Lediga jobb som Fastighetschef i Uppsala

Se lediga jobb som Fastighetschef i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Skolfastigheter rekryterar Avdelningschef projekt

Ansök    Jan 27    Poolia Sverige AB    Fastighetschef
SFB-2022-00712 Vill du vara med och leda byggnation och utveckling av lokaler för förskola och skola till nytta för Uppsala kommuns barn och elever? Har du tidigare jobbat med stora byggprojekt? Då kan detta vara tjänsten för dig! Skolfastigheter rekryterar nu en Avdelningschef projekt som vill vara med på en expansiv resa. Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas då Uppsala växer och har ett viktigt uppdrag i att försörja kommunen med förskolor o... Visa mer
SFB-2022-00712

Vill du vara med och leda byggnation och utveckling av lokaler för förskola och skola till nytta för Uppsala kommuns barn och elever? Har du tidigare jobbat med stora byggprojekt? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Skolfastigheter rekryterar nu en Avdelningschef projekt som vill vara med på en expansiv resa. Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas då Uppsala växer och har ett viktigt uppdrag i att försörja kommunen med förskolor och skolor. Verksamheten har en stor projektportfölj där Skolfastigheter under flera år framöver kommer bygga för omkring 1 mdkr per år.

Detta är en direkt rekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli Skolfastigheters nästa kollega redan idag.

Om tjänsten
Som avdelningschef projekt har du ett övergripande ansvar för att säkerställa leverans av beställningar utifrån Skolfastigheters projektportfölj och Uppsala kommuns lokalförsörjningsplan. Det innebär att på ett processorienterat och affärsmässigt sätt leda och styra verksamheten mot uppsatta mål.

Du blir en av två avdelningschefer projekt och kommer leda och ansvara för ca 10 projektansvariga. Du rapporterar till Affärsområdeschef och ingår i affärsområdets ledningsgrupp. Du ingår även i bolagets operativa och taktiska ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
• Övergripande ekonomiskt ansvar och resultatansvar för del av Skolfastigheters projektportfölj, både nyproduktion, verksamhetsanspassningar och underhållsprojekt
• Säkerställer planering och förutsättningar till genomförande av projekt från Skolfastigheters projektportfölj
• Har personalansvar för avdelningens medarbetare och ansvar för arbetsmiljön inom avdelningen
• Säkerställa att bemanning och kompetens inom projekten möter aktuellt behov
• Avtalsägare och ombud enligt ramverk
• Arbetar processorienterat enligt Skolfastigheters ledningssystem
• Säkerställer erfarenhetsåterföring för projektportföljen genom utvärdering och bl.a. analys av nyckeltal
• Samverka med och föra dialog med interna roller och funktioner samt externa förvaltningar och myndigheter

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen som avdelningschef projekt söker vi dig med högskoleutbildning inom fastighet/bygg/teknik eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Du har flerårig erfarenhet inom relevant bransch och har haft ansvar för större byggprojekt, där du ansvarat för det totala genomförandet av projekt i alla dess faser. Du är också en erfaren chef som har haft personalansvar för en grupp medarbetare. Vidare har du erfarenhet av att kompetensförsörja större investeringsprojekt, haft ekonomiskt ansvar för projekten samt arbetat utifrån fastställda program och tekniska anvisningar. Du har även kunskap om upphandlingar/LOU. Om du har arbetat inom offentligt styrd organisation tidigare ser vi det som meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering och den vi söker är initiativtagande, strukturerad och tydlig i sin kommunikation. Du har bevisat god ledarskapsförmåga och förmågan till helhetssyn för att se frågor i ett större perspektiv. Vi tror även du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är även bra på att planera och prioritera ditt arbete.

Arbetet innebär många olika kontaktytor vilket kräver goda kunskaper i det svenska språket. Vidare har du god datorvana och vana av att använda komplexa stödsystem. För denna tjänst är det krav på B-körkort.


Om verksamheten
Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter vill ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation, och har flera samarbeten med både näringsliv och akademi. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 90 medarbetare. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se Visa mindre

Projektchef till Uppsala kommun arenor och fastigheter AB

Ansök    Jan 27    Novare Public HR AB    Fastighetschef
Är du en skicklig ledare med förkärlek för folkhälsa och projekt? Vill du bli en av oss i ett relativt nytt bolag och bygga upp rutiner och processer som både underlättar och säkerställer leverans? Då har vi kanske jobbet för dig!   Vi söker nu en chef till vår enhet för projekt med placering i Uppsala.   Om arbetsplatsen Uppsala kommun arenor och fastigheter AB är ett kommunägt bolag som bildades 1 september 2021, genom sammanslagning av flera bolag och... Visa mer
Är du en skicklig ledare med förkärlek för folkhälsa och projekt? Vill du bli en av oss i ett relativt nytt bolag och bygga upp rutiner och processer som både underlättar och säkerställer leverans? Då har vi kanske jobbet för dig!
 
Vi söker nu en chef till vår enhet för projekt med placering i Uppsala.
 


Om arbetsplatsen
Uppsala kommun arenor och fastigheter AB är ett kommunägt bolag som bildades 1 september 2021, genom sammanslagning av flera bolag och förvaltningsenheter, och är verksamt inom fastighetsbranschen och besöksnäringen i Uppsala.
 
Bolagets uppdrag är att äga, förvalta, bygga och utveckla arenor och fastigheter i Uppsala stad och landsbygd med syfte att skapa levande mötesplatser, stärka bilden av Uppsala som en attraktiv kommun att besöka, leva och verka i samt aktivt bidra i arbetet för ökad folkhälsa och utveckling av Uppsala som evenemangsplats.
 
Arbetsuppgifter
Som projektchef har du övergripande ansvar för att säkerställa leverans för byggnads- och anläggningsprojekt i vår projektportfölj. Projektportföljen består av hyresgästanpassningar och underhållsprojekt i våra fastigheter samt nybyggnation allt ifrån en konstgräsplan till en ny simidrottsanläggning eller brandstation. 
 
I rollen ingår det även att utveckla, planera och leda Projektenheten som ingår i Affärsområdet Fastighetsutveckling, tillsammans med Fastighetsenheten där våra tillgångsförvaltare finns. Du kommer att ha ett nära samarbete med vår Fastighetschef.
 
Du kommer att rapportera till affärsområdeschefen och ingå i affärsområdets ledningsgrupp. Arbete pågår med att ta fram processer och rutiner och du blir en viktig person för att få det att implementeras i organisationen. Du har budget- och personalansvar för 6 projektledare som du stöttar, leder och koordinerar och är kontaktperson för våra externa projektledare som är konsulter.
 
Kvalifikationer
Du har mångårig dokumenterad erfarenhet som ledare inom bygg- eller fastighetsbranschen i roller som projektchef, projektledare eller liknande funktion. Du är en rutinerad ledare med erfarenhet av att leda medarbetare. För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet som beställare av konsulttjänster och entreprenader.
 
Du är utbildad byggnadsingenjör eller civilingenjör, alternativt har motsvarande teknisk kompetens och yrkeserfarenhet. Du är van att rapportera prognoser, uppföljning av projektekonomi och har vana av digitala mötesformer. Du behärskar även svenska i såväl tal som skrift. 
 
Som ledare behöver du vara en kommunikativ och stabil person med ett strukturerat arbetssätt.  Du planerar, organiserar och prioriterar ditt och gruppens arbete på ett effektivt sätt.  Du har förmågan att identifiera utvecklingsbehov utifrån verksamhetens förutsättningar och du ser möjligheterna i förändring. Du är en samarbetsinriktad lagspelare med eget driv och helhetstänk. Du tillämpar en coachande och involverande ledarstil och bidrar till medarbetarnas utveckling.
 
Meriterande

• Att ha arbetat i en politiskt styrd organisation
• goda kunskaper i offentlig upphandling, entreprenadjuridik samt plan- och bygglovsprocessen
• erfarenhet av personalansvar, personalfrågor och arbetsmiljö
• erfarenhet att arbeta med kostnadseffektivitet
• Mediavana 
 
Ansökan
Låter detta som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! 
 
Vi samarbetar i denna rekrytering med Novare Public. Urval och intervjuer sker löpande. Observera att sista ansökningsdag är den 28:e februari. För frågor kontakta Isabelle Flygelholm eller Mitra Frost på Novare Public. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mail.


Uppsala arenor och fastigheter finns till för Uppsala kommuns invånare, för våra idrottsföreningar, deras supportrar, våra hyresgäster och besökare till staden.

Genom att samla stora delar av fastighetsägandet i ett bolag, som också har ansvar för verksamheten på våra anläggningar, blir kontaktvägarna tydligare. Dessutom underlättas politiska visioner och beslut.

Hos oss finns kollegor i många olika yrkesroller och med en ökad mångfald av erfarenheter och bakgrunder så vill vi skapa en kreativ och stimulerande arbetsplats. Visa mindre

Biträdande fastighetschef

Ansök    Jan 31    REGION UPPSALA    Fastighetschef
Fastighetsavdelningen Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 500 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala samt... Visa mer
Fastighetsavdelningen

Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 500 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala samt ansvarar för måltidsservice till inneliggande patienter. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården och den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och trevliga arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig?

Vill du vara en del av utvecklingen av Region Uppsala, lära känna organisationens alla delar och få bred insikt och kunskap om våra många viktiga samhällsuppgifter? Då är du kanske vår nästa biträdande fastighetschef!

Vår verksamhet
Fastighetsavdelningen förvaltar och utvecklar Region Uppsalas fastigheter och tillhandahåller lokaler både i egna och i inhyrda byggnader. Vi arbetar på uppdrag av Region Uppsalas förvaltningar och tillsammans med våra hyresgäster utvecklar och anpassar vi lokaler för mycket avancerad sjukhusvård, nära vård, kultur och bildning, administrativa lokaler samt även högteknologiska bussdepåer.

Ditt uppdrag
Vid förvaltningen Fastighet och service får du möjlighet att arbeta som biträdande fastighetschef i en modern arbetsmiljö och en kultur som är öppen, vänlig och inkluderande. Vi har vårt kontor i fina lokaler på Akademiska sjukhusområdet. De dagar arbetet tillåter går det även bra att jobba på distans om du så önskar. Du får också möjlighet att arbeta i en organisation som har ambitionen att vara i framkant - oavsett om det gäller teknik, service, ledarskap eller hållbarhet. I rollen som biträdande fastighetschef får du möjlighet att arbeta med olika typer av fastigheter i hela Uppsala län, allt från högspecialiserade vårdbyggnader till bussgarage. Våra kunder är Region Uppsalas olika förvaltningar som bedriver vård, kollektivtrafik, tandvård mm.

Uppdraget är både operativt och strategiskt. Du möter mängder av människor i kundmöten, samarbeten och projektgrupper. Du har vissa administrativa och samordnande uppgifter kring avtal, interna stödsystem och forum. Du arbetar strategiskt, operativt och administrativt som medlem i styrgrupper och andra samarbetsforum samt med interna utvecklingsprojekt.
Exempel på arbetsuppgifter är:
Aktivt arbete med löpande hyresgästinformation
Dialog och uppföljning med kunder
Ta fram enklare avtal
Vara samordnare i olika forum
Se till att interna stödsystem är uppdaterade
Ett nära samarbete med chefen för fastighetsavdelningen

I rollen som biträdande fastighetschef ingår personalansvar för ca 8-10 medarbetare. Du är ett stöd i planering och prioritering för dina medarbetare. Som ny chef inom Region Uppsala kommer du att gå vårt operativa chefsprogram och så småningom eventuellt även en strategisk chefsutbildning.

Är det här du?
Du trivs bäst när du får ha många kontaktytor. Du är en person som har lättare att se lösningar än problem. Du har ett naturligt kundfokus och siktar alltid på att överträffa kundens förväntningar. Du uppskattar en platt organisation där det du åstadkommer uppmärksammas och där du får ta ett stort eget ansvar. Du trivs med varierande uppgifter. Ditt arbetssätt är strukturerat, du är tydlig och kommunikativ.

Vi söker dig som har erfarenhet från vård- och/eller fastighetssektorn. Du har tidigare erfarenhet som personalansvarig chef. Du är en coachande chef som stöttar och entusiasmerar medarbetarna i deras vardag. Du har relevant högskoleutbildning eller kunskaper inhämtat på annat sätt som vi bedömer som likvärdiga. Körkort samt mycket god svenska i tal och skrift liksom god engelska är krav. Har du kunskaper inom hyresjuridik, fastighetsekonomi och fastighetsteknik är det ett plus. Har du även arbetat i de system vi använder, främst Agresso och Faciliate, är det ytterligare ett plus.

Här på Fastighet och service är vi generösa med våra kunskaper och delar gärna med oss av kunnande, information och erfarenheter - det gör du också! Du tycker om att samarbeta med engagerade kollegor mot gemensamma verksamhetsmål.

Annat viktigt att veta
Tjänsten är heltid, tillsvidare och körkort klass B är nödvändigt.

Vi erbjuder
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Kontakta gärna fastighetschef Tomas Eriksson på 018-611 61 51.
Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas telefonväxel 018-611 00 00.

För presentation av arbetsgivaren, titta gärna på filmen om Fastighet och service (https://www.youtube.com/watch?v=8xHwsgikeO8).

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.
Din ansökan vill vi ha senast den 12 februari 2023.


Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Regional Chef Teknisk Förvaltning till Bredablick Förvaltning Uppsala

Har du ett starkt driv och är duktig på att leda i förändring då kanske den här tjänsten är för dig! På uppdrag av Bredablick Förvaltning söker vi nu en Regional Chef för Teknisk Förvaltning med placering i Uppsala. Bredablickgruppens ambition är att vara en heltäckande partner inom fastighetsbranschen. 2021 förvärvade Bredablickgruppen Upplands Fastighetsservice och 2022 förvärvades även UBC Teknisk Förvaltning. Utöver Upplands Fastighetsservice och UBC T... Visa mer
Har du ett starkt driv och är duktig på att leda i förändring då kanske den här tjänsten är för dig!
På uppdrag av Bredablick Förvaltning söker vi nu en Regional Chef för Teknisk Förvaltning med placering i Uppsala. Bredablickgruppens ambition är att vara en heltäckande partner inom fastighetsbranschen. 2021 förvärvade Bredablickgruppen Upplands Fastighetsservice och 2022 förvärvades även UBC Teknisk Förvaltning. Utöver Upplands Fastighetsservice och UBC Teknisk Förvaltning består vi av bolagen: Bredablick Förvaltning, Bredablick Facility Services, och Sustend. 

Inom Upplands Fastighetsservice är vi idag ca 40 medarbetare och inom UBC Teknisk Förvaltning är vi ca 30 medarbetare. Tjänsterna vi idag levererar inom teknisk förvaltning är endast en del av Bredablickgruppens koncept och vi ser fram emot att inom kort även kunna erbjuda Uppsalaregionen koncernens övriga tjänster. Som Regional chef för Teknisk förvaltning i Uppsala blir du därmed en nyckelspelare i regionen för hela vår koncern!

Företaget finns även på fler orter i Sverige och är ett etablerat företag inom fastighetsbranschen. Företaget är på tillväxt vilket ger dig stora möjligheter att påverka, utvecklas och göra karriär. Vill du vara med på resan att fortsätta bygga upp verksamheten i Uppsala?

OM TJÄNSTEN
Som Regional chef för Bredablick Teknisk förvaltning i Uppsala handlar den största och viktigaste delen av din roll om fortsatt integration av både Uppsala Fastighetsförvaltning och UBC Teknisk Förvaltning i Bredablick-koncernen.
Du kommer att ansvara för alla områden inom den Tekniska Förvaltningen såsom förvaltartjänster, fastighetsskötsel och utemiljö samt för mellancheferna/arbetsledarna inom respektive områden. Du ansvara för att säkerställa kundnöjdhet, struktur och effektivitet. I ditt arbete ingår att följa upp tjänsteleveransen och att utveckla den. Du har det totala budgetansvaret för hela tekniska förvaltningen i regionen. 
KVALIFIKATIONER
- Du är en god ledare och förebild för din personal vilket innebär att agera föredömligt i att leva Bredablickgruppens kultur och skapa trivsel på kontoret
- Du har dokumenterad erfarenhet av fusioner eller förändringledning
- Du har teknikintresse och gärna erfarenhet från fastighetsteknik/förvaltning
- Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt
- Du har en marknadsinriktad profil och kommer att bli ett starkt bidrag till vår fortsatta utveckling.
- Du är strukturerad och en god organisatör
- Du är starkt målinriktad
- Du är inte rädd för att kastas in i nya situationer utan ser det som en utmaning och möjlighet att överträffa förväntningar
- Du brinner för ditt jobb
B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Dina personliga egenskaper värderas högt för rollen och de främsta egenskaperna vi söker är:

Initiativtagande - Utifrån organisationens mål identifierar du vad som behövs göras och driver initiativet framåt
Lösningsorienterad - Utmaningar kommer finnas och du har förmågan att se vägen framåt och identifiera vad som behöver göras för att komma dit
God kommunikativ förmåga - Med tydlig och anpassad kommunikation få med dig såväl medarbetare som kunder
Relationsskapande - Skapa goda relationer internt som externt samt nyttjar och utvecklar ett nätverk

För att lyckas och trivas i rollen som chef tror vi att du som söker är strukturerad samt duktig på siffror och planering. Du är prestigelös, utåtriktad och kan utveckla medarbetare mot uppsatta mål. Du är en person med ett starkt driv och engagemang och som är duktig på att skapa en god stämning och teamkänsla i hela den tekniska organisationen. Du gillar att ligga nära verksamheten och är ”hands-on” när det krävs. 

