Lediga jobb som Säkerhetsrådgivare i Uppsala

Se lediga jobb som Säkerhetsrådgivare i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Säkerhetshandläggare till Flygstaben

Ansök    Nov 22    Försvarsmakten    Säkerhetsrådgivare
Vill du arbeta med säkerhetstjänst inom Försvarsmakten? Är du beredd att anta utmaningen att vara med och utveckla säkerhetstjänsten inom ett krigsförband som står inför en stark tillväxt och nya uppgifter? Då finns det en plats för dig som säkerhetshandläggare vid StabsAvdelningen på Flygstaben. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. Med stöd av Flygstaben leder flygvapenchefen samtliga flottiljer och skolor i Flygvapnet i a... Visa mer
Vill du arbeta med säkerhetstjänst inom Försvarsmakten? Är du beredd att anta utmaningen att vara med och utveckla säkerhetstjänsten inom ett krigsförband som står inför en stark tillväxt och nya uppgifter? Då finns det en plats för dig som säkerhetshandläggare vid StabsAvdelningen på Flygstaben.

Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband. Med stöd av Flygstaben leder flygvapenchefen samtliga flottiljer och skolor i Flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Inom Flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare varav ca 280 på Flygstaben. 

 

Om befattningen

Som säkerhetshandläggare är du underställd chefen Stabsavdelningen men arbetsleds av säkerhetschefen. Du deltar i det dagliga arbetet med administration av säkerhetsprövningsärenden, security clearance och handlägger självständigt ärenden inom hela säkerhetsskyddsområdet. Arbetsuppgifterna innebär även att stödja hela Flygstaben med utbildning, handledning och uppföljning. Du kommer i delar följa upp och uppdatera lokala säkerhetsbestämmelser samt att jobba med ständig utveckling av rutiner inom området. Du förväntas även delta i övningar.

Som säkerhetshandläggare kommer du stödja både civil och militär personal samt samverka med andra delar av Försvarsmakten inom ramen för säkerhetstjänsten. Arbetet präglas av förutseende, stöd till chefer och medarbetare, samt uppföljning inom ramen för gällande lagar och förordningar.

I din roll som säkerhetshandläggare kommer du att arbeta för att säkerhet ska vara en naturlig del av verksamheten, att säkerhetsfrågor identifieras och omhändertas innan de börjar utgöra säkerhetsrisker.

 

Kvalifikationer


• Dokumenterad grundläggande utbildning inom säkerhetsskydd
• Gymnasieexamen
• Körkort B
• Mycket goda IT-kunskaper
• Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

 

Meriterande


• Erfarenhet av Försvarsmakten och gärna Flygvapnet
• Flerårig erfarenhet av säkerhetstjänst
• Kunskaper om Försvarsmaktens IT-system inom underrättelse- och säkerhetsfunktionen, exempelvis IS U/S

 

Personliga egenskaper

För att du ska lyckas i denna roll behöver du vara ordningsam, nyfiken, ha en pedagogisk- och social förmåga samt kunna arbeta på ett självständigt, kritiskt och initiativrikt sätt. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter samt har en väl utvecklad samarbetsförmåga och en hög säkerhetsmedvetenhet. Vidare är du serviceinriktad och har en hög integritet. Det är naturligt för dig att följa Försvarsmaktens ledarskap och värdegrund.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

 

Övrigt

Tillträde: Enligt överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning, tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.
Arbetsort: Uppsala

 

Har du frågor?

Kontakta Stabschef Richard De Geer, 070-149 45 03.

 

Fackliga företrädare

Officersförbundet OFR/O, Matz Jakobsson 

Försvarsförbundet OFR/S, Christina Sonberg 

SACO, Borka Hedlund Medjed

SEKO, Simon Uppgren

Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på tel 08-788 75 00.

 

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-12.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Flygstabens första och största uppgift är att stödja flygvapenchefens ledning av samtliga flottiljer och skolor i flygvapnet i alla nivåer av konfliktskalan. Flygstaben utvecklar, planerar, genomför och utvärderar order och direktiv ställda av flygvapenchefen. Flygstaben består av cirka 250 medarbetare. Flygvapnet organiserar och utbildar flyg-, bas- och ledningsförband och har i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet. Inom flygvapnet arbetar cirka 4000 medarbetare, civila och militära.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras och att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Brandskyddstekniker / Instruktör Uppsala

Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare. Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad. Om Securitas Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 47 länd... Visa mer
Vi i Securitaskoncernen finns i 47 länder runtom i världen och har ca 355 000 medarbetare.

Securitas Sverige AB är en kunskapsledare inom säkerhet i Sverige. Det betyder att vi har djup insikt om våra olika kunder och deras marknader, så att vi förstår deras specifika behov. Överallt – från små butiker till flygplatser – gör våra 10.000 medarbetare skillnad.

Om Securitas

Securitas är en pålitlig arbetsgivare i en föränderlig värld som finns i 47 länder runtom i världen. I Sverige har vi en ledande position inom säkerhet och en djup förståelse för våra kunders behov. Här levererar våra 10 000 medarbetare trygghet – varje dag, dygnet runt.

Att vara en av oss på Securitas innebär ett stort ansvar – ditt arbete är viktigt för att skapa trygghet i samhället. Alla våra medarbetare gör konkret skillnad för människor, varje dag. För att du ska kunna göra ett bra jobb satsar vi mycket på att vara en stabil arbetsgivare, som ser till att du trivs och känner dig uppskattad. Hos oss finns även möjligheterna, du får alltid den utbildning du behöver för dina arbetsuppgifter och duktiga medarbetare har goda chanser att växa inom företaget.

Din roll

Service och genomgång av förekommande produkter inom branschområdet (exv. brandredskap).  Ditt ansvar som brandskyddstekniker innebär att service och kontroller blir utförda enligt avtal och gällande bestämmelser samt hålla en kundnära kontakt.

Jobbet innebär mycket praktiskt arbete med att utföra service på brandsläckare och brandposter men även andra tekniska uppgifter såsom nyinstallationer och reparationer. Utöver detta ser vi att du tycker om att knyta nya kontakter och utveckla befintliga för att i slutändan utveckla vår leverans mot kunden.

Du har relevant utbildning som Brandsäkerhetstekniker (SVEBRA), FUD1 (SVEBRA), MPS-SBA, Brandtätning, Rökluckor, taksäkring, anläggningsskötare och elsäkerhet för icke elektriker och  erfarenhet inom brandsäkerhet. Kanske har du en SMO examen eller jobbar du idag inom näringslivet med brandsäkerhet alternativt med utbildning och tillsyn i kommunal Räddningstjänst.   

  Vilka krav ställer tjänsten?

Presentera Securitas tjänster och produkter samt utveckla kundens säkerhetsarbete.


Genomföra enklare riskinventering samt genomgång av kundens brandsäkerhetsarbete.  
Genomföra beställningar av produkter och tjänster hos våra underleverantörer
Månads och kvartalsprov av brandlarm samt vecko och månadskontroll sprinkler.

Montering av förekommande produkter

Rådgivning/inventering till kund
Hjälpa kunder med SBA- kontroller (egenkontroll)
Upprätta och dokumentera i kundens webverktyg för SBA (MPS) 
Instruktör inom brand och förstahjälpen
Vem är du?

Vi tror att du är en serviceinriktad, lugn och organiserad person som kan hantera periodvis högt arbetstempo.

Du är intresserad av teknik och har lätt för att förstå instruktioner.
Du är självständig, men jobbar också bra i team.
Att ta ansvar kommer naturligt för dig – du är helt enkelt en ärlig, hjälpsam och uppmärksam person som får människor omkring dig att känna sig trygga.
Meriterande för tjänsten

SVEBRA-certifierad brandsäkerhetstekniker
Intern utbildning för service av brandgasventilatorer
Fallskyddsutbildning


Instruktörsutbildning i barn och vuxen HLR


Som brandskyddstekniker behöver ha gymnasieutbildning med godkänt resultat i svenska och engelska.


Tjänsten kräver B-körkort.


För anställning inom Securitas Sverige AB krävs det att du blir godkänd av Länsstyrelsen för anställning i auktoriserat bevakningsföretag (företaget gör den ansökan).


Vi erbjuder dig

Att få göra konkret skillnad för människor och samhället
Ett varierande arbete med utvecklingsmöjligheter
Engagerade och stöttande ledare och kollegor
Chansen att arbeta i ett samhällsviktigt företag med människor i fokus
Övrigt

Tror du att du har det vi söker? Mer information om Securitas hittar du på vår hemsida  www.securitas.se .

Vid utvärdering av sökande till tjänsten som brandskyddstekniker kommer urvalstester att användas.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och vi ser gärna kvinnliga sökande.

Lön utgår enligt kollektivavtal mellan arbetsgivarorganisationen Säkerhetsföretagen och Svenska Transportarbetareförbundet.

Urval sker löpande till tjäsnten som brandskyddstekniker. Välkommen med din ansökan. Visa mindre

Beredskapssamordnare

Kansli Har du ett stort intresse för samhälls- och krishanteringsfrågor? Vill du samordna och utveckla beredskapsfrågor inom en samhällsviktig sektor? Nu söker vi en beredskapssamordnare till Uppsala Vatten och Avfall. Om tjänsten Som beredskapssamordnare ansvarar du för Uppsala Vattens krisberedskapsarbete, enligt Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap. Detta innebär att du får en... Visa mer
Kansli

Har du ett stort intresse för samhälls- och krishanteringsfrågor? Vill du samordna och utveckla beredskapsfrågor inom en samhällsviktig sektor? Nu söker vi en beredskapssamordnare till Uppsala Vatten och Avfall.

Om tjänsten
Som beredskapssamordnare ansvarar du för Uppsala Vattens krisberedskapsarbete, enligt Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap. Detta innebär att du får en viktig roll i krisledningsorganisationen i händelse av samhällsstörningar, samt i planering och uppbyggnad av civilt försvar som syftar till att samhället ska fungera vid höjd beredskap och krig.
Ansvarsområden och arbetsuppgifter innefattar bl.a. att:

• Samordna och utveckla bolagets beredskapsarbete.
• Ansvara för och samordna bolagets arbete med risk- och sårbarhetsanalys.
• Samordna bolaget TiB-funktion.
• Göra utredningar och besvara remisser inom det egna ansvarsområdet.
• Omvärldsbevaka inom det egna ansvarsområdet.
• Samordna bolagets arbete inom kommunens totalförsvarsplanering.
• Genomföra övningar och utbildningar i exempelvis krisledning och stabsmetodik.
• Företräda bolaget i respektive branschråd, fokusgrupper, nätverk osv.

Som beredskapssamordnare tillhör du sektionen kansli som bl.a. ansvarar för utvecklings- och samordningsansvaret för juridik, verksamhetsskydd, arkiv och registratur, dokument- och ärendehantering, styrelseadministration, systematiskt kvalitetsarbete samt bolagets gemensamma mål- och affärsplaneprocess. Du rapporterar till sektionschef kansli. Du har din arbetsplats på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park.

Kvalifikationer

• Relevant högskole- eller universitetsutbildning
• Några års erfarenhet av krisberedskapsarbete
• Goda kunskaper om säkerhetsskydd och informationssäkerhet
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
• Samverkansutbildningar i krishantering, utbildning i totalförsvar eller liknande genom MCB, FHS/CTSS är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen bör du vara självgående och ansvarstagande i ditt arbete med en hög integritet. Du har förmågan att planera, organisera och strukturera ditt arbete på ett effektivt och kvalitativt sätt. Då du har många interna och externa kontakter i rollen har du en god samarbetsförmåga, är inlyssnande och kommunikativ.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-01-30. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Sektionschef kansli Per Ekegren, tfn 018-727 92 14
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med regsterkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras. Uppsala Vatten tillämpar 6 månaders provanställning.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.

Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Beredskapsstrateg

Ansök    Apr 20    Ls Jobbet AB    Säkerhetsrådgivare
Att bygga förmåga inom det civila försvaret är ett omfattande arbete. I syfte att stärka och vidareutveckla motståndskraften i hälso- och sjukvården i det civila försvaret har regeringen avsatt medel för att stötta omställningsarbetet i regionerna. Arbetet med planering, kunskapsuppbyggnad och förmågeutveckling behöver utvecklas och fördjupas ytterligare Region Uppsala är mitt i ett spännande förändringsarbete där erfarenheterna av krishantering både inom ... Visa mer
Att bygga förmåga inom det civila försvaret är ett omfattande arbete. I syfte att stärka och vidareutveckla motståndskraften i hälso- och sjukvården i det civila försvaret har regeringen avsatt medel för att stötta omställningsarbetet i regionerna. Arbetet med planering, kunskapsuppbyggnad och förmågeutveckling behöver utvecklas och fördjupas ytterligare Region Uppsala är mitt i ett spännande förändringsarbete där erfarenheterna av krishantering både inom materialförsörjning och arbetet med pandemin behöver omhändertas och bidra till en utveckling av Region Uppsalas arbete med krisberedskap och civilt försvar.
Arbetsuppgifter
För att stärka arbetet med att skapa en robust organisation behöver olika uppdrag, förbättrings- och utvecklingsarbete samordnas utifrån ett helhetsperspektiv. Till exempel behöver civilt förvar och krisberedskap i högre utsträckning integreras i ordinarie processer och verksamhetsplanering.
En viktig uppgift för beredskapsstrategen är att, utifrån erfarenheter från tidigare arbete, utvärderingar och rekommendationer driva Region Uppsalas omställningsarbete och utveckling och uppbyggnad av robusta förmågor inom området krisberedskap och civilt försvar.
Uppdraget innebär att utifrån ett helhetsperspektiv strukturera arbetet för att utveckla Region Uppsalas förmåga under höjd beredskap.
För att hela Region Uppsalas verksamhet ska vara en del av utvecklingsarbetet behöver också utvecklingsstöd inom krishantering och totalförsvar arbetas fram och implementeras i samtliga förvaltningar inom Region Uppsala.
Uppdraget innebär bred samverkan med externa myndigheter.
Kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning exempelvis inom statsvetenskap, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har flera års erfarenheter från arbete inom beredskapsområdet och då i en roll där du drivit projekt, processer eller annat utvecklingsarbete.
Arbetet förutsätter kunskaper om det svenska krisberedskapssystemet och dess aktörer och det är meriterande om du tidigare arbetat med krisberedskapsfrågor inom offentlig förvaltning och/eller politiskt styrd organisation.
Du har god analytisk förmåga och kompetens inom processarbete. I uppdraget ingår att kunna göra omvärldsanalys, förstå förändringar i kringliggande samhället och dess betydelse för uppdraget och för organisationen.
I uppdraget ingår att ta fram underlag för beslut, bereda ärenden och svara på remisser varför tjänsten kräver mycket god svenska i tal och skrift samt pedagogisk förmåga.
För att klara uppdraget behöver du ha mycket god förmåga till samarbete och värdesätta samverkan både inom gruppen och med externa aktörer.
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du är placerad på vårt Regionkontor, på enheten för säkerhet och beredskap. Du kan komma att ingå i beredskapstjänst.
Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta. Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.
Sista ansökningsdag 9 maj, men urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!
Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding via [email protected]
Krav
Svenskt medborgarskap
Relevant högskoleutbildning exempelvis inom statsvetenskap, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
Flera års erfarenheter från arbete inom beredskapsområdet, vilket har inkluderat att drivit projekt, processer eller annat utvecklingsarbete.
Kunskaper om det svenska krisberedskapssystemet och dess aktörer

Meriterande
Tidigare arbetsliverfarenhet av krisberedskapsfrågor inom offentlig förvaltning och/eller politiskt styrd organisation.

Om arbetsgivaren
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. Visa mindre

Servicetekniker och Säkerhetsrådgivare (inbrott, brand, passage- och lås)

Trygghetsprodukter är ett säkerhetsföretag med ca 10 anställda. Trygghetsprodukter etablerades 1983 och är certifierad anläggarfirma för inbrottslarm och brandlarm. Vi installerar och servar inbrottslarm, kameraövervakningsanläggningar, passagesystem och låsanläggningar(kompletta säkerhetssystem). Arbetsområdet är Uppsala, Gävle och Stockholm. Vi söker en självständig och driven person som är intresserad av att jobba med kontroll och i viss mån service a... Visa mer
Trygghetsprodukter är ett säkerhetsföretag med ca 10 anställda. Trygghetsprodukter etablerades 1983 och är certifierad anläggarfirma för inbrottslarm och brandlarm. Vi installerar och servar inbrottslarm, kameraövervakningsanläggningar, passagesystem och låsanläggningar(kompletta säkerhetssystem). Arbetsområdet är Uppsala, Gävle och Stockholm.


Vi söker en självständig och driven person som är intresserad av att jobba med kontroll och i viss mån service av säkerhetssystem. En viktig del är att erbjuda kunderna förbättringsförslag.


Naturligtvis är du utåtriktad, har en mycket god servicekänsla. Du erbjuds ett självständigt jobb i ett entusiastiskt team. Visa mindre

Akademiska sjukhuset söker en säkerhetssamordnare

Ansök    Maj 17    REGION UPPSALA    Säkerhetsrådgivare
Verksamhetsområde sjukhusadministrationen Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor.... Visa mer
Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Akademiska sjukhuset arbetar för att skapa en säker och trygg miljö för de som vistas i sjukhusets lokaler, patienter, medarbetare, förtroendevalda, studerande och andra besökare.

Vår verksamhet
Säkerhets- och miljöenhetens uppdrag är att stötta sjukhusets ledning och verksamheter i frågor som rör sjukhusets säkerhets- och miljöarbete samt krisberedskap. Säkerhet arbetar med frågor inom bland annat brandsäkerhet, hot och våld, stöld, inbrott och tillträdesskydd.

Ditt uppdrag
Tjänsten som säkerhetssamordnare innebär att arbeta sjukhusövergripande och vara ett stöd åt verksamheter och chefer inom säkerhetsområdet. Vilket bland annat innefattar personsäkerhet, brandsäkerhet, tillträdesskydd och att genomföra internutredningar inom säkerhetsområdet. Tjänsten är placerad på Säkerhets- och miljöenheten.

Arbetet innebär att ha fokus på det operativa säkerhetsarbetet men det förekommer även strategiskt säkerhetsarbete som att förutse risker genom systematiska riskanalyser. Du kommer att ha mycket kontakter både inom och utanför sjukhuset.

Dina kvalifikationer
Relevant högskoleutbildning med inriktning mot säkerhetsområdet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Din kompetens
Vi söker dig som har bred erfarenhet av säkerhetsfrågor samt har arbetat med systematiskt säkerhetsarbete, ledningssystem och riskhantering. Gärna erfarenhet av arbete med krisberedskap. Du är van att delta i och leda utvecklingsarbete i en dynamisk organisation. Erfarenhet av risk- och sårbarhetsanalyser och kontinuitetsplanering är meriterande. Har du erfarenhet av arbete i en målstyrd politisk organisation och god kännedom om Akademiska sjukhuset är det också meriterande. Som person är du utåtriktad, kommunikativ och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Säkerhetschef Fredrik Tedenlind 018-611 22 79
HR-partner Karin Söderlund 018-611 61 31
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Krisberedskapsstrateg

Ansök    Jan 26    Ls Jobbet AB    Säkerhetsrådgivare
Enheten för säkerhet och beredskap består idag av 8 medarbetare och är en enhet inom Regionkontoret. Nu söker vi en krisberedskapsstrateg! Som strateg inom krisberedskap kommer du att tillsammans med kollegorna på enheten delta i arbetet med att samordna och utveckla i första hand risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering och försörjningsberedskap men även medverka i arbetet kring krisberedskap och civilt försvar inom Region Uppsala. I detta ingå... Visa mer
Enheten för säkerhet och beredskap består idag av 8 medarbetare och är en enhet inom Regionkontoret.
Nu söker vi en krisberedskapsstrateg!
Som strateg inom krisberedskap kommer du att tillsammans med kollegorna på enheten delta i arbetet med att samordna och utveckla i första hand risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetsplanering och försörjningsberedskap men även medverka i arbetet kring krisberedskap och civilt försvar inom Region Uppsala. I detta ingår bland annat att planera och genomföra projekt och analysuppdrag inom ramen för enhetens verksamhet samt att ta fram olika former av stöd för verksamheter, både på regional nivå inom Region Uppsala och för den egna förvaltningen.
Uppdraget innebär bred samverkan med externa myndigheter.
I rollen förväntas du:
ta fram beslutsunderlag som analyser och utredningar
arbeta med risk- och sårbarhetsanalyser
delta som sakkunnig vid upphandlingar
arbeta med kontinuitetsplanering och försörjningsberedskap
självständigt och tillsammans med andra följa upp civilt försvar och krisberedskapsområdet

Vem söker vi?
Du har en avslutad relevant högskoleutbildning, t ex inom statsvetenskap, alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet av att arbeta i projekt- och planeringsarbete, besvara remisser och skriva externa skrivelser.
Arbetet kräver mycket goda kunskaper om det svenska krisberedskapssystemet och dess aktörer och det är meriterande om du tidigare arbetat med krisberedskapsfrågor och risk- och sårbarhetsanalyser inom offentlig förvaltning och politiskt styrd organisation.
Arbetet kräver att du snabbt kan anpassa dig till nya situationer och hantera dem på ett självständigt sätt. Du är driven och noggrann. Du har körkort B.
I vårt uppdrag ingår att presentera analyser och utredningar för våra beslutsfattare. Tjänsten kräver därför mycket god svenska i tal och skrift samt en god pedagogisk förmåga. Mycket goda kunskaper i Officepaketet är ett krav.
Vi förväntar oss också att du har mycket god förmåga till samarbete såväl internt inom gruppen som med externa aktörer.
Region Uppsala är en del av storstadsregionen och här finns en naturlig samverkan mellan forskning, universitet och industri. Uppsala län är fyllt av innovationskraft som bidrar till Sveriges position som innovativ industrination och välfärdssamhälle, här finns även mycket goda möjligheter att kompetensutvecklas inom sitt eget område.
Välkommen till en vänlig arbetsplats mitt i Uppsala där vi skapar samhällsnytta. Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Säkerhetsklassning: Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du är placerad på vårt Regionkontor i direkt anslutning till Uppsala Centralstation. Du kan komma att ingå i beredskapstjänst.
Sista ansökningsdag 7 mars, men urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!
Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger 0703-426600 eller via e-post [email protected]
Krav
Högskoleutbildning inom relevant område alt annan utbildning och arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig
Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom liknande tjänst
God kännedom om risk- och sårbarhetsanalysarbete
Mycket god svenska i tal och skrift
Mycket goda kunskaper i Officepaketet
Körkort B

Meriterande
Tidigare arbetat med krisberedskapsfrågor och risk- och sårbarhetsanalyser inom offentlig förvaltning och politiskt styrd organisationOm arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. Visa mindre

Servicetekniker och Säkerhetsrådgivare (inbrott, brand, passage- och lås)

Trygghetsprodukter är ett säkerhetsföretag med ca 10 anställda. Trygghetsprodukter etablerades 1983 och är certifierad anläggarfirma för inbrottslarm och brandlarm. Vi installerar och servar inbrottslarm, kameraövervakningsanläggningar, passagesystem och låsanläggningar(kompletta säkerhetssystem). Arbetsområdet är Uppsala, Gävle och Stockholm. Vi söker en självständig och driven person som är intresserad av att jobba med kontroll och i viss mån service a... Visa mer
Trygghetsprodukter är ett säkerhetsföretag med ca 10 anställda. Trygghetsprodukter etablerades 1983 och är certifierad anläggarfirma för inbrottslarm och brandlarm. Vi installerar och servar inbrottslarm, kameraövervakningsanläggningar, passagesystem och låsanläggningar(kompletta säkerhetssystem). Arbetsområdet är Uppsala, Gävle och Stockholm.


Vi söker en självständig och driven person som är intresserad av att jobba med kontroll och i viss mån service av säkerhetssystem. En viktig del är att erbjuda kunderna förbättringsförslag.


Naturligtvis är du utåtriktad, har en mycket god servicekänsla. Du erbjuds ett självständigt jobb i ett entusiastiskt team. Visa mindre

Säkerhetssamordnare till SiS

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar Si... Visa mer
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb.

SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

ARBETSUPPGIFTER
Som säkerhetssamordnare kommer du att ha en viktig roll i institutionens systematiska säkerhetsarbete. Du kommer att arbeta operativt med säkerhetsrelaterade frågor t.ex. risk- och säkerhetsbedömningar. I arbetsuppgifterna ingår bl a att samordna planering, genomförande och uppföljning av säkerhetsarbetet på institutionen.
Som säkerhetssamordnare kommer du att samordna säkerhetsarbetet på SiS ungdomshem Bärby. Du kommer att vara placerad på SiS ungdomshem Bärby men vara verksam med stöd och samordning av säkerhetsarbetet även på SiS ungdomshem Eknäs.
Du kommer även att ansvara för att samordna implementeringen av rutiner, anvisningar och åtgärdsplaner inom säkerhetsområdet. En av dina viktigare uppgifter kommer att bli att samordna institutionens händelserapportering (ISAP). Ansvaret innefattar kvalitetssäkring och skattning av rapporter, fördelning till incidenthandläggare och uppföljning.
Det kommer också att vara din uppgift att bistå institutionschefen med lägesbilder ur händelserapporteringssystemet. Du kommer att samordna det drogförebyggande arbetet på institutionen, samordna institutionens informationssäkerhetsarbete och vara kontaktperson för underrättelse-information från myndigheternas underrättelseoperatörer. Som säkerhetssamordnare kommer du att vara delaktig i introduktion, utbildningar och övningar inom säkerhetsområdet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en utbildning inom säkerhetsområdet, eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du skall ha erfarenhet av säkerhetsarbete och du trivs med att utveckla rutiner och arbetssätt. Erfarenhet av att hantera incidenter och alvarliga händelser är ett krav. Du skall ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och ha praktisk erfarenhet inom områdena övning, utbildning och risk- och säkerhetsbedömningar. Du har även god datorvana (Officepaketet) och gärna erfarenhet av arbete med databaser. Viss erfarenhet av teknisk fysiskt säkerhetsarbete är önskvärt. Meriterande är att ha erfarenhet av att arbeta med tvångsvård eller frihetsberövande. Du tar ett stort ansvar för ditt arbete och du har en god samarbetsförmåga. Vidare är du analytiskt och pedagogiskt lagd.
Som person är du ansvarsfull, kreativ, positiv och har stor vilja och förmåga att utveckla dig själv och andra. Du är en duktig problemlösare som är strukturerad, trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Inom SiS arbetar vi aktivt med vår värdegrund respekt, omtanke och tydlighet, det är viktigt att du som anställd inom SiS delar värdegrunden. Vi ställer höga krav på ditt säkerhets- och sekretessmedvetande. Statens institutionsstyrelse strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. Vi ser gärna att du har andra språkkunskaper än svenska.
Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.
Tjänsten kan komma att bli säkerhetsklassad.
Körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Visa mindre

Övningssamordnare

Friska djur - trygga människor Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.  SVA:s verksamhetsområde för civilt försvar och krisberedskapsanalys (CFK) arbetar med a... Visa mer
Friska djur - trygga människor


Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 
SVA:s verksamhetsområde för civilt försvar och krisberedskapsanalys (CFK) arbetar med att ge analys- och beslutsstöd inom säkerhet, säkerhetsskydd, inklusive internationell samverkan, krisberedskap och civilt försvar.

Fokus är på säkerhetshot som berör djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och miljön. VES/CFK forskar, utbildar och bistår med analysstöd för strategisk beredskap och säkerhetsskydd med avseende på laboratorieberedskap, krisberedskap, antagonistiska hot, biorisker/bioskydd och civilt försvar. Verksamhetsområdet är anpassat till nationellt prioriterade område så som terrorism, digitala sårbarheter, epidemier och klimathot.

Arbetsuppgifter
Att samordna och driva krisberedskap- och totalförsvarsarbetet. SVA:s kontaktperson i samverkansområdet Farliga ämnen (SOFÄ) och aktivt deltagande i nationella och internationella säkerhet- och krisberedskapsprojekt. Arbetet innebär att aktivt delta i nätverk inom säkerhet- och krisberedskapsområdet för att arbeta med strategiska säkerhet- och krisberedskapsfrågor. Verksamhetsområdet CFK ansvarar bland annat för att koordinera SVA:s uppdrag inom arbetet med civilt försvar och krisberedskap. Planering, och förmågeutveckling är några viktiga uppgifter. Det innefattar bland annat att utveckla arbetet med totalförsvarsplanering. I den här rollen ingår att handleda kommande övningar. 

Arbetsmiljön präglas av ett gott samarbete med såväl intern som utåtriktad verksamhet. Den utåtriktade samverkan handlar främst om beredskap inom laboratorieområdet och farliga ämnen, främst biologiska ämnen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en grundexamen på universitetsnivå inom aktuellt område, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömmer relevant. Du ska ha erfarenhet av att leda större övningar och ha en praktisk arbetslivserafenhet samt ett intresse för civilt försvar.

Som övningssamordnare kan du uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi vill att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga, är målinriktad, har drivkraft och förmåga att arbeta självständigt samt är initiativrik.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. 

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.


Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.


All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Informationssäkerhetssamordnare med registratorsarbetsuppgifter

Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få ge... Visa mer
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få genomslag och samordnar olika samhällsintressen samt främjar samverkan mellan olika aktörer i länet. Vi ger bidrag och stöd till olika verksamheter och ser till att lagar och riktlinjer följs.

På länsstyrelsen i Uppsala län arbetar cirka 220 personer. Landshövdingen är chef för länsstyrelsen. Vi är en arbetsplats som präglas av kunskap, öppenhet och engagemang.


ARBETSUPPGIFTER
Har du erfarenhet av informationssäkerhetsfrågor och intresse av att driva och samordna sådana frågor? Då kan du vara den informationssäkerhetssamordnare vi söker.

Som informationssäkerhetssamordnare ska du samordna och utveckla arbetet inom informationssäkerhet inom Länsstyrelsen. Du ska göra risk- och sårbarhetsanalyser och genomföra informationsklassningar. Du utformar relevanta interna rutiner och styrdokument. Uppdraget är att driva informationssäkerhetsarbetet inom myndigheten och det gör du genom att löpande informera och utbilda inom informationssäkerhet. Du följer upp att informationssäkerhetsarbetet efterföljs och är ett löpande stöd i frågor kopplade till informationssäkerhet.

Du kommer att vara drivande i det interna arbetet och kan även komma att ingå i länsstyrelsegemensamma utvecklingsprojekt och förvaltningsobjekt. Du kommer även att ha till uppgift att tillsammans med en kollega identifiera utvecklingsbehov i verksamheten i syfte att skapa nya moderna lösningar till nytta för handläggare och de aktörer vi arbetar för. Du ingår i ett team med kunniga kollegor. Du är placerad på rättsenheten och arbetar med en informationssäkerhetssamordnarkollega samt har i uppgift att samverka och bistå hela myndigheten. För att kunna utveckla verksamheten på ett bra sätt krävs en förståelse för arbetet med registrering och arkivering. Tjänsten kommer därför omfatta löpande arbete med registrering, expediering och arkivering samt utlämnande av allmänna handlingar.

KVALIFIKATIONER
Du har erfarenhet från arbete med informationssäkerhet samt examen från högskola eller universitet.

Som person har du integritet, ett högt säkerhetsmedvetande och stor förmåga att fokusera på uppgiften. Du behöver vara självgående och ha en vilja och förmåga att ta egna initiativ i ditt arbete. Du har god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån det göra prioriteringar. Med din pedagogiska förmåga skapar du förståelse för det systematiska informationssäkerhetsarbetet på olika nivåer. I din kommunikation är du både lyhörd och prestigelös, vilket leder till goda relationer med de du samarbetar med. Vi fäster stor vikt vid den personliga lämpligheten och ser det som självklart att du bidrar till ett gott arbets- och samarbetsklimat.

Det är meriterande om du är erfarenhet inom ISO 27000 och har arbetat inom offentlig förvaltning. Erfarenhet av arbete med dataskydd och verksamhetsutveckling är också meriterande.

Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.


ÖVRIGT
Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Läs mer på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Säkerhetssamordnare till Generaldirektörens stab

Ansök    Dec 16    Livsmedelsverket    Säkerhetsrådgivare
Alla i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten – även i kris eller krig. Här har Livsmedelsverket en viktig roll och vi växlar nu upp arbetet. Säkerhetsarbetet är högt prioriterat hos oss då det bl.a. är avgörande för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag inom ramen för totalförsvaret. I rollen som säkerhetssamordnare får du vara med och bidra till detta arbete och jobba med olika slags frågor kopplat till säkerhet och säkerhetsskydd. Beskrivning... Visa mer
Alla i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten – även i kris eller krig. Här har Livsmedelsverket en viktig roll och vi växlar nu upp arbetet. Säkerhetsarbetet är högt prioriterat hos oss då det bl.a. är avgörande för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag inom ramen för totalförsvaret. I rollen som säkerhetssamordnare får du vara med och bidra till detta arbete och jobba med olika slags frågor kopplat till säkerhet och säkerhetsskydd.

Beskrivning av område/avdelning/team

GD-stabens uppdrag är att vara ett kvalificerat ledningsstöd och ansvara för strategiska myndighetsövergripande frågor, bl.a. inom säkerhet och säkerhetsskydd. Detta innebär att vi:


• Ansvarar för och ger stöd i frågor som rör verksamhetsplanering, verksamhetsstyrning och verksamhetsuppföljning.
• Ansvarar för frågor som rör säkerhet, säkerhetsskydd samt dataskydd.
• På uppdrag av GD eller ledningsgruppen driver utvecklings- och förändringsarbete.
• Har övergripande ansvar för bl.a. regeringsuppdrag, årsredovisning, budgetunderlag och remisser.
• Ger administrativt stöd till GD och myndighetens ledningsgrupp.

Arbetsuppgifter

Rollen som säkerhetssamordnare på Livsmedelsverket är varierande och ger dig möjlighet att jobba brett med olika säkerhetsfrågor. Rollen innebär många samarbets- och kontaktytor såväl internt som externt, både mot medarbetare och mot chefer.

Du kommer att jobba med säkerhetsskydd, t.ex. med att genomföra säkerhetsprövningar och med att delta i säkerhetsskyddade upphandlingar. Du kommer att utarbeta rutiner och riktlinjer, hålla i utbildningar, hantera incidenter och jobba med riskanalyser. Till arbetsuppgifterna hör arbete med fysisk säkerhet kopplat till passerkontroll, skalskydd och larm, vilket sker i tät samverkan med Livsmedelsverkets fastighetsansvariga. Du kommer dessutom att vara en nyckelperson i vårt arbete med personsäkerhet i syfte att säkerställa tryggheten för myndighetens personal i olika lägen.   

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en utbildning som är relevant för uppdraget. Det kan vara en akademisk utbildning inom exempelvis juridik, teknik eller bygg. Alternativt en avslutad yrkesutbildning som säkerhetssamordnare/säkerhetskoordinator. Vi vill att du som söker har erfarenhet av att arbeta som en generalist inom säkerhetsområdet eller har viljan och förmågan att göra det. Din arbetslivserfarenhet för att passa tjänsten är att du antingen redan i dag arbetar brett med säkerhetsfrågor eller så är du specialist inom något av områdena säkerhetsskydd, fysisk säkerhet eller personsäkerhet och vill utvecklas för att framöver jobba inom alla dessa områden. Erfarenhet av säkerhetsarbete inom offentlig verksamhet är meriterande, likaså om du har jobbat med projektledning och/eller utvecklingsverksamhet.

I denna roll krävs att du har mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska.

Som person är du flexibel, lösningsorienterad och har lätt för att skapa och upprätthålla nätverk. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga som gör att du inger förtroende och skapar förståelse för olika beslut och ställningstaganden. Du trivs med att dela med dig av din kunskap, med att ta egna initiativ och tar ansvar för att utvecklas in din yrkesroll.

Du kommer att jobba inom säkerhetskänslig verksamhet och dessutom ingå i en ledningsstab som jobbar nära myndighetsledningen. Detta ställer stora krav på både integritet och säkerhetsmedvetande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.  

