsorg, hotell och konferens, fastigheter, utbildning och diakonal verksamhet samt administration. Läs gärna med på www.samariterhemmet.se Visa mindre

Fastighetsskötare & vaktmästare

Vi söker nu ytterligare en självgående fastighetsskötare och vaktmästare. Du kommer att ha en roll med ett varierat innehåll med många kontaktytor både intern och externt, men där huvuduppgiften är att se till att våra fastigheter sköts och fungerar. Dessutom ingår i tjänsten att hjälpa våra verksamheter och bostadshyresgäster med diverse praktiska uppgifter. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat: Rondering av samtliga fastigheter både in- och utvändigt T... Visa mer
Vi söker nu ytterligare en självgående fastighetsskötare och vaktmästare. Du kommer att ha en roll med ett varierat innehåll med många kontaktytor både intern och externt, men där huvuduppgiften är att se till att våra fastigheter sköts och fungerar. Dessutom ingår i tjänsten att hjälpa våra verksamheter och bostadshyresgäster med diverse praktiska uppgifter.
Arbetsuppgifterna omfattar bland annat:
Rondering av samtliga fastigheter både in- och utvändigt
Tillsyn, skötsel och enklare felavhjälpande underhåll av byggnader och installationer
Tillsyn och skötsel av markytor
Ta emot och hantera felanmälningar
Ha uppsikt över styr- och övervakningssystem och hantera avvikelser
Kontakter med våra hyresgäster
Anlitande och samordning av entreprenörer i fastigheterna
Medverka vid underhållsplanering
Jourtjänstgöring kan förekomma
Enklare hjälp till våra bostadshyresgäster och egna verksamheter i form av till exempel , montage av hyllor, gardinstänger, tavlor och dylikt, flytt av möbler, hämta saker i förråd, utföra vissa ärenden åt äldre, tex handla mat, gå ut med hund.
Hjälpa till vid gudstjänster i vår kyrka och samordna volontärer, tex i samband med begravning eller bröllop.
Förbereda för konferenser och utbildning. Möblering, utplacering av material, handhavande av teknisk utrustning för bild och ljud.

Vi vill att du som söker har minst några års erfarenhet av vissa liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har erfarenhet av exempelvis el-, snickeri- eller VVS-arbete. Det är viktigt att du är prestigelös och ser positivt på att få ta itu med lite av varje och att du kan fatta egna beslut med gott omdöme. Att ha ett bra kundbemötande, en serviceinriktad läggning och att vara ansvarstagande är andra viktiga egenskaper för denna roll.
B-körkort är nödvändigt att ha. Visa mindre