ANSÖKAN
I denna rekrytering samarbetar Bredablick Förvaltning med Isaksson Rekrytering Bemanning. Urval och intervjuer kommer att ske löpande vilket kan medföra att tjänsten kan vara tillsatt innan ansökningstiden har gått ut.
Om du har frågor rörande tjänsten, kontakta direkt ansvarig rekryterare Sophie Åhlander, 072 300 08 92.

Välkommen med din ansökan redan idag!

 Isaksson Rekrytering Bemanning AB arbetar över hela Sverige med rekrytering och uthyrning av kompetent personal främst inom fastighet, bygg, anläggning, teknik, energi, samt ekonomi/administration. Isaksson Rekrytering Bemanning är ett auktoriserat bemanningsbolag hos Kompetensföretagen-Svenskt Näringsliv-Almega. Vi är medlemmar i Byggföretagen, (före detta Sveriges Byggindustrier BI). Visa mindre

Chef egendomsavdelningen

Gemensamma verksamhetsstödet Egendomsavdelningen är en av avdelningarna inom det centrala verksamhetsstödet vid SLU. Avdelningen ansvarar för förvaltning av universitetets eget fastighetsbestånd och för drift av universitetets lantbruksegendomar. Avdelningen heter idag Fastighetsavdelningen men byter namn till Egendomsavdelningen från årsskiftet. Egendomsavdelningen kommer från årsskiftet ha c:a 25 medarbetare och omsätta drygt 150 mkr. Avdelningens verks... Visa mer
Gemensamma verksamhetsstödet
Egendomsavdelningen är en av avdelningarna inom det centrala verksamhetsstödet vid SLU. Avdelningen ansvarar för förvaltning av universitetets eget fastighetsbestånd och för drift av universitetets lantbruksegendomar. Avdelningen heter idag Fastighetsavdelningen men byter namn till Egendomsavdelningen från årsskiftet.

Egendomsavdelningen kommer från årsskiftet ha c:a 25 medarbetare och omsätta drygt 150 mkr. Avdelningens verksamhet bedrivs i nära samverkan med företrädare för akademien och dess huvuduppdrag är att tillhandahålla ändamålsenliga fastigheter och marker för universitetets utbildnings- och forskningsverksamhet. I avdelningens ansvar ingår också in- och uthyrning av studentbostäder. Avdelningen kommer samverka med universitetets funktion för lokalplanering- och byggprojekt som finns vid annan avdelning.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Som chef för egendomsavdelningen förväntas du driva, förvalta och utveckla universitetets eget fastighetsbestånd och lantbruksverksamhet i nära dialog med företrädare för utbildning och forskning. Du har verksamhets-, budget- och personalansvar för de olika enheterna inom avdelningen. Du driver din verksamhet resultatinriktat med en ekonomi i balans och i enlighet med det statliga regelverket för fastighetsförvaltning, lokalförsörjning och ekonomistyrning. 

Under dig har du chefer för universitetets eget fastighetsbestånd, för fastighetsdriften samt för universitetets lantbruksdrift. Arbetet innebär mycket externa kontakter. Resor inom Sverige kan förekomma. Du ingår i verksamhetsstödets ledningsgrupp och rapporterar direkt till universitetsdirektören.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har god förståelse för och kunskap om fastighets- och lantbruksfrågor samt ett genuint intresse för högre utbildning och forskning. Det är meriterande om du har arbetat i den akademiska miljön och förstår de förutsättningar som gäller i universitetsvärlden. Du har god kännedom om regelverket i statlig förvaltning. Du har också dokumenterad erfarenhet av chefs- och ledarskap, gärna i offentlig verksamhet. 

Du har hög kommunikativ förmåga och kan föra dialog med såväl universitetets ledning som med företrädare för universitetets olika utbildnings- och forskningsverksamheter. Du bygger tillit, är analytisk, förtroendeingivande och agerar med stor integritet.

Vi förutsätter att du uttrycker dig bra i tal och skrift på svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-12-05.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Verksamhetschef

Ansök    Dec 20    Ls Jobbet AB    Fastighetschef
På Studentvägen jobbar vi efter visionen att kunna erbjuda Sveriges bästa studentboenden. Vi är stolta över de investeringar och nybyggnationer vi har gjort under de senaste åren och nu söker vi dig som vill leda vår verksamhet framåt. Vi söker dig som känner engagemang för studentlivet i Uppsala och som vill vara delaktig i att skapa bra förutsättningar för Uppsalas studenter. Rollen är omväxlande och som ny verksamhetschef förväntar vi oss att du gör en ... Visa mer
På Studentvägen jobbar vi efter visionen att kunna erbjuda Sveriges bästa studentboenden. Vi är stolta över de investeringar och nybyggnationer vi har gjort under de senaste åren och nu söker vi dig som vill leda vår verksamhet framåt.
Vi söker dig som känner engagemang för studentlivet i Uppsala och som vill vara delaktig i att skapa bra förutsättningar för Uppsalas studenter. Rollen är omväxlande och som ny verksamhetschef förväntar vi oss att du gör en genomlysning av verksamheten och att du under stor frihet planerar för Studentvägens framtid på bästa sätt. Du kommer till en verksamhet med nöjda hyresgäster, vi ligger högt i våra årliga NKI mätningar.
Rollen som verksamhetschef är bred och varierad. Du leder det dagliga arbetet och ansvarar för förvaltning, ekonomi och utveckling. Du har många kontaktytor, allt från stiftelserna, våra hyresgäster och myndigheter. Vid ombyggnationer är det du som upphandlar och ansvarar för leverantörskontakter (vid större projekt anställs projektledare). Du ansvarar för inköp av stort och smått och sköter bankkontakterna gällande vår relativt stora låneportfölj. Till din hjälp har du ekonomiansvarig och det övriga teamet på ca 20 medarbetare inom städ, förvaltning och kansli.
Utöver våra egna studentboenden hjälper vi även andra mindre nationer med tjänster som vaktmästeri, förvaltning och hyresavisering. Detta är ett område som förväntas växa.
En viktig del av arbetet som verksamhetschef är att se till att både hyresgäster och personal har det bra genom att arbeta socialt och miljömässigt hållbart. Hållbarheten genomsyrar allt vårt arbete och syns både i stort som smått- från upphandling till plantering av vårlökar.
Om dig
Vi tror att du har en bakgrund från den akademiska världen där du är väl bevandrad i nations- och studentliv. Du har ledarerfarenhet och har du erfarenhet och kunskap inom fastighet är det meriterande. Skulle du ha arbetat med just studentboenden ser vi det förstås som väldigt meriterande. I grunden har du relevant utbildning och arbetslivserfarenhet för rollen. Du är generellt systemkunnig och du talar och skriver mycket god svenska.
Du behöver inte vara fastighetsspecialist då det finns många att lära sig av inom organisationen. Vi har också medlemskap i branschorganisationer gällande allmännyttan och deltar löpande på träffar och utbildningar.
Som person är du trygg i ditt ledarskap och har ett engagemang som du med enkelhet kommunicerar till kollegor och samarbetspartners. Vidare är du social och strukturerad.
Bra att veta
Tjänsten är en ersättningsrekrytering på grund av pensionsavgång och tillsättning sker under våren. Anställning under stiftelsen Norrlandsgårdarna.
Tjänsten utgår från vårt kansli på Studentvägen men vi kan också erbjuda viss flexibilitet när det gäller distansarbete.
Rekryteringen sker löpande och du är välkommen med din ansökan redan idag. Har du några frågor får du gärna kontakta rekryteringskonsult Anna Nord på 018-470 71 12 alternativt rekryteringskonsult Linda Olsson på 018-470 71 10.
Krav
Akademisk bakgrund med kunskap inom nations- och studentliv
Relevant utbildning och arbetslivserfarenhet för rollen
Ledarerfarenhet
Mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet och kunskap inom fastighet
Tidigare arbetat med studentboendenOm arbetsgivaren - Norrlandsgårdarna
De tre stiftelserna Stiftelsen Norrlandsgårdarna, Stiftelsen Gästrike-Hälsinge nations studentbostäder och Stiftelsen Stockholms nations studentbostäder äger och förvaltar både studentrum och studentlägenheter för studerande vid universiteten i Uppsala. Varje stiftelse har en egen styrelse vars verksamhet och syfte består i att tillhandahålla bostäder för studerande som är medlemmar i respektive nation. Bostäderna är belägna på Studentvägen och intill Ekonomikum. Studentvägen är samlingsnamnet för vårt gemensamma bestånd av studentboenden. Studentvägen förvaltar ca 2500 studentboenden. Visa mindre

Fastighetsansvarig – arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen

Ansök    Jun 1    Uppsala kommun    Fastighetschef
Fastighetsstaben Vill du vara med och påverka fastighetsutvecklingen inom arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningens ansvarsområden i en starkt växande kommun? Då kan rollen som fastighetsansvarig vara nästa steg för dig! Fastighetsstaben är redo för att ta nästa utvecklingssteg vilket innebär att en ny befattning som fastighetsansvarig för arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen ska etableras. Arbetsmarknadsförvaltningen har lok... Visa mer
Fastighetsstaben

Vill du vara med och påverka fastighetsutvecklingen inom arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningens ansvarsområden i en starkt växande kommun? Då kan rollen som fastighetsansvarig vara nästa steg för dig!

Fastighetsstaben är redo för att ta nästa utvecklingssteg vilket innebär att en ny befattning som fastighetsansvarig för arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen ska etableras. Arbetsmarknadsförvaltningen har lokaler för främst arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning samt bostäder för nyanlända. Socialförvaltningen har lokaler för bland annat HVB och stödboende, öppenvårdsverksamhet och bostäder för bostadssociala kontrakt. I dagsläget har förvaltningarna tillsammans cirka 1000 bostadshyresgäster.

I tjänsten har du stora möjligheter att påverka utvecklingen av förvaltningarnas lokaler och bostäder, inom ett område där kommunkoncernen äger fastigheter men där det också sker en omfattande inhyrning från andra fastighetsägare. Som fastighetsansvarig ansvarar du för att driva förvaltningarnas fastighetsfrågor, avseende såväl befintligt som framtida bestånd. I denna ledande befattning sitter du i respektive förvaltnings ledningsgrupp. Du är anställd på fastighetsstaben och har fastighetsdirektören som närmaste chef. Där till rapporterar du också direkt till direktören för arbetsmarknadsförvaltningen och direktören för socialförvaltningen.

Fastighetsstaben i Uppsala kommun är en del av kommunledningskontoret med kommunstyrelsen som politisk nämnd. Staben består av ca 75 medarbetare och omsätter ca 1,7 miljarder kronor. Verksamhetens ansvarsområden är dels lokalförsörjning för alla kommunala förvaltningar, dels fastighetsförvaltning av kommunstyrelsens fastighetsbestånd. Merparten av kommunkoncernens fastighetsbestånd finns i helägda kommunala fastighetsbolag med vilka fastighetsstaben har väl utvecklade samarbeten. En andel av kommunens boenden hyrs in av fastighetsägare utanför kommunkoncernen men kommunen har också ett eget betydande bestånd av bostadsrätter. I rollen som fastighetsansvarig ingår du i en nybildad enhet inom fastighetsstaben bestående av fastighetschefer och fastighetsansvariga som alla arbetar direkt med specifika förvaltningar.

Ditt uppdrag
Som fastighetsansvarig för arbetsmarknadsförvaltningen och socialförvaltningen är du huvudansvarig för förvaltningarnas fastighetsfrågor. Tjänsten rymmer såväl ett strategiskt som ett operativt ansvar. Som fastighetsansvarig arbetar du med strateger, lokalbeställare, projektledare, förvaltare, avtalsansvariga och fastighetsekonom i en matrisstruktur där du har en ledande roll. Två viktiga fokusområden är kostnadseffektiv lokalplanering samt fortsatt utveckling och uppföljning av boendekedjor för individer.

För att hantera uppdraget sitter du i förvaltningarnas ledningsgrupper där du driver fastighetsfrågorna. Du står för sakkunskaperna inom fastighetsområdet och har en ledande roll i arbetet med så väl lång- som kortsiktiga lösningar. Du kan också sätta fastighetsfrågor i kommunkoncernsammanhanget för att hitta lösningar som strävar mot optimering av de kommunala resurserna, exempelvis samnyttjandelösningar.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning, gärna på högskolenivå. Du behöver ha erfarenhet av fastighetsfrågor på både strategisk och operativ nivå. Fastighetskunskaper är en förutsättning för att kunna sortera och prioritera mellan olika alternativ och på så vis stötta förvaltningarnas ledningsgrupper i en effektiv hantering av fastighetsfrågorna. Det är meriterande om du har erfarenhet av fastighetsverksamhet och/eller arbete inom förvaltningarnas verksamheter samt politiskt styrd verksamhet. Erfarenhet av att ha arbetat i en matrisorganisation är också meriterande. Det är en fördel om du är van att arbeta i fastighetssystem och har goda kunskaper i fastighetsekonomi och Excel.

För att lyckas i uppdraget behöver du ha god pedagogisk och kommunikativ förmåga, med stor vana att utrycka dig i så väl tal som skrift. Du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en god ledarskapsförmåga och förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Vi ser också att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta Carl Ljunggren, fastighetsdirektör, 018-727 10 85

Fackliga företrädare:
SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 67 05

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Skolfastigheter rekryterar Projektchef

Ansök    Okt 31    Poolia Sverige AB    Fastighetschef
SFB-2022-00712 Tycker du om att ha det övergripande ansvar för att säkerställa leveranser? Vill du vara med och bygga samt utveckla lokaler för förskola och skola till nytta för Uppsala kommuns barn och elever? Har du tidigare jobbat med stora byggprojekt? Då kan detta vara tjänsten för dig! Skolfastigheter rekryterar nu en Projektchef som vill vara med på en expansiv resa. Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas då Uppsala växer och har ett vikt... Visa mer
SFB-2022-00712

Tycker du om att ha det övergripande ansvar för att säkerställa leveranser? Vill du vara med och bygga samt utveckla lokaler för förskola och skola till nytta för Uppsala kommuns barn och elever? Har du tidigare jobbat med stora byggprojekt? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Skolfastigheter rekryterar nu en Projektchef som vill vara med på en expansiv resa. Skolfastigheter befinner sig i en spännande fas då Uppsala växer och har ett viktigt uppdrag i att försörja kommunen med förskolor och skolor. Verksamheten har en stor projektportfölj där Skolfastigheter under flera år framöver kommer bygga för omkring 1 mdkr per år.

Detta är en direkt rekrytering av Skolfastigheter där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i rekryteringsprocessen. Urvalet sker löpande så ta chansen att bli Skolfastigheters nästa kollega redan idag.

Om tjänsten
Som projektchef har du ett övergripande ansvar för att säkerställa leverans av beställningar utifrån Skolfastigheters projektportfölj. Det innebär att på ett processorienterat och affärsmässigt sätt leda och styra verksamheten mot uppsatta mål.

Du blir en av två projektchefer och kommer ha ca 7 projektansvariga under dig. Du rapporterar till Affärsområdeschef och ingår i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med affärsområdeschefen och den andre projektchefen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
• Övergripande ekonomiskt ansvar och resultatansvar för del av Skolfastigheters projektportfölj
• Säkerställer planering och förutsättningar till genomförande av projekt från Skolfastigheters projektportfölj
• Har personalansvar för avdelningens medarbetare och ansvar för arbetsmiljön inom avdelningen
• Säkerställa att bemanning och kompetens inom projekten möter aktuellt behov
• Avtalsägare och ombud enligt ramverk
• Arbetar processorienterat enligt Skolfastigheters ledningssystem
• Säkerställer erfarenhetsåterföring för projektportföljen genom utvärdering och bl.a. analys av nyckeltal
• Samverka med och föra dialog med interna roller och funktioner samt externa förvaltningar och myndigheter

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen som Projektchef söker vi dig med högskoleutbildning inom fastighet/bygg/teknik eller motsvarande utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Du har flerårig erfarenhet inom relevant bransch och har haft ansvar för större byggprojekt, där du ansvarat för det totala genomförandet av projekt i alla dess faser. Du har också erfarenhet av att vara chef över en grupp medarbetare. Vidare har du erfarenhet av att kompetensförsörja större investeringsprojekt, haft ekonomiskt ansvar för projekten samt arbetat utifrån fastställda program och tekniska anvisningar. Du har även kunskap om upphandlingar/LOU. Om du har arbetat inom offentligt styrd organisation tidigare ser vi det som meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering och den vi söker är initiativtagande, strukturerad och tydlig i sin kommunikation. Du har bevisat god ledarskapsförmåga och förmågan till helhetssyn för att se frågor i ett större perspektiv. Vi tror även du är analytisk och bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du är även bra på att planera och prioritera ditt arbete.