Denna tjänst är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är ett krav för anställning. En säkerhetsprövning kommer att genomföras i enlighet med gällande säkerhetsskyddslagstiftning. 

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Peyman Kia. Representant för Saco-S är Åsa Eneroth och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2021-01-10. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Generaldirektörens stab

Diarienummer: 2020/04589 

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet. Visa mindre

Krisberedskapshandläggare

Ansök    Okt 3    REGION UPPSALA    Säkerhetsrådgivare
Region Uppsala I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 11 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Vår verksamhet Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så a... Visa mer
Region Uppsala

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 11 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet
Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Enheten för säkerhet och beredskap är en enhet inom Regionkontoret vars uppdrag är att stödja, leda och samordna Region Uppsalas arbete gällande säkerhet, säkerhetsskydd, kris- och katastrofmedicinsk beredskap, informationssäkerhet och försäkring. Enheten utför och följer upp utbildningar och övningar inom området kris- och katastrofmedicin, med syfte att säkerställa en god beredskap vid stora olyckor, kriser, katastrofer och höjd beredskap. Utbildningar och övningar anordnas både intern och externt. Enheten samarbetar förutom med Region Uppsalas förvaltningar även med olika myndigheter och organisationer så som polisen, länsstyrelsen, räddningstjänsten, sjukvårdens larmcentral, Uppsala universitet, Socialstyrelsen, Försvarsmakten och myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Ditt uppdrag
Som handläggare krisberedskap samordnar och utvecklar du risk- och sårbarhetsanalyser, krisberedskapsarbetet, kontinuitetsplanering och civilt försvar inom Region Uppsala. I detta ingår bland annat att planera och genomföra projekt och analysuppdrag inom ramen för enhetens verksamhet samt att ta fram olika former av stöd för verksamheter, både på regional nivå inom Region Uppsala och för den egna förvaltningen. Uppdraget innebär även bred samverkan med externa myndigheter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att driva utvecklingsprojekt inom Civilt försvar, arbete med risk- och sårbarhetsanalyser och kontinuitetsplanering, ta fram beslutsunderlag som analyser och utredningar, delta som sakkunnig vid upphandlingar.

Mycket av arbetet tar avstamp i Lagen om extraordinära händelser; skapa handlingsplaner kopplat till åtgärdsförslag Region Uppsalas risk- och sårbarhetsanalys, skapa möjligheter för deras genomförande och uppföljning. Att arbeta med analysen och framtagande av planer innebär mycket samverkan och samarbete med Region Uppsalas förvaltningar, skrivelser till och fördragande för politisk styrning. Enhetens uppdrag är att vara de som möjliggör och följer upp, verkställigheten ligger hos förvaltningarna. Enheten samarbetar med Region Uppsalas förvaltningar och har en bred samverkan med externa myndigheter och organisationer.

Din kompetens
Vi söker dig med akademisk utbildning relevant för krisberedskap och civilt försvar. Du har erfarenhet av att arbeta med krisberedskap och säkerhetsfrågor och därför god kännedom om det svenska krisberedskapssystemet och dess aktörer. Tidigare arbetat med beredskapsfrågor inom offentlig förvaltning och politik styrd organisation är meriterande. Du har också erfarenhet att arbeta i projekt och lägga upp planering för det. Du är van att besvara remisser och externa skrivelser och har god svenska och engelska i tal och skrift.

En förutsättning för att lyckas i uppdraget är förmågan att snabbt kunna anpassa sig till nya situationer och hantera dem på ett självständigt sätt. Du har goda kunskaper i Officeprogrammen Excel, Powerpoint och Word. Då det förekommer viss bilkörning inom uppdraget har du körkort B.

Vi erbjuder
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta Monique Holmgren, Säkerhetschef Regionkontoret, telefon 076 - 1256232.
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Säkerhetsspecialist inom samhällssäkerhet Fyra Spår

Ansök    Jun 29    Trafikverket    Säkerhetsrådgivare
Trafikverket satsar nu stort på att vara en myndighet med en proaktiv säkerhetskultur. Detta innebär att vi nu växlar upp och vill öka antalet säkerhetsspecialister för att möta de behov och de utmaningar Trafikverkets olika infrastrukturprojekt har och kommer att ha. I denna rekrytering söker vi en säkerhetsspecialist kopplad till program Fyra Spår Uppsala - ett program som har sitt fokus på att bygga ut med ytterligare två spår och nya stationer på sträc... Visa mer
Trafikverket satsar nu stort på att vara en myndighet med en proaktiv säkerhetskultur. Detta innebär att vi nu växlar upp och vill öka antalet säkerhetsspecialister för att möta de behov och de utmaningar Trafikverkets olika infrastrukturprojekt har och kommer att ha. I denna rekrytering söker vi en säkerhetsspecialist kopplad till program Fyra Spår Uppsala - ett program som har sitt fokus på att bygga ut med ytterligare två spår och nya stationer på sträckan mellan Uppsala och Stockholm. Vill du bli en av oss? Läs nedan!


Säkerhetsspecialist inom samhällssäkerhet Fyra Spår

Arbetsuppgifter

Som säkerhetsspecialist inom samhällssäkerhet innebär din roll att analysera, utveckla, implementera och följa upp arbetet med säkerhet och krishantering i program Fyra Spår Uppsala. Dina arbetsuppgifter innebär att arbeta med skydd av säkerhetskänslig verksamhet mot spioneri, sabotage, terroristbrott och andra brott. Områden som informationssäkerhet, säkerhetsskyddsanalys, säkerhetsskyddade upphandlingar och krishantering kommer också vara i fokus. Som ett led i detta kommer du även att hålla i utbildningar och övningar i programmet och du kommer att bidra till att ta fram nya arbetssätt och metoder i Trafikverkets verksamhetsområde "Stora Projekt".

I vardagen jobbar du nära projekt- och programledningen på Fyra Spår. Du är anställd på sektionen Samhällssäkerhet där du tillsammans med dina kollegor, som är säkerhetsspecialister i andra program, deltar i arbetet att förbättra och utveckla säkerhetskulturen inom Verksamhetsområdet Stora projekt.

I denna roll kommer du att få möjligheten att arbeta med säkerhetsfrågor inom ett brett spektra och du kommer att ha en nyckelroll för att främja en god säkerhetskultur i organisationen. Trafikverket håller på att utveckla säkerhetsorganisationen och detta innebär att du kommer vara med och forma det fortsatta säkerhetsarbetet och även kunna påverka innehållet i din roll.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tester kommer vara som en del i denna rekryteringsprocess.

De första intervjuerna är planerade att hållas i vecka 36.

Med anledning av semester, välkomnar vi eventuella frågor om tjänsten före vecka 29 eller efter vecka 33.

#fyrasparuppsala

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du analytisk och arbetar bra med komplexa och mångfacetterade problem som du bryter ner i sina beståndsdelar. Du är dessutom självgående och driver ditt arbete effektivt på ett strukturerat sätt för att leverera efterfrågade resultat i tid. Vidare har du en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Din samarbetsförmåga är god och du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Vi söker dig som:


har en akademisk examen inom ett område som är relevant för tjänsten eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig

har aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom säkerhetsområdet

har goda kunskaper inom informationssäkerhet

har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skriftMeriterande är om du:


har arbetat med eller kunskap om metodstöd och verktyg för risk- och sårbarhetsanalyser och projektledning

har erfarenhet av att leda, utveckla och följa upp kvalificerat risk- och säkerhetsarbete i en större organisationAnsökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Läs mer här

https://www.trafikverket.se/nara-dig/Uppsala/vi-bygger-och-forbattrar/fyra-spar-uppsala/ Visa mindre

Handläggare krisberedskap

Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja och lyfta Uppsala län. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, djur och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi, näringslivsutveckling och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra för att fatta beslut och driva frågor som på b... Visa mer
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja och lyfta Uppsala län. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, djur och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi, näringslivsutveckling och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra för att fatta beslut och driva frågor som på bästa sätt gynnar länets utveckling som helhet. Vi arbetar med utvecklingsfrågor, att samordna länets kommuner i olika frågor, ge bidrag och stöd till olika verksamheter och att se till att lagar och riktlinjer följs. Landshövdingen är chef för Länsstyrelsen. På Länsstyrelsen i Uppsala län arbetar cirka 190 personer. Vi är en arbetsplats som präglas av kunskap, öppenhet och engagemang.

Enheten för samhällsskydd och beredskap har ett övergripande uppdrag att verka för att länet har den beredskap som krävs för att kunna hantera situationer som uppstår före, under och efter en kris. Vi samverkar med olika centrala, regionala och lokala aktörer, exempelvis Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Polismyndigheten och länets kommuner för att skapa ett tryggt och säkert samhälle.


ARBETSUPPGIFTER
Fokusområden de närmaste åren är att stärka länets civila försvar samt att uppdatera planverk och instruktioner för statlig räddningstjänst vid kärnteknisk olycka. Arbetsuppgifterna är varierande och innebär såväl analytiska, utredande uppgifter som praktiskt samordnande av processer och aktiviteter samt konkret planering och deltagande i övningar. En viktig del i arbetet är att stötta kommunerna i länet med motsvarande arbete inom ramen för deras geografiska områdesansvar samt att samordna pågående totalförsvarsarbete med förestående planer för räddningstjänst vid kärnteknisk olycka.

I vårt arbete framöver kommer vi att bygga en stark samverkan med frivilligsektorn varför detta högst sannolikt kommer ingå i arbetsuppgifterna. Som handläggare på enheten uppnår du mål och resultat till stor del genom att samverka med andra, såväl internt som inom Länsstyrelsen Uppsalas nätverk av aktörer. Det finns goda möjligheter att utifrån din erfarenhet, sakkunskap och intresse, fördjupa dig i dessa ämnen. Du kan komma att ingå i Länsstyrelsens kris- och krigsorganisation och därmed tjänstgöra vid hantering av samhällsstörningar i länet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller har en annan utbildning som arbetsgivaren kan bedöma som likvärdig. Du har goda kunskaper om pågående totalförsvarsuppbyggnad samt räddningstjänst förvärvade genom utbildning eller yrkeserfarenhet. Du har dokumenterad erfarenhet av projektledning eller processledning. Du ska ha B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av förberedelse för hantering och/eller hantering av samhällsstörningar i offentlig organisation, gärna utifrån ett geografiskt områdesansvar. Erfarenhet av förberedelser/planer för att hantera radiologiska olyckor eller annan kärnteknisk verksamhet är också meriterande.

Arbetsuppgifterna är mycket utåtriktade och förutsätter god förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt. Du har en analytisk förmåga, är självständig, strukturerad, resultatinriktad samt besitter en mycket god förmåga att samverka. Uppdraget kräver en förmåga att kunna växla perspektiv mellan övergripande nivå och praktiskt genomförande. Du som person bör därför vara bekväm i att på kort tid ställa om från långsiktigt utvecklings- och planeringsarbete till konkret handling i vår krisledningsorganisation. Det är viktigt är att du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer, är en god lagspelare och en säkerhetsmedveten person.
Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.

ÖVRIGT
Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Läs mer på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Säkerhetssamordnare till Uppsala kommun

Ansök    Jan 24    Uppsala kommun    Säkerhetsrådgivare
Kommunledningskontoret - avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap Har du god erfarenhet av säkerhetsarbete inom offentlig verksamhet och vill vara med och utveckla säkerhetsarbetet i Uppsala kommun? Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med möjligheter till spännande samarbeten där ständig kompetensutveckling är en naturlig del av arbetet. Är du intresserad ska du läsa vidare här! Frågor kring trygghet och säkerhet berör alla, och är mer aktuella... Visa mer
Kommunledningskontoret - avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap

Har du god erfarenhet av säkerhetsarbete inom offentlig verksamhet och vill vara med och utveckla säkerhetsarbetet i Uppsala kommun? Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med möjligheter till spännande samarbeten där ständig kompetensutveckling är en naturlig del av arbetet. Är du intresserad ska du läsa vidare här!

Frågor kring trygghet och säkerhet berör alla, och är mer aktuella än på länge. Här finns ett stort allmänintresse och ett starkt politiskt engagemang. Därför växer också avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap. Nya uppdrag har lagts till avdelningen och fler tjänster har tillkommit. Av dessa skäl har nyligen beslutats att fördela avdelningens medarbetare i två enheter: trygghet och säkerhet respektive krisberedskap och civilt försvar.

Avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap svarar för samordning och stöd i processer rörande bland annat personsäkerhet, trygghetsfrågor, försäkringsfrågor, arbete mot organiserad brottslighet och annat brottsförebyggande arbete samt krisberedskap och civilt försvar. Tillsammans med kommunala förvaltningar och bolag verkar vi för samordnade och effektiva säkerhetslösningar såväl för kommunala verksamheter som för allmänheten.

Enheten för trygghet och säkerhet ansvarar bland annat för samordning av brotts- och skadeförebyggande arbete på en strategisk nivå, inklusive myndighetssamverkan, samt om personsäkerhet för kommunanställda och förtroendevalda och samordning av försäkringsfrågor, kamerabevakning och ordningsvakter. Enheten tar också fram beslutsunderlag, lägesbilder, rapporter, styrdokument, orsaksanalyser och utredningar inom området, samt verkar kunskapshöjande och stödjande för kommunens olika verksamheter genom föreläsningar, workshops, riskanalyser, rådgivning och vägledning.

Avdelningen är placerad i Kommunledningskontoret, men arbetar med uppdrag i hela kommunen. Många utvecklande möten och insyn i andras verksamheter är därför ett berikande inslag och lyfts ofta fram av medarbetarna som något särskilt positivt.

Ditt uppdrag
Som säkerhetssamordnare arbetar du i första hand med frågor gällande personsäkerhet, brottsförebyggande och riskhantering.

Det innebär att du bl.a. kommer att arbeta med:
• personsäkerhet
• säkerhet i skolmiljö
• evenemangssäkerhet
• ordningsvaktsförordnanden, kamerabevakning och liknande frågor
• utredningar, orsaksanalyser och riskanalyser
• ta fram styrdokument
• utbildningar och föreläsningar inom säkerhetsområdet

I uppdraget ingår att leda olika grupper och projekt.

Som säkerhetssamordnare rapporterar du till enhetschefen för trygghet och säkerhet. Du ingår i kommunens krisledningsorganisation, och vid behov och efter särskild bedömning, kan du även komma att ingå i kommunens TiB-funktion (Tjänsteperson i Beredskap).

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer därför att genomföras före anställning.

Din bakgrund
Vi söker dig som har god erfarenhet av säkerhetsarbete inom offentlig verksamhet och relevant högskoleutbildning, eller utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Har du dessutom genomgått samverkansutbildningar i krishantering genom MSB, FHS/IHT (eller har liknande kunskaper om samhällets krishanteringssystem) är detta meriterande.

Det är en fördel om du har erfarenhet av operativ krisledning/krishantering och erfarenhet av tjänstgöring i någon beredskapsfunktion. Grundläggande kunskaper om hur en kommun styrs och fungerar är en förutsättning för uppdraget. Mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper i engelska (muntligt och skriftligt) är ett krav.

Som person är du bra på att analysera och se sammanhang för att kunna lösa komplexa frågor och problem, vilket också innebär att du har förmåga att se saker i ett större perspektiv. Din förmåga att se möjligheter i förändringar är god, och du uppfattas som lugn och samlad, även i pressade situationer. En förutsättning för att lyckas i uppdraget är att du är bra på att skapa och utveckla goda relationer med många olika aktörer, både internt och externt, samt att du är bra på att samarbeta på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anders Fridborg, säkerhetschef, 018-727 04 00 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
SACO, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Säkerhetshandläggare till Galderma, Uppsala

Ansök    Feb 21    Randstad    Säkerhetsrådgivare
Arbetsbeskrivning Vill du vara med och jobba för ett företag som bidrar till människors hälsa och välmående genom innovativa och säkra produkter? Vill du arbeta som säkerhetshandläggare i en global organisation som just nu är inne i en spännande och expansiv fas? Då kan detta vara rollen för dig. Galderma söker en säkerhetshandläggare med inriktning informationshantering.  Ansvarsområden Som medarbetare på Säkerhetsavdelningen är du med och utvecklar me... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och jobba för ett företag som bidrar till människors hälsa och välmående genom innovativa och säkra produkter? Vill du arbeta som säkerhetshandläggare i en global organisation som just nu är inne i en spännande och expansiv fas? Då kan detta vara rollen för dig. Galderma söker en säkerhetshandläggare med inriktning informationshantering. Ansvarsområden
Som medarbetare på Säkerhetsavdelningen är du med och utvecklar metoder och rutiner inom säkerhetsområdet. Arbetet är både strategiskt och operativt och du kommer att arbeta med informationssäkerhetshantering och personuppgiftshantering. Du kommer att ingå i ett team som stödjer hela verksamheten inom säkerhetsområdet vilket innebär att dina dagar kommer att vara varierande. Hos oss får du möjlighet att arbeta i ett team med bred kompetens inom säkerhet och vi tycker om att tillsammans hitta nya innovativa lösningar på säkerhetsarbetet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 
Samordna och utveckla Galderma Uppsalas informationssäkerhetsarbete och personuppgiftshantering
Öka kunskapen om informationssäkerhetshantering inom Galderma Uppsala 
Stödja verksamheten i säkerhetsarbetet och vid säkerhetsincidenter 
Agera kravställare mot både interna och externa parter
Genomföra interna utbildningar inom säkerhet och informationssäkerhetshantering
Genomföra säkerhetssamtal med medarbetare
Uppföljning av företagets riktlinjer och delta i interna revisioner av säkerhetsarbetet
Agera som Galderma Uppsalas kontaktperson mot Galdermas globala personuppgiftsansvarig
Stödja avdelningen i generellt säkerhetsarbete 

Kvalifikationer
Du har en relevant akademisk utbildning inom säkerhet eller informationssäkerhetshantering, gärna med inriktning säkerhetsskydd och säkerhetsskyddsavtal. Alternativt har du erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är van att hantera skyddsvärd information och du har en hög säkerhetsmedvetenhet. Det är meriterande om du erfarenhet av arbete inom Life science sektorn. 

Vi söker dig som har: 
flerårig erfarenhet av informationssäkerhetshantering eller behörighetsstyrning. Alternativt en bred erfarenhet av generellt säkerhetsarbete
 Kunskap om säkerhetsskyddslagen & GDPR

Tjänsten kräver att du har god förmåga att samarbeta och förmedla kunskap till andra. Du behöver även har en god förmåga att skapa förståelse av säkerhetsarbetet hos andra. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt och en hög servicekänsla. Då dina dagar kommer att vara olika kräver tjänsten att du har ett flexibelt förhållningssätt samt en förmåga att växla mellan arbetsuppgifter. Ansökan
Sista ansökningsdag 2020-03-08, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information vänligen kontakta rekryteringskonsult Jonna Wenngren, [email protected], 072 988 90 42. Om företaget
Galderma, världens största oberoende globala dermatologiska företag, grundades 1981 och finns i 100 länder med en omfattande produktportfölj för behandling av olika hudåkommor. Företaget samarbetar med vårdpersonal världen över för att tillgodose människors dermatologiska behov under livets olika faser. Galderma är ledande inom forskning och utveckling av vetenskapligt definierade och medicinskt dokumenterade lösningar för huden och dess åkommor.

På Galderma Uppsala arbetar runt 450 medarbetare vilket gör Galderma till en av de största arbetsgivarna i Uppsala. Här arbetar experter på medicintekniska produkter och läkemedel, i mer än 120 olika yrkeskategorier, från laboratorietekniker till processoperatörer. Våra anställda har många olika bakgrunder, allt från läkare, apotekare, kemister, civilingenjörer och biokemister, men också marknadsförare, ekonomer och IT-specialister med mera.

Galderma Uppsala består av 13 byggnader och våra moderna lokaler ligger längs Fyrisån, bara 10 minuter med cykel från Uppsala centralstation. Visa mindre

Trygghetssamordnare till Uppsala kommun

Ansök    Jan 24    Uppsala kommun    Säkerhetsrådgivare
Kommunledningskontoret - avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap Har du god erfarenhet av trygghet- och säkerhetsarbete och vill vara med och samordna och utveckla trygghet- och säkerhetsarbetet i Uppsala kommun? Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med möjligheter till spännande samarbeten där ständig kompetensutveckling är en naturlig del av arbetet. Är du intresserad ska du läsa vidare här! Frågor kring trygghet och säkerhet berör alla, och ... Visa mer
Kommunledningskontoret - avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap

Har du god erfarenhet av trygghet- och säkerhetsarbete och vill vara med och samordna och utveckla trygghet- och säkerhetsarbetet i Uppsala kommun? Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med möjligheter till spännande samarbeten där ständig kompetensutveckling är en naturlig del av arbetet. Är du intresserad ska du läsa vidare här!

Frågor kring trygghet och säkerhet berör alla, och är mer aktuella än på länge. Här finns ett stort allmänintresse och ett starkt politiskt engagemang. Därför växer också avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap. Nya uppdrag har lagts till avdelningen och fler tjänster har tillkommit. Av dessa skäl har nyligen beslutats att fördela avdelningens medarbetare i två enheter: trygghet och säkerhet respektive krisberedskap och civilt försvar.

Avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap svarar för samordning och stöd i processer rörande bland annat personsäkerhet, trygghetsfrågor, försäkringsfrågor, arbete mot organiserad brottslighet och annat brottsförebyggande arbete samt krisberedskap och civilt försvar. Tillsammans med kommunala förvaltningar och bolag verkar vi för samordnade och effektiva säkerhetslösningar såväl för kommunala verksamheter som för allmänheten.

Enheten för trygghet och säkerhet ansvarar bland annat för samordning av brotts- och skadeförebyggande arbete på en strategisk nivå, inklusive myndighetssamverkan, samt om personsäkerhet för kommunanställda och förtroendevalda och samordning av försäkringsfrågor, kamerabevakning och ordningsvakter. Enheten tar också fram beslutsunderlag, lägesbilder, rapporter, styrdokument, orsaksanalyser och utredningar inom området, samt verkar kunskapshöjande och stödjande för kommunens olika verksamheter genom föreläsningar, workshops, riskanalyser, rådgivning och vägledning.

Avdelningen är placerad i Kommunledningskontoret, men arbetar med uppdrag i hela kommunen. Många utvecklande möten och insyn i andras verksamheter är därför ett berikande inslag och lyfts ofta fram av medarbetarna som något särskilt positivt.

Ditt uppdrag
Till enheten för trygghet och säkerhet söker vi nu en trygghetssamordnare med fokus på att samordna arbetet i utsatta och behövande delar av kommunen.

Ditt arbete är utåtriktat och kontaktskapande, och har som mål att stärka kommunens dialog och samordning i trygghetsfrågor, med såväl offentliga som ideella aktörer samt näringslivet, särskilt fastighets- och bostadsbolag. Därigenom ska arbetet bredda och fördjupa det goda arbete som redan sker genom socialtjänstens ungdomsjour på flera ställen. Samordning av kommunens olika förvaltningar och bolag blir en naturlig del av arbetet, och förmåga att vinna förtroenden och leda genom överenskommelser är grundläggande för att lyckas i uppdraget.

Som trygghetssamordnare rapporterar du till enhetschefen för trygghet och säkerhet. Du ingår i kommunens krisledningsorganisation, och vid behov och efter särskild bedömning, kan du även komma att ingå i kommunens TiB-funktion (Tjänsteperson i Beredskap).

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer därför att genomföras före anställning.

Din bakgrund
Vi söker dig som har erfarenhet av trygghets- och säkerhetsarbete , gärna i kommunal verksamhet, samt har en relevant högskoleutbildning, eller utbildning och yrkeserfarenhet som bedöms som likvärdig. Mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper i engelska (muntligt och skriftligt) är ett krav.

Som person är du bra på att analysera och se sammanhang för att kunna lösa komplexa frågor och problem, vilket också innebär att du har förmåga att se saker i ett större perspektiv. Din förmåga att se möjligheter i förändringar är god, och du uppfattas som lugn och samlad, även i pressade situationer. En förutsättning för att lyckas i uppdraget är att du är bra på att skapa och utveckla goda relationer med många olika aktörer, både internt och externt, samt att du är bra på att samarbeta på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anders Fridborg, säkerhetschef, 018-727 04 00 eller Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83.