Arbetet innebär många olika kontaktytor vilket kräver goda kunskaper i det svenska språket. Vidare har du god datorvana och vana av att använda komplexa stödsystem. För denna tjänst är det krav på B-körkort.


Om verksamheten
Uppsala Kommun Skolfastigheter AB är ett helägt kommunalt bolag som äger merparten av Uppsala kommuns skolor och förskolor. Genom fastigheterna bidrar vi till barn och ungas utveckling. Vårt uppdrag är att skapa ekonomiskt effektiva pedagogiska miljöer som stödjer verksamheternas behov. Skolfastigheter vill ligga i framkant när det gäller både hållbarhet och innovation, och har flera samarbeten med både näringsliv och akademi. Vi vill bli bäst i klassen på trygga och hållbara lärmiljöer!

Totalt ingår idag ca 140 fastigheter över hela kommunen. Bolaget har sedan det startades 2013 haft en stark tillväxt och består idag av ca 90 medarbetare. Våra medarbetare är vår främsta tillgång och det är viktigt för oss att du trivs i vår organisation. Skolfastigheter bildades 2013 och har nyss genomgått en justering organisatoriskt där den tidigare projektavdelningen har blivit ett eget affärsområde.

Du kan läsa mer om Skolfastigheter på http://www.skolfastigheter.uppsala.se Visa mindre

Fastighetsansvarig – idrotts-, fritids- och kulturlokaler

Ansök    Sep 8    Uppsala kommun    Fastighetschef
Fastighetsstaben Vill du vara med och påverka utvecklingen av idrotts-, fritids- och kulturlokaler i en starkt växande kommun? Då kan rollen som fastighetsansvarig vara nästa steg för dig! Fastighetsstaben är redo för att ta nästa utvecklingssteg. I och med det skapas en ny ledande befattning som fastighetsansvarig för idrotts-, fritids- och kulturlokaler. I tjänsten har du stora möjligheter att påverka utvecklingen för dessa typer av lokaler i kommune... Visa mer
Fastighetsstaben

Vill du vara med och påverka utvecklingen av idrotts-, fritids- och kulturlokaler i en starkt växande kommun? Då kan rollen som fastighetsansvarig vara nästa steg för dig!

Fastighetsstaben är redo för att ta nästa utvecklingssteg. I och med det skapas en ny ledande befattning som fastighetsansvarig för idrotts-, fritids- och kulturlokaler. I tjänsten har du stora möjligheter att påverka utvecklingen för dessa typer av lokaler i kommunen. Detta fastighetsområde har en planerad investeringsvolym på över 3 miljarder kronor de kommande 10 åren. Som fastighetsansvarig ansvarar du för att driva fastighetsfrågorna i den nybildade förvaltningen för kultur, idrott och fritid. Ansvaret omfattar både befintligt och framtida bestånd. I denna ledande befattning tar du plats i den nybildade förvaltningens ledningsgrupp. Du är anställd på fastighetsstaben och rapporterar direkt till fastighetsdirektören. Du rapporterar också direkt till direktören för den nya förvaltningen som ansvarar för kultur-, idrotts- och fritidsfrågor.

Fastighetsstaben på Uppsala kommun är en del av kommunledningskontoret med kommunstyrelsen som politisk nämnd. Staben består av ca 80 medarbetare och omsätter ca 1,7 miljarder kronor. Verksamhetens ansvarsområden är dels lokalförsörjning för alla kommunala förvaltningar, dels fastighetsförvaltning av kommunstyrelsens fastighetsbestånd. Merparten av kommunkoncernens fastighetsbestånd finns i helägda kommunala fastighetsbolag med vilka fastighetsstaben har väl utvecklade samarbeten. En betydande andel av kommunens boenden hyrs in av fastighetsägare utanför kommunkoncernen. I rollen som fastighetsansvarig ingår du i en nybildad grupp inom fastighetsstaben.

Ditt uppdrag
Som fastighetsansvarig för områdena kultur-, idrott och fritid är du huvudansvarig för fastighetsfrågorna inom dessa områden. Tjänsten rymmer så väl ett strategiskt som ett operativt ansvar. Som fastighetsansvarig arbetar du med strateger, lokalbeställare, projektledare, förvaltare, avtalsansvariga och fastighetsekonom i en matrisstruktur inom fastighetsstaben där du har en ledande roll. För att hantera uppdraget sitter du i den nybildade förvaltningens ledningsgrupp. Som fastighetsansvarig driver du fastighetsfrågorna i förvaltningens ledningsgrupp. Du står för sakkunskaperna inom fastighetsområdet och har en ledande roll i arbetet med så väl lång- som kortsiktiga lösningar. Du kan också sätta fastighetsfrågor i kommunkoncernsammanhanget för att hitta lösningar som strävar mot optimering av de kommunala resurserna, exempelvis samnyttjandelösningar.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning, gärna på högskolenivå. Du behöver ha erfarenhet av fastighetsfrågor på både strategisk och operativ nivå samt erfarenhet av fastighetsutveckling. Goda fastighetskunskaper och kunskaper i fastighetsekonomi är en förutsättning för att kunna sortera och prioritera mellan olika alternativ och på så vis stötta förvaltningens ledningsgrupp i en effektiv hantering av fastighetsfrågorna. Det är meriterande om du har erfarenhet av en ledande roll inom fastighetsverksamhet och/eller inom idrotts-, fritids- och kulturverksamhet samt om du har arbetat i en matrisorganisation. Erfarenhet från fastighetsbolag och/eller politiskt styrd verksamhet är också meriterande. Det är en fördel om du är van att arbeta i fastighetssystem och ha goda kunskaper i Excel.

För att lyckas i uppdraget behöver du ha god pedagogisk och kommunikativ förmåga, med stor vana att utrycka dig i så väl tal som i skrift. Du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en god ledarskapsförmåga och förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av beslut. Vi ser också att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten, kontakta Carl Ljunggren, fastighetsdirektör, 018-727 10 85

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Helena Persson Brage, HR-specialist, 018-727 67 05

Fackliga företrädare:
SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Chef för operativt teknikstöd

Ansök    Apr 5    Experis AB    Fastighetschef
Brinner du för energieffektivisering och säker drift av tekniska system i ett komplext fastighetsbestånd? Inspirerar du andra till ständig förbättring och ser såväl arbetsklimat som arbetsresultat som viktiga i ditt arbete? Vi söker nu en engagerad och framåtsträvande Chef för Operativt teknikstöd med stort intresse för att tillvarata digitaliseringens möjligheter inom hållbarhet och teknisk förvaltning. Ditt uppdrag: Teknik & Service är en enhet med... Visa mer
Brinner du för energieffektivisering och säker drift av tekniska system i ett komplext fastighetsbestånd? Inspirerar du andra till ständig förbättring och ser såväl arbetsklimat som arbetsresultat som viktiga i ditt arbete?

Vi söker nu en engagerad och framåtsträvande Chef för Operativt teknikstöd med stort intresse för att tillvarata digitaliseringens möjligheter inom hållbarhet och teknisk förvaltning.

Ditt uppdrag:

Teknik & Service är en enhet med en samlad stark fastighetsteknisk kompetens, här finns tekniska förvaltare, driftingenjörer och drifttekniker såväl som specialistingenjörer och hållbarhetssamordnare. Du är ansvarig för en kompetensgrupp av ingenjörer inom det geografiska området Nord. Du och din avdelning ansvarar för att inom området säkerställa hög driftprestanda resurseffektivt och hållbart. Du bygger starka relationer till kollegor inom övriga enheter på bolaget och samarbetsförmåga är den viktigaste framgångsfaktorn på vår utvecklingsresa.

Som chef för Operativt teknikstöd säkerställer du hög kompetens inom områdena; vvs, styr och övervakning, el, energieffektivisering och driftprestanda samt hantering av mediakostnader och -intäkter. Du har resultat- och arbetsmiljöansvar för dina direktrapporterande medarbetare.

Ditt bidrag

Du leder med trygghet i utveckling och du hämtar inspiration genom ditt nyfikna förhållningssätt såväl som från din erfarenhet av ledarskap. Du har mycket god förståelse för teknisk förvaltning och använder dig av den när du leder för kunskapsutbyte, implementering av utvecklingsinitiativ och säkerställer att förutsättningar finns för din avdelning att prestera hållbart.

Den tekniska utvecklingen förbättrar och effektiviserar våra arbetssätt och skapar möjligheter för ökad hållbarhet, något som du använder din ledarroll till att ta vara på. Med ett kommunikativt, tydligt och delegerande ledarskap skapar du riktning och goda förutsättningar för hållbar prestation och välmående. Om du har erfarenhet från mer tekniskt avancerade byggnader när du hos oss tar dig an forskningsmiljöer och labb så är det värdefullt även om vårt bestånd även består av såväl lärosalar, kontor och fantastiska utomhusmiljöer.

Det är viktigt för oss att du vill ligga i framkant i utvecklingen av den tekniska driften kopplat till hållbarhetsfrågan, du ser digitaliseringen som en möjliggörare inom Teknik & Service. Det är också viktigt att du har ett stort engagemang kring drift, teknikutveckling och kundvård. För att nå framgång i uppdraget är samarbete och en tydlig vilja att jobba i lag viktig. Med många samarbetsytor och kraftig utvecklingstakt är det viktigt att du har förmåga att planera och prioritera för att driva viktiga uppgifter framåt.

Du har relevant eftergymnasial ingenjörsutbildning. Du har grundkunskap i företagsekonomi och ledarskap. Det är meriterande om du har akademisk examen.

Vi erbjuder

Att lära och tänka nytt är en del av vårt DNA. Därför har alla våra kollegor tydliga uppdrag och genom mentorskap, samverkan och erfarenhetsutbyte utvecklas vi ständigt. För chefer och projektledare finns särskilda utbildningsprogram. Med bra chefer som ger oss förutsättningar, förtroende och mandat att leverera, utvecklas vi både som människor och bolag. Hållbarhet är ledstjärna i allt vi gör. Och hållbara blir vi tillsammans. Vi vet att våra medarbetare är avgörande för vår framgång och erbjuder därför alla olika typer av initiativ inom friskvård och hälsa. Vi är nyfikna på varandras olika perspektiv och vet att våra olika personligheter, kompetenser och erfarenheter gör oss bättre. Vi arbetar gärna i tvärfunktionella team. Tillsammans lyfter vi varandra och stärker Sverige som kunskapsnation.

Kontakt

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Anne Wegar som nås på [email protected]OBSERVERA att du söker tjänsten via följande länk:

https://www.akademiskahus.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=p116Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Fastighetsansvarig

Ansök    Mar 25    Ls Jobbet AB    Fastighetschef
Som ett viktigt steg i utvecklingen söker vi en service- och teknikinriktad fastighetsansvarig! Med ett framgångsrikt och stabilt företag i ryggen och en organisation där det finns erfarenhet, trygghet, kunskap och driv finns alla förutsättningar för att vi tillsammans får dig att prestera och utveckla dig till ditt allra bästa. Vi har höga ambitioner och vi förväntar oss detsamma av alla som arbetar hos oss. Om tjänsten Som en integrerad del i verksamhete... Visa mer
Som ett viktigt steg i utvecklingen söker vi en service- och teknikinriktad fastighetsansvarig! Med ett framgångsrikt och stabilt företag i ryggen och en organisation där det finns erfarenhet, trygghet, kunskap och driv finns alla förutsättningar för att vi tillsammans får dig att prestera och utveckla dig till ditt allra bästa. Vi har höga ambitioner och vi förväntar oss detsamma av alla som arbetar hos oss.
Om tjänsten
Som en integrerad del i verksamhetens leverans av förstklassig kund- och mötesupplevelse ges en unik möjlighet att utveckla och underhålla den egna fastigheten. Vi erbjuder en varierande och rolig arbetsmiljö, i en både ledande operativ roll i det dagliga fastighetsarbetet samt ett tekniskt och planerande ansvar i det långsiktiga underhållet av fastigheten. Personalansvar är inkluderat i rollen.
Du kommer att ansvara för att planera, leda och utföra projekt och underhållsarbeten samt vara delaktig i planering och efterlevnad av befintlig underhållsplan. Du följer upp drift i tekniska system och tar ett helhetsansvar för fastighetsrelaterade delar med regelbundna uppföljningar med berörd personal. Det planerade underhållsarbetet och genomförande av projekt görs tillsammans med både etablerade och nya leverantörer. Rollen ansvarar för ett aktivt bevarande- och förbättringsarbete för fastigheten och driften. I uppdraget ingår att förvalta tekniska system och leda projekt inom det tekniska området. Detta innebär att ta fram beslutsunderlag, utredningar, bevaka ny teknik och delta vid besiktningar. Du kommer ha ett övergripande ansvar för fastigheten med byggnads- och teknikfrågor samt arbeta med efterlevnad av myndighetskrav. Du kommer även vara delaktig i arbetet med energioptimering.
Det dagliga operativa arbetet i fastigheten utförs i nära samarbete med övriga funktioner i verksamheten. Dagliga arbetsuppgifter innefattar att säkerställa löpande fastighetsskötsel och underhåll samt ytor och konferenslokalers funktion och iordningställande. Arbetsuppgifterna inkluderar såväl teknikrelaterade frågor från gäster som ansvar för fastighetens installationer. Tydlig kommunikation med kollegor och leverantörer är central och ett proffsigt bemötande mot gästen är självklart för att säkerställa leverans av högsta kvalitet.
Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med fastighetsansvar som projektledare, teknisk förvaltare eller motsvarande inom fastighetsbranschen. Det är meriterande med eftergymnasial utbildning inom fastighetsområdet och du har med fördel erfarenhet av större fastigheter och hur man jobbar med periodiskt och planerat underhåll. God IT/datavana samt kunskaper i konferensteknik såväl som erfarenhet av konferensbranschen är även meriterande. Du är obehindrad i svenska i tal och skrift samt kommunicerar väl på engelska. Körkort är ett krav, behörigheter utöver B är meriterande.
Arbetet är varierat och passar dig som är praktiskt lagd och kan fixa och lösa det mesta, du lär dig gärna nya saker och tar hjälp av specialister. Du har teknisk kompetens inom området och kan därmed hantera mötets tekniska komponenter såväl som fastighetens tekniska system.
Vi söker dig som vill utveckla och utvecklas med oss. Du är utåtriktad och ansvarstagande samt tycker om att leverera resultat. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och du har en förmåga att effektivt leda andra. Hos oss driver du flera projekt parallellt med den löpande driften vilket ställer krav på att du kan prioritera mellan arbetsuppgifter. Då du ofta ställs inför nya situationer ser vi att du är flexibel och på ett kreativt sätt hittar lösningar. Du ska vara strukturerad och noggrann med god kommunikation och planeringsförmåga samt kunna hålla många bollar i luften. I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Om oss
Vi är ledande i mötesbranschen, med exceptionell service, ett riktigt bra möte och en härlig helhetsupplevelse är vår kundnöjdhelt mycket hög. Vårt uppdrag är att se till gästernas bästa och leverera ett högkvalitativt konferensevenemang. Detta gör vi genom vår motiverade och kunniga personal. Det personliga mötet är centralt och alla ges stort förtroende i sina individuella arbetsuppgifter samtidigt som vi jobbar nära varandra i ett kompetent och positivt team.
Övrigt
Tjänsten är på heltid med tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Vanligtvis jobbar du måndag-fredag men helgjobb förekommer.
Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, skicka därför in din ansökan redan idag, dock senast den 30 april.
Har du frågor är du välkommen att kontakta Hotell- & Konferenschef Claudia på 018-27 80 00.
Välkommen med din ansökan!
Krav
Erfarenhet av fastighetsansvar
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
B-körkort

Meriterande
Eftergymnasial utbildning inom fastighetsområdet
Erfarenhet av större fastigheter och hur man jobbar med periodiskt och planerat underhåll
God IT/datavana
Kunskaper i konferensteknik
Erfarenhet av konferensbranschen
Ytterligare körkortsbehörigheter utöver BOm arbetsgivaren - Nova Park
Nova Park är en av sveriges ledande hotell- och konferensanläggningar. Nova Park har 117 hotellrum, 213 bäddar och i vår största lokal har vi kapacitet för upp till 300 personer. I samma koncern finns även konferensanläggningen Steningevik där båda anläggningarna arbetar mycket nära varandra. Med våra mycket strategiska lägen endast minuter från Arlanda och en dryg halvtimme från Stockholm och Uppsala är vi ett av förstahandsvalen för mötesbokaren. Hos oss finns plats för alla typer av möten och konferenser samt även för utställningar, mässor och produktlanseringar. Båda anläggningarna är säkerhetscertifierade inom Stay Safe Hospitality och miljöcertifierade hos Green Key. Visa mindre

Fastighetschef till Uppsala Akademiförvaltning

Ansök    Apr 4    Ogunsen AB (publ)    Fastighetschef
Nu söker vi en fastighetschef till en av landets största markägare med en historia som sträcker sig ända till 1600-talet. Uppsala Akademiförvaltning förvaltar kapital, skog, fastigheter och gårdar för motsvarande 13 miljarder kronor. UAF är en av de största kommersiella fastighetsförvaltarna i Uppsala och ansvarar för ca 200 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. Ett av många projekt som UAF arbetar med just nu är byggandet av nya Filmstaden i centrala Uppsa... Visa mer
Nu söker vi en fastighetschef till en av landets största markägare med en historia som sträcker sig ända till 1600-talet. Uppsala Akademiförvaltning förvaltar kapital, skog, fastigheter och gårdar för motsvarande 13 miljarder kronor. UAF är en av de största kommersiella fastighetsförvaltarna i Uppsala och ansvarar för ca 200 000 kvadratmeter uthyrningsbar area. Ett av många projekt som UAF arbetar med just nu är byggandet av nya Filmstaden i centrala Uppsala som beräknas vara klar våren/sommaren 2024. UAF drivs utan privat vinstintresse där all avkastning går till forskning och studier vid Uppsala Universitet. På det centralt belägna kontoret i Uppsala arbetar 25 personer.

Om tjänsten
I rollen som fastighetschef är du övergripande ansvarig för att förvalta, underhålla och utveckla UAFs fastighetsbestånd. Du ingår i ledningsgruppen samt har personalansvar för fem fastighetsförvaltare. Du kommer att vara involverad i flera projekt gällande befintliga fastigheter samt arbeta med upphandling av nya objekt. En stor del av ditt arbete är att finnas tillgänglig för dina medarbetare och stötta dem i sitt arbete.

Du kommer även att:

- ansvara för resultat och budget gällande drift och investeringar
- ansvara för service och kundnöjdhet
- säkerställa att lagar och förordningar efterföljs
- upphandla och teckna avtal
- säkerställa goda samarbeten med entreprenör gällande drift och utveckling
- ansvara för miljö och arbetsmiljö enligt delegat


Din bakgrund
Vi söker dig med akademisk utbildning som civilingenjör, civilekonom, fastighetsförvaltare eller liknande. Du har lång erfarenhet inom fastighetsförvaltning och är en trygg förhandlare. Du är en erfaren ledare och har goda kunskaper inom ekonomi samt hyres-och entreprenadjuridik.

Som person är du samarbetsorienterad och bra på att skapa långsiktiga relationer. Du är kommunikativ, social och en stöttande ledare som ger dina medarbetare utrymme att växa och ta egna ansvar. Du arbetar strukturerat och är analytiskt lagd.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Ansökan
I den här rekrytering har Uppsala Akademiförvaltning valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Charlotta Ezitis Holmström, 076 647 16 57 alt Viola Hammar 076 647 16 58. Sista ansökningsdag är 2022-04-21, ansök gärna så snart som möjligt då tjänsten tillsätts löpande. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkertställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy (https://sjr.se/integritetspolicy/)TITEL: Fastighetschef Visa mindre

Site Manager till välkänt bolag i Uppsala

Vill du arbeta i en organisation och roll där du ansvarar för den operativa verksamheten på vår kunds anläggningar i Uppsala? Gillar du att få leverera service i toppklass? Är du en ordningsam person med hög social kompetens som gillar att möta nya människor?Då kan tjänsten som den Site Manager som gjord för dig! Du kommer att - driva och utveckla den verksamheten mot uppsatta mål där kundnöjdhet är det viktigaste nyckeltalet - teckna hyresavtal med nya... Visa mer
Vill du arbeta i en organisation och roll där du ansvarar för den operativa verksamheten på vår kunds anläggningar i Uppsala? Gillar du att få leverera service i toppklass? Är du en ordningsam person med hög social kompetens som gillar att möta nya människor?Då kan tjänsten som den Site Manager som gjord för dig!

Du kommer att

- driva och utveckla den verksamheten mot uppsatta mål där kundnöjdhet är det viktigaste nyckeltalet
- teckna hyresavtal med nya och befintliga kunder
- säkerställa den dagliga driften
- ansvara för uthyrning
- aktivt arbeta med nätverksbyggande
- Hantera leverantörskontakter
- Hantera ekonomi och budgetarbete för anläggningarna.


BESKRIVNING AV ARBETSUPPGIFTER

Office Management söker en Site Manager till vår kund. Vår kund är en stor aktör inom kontorshotell och jobbar kontinuerligt för att ha Sveriges nöjdaste kunder ute på sina anläggningar.

I rollen som Site Manager är du ansvarig för den operativa verksamheten på anläggningarna där kunden är din viktigaste prioritet. Du är på plats på de olika anläggningarna dagligen, där du träffar befintliga men även potentiella hyresgäster.

I din roll som Site Manager spelar du en viktig roll och avgörande faktor för att säkerställa att ni levererar vad som utlovats och lite därtill till deras kunder/hyresgäster.

Tjänsten är på heltid, under kontorstider och tillsättning sker snarast. Tjänsten är tilltänkt att börja i mars. Vi vill att du ser långsiktigt på tjänsten.

KVALIFIKATIONER OCH EGENSKAPER

- Eftergymnasial utbildning
- 2-3 års relevant arbetslivserfarenhet, gärna inom serviceyrken så som handel, hotell eller restaurang
- En hög känsla för service kombinerat med affärsmässighet


Vidare söker vi en person som är

Ansvarsfull och tar ansvar.

Kan ha många bollar i luften.

Ha förmåga att prioritera.

Har ett starkt driv och är proaktiv

Vidare ser vi att du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal som skrift. Du har B-körkort.

För att lyckas i rollen som Site Manager krävs det att du är professionell i din kommunikation och har en stark känsla för service. Du har ett driv och vilja att få affärer i mål och att slutföra dina uppgifter. Vidare är du lösningsfokuserad och ansvarstagande. Dina personliga egenskaper kommer vara avgörande för den här tjänsten.

Som har arbetat inom serviceyrket sedan tidigare och gärna även med B2B-försäljning. Har du jobbat inom hotellbranschen tidigare ser vi det som meriterande.

ÖVRIGT

Start: Mars

Omfattning: Heltid

Arbetstid: mån-fre 08.00-17.00

Arbetsplats: Uppsala

Uppdraget ingår i vår uthyrningsverksamhet vilket innebär att du initialt kommer att vara anställd av Office Management, men arbeta ute hos vår kund. För rätt person kommer överrekrytering till kund ske. Vi önskar att du ser långsiktigt på tjänsten. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Vi tar inte emot ansökningar via mail utan du söker jobbet via vår hemsida.

Urval och intervjuer sker löpande varför tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Skicka därför in ditt CV och personliga brev redan idag.

Har du frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta konsultchef Isabella A på telefon 072 600 54 54 Visa mindre

Real Estate Manager

Ansök    Dec 23    Poolia Sverige AB    Fastighetschef
Vill du vara med och utveckla Vattenfall RE&FM; Nordic och hjälpa dem uppnå målet om en fossilfri framtid? Här får du vara med på en mycket spännande resa i en expanderande region där fokus ligger på den strategiska lokalförsörjningen främst i Forsmark, Uppsala och Älvkarleby. Med spännande fastigheter som innefattar kulturminnesskydd och skog. Vill du göra skillnad på jobbet och tycker det här låter intressant? Tveka inte att ansöka redan idag! Det här ... Visa mer
Vill du vara med och utveckla Vattenfall RE&FM; Nordic och hjälpa dem uppnå målet om en fossilfri framtid?

Här får du vara med på en mycket spännande resa i en expanderande region där fokus ligger på den strategiska lokalförsörjningen främst i Forsmark, Uppsala och Älvkarleby.
Med spännande fastigheter som innefattar kulturminnesskydd och skog.

Vill du göra skillnad på jobbet och tycker det här låter intressant? Tveka inte att ansöka redan idag!
Det här är en direktrekrytering till Vattenfall där vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa till i denna rekryteringsprocess.

Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatumet.

Om tjänsten
Real Estate-enheten är en grupp med 12 personer inom Real Estate & Facility Management Nordic (RE&FM; Nordic) som ansvarar för lokalförsörjning, strategier och investeringar i första hand för kommersiella fastigheter i Norden.

Du kommer att ansvara för avtal, förvaltningsplaner samt fastigheter där många byggnader är kulturminnesskyddade. Kontakt med myndigheter, hyresgäster och andra verksamheter i regionen är en viktig del i arbetet.

Befattningen som Real-Estate Manager är en strategisk roll där nyckelorden är effektivitet, optimering, hållbarhet och samverkan.
Arbetet är mycket flexibelt vilket ger möjlighet till hemmaarbete eller på någon av Vattenfalls fastigheter.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
• Hyresavtal
• Uthyrning av lokaler och projektledning
• Kontaktperson gentemot hyresgäster, fastighetsägare samt myndigheter
• Ansvara för förvaltningsplaner, skogsbruksplaner och hållbarhetsfrågor
• Säkerställa lag- och myndighetskrav
• Budgetansvar och uppföljning


Vem är du?
Vi ser att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område och/eller förvärvat motsvarande arbetslivserfarenhet samt har god kunskap inom lantmäteri, juridik och projektledning.
Erfarenhet från samarbete med myndigheter samt kunskap om skogsbruk och kulturminnesskydd är meriterande.

Du är en ledare som brinner för att utveckla verksamheten och att hantera projekt och förändring. Du har god analytisk förmåga samt erfarenhet av förhandlingar.
Vi ser även att du har god självinsikt, är lyhörd, kommunikativ, har bra förmåga att bygga och upprätthålla god och konstruktiv relation med interna och externa parter.

Egenskaper och styrkor
• Uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska
• Förstå vikten av att skapa tydliga och för verksamheten lättförståeliga beslutsunderlag
• Mycket god samarbetsförmåga och analytisk förmåga
• God kunskap om Office verktygen, och gärna erfarenhet av CAD
• God förmåga att leverera i tid och med efterfrågad kvalitet
• Ha en naturlig fallenhet av att driva och arbeta självständigt
• B-körkort


Om verksamheten
RE&FM; Nordic är en intern leverantör av RE&FM;-tjänster i Vattenfall. Vårt uppdrag är att leverera kostnadseffektiva och värdeskapande tjänster utifrån Business Units och stabers gemensamma behov. Vi har medarbetare i Sverige, Finland, Danmark.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att registerkontroll och säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och innebär resor till Vattenfalls samtliga tjänsteställen. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Placeringsort: Forsmark, Uppsala, Älvkarleby (annan placering kan eventuellt diskuteras)

Fackliga representanter: Michelle von Gyllenpalm & (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel: 08 739 50 00.

Vattenfall är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Avdelningschef till Akademiska Hus i Uppsala

Ansök    Mar 14    Experis AB    Fastighetschef
Brinner du för hållbara fastigheter? Inspirerar du andra och ser såväl arbetsklimat som arbetsresultat som viktiga i ditt arbete? Vi söker nu engagerade och framåtsträvande Avdelningschefer med stort intresse för att tillvarata digitaliseringens möjligheter inom hållbarhet och teknisk förvaltning. Ditt uppdrag: Teknik & Service är en enhet med en samlad stark fastighetsteknisk kompetens, här finns tekniska förvaltare, driftingenjörer och drifttekniker så... Visa mer
Brinner du för hållbara fastigheter? Inspirerar du andra och ser såväl arbetsklimat som arbetsresultat som viktiga i ditt arbete? Vi söker nu engagerade och framåtsträvande Avdelningschefer med stort intresse för att tillvarata digitaliseringens möjligheter inom hållbarhet och teknisk förvaltning.

Ditt uppdrag:

Teknik & Service är en enhet med en samlad stark fastighetsteknisk kompetens, här finns tekniska förvaltare, driftingenjörer och drifttekniker såväl som specialistingenjörer och hållbarhetssamordnare.

I rollen som Avdelningschef har du dels ett bolagsövergripande uppdrag att bidra till att utveckla vår tekniska förvaltning och dels ett operativt uppdrag att leda din avdelning inom ett geografiskt område mot effektiv teknisk förvaltning. Det samlade uppdraget ska drivas med fokus på hållbarhet i allt vi gör och med kundupplevelsen i centrum. Digitaliseringens möjligheter ska utforskas och bidra till att stärka vår leverans. Du är en nyckelperson i att ta utvecklingsinitiativ från tidigt stadium till full implementering i vår operativa leverans inom teknisk förvaltning.

Du bygger starka relationer till kollegor inom övriga enheter på bolaget och samarbetsförmåga är den viktigaste framgångsfaktorn på vår utvecklingsresa. Du har kostnadsansvar för avdelningen och fastigheterna inom ditt område liksom delegerat arbetsmiljöansvar för dina direktrapporterande medarbetare, dvs drifttekniker och tekniska förvaltare.

Ditt bidrag

Du leder med trygghet i utveckling och du hämtar inspiration genom ditt nyfikna förhållningssätt såväl som från din erfarenhet av ledarskap. Du har god förståelse för de ingående processerna i teknisk förvaltning och använder dig av den när du leder effektiva arbetssätt, implementering av utvecklingsinitiativ och säkerställer att förutsättningar finns för din avdelning att prestera hållbart.

Den tekniska utvecklingen förbättrar och effektiviserar våra arbetssätt och skapar möjligheter för ökad hållbarhet, något som du använder din ledarroll till att ta vara på. Med ett kommunikativt, tydligt och delegerande ledarskap skapar du riktning och goda förutsättningar för hållbar prestation och välmående. Om du har erfarenhet från mer tekniskt avancerade byggnader när du hos oss tar dig an forskningsmiljöer och labb så är det värdefullt även om vårt bestånd även består av såväl lärosalar, kontor och fantastiska utomhusmiljöer.

Det är viktigt för oss att du vill ligga i framkant i utvecklingen av den tekniska driften kopplat till hållbarhetsfrågan, du ser digitaliseringen som en möjliggörare inom Teknik & Service. Det är också viktigt att du verkligen har ett stort engagemang kring drift, teknikutveckling och kundvård. För att nå framgång i uppdraget är samarbete och en tydlig vilja att jobba i lag viktig. Med många samarbetsytor och kraftig utvecklingstakt är det viktigt att du har förmåga att planera och prioritera för att driva viktiga uppgifter framåt.

Du har genom relevant eftergymnasial utbildning inklusive vidareutbildningar god nivå på fastighetskunskap. Du har minst grundkunskap i företagsekonomi och ledarskap. Det är meriterande om du har akademisk examen.

Vi erbjuder

Att lära och tänka nytt är en del av vårt DNA. Därför har alla våra kollegor tydliga uppdrag och genom mentorskap, samverkan och erfarenhetsutbyte utvecklas vi ständigt. För chefer och projektledare finns särskilda utbildningsprogram. Med bra chefer som ger oss förutsättningar, förtroende och mandat att leverera, utvecklas vi både som människor och bolag.

Hållbarhet är ledstjärna i allt vi gör. Och hållbara blir vi tillsammans. Vi vet att våra medarbetare är avgörande för vår framgång och erbjuder därför alla olika typer av initiativ inom friskvård och hälsa.

Vi är nyfikna på varandras olika perspektiv och vet att våra olika personligheter, kompetenser och erfarenheter gör oss bättre. Vi arbetar gärna i tvärfunktionella team. Tillsammans lyfter vi varandra och stärker Sverige som kunskapsnation.

Om Akademiska Hus

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation.

Nyfiken?