Fackliga företrädare:
SACO, Jonny Eliasson, 018-727 22 12
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Akademiska sjukhuset söker en Säkerhetsstrateg

Ansök    Jan 7    Region Uppsala    Säkerhetsrådgivare
Verksamhetsområde sjukhusadministrationen Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor.... Visa mer
Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Akademiska sjukhuset arbetar för att skapa en säker och trygg miljö för de som vistas i sjukhusets lokaler, patienter, medarbetare, förtroendevalda, studerande och andra besökare.

Vår verksamhet
Säkerhets- och miljöenhetens uppdrag är att stötta sjukhusets ledning och verksamheter i frågor som rör sjukhusets säkerhets- och miljöarbete samt katastrofmedicinsk beredskap. Säkerhet arbetar med frågor inom bland annat brandsäkerhet, hot och våld, stöld, inbrott och tillträdesskydd

Ditt uppdrag
Tjänsten som säkerhetsstrateg innebär att arbeta sjukhusövergripande och vara ett stöd åt verksamheter och chefer inom säkerhetsområdet. Vilket bland annat innefattar informationssäkerhet, personsäkerhet, brandsäkerhet, tillträdesskydd och att genomföra internutredningar inom säkerhetsområdet. I tjänsten kommer det också ingå fastighetsfrågor som har nära koppling till den fysiska säkerheten. Tjänsten är placerad på Säkerhets- och miljöenheten.

Arbetet innebär att ha fokus på det strategiska säkerhetsarbetet och till viss del fastighetsfrågor, men det förekommer även operativt säkerhetsarbete och att förutse risker genom systematiska riskanalyser. Du kommer att ha mycket kontakter både inom och utanför sjukhuset.

Dina kvalifikationer
Relevant högskoleutbildning med inriktning mot säkerhetsområdet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Din kompetens
Vi söker dig som har bred erfarenhet av säkerhets och fastighetsfrågor samt har arbetat med systematiskt säkerhetsarbete, ledningssystem och riskhantering. Gärna erfarenhet av krisberedskap och informationssäkerhet. Du är van att delta i och leda utvecklingsarbete i en dynamisk organisation. Erfarenhet av risk- och sårbarhetsanalyser och kontinuitetsplanering är meriterande. Har du erfarenhet av arbete i en målstyrd politisk organisation och god kännedom om Akademiska sjukhuset är det också meriterande. Som person är du utåtriktad, kommunikativ och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Säkerhetschef Fredrik Tedenlind 018-611 22 79
HR-partner Karin Söderlund 018-611 61 31
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Säkerhetsstrateg

Ansök    Jan 20    Region Uppsala    Säkerhetsrådgivare
Säkerhets- och beredskapsenheten I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Vår verksamhet Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och fö... Visa mer
Säkerhets- och beredskapsenheten

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet
Regionkontorets roll är att stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och så att Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter.

Enheten för säkerhet och beredskap är en del av Regionkontoret. Enheten har i uppdrag att stödja, leda och samordna regionens arbete gällande säkerhet, säkerhetsskydd, kris- och katastrofmedicinsk beredskap och försäkring. Tjänsten som säkerhetsstrateg har det övergripande målet är att uppnå och upprätthålla en god säkerhet som är anpassad till interna och externa krav inklusive verksamheters behov, rättsliga krav och hotbild.

Ditt uppdrag
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, utveckla och integrera strategiska säkerhetsfrågor i Region Uppsalas alla förvaltningar främst kopplat till personsäkerhet och tillträdesskydd inklusive larm och bevakning. Detta omfattar att utifrån ett säkerhetsperspektiv:


• Öka kunskapen om personsäkerhet inom Region Uppsala och dess förvaltningar.
• Omvärldsbevaka avseende trender, risker och nya lagkrav inom säkerhetsområdet.
• Utveckla och utarbeta styrdokument inom ansvarsområdet.
• Vara kravställare mot interna funktioner och externa leverantörer gällande säkerhet.
• Arbeta förebyggande och vid akuta händelser vara Regionkontorets medarbetare behjälplig.
• Delta i interna och nationella nätverk med koppling till säkerhetsarbetet.
• Planera, upphandla och samordna utbildningar inom området.
• Delta och utveckla Region Uppsala säkerhetsledningssystem.
• Samordna och utveckla larm och bevakning inom Region Uppsala.

Du arbetar nära säkerhetschefen Monique Holmgren men också med andra förvaltningar och deras säkerhetsfunktioner. Du samarbetar med externa organisationer såsom till exempel Länsstyrelsen, andra regioner, kommuner, företag, myndigheter som till exempel SKR och MSB. I tjänsten ingår även uppdraget Säkerhetssamordnare för vår egen förvaltning.

Din kompetens
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av säkerhetsarbete. Din förmåga att se helheter och förstå frågeställningar utifrån olika perspektiv är central. Erfarenhet från säkerhetsarbete i stora, komplexa organisationer, gärna offentlig verksamhet är meriterande.

Du har relevant akademisk utbildning för arbetet och god erfarenhet av säkerhetsarbete, gärna med tonvikt på regelverk, personsäkerhet, larm och bevakning. Du har ett mycket gott äkerhetsmedvetande och är van vid att hantera skyddsvärd information.

Som person är du strukturerad, noggrann och van att arbeta med flera frågor parallellt. Då du kommer att träffa många olika förvaltningar är det nödvändigt att du har en god såväl samarbets- som kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass viket innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och lägger stor vikt vid personlig kvalifikationer.

Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsplatsen är belägen i Regionkontorets lokaler på Storgatan 27 i Uppsala, nära Uppsalas Resecentrum.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
För ytterligare upplysningar kontakta Monique Holmgren, Säkerhetschef Regionkontoret,
på telefon 076-125 62 32.
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Akademiska sjukhuset söker en Säkerhetsstrateg

Ansök    Dec 20    Region Uppsala    Säkerhetsrådgivare
Verksamhetsområde sjukhusadministrationen Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor.... Visa mer
Verksamhetsområde sjukhusadministrationen

Med 8 600 anställda, ca 900 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Akademiska sjukhuset arbetar för att skapa en säker och trygg miljö för de som vistas i sjukhusets lokaler, patienter, medarbetare, förtroendevalda, studerande och andra besökare.

Vår verksamhet
Säkerhets- och miljöenhetens uppdrag är att stötta sjukhusets ledning och verksamheter i frågor som rör sjukhusets säkerhets- och miljöarbete samt katastrofmedicinsk beredskap. Säkerhet arbetar med frågor inom bland annat brandsäkerhet, hot och våld, stöld, inbrott och tillträdesskydd

Ditt uppdrag
Tjänsten som säkerhetsstrateg innebär att arbeta sjukhusövergripande och vara ett stöd åt verksamheter och chefer inom säkerhetsområdet. Vilket bland annat innefattar informationssäkerhet, personsäkerhet, brandsäkerhet, tillträdesskydd och att genomföra internutredningar inom säkerhetsområdet. I tjänsten kommer det också ingå fastighetsfrågor som har nära koppling till den fysiska säkerheten. Tjänsten är placerad på Säkerhets- och miljöenheten.

Arbetet innebär att ha fokus på det strategiska säkerhetsarbetet och till viss del fastighetsfrågor, men det förekommer även operativt säkerhetsarbete och att förutse risker genom systematiska riskanalyser. Du kommer att ha mycket kontakter både inom och utanför sjukhuset.

Dina kvalifikationer
Relevant högskoleutbildning med inriktning mot säkerhetsområdet, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Din kompetens
Vi söker dig som har bred erfarenhet av säkerhets och fastighetsfrågor samt har arbetat med systematiskt säkerhetsarbete, ledningssystem och riskhantering. Gärna erfarenhet av krisberedskap och informationssäkerhet. Du är van att delta i och leda utvecklingsarbete i en dynamisk organisation. Erfarenhet av risk- och sårbarhetsanalyser och kontinuitetsplanering är meriterande. Har du erfarenhet av arbete i en målstyrd politisk organisation och god kännedom om Akademiska sjukhuset är det också meriterande. Som person är du utåtriktad, kommunikativ och har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Tjänsten är på heltid och tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Säkerhetschef Fredrik Tedenlind 018-611 22 79
HR-partner Karin Söderlund 018-611 61 31
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Vattenfall söker MTO/Human Factors -Specialist i Solna eller Uppsala

Ansök    Okt 30    Uppsala    Säkerhetsrådgivare
Vattenfall söker just nu en specialist inom Människa-Teknik-Organisation/Human Factors till avdelning Säkerhet och Miljö med placering i Stockholm eller Uppsala.   Vi erbjuder dig ett utvecklande och självständigt arbete med stort ansvar för egen planering. Inom avdelning Säkerhet och Miljö finns idag sexton MTO-specialister samt specialistkompetenser inom Radiologisk Säkerhet och Miljö vilket ger goda möjligheter till kollegialt samarbete och stöttning. ... Visa mer
Vattenfall söker just nu en specialist inom Människa-Teknik-Organisation/Human Factors till avdelning Säkerhet och Miljö med placering i Stockholm eller Uppsala.
 
Vi erbjuder dig ett utvecklande och självständigt arbete med stort ansvar för egen planering. Inom avdelning Säkerhet och Miljö finns idag sexton MTO-specialister samt specialistkompetenser inom Radiologisk Säkerhet och Miljö vilket ger goda möjligheter till kollegialt samarbete och stöttning.


Som specialist inom MTO (Människa-Teknik-Organisation) på Vattenfall verkar du tillsammans med dina kollegor för att skapa förutsättningar för ett säkert och effektivt arbete inom Vattenfalls olika verksamheter. Vi levererar stöd gällande samspelet mellan människa, teknik och organisation till olika uppdragsgivare inom Vattenfallkoncernen, exempelvis Ringhals, Forsmark, Svensk Kärnbränslehantering (SKB), stabsfunktioner och vattenkraft. Främsta uppdragsgivaren till denna tjänst är Forsmark.
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra analyser, kravidentifiering och utvärderingar med ett MTO-perspektiv vid utveckling av anläggningar för att säkerställa att önskade effekter uppnås. Exempelvis kan arbetet innebära medverkan i projekt där operatörsgränssnittet i kontrollrum för kärnkraftverk påverkas och ditt arbete är att säkerställa att operatörerna får en tillfredsställande digital och fysisk arbetsmiljö.


I enighet med intresse, kunskap och organisationens behov finns även möjliga arbetsuppgifter inom områdena händelseutredningar, säkerhetskultur, organisations- och processutveckling, erfarenhetsåterföring samt att utbilda Vattenfallkoncernens medarbetare i MTO-relaterade ämnen.
 
Dina kvalifikationer som MTO-specialist
Du har yrkeserfarenhet inom MTO-området och en akademisk utbildning inom relevant område för Human Factors/MTO, exempelvis Master/Magister inom psykologi eller kognitionsvetenskap alternativt civilingenjör/ingenjör med inriktning teknisk design, ergonomi eller liknande. Meriterande är specifik Human Factors/MTO-utbildning, som till exempel interaktionsdesign, arbetsuppgiftsanalys, riskanalys, utredningsmetodik, systemutvärdering, verifiering och validering. Vidare är även utbildning inom intervjuteknik meriterande då det är ett av våra viktigaste arbetsverktyg. Meriterande är dessutom erfarenhet från kärnkraftsbranschen eller annan verksamhet med höga säkerhetskrav.
 
Vi söker dig som är van vid att hantera komplexa frågor och kan ta dig an komplicerade problem. Du har lätt för att fokusera på rätt saker, på så sätt tar du ansvar för dina uppgifter och driver dina uppdrag vidare för att uppnå resultat. Som MTO-specialist förväntas du ha god samarbetsförmåga och lätt för att skapa relationer och förtroende. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska och skriver rapporter som är tydliga, strukturerade och välformulerade.


En stor del av arbetsuppgifterna i denna tjänst är förlagda på Forsmark, även övriga resor och övernattningar förekommer.
 