Välkommen med din ansökan. Vi tillämpar löpande urval, sista ansökningsdag är 3 april. I den här rerkyteringen samarbetar vi med JeffersonWells. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anne Wegar; [email protected]

OBSERVERA att du söker via följande länk:

https://www.akademiskahus.se/om-oss/jobba-hos-oss/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=p112 Visa mindre

Fastighetsansvarig - grundskolan

Ansök    Dec 22    Uppsala kommun    Fastighetschef
Fastighetsstaben Vill du vara med och påverka fastighetsutvecklingen inom grundskoleområdet i en starkt växande kommun? Då kan rollen som fastighetsansvarig vara nästa steg för dig! Fastighetsstaben är redo för att ta nästa utvecklingssteg vilket innebär att en ny befattning som fastighetsansvarig för grundskolan ska etableras. I tjänsten har du stora möjligheter att påverka utvecklingen av grundskolans lokaler, ett område med miljardinvesteringar de ... Visa mer
Fastighetsstaben

Vill du vara med och påverka fastighetsutvecklingen inom grundskoleområdet i en starkt växande kommun? Då kan rollen som fastighetsansvarig vara nästa steg för dig!

Fastighetsstaben är redo för att ta nästa utvecklingssteg vilket innebär att en ny befattning som fastighetsansvarig för grundskolan ska etableras. I tjänsten har du stora möjligheter att påverka utvecklingen av grundskolans lokaler, ett område med miljardinvesteringar de kommande 10 åren. Som fastighetsansvarig ansvarar du för att driva grundskolans fastighetsfrågor, avseende både befintligt och framtida bestånd. I denna ledande befattning sitter du i grundskolans ledningsgrupp. Du är anställd på fastighetsstaben med fastighetschefen för pedagogiska lokaler som närmaste chef. Där till rapporterar du också direkt till grundskolechefen.

Fastighetsstaben på Uppsala kommun är en del av kommunledningskontoret med kommunstyrelsen som politisk nämnd. Staben består av ca 70 medarbetare och omsätter ca 1,7 miljarder kronor. Verksamhetens ansvarsområden är dels lokalförsörjning för alla kommunala förvaltningar, dels fastighetsförvaltning av kommunstyrelsens fastighetsbestånd. Merparten av kommunkoncernens fastighetsbestånd finns i helägda kommunala fastighetsbolag med vilka fastighetsstaben har väl utvecklade samarbeten. En betydande andel av kommunens boenden hyrs in av fastighetsägare utanför kommunkoncernen. I rollen som fastighetsansvarig ingår du i en nybildad grupp inom fastighetsstaben bestående av fastighetschefer och fastighetsansvariga som alla arbetar direkt med specifika förvaltningar.

Ditt uppdrag
Som fastighetsansvarig för grundskolan är du huvudansvarig för grundskolans fastighetsfrågor. Tjänsten rymmer så väl ett strategiskt som ett operativt ansvar. Som fastighetsansvarig arbetar du med strateger, lokalbeställare, projektledare, förvaltare, avtalsansvariga och fastighetsekonom i en matrisstruktur där du har en ledande roll. För att hantera uppdraget sitter du i grundskolans ledningsgrupp där du driver fastighetsfrågorna. Du står för sakkunskaperna inom fastighetsområdet och har en ledande roll i arbetet med så väl lång- som kortsiktiga lösningar. Du kan också sätta fastighetsfrågor i kommunkoncernsammanhanget för att hitta lösningar som strävar mot optimering av de kommunala resurserna, exempelvis samnyttjandelösningar.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning, gärna på högskolenivå. Du behöver ha erfarenhet av fastighetsfrågor på både strategisk och operativ nivå. Fastighetskunskaper är en förutsättning för att kunna sortera och prioritera mellan olika alternativ och på så vis stötta grundskolans ledningsgrupp i en effektiv hantering av fastighetsfrågorna. Det är meriterande om du har erfarenhet av fastighetsverksamhet och/eller utbildningsverksamhet samt politiskt styrd verksamhet. Erfarenhet av att ha arbetat i en matrisorganisation är också meriterande. Det är en fördel om du är van att arbeta i fastighetssystem och har goda kunskaper i fastighetsekonomi och Excel.

För att lyckas i uppdraget behöver du ha god pedagogisk och kommunikativ förmåga, med stor vana att utrycka dig i så väl tal som skrift. Du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en god ledarskapsförmåga och förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Vi ser också att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Carl Ljunggren, chef för fastighetsstaben, 018-727 10 85

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Helena Persson Brage, HR-specialist, 018-727 67 05

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Saco, Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Fastighetschef - pedagogiska lokaler

Ansök    Dec 22    Uppsala kommun    Fastighetschef
Fastighetsstaben Vill du vara med och påverka utvecklingen av pedagogiska lokaler i en starkt växande kommun? Då kan rollen som fastighetschef vara nästa steg för dig! Fastighetsstaben är redo för att ta nästa utvecklingssteg vilket innebär att en ny ledande befattning som fastighetschef för utbildningsförvaltningen ska etableras. I tjänsten har du stora möjligheter att påverka utvecklingen för de pedagogiska lokalerna i kommunen, ett område med en be... Visa mer
Fastighetsstaben

Vill du vara med och påverka utvecklingen av pedagogiska lokaler i en starkt växande kommun? Då kan rollen som fastighetschef vara nästa steg för dig!

Fastighetsstaben är redo för att ta nästa utvecklingssteg vilket innebär att en ny ledande befattning som fastighetschef för utbildningsförvaltningen ska etableras. I tjänsten har du stora möjligheter att påverka utvecklingen för de pedagogiska lokalerna i kommunen, ett område med en beräknad investeringsvolym på 6,2 miljarder kronor de kommande 10 åren. Som fastighetschef ansvarar du för att driva förvaltningens fastighetsfrågor, avseende både befintligt och framtida bestånd. I denna ledande befattning tar du plats i så väl fastighetsstabens som utbildningsförvaltningens ledningsgrupp. Du är anställd på fastighetsstaben och rapporterar direkt till stabschefen. Du rapporterar också direkt till direktören på utbildningsförvaltningen. I rollen ingår även personalsvar för två medarbetare.

Fastighetsstaben på Uppsala kommun är en del av kommunledningskontoret med kommunstyrelsen som politisk nämnd. Staben består av ca 70 medarbetare och omsätter ca 1,7 miljarder kronor. Verksamhetens ansvarsområden är dels lokalförsörjning för alla kommunala förvaltningar, dels fastighetsförvaltning av kommunstyrelsens fastighetsbestånd. Merparten av kommunkoncernens fastighetsbestånd finns i helägda kommunala fastighetsbolag med vilka fastighetsstaben har väl utvecklade samarbeten. En betydande andel av kommunens boenden hyrs in av fastighetsägare utanför kommunkoncernen. I rollen som fastighetschef ingår du i en nybildad grupp inom fastighetsstaben bestående av fastighetschefer och fastighetsansvariga som alla arbetar direkt med specifika förvaltningar.

Ditt uppdrag
Som fastighetschef för pedagogiska lokaler är du huvudansvarig för utbildningsförvaltningens fastighetsfrågor. Tjänsten rymmer så väl ett strategiskt som ett operativt ansvar. Som fastighetschef arbetar du med strateger, lokalbeställare, projektledare, förvaltare, avtalsansvariga och fastighetsekonom i en matrisstruktur där du har en ledande roll. För att hantera uppdraget sitter du både i fastighetsstabens och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp. Som fastighetschef driver du fastighetsfrågorna i utbildningsförvaltningens ledningsgrupp. Du står för sakkunskaperna inom fastighetsområdet och har en ledande roll i arbetet med så väl lång- som kortsiktiga lösningar. Du kan också sätta fastighetsfrågor i kommunkoncernsammanhanget för att hitta lösningar som strävar mot optimering av de kommunala resurserna, exempelvis samnyttjandelösningar. I rollen ingår också personalansvar för två medarbetare; fastighetsansvariga för grundskolan respektive gymnasieskolan/förskolan.

Din bakgrund
Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning, gärna på högskolenivå. Du behöver ha erfarenhet av fastighetsfrågor på både strategisk och operativ nivå samt erfarenhet av fastighetsutveckling. Goda fastighetskunskaper och kunskaper i fastighetsekonomi är en förutsättning för att kunna sortera och prioritera mellan olika alternativ och på så vis stötta utbildningsförvaltningens ledningsgrupp i en effektiv hantering av fastighetsfrågorna. Det är meriterande om du har erfarenhet av en ledande roll inom fastighetsverksamhet och/eller utbildningsverksamhet samt har arbetat i en matrisorganisation. Erfarenhet från fastighetsbolag och/eller politiskt styrd verksamhet är också meriterande. Det är en fördel om du är van att arbeta i fastighetssystem och ha goda kunskaper i Excel.

För att lyckas i uppdraget behöver du ha god pedagogisk och kommunikativ förmåga, med stor vana att utrycka dig i så väl tal som skrift. Du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en god ledarskapsförmåga och förstår ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans. Du är strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. Vi ser också att du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Carl Ljunggren, chef för fastighetsstaben, 018-727 10 85

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Helena Persson Brage, HR-specialist, 018-727 67 05

Fackliga företrädare:
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49
Saco, Maria Persson, 018-727 24 24

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Hej affärsområdeschef för Fastighetsägarna Service Uppsala!

Vår nästa affärsområdeschef för Fastighetsägarna Service Uppsala är inte en affärsområdeschef i mängden. Vi på Fastighetsägarna Service är inte som alla andra. Vi är challengers som drivs av att hitta nya vägar för att nå nya höjder. Tillsammans förenklar och skapar vi framtidens fastighetsägande, och nu söker jag en ny kollega som vill vara med på vår tillväxtresa och utveckla Fastighetsägarna Service Uppsala. Om rollen Det värde vi skapar för våra kunde... Visa mer
Vår nästa affärsområdeschef för Fastighetsägarna Service Uppsala är inte en affärsområdeschef i mängden. Vi på Fastighetsägarna Service är inte som alla andra. Vi är challengers som drivs av att hitta nya vägar för att nå nya höjder. Tillsammans förenklar och skapar vi framtidens fastighetsägande, och nu söker jag en ny kollega som vill vara med på vår tillväxtresa och utveckla Fastighetsägarna Service Uppsala.

Om rollen
Det värde vi skapar för våra kunder handlar till stor del att utveckla våra kunders fastigheter genom förvaltning, projekt och underhållsåtgärder samt skötsel och service, såväl inomhus som utomhus. Bland kunderna finns både privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Som affärsområdeschef arbetar du strategiskt och operativt i en affärsdriven roll med fokus på att bygga ett fortsatt framgångsrikt bolag. Ditt uppdrag är att skapa en hållbar tillväxt och bredda tjänsteutbudet, där fokus för vår tillväxt ligger på förvaltning och projektledning. I rollen har du personalansvar för nio medarbetare som arbetar med fastighetsskötsel, förvaltning och projektledning.

Vår företagskultur präglas av att vi vill och kan ännu mer. Jag söker dig som tror på ett inkluderande ledarskap som skapar förutsättningar för självdrivande medarbetare att ta kloka beslut i vardagen.

Fokus i rollen är att:

- Arbeta strategiskt och driva verksamheten genom våra fyra hörnstenar och mål som är kundupplevelse, medarbetarengagemang, lönsamhet och tillväxt.
- Leda genom att skapa förutsättningar för självdrivande medarbetare.
- Arbeta med strategi, mål, personal, budget och prognoser.
- Arbeta operativt när rollen kräver det, i exempelvis mer komplexa projekt.
- Aktivt använda omvärlds- och konkurrentbevakning för att utveckla företaget.
- Fortsätta utveckla ett framgångsrikt samarbete med Fastighetsägarna Service Stockholm - där 230 kollegor finns och även stöd av affärsutveckling/sälj, ekonomi, digital utveckling/IT, marknad och HR.Vem är du?
Jag söker dig som vill vara med på vår tillväxtresa och som trivs i en affärsdriven roll där du får ett helhetsansvar. Du har ett brinnande intresse för affärer och att skapa långsiktiga kundrelationer med såväl stora som små kunder.

Du har ett stort intresse för fastigheter och du kan snabbt bilda dig en affärsmässig förståelse för verksamheten och dess utmaningar. Du har en strategisk och analytisk förmåga där du kan fokusera på helheten men har förståelse för hur detaljer kan vara avgörande för att nå dit vi vill.

Du arbetar strukturerat och ligger steget före och agerar. Du trivs och mår som bäst i en roll där det händer mycket och där initiativkraften flödar. Genom din person och ditt arbetssätt säkerställer du att Fastighetsägarna Service Uppsala representeras professionellt och upplevs som den ledande aktören i branschen.

Jag tror att du har:

- Operativ och strategisk arbetslivserfarenhet från branschen gärna från fastighetsförvaltning, projektledning inom ROT och fastighetsservice.
- Erfarenhet från uppdragsförvaltning.
- Erfarenhet av att vara ledare med personal- och budgetansvar.


- Förståelse för en fastighets konstruktion, livscykel och tekniska förutsättningar och tycker om att driva projekt där du förväntas ta ett stort ansvar för att kvalitetssäkra leverans gentemot kund i varje enskilt projekt.

- God lokalkännedom om Uppsala och marknaden.
- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.Jobba hos oss!
Vi på Fastighetsägarna Service är experter på fastighetsförvaltning och vår passion är att förenkla och skapa framtidens fastighetsägande. Med 150 år i branschen vet vi vad som ska göras, och framför allt hur det ska göras på bästa sätt. Hos oss jobbar vi med hela förvaltningen, som juridiska konsultationer, ekonomisk och teknisk förvaltning samt försäljning av fastighetsprodukter. Vi omsätter i dagsläget 270 miljoner kronor per år och är 230 medarbetare.

Vi sitter alla samlade på Alströmergatan 14 på Kungsholmen och det är viktigt för oss att våra medarbetare mår bra - varje vecka finns ledarledda träningspass i samarbete med SATS i våra egna lokaler och vi har fullt utrustat och nyrenoverat gym. Du har dessutom tillgång till Fastighetsägarnas utbildningar. Vill du lära känna oss ännu bättre? Följ oss på Linkedin. (https://se.linkedin.com/company/fastighetsagarna-service)

Sök!

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21 januari. Har du några frågor eller funderingar så kan du självklart nå mig via kontaktuppgifterna till höger.

Jag ser fram emot att träffa dig!

Stefan Younes,
VD Fastighetsägarna Service Stockholm & Uppsala Visa mindre

Fastighetskoordinator

Ansök    Jun 28    Cytiva Sweden AB    Fastighetschef
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi en Fastighetskoordinator som ska vara en del av vårt Facility Management team i Uppsala. Har du en passion för fastighetsförvaltning och underhållsplanering? Då vill vi gärna höra ifrån dig.
Vad du ska göra
Koordinera fastighetsteamets arbetsuppgifter
Planering av fastgihetsunderhåll
Planering och uppföljning av underhållsbudget
Verksamhetsplanering
Ansvara och utveckla system för felavhjälpande ärenden och beställningar

Vem du är
Kommunikativ och lösningsorienterad
Gärna tidigare erfarenhet från läkemedels / medicinteknisk industri
Bedriva ett organiserat och strukturerat utvecklingsarbete
Vana av att beställa och koordinera flera arbeten samtidigt
Gärna utbildning inom fastgihetsförvaltning / projektledning
Erfarenhet av att leda och fördela arbete
Säkerhetsmedveten och van att arbeta i en digital värld

Urval och intervjuer sker löpande och sista ansökningsdag är 8 Augusti.
När du börjar hos oss blir du en del i Danahers globala organisation, där 68 000 människor varje dag går till jobbet fast beslutna om att hjälpa våra kunder vinna. Som medarbetare kommer du att få prova nya saker, arbeta hårt och utveckla dina färdigheter. Erfarna chefer och kollegor ger vägledning med stöd av kraftfulla Danaher Business System (https://www.danaher.com/how-we-work/danaher-business-system) och en etablerad organisation.
Danaher arbetar målmedvetet med en mångsidig och inkluderande kultur där alla känner att de hör hemma och alla röster hörs. Vi tror på våra medarbetare och de unika perspektiv som de bidrar med till varje utmaning, därför ger vi dig möjligheten att flytta fram gränserna för vad som är möjligt.
Om du någon gång har undrat över vad som finns inom dig så kan du nu få svaret.
Danaher Corporation och alla Danaher-företag är arbetsgivare med lika möjligheter som utvärderar kvalificerade sökande utan hänsyn till ras, färg, nationellt ursprung, religion, kön, ålder, civilstånd, funktionshinder, sexuell läggning, könsidentitet eller andra egenskaper som skyddas av lagen.
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System (https://www.danaher.com/how-we-work/danaher-business-system) tools and the stability of a tested organization.At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Teamleader och servicesäljare i Uppsala!

Ansök    Nov 18    Siemens AB    Fastighetschef
Teamleader och servicesäljare i Uppsala! Visste du att en genomsnittlig svensk spenderar 90 % av sin tid inomhus - på arbetet, i skolan, bilen, hemmet? Visste du att fastigheter konsumerar 40% av energin i samhället? Med dessa två viktiga aspekter i åtanke behöver vi agera; både för vårt välmåendes skull, men framför allt för att vi behöver hantera klimatförändringarna och snabbt bli klimatneutrala eller positiva. Det här är en resa som vi (du, jag och ö... Visa mer
Teamleader och servicesäljare i Uppsala!

Visste du att en genomsnittlig svensk spenderar 90 % av sin tid inomhus - på arbetet, i skolan, bilen, hemmet? Visste du att fastigheter konsumerar 40% av energin i samhället?

Med dessa två viktiga aspekter i åtanke behöver vi agera; både för vårt välmåendes skull, men framför allt för att vi behöver hantera klimatförändringarna och snabbt bli klimatneutrala eller positiva. Det här är en resa som vi (du, jag och övriga Siemens) måste påbörja nu.

Detta är något vårt team jobbar med dagligen, att göra fastigheter och vår jord mer hållbar genom Siemens innovativa systemlösningar och tjänster. Med placering på vårt kontor i Uppsala kommer du se till att fortsätta den succéresa som pågått under lång, lång tid.

#creatingperfectplaces är vår vision och den omfamnar hela vårt samhälle och vår gemensamma miljö. Välkommen till Siemens Smart Infrastructure!

Utmaningen
Har du ett brinnande intresse för ny teknik och människor? Har du eller vill skaffa en god teknisk förståelse, erfarenhet av tekniska fastighetsinstallationer, är van vid och gillar att vara ”spindeln i nätet ” och vill ta steget vidare för att utveckla dina ledaregenskaper? Då är detta jobbet för dig!

Som Teamleader har du ett arbetsledaransvar för ett 15-tal kollegor som du coachar och stöttar i deras dagliga arbete som servicetekniker. Tätt tillsammans med dina kompetenta kollegor inom gruppen skapar ni system och lösningar med produkter i världsklass och med ett tydligt mål i sikte, – En bättre och mer hållbar framtid. I din roll kommer du att vara en viktig kulturbärare för vår ledarskapsfilosofi idag och i framtiden. Vår ledstjärna, som genomsyrar hela vår verksamhet, våra mål och varje medarbetare, är att vi bryr oss. Vi bryr oss om vårt samhälle, våra kunder, våra produkter och lösningar och framförallt bryr vi oss om varandra.

Som Teamleader för Service är du en sann lagkamrat och relationsbyggare och tillsammans med ditt team hjälper ni befintliga Siemenskunder att förfina och effektivisera nyttjandet av sina fastigheter och sitt fastighetsbestånd. Genom en nära kundrelation och stenkoll på kunders behov och förväntan säkerställer ni den bästa möjliga kundupplevelsen med Siemens. Du bidrar starkt till intern lönsamhet och tillväxt genom att säkerställa att utförande sker på ett så effektivt och planerat sätt som möjligt, med högsta kvalité och samarbete genom hela processen.

Rollen som Teamleader innebär att du ansvarar för samordningen av samtliga aktiviteter och resurser i våra serviceuppdrag och serviceavtal samt säkerställer en fungerande akutserviceverksamhet. Du kommer tillsammans med din grupp arbeta med att omvandla förbättringsförslag i våra kunders anläggningar till lönsamma affärer med värde för kund. Du kommer även att agera som eftermarknadssäljare för våra mindre serviceprojekt, där du tillsammans med ditt team säkerställer leveransen i enlighet med projektets ramar. Planera Leda, fördela, genomföra och följa upp är naturligt för dig precis som att värna om Siemens och våra kunders respektive intressen.

Du kommer att vara den drivande faktorn i vår resa in i framtiden och den digitala eran, där våra uppdrag utförs genom en kombination av maskin och människa. Bakom dig har du världens bästa och mest hållbara teknikbolag med digitalisering i första rummet. Du kommer att få möjligheten att representera ett bolag som lever och andas efter ”Responsible, excellent och innovative”.

Vi kommer kunna erbjuda dig som medarbetare en unik möjlighet att vidareutveckla dig inom teknik och ledarskap. Du kommer få arbeta hos ett företag som står för den högsta etik och moral och som sätter medarbetarens hälsa och välmående i centrum – alltid!

Vem är du?
Du har fokus på affärsmannaskap samt motiveras av att få andra att växa, trivas och prestera på jobbet. Du har förmågan att med positiv coaching motivera och engagera dina kollegor och samarbetspartners. Du har arbetat tillräckligt länge för att ha en god teknisk förståelse eller ett stort intresse av Fastighetsteknik. Vidare har du vana från att leda en grupp, är trygg i rollen som ledare och räds inte för att ta fullt ansvar för dina projekt och ditt team.

Som person drivs du av att utveckla, ständigt förbättra och flexibelt möta omvärldens och marknadens förändringar. Du sporras av motgångar, du kallar det ”utmaning” och tar lärdom av det för att utvecklas. Du gasar när det behövs men du har också förmågan att stänga av jobbet när du inte jobbar för att återhämta dig och njuta av livets andra delar, balans i livet helt enkelt.

Du har giltigt B-körkort och hantera engelskan i produktblad och teknikkurser.

Följ med på vår fortsatta resa in i framtiden! #CreatingPerfectPlaces

https://www.youtube.com/watch?v=acCmL7gIIpM

Om Siemens Smart Infrastructure
Siemens är en global leverantör av säkra och energieffektiva lösningar för fastigheter. Vi erbjuder integrerade, digitala och effektiva systemlösningar och tjänster inom fastighetsautomation, brand, säkerhet, energihantering, samt styr- och reglerprodukter för värme, ventilation och kyla. Se mer på www.siemens.se.

Tveka inte söka tjänsten idag och senast 2/12! För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Tobias Larsson, 070-871 88 38, [email protected]  eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Lisa Lundeberg tel: 070-728 13 72, [email protected] För kontakt med facklig representant maila. [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Är du Uppsalahems nya Förvaltningsutvecklingschef?

Ansök    Dec 21    Uppsalahem AB    Fastighetschef
För dig som utmanas av att utveckla och påverka Vi brinner för våra fastigheter och söker dig som tycker att det bästa man kan arbeta med är människor och deras hem. Om du drivs av lust att utveckla och påverka samtidigt som du vill leda ett team av kompetenta, duktiga medarbetare i olika specialistroller, är detta en tjänst för dig. Är du dessutom vetgirig och prestigelös samtidigt som du är kreativ och ser lösningar där andra kanske ser problem, vet du a... Visa mer
För dig som utmanas av att utveckla och påverka
Vi brinner för våra fastigheter och söker dig som tycker att det bästa man kan arbeta med är människor och deras hem. Om du drivs av lust att utveckla och påverka samtidigt som du vill leda ett team av kompetenta, duktiga medarbetare i olika specialistroller, är detta en tjänst för dig. Är du dessutom vetgirig och prestigelös samtidigt som du är kreativ och ser lösningar där andra kanske ser problem, vet du att du hittat rätt hos oss. I ditt ledarskap har du förmågan att skapa engagemang och väcka motivation.

Förvaltningsutveckling är en stabsenhet inom vår förvaltning och har i uppdrag att bidra till att utveckla Uppsalahems fastigheter och arbetsprocesser samt skapa förutsättningar för förvaltningen att på affärsmässiga grunder och med hög kompetens ta hand om Uppsalahems fastighetsbestånd. Du har en självklar nyfikenhet att söka innovation och förändring samt förmågan att på ett klokt sätt ta Uppsalahem och förvaltningen från en redan hög nivå till att bli ännu vassare. I en ständigt föränderlig värld ska vi försvara vår position att fortsätta vara ett av Sveriges ledande bostadsbolag.

Som chef för Förvaltningsutveckling ingår du i förvaltningsledningsgruppen och är ett strategiskt och operativt stöd till förvaltningschefen. I ditt uppdrag driver, koordinerar, konkretiserar och följer du upp affärsområdesplanen för förvaltningsorganisationen. Specialisterna i ditt team har olika uppdrag som till exempel att planera och koordinera arbetet kring styrning och stöd, processutveckling, hyresförhandlingar, social hållbarhet, uthyrning av kommersiella lokaler.

Vem är du?
Självklart har du en akademisk examen inom till exempel fastighetsekonomi, samhällsbyggnad eller kanske är du ingenjör? Du har flerårig erfarenhet från affärsdrivande verksamhet inom fastighet eller byggsektorn och erfarenhet av att leda projekt.

Du har god erfarenhet av utvecklingsorienterat ledarskap och förmåga att coacha och engagera dina medarbetare. Vi har spetskompetens i gruppen inom olika områden, men vi behöver dig som med ett holistiskt perspektiv kan överblicka helheten och driva utveckling.

Ditt ledarskap är kommunikativt, aktivt och synligt. Du kommunicerar på ett sätt som innebär både delaktighet och tydlighet samt att du är skicklig på att skapa och behålla goda relationer. Du delar vår värdering om tillsammans som en framgångsfaktor för högre kvalitet gentemot dem vi är till för och i vårt interna utvecklingsarbete.

Du har erfarenhet av att företräda en verksamhet och skapa goda och långsiktigt hållbara samarbeten internt och externt. Du trivs med att bedriva förbättringsarbete och sträva efter effektiva processer och hög kvalitet.

Vi vill att du ska trivas på jobbet
Vi är stolta över att vara en del av en öppen och inkluderande arbetsplats som tar tillvara på olikheter. Hos oss ska det vara lätt att vara människa, att få ihop livet med arbete och fritid. Efter nyår ser vi fram emot att arbeta på vårt nya aktivitetsbaserade kontor i centrala Uppsala som vi kombinerar med distansarbete.

Vi på Uppsalahem Vill du utveckla Uppsala och gillar att träffa nya människor? Välkommen till oss på Uppsalahem! Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare, gamers och hemmaodlare. Vill du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas?

Om anställningen
Heltid
Tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse

Krav
Akademisk examen inom tex. fastighetsekonomi, samhällsbyggnad eller som ingenjör
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift

Nyfiken?
Vill du veta mer om tjänsten? Då ska du kontakta Förvaltningschef Benny Enholm, 018-727 91 01 eller HR Generalist Yasmine Hollsten, 018-727 36 07. Vi gör löpande urval och intervjuer. Om vi hittar rätt person kan vi därför tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-01-24. Visa mindre

Driftchef till Klövern i Uppsala

Ansök    Okt 1    Therese Malk AB    Fastighetschef
Klövern är ett börsnoterat fastighetsbolag som med närhet och engagemang erbjuder attraktiva lokaler och aktivt bidrar till stadsutvecklingen i tillväxtregioner. Bolagets vision är att skapa attraktiva och hållbara miljöer för framtidens företag, individer och samhälle. Det kräver ett aktivt byggande av stadsdelar, områden och olika näringslivskluster. Klöverns affärsenhet Uppsala omfattar sammanlagt ca 127 000 kvm fördelat på främst kontor och labbloka... Visa mer
Klövern är ett börsnoterat fastighetsbolag som med närhet och engagemang erbjuder attraktiva lokaler och aktivt bidrar till stadsutvecklingen i tillväxtregioner. Bolagets vision är att skapa attraktiva och hållbara miljöer för framtidens företag, individer och samhälle. Det kräver ett aktivt byggande av stadsdelar, områden och olika näringslivskluster.Klöverns affärsenhet Uppsala omfattar sammanlagt ca 127 000 kvm fördelat på främst kontor och labblokaler. Uppsala ingår i Region Stockholm tillsammans med Stockholm Södra, Stockholm Norra och Västerås. Mer info om oss, våra medarbetare och fastigheter finns på klovern.se.

Klövern söker driftchef med stort intresse för utveckling till Uppsala

Vill du jobba med Uppsalas mest intressanta och avancerade fastigheter? Är du en driven ledare med intresse för teknik och utveckling? Vi söker nu dig som vill leda gruppen i arbetet med att optimera driften av våra fastigheter, som är van att planera teknikprojekt och som vill uppgradera och utveckla våra fastigheter.

Tjänsten
Som driftchef ansvarar du för teknik, energi, yttre miljö samt drift och reparationer i våra kommersiella fastigheter. Ditt team består av en fastighetsingenjör, två tekniska förvaltare och tre fastighetstekniker. Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

- personalansvar för driftpersonal
- arbetsmiljöansvar för driftpersonal
- fastighetsägaransvar, tillämpliga delar
- miljöbalken, tillämpliga delar
- energieffektiviseringsarbete samt uppfyllande av bolagets energimål
- kostnadsbudget med tillhörande prognoser/uppföljning
- underhållsplanering
- driftsavtal
- serviceanmälningar
- garantiärende
- mottagande av projektöverlämning
- efterlevande av kvalitetssystem enligt GMP


Många av våra fastigheter finns i Uppsala Business Park med labb, renrum, produktionslokaler och kontor. Övrigt bestånd består främst av kontor i centrala Uppsala och i Boländerna.

Placering är på vårt fina kontor på Kungsängsvägen 25 i Uppsala.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig ett brett arbetsfält i ett av Sveriges största fastighetsbolag. Du kommer till ett kontor där det händer mycket och du får möjlighet att arbeta med flera av Uppsalas mest intressanta och framgångsrika bolag inom Life Science med avancerade och komplexa fastigheter som du får fortsätta driva utvecklingen för. Vi både förvaltar, utvecklar och bygger nytt. Vi har ett starkt varumärke med mycket kundfokus, god anda och du ges stora möjligheter att påverka inte bara din egen vardag utan även verksamheten i stort. Företagskulturen präglas av öppenhet och nyfikenhet där vi ger våra medarbetare stort förtroende och eget ansvar.Din bakgrund och person
Du har eftergymnasial utbildning, ett starkt intresse för energifrågor och teknik och du gillar att utveckla och uppgradera fastigheter. Du har ledarerfarenhet och är som person drivande, har lätt för att prioritera och delegera, är kommunikativ och gillar struktur och ordning och reda. Vi värdesätter en coachande ledarstil där du situationsanpassar ditt ledarskap och har ett prestigelöst förhållningssätt med gott omdöme. Det är ett stort plus om du har erfarenhet av GMP-regelverket. Kanske har du idag en liknande roll på ett fastighetsbolag, arbetar med fastigheter inom industrin eller är teknikkonsult.Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 31 oktober 2020. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Mattsson på telefon 070-377 17 21 eller rekryteringskonsult Therese Malk på telefon 072-389 99 76. Naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt. Visa mindre

Projektchef

Ansök    Nov 12    Uppsala Universitet    Fastighetschef
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.
Vi söker en projektchef för genomförande av universitetets lokalprojekt.

Som projektchef är du placerad vid byggnadsavdelningen och rapporterar till byggnadsdirektören. Projektchefen ansvarar för övergripande samordning och utveckling av enhetens arbete, som omfattar projektledning i samband med lokalanpassningar och nybyggnadsprojekt. Noterbart är att Uppsala universitet förhyr samtliga byggnader och lokaler varför arbetet utgår från ett beställarperspektiv. Projektchefen biträder också Byggnadsdirektören vid budgetering och uppföljning samt lönesättning. Planering av personalbehov och rekryteringar, bevakning av arbetsmiljö, framtagande av årlig verksamhetsplan samt deltagande vid långsiktig lokalplanering tillhör även det Projektchefens uppgifter.

Byggnadsavdelningen deltar i erfarenhetsutbyte med lokalförsörjare vid andra lärosäten inom Sverige och övriga Norden varför Projektchefen förväntas delta aktivt i detta utbyte.

Arbetsuppgifter:

Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta arbetsledning för enhetens medarbetare, f.n. 8 personer, och verka för enhetens kompetensutveckling, planera enhetens arbete, planera om- ny- och tillbyggnadsprojekt, ansvara för upprättande av projektbudget, utreda och hantera lokalförfrågningar, förbereda ärenden för beslut, upprätta projektavtal gentemot fastighetsägare samt ansvara för upphandlingar inom ämnesområdet.

Kvalifikationskrav:

- Relevant akademisk examen eller motsvarande eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- God kunskap om fastighetsförvaltning
- Erfarenhet av arbetsledning
- Erfarenhet av projektverksamhet i beställarrollen
- Erfarenhet av projektstyrning och entreprenadjuridik
- Erfarenhet av offentliga upphandlingar inom LOU

Dina formella meriter är viktiga men vi lägger även stor vikt vid dina personliga erfarenheter. Du bör vara en god kommunikatör och kunna föra en dialog och förhandling med universitetets verksamheter (hyresgäster) på ett affärsmässigt sätt. Då arbetet innebär stort delegerat ansvar och utrymme för egna initiativ måste du kunna arbeta självständigt och strukturerat samt hålla dina medarbetare informerade. Du är en prestigelös lagspelare som trivs i en större organisation. Du har lätt för att samarbeta, har en god serviceanda och tycker om att etablera goda och långsiktiga relationer. Vi förutsätter att du har hög datamognad och systemförståelse.