Mångfald
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 
Några frågor?
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Helen Alm, 070 - 207 01 24. För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Sofie Jansson på [email protected]
 
Fackliga representanter nås via vår växel 08-739 50 00
Adam Rush, Akademikerna
Jens Morell, Unionen
Ingemar Eriksson, SEKO
Åke Wallin, Ledarna
Välkommen med CV och personligt brev via länken nedan senast den 18:e november 2019.
Berätta gärna i det personliga brevet varför den här tjänsten är intressant för dig!
 
Vi ser fram emot din ansökan!
 
Om oss
(BU) Fuel, Engineering & Projects (FE&P) är en affärsenhet på ca 300 personer inom (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Visa mindre

Säkerhets- och säkerhetsskyddschef SLU

Befattningen som säkerhets- och säkerhetsskyddschef omfattar hela universitetet som finns på 30-talet orter i landet och är organisatoriskt placerad inom avdelningen för service, säkerhet och miljö (SSM). Avdelningen är en del av SLU:s universitetsadministration och har till uppgift att ansvara för, samordna och stödja universitetet inom områdena för service, säkerhet och miljö. Säkerhetsenheten har en universitets-/myndighetsövergripande roll som bl.a. i... Visa mer
Befattningen som säkerhets- och säkerhetsskyddschef omfattar hela universitetet som finns på 30-talet orter i landet och är organisatoriskt placerad inom avdelningen för service, säkerhet och miljö (SSM). Avdelningen är en del av SLU:s universitetsadministration och har till uppgift att ansvara för, samordna och stödja universitetet inom områdena för service, säkerhet och miljö.

Säkerhetsenheten har en universitets-/myndighetsövergripande roll som bl.a. innebär att vara normgivande och kontrollerande. Samtidigt har enheten också ansvar för det operativa säkerhetsarbetet samt sörja för att universitetets verksamheter, ansvariga och enskilda ges relevant stöd inom området.

Arbetsuppgifter

Universitetets säkerhetsarbete ska bedrivas förebyggande och systematiskt samtidigt som mer händelsestyrda och oförutsedda säkerhetsärenden ska hanteras. Som säkerhetschef verkar du för att skapa ett brett engagemang och medvetande för säkerhetsfrågor inom hela universitetet. Du leder, koordinerar och utvecklar säkerhetsarbetet både strategiskt och operativt utifrån styrande förutsättningar, standarder och mål. Säkerhetschefen ansvarar också för att säkerhetsarbetet bedrivs på ett effektivt sätt och i tillräcklig omfattning så att studenter, medarbetare, besökare och andra verksamma vid SLU kan verka i en trygg och säker miljö.

Tjänsten som säkerhetschef omfattas även av rollen som säkerhetsskyddschef.

Säkerhetschefen har även ansvar för enhetens personal, ekonomi och arbetsmiljö samt ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har chefserfarenhet från säkerhetsområdet, är prestigelös i ditt förhållningssätt och har lätt att bemöta människor. Ditt ledarskap karaktäriseras av öppenhet, engagemang, kommunikation och helhetsperspektiv. Med det menar vi att säkerhetschefen ser sin roll som ledare och beslutsfattare men samtidigt som en del i ett större sammanhang som bjuder in och hämtar kunskap och erfarenheter från grupper och enskilda i organisationen. Din kommunikativa och pedagogiska förmåga är av stor vikt.Kvalifikationer

Som säkerhetschef krävs att du har gott omdöme, är stabil och har hög integritet. För att lyckas krävs också att du har en god social förmåga liksom har lätt för att skapa goda relationer och samarbeten, såväl internt som externt. Rollen som säkerhetschef innebär också du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och olika förhållanden. Att du har en övertygelse för att förtroende och tillit är grundstenar i alla sammanhang är av största vikt.Vi söker dig som har en bred och dokumenterad kompetens och erfarenhet av säkerhetsområdet i form av:* Relevant högskoleutbildning (exv. juridik eller beteendevetenskap) eller motsvarande kompetenser förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdiga.
* Relevant utbildning inom säkerhetsområdet och flera års erfarenhet inom flertalet av områdena för säkerhetsskydd, informationssäkerhet, kris- och incidenthantering samt personsäkerhet och egendomsskydd.
* Relevant utbildning inom chefs- och/eller ledarskap.
* Erfarenhet av att leda en säkerhetsorganisation med tillhörande ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö.
* God kunskap om och erfarenhet av myndigheters krav och styrande förutsättningar inom nämnda områden.
* Körkort med lägst behörighet B.
* Behärska det svenska språket till fullo, samt mycket goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift.
* God kommunikativ och pedagogisk förmåga.Svenskt medborgarskap är ett krav eftersom tjänsten är säkerhetsklassad.
Säkerhetsprövning inför anställning kommer att ske i enlighet med gällande säkerhetslagstiftning.Ett utvecklat nätverk inom myndigheter och/eller organisationer inom säkerhetsområdet är meriterande.

Att du har god datorvana med tillhörande office-programvaror tar vi för givet.

I rekryteringen kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Säkerhetschefen rapporterar till Chefen för avd. för service, säkerhet och miljö. Tjänsten är placerad i Uppsala men ansvaret och arbetsområdet omfattar hela universitetet som finns på 30-talet orter i landet. Resor i tjänsten, i första hand inrikes, är därför en del av arbetet.

I denna rekrytering samarbetar SLU med Experis i Uppsala och ansvarig rekryteringskonsult Anne Wegar svarar gärna på eventuella frågor om tjänsten.

Anne nås på [email protected] Visa mindre

Säkerhetschef Avd för service, säkerhet och miljö (SSM)

Avdelningen för service, säkerhet och miljö (SSM) är en del av SLU:s universitetsadministration och har till uppgift att ansvara för, samordna och stödja universitetet inom områdena för service, säkerhet och miljö. Avdelningen har ca 120 medarbetare fördelat på 20-talet tjänsteområden som omfattar allt från basservice- till myndighetsuppgifter. Mer om SLU finns att läsa på www.slu.se Bakgrund Säkerhetsenheten har en universitets-/myndighetsövergripande ... Visa mer
Avdelningen för service, säkerhet och miljö (SSM) är en del av SLU:s universitetsadministration och har till uppgift att ansvara för, samordna och stödja universitetet inom områdena för service, säkerhet och miljö. Avdelningen har ca 120 medarbetare fördelat på 20-talet tjänsteområden som omfattar allt från basservice- till myndighetsuppgifter. Mer om SLU finns att läsa på www.slu.se

Bakgrund

Säkerhetsenheten har en universitets-/myndighetsövergripande roll som bl.a. innebär att vara normgivande och kontrollerande. Samtidigt har enheten också ansvar för det operativa säkerhetsarbetet samt sörja för att universitetets verksamheter, ansvariga och enskilda ges relevant stöd inom området.

Arbetsuppgifter

Universitetets säkerhetsarbete ska bedrivas förebyggande och systematiskt samtidigt som mer händelsestyrda och oförutsedda säkerhetsärenden ska hanteras. Som säkerhetschef verkar du för att skapa ett brett engagemang och medvetande för säkerhetsfrågor inom hela universitetet. Du leder, koordinerar och utvecklar säkerhetsarbetet både strategiskt och operativt utifrån styrande förutsättningar, standarder och mål. Säkerhetschefen ansvarar också för att säkerhetsarbetet bedrivs på ett effektivt sätt och i tillräcklig omfattning så att studenter, medarbetare, besökare och andra verksamma vid SLU kan verka i en trygg och säker miljö.

Tjänsten som säkerhetschef omfattas även av rollen som säkerhetsskyddschef.

Säkerhetschefen har även ansvar för enhetens personal, ekonomi och arbetsmiljö samt ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har chefserfarenhet från säkerhetsområdet, är prestigelös i ditt förhållningssätt och har lätt att bemöta människor. Ditt ledarskap karaktäriseras av öppenhet, engagemang, kommunikation och helhetsperspektiv. Med det menar vi att säkerhetschefen ser sin roll som ledare och beslutsfattare men samtidigt som en del i ett större sammanhang som bjuder in och hämtar kunskap och erfarenheter från grupper och enskilda i organisationen. Din kommunikativa och pedagogiska förmåga är av stor vikt.

I den här rekryteringen samarbetar SLU med Experis i Uppsala. Ansvarig rekryteringskonsult Anne Wegar svarar gärna på eventuella frågor om tjänsten. Anne nås på [email protected] alternativt tfn 0709 - 535880. Visa mindre

Säkerhetshandläggare

Ansök    Maj 20    Försvarsmakten    Säkerhetsrådgivare
Flygstaben är Flygvapnets resurs för att lösa av högre chef ställda uppgifter. Huvuduppgiften är att planera och leda nationella och internationella insatser med Luftstridskrafterna i fred, kris och krig. Detta skall kunna ske året om och dygnet runt. Underrättelsesektionen ansvarar för underrättelse- och säkerhetstjänst i Flygstaben genom att stödja chefen och övriga staben med beslutsunderlag avseende motståndaren och säkerhetshotande verksamhet. Underrä... Visa mer
Flygstaben är Flygvapnets resurs för att lösa av högre chef ställda uppgifter.
Huvuduppgiften är att planera och leda nationella och internationella insatser med Luftstridskrafterna i fred, kris och krig. Detta skall kunna ske året om och dygnet runt.
Underrättelsesektionen ansvarar för underrättelse- och säkerhetstjänst i Flygstaben genom att stödja chefen och övriga staben med beslutsunderlag avseende motståndaren och säkerhetshotande verksamhet. Underrättelsesektionen funktionsleder underställda förband avseende underrättelse- och säkerhetstjänst.
Underrättelse- och säkerhetstjänsten inriktas i huvudsak mot omvärldsbevakning och uppföljning av säkerhetshotande verksamhet. I högre beredskapsnivåer stödjer underrättelse- och säkerhetstjänsten operationer med planering, inhämtningskoordinering, genomförande och utvärdering på kort och lång sikt.

Arbetsuppgifter
Stödjer sektionen i hantering av säkerhetsrapportering, nationellt eller internationellt inom Chefen för Flygvapnets (CFV) verksamhetsområde. Uppgiften innebär strukturering, uppföljning, bearbetning och analys av inrapporterade händelser eller särskilda händelser.
Stödja Underrättelse- och säkerhetssektionen i produktion av produkter, såsom dygns-, vecko- och årsrapporter.
Stödja Underrättelse- och säkerhetssektionens verksamhet med säkerhetsanalyser.
Stödjer Underrättelse- och säkerhetssektionens med uppföljning av säkerhetsläget under CFV verksamhetsansvar.
Stödja FS avdelnings- och sektionschefer med säkerhetsutredningar.

Kvalifikationer:
All personal vid Underrättelsesektionen ska inneha en grundläggande underrättelse- och säkerhetsförmåga och kunna upprätthålla underrättelse- och säkerhetsberedskap.
Flygstaben arbetar med insatsverksamhet vilket kräver att personalen kan hantera snabbt uppkomna uppgifter och förändrade situationer, arbeta med bristfälligt beslutsunderlag och hantera uppgifter med korta tidsförhållanden.

Att snabbt kunna skifta fokus och göra omprioriteringar, ta initiativ och driva verksamheten framåt samt vara flexibel och kunna gå utanför eget ansvarsområde för att lösa ställda uppgifter är andra krav som ställs på befattningshavare inom underrättelse- och säkerhetssektionen.

Krav:
Säkerhetshandläggarutbildning, tidigare tjänstgöring i säkerhetstjänst inom Försvarsmakten, strukturerad och målinriktad, god samverkans- och samarbetsförmåga, erfarenhet av att hantera sekretessbelagd information, god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska, erfarenhet av bearbetning inom underrättelse- och säkerhetstjänsten ,

Meriterande:
Utbildning och kunskap inom säkerhetstjänst motsvarar Diplomerad Säkerhetsofficerskurs (SOK), Erfarenhet av internationell tjänst, underrättelseutbildning i nivå med specialistofficer inom underrätterättelse- och säkerhetstjänsten, erfarenhet av att arbeta i stab på taktisk/ operativ nivå, säkerhetsunderrättelseutbildning

övrigt
Civil
Tillträde: snarast enligt ök
Anställningsform: tillsvidare anställning.