Som person är du noggrann, strukturerad, analytisk och engagerad. Du är självgående men har även förmågan att arbeta i team i ett periodvis högt tempo. Du är lyhörd, serviceorienterad och trivs med att möta människor.  Du är en god kommunikatör och behärskar ett korrekt och tydligt skriftspråk i framförallt svenska. Du lyssnar in verksamhetens behov och har förmåga att se möjligheter till förändring. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Tidigare arbete vid fastighets- eller fastighetsförvaltande bolag ses som meriterande. Vana vid presentationer såväl inom den egna organisationen som mot allmänhet ses även det som meriterande.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Peter Elenfalk, byggnadsdirektör, tel 018-471 44 07.

Välkommen med din ansökan senast den 26 november 2020, UFV-PA 2020/3983.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Interim Fastighetschef till Uppsala

Vi söker en Interim Fastighetschef med minst 5 års erfarenhet av fastighetsbranschen till ett roligt och utmanande uppdrag hos vår kund i Uppsala. Som Interim Fastighetschef ansvarar du för att fastigheterna hos vår kund förvaltas och utvecklas utifrån ägardirektiv samt hyresgästernas behov och förväntningar på kvalitet och leverans. Som Fastighetschef rapporterar du direkt till VD, är chef över ett av bolagets tre affärsområden och ingår i bolagets ledn... Visa mer
Vi söker en Interim Fastighetschef med minst 5 års erfarenhet av fastighetsbranschen till ett roligt och utmanande uppdrag hos vår kund i Uppsala.

Som Interim Fastighetschef ansvarar du för att fastigheterna hos vår kund förvaltas och utvecklas utifrån ägardirektiv samt hyresgästernas behov och förväntningar på kvalitet och leverans. Som Fastighetschef rapporterar du direkt till VD, är chef över ett av bolagets tre affärsområden och ingår i bolagets ledningsgrupp där du arbetar strategiskt med utvecklingsfrågor och effektiviseringsarbete.

Uppdraget innebär att leda och planera verksamheten inom affärsområdet och att ha fullt ledningsansvar för både verksamhet och ekonomi inom området. Som Fastighetschef har du ett övergripande personalansvar för ca 30 medarbetare, med direkt personalansvar för fyra avdelningschefer samt en driftcontroller. Det ingår att delta i olika samarbetsforum inom organisationen och att representera kunden i andra sammanhang.

För uppdraget krävs följande erfarenhet och kunskap:

- Minst 5 års erfarenhet av fastighetsbranschen
- Minst 3 års erfarenhet av ledarskap
- Minst 1 års erfarenhet av ledningsgruppsarbete
- Arbete med kvalitets- och miljöstyrning
- Goda kunskaper om fastighetsförvaltning
- Goda kunskaper i MS Office
- Kunna kommunicera väl på svenska i tal och skrift
För att klara av rollen bör du ha erfarenhet av:

- Liknande uppdrag
- Arbete i politiskt styrd organisation
- Varit chef över första linjens chefer
- Att leda i förändring

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper

Din ansökan

Låter rollen intressant och passande? Ansök i så fall omgående för vi intervjuar löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi är flera rekryterare som hanterar rekryteringen av denna tjänst, vid frågor gällande den här rekryteringen eller tjänsten når du oss enklast på e-post [email protected]

Vi kan enbart ta emot och bearbeta din ansökan genom att du registrerar ditt CV i vår portal. Med avseende på GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Uppdraget är en del av Quest Consulting personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Quest Consulting och arbeta som konsult hos vår kund. Start Januari 2021

Om Quest Consulting

Quest Consulting är ett auktoriserat konsultbolag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension. Vi är specialiserade inom IT, Teknik, HR, Administration och Ekonomi. Vår målsättning är att vara din personliga samarbetspartner och just därför är det så viktigt för oss att arbeta efter våra kärnvärden där våra ledord är att vara Personliga, Nyskapande och Professionella. Visa mindre

Chef som vill utveckla Uppsala & öka trivseln för våra hyresäster!

Ansök    Aug 11    Uppsalahem AB    Fastighetschef
Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små, dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare, gamers och hemmaodlare. Vill du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas? Vi söker dig som vill leda och driva vår avdelning Bostadsservice som är en otroligt viktig del i vår verksamhet. Där jobbar vi med felavhjälpande service, driftfrågor och underhållsarbeten, och a... Visa mer
Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små, dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare, gamers och hemmaodlare. Vill du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas?

Vi söker dig som vill leda och driva vår avdelning Bostadsservice som är en otroligt viktig del i vår verksamhet. Där jobbar vi med felavhjälpande service, driftfrågor och underhållsarbeten, och avdelningen har en betydelsefull roll i vårt servicearbete gentemot våra hyresgäster.

Som chef för avdelningen Bostadsservice ansvarar du för att utveckla avdelningen som består av fyra chefer som rapporterar till dig och som i sin tur leder ett 40-tal skickliga och engagerade hantverkare.

Den här omväxlande rollen passar dig som vill jobba både strategiskt och operativt, ofta i ett högt tempo. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till Förvaltningschefen. Du medverkar i och driver företagsgemensamma utvecklingsprojekt samt är en självklar resurs vid komplexa frågeställningar.

Vem är du?
Tjänsten passar dig som har ett utvecklingsinriktat arbetssätt, flerårig erfarenhet från affärsdrivande verksamhet inom fastighets- eller byggbranschen och har en akademisk examen inom ex. bygg, fastighet eller ekonomi. Du har vana av att leda och inspirera andra chefer och en större grupp medarbetare samt förmåga för att skapa engagemang kring gemensamma mål.


Vad erbjuder vi?
För oss på Uppsalahem är det viktigt att alla ska kunna må bra på jobbet. Därför satsar vi på friskvård, bra ledarskap, trevliga medarbetare och inte minst ett meningsfullt arbete. För att trivas är det också viktigt med balans i tillvaron. Därför får du som jobbar hos oss stor frihet att själv styra ditt arbete för att lättare att få ihop livspusslet.

Mer information!
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. För mer information om tjänsten kontakta gärna Förvaltningschef Benny Enholm, [email protected] eller HR- chef Carina Elofsson Mumford, [email protected] tfn: 018-727 31 43.
Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-08-30 via vår hemsida. Visa mindre

Fastighetschef som vill utveckla Uppsala och tänka nytt!

Ansök    Aug 4    Uppsalahem AB    Fastighetschef
Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små, dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare, gamers och hemmaodlare. Vill du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas?   Fastighetschef Distrikt Södra Vill du vara med och leda och utveckla Uppsalahems Södra distrikt? Drivs du av affärsansvar i en miljö som präglas av nära samarbeten och en vilja att göra det bäs... Visa mer
Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små, dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare, gamers och hemmaodlare. Vill du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas?

 

Fastighetschef Distrikt Södra
Vill du vara med och leda och utveckla Uppsalahems Södra distrikt? Drivs du av affärsansvar i en miljö som präglas av nära samarbeten och en vilja att göra det bästa för våra kunder? Som fastighetschef äger du ansvaret för Uppsalahems fastigheter inom distriktet, där ditt team förvaltar och utvecklar området med fokus på kund, trivsel och trygghet.

Du har en självklar roll i förvaltningsledningsgruppen och medverkar i företagsgemensamma utvecklingsprojekt samt håller dig uppdaterad med vad som händer inom branschen. I din roll växlar du med lätthet mellan strategiskt och operativt arbete i en vardag som innebär högt tempo. Utöver detta ser du till att det blir en långsiktig värdeutveckling av de 4 500 lägenheter som hör till ditt område.

 

Vem är du?
Du har självklart en relevant akademisk examen, gärna inom bygg- eller fastighetsekonomi och erfarenhet från bostadsbyggande, förvaltning eller stadsutveckling.

För att trivas i rollen som fastighetschef hos oss bör du ha ett stort intresse och engagemang för sociala frågor då vi arbetar aktivt för att ge våra hyresgäster ett tryggt och säkert boende. Du är en relationsbyggare, nätverkar och samarbetar med tex Uppsala kommun samt närings- och föreningslivet i Uppsala.

Du är en modig, nytänkande ledare som bjuder på dig själv och har ett genomtänkt och reflekterande ledarskap som inspirerar och skapar engagemang. Ditt kommunikativa förhållningssätt gör att det är naturligt för dig att samverka såväl i den egna gruppen som i övriga organisationen eller med externa aktörer. Du har vana att leda andra chefer och en större grupp medarbetare

 

Vad erbjuder vi?
För oss på Uppsalahem är det viktigt att alla ska må bra på jobbet. Därför satsar vi på bra ledarskap, trevliga medarbetare och inte minst ett meningsfullt arbete. För att trivas är det också viktigt med balans i tillvaron. Därför har du frihet att själv styra ditt arbete för att lättare få ihop livspusslet.

 

Mer information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Har du frågor om tjänsten, hör av dig till Benny Enholm, Förvaltningschef, tel. 018- 727 91 01 eller Yasmine Hollsten, HR Generalist, tel. 018-727 36 07. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan senast den 30:e augusti 2020. Visa mindre

Facility Manager

Know your way around facility management? In this new role, you will provide us with the on-the-ground support we need to improve patient safety globally. Uppsala Monitoring Centre (UMC) is a non-profit foundation and centre for medicine safety and scientific research. Our vision is a world where all patients and health professionals make wise therapeutic decisions in their use of medicines. Our mission is to support and promote patient safety through effe... Visa mer
Know your way around facility management?
In this new role, you will provide us with the on-the-ground support we need to improve patient safety globally.
Uppsala Monitoring Centre (UMC) is a non-profit foundation and centre for medicine safety and scientific research. Our vision is a world where all patients and health professionals make wise therapeutic decisions in their use of medicines. Our mission is to support and promote patient safety through effective global pharmacovigilance practice. UMC explores the benefits and risks of medicines to help minimise harm to patients, and offers products and services used by health authorities and the pharmaceutical industry. For more than 40 years, UMC has provided scientific leadership and operational support to the WHO Programme for International Drug Monitoring.
What you will do
We’re looking for an outgoing and organised individual to take up a new position at our office in Uppsala. As our facility manager, you will provide a safe and statutory compliant working environment for all UMC employees and be responsible for the strategic management, administration and planning of business support functions, including premises and interior design, safety issues, and logistics.
Used to supervising staff, you will lead, support and coach an experienced hardworking team of administrative assistants, whose responsibilities range from purchasing office supplies, furniture and equipment to making travel arrangements and organising conferences and events. You will have your own budget and report to our CFO as part of Finance & Core Services.
Who you are
We think you’re the type of person who enjoys the day-to-day details of their job, overseeing office maintenance and routines, but also someone who can plan ahead and manage longer-term objectives and improvements based on the needs of the whole organisation. Your work will involve liasing with our landlord and interior designers and developing an emergency response plan for the safety and security of our premises.
Since the way we work is increasingly digital your success will depend on a good understanding of how digital tools can support and improve our business processes. Knowledge of Microsoft Teams and Office 365, GoToMeeting, GoToWebinar and Sales Force would be to your advantage.
Your qualifications
You must be able to show previous experience in the role of facility manager or from a position with similar responsibilities. You are used to running workplace change projects including coordination, planning, contract negotiations, staffing, budgeting and follow up. Ideally you have a degree or equivalent qualification in higher education, preferably in economics, technology or another relevant field. Furthermore, you have excellent skills in written and spoken Swedish and English.
About this job
This is a full-time position based at UMC’s office in central Uppsala. UMC follows the agreements between the Swedish Agency for Government Employers and Saco-S and ST.
How to apply
Please send your CV and cover letter, marked with the reference number 2020-16, to [email protected] by 27 September 2020. Visa mindre

Biträdande fastighetschef med vårdbakgrund

Vill du vara en del av utvecklingen av Region Uppsala, lära känna organisationens alla delar och få bred insikt och kunskap om våra många, viktiga samhällsuppgifter? Då är du kanske vår nästa biträdade fastighetschef! Om tjänsten Vid förvaltningen Fastighet och service får du möjlighet att arbeta som bitr fastighetschef i en modern arbetsmiljö och en kultur som är öppen, vänlig och inkluderande! Du får också möjlighet att arbeta i en organisation som har... Visa mer
Vill du vara en del av utvecklingen av Region Uppsala, lära känna organisationens alla delar och få bred insikt och kunskap om våra många, viktiga samhällsuppgifter? Då är du kanske vår nästa biträdade fastighetschef!


Om tjänsten
Vid förvaltningen Fastighet och service får du möjlighet att arbeta som bitr fastighetschef i en modern arbetsmiljö och en kultur som är öppen, vänlig och inkluderande! Du får också möjlighet att arbeta i en organisation som har ambitionen att vara i framkant - oavsett om det gäller teknik, service, ledarskap eller hållbarhet. I rollen som bitr fastighetschef får du möjlighet att arbeta med olika typer av fastigheter i hela Uppsala län, allt från högspecialiserade vårdbyggnader till bussgarage. Våra kunder är Region Uppsalas olika förvaltningar som bedriver vård, kollektivtrafik, tandvård m m.


Vad innebär det konkret?
Du arbetar både operativt och strategiskt. Du möter mängder av människor i kundmöten, samarbeten och projektgrupper. Du har vissa administrativa och samordnande uppgifter kring avtal, interna stödsystem och forum. Du arbetar strategiskt som medlem i styrgrupper och med interna utvecklingsprojekt. I rollen ingår personalansvar för ca 8-10 medarbetare. Som ny chef inom Region Uppsala kommer du att gå vårt operativa chefsprogram och så småningom även en strategisk chefsutbildning. Dina uppgifter kommer bl a att innebära:
Aktivt arbete med löpande hyresgästinformation
Dialog och uppföljning med kunder
Ta fram enklare avtal
Vara samordnare i olika forum
Se till att interna stödsystem är uppdaterade
Vara ett stöd i planering och prioritering för dina medarbetare
Ett nära samarbete med chefen för fastighetsavdelningenÄr det här du?
Du trivs bäst när du får ha många kontaktytor. Du är en person som har lättare att se lösningar än problem. Du har ett naturligt kundfokus och siktar alltid på att överträffa kundens förväntningar. Du uppskattar en platt organisation där det du åstadkommer uppmärksammas och där du får ta ett stort eget anvar. Du trivs med varierande uppgifter. Ditt arbetssätt är strukturerat, du är tydlig och kommunikativ. 


Vi söker dig som har erfarenhet från vård- och/eller fastighetssektorn. Du har tidigare minst några års erfarenhet som personalansvarig chef. Du har relevant högskoleutbildning. Körkort samt mycket god svenska i tal och skrift liksom god engelska är krav. Har du kunskaper inom hyresjuridik, fastighetsekonomi och fastighetsteknik är det ett plus. 


Här på Fastighet och service är vi generösa med våra kunskaper och delar gärna med oss av kunnande, information och erfarenheter - det gör du också! Du tycker om att samarbeta med engagerade kollegor mot gemensamma verksamhetsmål. 


Annat viktigt att veta
Tjänsten är heltid, tillsvidare och din arbetsplats finns i nyligen renoverade lokaler på Akademiska sjukhusets område. 


Din ansökan vill vi ha senast den 1 mars 2020.


Krav
Erfarenhet från vård- och/eller fastighetssektorn
Några års erfarenhet som personalansvarig chef
Relevant högskoleutbildning
Körkort för personbil
Mycket god svenska i tal och skrift liksom god engelska

Meriterande
Kunskaper inom hyresjuridik, fastighetsekonomi och fastighetsteknik

Om arbetsgivaren - Fastighet och service
Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 260 medarbetare. Vi bygger om och bygger nytt, hyr ut, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 700 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården och den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och trevliga arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig? Visa mindre

Bostadsservicechef som vill utveckla Uppsala & tänka nytt

Ansök    Jul 6    Uppsalahem AB    Fastighetschef
Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små, dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare, gamers och hemmaodlare. Vill du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas? Vi söker dig som vill leda och driva vår avdelning Bostadsservice som är en otroligt viktig del i vår verksamhet. Där jobbar vi med felavhjälpande service, driftfrågor och underhållsarbeten, och a... Visa mer
Vi är vad vi heter, hem för var sjätte Uppsalabo. Vi äger, förvaltar och bygger bostäder för stora, små, dagdrömmare, tv-tittare, fågelskådare, gamers och hemmaodlare. Vill du vara med och jobba för ett levande och hållbart Uppsala där alla kan leva och trivas?

Vi söker dig som vill leda och driva vår avdelning Bostadsservice som är en otroligt viktig del i vår verksamhet. Där jobbar vi med felavhjälpande service, driftfrågor och underhållsarbeten, och avdelningen har en betydelsefull roll i vårt servicearbete gentemot våra hyresgäster.

Som chef för avdelningen Bostadsservice ansvarar du för att utveckla avdelningen som består av fyra chefer som rapporterar till dig och som i sin tur leder ett 40-tal skickliga och engagerade hantverkare.

Den här omväxlande rollen passar dig som vill jobba både strategiskt och operativt, ofta i ett högt tempo. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till Förvaltningschefen. Du medverkar i och driver företagsgemensamma utvecklingsprojekt samt är en självklar resurs vid komplexa frågeställningar.

Vem är du?
Tjänsten passar dig som har ett utvecklingsinriktat arbetssätt, flerårig erfarenhet från affärsdrivande verksamhet inom fastighets- eller byggbranschen och har en akademisk examen inom ex. bygg, fastighet eller ekonomi. Du har vana av att leda och inspirera andra chefer och en större grupp medarbetare samt förmåga för att skapa engagemang kring gemensamma mål.


Vad erbjuder vi?
För oss på Uppsalahem är det viktigt att alla ska kunna må bra på jobbet. Därför satsar vi på friskvård, bra ledarskap, trevliga medarbetare och inte minst ett meningsfullt arbete. För att trivas är det också viktigt med balans i tillvaron. Därför får du som jobbar hos oss stor frihet att själv styra ditt arbete för att lättare att få ihop livspusslet.

Mer information!
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. För mer information om tjänsten kontakta gärna Förvaltningschef Benny Enholm, [email protected] eller HR- chef Carina Elofsson Mumford, [email protected] tfn: 018-727 31 43. Pga. semestertider kan det dröja lite längre än vanligt med återkoppling och vi ber om överseende med detta.
Vi kommer göra urval och intervjuer löpande så skicka in din ansökan redan idag. Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-08-09 via vår hemsida. Visa mindre

Bitr fastighetschef med vårdbakgrund

Ansök    Feb 14    Region Uppsala    Fastighetschef
Fastighetsavdelningen Vad är viktigt för dig? Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt. Fastighet och service Region Uppsala är en viktig del i denna. Nu behöver vi bli fler som utvecklar, bygger och förvaltar våra sjukhus, vårdcentraler och övriga lokaler. Vill du arbeta på beställarsidan, vara kravställare med en viktig uppgift? Fastighet och service är inne i en expansiv, förbättringstänkande och mycket spännande fas. Välkommen att söka dig t... Visa mer
Fastighetsavdelningen

Vad är viktigt för dig?
Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt. Fastighet och service Region Uppsala är en viktig del i denna. Nu behöver vi bli fler som utvecklar, bygger och förvaltar våra sjukhus, vårdcentraler och övriga lokaler. Vill du arbeta på beställarsidan, vara kravställare med en viktig uppgift? Fastighet och service är inne i en expansiv, förbättringstänkande och mycket spännande fas. Välkommen att söka dig till oss. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och goda arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig?

Vill du vara en del av utvecklingen av Region Uppsala, lära känna organisationens alla delar och få bred insikt och kunskap om våra många, viktiga samhällsuppgifter? Då är du kanske vår nästa biträdade fastighetschef!

Om tjänsten
Vid förvaltningen Fastighet och service får du möjlighet att arbeta som bitr fastighetschef i en modern arbetsmiljö och en kultur som är öppen, vänlig och inkluderande! Du får också möjlighet att arbeta i en organisation som har ambitionen att vara i framkant - oavsett om det gäller teknik, service, ledarskap eller hållbarhet. I rollen som bitr fastighetschef får du möjlighet att arbeta med olika typer av fastigheter i hela Uppsala län, allt från högspecialiserade vårdbyggnader till bussgarage. Våra kunder är Region Uppsalas olika förvaltningar som bedriver vård, kollektivtrafik, tandvård m m.

Vad innebär det konkret?
Du arbetar både operativt och strategiskt. Du möter mängder av människor i kundmöten, samarbeten och projektgrupper. Du har vissa administrativa och samordnande uppgifter kring avtal, interna stödsystem och forum. Du arbetar strategiskt som medlem i styrgrupper och med interna utvecklingsprojekt. I rollen ingår personalansvar för ca 8-10 medarbetare. Som ny chef inom Region Uppsala kommer du att gå vårt operativa chefsprogram och så småningom även en strategisk chefsutbildning.
Dina uppgifter kommer bl a att innebära:

• Aktivt arbete med löpande hyresgästinformation
• Dialog och uppföljning med kunder
• Ta fram enklare avtal
• Vara samordnare i olika forum
• Se till att interna stödsystem är uppdaterade
• Vara ett stöd i planering och prioritering för dina medarbetare
• Ett nära samarbete med chefen för fastighetsavdelningen

Är det här du?
Du trivs bäst när du får ha många kontaktytor. Du är en person som har lättare att se lösningar än problem. Du har ett naturligt kundfokus och siktar alltid på att överträffa kundens förväntningar. Du uppskattar en platt organisation där det du åstadkommer uppmärksammas och där du får ta ett stort eget anvar. Du trivs med varierande uppgifter. Ditt arbetssätt är strukturerat, du är tydlig och kommunikativ.

Vi söker dig som har erfarenhet från vård- och/eller fastighetssektorn. Du har tidigare erfarenhet som personalansvarig chef. Du har relevant högskoleutbildning. Körkort samt mycket god svenska i tal och skrift liksom god engelska är krav. Har du kunskaper inom hyresjuridik, fastighetsekonomi och fastighetsteknik är det ett plus.

Här på Fastighet och service är vi generösa med våra kunskaper och delar gärna med oss av kunnande, information och erfarenheter - det gör du också! Du tycker om att samarbeta med engagerade kollegor mot gemensamma verksamhetsmål.

Annat viktigt att veta
Tjänsten är heltid, tillsvidare och din arbetsplats finns i nyligen renoverade lokaler på Akademiska sjukhusets område.

Din ansökan vill vi ha senast den 1 mars 2020.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Jobbet.se
Ev frågor besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-470 71 10.

Vi erbjuder
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Här kan du se en del av vad vi inom Fastighet och service arbetar med.Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Leveranschef

Ansök    Mar 19    Riksbyggen    Fastighetschef
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 700 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen! RIksbyggen söker leveran... Visa mer
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 700 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!

RIksbyggen söker leveranschef för fastighetsservice i Uppsala

I Riksbyggen arbetar vi långsiktigt och utvecklar hela tiden vår verksamhet för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders behov. Vår kärnverksamhet är bostadsrättsföreningar, men vi har även många uppdrag åt privata och offentliga fastighetsägare och företag. Marknadsområde Uppland har totalt 70 medarbetare och utför tjänster inom Ekonomisk och Teknisk förvaltning samt Fastighetsservice.

Vad ska du göra?
Som chef för fastighetsservice har du ett övergripande ansvar för kvalitet och effektivitet i leveransen mot kund. Ditt främsta uppdrag är att vara en god ledare för verksamhetens 40 medarbetare. Du har tre underställda arbetsledare och verksamheten innefattar inre och yttre fastighetsskötsel och lokalvård.

I din roll som ledare ingår att skapa engagemang och motivation liksom förutsättningar för medarbetare att kunna utvecklas och ta eget ansvar. Du har också en viktig uppgift att forma ett positivt arbetsklimat och en dynamisk arbetsplats där mål, arbetsuppgifter och ansvar är tydliga men där man samtidigt har roligt och utvecklas och där initiativkraft, affärsmannaskap och servicekänsla premieras. I ditt chefsansvar ingår även frågor som resursplanering, kompetens­försörjning och förebyggande friskvård. Ansvar att säkerställa en god och säker arbetsmiljö är en självklarhet liksom att genomföra medarbetar- och lönesamtal.

I rollen förutsätts du ha ett nära samarbete med säljorganisationen. Du deltar i budget- och prognosarbetet samt uppföljning av resultatet som sker på kundnivå snarare än verksamhetsnivå. Helhetsperspektivet är viktigt. Du skall även representera Riksbyggen på våra kunders styrelsemöten som ledamot.

Vem är du?
Du är en engagerad ledare som har erfarenhet att driva förändringsarbete. Du har god samarbetsförmåga och hög servicekänsla och motiveras av att utveckla verksamheter. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både i tal och skrift och har god analytisk förmåga.

Vi ser gärna att du har utbildning på högskolenivå alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi söker dig med flera års erfarenhet att leda personalintensiv verksamhet med kollektivanställd personal och erfarenhet av resultat- och budgetansvar är ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet från ett eller flera av dessa områden: lokalvård, fastighetskötsel eller trädgård.  Det är en fördel om du har erfarenhet från upphandling och upprättande av avtal med entreprenörer samt kunskap om AFF - fastighetsbranschens egen avtalsstruktur. Har du erfarenhet från styrelsearbete är det ett plus.

Du rapporterar till Marknadsområdeschefen och ingår i marknadsområdets ledningsgrupp.

Placering är på Knivstagatan i Uppsala.

Tjänsten kräver körkort. Viss del av arbetet kan ske kvällstid, detta kompenseras med en i övrigt flexibel arbetstid. 

Kontakta gärna Marknadsområdeschef Ulrika Båth för med information, tfn 018-18 97 20.  Välkommen med din ansökan via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 15 april 2019. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.


Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor. Visa mindre

Uppsalahem söker visionär fastighetschef till Studentstaden!

Ansök    Nov 7    Uppsalahem    Fastighetschef
Uppsalahem är Uppsalas ledande bostadsbolag – nästan var sjätte Uppsalabo bor i någon av våra 17 000 bostäder. Vi är det gröna bostadsbolaget och arbetar tillsammans med vår ägare Uppsala kommun, för en bättre och mer hållbar framtid. Hos oss får du genom ditt arbete möjlighet att bidra till en bättre vardag för Uppsalaborna.    Samtidigt som Uppsalas studenter återvänder till Uppsala efter nyår, behöver Studentstaden en visionär fastighetschef, som gill... Visa mer
Uppsalahem är Uppsalas ledande bostadsbolag – nästan var sjätte Uppsalabo bor i någon av våra 17 000 bostäder. Vi är det gröna bostadsbolaget och arbetar tillsammans med vår ägare Uppsala kommun, för en bättre och mer hållbar framtid. Hos oss får du genom ditt arbete möjlighet att bidra till en bättre vardag för Uppsalaborna. 

 

Samtidigt som Uppsalas studenter återvänder till Uppsala efter nyår, behöver Studentstaden en visionär fastighetschef, som gillar framtiden. För att arbeta med bostäder till studenter är att verka i framtiden och det kräver mod. Idag bor nästan 6 000 studenter i våra 4 000 studentbostäder – och totalt finns 12 000 studentbostäder i staden. Sättet vi arbetar och utvecklas har stor inverkan på Uppsala.  Hur ska vi utveckla framtidens studentboende på bästa sätt? Hur renoverar vi klimat- och plånbokssmart för att Julia, idag 15 år, ska gilla det hon ser när hon börjar plugga i Uppsala 2025?

Vi letar efter dig som vill utveckla Uppsala som studentstad och oss som bolag. Du som vill jobba nära och förstå utmaningarna för två av världens högst topprankade universitet (UU och SLU) och gillar att vandra i universitetens korridorer. Studentkåren, nationerna och Akademiska Hus är andra du har en nära och tät dialog med för att bidra till ett campus i världsklass. Som fastighetschef på Studentstaden ansvarar du för ett affärsområde som bara innehåller studentbostäder och lokaler, ditt största nätverk har du i den akademiska världen. Men dina riktiga vänner är, såklart de 6 000 studenterna som har sitt hem i något av våra hus runt om i Uppsala.

Som grädde på moset kommer du också att förverkliga våra planer för det mytomspunna Rackarberget, där vi ska renovera 1 000 studentbostäder, samtidigt som vi ska bygga 500 nya bostäder.

Eftersom du kommer att kastas in i en delvis studentikos värld, förstår du det här med akademisk kvart, flogstavrål och överliggare. Du har också en relevant akademisk examen i botten och har erfarenhet av bostadsbyggande, förvaltning eller stadsutveckling. Självklart är du inte ensam på resan mot framtidens Studentstaden. Till din hjälp har du tjugo erfarna och dedikerade medarbetare (förvaltare, uthyrare, fastighetstekniker och assistenter). Som alla grupper behöver de en erfaren och motiverande ledare, så att du har erfarenhet av och gillar att utveckla gruppen och individen, är en självklarhet. Och ja, poolcykel ingår så klart i tjänsten!

 

Har du frågor om tjänsten, hör av dig till Benny Enholm, Förvaltningschef, 018-727 91 01 eller HR-chef Carina Elofsson Mumford, 018-727 31 43. Välkommen med din ansökan senast den 27:e  november 2019. Men vänta inte till sista dagen, då vi löpande kallar intressanta kandidater på intervju och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag .

 

Vad erbjuder vi?
Ett arbete i en av Sveriges mest expansiva regioner. Själva tycker vi att Uppsalahem är ett lagom stort företag, litet nog för att präglas av en vi-anda och stort nog för att vara en viktig aktör i bostadsbranschens utveckling. Vi bygger och förnyar bostäder i kombination med att vara en aktiv kundnära bostadsförvaltare och i vår utveckling av Uppsalas stadsmiljö har vi stort fokus på hållbarhetsfrågor. På Uppsalahem är vi stolta över att vara en öppen och inkluderande arbetsplats som främjar mångfald och tar tillvara på olikheter. Visa mindre

Leveranschef

Ansök    Apr 11    Riksbyggen    Fastighetschef
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är cirka 3 000 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du som medarbetare är led... Visa mer
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är cirka 3 000 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du som medarbetare är ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

Riksbyggen söker leveranschef för fastighetsservice i Uppsala

I Riksbyggen arbetar vi långsiktigt och utvecklar hela tiden vår verksamhet för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders behov. Vår kärnverksamhet är bostadsrättsföreningar, men vi har även många uppdrag åt privata och offentliga fastighetsägare och företag. Marknadsområde Uppland har totalt 70 medarbetare och utför tjänster inom Ekonomisk och Teknisk förvaltning samt Fastighetsservice.

Vad ska du göra?
Som chef för fastighetsservice har du ett övergripande ansvar för kvalitet och effektivitet i leveransen mot kund. Ditt främsta uppdrag är att vara en god ledare för verksamhetens 40 medarbetare. Du har tre underställda arbetsledare och verksamheten innefattar inre och yttre fastighetsskötsel och lokalvård.

I din roll som ledare ingår att skapa engagemang och motivation liksom förutsättningar för medarbetare att kunna utvecklas och ta eget ansvar. Du har också en viktig uppgift att forma ett positivt arbetsklimat och en dynamisk arbetsplats där mål, arbetsuppgifter och ansvar är tydliga men där man samtidigt har roligt och utvecklas och där initiativkraft, affärsmannaskap och servicekänsla premieras. I ditt chefsansvar ingår även frågor som resursplanering, kompetens­försörjning och förebyggande friskvård. Ansvar att säkerställa en god och säker arbetsmiljö är en självklarhet liksom att genomföra medarbetar- och lönesamtal.

I rollen förutsätts du ha ett nära samarbete med säljorganisationen. Du deltar i budget- och prognosarbetet samt uppföljning av resultatet som sker på kundnivå snarare än verksamhetsnivå. Helhetsperspektivet är viktigt. Du skall även representera Riksbyggen på våra kunders styrelsemöten som ledamot.

Vem är du?
Du är en engagerad ledare som har erfarenhet att driva förändringsarbete. Du har god samarbetsförmåga och hög servicekänsla och motiveras av att utveckla verksamheter. Du har en mycket god kommunikativ förmåga både i tal och skrift och har god analytisk förmåga.

Vi ser gärna att du har utbildning på högskolenivå alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi söker dig med flera års erfarenhet att leda personalintensiv verksamhet med kollektivanställd personal och erfarenhet av resultat- och budgetansvar är ett krav.

Det är meriterande med erfarenhet från ett eller flera av dessa områden: lokalvård, fastighetskötsel eller trädgård.  Det är en fördel om du har erfarenhet från upphandling och upprättande av avtal med entreprenörer samt kunskap om AFF - fastighetsbranschens egen avtalsstruktur. Har du erfarenhet från styrelsearbete är det ett plus.

Du rapporterar till Marknadsområdeschefen och ingår i marknadsområdets ledningsgrupp.

Placering är på Knivstagatan i Uppsala.

Tjänsten kräver körkort. Viss del av arbetet kan ske kvällstid, detta kompenseras med en i övrigt flexibel arbetstid. 

Kontakta gärna Marknadsområdeschef Ulrika Båth för med information, tfn 018-18 97 20.  Välkommen med din ansökan via www.riksbyggen.se under Jobb & Karriär/Sök jobb senast den 15 april 2019. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.


Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor. Visa mindre