Upplysningar av tjänsten kan lämnas av:
C Undsäksektionen Susanne Ojala, 08-788 93 86/ 072-387 99 33

Fackliga företrädare
Officersförbundet OFR/O, Matz Jakobsson, 070-6755244
Försvarsförbundet OFR/S, Inge Bäcklin, 0171-157383
SACO FM, Susanna Abele, 08-7889721
SEKO, Simon Uppgren. 018-196058

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-28 den ska innehålla CV samt ett anställningsbrev där der framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig som kandidat. 


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Krisberedskapssamordnare

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag ä... Visa mer
Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.

Krisberedskapssamordnare
Kyrkokansliet i Uppsala, Personalavdelningen

Vi söker nu en erfaren och engagerad krisberedskapssamordnare. Du kommer att ingå i personalavdelningen där gruppen för krisberedskap och säkerhet förstärker Svenska kyrkans nationella nivå genom ett aktivt förbättringsarbete. Du driver även utveckling av avdelningens krisberedskapsstrategiska mål med tillhörande revideringar av krisplaner, riskanalyser och kontinuitetsplanering.

Som krisberedskapssmordnare på kyrkokansliet arbetar du i en dynamisk roll, där du ena dagen arbetar med strategiska uppgifter och den andra dagen med operativt stöd vid evenemang och inträffade händelser.

Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/kris

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta nära och rapportera till kyrkokansliets säkerhetschef. Du arbetar främst strategiskt men du kommer också att bidra med råd, rutiner, struktur och kunskap för att skapa en god beredskap för den nationella nivåns förmåga att hantera kriser. I arbetet ingår även att vara operativ i arbete med att stödja krisledningsgruppen samt vid andra krishanterande händelser.

Du kommer att

• driva utvecklingsarbetet med krisberedskapsfrågor, civilt försvar och totalförsvarsplanering
• ansvara för framtagande och uppdatering av styrdokument, planer och riktlinjer inom området
• ansvara för samordning av krisberedskapsarbetet på nationella nivå genom kontakter med avdelningar och enheter
• stödja kyrkokansliets avdelningar med utbildning och övning för krishantering och säkerhet.
• delta och utveckla kontakter/nätverk för samarbete med myndigheter och organisationer inom området
• utgöra stöd till stiftens beredskapshandläggare i frågor om krisberedskapsplanering
• ansvara för rekrytering, utbildning och avtalshantering för Svenska kyrkans präster i stödstyrkan

I tjänsten ingår också att vara en medarbetare i jourlistan för krissamordningens larmberedskap och funktion för tjänsteman i beredskap (TIB). En funktion som ska fungera vid alla tider på dygnet och på årets alla dagar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom området. Du har minst tre års dokumenterad erfarenhet av strategiskt och operativt krisberedskapsarbete/ krisplaner. Du har grundläggande kunskaper om det svenska krishanteringssystemet och valda delar ur lagstiftning kopplat till totalförsvar och beredskap.

För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och mycket god kunskap i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Meriterande är erfarenhet av arbete med utredningar, risk- och sårbarhetsanalyser, operativt arbete i krisledningsgrupp (stab) och att ha ansvarat för krisutbildningar och/eller krisövningar. Erfarenhet av internationellt krisberedskapsarbete är också meriterande.

Som person är du resultatdriven, strukturerad och självgående med god förmåga att organisera verksamhet. Eftersom din roll ofta är av stöttande och handledande karaktär, ser vi att du har en god pedagogisk förmåga där du trivs med att utbilda både enskilda och större grupper. Du förväntas vara stresstålig och trygg även i stressiga och oklara situationer. Du har förmågan att underhålla och utveckla existerande nätverk inom arbetsområdet. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av
Säkerhetschef Håkan Nilsson, telefon 018-18 24 62.

Fackliga företrädare
Katarina Ottosson (Vision), Joakim Lindström (Jusek) och Kajsa Cedervall Westerman (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.

Välkommen med din ansökan via knappen nedan. Ansökan ska ha inkommit senast den 1 september 2019.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering. Visa mindre

Säkerhetssamordnare

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Säkerhetsavdelning består idag av 15 personer som ansvarar för planering, stöd och samordning inom områdena fysisk säkerhet, krishantering samt informationssäkerhet.

Inom dessa områden arbetar vi proaktivt, reaktivt och kvalitetshöjande.

Vi söker nu en ny medarbetare som kommer ingå i enheten för fysisk säkerhet och stötta inom områdena egendomsskydd och personsäkerhet.

Vi erbjuder dig ett roligt och utvecklande arbete i universitetsvärlden tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Hos oss finns det även goda förutsättningar för dig att fördjupa dina kunskaper. Vi erbjuder dig konkurrenskraftiga anställningsförmåner och arbetsplats i nya moderna lokaler i Segerstedthuset.

Arbetsuppgifter: Arbetet innebär en rådgörande funktion rörande byggnadstekniskt brandskydd och systematiskt brandskyddsarbete på universitetet. Du kommer att arbeta med utvecklingen av brandskyddet genom riktlinjer, rutiner och strategier. Som säkerhetssamordnare kommer du att informera, kommunicera och följa upp frågor och lagstiftning inom området. Inom dessa områden utbildar och stödjer du även verksamheten. Du deltar också aktivt som expert på byggnadstekniskt skydd vid byggprocesser i universitetets lokaler samt ser till att egenkontroller utförs och följs upp.

Som säkerhetssamordnare handlägger du även universitetets verksamhetsförsäkring som bland annat innefattar egendomsförsäkring, ansvarsförsäkring och konstförsäkring.

I rollen kan du också komma att arbeta med universitetets krisorganisation och vara delaktig som tjänsteman i beredskap. Du kan även komma att vara delaktig i upphandlingar och driva olika projekt inom området.

Kvalifikationskrav: Du har en relevant utbildning inom byggnadstekniskt brandskydd och systematiskt brandskyddsarbete eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser även att du har kunskap och erfarenhet av utredningsarbete av säkerhetsrelaterade händelser.

Du har även

- erfarenhet av brandskydd i större organisation
- ett korrekt och tydligt skrivspråk på svenska och engelska

Som person

- har du en stark integritet och mycket god samarbetsförmåga
- har du en god förmåga att analysera, är lösningsfokuserad och initiativtagande
- är du bekväm med att utbilda större och mindre grupper både på svenska och engelska
- är du van med att arbeta både självständigt och i grupp

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:

- Du har ansvarat för egna utredningar inom offentlig sektor/myndighet
- Du har tidigare arbetat med riskanalyser och handlingsplaner
- Du har erfarenhet av krishantering och att ha tjänstgjort som tjänsteman i beredskap
- Du är van med att tolka lagtext, företrädesvis förvaltningsrätt.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-08-31.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Enhetschef Fredrik Andersson Broman, 018-471 7726.

Välkommen med din ansökan senast den 12 juli 2019, UFV-PA 2019/2273.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Säkerhetsspecialist

Friska djur - trygga människor Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.  Tjänsten är placerad vid verksamhetsområdet civilt försvar och krisberedskapsana... Visa mer
Friska djur - trygga människor


Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s verksamhetsidé är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 
Tjänsten är placerad vid verksamhetsområdet civilt försvar och krisberedskapsanalys (CFK).

Verksamhetsområdet ansvarar bland annat för att koordinera SVA:s uppdrag inom arbetet med civilt försvar och krisberedskap. Vid CFK arbetar i dag sju personer med olika kompetenser. Arbetsmiljön präglas av ett gott samarbete med såväl intern som utåtriktad verksamhet.

Arbetsuppgifter
Viktiga arbetsuppgifter är planering och förmågeutveckling. Det innefattar bland annat att utveckla arbetet med totalförsvarsplanering. SVA:s process för ansökan ur anslag 2:4 Krisberedskap hanteras också. En utåtriktad samverkan handlar främst om beredskap inom laboratorieområdet och farliga ämnen, främst biologiska ämnen.

Kvalifikationer, utbildning och kunskap
Vi söker dig som har en forskarbakgrund och med erfarenheter samt ett stort intresse av att arbeta med mikrobiologisk krisberedskap och civilt försvar.

Du har erfarenhet av analysarbete, krisberedskapsarbete, processutveckling eller liknande. Du har god datorvana och kan hantera Office paketet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi värdesätter dina personliga egenskaper, såsom god samarbets- och kommunikationsförmåga, är målinriktad, har drivkraft och förmåga att arbeta självständigt och är initiativrik. Ditt mål är alltid att nå praktiska lösningar.

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare. Anställningen förutsätter godkänd säkerhetsprövning och tjänsten är placerad i säkerhetsklass 2. Arbetet medför resor i tjänsten.

Meriterande
Meriterande är erfarenhet från att utveckla mikrobiologiska samt att söka projekt inom krisberedskap och totalförsvarsområdet. Särskilt meriterande är kunskaper om att koordinera och leda krisberedskapsnätverk.

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar.


Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Informationssäkerhetssamordnare

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Säkerhetsavdelningen består av 14 personer och ansvarar för planering, stöd och samordning för universitetet inom fysisk säkerhet (personsäkerhet och egendomsskydd), krishantering samt IT- och informationssäkerhet.

Uppsala universitet påbörjar en riktad insats mot processerna exportkontroll och säkerhetsskydd och därför söker vi nu på Säkerhetsavdelningen en resurs.

Beskrivning

Uppsala universitet är en myndighet och såsom sådan omfattas universitetet av Lag (1992:1300) om krigsmateriel, Lag (2000:1064) om kontroll av produkter med dubbla användningsområden och av tekniskt bistånd. För EU-länderna finns ett gemensamt regelverk i form av rådsförordning 428/2009 om upprättande av en gemenskapsordning för kontroll av export, överföring, förmedling och transitering av produkter med dubbla användningsområden, den så kallade PDA-förordningen. Produkter med dubbla användningsområden (PDA) har en civil användning, men kan även nyttjas för militära ändamål eller för framställning av massförstörelsevapen och dess bärare.

Organisationer som bedriver säkerhetskänslig verksamhet måste inventera och klassificera sina informationstillgångar och IT-system efter informationssäkerhetens grundprinciper konfidentialitet, tillgänglighet och riktighet. Ett långtgående informationssäkerhetsarbete pågår inom Uppsala universitet men i samband med att ny Säkerhetsskyddslag (2018:585) träder i kraft 1 april 2019 behöver myndigheten utvärdera i vilken omfattning lagen påverkar myndighetens verksamhet.

Arbetsuppgifter

I rollen som Informationssäkerhetssamordnare kommer du att arbeta med att:

- Inhämta och dokumentera omfattningen av exportkontrollerade varor vid Uppsala universitet.
- Ta fram en exportkontrollprocess för att identifiera, klassificera, registrera och rapportera PDA som exporteras från Uppsala universitet till annat land.
- Stödja verksamheten i arbetet med identifiering, klassificering, registrering och rapportering av PDA.
- Utbilda och informera verksamheten löpande om skyldigheterna i EU förordningen och enligt svensk lagstiftning kring exportkontroll.
- Identifiera omfattning av nya säkerhetsskyddslagens påverkan på myndighetens verksamhet.
- Ta fram process för säkerhetsskyddsanalys.
- Genomföra säkerhetsskyddsanalys.

Kvalifikationskrav

Du har:

- Relevant akademisk utbildning, exempelvis inom exportkontroll och säkerhetsskydd, eller motsvarande erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
- Dokumenterad erfarenhet av att leda och driva projekt
- God kunskap om svensk lagstiftning och om EU lagstiftning inom exportkontroll och säkerhetsskydd
- Erfarenhet av att driva ett strategiskt arbete i en decentraliserad organisation samt erfarenhet av att driva utvecklingsarbete
- God vana att utbilda mindre och större grupper
- God förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på både engelska och svenska

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Du är även:

- Flexibel och prestigelös 
- Initiativtagande och resultatinriktad
- Strukturerad
- Har gott omdöme och god analytisk förmåga

Önskvärt/meriterande i övrigt:

- Arbetslivserfarenhet från statlig myndighet, gärna inom högskolesektorn
- Dokumenterad aktuell erfarenhet av att arbeta med exportkontroll och säkerhetsskydd
- Certifierad exportkontroll manager
- Säkerhetsskyddschef

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning på 2 år.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Christina Boman, Säkerhetschef/avdelningschef, 018-471 33 13.

Välkommen med din ansökan senast den 5 april 2019, UFV-PA 2019/825.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre